Gemeentelijk infoblad februari 2015

40
februari 2015 - Jrg. 20/2 Concessie cafetaria sporthal 04 Nieuwe reglementen voor verenigingen 06 Gratis naar Carnaval Oilsjt 13 'Defecte' vuilniszakken? 15 'Rustnbeetje' in valentijnsstemming 16 TE HUUR ZAAL Zie blz. 6

description

 

Transcript of Gemeentelijk infoblad februari 2015

Page 1: Gemeentelijk infoblad februari 2015

februari 2015 - Jrg. 20/2

Concessie cafetaria sporthal 04Nieuwe reglementen voor verenigingen 06

Gratis naar Carnaval Oilsjt 13'Defecte' vuilniszakken? 15

'Rustnbeetje' in valentijnsstemming 16

TE HUUR

ZAALZie blz. 6

Page 2: Gemeentelijk infoblad februari 2015

2 • www.haaltert.be

We laten de receptiemaand achter ons en springen wat rustiger de maand februari in.

Met gedrevenheid en enthousiasme zullen we als beleidsploeg verder werken aan onze meerja-renplanning.

Transparant communiceren blijft ons engagement. Zo kunt u de meerjarenplanning en het aan-gepast budget terugvinden op onze gemeentelijke website.

Kijk ook verder in dit blad naar info over de aangepaste reglementen op het gebruik van onze gemeentelijke infrastructuur en materiaal en de invoering van een vervoersdienst. Deze regle-menten kwamen tot stand uit het beleidscafé van 2014, door u, burgers, mee ondersteund en uitgewerkt.

Een verslag over de realisaties van het voorbije jaar en informatie over onze gemeentelijke finan-ciën mag u binnenkort ook verwachten in uw brievenbus.

Februari brengt ook wat romantiek…14 februari is immers een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes. Net daarom staan diverse activiteiten in het teken van Valentijn.

Tip van de maand: onze digitale kadobon als geschenk voor Valentijn!

Ook in ons dienstencentrum gaat men de romantische toer op met bloemschikken en de sfeer-volle film ‘Mamma Mia!’. Neem zeker deel en schrijf je vandaag nog in! Een vleugje romantiek doet iedereen deugd.

Droom je al lang van een job in je eigen gemeente, kijk dan verder en neem initiatief.

De sporthal wacht nog steeds op een uitbater en wil je met kinderen werken… het ‘Sprookjesbos’ zoekt onthaalouders. Kijk de voorwaarden na en ga de uitdaging aan.

Niet te vergeten: in februari genieten onze kids ook van een weekje krokusvakantie. Voor onze kleuters gaat de kleuterhappening weer door. Laat ze maar springen en spelen overdag, dat brengt ’s avonds rust in huis.

Kindercarnaval vieren we in Haaltert, we hopen op een mooie droge winterdag. En mochten jullie met velen een groots carnavalsgebeuren meepikken in één onze buurgemeenten Ninove of Aalst, dan is een goed masker dragen de kunst en genieten met vrienden de garantie voor plezier.

Lachen is en blijft de boodschap bij carnaval. Vergeet echter niet wat een oude wijsheid zegt: ‘de lach is het masker van de smart’.

Veel plezier!Veerle BaeyensBurgemeester

Voorwoord

Beste inwoners

Page 3: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 3

ZITDAGEN VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENENElke donderdagavond van 18 tot 20 uur kunt u terecht bij burgemeester en schepenen.Voor de burgemeester maakt u best een afspraak: 053 85 86 53

RAADSZITTINGEN• De volgende zitting van de gemeenteraad vindt plaats op maandag 23 februari om 20 uur

in de raadszaal van het gemeentehuis, Hoogstraat 41, 9450 Haaltert (2° verdieping).• De volgende zitting van de OCMW-raad vindt plaats op woensdag 25 februari om 19.30 uur

in de raadszaal van het Sociaal Huis, Donkerstraat 30, 9450 Haaltert (1° verdieping).Deze zittingen zijn publiek toegankelijk.

OPENINGSUREN EN ADRESSEN VAN DE GEMEENTELIJKE DIENSTEN, HET OCMW EN HET PWAHet administratief centrum (gemeentehuis), de jeugd- en sportdienst en het sociaal huis zijn open:• elke werkdag van 9 tot 12 uur• op woensdag- en donderdagnamiddag van 13.30 tot 16 uur• op donderdagavond van 18 tot 20 uur

Administratief centrum Sociaal HuisHoogstraat 41 Donkerstraat 30 053 85 86 00 053 85 86 50 [email protected] [email protected] ‘De Pagadder’ (Huis van het kind) SportdienstMiddelkouter 14A Pastorijweg 23 053 85 86 57 054 32 13 15 [email protected] [email protected]

ADRESSEN EN WEBSITES POLITIE EN BIBLIOTHEEKLokale politie Bibliotheek Haaltert Bibliotheek DenderhoutemVlamstraat 5/b6 Achterstraat 2 Adv. De Backerstraat 55 053 84 08 00 053 85 86 60 054 32 52 86 www.lokalepolitie.be/5439 www.haaltert.bibliotheek.be www.haaltert.bibliotheek.be [email protected] [email protected] [email protected]

Nuttige info

Redactie: 053 85 86 64 [email protected]

02 Voorwoord03 Nuttige info04 Gemeentelijk nieuws12 Mobiliteit14 Energie15 Leefmilieu16 Dienstencentrum18 UiT in Haaltert20 UiTkalender

22 Wachtdiensten23 Sociaal Huis25 Jeugd28 Sport30 Bibliotheek34 Cultuur38 Leven in Haaltert40 Kadobon

INH

OU

D

Page 4: Gemeentelijk infoblad februari 2015

4 • www.haaltert.be

Gemeentelijk nieuws

CONCESSIE CAFETARIA SPORTHAL HAALTERT: (TWEEDE) OPROEP TOT KANDIDATENHet gemeentebestuur van Haaltert wenst de cafetaria van de gemeentelijke sporthal (Pastorijweg 23 in 9450 Denderhoutem) in concessie te geven vanaf 1 maart 2015, voor negen kalenderjaren.Alle bepalingen en voorwaarden voor de concessie zijn vervat in het lastenboek, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 september 2014.

U kunt het lastenboek downloaden van onze website:www.haaltert.be (zoeken op “lastenboek”)

Wie geïnteresseerd is, dient zijn kandidatuur aangetekend in te dienen, via het (in het lastenboek) voorziene offerteformulier, onder dubbele en gesloten omslag aan het College van Burgemeester en Schepenen van Haaltert – Dienst Financiën, Hoogstraat 41 9450 Haaltert.

De inschrijvingen moeten ons ten laatste bereiken op woensdag 4 februari 2015 om 10u.

o Voor alle info over de concessievoorwaarden: Serge Van den Bossche, Dienst Financiën, Hoogstraat 41, 9450 Haaltert - 053 85 86 24 of [email protected]

Page 5: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 5

Gemeentelijk nieuws

NIEUWE WET OP HET MEEMOEDERSCHAPIN WERKING SEDERT 1 JANUARI 2015

De afstammingsband van een kind staat vast ten aanzien van de vrouw die van een kind bevalt.

Vroeger kon de mee-moe-der, de echtgenote van de moeder in een niet-hetero-koppel, en die dus niet van het kind bevallen is, enkel via een adoptieprocedure een afstammingsband met hun kind creëren.

Sedert 1 januari van dit jaar is dit veranderd:

• Kinderen die voor 1 januari 2015 geboren zijn, kunnen bij de dienst burgerlijke stand erkend worden door de meemoeder.

• Kinderen die na 1 januari 2015 geboren zijn uit het huwelijk, krijgen automatisch een afstammingsband met de meemoeder.

• Kinderen die na 1 januari 2015 geboren zijn buiten het huwelijk, kunnen bij de dienst burgerlijke stand erkend worden door de meemoeder.

De moeder en de meemoeder kunnen de naam van de meemoeder, de naam van de moeder of een combinatie van beide namen aan hun kinderen geven.

o Voor meer informatie kunt u terecht bij de dienst burgerlijke stand in het gemeentehuis, op 053 85 86 02 of [email protected].

PRIJS DRINKWATER BLIJFT ONGEWIJZIGD IN 2015In 2015 houdt De Watergroep haar tarieven voor de levering van drinkwater ongewijzigd. Voor de klanten in Oost-Vlaanderen betekent dit dat de vaste vergoeding voor standaard verbruik behouden blijft op 53,19 euro per wooneenheid. Het tarief voor drinkwater voor standaard verbruik bedraagt nog steeds 2,12 euro per kubieke meter.

De Watergroep blijft investeren in een kwalitatieve drinkwaterproductie en –distributie, met inzet van de meest recente technologie.

o Meer info: www.dewatergroep.be. Volg ons ook op Twitter: @dewatergroep

Page 6: Gemeentelijk infoblad februari 2015

6 • www.haaltert.be

Gemeentelijk nieuws

WILT UEEN ZAAL HUREN? MATERIAAL ONTLENEN? GEBRUIK MAKEN VAN ONZE VERVOERSDIENST? EEN BEROEP DOEN OP ONZE KOPIESERVICE?KIJK HIER DE NIEUWE VOORWAARDEN NA!Na een uitgebreide bevraging van onze inwoners stelde het gemeentebestuur in de loop van 2014 een aantal nieuwe ontleningsreglementen op voor de Haaltertse verenigingen. Deze traden op 1 januari 2015 in werking. Wij geven u hier een uitgebreid overzicht van het aanbod en de modaliteiten.In het beleidsplan 2014-2019 van de huidige bewindsploeg werd o.a. afgesproken om de gemeen-telijke infrastructuur met zorg op te waarderen en te onderhouden. Om tot een optimaal gebruik van alle gebouwen te komen, zullen we ze vanuit één globale visie beheren. Een evaluatie en aanpassing van het verouderde gebruiks– en zaalverhuurreglement van onze gebouwen drong zich op. Ook de tarieven en voorwaarden van de dienstverlening waren aan herziening toe. We moesten komen tot een hedendaagse prijszetting die zowel economisch als sociaal verantwoord is.

