GMI Muzieknieuws Maart 2010

12
maart 2010 nieuws Verkoop Telefoon: [026] 3190200 / Verkoop Fax: [026] 3190201 / E-mail: [email protected] / Website: www.gmi.nl 1 Dit voorjaar presenteert een uniek muziekgezelschap haar debuut CD. De naam van de big band in kwestie is The Convocation, wat vrij vertaald ‘een groep mensen’ is ‘die zich officieel verzamelt met een speciaal doel’. In 2008 vormden topmusici uit Nederland zo een nieuwe big band met een uniek doel: het evangelie laten spreken door de muziek heen! Uitgangspunt daarbij is een tekst uit Psalm 89. Minstens zo bijzonder is de muziek op zich. The Convocation is niet zomaar een big band. Op haar debuut levert gospelkoor Gospelflavor een bijdrage en ontstaat een unieke mix van gospel en big band; iets wat nog niet eerder vertoond is! Dat het een feestelijk geluid is, is duidelijk te horen aan swingende gospeltracks als ‘Amazing Grace’ en ‘Hosanna’. Het typische, swingende big band geluid, een aansprekende missie, de top van Nederlandse musici die als hechte club samen spelen; het komt allemaal samen in een nieuwe stijl op een CD die bekende liederen laat horen als nooit tevoren, in unieke arrangementen. Ontdek het spraakmakende geluid van The Convocation! “Blessed is the people that know the joyful sound” The Convocation The Convocation CD –IME1298 – Integrity Media Europe - 17,90 Kinderliedjes doen veel meer dan kinderen laten zingen; ze zijn een ook een leerbron en kunnen een basis voor Bijbelkennis leggen. Ellen Laninga, in het dagelijks leven directrice van een basisschool, ontdekte dit door als liedjesschrijfster en koorleidster aan de slag te gaan met Kinderkoor ‘De Bromvlieg’ uit Zwolle. Het koor bestaat inmiddels alweer 17 jaar en mag gerekend worden tot de meest actieve en bekendste kinderkoren van Nederland, mede door een reeks CDs die opvallen door de hoge kwaliteit en de missie van De Bromvlieg: liedjes zingen met een Bijbelse grondslag. De nieuwste CD ‘Pzzzalmen 4 Kidzzz 2’ doet dit duidelijker dan ooit. De basis voor de dertien liedjes is zonder uitzondering de Psalmen, en ze worden gezongen in voor kinderen begrijpelijke taal in muziekstijlen die ze aanspreken. Voorbeelden van psalmen die zo tot kinderliedjes worden, zijn psalm 100 (‘Juich, Doe Mee Allemaal’), psalm 47 (‘Klap In Je Handen’) en psalm 124 (‘God Was Bij Ons’). Pzzzalmen 4 Kidzzz 2 Kinderkoor de Bromvlieg CD – GMI1295 – GMI Music - 9,90 KINDEREN JAZZ 2010_03_GMI Nieuws.indd 1 18-02-10 15:40

description

De nieuwe releases van GMI Music van maart 2010.

Transcript of GMI Muzieknieuws Maart 2010

Page 1: GMI Muzieknieuws Maart 2010

maart 2010nieuws

Verkoop Telefoon: [026] 3190200 / Verkoop Fax: [026] 3190201 / E-mail: [email protected] / Website: www.gmi.nl

1

Dit voorjaar presenteert een uniek muziekgezelschap haar debuut CD. De naam van de big band in kwestie is The Convocation, wat vrij vertaald ‘een groep mensen’ is ‘die zich offi cieel verzamelt met een speciaal doel’. In 2008 vormden topmusici uit Nederland zo een nieuwe big band met een uniek doel: het evangelie laten spreken door de muziek heen! Uitgangspunt daarbij is een tekst uit Psalm 89.

Minstens zo bijzonder is de muziek op zich. The Convocation is niet zomaar een big band. Op haar debuut levert gospelkoor Gospelfl avor een bijdrage en ontstaat een unieke mix van gospel en big band; iets wat nog niet eerder vertoond is! Dat het een feestelijk geluid is, is duidelijk te horen aan swingende gospeltracks als ‘Amazing Grace’ en ‘Hosanna’. Het typische, swingende big band geluid, een aansprekende missie, de top van Nederlandse musici die als hechte club samen spelen; het komt allemaal samen in een nieuwe stijl op een CD die bekende liederen laat horen als nooit tevoren, in unieke arrangementen. Ontdek het spraakmakende geluid van The Convocation!

“Blessed is the people that know the joyful sound”

The Convocation

The Convocation

CD –IME1298 – Integrity Media Europe - 17,90

Kinderliedjes doen veel meer dan kinderen laten zingen; ze zijn een ook een leerbron en kunnen een basis voor Bijbelkennis leggen. Ellen Laninga, in het dagelijks leven directrice van een basisschool, ontdekte dit door als liedjesschrijfster en koorleidster aan de slag te gaan met Kinderkoor ‘De Bromvlieg’ uit Zwolle. Het koor bestaat inmiddels alweer 17 jaar en mag gerekend worden tot de meest actieve en bekendste kinderkoren van Nederland, mede door een reeks CDs die opvallen door de hoge kwaliteit en de missie van De Bromvlieg: liedjes zingen met een Bijbelse grondslag.

De nieuwste CD ‘Pzzzalmen 4 Kidzzz 2’ doet dit duidelijker dan ooit. De basis voor de dertien liedjes is zonder uitzondering de Psalmen, en ze worden gezongen in voor kinderen begrijpelijke taal in muziekstijlen die ze aanspreken. Voorbeelden van psalmen die zo tot kinderliedjes worden, zijn psalm 100 (‘Juich, Doe Mee Allemaal’), psalm 47 (‘Klap In Je Handen’) en psalm 124 (‘God Was Bij Ons’).

