Get Hoekt! Magazine I Nr. 2 - 2008

of 33/33
het mooiste evenementenstrand! Hoek van Holland Hét magazine van en over Hoek van Holland JAARGANG 1 I NR. 2 I JULI / AUGUSTUS 2008 Lees en beleef Hoek van Holland sport, muziek, eten, cultuur, natuur 10 AUG Get Hoekt! Evenementen AGENDA pagina 16, 17 & 19 'Earth Wind & Fire Experience' samen met Tavares en vele anderen op 'Get Hoekt! on Live Music'
 • date post

  18-Feb-2016
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Het magazine van en over Hoek van Holland.

Transcript of Get Hoekt! Magazine I Nr. 2 - 2008

 • het mooisteevenementenstrand!

  Hoek van Holland

  Ht magazine van en over Hoek van Holland Jaarg

  ang

  1 I

  nr.

  2 I

  Ju

  lI /

  au

  gu

  stu

  s 20

  08

  Lees en beleef Hoek van Holland

  sport, muziek, eten, cultuur, natuur

  10 AUG

  Get Hoekt!

  Evenementen

  AGENDA

  pagina 16, 17 & 19

  'Earth Wind & Fire Experience'

  samen met Tavares en vele anderen op 'Get Hoe

  kt! on Live Music'

 • 01

  De Fast Ferry Hoek van Holland vaart vanaf 1 mei 2008 tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte. Deze snelle verbinding over de Nieuwe Waterweg is bedoeld voor recreatieve reizigers (incl. etsers) en voor reizigers die werkzaam zijn op de Maasvlakte. U ontwijkt les, uw woon-werkafstand wordt aanzienlijk korter n u bent sneller op uw bestemming!

  Nieuw! Maeslantkering en Landtong per 1 juli ook in route opgenomen.

  VertrektijdenVan 1 mei tot 1 juli is er elk uur een afvaart. Met ingang van 1 juli is er elk half uur een afvaart. In de weekenden geldt een aangepaste dienstregeling. De dienstregelingen van de Fast Ferry en de trein sluiten op elkaar aan.

  PrijsU vaart met een enkeltje Fast Ferry al voor 3,- (reductie-tarief 2,-) of met een dagretour voor 5,- (reductietarief 3,50). Voor de frequente reiziger is er de voordelige 20- vaartenkaart voor slechts 40,-.

  Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee. Dit geldt ook voor etsen. Het reductietarief geldt voor 4 t/m 11 jarigen, 65+ers en studenten met een geldige OV-jaarkaart.

  Bel voor reisinformatie van deur tot deur 0900-9292 ( 0,70 per min.)

  Heeft u vragen of suggesties? Bel met RET Klantenreacties 0800-6061 (gratis) of kijk op www.ret.nl voor meer informatie.

  Vanaf 1 mei 2008 per RET Fast Ferry naar de Maasvlakte!

  Kijk voor de dienstregeling op www.ret.nl

  A4_adv_fast_ferry.indd 1 05-06-2008 16:07:34

  advertentie

 • HoekEvenementenIn de maanden juli en augustus staat Hoek van Holland bol van de swingende evenementen. Van een Fish & Fiesta visbarbecue tot optredens van Earth Wind & Fire Experience en DJ lucien Foort. Kijk maar in de agenda.

  HoekGesprek: Corona van der Marelal jaren is ze druk met de promotie van Hoek van Holland. als kersverse marketing- cordinator van de stichting get Hoekt! legt ze enthousiast uit wat er allemaal op de agenda staat de komende tijd.

  HoekGesprek: Martin van WaardenbergDat zeg ik, Hoek van Holland!Wie kent hem niet, deze markante rotterdamse cabaretier, acteur en scenarioschrijver.Ook over Hoek van Holland heeft hij een ongezouten mening.

  7 UitHoek restaurant De torpedoloods schiet culinair met scherp. 8 NieuwsHoek actueel Hoeks nieuws leest u het eerst in get Hoekt! 11 HoekNatuurlijk Bij deelraadsvoorzitter Paddy roomer achter op de tandem naar zijn favoriete plekjes. 13 StrandHoek naast strandrolstoelen nu ook strandrollators in De Hoek. 20 HoekZakelijk stena line en Pim de lange onlosmakelijk verbonden aan Hoek van Holland. 23 CultuurHoek Het nationale popmuseum rockart staat gewoon in Hoek van Holland. 24 HoekNatuurlijk spannende en leerzame natuurexcursies beginnen bij De Zeetoren. 26 StrandHoek loungen aan het strand en digitale informatie op het Zeeplein. 29 HoekHuis aantrekkelijke woningbouwprojecten zorgen voor Hoekse stadsvernieuwing. 30 Column OmDeHoek rotterdammer Mario Been voetbalde ook op het strand.

  co

  lofo

  n

  Realisatie:JD*stouten (www.jdstouten.nl)

  Productie:Punta linea nederland B.V.

  Concept:Jan Dirk stouten, guido Brouwer

  Redactie:Fedor Vogel, saskia van DrunenCorona van der Marel, Yvonne van Ham

  Fotografie:Marcel de HoogFedor Vogel e.a.

  Vormgeving:Jeroen Meeusen

  Cordinatie:Bettine Vlasman

  Hoofd- en Eindredactie:Jan Dirk stouten

  get Hoekt! Magazine is een uitgave van de stichting get Hoekt! en de deelgemeente Hoek van Holland ter promotie vanHoek van Holland. niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.

  Ht magazine van en over Hoek van Holland

  16

  14

  4

  Oplage:30.000 exemplaren

  Advertenties:guido Brouwer 010 - 411 78 00

  [email protected]

  Met dank aan:Mario Been, lucien Foort, guus Kap, Jantine Kriens, Pim de lange, Corona van der Marel, Jaap schut, Martin van Waardenberg, Marcel Zumker.

  Vo

  orw

  oo

  rd

  De vakantie komt er aan. Of wellicht bent u al op vakantie geweest. Het mooie is dat u ook vakantie kunt vieren in Hoek van Holland. Zelfs als u al terug bent van vakantie. Het gevoel van zon, zee en strand kunt u hier met volle teugen beleven. En wilt u een dag wat anders, dan gaat u naar het historische Fort hier in De Hoek. Daar kunt u bijvoorbeeld zien waar de laatste kabinetsvergadering werd gehouden net voor de tweede Wereldoorlog. Wist u dat daar besloten werd dat londen de juridische hoofdstad van nederland zou zijn gedurende de oorlogsjaren? ga eens kijken bij dit unieke stuk Hoek van Holland. u kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan het enige echt erkende popmuseum van nederland. Het rockart Museum heeft op dit moment een expositie over Veronica. Maar u vindt er ook de podiumkleding van Herman Brood of een oud drumstel van de golden Earring.

  Beleef het in Hoek van Holland, staat er nu op een tram te lezen die door rotterdam rijdt. Eerder heb ik al aangegeven dat er heel veel mogelijkheden zijn om n of twee weken in De Hoek door te brengen. Ik heb het nog niet gehad over de geweldige skate-routes door het polderlandschap en de parken en bossen. Of wandelen en picknicken in de weilanden. Vossen zien? Ja hoor, geen enkel probleem. Puur natuur? Wij hebben het. u beleeft het, op slechts 28 minuten of zoveel eerder vanuit hartje rotterdam, schiedam, Vlaardingen of Maassluis. En wilt u even op en neer naar londen? Ook dat kan. De stena line brengt u op de comfortabelste manier. Hoek van Holland ligt tenslotte het dichtst bij londen.

  u ziet het: twee weken Hoek van Holland, met uitstapjes naar bijvoorbeeld rotterdam, is een ontdekkingsreis dichtbij. En als u dan ook nog eens kunt genieten van de wekelijkse zaterdagmiddag-evenementen in de kern van ons geweldige dorp, waar smartlappenkoren u toezingen of Hoekse bandjes u in vervoering brengen, dan weet u zeker dat u verrast gaat zijn.

  Ik sluit af met u te wijzen op de unieke evenementen op het strand zoals get Hoekt! on Fish and Fista op 6 juli: vis op de barbecue en salsamuziek rondom u. Op 10 augustus get Hoekt! on live Music met onder andere Earth Wind and Fire Experience en tavares. En op 23 augustus een dance event met Veronica. u leest het allemaal in dit magazine

  Met get Hoekt! groeten,

  Paddy RoomerVoorzitter deelgemeente Hoek van Holland

  3

 • Wie kent hem niet, deze markante geboren en getogen Rotterdammer? Martin van Waardenberg is niet alleen bekend van zijn cabaret- en televisiewerk, maar ook van de reclamespotjes voor Gamma. Martin heeft als Rotterdammer overal een ongezouten mening over, dus ook over Hoek van Holland.

  Martin van Waardenberg (Rotterdam, 9 januari 1956) is een Nederlands cabaretier en acteur. Hij begon als cabaretier in de groep Van Santen, Van Santen en Van Santen en werd bekend door zijn cabaretprogramma's samen met Wilfried de Jong als het duo Waardenberg en De Jong.

  Zijn televisiedebuut maakte hij in 1987 in de serie Familie Oudenrijn. In de serie Loenatik speelde hij een hoofdrol. Hij schreef scenario's en werkte als regisseur.

  In Sesamstraat speelt hij de boze rol van Buurman Baasje, een buurman die zich overal mee bemoeit. Hij is

  regelmatig te zien met John Buisman in een reeks reclamespots voor de bouwmarkt

  Gamma, als het duo Sjaak en Freek. Hij spreekt ook het bekende zinnetje Dat zeg ik, Gamma! uit.

  Hij was te zien in de komische dramaserie Klein Holland als

  alcoholistische vader van een doorsnee Hollands gezin dat verrassend genoeg te maken krijgt met een buitenlandse man.

  In 2008 volgt er een tweede deel van deze serie, waarvoor Van Waardenberg ook het script schreef. In 2007 vertolkte Martin van Waardenberg n van de hoofdrollen in de musical De Snoepwinkel van Zevensloten van Jeugdtheater Hofplein.

  Martin van Waardenberg heeft ook de regie van de theatershow Keet van de

  Wereldband voor zijn rekening genomen.

