Groene Mark 3-2012

Click here to load reader

 • date post

  24-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  228
 • download

  6

Embed Size (px)

description

Groene Markt

Transcript of Groene Mark 3-2012

 • GVG.indd 1 16-08-2012 12:14:18

  nummer 3 / augustus 2012

  Marktoverzicht kettingzagen

  De tuinbranche en internet

  Cover-nr3.indd 1 22-08-12 11:13

 • www.eurogarden.beinfo@eurogarden.beT: 0800 022 59 02F: 0800 022 59 03

  www.eurogarden.nlinfo@eurogarden.nlT: +31 (0)24 373 19 90F: +31 (0)24 373 17 65

  Welcome to the green side of life.

  Houtkloofmachine

  XBR HWS50, 5T

  Wenst u dealer te worden? Contacteer ons!EuroGarden levert uitsluitend aan de professionele vakhandel

  XBR HWS50, 5T

  Welcome to the green side of life.

  Verticuteermachine

  XBR 38VE-RLHoutkloofmachine

  XBR VWS60, 6T

  2-adv 12 21-08-12 09:32

 • VOORWOORD

  Groene Markt

  augustus 20123

  Voorop Inhoud

  GVG.indd 1 16-08-2012 12:14:18

  nummer 3 / augustus 2012

  De tuinbranche en internet

  Marktoverzicht kettingzagen

  Cover-nr3.indd 1 21-08-12 15:37

  3In de vorige Groene Markt stond een berichtje over Hornbachs voornemen met het Werkstatt-concept te komen: expertise van een werkplaats in een megamarkt. In het buitenland gangbaar, bij ons helemaal nieuw. Dat zorgde wel voor leuke reacties (zie Binnen de perken). Voor de handel betekent dat concurrentie, dus is het meer dan ooit zaak om je te onderscheiden. Medio juni besloot ik de kamer van mijn zoon aan te pakken. Hij had zijn examen gehaald en was zijn tienerkamer een beetje ontgroeid. Dan begin je bij de verf. Wij met zn tween naar de bouwmarkt om de hoek en een kleur uitgezocht. Het kostte twee blikken voordat de assortimentsdeskundige onze kleur blauw tevoorschijn wist te toveren in plaats van grijsgroen. Een klein verschil, dacht ik zo. Voor mezelf had ik een blik grijs gekocht om mijn huiskamer te verfraaien. En ja hoor, ik had mr dan genoeg. Dus niet. Uiteindelijk had ik de dubbele portie nodig, maar omdat de grijze kleur in de kamer niet in de smaak viel, ben ik naar een verfspeciaalzaak gegaan. Vriendelijke mensen, bovenal deskundig, de juiste vragen stellend n, dat is het belangrijkste, de juiste kleur en kwaliteit verf geadviseerd. En

  duurder? Absoluut niet, integendeel. Hier, ik doe er voor de zekerheid nog even een roller bij, glimlachte de verkoopster. Goed bedoeld, want ik wek niet de indruk de

  handigste Harrie te zijn, zeker niet met een verfspuit. Uiteindelijk een schitterend resultaat, znder roller. Dus heb ik netjes de roller teruggebracht en ik weet zeker dat ik de volgende keer dr mijn verf haal. De langere reistijd ten spijt. Precies invullen wat de klant vraagt, dt is de kracht van de vakhandel. Tegen competitieve prijzen. En in een sfeer waarin je je als klant bijzonder prettig voelt.En ander voorbeeld: driekwart jaar geleden heb ik een goede cameralens gekocht. Tenminste, dat dcht ik. Na drie weken ging hij al een reparatietraject in van bijna drie maanden en na enkele weken plaatjes schieten heb ik hem wederom teruggebracht. De deskundige zou hem testen, ls hij tijd had. Door een reorganisatie is die tijd schaars geworden, maar na vijf weken kon hij niets vinden. Een paar weken later was ik het z beu, dat ik alles bij elkaar heb gezocht, inclusief originele verpakking en documenten en de lens heb afgeleverd met de woorden: Het interesseert me niet wat jullie ermee doen, maar ik hoef hem niet meer. In de hoop daarmee tot een oplossing te komen. Geen probleem, dan verkopen we hem als demo en krijg je het geld terug. Nu ben ik wel al jaren een goede en trouwe klant. En ja, was ik inderdaad over de winkel gaan twijfelen door het onbevredigende gezeur met het onding, maar ik ben ineens van mijn twijfel af. Wat een ongekende service! Doe je dat met een gebruikte maaier ook? Nee, dat lijkt me erg lastig, want aan gebruikssporen ontkom je niet. Maar het gaat om het idee. Oplossingsgericht denken in het belang van die klant. Als onze handel dt blijft doen, zal de motoristenschoorsteen blijven roken. Zeker weten!