Pzzzalmen 4 Kidzzz 2

Kinderkoor de Bromvlieg

CD – GMI1295 – GMI Music - 9,90

KINDEREN

JaZZ

2010_03_GMI Nieuws.indd 1 18-02-10 15:40

Page 2: GMI Muzieknieuws Maart 2010

2

PRaIsE & WORshIP

POP

Al jaren is ‘WOW Gospel’ de alles-in-een verzameling voor de ware gospel fan. Van spetterende blackgospel tot meer R&B getinte hits; deze dubbel CD heeft het allemaal en biedt dankzij een afwisselende verzameling topartiesten een onmisbare blauwdruk voor het genre. Deze songs hebben zonder uitzondering met meeslepende gospel de hitlijsten veroverd. Artiesten als Israel Houghton, Kirk Franklin, Tye Tribbett, Mary Mary en Fred Hammond hebben bovendien laten horen hoe geknipt gospel en praise & worship voor elkaar zijn! Een opvallende track op ‘WOW Gospel 2010’ is ‘I Look To You’ van Whitney Houston; een langverwacht vervolg op haar populaire gospelhits van weleer.De los verkrijgbare DVD zet de populairste clips en live opnamen op een rijtje.

Chasen Callahan had meer dan alleen een opvallende voornaam tijdens zijn jeugd in South Carolina. Hij ontdekte ook een talent als aanbiddingsleider, wat uiteindelijk tot de pop/rock formatie Chasen leidde. Met een tekstuele diepgang á la Jon Foreman (Switchfoot), de impact van een goede melodie zoals bij Hillsong en muzikale vernieuwing á la David Crowder werd Chasen al snel een fan favoriet! ‘That Was Then, This Is Now’ vertelt het verhaal van Chasen in persoonlijke songs. Zo werd ‘Slow Down’ geschreven na een indringend persoonlijk gesprek met zijn moeder en het aangrijpende ‘Airplanes’ na het overlijden van een goede vriend.

Het zijn stuk voor stuk songs die hitgevoelig zijn, maar het Eeuwige perspectief van een leven met God in beeld houden. De christelijke muziekwereld is met Chasen een bijzondere artiest rijker.

Nick J. Drake is in het dagelijks leven aanbiddingsleider in de St. Paul’s kerk in Hammersmith, Londen. Het is een bijzondere kerk die het traditionele van de Anglicaanse traditie weet te verenigen met het moderne van hedendaagse aanbidding. Die samensmelting in een bijzondere omgeving als de St. Paul’s Church levert vaak emotionele, indrukwekkende momenten op. Voor Drake, die theologie studeerde, werd het gaandeweg steeds duidelijker dat zijn muziek deze weg zou gaan volgen en met het debuut ‘All For Christ’ vallen alle stukjes op hun plaats. Het geluid van ‘All For Christ’ is eenvoudig maar toch buitengewoon rijk. Met piano en drums in een muzikale hoofdrol luistert deze CD als een verhaal; een reis die de luisteraar onderneemt. Die reis begint met een bijzondere bewerking van de hymn ‘All For Jesus I Surrender’ en voert via persoonlijke aanbidding in ‘Have Mercy On Me’ naar het majestueuze ‘Worthy’. ‘All For Christ’ is een absolute aanrader voor wie aanbidding muziek zoekt met een smaakvolle aanpak.

Various Artists

WOW Gospel 2010

2CD – VR76244 – Verity Records – € 20,50

That Was Then, This Is Now

Chasen

CD – 47092 – INO Records - € 17,90

All For Christ

Nick J. Drake

CD – SUR5165 – Survivor Records - € 9,90

GOsPEL

DVD – DVDVR76244 – Verity Records -

€ 17,90

2010_03_GMI Nieuws.indd 2 18-02-10 15:40

Page 3: GMI Muzieknieuws Maart 2010

3

Leven met God is een reis als geen ander. Op het moment dat je de keuze maakt Hem te volgen, ga je niet alleen met andere ogen naar de wereld om je heen kijken, maar kun je dat wat op je pad komt, ook in een ander perspectief zien. Het volgen van God bepaalt zo je leven en wórdt je leven. Een paar jaar geleden verscheen de CD ‘I Will Follow’, die dit thema een muziek soundtrack gaf met schitterende liederen van populaire artiesten. Op veler verzoek is nu deel 2 verkrijgbaar!

De praise & worship liederen op deze CD zijn verzameld met hetzelfde thema voor ogen; God volgen en je leven zo laten leiden. Deze editie bevat songs van onder andere Kari Jobe, Israel Houghton, Mercy Me, Phil Wickham, Jared Anderson, Michael W. Smith en Darlene Zschech. Vijftien tracks in totaal!

‘I Will Follow 2’ is een muzikaal getuigenis; muziek die zegt wat in het hart van een gelovige speelt. Het is dan ook een buitengewoon geschikt kado voor bijvoorbeeld belijdenis of doop.

PRaIsE & WORshIP

De laatste jaren heeft de Britse singer-songwritster Cathy Burton veel meegemaakt. De zangeres met het bijzondere, fraaie stemgeluid werd moeder en verhuisde naar het plaatsje Chichester. Daar sloot ze zich aan bij de plaatselijke, nieuw opgerichte kerk

en werd ze vast lid van het aanbiddingsleidersteam.

Het werden jaren van geestelijke groei, en zoals het een goede songwriter betaamt, ontstond nieuwe muziek uit deze ervaringen. Het resultaat is de schitterende nieuwe CD ‘Source Of Every Hour’, het eerste album van Cathy Burton dat puur praise & worship is.

Met louter nieuwe liederen zoals het aanstekelijke ‘Redeemer’ is dit een CD die al snel tot de favorieten van 2010 zal gaan behoren!

Source of Every Hour

Cathy Burton

CD – SUR2956 – Survivor Records –

€ 19,50

Guy Penrod is jarenlang de publieksfavoriet geweest in de Gaither Vocal Band. Dat kwam niet alleen door zijn geweldige, grootse stem die van de ballads onvergetelijke muziekmomenten maakte.

Zijn warme persoonlijkheid en grote charisma zetten de muziek enorm veel kracht bij. Toen Guy stopte als lid van de Gaither Vocal Band, vroegen fans zonder ophouden om nieuwe muziek.

