Get More Spring 2009

24
Innovatieve diensten voor jouw comfort Get More Jouw Mobistar magazine | Herfst 2009 EHBO voor je gsm Wat te doen wanneer het misgaat met je gsm? 4 te gekke smartphones iPhone, Cookie of een andere topper? We helpen je kiezen

description

Customers magazine from Mobistar.

Transcript of Get More Spring 2009

Page 1: Get More Spring 2009

Innovatieve diensten voor jouw comfort

GetMoreJouw Mobistar magazine | Herfst 2009

EHBO voor je gsm Wat te doen wanneer het misgaat met je gsm?

4 te gekke smartphones iPhone, Cookie of een andere topper? We helpen je kiezen

Page 2: Get More Spring 2009

Het is leuk dat we elke dag mobiel zijn. We bellen, chatten en surfen waar en wanneer we willen. Elke dag komen er meer innovatieve toepassingen op de markt zoals Mobile TV op je iPhone of nieuwe, gebruiksvriendelijke toestellen zoals de HTC Hero, de nieuwe Android smartphone.

Het aanbod van gsm’s wordt steeds ruimer en interessanter. Je hebt nu eenvoudige gsm’s en heuse smartphones in alle prijsklassen. De prijzen zijn overigens sterk gedaald, zodat ook deze toestellen voor steeds meer mensen betaalbaar zijn. Het blijven uiteraard waardevolle producten, die je niet graag verliest. En nog niet te denken aan al je contacten die je kwijtspeelt! Daarom bieden wij je een dubbele oplossing: je kan een gsm-verzekering afsluiten zodat je altijd een toestel bij de hand hebt en met ContactSave kan je de adres- en telefoongegevens uit je gsm opslaan zodat ze altijd veilig zijn.

Dat zijn eenvoudige oplossingen met een grote meerwaarde. Die eenvoud en meerwaarde streven we na in al onze producten en diensten. Ben je op zoek naar een budgetvriendelijk tarief om mobiel te surfen? Wil je een handige mini-pc kopen? Of zoek je een oplossing om internet thuis en onderweg te combineren? Je vindt het allemaal bij Mobistar. Bovendien zorgen we ervoor dat alles gebruiksklaar en getest is. Zo ben je zeker dat ook het allerlaatste snufje optimaal werkt.

Veel leesgenot!

We maken het je graag gemakkelijk

Benoit Scheen

CEO Mobistar

Bekijk televisie op je iPhone

Vanaf nu kijk je altijd en overal mobiel tv op het schermpje van je iPhone. Druk op de Mobile TV-toets van het Mobistar-portaal van jouw iPhone en je kan kiezen uit 22 verschillende tv-kanalen in HD (High Definition). Mobistar is de eerste Belgische gsm-operator die deze entertainment-service aanbiedt. Bovendien is het tot eind oktober gratis! Daarna betaal je slechts 0,49 euro per dag (max. 1 uur). Je leven wordt een stuk boeiender met tv op je iPhone: mis nooit meer een aflevering van je favoriete serie en bekijk de nieuwste videoclips waar en wanneer je wil. Beslist het proberen waard! Klik in je bladwijzers ( ) op 'Mobistar' of vind er alles over op http://iphone.mobistar.be.

1207 Mailbox: Laat een berichtje na zonder het nummer te kennen van degene die je zoekt!

Vanaf 14 oktober maakt ‘1207 Mailbox’ het je nog gemakkelijker om iemand te bereiken. Stel: je wil contact opnemen met een oude vriend, maar je kent alleen zijn naam en zijn woonplaats. Je belt naar 1207, maar zijn gsm-nummer staat niet in de telefoongids. Een dood spoor? Nee, want voortaan kan je dankzij ‘1207 Mailbox’ gratis een berichtje achterlaten op de voicemail van andere Mobistar-klanten. Het nummer van de contactpersoon blijft daarbij geheim voor jou.

Het omgekeerde geldt ook: iemand die jouw nummer niet heeft, kan via deze slimme dienst toch een berichtje achterlaten voor je. Hij krijgt daarbij je persoonlijke verwelkoming niet te horen, enkel een automatische boodschap. Heb je liever niet dat mensen je op deze manier contacteren? Bel dan gratis met je gsm naar het nummer 0800 93 742.

Voor meer informatie, surf naar www.mobistar.be/telefooninlichtingen.

Nieuw

Nieuw

Page 3: Get More Spring 2009

Mobistar Poll: verloren, gestolen of gebroken gsm? Laat het ons weten!Is je gsm verzopen in een exotisch bubbelbad of heb je hem achtergelaten tussen de bulten van een kameel? Heb je op een andere manier brute pech gehad en was je opeens mobiel onbereikbaar? Laat het ons dan weten, want bij Mobistar zijn we nieuwsgierig naar de origineelste verhalen over verloren, gestolen of gebroken gsm-toestellen. Lees alvast meer over onze verzekering op pagina 18. Sms gratis je hilarische verhaal naar 8353.De sterkste verhalen verschijnen in de volgende Get More.

Shoot !Heb je een vraag voor Get More? Simpel, stuur ons gewoon een gratis sms en wij pikken er enkele vragen uit. De antwoorden verschijnen in de volgende editie van Get More.

Sms jouw vraag gratis naar 8040.

Jij: kan ik vanuit het buitenland bellen met een Tempo-kaart?

Jij: hoe vraag ik een abonnement aan?

Jij: wat is het minimumherlaadbedrag voor je Tempo-kaart als je geen internet hebt?

Mobistar: dat kan zeker. Hoeveel je daarvoor betaalt, lees je op onze website in de rubriek Internationaal.

Mobistar: dat kan via de Online Shop op onze web-site. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde Mobistar Center binnenlopen. Als je jonger dan 18 bent, moet je wel een van je ouders meenemen.

Mobistar: dat is afhankelijk van de manier waarop je je kaart herlaadt. Er zijn al herlaadtickets vanaf 5 euro; via gsm/ m-banxafe en Bancontact/Mister Cash is 10 euro het minimumbedrag.

You Mobistar

Mobiflash 3

One Click Voice Mail: Kies wie je eerst wil horen!Komt dit je bekend voor? Je komt uit de bioscoop, zet je gsm aan en – hellup! – ziet dat je acht nieuwe berichten hebt op je Voice Mail. Voor je die allemaal beluisterd hebt, ben je algauw een kwartier bezig … Daar heeft Mobistar nu iets op gevonden: One Click Voice Mail. Per achtergelaten berichtje krijg je een sms’je met daarin de naam van degene die gebeld heeft en een uniek toegangsnummer waarmee je rechtstreeks en door slechts één druk op de knop het bericht kan beluisteren op je Voice Mail. Daardoor kan je zelf bepalen welke berichten je wil beluisteren en in welke volgorde zonder dat je het hele 5555-menu hoeft te doorlopen. Op sommige gsm's, bijvoorbeeld met de iPhone, werkt de dienst enkel door het uniek toegansnummer te vormen en op de beltoets te duwen. Als je wil, kan je je contactpersoon ook rechtstreeks terugbellen zonder het bericht te beluisteren. Deze dienst is ook in het buitenland beschikbaar, dus het zal je verplaatsingen over de grens ook eenvoudiger maken. One Click Voice Mail is vanaf nu geactiveerd op je gsm. Wil je graag verwittigd worden zoals ervoor? Dat kan! Bel naar 5555, kies optie 8 'verwittigingen'.

