Gbs schoolkrant winter 2013

44
België - Belgique P.B. 8930 Menen 1 BC6195 schoolkrant Tweemaandelijks tijdschrift - 33ste jaargang - nr 3 - schooljaar 20122013 - februari 13 v.u. Vanlangendonck Philippe. p.a.: G.B.S. Lauwe Hospitaalstraat 14,8930 Lauwe Afgiftekantoor 8930 Menen 1 Erkenning: P. 308904. Hospitaalstraat 14, 8930 Lauwe - 056/411472 - [email protected]

description

Schoolkrant GBS Lauwe

Transcript of Gbs schoolkrant winter 2013

Page 1: Gbs schoolkrant winter 2013

België - Belgique

P.B. 8930 Menen 1

BC6195

sch

oolk

rant

Tweemaandelijks tijdschrift - 33ste jaargang - nr 3 - schooljaar 2012—2013 - februari 13 v.u. Vanlangendonck Philippe. p.a.: G.B.S. Lauwe Hospitaalstraat 14,8930 Lauwe Afgiftekantoor 8930 Menen 1

Erkenning: P. 308904. Hospitaalstraat 14, 8930 Lauwe - 056/411472 - [email protected]

Page 2: Gbs schoolkrant winter 2013
Page 3: Gbs schoolkrant winter 2013

voorwoord

Beste,

In de GBS gingen wij op 2 september de uitdaging aan om een heel schooljaar lang samen te schitte-ren. De beelden en artikels in deze schoolkrant tonen dat wij daar de voorbije weken zeker in ge-slaagd zijn.

In de GBS zijn is plezant!

De Kampioenen trekken er de komende weken op uit met onze oude schoolbus. Aan het stuur van deze bus zit Fernand. Vele jaren was juf Heidi Vanhalst één van de trouwe gezichten achter ditzelfde stuur. Op het grootouderfeest zetten wij haar, samen met juf Grace Desmet in de bloemetjes. Vanaf 1 januari geniet juf Heidi van haar pensioen. Juf Grace moet nog wachten tot 1 februari.

Juf, juf, juf. Dank je wel voor jullie jarenlange inzet voor onze school. We wensen jullie beiden nog veel mooie mo-menten samen met jullie partner, familie en vrienden. Heimwee naar de GBS? Wip gerust binnen. On-ze deuren blijven voor jullie openstaan.

In de GBS zijn blijft plezant! Ook de komende maanden zitten we niet stil. Op 6 januari verwelkomen we opnieuw enkele nieuwe instappers op de school. Onze GBS-familie blijft groeien J. Tijdens de eerste twee weken na de va-kantie bereiden de kinderen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar, samen met hun leer-kracht de proeven voor. Eind januari nodigen we alle ouders van instap tot en met zesde leerjaar uit op het oudercontact.

Een goed gedacht, ons gedacht!

Ondertussen wordt er binnen de ouderraad ook niet stil gezeten. De werkgroepen van het ouderplat-form draaien op volle toeren. De mensen van het feestcomité zijn druk bezig met de organisatie van het bedankingsfeest. Tournée générale voor de vele vrijwillige inzet een schooljaar lang. Samen met de kinderen zijn jullie onze kampioenen. Wij zijn alvast super trots met zoveel inzet voor de kinderen.

Prettige eindejaarsfeesten en een gelukkig nieuwjaar.

Philippe en Lies

Directie.

Page 4: Gbs schoolkrant winter 2013
Page 5: Gbs schoolkrant winter 2013

Woordje van de oudervereniging

Gezellig samen

Wat was het weer gezellig, zo samen met andere ouders wafels bakken voor de kerstmarkt. Een heel karwei, dat wel, maar door het samen te kunnen doen, doen we het met veel plezier.

Wat was het weer gezellig, zo samen met de echt-genoot bladeren harken in de tuin. Nou ja, omdat het moet, want de kerstboom versieren met de kids is net iets gezelliger. (en dat ligt absoluut niet aan de echtgenoot ). Gelukkig stond ik er niet alleen voor, anders was het een hele opdracht geweest.

De kracht van samen dingen doen, samen spelen, samen dingen realiseren: het is iets bijzonders, toch?

