Google agenda

Click here to load reader

 • date post

  14-Jul-2015
 • Category

  Technology

 • view

  22
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Google agenda

GOOGLE AGENDA

Basisbeginselen van Google AgendaAanmelden

Als je eenGoogle-accounthebt, ga je naar deGoogle Agenda Startpagina. Hier voer je je e-mail en wachtwoord bij je Google-account in en klik je opAanmelden. Dat is alles!Als je nog geen account bij ons hebt, ga je naar deGoogle Agenda Startpaginaen klik je opEen account maken. Zodra je dit proces hebt voltooid, kun je de nieuwe account gebruiken om je aan te melden bij Google Agenda.Zie onderstaande opties voor een eenvoudige toegang tot de aanmeldpagina van Google Agenda: Van Google Agenda je startpagina maken. Google Agenda toevoegen aan de werkbalk Links.

KostenGoogle Agenda is een gratis product. Als je ervoor kiest meldingen, zoals herinneringen voor afspraken, via sms te ontvangen, kunnen de standaardtarieven voor het ontvangen van tekstberichten van je provider van toepassing zijn. Je provider kan je ook kosten in rekening brengen voor uitgaande sms-berichten. Als je vragen hebt over de tarieven, kun je voor meer informatie contact opnemen met je provider.De basisbeginselenIedereen heeft feestjes van vrienden of vergaderingen waarbij hij aanwezig moet zijn of deadlines die hij moet halen. Als je deze afspraken plant met Google Agenda blijf je op schema. Stel dat je om de week op zondag gaat lunchen met een vriend en deze afspraak in je agenda wilt zetten.Een afspraak maken: Klik op de knop 'Afspraak maken' in de kolom aan de linkerkant Voer in het veldKlik om een titel toe te voegeneen naam voor de afspraak in, kies een datum en tijd voor de afspraak en vul een locatie en overige details in

Omdat deze lunch elke twee weken plaatsvindt, wil je dat de afspraak tweewekelijks wordtherhaald: Schakel het selectievakje naastHerhalen...in Zorg ervoor dat de volgende opties in het pop-upvenster zijn geselecteerd: Herhaald:wekelijks Herhaal iedere:2 weken De lunch vindt altijd plaats op zondag. Laat daarom het eerste selectievakjeZnaastHerhalen op:ingeschakeld. En aangezien je deze lunchafspraak voor onbepaalde tijd wilt laten doorgaan, hoef je geen einddatum op te geven.

Ga naar het veld 'Overzicht' om te controleren of de instellingen die je hebt geselecteerd overeenkomen met de herhaling van je afspraak.Klik opGereed!Je bent wel eens vergeetachtig, dus zou het fijn zijn als jeeen herinneringkreeg voor je afspraak. Je besluit dat een e-mail op de ochtend van de lunch het beste zou werken.Selecteer in het gedeelteHerinneringende optieE-mailin de eerste vervolgkeuzelijst. Voer vervolgens3in en selecteeruurin de laatste vervolgkeuzelijst. Dit betekent dat je drie uur voor het begin van je afspraak een e-mailherinnering krijgt, in dit geval om 9.00.

Misschien vindt je vriend het ook prettig de afspraak in zijn agenda te hebben staan. Dus nodig je hem uit voor de afspraak:Voer in het vakGasten toevoegenhet e-mailadres in. Je gast hoeft Google Agenda en Gmail niet te gebruiken om uitnodigingen van Google Agenda te ontvangen en erop te reageren.

Klik opOpslaan. Dat was het!Je leven organiserenHet is geweldig om al je afspraken op n centrale plek te hebben staan, maar soms is het fijn alles een beetje te organiseren. Misschien wil je een agenda alleen voor de datums waarop je je rekeningen moet betalen (een agenda die je zou kunnen delen met een huisgenoot of partner) of een agenda voor het sportteam dat je coacht waarin ouders de wedstrijddatums en -tijden kunnen bekijken.Laten we eenagenda makenvoor je maandelijkse rekeningen: Klik in het gedeelteMijn agenda'saan de linkerkant opToevoegen Vul het veldNaam agendaen overige details in

Je agenda delenmet je huisgenoot: Voer bijDelen met bepaalde personenin de kolomPersoonzijn of haar e-mailadres in. Selecteer in de vervolgkeuzelijstToestemmingsinstellingenhet toestemmingsniveau dat je huisgenoot moet krijgen.

Als je klaar bent, klik je opAgenda maken.Als jeeen afspraak in deze nieuwe secundaire agenda wilt maken(de datum waarop een rekening betaald moet zijn!), selecteer je de agenda in de vervolgkeuzelijstAgendaop de afspraakpagina.

Als je meerdere agenda's hebt gemaakt of als andere mensen agenda's met je hebben gedeeld, worden in de gedeeltenMijn agenda'senAndere agenda'saan de linkerkant veel verschillende agenda's weergegeven.Als je onderscheid tussen deze agenda's wilt maken, kun jeelke agenda een andere kleur gevendoor op de pijl omlaag naast de agenda te klikken en een van de gekleurde vakjes te kiezen.

Als jebepaalde agenda's wilt weergeven of andere juist wilt verbergen, klik je op de namen van de agenda's om deze in of uit te schakelen. Hier zie je een vergelijking van de weergaves waarbij de agenda 'Maandelijkse rekeningen' is ingeschakeld (links) of is uitgeschakeld (rechts).