Kers op de taart: deze dienst is helemaal gratis in België!

“Dag Sarah,met Marc Rouckx,ik kom 10 minuutjes later. Groeten.”

Marc RouckxVOICEMAIL

Received on 13 May at 21:43 duration 1m40s. To listen to this message, click or dial 5555XX (free call in Belgium)

“Hi Sarah,it’s Marc Rouckx, I’ll be 10 minutes late.Cheers”

1 2 3

1 2 3

Marc Rouckx laat een boodschap achter op jouw Voice Mail. Je wordt verwittigd per sms:

Eén kliken je kan je boodschap rechtstreeks beluisteren*

* De ‘08’ in het nummer 555508 betekent dat dit het achtste bericht is in de volgorde van je Voice Mail-berichten.

* Volgens het model van gsm

Voice Mail ontvangen op 13 mei om 21u43, duur: 1 min. 40 s. Om dit bericht te beluisteren, klik of vorm 555508 (gratis oproep in Belgie).

Page 4: Get More Spring 2009

Internet Everywhere4

“Mijn Internet Everywhere p akken ze me niet meer af!”

“Het voordeel van om het even waar op

het internet te kunnen, geeft me een gevoel

van vrijheid.”

Het was een spannende zomer voor Filip

Verhulst. Wij spraken hem vlak voor zijn laatste

herexamen optometrie (oogmeetkunde).

Studieboeken openslaan in volle zomer:

het blijft een zure appel. Om het aangename

aan het nuttige te koppelen wil Filip dan ook

een paar dagen in afzondering aan de kust

doorbrengen. “Maar enkel als ik mijn pc en

Internet Everywere usb-modem bij me heb.

Online werken met het ruisen van de golven

op de achtergrond.”

Dichter bij je wereld:Filip Verhulst is overal online dankzij Internet Everywhere

Filip Verhulst, 22 jaar, Keerbergen.

Page 5: Get More Spring 2009

8:00 Ontbijt op maandagochtendVoor hij vertrekt checkt Filip zijn e-mails, leest hij de krant en zoekt hij uit waar hij 's middags kan gaan eten. Zijn 11-inch mini-pc neemt hij mee op pad.

9:00 Zijn er files?Hij vertrekt meestal na de spits, maar om verrassingen te vermijden, gaat Filip na of er onderweg toch geen onverwachte files zijn.

Internet Everywhere 5

“Mijn Internet Everywhere p akken ze me niet meer af!”

Mobiel internet met een herlaadkaartMet Internet Everywhere Ticket kan je overal online, zonder abonnement. Met een eenvoudige herlaadkaart, net zoals voor je gsm, kan je meteen op het internet. Is je databundel opgebruikt dan kan je met Internet Everywhere Ticket je datakaart heel eenvoudig herladen. Je hebt dus geen maandelijks abonnement, maar je kan wel overal en altijd surfen. Herladen kan al vanaf 5 euro! Je hebt geen installatie-cd nodig, enkel een pc en een usb-modem met een dataherlaadkaart. Smaakt deze eerste kennismaking met Mobiel Internet naar meer? Dan kan je altijd overschakelen naar een van de andere Internet Everywhere-formules (zie pagina 7).

De hele dag mobiel

Als alles goed gaat, studeert Filip Verhulst dus binnenkort af als opticien-optometrist aan de avondschool van Syntra Antwerpen. Zelf heeft hij veel te goeie ogen voor een bril, maar wie op zoek is naar een bril en bijhorend advies is bij Filip aan het juiste adres.

“Momenteel werk ik bij opticien Ophtalmo in Mechelen. Ik kies samen met de klant de bril die bij hem past, bestel de glazen of pas het montuur aan. Deze ervaring is de ideale stap om de stiel te leren en om hopelijk ooit de sprong te maken naar het ondernemerschap. Precies zoals mijn vader, tante en oom”, droomt Filip.

Filip en zijn mini-pc “Aangezien ik vrij flexibele werkuren heb, vertrek ik pas na de ochtendspits. Daarvoor check ik nog even mijn e-mails, lees de krant online of bekijk snel de menulijst van de Griek waar we ’s middags met de collega’s dikwijls gaan eten.”

Filip gebruikt Internet Everywhere in combinatie met een mini-pc met een 11-inch scherm. “Je zal me niet vaak tegenkomen zonder mijn mini-pc. Hij is klein en praktisch om snel iets (lees verder op pagina 6)

Profiteer nu van het aanbod:usb-modem + herlaadbare simkaart + 25 € databundel (125 MB + 125 MB gratis)

voor 79 euro

13:30 Even de vakantiefoto's doorsturen. Filip werkt bij een opticien in Mechelen. Tijdens de pauze haalt hij zijn mini-pc boven en stuurt hij de vakantiefoto's van Italië door naar zijn vrienden.

Nieuw: Internet Everywhere Ticket

Promo

Page 6: Get More Spring 2009

Internet Everywhere6

op te zoeken. Voor ik vertrok, had ik ook mijn roaming geactiveerd. Toen we halt hielden aan een tankstation, klapte ik snel het scherm open om op het internet te checken hoe de verdere route was uitgestippeld. En ik bekeek meteen even de laatste verkeersinformatie. Ook mijn vrienden vonden het super.” Zelfs als Filip in de auto moet wachten, aarzelt hij niet om op zijn laptop in de auto wat te surfen.

Overal surfenFilip komt ’s avonds thuis rond 19 uur en checkt na het eten zijn persoonlijke e-mails. Als het kan zelfs in de tuin, want met Internet Everywhere kan hij overal makkelijk en snel surfen. “Ik hou van tuinieren, maar mijn passie ligt bij de collectie oldtimers van mijn

te kunnen, geeft me een gevoel van vrijheid. Wil ik snel iets opzoeken? Geen probleem, ik heb altijd toegang tot het laatste nieuws. Ik ben nog niet zo lang abonnee, maar Internet Everywhere pakken ze me niet meer af!”

ouders. Zoals de Volkswagen Karmann Ghia uit 1971. Zo’n indrukwekkende oldtimer moet je met veel liefde en zorg behandelen en oppoetsen. Noem me gerust een poetsfreak.” Hij heeft zijn opticiensdiploma nog niet op zak of Filip denkt al aan een volgende opleiding: automechanica. Voor de fans: de mooiste foto’s van die blinkende oldtimers voegt Filip zelf via zijn laptop toe op Facebook.

VrijheidFilip gebruikt nu een half jaar Internet Everywhere en hij is erg tevreden over het gebruiksgemak. “De installatie was heel eenvoudig: de usb-modem aansluiten op je pc en de dienst installeert zich automatisch.” Ook al is Filip geen extreme gebruiker van het internet, toch is hij dagelijks verschillende uren online. “Of dat nu voor het werk of privé is, het voordeel van om het even waar op het internet

18:00 Tijd voor de oldtimerFilips passie ligt bij decollectie oldtimers vanzijn ouders. Na het werkneemt hij enkele foto's van de wagens en zet ze meteen op Facebook.

21:00 Languit surfenNa het werk gaat Filip relaxen in de tuin. Hij leest zijn e-mails, surft naar zijn favoriete sites en chat met zijn vrienden op Facebook.

Page 7: Get More Spring 2009

Internet Everywhere 7

mobistar.beBestel online en geniet van onze exclusieve web-aanbiedingen. www.mobistar.be/interneteverywhere.

