Gebruik SaaS groeit met ruim 300 procent in drie jaar tijd

download Gebruik SaaS groeit met ruim 300 procent in drie jaar tijd

of 4

 • date post

  21-Dec-2014
 • Category

  Documents

 • view

  43
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Van de geïnterviewde Belgische bedrijfsvestigingen met ten minste 50 medewerkers beschikt in maart van dit jaar ongeveer 38 procent over één of meerdere software-oplossingen die in een SaaS-model worden afgenomen. Dat is een groei van 340 procent ten opzichte van maart 2010. In deze periode zijn voor alle branches groeipercentages te zien van ten minste 220 procent (handel) tot maximaal 420 procent (financiële en zakelijke dienstverlening). Dit blijkt uit circa 4.000 interviews die Computer Profile heeft gehouden met Belgische publieke en commerciële instellingen over het gebruik van software-applicaties.

Transcript of Gebruik SaaS groeit met ruim 300 procent in drie jaar tijd

 • Gebruik SaaS groeit met ruim 300 procent in drie jaar tijd

  Van de genterviewde Belgische bedrijfsvestigingen met ten minste 50 medewerkers beschikt in maart van dit jaar ongeveer 38 procent over n of meerdere software-oplossingen die in een SaaS-model worden afgenomen. Dat is een groei van 340 procent ten opzichte van maart 2010. In deze periode zijn voor alle branches groeipercentages te zien van ten minste 220 procent (handel) tot maximaal 420 procent (financile en zakelijke dienstverlening). Dit blijkt uit circa 4.000 interviews die Computer Profile heeft gehouden met Belgische publieke en commercile instellingen over het gebruik van software-applicaties.

  Analytics paper 2013 March - Cloud

 • Een van de redenen voor de grote groei in het gebruik van Software as a Service ligt in het gebruik van e-banking software. Een zeer groot deel van de Belgische bedrijven maakt hiervoor gebruik van de oplossingen van Isabel. De afgelopen jaren heeft deze dienstverlener haar klanten naar de online versie(s) van haar oplossing(en) overgezet. Als deze e-banking software volledig buiten de groeicijfers wordt gelaten, blijkt echter nog altijd dat het gebruik van SaaS-oplossingen in de afgelopen 3 jaar is toegenomen met ruim 200 procent. Als e-banking software buiten de calculatie wordt gehouden (ook met terugwerkende kracht) dan ligt het percentage vestigingen dat nu gebruikmaakt van een SaaS-oplossing op 26,4 procent. In 2012 bedroeg dat 19,9 procent, in 2011 was dat 13,1 procent en in 2010 zou dat zonder e-banking een kleine 9 procent zijn geweest.

  E-banking en HR vaak via SaaS

  Naast de eerder genoemde e-banking software heeft ook HR-software een groot aandeel in het totaal van applicaties dat wordt afgenomen in SaaS-vorm. Van alle genventariseerde SaaS-oplossingen betreft een derde een HR-toepassing. De derde grootste groep binnen het totaal van SaaS-oplossingen betreft CRM-software.

 • Binnen de verschillende marktsegmenten zijn wel verschillen zichtbaar. Zo vormt bij bedrijfsvestigingen uit de publieke sector, dus overheids-, onderwijs- en zorginstanties, HR 20 procent van alle SaaS-toepassingen, wat duidelijk onder het marktgemiddelde ligt, is er nauwelijks sprake van CRM-oplossingen in SaaS-vorm (

 • Over Computer Profile Benelux Computer Profile is een zelfstandige adressen- en informatieleverancier voor de ICT-industrie met vestigingen in Brussel en Breda. Computer Profile beschikt over de Top 30.000 database met 150.000 contactpersonen van het Benelux bedrijfsleven en overheid. Naast adressen en contactpersonen brengt Computer Profile de huidige en toekomstige ICT-infrastructuren in kaart. Maandelijks houdt Computer Profile duizenden interviews onder de Top 30.000 ICT decision makers in de Benelux. De onafhankelijke data-analyses die hieruit voortkomen, bieden een voortschrijdend inzicht in de trends op ICT-gebied.

  Als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG) biedt Computer Profile dezelfde informatie van andere Europese landen. Daarnaast hebben alle aangesloten organisaties binnen deze groep de beschikking over eigen callcenters met native speakers voor leadgeneratie campagnes. Meer informatie is te vinden op www.computerprofile.com of www.emi-group.com. Of volg Computer Profile via twitter.com/ComputerProfile.