De herwerking werd in 2014 op de sporen gezet. We streefden naar een maximale participatie van alle betrokkenen en organiseerden een tweeledige bevraging: enerzijds een beleidsdag voor de medewerkers van de gemeente, anderzijds richtten we in mei een druk bijgewoond thema-beleidscafé in voor alle inwoners.Uit deze bevragingen kwamen een aantal duidelijke verzuchtingen naar voren:• devraagnaarméérinfrastructuurvoordeverenigingen• denoodaaneentransparanterenduidelijkerreglementvoorzaalverhuur• bijhetgebruikvandezalen:voorrangenfinanciëlestimulansvoordeHaaltertseverenigingen• eeneerlijkeentransparantesubsidieverdeling• duidelijkemaarwerkbareafsprakenoverdekopieservice• denoodaangeactualiseerde,billijketarievenvoordedienstverlening,

o.a. ook om buitensporigheden en misbruiken te vermijden

Page 7: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 7

Gemeentelijk nieuws

De reglementen werden in ontwerpfase uitgebreid besproken op vergaderingen van de verschillende adviesraden en in een werkoverleg met de betrokken diensten.

Hieruit kwamen nog een aantal belangrijke aanpassingen voort:• welomlijndeafsprakenoverhetmultifunctioneelgebruikvandegemeentelijkeinfrastructuur• eenduidelijkeomschrijvingvandegebruikermetvoorrangvoorjeugdensenioren• deopnamevanwettelijkeclausuleszoalsgeluidsnormen,maximalecapaciteitperzaalen

alcoholgebruik• hetaanbiedenvaneenvervoersdienst

De negen nieuwe reglementen werden op 22 december 2014 goedgekeurd door de gemeenteraad. Ze zullen na een jaar geëvalueerd en indien nodig aangepast worden.

ZAALVERHUURHet gemeentebestuur stelt in totaal 13 zalen ter beschikking, verspreid over 6 gebouwen. Samen vormen die het gemeenschapscentrum ’t Kapittel’. Dat is in feite de verzamelnaam voor de culturele infrastructuur die de gemeente Haaltert beheert ‘met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding’

Welke zalen kunt u huren?Elke zaal heeft een andere capaciteit en andere eigenschappen, en kan al of niet gehuurd worden in combinatie met andere voorzieningen. Wij geven u hier alvast een overzichtelijke opsomming.

U kunt de volledige versie van alle reglementen raadplegen via www.haaltert.be/vrijetijdsdienst.

Page 8: Gemeentelijk infoblad februari 2015

8 • www.haaltert.be

Gemeentelijk nieuws

Centrum “De Warande” in Haaltert (boven de bib)

• Zaal1voor20personen• Zaal2voor20personen• Zaal3voor80personen• Zaal1+2voor40personen• Volledigebovenverdieping+keukenophetgelijkvloers

Warandegebouw in Haaltert

• Gelijkvloers:zaal1voor50personen• 1steverdieping(vooraanlinks):zaal2voor20personen

Centrum “De Kouter” in Haaltert

• Polyvalentezaalvoor200-250personen(zitplaatsen) max 560 personen (staanplaatsen)

• Instuifruimtevoor40personen• Volledigeaccommodatie(zaal+instuif+kleedkamer)

Polyvalente zaal “De Berwinne” in Haaltert

• Zaalvoor40personen(zitplaatsen) max 80 personen (staanplaatsen)

Academie voor muziek, woord en dans in Denderhoutem

• Zaal1:Foyervoor50personen• Zaal2:Vergaderzaalvoor30personen(metbar)• Volledigeaccomodatie(inkom+foyer+bar)• Balletzaal(enkelmetaangepastschoeisel,80personen)

HOC “De Fransman” in Heldergem

• Vergaderzaalvoor20personen• Zaal1voor40personenmetkeuken• Zaal2voor40personenzonderkeuken• Grotezaal(zalen1+2)voor100personenmetkeuken

Page 9: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 9

Gemeentelijk nieuws

Wie kan zalen huren?De gemeentelijke zalen worden voor de organisatie van sociaal-culturele activiteiten ter beschik-king gesteld aan verschillende soorten gebruikers.

De gebruikers worden (o.a. voor de prijszetting) onderverdeeld in 5 categorieën:• erkendeverenigingenuitHaaltert

(die lid zijn van een adviesraad)• niet-erkendeverenigingenuitHaaltert(geenlidvaneenadviesraad)• scholen,overheidsinstellingen,organisatiesenpersonen• verenigingenvanbuitenHaaltert• lokalemiddenstanderskunneneenvergaderzaalhuren

(tussen 8 en 17 uur)Wij verhuren niet aan politieke verenigingen, aan personen voor privé-aangelegenheden noch voor commerciële doeleinden of activiteiten met commerciële inslag.

Hoe en wanneer vraagt u een zaal aan?U kunt uw aanvragen indienen op www.haaltert.be/e-loket, met het elektronische ‘aanvraag-formulier evenement’, ten vroegste 12 maand op voorhand en ten laatste 30 dagen voor het evenement plaatsvindt.

Hoeveel bedraagt de huurprijs?Surf naar www.haaltert.be/vrijetijdsdienst voor een gedetailleerde prijslijst (‘retributiereglement’)

o Nog vragen? Neem gerust contact op met de dienst vrije tijd – cultuur via [email protected] of 053 85 86 34.

VERHUUR VAN MATERIALENOm de organisatie van sociaal-culturele evenementen verder te ondersteunen, stelt de gemeente een aantal materialen ter beschikking. Wij voorzien ook de mogelijkheid om de ontleende materialen ter plekke te brengen en af te halen.

Wat kunt u ontlenen?Het aanbod van de materiaaldienst omvat:

• eenmobielemuziekinstallatie• tentoonstellingspanelen(per10)• 24podiumelementen(perstuk)• eengrootoverdektpodium(55m²)• 220stoelen• 8tafels• 20blokplaten(voortafels)• 220nadars• verkeerssignalisatie

(borden, o.a. parkeerverbod, ...)• tweemobieleelektriciteitskasten• vlaggenmasten(incl.vlaggen)

Page 10: Gemeentelijk infoblad februari 2015

10 • www.haaltert.be

Gemeentelijk nieuws

Wie kan ontlenen?•erkendeverenigingenuitHaaltert (die lid zijn van een adviesraad)•niet-erkendeverenigingenuitHaaltert (geen lid van een adviesraad)•scholen,overheidsinstellingen,organisatiesenpersonen•verenigingenvanbuitenHaaltert•lokalemiddenstanders

Nadars en verkeerssignalisatie worden ook uitgeleend aan individuele burgers en aan aannemers die werken uitvoeren in opdracht van een inwoner op het grondgebied van Haaltert.

Deze materialen worden niet uitgeleend aan politieke vereni-gingen, aan personen voor privé-aangelegenheden noch voor commerciële doeleinden of activiteiten met commerciële inslag.

Wannneer en hoe kunt u beroep doen op de vervoersdienst?• Vervoervanmaterialenisenkelmogelijkbinnenhetkadervandesociaal-culturelewerking.• Dezedienstkanmaximaal10keerperjaaraangevraagdworden.• Devervoersdienstblijftbeperkttot24uurperingebruikname.• HetvervoergebeurtenkelbinnenBelgië.• Hetgemeentebestuurstelteenchauffeurterbeschikking.• Degebruikermoetminstenséénmedewerkerterbeschikkingstellenvoorhetin-enuitladen.• Degebruikermoeteenplanenadresvanafhalingen/ofleveringvoorzien.

Hoe aanvragen?U kunt uw aanvragen voor materialen en vervoer van materialen indienen op www.haaltert.be/e-loket, met het elektronische ‘aan-vraagformulier evenement’, ten vroegste 12 maand op voorhand en ten laatste 30 dagen voor het evenement plaatsvindt.

Hoeveel kosten deze diensten?Surf naar www.haaltert.be/vrijetijdsdienst voor een gedetailleerde prijsopgave (zie ‘retributiereglement op het gebruik van gemeentelijke materialen’ en ‘retributiereglement op de vervoersdienst’).

o Nog vragen? Neem gerust contact op met de dienst vrije tijd – cultuur via [email protected] of 053 85 86 34.

Page 11: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 11

Gemeentelijk nieuws

KOPIESERVICE Vanuit de nood aan duidelijke maar werkbare afspraken voor de kopieservice groeide een nieuw retributiereglement op drukwerk voor de Haaltertse verenigingen. Doel van het regle-ment is ook om het papierverbruik te beteugelen en verspilling tegen te gaan.