  Martin van Waardenberg

  PASPOORT

  FOtO

  gra

  FIE:

  lEE

  nDE

  rt Ja

  nsE

  n

 • Ho

  ekGe

  spre

  k

  5

  Heb je altijd in Rotterdam gewoond?Zo goed als. Ik ben in het Eudokia-ziekenhuis geboren, vlakbij de Bergweg en heb altijd in de stad gewoond. Wel heb ik wat uitstapjes gemaakt. toen ik in utrecht studeerde heb ik daar een paar jaar gewoond en ik heb een jaar in scheveningen gewoond! Ook een mooie badplaats. Dat was nog in de tijd dat er geen parkeermeters stonden en je overal kon parkeren. Dat kan nu eigenlijk alleen nog maar in Hoek van Holland.

  Wat doe je tegenwoordig allemaal?Ik heb net een nieuwe televisieserie opgenomen, een vervolg op Klein Holland, deel 2 in acht afleveringen. We zijn nu aan het monteren en het wordt vanaf september 2008 uitgezonden. Daar ben ik de afgelopen maanden druk mee geweest en eigenlijk ben ik daar net mee klaar. af en toe doe ik nog een nieuwe gamma-commercial. En zo eens in de twee maanden nemen we nieuwe sesamstraat-programmas op. Dan ben ik de boze buurman. Verder schrijf ik wat tV-werk, ook de acht afleveringen drama van Klein Holland heb ik zelf geschreven. Ik ga nu zeker niet achterover zitten leunen. Ik ben bijna rond met het Jeugdtheater Hofplein om voor hen een musical te gaan schrijven. Dat zou dan gaan om een kerstproductie voor 2009. Ik ga alle liedjes en muziek schrijven. Of ik nog cabaret ga doen? nee, daar zijn Wilfried (de Jong, red.) en ik tien jaar geleden mee gestopt. Dat is mooi geweest, we zijn allebei onze eigen kant op gegaan.

  Wat heb je met Hoek van Holland?nou, dat is eigenlijk een gek verhaal. Vroeger reed mijn vader altijd naar Hoek van Holland. Maar hij wou niet in de file staan. Dus we vertrokken al heel vroeg. Dan zaten we om 8.00 uur al op het strand terwijl het nog stervenskoud was. Mijn moeder en ik zaten dan met kippenvel op het strand. En als dan s middags eindelijk de zon doorbrak, dan wilde mijn vader weer naar huis om opnieuw de files voor te zijn. toch zijn we veel in De Hoek geweest, ook om te wandelen over het strand en die indrukwekkende pier.

  Wat vind je van De Hoek als evenementen- en sportstrand?Ik moet eerlijk toegeven dat ik er al een tijdje niet meer geweest ben. In die tijd stonden er drie strandtenten en een strandwacht. Dat is nu al wat verbeterd, geloof ik. als ik hoor wat daar nu allemaal gebeurt, dan is dat een goede reden om weer te gaan. Het strand van Hoek van Holland is erg groot en dus een unieke plek voor evenementen en sport. Of ik er ooit ga optreden? nee, dat doe ik nooit eenmalig, dus ook niet in Hoek van Holland.

  Ervaar je Hoek van Holland ook als de Rotterdamse badplaats?Dat vind ik helemaal goed. alleen de weg ernaar toe moet verbreed worden. Er moeten betere verbindingen komen, al begrijp ik dat er tegenwoordig ook een FastFerry is. Maar of die snel genoeg kan varen is de vraag, want het is zelfs file op het water daar. Maar Hoek van Holland is een prima strand waar je vanuit rotterdam zo zit. En er is veel parkeergelegenheid. Ik vind sowieso dat er alleen rotterdammers heen mogen. Er moet zoiets als een alarminstallatie komen, dat als je niet uit rotterdam komt, dan overal sirenes afgaan. Dat vind ik trouwens ook al op de a13. Eigenlijk moet bij Delft het alarm al afgaan. Hou rotterdam en Hoek van Holland alsjeblieft zo rotterdams mogelijk.

  Wat is jouw leukste anekdote over het strand van De Hoek?Dat ik er veel kou gelejen heb. nee, zonder dollen, het mooiste is dat ik met Karel van der graaff over De Hoek gevlogen heb. Ik ken Karel al zo lang. als Wilfried en ik een voorstelling in ontwikkeling hadden, dan was Karel altijd een van de eersten die onze probeersels te zien kreeg. Hij zei er dan wat over en wij deden daar dan weer wat mee. Zodoende ken ik hem. Hij had vliegangst en om dat te overwinnen is

  hij zijn vliegbrevet gaan halen. Zo huurde hij een keer een vliegtuigje en vloog ik mee. uiteraard vlogen we over Hoek van Holland, prachtig uitzicht is dat. Vervolgens naar texel, waar we even landden en een kopje koffie dronken en daarna weer terug. Je ziet heel veel uit de lucht, ook hoe schitterend Hoek van Holland daar ligt.

  Wat is jouw favoriete strand?nou, dat ligt bij torre del Mar, aan de spaanse Costa del sol bij Malaga. Wij hebben een huis daar in de buurt in de bergen. Dat strand spreekt me wel aan hoor. glaasje kouwe ros, wat garnaaltjes doormidden breken. Heerlijk! Het is een rustige plek waar ik vanaf rotterdam airport heen kan vliegen. En ik woon in schiebroek dus ik kan lopend naar het vliegveld. Wie kan dat nou zeggen?

  Heb je nog tips voor de toeristen en beleidsmakers van Hoek van Holland?Dat ze die wegen verbreden en De Hoek beter bereikbaar maken. En dat er nog meer strandtenten met goede terrassen, optredens en bandjes komen. Oh, is getHoekt daar allemaal mee bezig? Dan ga ik er meteen weer heen! Krijg ik misschien weer eens kippenvel in Hoek van Holland

  KIPPENVEL OP HET HOEKSE STRAND

  PASPOORT

  FOtO

  gra

  FIE:

  lEE

  nDE

  rt Ja

  nsE

  n

  FOtOgraFIE: DInanD Van DEr Wal

 • advertentie

  The Original Quality

  Zaterdag, 31 mei - Beach jeugd rugbytoernooiZondag, 1 juni - Beach jeugd rugbytoernooiWoensdag, 4 juni - Heelys Hunt, R'dam CentrumVrijdag, 6 juni - Heelys Hunt, R'dam CentrumZaterdag, 7 juni - ZuiderparkdagenZondag, 8 juni - Skatepark WestblaakWoensdag, 11 juni - Heelys Testritten, Skateland

  RotterdamVrijdag, 13 juni - Heelys Hunt, R'dam Centrum

  - Ahoy The Final v.o.

  Zondag, 15 juni - Vader-op-Heelys-dag @ Hotel New YorkWoensdag, 18 juni - Heelys Hunt, R'dam CentrumVrijdag, 20 juni - Heelys Hunt, R'dam CentrumZaterdag, 21 juni - Heelys @ Free GamingZondag, 22 juni - Heelys @ Hotel New YorkWoensdag, 25 juni - Skateland = HeelyslandVrijdag, 27 juni - Heelys Hunt, R'dam CentrumZondag, 29 juni- Skatepark Westblaak

  Test gratis heelys

  Zie website, www.heelys.nl voor de meest up to date agenda en meer info

  ADVERT 210X148,5 6/06/08 12:04 Page 1

  Tip:Als u toch in Hoek van Holland bent,

  bezoek dan gelijk onze showroom metmeer dan 800 merkfietsen!

  prins Hendrikstraat 235 - 241

  Hoek van Hollandtel: 0174 - 382 318

  www.profilevandenburg.nl

  openingstijden:9:00 tot 18:00 uur

  maandag gesloten

  ADV_Profil_105x148.indd 1 19-06-2008 09:26:52

  leuk wonen in Hoek van Holland?

  www.woonvReuGde.nl

  woonvReuGde MakelaaRSStrandweg 80 3151 HV Hoek van Holland T: (0174) 38 83 01 E: [email protected] I: www.woonvreugde.nl

  31363 Woonvr_105x148.5_corp.indd 1 06-06-2008 10:57:37

 • 7UitH

  oe

  k

  Via de serre bereikt men de grand pub, die met de zinken bar en gezellige zitjes een informele sfeer uitstraalt. Dit is ook de plek waar van de heerlijke lunchgerechten genoten kan worden. Het restaurant is een hoge sfeervolle ruimte waar men niet alleen kan dineren. Zumker: Overdag is deze ruimte ook beschikbaar als huis der gemeente. Dat wil zeggen dat er tevens getrouwd kan worden. Daarnaast is het restaurant ook uitermate geschikt voor feesten, partijen en recepties.

  De keuken van de torpedeloods is het domein van chef-kok Menno Hofstede, zijn assistent Dennis van den Dungen en hun team. Zij bereiden met liefde en toewijding de verschillende menu's en la carte gerechten. uiteraard verzorgen zij naar wens ook speciale diners of buffetten voor speciale gelegenheden.

  Marcel Zumker is zelf een echte Hoekenees die De torpedeloods ooit met zijn zwager en een compagnon is begonnen. nu leidt hij het bedrijf met zijn vrouw en met compagnon Werner van der Kooy.

  Ze zijn blij met de initiatieven van de stichting get Hoekt!. Ook wij zijn gewend om allerlei evenementen te organiseren, dat sluit mooi aan bij get Hoekt!. De businessclub en de ondernemingsvereniging van Hoek van Holland zitten hier ook vaak. Wij hebben inmiddels onze plaats in De Hoek wel veroverd. Wij ondersteunen dan ook het beleid van get Hoekt! om veel meer evenementen in dit mooie dorp te organiseren. En dan bij voorkeur in De torpedoloods natuurlijk

  In de in 1884 gebouwde Torpedoloods liggen al lange tijd geen torpedos meer. Het karakteristieke pand ligt aan de haven en biedt een fascinerend uitzicht op het scheepvaartverkeer dat dag en nacht over de Waterweg vaart.

  Zumker: Binnen is getracht om de authentieke sfeer zo veel mogelijk te bewaren door de vloer, de muren en het vijf meter hoge balkenplafond in ere te houden. In het restaurant, dat plaats biedt aan 70 gasten, de grand pub en de serre kan men eten van de steeds wisselende menukaart met speciale aanbevelingen. We beschikken over tal van heerlijke gerechten, waaruit de ambitie van de chef-kok spreekt. Ook voor bijzondere vegetarische gerechten kun je bij ons terecht.

