GHZ Bijlage 2009

8
Groene Hart Ziekenhuis 1 www.ghz.nl Bleulandlocatie, Bleulandweg 10, 2803 HH Gouda Jozeflocatie, Graaf Florisweg 77, 2805 AH Gouda (poliklinieken en verpleegafdelingen) Polikliniek Nieuwerkerk a/d IJsel, Doortocht 40, 2914 KA Nieuwerkerk a/d IJssel GHZ Postadres Postbus 1098, 2800 BB Gouda Telefoon (0182) 50 50 50 Fax (0182) 50 50 51 Internet www.ghz.nl Het Groene Hart Ziekenhuis heeft op verschillende locaties poliklinieken en ver- pleeg-, onderzoeks-, of behandelafdelingen. Vraag bij het maken van uw afspraak naar de desbetreffende locatie, de zone en het bestemmingsnummer. Op elke loca- tie vindt u bij de ingang een overzichts- bord met daarop de poliklinieken en onderzoeks- en behandelafdelingen vermeld. U kunt ook altijd de hulp van onze gastheren of gastvrouwen vragen. Mijn naam is Manfred Petjak, medisch specialist op de Intensive Care van het Groene Hart Ziekenhuis. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat u bij ons in goede handen bent. Bovendien kijken we altijd hoe we onze zorgverlening nog beter kunnen maken. Om u, mocht dit nodig zijn, optimaal van dienst te kunnen zijn. Ons ziekenhuis is bovendien goed en snel bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Een prettige gedachte dat onze zorg altijd dichtbij is. Manfred Petjak “Ik wil graag een complimentje geven aan de kok van het GHZ. Het eten was iedere dag weer heerlijk en goed verzorgd. Bedankt daarvoor!” Adri Kouwenberg, Gouda “Met ons uitbreide patiëntveiligheids- programma kunt u er zeker van zijn, dat u bij ons in goede handen bent.” Daniele Vermeulen, Coördinator Kwaliteit & Zorgontwikkeling GHZ “Met een digitaal verwijzingsysteem kan ik patiënten gemakkelijk en snel doorverwijzen naar de juiste specialist. Het GHZ verbetert hiermee de toegankelijkheid en kwaliteit van haar patiëntenzorg.” Dorien Stalman, Huisarts Gouda Patiëntveiligheid voorop Laagdrempelig en toegankelijk Altijd gastvrij De beste zorg is meer dan alleen medische zorg In het Groene Hart Ziekenhuis werkt een uitstekend team van medische specialisten en verpleegkundigen aan een optimale dienst- verlening. En onze zorg gaat verder, want de allerbeste zorg vraagt om meer. Om een gevoel van veiligheid en gastvrijheid als u bij ons bent als patiënt of bezoeker. En om laagdrempelige en toegankelijke zorgverlening, altijd en overal. Binnen het GHZ wordt hard gewerkt om die aspecten te realiseren. Hoe wij dat doen, leest u in deze GHZ Wijzer. GHZ Wijzer Nieuws en informatie van het Groene Hart Ziekenhuis 2009 Waar moet u zijn? Adresgegevens Groene Hart Ziekenhuis Onze zorg gaat ver der... Inge de Vries & Jantine Roos

description

Groene Hart Service september 2009

Transcript of GHZ Bijlage 2009

Page 1: GHZ Bijlage 2009

Groene Hart Ziekenhuis 1

www.ghz.nl

Bleulandlocatie, Bleulandweg 10, 2803 HH Gouda

Jozeflocatie, Graaf Florisweg 77, 2805 AH Gouda (poliklinieken en verpleegafdelingen)

Polikliniek Nieuwerkerk a/d IJsel, Doortocht 40, 2914 KA Nieuwerkerk a/d IJssel

GHZPostadres Postbus 1098, 2800 BB GoudaTelefoon (0182) 50 50 50 Fax (0182) 50 50 51 Internet www.ghz.nl

Het Groene Hart Ziekenhuis heeft op verschillende locaties poliklinieken en ver-pleeg-, onderzoeks-, of behandelafdelingen. Vraag bij het maken van uw afspraak naar de desbetreffende locatie, de zone en het bestemmingsnummer. Op elke loca-tie vindt u bij de ingang een overzichts-bord met daarop de poliklinieken en onderzoeks- en behandelafdelingen vermeld. U kunt ook altijd de hulp van onze gastheren of gastvrouwen vragen.

Mijn naam is Manfred Petjak, medisch specialist op de Intensive Care

van het Groene Hart Ziekenhuis. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor

dat u bij ons in goede handen bent. Bovendien kijken we altijd hoe we

onze zorgverlening nog beter kunnen maken. Om u, mocht dit nodig zijn,

optimaal van dienst te kunnen zijn. Ons ziekenhuis is bovendien goed en

snel bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Een prettige

gedachte dat onze zorg altijd dichtbij is.

