Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

24
Hét magazine van en over Hoek van Holland JAARGANG 2 I NR. 1 I MEI/ JUNI 2009 OM TE BEWAREN! De Leukste Hoekpunten Een uitgebreid overzicht van alle bezienswaardigheden en to do’s in Hoek van Holland. Lees en beleef Hoek van Holland Get Hoekt! Evenementen AGENDA pagina 12 & 13

description

Het magazine van en over Hoek van Holland.

Transcript of Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

Page 1: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

Hét magazine van en over Hoek van Holland Jaar

gan

g 2

I n

r. 1

I M

EI/

Jun

I 200

9

Om te bewaren!De Leukste HoekpuntenEen uitgebreid overzicht van alle bezienswaardigheden en to do’s

in Hoek van Holland.

Lees en beleef Hoek van Holland

Get Hoekt!evenementenaGenDa

pagina 12 & 13

Page 2: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

De kunst van comfortabel oversteken.

Overtochten, hotels, shortbreaks, complete vakanties en nog veel meer!

Kijk op www.stenaline.nl

ENGELAND - IERLAND - SCANDINAVIË

AD_GetHoekt_A4.indd 1 11-04-2008 16:15:02

Page 3: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

HoekevenementenIn de maanden juni, juli en augustus gaat Hoek van Holland weer los. Van de Surffridays tot Veronica Sunset grooves en het Caribisch festival. Zie de evenementen-kalender voor alle evenementen op een rij.

HoekSportief: nike boorDe Beach Paralympics in Hoek van Holland, dat is het streven! De bedenker en ambassadeur van 1% FairShare praat over de plannen voor komende zomer in de gehandicaptensport.

HoekStad: ahmed aboutaleb

rotterdam Beach is verbazingwekkend. De nieuwe eerste burger van rotterdam praat over zijn bevindingen en visie op de toekomst van Hoek van Holland.

4 nieuwsHoek actueel nieuws uit de Hoek. 8 HoekSportief De eerste Yoga-school in Hoek van Holland. 11 andereHoek Camping rotterdam en Paradie Overschie uitgelicht. 14 StrandHoek Projectleider Jacko roest over de nieuwbouw aan het strand. 17 HoekGesprek Interview met Chief Marketing Officer Mai Elmar. 21 DanceHoek Organisator raymond van Sprang over het grootste gratis strandfeest van nederland.

18 HoekPunten alle bezienswaardigheden van Hoek van Holland op een rijtje. 22 Column OmDeHoek nelli Cooman over de mogelijkheden van Hoek van Holland.

co

lofo

n

Realisatie:JD*Stouten (www.jdstouten.nl)

Productie:gB10 Communications

Concept:Jan Dirk Stouten, guido Brouwer

Redactie:Fedor Vogel, nienke Fundter

Fotografie:Marcel de HoogFedor Vogel e.a.

Vormgeving:nicole van rietschoten Jeroen Meeusen

Coördinatie:Bettine Vlasman

Hoofd- en Eindredactie:Jan Dirk Stouten

get Hoekt! Magazine is een uitgave van de Stichting get Hoekt! en de deelgemeente Hoek van Holland ter promotie vanHoek van Holland. niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.

Hét magazine van en over Hoek van Holland

12

9

7

Oplage:30.000 exemplaren

Advertenties:guido Brouwer 010 - 411 78 00

[email protected]

Met dank aan:ahmed aboutaleb, Jacko roest, nike Boor, raymon van Sprang, Mai Elmar en nelli Cooman.

Vo

orw

oo

rd

Bij een receptie waar senior Hoek van Holland goed vertegenwoordigd was, werd ik door drie dames aangesproken die zomaar voor mijn moeder door hadden kunnen gaan. Dat ‘get Hoekt!’, uitgesproken met de ‘g’ van getverderrie, wat betekent dat nou eigenlijk?

Op dat moment realiseerde ik me dat ‘get Hoekt!’, wat echt een briljante slogan is, voor sommige mensen best een moeilijke kreet kan zijn.

In een heerlijk vervolg van het gesprek met de dames heb ik uit kunnen leggen dat get Hoekt! eigenlijk niet meer of minder betekent dan ‘raak verslaafd aan Hoek van Holland.’ “Dat zijn wij al,” riepen ze in koor!!

Bovenstaande geeft maar weer eens aan dat we er voor moeten zorgen dat iedereen weet waar het over gaat. Maar ook, wat levert het op? En in dit geval, wat levert het de burgers en ondernemers van Hoek van Holland op?

als bestuur van Hoek van Holland is het onze taak om duidelijk te maken dat voorheen het product dat toerisme heet geld kostte, maar dat dankzij get Hoekt! we nu in staat zijn veel meer te doen voor Hoek van Holland zelf. Het kost inmiddels geen geld meer, maar levert geld op. Denk dan bijvoorbeeld aan de strandhuisjes. Dat geld wordt direct gebruikt voor de mensen in Hoek van Holland zelf. Zo hebben we de kids van Hoek van Holland meer speeltoestellen kunnen geven, doen we meer voor senioren en krijgen straten een betere uitstraling. Met het extra geld uit het toerisme hebben we de buitenruimten aan kunnen pakken door bijvoorbeeld mooie plantenbakken te laten plaatsen. Tel daarbij op dat er meer arbeidsplaatsen bij zijn gekomen en er nog meer komen door de ontwikkelingen op het strand. Dan weet u dat Hoek van Holland een voorbeeld is binnen de kredietcrisis voor heel nederland. Kansen worden hier benut door de samenwerking tussen burgers, ondernemers en de overheid en geven de toerist een geweldige gelegenheid om hier een fijne tijd te hebben.

En daar ik en de dames al ‘Hoekt’ waren, weten wij dat heel veel toeristen en evenementbezoekers met ons zullen roepen ‘I’m Hoekt’.

Paddy roomerVoorzitter deelgemeente Hoek van Holland

3

De kunst van comfortabel oversteken.

Overtochten, hotels, shortbreaks, complete vakanties en nog veel meer!

Kijk op www.stenaline.nl

ENGELAND - IERLAND - SCANDINAVIË

AD_GetHoekt_A4.indd 1 11-04-2008 16:15:02

Page 4: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

reiniging van strand in de Hoek gaat in andere handenDe rotterdamse dienst Sport en recreatie houdt dit jaar het strand van Hoek van Holland niet meer schoon. Die taak valt binnenkort onder verantwoording van de roteb, hoewel de oude vertrouwde medewerkers nog steeds het werk uitvoeren. De overgang past in een eerder voornemen van de deelgemeente om diverse ‘strandzaken’ over te dragen aan partijen die hun diensten goedkoper of efficiënter weten aan te bieden. Het is ook de bedoeling de exploitatie van de parkeerterreinen bij het stand bij een andere partij onder te brengen. nu is Sport en recreatie hiervoor verantwoordelijk.

Deelraad praat over Hoek van Holland in 2030Hoe Hoek van Holland er in 2030 ongeveer uit komt te zien, staat in de gebiedsvisie. De deelgemeente spreekt de ambitie uit ‘een badplaats van naam’ te worden, de economie te versterken en te groeien naar maximaal 17.500 inwoners in 2030. De manier waarop dat dient te gebeuren, ligt nog grotendeels open.

Opzoomer mee trakteert!Opzoomer Mee bestaat dit jaar 15 jaar en trakteert! Voor elke straat in Hoek van Holland is er een grote Opzoomertaart beschikbaar. Trommel uw buren op om samen deze taart te nuttigen. Om er een compleet feest van te maken biedt Opzoomer Mee ook nog eens € 100,- , vrij te besteden aan een buurtactiviteit naar keuze.

Combineer de taart bijvoorbeeld met een ontbijt, brunch, lunch, high tea of met welke straatactiviteit u maar wilt. Maak samen met uw buren uw straat vriendelijker, veiliger en schoner.

De actie ‘Opzoomer Mee trakteert!’ loopt van 1 maart t/m 30 juni 2009. Een straat komt voor een taart in aanmerking, wanneer vijf bewoners (van verschillende huisnummers) zich gezamenlijk aanmelden bij Opzoomer Mee. De straat ontvangt dan een bestelbon voor de taart (geschikt voor 40 à 50 personen) en een waardebon van € 100,-.

