Page 5: GW Bazuin 11-12-13 2013-50

5

PROGRAMMA

13 december 2013 20:30 Willemstad U17A vs. Atletico Salinja U17 SUBT

14 december 2013 10:00 Quick 60 U11 vs. Willemstad U11A Quick ‘60 10:00 Willemstad U13A vs. SUBT Willemstad 10:00 Victory Boys vs. Willemstad U13B FFK 11:30 Willemstad U15A vs. SUBT Willemstad 11:30 Quick 60 U15 vs. Willemstad U15B Quick 60 15 december 2013 09:00 U9-toernooi Willemstad 08:30 aanwezig zijn 10:30 U7-toernooi Willemstad 10:15 aanwezig zijn

PROGRAMMA VOOR ZOVER BEKEND EN ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGINGEN

UITSLAGEN

Atletico Salina U11A vs. Willemstad U11A 1-5Atletico Salina U11B vs. Willemstad U11B 3-0Atletico Salina U13A vs. Willemstad U13A 4-2Atletico Salina U13B vs. Willemstad U13B 7-2Atletico Salina U15 vs. Willemstad U15A 1-2Willemstad U15B vs. Victory Boys U15 20-0Excellence U17 vs. Willemstad U17A 1-3Excellence U20 vs. Willemstad U20A 2-1

12

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Tijdens het W’stad toernooi wist Atletico nog gelijk te maken tegen ons. Dit keer had de coach van Atletico iets an-ders bedacht en had zijn opstelling gewi-jzigd. Zijn grote, sterke spelers stonden nu op het middenveld om daar het spel te kunnen bepalen. Na een langzaam begin werd het een gevecht om het middenveld in handen te krijgen. En beide teams speelden ook nog op de aanval. Onze middenvelders Jorginho, Lauryn en “Kid” lieten zich niet afschrikken. Ook Nicholas speelde goed tussen verdediging en mid-denveld en als een stofzuiger ruimde hij alles op en zorgde voor de aanval. Beide teams kregen kansen, maar de beste waren voor Willemstad. Zoals zo vaak konden we ook nu weer moeilijk scoren. De paal (2X) en de lat (2X) stonden in de weg. Toch lukte het nog om, voor de rust, voor te komen. Atletico Salinja kon de bal niet weg krijgen voor hun goal en Rivaldo tikte beheerst de bal onder in de rechter-hoek. Rust 1 – 0. Met geen wissels in de rust ging de tweede helft van start. Ook nu speelden de teams vol op de aanval. En het was onze links-buiten Ivan, die na een mooie solo, de bal laag diagonaal in de verste hoek schoot. 2 – 0. Gesteund door een fanatiek publiek ging Atletico Salinja nu vol op de aanval en werd Willemstad vast gezet. Het lukte ons niet meer om de bal vast te houden. Dit leidde al snel tot een tegendoelpunt en zo kwam Atletico Salinja terug in de wedstrijd, 2 -1. De spelers van Willemstad raakten vermoeid en kregen geen vat meer

op de wedstrijd. De wissels waren al gebruikt dus moesten we stand te houden. Echter met nog minuten te gaan kreeg At-letico Salinja een penalty. Volgens de “scheids” gleed onze keeper (Dan) te ver door en haalde de speler van Atletico onderuit. Maar Dan had een “Engeltje” bij de paal staan en de penalty werd tegen de paal geschoten. Nog even volhouden nu. Het leek wel een eeuw voordat de “scheids” affloot en de overwinning gevierd kon worden. Gefeliciteerd aan alle spelers die kei en kei hard hebben gewerkt voor de overwinning op een sterke tegen-stander.

U15A ZET ATLETIKO AAN DE KANTdooor N. van Liempt

Page 13: GW Bazuin 11-12-13 2013-50

13

Wat wij begrepen hebben is dat de A en de B teams, in de zelfde leeftijds categorie, eerste tegen elkaar moeten, om zo eventuele competitie vervalsing tegen te gaan. Nou als de FFK ergens niet bang voor hoeft te zijn is dat bij Willemstad een B team een A team helpt. Hier wil n.l. een B team altijd van een A team winnen. En dus zo ook tussen Willemstad U15 A en Willemstad U15 B. Tijdens de voorbereiding van het seizoen had Willemstad A het altijd moeilijk tegen Willemstad B en dat was nu ook weer zo. In het begin van de wedstrijd was U15 B zeker niet de mind-ere. Klasse verschil werd door B gecompenseerd met vechtlust. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op met kansen voor beide teams. Na ongeveer 20 minuten, bij een aanval van Willemstad

A schoot Tariq hard op goal. De keeper van B kon in eerste instantie mooi redden. Maar Dani bewijst een spits te zijn met een neusje voor de goal . De afgeslagen bal viel voor zijn voeten en hij scoorde meteen voor Willemstad A de 1 - 0 . Lang kon A niet van de voorsprong genieten. W’stad B kreeg een vrije trap op rechts even buiten de ‘zestien’. Jim zorgde met een laag diagonaal schot ,die de hele verdedig-ing en de keeper verraste, voor de 1 – 1 . Toch was het W’stad A die met een voorsprong de rust in ging dank zij een goal van Tariq. Rust 2 -1 .De tweede helft begon goed voor A. Willemstad B werd helemaal dol getikt de eerste 15 minuten. Er kwamen veel kansen om te scoren maar Willemstad A kreeg de bal er gewoon niet in. De bal ging of over of naast en ook uitstekende reddingen van de keeper van B zorgde er ook voor dat er niet gescoord kon worden. Zo’n overwicht met zoveel kansen en toch niet kunnen scoren. Omdat de goal maar niet wilde vallen werden de spelers van A ongeduldig. Hier maakte Willemstad B goed gebruik van en counterde enkele keren zeer gevaarlijk. Toch was het weer Dani die, met nog 15 minuten te gaan, zijn tweede goal van de dag scoorde en voor de eindstand van 3 – 1 zorgde.