Frowijn de Roos

Click here to load reader

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  236
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Bureaudocumentatie

Transcript of Frowijn de Roos

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  bureaudocumentatie!

  Frowijn de Roos architecten september 2010 Rembrandtlaan 9 3723 BG Bilthoven 030-7370094

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  Beknopte omschrijving van Frowijn de Roos architecten:

  Openbare Vennootschap. Bureau wordt geleid door 2 studievrienden: ing. V(incent).H.J. Frowijn architect AvB BNA en ing. P(aul) W. de Roos architect AvB. Per 1 februari 2009 zijn naast de directie 2 vaste medewerkers verbonden aan het bureau; daarnaast wordt regelmatig op projectbasis samengewerkt met vaste free-lancers en hebben wij een strategische samenwerking met Kuiper van Tuinen architecten.

  Bureaufilosofie Frowijn de Roos architecten: Betrokken, flexibel, herkenbaar, verantwoord, deskundig, enthousiast en ervaren zijn de kernbegrippen voor de vennootschap Frowijn de Roos Architecten.

  Vanuit een compacte en transparante organisatie werken wij aan uiteenlopende opdrachten waarbij de lijnen kort zijn en de aanspreekpunten bekend.

  De mens staat bij ons centraal,voor wie wij ruimte en licht creren.

  Werkwijze: Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en werken nauw samen met diverse disciplines.

  Integratie van architectuur met stedenbouwkunde, landschapsarchitectuur , beeldende kunst en interieur-architectuur tilt onze planvorming naar een hoger niveau. Wij hebben geen vormdogmas, maar bekijken elke opgave op zijn merites. Door eerst maar eens heel goed naar onze opdrachtgever te luisteren slagen wij er altijd in om vervolgens zeer snel en in een convergerend proces tot de kern van de oplossing door te dringen.

  Wij bieden volop ruimte aan jong talent door onze nauwe banden met het Instituut Gebouwde Omgeving van de Hogeschool Utrecht.

  Frowijn de Roos architecten werkt sinds januari 2008 met het ontwerp-/ tekenprogramma Archicad. Dit programma is een zogenaamd Building Information Modelling programma; alle informatie van een project wordt samengevoegd in een ruimtelijk (3D-)model. Hierdoor is het mogelijk om op een snelle en efficinte manier de informatie van alle bij het project betrokken disciplines samen te voegen, waardoor doublures worden voorkomen, vergissingen worden vermeden en tijd wordt gewonnen.

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  Zeist: renovatie Torenflat, AHOED en kantoorruimte Frowijn de Roos architecten: Opdrachtgever: SGBB In Zeist wordt de Torenflat (484 woningen op 20 bouwlagen aan een middengang) gerenoveerd, het ontwerp alsmede de uitvoeringsbegeleiding is in handen van Frowijn de Roos architecten (zie elders in deze documentatie). Als gevolg van de ingrijpende wijzigingen in de ontsluitingsstructuur van het gebouw zijn een aantal woningen na de renovatie niet meer geschikt als woning. Op de eerste verdieping is naast de nieuwe hoofdentree een kantoorruimte voor en door Frowijn de Roos architecten gerealiseerd (170 m2 GBO).

  Animatie: Jonker & Wu

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  Opdrachtgever: SGBB projectontwikkeling, Locatie: Zeist, Laan van Vollenhove 10-786bis; Haalbaarheidsstudie 2005; Ontwerp 2006/7; Oplevering 2010; Bouwkosten ca. 42 mln. Naar aanleiding van een succesvolle haalbaarheisstudie heeft SGBB het gebouw aangekocht. 484 woningen aan een middengang op 20 bouwlagen vormden tot voor kort het grootste woongebouw van Europa. De bouwwijze anno 1973 (slecht beton, doorgestortte balkons, te dunne muren) zorgden voor een moeilijk beheer(s)baar complex. Door een omhulling van het geheel heeft Frowijn de Roos architecten niet alleen een bouwfysische en esthetische oplossing bedacht. Een investering die t complex weer exploitabel maakt voor de komende 25 jaar.

  Aanzicht zuidzijde met rechts het bestaande complex en links de nieuwbouw AHOED

  Detail van de gevelrenovatie

  Vogelvluchtperspectief

  Overzicht van het gehele project

  Zeist, Torenflat gevelrenovatie

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  Kantoorruimte Frowijn de Roos Architecten Animatie: FdR

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  Opdrachtgever: SGBB projectontwikkeling, Locatie: Zeist, Laan van Vollenhove 10-786bis; Haalbaarheidsstudie 2005; Ontwerp 2006/7; Oplevering 2009; Bouwkosten ca. 4 mln. Onze opdrachtgever realiseert zorgconcepten: alle gradaties van wonen in combinatie met zorgverlening. In de nieuwbouw bij de Torenflat worden de volgende functies gehuisvest: Apotheek, Huisartsenpraktijk, Fysiotherapiepraktijk, Counselingpraktijk, Logopediepraktijk, Low budget restaurant, Krantje-croissantje winkel en een kantoor met baliefuncties voor een zorgverlenende instelling. De inrichting is no-nonsense: we kiezen voor ruimtelijkheid en laten installaties in het zicht. Ook de vaste inrichting is naar een ontwerp van ons bureau.