Die wens gaat met dit eerste solo album in vervulling, en hoe! Guy Penrod’s vele kwaliteiten komen hier samen in een indrukwekkend album dat southern gospel en country combineert in liederen die naadloos in de Gaither traditie passen.

Penrod’s stem is in topvorm en ‘Breathe Deep’ is dan ook verplichte kost voor de Gaither fan!

Breathe Deep

Guy Penrod

CD – SHD6052 – Gaither Music –

€ 17,50

PRaIsE & WORshIP sOUThERN GOsPEL

Various Artists

I Will Follow 2

CD – IME1296 – Integrity Media Europe - 17,50

2010_03_GMI Nieuws.indd 3 18-02-10 15:40

Page 4: GMI Muzieknieuws Maart 2010

4

‘Catalyst’ is een beweging die zich inzet

om de impact van moderne worship

songs in de kerk van vandaag zichtbaar

te maken en te ontwikkelen. INO

Records riep lokale kerken op om songs

te noemen die in hun diensten een

snaar raken bij de gelovigen. Uit een

lijst van inzendingen met meer dan 350 aanbiddingsleiders en 750 songs ontstond

een selectie die representatief is voor de staat van aanbidding in de hedendaagse

kerk. Twaalf songs worden op deze CD uitgevoerd door de oorspronkelijke

aanbiddingsleiders en zij worden bijgestaan door artiesten als Phil Wickham, Laura

Story, Fee en Heather Williams. Dit album ‘van de kerk – voor de kerk’ is zo een

motor voor muziek die de komende jaren de boventoon zal voeren.

Catalyst Music Project

Catalyst Music Project

CD – 47032 – Integrity Music - € 20,50

Pastor Hezekiah Walker staat al jaren te boek als een solide steunpilaar als het om hoogstaande (black)gospel gaat. Zijn songs zijn, dankzij een sterke aanbiddingsinhoud,

doorgedrongen tot de hedendaagse kerk. Deze verzameling, onderdeel van de populaire ‘Playlist’ serie, zet alleen zijn allerbeste songs op een rij, zoals ‘Clean Inside’ en ‘Love Lifted Me’. In een milieuvriendelijke verpakking en met alle nodige informatie digitaal beschikbaar is dit een verzameling die doordenkt!

The Very Best Of

Hezekiah Walker

CD – VR58457 – Verity Records -

€ 14,50

PRaIsE & WORshIP GOsPEL

Er zijn weinig bands die echt een langdurige, enthousiaste, wederzijdse relatie opbouwen met de Nederlandse jeugd. Stellar Kart heeft bewezen zeker tot dit selecte gezelschap te behoren dankzij aanstekelijke punkrock, een heldere boodschap en een enthousiasme dat ontembaar blijkt. Op het gloednieuwe album ‘Everything Is Different Now’ gooit de populaire band het op verschillende fronten over een andere boeg. Gebleven is het tomeloze plezier dat van de mannen af straalt en doorklinkt in de muziek. Ook gebleven is de passie om die unieke ‘klik’ te maken met jongeren die Stellar Kart meermalen bewees tijdens tours in Nederland en op de EO Jongerendag en het Xnoizz Flevo Festival. Anders is het gezicht achter de gitaar. Cody Pellerin verliet de band en maakte plaats voor Jon Howard. Ook anders is een verscherpte focus op moderne worship songs – uiteraard uitgevoerd in de herkenbare Stellar Kart stijl! Een hoogtepunt is bijvoorbeeld Stellar Kart’s cover van Fee’s worship song ‘We Shine’, die een favoriet bleek op het afgelopen Flevo Festival.

Everything Is Different Now

Stellar Kart

CD – 48062 – INO Records - € 17,90

POP

De Bethel Church is de ‘thuishaven’ van Jesus Culture, een frisse aanbiddingsbeweging die jong en

oud vol overgave God doet zoeken. Op deze nieuwe live CD is te horen waar het enthousiasme hierover vandaan komt. Met aanbiddingsleiders Brian en Jenn Johnson en Jesus Culture artiesten als Kim Walker-Smith en Chris Quilala presenteert Bethel Church hier een mix van grootse, bekende aanbidding en gloednieuwe songs.

Here Is Love

Bethel Church

CD – BC62012 – Kingsway Music -

€ 14,50

PRaIsE & WORshIP ChURCh TOOLsSTUART TOWNEND

DIGITAL SONGBOOK – DVDKM1420 –

Kingsway Music - € 14,50

STUART TOWNEND

DIGITAL SONGBOOK – DVDKM1420 –

Kingsway Music -

TIM HUGHES

DIGITAL SONGBOOK – DVDKM1423 –

Kingsway Music - € 14,50

De Digital Songbook serie van Kingsway biedt de bekendste liederen van haar aanbiddingsleiders aan op een makkelijk te gebruiken manier; ideaal voor wie dit materiaal wil aanleren met een muziekteam of wil gebruiken in bijeenkomsten! Makkelijk te raadplegen en te gebruiken bladmuziek, gitaargrepen en teksten van maar liefst 50 van de beste liederen per artiest! De los verkrijgbare delen deze maand belichten de muziek van Stuart Townend en Tim Hughes (in Nederland recent actief met Worship Central). Aanbevolen!

2010_03_GMI Nieuws.indd 4 18-02-10 15:41

Page 5: GMI Muzieknieuws Maart 2010

5

Wie denkt dat de beste songs van Matt Redman achter ons liggen, heeft duidelijk niet goed oog voor de ontwikkeling van deze bijzondere aanbiddingsleider. Sinds hij de aanbidding in kerken verrijkte met ‘The Heart Of Worship’, heeft Redman lied na lied geschreven dat gelovigen opbouwt en tegelijkertijd het genre vooruitstrevend maakt.. ‘The Ultimate Collection’ is dan ook meer een tussenbalans dan een defi nitieve verzameling...maar wat een tussenbalans! De perfecte CD voor wie een voorbeeld zoekt van de beste aanbidding van nu.