Voor meer informatie zie www.opzoomermee.nl

Volvo Ocean race langs Hoek van Holland Volgens de website van de enige nederlandse boot in de vloot, Team Delta Lloyd, is de route van de Volvo Ocean race omgelegd. Op 6 juni 2009 vertrekken de VO70’s vanuit het Ierse galway via de Hollandse kust naar de volgende ‘stopover’ in Marstrand (Zweden) om op 9 juni in Hoek van Holland aan te komen. De deelgemeente Hoek van Holland is trots dat de Volvo Ocean race De Hoek zal aandoen.

Page 5: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

nie

uwsH

oe

k

9

tafelbunker gaat in zomer open voor bezoekersDe zogeheten Tafelbunker naast de noorderpier in Hoek van Holland is aangesloten op het elektriciteitsnet. De vrijwilligers van het atlantikwallmuseum zijn hier erg blij mee. Het betekent namelijk ook dat de bunker deze zomer wordt opengesteld voor het publiek. Het bouwwerk is al geruime tijd in het bezit van de stichting Vesting Hoek van Holland en ook al jaren in verbouwing.

Het topstuk in de bunker is een authentiek Duits anti-tankkanon. De komende tijd wordt er nogmaals hard aan z rokken om de ruimtes in de Tafelbunker gereed te krijgen en in te richten met museummateriaal.

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoek van Holland heeft voor 2009 de volgende koopzondagen aangewezen:

- donderdag 21 mei 2009 (Hemelvaartsdag)- maandag 1 juni 2009 (Tweede Pinksterdag)- zondag 26 juli 2009 (Zomermarkt)- zondag 6 december 2009 (uittocht Sinterklaas)- zondag 20 december 2009 (zondag voor Kerst)- zondag 27 december 2009 (zondag na Kerst)

De winkels in Hoek van Holland mogen op deze koopzondagen geopend zijn van 09.00 tot 17.00 uur.

Klachtentelefoon Zwerfvuil op straat, gaten in fietspaden, kapotte speeltoestellen, afgewaaide takken op de weg, niet werkende openbare verlichting: ook Hoek van Holland ziet er niet altijd uit zoals we graag zouden willen. De gemeente rotterdam doet er alles aan om dergelijke storingen van de openbare buitenruimte zo snel mogelijk op te lossen. Maar ook ú kunt een steentje bijdragen aan een schoon en heel Hoek van Holland! Hoe? Door de verstoring te melden bij de Klachtentelefoon. Dit kan via het gratis telefoonnummer 0800-1545

Koopzondagen

5

Geld voor atlantikwallDe Stichting Vesting Hoek van Holland heeft van Stichting Loswal de Bonnen een cheque gekregen van 5000 euro. Dat geld wordt gestoken in het meest dringende herstelwerk, waardoor de samenhang van bunkers rond Hoek van Holland weer een stuk duidelijker moet worden. In de loop der jaren zijn grachten, dijken en vrije schootsvelden verdwenen, maar de stichting achter het atlantikwallmuseum tussen de Badweg en de noorderpier laat geen mogelijkheid onbenut om constructies te bewaren. Het kapitaal van Loswal de Bonnen is afkomstig van Stichting Verwerken Tuinafval Westland.

Page 6: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

Zeekant 37 3151HW Hoek van Holland T: 0174 383438 F: 0174 383210 E: [email protected]

www.beachclubroyal.nl

Lounge - Bar - Restaurant

leuk wonen in Hoek van Holland?

www.woonvReuGde.nl

woonvReuGde MakelaaRSStrandweg 80 • 3151 HV Hoek van Holland

T: (0174) 38 83 01 • E: [email protected]

I: www.woonvreugde.nl

09-04-24_Add_NCG.pdf 24-04-2009 14:06:35

Page 7: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

Ho

ekStad

Voorwaarde is wel dat het gebied beter ontsloten wordt, zowel over de weg als over het spoor. Voor het spoor wordt in 2010 een Live rail verbinding geopend. Er zijn uitgebreide plannen voor de noordelijke ontsluiting over de weg via het Westland. Ook vanuit rotterdam zullen we dit proces nadrukkelijker volgen. Hoek van Holland verdient meer aandacht voor dit gebied.”

Vaker op de fiets“Zelf ben ik niet meer zo vaak te vinden aan het strand, maar ik heb het voornemen hier minimaal een paar keer per jaar te zijn. Een beetje burgemeester is chauvinistisch en trots op de excentrieke delen van zijn gemeente. Dus je zult mij zeker ook terugvinden in het bos in Kralingen en op het strand van Hoek van Holland. alleen al omdat ik het een fantastische route vind om naartoe te fietsen. En fietsen heb ik ook al veel te lang niet gedaan.”

“Vooropgesteld, Hoek van Holland is in mijn optiek geen ‘hoek’ van Holland. De echte uithoeken liggen noordelijker en zuidelijker. Ik ervaar de deelgemeente Hoek van Holland als een stad met heel enthousiaste bestuurders. De voorzitter, Paddy Roomer, raakt niet uitgepraat over hoe mooi en schitterend dit gebied wel niet is. En hij heeft gelijk.“

Dagtoerisme“Mijn eerste indruk van de badplaats? naakt, onontgonnen, verbazingwekkend. Ik heb het gevoel dat de commercie hier nog niet echt heeft toegeslagen. Het is een heel mooi stukje nederland. En Hoek van Holland is absoluut belangrijk voor rotterdam. Ik ben van plan om bij internationale activiteiten Hoek van Holland te vermarkten als rotterdam Beach. Dit is niet voor niets het enige strand van rotterdam.”

“Het is goed om in overleg met de deelgemeente dit mooie stukje nederland aan de man te brengen. Maar er moet nog wel veel gebeuren. Ik heb de plannen gezien voor de verdere ontwikkeling van het strand en dat ziet er hoopgevend uit. Tegelijkertijd zie je dat een gebied zonder grote hotels aangewezen blijft op dagrecreatie en dagtoerisme. De commercie moet hier maar eens goed komen kijken wat een mogelijkheden er nog zijn.

“rotterdam beach is verbazingwekkend”

Sinds een paar maanden is hij de nieuwe burgemeester van Rotterdam en opvolger van de markante Ivo Opstelten. In zijn kennismakingsweken heeft Ahmed Aboutaleb uiteraard ook al een bezoek gebracht aan de deelgemeente Hoek van Holland. En hij was aangenaam verrast.

7

‘Hoek van Holland is in mijn optiek geen “hoek” van Holland.’

Page 8: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

“Yoga is als ijs, welke smaak je maar wilt”

revalidatieDe aanleiding voor de interesse in yoga was een dramatisch verkeersongeluk van Sandor bijna twaalf jaar geleden. Zijn toenmalige partner was op slag dood en eigenlijk is het onbegrijpelijk dat Sandor vandaag de dag nog leeft en niet als een kasplantje in een rolstoel en verzorgingstehuis zit. “We reden met 100 km per uur tegen een pilaar van een viaduct aan. alles was kapot. Een gescheurde aorta, hersen- en nekletsel, gebroken benen, schouders, heup, dwarslaesie. Ik was op een haar na dood en heb zes dagen in coma gelegen. Eigenlijk geloofde niemand in herstel. Maar ik zag al heel snel mijn teen weer bewegen en heb mezelf beloofd dat ik weer zou kunnen lopen. Ik heb een lang revalidatieproces achter de rug en verkeerde volgens de artsen continu in ontkenning. Ondanks dat ik zo ontzettend veel pijn had ben ik toch aan yoga begonnen”, zo vertelt Sandor.