Wie kan er terecht?Verenigingen die aangesloten zijn bij één van de erkende adviesraden, inrichters van buurt-feesten die ondersteund worden in het kader van de buurt- en wijkwerking, parochies en scholen.

Wat kunt u in druk geven?U kunt op deze dienst beroep doen voor het drukken van informatieve artikels, interne me-dedelingen, aankondigingen, uitnodigingen, programma’s, liedjesteksten,…Voor scholen bieden wij ondersteuning bij de werking van het oudercomité en de communi-catie van de school naar de ouders.Teksten met partijpolitieke of commerciële inslag zijn niet toegelaten!

Wat doen wij concreet?Wij drukken of kopiëren de binnengebrachte documenten op papier van de gemeente.Het standaardpapier is wit A4 of A3 van 80g. Andere grammages en kleuren zijn mogelijk maar niet altijd in voorraad. Raadpleeg onze website (> 'retributiereglement op drukwerk voor verenigingen') voor een compleet over-zicht. Enkel voor andere grammages of voor gekleurd papier mag de aanvrager zelf papier bin-nenbrengen waarop het drukwerk uitgevoerd wordt. Wij voorzien geen inbind- of sorteerservice.

Hoe een aanvraag voor drukwerk indienen?U kunt uw aanvragen voor drukwerk indienen op www.haaltert.be/e-loket, met het elektroni-sche ‘aanvraagformulier drukwerk'. Reken 4 werkdagen voor de afwerking van uw drukopdracht.

Hoeveel kost deze dienstverlening?Surf naar www.haaltert.be/vrijetijdsdienst voor een gedetailleerde prijslijst (‘gemeentelijk retributiereglement op drukwerk voor verenigingen’).

o Nog vragen? Neem gerust contact op met de dienst economaat via [email protected] of 053 85 86 31.

Page 12: Gemeentelijk infoblad februari 2015

12 • www.haaltert.be

Mobiliteit

RESPECTKomt van re-spect; (beter) kijken naar de ander, waardoor je de kwaliteit van die ander beter waarneemt, en je jezelf wat minder belangrijk maakt ten opzichte van die ander (creëert bescheidenheid).De lokale politie Denderleeuw/Haaltert zal in februari een intensieve campagne voeren die de weggebruiker moet aanzetten tot een veiliger gedrag in het verkeer en tot meer respect voor andere bestuurders. Uit reeds uitgevoerde enquêtes van het BIVV bij diverse weggebruikers blijkt dat een gebrek aan respect voor de verkeersregels en andere weggebruikers de voornaamste bron van verkeersonveiligheid is.

Gedragingenvangemotoriseerdeweggebruikerswordendoorniet-gemotoriseerdeweggebrui-kers als gevaarlijker beschouwd en vice versa. We stellen vast dat er vandaag een gebrek aan respect in het verkeer is, niet alleen ten opzichte van de wegcode, maar ook ten opzichte van de anderen.

Hieronder vindt u de vier meest irriterende gedragingen:• tedichtachtereenvoorliggerrijden(bumperkleven)• niet-gebruikenvanderichtingaanwijzers• dewegafsnijdenvaneenautomobilistdiewordtingehaaldomdathij/zijtetraagrijdt• bellenzonderhandenvrijekittijdenshetrijden

Page 13: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 13

Een voetganger die knikt of zijn hand opsteekt omdat hij mag over-steken is het meest geapprecieerde gebaar, gevolgd door een automobi-list die zijn hand opsteekt omdat hij/zij mocht invoegen.Ook als politie vragen wij aan de weggebruikers het nodige respect en verdraagzaamheid wanneer wij 'prioritair rijden' in het verkeer, met blauwknipperlichtensirene.Geraakniet in paniek en ga niet nutteloos vertragen. Rij gewoon vlot door tot je een plekje vindt om de weg zo snel mogelijk vrij te maken. Zo kunnen wij snel en veilig op onze bestemming geraken om hulp te bieden!

VEILIG NAAR OILSJT CARNAVAL MET DE LIJN GRATIS PENDELBUSSEN OP 15 FEBRUARIGRATIS NACHTBUSSEN EN SPECIALE DIENSTREGELING OP 15, 16 EN 17 FEBRUARI

De nervositeit neemt toe in Aalst en omgeving want Carnaval Aalst is weer in aantocht! Ook de chauffeurs van De Lijn zijn opnieuw paraat om iedereen veilig heen en terug te brengen. Naar aanleiding van de stoet op zondag 15 fe-bruari worden opnieuw extra ritten ingelegd op de vaste buslijnen van en naar Aalst. Voor Haaltert is dat op lijn 82 en 87, die Heldergem, Haaltert en Kerksken aandoen.Ook op zondag 15/2 zijn er ook terug gratis pen-delbussen vanuit industriezone III Erembodegem en Wijngaardveld naar het centrum. U kunt uw wagenkwijtindegratisPark+Ridezones.Voor wie zich eens goed in de carnavalsgekte wil storten, zijn er ook nog de traditionele nachtbussen: met lijn 82 geraak je omstreeks 0.20 u. en 2.20 u. nog in Haaltert en Kerksken. Ze zijn ook dit jaar gratis dank zijn de stad Aalst en de provincie.o Folders met de speciale dienstregeling zijn beschikbaar in onze folderrekken. U kunt de folder ook raadplegen op www.haaltert.be > zoek op “Carnaval Aalst’.

Mobiliteit

Page 14: Gemeentelijk infoblad februari 2015

14 • www.haaltert.be

Energie

ONTLEEN GRATIS EEN ENERGIEMETER OP HET WOONLOKET VAN UW GEMEENTEZuinig omspringen met energie is dus heel actueel. Met een energiemeter kunt u energieverslindende toestellen opsporen en het energieverbruik verminderen. Daarnaast is het sowieso nuttig dat u zich ervan bewust bent hoeveel elk elektrisch toestel in uw woning precies verbruikt. De energiemeter is eenvoudig te plaatsen tussen het stop-contact en de stekker van het verbruikstoestel. U kunt deze energiemeter gratis ontlenen op het woonloket van de gemeente. o Wenst u meer info? Onze huisvestingsambtenaar helpt u graag verder met uw vragen, aan de balie in het gemeentehuis, of contacteer hem op 053 85 86 26 of [email protected].

STROOMTEKORT HOEFT NIETHaaltert zit niet in het afschakelplan, maar samen kunnen we een afschakeling in andere gemeenten helpen vermijden. Wij geven je alvast vijf tips om stroom te besparen.

1. Let op je elektrische waterkokerWees je ervan bewust dat een waterkoker veel vermogen gebruikt (2000 watt) om het water op te warmen. Doe er dus niet meer water in dan nodig en vermijd het gebruik ervan op momenten waarop het elektriciteitsverbruik het hoogst ligt, meer bepaald tussen 17 en 20 uur.

2. Word de koning(in) van het eenpansgerechtBeperk je verbruik tot één vuur. Moet je toch wat koken? Draai de warmteknop terug zodra je water borrelt.

3. Leef meer ‘unplugged’De laders van je elektrische tandenborstel, je gsm of je laptop trek je best uit wanneer je ze niet nodig hebt, en zeker tijdens de piekmomenten (tussen 17 en 20 u.). Ze verbruiken immers meer dan je denkt!

4. Keep it coolJe koelkast en diepvriezer zijn samen goed voor 18% van je stroomverbruik. Hou de deur zoveel mogelijk gesloten. Maak er een sport van om alles in één keer uit je koelkast of diepvriezer te halen en ontdooi regelmatig je diepvriezer zodat hij minder verbruikt.

5. Surf draadloosGebruikje‘unplugged’laptopinplaatsvaneendesktopomtesurfen en laad je batterij buiten de piekmomenten op!

Waar wil jij het verschil maken? Thuis, op het werk, op school of in je vereniging? Maakt niet uit, doe mee en roep anderen op om ook zuinig om te springen met energie! Op www.offon.be vind je nog meer gedetailleerde tips, interessante affiches én materiaal om zelf aan de slag te gaan. Stel het niet uit en… bespaar ze!

Page 15: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 15

Leefmilieu

‘DEFECTE’ VUILNISZAKKEN?Neem contact op met Ilva. U krijgt gratis nieuwe zakken! De afgelopen maanden kreeg ILvA meerdere klachten binnen over slechte gele zakken (60 l) voor restfractie. Particulieren en verkoop-punten meldden dat deze zakken onderaan gemakkelijk scheurden door een slechte lasnaad of dat de lasnaad zelfs helemaal ontbrak. Dit is een fabricagefout.

o Met een dergelijke klacht kunt u bellen naar 053 85 85 45 en een afspraak maken met een brigadier van ILvA die de 'defecte' zakken bij u thuis komt omwisselen. Er wordt enkel geruild met wat er nog fysiek kan teruggegeven worden.

NATUURPUNT HAALTERT ORGANISEERTWINTERWANDELINGIN ‘DEN DOTTER’Op zondag 8 februari Ook in de winter kan je volop genieten van ons prachtig natuurgebied.Jonas en Bjorn tonen je tijdens deze wandeling dat de natuur in deze periode van het jaar niet "dood" is en er nog heel wat te ontdekken is!