  Met enthousiasme vertelt Marcel Zumker over de mogelijkheden in De torpedoloods: als je De torpedoloods via de zijdeur binnenkomt, tref je direct de ronde serre aan. In deze ruimte kun je overdag onder het genot van een kopje koffie genieten van het adembenemende uitzicht over de Berghaven en nieuwe Waterweg. 's avonds kan men in deze ruimte dineren. Voor het gebouw, naast de serre, wordt in de zomermaanden een ruim en gezellig terras opgesteld. Het uitzicht is van de zelfde schoonheid als vanuit de serre met als verschil dat je hier de zee kunt ruiken.

  De torpedoloods is niet alleen een prima plek om een hapje te gaan eten en drinken. Je kunt er ook prima terecht met gezelschappen, zowel zakelijk als priv.

  Een stoere metalen trap is de verbinding naar de onlangs verbouwde vide, die plaats biedt aan gezelschappen tot ca. 70 man om te dineren of een receptie te houden.

  toen genteresseerden in 1996 bij de toenmalige deelgemeente Hoek van Holland konden inschrijven met goede ideen voor De torpedeloods hoefde Marcel Zumker niet lang na te denken. Hij wist van de voormalige torpedo- en munitieopslagplaats een toonaangevende horecagelegenheid te maken, waar iedere Hoekenees graag komt. restaurant De torpedoloods is een prachtige plek met uitzicht op de nieuwe Waterweg. Eigenaar Marcel Zumker is trots op de multifunctionaliteit. Je kunt hier buiten zitten, feesten, vergaderen en zelfs trouwen! En we hebben een uitstekende keuken!

  Voor grotere partijen en vergaderingen is er de grote zaal voor maximaal 120 gasten. In de zomer is het ruime terras een favoriete plaats.

  De Torpedoloods schiet culinair en organisatorisch met scherp

 • RectificatieIn de eerste editie van get Hoekt! stond op pagina 16 een artikel over het indrukwekkende scheepvaartverkeer dat men in Hoek van Holland kan aanschouwen. Zo meldden wij dat er jaarlijks 30.000 schepen langs varen.

  Enigszins verontwaardigd en terecht wees het Havenbedrijf rotterdam de redactie van get Hoekt! Magazine erop dat dit aantal veel hoger is. Per jaar varen er ca. 74.000 schepen voorbij in Hoek van Holland. Waarvan acte.

  Eerste Get Hoekt! Magazine gelanceerdsinds deze zomer heeft Hoek van Holland de beschikking over een eigen magazine. Op 29 april jl. is het eerste get Hoekt! Magazine gelanceerd. Bij een aantrekkelijke badplaats als Hoek van Holland hoort natuurlijk ook een eigen magazine.

  Het get Hoekt! Magazine is een glossy magazine over Hoek van Holland vol met tips, evenementen die op stapel staan, interviews en columns. aan het eerste nummer hebben onder ander burgemeester Opstelten, Hugo Borst, en sjoerd Pleijsier hun medewerking verleend. get Hoekt! Magazine wordt drie keer per jaar uitgebracht.

  Opstelten opent VVV Hoek van Holland StoreOp dinsdag 29 april 2008 opende burgemeester Opstelten de nieuwe VVV Hoek van Holland store. De deelgemeente Hoek van Holland timmert momenteel in het kader van get Hoekt! behoorlijk aan de weg en dat is niet ongemerkt gebleven in de stad.

  De burgemeester heeft samen met de voorzitter van de deelgemeente, Paddy roomer, de officile openingshandeling verricht op de Hoekse Brink.

  terwijl in sommige gemeenten VVV-kantoren juist worden gesloten, heeft Hoek van Holland weer de beschikking over een eigen VVV-kantoor. In de ogen van de deelgemeente een must om Hoek van Holland aantrekkelijk te laten zijn voor toeristen.

  De VVV Hoek van Holland store is gevestigd in de oude artusi op de Hoekse Brink en is in de toeristenmaanden zes dagen per week open, van maandag tot en met zaterdag.

  naast de informatie die wordt gegeven over Hoek van Holland en de regio, kan de bezoeker aan Hoek van Holland er ook terecht voor diverse brochures, het get Hoekt! Magazine, de evenementenkalender, fietsroutes, ansichtkaarten en diverse aparte Hoekse souvenirs.

  Nieuwe Fast Ferry in aantochtDe Fast Ferry Hoek van Holland vaart sinds 1 mei 2008 tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte. Deze snelle verbinding over de nieuwe Waterweg is bedoeld voor voetgangers en fietsers, die snel ter hoogte van Hoek van Holland, de nieuwe Waterweg willen oversteken. De Maeslantkering is ook in de route opgenomen.

  tot 18 juli vaart er een tijdelijke boot voor maximaal 30 passagiers. Deze vaart in 22 minuten van Hoek van Holland naar de Maasvlakte. Vanaf 18 juli komt er een grote ferry voor 130 passagiers met meer afvaarten en meer haltes. Die nieuwe ferry is van hetzelfde type als die tussen rotterdam en Dordrecht vaart.

  De route leent zich uitstekend voor dagjesmensen. Ervaar dus nu de mooie plekjes nabij de veerstoepen op de Fast Ferry Hoek van Holland! De eerste afvaart is om 6.20 uur en de laatste afvaart is om 20.00 uur. In de weekenden geldt een aangepaste toeristische dienstregeling.

 • Nie

  uwsH

  oe

  k

  9

  Ondernemersvereniging actiefruim 100 leden zijn aangesloten bij de Ondernemersvereniging Hoek van Holland. Van middenstandbedrijven tot grote onder-nemingen als stena line, DsM en transporteurs.

  De vereniging bestaat tien jaar en organiseert vele activiteiten, zoals netwerkbijeenkomsten in De torpedoloods. Iedere zes weken is er een bestuursvergadering. En van de speerpunten is het project Veilig Ondernemen.

  Door dit project zijn al vele bedrijven aangesloten op het camerasysteem. De vereniging maakt zich er nu sterk voor om het project uit te breiden naar het centrum van het dorp.

  Ondernemers die lid willen worden of meer willen weten over de Ondernemersvereniging kunnen contact opnemen met voorzitter Cees Schalkoort, mobiel 0613 195 064.

  Get Hoekt! adverteert op Rotterdamse tramDe deelgemeente Hoek van Holland en de stichting get Hoekt! adverteren samen met rEt Fast Ferry op een rotterdamse tram. sinds 9 juni rijdt de tram afwisselend op lijn 20, 23 en 25 imposant beplakt met Hoek van Holland stickers.

  Doel van deze campagne is om De Hoek op de kaart te zetten als evenementen- en sportstrand en om de rEt Fast Ferry tussen De Hoek en de Maasvlakte te promoten.

  Het project 3-in-1 heeft als doel de ontsluiting van Hoek van Holland en het Westland te verbeteren. In februari 1999 hebben de Provincie Zuid-Holland, de stadsregio rotterdam en het stadsgewest Haaglanden het initiatief genomen voor de aanleg en reconstructie van de aan- en afvoerroutes van en naar de gemeente Westland en deelgemeente Hoek van Holland.

  Voor de bewoners van Hoek van Holland zorgt de nieuwe verbinding voor een goede

  bereikbaarheid van hun woonplaats. Daar- naast verbetert de nieuwe route de bereik-baarheid en veiligheid van Hoek van Holland in geval van calamiteiten.

  De nieuwe verbinding is ook positief voor de economische ontwikkeling van de regio. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat vracht- en personenverkeer bedrijven als de stena line en DsM in Hoek van Holland beter kunnen bereiken.

  Bovendien is de verkeersveiligheid sterk verbeterd. De aanleg van de nieuwe weg-

  verbinding loopt tussen het nieuwe kruispunt Maasdijk (n 220) en de Haakweg in Hoek van Holland, langs de nieuwe Waterweg. Het trac voert langs de Pettendijk, kruist het Oranjekanaal ten zuiden van de brug en loopt vervolgens ten westen van het Oranjekanaal langs de Bonnendijk. Daarna langs het composteringsbedrijf richting nieuwe Waterweg, waar het trac scherp naar het westen buigt en vervolgens parallel aan de spoorweg loopt om aan te sluiten op de Haakweg. Het huidige dagelijks bestuur van de deelgemeente zet zich in om de tweede ontsluitingsroute zo snel mogelijk te openen.

  Wereldhavendagen ook in De HoekOp 5, 6 en 7 september 2008 vindt de 31e editie van de Wereldhavendagen plaats. Dit jaar wordt het thema groen licht voor de Haven aan de Wereldhavendagen verbonden. Dit thema sluit aan bij het rotterdam groenjaar 2008. Maar groen licht staat ook voor een goede bereikbaarheid van de haven, voor belangrijke havenontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de aanleg van Maasvlakte 2 en de Euromax terminal, en tegelijkertijd ook voor een duurzame haven.

  niet alleen bedrijven, maar ook omwonenden zijn gebaat bij een schoon milieu en een duurzame leefomgeving. Kortom, een veelzijdige, duurzame en attractieve haven waar het goed wonen en werken is.

  In het programma van de Wereldhavendagen 2008 zullen deze 'groene onderdelen' tot uiting komen in het aanbod van excursies, demonstraties en kadepresentaties.

  naar het zich laat aanzien, zal ook in Hoek van Holland de mogelijkheid worden geboden om in het kader van de Wereldhavendagen een rondtocht te maken naar bijvoorbeeld de Maeslantkering en dergelijke. Zo worden ook de inwoners uit het Westland gemakkelijker in staat gesteld om aan te sluiten bij dit grootse evenement.

  2e ontsluitingsroute

 • Betaalbaar en comfortabel

  Centraal gelegen t.o.v. het WestlandVanuit de gezellige badplaats Hoek van Holland, bent u slechts zon 30 minuten verwijderd van de bruisende stadscentra van Rotterdam, Den Haag en Delft. Naar Rotterdam is zelfs een directe treinverbinding beschikbaar en de Stena lijn naar Engeland ligt om de hoek.

