Gebedsbrief april/mei 2014

4
ALIJA Onder de oppervlakte van de recente onrust in Oekraïne ligt volgens Mark Almond, een vooraanstaand historicus, ‘de oude demonie van het nationalisme en het antisemitisme’. Een toename hiervan zien we ook in landen als België, Frankrijk, Hongarije en Griekenland. Bid om verbreking van deze machten in Oekraïne en in de andere landen. Het is intimidatie die angstige vormen aanneemt. Bid voor de veiligheid van de 300.000 Joden die in Oekraïne wonen, om bescherming tegen intimidatie, leugens en aanvallen. Bid voor het werk van Koen Carlier en zijn team, in samenwerking met het Ebenezer Emergency Fund, de organisatie Ezra en het Joods Agent- schap. Dank voor het vele werk dat door hen verzet wordt: de hulp om de juiste documenten te verkrijgen, het vervoer naar de luchthavens en nog veel meer. Dank God voor zijn profetisch woord. Het is een leidraad om deze chaotische en verwarrende tijd te begrijpen. Bid dat de Joden in Oekraïne het Bijbelwoord uit Zacharia 2 vers 6 ter harte nemen: “Op, op! Vlucht, uit het Noorderland! Luidt het woord des Heren.” Het Centraal Bureau voor Statistiek in Israël laat weten dat afgelopen januari 1.218 mensen alija hebben gemaakt. Dat is 6,7% meer dan in januari 2013. Met dit gegeven verwacht men dat er in 2014 in totaal 20.500 Joden alija zullen maken. Daarbij Deze brief kunt u zowel per e-mail als per post ontvangen. Meld u aan per e-mail: [email protected] of telefonisch: 033 - 2458824. Shalom! Een paar maanden geleden deed Barry Segal uit Jeruzalem de volgende oproep aan hen die voor Israël bidden: “De afgelopen tien jaar hebben we als voorbidders steeds rond dezelfde bergen gecirkeld. De berg van een nucleair bewapend Iran. De berg van onmogelijke eisen die de Palestijnse Au- toriteit stelt in het vredesoverleg. De berg van onophoudelijke retoriek en toenemend ver- raad door de Amerikaanse regering en andere instituten wereldwijd. Het is te begrijpen dat deze ‘bergen’ ons uitputten. Dit is de tactiek van de boze, die al deze obstakels opwerpt zodat wij als voorbidders verslappen in ons gebed voor deze en andere vitale kwesties. Ik wil u daarom dringend oproepen om te blijven bidden, om uw gebed te versterken met vasten waar mogelijk. God zegt in Jacobus 5:16b: ‘Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt.’ Iedereen die Israël liefheeft kan veel betekenen. Samen zullen we de strijd winnen tegen ‘de duisternis die de aarde bedekt’, Jesaja 60:2. Dus wees sterk, opmerkzaam en blijf bidden.” Gods zegen in uw voorbede voor het Joodse volk, wees bemoedigd en blijf waakzaam. Pieter Bénard, Coördinator gebedswerk APRIL/MEI 2014 Patroonstraat 1 3861 RN Nijkerk Tel. 033 - 245 88 24 [email protected] www.christenenvoorisrael.nl

description

 

Transcript of Gebedsbrief april/mei 2014

Page 1: Gebedsbrief april/mei 2014

ALIJA

Onder de oppervlakte van de recente onrust in Oekra ïne ligt volgens Mark Almond, een vooraanstaand historicus, ‘de oude demonie vanhet nationalisme en het antisemitisme’. Een toename hiervan zien we ook in landen als België,Frankrijk, Hongarije en Griekenland.

Bid om verbreking van deze machten in Oekraïneen in de andere landen. Het is intimidatie dieangstige vormen aanneemt.

Bid voor de veiligheid van de 300.000 Joden diein Oekraïne wonen, om bescherming tegen intimidatie, leugens en aanvallen.

Bid voor het werk van Koen Carlier en zijn team,in samenwerking met het Ebenezer EmergencyFund, de organisatie Ezra en het Joods Agent-schap.