We starten de wandeling om 14 uuraan hoeve Van Den Bossche(Aaigemdries 11 in Aaigem).

o Meer info: Bob Lambrechts: [email protected]

Page 16: Gemeentelijk infoblad februari 2015

16 • www.haaltert.be

Dienstencentrum

LAAT U OOK IN FEBRUARI VERLEIDEN DOOR ONS AANBOD!Niet te missen deze maand:Op dinsdag 03/02 vertonen wij vanaf 14 uur de romantische musical ‘Mamma Mia!’met alle bekende hits van Abba.Op dinsdag 10/02 van 10 tot 12 u: Bloemschikken voor Valentijn 17/02 van 10 tot 12 u: Zapatta Shoes: verkoop van comfortschoenen, juwelen, handtassen,... 17/02: vanaf 14 u. Bingo

Altijd GRATIS: ons vast activiteitenaanbodComputercafé Breien en handwerk WandelenElke donderdag tussen 10/02 en 24/02 5 en 19/02 om 14 u.van 10 tot 12 u. vanaf 13.30 u. Zitgym Kaarten of Petanque Knutselen met je kleinkind24/02 van 10 tot 11 u. 12 en 26/02 om 14 u. 18/02 om 14 u.

Bezoek aan de vrijdagmarkt: 20/2 om 9 uur met aansluitend middagmaal in woonzorgcentrum ‘Sint-Jozef ’ ♥♥

♥ ♥

♥♥

♥♥♥

DIENSTENCENTRUM ‘RUSTNBEETJE’

Page 17: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 17

Dienstencentrum

Tweemaal per week serveren wij een lekkere en gezonde maaltijdElke dinsdag en donderdag bent u vanaf 11.30 uur welkom voor een maaltijd bestaande uit: soep, hoofdgerecht, dessert, water en koffie tegen de prijs van 6 euro (4 euro met een UiTpas aan kansentarief). Reserveren is verplicht: ten laatste dinsdagmiddag voor de maaltijd op donderdag en vrijdag-morgen voor die van dinsdag. U kunt ter plaatse reserveren of op 053 85 86 35.

Ontdek het gevarieerde aanbod van ons bibpunt.Geraakjealsseniornietgemakkelijkindebibliotheek?Kom dan eens grasduinen in de boeiende selectie van ons bibpunt. We zijn open op woensdag-namiddag 04/2 en 18/2 (van 14 tot16 u.). U ontdekt er zeker iets naar uw gading.

Is dat nog te moeilijk voor u? Maak dan gebruik van onze boekendienst ‘bib aan huis’. Wij brengen de bibliotheek naar u toe! Om te weten hoe dat in zijn werk gaat: 053 85 86 60.

Pedicure / manicure: gun uzelf een maandelijks verwenmoment!Op donderdag 12/2 bent u tussen 9 en 12 u. welkom voor een deugddoende voet- of hand- verzorging. Een sessie duurt 45 minuten en kost 20 euro. Inschrijven is verplicht. U vindt de lijst aan de ingang van het dienstencentrum. Terugbetaling via uw ziekenfonds is mogelijk. Vraag het na.

Vervoer nodig?Maakgebruikvanonzevervoersdienst‘MOBI+’! U leest er alles over in de folder in onze rekken of bel: 053 85 86 50

o Meer info of inschrijving: ga eens langs in het dienstencentrum, Heldergemstraat 136 in Heldergem of 053 85 86 36

Page 18: Gemeentelijk infoblad februari 2015

18 • www.haaltert.be

DIENSTENCENTRUM HELDERGEM Gezonde maaltijdElke di en do vanaf 11.30 u.BibpuntWo 4 en 18/2 van 14 tot 16 u.Breien en handwerkDi 10 en 24/2 vanaf 13.30 u. (gratis)ComputercaféElke do van 10 tot12 u. (gratis)WandelenDo 5 en 19/2 vanaf 14u. (gratis)Knutselen met je kleinkindWo 18/2 vanaf 14 u. (gratis)Kaarten of petanqueDo 12 en 26/2 om 14 u. (gratis)ZitdgymDi 24/2 van 10 tot 11 u. (gratis)Pedicure/manicureDo 12/2 van 9 tot 12 u.Filmvoorstelling 'Mamma Mia!'Di 3/2 om 14 u.Bloemschikken ValentijnDi 10/2 van 10 tot 12 u.Zapatta Shoes: verkoop Di 17/2 van 10 tot12 u.Bingo Di 17/2Samen naar de vrijdagmarkt + maaltijd in WZC Sint-Jozef Vr 20/2 om 9 u.

WELZIJNSSCHAKEL HAALTERTPraatcafé met groenten- en fruitverkoopElke eerste za van 10 tot 11.30 u.Activiteitenmiddag (met maaltijd)Elke do van 10 tot 14 u.Refter Sociaal Huis (via koer)Info: 0477 63 36 10

OKRA HAALTERT Kaarten en crea Ma 2 en 9/2 van 14 tot 18 u.Centrum ‘De Kouter’Info: 0477 50 52 21Dansen Ma 2 en 9/2 van 18.30 tot 19.30 u., en di 3, 10 en 24/2 van 13.45 tot 16.15 u.Centrum ‘De Kouter’Info: 0477 50 52 21WandelenVr 6, 13, 20 en 27/2 om 14 u.Vertrek aan Centrum ‘De Kouter’Info: 053 84 04 04Tai Chi Do 5, 12 en 26/2 van 9.30 tot 10.30 u.Centrum ‘De Kouter’Info: 0477 50 52 21

OKRA DENDERHOUTEMWandelen Elke ma en do om 14 u.Vertrek: parking boven kerk DenderhoutemInfo: 054 32 48 20DansenElke do om 14 u.Zaal ‘Hand in Hand’Info: 054 33 69 16HobbyElke wo om 14 u.Zaal ‘Hand in Hand’Info: 054 33 11 20Tai ChiElke wo om 9.30 u.zaal ‘Hand in Hand’Info: 054 32 39 16

OKRA KERKSKEN KaartnamiddagWo 4/2 om 13.30 u.HOC HeldergemWandelenMa 9 en 16/2 om 13.30 u.Vertrek: kerk KerkskenInfo: 053 83 43 04CarnavalsfeestVr 20/2BowlingMa 23/2, vertrek om 13.45 u.Sint-Martinuskerk KerkskenInfo: 053 83 23 30

BOND VAN GEPENSIO-NEERDEN HELDERGEMCrea en KaartenElke eerste ma om 13.30 u.HOC HeldergemInfo: 053 62 64 89

S-SPORT HAALTERTTurnen voor 50+’ersElke ma van 14 tot 15 u.Sporthal DenderhoutemInfo: 0497 42 26 02

PC TERHEIDENPetanque (indoor)Iedere ma, wo, za, zo vanaf 14 u.PC Terheiden, Eigenstraat 150Info: 0485 97 86 84, [email protected]

SPELOTHEEK "DE BOUWDOOS"Spelactiviteiten engratis speelgoed ontlenenWo 4/2 van 14 tot 17 u.Wo 18/2 van 14 tot 16 u.Do 19/2 van 18 tot 20 u.Donkerstraat 30 (achter Sociaal Huis)Catalogus: zoeken.haaltert.bibliotheek.be > "spel"

Permanent aanbod

Page 19: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 19

GEZINSBOND HAALTERT-KERKSKENJeugdballet TaglioniPrijs: € 30 (leden), € 40 (niet-leden)Centrum ‘De Kouter’Info: 053 83 51 00, www.gezinsbondhaaltert-kerksken.be

GEZINSBOND DENDERHOUTEMKids Dance voor kinderen van 5 tot 7 jaarElke zo van 10 tot 11 u.Prijs: € 25 (leden) of € 35 (n.l.)Sporthal DenderhoutemInfo: 0477 49 12 75, [email protected] voor jongens en meisjes van 8 tot 12 jaarElke zo van 11 tot 12 u.Prijs: € 25 (leden) of € 35 (n.l.)Sporthal DenderhoutemInfo: 0477 49 12 75

CINDERELLA’S STORIESSahaja Yoga meditatieLeer mediteren en ervaar de voordelenElke wo van 20 tot 22 u.Prijs: € 3/lesNieuwstraat 25, DenderhoutemInfo: 054 32 40 49 www.ikmediteer.be

MOKUSO RYU Kun Tai Ko JIU-JITSU Elke ma, wo en vr van 19.30 tot 21.30u.Prijs: € 160 (3 gratis proeflessen!)Maenwo:zaalRoxy,KerkskenVr: zaal De Berwinne, HaaltertInfo: 0485 87 17 04 www.kun-tai-ko.be

KVLV DENDERHOUTEMConditiegymElke di van 19 tot 20 u.Sporthal DenderhoutemPrijs: € 20 (leden) en € 25 (niet-leden) per 10 beurtenInschrijven: ter plaatse of via [email protected]

HELDERGEMSE JOGGERSStart to Run Elke zo van 10.30 tot 12 u.Elke wo van 20 tot 21 u.HOC HeldergemInfo: [email protected]

VITA-ATOMJeugdatletiekVondelhof, DenderhoutemLidgeld: € 65Info: www.vita-atom.be

KRC HAALTERT VoetbalPrijs: € 150Dreef HaaltertInfo: ronny.van.hoorebeke1 @pandora.be

FC KERKSKEN Voetbal (vanaf 5 jaar)Lidgeld: € 200Bergstraat 70A, 9451 KerkskenInfo: 053 83 84 76

GEMENGD KOOR “VROLIJKE MUSICI” HAALTERTZingenElke wo van 20 tot 22 u.lokaalWypenstal,Wypenstal-straatInfo: 053 41 66 14, [email protected]

