Gemeenteraadsverkiezingen 2012

8
ZET GROEN AAN HET WERK IN UW BUURT ZET GROEN AAN HET WERK IN UW BUURT 6 Het positieve alternatief in Kampenhout. 6

description

Folder van Groen Kampenhout n.a.v. de gemeenteraadsverkiezingen 2012

Transcript of Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Page 1: Gemeenteraadsverkiezingen 2012

ZET GROENAAN HET WERKIN UW BUURT

ZET GROENAAN HET WERKIN UW BUURT

6

Het positieve alternatiefin Kampenhout.

6

Page 2: Gemeenteraadsverkiezingen 2012

GROEN IS HET POSITIEVE ALTERNATIEFVOOR KAMPENHOUT

BESTEKAMPENHOUTENAAR,

Vindt u ook dat wonen goedkoper kan en datmobiliteit beter moet? Dat we onze openruimte moeten behouden? Dat we moetenkiezen voor goedkopere, groenere energie?

Dan bent u bij Groen aan het juiste adres. Want deuitdagingen voor Kampenhout zijn groot. Maar hetbeleid is vastgeroest, de traditionele partijenuitgeblust.

HOOG TIJD VOOR VERNIEUWINGIN KAMPENHOUT

En die vernieuwing hebben wij in huis. Groen wildat huren en kopen terug betaalbaar wordt. Metconcrete en vernieuwende voorstellen komen weal een heel eind. Groen wil wonen en werken weerdichter bij elkaar brengen, en investeren in slimmeoplossingen voor mobiliteit.

Groen heeft heel wat slimme, realistischeoplossingen in huis. Groen is het positievealternatief voor de traditionele partijen dievergroeid zijn met macht en stilstand. Op 14oktober kunt u in Kampenhout duidelijk kiezenvoor een positief alternatief.

Als voorzitter sta ik volledig achter de ploeg inKampenhout. Stuk voor stuk kandidaten die ervoor de volle honderd procent tegenaan gaan. Zietu graag een nieuwe wind waaien door uwgemeente- en provincieraad? Bekijk dan zeker denamen op de lijst van Groen.

Geef lijsttrekker Carlo Daniëls gerust uwvoorkeurstem. Voor hem ga ik door het vuur. Hij isuw waarborg voor een degelijke groene stem inuw gemeenteraad.

Alvast bedankt voor uw stem,

WOUTER VAN BESIENPartijvoorzitter Groen

Page 3: Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Jonge inwoners van Kampenhout moeten de kans krijgen omhier een betaalbare woning te huren of te kopen. Hetgemeentebestuur heeft al een inhaalbeweging gedaan ommeer sociale woningen te bouwen maar we zijn nog lang nietaan het vooropgestelde aantal om aan de vraag te voldoen.

Waarom zou de gemeente niet voorzien in ‘jongerenflats’ zoals erook ‘seniorenflats’ worden aangeboden? Die jongerenflats kunnendan onder bepaalde voorwaarden door de gemeente of OCMW aaneen betaalbare prijs worden verhuurd aan Kampenhoutse jongerenin afwachting van een meer definitieve woonst. Op ‘kot’ inKampenhout, het moet kunnen!Ook het eigen patrimonium kunnen we actief inzetten op dewoningmarkt. Ik denk onder meer aan de pastorijen die komenleeg te staan. Maak daar woongelegenheden van.

Wat met de leegstand ? Al ooit gehoord van ‘Community LandTrust’ of ‘Abbeyfieldhuizen’? Aan eigenaars geeft Groen nu al deraad: begin ‘jong’ genoeg met eventuele woonaanpassingen infunctie van uw oude dag in uw eigen huis. Al enig idee hoe u uwhuis tot een kangoeroewoning zou kunnen ombouwen? Ook dit iswoonbeleid dat de gemeente kan stimuleren. Het is tijd voor eenslim woonbeleid gedragen door een vooruitziendgemeentebestuur. Vergunningen leveren voor appartementenmet toegankelijke autogarages bijvoorbeeld!