  Hotel t SeepaerdGezellig kleinschalig familie hotel gelegen nabij centrum.Prijzen vanaf 55 euro per nacht, inclusief ontbijt.Telefoon 0174 38 33 31, www.seepaerd.nl

  Hotel NoordzeeKamers met toilet en douche en terras gelegen nabij strand.Prijzen vanaf 65 euro per nacht, inclusief ontbijt.Telefoon 0174 38 22 73, www.hotel-noordzee.com

  Hotel KuiperduinVoormalige pastorie gelegen in het centrum van Hoek van Holland met luxe kamers, lounge gedeelte, veranda en tuin.Prijzen vanaf 65 euro per nacht, inclusief ontbijt.Telefoon 0174 38 33 31, www.seepaerd.nl

  Vakantie appartementen StuifkenszandGelegen nabij strand compleet ingericht voor max. 4 personen.Prijzen vanaf 300 euro per week.Telefoon 0174 38 33 31, www.seepaerd.nl

  Grand Hotel Hoek van HollandGerenoveerd luxe hotel gelegen in het centrum van Hoek van Holland met thema kamers, design badkamers, uitstekend restaurant en bar.Prijzen vanaf 85 euro per nacht, inclusief ontbijt.Telefoon 0174 38 81 45www.grandhotelhoekvanholland.nl

  overnachten in Hoek van Holland...

  C

  M

  Y

  CM

  MY

  CY

  CMY

  K

  Hotels HvH.pdf 10-04-2008 11:18:39

  advertentie

 • 11

  Ho

  ekNa

  tuurlijk

  Ik neem je mee naar de geheime plekken van De Hoek, zegt Paddy Roomer tegen me als we de bij Fietsspecialist Kees van de Burg gehuurde tandem opstappen. Een dikke twee uur later hebben we de groenste deelgemeente van Rotterdam van de andere kant gezien en weten we dat Roomer van doorfietsen houdt.

  De geheime plekjes van Hoek van Holland voor iedereen Achterop de tandem bij deelraadsvoorzitter Paddy Roomer

  Fort aan den HoekHet Fort aan den Hoek van Holland, zie www.forthvh.nl, zoals het voluit heet is een attractie op zich. Hier kun je urenlang dwalen door het gangenstelsel dat drienhalve kilometer lang is en de geschiedenis aan je voorbij zien trekken. Kinderen kunnen speurtochten houden in het nederlandse kustverdedigingmuseum. We maken een korte reis door het verleden. We zien soldatenkamers waar de kruitdampen nog te ruiken zijn en staan oog in oog met de nederlandse ministers uit 1940. Hier kun je rustig een hele dag verblijven en dan nog heb je niet alles gezien, zegt onze rondleider.

  Onze tocht langs drie indrukwekkende locaties zit erop. Hoek van Holland is veel meer dan het strand alleen, zegt roomer als we afscheid nemen. Dat is na vandaag wel duidelijk.

  StaelduinsebosOnze deelgemeente loopt door tot aan de flats daar in Maassluis, zegt roomer trots terwijl we richting het staelduinsebos fietsen. Kijk eens hoe mooi en groen het hier is. Hier kun je geweldig fietsen, wandelen en skaten. Het is n van mijn dromen om in de weilanden hier een dag te organiseren met klassieke muziek en een grote picknick. net als in het park onder de Euromast in rotterdam."

  "Wees eens stil! Je hoort hier bijna niets. Het bos en de weilanden stralen rust uit en de ruimte is overweldigend. We maken snel een rondje en fietsen dan direct door naar het Fort. roomer is enthousiast, maar ook streng voor zijn gevolg.

  RockArt MuseumEen heel bijzonder museum ligt op een bijna onvindbare plek, zegt roomer terwijl we de Prins Hendrikstraat verlaten. Ik neem je mee naar het rockart Museum (zie www.rockart.nl, red.) van Jaap schut die erg trots op zijn tent is.

  Op een industrieterrein in de Zekkenstraat ligt het museum waar muziek en kunst elkaar ontmoeten. Dat is althans wat schut beweert en gelijk heeft hij. Hier vind je alles wat te maken heeft met de nederlandse popmuziekgeschiedenis. Vanaf de jaren 50 tot nu."

  "Op dit moment hebben we een expositie over de zeezenders zoals Veronica. Dit is toch ons culturele erfgoed en daar moeten we zorgvuldig mee omgaan. Kijk, daar staat de oude mengtafel die ze aan boord gebruikten. schut is enthousiast en laat ons zijn verzameling gitaren, andere instrumenten en kunstafdeling zien. Hij raakt niet uitgepraat, maar we moeten onze tocht vervolgen.

 • advertentie

  Zeekant 37 3151HW Hoek van Holland T: 0174 383438 F: 0174 383210 E: [email protected]

  www.beachclubroyal.nl

  Lounge - Bar - Restaurant

  Stationsweg 43 3151HR Hoek van Holland

  Al 10 JAAR..!!KWALITEIT, SFEER

  EN HET MOOISTE

  UITZICHT!!

  T: 0174 382461F: 0174 382661

  E: [email protected]

 • Eindelijk kunnen ze de zee weer voelen... Jantine Kriens is voor de PvdA in Rotterdam Wethouder van Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang. Zij is zeer begaan met het invalidenproject in Hoek van Holland.

  Je ziet dat als een deelgemeente (portefeuillehouder reukema, red.) en de stad samen een goed idee hebben, het ook snel gerealiseerd kan worden. Het was een kwestie van doorpakken. De tijd tussen idee en uitvoering was geloof ik zes weken. De dienst sport & recreatie heeft er hard aan getrokken. De verbetering van de toegankelijkheid van het strand voor minder validen maakt onderdeel uit van het Wijk actieprogramma sociaal. Voor informatie over de gewenste faciliteiten is onder andere contact gezocht met de stichting Platform gehandicapten Hoek van Holland, aldus Kriens.

  Vorige zomer, bij de introductie van de strandrolstoelen, was Jantine Kriens al gemotioneerd door de reacties van betrokkenen. Ik sprak daar mensen die vertelden dat ze al twintig jaar de zee niet meer konden voelen. Voor hen is dit Hoekse initiatief daarom zo prachtig. Ik vind het belangrijk dat ook mensen met een handicap of mensen die begeleiding nodig hebben naar de zee kunnen. Deze zomer komen er strandrollators bij. sommige mensen zijn moeizaam ter been. Zij kunnen wel met een gewone rollator de stad in, maar daarmee kunnen ze niet naar het strand. Vandaar dat we ook voor deze mensen een voorziening hebben getroffen. Het zijn grote, lichtgewicht rollators, met hele dikke banden. Mensen hebben er erg veel steun aan en kunnen nu dus heerlijk naar het strand.

  Wethouder Kriens barst van de leuke ideen. Het lijkt me nu fantastisch om een keer een strandrollatorrace te gaan houden. Volgens mij moet dat het volgende aansprekende evenement zijn van de stichting get Hoekt!.

  Strand

  Ho

  ek

  13

  Sinds de zomer van 2007 beschikt Hoek van Holland over het meest toegankelijke strand voor minder validen van Nederland. De deelgemeente Hoek van Holland heeft gezorgd voor diverse faciliteiten ter verbetering van de toegankelijkheid van het strand voor minder validen. Ook de komende zomer kan er gebruik gemaakt worden van de strandrolstoelen. En vanaf begin juli zijn er ook strandrollators!

  Daarvoor is er een gratis uitgiftepunt inclusief de aanwezigheid van een invalidentoilet en douchegelegenheid en een rolstoel- en rollatorvriendelijk pad tot aan de vloedlijn.

  Het uitgiftepunt van de strandrolstoelen en rollators en de toilet- en douchevoorziening bevinden zich op de Badweg naast het reeds bestaande toiletgebouw. Er is gekozen voor dit gedeelte van het Hoekse strand vanwege de goede bereikbaarheid (zowel per trein als per auto) en de uitgebreide parkeervoorzieningen. Verder vindt de deelgemeente het belangrijk dat niet alleen de minder validen uit Hoek van Holland bediend worden, maar dat ook de minder validen uit de rest van de regio gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Het rolstoelvriendelijke pad tot aan de vloedlijn maakt het ook voor minder validen mogelijk om het zeewater te voelen en te ruiken.

  In stijl over het strand!

 • Coronas favorieteHoekse plekje:De nieuwe Waterweg en de zee blijven voor elke Hoekenees het summum. Ik heb ook wel wat met de haven. Mijn opa heeft altijd gevaren, dan blijft zon haven trekken. Op het strand ben ik regelmatig op het stuk bij de pier waar je de schepen van heel dichtbij voorbij ziet varen. Dat is uniek en bijzonder.

  IN DE HOEK IS ALTIJD WAT TE BELEVEN

 • Ho

  ekGe

  spre

  k

  Feitelijk ben ik in dienst van rotterdam Marketing. al negen jaar ben ik gedetacheerd in Hoek van Holland bij de vroegere stichting Promotie Hoek van Holland. afgelopen jaar werd ik gevraagd om marketing cordinator van stichting get Hoekt! te worden. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het sluit prima aan op mijn vroegere werkzaamheden en ik ben erg enthousiast over de ambities van de stichting get Hoekt!, aldus Corona.

  Ze heeft al veel meegemaakt in Hoek van Holland. In de afgelopen jaren heb ik mogen bijdragen aan heel veel in het oog springende evenementen, zoals bijvoorbeeld de Hoekse Havendagen, het Helikopter Festival, diverse Vliegshows, het Orange Babe muziekfestival en bijzondere kunstroutes, zo herinnert Corona zich. gelukkig heeft ook dit dagelijks bestuur van de deelgemeente veel aandacht voor toerisme en marketing en heeft Paddy roomer de promotie van Hoek van Holland hoog in het vaandel staan.

  VVV Hoek van Holland StoreInmiddels is Corona al weer een half jaar bezig voor de stichting get Hoekt!. De stichting heeft mij gevraagd een en ander op poten te gaan zetten. We hebben inmiddels de stichting opgericht en mijn eerste grote klus was het openen van de VVV Hoek van Holland store, zodat we klaar zijn voor de grote stap om Hoek van Holland te promoten. In een maand tijd is het pand op de Hoekse Brink veranderd van een lunchroom naar een trendy VVV store. Op 29 april jl. heeft burgemeester Opstelten de VVV store officieel geopend. Deze activiteit heeft Corona veel tijd gekost, maar er waren nog veel meer wensen.

  Er waren geen actuele brochures meer en de afgelopen tijd heb ik daarom meteen de nieuwe Welkom in Hoek van Holland en de Evenementenkalender, diverse fietsroutes en leuke ansichtkaarten samengesteld. In de VVV store zijn nu ook voor het eerst Hoekse souvenirs te vinden. Die heb ik ontwikkeld en van Hoekse teksten voorzien. Daarnaast zit ik in de redactie van het get Hoekt! Magazine. We bieden nu dus een uitgebreid, actueel en origineel pakket aan informatie aan toeristen, vertelt Corona opgelucht.