KMM Moed en volhardingAtom PercussionElke wo van 19 tot 20.30 u.JeugdmuziekgroepElke vr van 19 tot 20.15 u.HarmonieElke vr van 20.30 tot 22.30 u.Repetitielokaal: Borrekent 78BInfo: [email protected] www.moed-en-volharding.be

VADERLANDSLIEVENDE KRINGWO2-verzetsmuseum ‘De Patrijs’Warandegebouw,Sint-Goriks-plein 17, HaaltertOpen elke 1ste zo van 10 tot 14 u.Rondleidingen op aanvraagInfo: 053 84 02 46, [email protected]

MINI MUSEUM MUSSENZELEElke 1ste en 3de zo van 14 tot 18u.enopafspraak.GratisMussenzele 1, HaaltertInfo: 053 84 15 13, [email protected], www.mussenzele.be

HEEMKUNDIGE KRINGDocumentatiecentrum Elke eerste zo en tweede do van 10 tot 12 u.Warandegebouw, HaaltertInfo: 0472 80 99 12, [email protected]

GEMEENTEBESTUUR HAALTERTToeristisch infopunt in de hoofdbibliotheekAchterstraat 2, HaaltertInfo: 053 85 86 60, www.haaltert.be/bezoekers

Page 20: Gemeentelijk infoblad februari 2015

20 • www.haaltert.be

VR 6/2KAARTING - BELOTTENvan 20 tot 23.30 u. - JeugdheemOrganisator: KWB HaaltertInfo: [email protected]

ZA 7/2SPAGHETTIFESTIJNvan 17 tot 22 u.Borrekent 78B, DenderhoutemOrganisator: "Moed en Volharding"Jeugdmuziekgroep en Atom Percussion Prijs: A volonté € 9, kinderportie € 6

ZO 8/2SPAGHETTIFESTIJN Zie za. 7/2

UITWAAIEN AAN ZEE Zie blz. 29

WINTERWANDELINGin Den Dotter Zie blz. 15

ZA 14/2HERDENKINGSMISom 18.30 u. in de parochiekerkEN OPENING TENTOONSTELLINGtot zo 22/2 in de muziekacademieelke dag open van 14.30 tot 17 u.

VR 20 /2EETFESTIJN Wielrenner Jonas De Schryvervan 17.30 tot 22 u.Zaal "Den Deysel" (voetbalplein) Dwarsstraat, Denderhoutem

ZA 21 /2EETFESTIJN Wielrenner Jonas De Schryver Zie vr. 20/2

1ste TEAM VIJVERMAN-KWISom 19.30 u. HOC HeldergemOrganisator: Team Vijverman (atletiek)Inschrijving: € 20/groep van max. 4 pers.Info: 0473 66 73 90, [email protected]

ZO. 22/2KOFFIECONCERT MET FOLKMUZIEKOM 15 u. in het jeugdheem, HaaltertOrganisator: Davidsfonds HaaltertDeelname € 8, leden € 6

WO 25 /2INSCHRIJVING SPEELPLEINWERKINGHELDERGEMvan 18 tot 20 u. - HOC HeldergemContant betalen € 6 /kind /dag +kleefbriefjemutualiteitmeebrengen

DO 26/2HET VERHAAL VAN WARD VAN HET 13eTheatervoorstellingom 20 u. | bib Zie blz. 30

activiteitenkalender februari

Page 21: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 21

EEN TUIN OM VAN TE SMULLENvan 19.30 tot 22 u.Zaal Hand in Hand, DenderhoutemOrganisator:GezinsbondDenderhoutemInfo: [email protected] verplicht

ZA 28 /2INSCHRIJVING SPEELPLEINWERKINGHELDERGEMvan 14 tot 16 u. - HOC HeldergemMeebrengen: contant € 6 /kind /dag enkleefbriefjemutualiteit

DEADLINE INFOBLAD MAART VOOR VERENIGINGENWenst u uw activiteiten gepubliceerd te zien in de UiTkalender

van het gemeentelijk infoblad van maart 2015?Bezorg uw informatie vóór dinsdag 3 februari 2015 aan de dienst communicatie,

Hoogstraat 41, 9450 Haaltert, liefst per e-mail op [email protected] ook uw activiteiten in op www.uitdatabank.be. Handig en volledig gratis!

Uw evenementen worden zo automatisch mee opgenomen in onze UiTkalender en verschijnen op de gemeentelijke website www.haaltert.be.o Meer info? 053 85 86 64 of [email protected]

DATA: DONDERDAG 5, 12, 19 MAART TELKENS VAN 19.30 TOT 22 U.Inschrijven: via www.vormingplus.be met code: 15045HA

Prijzen: 30 Euro (Standaard) - 6 Euro (Omnio of werkzoekenden)Begeleiding: Inge Van Droogenbroeck

Plaats: HOC ‘De Fransman’, Heldergemstraat 136 in 9450 HeldergemGeorganiseerd door de dienst sociale zaken ( 053 85 86 35)

Page 22: Gemeentelijk infoblad februari 2015

22 • www.haaltert.be

Wachtdiensten

APOTHEKERSOm te weten welke de dichtstbijzijnde apotheek met wachtdienst is, kunt u terecht op 0903 99 00.Op www.apotheek.be kunt u terecht voor alle informatie over de Belgische apotheken met wachtdienst.

GENEESHERENHuisartsenwachtpost Regio Aalst: 0900 69 018Op dit nummer kunt u terecht voor dringende medische problemen ’s avonds, tijdens het weekend en op feest- en brugdagen.Tijdens het weekend (vanaf vrijdag 19 uur tot maandag 8 uur) en op feest- en brugdagen kunt u, bij voorkeur na afspraak, bij de huisartsenwachtpost terecht voor een consultatie. Adres: Leopoldlaan 44 te 9300 Aalst

TANDARTSEN 053 70 90 95Zaterdagen, zon- en feestdagen van 9 tot 18 uur

ZELFSTANDIGE VERPLEEGKUNDIGENDekringzelfstandigeverpleegkundigenregioAalst–Ninove-Geraardsbergenheefteen permanente wachtdienst voor deze regio. Deze dienst is te bereiken op 070 22 26 78.

WIT-GELE KRUIS OOST-VLAANDERENHetWit-GeleKruisOost-Vlaanderenbiedtinheeldeprovincieeenpermanentieaan voor alle verpleegkundige verzorgingen. De wachtdienst is 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7 bereikbaar op het nummer 09 265 75 75.

BLOED GEVEN

In de maand februari is er geen bloedinzameling in Haaltert.Voor andere inzamelplaatsen: kijk op www.bloedgevendoetleven.be

AA-GROEP “SAMEN GELUKKIG”Iedere maandag om 20 u. in het Jeugdheem, Bruulstraat, Haaltert.

AA-GROEP “SAMEN TEVREDEN”Deze vergaderingen vinden iedere dinsdag plaats van 19.30 tot 21.30 uur in de polyvalentezaal,Schoolstraat2,9320Nieuwerkerken-Aalst.Telefonisch kan men steeds terecht bij AA-ADB Antwerpen, 03 239 14 15of bij Herman, 053 62 61 19.

Page 23: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 23

Sociaal Huis

PWA HAALTERT - AFDELING DIENSTENCHEQUESAls particulier kunt u beroep doen op het PWA-dienstenchequebedrijf voor alle activiteiten van huishoudelijke aard (poetsen, strijken, afwassen, ...) bij u thuis. Er wordt gewerkt in blokken van 4 uur, per week of per 14 dagen.

HetsysteemvandedienstenchequesstaatlosvanhetPWA-systeem.Hetgroteverschilis,datdienstenchequewerknemers een volwaardige job krijgen en niet langer in de werkloosheid zitten.

Hoeveel kost een dienstencheque?U betaalt slechts 9 euro per uur en het is bovendien fiscaal aftrekbaar. U bent wettelijk in orde en dus ook verzekerd.

Hoe kunt u dienstencheques bekomen?Voor de gratis inschrijving en voor het bestellen van de cheques kunt u terecht bij het PWA. U kunt het inschrijvingsformulier ook online invullen op www.dienstencheques-rva.be.Wanneer uw gebruikersnummer is toegekend, kunt u dienstencheques bestellen. Vooraleer de cheques effectief te bestellen, kunt u best contact opnemen met het PWA om na te gaan wanneer uw poetshulp zal starten.

o Wenst u meer informatie? Contacteer ons!Dienstencheque-onderneming PWA Haaltert, Donkerstraat 30, 9450 Haaltert. 053 85 86 55, fax 053 85 86 45, [email protected]

Open: elke werkdag van 9 tot 12 uur, ook op woensdag- en donderdagnamiddag van 13.30 tot 16 uur en op donderdagavond van 18 tot 20 uur

Page 24: Gemeentelijk infoblad februari 2015

Sociaal Huis

IK WORD ONTHAALOUDERBen jij iemand… die geniet van het verzorgen en vertroetelen van kleintjes? die rustig en geduldig kan blijven bij huilende baby’s en ondeugende peuters? die graag samenwerkt bij het uitoefenen van je beroep?

Dan is werken als samenwerkende onthaalouder misschien iets voor jou! Als samenwerkende onthaalouder vang je kinderen van 0 tot 3 jaar op samen met een collega onthaalouder. Als samenwerkende onthaalouder hoef je geen huis ter beschikking te hebben. Je werkt samen met je collega in het ‘Sprookjesbos’. Deze opvang is ondergebracht op het eerste verdiep van het IBO ‘De Pagadder’, Middelkouter 14A te 9450 Haaltert.