Manfred Petjak

“Ik wil graag een complimentje geven aan

de kok van het GHZ. Het eten was iedere

dag weer heerlijk en goed verzorgd. Bedankt

daarvoor!” Adri Kouwenberg, Gouda

“Met ons uitbreide patiëntveiligheids-

programma kunt u er zeker van zijn, dat u bij

ons in goede handen bent.”

Daniele Vermeulen, Coördinator Kwaliteit &

Zorgontwikkeling GHZ

“Met een digitaal verwijzingsysteem kan ik

patiënten gemakkelijk en snel doorverwijzen

naar de juiste specialist. Het GHZ verbetert

hiermee de toegankelijkheid en kwaliteit van

haar patiëntenzorg.”

Dorien Stalman, Huisarts Gouda

Patiëntveiligheid voorop Laagdrempelig en toegankelijk

Altijd gastvrij

De beste zorg is meer dan alleen medische zorgIn het Groene Hart Ziekenhuis werkt een uitstekend team van medische specialisten en verpleegkundigen aan een optimale dienst- verlening. En onze zorg gaat verder, want de allerbeste zorg vraagt om meer. Om een gevoel van veiligheid en gastvrijheid als u bij ons bent als patiënt of bezoeker. En om laagdrempelige en toegankelijke zorgverlening, altijd en overal. Binnen het GHZ wordt hard gewerkt om die aspecten te realiseren. Hoe wij dat doen, leest u in deze GHZ Wijzer.

GHZ WijzerNieuws en informatie van het Groene Hart Ziekenhuis 2009

Waar moet u zijn? Adresgegevens Groene Hart Ziekenhuis

Onze zorg gaat verder...

Inge de Vries & Jantine Roos

Page 2: GHZ Bijlage 2009

Groene Hart Ziekenhuis 2

Hilma van Wijk is manager van de afdelingen Kindergeneeskunde, Gynaecologie en Verloskunde. Samen met haar enthousiaste team streeft zij ernaar dat bevallen een zo prettig mogelijke ervaring wordt.

“We hebben binnenkort onze derde Smiley” steekt Hilma van wal. “Een Smiley is een onafhankelijk keurmerk voor kindgericht verplegen en we voldoen aan alle voor-waarden: Zo kan de vader op de kamer bij moeder en kind slapen, het zogenaamde Rooming-inn. Ook hebben we het benodigde borstvoedingsvriendelijk-certificaat ontvangen en beschikken we over een gespecialiseerd verpleegkundige die moeder en kind nog beter bij de borstvoeding kan begeleiden.”

“Wij maken ons ook hard voor goede nazorg, bijvoorbeeld voor vroeggeborenen. Onze speciale ‘go-poli’ is een uniek samenwerkingsverband tussen onze kinderartsen en de consultatiebureaus uit de regio. In een gezamenlijk overleg wordt de ontwikkeling van het kind bijgehouden. Een groot gemak voor de ouders, die niet steeds van de ene naar de andere zorgverlener hoeven te hollen.”

Hilma en haar team timmeren dus hard aan de weg. “We zoeken steeds nieuwe manieren om het voor ouders en kind zo aangenaam mogelijk te maken. Mocht het bijvoorbeeld noodzakelijk zijn dat het kindje in couveuse moet blijven, dan kunnen de ouders vanuit huis of het ziekenhuisbed hun kindje met ‘baby beeld’ toch altijd zien. Je kunt je voorstellen dat ouders dat heel erg leuk en fijn vinden. En wat overigens ook erg gewaardeerd wordt is onze Kraamsuite. Deze suite geeft ouders echt een huiskamergevoel en heeft daardoor een positief effect op de ontspanning en vermindering van pijn.”

Dat bevallen in het GHZ prettig is, bevestigen Fred en Alise Boevé uit Moordrecht. Zij bevielen van hun tweeling Bas en Dirkjan in de kraamsuite: “Erg prettig, het voelt net alsof je thuis bent. Ons contact met de gynaecoloog en de verpleging verliep bovendien heel fijn. Men was altijd bereid vragen te beantwoorden, duidelijk en snel. Het was voor ons een behoorlijk onzekere periode. Onze knulletjes werden te vroeg geboren en waren dus erg kwetsbaar. Bovendien liep Dirkjan vlak na de bevalling ook nog een infectie op. Hij is maar liefst 7 weken opgenomen geweest. Nou, dat gaat je als ouders niet in de koude kleren zitten! De verpleegsters waren zo meelevend en gaven ons alle tijd en aandacht. Ze hielden zelfs een dagboekje bij van de ontwikkeling van de kleintjes. Ongelofelijk toch?”