  Samenwerking met RotterdamCorona van der Marel is de spil tussen alle betrokkenen bij get Hoekt!. De stichting cordineert en organiseert de contacten over het magazine, de grote en kleine evenementen en geeft informatie en advies. Ik verzorg de brochures over Hoek van Holland en ik overleg regelmatig over de werkzaamheden van de VVV Hoek van Holland store. Daarnaast verzorg ik de teksten op de grote infoschermen op het strand en in het centrum en ik verzorg de inhoud van de website."

  "Het grote voordeel van de goede contacten met de gemeente rotterdam en rotterdam Marketing is dat we nu veel meer de samenwerking zoeken. Zo kunnen we als Hoek van Holland tegenwoordig meeliften met rotterdam op beurzen en dergelijke. En het nieuwe get Hoekt! Magazine zit in de welkomstbox voor nieuwe rotterdamse bewoners. Bovendien plaatsen we vaker advertenties en advertorials in interessante magazines om nog meer aandacht te vragen voor De Hoek. Hoek van Holland is tenslotte de leukste deelgemeente van rotterdam! Ik

  mag dat allemaal cordineren en heb mijn handen er aan vol. Maar het is ontzettend leuk om te doen. gelukkig word ik begeleid en geholpen door het personeel van de VVV Hoek van Holland store en de voorzitter van de stichting get Hoekt!, leo Hilligehekken, die zich voor 200% inzetten voor het toeristische product get Hoekt!.

  Hoek van Holland volgens Corona over tien jaar:

  Over vijf jaar hebben we naam gemaakt

  als evenementenbadplaats. Er gaat

  gewoon heel veel gebeuren de komende

  jaren. Er zal veel worden bijgebouwd en

  dat trekt ook meer ondernemers naar

  Hoek van Holland. Er is altijd wat te

  beleven in De Hoek en wat mij betreft

  weet over tien jaar heel nederland dat

  Hoek van Holland meer is dan alleen

  een strand en is binnen- en buitenland

  ook daadwerkelijk Hoekt.

  Mensen met vragen, ideen of suggesties over evenementen in en promotie over Hoek van Holland kunnen terecht bij Corona van der Marel. Zij houdt kantoor in de VVV Hoek van Holland Store op de Hoekse Brink en is telefonisch te bereiken onder nummer 0174 519 575.

  15

  Veel inwoners van Hoek van Holland kennen haar. Omdat ze zelf geboren en getogen Hoekenees is en omdat ze al jaren actief is met de promotie van Hoek van Holland: Corona van der Marel. Sinds 2007 heeft ze een nieuwe functie als marketingcordinator van de Stichting Get Hoekt!. Tijd dus voor een nadere kennismaking in een gesprek over haar plannen en werkzaamheden.

 • 2 juli Expositie Zeezenders: In museum rockart, Zekkenstraat 42. Van woensdag t/m zaterdagmiddag + 1e zondag v/d maand (6 juli) van 13.00 tot 17.00 uur. Meer info op www.rockart.nl. 6 juli Hoekstars: Optredens van Hoekse muzikanten op de Hoekse Brink. 6 juli get Hoekt!: Fish & salsa: strandfeest met veel vis en barbecue, latin live muziek en diverse DJs.

  9 juli Kinderactiviteiten: groot feest voor alle kinderen in de speeltuin, v.a. 14.00 uur. 12 juli accordeonconcert: Concert van de eerste Hoekse accordeonvereniging op de Hoekse Brink. 12 en 13 juli Beachvolleybal toernooi: Op het strand van Hoek van Holland beachvolleybal spelen. Zie www.freetime.nl 13 juli Zomermarkt: Braderie op de Koningin Emmaboulevard. 19 juli Meezingconcert: Concert door de tranentrekkers op de Hoekse Brink. 19 juli Catamaran zeilrace: spannende race van Hoek van Holland naar scheveningen en terug naar Hoek van Holland.

  22 t/m 27 juli Kermis: Volop plezier in het centrum van Hoek van Holland. 24 en 25 juli Feyenoord Beach soccer Camp 25 juli Horecanacht in het centrum: Ongekend feest met live muziek en DJs. 25 juli surffriday: surfevenement op het strand bij de rechtestraat. 26 en 27 juli Zomerbraderie: lekker flaneren over de braderie in het centrum van Hoek van Holland. 27 juli Kofferbakverkoop: tweedehandsmarkt op de Koningin Emmaboulevard.

  De Stichting Get Hoekt! laat duidelijk van zich horen deze zomer. Vele indrukwekkende en swingende evenementen staan op de toch al overvolle agenda.

  Op zondag 6 juli wentelt het Hoekse strand zich in mediterrane sferen met een groots opgezet culinair feest. tijdens Fish & Fista kunnen bezoekers, van jong tot oud, zich tegoed doen aan een uitgebreide goed verzorgde visbarbecue. Deze barbecue zal omlijst worden met een groots latin georinteerd feest, muzikaal ondersteund door diverse toonaangevende DJs.

  Het leuke is dat vrijwel alle strandpaviljoens deel zullen nemen aan het evenement, dus waar je ook hoort of kijkt komen de zwoele latijns-amerikaanse klanken en beelden op je af. nu al is duidelijk dat dit ht culinaire evenement van De Hoek van 2008 gaat worden, de barbecues maken overuren.

  Kom dus op tijd, geniet en maak zondag 6 juli tot swinging Fish & Fiesta! Het strand is gratis toegankelijk.

  Fish & Fista ... kom lekker

  barbecuen op het strand!

  Get Hoekt! Evenementenkalender6 JULI

  Uit een andere 'Hoek'

  In Overschie vindt dit jaar

  in het weekend

  van 29, 30 en 31 augustu

  s de tweede

  editie van Paradie Oversc

  hie plaats.

  10 AUG

 • Get Hoekt! Evenementenkalender1 augustus surffriday: surfevenement op het strand bij de rechtestraat. 1 augustus Expositie Zeezenders: In Museum rockart, Zekkenstraat 42. 1,2,3,6,7,8 en 9 aug. van 13.00-17.00 uur. Meer info op www.rockart.nl 8 augustus surffriday: surfevenement op het strand bij de rechtestraat. 9 augustus Occasionmarkt: tweedehands spullen aangeboden op de Hoekse Brink. 10 augustus the Earth Wind & Fire Experience: Boogie Wonderland herleeft op het strand van Hoek van Holland aan de Badweg! Onderdeel van het evenement get Hoekt! on live Music. 10 augustus toeristenmarkt: Braderie op de Koningin Emmaboulevard. 13 augustus Kinderactiviteiten: lekker spelen met al je vriendjes en vriendinnetjes in de speeltuin, vanaf 14.00 uur.

  15 augustus surffriday: surfevenement op het strand bij de rechtestraat. 16 en 17 augustus Beachvolleybal toernooi: Op het strand van Hoek van Holland gaan voor de winst. Zie www.freetime.nl. 16 augustus Klas op Wielen: Een voorlichtingsproject voor het basis- en voortgezet onderwijs in spelvorm op de Hoekse Brink. Doel is een positieve beeldvorming te creren ten aanzien van mensen met een beperking in onze maatschappij. 19 t/m 22 augustus avondvierdaagse: Vier avonden wandelen door De Hoek over diverse afstanden. Het eindfeest vindt plaats op 22 augustus op de Hoekse Brink. Meer informatie: r. augustinus, 0174-385112. 20 augustus Expositie 35 jaar radar love: In museum rockart, Zekkenstraat 42. Van woensdag t/m zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur.Meer info op www.rockart.nl 22 augustus surffriday: surfevenement op het strand bij de rechtestraat.

  23 augustus Veronica sunset grooves Dance Event: lekker dansen op de beats van top DJs in de openlucht, waaronder lucien Foort. gratis toegang voor alle dancelief-hebbers op het strand aan de Badweg. 23 augustus sportactiviteiten: sport en spel op de Hoekse Brink. 29 augustus surffriday: surfevenement op het strand bij de rechtestraat. 30 augustus rommelmarkt: genoeg te vinden op de rommelmarkt bij de r.K. Kerk van 09.00-15.00 uur. 30 augustus Concert Harmonievereniging: Harmo-nievereniging rotterdam aan Zee, de Marchingband, Big Band the rythm Harmonies en de Engelse Brass Band Britisch loyal legion vertonen hun kunsten op de Hoekse Brink. 31 augustus Kofferbakverkoop: Zet je auto van achte-ren maar open en verkoop je oude spul-letjes, op de Koningin Emmaboulevard.

  Ho

  ekEvene

  me

  nten

  Boogie Wonderland herleeft op het strand van Hoek van Holland! De legendarische jaren 70-hit van Earth Wind & Fire maakt onderdeel uit van het concert van de al McKay allstars, onder leiding van voormalig EW&F bandlid al McKay. De stichting get Hoekt! biedt de Earth Wind & Fire Experience aan als een uniek en gratis toegankelijk concert.

  De show valt binnen de programmering van de evenementen van get Hoekt!. De Earth Wind & Fire Experience valt samen met het evenement get Hoekt! on live Music. Winnaar van vijf grammy awards al McKay was een van de meest belangrijke bandleden van de formatie Earth Wind & Fire totdat hij in 1980 de band verliet. sindsdien treedt hij op met zijn eigen band, de al McKay allstars. Ook trompettist Michael Harris, ooit lid van de vermaarde Phenix Horns die het geluid van Earth Wind & Fire zo kenmerkend maakte, is tegenwoordig lid van de al McKay allstars.

  De muziek van Earth Wind & Fire is dertig jaar na hun eerste hit nog altijd mateloos populair. De groep zette zichzelf in de jaren zeventig op de kaart met hits als Boogie Wonderland, Lets groove, September en Fantasy. Al McKay en zijn band die de Earth Wind & Fire Experience brengen, zullen de fans niet teleurstellen:alle grote hits uit de hoogtijdagen van Earth Wind & Fire zullen op 10 augustus de revue passeren.

