Gebruiksaanwijzing - GOSSEN METRAWATT GMC-I Gossen-Metrawatt GmbH 9 3.3 PSI module activeren Om de...

Click here to load reader

 • date post

  01-Mar-2020
 • Category

  Documents

 • view

  8
 • download

  1

Embed Size (px)

Transcript of Gebruiksaanwijzing - GOSSEN METRAWATT GMC-I Gossen-Metrawatt GmbH 9 3.3 PSI module activeren Om de...

 • SECUTEST PSI® 3-348-713-054/8.08

  Gebruiksaanwijzing

 • 2 GMC-I Gossen-Metrawatt GmbH

  1

  2

  3

  4

  5 6

  7

  8

  10

  9

  11

  12

  13

  14 15 16 17

  18

  5 SECUTEST PSI

  GO SS

  EN

  M

  ET RA

  W AT

  T

  CA

  M ILL

  E B AU

  ER

  GO SS

  EN

  M

  ET RA

  W AT

  T

  C AM

  ILL E B

  AU ER

 • 1 Papiervakdeksel

  2 Metalen as voor papierrol

  3 Papierrol

  4 RS 232 interface voor PC of barcode-lezer

  5 Bevestigingsschroeven

  6 Inktlintcassette

  7 Papieropening met afscheurrand, opklapbaar

  8 Vlakbandkabel met RS 232 stekker als verbinding tussen PSI module met het testinstrument

  9 Signaallamp, brandt bij ingeschakelde batterijvoeding

  10 Batterijvak voor 4 x 1,5 V pen-lite (achterzijde)

  11 Wisknop om aparte tekens of in combinatie met de Shiftknop (16) complete zinnen te wissen

  12 Knop voor het papiertransport

  13 Invoerknop om een invoer af te sluiten en met een volgende invoer te beginnen

  14 Spatieknop om spaties in te geven

  15 Geheugenknop om het laatste meetprotokol op te slaan

  16 Shiftknop ter omschakeling van kleine naar hoofdletters Knop schakelt dan om naar punt ( . ) Knop schakelt dan om naar onderstrepen ( _ )

  17 Knop activeert de PSI module en start het printen

  18 Afsluitdeksel om de sondekabel in de deksel van de Secutest te kunnen opbergen

  Comando’s met gecombineerde toetsen t.b.v. tekstverwerking

  + Wist de zin waarin de cursor staat.

  + Alle ingevoerde tekst wordt gewist, vooropgesteld dat de cursor in een actief tekstveld staat

  + Het laatst opgeslagen protokol wordt gewist, mits er geen PSI moduul venster actief is.

  + De PSI module wordt gereset, alle opgeslagen informatie wordt gewist! Dit is aleen in het menu Setup onder het hoofdstuk geheugen wissen mogelijk.

  FF

  ENTER

  STORE

  ,

  - PRINT

  1

  STORE

  0

  GMC-I Gossen-Metrawatt GmbH 3

 • Inhoud Pagina Pagina

  4 GMC-I Gossen-Metrawatt GmbH

  1 Toepassing ................................................................................................6

  2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN EN MAATREGELEN .....................................7

  3 INBEDRIJFNAME .......................................................................................8 3.1 Inktlint en batterijen plaatsen .......................................................................8 3.2 PSI module inbouwen ..................................................................................8 3.3 PSI module activeren ...................................................................................9

  4 BASISINSTELLINGEN ...............................................................................10 4.1 Tijd instellen .............................................................................................10 4.2 Kop- en bodemteksten programmeren en wissen ........................................10 4.3 Geheugen wissen ......................................................................................11

  5 PROTOKOL WEERGEVEN, PRINTEN EN OPSLAAN ....................................12 5.1 Protokol weergeven en tekst programmeren ...............................................12 5.2 Protokol automatisch opslaan .....................................................................14 5.3 Protokol snel opslaan ................................................................................14 5.4 Opgeslagen protokollen opvragen ...............................................................15 5.5 Potokol printen ..........................................................................................15

  6 Statistiek ................................................................................................ 16 6.1 Het bijhouden van statistieken voorbreiden ................................................. 16 6.2 Statistische gegevens oproepen en uitprinten ............................................. 17 6.3 Statistische gegevens wissen .................................................................... 19

  7 GEBRUIK VAN BARCODE-LEZER B3261 .................................................. 20 7.1 Aansluiten van de barcode-lezer. ............................................................... 20 7.2 Configureren van de barcode-lezer ............................................................ 20 7.3 Barcodes lezen ......................................................................................... 21

  8 BATTERIJVOEDING .................................................................................. 22

  9 VERZENDEN VAN PROTOKOLLEN VIA DE RS232 INTERFACE .................. 23 9.1 Eigen software ontwikkelen ....................................................................... 23