Stan licht toe: “Ik zag hoeveel er anders kon binnen de ziekenhuiskeuken en wat we daarin nog konden leren van de gewone horecakeukens. Het leek mij een uitdaging daarmee aan de slag te gaan. De ziekenhuiskeuken is een

dynamische wereld, de patiënt is de afgelopen jaren immers zo veranderd. Ze zijn veeleisender, mondiger en herkennen kwaliteit (of het gebrek daaraan) veel beter. Als men een operatie heeft ondergaan, is het soms lastig in te schatten of de arts zijn werk goed heeft gedaan. Daar heb je als leek immers niet altijd de kennis voor. Niet-medische aspecten daarentegen, zoals het eten en het drinken, kunnen patiën-ten en hun omgeving wel beoordelen. Dus ook daarin willen we onderscheidend zijn. In onze keuken wordt dan ook zeven dagen per week vers gekookt, dat gebeurt lang niet in ieder ziekenhuis. En dat verschil proef je!”

“Maar we blijven natuurlijk altijd kijken hoe dingen nog beter kunnen. Er zijn de afgelopen jaren al heel wat veranderingen gerealiseerd”, vervolgt Stan. “Zo is het assortiment meer van deze tijd, want eetgewoonten veranderen nu een-maal. En ook aan de presentatie van de maaltijden wordt meer aandacht besteed. Maar we doen natuurlijk veel meer. Zo wordt met speciale diëten en patiënten- groepen volop rekening gehouden: We hebben energie- en eiwitverrijkende ge- rechten voor mensen met ondervoeding. En voor patiënten met slikproblemen heb-ben we eveneens speciale, makkelijk te nuttigen, gerechten ontwikkeld. Daarnaast bieden we een uitgebreide keuze aan halalgerechten en wordt op de verschillende feestdagen gezorgd voor iets bijzonders. En hierbij moet je niet alleen denken aan de Kerst, want ook het Suikerfeest en vele andere feestdagen krijgen binnen het GHZ aandacht. En van de zaterdag maken we ieder week weer iets bijzonders. Dan krijgen onze gasten altijd een extra uitgebreide lunch geserveerd.”

“Er zijn echter nog genoeg ambities”, zo gaat Stan enthousiast verder. “In het kader van onze visie ‘Bewust Beter’, willen we de patiënt nog meer flexibiliteit bieden in de toekomst. Zo willen we de keuze van gerechten en de tijden waarop men kan eten nog verder uitgebreiden. Ook willen we de patiënt in de toekomst meer locaties bieden waar zij de maaltijd kunnen nuttigen, want als je je beter gaat voelen, is eten in bed niet ideaal.”

“Het belangrijkste doel blijft altijd onze patiënten als gasten te behandelen. Het eetmoment biedt hen immers een positief moment, in een veelal moeilijke tijd. Het is geweldig daar je steentje aan bij te dragen!”

Gastvrijheid

Bevallen in het GHZ, dat bevalt wel!

“In onze keuken wordt zeven dagen per week vers gekookt, dat gebeurt niet in ieder zieken-huis. En dat verschil proef je!”

“Goede nazorg is heel erg belangrijk. Onze kinderartsen werken daarom samen met consultatiebureaus uit de regio”

“Met ‘baby beeld’ kunnen ouders hun kindje in de couveuse, altijd en overal via het internet bekijken”

Stel u bent bij een arts ge-weest maar eenmaal thuis heeft u toch nog vragen? Via onze website kunt u uw vraag eenvoudig stellen aan Vera, onze verpleegkundige. Binnen twee werkdagen ontvangt u antwoord. Kijk op www.ghz.nl/vraaghetvera.

Vraag het Vera

Lekker gastvrij eten en drinkenEen slap stronkje broccoli met droog gekookte aardappeltjes en een taai stukje vlees. Iedereen kent de spookbeelden over de ziekenhuis-hap. Maar niets is minder waar. Want juist de ziekenhuiskeuken is de afgelopen jaren volop in ontwikkeling geweest en is, meer dan waar ook, bezig met gastvrijheid. Wij spraken met Stan Mertens, die de GHZ keuken al ruim 10 jaar met veel enthousiasme bestiert. Afkomstig uit de horeca en cateringwereld, stapte hij in 1999 de ziekenhuiskeuken in, vol ambitie om deze naar een hoger niveau te tillen.

Elma Lich

Page 3: GHZ Bijlage 2009

Groene Hart Ziekenhuis3

Patiëntveiligheid is een belangrijk en omvangrijk thema binnen het GHZ. Een speciaal patiëntveiligheidsprogramma zorgt ervoor dat u bij ons in goede handen bent. Daniele Vermeulen, Coördinator Kwaliteit en

Zorgontwikkeling: “We kijken altijd hoe het nog beter en veiliger kan. We brengen risicovolle processen in kaart en proberen dit zo veel mogelijk beheersbaar te maken. Ook bouwen we aan een open en pro-actieve bedrijfscultuur waar collega’s kritisch naar het eigen werk kijken en van elkaar leren. Daarnaast is patiëntenparticipatie erg belangrijk. We hebben een Cliëntenraad en doen we regelmatig een klanttevredenheidsonderzoek. De patiënt heeft ook altijd waardevolle ideeën over wat beter en anders kan”.