Als onthaalouder, aangesloten bij een dienst voor opvanggezinnen, werk je onder het sociaal statuut ‘onthaalouder’. Hiermee bouw je o.a. pensioenrechten op en geniet je van een ziekte-uitkering mocht je ziek worden,... De dienst regelt voor jou de administratie en facturatie van de ouders, jij hoeft dus zelf geen centen van ouders te ontvangen. Wij zorgen ervoor dat je een vergunning krijgt en bezorgen alle nodigedocumentenaanKindenGezin.

Gezocht profiel • Minimum 18 jaar oud • Beschikken over een blanco uittreksel uit het strafregister model 2 • Medisch geschikt zijn • Over een diploma beschikken of bereid zijn dit te behalen

(vb. kinderzorg, begeleider in de kinderopvang, jeugd- en gehandicaptenzorg,…) • Voldoende Nederlands kunnen spreken en schrijven

Heb je interesse?Stuur dan zeker voor 14 februari je CV en motivatiebrief op t.a.v. Dienst opvanggezinnen, Sociaal Huis, Donkerstraat 30 te 9450 Haaltert.

o Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact op met de dienst via: [email protected] of 053 85 86 47.

WIJ ZOEKEN NOG EEN KAPITEIN

Page 25: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 25

Jeugd

INFORMATIEPUNT OPVOEDINGS-

ONDERSTEUNING

In de onthaalruimte van het Sociaal Huis bieden wij je een brede waaier aan brochures over de meest diverse opvoedingsthema’s. Verdere onder- werpen zijn in voorbereiding.

Kom gerust eens grasduinen in ons aanbod!

Vind je niet wat je zoekt of heb je liever een persoonlijk onderhoud?

Neem dan contact op met Anke De Schrijver. Zij is de coördinator van het Huis van het Kind en maakt graag tijd voor al je bijkomende vragen!

o Contact: [email protected] of 053 85 86 38

Seksualiteit

Zindelijkheid

Straffen en

belonen

De apenjaren Socialevaardigheden

Scheiding

Nieuw

samengesteld

gezinPesten

Slapen

Angst

Moeilijkeeter

Page 26: Gemeentelijk infoblad februari 2015

26 • www.haaltert.be

Jeugd

♥♥

Spelotheek ‘De Bouwdoos’

Donkerstraat 30 in Haaltert (tussen het Sociaal Huis en kinderopvang ‘De Pagadder’)

We zijn open opWOENSDAG 4 FEBRUARI van 14 tot 17 uur

Met een knutselactiviteit voor Valentijn en een lekkere pannenkoek!

DONDERDAG 19 FEBRUARI van 18 tot 20 uur

EXTRA OPENING tijdens de krokusvakantie !!!WOENSDAG 18 FEBRUARI van 14 tot 16 uur

ONLINE CATALOGUS:http://zoeken.haaltert.bibliotheek.be

De spelotheek is een spel- en ontmoetingsruimte

voor jong en oud! Kinderen kunnen er spelen met hun ouders en met leeftijdsgenootjes.

Ouders, grootouders, leerkrachten,... kunnen er met elkaar praten en ervaringen uitwisselen.

Je kunt al het speelgoed gratis ontlenen, net zoals in de bibliotheekMet al je vragen rond opvoeding ben je bovendien altijd welkom

bij spelothecaris Anke!

Aarzel dus niet om eens langs te komen!

Page 27: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 27

Jeugd

Centrum De Warande (boven bib). Achterstraat 2 - 9450 Haaltert

13, 14 en 15 april 2015 telkens van 9 tot 16 u. Tijdens de middag is er een pauze voorzien van 12 tot 13 u.

24 euro of 6 euro (UiTpas aan kansentarief)

Lunchpakket

Inschrijven kan vanaf 26 februari 2015 om 18 u. via www.haaltert.be/e-loket

WAAR ?

WANNEER ?

KOSTPRIJS ?

NODIG ?

INSCHRIJVEN?

Page 28: Gemeentelijk infoblad februari 2015

28 • www.haaltert.be

Jeugd / Sport

INSCHRIJVING SPEELPLEINWERKING HELDERGEMWOENSDAG 25 FEBRUARI VAN 18 TOT 20 u.ZATERDAG 28 FEBRUARI VAN 14 TOT 16 u.

In HOC ‘De Fransman’, Heldergemstraat 136, HeldergemMeebrengen:contant€6/kind/dag+eenkleefbriefjevandemutualiteit

FIETS OP REGELMATIGE BASIS, DAT IS GEZOND!En dat kan samen met ons! Interesse? Neem dan contact op met de fietsclub "Vriendenkring Jozef De Brouwerroute". Info: 053 83 39 46 (Paul Temmerman). Of kom naar de infoavond op dinsdag 17 maart om 19 u. in de kantine van Kaatsclub Terjoden, Kleine Dries 8a in Haaltert.

FIETSTOCHT "FITPLUS"TOPRIT 35 KM EN 50 KMZondag 22 februari

Ingericht door W.T.C. Terjoden. Start aan fitnesszaak Fitplus / MFC "De Keij", Hoogstraat 79, Haaltert. Van 8.30 tot 10.30 u. met bevoorrading in Wichelen. Iedereen van harte welkom!

WIELERTOERISTENCLUBTERJODEN - HAALTERT

Page 29: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 29

Sport

UITWAAIEN AAN ZEE: ZEEBRUGGE EN LISSEWEGEZONDAG 8 FEBRUARI 2015

In de voormiddag verkennen we het pittoreske dorpje Lissewege met zijn witgeverfde huisjes, het in de zomer charmant bebloemde kanaaltje, met in het midden een reusachtige kerk en de unieke tiendenschuur van de voormalige abdij ‘Ter Doest’. Rond 12.30 u. gaan we samen eten.In de namiddag gaan we naar Zeebrugge. Op de westelijke dam langs de havengeul is de St.George’sDay-wandelingtoegankelijkvoorhetgrotepubliek,totindezee.Dezewandelingherinnert aan een belangrijke gebeurtenis in WO1. De wandelaars kunnen zo ten volle genieten vanhetmooieschouwspelvandezee,dehavenactiviteitenenendeskylinevanBlankenberge.Nadien wandelen we op het strand tot in Blankenberge, waar we nog iets gaan drinken vooraleer we naar Haaltert terugkeren.Praktisch• vervoermetautobus-vertrekom9u.aanhetgemeentehuisvanHaaltert• terugthuisomstreeks19u.• prijs(lunchnietinbegrepen):leden€10,niet-leden€12,prijsvoorgezinmetkinderen€25Inschrijven is noodzakelijkDoor e-mail naar [email protected] of telefoontje en door overschrijven op nummer BE 63 0834 5996 4808 met vermelding van het aantal personen.

o Meer info: Magda Van Oost 053 83 21 46

Page 30: Gemeentelijk infoblad februari 2015

30 • www.haaltert.be

Bibliotheek

OPHELIAVOORLEESUURTJE

Speciaal voor Valentijn brengen we een verhaal met ons verteltheatertje. Joppe, het vriendje van Ophelia heeft last van vlinders in zijn buik. Ophelia wil hem helpen: misschien is hij wel erg ziek! Ondertussen vertellen haar vrienden elkaar over Joppes ziekte, en ieder dier maakt het net iets erger…Alle kinderen van 5 tot 8 jaar zijn welkom. Inschrijven hoeft niet.

o Wanneer: woensdag 11 februari van 14 tot 14.30 u. in hoofdbib en filiaal

‘HET VERHAAL VAN WARD VAN HET 13e’THEATERVOORSTELLING

‘Aanvallen!’ is het verhaal van ‘Ward van het 13de, de muzikale bewerking van de gelijknamige romanvanRolandBergeys.Daarinvertelthijhetrelaasvanzijngrootvader,Ward(Eduard)Ceulemans, frontsoldaat in de 13e linie tijdens de eerste wereldoorlog. Tijdens de oorlogsjaren ontmoette hij zijn vrouw Ida Dergent, die gevlucht was naar het Engelse Elisabethville, waar ze bommen maakte voor het front.o Wanneer: donderdag 26 februari om 20 u.Waar: Bibliotheek Haaltert, Achterstraat 2Prijs: 3 euro (vvk: 2 euro) Kaarten zijn te verkrijgen in de hoofdbib en het filiaal.

