Gouda juli2014

download Gouda juli2014

of 2

 • date post

  01-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  229
 • download

  2

Embed Size (px)

description

De Uitloper is een uitgaansagenda die maandelijks op papier en dagelijks online verschijnt. In de stad Gouda en omstreken is de Uitloper een begrip voor iedereen die uitgaat: van bioscoop- tot theaterbezoeker, van muziekliefhebber tot mensen die op zoek zijn naar een leuk restaurant om te gaan eten. De Uitloper is volledig in haar agenda: alle films, theatervoorstellingen, concerten, exposities en andere zaken zijn er in opgenomen.

Transcript of Gouda juli2014

 • BODEGRAVEN iedere di. WARENMARKT in het centrum, 8-12u00.do. 3/7+7/8 OPEN COFFEE BODEGRAVEN, AC Restaurant, Goudseweg 32, langs A129-11u00 Ondernemers uit Bodegraven e.o. kunnen onder genot van

  kopje koffie/thee ongedwongen netwerken. Meer info: www.opencoffeebodegraven.nl.

  BOSKOOPiedere za. MARKT, van 8u30 tot 16u00 op het Gouwe Plein.

  HAASTRECHTiedere do. WARENMARKT, locatie Grote/Kleine haven, 12-17u00.

  GASTERIJ VERGEER Dorpsweg 32, Reeuwijk, tel. 0182-394321, www.gasterijvergeer.nl Feestlocatie: AMICITIA EN FRIENDS, Dorpsweg 32, Reeuwijk-Dorp,

  tel. 394321. Voor nadere info: www.amicitiareeuwijk.nl en www.gasterijvergeer.nl.

  REEUWIJKSE PLASSEN EN DOOR NATUURGEBIED HET GOUDSE HOUT

  zo. 20 juli SINGLES WANDELCAF GOUDSE HOUT Zin in lekker naar buiten en nieuwe mensen ontmoeten? Op

  zo. 20 juli kunnen singles (40-59 jaar) mee wandelen langs de Reeuwijkse Plassen en door natuurgebied het Goudse Hout. Langs graslanden en poelen, door bospercelen en langs de plas. Afstand circa 8 km. Relaxed tempo, ontspannen sfeer. Na afloop borrelen. Verzamelen 13u00 t Wapen van Reeuwijk. Deelname 10,- (ex fee), bij bestellen kaartje via de site t/m 19 juli of 14,- op dag zelf, incl. twee drankjes. Meer info en tickets zie www.single-events.org, de plek waar singles elkaar ontmoe-ten en waar je nog meer leuke uitjes, weekendjes en vakanties kunt vinden.

  BUITENVARIANT Het wandelcaf is een buitenvariant van het singlecaf dat

  regelmatig in diverse steden plaats vindt. Ook hier kun je leuke mensen ontmoeten op een ongedwongen manier. In Zuid-Holland maar ook daar buiten kan men verder mee doen met wandelingen, singlecafs, singlepartys en weekendjes weg of singlevakanties. Na afloop worden vaak afspraken gemaakt om samen nog meer activiteiten te ondernemen, zoals uit eten, wandelen of naar de film. Ook vindt men elkaar terug via de website van Single Events, waar men gratis een profiel kan aan-maken. Een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen zo blijkt. Meer info www.single-events.org.

  SCHOONHOVEN (VVV-SCHOONHOVEN, tel. 0182-385009)iedere wo. WARENMARKT op Doelenplein, 8u30-13u00.vr. 4 juli KEGELNACHTMARATHON IN KEGELHUIS DE ENGEL zo. 6 juli SPRINGERPARKCONCERTza. 26 juli STADSWANDELING SCHOONHOVEN Zie ook www.citymanagementschoonhoven.nl

  STOLWIJKiedere vr. WARENMARKT op Dorpsplein, 11-18u00.

  WWW.UITLOPERGOUDA.NL ACTUELE VARIA AGENDA Zie voor de actuele regionale varia-agendas op www.uitlopergouda.nl.