Innerlijke rustToen het weer iets beter ging met Sandor is hij enkele jaren gaan reizen, nota bene met een rugzak van 25 kg als zware bagage op zijn rug. “Ik wilde mijn boosheid en verdriet kwijt, mijn pijn. In India ben ik me echt gaan verdiepen in yoga. Ik heb er veel geleerd van lokale yogakenners. In die tijd heb ik maandenlang in de bergen gezeten en ben steeds meer met yoga bezig geweest. Yoga is als een ijsje. Je kunt het elke smaak geven, maar ik geef yoga volgens de oude leer en stijl. Yoga is het samengaan van lichaam, adem en verstand. Yoga is een manier om heel gericht en bewust aan je lichaam te werken. Door het doen van oefeningen kun je je lijf vitaliseren. Het geeft heel veel innerlijke rust’”

De Hoeksteenu hij met zijn jeugdliefde Debbie is getrouwd, is ook zijn droom van een eigen yogastudio waarheid geworden. Sandor: “Mijn vroegere yogaleraren hebben me al aangespoord om zelf lessen te gaan geven. Sinds we thuis in de huiskamer zijn begonnen loopt het storm. We zijn snel uit huis gegroeid en geven nu clinics en lessen in De Hoekstee. Er is zoveel enthousiasme, we hebben dan ook voor iedereen vanaf zestien jaar wat wils, ook in relatie tot gewichtsbeheersing. Ik ken mensen die al enorm zijn afgevallen door yoga”.

Debbie is inmiddels ook vol van yoga en behartigt vooral de zakelijke kant van de yogastudio. “We hebben nog zoveel plannen. We willen cursussen geven aan mensen in het Hoekse recreatiepark, we willen kinderyoga, yoga voor mensen met gewichtsproblemen, noem maar op. We zijn ook in gesprek met mensen van de strandpaviljoens om tijdens de zomer ’s morgens op het strand eerst even wat yoga te doen met strandbezoekers. Onze cursussen worden steeds voller. We willen doorgroeien naar groepen van 40 deelnemers in een eigen locatie. We hebben nu al mensen in de groep uit Hoek van Holland en ver daar buiten. Er is echt behoefte aan yoga. Wij kunnen het iedereen aanraden”.

In Hoek van Holland bevindt zich sinds kort een heuse yogapraktijk. Debbie en Sandor Prins, zelf inwoners van de kustplaats, groeien met hun yogastudio als kool. Dat is nog maar het begin, want de twee hebben grootse plannen voor yogaliefhebbers uit Hoek van Holland en omstreken.

Liefhebbers van of geïnteresseerden

in yoga kunnen voor meer informatie

terecht op de website van Debbie

en Sandor Prins. Zij vertellen u graag

meer en nodigen u van harte uit

voor een proefles.

www.freespirityoga.nl

Ho

ekSp

ort

ief

Page 9: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

toegankelijkheidDe deelgemeente Hoek van Holland, de Stichting get Hoekt! en Fonds gehandicaptensport hebben de handen ineen geslagen. Het sportstrand van Hoek van Holland zal tijdens alle sportevenementen ook gehandicaptensport presenteren. Met de oprichting van de stichting get Hoekt! hebben deelgemeente-voorzitter Paddy roomer en verantwoordelijk bestuurder Hestia reukema het initiatief genomen om op het strand structureel beachsportevenementen te gaan organiseren.

De afgelopen jaren zijn daar al het Beach rugby en Beach Tennis georganiseerd en dit jaar komen daar weer vier nieuwe sporten bij. De deelgemeente vindt dat de gehandicaptensport daar goed in zou passen. ‘Daar was ik het natuurlijk meteen mee eens. Hoek van Holland heeft sowieso al een supertoegankelijk strand voor gehandicapten. Wij waren dus meteen erg positief om een sexy evenement als beachsport ook voor gehandicapten te kunnen aanbieden’, zo vertelt nike Boor.

Volleybal, gymnastiek en tennis“We hebben het meteen goed aangepakt. Tijdens het hele zomerseizoen zullen we tijdens de evenementen ook gehandicaptensport aanbieden. Wel hebben we voor het eerste seizoen heel bewust keuzes gemaakt. We willen daarom beginnen het beachvolleybal, -gymnastics en –tennis, maar dit wordt nu nog onderzocht. We zullen bij de sportevenementen constant de link leggen naar de gehandicaptensport. Tijdens de jaarlijkse Collecteweek Fonds gehandicaptensport bieden we de lokale sportverenigingen de mogelijkheid te collecteren. Ze kunnen 25% van de opbrengst behouden om

direct te investeren in lokale gehandicaptensport. Iedereen kijkt uit naar de samenwerking, bovendien kunnen we samen een platform bieden aan de topsporters om toe te werken naar de Olympische Spelen in Londen. We beginnen in toernooivorm en zullen het in de loop van de jaren uitbreiden. uiteindelijk zou het mooi zijn als we ooit de Beach Paralympics in Hoek van Holland zouden kunnen organiseren.”

Ook op sportief gebied timmert Hoek van Holland aan de weg. Om de ambitie om dé evenementenbadplaats van Nederland te worden kracht bij te zetten, worden er ook in 2009 tal van evenementen op het sportstrand georganiseerd. Niet langer alleen voor (top)sporters zonder beperking, maar nu ook voor gehandicapte strandsporters.

“De beach Paralympics in Hoek van Holland, dat is ons doel”

Ho

ekSpo

rtief

Wie is Nike Boor?Als directeur van het Fonds Gehandicaptensport spant Nike Boor zich al sinds 1991 dagelijks in om ervoor te zorgen dat alle gehandicapten die willen sporten ook kunnen sporten. Zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal. Van breedtesport tot topsport. Ook is Nike Boor de bedenker en ambassadeur van 1% FairShare, waarmee hij grote bedrijven en instellingen uitdaagt om 1% bovenop hun sponsorbudget te reserveren voor de gehandicaptensport.

Sponsorbudgettennike Boor zal de samenwerking met Hoek van Holland ook aangrijpen om zijn 1% FairShare te promoten in groot-rotterdam. “gemiddeld genomen kun je zeggen dat 1% van alle nOC*nSF-sporters in nederland gehandicaptensport beoefent. Veel bedrijven doen aan sportsponsoring, maar vergeten vaak de gehandicapten. Ik stimuleer hen om 1% van hun sponsorbudget vrij te maken voor gehandicaptensport. Je ziet dat heel veel mensen in het bedrijfsleven dat eigenlijk een hele faire gedachte vinden. Onze target is 5 miljoen euro. We zijn nog maar kort bezig en zitten nu al tegen de miljoen euro aan. Het geld dat hiermee beschikbaar komt, investeren we in de sportinfrastructuur, ook in Hoek van Holland. Vanzelfsprekend zullen we de fondsen die we in Hoek van Holland genereren ook ter plekke besteden, zodat ook de gehandicapten in De Hoek eenvoudiger kunnen deelnemen aan sporten.” “Door al deze activiteiten gaan we de gehandicaptensport dichter bij de bewoners en bezoekers van Hoek van Holland brengen. Vergelijk het maar met het aBn amro World Tennis Tournament, waar we onlangs breed hebben uitgepakt met rolstoeltennis. De mensen waren positief verrast en hebben op ontspannen wijze kennis gemaakt met gehandicaptensport.”