  1e verdieping in vogelvlucht

  1e verdieping plattegrond

  Plattegrond beganegrond

  Impressie gevel ZW-zijde

  Zeist, AHOED bij Torenflat

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  Zeist,Torenflat Binnengangen Animatie: FdR

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  Oorspronkelijke situatie

  Middengang thema vuur

  Middengang thema metaal

  Middengang thema water Binnen(midden-)gangen Torenflat Opdrachtgever: SGBB projectontwikkeling, Locatie: Zeist, Laan van Vollenhove 10-786bis; Ontwerp 2007; Oplevering 2008; Bouwkosten ca. 1.800.000,- 484 woningen over 19 bouwlagen liggen aan weerszijden van middengangen. Het enige daglicht in deze gemeenschappelijke verkeersruimte is via de lifthallen. Omdat de bestaande situatie veel sociale (beheers-)problemen en onrust veroorzaakte is dit onderdeel van het project als eerste aangepakt. Na een grondige inventarisatie zijn in samenwerking met het kunstenaarscollectief A t/m Z vijf verschillende thematieken(elementen) uitgewerkt: vuur - water - aarde - hout - metaal. Frowijn de Roos architecten was tevens verantwoordelijk voor de gehele materialisering, de verlichting, bewegwijzering, postkasten/ video bel-spreekinstallatie, renovatie van de liften etc. alsmede de bewonerspresentaties.

 • Zeist, kantoor CBS groep Fotos: FdR

  frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  Opdrachtgever: CBS groep (nu: CoMore); projectmanagement: FundM; Locatie: Laan van Vollenhove boven winkelcentrum; Ontwerp: 2007; Opgeleverd: 2007; Bouwkosten: onbekend In een bestaand kantoor met een ongunstige diepte (25 m1) is een geheel nieuwe inrichting ontworpen waarbij alle gemeenschappelijke functies zoals receptie, vergaderen, lunch en flexwerkplekken zijn gesitueerd in de middenzone. De binnenwanden zijn maximaal transparant uitgewerkt om de diepte van het kantoor en de lichttoetreding optimaal te benutten.

  Kantine/ flexibele vergader-/ werkruimte

  Basis lay-out

  Transparante gangwanden

  Vergaderruimte in middenzone

  Herinrichting 1730 m2 kantoorruimte

 • Amstelveen, kantoor Wareco Fotos: FdR

  frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  Opdrachtgever: Wareco, Amstelveen, Ontwerp: 2003, Opgeleverd: 2004, Bouwkosten: 160.000 excl .BTW Volledige herinrichting en verbouwing van een voormalig KLM kantoor in Amstelveen voor een ingenieursbureau op het gebied van waterbeheer, bodemsanering en funderingen . Voorop stond een open structuur zonder afzonderlijke kamers met een herkenbare en eigen uitstraling.

  Ontwerpschets barmeubel

  Gerealiseerd, barmeubel bij lunch- en grote vergaderruimte

  Amstelveen, kantoor Wareco ca. 2000 m2

  Detail plattegrond

  Verkeerszone met hardglazen taatsdeur

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  Utrecht, interieur particuliere woning Fotos: FdR

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  Opdrachtgever: particulier, Locatie: Ritzema Boslaan, Ontwerp: 2008, Opgeleverd: 2008, Bouwkosten: 158.000,- excl. keukeninrichting. Twee dertiger jaren woningen in de Utrechtse wijk Tuindorp zijn gelijktijdig in dezelfde stijl uitgebouwd en inwendig verbouwd. Gekozen is voor 50 cm. diepe houten kolommen waartussen terugliggende houten puien zijn geplaatst waarboven een zinken dak met grote daklichten. Hierdoor is een lichte en ruime uitbouw gecreerd.

  Zicht vanuit tuin

  Nieuwe keuken en eetkamer, relatie met tuin

  Nieuwe keuken

  Nieuwe keuken en eetkamer

  Uitbreiding en verbouwing 2 particuliere woningen

 • Tuindorp Utrecht: uitbreiding en verbouwing hoekwoning

  frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

 • Utrecht,VVH interieur clubgebouw Fotos: FdR

  frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

 • frow

  ijn d

  e ro

  os a

  rchi

  tect

  en

  Opdrachtgever: gemeente Utrecht, Dienst Maatschappelijke Ontwilkkeling, afd. Sport & Recreatie; Locatie: Hoograven, Ontwerp: 2005, Opgeleverd: 2006, Bouwkosten 330.000,- Op het sportpark Hoograven Zuid heeft de voetbalvereniging VVH een nieuwe accomodatie gekregen en zijn de aangrenzende kleedruimten en kantine van de Hoogravense Korfbalclub HKC ingrijpend verbouwd. De nieuwbouw voor VVH kenmerkt zich door een geb