“Soms zijn oplossingen eigenlijk betrekkelijk eenvoudig. Tegenwoordig krijgen patiënten een polsbandje met code, nadat bijvoorbeeld bloed is afgenomen. Dezelfde code wordt op het bloedmonster bevestigd, dat naar het lab gaat. Deze identificatie van monstermateriaal vergroot de medicatieveiligheid.”

Regelmatig stellen patiënten ons vragen over het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Daaruit blijkt dat de term EPD verwarring op kan roepen en dat er soms misverstanden over bestaan. Wij gingen langs bij Rob van der Vijgh, projectleider van het Elektronisch Patiënten Dossier in het GHZ, en legde uw meest gestelde vragen aan hem voor.

Het EPD, wat is dat nu precies?“Je hebt verschillende soorten EPD’s. Allereerst is er het landelijke EDP, waar minister Klink druk mee bezig is. Deze is in de test- en ontwikkelfase en wordt nog niet gebruikt. Daarnaast hebben sommige regio’s een regionaal EPD, waarop verschillende zorgpartners in een regio aangesloten zijn. Tot slot is er het EPD binnen het ziekenhuis. Ook binnen het GHZ zijn we momenteel druk bezig met de ontwikkeling van het ziekenhuis EPD. Dit EPD is eigenlijk niks anders dan een digitale versie van het medische dossier van onze patiënten. Overigens wordt dit ziekenhuis EPD nu nog maar op een paar afdelingen gebruikt. In de toekomst wordt het in het hele ziekenhuis geïmplementeerd.”

Waarom is een EPD nodig binnen het GHZ, het gaat nu toch prima zonder?“Een EPD biedt veel voordelen. Ten eerste kost het nu veel ruimte om alle papieren dossiers te bewaren en deze ruimte hebben we hard nodig voor onze patiëntenzorg. Je kunt je bovendien voorstellen dat het nu behoorlijk wat tijd kost om het juiste dossier te vinden. Het EPD is altijd 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar met één druk op de knop. Een arts kan het dus altijd en overal raadplegen. Daardoor kan de arts sneller en betere zorg ver-lenen. Hij kan immers direct alle essentiële informatie van een patiënt inzien, bijvoorbeeld over het medicijngebruik en over de medische geschiedenis. Hier ligt ook meteen het grote voordeel voor de patiënt. Snellere en kwalitatief betere zorg!”

Maar is dat EPD wel veilig, hoe blijft mijn privacy gewaarborgd?“De informatiebeveiliging van het EPD krijgt de hoogste prioriteit en voldoet aan verschillende eisen. Binnen het GHZ zien verschillende projectgroepen hierop toe. Daarnaast worden wij ook gecontroleerd door diverse externe par-tijen, waaronder de Inspectie van Volksgezondheid en het College Bescherming Persoonsgegevens. Er wordt dus van vele kanten op de veiligheid toegezien.”

En kan iedereen mijn dossier zo maar inzien of opvragen?“Zorgverleners mogen uw medische gegevens in het EPD alleen inzien als er een behandelrelatie is én als dat nodig is voor uw behandeling. Bovendien heeft de ene hulpverlener toegang tot meer gegevens dan de andere hulp-verlener. Zo kunnen specialisten meer gegevens inzien dan bijvoorbeeld de secretaresse. Wij controleren regelmatig of raadpleging van patiënten- gegevens wel echt noodzakelijk is. Als dit niet zo is, dan kan de betreffende medewerker maatregelen opgelegd krijgen. Onder bijzondere omstandig- heden zou dit zelfs tot ontslag kunnen leiden.”

Ik wil niet worden opgenomen in het EPD van het GHZ, wat kan ik doen?“U kunt aangeven geen toestemming te geven voor het EPD in het GHZ via uw behandelend arts. Als u niet reageert, gaan we ervan uit dat u toestemming geeft.”

Ik zou graag nog meer willen weten over het EPD in het GHZ, waar kan ik terecht?“Op www.ghz.nl vindt u meer informatie over het EPD in het GHZ.”

Patiëntveiligheid hoog op de agenda

Uw vragen over het Elektronisch Patiënten Dossier binnen het GHZ

Patiëntveiligheid

1

2

3

4

5

6

“Ook starten we aankomend jaar met een aantal maatregelen speciaal voor de oudere patiënt, zoals valpreventie en het voorkomen van ondervoeding. Ondervoeding is soms lastig te herkennen, dus wij bieden collega’s hiervoor hand-vaten. Ook adviseren wij de patiënt over hoe zij ondervoeding kunnen voorkomen.”

Pijnbestrijding is ook een belangrijk speerpunt aankomende tijd. Soms is het voor patiënten moeilijk om aan te geven hoeveel pijn ze hebben. De juiste medicatie bepalen is dan lastig. Met een pijnscore kan de patiënt het pijnniveau aanwijzen. De methode is inmiddels succesvol getest op één afdeling en binnenkort wordt het binnen ons hele ziekenhuis toegepast.”

