Gilo info februari 2014 balegem

Click here to load reader

 • date post

  18-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Gilo info februari 2014 balegem

Hallo iedereen

JAARGANG 18.06 | FEBRUARI 2014

OPENDEURDAG KLEUTERAFDELING

UITNODIGING

Weldra mag uw peuter zijn/haar eerste stappen zetten in de kleuterklas.

Een wereld vol nieuwe dingen zal voor hem/haar opengaan.

Dit alles in een sfeer van onderzoeken, ervaren, aftasten, beleven,

Wij willen alvast meehelpen aan de opvoeding van uw kind en het maximale ontplooiingskansen geven.

U heeft voor uw kind onze school gekozen of . . . u twijfelt nog!

Kom eens langs en overtuig uzelf op onze opendeurdag! !

Er is een leuke verrassing voor de kinderen!

Op zaterdag 8 februari in onze drie afdelingen

van 10.00 tot 12.00Wij verwachten u!

Het schoolteam.

LOSSE BERICHTENWE VERWELKOMEN NIEUWE KINDEREN

Afdeling Scheldewindeke:

Boateng Kimberly (5de lj) en Aaron (1ste lj)

Afdeling Oosterzele:

Afdeling BalegemPeuterklas: Emma Van der Gucht

Peuterklas: De Groote BasileAllen van harte welkom!

Wij hopen dat zij zich gauw thuis zal voelen in het GILO!

OVERLIJDEN

Op 17 december 2013 overleed de heer Roger Verstuyft, grootvader van Felicia Cansse uit het 5de leerjaar afdeling Oosterzele.

Op 21 december 2013 namen wij ook afscheid van de heer Octaaf Baele, grootvader van Dario Baele en schoonvader van Sabrina Waeytens, poetsdame in de afdeling Balegem.

Op 1 januari 2014 overleed de heer Michal Baele, vader van Nikita en Mauro, schoonbroer van juf Evelyne en nonkel van Aaron en Mattias Dhaese uit de afdeling Balegem.

Ik ben wie ik ben

Ik ben meer dan wat je ziet

Ik laat niet zomaar alles zien

Misschien ben ik alleen maar wat je ziet

Michal

Wij wensen de families veel sterkte toe in de verwerking van hun verdriet.GEBOORTE

Gedroomd, vervuld, verwacht, geboren op 27 december 2013: Flore! Zij is het zusje van Lander Ajayi uit de 3de kleuterklas en de kleindochter van juf Nicole van het 5de leerjaar afdeling Oosterzele. Van harte proficiat!HUWELIJK

Op 11 december 2013 traden Kenny en Emmy Verlinden-Michiels in het huwelijksbootje. Zij zijn de ouders van Chayenne Verlinden uit de 2de kleuterklas afdeling Oosterzele. Van harte proficiat!

FISCALE ATTESTENUw kind(eren) krijgen eind deze maand fiscale attesten mee.

Het document bestrijkt de periode van 1 januari tot en met 31 december 2013.

Dit zijn belangrijke documenten voor de fiscale aftrekbaarheid van uw uitgaven voor kinderopvang en middagtoezicht in 2013.

Deze aftrekbaarheid geldt sinds 6 jaar voor uw kinderen tot 12 jaar.

Controleer en bewaar deze documenten zorgvuldig en voeg deze bij uw belastingsaangifte voor het fiscaal jaar 2013.

N.B.: Bij aanvraag van een duplicaat zullen administratiekosten aangerekend worden.

STIPTHEIDTijdig op school zijn Een goede gewoonte en fijn voor iedereen! Bedankt voor je medewerkingMiddagmalenOp donderdag 9 januari 2014 werd preventief het vlees dat voorzien was bij de frietjes niet bediend. De traiteur bracht ons hiervan op de hoogte.

Achteraf bleek er niets aan de hand te zijn met het stoofvlees, maar de voorzichtigheid is de moeder van de wijsheid!

Derhalve zullen de maaltijden van die dag ook niet aangerekend worden, wel het middagtoezicht zoals gewoonlijk

WAT IS ER VAN DE SPORT?ALLES MET DE BAL

Alles met de Bal" tracht op een halve dag alle kinderen zoveel mogelijk te boeien met een waaier van verschillende soorten ballen en spelen.Hiervoor wordt op 3 plateaus gewerkt:I. Een BALLENMARKT waar de leerlingen in groepjes verschillende standen doorlopen. Het accent ligt op alleen spelen.

II. PLOEGSPELEN waarbij de kinderen samen tegen elkaar spelen. Het aanbod bevat 'niet-klassieke' balspelen. III. SPORTSPELEN waarbij de kinderen met elkaar spelen of samen spelen. Het aanbod bestaat hoofdzakelijk uit essentile vaardigheden uit de klassieke balsporten. Elk kind neemt deel aan de 3 plateaus.

Datum: dinsdag 4 februari 2014 in de sporthal te Merelbeke.Prijs: 3,00 per deelnemer (komt op de rekening) Deelnemende klassen: Balegem: 4de lj Oosterzele: 4de ljspelcarrousel

Op donderdag 20 februari 2014 gaan de 2de leerjaren van Oosterzele en Balegem zich warm maken in de sporthal van Laarne.Bij de uitwerking van de spelcarrousel werd rekening gehouden met het ontwikkelingsniveau van de leerlingen en met hun interesses. We beogen een globale aanpak bij het stimuleren van de motorische competentie en de fysieke eigenschappen door de leerlingen spelend actief te laten zijn. Wij bieden daarom de kinderen verschillende prikkels of uitdagingen aan waarop ze zelf motorische antwoorden moeten vinden. Dit gebeurt op drie plateaus: 'Speel je mee', balanceer je mee' en 'spring je mee'. We beogen de ontwikkeling van het vaardigheidsniveau maar verliezen daarbij het cognitieve en dynamisch - affectieve niet uit het oog. Deze componenten komen gentegreerd aan bod. Ook sociale vaardigheden als 'beurt afwachten', 'samen bewegen en spelen' komen ruimschoots aan bod.

