Gouda april2014

download Gouda april2014

of 2

 • date post

  20-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  222
 • download

  3

Embed Size (px)

description

De Uitloper is een uitgaansagenda die maandelijks op papier en dagelijks online verschijnt. In de stad Gouda en omstreken is de Uitloper een begrip voor iedereen die uitgaat: van bioscoop- tot theaterbezoeker, van muziekliefhebber tot mensen die op zoek zijn naar een leuk restaurant om te gaan eten.

Transcript of Gouda april2014

 • BODEGRAVEN iedere di. WARENMARKT in het centrum, 8-12u00.do. 6/3+3/4 OPEN COFFEE BODEGRAVEN, AC Restaurant, Goudseweg 32, langs A129-11u00 Ondernemers uit Bodegraven e.o. kunnen onder genot van

  kopje koffie/thee ongedwongen netwerken. Meer info: www.opencoffeebodegraven.nl.

  BOSKOOPiedere za. MARKT, van 8u30 tot 16u00 op het Gouwe Plein.

  GROENE HARTt/m 30 april VIJFDE MAAND VAN HET GROENE HART Het Groene Hart van Holland staat van 15 maart tot en met 30

  april compleet in het teken van de Maand van het Groene Hart. In die periode is er een grote diversiteit aan uitjes om het Groene Hart van Holland te beleven. Bezoekers kunnen kiezen uit hon-derden activiteiten, van culturele evenementen en wandel- en fietstochten tot proeverijen van streekproducten en uitjes in de natuur. Zie www.groenehart.nl/maand.

  HAASTRECHTiedere do. WARENMARKT, locatie Grote/Kleine haven, 12-17u00.

  GASTERIJ VERGEER Dorpsweg 32, Reeuwijk, tel. 0182-394321, www.gasterijvergeer.nl Feestlocatie: AMICITIA EN FRIENDS, Dorpsweg 32, Reeuwijk-Dorp,

  tel. 394321. Voor nadere info: www.amicitiareeuwijk.nl en www.gasterijvergeer.nl.

  REEUWIJKSE PLASSEN EN GOUDSE HOUTzo. 27 april SINGLES WANDELCAF GOUDSE HOUT13-17u00 Zin in lekker naar buiten en nieuwe mensen ontmoeten?

  Vandaag kunnen singles (40-59 jaar) mee wandelen langs de Reeuwijkse Plassen en door natuurgebied het Goudse Hout. Langs graslanden en poelen, door bospercelen en langs de plas. Afstand circa 8 km. Relaxed tempo, ontspannen sfeer. Na afloop borrelen. Verzamelen 13u00 t Wapen van Reeuwijk. Deelname 9,- (ex fee), bij bestellen kaartje via de site t/m 26 april of 13,- op dag zelf, incl. twee drankjes. Meer info en tickets zie www.single-events.org, de plek waar singles elkaar ontmoe-ten en waar je nog meer leuke uitjes, weekendjes (o.a. Pasen, Hemelvaart zeilen, Pinksteren) en vakanties kunt vinden.

  SCHOONHOVEN (VVV-SCHOONHOVEN, tel. 0182-385009)iedere wo. WARENMARKT op Doelenplein, 8u30-13u00.za. 5 april KERMIS SCHOONHOVEN, op het terrein Buiten de Veerpoort.zo. 13 april CULTURELE ZONDAG IN SCHOONHOVEN13-17u00 Stad vol kunst en cultuur. Op meer dan 30 plaatsen in de Creatieve

  Zilverstad aan de Lek zijn ateliers, werkplaatsen, galeries, theaters en musea geopend. Schoonhoven is d Nationale Zilverstad maar tijdens de Culturele Zondag is er meer kunst en cultuur te zien.

  zo. 20 april STORYTRAIL SCHOONHOVEN De Storytrail is een theaterwandeling. De verhalenverteller

  neemt je mee de stad in. Je wandelt door het decor van het eeuwenoude centrum. Wandel mee langs de grachten, door de nauwe steegjes, naar de rivier de Lek. En maak kennis met de historische helden die Schoonhoven groot hebben gemaakt. Een bezoek aan Schoonhoven is een kennismaking met het rijke verleden van een eeuwenoud stadje. Een stad van smeden en klokkendieven. Beleef nu de Storytrail stadswandeling met ver-teller met 2,50 euro korting! Reserveer via iDeal of overboeking met ACTIECODE GOUDAUITLOPER en ontvang automatisch 2,50- korting per persoon. Data zie: www.storytrail.nl.

  za. 26 april KONINGSDAG SCHOONHOVEN Zie www.citymanagementschoonhoven.nl

  STOLWIJKiedere vr. WARENMARKT op Dorpsplein, 11-18u00.