En daar is ie dan: de kerstvakantie! Boordevol tijd om samen leuke dingen te doen, of dat hoop ik toch: dat ook jij wat tijd vrij kan maken om eens dingen te doen waar in het jaar vaak zo weinig tijd voor over blijft.

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht maken we steevast ook plannen en nemen we goede voorne-mens. Van plannen gesproken: noteer alvast zater-dag 15 maart 2014 in de agenda, want: we gaan een feestje bouwen! Ter ere van het 75 jaar bestaan van de school zijn enkele ouders druk in de weer om een kinderfeest (in de namiddag) én een ouderfuif (’s avonds uiteraard) in elkaar aan het boksen. Inderdaad, ze weten van geen ophouden hé, die ouders van de GBS. En weet je waarom? Omdat het zo leuk is om samen iets te organiseren. Daarom!

Aan allen een mooie kerst en een voorspoedig 2014 gewenst!

Namens de ouderraad

Veerle Van Hauwaert

Page 6: Gbs schoolkrant winter 2013

menu

06-01 Duivelsgebraad – perzik - kroketten

07-01 Krokante kippenfilet – schorseneren - aardappelen

09-01 Frieten – Vlaamse karbonades - sla

10-01 Visgratino – broccolipuree

13-01 Kippengyros - rijst

14-01 Sneeuwbal – gestoofde wortelen - aardappelen

16-01 Spaghetti bolognaise

17-01 Ovenschotel met bloemkool, ham, kaas en aardappelen

20-01 Ardeens gebraad – erwten - aardappelen

21-01 Gehaktbroodje – appelmoes - aardappelen

23-01 Griekse kebabsalade – gebakken aardappelblokjes

24-01 Winterse ovenschotel met gehakt, kaas en savooi

27-01 Kalkoenrollade – suikerbonen - aardappelen

28-01 Gehaktballetjes in tomatensaus – champignons - puree

30-01 Kippennuggets – komkommers - aardappelen

31-01 Omeletten – jonge kaas – karnemelkstampers of puree

Page 7: Gbs schoolkrant winter 2013

Bij de aankoop van de nieuwe bus werd de oude bus door de firma overgenomen. Die verkocht hem door. Nu speelt de oude schoolbus van GBS Lauwe de hoofdrol in de film van FC De Kampioenen “Kampioen zijn blijft plezant.

In de film trekt de ploeg naar Zuid-Frankrijk om er een vriendschappelijke wedstrijd te spelen tegen Saint Tin-Tin, het elftal van Albert Tartuffe (Mike Verdrengh), een oude vriend van Balthazar Boma.

Er hoe reizen ze daarheen? Ja, met onze oude schoolbus.

Wil je de trailer zien?

Surf naar: http://www.standaard.be/cnt/dmf20131021_043

Onze oude schoolbus krijgt een nieuw leven.

prijswinnaars kerstmarkt

Instapklas : Remus Ameye K1 : Omer Vanfleteren K2 : Miel Dooms K3 : Thibaut Ghesquière L1 : Odile Callewaert L2 : Yamina Casier L3 : Lowie Vanryckeghem L4 :Brent Geldhof L5 : Loeka Cuvelier L6 : Andrès Snauwaert

Page 8: Gbs schoolkrant winter 2013
Page 9: Gbs schoolkrant winter 2013
Page 10: Gbs schoolkrant winter 2013

Gedaan met de jacht op AVI?

Dit schooljaar gaan we het tweede jaar in met de nieuwe AVI leesmethode. Net zoals de objectieve toetsen van LVS lezen, spelling en wiskunde, wordt 2x per jaar getoetst hoe het zit met de leesvaardigheid van de kinderen. Wij kozen voor een invoering in verschillende fasen:

schooljaar 2011-2012: eerste graad schooljaar 2012-2013: eerste + tweede graad schooljaar 2013-2014: eerste + tweede + derde graad