Met onder andere: You Never Let Go / Blessed Be Your Name / Once Again / Nothing But The Blood / Dancing Generation / Shine / The Heart Of Worship / Facedown / Let Everything That Has Breath / Lord Let Your Glory Fall / I Will Offer Up My Life / Better Is One Day / The Father’s Song / Yes And Amen

The Ultimate Collection

Matt Redman

PRaIsE & WORshIP

Als talentvol en gedreven singer-songwriter werd Vicky Beeching door het Britse Soul Survivor ontdekt, om later naar Amerika te emigreren en daar een belangrijke bijdrage te leveren aan de muzikale ontwikkeling van aanbidding. Ze zong mee op Vineyard CDs als ‘Hungry’, ‘Holy’ en ‘Surrender’. Haar Britse, uptempo gitaarrock / worship heeft inmiddels bijzondere nieuwe, moderne kerkliederen opgeleverd zoals ‘Hallelujah What A Saviour’ en ‘Yesterday Today & Forever’. Vicky schrijft haar eigen songs en doet dat met een oprechtheid en gedrevenheid die daadwerkelijk zeldzaam te noemen is. Haar songs weten dan ook regelmatig een brug te slaan met de gitaar-hitmuziek die in de ether klinkt. ‘Eternity Invades’ is Vicky’s debuut op Integrity Music en biedt nieuwe liederen zoals het bruisende ‘Salvation Day’ en het indringende ‘Break Our Hearts’. Speciaal voor deze uitgave is ook een schitterende uitvoering van ‘The Wonder Of The Cross’ aan het album toegevoegd als bonustrack. ‘Eternity Invades’ laat er geen twijfel over bestaan; Vicky Beeching nestelt zich bij de beste aanbiddingsleiders!

Eternity Invades

Vicky Beeching

CD – 46232 – Integrity Music - € 17,90

MODERN WORshIP

Begin 2009 maakte Bill Gaither bijzonder goed nieuws bekend voor Gaither Vocal Band fans. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de southern gospel groep zou de formatie uit vijf leden bestaan. Weliswaar vertrokken Guy Penrod en Marshall Hall, maar met oudgedienden en publieksfavorieten Mark Lowry, Michael English en David Phelps opnieuw in de gelederen is een ware southern gospel supergroep ontstaan!

De nieuwste wapenfeiten van dit gezelschap zijn de DVD en CD ‘Better Day’: registraties van een bijzondere avond met live uitgevoerde klassieke gospelsongs, geliefde Gaither klassiekers en een gastoptreden van The Isaacs. Voeg hier een adembenemende aria, gezongen door David Phelps, en een piano ‘duel’ tussen Gordon Mote en het bijzondere talent Christopher Phillips aan toe en het is duidelijk: dit is geschiedenis in wording.

Better Day

Gaither Vocal Band

sOUThERN GOsPEL

2CD – SUR5184 – Survivor Records - € 20,50

DVD – DVDSHD6030 – Gaither Music - € 17,90

CD – SHD6031 – Gaither Music - € 14,50

APRIL

2010_03_GMI Nieuws.indd 5 18-02-10 15:41

Page 6: GMI Muzieknieuws Maart 2010

6

GOsPEL

Toen Remco Hakkert in 2003 de CD ‘De Kracht Van Uw Liefde’ uitbracht, had hij in Nederland al naam gekregen met zijn eigen (vaak Engelstalige) composities en zijn werk met koren als het Centre Gospel Choir. ‘De Kracht Van Uw Liefde’ startte echter een bijzondere bediening voor Remco, die voortkwam uit zijn hart voor liederen die het hart raken. Sindsdien verschijnen met regelmaat CDs van zijn hand met dierbare, bekende Nederlandstalige liederen, smaakvol en gevoelig uitgevoerd op piano en met de zachte, herkenbare stem van Remco. Het is inmiddels ook een goede traditie geworden dat deze liederen aangevuld worden met eigen geschreven (Nederlandstalige) werken en sfeervolle bewerkingen van oude hymnes.

‘Dicht Bij U’ is de titel van de nieuwe CD in deze reeks, die ook CDs als ‘Zuiver Goud’, ‘Mijn Hulp Is Van U’, ‘Wij Danken U’ en ‘Kom Tot De Vader’ voortbracht.

“Met liefde gemaakt” zegt Remco Hakkert over dit album, dat liederen als ‘Nader Mijn God Bij U’, ‘Dicht Bij U’, ‘Hier Aan Uw Voeten Heer’ en ‘Heilig Heilig Heilig’ introduceert. Met de sfeervolle pianomuziek en de inmiddels bekende, gevoelige stem van Remco is ‘Dicht Bij U’ een CD geworden die snel tot de favorieten gerekend zal worden.

Marvin Sapp heeft één van de meest herkenbare stemmen in gospelmuziek. Als lid van de groep Commissioned kreeg hij zo al een trouwe groep fans, en die nam alleen maar toe toen Sapp solo verder ging.

Zijn handelsmerk is altijd hetzelfde geweest: gospel met een buitengewoon gevoel voor echte emotie; iets waar luisteraars zich keer op keer in herkennen.

De nieuwe CD (en los verkrijgbare) DVD zullen dan ook warm onthaald worden! De tracks op de DVD zijn hetzelfde als op de CD.

PRaIsE & WORshIP

Here I Am

Marvin Sapp

CD – VR53156 – Verity Records – € 17,90

Dicht Bij U

Remco Hakkert

CD – SHA08 – Shadach Music – € 19,50

DVD – DVDVR61487 – Verity Records -

€ 17,90

PRaIsE & WORshIP

Goede Vrijdag en Pasen vormen de onmisbare kern van het Evangelie en zijn al decennialang een inspiratiebron voor aanbiddingsliederen.

Het sterven en de opstanding van Jezus komt tot uiting in het Kruis; een symbool dat van onschatbare waarde is voor het geloofsleven van christenen. Op de schitterende CD ‘At The Foot Of The Cross’ (vernoemd naar het gevoelige lied, vertolkt door Kathryn Scott) zijn aanbiddingsliederen gezet die zonder uitzondering inhaken op Goede Vrijdag en Pasen en die een leven in die realiteit schetsen.

