Forum, zomer 2014

16
Zomer 2014 Personeelsmagazine Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer PMO ICT Wie is ze? Wat doet ze (voor jou)? Het reispaspoort van onze collega's Iedereen eco?

description

Personeelsmagazine FOD Mobiliteit en Vervoer

Transcript of Forum, zomer 2014

Page 1: Forum, zomer 2014

Zomer 2014

Personeelsmagazine

Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer

PMO ICTWie is ze? Wat doet ze (voor jou)?

Het reispaspoort van onze collega's

Iedereen eco?

Page 2: Forum, zomer 2014

2 in dit nummer

colofonRedacteurs: Laura Blendeman, Sarah Carré, Doreen Coppens, Cindy Dequesne, Thomas De Spiegelaere, Sophie Muyllaert, Vasantha Fagard, Véronique Scalais, Bram Van Bockxlaer, Anne Vandenberghe | Eindredacti e: Doreen CoppensFotografi e: coverfoto door Laurence Wauters (publieksprijs fotowedstrijd 2014) | Vertaling: Vertaaldienst & redacteurs Verantwoordelijke uitgever: Laurent Ledoux, voorzitt er van de FOD Mobiliteit en Vervoer | Vormgeving: Luca De Bellis Druk: FedoPress | Contact: [email protected]

Uit respect voor het milieu printen we FORUM op een oplage van 1000 stuks. Dit betekent dat we de geleverde exemplaren delen met elkaar. Heb je toch graag een persoonlijke FORUM, loop dan eens langs bij de cel Communicati e.

in dit nummer

Iedereen eco ?

Het reispaspoort van de collega’s

PMO ICT

Telewerk onder de loep

360° feedback

Achter de schermen van de regionalisering

Events

Personeel

Betrapt met een zeilboot

p4

p6

p8

p10

p11

p12

p13

p14

p16

Page 3: Forum, zomer 2014

3go team

De zomer staat voor de deur en dat betekent voor velen onder jullie ti jd voor vakanti e! Eropuit trekken, nieuwe plaatsen ontdekken, zich laten verwonderen door de natuur, … En dat jullie daar zin in hebben, blijkt duidelijk uit de foto van Laurence Wauters die de publieksprijs gewonnen heeft en dus de cover van deze Forum siert. En we gaan nog een stapje verder want in dit nummer proberen enkele collega’s jullie aan de hand van hun eigen reisplannen in vakanti estemming te brengen én als afsluiter zett en we alvast koers richti ng zomer op de zeilboot van Véronique Lagrange. Veel leesplezier!

Heb je een goed idee voor een arti kel of wil je zelf eens in de pen kruipen, laat het ons dan zeker weten via [email protected] of via de Forum groep op Yammer.

De online versie van deze Forum vind je ook op intranet (Info voor allen | Forum).

voorwoord

Team in de kijker

20 km door de zonovergoten straten van Brussel lopen: goed zot, denk je dan. Maar 40.000 sporti evelingen dachten er anders over, waaronder ook 13 van onze collega’s (waarvan maar liefst de helft van het duidelijk sporti eve Beliris). Ze liepen samen met het .be team ten voordele van Cliniclowns en hielpen zo 5000 euro inzamelen.

Profi ciat aan Jan Mathu, Jean-Pierre Adams, Jérémy Voglaire, Panayoti s Kyti dis, Dirk Bronckart, Hao Liu, Véronique Lagrange, Natasja Van den Brande, Werner Gysemans, Pierre Kreutz, Maximilien Béatre, Anne-Lise Depasse, Caroline Meerschaut.

v.l.n.r. Pierre, Anne-Lise, Jan, Natasja, Dirk, Véronique, Hao

Page 4: Forum, zomer 2014

Elk jaar ontvangen jullie een herinnering aan de “goede praktijken” (intranet | info voor allen | EMAS) op het vlak van duurzaamheid in onze FOD, maar we zijn nu eens benieuwd hoe deze tips in realiteit worden toegepast. We legden dus ons oor te luister bij enkele collega’s en vroegen hen hoe zij hun steentje bijdragen en of ze tips hebben die onze FOD nog groener kunnen maken.