De oude toetsing van AVI controleerde enkel de leestechniek en het tempo. Hoe sneller je las (met weinig fouten), hoe hoger niveau je haalde. Bij de nieuwe methode controleren we niet alleen na hoe het zit met de lees-techniek, maar kijken we ook hoe het zit met het begrijpen van de tekst. Je leest immers om iets te weten te komen, om iets te leren. Het is dus zeer belangrijk dat kinderen ook echt snappen wat ze lezen. Die combinatie van leestechniek en tekstbegrip, noemen we leesvaardigheid. Met deze nieuwe manier van werken kijken we dus of de kinderen het leeftijds-niveau behalen. Kinderen die dit nog niet behalen, worden dan op school extra ondersteund voor lezen. Dit gebeurt door het aanbieden van meer leestijd. Een voorbeeld uit de praktijk: Bij de oude AVI kon een leerling uit het tweede leerjaar AVI 6 halen door snel te lezen en weinig fouten te lezen. Het begrijpen van de tekst werd echter niet gecontroleerd. Zo kon een leerling al snel een aantal niveaus hogerop geraken, zonder het verhaal echt te snappen. Bij de nieuwe AVI wordt het niveau uitgedrukt in een leeftijdscategorie. Een leerling van het tweede leerjaar krijgt dus de proef “midden 4”, dit is midden tweede leerjaar. Enkel de leerlingen die de inhoud voldoende begrijpen en vol-doende snel lezen, behalen het gewenste niveau (M4) of hoger. Wie de tekst onvoldoende begrijpt of te traag leest, scoort onder het gemiddelde. Voor die leerlingen wordt dan aangepaste leesondersteuning gegeven. Nog niet alle boeken uit de bibliotheek zijn reeds omgezet naar het nieuwe AVI. Daarom is er een vergelijkingstabel opgemaakt. Deze tabel helpt je om de geschikte boeken te kiezen. De “beste” omzetting staat in de volgende tabel in het vet gedrukt.

Page 11: Gbs schoolkrant winter 2013

M3 en E3: midden en einde 1e leerjaar M4 en E4: midden en einde 2e leerjaar M5 en E5: midden en einde 3e leerjaar M6 en E6: midden en einde 4e leerjaar M7 en E7: midden en einde 5e leerjaar Terug naar de praktijk: zoals de ta-bel aangeeft, kan een leerling met leesvaardig- heid M4, boeken kie-zen op ver- schillende niveaus, na-melijk niveau 3, 4 of 5. De boeken van niveau 4 (vet gedrukt) zijn best passend, maar de boeken van niveau 3 en 5 zijn ook goede keuzes! Een voorbeeld uit het derde leerjaar. Kinderen die gemiddeld mee zijn met het niveau van hun klas behalen in februa-ri M5.Kinderen die voor zijn op de groep kunnen dus al M6 behalen. Andere kinderen hebben een achterstand opgelopen en kunnen misschien maar niveau E4 aan. Een boek onder de kerstboom??? Enkele tips. Houd thuis lezen vooral leuk en gezellig. Maak thuis tijd om in je boek te lezen en blijf zo lang mogelijk voorlezen. Kin-deren genieten van het luisteren naar verhalen en het motiveert hen om zelf te lezen! Stel vragen over wat je voorgelezen hebt of wat je samen gelezen hebt. Zo werk je ook aan het begrijpen van de tekst! Ga samen naar de bieb en leer je kind een boek kiezen. Marleen Zorgcoördinator

AVI nieuw AVI oud

AVI- Start 1

AVI- M3 1-2

AVI-E3 2-3

AVI-M4 3-4-5

AVI-E4 4-5-6

AVI-M5 5-6

AVI-E5 6-7-8

AVI-M6 7-8-9

AVI-E6 8-9

AVI-M7 8-9-9+

AVI-E7 9+

AVI-Plus 9+

Page 12: Gbs schoolkrant winter 2013

UIT SYMPATHIE

S.R.

Page 13: Gbs schoolkrant winter 2013

Op donderdag 14 november vond ons jaarlijks grootouderfeest plaats.

Achteraf mochten de gasten bij een tasje koffie genieten van een stukje taart of cake. Grootouders en ouders: dank je wel dat jullie heel veel schitterende taarten of cake voor ons bakten!