ZET MIJ AAN HET WERK IN KAMPENHOUT

CARLO

MEER INSPRAAK GRAAG

Tijd voor een slim enbetaalbaar woonbeleid

Groen wiltransparant enopen bestuur

• De open ruimte die Kampenhout heeft, moeten we koesteren.• Betaalbaar, duurzaam en kwalitatief wonen voor jong en oud.• Mobiliteit en verkeersveiligheid gaan hand in hand.• Iedereen moet inspraak krijgen in het beleid.

DANIËLSLIJSTTREKKERGEEN WOORDEN MAAR DADEN

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingenvroegen verschillende verenigingen en inwoners vanKampenhout me hoe het nu verder moet in de nieuwelegislatuur. Ik besteedde heel wat avonden aan zeerinteressante ontmoetingen met mensen die hetgoed menen met Kampenhout en die wensen dat hungemeente mooi en leefbaar blijft.

Uit deze gesprekken blijkt dat het huidige bestuurnaast zijn goede kanten ook minpunten vertoont. ‘Deinwoners tijdig horen’ is er zo één. Groen wil daaromeen optimale samenwerking tussen alle adviesradenen gemeente- of OCMW-raad. Als lijsttrekker zal iker op toezien dat er wél een open en constructievecommunicatie met de inwoners is, dat de financiëngoed beheerd worden en dat iedere inwoner dezelfdekansen krijgt. Daar ga ik voor. Ik reken dan ook op uwstem zodat ik aan de slag kan in onze gemeente.

OP 'KOT' IN KAMPENHOUT

1

Page 4: Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Sinds mijn zes jaar woon ik in het Loverdal, een socialewoonwijk in Berg. In het verenigingsleven ben ik actief inde fanfare van Berg. Ik ben ook lid van de jeugdraad enBerg Leeft. Als kind speelde ik constant buiten op straaten vond dat fantastisch. Het is dan ook belangrijk datkinderen en jongeren dit veilig kunnen blijven doen in onzegemeente.

Bij ‘Kampenhout’ denk ik aan Berg waar ik ben opgegroeidmet mooie herinneringen aan de scouts, Kampenhoutwaar ik woon en Relst waar ik wel wat uren heb gesleteno.a. in Tonzent en de Chiro. Ik kies resoluut voor een beleiddat ook vooruit kijkt en denkt op lange termijn. Onzeachterkleinkinderen hebben ook recht op een leefbareomgeving. En daar staat Groen voor.

Groen maakt werk van betaalbaar wonen, van meer enbetere fietspaden die veilig winkelen in de buurt mogelijkmaken. Ik wil meewerken aan een milieubewustKampenhout dat resoluut kiest voor hernieuwbareenergie. Zo blijft mijn geboortedorp aangenaam enbetaalbaar om in te leven. Ook voor wie na ons komt.

Van Groen+ naar Groen en nu Groen Plusser.Die + staat voor méér: meer gemeenschap, meer zorg,meer verbondenheid tussen oud en jong, tussen geborenen nieuwe Kampenhoutenaren, tussen mensen die hierwonen. Samen kunnen we van Kampenhout een plekmaken waar het goed leven is. Als Groen Plusser wil ikhet gemeentebeleid toetsen aan die +.

BENNY

SARAH MICHIEL

2 5

7

FRIEDA

groenkampenhout.be

HET POSITIEVE ALTERNATIEF, DAT ZIJN WIJ

15

VEREYCKEN ZWAENEPOEL

COCHET LAMPAERT

Page 5: Gemeenteraadsverkiezingen 2012

In de voedselpiramide voedt de onderstelaag de bovenste. Zo versterken zeelkaar. Dat geldt ook voor Kampenhout.Als iedereen hier groener gaat leven,wordt onze mooie gemeente zelf ook eenstuk groener. Groen wil een beleid waarinu mee bepaalt wat er aan de top gebeurt.Dat nieuwe, groene beleid willen we invier stappen samen met u realiseren.Stap 1: vergroen uzelf. Volg de tips vanorganisaties als Velt of EVA. Zij nemen