4 EMAS

Alexandra Van Damme

Budget

Elke dienst zou een ‘recy-kast’ moeten hebben met daarin allerhande bureaumateriaal dat recycleerbaar of herbruikbaar is, bv. kladpapier, een perforator, een nietjesmachine, … Zo heeft iedereen materiaal binnen handbereik en moet er maar 1 item per dienst voorzien worden in plaats van 1 per collega. Dit is toch een pak ecologischer en de FOD bespaart ook enorm op bureaumateriaal. Een win-win voor iedereen!

Ook thuis proberen we duurzaam te zijn, zo hebben we bijvoorbeeld een fi etspotje. Per keer dat we de fi ets nemen in plaats van de auto, om bijvoorbeeld een boodschap te doen of naar feestjes te gaan, stoppen we 50 eurocent per persoon in een spaarpotje. Elke maand halen we zo’n 20 euro binnen waarmee we dan als gezin iets leuks doen.

Sophie Muyllaert

Communicati e

Een ti p die ik aan iedereen wil meegeven: als je nog plasti c zakken gebruikt, hergebruik ze dan! Om mijn ecologische voetafdruk te kunnen verkleinen, probeer ik plasti c zakken te recycleren: als vuilzakje in de vuilbak, om ergens anders boodschappen mee te doen, … Ik bewaar alle zakjes in een grote plasti c zak; ik denk dat veel mensen er thuis wel zo eentje liggen hebben. De zakjes die ze in grootwarenhuizen aanbieden om fruit en groenten in mee te nemen, die kan je perfect hergebruiken bij een volgend winkelbezoek. Je kleeft gewoon het nieuwe prijsklevertje over het oude.

Iedereen eco?

Page 5: Forum, zomer 2014

EMAS

Doreen Coppens

Communicati e

Op het werk probeer ik het goede voorbeeld van Wim Stevens (ICT) te volgen. Hij neemt iedere dag de trap in plaats van de lift . Afh ankelijk van de schoenen die ik aanheb, probeer ik zoveel mogelijk de trap te nemen. Een beetje sport en bovendien elektriciteit uitsparen! En mijn collega Sophie Muyllaert heeft me ook goed getraind: als ik ergens in een vergaderzaal nog een licht zie branden, dan moet dat uit.

Ook thuis ga ik de groene toer op: kranen staan nooit op volle kracht, ti jdens wandelingen raap ik geregeld een blikje op dat ik dan vaak een meter of twee verder al in een vuilbak kan gooien, ik wacht tot het geregend heeft om ons terras te schrobben en sinds kort ben ik ook ‘hulpboerin’ voor 3 biggetjes die in een Gents stadsparkje een onderkomen gevonden hebben. In plaats van de gft -bak, worden nu de knorrende magen van de varkentjes gevuld.

5

Heb je ook interessante eco-verhalen, leuke weetjes of ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van het Green Team, een groep enthousiaste eco friendly collega’s? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar [email protected].

Tips of leuke weetjes kan je ook steeds achterlaten in de Yammer groep “Green Team”.

En ik doe alles met de fiets!

"

Page 6: Forum, zomer 2014

AUTO

Bram Van Bockxlaer

Eurocoördinati e

Deze zomer ga ik een weekje met de auto op reis door Frankrijk samen met vrienden. De auto lijkt ons een goede manier om veel verschillende plaatsen te kunnen bezoeken. Bovendien nemen we onze tent mee en kunnen we dus ons kamp opslaan waar en wanneer we dat willen. De voordelen zijn dat we zeer mobiel zijn en dus kunnen doen en laten wat we willen. Het is ook een vrij goedkope manier van reizen. Nadelig is dan weer dat de auto niet zo milieuvriendelijk is tegenover andere vervoersmiddelen. Ook zullen we in ons vertrekweekend bijna zeker in de fi le staan.