Artiesten als Paul Baloche, Kari Jobe, Hillsong United en Kathryn Scott passeren de revue op deze CD, die van Pasen een bijzondere, muzikale beleving maakt!

Various Artists

At The Foot Of The Cross

CD – 47992 – Integrity Music –

€ 17,90

2010_03_GMI Nieuws.indd 6 18-02-10 15:41

Page 7: GMI Muzieknieuws Maart 2010

Dicht Bij U

Remco Hakkert

CD – SHA08 – Shadach Music – € 19,50

7

PRaIsE & WORshIP

Day Of Fire is terug! De rockband met haar bevlogen zanger (Josh Brown) maakte diepe indruk met haar debuut enkele jaren geleden. Ze was bovendien een graag geziene gast op World Of Joy. De rauwe muziek en vocals vielen duidelijk in de smaak bij het Nederlandse publiek, en dat zal dan ook in haar nopjes zijn met het nieuwe album ‘Losing All’.

‘Losing All’ is ontstaan zoals de beste muziek ontstaat: uit levenservaring. Persoonlijke crises in de band bleken een inspiratiebron voor een dieper geloof en een reeks songs die dit pakkend verwoorden naar het publiek. De CD als geheel verwijst naar de momenten in het leven waar je alles kwijt lijkt te raken, en God weer richting aan je leven geeft.

De cover van het album beeldt het op een artistieke manier uit met een kapot kompas. Brown schilderde zelf de afbeelding waar de cover op gebaseerd is. ‘Losing All’ luidt bovendien een lichte verschuiving in naar een nieuw, fris geluid voor Day Of Fire. Een onmisbaar rockalbum dus dat zonder twijfel tot de toppers van 2010 behoort.

Sovereign Grace Ministries is een samenwerkingsverband van kerken in de Verenigde Staten. Het songwriters talent uit deze verschillende kerken en

de beste aanbiddingsleiders uit hun midden werken gezamenlijk aan nieuwe aanbiddingsmuziek onder de noemer ‘Sovereign Grace Music’.

Deze groep bevlogen zangers en schrijvers weet keer op keer nieuwe aanbiddingsliederen te schrijven die theologisch stevig in hun schoenen staan en tegelijkertijd muzikaal hun mannetje staan temidden van de huidige pop/rock hitmuziek. De muziek op ‘Come Weary Saints’ richt zich met name op bemoediging in de stormen van het leven.

ROCK

Come Weary Saints

Souvereign Grace Music

CD – 47692 – Integrity Music – € 17,90

Losing All

Day of Fire

CD – RT30312 – Razor & Tie – € 17,90

SONGBOOK – SB47697 – Integrity

Music - € 20,50

PRaIsE & WORshIP

Je kunt Firefl ight met een gerust hart dé rockband van dit moment noemen; vooral in Nederland. De groep liet een verpletterende indruk achter op het

Xnoizz Flevo Festival en is al jarenlang publieksfavoriet op het Duitse Christmas Rocknight (waar steevast veel Nederlands publiek is).

Hun vorige CD ‘Unbreakable’ leverde bovendien een enorme hit op (de titeltrack) en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen voor het vervolg. Die verwachtingen worden met ‘For The Who Wait’ meer dan waar gemaakt.

Stevige rock met orkestarrangementen in bijvoorbeeld de titelsong, hits met o.a. ‘Desperate’ (nu al airplay op EO Radio 3) en een opvallende, emotionele song met ‘Name’. Het wachten is het meer dan waard geweest!

For Those Who Wait

Firefl ight

CD – FLD10909 – Flicker Records – € 17,90

ROCK

2010_03_GMI Nieuws.indd 7 18-02-10 15:41

Page 8: GMI Muzieknieuws Maart 2010

8

PRaIsE & WORshIP

MODERN WORshIP

In juni 2009 kwamen bijna 6000 mensen samen in de Royal Concert Hall van het Schotse Glasgow voor een onvergetelijke aanbiddingservaring onder de gezamenlijke noemer ‘Praise Gathering’. De wortels van dit initiatief liggen in 1985. Een koor werd toen gevormd om de Britse ‘Psalms Alive’ liederen te zingen. Vanaf dat eerste jaar liet het koor een open uitnodiging rondgaan die mensen opriep om – of ze nu talent hadden of niet – mee te komen zingen; zolang ze een hart voor God hadden.

Wat klein begon, groeide al snel sterk. Vorig jaar bleek hoezeer het verlangen om God zingend groot te maken, leeft; maar liefst 400 zangers uit meer dan 125 kerken in Schotland zongen massaal samen, wat een live worship CD oplevert die haar weerga niet kent! De zangers die hier te horen zijn, zijn geen professionele zangers, maar hun bijdrage komt overduidelijk uit het hart. Het levert zang en muziek op die doet denken

aan de beleving van het Oslo Gospel Choir.

Met gasten als Kristyn Getty en Brad & Bethany Goodine leveren ook een bijdrage op deze bijzondere CD, die het bewijs is dat wanneer getalenteerde christenen samenkomen, grootse dingen gebeuren!

This Is Our God

Praise Gathering

CD – 20000 – Integrity UK – € 17,90

“Ik ben absoluut geen rock ster” zegt Carlos Whittaker van zichzelf. De aanbiddingsleider had zelfs geen plannen om ooit een CD op te nemen. Maar God werkt op manieren die vaak niet te voorspellen zijn. Whittaker was de afgelopen jaren actief bij aanbiddingsconferenties en samenwerkingsprojecten en zijn leven werd grotendeels bepaald door zijn gezin (hij is getrouwd en vader van drie kinderen) en de plaatselijke kerk waar hij actief in is. Zijn passie voor mensen vertaalde hij naar een bijzonder weblog dat hij de naam ‘Ragamuffi n Soul’ meegaf.

Een ‘ragamuffi n’ is een term die bekend werd door de Amerikaanse schrijver Brennan Manning en later gebruikt werd door artiest Rich Mullins. Het staat voor een wees die vuil is en meestal geen dak boven zijn hoofd heeft.