  Bert Hoogeland

  Binnen de perken 5

  Nieuws en wetenswaardigheden

  uit de branche 5

  Markt 8

  Kruijthoff: Nee bestaat bij ons niet 8

  Van Gurp: Kwaliteit en duurzaamheid 9

  Stierman wil bezieling overbrengen 10

  Van der Haeghe maakt beloftes waar 11

  Internet en de tuinbranche 12

  Social gardening 15

  Product 16

  Kettingzagen en veiligheid 16

  Productnieuws kettingzagen 18

  Productnieuws overig 27

  Column 19

  Tabellen en overzichten 20

  Kettingzagen 20

  Buitenshuis 25

  Gafa-Spoga 25

  Overige najaarsbeurzen 26

  Demo Dagen 29

  Colofon 30

  Vakblad voor tuincomfort18e jaargang nr. 3augustus 2012

  Klantenbinding

  Agialube aerosols

  Agialube heeft haar as-sortiment spuitbussen vernieuwd en uitgebreid. Na 8 jaar waren de ver-pakkingen toe aan een restyling en zijn er nieu-we producten toege-voegd.

  Voorop deze Groene Markt staan Bio Heggen-schaarspray, Protect Wax en Carb Clean, de meest verkochte Agialube spuitbussen in de groen-sector.

  Agialube aerosols onder-scheidt zich door aparte producten, toegespitst op de groensector te ont-wikkelen. Door de nauwe contacten in de groen-sector en de korte lijnen binnen de organisatie, kan Agialube direct in-spelen op de vraag van-uit de markt.

  Agialube BeneluxGVG Oliehandel B.V. T: 024.675.43.61E: info@agialube.nlI: www.agialube.nl

  Voorwoord_augustus_0,5pag.indd 3 21-08-12 15:41

 • De kunst van banen maaien

  Een nieuwe zitmaaier aanschaffen kan een inspannende

  bezigheid zijn. Er zijn vele fabrikanten, veel opties en veel

  afwegingen te maken. Maar als u zich richt op wat er echt

  toe doet - maaibeeld, tractie, comfort, duurzaamheid,

  gebruikersgemak - zullen vele vragen zich zelf beantwoorden.

  En n fabrikant zal eruit springen - Simplicity.

  The Way to a Beautiful Lawn

  2000Z

  2012 Briggs & Stratton Power Products Group, LLCWij behouden ons het recht voor wijzigingen in modellen en programma door te voeren zonder voorafgaande kennisgeving.

  www.simplicitymfg.com

  Zero Turn met Briggs & Stratton Intek Series 7200 2-cylinder V-Twin OHV motorHydro Gear onafhankelijk geintegreerde hydrostatische transmissie, 107 cm frame gemonteerd maaidek met aluminium mesassen, verstelbare bedieningshendels voor prettig en comfortabel sturen.

  Alle vermogenopgaven zijn bruto per SAE J1940 zoals opgegeven door Briggs & Stratton.