Dank voor het vele werk dat door hen verzetwordt: de hulp om de juiste documenten te verkrijgen, het vervoer naar de luchthavens ennog veel meer.

Dank God voor zijn profetisch woord. Het is eenleidraad om deze chaotische en verwarrendetijd te begrijpen.

Bid dat de Joden in Oekraïne het Bijbelwoorduit Zacharia 2 vers 6 ter harte nemen: “Op, op!Vlucht, uit het Noorderland! Luidt het woord desHeren.”

Het Centraal Bureau voor Statistiek in Israël laatweten dat afgelopen januari 1.218 mensen alijahebben gemaakt. Dat is 6,7% meer dan in januari2013.

Met dit gegeven verwacht men dat er in 2014 intotaal 20.500 Joden alija zullen maken. Daarbij

Deze brief kunt u zowel per e-mail als per post ontvangen. Meld u aan per e-mail: [email protected] of telefonisch: 033 - 2458824.

Shalom!

Een paar maanden geleden deed Barry Segal uit Jeruzalem de volgende oproep aan hen dievoor Israël bidden:

“De afgelopen tien jaar hebben we als voorbidders steeds rond dezelfde bergen gecirkeld. Deberg van een nucleair bewapend Iran. De berg van onmogelijke eisen die de Palestijnse Au-toriteit stelt in het vredesoverleg. De berg van onophoudelijke retoriek en toenemend ver-raad door de Amerikaanse regering en andere instituten wereldwijd. Het is te begrijpendat deze ‘bergen’ ons uitputten. Dit is de tactiek van de boze, die al deze obstakels opwerptzodat wij als voorbidders verslappen in ons gebed voor deze en andere vitale kwesties. Ik wilu daarom dringend oproepen om te blijven bidden, om uw gebed te versterken met vastenwaar mogelijk. God zegt in Jacobus 5:16b: ‘Het gebed van een rechtvaardige vermag veel,doordat er kracht aan verleend wordt.’ Iedereen die Israël liefheeft kan veel betekenen.Samen zullen we de strijd winnen tegen ‘de duisternis die de aarde bedekt’, Jesaja 60:2. Duswees sterk, opmerkzaam en blijf bidden.”

Gods zegen in uw voorbede voor het Joodse volk, wees bemoedigd en blijf waakzaam.

Pieter Bénard,Coördinator gebedswerk

APRIL/MEI 2014

Patroonstraat 13861 RN NijkerkTel. 033 - 245 88 [email protected]

Page 2: Gebedsbrief april/mei 2014

wordt er geen rekening gehouden met de ernstigesituatie in Oekraïne, maar dit kan wel eens eenstroom van tienduizenden extra immigranten opgang brengen.

Bid dat de Joden die alija maken goed opgevan-gen worden, snel Hebreeuws zullen leren en eenbaan vinden.

Bid voor de diverse instellingen in Israël zelf, dat ze voorbereid zullen zijn op een grote toestroom vanuit Oekraïne.

“Het is gevaarlijk om met een keppeltje over straatte lopen en de Joodse scholen en het Joods weeshuis worden nu nog strenger bewaakt danvoorheen”, aldus Michael Brodman in Odessa, Oe-kraïne. Koen Carlier: “We roepen al zestien jaarVlucht uit het Noorderland!, en dit appèl is niet min-der dringend dan toen we begonnen”.

Bid voor de doorgaande actie ‘Breng de JodenThuis’, maar geef ook ruimhartig. Wij mogenmet bidden en geven een instrument zijn inGods hand.

Koen schrijft: “Hoe moeten de Holocaust -overlevenden zich nu voelen in Oekraïne? Het voelthaast alsof de geschiedenis zich herhaalt.”

Bid voor deze overlevenden in hun ouderdom.Veel van hen zijn zeer arm.

Dank voor de voedselpakketten die we dankzijuw hulp aan de arme Joodse bevolking van Oekraïne kunnen geven.

Bid om genezing van hun traumatische herinne-ringen, die vaak versterkt worden door de huidige gebeurtenissen.

VOLKEN

Bid voor de Trainings- en Leiderschaps -confe ren tie in de Filippijnen op 8, 9 en 10 mei.Leiders van Christenen voor Israël uit Zuidoost-Azië zullen daar onderwijs en training krijgen.