9

Page 10: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

leuk wonen in Hoek van Holland?

www.woonvReuGde.nl

woonvReuGde MakelaaRSStrandweg 80 • 3151 HV Hoek van Holland

T: (0174) 38 83 01 • E: [email protected]

I: www.woonvreugde.nl

Welkom aan boord! Beleef het havengebied vanuit

Hoek van Holland (Berghaven)

www.ret.nl

dagretour € 5,-

reductie € 3,50

fiets gratis

adv_Fast_Ferry.indd 1 01-04-09 10:39

ADVERTEER IN GET HOEKT!Get Hoekt! is hét nieuwe magazine van en over Hoek van Holland. Het magazine is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de plannen en het welzijn van het ambitieuze Hoek van Holland. Get Hoekt! weerspiegelt de plannen van de deelgemeente Hoek van Holland, de Stichting Get Hoekt!, het bedrijfsleven, de horeca, de projectontwikkelaars en alle anderen die deze plannen vormgeven. Het magazine is een afgewogen mix van luchtige informatie over sport en evenementen, musea en cultuur, natuur, woningbouw en nieuwbouw, strandaangelegenheden en lifestyle. Daarnaast kent dit magazine interviews met bekende mensen uit het ‘Hoekse’ bedrijfsleven, beleidsmakers en bevat columns van aansprekende persoonlijkheden. In het magazine is er ruimte voor advertenties en advertorials, mits die passend zijn binnen de bladformule en de ideeënvan de opdrachtgever. Zo nodig kan de uitgever altijd behulpzaam zijn bij het opstellen van advertorials en de redactionele invulling ervan.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Guido Brouwer:

HulstkampgebouwMaaskade 1193071 NK RotterdamThe Netherlands

T +31 (0)10 411 78 00 F +31 (0)10 414 83 84 [email protected] www.GB10.eu

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Guido Brouwer:

HulstkampgebouwMaaskade 1193071 NK RotterdamThe Netherlands

T +31 (0)10 411 78 00 F +31 (0)10 414 83 84 F +31 (0)10 414 83 84 [email protected] [email protected] www.GB10.eu www.GB10.eu

Page 11: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

Ook Overschie is zich, in de voetsporen van Hoek van Holland, steeds meer aan het profileren als plek waar iets te beleven valt. Deze zomer zijn er twee grote evenementen die ook voor bewoners en recreanten uit De Hoek interessant zijn om te bezoeken: Camping Rotterdam en Paradie Overschie. Wie Van Velzen, Alain Clark, Stereo, Racoon, Kane, Monique Smit, Wolter Kroes of de kersverse topper Jeroen van der Boom gratis wil zien, moet dit jaar zeker naar Overschie komen!

Overschie, even bruisend als Hoek van Holland

Camping rotterdamVan 16 tot en met 20 juli 2009 wordt in het Sidelingepark in Overschie het theatercamping spektakel Camping rotterdam georganiseerd. De 7e editie van dit rotterdamse “campy” festival vindt voor het eerst in Overschie plaats. Deelgemeentevoorzitter Jan Markerink is trots: “Het terrein, waar de tenten kunnen worden opgeslagen, is een fraai park, direct langs de a13. Een schitterende locatie voor een paar dagen groot feest. Het muziekprogramma in de feesttent kent opvallende namen zoals de Belgische Eddy Wally, The Herb Spectactles, new York Ska Jazz Ensemble en andre Manuel. Dat mag je niet missen, het belooft een groot feest te worden.” Meer informatie is te vinden op de website www.campingrotterdam.nl.

Paradie OverschieOp 21, 22 en 23 augustus 2009 vindt alweer voor de derde keer het gratis evenement Paradie Overschie plaats. “Hoewel dit een zeer gevarieerd cultureel festival voor en door de Overschieënaren is, kunnen zeker ook bezoekers van buiten Overschie aanhaken. In 2008 hebben ruim 30.000 bezoekers de drie festivaldagen van Paradie Overschie tot een succes gemaakt”, aldus Jan Markerink. “De grote variatie in het programma, de optredens van vele bands en het lekkere weer zorgden toen voor het succes. En dat gaat het deze zomer zeker weer worden met diverse topacts die tijdens dit gratis festival staan geprogrammeerd.” Daarmee is niets te veel gezegd met artiesten als Van Velzen, alain Clark (vrijdag), Stereo, racoon en Kane (zaterdag) en op zondag de meezing-afsluiter met Monique Smit, kersverse topper Jeroen van der Boom en Wolter Kroes. Overigens biedt Paradie Overschie overdag de mogelijkheid aan lokale bands om op te treden. Dus ook bands uit Hoek van Holland kunnen contact opnemen met de organisatie. Kijk voor meer informatie op www.paradieoverschie.nl. Zie voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de Overschiese Zomer op www.overschie.nl

Van 16 tot en met 20 juli 2009

Camping rotterdam

Op 21, 22 en 23 augustus 2009

Paradie Overschie

11

and

ere

Ho

ek

Page 12: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

z

meiZa 9 Moederdag concert Verwen je moeder met de beste tranentrekkers op het Moederdag

concert in LCC de Hoekstee.

Za 9 Snuffelmarkt Hoekse Brink Lekker rondsnuffelen door de vele kraampjes op de Hoekse Brink.

Van 10:00 -17:00 uur. Meer informatie: Willy’s evenementen: 06-53752741.

Do 21 Hemelvaart Opening strandseizoen Het strandseizoen wordt feestelijk geopend met verschillende

kraampjes, terrasjes en live muziek.

Locatie: Strand Badweg.

Zo 24 Pinkster braderie Op een mooie pinksterdag kun je je ogen uitkijken op de

pinksterbraderie op de Koningin Emma Boulevard.

Meer informatie: Th. g. Kessenich: 0174-387155.

Zo 31 Kofferbak en zomermarkt,

aan de Koningin Emma Boulevard.

Meer informatie: Th. g. Kessenich: 0174-387155.

Get Hoekt! evenementenkalender

Het is bijna weer zover,de eerste zonnige dagen komen de hoek om kijken. Nog een maandje en dan gaat het strandseizoen officieel van start. Dit gaat natuurlijk gepaard met een feestelijke opening. En er is nog meer te doen:

21 mei

Opening strandseizoen!

Feestelijke opening met kraampjes,

terrassen, live muziek,

Strand Badweg

Ho

ekev

ene

me

nte

n

Page 13: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

13

Juni

Za 4 juli 2009Hoekstars Spetterende optredens van Hoekse muzikanten vooren door jong en oud op de Hoekse Brink.

Za 4 & Zo 5 juliHvh-Scheveningen-Hvh Zeilwedstrijd (Catamaran zeilrace)Strand rechtestraat.Info: Cor ’t mannetje Tel: 06-22290917.

Za 4 & zo 5 juliBeachvolleybalSchrijf je in om op een van de weekenden mee te doen met het Beachvolleybal evenement op het strand van Hoek van Holland.Locatie:Strand Badweg.Meer informatie: www.beachvolley.nl

Zo 5 juliCaribisch Festival Weer een spetterend festival op het stand van Hoek van Holland.

Za 11 en zo 12 juliBeachvolleybalHet Beachvolleybal evenement; het evenement voor iedereen die lekker wil volleyballen, serieus of just for fun Locatie: Strand Badweg.www.beachvolley.nl

Za 11 juliMuziek evenement op de Hoekse Brink

Vr 17 juliSurffriday Surfen in Hoek van Holland op de Surffriday.Locatie: Strand rechtestraat.

Vr 24 juliHorecanacht in het centrum

Za 25 & zo 26 juliZomerbraderie/kermis in het centrum

Vr 24 en 31 juliSurffridayPik een golfje mee op de Surffriday.Locatie: Strand Rechtestraat.

Verwacht in juli

Get Hoekt! evenementenkalender

Za&Zo 6 & 7 Beach Rugbytoernooi nog nooit gerugbyd of al een echte prof? Kom kijken of meedoen aan het

Beach rugbytoernooi op 6 & 7 juni op het Hoekse strand bij de rechtestraat.

Di 9 Volvo Ocean Race Op 9 juni wordt op de route vanuit het Ierse galway naar het Zweedse

Marstrand in Hoek van Holland een officiële boeironding georganiseerd.

Za 13 Beach soccer event Talentvolle voetballer of just for fun? Laat al jouw skills zien op het

Beach soccer event op het strand bij de rechtestraat.

Za 13 Snuffelmarkt Hoekse Brink Van 10:00 – 17:00 uur Willy’s evenementen: 06-53752741.

Za&Zo 13-14 Nachtstrandwandeling Terwijl iedereen ligt te slapen loop jij in alle rust ,onder de sterren, van Hoek

van Holland naar Scheveningen. genieten van deze nachtstrandwandeling kan

op 14 en 15 juni, vertrekken kan vanaf de Emma Boulevard tussen 23.00 uur

en 3.00 uur. Meer informatie : www.nachtstrandwandeling.nl.

Za 20 Beach tennis event na het rugby en het voetbal mag natuurlijk ook het Beachtennis niet ontbreken!

Locatie: Strand rechtestraat.

Za 20 Strandvissen Strandvissen van 15.30 t/m 17.00 uur.

Daarna om 17.30 uur Barbeque Strand rechtestraat.