Mobistar CenterGa langs in je Mobistar Center en kom alles te weten over Internet Everywhere en onze promo's.

Deze formule is ideaal voor een eerste kennismaking met mobiel internet of voor een vakantie in eigen land. Je surft in alle vrijheid, zonder abonnement en je betaalt enkel voor wat je verbruikt. Bovendien is Internet Everywhere Ticket volledig gebruiksklaar, dus je hoeft niet te wachten om online te gaan. Herladen kan al vanaf 5 euro via het internet of via m-Banxafe.

Kies dan voor:Internet Everywhere Ticket

Een tariefformule op maat van de gelegenheidsgebruiker. Voor je basisabonnement van 5 euro per maand krijg je een inbegrepen downloadvolume van 1 GB en je betaalt 1 euro per dag dat je surft (van 0 tot 24 u.). Je kan ook een vast roamingtarief activeren om in het buitenland te surfen.

Dan is dit je oplossing: Internet Everywhere

Voor intensievere gebruikers is Internet Everywhere Max aangewezen. Met een inbegrepen downloadvolume van 2 GB per maand betaal je een vast tarief van 30 euro per maand, ongeacht het aantal verbindingen. Je kan ook hier een vast roamingtarief activeren om in het buitenland te surfen.

Krijg je dagelijkse portie surfplezier met:Internet Everywhere Max

Eindelijk een totaaloplossing voor internet thuis en onderweg, met gratis usb-modem! Je betaalt30 euro per maand en 1 euro per dag dat je surft met de usb-modem. Dankzij het downloadvolumevan 35 GB en een inbegrepen wifi lifebox kan je thuis quasi onbeperkt surfen. En buitenshuis krijg je een downloadvolume van 1 GB. Met een vast roamingtarief kan je ook online in het buitenland.

Dit is precies wat je zoekt:Internet Home&Away

Van de internetfreak tot de gelegenheidssurfer, Mobistar heeft een voorstel op maat van elke surfer. Je kiest gewoon de formule die het best bij jou past.

Welk type surfer ben jij?

Surf je maar heel af en toe en hou je graag je budget onder controle?

Je zit regelmatig op het internet, maar niet elke dag, om te mailen en je favoriete websites te bezoeken?

Wil je echt altijd en overal het internet op?

Ben je iemand die thuis en onderweg vaak het internet op wil?

Page 8: Get More Spring 2009

De nieuwe mini-pc's: zo klein kan een laptop zijn

WE DEDEN DE TEST:hoe klein is een mini-pc?

Een smartphone is handig, een laptop is snel en gemakkelijk. Maar wat heb je nodig als je vaak onderweg bent en je wil iets wat groter is dan een telefoon maar lichter dan een laptop? Get More nam de proef op de som met een Asus netbook (1400 gram, 11,6 inch scherm): is hij echt draagbaar?We gingen de straat op en vroegen aan voorbijgangers om de mini-laptop in hun tas te stoppen. De leukste tas die we vonden was de handtas (30 x 20 cm) van Maaike Moens. Lijkt zo’n mini-pc je ook wel wat? Maak dan snel je keuze uit de verschillende modellen op de bladzijde hiernaast.

Mini-pc8

Wil je overal kunnen surfen met je nieuwe mini-pc? Met Internet Everywhere ben je in een handomdraai online, waar en wanneer je maar wil. Daarnaast kan je ook met wifi overal het internet op. Dankzij de talloze wifi-hotspots kan je overal surfen of mailen in de beste omstandigheden: gewoon inloggen op een hotspot en klaar is Kees!

“Ik neem niet graag een zware laptop mee als ik ga shoppen. Ik wil niet de hele dag met zo’n grote tas zeulen, maar ik wil hem ook niet in de auto laten. Dus deze hier is echt handig. 1400 gram maar? Oké, mag ik hem houden?”Maaike Moens, 29 jaar, Nieuwerkerken

Dit is 'm!

Page 9: Get More Spring 2009

399 €

329 €

De nieuwe mini-pc's: zo klein kan een laptop zijn

Ontdek nu onze nieuwste mini-pc’s! Ze hebben een groter scherm dan de vorige modellen en een sterkere batterij. Uiteraard kan je met al deze toestellen mailen en surfen.

9Mini-pc

Mail je graag? Dan is de Asus 1000HD echt iets voor jou!

Ben je veel op stap? Ga dan vanaf nu de deur niet uit zonder de Compaq Mini110!

Met deze mini-pc blijf je moeiteloos in contact met je vrienden en familie, waar je ook bent. Snel even een mailtje sturen of kijken wie er op Facebook zit – het kan allemaal met dit toestel.

Deze mini-pc weegt namelijk maar 1170 gram en is daarmee het lichtgewicht van ons gamma.

10 inch scherm opslagcapaciteit (harde schijf) 160 GB werkgeheugen 1 GB 3,5 uur autonomie besturingssysteem: Windows XP Home

10 inch beeldscherm opslagcapaciteit (harde schijf) 160 GB werkgeheugen 1 GB 6-cell batterij besturingssysteem: Windows XP Home

Mobistar Centermobistar.beMeer weten over deze mini-pc’s? Kijk dan eens op www.mobistar.be/minipc.

Wil je ze zelf eens uittesten? Ga dan naar het dichtstbijzijnde Mobistar Center.

Budgetvriendelijk aankopen?

Zit je even krap bij kas of ligt de mini-pc van je dromen net iets boven je budget? Geen nood, want momenteel kan je hem tegen 0 % krediet aanschaffen!* Het voorschot is afhankelijk van het model dat je kiest, daarna betaal je 20 euro gedurende 12 maanden. * Kijk op www.mobistar.be/minipc voor de voorwaarden.

Wil je echt het maximum uit je mini-pc halen? Kies dan voor de Asus 1001HA.

Dankzij de 6-cellbatterij heeft de Asus 1101HA een autonomie van maar liefst 9 uur! Je kan er dus de hele dag op werken. Het grote scherm is erg prettig bij intensief gebruik.

11,6 inch scherm opslagcapaciteit(harde schijf) 160 GB werkgeheugen 1 GB maar liefst 9 uur autonomie besturingssysteem: Windows XP Home

259 €

Page 10: Get More Spring 2009

Tempo of een abonnement?10

“Betaal minder, krijg meer!”Anne-Charlotte Lux (Mobistar Center Doornik) hielp al heel wat klanten aan een belformule op maat. We stelden haar dan ook de hamvraag: Tempo of abonnement?

Ontdek de tips van Anne-Charlotte op de volgende pagina.

Anne-Charlotte: “Veel hangt af van je belprofiel. Als je relatief weinig belt, raad ik Tempo aan. Deze voordelige herlaadkaarten bieden heel wat toffe mogelijkheden en extra’s. Met TempoMusic krijg je bijvoorbeeld gratis sms'jes en sessies voor Netlog en Facebook. Maar als je meer gaat bellen, wordt een abonnement interessanter. Je betaalt minder per belminuut en je krijgt nog mooiere voordelen.”

Kan je wat meer vertellen over de voordelen van Tempo? “Er zijn er drie: Je kan makkelijk herladen via je gsm, online,

met Bancontact/MisterCash of met herlaadtickets. En dit al vanaf 5 euro.

Er is steeds een Tempo-kaart die bij je past. En je krijgt heel wat gratis extra’s, zoals extra beltijd,

massa’s sms’jes of sessies voor Netlog en Facebook.”