  17

  'Earth Wind & Fire Experience'samen met Tavares en vele anderen

  op 'Get Hoekt! on Live Music'10 AUG

 • Wat ons betreft heeft ieder jaar 365 wereldhavendagen

  Op 5, 6 en 7 september staat Rotterdam in het teken van de haven. Mensen uit heel Nederland komen

  een kijkje nemen in de keuken van d Europese haven van wereldklasse. De maandag erna? Dan gaan

  zij weer aan het werk. Wij trouwens ook. Net als alle andere dagen van het jaar werken we bij het

  Havenbedrijf Rotterdam aan een veilig en schoon havengebied. Hoe we dat doen? Bezoek tijdens de

  Wereldhavendagen de tent naast het World Port Center op de Wilhelminapier.

  www.portofrotterdam.com

  200806ID-AD022_Adv.365_WHD_210x21 1 18-06-2008 14:05:44

  advertentie

 • Ho

  ekEvene

  me

  nten

  4 september Expositie 35 jaar radar love: In museum rockart. Van do t/m za + 1e zondag v/d maand. Meer info op www.rockart.nl. 5 en 6 september Huttendorp: Hutten bouwen voor de jeugd van Hoek van Holland. 6 september Dag van de Hoekenees: Op de Hoekse Brink worden verschillende Hoekse mensen in het zonnetje gezet vanwege bijzondere verdiensten en prestaties. Dat wordt genieten met gezellige terrasjes en live muziek. 10 september Kinderactiviteiten: groot feest in de speeltuin om 14.00 uur.

  20 september sportactiviteit: sport en spel op de Hoekse Brink. 28 september Kofferbakverkoop: Opnieuw van alles te vinden achter in de kofferbak van je auto, op de Koningin Emmaboulevard. 2 oktober Expositie 35 jaar radar love / nederpop: In museum rockart. Van do t/m za + 1e zondag v/d maand. Meer info op www.rockart.nl. 18 oktober Kinderplein Hoekse Brink: Verschillende kinderactiviteiten op de Hoekse Brink

  26 oktober Kofferbakverkoop: laatste keer dit jaar de verkoop van spulletjes vanuit je auto, op de Koningin Emmaboulevard. 1 november Expositie 50 jaar nederpop: In museum rockart. Van do t/m za + 1e zondag v/d maand. Meer info op www.rockart.nl. 15 november Intocht sint nicolaas 4 december Expositie 50 jaar nederpop: In museum rockart. Van do t/m za + 1e zondag v/d maand. Meer info op www.rockart.nl. 19 december Kerstconcert: Concert van de tranentrek-kers in de Hoekstee.

  Get Hoekt! Veronica Sunset Grooves DJ Lucien Foort en anderen op dit Dance Event

  lucien kijkt uit naar zijn optreden in Hoek van Holland: Ik heb daar nog nooit eerder gedraaid. Het lijkt me een super plek, ik ga lekker mijn eigen ding doen. Maar uiteraard volg ik ook de wens van de dansvloer. Ik zal de suggesties van het Hoekse publiek omzetten in klinkende klanken, zonder mijn eigen identiteit te verliezen.

  De kenners weten inmiddels waar die identiteit voor staat. lucien legt het uit: Het is de sound waar ik voor sta. lekker vrolijke housemuziek, ook met mineurklanken, lekker inspelen op de emoties die er zijn op de dansvloer. niet alleen de groovy house, maar alle subculturen van de dancemuziek komen aan bod. Ik wil altijd weer het beste eruit halen.

  Volgens lucien is het sunset grooves evenement bij voorbaat al een succes. Het is gewoon een goed georganiseerd event. Het wordt een top feest, met een coole sfeer. De line up is goed, het strand van Hoek van Holland is een perfecte locatie. laat ik het zo zeggen, als ik zelf in de buurt zou wonen zou ik er zeker heen gaan.

  Op 23 augustus organiseert Get Hoekt! het Veronica Sunset Grooves Dance Event. Een van de top DJs die dag is Lucien Foort, onder meer bekend van BNN 3FM. Elke zaterdagnacht gaat Lucien Foort vijf uur lang los op 3FM. Maar ook buiten de radiostudio is hij actief. Hij toert als DJ de hele wereld over, organiseert events en produceert tussendoor nog even wat hits.

  23 AUG

  FOtO

  gra

  FIE:

  Man

  On

  Van

  DEr

  ZWaa

  l

  19

  LINE UP: Roog Leroy Styles Erick E

  Lucien Foort

 • DE HOEK EN STENA LINE ZIJN SAMEN EEN BEGRIP

  Sinds 1983 is de in Rhoon geboren algemeen directeur Pim de Lange werkzaam bij Stena Line. Toen heette het bedrijf nog SMZ, Stoom Maatschappij Zeeland, en werd er alleen met twee schepen op Harwich gevaren en de Nederlandse Staat was 70 % aandeelhouder.

  Pim de lange weet het nog goed: In 1989 besloot minister neelie smit-Kroes de staatsaandelen te verkopen. Het scandinavische stena line had de beste bieding en verkreeg het meerderheidsbelang. Ik was destijds verantwoordelijk voor operations, de schepen en de terminal. na enkele directiewisselingen ben ik in 1996 gevraagd algemeen directeur te worden. In alle bescheidenheid durf ik te zeggen dat er tussen 1996 en nu meer gebeurd is dan in de honderd jaar daarvoor.

  Miljard euro investeringenDe lange doelt op het fors uitbreiden van het aantal routes en schepen. Continu werd er uitgebreid en vernieuwd. Ook de komende jaren zullen niet stilletjes voorbij gaan. We zijn volop met de toekomst bezig. In 2010 nemen we twee superferrys in gebruik op de route Hoek van Holland-Harwich. Daarmee kunnen we de vracht- en passagierscapaciteit met 30 % uitbreiden. Daarnaast hebben we twee ferrys besteld in Korea, die in 2011 de schepen op de Killingholme-route moeten gaan vervangen. niet iedereen staat erbij stil dat we dan in vijf jaar tijd 1 miljard hebben genvesteerd op de noorzee, aldus een trotse De lange.

  Het Nederlandse hoofdkantoor van het Scandinavische Stena Line staat in Hoek van Holland. Pim de Lange is algemeen directeur en een groot voorstander en ondersteuner van de initiatieven van de Stichting Get Hoekt!. Met totaal zeven schepen op de Noordzee en 800 medewerkers in dienst is Stena Line een Hoeks bedrijf om trots op te zijn.

 • Ho

  ekZake

  lijk

  DE HOEK EN STENA LINE ZIJN SAMEN EEN BEGRIP

  "Wij hebben al jaren goede contacten met de deelgemeente. Het hele voorplein is van ons, maar wij hebben dat openbaar gemaakt en aangekleed om er een moderne en representatieve terminal van te maken."

  Een internationale Hoek"Wij zijn erg blij met de oprichting van de stichting get Hoekt!. De Hoek heeft er baat bij als het dorp beter op de kaart gezet wordt. Door stena line komen en gaan er veel passagiers door Hoek van Holland, maar de verblijfsduur hier is nihil. Want er was tot voor kort gewoon vrijwel niets te beleven. Dat moet dus veranderen. De stichting get

  Hoekt! wil nu meer evenementen gaan organiseren en dat is ook goed voor onze passagiers."

  "als wij samen met de gemeente kunnen bewerkstelligen dat er hier meer toeristen komen en blijven, dan kun je spreken van een win-win situatie. als dat allemaal gaat lopen, dan is het tevens de bedoeling dat we Hoek van Holland ook meer gaan promoten in Engeland. Dat lukt zeker als er meer internationale evenementen in De Hoek georganiseerd gaan worden, hetgeen de stichting get Hoekt! beoogt. Vandaar dat wij de stichting van harte moreel en financieel ondersteunen.

  De band met Hoek van Holland is voor Stena Line al van oudsher sterk. De Lange: Wij zijn de grootste werkgever van De Hoek en we hebben ook veel buren hier. We hebben dus een sterk sociale plicht naar onze vestigingsplaats."

  Over Stena Line Hoek van Holland Vanuit Nederland vaart Stena Line drie routes met in totaal zeven schepen:

  De bekendste route is Hoek van Holland Harwich. Op deze route worden per jaar 175.000 vrachtwagens en 500.000 passagiers vervoerd. Er wordt gevaren met de Stena Brittannica en de Stena Hollandica.

  De route Hoek van Holland Killingholme is speciaal bestemd voor vrachtverkeer met chauffeur. Er wordt gevaren met de Stena Trader en de Stena Traveller en die vervoeren jaarlijks 90.000 vrachtwagens en 60.000 chauffeurs.

  Drie schepen varen de route Europoort Harwich, te weten de Stena Transfer, de Stena Partner en de Stena Transporter. Jaarlijks worden op deze route 130.000 vrachteenheden verscheept en 40.000 chauffeurs.

  In totaal boekt Stena Line op de Noordzee een jaaromzet van 220 miljoen. Bij Stena Line Nederland werken 800 mensen waarvan de meeste aan boord van de schepen. Met ca. 150 in Hoek van Holland wonende medewerkers is Stena Line de grootste werkgever van De Hoek.

  Het Nederlandse hoofdkantoor van het Scandinavische Stena Line staat in Hoek van Holland. Pim de Lange is algemeen directeur en een groot voorstander en ondersteuner van de initiatieven van de Stichting Get Hoekt!. Met totaal zeven schepen op de Noordzee en 800 medewerkers in dienst is Stena Line een Hoeks bedrijf om trots op te zijn.

  21

 • Prins Hendrikstraat 382Hoek van Holland

  Ma. - Do. 08:00 - 20:00 uurVrij. 08:00 - 21:00 uurZa. 08:00 - 20:00 uur

  ADV_AH_105x148.indd 1 18-06-2008 17:04:00

  Koningin Emmaboulevard 1, Hoek van Holland, tel. 0174-385555Iedere dag geopend van 11:00 tot 21:00 uur

  VispaleisVispaleisHet Vispaleis is ge

  vestigd aan de Koningin Emmabou

  levard in Hoek

  van Holland. Met uitkijk op de Nieu

  we Waterweg is het een prachtige

  locatie om eens een bezoek te b

  rengen en een gezond hapje te

  komen eten. Wij hebben diverse s

  oorten visschotels en tevens een

  ruime keuze aan andere lichtere sn

  acks.

  ADV_Vispaleis_105x148.indd 1 18-06-2008 17:28:14

  Inas Snackbar

  Strandweg 559, Hoek van Holland, Tel: 0174 - 38 64 29

  Voor de lekkerstezelfgemaakte patat,

  en heerlijk softijsin de smaken

  vanille en advocaat.