  VARIAregio

  VARIA VARIAEXPOSITIES EXPOSITIESGALERIE DE HOLLANDSCHE MAAGD Oosthaven 28, Gouda tel. 0615386063

  3 t/m 24 juli ZOMERCOLLECTIE 2014 EN INSPIRATIE REMBRANDT

  Na de succesvolle Lustrumexpositie van vorig jaar presenteert De Hollandsche Maagd een nieuwe Zomerexpositie met weder-om een mooie collectie aantrekkelijk geprijsde kunstwerken, sieraden, glas en objecten onder de 500 euro van verschillen-de kunstenaars van de galerie. U kunt gekochte kunstwerken direct meenemen, de expositie wordt telkens weer aangevuld met nieuwe werken van de kunstenaars. Aansluitend op de Rembrandt-expositie in Museum Gouda zijn er vanaf 3 juli ook een aantal werken in De Hollandsche Maagd te zien van kun-stenaars die genspireerd werden door het werk van Rembrandt. Ook kunnen kinderen op zaterdag 12 juli in de galerie een zelfportret maken voor de wedstrijd: Wie wordt de Goudse Rembrandt? Check www.dehollandschemaagd.nl voor het laatste nieuws en nieuwe aanwinsten. De expositie is t/m don-derdag 24 juli 2014 te bezoeken op do. en vr. van 13-17u00, za. van 11-17u00. U kunt de galerie ook 7 d.p.w. op afspraak bezoe-ken of als de deur open staat. Meer informatie www.deholland-schemaagd.nl of tel. 06-15386063.

  KUNSTUITLEEN GOUDA Blekerssingel 40, Gouda, tel. 522746t/m 19 juli ELS MAASSON: GRAFIEK (etsen en linoleumsneden)

  In de grafische prenten van Els Maasson gaan beeld en tekst hand in hand. Bij elke afbeelding van een dier of een plant graveert ze een woord of regel(s) tekst. Het verrassende is dat Maasson daarbij een andere invalshoek neemt dan de meest voor de hand liggende. De teksten zijn vaak grappig en spreken tot de verbeelding. De dieren en planten zijn natuurgetrouw afgebeeld, als een lijntekening tegen een meestal gekleur-de achtergrond. Maasson portretteert en presenteert ze met een kwinkslag aan de kijker. Openingstijden Kunstuitleen: wo. 13-17u00, do. 13-19u00, vr. 13-17u00 en za. van 11-15u00. Zie voor meer informatie: www.kunstuitleengouda.nl.

  21/7-19/8 KUNSTUITLEEN GESLOTEN De eerstvolgende expositie start op zaterdag 6 september, met

  glassculpturen van Fredy Wubben.

  MUSEUM GOUDA Achter de Kerk 14+Oosthaven 9, Gouda, tel. 0182-331000t/m 5 okt. REMBRANDT IN ZWART-WIT, 100 ETSEN

  Rembrandt van Rijn is vooral bekend als schilder. Maar in zijn tijd genoot hij minstens zo veel faam als etser. En terecht, want zijn etsen zijn ware kunstwerken op de vierkante centimeter. In Museum Gouda zijn op de tentoonstelling Rembrandt in Zwart-Wit zon honderd authentieke etsen van Rembrandt bij elkaar gebracht, afkomstig uit een particuliere verzameling. Met elkaar geven ze een prachtig beeld van Rembrandts etskunst, zijn ongekend vakmanschap en vernieuwingsdrift. Ontdek de wereld achter deze unieke kunstwerken met een tablet. De app biedt ook veel aanvullende informatie bij de etsen, en stelt ook vragen: welke ets is echt en welke vals. Leuk voor het hele gezin! www.rembrandtinzw.nl.

  EXPO GOUDSE KUNSTENAARS GENSPIREERD DOOR REMBRANDT Naast de 100 etsen heeft Museum Gouda Goudse kunste-

  naars uitgenodigd te exposeren met werk genspireerd door Rembrandt.

  HERMEN: De Goudse fotograaf Hermen Buurman heeft naamge-noten in zwart-wit gefotografeerd: 25 portretten.

  BEELDBRIEVEN AAN REMBRANDT: Het thema Bijbelse Taferelen was voor Cisca Poldervaart, Marion Smit en Rins Heidema van de Goudse Grafiek Coalitie aanleiding tot het maken van enke-le beeldbrieven aan Rembrandt, waarbij de ongevenaarde etstechniek van de 17de eeuwse meester uitgangspunt is.