Wanneer ga je het best voor een abonnement?“Als je meer wil bellen, sms’en en surfen. Met een abonnement geef je immers minder uit per minuut. Want ongeacht de verbruikte tijd: de prijs van je oproepen ligt lager dan bij een Tempo-kaart. Herladen is bovendien niet meer nodig, je wordt dus ook nooit meer onderbroken tijdens een gesprek omdat je belwaarde op is. En dan is er nog de dienst Budget Check waarmee je gratis je lopende factuur kan raadplegen. Gewoon #123# intoetsen en je kent meteen het bedrag op je factuur. Nog iets: als je voor een abonnement kiest, geniet je van superleuke extra’s, elke maand opnieuw. En je behoudt je gsm-nummer.”

Dat is duidelijk. Heb je daar nog iets aan toe te voegen?“Ja. Als je overweegt om van Tempo naar een abonnement over te schakelen, neem dan zeker een kijkje op www.mobistar.be/beterbesteden voor heel wat info.Of spring even binnen in het Mobistar Center in je buurt. Dan zoeken we samen naar de beste belformule.”

Tempo of een

abonnement?

Anne-Charlotte Lux,

shopmanager Mobistar Center Doornik

sinds 2007

mobistar.beBestel online en geniet van onze exclusieve web-aanbiedingen. www.mobistar.be/beterbesteden.

Mobistar CenterWil je tariefplannen vergelijken en van onze promo's genieten samen met Anne-Charlotte of een van haar collega’s? Ga dan langs in je Mobistar Center.

Page 11: Get More Spring 2009

11Tempo of een abonnement?

“Betaal minder, krijg meer!” Tempo of een abonnement?Anne-Charlotte Lux geeft adviesGet More vroeg aan Anne-Charlotte om drie Mobistar-klanten te adviseren over het beste tariefplan voor hen. Dat doet ze met plezier, maar ze voegt er meteen aan toe dat je het best in je Mobistar Center langsgaat om te vragen welke formule het best bij je past. Er zijn immers veel factoren die meespelen.

“Momenteel heb ik een abonnement: TempoMusic. Als zelfstandig fotograaf wil ik immers nooit zonder belwaarde vallen. Stel je voor dat een gesprek met een klant wordt onderbroken omdat ik ineens geen belwaarde meer heb… Maar meestal gebruik ik mijn gsm privé. Zo surf ik veel op het internet, en overdag bel en sms ik vaak naar mijn familie. ’s Avonds hang ik aan de telefoon met mijn vrienden.”

“Ik ben huisvrouw en bel dagelijks naar mijn man en dochter. Sms’en doe ik ook vaak. Daarom koos ik voor een herlaadbare Tempo-kaart, dat leek me de beste oplossing. Maar in het weekend bel ik met de vaste lijn, ik ben dan toch thuis met mijn man.”

“Overdag bellen is moeilijk: ik ben kinderverzorger in een crèche. Bovendien ben ik iemand die vooral veel sms’t. Bellen doe ik alleen als het echt nodig is, en surfen doe ik liever thuis. Daarom heb ik een TempoMusic-kaart. Maar dat kan veranderen, want ik heb onlangs een iPhone gekocht.”

“Bellen, sms’en én surfen”

“Dagelijks dochter en man aan de lijn”

“Net een iPhone gekocht”

MyComfort

My for iPhone

De beste oplossing voor Agnès is ongetwijfeld MyComfort, een eenvoudig en voordelig abonnement om te bellen en te sms'en, met maandelijks tot 50 % extra belminuten als voordeel. Dan kan ze meteen ook in het weekend met de gsm bellen. MyComfort is al beschikbaar vanaf 5 euro per maand.”

“Misschien is de lichtste iPhone-tariefformule, ‘My30 for iPhone’, iets voor Arnaud. Met dit abonnement, speciaal ontworpen voor de gebruikers van de iPhone3G, kan hij al vanaf 30 euro per maand bellen, surfen, chatten en mailen waar en wanneer hij maar wil. Echt de ideale manier om alle mogelijkheden van de iPhone te ontdekken!”

MyFriends

"MyFriends met de optie Mail&Surf lijkt me een goed tariefplan voor Guy. Zo kan hij bellen, sms'en én surfen. Bij het basispakket zitten 40 uren gratis belwaarde naar Mobistar, wanneer hij wil. Met de optie Mail&Surf heeft hij ook 200 MB dataverbruik om te surfen. En dan heb ik het nog niet over de andere aantrekkelijke extra's."

Guy Verstraeten,

41 jaar, Herentals

Arnaud Dethier,

21 jaar, Spa

Agnès Olivier, 59 jaar, Gavere

Page 12: Get More Spring 2009

Op www.onbegrensdezomer.be konden deelnemers een tent opzetten op een online camping, met de bedoeling om het grootste aantal virtuele bezoekers in hun tent te krijgen. Zo maakten ze kans op mooie prijzen zoals een exclusieve Mobistar-tent – een echte – of vier combitickets voor Pukkelpop, mét overnachting in een festivaltent van Mobistar.” Een van de winnaars was Ingrid Vergauwen (43).

Je deelname aan ‘De onbegrensde zomer’ verraadt ongetwijfeld dat je een muziekliefhebster bent. Ingrid: “Absoluut. Ik luister veel naar muziek en ga heel graag naar

concerten. Het is misschien geen toeval dat ik in het Sportpaleis werk als vrijwilliger, nu ik eraan denk.”

Hoe wist je dat er een wedstrijd was?“Ik had erover gelezen op de website van Mobistar, die ik regelmatig bezoek voor de promo’s.”

En hoe kreeg je de mensen zover om in je tent te kruipen?“Ik heb gemaild naar familie en vrienden, ge-sms’t, gebeld, en heel veel volk persoonlijk aangesproken … of zeg maar gerust: lastiggevallen. Het helpt natuurlijk om op een plek te werken waar je veel mensen

tegenkomt. Het leuke was ook dat veel tentgenoten op hun beurt weer vrienden en familie uitnodigden. Dus: bedankt iedereen. En bedankt Mobistar! Ik ben al meer dan tien jaar klant bij Mobistar, en het doet echt plezier om zo’n prijs te winnen.”

Ingrid Vergauwen kreeg het meeste volk in haar virtuele tent en won zo vier combitickets voor Pukkelpop,

overnachting in een Mobistar-festivaltent inbegrepen.

Je kon er niet naast kijken op Werchter, Pukkelpop en Dour. Overal zaten

festivalgangers te twitteren, surfen en chatten dat het een lieve lust was. Mobiel internet

is dus niet meer weg te denken op de festivalweide. Mobistar was natuurlijk ook van de partij met de wedstrijd ‘De onbegrensde zomer’, met als doel de mogelijkheden van

mobiel internet in de verf te zetten.

De onbegrensde zomer12

Welke tent zat het volst op cam ping ‘De onbegrensde zomer’?

Ingrid Vergauwen, 43 jaar, Wilrijk. Gelukkige winnares van‘De onbegrensde zomer’ met haar twee zonen.

“Ik heb veel volk persoonlijk aangesproken … of zeg maar gerust: lastiggevallen”

Page 13: Get More Spring 2009

Weet je nog hoeveel virtuele bezoekers je over de vloer kreeg? “Het precieze aantal herinner ik me niet meer … Ik denk een zeven- of achthonderdtal. Een indrukwekkend aantal, nu ik er op terugkijk. Maar ik ben nogal competitief ingesteld: ik doe ook heel veel aan sport.”