Voor Carlos Whittaker somde die omschrijving precies op wat hij is: een ‘bevuild’ kind van God dat fi guurlijk verlangt naar adoptie door God. Het is die basis waaruit zijn grootse aanbidding ontstaat en wat hij dagelijks bijdraagt op zijn weblog.

De lezers van het weblog ‘Ragamuffi n Soul’ hebben een verlangen om hun echte dagelijkse overpeinzingen te delen en zo zichzelf te zijn naar andere gelovigen toe. Het is een kwetsbaarheid die Carlos herkent en actief nastreeft; in zijn schrijven, dagelijkse gezinsleven en nu ook in zijn muziek. De CD ‘Ragamuffi n Soul’ is namelijk gebaseerd op die authenticiteit. Dit is eerlijke, open aanbiddingsmuziek.

‘Ragamuffi n Soul’ introduceert verschillende nieuwe worship songs die dankzij de gepassioneerde Whittaker al snel een diepe band vormen met de luisteraar. Songs als ‘Rain It Down’, ‘God Of Second Chances’ en ‘Jesus Saves’ zijn voorbestemd om een wereldwijde impact te hebben. Carlos’ muziek is meeslepend, ongeforceerd hitgevoelig en hij weet met simpele, herkenbare bewoordingen tot de kern van Gods Liefde door te dringen. ‘Ragamuffi n Soul’ is dan ook een aansprekende kennismaking met een aanbiddingsleider die simpelweg Gods roeping in zijn leven volgt. En dat levert muziek op die nog jaren zal doorklinken!

Ragamuffi n Soul

Carlos Whittaker

CD – 47152 – Integrity Music – € 17,90

APRIL

IN DE STIJL VAN OSLO GOSPEL CHOIR

2010_03_GMI Nieuws.indd 8 18-02-10 15:41

Page 9: GMI Muzieknieuws Maart 2010

Wie zich verdiept in de Duitse gospelmuziek wereld, kan niet om Helmut Jost heen. Deze componist, zanger en producer levert al jaren met zijn bevlogen koor ‘Gospelfi re’ energieke gospel af

die zich moeiteloos kan meten met collega’s uit de hele wereld. Dat blijkt eens te meer op de nieuwe (geheel Engelstalige) CD ‘God Is Able’: een dozijn geestdriftige songs die je gegarandeerd in beweging brengen! Voor liefhebbers van bijvoorbeeld het Oslo Gospel Choir en Fred Hammond is ‘God Is Able’ verplichte kost.

God Is Able

Helmut Jost

CD – GM939666 – Gerth Medien

€ 17,90

Kees Kraayenoord & Band brengen opnieuw oude Nederlandstalige kerkliederen en psalmen, live opgenomen, op CD uit. Ruim tweehonderd koorleden van verschillende koren uit heel

Nederland verlenen hun medewerking aan dit unieke project. Tel daarbij het aanwezige publiek in de volledig uitverkochte Schuilplaats in Ede op en je hebt een 1000 stemmig koor! De CD heeft als titel ‘Het is Volbracht’, wat verwijst naar de dood en opstanding van Christus. De 12 nieuwe arrangementen doen de oude kerkliederen en psalmen herleven.

Het Is Volbracht

Kees Kraayenoord

CD – EGP201 – Ecovata

€ 17,50

PRaIsE & WORshIP PRaIsE & WORshIP

9

Kingsway Music ziet het aanbieden van aanbiddingsliederen als een missie; een missie om gelovigen door aanbidding weer op God Hart

te richten. De dubbel CD ‘Mission Worship – In Christ Alone’ volgt die missie door 28 songs te bieden die vandaag de dag de kerk en het geloofsleven van miljoenen christenen opbouwen. Met tracks van o.a. Matt Redman, Delirious?, Ben Cantelon, Tim Hughes, Chris McClarney en Brenton Brown is een indringendere verzameling nauwelijks denkbaar.

Various Artists

Mission Worship - In Christ Alone

2CD – KM3064 – Kingsway Music

€ 17,90

Graham Kendrick wordt door zijn collega aanbiddingsleiders beschouwd als de ‘nestor’ van aanbiddingsmuziek. En dat komt niet alleen door zijn lange staat van

dienst, die tientallen aanbiddingsklassiekers heeft opgeleverd zoals ‘Knowing You Jesus’ en ‘Shine Jesus Shine’. Zijn gedegen kennis van aanbidding en ongeëvenaarde tekstuele diepgang maken hem tot een schrijver die een verzameling als ‘Greatest Hits: Knowing You Jesus’ meer dan waard is. Samen met bovengenoemde liederen en andere bekende bijdragen is dit de ultieme Graham Kendrick verzameling!

Greatest Hits: Knowing You Jesus

Graham Kendrick

2CD – KM3076 – Kingsway Music -

€ 20,50

PRaIsE & WORshIP PRaIsE & WORshIPMEI

De Duitse Anja Lehmann liet ruim

zeven jaar geleden voor het laatst iets

van zich horen in Nederland met een

Engelstalige CD. Haar indrukwekkende

stem, die soulkantjes heeft en de R&B-

getinte muziek veel emotionele kracht

geeft, klinkt nu, na lange tijd, weer in het Engels op de nieuwe CD ‘Beautiful’.

Met meerstemmige kunststukken in gevoelige songs weet de Duitse ontroerende

aanbiddingsmuziek te schetsen. ‘B As In Beautiful’ bijvoorbeeld, en het duet met

Brian Doerksen: ‘Still Greater’.

Anja wijst op de noodzaak van rechtvaardigheid als uiting van aanbidding in ‘Cry For

Justice’ en verwondert zich over het wonder van Pasen in ‘Oh The Cross’. Het zijn

liederen van Europese bodem met wereldwijd allure!

Beautiful

Anja Lehmann

CD – GM939661 – Gerth Medien –

€ 17,90

De Kingdom Faith Church in het Britse Horsham maakt de laatste jaren een opmerkelijke groei door, en aanbidding staat mede aan de basis van deze groei. Met het album ‘Champion Of The World’ laat

Kingdom Faith nu aan de wereld horen wat het geluid van deze ontwikkeling is. Ze introduceert tegelijkertijd nieuwe worship songs met onder andere ‘Living Saviour’, ‘Arise!’ en ‘Worthy Of All Praise’.