  2000Z.indd 1 06-07-12 10:48

  4-adv 12 21-08-12 09:31

 • Groene Markt

  augustus 20125

  BINNEN DE PERKEN

  NATIONALE GAZON DEMODAG

  Nationale Gazon DemodagOp 19 september a.s. wordt in Biezenmortel de derde editie van de Nationale Gazon Demo-dag gehouden. Het doel is om hoveniers en openbaar groenbeheer-ders nog meer de prakti-sche kant van het aanleggen en renoveren van gazons te laten zien.

  Op 8.000 m2 gazon zullen de nieuwste machines hun kunsten vertonen. Kijk voor meer informatie op www.nationalegazondemodag.nl.

  REESINK

  Kemp Groep overgenomenKoninklijke Reesink heeft met de aandeelhouder van Ben Kemp Holding een principeovereenkomst bereikt over overname van 100% van de aan-delen. Deze overname past in de strategie van Reesink om in het groene segment te groeien in aanpalende markten met sterke A-merken of con-cepten. De Kemp Groep is al ruim 55 jaar specialist in grondverzetmate-riaal en heeft vestigingen in De Meern, Bergschenhoek en Hamme (Belgi). Gerrit van der Scheer (CEO Reesink): Wij zien grondverzet als een interessante markt voor het groene segment. Met de overname van de Kemp Groep, specialist in grond-, weg- en waterbouw zetten we een belangrijke stap in deze markt.

  VHG

  Groen ZomerakkoordHet Groen Zomerakkoord is in het leven geroepen door branchevereni-ging VHG, CUMELA Nederland, Stadswerk en NCO. Ze streven naar duur-zaam, chemievrij beheer van de openbare ruimte en vragen staatssecretaris Atsma en Kamerleden zich eveneens in te spannen om deze ambitie te realiseren. Op 24 mei 2012 gaf Stichting NCO een demonstratie van niet-chemische onkruidbestrijdingmachines aan ver-schillende politici, waarna het Groen Zomerakkoord werd overhandigd. Hierin wordt aan staatssecretaris Atsma en Kamerleden o.a. het vol-gende gevraagd: Snelle duidelijkheid over het afschaffen van chemische middelen

  voor onkruidbestrijding Ondernemers toekomstbestendig laten investeren in innovatie (i.p.v.

  certificatie) Een overgangstermijn tot 1 november 2015 in acht te nemen voor het

  afschrijven van machinesStaatssecretaris Atsma reageerde positief op het initiatief.

  Meer nieuws over VHG: onlangs heeft de branchevereniging een samen-werkingsovereenkomst getekend met een zestal AOCs (Agrarisch Oplei-dingsCentrum), waarbij deze scholen een licentie hebben ontvangen om de VHG Branche-opleiding te mogen uitvoeren. De AOC-scholen voerden al de SOG (Stichting Onderwijs Groenvoorzieningen) avondopleiding uit, een opleiding voor werkenden en mensen die in het hoveniersvak wilden treden, maar niet overdag naar school kunnen gaan. Het betreft de instellingen AOC Oost Training en Projecten (Almelo), Clusius College (Alkmaar), Edudelta College (Barendrecht), Helicon Opleiding (Eindho-ven), Terranext (Eelde) en het Wellantcollege (Houten). Om nog even bij VHG te blijven: De VHG MVO-wijzer wordt steeds vaker toegepast door ondernemers. Duurzame gewasbescherming is n van de belangrijkste vijf themas van het MVO-beleid (Maatschappelijk Ver-antwoord Ondernemen) van ondernemers in het groen. Uit de resultaten van de vragenlijst van de VHG MVO-wijzer blijkt dat het beperken van chemische gewasbeschermingsmiddelen en biociden bij alle gebruikers een aandachtspunt is. Onkruid, ziekten en plagen wordt door 11% van de ondernemers helemaal zonder chemische middelen bestreden. Circa 17% van de ondernemers past alleen chem