Je inspanningen hebben geloond: je mocht gratis naar Pukkelpop! “Ja, super, hè? Ik keek vooral uit naar Placebo, Razorlight en Dizzee Rascal. Als mijn favoriete groepen optreden, ga ik helemaal vooraan dansen. Maar achteraan in de wei ontspannen zitten luisteren, is even zalig. Vier combitickets was trouwens perfect: ik heb het allemaal kunnen meemaken met mijn man en twee zonen.”

Er waren vast wel meer mensen die je wilden vergezellen.“Inderdaad. Die heb ik proberen te troosten via sms en e-mail. Zo heb ik hun enkele leuke sfeerfoto’s doorgestuurd. Een paar maanden geleden ben ik trouwens overgestapt van TempoMusic naar een My10-abonnement. Zo kon ik naar hartenlust bellen, sms’en en mobiel internetten op Pukkelpop. Maar gelukkig gingen er al veel vrienden sowieso naar het festival, wat het nog leuker maakte. Zeker voor herhaling vatbaar!”

13De onbegrensde zomer

Welke tent zat het volst op cam ping ‘De onbegrensde zomer’?

Stap binnen in ons mobiele multimediaportaal. Je vindt de lekkerste restaurants en hipste party’s in je buurt – en kan meteen afspreken op de chat met je vrienden. Liever iets om je telefoon te personaliseren? Games, logo’s, ringtones,... de keuze is oneindig.

Je multimediaportaal op je gsm

CODE Toegang tot

NETLOG Netlog

GAMES download games

MSTORE Music Store = download

je favoriete hits

TV Mobile TV, tv op je gsm

LOGO My Logo:

download logo’s

MM Mobistar Messenger by

Windows Live

SKY Skyrock

GRAP De leukste reclame

CHAT Chatbox

TONES Download je favoriete

ringtones

Stuur de ‘CODE’ naar 8609en ontvang per sms een link naar je

favoriete mobiele pagina.

Mobistar Center

mobistar.beMeer weten over mobiel internet? Kijk dan eens op www.mobistar.be/internet

Wil je informatie uit eerste hand? Ga dan naar het dichtstbijzijnde Mobistar Center.

Page 14: Get More Spring 2009

14

Het geheime recept voor mijn herlaadsuccessen!"De vooruitgang staat niet stil. Herladen kan tegenwoordig zoveel sneller en... voordeliger! Onze virtuele redactrice Katrien Mobiel verklapt je enkele geheimpjes die je een mooie korting opleveren.

Hallo schoonmama?Boeiende gesprekken terwijl je aan het shoppen bent: wie is dan nog niet zonder belwaarde gevallen? Ik belde onlangs vanuit de schoenwinkel naar mijn schoonmama. Ik vroeg haar welke kleur van schoenen ik moest kiezen, toen ik zonder belkrediet viel! Gelukkig selecteerde ik gewoon m-Banxafe in mijn menu en hoplasido, mijn Tempo-kaart was on-mid-del-lijk herladen voor het bedrag dat ik wou. En dan nu mijn geheimpje: deze service is helemaal gratis. En nog een tweede geheimpje: bij je eerste twee herlaadbeurten met Banxafe krijg je telkens 5 euro korting.

Extra euro's voor ons toekomstig zoontje Tussen mijn vriend en mij gaat het goed, dankjewel. En al zijn we nog maar twee

maanden samen, toch ben ik al gestart met het breien van sokjes voor onze toekomstige kleine (we noemen hem Marco)! Bovendien zullen in de sokjes ook wat centjes

steken die ik heb uitgespaard dankzij Mobistar. Dit is dus mijn derde geheimpje voor alle Get More-lezers: herlaad je Tempokaart via www.mobistar.be. En je ontvangt 10 % extra herlaadkrediet bij elke herlaadbeurt vanaf 15 euro. Kassa kassa kassa!

Activeer m-Banxafe, herlaad en ontvang 2 x 5 euro reductie als je herlaadt via je gsm of via www.mobistar.be/m-banxafe

Ontvang 10 % herlaadkrediet cadeau telkens je herlaadt via www.mobistar.be/herladen

Tempo

Ontvang 2 X 5 euro korting

10% gratis

belwaarde

Welke Tempo ben jij? TempoMusic SMS zoveel je wil Een herlaadkaart waarmee je massa's gratis sms'jes en sessies voor Netlog en Facebook op je gsm krijgt. www.mobistar.be/tempomusic

TempoFriendsUrenlang bellen naar Mobistar Eén prijs om te bellen en te sms'en naar alle netwerken en op elk moment van de dag. Bij elke herlaadbeurt krijg je 10 uur beltijd gratis naar Mobistar en vaste lijnen. www.mobistar.be/tempofriends

TempoComfortEenvoudigweg bellen en sms'enBetaal één prijs om te bellen en te sms’en naar alle netwerken, op elk moment van de dag. Bij elke herlaadbeurt krijg je extra belwaarde cadeau. www.mobistar.be/tempocomfort

Page 15: Get More Spring 2009

15

Herlaad & win een scooterNiets is leuker dan iets te winnen. Zoals een coole scooter bijvoorbeeld. Of een viva box. Of een Nespresso-machine of een gps. Elke maand kan je iets anders winnen met TempoPlay. Het enige wat je moet doen is herladen voor 10 euro, en je kan heel eenvoudig meespelen.

Gewonnen!Hoe win je? Simplissimo. Telkens je herlaadt voor tenminste 10 euro, ontvang je even later een sms met een speciale promocode. Surf naar www.tempoplay.be en tik je code in. Je kan op elk moment meedoen en je weet onmiddellijk of je hebt gewonnen.

www.mobistar.be/tempoplay

TempoPlay

TempoPlay: al meer dan 5000 winnaars

Jacquy Legrain, 52 jaar, Ottignies. Gelukkige winnaar van een fiets

“Tof, het was echt wel een verrassing toen ik mijn code intikte en vernam dat ik iets gewonnen had. Die fiets gaat goed van pas komen voor de uitstapjes met de hele familie. Bedankt Mobistar!”

Page 16: Get More Spring 2009

TempoMusic16

Met TempoMusic heb je niet alleen supervoordelige tarieven voor bellen en sms (5000 gratis!!!), je geniet ook nog eens van een heleboel extra voordelen op Netlog! Als je binnen de maand voor minstens 15 euro herlaadt, heb je recht op een Netlog Super! profiel (gedurende 1 maand) met 10 credits, en op 300 gratis sessies voor Netlog. Dat is maar liefst 300 uur (of 300 MB) je contacten beheren op je gsm!

Meer voordelen met TempoMusic en Netlog

“Waarom niet? Het is

toch een makkelijke

manier om met elkaar

in contact te komen?

Ik heb ooit berichtjes

uitgewisseld met iemand

via Netlog. Uiteindelijk

hebben we afgesproken

om iets te gaan drinken.

Bleek dat de foto die

ze mms'te toch niet

zo overeenkwam met de werkelijkheid.

Dan stopt het toch? Maar volgende

keer beter. Dus mijn antwoord is ja.”

Kasper, 17 jaar,

Beersel: maar dan wel

de juiste foto a.u.b.

“Nog nooit aan gedacht,

en het moet ook niet

want…ik heb al drie jaar

een vriend! Dus ik zou

niet weten of het werkt.