Maar ook met de auto kan het duurzaam. Zo heb ik in 2011 de volledige kustlijn van Kroati ë en een paar jaar later een klein deel van Australië afgereisd via autostop,

dus met de duim in de lucht proberen om een lift te versieren. Ik heb op beide reizen veel interessante mensen leren kennen, prachti ge natuur gezien en niet alleen milieuvriendelijk, maar ook goedkoop kunnen reizen. Enkele jaren terug ben ik ook eens met een gehuurde mobilhome naar Stockholm in Zweden gereden. Echt een aanrader, zowel de route als de manier van reizen.

Andere reisplannen dit jaar, al dan niet met de auto, heb ik nog niet. Het renoveren van mijn huis is prioritair, waardoor zowel m’n vrije ti jd als m’n reisbudget zeer beperkt zullen zijn.

6 op reis

Het reispaspoort van onze collega's

Hoe een van onze collega’s met de boot de zilte zeeën afschuimt, kan je lezen op de achterflap. Hier kom je te weten hoe Bram en Peter deze zomer op reis gaan.

Page 7: Forum, zomer 2014

7op reis

FIETS

Peter Andries

Duurzame Mobiliteit en Spoorbeleid

In 2010 hebben mijn beste vriend en ik het plan opgevat om elk jaar samen met de fi ets op reis te gaan en zo, over een ti jdspanne van misschien wel 20 jaar, een reis rond de wereld te maken. In 2010 zijn we van België naar Kiev gefi etst, in 2011 van Kiev naar Ati rau (West Kazachstan), in 2012 van Ati rau naar Tashkent (Oost Uzbekistan) en in 2013 zouden we van Tashkent naar Tibet (Lhasa) rijden, maar de grensovergang was gesloten. We wilden graag via het Himalayagebergte gaan, maar dat zou ons 6 weken in plaats van de gebruikelijke 2 weken kosten dus hebben we dat stuk overgeslagen en zijn we met een groep internati onale fi etsers van Bangkok naar Phuket gefi etst. En dit jaar hebben we samen al een fi etstocht van Singapore naar Phuket afgewerkt. Geen idee wanneer de grensovergang naar Tibet weer opengaat, dus gaan we in 2015 voor een alternati eve route vanuit Tashkent namelijk via Pakistan, India, Bangladesh en Myanmar om zo in Thailand (Bangkok) te eindigen.

We kozen voor de fi ets omdat we nu eenmaal graag fi etsen. Ook in onze vrije ti jd springen we vaak op ons stalen ros. Omdat ik een bureau job heb, is bewegen in de buitenlucht voor mij bovendien een aangename vorm van ontspanning. Reizen met de fi ets heeft verschillende voordelen. Je kan je verplaatsen op een

aangename, ontspannende manier en het geeft je een gevoel van vrijheid en onafh ankelijkheid. Met de fi ets kan je ook overal geraken zonder afh ankelijk te zijn van lokaal vervoer. De fi ets brengt me ook verder dan alleen de toeristi sche plaatsen, je wordt meer ondergedompeld in de plaatselijke cultuur. Zelfstandig op onbekende, afgelegen plaatsen komen, geeft een gevoel van avontuur en met de fi ets krijgen we bovendien opvallend veel sympathie van de lokale bevolking.

Het enige nadeel is dat we soms ook afzien en weinig comfort hebben. We fi etsen door weer en wind, hoge temperaturen, ... Aangezien we soms afstanden moeten afl eggen van meer dan 500 km tot een volgende stad moeten we rantsoeneren op water en voeding en slapen in de tent zonder voorzieningen en de mogelijkheid om ons te wassen. De momenten dat we afzien worden snel vergeten en we genieten veel na van de goede momenten. De landschappen zijn prachti g, maar de beste herinneringen heb ik aan de gastvrijheid van de mensen die we ontmoeten. Ze moeten het vaak met minder dan ons stellen, maar toch bieden ze ons steeds hulp aan en zijn alti jd enthousiast om met ons op de foto te gaan.