  Tot ziensin Hoek van Holland

  ADV_InaSnackbar_105x148.indd 1 18-06-2008 17:03:37

  Prins Hendrikstraat 267Hoek van Holland

  0174 - 387 261

 • 23

  CultuurH

  oe

  k

  Direct na de expositie De Zeezenders volgt meteen een andere unieke tentoonstelling. 35 jaar radar love is een expositie over het wereldberoemde nummer van de golden Earring. Jaap schut kan niet wachten: We tonen 35 jaar geschiedenis van dat nummer en hebben alle originelen, alle coverversies, heel veel geluidsfragmenten, unieke single-versies wereldwijd, nog nooit vertoond beeldmateriaal en nog veel meer.

  Het is echt een heel exclusieve expositie met materiaal van 1972 tot nu, mede samengesteld door gastconservator Patrick Orrins. Deze expositie wordt op 17 augustus officieel geopend voor genodigden en het rockart Museum opent haar deuren voor publiek op 20 augustus 2008.

  Zie voor meer informatie www.rockart.nl.

  Alles over Radar Love

  De mensen en apparatuur van zeezender Veronica maakten revolutionaire pro-grammas in de studios van het Veronica zendschip de norderney. Dit zorgde voor een omwenteling in de programmering van het publieke omroepbestel.

  na 1974 is er geen vernieuwing meer geweest die zon grote blijvende impact heeft gehad op de nederlandse radio en de programmering voor de luisteraar. Dat gevoel kun je volledig terughalen in het rockart museum in Hoek van Holland.

  "Herkenning, verbazing en trots zijn de woorden en gevoelens die bij de bezoekers naar boven zullen komen

  bij het zien van de weer opgebouwde boord- en landstudios. Dankzij de inspanningen van de medewerkers van stichting norderney en Museum rockart kunnen de liefhebbers 34 jaar na dato de boord- en landstudios voor het eerst bekijken en beluisteren. Zo staat in het museum opgesteld de speciaal voor Veronica gebouwde mengtafel van Philips met Pye limiter, de zelfbouw boordmengtafel, de appl-jingle machines en originele jinglecassettes, de garrard 301 + 401 platenspelers, de telefunken M24 bandrecorders en de akai Pt6011 bandrecorders. Maar ook zijn er heel veel details en memorabilia, unieke banden en originele tracks, aldus Jaap schut. De wegens succes verlengde expositie loopt nog door tot 9 augustus.

  Oprichter en geestelijk vader van het RockArt museum is Jaap Schut. Ik heb de Stichting Rock & Art Hall of Fame opgericht en daarna de Stichting Nationaal Popmuseum. Sinds oktober hebben we het RockArt Museum hier in De Hoek. Dat moet ooit resulteren in de titel het grootste Nationaal Popmuseum van Nederland. Eigenlijk zijn wij de hoeder van het culturele erfgoed van de nationale popmuziek van de jaren 50 tot heden.

  In Hoek van Holland staat het grootste nationale popmuseum van Nederland. De echte liefhebbers weten dat inmiddels, maar ook het grote publiek weet steeds beter de weg naar dit schitterende museum te vinden. Het hele jaar door zijn er, naast de reguliere collectie, thema-exposities. Tot 9 augustus a.s. is de expositie over De Zeezenders (waaronder Radio Veronica) te zien en vanaf 20 augustus is er de expositie 35 jaar Radar Love.

  Exposities van Zeezenders tot Radar Love

  RockArt museum op weg naar nationaal popmuseum

  Radio Veronicavanaf het schip

 • Wanneer je met je hoofd in de wind op het torendak van de Zeetoren staat, kun je de imposante themas van de Nederlandse delta aanschouwen: kustverdediging, havenuitbreiding, waterberging, de ontwikkeling van nieuwe duinen en het zeereservaat. Sinds november 2007 heeft de Zeetoren haar robuuste poorten geopend als ht nieuwe natuur- en klimaatcentrum in de duinen van Hoek van Holland.

  De Zeetoren maakt deel uit van arK, een beweging die als innovatieve natuurorganisatie wil laten zien hoe maatschappelijke veranderingen voortdurend leiden tot nieuwe kansen voor natuur en landschap. arK stimuleert mensen om die kansen te pakken, vanuit de overtuiging dat meer ruimte voor de natuur in ons denken en handelen de kwaliteit van leven vergroot. Voor mens en natuur. robuuste, spontane natuur is essentieel voor plant en dier, maar ook voor de economie en ieders welzijn: groen, geld en geluk!

  Op deze bruisende plek kunnen kinderen, wetenschappers, badgasten en beleidsmakers over een tijdje verrassende ervaringen opdoen. En als de toren af is, de energie voor een kopje koffie bij elkaar fietsen, de trek van dolfijnen volgen door middel van sonar, en de strijd van zon en wind op het dak aanmoedigen. Maar vooral: samen spelenderwijs meedenken n -bouwen aan een veerkrachtige kust die onze voeten nog tijdenlang droog houdt.

  De Zeetoren: restaurant, klimaatcaf en laboratorium

  Binnen en buiten avonturen In de Zeetoren staat duurzaam energiegebruik voorop en testen en presenteren ze voortdurend nieuwe technieken. aan n met het bedrijfsleven, maar ook met het publiek. laad je mobieltje op tijdens een wandeling door de duinen, leef van de wind of zie hoe je lichaamswarmte en dat van medebezoekers de toren verwarmt.

  Bedrijfsleven, kinderfeestjes, overheden: allen zijn welkom in de Zeetoren om er te vergaderen in de Zeezaal, deel te nemen aan de avonturen binnen n buiten de toren of gewoon te genieten op het ruime terras en zich te laten inspireren door de omringende elementen. In het restaurant of op het terras met uitzicht op de duinen en de zee kan heerlijk worden gegeten van een kleine kaart.

  Onder leiding van een ervaren gids worden er diverse activiteiten georganiseerd vanuit de Zeetoren door arK natuurontwikkeling. Zo zijn er bijvoorbeeld Duinstruinexcursies, waarbij je je een weg moet banen door de wildernis die het duinlandschap te bieden heeft. Ook kan je Korren oftewel met grote sleepnetten in de branding staan en kijken wat allemaal in de netten terecht komt.

  Geschiedenisvol observatieIn de tweede Wereldoorlog is de Zeetoren gebouwd (1942). toentertijd maakte de toren onderdeel uit van Vestingwerk Hoek van Holland dat deel uit maakte van de Duitse verdedigingslinie de atlantikwall. na WOII bleef de toren haar functie als observatiepost vervullen. Het navigatiecentrum noordzee van rijkswaterstaat nam zijn intrek in de toren samen met een bemand weerstation van het KnMI.

  Dag en nacht werden de bewegingen van de schepen geobserveerd en werd het zee- en kustweer in de gaten gehouden. In de jaren 80 van de vorige eeuw kreeg de Zeetoren zijn huidige verschijningsvorm. Er werd een kop op de toren gezet, een schil om de toren geplaatst en aan de toren werden twee uitbouwen geplaatst.

  Contactinformatie: Helmweg 7, 3151 HE Hoek Van Holland De voorlopige openingstijden zijn: Do. & Vrij. van 11.00 - 18.00 uur Za. & Zo. van 10.00 - 18.00 uur Voor groepen vanaf 10 personen zijn wij ook op andere tijdstippen open voor diners en feesten. Voor meer informatie zie: www.ark.eu of bel 0174-383415

  FOtO

  gra

  FIE:

  arK

  nat

  uu

  rOn

  tWIK

  KElI

  ng

  , Pau

  l g

  rOOt

  EnBO

  Er

 • Ho

  ekNa

  tuurlijkStruintocht VanDixhoorndriehoektijdens deze excursie bezoek je onder andere de natte duinvallei en wordt uitleg gegeven over het veranderende landschap, klimaat en de uitdagingen die nederland en de nederlandse Delta de komende 100 jaar te wachten staan.

  al struinend door de duinen en langs het strand kijk je of er bijzondere dieren je pad kruisen. na deze inspanning kom je terug in de Zeetoren. Het is mogelijk deze excursie ook te combineren met een kleine rondleiding door de Zeetoren.

  Schatzoeken De Van Dixhoorndriehoek ligt vol met kostbare schatten die je tijdens een spannende speurtocht gaat verzamelen. als heuse strandjutter kruip je met je neus op de grond langs de waterlijn, op zoek naar het zwarte goud en schitterende schelpen...

  sluipend door het struikgewas ontdek je prachtige steentjes of misschien zelfs kleine botjes en skeletjes. Met de zoekkaarten en loepjes in de aanslag onderzoek je de planten van het duingebied. En als je je neus iets omhoog richt, stuit je op prachtige bladeren en bloemen en veertjes van bijzondere vogels.

  al deze schatten neem je mee en verzamel je in een klein schatkistje, zodat je ze thuis aan je vriendjes en ouders kan laten zien.

  Duur : circa 2 uur Kosten : 70,00 per groep Aantal deelnemers : max. 10 Leeftijd : 5-10 jaar Datum/periode : het gehele jaar Inbegrepen : tocht met begeleidingNiet inbegrepen : - schatkistje (deze zijn vaak goedkoop te koop bij slijters of Xenos) - zoekkaart van de Van Dixhoorndriehoek ( 2,50 per stuk)Eten : Het is mogelijk om deze dag af te sluiten met een hapje eten. Je kunt kiezen uit twee pannenkoeken of een bord frietjes met een kroket of frikandel en een drankje naar keuze. De kosten bedragen 6,00 per kind.

  Duur : 1,5 tot 2 uurKosten : 70,00Aantal deelnemers : max. 20Datum/periode : 1 april tot 30 septemberInbegrepen : excursieleider, materiaalgebruik, kornetten

  KorexcursiesIn de lente en zomer organiseert de Zeetoren ook korexcursies. Met de voeten in de branding trek je lange netten door het water en kijk je welke vis, kwal en plantensoorten boven komen drijven.

  De vangst wordt gedetermineerd met behulp van zoekkaarten. als er echt grote vis wordt gevangen, bestaat de mogelijkheid om deze in de Zeetoren te laten bereiden door de chefkok. Dit is met name geschikt als er ook kinderen bij aanwezig zijn.

  Duur : 1,5 tot 2 uurKosten : 70,00 per groepAantal deelnemers : max. 20Datum/periode : gehele jaarInbegrepen : excursieleider tocht

  25

 • LOUNGEN IN DE HOEK

  Door steun van de gemeente Rotterdam heeft het strand van Hoek van Holland afgelopen jaar een metamorfose ondergaan. Vrijwel alle strandpaviljoens hebben de mogelijkheid gekregen de uitstraling van hun panden te verbeteren. Daarnaast geeft het nieuwe Zeeplein aan het einde van de Badweg het strand van Hoek van Holland weer de allure die het verdient. Door de plaatsing van een groot beeldscherm met lichtkrant is Hoek van Holland helemaal van deze tijd.