Meer info: g.v.d akker: 0174-383590.

Zo 21 Dé dag voor de autoliefhebber: Sunset Boulevard. Diverse oldtimers, amerikaanse auto’s en motoren.

aan de Koningin Emma Boulevard.

Zo 21 Beach handbal event Voor een sportieve zondag op het strand bij de rechtsestraat het

Beach handbal event.

Za 27 Pleinvoetbal Hooghouden, penalty’s nemen of andere trucjes het kan allemaal met

het Pleinvoetbal. Locatie: Café Q op de Hoekse Brink.

Za 27 Beach gymnastics event Laat zien wat je kan op het Beach gymnastics event.

Locatie: Strand rechtestraat.

Zo 28 Kofferbak en zomermarkt Koningin Emma Boulevard.

Th. g. Kessenich: 0174-387155.

Page 14: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

“Hoek van Holland, beach to be!”Vijf nieuwe moderne strandpaviljoens verrijzen aan de rand van het Hoekse strand. Nog voordat het nieuwe strandseizoen begint heeft Hoek van Holland eindelijk een volwassen uitstraling aan het strand waarmee het moeiteloos de concurrentie aan kan met bijvoorbeeld Kijkduin, Scheveningen, Zandvoort en Bloemendaal. De totale opwaardering van het Hoekse strand is in volle gang.

Jacko roest is als Projectleider nieuwbouw Strand verantwoordelijk voor de metamorfose die op dit moment plaatsvindt aan het Hoekse strand. Hij legt uit wat dat inhoudt. “als Strandbeheer Hoek van Holland BV hebben we alle oude uitgiftepunten opgekocht.Samen met de deelgemeente investeren we ontzettend veel geld met als doel onze ambitie waar te maken, namelijk De Hoek als hét strand van nederland te positioneren. alle traditionele paviljoens zijn verdwenen en worden vervangen door moderne volwassen horecagelegenheden. Dat sluit aan bij de wens van de bezoekers. We maken op dit moment een inhaalslag van tien jaar.”

machtige metamorfoseTussen restaurant De Noorderpier en Beachclub Royal worden op dit moment verschillende nieuwe strandpaviljoens gebouwd. Voor het EHBO-onderkomen, de Strandbibliotheek en het toiletgebouwtje komt een nieuwe bestemming.

Aan de andere kant van Beachclub Royal, waar vroeger strandpaviljoen De Papegaai stond, is men volop bezig met de nieuwbouw en de uitbreiding van de Beachclub. Ruim 400 m2 is er inmiddels bijgebouwd, waardoor bijvoorbeeld het totale oppervlakte van de strandexploitatie van Guus en Iem Kap straks, inclusief terrassen en ligbedden, op een slordige 1.800 m2 komt.

Wanneer op 21 mei 2009, bij de opening van het strandseizoen, ook de andere paviljoens afgebouwd en exploitabel zijn, zal het strand aan de Zeekant een volledige metamorfose ondergaan hebben. Niemand kent het strand van vroeger met de uitgiftetenten meer terug. Hoek van Holland wordt ‘the beach to be’!

Page 15: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

Voor ieder wat wilsStrandbeheer Hoek van Holland BV, van de gebroeders Kap, gaat tevens de panden verhuren. Voor drie van de vijf beschikbare panden zijn inmiddels huurders gevonden. Eén locatie, het oude royal, wordt in eigen beheer geëxploiteerd. “Voor de twee laatste beschikbare plekken zijn we in onderhandeling, maar de recessie maakt het voor horecaondernemers niet zo gemakkelijk om geld bij banken los te weken. Doel is om vijf verschillende plekken te realiseren met een elkaar aanvullend horeca-aanbod, met voor ieder wat wils”, aldus roest.

“Hoek van Holland, beach to be!”“big Love”alle nieuwe en bestaande exploitanten hebben een vereniging opgericht om gezamenlijk de belangen te behartigen en evenementen te organiseren. “Het eerste jaar ben ik de voorzitter, maar het is de bedoeling dat volgend jaar één van de exploitanten dit van mij overneemt. De vereniging gaat zaken initiëren en organiseren en promotie maken. We zoeken nadrukkelijk aansluiting bij landelijke evenementen en initiatieven.”

“Zo zijn we op dit moment in gesprek met 100% nL en de arjen van Dijk groep. Vanuit rotterdam willen we het festivalproject ‘Big Love’ kleinschalig adopteren en neerzetten als een strandfestival dat in de toekomst kan groeien. We doen dat als exploitanten gezamenlijk, met verschillende podia vol lekkere romantische muziek om aan het strand bij weg te zwijmelen. DJ ronald Molendijk heeft dit geïnitieerd, het is gerelateerd aan het project Verse geesten. Het wordt een vredelievend evenement, een moderne vorm van flower power. De bedoeling is dat we het maandelijks gaan organiseren op een vaste zondag, te beginnen in juni.” Jacko roest kan bijna niet wachten tot alle nieuwe locaties klaar zijn. “Hoek van Holland is straks écht the Beach to be!”

Strand

Ho

ek

15

Unieke vergaderlocatie!Vergaderen op het strand met een uniek uitzicht op zee? Dat kan vanaf nu in Beachclub royal.

In dit vernieuwde en moderne strandpaviljoen is een ruimte beschikbaar waar u met uw relaties van gedachten kunt wisselen en gebruik kunt maken van alle faciliteiten. Het is vanaf nu dus mogelijk om zaken aan zee te doen met schitterend uitzicht op het strand, de zee en het indrukwekkende scheepvaartverkeer.

Voor meer informatie: 0174-383438 of www.beachclubroyal.nl.

Page 16: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

Fonds GehandicaptensportFonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor alle gehandicapten mogelijk te maken en om sport-mogelijkheden kwalitatief en kwantitatief te verbeteren. Jaarlijks financiert het Fonds honderden projecten met betrekking tot de aanschaf van speciaal sport- en spelmateriaal, de financiering van sportevenementen en de realisering van bouwtechnische aanpassingen aan sportaccommodaties.

1% FairShare®Een collectief van landelijke sportsponsors stelt 1% bovenop hun totale sportsponsoringbudget ter beschikkingaan Fonds Gehandicaptensport. 1% omdat 1% van sportend Nederland gehandicapt is, de sportinfrastructuurnog onvoldoende is en gehandicaptensport over het algemeen duurder is dan valide sport.

1% FairShare® partnersABN AMRO, Aegon, Aon, BMC Groep, Dela, Delta Lloyd, DSB, G-Groep, Hertz, ING, Mazars, Midreth, M Line,Nationale Nederlanden, NS, Pricewaterhouse Coopers, Ordina, Rabobank, RICOH, RTL Nederland, Scelta, Sportlife en Univé.

www.1procentfairshare.nl

Spor

tspo

nsor

s inv

este

ren

1% e

xtra

in d

e ge

hand

icap

tens

port

.

adv FairShare algemeen:res 21-04-2009 10:06 Pagina 1

Page 17: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

Als CMO (Chief Marketing Officer) is Mai Elmar verantwoordelijk voor het ‘merk’ Rotterdam. Daaronder valt uiteraard ook het strand van Hoek van Holland. Wij zijn dan ook benieuwd naar haar reactie op de uitspraak van de nieuwe burgemeester van Rotterdam Aboutaleb, dat Hoek van Holland in het buitenland verkocht moet worden als Rotterdam Beach.

Wat doet een Chief Marketing Officer zo de gehele dag?“De functie CMO is sinds 2006 in het leven geroepen om het merk rotterdam te versterken. Het gaat er daarbij om dat wonen, werken, leren en verkeren verbonden worden. We zoeken naar dwarsverbanden en we communiceren vanuit de inhoud. We hebben het merk omschreven en durven te zeggen wie we zijn: rotterdam, World Port World City. Stad en haven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er leven 174 nationaliteiten in rotterdam en we zijn ruim 400 jaar succesvol met handel en scheepvaart. Het CMO mag de regie voeren. Het gaat erom dat we laten zien hoeveel rotterdam te bieden heeft, ook met een eigen strand.”