Page 4: GHZ Bijlage 2009

Groene Hart Ziekenhuis 4

Het GHZ bouwt en vernieuwt, vanzelfsprekend met beleid. Op diverse plaatsen wordt al zichtbaar dat wij onze patiënten straks kunnen verwelkomen in een modern en gastvrij ziekenhuis. Het nieuwe GHZ heeft dan alles in huis, ook de specialismen die nu nog op de Jozeflocatie zijn ondergebracht.

Het GHZ blijft tijdens de (ver)bouw volledig operationeel. Ook op dit gebied staat de patiënt centraal: we zorgen - bijvoorbeeld met hulp van pendelbusjes - voor korte looplijnen, prettige poliruimtes en goede parkeervoorzieningen.

Dit jaar start de bouw van een nieuw bouwdeel op de Bleulandlocatie waarin de verpleegafdelingen en poliklinieken van onder andere de huidige Jozeflocatie gehuisvest worden. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Om de bouw van het nieuwe bouwdeel mogelijk te maken, zijn een aantal aanpassingen op het ziekenhuisterrein op de Bleulandlocatie noodzakelijk. Zo wordt de huidige hoofdingang in de loop van 2009 gesloten. Bezoekt u onze polikliniek? Dan kunt u gebruik maken van de polikliniekingang recht tegen-over de parkeergarage. Bezoekers voor de Spoedeisende hulp, HAP en DAM en verpleegafdelingen kunnen gebruikmaken van onze ingang Spoedzorg aan de voorzijde aan de Bleulandweg. Deze ingang wordt ruimer gemaakt. U kunt dichtbij deze ingang parkeren in onze nieuw aan te leggen parkeervoorziening op de hoek van de Bleuland- en Büchnerweg.

Door middel van duidelijke bewegwijzering, goede terreinverlichting en onze gastheren en –vrouwen proberen wij u zo goed mogelijk de weg op ons terrein en in ons ziekenhuis te wijzen. Want onze zorg gaat verder, ook tijdens de bouw!

Wij bouwen aan een nog toegankelijker ziekenhuis

De weg vinden in het GHZ? Onze gastvrouwen helpen u graag

Laagdrempeling en toegankelijk

“Ik werd plots opgenomen met een blindedarmontsteking.

Geen idee wat ik van de ziekenhuisopname kon verwachten .

De verpleging gaf me een vertrouwd gevoel . Ze steunden me

enorm en niks leek te gek. Ik heb dan ook enorme waarde-

ring voor de verpleging van de afdeling Chirurgie.”

Karin de Klerk, Gouda

De overheid en zorgverzekeraars dragen in belangrijke mate bij aan de finan-ciering van onze behandelingen. Maar helaas past niet ieder project binnen het reguliere budget van het ziekenhuis. De inrichting van een leuke kinderkamer of de realisatie van een stilteruimte zijn voorbeelden van initiatieven die het GHZ zonder extra financiële steun niet kan realiseren. De Stichting Vrienden van het GHZ draagt zorg voor die initiatieven en nodigt u, als bedrijf of particulier, uit om ‘Vriend’ te worden. Als ‘Vriend’ kunt u een-malig of periodiek een bedrag doneren en met dit geld worden verschillende initiatie-ven binnen het ziekenhuis gerealiseerd. Meer informatie? Neem gerust contact op met Monique Bijl via 0182-505394 of [email protected].

Vrienden worden?

Voor patiënten die de Nederlandse taal niet machtig zijn, is het mogelijk van een tolkentelefoon gebruik te maken. Daarnaast is een patiëntenvoorlichter in ons ziekenhuis aanwezig, die tijdens uw consult de vertaling kan verzorgen in het Marokkaans, Berbers en Arabisch. Vraag bij het maken van uw afspraak naar deze (kosteloze) service.

Patiëntvoorlichter voor anderstaligen

Miranda van Zoest

Vindt u het lastig om binnen ons ziekenhuis de weg te vinden? Vraag gerust onze gastvrouwen of -heren om hulp. Als u wilt kunnen zij u ook begeleiden naar de polikliniek of afdeling waar u moet zijn.

U kunt ons van tevoren al laten weten als u vanaf binnenkomst begeleid wilt worden. Dat kan telefonisch via (0182) 50 51 53 of via onze website: www.ghz.nl/begeleiding. Een gastvrouw wacht u dan op, indien nodig met een rolstoel, bij de ingang.

Als u in de parkeergarage aankomt, zorgen we ervoor dat onze GHZ-pendel klaar staat om u naar de ingang te brengen. Zeker als u slecht ter been bent, is het prettig om van deze service gebruik te maken. Ook de GHZ-pendel kan via internet besteld worden.

“Ook tijdens de bouw blijft de patiënt centraal staan”

Page 5: GHZ Bijlage 2009

Groene Hart Ziekenhuis5

Het woord is aan u

De diagnose van een chronische ziekte, kan van de ene op de andere dag iemands wereld op zijn kop zetten. Er volgen immers diverse onderzoeken met jarenlange ziekenhuisbezoeken in het vooruitzicht. Daarnaast vraagt een chronische ziekte een compleet ander leefritme. Het overkwam Linda van den Brand-Pelt in 1990, toen bij haar de diagnose suikerziekte, oftewel diabetes mellitus, gesteld werd. En dan is het prettig als je een fijne band hebt met je behandelend arts.