Het schoolteam

familienieuws Lucas Ledure ° 31 -10-2013 Kleinzoon van juf Marleen (zorgcoördinator) Marit Vanhauwaert ° 1 6-11-2013 Broertje van Tore (K1B)

De heer Jacques Vandevyvere ° 28-06-1930 + 31-10-2013 Grootvader van Milan Mispelaere (L4B) Mevrouw Bertha Deman ° 08-02-1920 + 01-11-2013 Overgrootmoeder van Leila (L6B) en Lennert Verhulst (L4A) De heer André Nuytten ° 03-02-1925 + 05-12-2013 Grootvader van juf Inke (L5B) De heer Chris Herteweg ° 13-10-1953 + 10-12-2013 Schoonbroer van juf Heidi (turnleerkracht kleuter)

Dank u wel!

Page 14: Gbs schoolkrant winter 2013

Instapklas

Schoentjes in de klas

De peuters hebben volop kunnen experimenteren met schoenen in de klas. We speelden er ook leuke spelletjes mee zoals het vormen van paren. ’s Avonds mochten ze dan ook hun schoentje klaarzetten. We legden er een wortel en een klontje suiker bij voor het paard van Sinterklaas! En dan was het afwachtten….

En ja hoor! ’s Morgens lagen er lekkere koekjes overal in de klas en bij de schoentjes. De peuters waren heel blij met zo een lekkere verrassing!

Dank u wel Sinterklaas!

Page 15: Gbs schoolkrant winter 2013

Grootoudersfeest

Page 16: Gbs schoolkrant winter 2013
Page 17: Gbs schoolkrant winter 2013
Page 18: Gbs schoolkrant winter 2013

Eerste kleuter

Met de kleuters van het eerste kleuter gingen we de grote kerstboom op Lau-weplaats waarnemen. Wat schrokken de kleuters toen ze de reuze grote kerst-boom zagen staan. Het ging van 'oh' en 'waow' en 'wat chique' toen ze voor het grote exemplaar stonden. De kleuters konden voelen aan de takken en ondervon-den dat de naalden prikten. De juffen van het eerste kleuter.

De kerstboom

Page 19: Gbs schoolkrant winter 2013

Derde kleuter Spelletjesnamiddag grootouders

Op vrijdag 22 november organiseerden de 3de kleuters een spelletjesnamiddag voor hun grootouders. Er werd veel gelachen en zowel de kleuters als de grootouders hadden veel plezier. Bedankt aan alle opa’s, oma’s, meme’s en pepe’s!

Bezoek huis van de Sint

Op maandag 2 december kregen de derde kleuters een brief van de Sint in de klas. Daarin stond dat wij door de Sint uitgenodigd werden om een bezoekje te brengen aan zijn huis te Kortrijk. Natuurlijk waren de kleuters heel enthousiast en vertrokken we met de bus richting Kortrijk. We werden aan zijn huis opgewacht door enkele gekke zwarte pieten. Binnen mochten we de speelgoedfabriek bekijken. Ook het fopspeen-museum. De controlekamer waar we even konden praten met de Sint. In de stal van slecht weer vandaag huppelden we rond met een stokpaardje. De kleuters en de juffen vonden het een heel erg leuke uitstap. Bedankt Sint voor de uitnodiging! Tot volgend jaar!

Page 20: Gbs schoolkrant winter 2013
Page 21: Gbs schoolkrant winter 2013

Derde kleuter– eerste leerjaar

Pietendag

Op woensdag 3 december kwamen alle kinderen uit het derde kleuter en eerste leerjaar als zwarte piet naar school. We deden samen een ren-je-rot quiz. Het eerste leerjaar zong een lied en danste voor het derde kleuter. En we speelden ook 1-2-3 zwarte piet. Het was een knotsgekke dag! Die dag kwam Sinterklaas ook langs in de klas. We kregen allemaal een zak snoepgoed van de pieten en leuke geschenken voor in de klas.

Page 22: Gbs schoolkrant winter 2013

Sint op school

Page 23: Gbs schoolkrant winter 2013
Page 24: Gbs schoolkrant winter 2013
Page 25: Gbs schoolkrant winter 2013

Eerste leerjaar Waarom we niet zwemmen konden ...

Op dinsdag 3 december konden we niet gaan zwemmen wegens brand ‘s ochtends in het zwembad. De leerlingen werden ‘s middags op de hoogte gebracht van de gewijzigde plannen.

Reacties van de leerlingen:

Ahja, want al het water is nu weg! Dat hadden ze nodig om te blussen...