Ik heb wel vriendinnen

die het geprobeerd

hebben, maar of

dat beter of slechter

werkt dan een gewoon

afspraakje. Ik geloof

er niet echt in. Geef mij maar een echte date

in plaats van ééntje op internet.”

OFFICIALLY YES OFFICIALLY NO

Joke, 24 jaar, Herne:

voor mij moet

het niet

Gratis!300 Netlog

sessies

op je gsm

LG Cookieideaal voorNetlog (zie p.20)

Page 17: Get More Spring 2009

17Netwerk

Binnenkort 400 % sneller

Er is goed nieuws voor Mobistar-klanten. In de volgende

12 maanden zal het mobiel 3G+-netwerk (waarmee je

kan bellen, mailen en surfen met je gsm of pc) maar

liefst 4 maal zo snel worden. Wordt mobiel surfen

via 3G even goed als een vaste adsl-lijn?

We vroegen het aan Razvan Lucian Ungureanu,

Director Network Solutions and Performance.

Haalt het mobiele netwerk de snelle adsl-verbindingen in?Razvan: 3G+ gaat een flink stuk sneller worden. Maar adsl gaat ook nog verbeteren. De resultaten van vandaag zullen dus nog flink wijzigen. Veel hangt af van de plek waar je woont en het aantal gebruikers die tegelijk aan het surfen zijn. Maar je kan wel stellen dat over 12 maanden, alles 400% sneller zal lopen dan vandaag. En de resultaten zijn nu al heel bevredigend.

Is mobiel surfen gebruiksvriendelijk?Razvan: 85% van de bevolking beschikt nu in België over een goed bereik om te surfen via het 3G+ Mobistar-netwerk. Resultaat: je kan bijna overal comfortabel surfen en mailen met je smartphone of je notebook. Uploaden van een foto om bijvoorbeeld je facebook account bij te werken, gebeurt ook vrij snel.

Met welk toestel surf jij het meest?Razvan: het zal nog een jaar of twee duren voor je even comfortabel als met een huidige adsl-verbinding bestanden kan up- of downloaden en live streaming TV bekijken. Maar ik vind het toch al sterk wat ik nu allemaal kan met bijvoorbeeld een iPhone. In de praktijk is dit het toestel waarmee ik meestal surf. Een computer gebruik ik nog enkel thuis als ik een zware adsl-verbinding nodig heb.

Hoe goed scoort Mobistar in vergelijking met andere netwerken?Razvan: goed. We hadden al een goed en uitgebreid 2G+-netwerk. We zijn pas een 3G+-netwerk beginnen uitbouwen toen de technologie de kinderziektes was ontgroeid. Hierdoor beschikken we op dit moment over de betere technologie. Het afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in een zo goed mogelijke spreiding van ons netwerk. De volgende 12 maanden gaan we investeren in snelheid. Het zal van het Mobistar-netwerk één van de snelste in Europa maken.

We vergeleken ons huidige edge mobiel netwerk (2G+) met zijn nieuw 3G+-broertje. We deden de proef ook nog eens via een adsl-verbinding. Alles vond plaats op een vrijdagochtend ergens in het Luikse...

Wie is de snelste?

adsl: 30 sec

3G+: 45 sec

2G+: 2 min 30 sec €adsl: 20 sec

3G+: 35 sec

2G+: 1 min 40 sec @adsl: 15 sec

3G+: 55 sec

2G+: 16 min

Razvan Lucian Ungureanu,Director Network Solutions and Performance sinds 1999:

“In de volgende 12 maanden zal het mobiel 3G+-netwerk maar liefst 4 maal zo snel worden.”

Je online rekening raadplegen (surfen naar pagina, inloggen en je rekening bekijken)

Je mail checken (pagina openen, inloggen, inbox en mail openen)

Een mp3 downloaden(vanaf het moment dat de download start)

Wil je meer weten over ons netwerk? Lees het op www.mobistar.be/netwerk

Page 18: Get More Spring 2009

Mobistar Center18

“Je bent niet de enige die zijn gsm per ongeluk laat vallen”Dagelijks worden er meer dan 400 schadegevallen aangegeven. En dat kan

gaan over stomme ongelukjes of diefstallen. Wat doe je dan? Bij het Mobistar

Center in je buurt weten ze wel raad. En dat niet alleen voor gsm’s.

Een gesprek met Paul Baeck, Chief Commercial Officer bij Mobistar.

Paul Baeck Chief Commercial Officer7

troevenDevan je Mobistar Center

Altijd een Mobistar Center

bij jou in de buurt

Altijd dé beste telecomoplossing

Altijd de voordeligste prijzen

Altijd een kant-en-klare gsm

Altijd een persoonlijk onthaal

Altijd wel iets nieuws

Altijd daar, ook na je aankoop

Als je binnenstapt in een Mobistar Center om bijvoorbeeld je beltarief te veranderen, baseren we ons voor een goed advies onder meer op je huidig verbruik. Die gegevens kan een Mobistar Center onmiddellijk opvragen, ook al ben je misschien klant van een ander Mobistar Center. We garanderen overal dezelfde service, dat is onze sterkte.”

Over verroeste gsm’s en je adressenboekje verliezen“De gsm is zo een alledaags gebruiksvoorwerp geworden dat we het toestel vaak in onze broekzak steken alsof het een bos sleutels betreft. Mensen vergeten dat een gsm

Mobistar nog dichter bij jouPaul Baeck: “We blijven investeren in onze Mobistar Centers. Niet alleen breiden we nog steeds het gamma uit, er komt nog dit jaar een groot aantal winkels bij. Dat heeft zo zijn voordelen voor de klant. Je vindt makkelijker een Center in je buurt. Heb je een vraag, wil je de nieuwste producten of diensten eens zien, dan kan je eender waar in

België bij Mobistar binnenstappen. Alle Mobistar Centers staan voor je klaar, met dezelfde service en hetzelfde professionalisme.”

Nieuwe producten, nieuwe uitdagingen“We lanceren inderdaad heel wat nieuwe toestellen en diensten. Daarom is het belangrijk dat onze medewerkers meer kunnen dan enkel een gsm verkopen. Ze krijgen van ons en van de fabrikant opleidingen, ze mogen de apparaten zelf uittesten en we geven alle Mobistar Centers informatie en ondersteuning via ons centraal computersysteem.

Page 19: Get More Spring 2009

Niet alleen is een gsm nog steeds een waardevolle investering. Voor heel wat mensen is het ook makkelijk of zelfs noodzakelijk om steeds bereikbaar te zijn. Met een verzekering ben je extra gerust. Want als er wat misgaat met je gsm, beschik je in een mum van tijd over een hersteld toestel of een vervangtoestel.

4, 6 of 9 euro?Je kiest zelf voor de formule die bij je past. Je bent zelfs verzekerd tegen het onrechtmatig gebruik van je toestel. Betaling is heel eenvoudig, en gebeurt via je Mobistar-factuur. Na drie maanden kan je de verzekering op elk moment opzeggen. Dankzij de Mobistar verzekering is je toestel verzekerd tegen accidentele schade.

Ook voor je huidige toestelMisschien heb je onlangs een gsm gekocht. Dan is het goed om te weten dat je ook dat toestel probleemloos kan verzekeren als je een abonnement hebt bij Mobistar.