Ron van der Roest (60) uit Rotterdam heeft slaapapneu. “Wanneer het is begonnen? Ik zou het niet weten, het sluipt er met de jaren in. Zes of zeven jaar geleden begonnen de klachten. Dat wil zeggen, ík had geen klachten,

maar mijn vrouw wel. Terwijl ik als een roos sliep, hield ik haar uit de slaap door mijn luide gesnurk. Ook ‘ademde ik vreemd’, zei ze, alsof ik door een rietje adem-haalde en af en toe zelfs stopte met ademen.”

“Een paar jaar later kreeg ik zelf ook klachten. Ik was vooral erg moe, maar ook ver-geetachtig en ik had moeite me te concentreren. Het is de leeftijd, denk je dan in eerste instantie. Maar de klachten verergerden. Ik raakte steeds vermoeider, terwijl ik wel 10 uur per nacht sliep.’’ Begin 2008 hakte meneer van der Roest de knoop door en zocht hulp. ‘‘Het meest verschrikkelijke was dat ik inmiddels zo hard snurkte dat mijn vrouw bijna elke nacht noodgedwongen in een andere kamer moest gaan slapen. Dat kon zo niet langer.” Hij ging naar de huisarts en werd doorverwezen naar een slaappoli. Hij koos voor het Groene Hart Ziekenhuis en kwam terecht bij longarts Van Egmond, gespecialiseerd in slaapstoornissen.

OSAS ofwel slaapapneu is een aandoening waarbij de patiënt in zijn slaap minstens tien keer per uur stopt met ademhalen. Het lichaam krijgt dan te weinig lucht bin-nen en reageert met een ‘word wakker reflex’ zonder echt wakker te worden. Dit kan gepaard gaan met een luide snurk.

Door al deze apneus en alarmsignalen uit de hersenen is de kwaliteit van de slaap slecht en is de patiënt overdag erg moe. Van der Roest: “Ik bleek maar liefst 20 keer per uur een ademstilstand te hebben, tot wel 200 keer per nacht. Maar het goede nieuws was dat behandeling goed mogelijk bleek. De dokter beloofde ons dat mijn vrouw binnenkort gewoon weer rustig naast mij zou kunnen slapen. Daar geloofden we echt niks van.”

Hij kreeg een CPAP, een neusmasker dat met een slang verbonden is aan een apparaat dat op het nachtkastje staat. Een CPAP pompt voortdurend lucht in de neus en keel. Hierdoor ontstaat een overdruk, zodat de wanden van de keelholte niet samen kunnen vallen. Er treden dan veel minder ademstilstanden op en ook het snurken is meestal verdwenen. Slaapt dat niet lastig? “Dat valt reuze mee. Ik merk er eigenlijk weinig van. De nadelen wegen in ieder geval zeker op tegen de voordelen!”

En over die voordelen is meneer Van der Roest zeer te spreken. “Op 5 mei 2008 kreeg ik mijn CPAP. De volgende ochtend werd ik wakker mét mijn vrouw naast me. Ik had niet gesnurkt en voelde me ook minder moe. Vanaf dat moment ging het alleen maar beter. Mijn leven nu en vóór de be-handeling is een verschil van dag en nacht. Ik ben vrolijk, actiever en heb weer zin in de dingen. Ik ben dankbaar dat er zo snel een juiste diagnose is gesteld en dat ik direct behandeld kon worden. Tussen de eerste afspraak bij dr. Van Egmond en het ontvan-gen van de CPAP zat nog geen maand. Ik was verbaasd over het tempo in het GHZ!”

Mijn dokter en ik

“Ik was zo zenuwachtig voor het laten trekken van mijn

verstandskiezen . Ik stond te trillen en moest huilen . Maar

ik werd zo op mijn gemak gesteld door de kaakchirurg en

zusters. Een heel groot compliment voor dit team!”

Daniëlle Rijntjes, Zoetermeer

“Ik ben zeer tevreden over de prettige begeleiding bij het

ondergaan van mijn staaroperatie. Als leek kan ik mij geen

mening vormen over medische zaken . Een goede begeleiding

en fijne sfeer tijdens een ingreep is dan heel belangrijk.”

Joop Zaat, Nootdorp

“Ik voelde me al een tijdje extreem vermoeid en daarom ging ik eens langs bij mijn huisarts. Na een bloedonderzoek werd diabetes type 1 vast- gesteld. Iemand met type 1 maakt zelf helemaal geen insuline meer

aan. Zonder insuline kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet op peil houden en kan die gevaarlijk hoog oplopen. Het ontstaat meestal in korte tijd en over het algemeen bij mensen onder de dertig jaar. Daarom heette diabetes type 1 vroeger ook wel ‘jeugddiabetes’. Nu is bekend dat je het op alle leeftijden kunt krijgen.”