Maar neen! Het water is er nog. Het is enkel te heet. We zouden helemaal opgeborreld worden.

Gekookt, bedoelde hij dus juf!

Letterfeest: uitnodiging

Binnenkort kennen de leerlingen van het eerste leerjaar alle letters! Dit moet gevierd worden. Daarom organiseren we een groot letter-feest. Bij een feest horen ook gasten, de kinderen zijn alvast van de partij, maar we nodigden ook de directeurs uit om onze letterdiplo-ma’s te overhandigen. Daarvoor maakten we een reuzengrote uitnodi-ging. We kijken er alvast naar uit. Volgende keer vertellen we jullie meer over ons feest!

Page 26: Gbs schoolkrant winter 2013

UIT SYMPATHIE

C.D.

Page 27: Gbs schoolkrant winter 2013

Muziekvoorstelling L1,L2 en L3

Vanmorgen zijn we te voet naar Wevelgem geweest.

Er was een concert met Russische muzikanten in de zaal.

We hebben ook een russisch woord geleerd : SPACIBA. Dat betekent dank u wel.

Ze hebben mooie muziek gemaakt op de balalaika en de accordeon en nog andere rare din-gen. Thibeau dacht dat het toneel ging zijn en Vital dat het Duitsers waren.

Het was leuk want we mochten klappen en een klein beetje dansen.

Martha, Lore en Thibeau. (2B)

Op vrijdag 15 november konden L1,L2 en L3 genieten van een optreden van de Russi-sche volksgroep Zolotoy Plyos. Zolotoy Plyos bespeelt diverse instrumenten tot zelfs negen in één muziekstuk. Ze stelden ons de verschillende instrumenten. Eén ervan was de Balalaika : een Russische gitaar met enkel 3 snaren. Een ander was een piepklein accordeon van 9 cm hoog en 6 toetsen. Op een bepaald ogenblik mochten de kinderen zelfs op teken van de muzikant beginnen dansen. De groep gaf de leerlingen ook de kans om de Russische taal te leren. Zo betekent ‘ Spasiba’ : 'dank u wel'! Het alombekende lied 'Kalinka' mochten ze dan weer meezingen. Dit werd begeleid door enkele multifunctionele muziekinstrumenten: de pollepel, de soeplepels, de rode laars… Tot slot werden nog enkele Russische percussieinstrumenten voorgesteld. 'Jeugd en muziek' GBS- Lauwe zegt u ‘SPASIBA’ voor dit optreden!

Page 28: Gbs schoolkrant winter 2013

Derde leerjaar Ik word beroemd!

Ik wil later breakdancer worden. Dan ga ik met mijn vriend battles doen. Ik krijg dan een groot applaus. We winnen veel medailles en gouden bekers. Dan is het aan ik. Ik pak mijn muts voor een kop-stand. En dan ga ik de snake doen. Dat wordt chique. Ik word de coolste break-dancer van het land.

Lowie Vanrijckeghem

Ik ben een gitarist. Alle meisjes zit-ten achter me aan. Ik reis veel rond voor concerten. Dat vind ik leuk. Ik speel niet alleen gitaar, ik zing ook. We zijn met een groep. We spelen met vier. We hebben veel lol samen. En dat vind ik leuk. We zingen in vele talen. Ik geef een voorbeeld : in het Frans, het Engels, het Nederlands…

Zico Boudrez

Ik word een goede poetsvrouw! Ik rij met de auto naar het huis. Ik bel aan de deur en zeg, hallo ik ben Auke en ik kom poet-

sen. Ik pak een doek en kuis de kasten. Ik ga naar boven en leg de bedden mooi. Als het middag is zet ik de tafel voor de me-vrouw en poets daarna de grond.

Auke Lanssens

Page 29: Gbs schoolkrant winter 2013

Totaalspektakel ‘Meiskus’

Page 30: Gbs schoolkrant winter 2013
Page 31: Gbs schoolkrant winter 2013
Page 32: Gbs schoolkrant winter 2013

Vierde leerjaar In de les wereldoriëntatie gingen we zelf aan de slag als onderzoekers! We dachten net als wetenschappers en voerden proefjes uit. 1. Ik zie iets. 2. Ik denk na. 3. Ik test. 4. Ik denk opnieuw na.