  JAN MOSTERT: De Goudse kunstenaar Jan Mostert heeft een houten beeld ontworpen voor deze tentoonstelling: The Cloud.

  t/m 28 sept. GOUDSE KERAMISTEN DRAAIEN DOOR Na een driejarige (basis)opleiding aan de SBB Gouda, hebben

  de keramisten de mogelijkheid extra leerjaren te volgen. Vakken als handvormen, glazuren, draaien en zelfs een meesterklas draaien geven je de mogelijkheid je verder te bekwamen in spe-cifieke technieken van de keramiek. Elk extra jaar wordt afge-sloten met een presentatie in het gebouw van de SBB Gouda aan de Winterdijk. Daarnaast kunnen bezoekers gedurende de zomermaanden in Museum Gouda voor langere tijd zien welke kwaliteit er aan de SBB wordt gerealiseerd, de enige professio-nele opleiding tot keramist in Nederland. In deze presentatie van het cursusjaar 2013/2014 komt de diversiteit van de deelnemen-de keramisten mooi tot uitdrukking. Dat is ook precies de bedoe-ling van de extra leerjaren: meer vakmanschap ontwikkelen, om te kunnen groeien naar een eigen stijl en vormentaal

  t/m 10 jan. 2015 VAN DAUBIGNY TOT WEISSENBRUCH Landschappen, stillevens en portretten. De Haagse schilder Arntzenius schonk vijftig jaar geleden zijn collectie schilderijen aan Museum Gouda. Zijn criterium om te verzamelen was: vibratie van de stilte. Het zijn schilderijen uit de 19de eeuw, vooral Haagse School en de Franse School van Barbizon. Uit zijn collectie zijn nu zestig schilderijen geselecteerd, aangevuld met enkele karakteris-tieke bruiklenen. In de Galerijzalen van Museum Gouda zijn de werken per schilder gegroepeerd. U wandelt langs Daubigny, Michel, Fantin-Latour, Courbet en Redon naar Tholen, Maris, Mesdag, Israls en Weissenbruch. Bij de tentoonstelling is een audiotour beschikbaar die via uw eigen smart-phone is te beluisteren. Foto-bijschrift: Isaac Israels jonge vrouw roeiend over de Theems Collectie Kamerbeek Museum Flehite.

  ACTIVITEITEN KOMENDE WEKENzo. 6 juli GRATIS RONDJE STADSMAQUETTE 1562, 14u00.zo. 6 juli CONCERT LUITMUZIEK UIT DE TIJD VAN REMBRANDT, 15u30.di. 8 juli RONDLEIDING DE PORTRETTEN VAN REMBRANDT, 11u30.12+13 juli REMBRANDTWEEKEND Kom gekleed in Zwart-Wit en krijg een attentie!za. 12 juli VERHAAL OP ZATERDAG: DOOR 3 GOUDSE DOMINEES 15u00.zo. 13 juli CONCERT UIT DE TIJD VAN REMBRANDT: NUCLEUS 15u30.wo. 30 juli RONDLEIDING BIJBELSE TAFERELEN 14u00.do. 31 juli INSCHRIJFRONDLEIDING: LAND, LUCHT EN WATER 14u00. Alle rondleidingen reserveren via rondleidingen@museumgouda.nl. Zie voor nadere info www.museumgouda.nl. OPENINGSTIJDEN en ENTREE MUSEUM GOUDA: Achter de Kerk 14 (tevens museumcaf) +

  Oosthaven 9 (tevens museumwinkel) Gouda, tel. 0182-331000. Open di. t/m zo. van 11-17u00. Entree voor volwassenen 10 (inclusief Rembrandt Magazine), Museumkaart en kinderen: 2. Museumkaart geldig. Zie ook www.museumgouda.nl.

  SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.compermanent DE GOUDSE GLAZEN en MOREAU-ORGEL Permanent te bezichtigen 70 gebrandschilderde ramen uit

  de 16e en 17e eeuw (de Goudse Glazen), onder ande-re van Dirck en Wouter Crabeth. Schitterend Moreau-orgel. Openingstijden: ma. t/m za. van 9-17u00. De toegang is 4,50 euro. Voor groepen 3,50 en voor 65+ is dat 4,- euro. Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

  GRAND SALON Zeugstraat 9 en Markt 23, Gouda, tel. 512576permanent ART-DCO Bezichtiging Art-Dco muurbeschilderingen, anno 1924.

  VERZETSMUSEUM ZUID-HOLLAND Turfmarkt 30, Gouda, tel. 0182-520385tot 1 sept. EEN GEZICHT VOOR VERZETSHELDEN

  In het Goudse Oosterwei zijn in de wederopbouwtijd 16 straten vernoemd naar verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog. Eigenlijk weten maar weinig mensen wie de mensen waren naar wie de straten vernoemd zijn. HetVerzetsmuseum Zuid-Holland heeft daa