Bid voor de spreekbeurten voor, tijdens en na de conferentie in deze regio. Harald Eckert – voor zit-ter van Christians for Israel international – spreektin Zuid-Korea en India; ds. Willem J.J. Glashouwerin Papoea Nieuw-Guinea en Indonesië.

Dank voor de tournee in maart van ds. Glas-hou wer in Thailand. Honderden mensen kwamen naar deze bijeenkomsten in ChiangMai en Bangkok.

Dank voor de honderden boeken van ‘WaaromIsrael?’ en ‘Waarom Eindtijd?’ die in deze regiozijn verkocht.

Dank voor de eerste ‘March of Life’ op 6 april inOostenrijk, georganiseerd door de Oostenrijkseafdeling van Christenen voor Israël. Men looptvan kamp Mauthausen naar kamp Gusen II. In ditrelatief onbekende concentratiekamp werden tussen 1939 en 1945 tenminste 71.000 mensen uit27 landen opgesloten, met name Joden. Minstens35.800 van hen zijn omgekomen. Door middel van deze herdenking wil men de slachtoffers enoverlevenden eren en bewustzijn creëren voor hedendaags antisemitisme.

Bid voor een doorbraak in het zwijgen van veel Oostenrijkers over deze periode in hun geschiedenis.

Bid voor de staf en vrijwilligers van Christiansfor Israel International in Nijkerk. Bid voor wijsheid om hun werk op een goede manier temogen doen.

Bid voor de studieboeken en DVD’s over Israëldie ontwikkeld worden in verschillende talen.

Bid ook voor de vertalers die momenteel bezigzijn met o.a. vertalingen in het Albanees en Kroatisch.

Bid en dank voor de vele spreekbeurten in Nederland en wereldwijd van ds. Willem J.J.Glashouwer.

De discussies rond ‘BDS’ (boycot, desinvestering ensancties tegen Israël) duren voort. De beweging omIsraël te delegitimeren en uiteindelijk te ontmante-len is wereldwijd en ook in ons land sterk. Dat geeftook de Joodse gemeenschap onder ons een gevoelvan bedreiging, want de overgrote meerderheidvan de Joden voelt zich sterk met Israël verbonden.

Bid dat de boycotacties met vruchteloosheidgeslagen zullen worden.

Bid dat de media in ons land een eerlijk, onbevooroordeeld beeld zullen geven van de situatie in Israël en ‘de gebieden’.

Bid dat christenen in de zakenwereld de moeden het geloof zullen hebben om zaken te doenmet Israël.

Bid dat politici zich niet laten meeslepen in eenanti-Israëlstemming. Bid dat christenpolitici de moed hebben om vanuit het Woord van Godop te komen voor solidariteit met Israël.

Deze brief kunt u zowel per e-mail als per post ontvangen. Meld u aan per e-mail: [email protected] of telefonisch: 033 - 2458824.

Page 3: Gebedsbrief april/mei 2014

Bid voor onze regering en met name de ministervan Buitenlandse Zaken. Officieel deelt de regering mee dat er niets in het Israëlbeleid veranderd is, maar in de praktijk blijkt dat er stevigwordt ingezet op ontmoediging van handelscontacten met veel Israëlische bedrijven.

Van kerken en christenen mag verwacht wordendat zij vanzelfsprekend ‘christenen voor Israël’ zullen zijn. De gemeente van Christus kan eenvoudig niet zonder Israël bestaan. Helaas is datbesef lang niet algemeen. Laten we daarom biddendat christenen en kerkelijke leiders van alle denominaties zich laten inspireren door het Woordvan de God van Israël, dat ons oproept om Israël tezegenen.

Bid ook dat christenen van alle denominaties de moed en het geloof hebben om zich te verzetten tegen negatieve berichtgeving en tekiezen voor solidariteit met Israël.

Bid dat ze daar in hun eigen kerkelijke/ gemeentelijke omgeving voor uitkomen. Somshoren we dat christenen die iets met Israël

hebben zich onbegrepen en zelfs verdacht voelen in hun eigen gemeente. Laten we biddendat gelovigen elkaar mogen vinden en zo toteen hand en een voet kunnen zijn.