heel wat initiatieven om thuis groener tegaan leven. Hun aanbevelingen zijn goedvoor u, voor Kampenhout én onze planeet.Stap 2: vergroen Kampenhout. Degemeente ondersteunt nu al initiatievenzoals ‘Met belgerinkel naar de winkel’.Maar waar blijft de steun voorevenementen als de Nacht van deDuisternis, de Autovrije dag of Sideways?Groen wil meer van zulke ‘reminders’.Stap 3: vergroen de inspraak. Kampenhoutheeft diverse adviesorganen. Een aantal

maakt aan het einde van een legislatuureen ‘Memorandum’. Voor Groen mag hetnog iets meer zijn. Wij willen alle burgersvoltijds laten participeren aan het beleid.Daarom moeten mandatarissen énburgers permanent verslagen kunnenoproepen van de vergaderingen van deadviesorganen. Deze adviesraden moetenook openstaan voor occasionele leden.Stap 3: vergroen het beleid. Hier willen wemet u steun het verschil maken in de

gemeente- en OCMW-raad. Om écht tewegen in het gemeentebestuur hebbenwe UW stem nodig.Meer info en het volledige programmavindt u op onze website:www.groenkampenhout.be.

OPLOSSINGEN IN KAMPENHOUT DIERENDEREN. NU EN MORGEN

JEAN-PIERREJULES

De druppel holt de steen uit, nietmet geweld, maar door keer opkeer te vallen

DZIERGWA3DE PLAATS VANHAVERBEKE

9DE PLAATS

Groen ziet het OCMW als eenaparte gemeentelijke entiteitdie een eigen ‘sociale’opdracht heeft.Grote projecten gebeuren echterin overleg met het college vanburgemeester en schepenen. Dit'ons kent ons-beleid’ leidde in hetverleden tot een constructie alsde ‘glazen zaal’ en tot deSeniorenflats aan Zuurhage,bedoeld als ‘serviceflats’ maaromwille van te duur‘gedevalueerd’. Ook van 20sociale woningen ‘in eigen beheer’moest het OCMW terugkomen.Prijs: 70.000 euro aan Havilandom nu in erfpacht aan Providentiaover te laten.De huidige OCMW-raad waarvan iktwee jaar raadslid was, erfdeminder prettige dingen uit devorige ‘legislatuur’, maar toentoch beslist door dezelfdepartijen!Een aantal zaken hoeven echtniet veel geld te kosten: minder-mobielencentrale, preventief eninformatief (geestelijk)gezondheidsbeleid,bejaardencoaches…Komt iedereen er graag werken?Een conditio sine qua non in allehulpbetoon!Flexibiliteit? Vrouwgehospitaliseerd, man kan nietnaar het strijkatelier, want er iseen wachtlijst!Meer hulptechnologie in dethuiszorg of een groter rusthuis?Stem Groen.

OCMW: ONSKENT ONS?

Een groen beleid in de gemeente begint bij uzelf. Daarom heeft GroenKampenhout haar programma in een groene politieke piramide gegoten, naar hetvoorbeeld van de bekende voedselpiramide.

VERGROEN KAMPENHOUT

Page 6: Gemeenteraadsverkiezingen 2012

OPLOSSINGEN IN KAMPENHOUT DIERENDEREN. NU EN MORGEN

Na enige omzwerving zal het lokale bedrijventerreinaan Kampenhout-Sas worden ontwikkeld. VolgensUNIZO is het realistisch om dit milieuvriendelijk,klimaatneutraal, met een beperkte parking,gemeenschappelijke energievoorziening en eeneigen waterzuivering uit te voeren.