  WADDINXVEENma. 21 april PAASBRADERIE, van 11-17u00 op de Groensvoorde.

  ROTTERDAM ZEVENHUIZERPLAS zo. 21 april SINGLES PAASBRUNCH EN WANDELCAF ZEVENHUIZERPLAS13-17u00 Zin in een gezellige Tweede Paasdag? Geniet samen met andere

  singles van een heerlijke Paasbrunch! Gezellig samen eten, klet-sen en af en toe wisselen van plek zodat je veel mensen leert ken-nen. Relaxte sfeer en steeds wisselende tafelgenoten. Na afloop lekker uitwaaien en wandelen rondom Zevenhuizerplas! Koop nu je ticket voor een leuke Paaszondagmiddag uit met gezel-lige groep singles! Ontvangst Paasbrunch 11u30 bij Restaurant de Keizershof, Martin Luther Kingweg 7, Rotterdam. Deelname Paasbrunch en wandeling 42. Reserveren t/m 13 april. Of voor alleen wandeling, start 13u30, 9 (ex fee), via de site t/m 20 april of 13 op dag zelf, incl. twee drankjes. Meer info en tickets zie www.single-events.org, de plek waar singles elkaar ontmoe-ten en waar je nog meer leuke uitjes, weekendjes weg o.a. Hemelvaart zeilen, Pinksteren, Pasen en vakanties kunt vinden.

  BUITENVARIANT Het wandelcaf is een buitenvariant van het singlecaf dat

  regelmatig in diverse steden plaats vindt. Ook hier kun je leuke mensen ontmoeten op een ongedwongen manier. In Zuid-Holland maar ook daar buiten kan men verder mee doen met wandelingen, singlecafs, singlepartys en weekendjes weg of singlevakanties. Na afloop worden vaak afspraken gemaakt om samen nog meer activiteiten te ondernemen, zoals uit eten, wandelen of naar de film. Ook vindt men elkaar terug via de website van Single Events, waar men gratis een profiel kan aan-maken. Een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen zo blijkt. Meer info www.single-events.org.

  WWW.UITLOPERGOUDA.NL ACTUELE VARIA AGENDA Zie voor de actuele regionale varia-agendas op www.uitlopergouda.nl.

  VARIAregio

  VARIAEXPOSITIES EXPOSITIESATELIER MARIAN BINNENWEG Wethouder Venteweg 141, Gouda

  19, 20+21 april OPEN HUIS Marian Binnenweg is een veelzijdig kunstenares met een passie

  voor vergezichten. Zij werkt met materialen als gouache, olie-verf en textiel. Na haar opleiding aan de Kunst Academie in Rotterdam is zij tussen het maken en verkopen van haar eigen werk ook altijd les blijven geven op o.m. de Kunst Academie zelf, de Werkschuit, de SKVR en tegenwoordig bij Park Expressie in Alphen aan den Rijn. Op 19, 20 en 21 april heeft zij OPEN HUIS op de Wethouder Venteweg 141 waar u van harte welkom bent.

  CURSUS In mei start op de dinsdagmiddagen een vijfdelige schilder/

  textielcursus in het atelier van Marian Binnenweg zelf. Hiervoor zijn nog enkele plekken beschikbaar. Voor de cursus kunt u zich inschrijven op www.marianbinnenweg.nl of bellen met 0182523639 / 06-51102829.

  GALERIE DE HOLLANDSCHE MAAGD Oosthaven 28, Gouda tel. 0615386063t/m 13 april FRANS BUISSINK, TOM SMETSERS, ROESELIEN RAIMOND E.A.