Page 8: Forum, zomer 2014

8 ICT

PMO ICT

Midden 2013 ging onze voorzitter op ronde door het gebouw om zo de organisatie beter te leren kennen. Zo ontmoette hij Sarah Franco die toen bij de dienst Homologaties voor voertuigen werkte en een uitgesproken visie had over de informatisering van haar dienst. Laurent deelde haar mening, ze bekeken de mogelijkheden voor homologaties, maar al snel werd de scope groter en groter. Resultaat: sinds november 2013 is Sarah onze program management officer (PMO) voor ICT. Maar met 20 jaar soortgelijke ervaring in de privé is ze echt niet aan haar proefstuk toe.

Tot voor kort werden ICT-projecten opgevolgd door de verschillende developpers die de planning van nieuwe projecten uitsti ppelden, nieuwe applicati es maakten, het contact onderhielden met hun klanten, of de zogenaamde “business” (de diensten van de FOD) en zorgden voor de oplevering van het project. Dit betekent verschillende manieren van werken, ad hoc onderlinge communicati e, niemand die een duidelijk overzicht had van waar anderen mee bezig waren, … Sarahs eerste taak bestond er dan ook in om alle lopende projecten te inventariseren en meer specifi ek diegene die op 1 april 2014 zouden worden opgeleverd. Voor deze projecten werd samen met de business de essenti e bepaald die zeker de deadline moest halen en daar werd een traject aan gekoppeld. Het grootste succes was de ti jdige oplevering van Mobivis 2.0 op 31 maart 2014. Dit project omvat 18 deelprojecten, waaronder de gepersonaliseerde nummerplaten en de inschrijving van bromfi etsen.

Uit de eerste projecten heeft Sarah heel veel geleerd; er zijn best practi ces opgesteld en bij de opstart van nieuwe projecten moet de vragende parti j een vragenlijst invullen zodat de omvang van het project van meet af aan duidelijk is. De planning van een project gaat dan in Libreplan, een tool die het haar gemakkelijk maakt de vooruitgang van de projecten op te volgen. De documenten zelf komen in Alfresco, een documentbeheersysteem waartoe alle betrokkenen toegang hebben. Wanneer uit de planning blijkt dat een project dreigt te ontsporen, stuurt Sarah onmiddellijk bij. En dat er op zo’n korte termijn al zoveel succes geboekt is, stemt Sarah positi ef: “In het begin was het voor iedereen wat aanpassen. Het moeilijkste is breken met de oude manier van werken en een

Page 9: Forum, zomer 2014

9ICT

Heb je zelf ook een idee om de dienstverlening te verbeteren of je werk gemakkelijker te maken en heb je daarbij nood aan ICT input (en welk project heeft dat in tijden van e-government niet?), neem dan zeker contact op met Sarah en Kathleen. Zij helpen je maar al te graag verder!

nieuwe structuur introduceren, maar zowel de developpers als de business zagen al snel in dat dit een win-win situatie zou worden. Aangezien ik de planning opvolg en voor de feedback naar de klanten toe zorg, kunnen de developpers zich focussen op hun core business. En de klanten, die kunnen door de strakke deadlines rekenen op een tijdige oplevering van het project.”

Sinds kort kunnen we spreken van een PMO ICT duo want Sarah heeft tijdens een van de voorbije projecten de perfecte aanvulling voor haar team gevonden. Kathleen Decuyper testte, als medewerker van de dienst Inschrijvingen, de applicatie Mobivis 2.0 en liet zich daarbij opmerken door haar vooruitdenkende ingesteldheid en manier van aanpakken. Kathleen biedt allround ondersteuning en zal ook de communicatie naar alle betrokkenen voorbereiden.