Burgemeester Aboutaleb wil Hoek van Holland in het buitenland verkopen als Rotterdam Beach. U ook?“Ik ben het eens met de burgemeester. Hoek van Holland is het strand van rotterdam en dat kunnen we nog meer voor het voetlicht brengen. Cruise Port rotterdam brengt dit ook graag naar voren als een uniek stukje rotterdam. naast CMO mag ik ook Executive Directeur van Cruise Port rotterdam zijn. al jaren praten wij daar met buitenlandse relaties over het feit dat rotterdam ook ‘een beach’ heeft. Het is dichtbij, je hebt er de stilte en de rust van de zee. En er is die belangrijke link met rotterdam: je voelt de scheepvaart aan je pols en ziet de statige schepen dicht langs het strand

van en naar de havens varen. Ook in de cruisevaart wordt er dus al jaren gesproken van rotterdam Beach en Hoek van Holland als onderdeel van rotterdam City. Daarnaast zie je dat de ambitieuze deelgemeente ook zelf heel veel initiatieven ontplooit om het strand van rotterdam op de kaart te zetten. In het buitenland vertellen we dat er in rotterdam een grote variëteit aan wonen is, van oude patriciershuizen in de stad tot wonen in het groen, van wonen aan het water tot wonen aan de zee!”

Hoe past De Hoek in het merk van de stad Rotterdam?“Het uitdragen van het merk rotterdam ‘World Port World Beach’ gebeurt al. Wij hopen van harte dat Hoek van Holland die slogan ook steeds meer gaat toepassen. Hoek van Holland heeft toch gewoon een wereldstrand?”

Wat moet er volgens u nog gebeuren in Hoek van Holland?“Ik denk heel simpel. Met elkaar kunnen we het imago nog beter uitdragen. We zijn al op de goede weg. als je meer mensen naar je ‘beach’ wilt hebben, zul je ook meer accommodaties en faciliteiten moeten hebben. Vooralsnog heeft Hoek van Holland meer gekozen voor de kleinere hotels, waardoor internationale gasten sneller in de stad verblijven. Om meerdaagse verblijven in

De Hoek aantrekkelijker te maken moeten er misschien wel nieuwe faciliteiten bijkomen.”

Kent u het idee van de Hollywood-letters langs de kustlijn van Hoek van Holland? Moet daar dan niet Rotterdam Beach komen te staan?“Ik heb er iets van vernomen inderdaad. als het er al komt, dan denk ik zeker dat er iets van rotterdam in moet staan. Die letters in Hollywood zijn er ooit neergezet omdat niemand het kon vinden. Volgens mij heeft

Hoek van Holland geen last van dat probleem, al kent men De Hoek internationaal gezien meer als rotterdam Beach. Ik zie die letters vooral als iets ludieks.”

Wat heeft u zelf met Hoek van Holland?“Ik was 11 jaar toen ik naar nederland kwam en geregeld met mijn vader naar het strand van Hoek van Holland ging. We misten de zee en kwamen daarom graag in De Hoek. Vooral ook om er heerlijk te wandelen. Ook vandaag de dag kom ik er nog liever op een dag met slecht weer, om er heerlijk uit te waaien en van de rust en de scheepvaart te genieten. Je voelt de elektriciteit met rotterdam. gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel leuke festivals en evenementen. Het is erg leuk om daar met buitenlandse gasten heen te gaan.”

“Je voelt de electriciteit met rotterdam”

Ho

ekGe

spre

k

17

“Ik was 11 jaar toen ik naar nederland kwam en geregeld met mijn vader naar het strand van Hoek van Holland ging”

Page 18: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

Stichting VestingVoor rondleidingen en openingstijden,

kijk op www.atlantikwall-museum.nl

of bel onderstaand telefoonnummer.

atlantik Wall Museum,

Badweg 3, Hoek van Holland,

Tel. 06-22655069www.atlantikwall.museum.nl

Rock & Art Hall of Fame Holland

Toegangsprijs (voor wisselende exposities): € 3,50

Openingstijden: do, vrij, za en 1e zondag van de maand

(in schoolvakanties tevens woensdag) 13.00-17.00

Zekkenstraat 42, 3151 XP Hoek van Holland,

Tel. 0174-384103 / 06-51512885

www.rockart.nl

Kassenmuseum Jan Knijnenburg

Open op maandag, woensdag en zaterdag

van 13.00-16.30 uur.

rondleiding van te voren reserveren.

nieuw Oranjekanaal 89,

3151 XL Hoek van Holland

Tel. 0174-513526 of 06-16714872

Het Fort (Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum

Fort aan den Hoek van Holland)

Prijzen: € 5,50 p.p.

€ 3,50 kinderen 4-12 jaar en 65+ en MJK geldig

Openingstijden: elk eerste volle weekend van

de maand en div. feestdagen.

Za. : 13.00-16.00 uur Zo: 12.00-16.00 uur

Stationsweg 82, 3151 HS Hoek van Holland,

Tel. 0174-382898, www.forthvh.nl

Reddingmuseum Jan Lels/ Nationaal Veerdienstmuseum

Toegangsprijs (beide musea): € 2,- p.p/ € 1,- kinderen

4-12 jaar (kinderen onder 4 jaar gratis)

Openingstijden: zon -en woensdagmiddag

van 13.00 -16.30 uur.

Badweg 2a, 3151 Ha Hoek van Holland,

Tel. 0174-383802 of 0174-383714

De Vuurtoren: Nederlands Kustverlichtingsmuseum

“In De Vuurtoren”Gratis entree (rondleidingen op afspraak € 1,- p.p.)

Willem van Houtenstraat 102,

3151 aC Hoek van Holland,

Tel. 070-3912448

Kunst en Cultuur

Ook deze zomer is er weer genoeg te doen in Hoek van

Holland! naast alle feesten, sportevenementen en andere

activiteiten biedt Hoek van Holland nog veel meer. Of het

nou gaat om kunst en cultuur, om leuke activiteiten voor

de allerkleinsten of mooie wandelingen in de natuur,

Hoek van Holland heeft het allemaal. Hieronder vindt u een

uitgebreid overzicht van alle bezienswaardigheden en to

do’s in Hoek van Holland.

De Leukste Hoekpunten

KinderenKinderboerderijOpeningstijden: dagelijks van 10.00 tot 16.00Willem van Houtenstraat 71, 3151 aC Hoek van Holland, Tel. 0174-382596,[email protected], www.kinderboerderijhvh.nl

Speeltuinvereniging Hoek van HollandVeilig spelen onder toezicht van 0-12 jaar. Entree: € 1,- per kind , voor ouders gratis.Openingstijden: woe/ do/ vrij/ zondag van 12.00-18.00 uur. Van maart t/m november geopend.Prins Hendrikstraat 144d, 3151 aS Hoek van Holland

Ho

ekPu

nte

n

ZeetorenOpeningstijden: di t/m do 11.00-18.00,

vrij/m zon.11.00-22.00

Helmweg 7, 3151 HE Hoek van Holland,

Tel. 0174-383415, www.zeetoren.nl

NatuurwandelingenWandelen door bossen en duinen, naar het strand en

de zee: natuurwandelingen langs de kenmerkende

landschappen van Hoek van Holland, zoals het

roomse Duin, de Hoekse Bosjes en het Vinetaduin.

Er zijn 4 routes uitgezet te weten: Het natuurpad (3km),

De Bos en Duinwandeling (3 km), de Strand en Pierroute

(5 km), een rolstoelvriendelijke route (3 km), een

skateroute (5km) en de steproute (5km).

De Natuurwandelroutes zijn gratis verkrijgbaar bij de

VVV Hoek van Holland Store.

BonnenpolderStichting de Bonnen,

0174-384807, www.debonnen.nl

natuur

Page 19: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

BrandingkajakkenVloed Kanosport bevindt zich in de

strandcontainer bij de Hoekse Watersport

Vereniging aan de rechtestraat

te Hoek van Holland.

Voorbeeld prijzen:

introductiecursus (2,5 uur) € 35,- inclusief

materiaal of verhuur (aan ervaren kajakkers)

kajak per dag € 25,-

Cursussen starten in maart.