Voorkomen is beter dan genezen. Met ContactSave kan je preventief je gegevens veilig laten opslaan door Mobistar. Voor 0,75 euro kan je vanuit je gsm tot 350 contacten kopiëren naar een beveiligde server bij Mobistar. Gebeurt er dan iets met je toestel, dan kunnen we in een mum van tijd gratis je laatste gegevens die je hebt doorgestuurd terugplaatsen op je nieuwe gsm. Deze dienst is zowel voor Tempo-gebruikers als voor klanten met een abonnement beschikbaar. Meer informatie vind je op www.mobistar.be/contactsave.

Een verzekering voor je gsm

En mijn contactgegevens?

De EHBO-diensten van Mobistar voor je gsm

19Mobistar Center

Maandelijkse verzekeringsbijdrage

Wat is inbegrepen in je formule? 4 euro 6 euro 9 euro

maximale dekking van je gsm 150 € 1.250 € 1.250 €

mechanisch defect ✔ ✔ ✔

accidentele schade door vallen of stoten ✔ ✔ ✔

schade door vloeistoffen ✔ ✔ ✔

beperkte diefstal (met duidelijke sporen van inbraak)

✔ ✔ ✔

beroving met geweld ✔ ✔

zakkenrollen ✔

frauduleuze gesprekskosten tot 500 € tot 1.500 € tot 3.000 €

accessoires tot 150 € tot 150 € tot 150 €

waar ben je verzekerd? wereldwijd wereldwijd wereldwijd

franchise 15 € 20 € 25 €

een hoogtechnologisch product is. Je zal beslist niet de eerste zijn die zijn toestel vanuit zijn vestzak per ongeluk heeft laten vallen. Je gsm zal misschien nog even werken, maar er zijn te veel onderdeeltjes die uiteindelijk zullen roesten en je apparaat onbruikbaar maken.

“ Met onze verzekering wordt je toestel binnen de 24 uur ter plekke in behandeling genomen.”

Daarom is onze gsm-verzekering een mooie aanvulling op ons servicepakket. Met de verzekering wordt je toestel binnen de 24 uur in behandeling genomen. Bij een dergelijk ongeluk kunnen we in een Mobistar Center de gegevens van je oude gsm overzetten naar je nieuwe toestel. Nog beter is het om je contacten preventief ook buiten je gsm te bewaren. Dat kan met ContactSave.”

Je vrienden- en familiekring steeds dichtbij dankzij Mobistar“Er zijn steeds meer mogelijkheden om, waar je ook bent, je vrienden en familie te bereiken. Daarom vind je in de Mobistar Centers niet alleen gsm's, smartphones en de iPhone, maar ook mini-pc’s en alle mogelijke tariefformules om zo voordelig en makkelijk mogelijk te kunnen bellen, sms’en, e-mailen en surfen. Wat je vandaag nodig hebt, is morgen wellicht weer anders. En dan moet je steeds terecht kunnen in een Mobistar Center.”

mobistar.be

Mobistar Center

Voor meer informatie, surf naar www.mobistar.be/mobistarcenter

Wil je een verzekering afsluiten? Ga dan naar het dichtstbijzijnde Mobistar Center.

Nieuw

Page 20: Get More Spring 2009

Handsets20

Stap je een Mobistar Center binnen, dan krijg je een ongelofelijke keuze aan gsm’s voor je neus aangeboden. Get More helpt je alvast bij de keuze tussen een aantal nieuwe en/of hippe smartphones.

Smartwhat?Een smartphone is een gsm met veel capaciteiten van een computer, zoals een agenda, e-mail, internet, tekstverwerker en dergelijke. De nieuwste generatie toestellen laat je ook al toe om te genieten van zware mediatoepassingen zoals Mobile TV of videoconferenties. Voorwaarde is

wel dat je over een performant netwerk beschikt. Maar dan zit je vooral bij Mobistar goed (zie ook het artikel over 3G op pagina 17). En goed nieuws: smartphones worden steeds goedkoper en vormen wereldwijd de grote groeipool in de gsm’s.

Een rondje langs de nieuwste smartphones

LG GW520Ben je het schrijverstype? Leef je dan uit op het handige, uitschuifbare toetsenbord en schrijf ellenlange e-mails in een mum van tijd. Hij heeft ook een touchscreen en is geschikt voor het 3G+ netwerk.

449 €

HTC HeroDe HTC Hero betekent een nieuwe milestone in de smartphone business met zijn 3.2" touchscreen en het Android-besturingssysteem van Google. Hij heeft een 5 megapixel-camera en een 2GB micro SD- geheugenkaart.

Welke smartphone kies ik?

LG Cookie

129 €

Dankzij het grote touchscreen is hij Ideaal om contact te houden met je vrienden op Facebook en Netlog. Daarnaast heeft hij een mp3-speler, FM-radio en een 3 megapixel-camera.

Verslaafd aan Netlog en chatten?

Supersnel schrijven

met het toetsenbord

Een held in foto's

en gebruiksgemak

229 €

Page 21: Get More Spring 2009

21Handsets

mobistar.be

Mobistar Center

Meer weten over deze en andere smartphones? Kijk dan eens op www.mobistar.be/eshopgsm

Wil je ze zelf eens uittesten? Ga dan naar het dichtstbijzijnde Mobistar Center.

My30 for iPhone

My45 for iPhone

My60 for iPhone

Prijs per maand 30 € 45 € 60 €

Inbegrepen minuten of sms’jes of mms’jes

3 u of 300 sms of 150 mms

6 u of 600 sms of 300 mms

9 u of 900 sms of 450 mms

Inbegrepen data 200 MB 500 MB 1 GB

+ + +

Online met je iPhoneVoor de iPhone hebben we speciale tarieven waarmee je kan bellen én surfen, vanaf 30 euro per maand!

Een held in foto's

en gebruiksgemak

Alle comfort en

fantastisch scherm!

575 € - 675 €

Deze allesdoener behoeft nauwelijks nog introductie. Met zijn ongeëvenaarde touchscreen is de iPhone tot vanalles in staat.

Accueil

Recherche

Statut

Amis Boîte de réception

Profil

StatutEn ligne

Photos

Nathalie toujours en vacances

Il y a 6 heures · Commenter · J’aime

NathalieIl y a 1 heure · Commenter · J’aime

ChristopheOk. Là il faut que tu rentres.

IsabelleAH AH AH...

Christophe Photos du profil

Il y a 3 heures · Commenter · J’aime

iPhone 3G S 16G/32G

Surfen & mailen met je smartphone? Surf je af en toe, dan kies je best voor Orange World. Je betaalt per sessie of een maandelijkse vaste prijs. Ga je vaker op het net, dan is Mobile Mail&Surf iets voor jou. En met Mobile Mail&Surf Max heb je het allerbeste op zak. Je vindt alles over de verschillende tariefformules op www.mobistar.be/internet.

Page 22: Get More Spring 2009

Directe toegang tot de selfcare-diensten op je gsm, zelfs in het buitenlandWil je weten hoe het met je verbruik zit of wil je kijken hoeveel geld er nog op je bankrekening staat?

Dat, en nog veel meer, kan allemaal op #123#.

Alles geregeld in #123#

Om je menu in je eigen taal in te stellen, kies: 'personaliseren' > kies 'taal'

Service22

In binnen- en buitenlandEenvoudiger kan niet: bel met je gsm naar #123# (toets #123# in gevolgd door de beltoets) en je krijgt, via een makkelijk te navigeren menu op je scherm, toegang tot een hoop interessante diensten en concrete informatie. Bovendien kan je de dienst raadplegen waar en wanneer je zelf maar wil; zowel in België als in het buitenland. En het kost je geen cent extra.