  10 DISPLAY UITPRINTEN .............................................................................. 24

  11 FOUTMELDINGEN .................................................................................... 25

  12 TECHNISCHE SPECIFICATIES .................................................................. 26

 • Inhoud Pagina Pagina

  13 ONDERHOUD ...........................................................................................28 13.1 De PSI module resetten .............................................................................28 13.2 Batterijen ..................................................................................................28 13.3 Printerpapier .............................................................................................28 13.4 Inktlint ......................................................................................................30

  14 REPARATIE EN ONDERDELEN ..................................................................31

  5 GMC-I Gossen-Metrawatt GmbH

 • 1 Toepassing De PSI (Printer Storage Interface) -module SECUTEST PSI is een speciaal voor de Secutest 0701S ontwikkeld apparaat. Deze wordt in de deksel van de SECUTEST 0701 geplaatst en daar met twee bevestigingsschroeven (5) gefixeerd.

  De met de SECUTEST 0701 vastgestelde meetwaarden volgens DIN VDE 0701 worden via de vlakbandkabel (8) direct in de PSI module overgedragen en daar in het geheugen opgeslagen. In dit geheugen kunnen alle meetwaarden van ca. 200 protokollen (resultaat van 1 werkdag) opgeslagen worden.

  Het uitprinten van de testresultaten kan in de vorm van een testprotokol, voorzien van datum, tijd en via het toetsenbord ingegeven teksten, ter plekke gerealiseerd worden.

  Via een RS 232 interface (4) kunnen de opgeslagen meetwaarden van de SECUTEST PSI naar een PC worden overgedragen. Daar kunnen ze met behulp van de speciale softwareprogramma's PC.doc, PC.base of SE-Q.base opgeslagen, bewerkt (b.v. om de rekening voor de test op te maken) of direct in een geprepareerd formulier geprint worden

  6 GMC-I Gossen-Metrawatt GmbH

 • 2 Veiligheidsvoorschriften en maatregelen Bij gebruik volgens de voorschriften is de veiligheid van gebruiker en instrument gewaarborgd.

  Om aan de wettelijke voorschriften voor wat de elektromagnetische afscherming (EMV) betreft te kunnen voldoen, is voor de behuizing een geleidende kunststof gebruikt. Het aanraken van de printer levert echter onder normale omstandigheden geen enkel gevaar op, omdat de printer volledig galvanisch gescheiden is van het testinstrument en in de printer zelf geen gevaarlijke spanningen voorkomen.

  Let Op ! Met de behuizing mogen geen gevaarlijke spanningen worden aangeraakt omdat dan de behuizing onder spanning komt te staan. De behuizing heeft, op metaal gelijkende, geleidende eigenschappen.

  Lees de gebruiksaanwijzing vóór het gebruik van het instrument zorgvuldig en volledig door. Volg deze altijd op alle punten op.

  Betekenis van de symbolen op het apparaat

  Dit symbool heeft de volgende betekenis:

  Waarschuwing voor gevaarlijke situatie (Let op! Raadpleeg de documentatie)

  !

  !

  GMC-I Gossen-Metrawatt GmbH 7

 • 3 Inbedrijfname

  3.1 Inktlint en batterijen plaatsen Voordat het instrument voor de eerste keer wordt gebruikt dient er een inktlint in geplaatst te worden (zie hoofdstuk 13.4).

  Om de gegevensopslag veilig te stellen en om dataoverdracht tussen de PSI module en de PC mogelijk te maken als de voedingsspanning van de PSI module niet door het testinstrument wordt verzorgd, zijn er 4 normaal in de handel verkrijgbare 1,5 volt pen-lite batterijen volgens IEC LR6 nodig.

  Aanwijzing☞ Gebruik alkaline batterijen volgens de norm IEC LR6. Het gebruik van zink-koolbatterijen wordt afgeraden omdat de levensduur te kort is.

  Wissel altijd een complete set batterijen ineens uit en zorg voor een milieu-vriendelijke verwerking van de lege exemplaren.

  Het batterijvak (10) bevindt zich aan de achterzijde van de printer.

  ➭ Druk de vergrendeling van het batterijvakdeksel in en verwijder deze. Door de printer achterover te kantelen valt de batterijhouder uit het batterijvak.

  ➭ Plaats vier stuks alkaline batterijen overeenkomstig de aangegeven symbolen, correct gepoold, in de batterijhouder.

  ➭ Plaats de batterijhouder weer terug in het batterijvak

  ➭ Plaats het batterijvakdeksel op het batterijvak en bevestig deze door op de vergrendeling te drukken.

  Aanwijzing☞ Opgeslagen dat