Page 31: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 31

Bibliotheek

BOEKBINDEN’WORKSHOP I.S.M. VORMINGPLUS

Wil je ingewijd worden in de geheimen van dit oude maar toch nog altijd springlevende am-bacht? Heb je interesse in de geschiedenis van het boekbinden? Wil je je eigen vaardigheden verkennen en met karton, papier, lijm, schaar, naald en draad, kleuren en materialen aan de slag gaan? Veel heb je niet nodig: wat inzicht, durf en een beetje gevoel voor esthetiek en afwerking. We begeleiden je op je eerste stappen in de boekbinderswereld. Handig als je een oud boek wil herstellen, of zelf een mooie agenda, notitieboek of fotoalbum wil maken.

o Wanneer: Dinsdag 24 februari, 3, 10, 17, 24 en 31 maart 2015 van 19.30 tot 22 u.Waar: Bibliotheek Haaltert, Achterstraat 2Prijs: 95 euro (standaard) – 47 euro (Omnio of werk-zoekenden) incl. 35 euro materiaalkostenInschrijven: Online via www.vormingplus-vlad.be of tel. 054 41 48 02 (Vormingplus)Lesgever: Stan VerhoevenOrganisatie: Bibliotheek Haaltert i.s.m. Vormingplus

MUZIEK OP JE IPAD’ - VAN ITUNES TOT SPOTIFYWORKSHOP I.S.M. VORMINGPLUS

Ontdek tijdens deze cursus hoe je muziek kan beluisteren en beheren op je iPad. Je maakt niet alleen kennis met de bediening van iTunes, je gaat ook aan de slag met een paar toffe apps en je komtmeertewetenoverstreamingaudioeninternetradio.KlinktditalsChinees?Geenpro-bleem, tijdens de cursus leggen we alles duidelijk uit. We voorzien een iPad voor wie er nog geen heeft.o Wanneer: Donderdag 19 en 26 maart 2015 van 19.30 tot 22 u.Waar: Bibliotheek Haaltert, Achterstraat 2Prijs: 20 euro (standaard) – 4 euro (Omnio of werkzoekenden)Inschrijven: Online via www.vormingplus-vlad.be of tel. 054 41 48 02 (Vormingplus)Lesgever: Stefaan Van der Biest

Page 32: Gemeentelijk infoblad februari 2015

32 • www.haaltert.be

Bibliotheek

BIBART STELT VOOR

‘THE LUNCHBOX’in CC De Werf in Aalst op dinsdag 24 februari om 19.45 u.

In deze bitterzoete Indische prent gaat de liefde van de man door de maag. Een verwisseld lunchpakket verenigt een vrouw die passioneel kookt en een man die er van harte van geniet, zonder dat ze elkaar ooit ontmoeten.

Deze lichtvoetige, smakelijke film verkent op ori-ginele wijze de liefde en de wijze waarop de mens soms zijn eigen identiteit verliest in de maalstroom van het leven.

De film wordt ingeleid door een filmkenner.

o Een plaats reserveren kan via [email protected] of 053 72 38 51 (bib Aalst)

NIEUWE CINÉBIB-COLLECTIEWERELDCINEMA IN DE KIJKER

Tot half maart kan je in de bib terecht voor een mooie collectie wereldcinema op dvd. OnderandereBlueJasminevanWoodyAllen,ElefanteBlancovanPabloTraperoen La vie d’ Adèle van Kechiche kunnen tijdelijk ontleend worden in onze bibliotheek.

Page 33: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 33

Bibliotheek

Openingstijden hoofdbib Haaltert Openingstijden filiaal Denderhoutem

Dinsdag & Donderdag 15.30 tot 19.30 u. Dinsdag 17.30 tot 19.30 u.

Woensdag 13.00 tot 17.00 u. Woensdag 13.30 tot 16.30 u.

Vrijdag & Zaterdag. 09.00 tot 12.00 u. Zaterdag 09.00 tot 12.00 u.

Zondag 10.00 tot 12.00 u.

OMUNDO: DE KLEINE WERELDBIBLIOTHEEKOMundo is een project van Stichting Lezen dat de mooiste prentenboeken uit de hele wereld wil binnenbrengen in multiculturele klassen. Kinderen uit veel verschillende culturen komen in

Vlaamse kleuter- en lagere schoolklassen terecht. Bij aankomst in Vlaanderen worden zij ondergedompeld in onze taal en gewoontes,

in onze cultuur en – in het beste geval ook – onze boeken. Met dit project wil Stichting Lezen deze kinderen de kans geven

om iets over zichzelf en hun eigen achtergrond te vertellen in hun Vlaamse klas. Vanaf nu kan je in de hoofdbib de prentenboeken uit de collectie OMundo ontlenen in hun originele taal. Bij elke boek hoort een verwerkingsfiche en Nederlandse vertaling.De collectie werd voor onze bibliotheek aangekocht door

het samenwerkingsverband BibArt met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

SPAARACTIE EERSTE LEZERTJESi.s.m. BibArt en met steun van de provincie

De bib is een leuke plek om naartoe te komen, ook voor kinderen van het eerste leerjaar. Als zij 5 keer naar de bib komen met hun spaarkaart, kunnen ze die omruilen voor een superfantastisch leesgroeiboek van Akim.

Kinderen die geen spaarkaart hebben, kunnen er eentje afhalenindebib.

Er kan nog tot eind juni gespaard worden.

Nog geen lid van de bib? Geenprobleem,jekangratislidworden!

Page 34: Gemeentelijk infoblad februari 2015

34 • www.haaltert.be

Cultuur

NIEUWE SUBSIDIEREGELING VOOR ORGANISATIECOMITESBEKIJK HIER DE VOORWAARDEN

Sinds 1 januari is het nieuwe ‘reglement subsidiëring organisatiecomités’ in werking. De volledige tekst kunt u raadplegen op www.haaltert.be/feestraad.Tot de gemeenteraad van 22/12/14 waren er twee reglementen samen in voege: één op basis van eenpuntensysteemeneenanderopbasisvaneenforfaitairebetoelaging.Omdetoekenningvande subsidies objectiever en eenduidiger te maken, werd het vroegere reglement met het punten-systeemgeactualiseerdenopengetrokkennaaralleorganisatiesenverenigingendiefestiviteitenorganiseren en zo een bijdrage leveren om van onze gemeente een bloeiende gemeenschap te maken. Door het nieuwe reglement komt dus subsidiegeld terug naar de bevolking en worden verenigingen objectief ondersteund.

Een ‘organisatiecomité’is elke vereniging, buurtcomité, organisatie of groepering die een activiteit, feestelijkheid, evenement of bijeenkomst organiseert die toegankelijk is voor alle inwoners van Haaltert.

Om subsidies te kunnen ontvangen, moet een organisatiecomité voldoen aan deze voorwaarden:•DezetelvanhetorganisatiecomitémoetzichinHaaltertbevinden.•Omdewerkingtestaven,dientujaarlijkseenactiviteitenverslageneenfinancieelverslaginbij het gemeentebestuur en de feestraad.•Degeorganiseerdeactiviteitenmoetenplaatsvindenindegemeenteenopenstaanvooralle inwoners.•Deopbrengstenvandeactiviteitenmoetengebruiktwordenomnieuweactiviteitente organiseren van algemeen belang voor de inwoners van Haaltert, ter ondersteuning van verenigingen van algemeen belang of ter ondersteuning van kansengroepen. Ze kunnen ook geschonken worden aan goede en sociale doelen.•Desamenstellingvanhetbestuur-bestaandeuitminstens3leden-wordtovergemaaktaanhet gemeentebestuur en de feestraad.•Hetorganisatiecomitémoetperwerkjaarminstens2activiteitenorganiserenmeteentotale waarde van minstens 15 punten. De puntenverdeling vindt u terug in het reglement.De gemeentelijke feestraad (adviesraad voor feestelijkheden) beoordeelt de activiteiten, berekent de punten en legt deze jaarlijks voor aan het gemeentebestuur.o Voor meer info kunt u steeds terecht bij de dienst cultuur (tevens secretariaat van de feestraad): Hoogstraat 41, Haaltert - [email protected] - 053 85 86 34

Page 35: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 35

Cultuur

NIEUW REGLEMENT BUURTCOMITES 11 JULIFEESTENHet gemeentebestuur werkte een nieuw reglement uit voor het verlenen van subsidies aan buurtcomités die een activiteit plannen in het kader van de Vlaamse feestdagWat is een buurtcomité?Een buurtcomité bestaat in deze context uit minimum één inwoner van Haaltert die op het grondgebied van Haaltert een activiteit organiseert in het kader van de Vlaamse feestdag. Over welke subsidie gaat het precies?De gemeentelijke subsidie vervangt niet de subsidie die uitgereikt wordt door de Vlaamse gemeenschap in het kader van “Vlaanderen Feest!” (zie ook vlaanderenfeest.eu) maar wordt aanvullend door de gemeente toegekend voor activiteiten die binnen deze campagne in Haaltert georganiseerd worden.Aan welke voorwaarden moet de activiteit voldoen?De geplande activiteit moet plaatsvinden tussen het laatste weekend van juni en 11 juli en mag niet doorgaan op de dag dat de gemeente zelf een activiteit voorziet in het kader van de Vlaamse feestdag. In 2015 is de gemeentelijke viering gepland op zaterdag 11 juli vanaf 19 uur in centrum ‘De Kouter’.Op alle communicatie over de activiteit moet vermeld worden dat deze activiteit georganiseerd wordt in samenwerking met de gemeente Haaltert.Hoe moet u de aanvraag indienen?Elke aanvraag moet ten laatste 3 maand op voorhand ingediend worden met het elektronische ‘aanvraagformulier evenement’ op www.haaltert.be/e-loket.o Meer info: contacteer de dienst cultuur: [email protected] of 053 85 86 34.

UITNODIGING COMITE VOOR ‘VLAANDEREN FEEST’Reeds meer dan 10 jaar organiseren in onze gemeente evenveel buurt- en stratencomités

rond de Vlaamse feestdag een gezellig samenzijn. Het gemeentebestuur en de cultuurraad zorgen samen met het 11 juli-comité voor de officiële plechtige viering. Om ook van deze

viering een groter volksfeest te maken, worden wakkere dorpsgenoten uitgenodigd om het 11 juli-comité te versterken, al dan niet vanuit hun culturele of sociale vereniging.