Bekijk op elk moment hoeveel je reeds verbruikt hebt en hoeveel beltijd (en indien van toepassing surftijd) je nog over hebt deze maand

Bekijk je factuur en kies of je die voortaan online wil ontvangen of nog steeds op papier

Activeer je opties (bellen vanuithet buitenland, Orange World en multimedia, Mobistar Messenger by Windows Live)

Beheer van je mobiele parameters Betaal met je gsm (en vraag

bijvoorbeeld de stand van je bankrekening op)

Info SMS

Informatie over je Tempo-verbruik Datum van de laatste herlaadbeurt Overzicht van je herlaadbeurten Reload Me-sms’jes (5 per maand) Call Me-sms’jes (30 per maand) Herlaadbeurten via m-banxafe en

opnemen van extra gratis belkrediet Beheer van je mobiele parameters Aankoop van forfaits (sms, mms,

multimedia-opties, roaming-opties) Huidige promotieacties bekijken

en activeren Tariefinformatie Betalen met je gsm (en bijvoorbeeld

de stand van je bankrekening opvragen) Info SMS

Welke mogelijkheden biedt #123# voor wie een abonnement heeft?

Wat biedt #123# als je een Tempo- kaart hebt?

#123#

a123a endruk op

Page 23: Get More Spring 2009

Alles geregeld in #123#De meest gestelde vragen over je factuurDe klantendienst van Mobistar staat altijd voor je klaar. Veel van jullie vragen gaan over de factuur.

Daarom zetten we hieronder enkele veel voorkomende vragen op een rijtje over domiciliëring,

controle van je factuur en de webfactuur.

FAQturatie

Jouw factuur 23

Mobistar: Je hebt toegang tot je 18 laatste facturen in detail. Je kan de uitgaven per gesprek opzoeken, bedragen vergelijken en de status van al je betalingen nagaan. Je kan je facturen ook downloaden in pdf-formaat.

“Ik raadpleeg mijn facturen online. Hoe lang blijven mijn facturen beschikbaar op de site?”

?

Mobistar: om je het leven gemakkelijker te maken, raden we je aan om met een domiciliëring te betalen.Dat kan via je bankrekening of met je kredietkaart.

“ We krijgen elke maand zoveel rekeningen in de brievenbus: gas, elektriciteit, telefoon … Hoe kan ik tijd winnen om mijn Mobistar-factuur te betalen? ” ?

Mobistar: vergeten te betalen of te laat betaald? Wie is dat nog nooit overkomen? Vermijd de hinder vaneen afgesloten lijn door voor een domiciliëring te kiezen. Dan hoef je je nergens meer zorgen over te maken.

“ Mijn lijn werd tijdelijk afgesloten omdat ik vergat mijn factuur te betalen. ”?

Mobistar: Je vult één keer je domiciliëringsaanvraag in (op de achterzijde van je factuur) en wij regelen automatisch je betalingen. De domiciliëringsaanvraag kost je niets en vergemakkelijkt je leven.

“ Wat zijn de voordelen van een domiciliëring? ”?

Mobistar: activeer de dienst webfactuur. Dan krijg je elke maand een sms’je met het bedrag van je factuuren kan je al je facturen online raadplegen. Om deze gratis dienst te activeren, bel je met je gsm naar het nummer 1928 of je toetst de code #123*13# in op je gsm en sluit af met de beltoets.

“ Hoe kan ik mijn factuur op vakantie opvolgen? ”?

Veronique Pillen, 48 jaar, Brugge

mobistar.beJe vindt deze en nog heel veel andere vragen terug op onze website:www.mobistar.be/webfactuur

Heb je nog andere vragen over je factuur? Stap dan gerust eens binnen in je Mobistar Center. Je vindt het dichtsbijzijnde Mobistar Center op www.mobistar.be/mobistarcenter

Mobistar Center

Een selectie uit de meest gestelde vragen

Page 24: Get More Spring 2009

“Ik ben de hele dag door mobiel.”

Andy is voortdurend online, op het werk en in zijn vrije tijd. Hij heeft zijn smartphone dus altijd bij de hand, ook wanneer hij de bossen intrekt op schattenjacht.

“Enkele jaren geleden stootte ik tijdens het surfen toevallig op een website voor geocachers*. Ik vond er zoektochten naar duizenden verborgen 'schatten'. Sindsdien ben ik zelf een fervent schattenjager. Regelmatig zie je me door de bossen of de stad trekken met een gps in de hand. Mensen kijken wel eens raar op wanneer ik op mijn knieën onder een bankje kijk om een code te zoeken.Zo exploreer ik België stukje bij beetje. Of een ander land, want overal ter wereld zijn schatten verstopt. Binnenkort vertrek

ik op reis naar Nice. Mijn gps en gsm gaan alvast mee. Want naast mijn gps is mijn smartphone mijn beste vriend wanneer ik op tocht ben. Sommige zoektochten zijn erg moeilijk en dan ben ik het noorden wel eens kwijt. Via mijn smartphone kan ik foto’s bekijken en de ervaringen van andere geocachers lezen. Een kleine hint is vaak genoeg om weer op het juiste spoor te geraken. Je merkt dan trouwens dat je met Mobistar zowat overal nog bereik hebt. En ik ben al op zeer verlaten plekjes geweest. Eigenlijk

ben ik de hele dag door mobiel. Ik ben immers autobusbestuurder bij De Lijn. Tijdens pauzes gebruik ik mijn gsm om de laatste nieuwtjes te lezen. Ik check er ook Facebook mee of geef eens een seintje aan mijn collega’s. Ook mijn baas kent mijn gsm-nummer. Want die krijgt mijn verslagen netjes doorgestuurd via de smartphone. Toch veel makkelijker voor hem dan mijn handgeschreven kribbels op papier ontvangen, niet?”

*www.geocaching.be

Andy is een gepassioneerd geocacher. Met zijn gps en gsm in de hand schuimt hij België af, op zoek naar verborgen schatten.

Alle vermelde prijzen zijn richtprijzen, btw en 0,20 € recupel inbegrepen.

Andy Buellens, 32 jaar, Leuven. Schattenjager

www.mobistar.be - Klantendienst 0495 95 95 00 (Tempo 0495 95 95 10) - © 2009, Mobistar, alle rechten voorbehouden. Mobistar is een gedeponeerd merk. De in dit magazine vermelde merknamen zijn handels- of geregistreerde merken en zijn eigendom van hun respectieve fabrikanten. De eigenschappen en prijzen van de vermelde producten en diensten kunnen zonder voorafgaande verwittiging veranderd worden. Mobistar kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden voor eventuele vergissingen bij de opmaak en het drukken van deze uitgave. De producten van andere fabrikanten worden ter informatie vermeld. Enkel die fabrikanten zijn verantwoordelijk voor elke garantie op hun producten. Mobistar kan in geen geval verantwoordelijk gesteld worden voor de gegevensoverdrachtdiensten, noch voor de inhoud, de wettelijkheid, de toegankelijkheid of het gebruik van deze diensten door de klant, wanneer deze diensten geleverd worden door derden of door Mobistar. Ve

rant

woord

elijk

e ui

tgev

er: M

obis

tar N

.V.,

Alin

e Ju

liá, A

. Rey

ersl

aan

70, 1

030

Bru

ssel

.

C

ypre

s

mobiele mensen