Strand rechtestraat,

strandcontainer Hoekse Watersport Vereniging,

Hoek van Holland

Tel. 010-4840777 / 06-20832404

www.vloedkanosport.nl / www.kanoshop.nl

Historische WandelrouteDe Historische Wandelroute door Hoek van

Holland is 7,5 km lang en voert u langs alle

interessante bezienswaardigheden van

Hoek van Holland.

De Historische Wandelroute is gratis

verkrijgbaar bij VVV Store Hoek van Holland.

Manege de Caepruiter Dirk van den Burgweg 15,

Tel. 0174-384715

Manege Hoek van Holland

Dirk van den Burgweg 45,

Tel. 0174-384411

Manege de Nieuwe Oranjehoeve

Schenkeldijk 50, Tel. 0174-518888

StepsafariCamping Hoek van Holland,

Wierstraat 100, 3151 VP Hoek van Holland

Tel. 0174-382550, www.campinghoekvanholland.nl

Lange Afstand Wandelroutes

Stichting wandelplatform LaW,

Tel. 033-4653660,

www.wandelnet.nl

FietsroutesStichting Landelijke Fietsplatform

Tel. 033-4653656,

www.landelijkefietsroutes.nl

Kookstudio “Aan Zee”Zeekant 125, 3151 HW Hoek van Holland,

Tel. 0174-385467/06-29155165

www.kookstudio-aan-zee.nl

actief

Maeslantkering

Het Keringhuis

Entree: gratis. rondleidingen

€ 3,60 p.p./ kinderen tot

12 jaar € 1,70

Openingstijden:

ma/vrij van 10.00 - 16.00

Weekend en feestdagen

11.00-17.00

nieuw Oranjekanaal 139,

3151 XL Hoek van Holland

Telefoon: 0174-511222,

www.keringhuis.nl

Openlucht zwembad,

geopend van 1 mei t/m half

september. Elke ochtend is

er senioren-zwemmen van

09.00 tot 10.30. Maandag

en woensdagavond is er

zwemmen voor volwassenen

van 19.00-20.00 en dinsdag

en donderdagavond van

19.00-20.00 is er

familiezwemmen.

De Cordesstraat 160,

3151 Bn Hoek van Holland.

Tel. 0174-383444

RET Veerdienst Maasvlakte/

Maeslantkering.

Prijzen: enkele reis € 3,-

(reductietarief € 2,-)

dagretour € 5,-

(reductietarief € 3,50)

20-vaartenkaart is € 40,-

(Het reductietarief geldt voor

4 t/m 11 jarigen, 65+ en

studenten met een geldige

ovjaarkaart.) Kinderen t/m 3

jaar mogen gratis mee. Dit

geldt ook voor fietsen.

Tijden: De eerste afvaart is

om 6.20 uur en de laatste

afvaart is om 20.00 uur.

rET klantenreacties

Tel. 0900-5006010

water

Artusi (lunchroom) Hoekse Brink 06-10457967www.artusi-uno.nl

Hoeksche Heeren (Franse keuken)rietdijkstraat 960174-310660www.dehoekscheheeren.nlTorpedoloods (Fijne keuken) Stationsweg 43 0174-382461www.torpedoloods.nl

BoulevardBadweg 8 0174-382595

Het Jagershuis (Fijne keuken) Badweg 1 0174-382251

Unicum Strandweg 82 0174-382612www.restaurant-unicum.com

La Porte SalutePaviljoensweg 2 0174-382656www.laportesalute.nl

Ocean City (Chinees/Indisch) rietdijkstraat 104

Expo-Unicum Kon. Emmaboulevard 5 0174-387635www.restaurant-unicum.com

Po San (Chinees/Indisch) Pr. Hendrikstraat 168 0174-383755

Azzurro (Italiaans) rietdijkstraat 108 0174-386216

Roma Antica (Italiaans) Pr. Hendrikstraat 182 0174-386077

Eetcafe de Globetrotter Pr. Hendrikstraat 218b 0174-383198www.de-globetrotter.nlHet Vispaleis Kon. Emmaboulevard 1 0174-385555

Restaurant de Stal (camping) Wierstraat 1000174-382263

restaurant

19

Page 20: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

“Veronica sunset grooves terug in de hoek”

accomodatieGrand Hotel Hoek van Hollandaan de voet van het gezellige dorpsplein ligt het totaal vernieuwde en gerestaureerde pand van grand Hotel Hoek van Holland.rietdijkstraat 96, 3151 gK Hoek van Holland Tel. 0174-388145www.grandhotelhoekvanholland.nl [email protected]

Hotel KuiperduinHet hotel beschikt over een aantal gezellige familiesuites en is tevens toegankelijk voor minder validen.Prins Hendrikstraat 193, 3151 aH Hoek van Holland, Tel. 0174-383068www.seepaerd.nl email: [email protected]

Camping Hoek van HollandDeze camping ligt op 5 minuten loopafstand van het strand en bosgebied. Fraaie beplanting, rust en ruimte bieden u hier een prettige vakantie. Wierstraat 100, 3151 VP Hoek van Holland, Tel. 0174-382550www.campinghoekvanholland.nl [email protected]

Hotel Noordzeeuw auto kunt u gratis voor het hotel parkeren en uw fiets kan er in de overdekte fietsenstalling. Dirk v.d. Burgweg 69, 3151 XM Hoek van Holland, Tel. 0174- 382273 of 06-42525216www.hotel-noordzee.com email: [email protected]

Hotel ’t SeepaerdDit kleinschalige, gezellige hotel ligt aan de rand van het wandelbos “Het roomsche Duin” en op steenworp afstand van het centrum. Harwichweg 210, 3151 Br Hoek van Holland, Tel. 0174-383331www.seepaerd.nl email: [email protected]

Bed & Breakfast vd WelDit particuliere, gezellige Bed & Breakfast is gelegen in het centrum van Hoek van Holland. Prima overnachten en ontbijten, naast het museum van de “oude vuurtoren” en nabij de Stena Line en winkels.Jolinkstraat 6b , 3151 aC Hoek van Holland, Tel. 0174-382647

NIVON-August ReitsmahuisHet is een gastvrije pleisterplaats voor individuele gasten (zelfverzorging) als ook voor groepen (catering mogelijk). nieuwelandsedijk 160, 3151 XK Hoek van Holland, Tel. 06-23757583 / 0174- 38 25 [email protected]

Pension SeinpadHet pension ligt aan het Waterwegpark en aan de prettige wandelboulevard waar u uitzicht heeft op de scheepvaart op de nieuwe Waterweg.Seinpad 21, 3151 HP Hoek van Holland, Tel. 0174-385652www.seinpad.nl email: [email protected]

Vakantieappartementen StuifkenszandDeze appartementen worden omzoomd door de prachtige duinen van Hoek van Holland, vlakbij het strand, de camping, het bos en op loopafstand van het centrum. Stuifkenszand 2, 3151 VK Hoek van Holland, Tel. 0174-386058www.seepaerd.nl

Appartement “De Distel”Dit gastenverblijf is een appartement in een vrijstaandevilla tegen de duinen van Hoek van Holland. Schelpweg 27, 3151 Vg Hoek van Holland, Tel.0174-382396

Bed & Breakfast v.d EndeDit knusse Bed & Breakfast met een mooie tuin ligt aan de rand van Hoek van Holland, in een prachtige groene en rustige omgeving. Haakweg 31, 3151 XD Hoek van Holland, Tel. [email protected]

Bed & Breakfast LangeslagDit particuliere, gezellige Bed & Breakfast is gelegen in het centrum van Hoek van Holland.Prins Hendrikstraat 190a, 3151 aT Hoek van Holland, Tel. 06-2402237www.langeslag-bb.nl email: [email protected]

StrandpaviljoenParadise Beach Hoek Badweg/

Zeekant 0174-383366

Beachclub Royal Zeekant 37 0174-383438

De Noorderpier Zeekant 69 0174-384027

Carebian Beach Cafe

Zeekant 910174-383341

De Zeebries Zeekant 111 0174-382887

ZeebadZeekant 1170174-384488

Globetrotter Beach

rechtestraat 24

0174-385737

Jan Patat rechtestraat 25

0174-384385

Ho

ekPu

nte

n

Page 21: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

22 augustus 2009

Veronica Sunset Grooves

18.00 tot 01.00 uur

Houd www.sunsetgrooves.nl in de

gaten voor het laatste nieuws over de

programmering

Raymon van Sprang is begonnen bij Yorin FM als manager Cross media. Klaas Rohde en Brecht van Breukelen, zijn huidige compagnons, werkten daar als brandmanager en eventmanager. Samen waren zij verantwoordelijk voor een aantal grote evenementen. Nu staan zij aan het hoofd van hun eigen succesvolle bedrijf Tridee en doen eigenlijk precies hetzelfde. Het bedenken van concepten, en er vervolgens de juiste mediapartners en sponsors bij zoeken. “Zo krijgt ieder concept leven en is media-inzet gegarandeerd”, aldus Raymon.