Deze nieuwe medewerkers zullen met open armen ontvangen worden op de dienst cultuur, Hoogstraat 41, 9450 Haaltert, [email protected] of 053 85 86 34.

Page 36: Gemeentelijk infoblad februari 2015

36 • www.haaltert.be

Cultuur

BEZIGE BIJTJES HAALTERT ORGANISEERT 5de EDITIE OPENDEURDAGEN & TENTOONSTELLING

Vanaf vrijdag 13/03 tot en met zondag 29/03/15 organiseerthobbyclub'BezigeBijtjesHaaltert'voor de vijfde keer zijn opendeurdagen op het gelijkvloers in het Warandegebouw aan het Sint-GorikspleininHaaltert.Debezoekerskunnenereen divers aanbod aan tentoongestelde handwerken bekijken zoals: kantklos, lintjeskant, zwart borduren, hardanger ,diverse brei- en haaktechnieken.

Tijdens de tentoonstelling worden er ter plaatse demonstraties gegeven van bepaalde handwerk-tech-nieken en kan men informatie verkrijgen over de cursussen die wij organiseren.

De tentoonstelling is gedurende drie weekends in maart doorlopend van 10 tot 17 uur vrij toegankelijk:vrijdag 13/3 - zaterdag 14/3 - zondag 15/3vrijdag 20/3 - zaterdag 21/3 - zondag 22/3, vrijdag 27/3 - zaterdag 28/03 - zondag 29/03

OproepHELP ONS EEN NIEUWE WANDELKAART VOOR HAALTERT SAMENSTELLEN!9 jaar geleden stelde VZW ‘De Streekspiegel’ in samenwerking met het gemeentebestuur van Haaltert een wandelkaart samen met ‘7 verrassende wandelingen’ in onze gemeente. In deze reeks ‘anders bekeken’ kwamen Erpe-Mere en Denderleeuw reeds eerder aan bod.Gezienonzevoorraadvollediguitgeputis,gaanwewerkmaken van een nieuwe editie. Er wordt een werkgroep opgericht, die zal bestaan uit geïnteresseerde burgers van de verschillende deelgemeenten, uitbaters van logies in onze gemeente en vertegenwoordigers van de Heemkundige Kring Haaltert.Vandaar onze oproep. Ben je geïnteresseerd, ken je de wandelwegen in de gemeente en heb je zin om mee te werken? Stel je kandidaat door vóór 15 februari 2015 een e-mail te sturen naar de gemeentelijke cultuurdienst: [email protected].

Page 37: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 37

Cultuur

OproepGEMEENTELIJKE CULTUURRAAD ZOEKT LEDENBent u minstens 18 jaar, geïnteresseerd in cultuur en wilt u zich samen met ons inzetten voor een rijk cultureel aanbod in onze gemeente? Zet dan mee uw schouders onder het cultuurbeleid in Haaltert en word lid van de algemene vergadering van de Cultuurraad!o Stuur uw kandidatuur met motivatie voor 15 februari 2015 naar de dienst cultuur: Hoogstraat 41, 9450 Haaltert of [email protected]

WIE HELPT?Veel bezoekers aan het documentatiecentrum van de Heemkundige Kring in het Warandegebouw zijn blij verrast door de veelzijdigheid aan documenten die kunnen geraadpleegd worden.

Iedereen kan helpen om ons aanbod nog groter te maken!Kijk eens op zolder, in die oude schoendoos. Misschien vindt u nog oude pamfletten, foto’s, bidprentjes, doodsbrieven ,...?Gooi zeker niks weg maar schenk uw vondsten aan de Heemkundige Kring. Alles wordt met veel liefde geklasseerd en zorgvuldig bewaard voor het nageslacht! Als u dat wenst, scannen wij de documenten in en bezorgen u alles terug.Familiekundigen, leerlingen en studenten zullen u dankbaar zijn.o Meer info: [email protected], www.hkhaaltert.be.

OproepELFNOVEMBERGROEP ZOEKT VLUCHTROUTESDe Elfnovembergroep is een organisatie uit de Westhoek die de Eerste Wereldoorlog wil blijven 'her - denken'. Sinds enkele jaren werken ze vol ijver aan de aanleg van een gedachtenistuin in Westouter, om niet te vergeten dat zovelen - zeker in de Westhoek, maar eigenlijk ook overal - kinderen, klein-kinderen en achterkleinkinderen zijn van vluchtelingen. Op een palenwand in de tuin komen dit jaar panelen waarop de vluchtroutes van zoveel mogelijk families zullen geplaatst worden, uit de 2 wereldoorlogen, maar ook van vandaag of uit andere periodes. o Hebt u een vluchtverhaal in de familie en kent u de vluchtroute, dan mag u die voor 1 mei 2015 opsturen naar vzw Elfnovembergroep, Wijtschatestraat 2, 8956 Kemmel of naar [email protected]. Neem ook eens een kijkje op www.11nov.org.

Page 38: Gemeentelijk infoblad februari 2015

38 • www.haaltert.be

GEBOORTENFien Vernaillen ° Aalst 20/11Yarne Van Snick ° Aalst 25/11Andreas Noël ° Aalst 27/11Eden Tshilongo ° Aalst 27/11LynLeaD'haeseleer °Aalst27/11FebeSteyaert °Jette25/11Fenna Daems ° Aalst 3/12Nina Stroobants ° Aalst 6/12

Will Asselman ° Aalst 8/12Andres Janssens ° Aalst 13/12Ibe Timmerman ° Aalst 13/12Loewis Scheerlinck ° Aalst 16/12Louie Verbraekel ° Aalst 17/12David Paul Jaime Van der Biest ° Aalst 19/12Yorben Van Impe ° Aalst 21/12

Leven in Haaltert

OVERLIJDENS

DenderhoutemGeertOscarMarieTack °Gent13/07/1962-†Oostende3/12/2014JanJozefBergmans °Brussel1/06/1933-†Haaltert6/12/2014RogerAugustBellemans °Ninove6/07/1936-†Haaltert9/12/2014MariaTheresiaChristien °Liedekerke23/04/1929-†Aalst21/12/2014EdgarEduardJosephHuylebroek °Denderhoutem5/12/1922-†Leuven25/12/2014PaulAchielFransStrypens °Gent6/02/1940-†Aalst28/12/2014MarcelMadeleineVerbeeren °Denderhoutem21/03/1945-†Haaltert3/01/2015

HaaltertMaria-TheresiaVanderElst °Okegem18/09/1937-†Haaltert2/12/2014RogerCansse °Haaltert30/08/1930-†Haaltert5/12/2014GastonLeopoldVandenEeckhout °Haaltert19/09/1924-†Haaltert6/12/2014FransJosephPiron °Haaltert9/07/1929-†Haaltert13/12/2014MariaIvettaChristianaTas °Kerksken24/12/1933-†Haaltert17/12/2014PaulaMariaClariceDeBie °Haaltert26/05/1920-†Erpe-Mere23/12/2014MariaMagdalenaDeSpiegeleer °Haaltert13/02/1930-†Erpe-Mere24/12/2014StefaniaElisabethCallebaut °Heldergem31/03/1916-†Haaltert25/12/2014MariaMargarethaScheerlinck °Kerksken19/10/1922-†Haaltert26/12/2014DenisePhilomèneVlassenbroeck °Onkerzele8/07/1928-†Haaltert31/12/2014CelestinaVandenBossche °Haaltert12/01/1924-†Aalst1/01/2015GhislaineVanderEecken °Geraardsbergen5/06/1928-†Haaltert7/01/2015

Page 39: Gemeentelijk infoblad februari 2015

www.haaltert.be • 39

HeldergemMariaElviraDeRijck °Heldergem24/12/1924-†Aalst30/11/2014FransMagdalenaBerckmans °Ninove20/03/1947-†Haaltert20/12/2014

KerkskenEtienneGustaafDeBruyn °Aalst15/07/1954-†Haaltert7/12/2014FrankyRenéDePelsmaeker °Aalst17/08/1967-†Aalst8/12/2014HermanFransRaes °Kerksken27/04/1933-†Aalst17/12/2014AlfridaDeGroote °Herzele21/03/1939-†Aalst21/12/2014JosephWillyMenschaert °Denderhoutem1/12/1944-†Haaltert31/12/2014

JUBILEA60 jaar (diamanten huwelijksjubileum)4februari BertrandAlfonsVandenBergheenDelphinaBuyl50 jaar (gouden huwelijksjubileum)19februari WilliamEdmondVandeVeldeenJulianaMariaDeSchryver19februari PaulPhilemonGustaafDeKockenAnnitaAdolphinaImpens

Leven in Haaltert

Op 4 september 2014 werd Senne Aernaut geboren en zorgde daarmee voor een viergeslacht in de familie, samen met overgrootvader Maurice, opa Marnix en papa Niels.

Page 40: Gemeentelijk infoblad februari 2015

HET IDEALE

VALENTIJNSGESCHENK!

Koop de kadobon in het gemeentehuis of in de bibliotheek

en schenk hem aan de persoon van uw dromen!

De bon wordt als betaalmiddel aanvaard bij alle handelaars met een raamsticker.

De volledige lijst vindt u steeds op www.haaltert.be.

♥♥ ♥

♥♥♥ ♥

♥♥