Champion of the World

Kingdom Faith

CD – KFM237 – Integrity UK - € 17,90

PRaIsE & WORshIP MODERN WORshIP

2010_03_GMI Nieuws.indd 9 18-02-10 15:41

Page 10: GMI Muzieknieuws Maart 2010

10

De muziek van Marcel & Lydia wordt door zeer veel mensen gewaardeerd gezien de opkomst bij hun concerten en de verkoop van hun CDs ‘Wat Een Liefde’, ‘Til Mij Op’ en ‘De Hemel Vertelt’. Dit is hun eerste live-cd met

bekende liederen van hen in een akoestische uitvoering. De cd is opgenomen tijdens Marcel & Lydia’s concert tour eind 2009.

Live & Akoestisch

Marcel & Lydia

CD – HW55070 – Highway Music

€ 14,95

Het Nederlandse ‘Band ForTheOne’ heeft in 2009 haar debuutalbum ‘You That I Seek’ opgenomen. Een album met acht songs die een verfrissend geluid en een mooie pop/rock sound hebben. De band brengt hiermee iets

nieuws in christelijk Nederland. Band ForTheOne bestaat uit 6 muzikanten met liefde voor God. Sinds 2007 vormt de band een vaste formatie en ontstond er een vriendschap en een gezamenlijke missie om God te zoeken en hem te aanbidden. In april trekt ze door het land met de HGJB tijdens hun Jongerentour 2010.

You That I Seek

Band for the One

CD – HW55071 – Highway Music

€ 9,90

POP POP

Laat het zonnetje schijnen met deze nieuwe kinder-cd met een hoog knuffel-gehalte. Met deze cd vol vrolijke dierenliedjes zoals ‘Op de

boerderij’, ‘Het is de zon’ en ‘Knuffelkonijn’, haal je het voorjaar nu al in huis! Met deze cd komt er een multi-media ‘Knuffelconcert’ tour dit voor- en najaar. Elise Mannah en de Kids Crew trekken met liedjes, filmpjes, gedichtjes en dansjes rondom het thema ‘knuffeldier’ door het land. Met speciale gast opa Knoest natuurlijk!

Opa Knoest 20 Leukste Liedjes

Kids Crew

CD – KC0110 – Ecovata

€ 6,95Twee familieleden, oom en neef, die beiden iets hebben met muziek en songteksten, de een lid van de Protestantse Kerk in Nederland, de ander lid van een evangeliegemeente; de een predikant, de ander gospelzanger, beiden luisterend naar dezelfde achternaam: André F. Troost (1948) en Gerald Troost (1978) – zij schreven elkaar maandenlang brieven

over uiteenlopende thema’s van het christelijk geloof. Wat blijkt? Ondanks allerlei verschillen van inzicht vinden de auteurs elkaar in hun liefde voor het evangelie. In dit boekje, Tweemaal Troost, zijn de brieven gebundeld. Gespreksvragen bij elk hoofdstuk maken dit boekje tevens zeer geschikt voor gebruik in kringen.

Tweemaal Troost

Andre F. en Gerald TroostBOEK – EGPBK3814 – Ecovata - € 12,50

KINDEREN BOEK

Kelley Warren is fluitiste die bovendien gezegend is met een schitterende stem. Op ‘Heaven’s Whisper’ komt dit fraai samen in een CD waar je echt voor moet gaan zitten. In de nieuwe ‘soaking worship’ traditie worden hier liederen

gespeeld die de luisteraar tot reflectie nopen; een ‘soundtrack voor gebed’, als het ware. Met zowel instrumentale als gezongen tracks is ‘Heaven’s Whisper’ bovendien een afwisselend album.

Heaven’s Whisper

Kelley Warren

CD – KW001 – Integrity UK – € 14,50

Er is geen groter thema voor een CD denkbaar dan het Kruis. Het staat centraal rond Goede Vrijdag en Pasen en de verzamel CD ‘The Power Of The Cross’ is dan ook een

zeer krachtig dubbelalbum geworden. Niet alleen door het thema – dat staat wel aan de basis van al deze songs. Maar de 29 liederen zijn op zichzelf ook al ingrijpend gebleken voor de kerk van vandaag. Met bijdragen van o.a. Graham Kendrick, Stuart Townend, Susan Ashton, Christine Denté, Matt Redman en Tim Hughes.

Various Artists

The Power of the Cross

2CD – KM3067 – Kingsway Music -

€ 20,50

PRaIsE & WORshIP PRaIsE & WORshIP

IN DE STIJL VAN MY KIND OF WORSHIP

2010_03_GMI Nieuws.indd 10 18-02-10 15:41

Page 11: GMI Muzieknieuws Maart 2010

COUPONNENAKTIE

11

Fee mag met recht tot de favoriete optredens op het afgelopen Xnoizz Flevo Festival gerekend worden! De nieuwe CD ‘Hope Rising’ biedt krachtige moderne worship songs als ‘Glory To God Forever’ en het indrukwekkende ‘ Everything Falls’. Wie op zoek is naar de moderne worship van morgen, hoeft niet verder te kijken dan Fee!

Southern Gospel heeft een grote plek in de geschiedenis van Nashville, en het Grand Ole Opry theater is wat dat betreft wereldberoemd. Voor Bill & Gloria Gaither was dat dan ook de ideale plek voor hun nieuwe Homecoming video. ‘Nashville Homecoming’ is met muzikale gasten als de Oak Ridge Boys, Jeff & Sheri Easter, Guy Penrod en The Isaacs spontaan, gedreven en ongeëvenaard goed! Een ultiem souvenier van het Gaither concert in Ahoy, afgelopen oktober!

Met ‘A New Hallelujah’ bracht Michael W. Smith wat duizenden mensen hem al jaren vroegen: een nieuwe aanbiddingservaring na het enorme succes van de CDs ‘Worship’ en ‘Worship Again’. De DVD van ‘A New Hallelujah’ biedt het hele concert in topkwaliteit. Bovendien bevat deze registratie diverse nummers die niet op de CD staan. Verschillende extra’s die een kijkje achter de schermen bieden, maken het des te fraaier.