Succesvolle e-projecten

Sarah haalde er al enkele aan, maar in onze FOD lopen er momenteel tientallen ICT-projecten die de dienstverlening naar onze klanten enorm zullen verbeteren. Een van deze projecten wil komaf maken met de papieren formulieren. Projectleider Tina Vandebroek legt uit: “Het doel van het project is om de dienstverlening aan de klanten te moderniseren door te vereenvoudigen, te stroomlijnen binnen de FOD en te digitaliseren. We willen met het project een visie en strategie ontwikkelen voor de FOD om de contacten met haar klanten te vereenvoudigen. Hierbij ligt de focus op online interactie met de klanten. Voor 6 pilootcases zal een klantenreis opgemaakt worden om de verschillende stappen die de klant bij onze organisatie moet doorlopen in kaart te brengen. Het doel is om deze klantenreis te vereenvoudigen door het volledige proces te analyseren en te herdefiniëren. Momenteel lopen er zes proefprojecten waaronder bv. het algemeen contactpunt (info/klachten) van de FOD en de aanvraag tot vergunning voor piloten. De kennis en processen die uit deze test cases worden gehaald, zullen helpen om op termijn alle bestaande formulieren binnen onze FOD te digitaliseren.”

Naast de talrijke projecten die in de steigers staan, zijn er ook een heleboel afgeronde succesverhalen. Zo werd eind 2013 STCW-on-web opgeleverd. Deze applicatie zorgt ervoor dat zeemansboekjes en vaarbevoegdheidsbewijzen nu binnen maximaal 5 dagen gebeurt in plaats van de 6 tot 8 weken die voordien nodig waren. Het idee ontstond bij Erwin Hermans (Maritiem Vervoer, dienst Zeevaart) en werd door ICT en externe consultants volledig uitgebouwd. En Erwin gaat ervoor! Zo werkte hij samen met Stefaan Vervoort (ICT) ook aan een systeem om de vaartstaten te automatiseren. “Vroeger werden deze documenten, die de prestaties van alle zeevarenden moesten bewijzen op het schip, in Word opgemaakt, afgeprint en ondertekend door de kapitein, dan opgestuurd naar het DG Maritiem Vervoer om daar manueel opnieuw overgetypt te worden. Een pdf-systeem dat een automatische en unieke barcode creëert, heeft hier een einde aan gemaakt. Deze documenten kunnen nu ingescand worden met een tempo van 100 per minuut; dat is zo’n 200 keer sneller dan in het verleden! Het perfecte voorbeeld dat de ondersteuningsdienst ICT echt zijn naam waardig is, ze hebben ons ten volle ondersteund en ons werk een pak gemakkelijker gemaakt,” besluit Erwin.

Sarah Franco, Kathleen Decuyper

Page 10: Forum, zomer 2014

10 Mobi4U

Plaatsonafhankelijk werken onder de loep

Het nieuwe werken is een hot topic tegenwoordig. In de media duiken dan ook heel wat arti kels op, sommige pro, andere tegen het principe. Maar hoe staan jullie er tegenover? In deze editi e belichten we het plaatsonafh ankelijk werken, iets wat door de meesten van jullie wordt ingevuld door werken van thuis uit, maar je kan ook aan de slag in een satellietkantoor, een hippe koffi ebar, het stadspark, een zonovergoten terrasje, … Waar je werkt, doet er niet toe; het zijn de resultaten die primeren.

Plaatsonafh ankelijk werken kent talrijke voordelen: werknemers zijn een pak minder gestresseerd omdat ze fi les en treinvertragingen omzeilen en bovendien een beter evenwicht vinden tussen werk en gezin. En tevreden werknemers zijn producti ever, iets wat werkgevers alleen maar kunnen toejuichen. Als ze daarbovenop ook nog een pak kunnen besparen op huurkosten, blijven er ook meer middelen over om te investeren in de belangrijkste troeven van een bedrijf: personeel. Tot zover de theorie, maar hoe zit het met de prakti jk in de FOD?