Bid ook voor predikanten, voorgangers, kerken-raden, oudsten en theologen dat ze vanuit hetWoord van God het rechte zicht op Gods wegmet Israël mogen ontvangen.

INTIMIDATIE

Door voortdurend de aandacht te vestigen op dePalestijnse onverzoenlijkheid en haateducatie in dePalestijnse samenleving, wil Israël duidelijk makendat de verwachtingen in het buitenland over hetvredesproces veel te hoog gespannen zijn.

Op een recente persconferentie deelde ministerYuval Steinitz de volgende feiten:

• Israël verschijnt op geen enkele kaart in de Palestijnse schoolboeken. Wel wordt het hele gebied van de Middellandse Zee tot aan de rivierde Jordaan aangeduid als Palestina.

• Israëlische steden worden aangeduid als Palestijnse steden, zoals Haifa, Nazareth, BeitShe’an, etc.

• In Palestijnse schoolboeken wordt Israël aange-duid als vijand, als de bezetter van de Palestijnsegebieden in 1948 en in 1967.

• De Joodse geschiedenis van Israël wordt geheelontkend. De kinderen wordt geleerd dat Arabierende originele inwoners van het land zijn.

• In de schoolboeken wordt uitgelegd dat slechtsdoor oorlog en geweld de Palestijnse doelen bereikt kunnen worden en alle Palestijnse vluchtelingen naar hun thuisland kunnen terugkeren.

• In de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerdemedia blijft de ophitsing tegen Israël doorgaan,ook nu er opnieuw over vrede wordt gepraat!

Bid dat God tot Zijn doel komt. Dat Zijn profetisch woord zichtbaar zal worden in Zijnhandelen met Israël en de andere volken.

Bid ook voor het vredesoverleg. Niet alleen Israël is gebaat bij vrede, maar ook de Palestijnenen de inwoners van alle omringende landen.

Bid om verbreking van de macht van intimidatieen terreur. Het is een veelkoppig monster datslecht en moorddadig is voor iedereen.

Bid voor de politici in Europa, om een eerlijkebeoordeling van de situatie in het Midden-Oosten. Dat rechtvaardigheid prevaleert boveneconomisch gewin.

ISRAËL

Bid voor het overleg tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit. Men spreekt o.a. over de watervoorziening, de status van Jeruzalem ende onderlinge betrekkingen. Heftige geschil-punten zijn ook de bepaling van de onderlingegrens en een oplossing voor de Palestijnse vluchtelingen.

Bid om een rechtvaardige vrede voor beide partijen en dat Israël door de PA als Joodsestaat erkend zal worden.

Bid om behoud van Bijbels grondgebied, om de status van Jeruzalem en om verdedigbare grenzen. Israël heeft geen behoefte aan ‘Auschwitz-grenzen’, zoals de Israëlische ministervan Buitenlandse Zaken Abba Eban vele jaren geleden al verwoordde.

Blijf bidden om bescherming van Israël. Ondanks de besprekingen gaat de terreur tegende Joodse bevolking onverminderd door.

Bid om een gezegende en veilige Pesachweekvan 15 tot en met 22 april.

Deze brief kunt u zowel per e-mail als per post ontvangen. Meld u aan per e-mail: [email protected] of telefonisch: 033 - 2458824.

Page 4: Gebedsbrief april/mei 2014

Bid om een zinvolle herdenking van de Holocaust op 28 april.

Het afgelopen jaar laat een sterke stijging zien vanhet aantal terreuraanvallen in Judea en Samaria. In2013 waren er 1.217 van zulke aanvallen, tegenover578 in 2012. Zes Israëli’s kwamen om: drie doormessteken, twee door scherpschutters en een sol-daat, Tomar Hazan, werd gekidnapt en gewurgd. Intotaal raakten 44 Israëli’s gewond, vooral door rots-blokken en vuurbommen op hun auto.

Blijf bidden om bescherming. De terreur tegende Joodse bevolking in Judea en Samaria neemtsteeds grotere vormen aan.