Als je er echt voor wilt zorgen dat je alles op orde hebt, kun je ook gebruikmaken vanTaken. Als je 'Taken' in Google Agenda wilt activeren, klik je in het menuMijn agenda'sop de agendaTaken. Meer informatie over het gebruik van 'Taken' vind jehier.Je agenda op jouw manierJe kunt Google Agenda aanpassen aan je voorkeuren, van het veranderen van de vormgeving tot het toevoegen van het weerbericht voor je locatie.Google Agenda bevat experimentele functies genaamdLabsdie je kunt openen door te klikken op hettandwielpictogramenLabste selecteren. Wil je een foto van je favoriete vakantiebestemming als achtergrond voor je agenda? Een achtergrondafbeelding invoegen:1. Klik op hettandwielpictogramen selecteerLabs2. Selecteer het keuzerondjeInschakelennaastAchtergrondafbeelding3. Klik opOpslaan4. Klik op hettandwielpictogram&Agenda-instellingenin de rechter bovenhoek5. Voer naastAgenda-achtergrond:de URL in van de afbeelding die je als achtergrond wilt instellen6. Kies de gewenste optie in de vervolgkeuzelijstStijl afbeeldingsweergaveen klik onder aan de pagina opOpslaanNadat je een achtergrondafbeelding hebt toegevoegd, kun je experimenteren met andere Labs-functies voor nog meer leuke mogelijkheden!

Wil je het rooster van je favoriete sportteam bijhouden? Of weten wanneer de landelijke vakanties precies zijn? Je kuntinteressante agenda's toevoegendoor bijAndere agenda'ste klikken opDoor interessante agenda's bladeren. In de agenda's van sportteams worden zelfs de meest recente uitslagen weergegeven!

Wil je af en toe je agenda per maand bekijken? Je kuntje agendaweergave wijzigendoor boven in het agendaraster te klikken op de knoppenDag,Week,Maand,4 dagenofAgenda.

De weergave4 dagenkan zelfs worden aangepast. Klikhierom te leren hoe je de weergave kunt aanpassen en leerhiermeer over de andere agendaweergaven.Als je je agenda meestal per maand wilt bekijken, kun je destandaardweergave van je agenda instellendoor op hettandwielpictogramte klikken, naarAgenda-instellingente gaan en een weergave te kiezen uit de vervolgkeuzelijstStandaardweergave.Naast het instellen van een standaardweergave van je agenda, kun je ookstandaardherinneringen voor afspraken en meldingen voor uitnodigingen instellenvoor elk van je agenda's:1. Klik op hettandwielpictogram>Agenda-instellingen>Agenda's2. Klik op de linkMeldingennaast de agenda waarvoor je standaardherinneringen en meldingen wilt instellen3. Geef in het gedeelteSelecteer hoe je meldingen wilt ontvangen:de instellingen op voor de herinneringen die je wilt ontvangen. Klik opEen herinnering toevoegenals je extra standaardherinneringen wilt maken4. Klik opOpslaanGenteresseerd in het gebruik van sms-meldingen? Ga naar het gedeelteNeem het meein deze handleiding voor meer informatie over mobiele instellingen.

Meer informatie over herinneringen en meldingen vindt jehier.Wil je weten wat voor weer het vandaag wordt? Je kuntdagelijkse weersvoorspellingen inschakelendoor te klikken op hettandwielpictogramen vervolgensAgenda-instellingen>Weer weergeven op basis van mijn locatiete selecteren.

Neem het meeOnderweg? Wil je Google Agenda gebruiken vanaf je mobiele telefoon of andere agendatoepassingen thuis of op het werk? Google Agenda gaat overal met je mee.Je kuntGoogle Agenda synchroniserenmet mobiele apparaten zoals iPhone en Android en met agendatoepassingen zoals Microsoft Outlook en Apple iCal. Leer meer over opties voor synchroniseren in onsSynchronisatiecentrum. Wil je een eenmalige import of export uitvoeren? Leerhierhoe dat moet.Sms-herinneringen zijn een fantastische manier om onderweg op schema te blijven. Als jesms-meldingenwilt ontvangen voor afspraken en uitnodigingen, moet je eerstje mobiele telefoon registreren. Ga vervolgens naarInstellingen>Agenda-instellingen>Agenda'sen klik naast de agenda waarvoor je sms-meldingen wilt krijgen opMeldingen. Hier kun je standaardherinneringen voor afspraken en meldingen voor uitnodigingen instellen.

Ben je niet gebonden aan je computer of mobiele telefoon? Laat elke ochtend eendagelijkse agendanaar je versturendie je kunt bekijken, ofdruk een kopie van je agenda afom mee te nemen.SneltoetsenJe wilt graag snel en eenvoudig door je agenda kunnen navigeren. Als je liever typt dan de muis gebruikt, kun je met een aantal sneltoetsen de meeste functies uitvoeren.SneltoetsDefinitieActie

Navigatie

KofPVorige periodeHiermee schakelt de agendaweergave naar de vorige periode

JofNVolgende periodeHiermee schakelt de agendaweergave naar de volgende periode

RVernieuwenHiermee wordt de agenda vernieuwd

TNaar Vandaag springenHiermee ga je naar de huidige dag

Weergaven

1ofDDagweergaveHiermee wordt de agenda in de dagweergave getoond

2ofWWeekweergaveHiermee wordt de agenda in de weekweergave getoond

3ofMMaandweergaveHiermee wordt de agenda in de maandweergave getoond

4ofXAangepaste weergaveHiermee wordt de agenda in de aangepaste weergave getoond

5ofAAgendaweergaveHiermee wordt de agenda in de agendaweergave getoond

Acties

CAfspraak makenHiermee kun je een nieuwe afspraak maken

EAfspraakgegevensHiermee kun