Voor heel wat van onze collega’s is plaatsonafh ankelijk nog relati ef nieuw, maar dat geldt niet voor Philippe Holthof (Scheepvaartcontrole, Hazmat). Omwille van de aard van zijn job is hij immers een van de pioniers als het op afstandswerken aankomt. Philippe legt uit: “Onze taakgroep Hazmat is, net zoals dat het geval is voor enkele andere inspecti ediensten, niet echt gebonden aan een bepaald kantoor. Inspecti es gebeuren ‘on site’, in mijn geval is dat de haven van Antwerpen, en de rapportering hiervan kan zowel op kantoor als thuis gebeuren. Als ik op inspecti e moet, dan vertrek ik van thuis en keer ik nadien ook naar huis terug zonder langs kantoor te gaan. Enkel voor vergaderingen en om mijn administrati e te doen, stap ik ons kantoor in Berchem binnen, maar wie de beruchte Antwerpse ochtend- en avondspits kent, weet dat dat geen leuke start of afsluiter van de dag is. Ik woon tussen de haven en kantoor in en voor mij zou het prakti scher zijn om ook mijn administrati e thuis af te handelen. Op kantoor is er echter veel betere apparatuur (scanners, printers) voorhanden en zo zie ik ook mijn collega’s nog eens. Ik vind het wel jammer dat er nog een cultuur heerst waarbij mensen snel denken dat wie buiten kantoor werkt, eigenlijk niets doet. Nu er meer om meer mensen op de kar van het plaatsonafh ankelijk werken springen, denk ik wel dat daar verandering in zal komen. Ik ben alvast een grote voorstander.”

Page 11: Forum, zomer 2014

11personeelsontwikkeling

360° feedback

Heb je nog vragen over de 360° feedback tool? Aarzel niet om contact op te nemen met Dirk Mallezie (NL, 3339) of Eloise Minet (FR, 3337).

Via 360° feedback kan je achterhalen hoe jouw werkomgeving

(collega’s, chef, medewerkers, klanten en/of partners) over jouw competenti es denkt en op welke manier je deze kan

verbeteren. Vanaf dit najaar biedt P&O je, op vrijwillige basis, hiervoor een online tool (vertrouwelijke vragenlijst) aan. Eind 2013 heeft Ivan

Freeman, teamverantwoordelijke binnen de directi e Certi fi cati e en Inspecti e van het DG Wegvervoer en Verkeersveiligheid, deze tool getest. "Ik had hierover gehoord ti jdens een MobiLead sessie en heb Eloïse Minet om wat meer info over deze tool gevraagd. Ik wilde graag zien hoe ver ik stond, het advies van de anderen kennen en weten wat ik kon verbeteren. 360° feedback is echt interessant en

ik zou deze tool aan alle verantwoordelijken aanraden: we denken onszelf te kennen, maar tenslott e hebben we slechts een beperkte percepti e van

onszelf. Je moet natuurlijk wel bereid zijn zowel de positi eve als de negati eve kriti ek van anderen te aanvaarden.”

feed back

Page 12: Forum, zomer 2014

12 regionalisering

Er wordt al lang over gepraat, maar nu gaat de regionalisering met grote stappen vooruit. Nog even opfrissen: de regionalisering betekent de overdracht van bevoegdheden van de FOD naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, het Waals Gewest en het Vlaams Gewest. Onder bevoegdheden verstaan we niet alleen de materie, maar ook over personeel en hun expertise. De organisatie van zo’n grote ingreep vergt dan ook veel geduld, strategie, communicatie en samenwerking.

In onze FOD zijn we concreet van start gegaan in september 2013 met de oprichting van de werkgroepen. Deze werkgroepen, bestaande uit collega’s van de FOD en de gewesten, zetten zich ten volle in voor een optimale samenwerking en coördinatie tussen het federale en regionale niveau om zo op de meest efficiënte manier de overdracht te regelen. De werkgroepen werden ingedeeld naar thema, afhankelijk van de overgedragen materie: binnenvaart, wegvervoer, ADR/ADN en ICT. Deze groepen werden verder onderverdeeld in subgroepen.