Er zijn ook zaken die weinig geld kosten en alleen enigeecologische creativiteit van de gemeentelijke dienstenvergen. Zo kunnen we grasvlakten in gemeentelijkeparken of aan openbare gebouwen heraanleggen metstreekeigen beplanting die de biodiversiteit in onzegemeente verhoogt. Het Park van Relst is een goedvoorbeeld.Als er in Kampenhout stukken bos worden gekapt, bijvoorbeeld door Natuurpunt of particulieren, willen wegraag weten waar dit wordt gecompenseerd doornieuwe aanplanting.Trage wegen worden functioneel met elkaar verbondenen bewegwijzerd zodat ze opnieuw worden gebruikt voorkorte verplaatsingen in eigen dorp.Groen vraagt al jaren om een schuldafbouw. Nu betalenwe elk jaar opnieuw twee miljoen euro aan kapitaal eninteresten terug aan Dexia, voor geld dat door de jarenheen werd ontleend voor investeringen. Ook de reserveszijn stilaan opgebruikt. Het volgende bestuur zal detering naar de nering moeten zetten en niet méér geldmogen uitgeven dan er binnenkomt.Aan u om te bepalen aan wie u al die keuzestoevertrouwt.

KOKEN KOST....

... GELD

Als u op 14 oktober kiest, kiest u de kok maar het menu ende ingrediënten liggen grotendeels vast door beslissingenuit het verleden. Een aantal keuzemenu’s zijn mogelijkmaar koken kost geld. En het geld is beperkt, al zijn erpolitici die dat nonsens vinden. Hier volgt een greep uit deplannen die op uitvoering wachten, mét de suggesties vanGroen:

• Rioleringswerken gebeuren in samenwerking met Aquafinen zij bepalen ook de prioriteit en het tempo waarmee datgebeurt. Samen met de rioleringswerken vernieuwt degemeente de straten en worden overal fietspadenaangelegd. Maar rioleringswerken kosten geld, en eendeel betaalt de bewoner bij zijn aansluiting op het nieuweriool. Op afbetaling bijvoorbeeld?

• Voor het nieuwe gemeentehuis werden plannen gevraagdaan een studiebureau. De loods achter de huidigeschepenzaal werd al aangekocht. De verwachttekostprijs zal in de miljoenen lopen. Is dit prioritair?

• Een nieuwe bocht moet de Bulsomstraat doen uitkomenrecht tegenover de Bergstraat. Kan dit ook een nieuwkruispunt of een rotonde worden?

• Achter de huidige sporthal wordt een recreatief sportparkontwikkeld. De eerste plannen zijn meer die van eenvoetbalpark. De renovatie van de uitgeleefde sporthalzou in eerste raming 800.000 euro kosten. Misschienkunnen we daarmee beginnen?

• De Lijn wil tegen 2020 een tramlijn langs de N21. Bij deaanleg van de busbanen hebben we geleerd dat degemeente wel degelijk invloed kan uitoefenen op deplannen voor deze gewestweg. Zullen de betrokkenenvan bij de eerste plannen worden geïnformeerd?

SARAH VEREYCKENNINA COCHET

2DE!PLAATS4DE PLAATS

DUWER KAMPENHOUTTORBEYNSERIK

TREKKER PROVINCIE

Page 7: Gemeenteraadsverkiezingen 2012

ZET ONS AAN HET WERK VOOR EENGROENE PROVINCIE

LIJSTTREKKERPROVINCIE

WIE IS GROEN IN VLAAMS-BRABANT

1

De uitdagingen voor Vlaams-Brabant zijn groot. Dossiers als Uplace, de verbreding vande Ring, de economische knooppunten,… hebben nood aan een groene en doordachteaanpak. Groen heeft slimme, realistische oplossingen in huis die ook in deze provinciehet verschil kunnen maken. Oplossingen die goed zijn voor het milieu én voor uwportemonnee. Het is de hoogste tijd voor een ander beleid in Vlaams-Brabant. Een groenbeleid waar ook ú beter van wordt. Geef Groen dus uw stem en zet ons in uw provincieaan het werk.