Na haar verhuizing naar Gouda, werd Linda door haar toenmalige arts in Den Haag door verwezen naar Dr. Roel P.L.M. Hoogma, internist-endocrinoloog in het Groene Hart Ziekenhuis. “Ons beleid is dat we dan het behandelingstraject van de patiënten helemaal opnieuw starten. Wij bekeken op welk gebied we Linda nog verder konden informeren en begeleiden haar met een team van diabetesverpleegkundigen en diëtisten naar een levensstijl die bij haar past”, licht dr. Hoogma toe“Het fijne hiervan was dat ik flexibeler met mijn diabetes om kon gaan. Ik mocht bijvoorbeeld in plaats van twee maal per dag, vier maal insuline spuiten en vrij snel daarna ben ik overgestapt op een insulinepomp die gedurende de hele dag kleine hoeveel- heden insuline afgeeft. Dat past veel beter bij mijn drukke gezinsleven met vier kinderen en een baan. Ik ben nu zo goed ingesteld dat ik vorig jaar zelfs begonnen ben met sportduiken. De pomp werkt heel prettig, maar is tevens een valkuil om te gemakkelijk met mijn diabetes om te gaan.”

Dr. Hoogma legt uit: “Het lastigste aan suikerziekte is dat men 24 uur per dag, zeven dagen in de week met deze aandoening rekening moet houden. Niets kan spontaan gebeuren, steeds moet van tevoren doordacht worden of datgene wat men wil doen op dat moment wel haalbaar is, met het oog op de bloedsuikerspiegel.”

Bijzondere bandIn de 25 jaar dat dr. Hoogma nu in het vak zit, blijft het voor hem een bijzondere bijkomstigheid van deze ziekte dat de arts en patiënt gedurende de jarenlange behandeling soms een speciale band opbouwen. “In loop der jaren leer je, met respect, elkaars sterke en zwakke punten kennen. Aangezien je samen zoekt naar de meest geschikte manier van leven met diabetes, bespreekt de patiënt de dagelijkse gang van zaken met mij en gaat ons gesprek soms over op andere onderwerpen dan suikerziekte. Zo maak ik ook bijvoorbeeld zwangerschappen en minder mooie momenten in het leven met de patiënt mee.’’

Onze zorg gaat verder...

Willeke van Buren

Page 6: GHZ Bijlage 2009

Groene Hart Ziekenhuis 6

GGZ Zoetermeer GGZ Midden-HollandBrechtzijde 20 Ronsseweg 2252725 NS Zoetermeer 2803 ZB GoudaT 079 330 1399 T 0182 56 3600 www.ggzzoetermeer.nl www.ggzmiddenholland.nl

GGZ Zoetermeer en GGZ Midden-Holland zijn onderdeel van RIvierduinen, organisatie voor geestelijke gezondheidszorg.

GGZ Midden-Holland en GGZ Zoetermeer bieden geestelijke gezondheidszorg aan volwassenen en ouderen dichtbij huis. Wij zijn er voor al uw vragen over geestelijke gezondheidszorg in de gehele regio van het Groene Hart Ziekenhuis en het Lange Land Ziekenhuis.

Kaas verpakken, onze zorg

Ons bedrijf is volop in beweging. Er zijn vacatures op het gebied van:

>> Techniek>> Logistiek >> Kwaliteit>> Productie

Vergeer Kaas, Reewal 18, 2811 PT Reeuwijk

www.vergeerkaas.nl

Vergeer Kaas is een internationaal opererend familie bedrijf, gespecialiseerd in het rijpen, versnijden en verpakken van kaas. Bij onze vestigingen in Reeuwijk, Bodegraven en Woerden werken in totaal ruim 550 mensen in een prettige sfeer aan kwalitatief hoogwaardige producten. Vergeer Kaas is een ambitieuze en innovatieve organisatie waar daadkrachtige mensen zich snel thuis voelen.

Kijk voor meer informatie over ons bedrijf en onze vacatures op www.vergeerkaas.nl.

kies voor ontwikkeling

U kuntzich no

g

inschrijven!

Verbeter uw positie op de arbeidsmarkt!• Boekhoudkundige opleidingen (associatie)• Kantooropleidingen (lsso)• Medisch Registratie Assistent (lsso)• Autocad 2007

Voor jongeren en volwassenen*• Oriëntatie op opleiding en arbeidsmarkt• Taal- en rekencursussen• Omgaan met geld

Speciaal voor senioren!*• Digitale vaardigheden• Kennis van de Wereld

* Deze cursussen worden gesubsidieerd door de gemeente

Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs (VAVO)• vmbo-tl• havo• vwo

Kijk voor een compleet overzicht van onze cursussen enopleidingen voor volwassenen op www.idcollege.nl

Meer informatie?Bel 0800 222 0800e-mail: [email protected]

cursussen en opleidingenvoor volwassenen

kijk

opwww.id

colle

ge.nl

Page 7: GHZ Bijlage 2009

Groene Hart Ziekenhuis7

Vierstroomzorgring levert zorg diepast bij uw omstandigheden.