Grootste gratis dance event in nederlandDe kracht van Veronica Sunset grooves is volgens evenementenorganisator raymon van Sprang eenvoudig te verklaren. “Het is het grootste gratis strandfeest van nederland met een programma van top DJ’s waar je op andere festivals soms

wel 30 tot 50 euro voor betaalt. Vorig jaar hadden we 25.000 mensen op het strand. Het was een groot succes met optredens van Erick E, Joshua Walter, Leroy Styles, Luciën Foort, roog en MC Crown. Dit jaar gaan we dat succes herhalen. Sunset grooves wordt weer groots aangejaagd in de media zodat we iedere liefhebber kunnen aansporen om lekker te komen dansen op het strand. We gaan zowel campagne op TV voeren via SBS6, Veronica en net5 als op de radio via radio 538 en radio Veronica. In printmedia komen er advertenties in Veronica Magazine, aD, Telegraaf, Spits en Metro. En uiteraard gaan we heel veel flyeren en posteren in rotterdam. natuurlijk hebben we weer grote namen, die we in het voorjaar bekend gaan maken, onder andere via de website www.sunsetgrooves.nl. reken er maar op dat de beste DJ’s weer in De Hoek komen draaien. niemand mag dit missen. Hoek van Holland is namelijk de perfecte locatie voor een dergelijk spectaculair dansfeest. Het strand is zo enorm groot en breed, dat is echt uniek. Daarnaast is er de perfecte parkeergelegenheid en de mogelijkheid om met de trein bijna tot op het strand te rijden. Bovendien is het redelijk uniek dat een gemeente zich zo enorm inspant om dit mede te realiseren. Het gehele evenement wordt eigenlijk gedragen door de Stichting get Hoekt!, Jägermeister en Veronica Televisie.”

Positieve effectenVolgens raymon is Veronica Sunset grooves een weergaloos evenement met een verreikende spin-off voor Hoek van Holland. “Er komen mensen uit heel nederland naar toe, vorig jaar zelfs ook uit Duitsland en België. Door de grote mediacampagne komt Hoek van Holland continu volop in de aandacht. Dat past natuurlijk helemaal in het plan om Hoek van Holland verder te positioneren als evenementenbadplaats. Je zult zien dat veel mensen die hier voor het eerst komen tijdens de Sunset grooves, ooit terugkeren om een dagje naar het strand te gaan. Omdat het er zo gezellig is. Dat heeft dus weer een enorm positieve uitwerking op de economie, horeca, strandpaviljoens en het strand zelf.”

Da

nce

Ho

ek

Afgelopen zomer werd voor het eerst het dance event Veronica Sunset Grooves georganiseerd op het strand van Hoek van Holland. Met ruim 25.000 bezoekers werd het een doorslaand succes. Reden voor de organisatie, Tridee en De Stichting Get Hoekt! samen, om dit evenement op 22 augustus 2009 opnieuw te organiseren.

“Veronica sunset grooves terug in de hoek”

21

Appartement “De Distel”Dit gastenverblijf is een appartement in een vrijstaandevilla tegen de duinen van Hoek van Holland. Schelpweg 27, 3151 Vg Hoek van Holland, Tel.0174-382396

Bed & Breakfast v.d EndeDit knusse Bed & Breakfast met een mooie tuin ligt aan de rand van Hoek van Holland, in een prachtige groene en rustige omgeving. Haakweg 31, 3151 XD Hoek van Holland, Tel. [email protected]

Bed & Breakfast LangeslagDit particuliere, gezellige Bed & Breakfast is gelegen in het centrum van Hoek van Holland.Prins Hendrikstraat 190a, 3151 aT Hoek van Holland, Tel. 06-2402237www.langeslag-bb.nl email: [email protected]

Page 22: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

“Hoek van Holland, hoort er wél bij!”

Co

lumn O

mD

eH

oe

k

Stel je voor, hardlopen op een atletiekbaan aan zee”

Er zijn rotterdammers die vinden dat Hoek van Holland niet bij de stad hoort. Onterecht en onbewust is het eigenlijk het ondergeschoven kindje van rotterdam geweest. Ik zeg hierbij geweest, omdat Hoek van Holland meer en meer zijn ware aard laat zien. Ik heb een hart voor rotterdam, als grote havenstad en als sportstad en daar hoort Hoek van Holland zeker bij. Het is fantastisch dat er in Hoek van Holland steeds meer grote en serieuze sportevenementen plaatsvinden. En misschien komt er in de toekomst nog wel een bijzonderheid bij.

Ik weet dat er gesprekken gaande zijn om aan het eind van de pier in Hoek van Holland een tijdelijke 100 meter atletiekbaan te gaan realiseren. Stel je voor, hardlopen op een atletiekbaan aan zee, vergelijkbaar met het gevoel dat je had op het oude vliegveld van Hong Kong waarbij de landingsbaan in zee lag. Het is een gaaf plan. Het zou fantastisch zijn als dat lukt.

Het moet niet alleen een baan worden voor (top)sporters, maar ook voor sporters met een beperking. In de buurt van de pier, op het strand, zouden nog andere sportfaciliteiten kunnen worden geplaatst. Wie weet kunnen we daar binnenkort wel een minimarathon van 3 kilometer gaan organiseren. En als er meer atletiek in De Hoek komt, waarom dan geen 100 meter sprintwedstrijden naar De Hoek proberen te halen? Of waarom geen toernooi polsstok hoogspringen? Ik zie het al helemaal voor me. Ik hoop dan ook van harte dat het idee niet bij een tijdelijk idee blijft, maar dat het levensvatbaar en blijvend blijkt te zijn. Van harte zal ik het ondersteunen.

Hoek van Holland verdient het. Het is een stukje rotterdam met een stadsgevoel en tegelijkertijd een natuurgebied en platteland waar je tot rust komt. Hoek van Holland verdient meer aandacht. Hoek van Holland hoort er wél bij!

nelli Coomanvoormalig Nederlandse atlete

Page 23: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

“Hoek van Holland, hoort er wél bij!”

Ruimte voor groei is cruciaal. Met de aanleg van Maasvlakte 2 creëren we die broodnodige ruimte en ook

meteen het meest duurzame havengebied. Groei van goederen en bedrijven vraagt echter ook om een

slimme en fl exibele inrichting van beschikbare ruimte. Zoals het zorgvuldig herstructureren van bestaande

haventerreinen en het intensiveren van gebruik van bestaande terminals. Groei de ruimte geven versterkt

onze positie van Rotterdam als Europese haven van wereldklasse. www.portofrotterdam.com

Samen werken aan ruimte voor groei

200904ID-AD006_ruimte voor groei.indd 1 02-04-09 09:36

Page 24: Get Hoekt! Magazine I Nr. 1 - 2009

Contactlenzentot 60% voordeliger

dan uw opticien

www.LensExpress.nl - Tel: 0900 444 0 444(30 cent per minuut)

“LensExpress;de bestelenzensite” LENZENVERGELIJKING.NL

Klik en vergelijk zelf ...

... met Pearle, Hans Anders,

Specsavers, Het Huis, EyeWish,

online aanbieders

Adv_Lensexpress.indd 1 14-03-2008 11:09:51