Gentlemen´s roadster x-frame

download Gentlemen´s roadster x-frame

If you can't read please download the document

 • date post

  04-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

A bicycle project done by ROS Frank Timmers It is a design of a 60´s Empo Crossframe kruisframe

Transcript of Gentlemen´s roadster x-frame

 • Frank Timmers

  Rijwiel Ontwerp Studio

 • Rijwiel Ontwerp Studio Frank Timmers

  Gentlemens roadster crossframe

  www.flickr.com/farchitectfranksfietsen@gmail.com

 • De Gentlemens Roadster Crossframe door ROS Frank Timmers Een nieuw leven ingeblazen kruisframe van het merk Empo, waarschijnlijk daterend uit de jaren 60. Gevonden in een erg slechte staat met meerdere goedkope laklagen. Deze klassieker schreeuwde voor verandering!

  Het ontwerp is genspireerd op de Gents roadsters die gebouwd werden rond de vorige eeuwwisseling.De fiets heeft een mooi klassiek ontwerp met een hedendaags vleugje, en natuurlijk rijdend als een moderne stadsfiets.

  Het oude verpauperde frame is volledig met de hand geschuurd. Hierop zijn verdere details geschilderd zoals de op de lugs en biezen De originele authentieke crank is weer opgepoetst alsof die nieuw is Het stuur van Soma is genspireerd op klassiek gevormde sturen uit de jaren 30, gemaakt door Jack Lauterwasser. Het geeft de fiets de juiste roadster uitstraling en bovendien een heerlijke snelle maar comfortabele zit Het stuur is afgewerkt met klassieke houten handvattenVintage Brooks B12 zadel, uniek in zijn soort en in een prachtige conditie. Volgens liefhebbers the saddle that put the Great in Great BritainVoor - en achterwiel 28x1 1/2, beide origineel met achter een torpedonaaf. Beide in goede staat en draaien weer heerlijk.Velgen zijn van staal maar bewerkt met verf voor een houten uiterlijkNOS Vredestein buitenbanden, voor de klassieke lookOriginele trapas, volledig nagelopen en opnieuw gesmeerdKlassieke race pedalen van het merk LyotardVintage carbidlamp, daterend uit 1912. Kan eenvoudig een led lampje in voor dagelijks gebruik.Gebogen handgemaakte houten spatborden met een mooie finish.

  Kortom een geweldige fiets met prachtige details, heerlijk om mee te rijden en om mee gezien te worden!