We ontdekten :

1. dat een kaars zuurstof nodig heeft om te kunnen branden, net als een mens zuurstof nodig heeft om te kunnen leven.

2. dat warmte geleid wordt door ijzer. Nu weten we waarom mama en papa een houten lepel gebruiken in de keuken!

3. dat samengeperste lucht veel kracht heeft. Ook daardoor reizen wolken en regen. 4. dat warme lucht stijgt en alles in beweging brengt, net zoals ‘het weer’ in beweging is. 5. dat je geen lucht kan brengen in een ruimte waar al veel lucht is, al deed Mads nog zo

goed zijn best om hard te blazen! 6. dat ijsblokjes die je tegen elkaar wrijft, smelten door de warmte maar onmiddellijk

terug aan elkaar vriezen wanneer je stopt met wrijven. 7. dat waterdamp in druppels verandert wanneer het afkoelt tegen een koud glas.. Nu

weten we waarom we niet meer in de spiegel kunnen kijken na het nemen van een douche!

Page 33: Gbs schoolkrant winter 2013

Vijfde leerjaar

Poppetjes in paint

Page 34: Gbs schoolkrant winter 2013
Page 35: Gbs schoolkrant winter 2013

In de maand november en december werkten het vijfde en zesde leerjaar een lees-project uit. Het spannende boek “Klauwhand” werd door de leerlingen in stilte of in groepjes ge-lezen. Soms las de juf een hoofdstuk voor, maar nu en dan kwam ook een mama of papa van de kinderen voorlezen aan de hele klas.

Op 14 november stonden 5A en 5B zelfs met het hele project in de krant!

De kin-

deren van 5A vonden het alvast superspannend en dat lees je ook aan hun reacties!

“Het is een leuk en een spannend verhaal. We lezen het op ver-schillende, leuke manieren.” Michelle Hautekeete uit 5A

“Een spannend en mooi boek! Het is vooral leuk dat we in de klas mogen lezen en nog veel leuker dat er ou-ders komen voorlezen!”

Jitse Vannieuwenhuyse uit 5A

Chickenhousebookproject

Page 36: Gbs schoolkrant winter 2013

Het is een echt mooi boek, spannend. Het is leuk dat er mensen komen voorlezen, dat maakt het veel toffer! Alleen lezen of in groep is ook wel aangenaam. Wanneer we het boek eens mee mochten nemen naar huis, las mijn mama of papa voor.” Angel Derveaux uit 5A

“Ik vind het een leuk en spannend boek, omdat het over dieren met magie gaat. Het is superleuk dat er delen worden voorgelezen door ouders of de juf.” Tibo Naessens uit 5A

papa van Maximilian Deborggraeve (5A)

papa van Fran Decoutere (5A)

mama van Manon Verlinde (5A)

Page 37: Gbs schoolkrant winter 2013

Zesde leerjaar

Op vrijdag 22 november zijn we naar een op-treden van Jeugd en Muziek geweest. Dit jaar was het Taiko of Japanse percussie. De groep bestond uit één man en twee vrouwen. De voorstelling was adembenemend en duur-de ongeveer een uurtje. Ruben Brackez uit 6B mocht zelfs een keertje meespelen op de drums. Iedereen heeft ervan genoten.

Imke, Samantha en Chloe

Wat een toffe verjaardag moest worden , werd een dag van ongeduldig wachten op zijn

mama die weer eens, onverwacht, extra naar haar werk moest. Ze had nooit tijd voor haar zoon. Doordat mama altijd op haar werk is, verveelt hij zich. In zijn fantasie verzint hij een tijd-vrouwtje, die voor alles tijd heeft. Zo heeft het tijdvrouwtje ook een flesje met tête-à-tête. Hij krijgt een flesje. Zijn tijd-vrouwtje dacht dat dat flesje voor een tête-à-tête met hem was, maar het was voor de band tussen zijn mama en hem. Hij krijgt ook een telescoop. Ze leert hem kijken naar de sterren. Je hebt nooit genoeg tijd en toch verveel je je. Het was een mooi toneelstuk.