Bid vanuit Psalm 140: “Red mij, o Here, van deboze mensen, bewaar mij voor de mannen van hetgeweld, die boze dingen in hun hart beramen, deganse dag strijd verwekken; zij hebben hun tonggescherpt als een slang, addervergif is onder hunlippen”. Dit zijn de verzen 1 tot 4, maar bid voor Israël vanuit de hele Psalm.

Israël werd vorig jaar zo’n twintig keer veroordeelddoor de Verenigde Naties. Alle andere landen in dewereld samen vier keer!

Bid voor het stemgedrag in de VN. Door de drukvan de 57 islamitische staten stemmen tientallenderdewereldlanden automatisch mee tegen Israël.

Bid dat de positieve invloed van landen als Canada en Australië en landen uit Azië steedsgroter zal worden in de VN, ten gunste van destaat Israël.

Dank dat na vele jaren Israëls VN-ambassadeurRon Prosor in februari door 170 landen unaniemwerd gekozen om het VN-mensenrechtencomitévoor te zitten. Zelfs landen van het Arabischeblok kozen voor Prosor!

Van de ouderen in Israël leeft 21% onder de armoedegrens, van de kinderen is dat 40%.

Bid dat ruimhartiger subsidies gegeven zullen worden en dat er een betere verdelingkomt van de economische rijkdom die Israëlheeft.

Bid en dank vanuit Psalm 97: “De Here is Koning.Dat de aarde juiche, dat vele kustlanden zich verheugen. Het licht is voor de rechtvaardige gezaaid, en vreugde voor de oprechten van hart”.Dit zijn de verzen 1 en 11, maar bid vanuit de helePsalm.

BIDDEN

In de maarteditie van Israël Aktueel staat een bijzonder artikel. ‘Vals spel bij boycot Israëlischebedrijven’, geschreven door een bekende onder-zoeksjournalist. Wat is er zo bijzonder aan dit artikel? Dat is de duidelijke link die gelegd wordttussen het werk van een honorair hoogleraar Rechten van de Mens, tevens ethisch adviseur vanhet pensioenfonds PGGM, en zijn betrokkenheid bijhet activistische netwerk van organisaties als Cordaid, IKV Pax Christi, Oxfam Novib, werkgroepKeerpunt, het Palestina Komitee en ICCO. De anti-Israëlhouding van deze organisaties is via dezehoogleraar terechtgekomen in de ethische raadvan pensioenfonds PGGM, met alle gevolgen voorde staat Israël die inmiddels bekend zijn. Eén mankan het verschil maken, zo blijkt maar weer.

Met bovenstaande komen we op het punt vangeestelijke strijd, ook zichtbaar in de conferentie‘Christ at the Checkpoint’ die in maart werd gehouden in Bethlehem. Ook zichtbaar in de ‘Internationale Israël Apartheidsweek’, gehouden in dezelfde maand. Bekende christenen van over dehele wereld verkondigen wat ze in Bethlehem gehoord hebben. Vooraanstaande geleerden onderwijzen overal op universiteiten wat hen voorgehouden is in deze apartheidsweek. Dus hetis vaak maar één persoon met een anti-Israël verhaal en meestal ongelofelijk veel toehoordersdie zonder iets te controleren het ook weer doorgeven. Het lijkt wel onbegonnen werk?

Toch niet. We mogen trouw blijven bidden en blijven uitzien naar het herstel van Israël. Naar deterugkeer van Gods volk naar Zijn land. Uitzien naarde komst van Jezus Messias. Die komst wordtvooraf gegaan door in heftigheid toenemendeweeën. Leest u er de ‘Rede over de laatste dingen’in de evangeliën er maar op na. Dus geestelijk strijdis soms zichtbaar in één persoon en soms op hetwereldtoneel. Maar ook ineens op een verjaardagof in een kerkenraadsvergadering.

Bid dat we waakzaam blijven, de profetieën nietverachten en alles zullen toetsen. Lees ook 1Thessalonicenzen 5:16-24.

Deze brief kunt u zowel per e-mail als per post ontvangen. Meld u aan per e-mail: [email protected] of telefonisch: 033 - 2458824.