  Een expositie in de Hollandsche Maagd met de natuur als onder-werp. Weidse Hollandse landschappen en zeegezichten van Frans Buissink in olieverf op linnen, unieke fotos die natuurfoto-grafe Roeselien Raimond maakte van vossen in de Nederlandse duinen, op schelpvormen genspireerde sculpturen van koper met glas en hardsteen van Tom Smetsers en beelden van dieren in brons van Karel Gomes en Caroline Hrchner. Op zaterdag 12 en zondag 13 april neemt de galerie weer deel aan de jaarlijkse Open Atelierroute Gouda. U kunt dan ook het atelier van Anita Gaasbeek achter de galerie bezoeken. Roeselien Raimond is tijdens deze route op zaterdag 12 april zelf aanwezig om haar werk toe te lichten en Caroline Hrchner werkt op zondag 13 april in de galerie aan een portret. Bel ons vooral even als u inte-resse heeft in een portret in brons! De galerie is vast open op do. en vr. van 13-17u00, za. van 11-17u00 en extra tijdens de Open Atelierroute Gouda op zo. 13 april van 11-17u00. OP 14 APRIL STARTEN WE MET DE VERBOUWING VAN DE GALERIE: 12 & 13 april VERBOUWINGS-SALE IN HET ATELIER! Meer informatie www.dehol-landschemaagd.nl of tel. 06-15386063.

  KUNSTUITLEEN GOUDA Blekerssingel 40, Gouda, tel. 5227465 april t/m 31 mei ADA BREEDVELD SCHILDERIJEN De schilderijen van beeldend

  kunstenares Ada Breedveld ade-men de sfeer van een sprookje met een gelukkig einde. De (iets te) mollige vrouwen -de hoofd-personen in het werk- dartelen over de doeken. Ze zijn vrolijk, sensueel en zelfverzekerd en ze dansen, vliegen, varen of rusten. Vaak zijn ze in gezelschap van vogels, vissen of (gevleugelde) biggetjes en soms in het bijzijn

  van een minnaar. De dieren staan voor vruchtbaarheid, vreug-de en liefde. Alles bij elkaar genomen, belichamen de dames de lofzang op het leven. Openingstijden Kunstuitleen: wo. 13-17u00, do. 13-19u00, vr. 13-17u00 en za. van 11-15u00. Zie voor meer informatie: www.kunstuitleengouda.nl.

  LANDELIJK5 + 6 april DOE EEN MUSEUM IN HET MUSEUMWEEKEINDE Het Museumweekend gaat weer van start! Ontdek op deze site

  www.museumweekend.nl wat je dit jaar allemaal kunt beleven op het grootste culturele evenement van Nederland. Aan dit feestelijke weekend doen bijna 300 musea mee die vaak verras-sende activiteiten organiseren. Thema dit jaar is Laat je verrijken door het museum.

  Musea zijn immers elk bezoek meer dan waard! Iedere bezoeker betaalt tijdens het Museumweekend op daarom het symboli-sche bedrag van 1.

  ATELIERS en EXPOSITIERUIMTEN GOUDSE BINNENSTAD12 en 13 april OPEN ATELIERROUTE 2014 Gouda is een stad vol kunst en cultuur. De Open Atelierroute,

  voorheen Kunstmoment, is de jaarlijkse atelierroute in het centrum van Gouda. Voor de 19e keer openen kunstenaars en galeries hun deuren in de binnenstad van Gouda en gunnen u een kijkje in de kunstkeuken. Kunstliefhebbers vinden hier kunstwerken van ruim tachtig kunstenaars in uiteenlopende disciplines en stijlen. De kunstenaars zijn verspreid over ongeveer zestig locaties in de binnenstad, varirend van ateliers en galeries tot openbare gebouwen, musea en instellingen. Het kunstaanbod is zeer geva-rieerd: grafiek, keramiek, schilderijen, sculpturen, sieraden, kleding van eigen ontwerp, fotografie en glasobjecten. De ateliers van kunstenaars, galeries en andere expositieruimten zijn gratis te bezoeken. De locaties liggen op loopafstand van elkaar en zijn herkenbaar aan de banieren aan de gevel. Met behulp van de plattegrond kunt u een wandelroute uitstippelen. De plattegrond met wandelroute is bij de deelnemende kunstenaars te verkrijgen. Informatiepunt op de route is de Kunstuitleen. Een leuk uitstapje waarbij u kennis maakt met de cultuurhistorische stad Gouda en de Goudse kunst van vandaag. Meer info www.firmavandrie.nl.

  SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda,