Fundamenten Van Effectief Leiderschap Version 2.0, 20101204

4
Fundamenten van effectief leiderschap in 300 woorden Harry Loozen

Transcript of Fundamenten Van Effectief Leiderschap Version 2.0, 20101204

Page 1: Fundamenten Van Effectief Leiderschap Version 2.0, 20101204

Fundamenten van effectief leiderschap

in 300 woordenHarry Loozen

Page 2: Fundamenten Van Effectief Leiderschap Version 2.0, 20101204

Inspirerend en visionair inzicht

Succesvol leiderschap begint met een authentieke, inspirerende en duidelijke visie, op basis van zelfvertrouwen en onafhankelijkheid.

Vanuit een diepgewortelde passie die uiteindelijk het hart en hoofd van mensen wint. Een succesvolle visie heeft die kracht.

Kern is dus om vanaf het begin die visie te kennen. Het doel moet belangrijk zijn en inspireren. 

Page 3: Fundamenten Van Effectief Leiderschap Version 2.0, 20101204

Communicatieve & enthousiasmerende vaardighedenVisie moet overkomen op anderen door tijd vrij te maken om gepassioneerd met personeel en klanten te praten én naar hen te luisteren en hen te bedanken voor hun inzet.

Open staan voor reacties en vragen en ook jezelf blijven ontwikkelen. Continu en enthousiast de kernboodschap herhalen. Het pad van heden naar toekomstvisie schetsen en mensen overtuigen dat de visie haalbaar is en dat ze het, samen, voor elkaar kunnen krijgen. Bewust van andermans emoties en weten dat het in leiderschap er om gaat mensen te laten groeien. 

De taak van de leider is om te zorgen dat niets de gewenste prestaties in de weg staat. Wezenlijk daarbij: zelfkennis en dienstbaarheid aan behoeften, strategie en doelstellingen van de organisatie door het team te inspireren en te motiveren die doelen te behalen.

Page 4: Fundamenten Van Effectief Leiderschap Version 2.0, 20101204

Resultaatgerichtheid & superieur beoordelingsvermogen

Leiderschap gaat vooral over daden en prestaties. Simpel: leiderschap meet je aan de kwaliteit van iemands prestaties, te weten: resultaat, efficiënt gebruik van middelen en behoud van waarden.Elke keuze moet consequent zijn en altijd uitgaan van strategie en talent. Nieuwe wegen vinden en daarbij gebruik maken van je potentie om de horizon te verkennen en de juiste vragen te stellen. Maar vooral ook om talentvolle mensen te herkenen, te stimuleren en in teams op alle cruciale plekken in de organisatie neer te zetten: een dynamisch proces, aangezien de omgeving en concurrentie steeds veranderen en zich steeds nieuwe mogelijkheden voordoen.