STOP DE VERSTENING

ERIK TORBEYNSSolidariteit, engagement en ploegwerk: de basispijlers van scouting draag ik nog steeds diep in mijnhart. Na 12 jaar constructieve oppositie in de gemeenteraad van Kampenhout wil ik nu ook in deprovincieraad meewerken aan een duurzaam beleid. Het dossier van de afvalverbrandingsoven inKampenhout bewijst dat de provincie een belangrijke rol speelt bij het afwegen van de verschillendebelangen. Communicatie en transparantie zijn daarbij van heel groot belang.

DE VLAAMS-BRABANTSE LIJST

1.

3.

2.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

ERIK TORBEYNS,Gemeenteraadslid inKampenhout, 49

SARAH SNEYERS,

JOOS VEREERTBRUGGHEN,

GHISLAINE DUERINCKX,

BERT VANNIEUWENHUYSE,

LEENTJE VAN AKEN,

PIETER ROWIES,

SYLVIE GAHY,

YVES ROUSSEAUX,

ILSE RYMENANTS,

BART VERSTOCKT,

FRANCINE DE PRINS,

JEROEN PINOY,

LETICIA SERE,

EDDIE BOELENS,

ALENA VAN DEN BUSSCHE,

LIEVEN RAL,

MAGDA VAN STEVENS,

PETER LOMBAERT,

Bewust thuiswerkende ouder,juriste, 47

Huisarts, schepen in Meise, 62

Bediende, provincieraadslid,Wezembeek, 61

Acteur, Wemmel, 39

Docent, provincieraadslid,Londerzeel, 48,

Leraar Lager Onderwijs,Hoeilaart, 31

Lerares L.O., schepen inHoeilaart, 50

Leraar L.O., Kapelle-op-den-Bos, 54

Gemeenteraadslid Kapelle-op-den-Bos, 39

Freelance regisseur,Steenokkerzeel, 45

Sociaal-cultureel werker,Vilvoorde, 39

Student, Zaventem, 21

Administratief bediende,Meise, 26

Journalist, gemeenteraadslidin Overijse, Zennezot, 49

Lerares op rust, ex-schepen inVilvoorde, 64

Advocaat, Kortenberg, 48

Bediende, gemeenteraadslidin Grimbergen, 48

Federaal ambtenaar,Grimbergen, 55

Page 8: Gemeenteraadsverkiezingen 2012

ELKE STEM OP GROEN IN KAMPENHOUTRENDEERT

1. CARLODANIËLS,Stafmedewerker, sociaalbewogen, energie-coördinator, Buken,47

SARAHVEREYCKEN,Studente, muziek, jeugd,fanfare, Loverdal, 24

JEAN-PIERREDZIERGWA,Psychiatrie, VlaamsePrimitieven, Kuifje & Friet,Festina Lente

NINACOCHET,Bediende, mama van eenzoontje, Kampenhout, 20

MICHIELZWAENEPOEL,Papa van 2 dochters,begeleider in OTB,Kampenhout, 38

ANNELUCAS,3 kinderen, 2 kleinzonen,werkt in dethuislozenzorg, Relst

BENNYCOCHET,Gehuwd , vader van 2dochters en opa van eenkleinzoon, K'hout

MACHTELDSOETEMANS,Analyste, Berg, 37

JULESVANHAVERBEKE,Vormingswerker, Buken,54

KRISTIENHUBRECHTS,Positief denkend, creatiefbezig, Nederokkerzeel, 47

JOSSTERCKX,Directeur KenniscentrumSociaal Europa, Buken, 53

ANNEMIEVANDAMME,Bediende, Buken, 47

JOHANBLANCKAERT,Opvoeder internaat,natuurliefhebber,festivalganger, 46j. jong

BEADE MARREE,3 zonen, hobbykoken,zeilcrew, psychologie,Nederokkerzeel

FRIEDALAMPAERT,Consulente voor socialprofit organisaties,Nederokkerzeel

ERIKTORBEYNS,3 zonen, geëngageerdburger, raadslid,Nederokkerzeel, 49

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.