In 2008 maakte Third Day een tour met collega’s Jars Of Clay, Switchfoot en Robert Randolph. Nu kan volop genoten worden van een avond uit deze ‘Music Builds’ tour met ’Live Revelations’. ‘Live Revelations’ bevat een compleet concert op DVD en CD, beiden van topkwaliteit met de grote hits van Third Day en de fantastische nieuwe muziek van het recente ‘Revelation’. De fans van de band krijgen een minstens zo uniek kijkje in het dagelijks leven van Third Day door de vele extra’s op de DVD.

Leeland, met zanger Leeland Mooring als middelpunt, heeft om diverse redenen al sinds haar debuut CD haar grootste fans onder topartiesten als Michael W. Smith. Zo is muziek voor Leeland grootse aanbidding, met een vernieuwend geluid. Met de derde CD ‘Love Is On The Move’ is de band hoorbaar nog verder gegroeid. Het is volwassen, epische pop/rock die zich moeiteloos kan meten met muziek van bijvoorbeeld Coldplay en U2. Leeland speelt in juni op de EO Jongerendag; de hoogste tijd voor een kennismaking!

De laatste tijd is de vraag naar Brian Doerksen’s muziek sterk toegenomen. De Canadees schrijft en zingt dan ook uit het hart en met een groot begrip voor de relatie van God en de mens. ‘It’s Time’ introduceert de bekendste songs van Brian, nu opnieuw uitgevoerd. Twee nieuwe liederen maken het alleen maar mooier. Van 23 t/m 25 april geeft Brian Doerksen weer concerten in Nederland. Tijd dus om de muziek in huis te halen!

WEEK11&1215-27 MAART

VAN €17,50VOOR €13,50

WEEK13&14

29 MAART - 10 APRIL

VAN €17,90VOOR €13,50

WEEK15&16

12-24 APRIL

VAN €17,90VOOR €13,50

WEEK17&18

26 APRIL - 8 MEI

VAN €19,50VOOR €14,99

WEEK19&20

10-22 MEI

VAN €14,50VOOR €8,80

WEEK21&2224 MEI - 5 JUNI

VAN €17,50VOOR €13,50

Dit voorjaar berekent u uw eigen voordeel met de GMI Music Couponnenaktie!

Bij deelnemende winkeliers (herkenbaar aan de winkelposter van deze aktie) ontvangt u een gratis CD sampler met couponnenboekje. De sampler laat de mooiste muziek van dit moment de revue passeren en biedt u bovendien de komende weken aantrekkelijke kortingen op onderstaande aktie CDs!

Vraag naar de Couponnenaktie bij uw winkelier en lever in de betreffende aktieweek de coupon in bij de winkel om fi kse korting te ontvangen. Nieuwe muziek ontdekken was zelden voordeliger!

2010_03_GMI Nieuws.indd 11 18-02-10 15:41

Page 12: GMI Muzieknieuws Maart 2010

2

3

4

5

1

kinderen

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

pop

2

3

4

5

6

7

9

10

8

praise & worship

Drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

TOPPERS

1

CASTING CROWNSTHE ALTAR AND THE DOOR BSR10117

GAITHER VOCAL BANDREUNITED SHD6044

CASTING CROWNSCASTING CROWNS BSR10723

LEELANDLOVE IS ON THE MOVE ER10905

CASTING CROWNSTHE ALTAR AND THE DOOR LIVE BSR10131

BRIAN DOERKSENIT’S TIME 45042

OPWEKKINGSLIEDERENDEEL 31 OPW20081

WORSHIP CENTRALLIFTING HIGH SUR5161

MICHAEL W. SMITHWORSHIP BOX SET RRA10085

ISRAEL & NEW BREEDA DEEPER LEVEL 43152

1

FIREPROOF THE MOVIEVARIOUSDVDPROV10033

2

3

4

5

GAITHER VOCAL BANDBETTER DAY DVDSHD6030

GAITHER VOCAL BANDREUNITED DVDSHD6027

ERNIE HAASE & SIGNATURE SOUNDDREAM ON DVDSHD4821

ERNIE HAASE & SIGNATURE SOUNDGET AWAY, JORDAN DVDSHD4745

GMI Music - Geograaf 42 - 6921 EW Duiven - Postbus 4 - 6920 AA DuivenRabobank Didam - 63.97.46.705 - Postbank - 35.88.929Handelsregister - 09067766 - BTW nr. NL 007941316B01

Websitewww.gmi.nl

[email protected]

Verkoop Fax[026] 3190201

Verkoop Telefoon[026] 3190200

CASTING CROWNS UNTIL THE WHOLE WORLD HEARSBSR10135

FIREFLIGHTFOR THOSE WHO WAITFLD10909

HEALER VARIOUS ARTISTS47532

MICHAEL W. SMITH A NEW HALLELUJAHRRA10133

ERNIE HAASE & SIGNATURE SOUND GET AWAY, JORDANSHD2700

ERNIE HAASE & SIGNATURE SOUNDDREAM ONSHD2749

TAL & ACACIA WAKE MEER10878

OPWEKKINGSLIEDERENDEEL 32OPW20091

RENI & ELISAONVOORWAARDELIJK / SAMENGMI1217

DON MOENI BELIEVE THERE IS MORE44502

KINDERKOOR DE BROMVLIEG PZZZALMEN 4 KIDZZZ 2 GMI1295

CD VOL VROLIJKE KINDERLIEDJESMUZIEK = COOL (DEEL 8) GMI1293

CD VOL VROLIJKE KINDERLIEDJES GELOVEN = GAAF (DEEL 7) GMI1260

CD VOL VROLIJKE KINDERLIEDJES ZINGEN = LEUK (DEEL 6) GMI1262

CD VOL VROLIJKE KINDERLIEDJES GOD = GOED (DEEL 3) GMI1265

2010_03_GMI Nieuws.indd 12 18-02-10 15:41