Britt en Anouk

Het totaalspektakel is een toneelstuk waaraan de hele school deelneemt. Wij gaan jul-lie wat meer vertellen over hoe het eraan toe ging achter de schermen. De repetities vonden plaats in de prefab ‘Muzische vorming’. Iedere donderdag gingen alle klassen

repeteren met de regisseur. We hebben ook vier generale repetities gehad, waarvan twee op school en twee in Menen. De juffen en meester hebben ook geholpen zodat ie-dereen een stukje tekst had. Er zijn verschillende personages : Titus, Christophe, Joris en Jan. We hebben veel gelachen tijdens de repetities. Het was een leuke ervaring voor alle leerlingen. Jan was een regisseur die je altijd veel tips gaf.

Hanne en Justine

Japanse percussie

Altijd tijd voor taart

‘Meiskus’

Page 38: Gbs schoolkrant winter 2013

Met onze klas doen mee aan het ‘Chicken House -scholenproject’. Daarom kwamen en-kele mama’s van kinderen uit onze klas een hoofdstuk voorlezen uit het boek ‘Klauwhand’. Dit deden we al enkele keren.

Met de mama van Jonas en Ruben gingen we lezen op de speelplaats. Het was koud maar super leuk! De mama van Julie kan heel goed voorlezen en daardoor konden we het verhaal goed volgen.

Het is een heel spannend boek. Het gaat over: mensen, feeksen, katten en nog allerlei andere wonderlingen. Op het einde vertellen we nog wat over het gelezen hoofdstuk.

Wij willen alle mama’s bedanken voor het ‘SUPER-MOMENT’!

Fay, Michiel, Leila, Nore en Chelsea

Klauwhand

Page 39: Gbs schoolkrant winter 2013

kalender 6 januari: start tweede trimester. Geen studie.

20 tot en met 24 januari: proefwerkenperiode voor L3, L4, L5 en L6.

27 januari: oudercontact kleuter

28 januari: oudercontact kleuter en lager

29 januari: oudercontact lager

7 februari: pedagogische studiedag. Vrije dag voor de kinderen.

1 tot en met 9 maart: krokusvakantie

14 maart: opendeurdag

20 maart: kangoeroewedstrijd ‘wiskunde’ voor L3 , L4, L5 en L6.

29 maart: lentefeest

3 april: lagere afdeling: lenterapport mee naar huis.

5 april tot en met 21 april: paasvakantie

26 april: eerste communie

28 april: lentewandeling eerste leerjaar

1 en 2 mei: vrije dagen

9 mei: L2 naar de kinderboerderij ‘t Bokkeslot’ in Deerlijk

9 mei: receptie eerste leerjaar

17 mei: vormsel in de namiddag

23 mei: sportdag voor derde kleuter en lagere afdeling

6 juni: meerkeuze– en UNO-kaarting

7 juni: schoolfeest

11 tot en met 20 juni: proefwerkenweek voor L3, L4, L5 en L6

13 juni: sportdag voor K1 en K2

16 juni: sportdag voor de instapklas

23 juni: schoolreis

24 en 25 juni: oudercontact voor L1 tot en met L5

26 juni: diploma-uitreiking

30 juni: vrije dag voor de leerlingen.

2015

- Eerste communieweekend: zondag 26 april

- Vormsel: zaterdag 9 mei in de namiddag

2016

- Vormsel: zaterdag 30 april in de namiddag

2017

- vormsel: zaterdag 6 mei in de namiddag

GBS Lauwe

Schooljaar 2

013-2

014

Page 40: Gbs schoolkrant winter 2013

Exclusieve unieke kledij voor kinderen van 0 - 14 jaar en geboortelijsten!

Larstraat 31 Lauwe - 0471 08 21 23

webshop: www.little-princess-shop.be

Page 41: Gbs schoolkrant winter 2013

Mosselfeest

Page 42: Gbs schoolkrant winter 2013

sport Vlaams interclubkampioen

Onze beste wensen...

Page 43: Gbs schoolkrant winter 2013

MAN Trucks Wevelgem

Diesel Bernard bvba

Kortrijkstraat 266

B-8560 Wevelgem

Tel : 056 / 42.68.40

Fax : 056 / 41.78.35

www.dieselbernard.be

[email protected]

Page 44: Gbs schoolkrant winter 2013