Datum: donderdag 20 februari 2014 in de sporthal van Laarne

Prijs: 3,00 (komt op de rekening)Deelnemende klassen: Oosterzele 2de lj (VM)

Balegem 2de lj (NM)TUSSEN 4 VUREN

Op 5 februari 2014 kunnen onze leerlingen van het derde en vierde leerjaar deelnemen aan Tussen 4 Vuren in Zottegem. Op dit tornooi spelen de leerlingen een aantal wedstrijdjes tegen andere scholen. Meer info vind je op www.schoolsport.be.

Deze activiteit start stipt om 13.30 uur en eindigt uiterlijk om 16.00 uur. De verplaatsing gebeurt op eigen houtje behalve voor kinderen die in de opvang blijven.

Deze worden vervoerd met de schoolbus vanuit Oosterzele om 12.50 uur. We verzamelen om 13.15 uur in de inkomhal van de sporthal.

Deelname aan deze activiteit is gratis.

THEATER

DO door theater Speelman

Rien is jarig. En dus geeft ze een feestje. Iedereen is er. Alle vriendjes en vriendinnetjes. Dan gaat plots de bel. Er staat een kado voor de deur! Op twee lange benen!En met de borst kloek vooruit! Het is een held! Een superheld nog wel!Hij komt voor haar zegt hij. Hij doet zon dingen normaalgezien nooit, maar voor haar maakt hij een uitzondering. Rien gelooft haar eigen ogen niet!

Maar wie is deze held? Kent ze hem niet? Of vergist ze zich?

Do is een humoristische monoloog over een held op sokken, een held die achter zijn masker laat kijken en in zijn hart, een held die pas kan vliegen als Do hem vleugels geeft. Do...?Datum : donderdag 6 februari 2014 in GC De Kluize

Prijs: 6,00 euro per deelnemer (komt op de rekening)

Deelnemende klassen: Balegem: 3de lj

Oosterzele: 3de lj

VALENTIJNSDAG Over Sint-Valentijn zijn niet veel gegevens bekend. Verschillende verhalen gaan de ronde.Volgens het verhaal van de Romeinen werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. Toen in Europa het christendom opkwam, werd dit heidense feest door de kerk verboden. In 496 veranderde paus Gelasius het Lupercalia-feest van 15 februari in St.-Valentijnsdag van 14 februari.

Vier Valentijn:Liefde is gezond voor je hart!Binnenkort is het weer Valentijn. De dag van de liefde! Liefde zorgt voor kriebels in je buik en doet je hart sneller kloppen. Maar wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat liefde, vriendschap en verbondenheid niet alleen een prettig gevoel geven, maar ook echt gelukkiger en gezonder maken. Dankzij een flinke portie liefde en knuffels kan je tegen een stootje. Geef dus met Valentijn al wie je graag ziet een dikke knuffel. Dat is echt een topcadeau!

dIKKEtruiendag VRIJDAG 14 februari 2014

Als je al een dikke trui nodig hebt, want een graadje minder verwarmen, merk je nauwelijks, maar betekent wel 7% minder stookkosten en broeikasgassen. Denk naast een mooie dikke trui ook aan thermische onderkleding die ervoor kan zorgen dat de thermostaat flink lager kan worden gedraaid - zonder aan comfort en charisma in te boeten. De energiebesparing is groot, de investering klein.

Uiteraard moeten die kleine inspanningen de aanzet vormen om op school en in het dagelijkse leven structureel werk te maken van de strijd tegen de opwarming van de aarde. Verstandig omspringen met energie is een grote stap in de strijd tegen het verhoogde broeikaseffect en de daaraan gekoppelde verandering van het klimaat.

Voor het eerst schrijft een buitenlandse school zich in voor de Dikketruiendag.

De familie Vanhoutte-Sanders heeft hun school, 'Bosc de la Pabordia in Spanje, warm kunnen maken om deel te nemen.

Meer info op www.dikketruiendag.beMUSICAL In BALEGEM (artikel verschenen in De Beiaard op vrijdag 17/1/14)

DIDACTISCHE UITSTAPPEN GILO WINDEKIND

Op maandag 17 februari bezoeken de leerlingen van de eerste graad hun pennenvrienden uit Lillois. Ze bezoeken er een tweede leerjaar uit de school Le pr vert. Het wordt een dag vol samenwerkingsspelletjes, knutselactiviteiten en natuurlijke vele Franse woordjes.

Op dinsdag 4 februari bezoeken de kinderen van de lagere school het Speelgoedmuseum te Mechelen. Hoe werd speelgoed vroeger gemaakt? Uit welke materialen bestond speelgoed? Welke spelen worden er gespeeld op andere werelddelen? Op deze en nog vele andere vragen krijgen de kinderen een antwoord tijdens de spelateliers: De Kinderspelen van Pieter Bruegel en Spelen overal ter wereld. Het schoolteam dankt de ouderraad voor definancile bijdrage. Die was mogelijk door een geweldi