Bel de Zorglijn voor meer informatieof voor het aanvragen van brochures:0900 9300 (lokaal tarief).

Bij Vierstroomzorgring bent u aan het juiste adres voor:• Jeugdgezondheidszorg, consultatiebureau voor 0 tot 4 jarigen. • Hulp bij het huishouden.• (Specialistische) Verpleging en verzorging.• Thuisbegeleiding.• Ondersteuning voor Mantelzorgers.• Welzijnsdiensten zoals personenalarmering en maaltijdenservice.• Informatie, advies en ondersteuning van de ledenconsulent of

ouderenadviseur op het gebied van wonen, welzijn en zorg.• Service en voordeel voor onze leden met diensten en cursussen

op het gebied van gezondheid, comfort en ontspanning. • Het kopen, lenen of huren van kwaliteitsartikelen en zorghulp-

middelen en voor een professioneel advies in onze medicorners.

Wij werken samen met ziekenhuizen, huisartsen, gezondheidscentra enwoningcorporaties. Wanneer zelfstandig wonen niet meer mogelijk is,zetten wij onze zorg voort in onze kleinschalige verpleeg- en verzorgings-huizen in het gehele werkgebied. Wij helpen u graag bij de indicatiestelling.Op onze website www.vierstroomzorgring.nl leest u alles over onze diensten.

Vierstroomzorgring voor zorg enondersteuning thuis!

www.vierstroomzorgring.nl

Unica heeft een schat aan ervaring in de zorgsector en de gezondheidszorg. Van Groningen tot Maastricht werkt Unica mee aan nieuwbouw en renovatie van ziekenhuizen, verzorgingshuizen en verpleeginstellingen. Unica Bodegraven is partner van het Groene Hart Ziekenhuis en van het Lange Land Ziekenhuis en kent alle ins en outs van de installaties en van het werken in een ziekenhuis. Onze kracht? Wij ‘ontzorgen’ onze opdrachtgevers met innovatieve en duurzame oplossingen, optimale communicatietoepassingen en een comfortabel en vooral ook veilig werk- en woonklimaat. Zo maken we samen de toekomst.

Ook geïnteresseerd in een veelzijdige baan in een interessante werkomgeving? Kijk dan op www.installatietoppers.nl

Samen maken we de toekomst

Unica Bodegraven p Beneluxweg 2 p Postbus 83 p 2410 AB Bodegraven p T (0172) 64 41 44

www.unica.nl

73010795-adv-groen hart ziekenhuis-130x179 FC-WT.indd 1 25-08-2009 10:59:26

Werken bij Kruiswijk werkt!Wij zoeken nog mensen met ervaring!

Kijk op: www.kruiswijk.euof bel: 0182 - 50 11 33.

Page 8: GHZ Bijlage 2009

Groene Hart Ziekenhuis 8

Kaars Koffie maakt uw koffiemomenten onvergetelijk. Want koffie is pure smaak-sensatie. Dat weten als geen ander de koffiemeesters uit Gouda, bakermat van Kaars Koffie. Kaars Koffie is het bewijs dat traditie en goede smaak garant staan voor authentieke kwaliteit. Daarom selecteren onze koffiemeesters sinds jaren alleen de beste bonen ter wereld. Met passie controleren ze het meng- en brandingsproces, met slechts één doel: koffie maken waar u naar terugverlangt.

Het assortiment van Kaars koffie bestaat uit een selectie van top kwaliteit espressobonen en snelfiltermaling, verkrijgbaar in zakken van

750gram. Ook is er een cadeau- verpakking in de vorm van een luxe blik.

Kaars Koffie is nu te koop op meerdan 8 verkooppunten in en rond Gouda.

In de komende weken zullen wij opverschillende verkooppunten aanwezigzijn om u te laten proeven en genieten

van onze espresso’s en cappuccino’s.

De koffietrots van Gouda.

Ook verkrijgbaar via www.shop.kaarskoffie.nl

Museum 'De Waag', Markt 35, 2801 JK GoudaMuseum Gouda, Achter de Kerk 14, 2801 JX GoudaVVV Gouda, Markt 27, 2801 JJ GoudaC-1000 Oskam, Heuvellaan 1, 2803 DT GoudaLekker Gouds, Hoogstraat 1, 2801 JK Gouda

Coop Supermarkt - De Bruin & Zn, Van Staverenstraat 12/20, 2811 TL ReeuwijkBoederijwinkel "de Veerstalhoeve", Gouderakse Tiendeweg 99, 2831 KA GouderakPlus Markt Koornneef, Thorbeckelaan 1, 2805 CA GoudaSuper de Boer, Van Houwelingen, De Smidse 16, 2841 XW MoordrechtThe Candy Bear, Hadewycheplaats 86, 3207 KG Spijkenisse

Onder anderVerkrijgbaar bij:

nieuw !