 • Strand

  Ho

  ek

  De upgrading van de strandpaviljoens is niet het enige wat de gemeente heeft gedaan. guus Kap is blij met het nieuwe Zeeplein: Hoek van Holland is met de komst van het nieuw aangelegde Zeeplein echt helemaal klaar voor een mooi, zonnig en evenementrijk strandseizoen. Het Zeeplein is voorzien van een plateau waar je gezellig kunt zitten. Het biedt een prachtige uitkijk op de zee en het strand. De geplaatste palmen geven het plein een zomerse sfeer, waardoor het een aangename plek is voor bezoekers om te vertoeven.

  tot slot heeft de gemeente flink in de buidel getast voor de plaatsing van een ultramodern informatiescherm. Het grote lCD-beeldscherm met de lichtkrant zorgt ervoor dat de bezoekers van het strand kunnen lezen wat er allemaal te doen is in De Hoek, zoals alle nieuwe evenementen. Ze worden tevens op de hoogte gebracht van weersinformatie en de laatste file-informatie op de Maasdijk. Dus als het daar druk is, kunnen de mensen beter even lekker aan het strand blijven en nog een drankje drinken in een van de moderne strandpaviljoens, zo adviseert guus Kap.

  Hij besluit met een loftuiting op de stichting get Hoekt!: Wij zijn als horecaondernemers echt enorm blij met wat er allemaal nu gebeurt in De Hoek en de steun van de deelgemeente. Er komen deze zomer enorm veel evenementen en clubfeesten. De evenementen zijn allemaal in de buurt en alle paviljoens nemen er aan deel. Door al deze activiteiten gaan we van Hoek van Holland echt badplaats nummer n maken!

  Informatief beeldscherm op Zeeplein

  alle uitbaters van strandpaviljoens hebben een budget gekregen om hun zaken te upgraden. Het gaat om noorderpier, Zeebries, Zeebad, Caribean Beach Caf en mijn Beachclub royal."

  "Wij hebben bijvoorbeeld nieuwe terrassen, nieuwe bedden, loopvlonders, palmen, een nieuw dak, borden, bedrijfskleding, een nieuwe menukaart en nog veel meer. Het geeft ons paviljoen een totaal nieuwe uitstraling."

  "De budgetten mochten alleen voor de uitstraling van de zaak gebruikt worden. Wij hebben daarnaast zelf ook nog eens heel veel genvesteerd, want we zijn ruim boven het

  budget uitgekomen. Maar we zijn apetrots op het resultaat, het is een genot om on the beach zo dicht aan zee heerlijk te loungen, aldus Kap.

  Helaas voor de collegas van strandpaviljoen Caribean Beach Cafe is het vernieuwde pand in de nacht van 18 op 19 april volledig door brand verwoest. Op dit moment wordt er keihard gewerkt door de eigenaren om het paviljoen uit de as te laten herrijzen.

  Guus Kap is eigenaar van Beachclub Royal, een van de strandpaviljoens in De Hoek. Hij legt uit wat er gebeurd is:

  27

 • We zijngenstalleerdElektrotechnische installaties

  Verlichtingstechniek

  Industrile automatisering

  Datacommunicatie

  Telecommunicatie

  Brandmeldsystemen

  Beveiliging

  Videosystemen

  Gebouwbeheer systemen

  Centrale antenne inrich tingen (CAI)

  Energiebeheer

  Inspectie

  Storing en onderhoud

  24-uurs service

  EMMASTRAAT 9, 3134 CG VLAARDINGENPOSTBUS 589, 3130 AN VLAARDINGEN

  TELEFOON 010 - 434 87 44, TELEFAX 010 - 460 22 32E-MAIL [email protected]

  INTERNET www.slagboomvld.nl

  bv installatiebedrijf

  0078

  84

  Adv.indd 1 17-04-2008 09:46:41

  advertentie

 • Ho

  ekHuis

  29

  Hoek van Holland is een prima dorp om je thuis te

  voelen, een uitgelezen plek om te wonen. Een plek

  ook waar de sterke kanten van het dorp de komende

  tijd worden gecultiveerd. Blijvend zijn de zon, de

  zee, zout, zand, zilt, het weidse groen, het golvend

  duinenland, de dagelijkse vlootschouw, het culinair

  genieten, de karakteristieke aanblik en de Hoekse

  sfeer. Nieuwe impulsen komen er vooral op het

  gebied van wonen en architectuur.

  Nieuw Wonen in De Hoek

  Het Bertus Bliekhuis, Humanitas aan Zee Het Bertus Bliekhuis in Hoek van Holland, onderdeel van 'Humanitas aan Zee', is een traditioneel verzorgingshuis en biedt de volgende zorg: verzorgingshuiszorg, tijdelijke opname, dagverzorging en Pg-substitutie (aanvullende zorg voor clinten met psychogeriatrische problematiek).

  Het Bertus Bliekhuis wordt grondig gemoderniseerd. Meest in het oog springend is een appartemententoren van meer dan twintig etages, waardoor het gebouw tot de hoogste van de badplaats gerekend mag worden.

  anderzijds biedt het nieuwe Bertus Bliekhuis bijvoorbeeld ook onderdak aan mensen die beperkte zorg nodig hebben en aan een kleine groep starters. Humanitas wordt eigenaar van het gebouw.

  Humanitas aan Zee ligt in het centrum van Hoek van Holland (Hoekse Brink) en biedt in samenwerking met Humanitas thuiszorg zorg in de totale breedte, van thuiszorg tot en met (extramurale) verpleeghuiszorg, zowel in de wijk als in het complex.

  Unicum, Kasteel aan ZeeDe komende jaren verrijst aan de Strandweg een statig gebouw met zo'n 85 appartementen. Met stijl, klasse en distinctie.

  Het nieuwe unicum bestaat uit twee afzonderlijke delen: een ranke toren van ongeveer 70 meter hoog en een brede laagbouw verdeeld over drie etages. De laagbouw lijkt een verlengstuk van de omgeving. De hoogbouw biedt het maximale aan uitzicht, zeker vanaf ruime balkons van de appartementen.

  Bij de kleurkeuze van unicum is gezocht naar combinaties die een maximaal strand-, zee- en watergevoel oproepen. Zo viel de keuze op een witte hoofdkleur met houtkleurige accenten als steunkleur. Op de begane grond van de toren komt een royale entree van zon acht meter hoog. In de laagbouw gaat men binnen via twee stijlvolle entreehallen.

  In 2008 eindigt de ontwikkelingsfase en zal gestart worden met de bouwplannen. Voor meer informatie zie www.kasteelaanzee.nl

 • Co

  lum

  n O

  mD

  eH

  oe

  k

  Mijn vriendjes en ik waren op het strand te vinden en als je ons

  tegenkwam was er altijd een bal in de buurt. als we er waren

  voetbalden we van de ochtend tot het begin van de avond. Ik was

  zelf de fanatiekste en wilde ook toen al altijd winnen. tussendoor

  namen we een duik in zee en nog voordat we opgedroogd waren,

  liepen we alweer achter onze bal aan te sjokken. Ongemerkt bouwde

  je dan flink wat conditie op, want in dat zand rennen was best zwaar.

  Voetbal stond sowieso centraal in mijn jeugd en eigenlijk is dat nog

  steeds zo.

  Ook als ik in deze zomerperiode op vakantie ben, bereid ik trainingen

  voor en denk ik na over hoe ik mijn ploeg wil laten spelen. En ik geniet

  natuurlijk nog na van het afgelopen seizoen dat voor mijn ploeg, n.E.C.,

  zo geweldig afliep met het bereiken van Europees voetbal. Dat is in

  de historie van onze club pas drie keer eerder gelukt. En daar is deze

  eindverantwoordelijke rotterdammer best trots op. temeer omdat we

  in de winterstop n na laatste stonden en supporters zich tegen de

  ploeg en mij keerden.

  Het is ook in dat opzicht een leerzaam jaar geweest en toen het

  slecht ging, was ik me er van bewust dat ook een toptrainer als leo

  Beenhakker met Volendam wel eens gedegradeerd is. Ik dwaal af,

  want het gaat op deze plaats om Hoek van Holland.

  Eind mei ben ik nog in restaurant De torpedoloods in De Hoek geweest

  om voor een aantal bedrijven vooruit te blikken op het EK voetbal. Het

  was een gezellige avond en het viel me op dat de inwoners trots zijn

  op Hoek van Holland. Ze vertelden stuk voor stuk nooit ergens anders

  te willen wonen en dagelijks te genieten van de natuur en het strand.

  Het was voor het eerst in lange tijd dat ik weer eens in Hoek van

  Holland was, maar toen ik er was viel het me op dat de nieuwe

  strandboulevard en het standplein er zo goed uitzien. Daar is flink aan

  gewerkt. Ik was trots op dit voor sommigen nog altijd onbekende stukje

  rotterdam en ik snapte ineens waar dat gevoel van de Hoekenezen

  vandaan komt.

  Veel plezier in de leukste deelgemeente van rotterdam!

  Mario Been Speelde voor onder meer Feyenoord, en is nu trainer van N.E.C.

  "Als kind kwam ik regelmatig in Hoek van Holland."

 • advertentie

  "Als kind kwam ik regelmatig in Hoek van Holland." De kunst van comfortabel oversteken.

  Overtochten, hotels, shortbreaks, complete vakanties en nog veel meer!

  Kijk op www.stenaline.nl

  ENGELAND - IERLAND - SCANDINAVI

  AD_GetHoekt_A4.indd 1 11-04-2008 16:15:02

 • advertentie

 • het mooisteevenementenstrand!

  Hoek van Holland

  Ht magazine van en over Hoek van Holland Jaarg

  ang

  1 I

  nr.

  2 I

  Ju

  lI /

  au

  gu

  stu

  s 20

  08

  Lees en beleef Hoek van Holland

  sport, muziek, eten, cultuur, natuur

  10 AUG

  Get Hoekt!

  Evenementen

  AGENDA

  pagina 16, 17 & 19

  'Earth Wind & Fire Experience'

  samen met Tavares en vele anderen op 'Get Hoe

  kt! on Live Music'