Dit is niet onze eerste staatshervorming, maar deze keer heeft ze wel een vooruitstrevend kantje wat betreft de manier waarop we samenwerken. Er zijn namelijk een aantal collega’s die sinds 1 mei deeltijds als ‘voorhoede’ aan de slag zijn bij de gewesten om daar overdracht voor te bereiden. Deze pioniers – Didier Delaere, Gregory Jacquet, Ronny Verhelst en Alain Descamps – streven ernaar de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen. Op 1 juli start een overgangsfase waarin onze FOD nog steeds de overgedragen materie ter harte neemt om zo de continuïteit voor onze klanten te garanderen. Op 1 januari 2015 loopt deze fase af en is de overdracht definitief.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de voortgang van de regionalisering, houd dus je mailbox in de gaten.

Achter de schermen van de regionalisering

Page 13: Forum, zomer 2014

13events

PiraterijTijdens de Lunch & Learn van 29 april werden we ingewijd in de problemati ek van de moderne piraterij. Je zou denken dat dit geen eff ect op ons heeft , maar niets is minder waar want de wereldeconomie lijdt er sterk onder. 90% van het internati onaal vervoer (vol met goederen bestemd voor onze winkels) gebeurt immers over zee en ook de kostprijs om piraterij te bestrijden, is niet mis. Ter hoogte van de Somalische kust, waar ook de Pompeï (schip dat onder Belgische vlag voer) in 2009 werd gekaapt, is er een reëel probleem. Aan deze oostkust van Afrika gaat het de piraten vooral om gijzelingen tegen losgeld. Dankzij de EU-missie tegen piraterij, ATALANTA, lijkt de situati e zich daar te stabiliseren. Aan de westkust wordt het probleem echter groter en neemt het bovendien ook meer gewelddadige vormen aan. De piraten zijn er immers niet geïnteresseerd in losgeld, maar wel in de lading van het schip. Opvarenden lopen hen dus enkel maar voor de voeten waardoor een kaping levensgevaarlijk wordt.Onze FOD strijdt ook tegen piraterij door, onder andere, de wapendracht bij veiligheidsagenten aan boord van schepen, of de aanhouding van de piraten en hun gerechtelijke vervolging te legaliseren.

Felink bezoekt onze FODFelink wil alle vrouwen binnen de federale overheid ondersteunen bij het uitbouwen van hun netwerk en bij hun persoonlijke ontplooiing en loopbaan. Het wil ook een impuls geven aan de diversiteit binnen de federale overheid door de aandacht te richten op de gelijkheid

man/vrouw binnen de professionele context en het management hiervoor te sensibiliseren. Een van hun acti viteiten zijn de ‘network lunches’ waarop leden de banden kunnen aanhalen met hun federale collega’s ti jdens een lunch en een uitzetti ng over een specifi ek thema.

Op 16 mei stond onze FOD in de kijker bij hen! Veerle Custers, lid van de Felink pilootgroep en communicati everantwoordelijke van het Federaal Insti tuut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) vertelde ons: "Ik ken Sophie Muyllaert (cel Communicati e) en Thomas De Spiegelaere (woordvoerder) goed en ze vertelden me over het Mobi4U project waarbij jullie FOD het nieuwe werken wil introduceren. We wilden zelf eens komen kijken hoe jullie dit geïmplementeerd hebben en hoe de medewerkers omgaan met het nieuwe evenwicht tussen privé en werk."

Sophie Muyllaert en Véronique Lagrange (projectleider Mobi4U) presenteerden de resultaten en ervaringen na een jaar Mobi4U en lieten geen enkele vraag onbeantwoord. Op fedra.be (Mijn job en ik | Loopbaan | Zo werkt het nieuwe werken) vind je een uitgebreid verslag. Dit bezoek is echter niet uitzonderlijk; al heel wat federale collega’s kwamen eens kijken hoe wij onze eerste stappen richti ng het nieuwe werken zett en. We zijn dus bij de eerste, maar we zullen zeker niet de laatste FOD zijn die de omschakeling maakt.

Sophie Muyllaert, Bart Claerbout , Véronique Lagrange

Kapitein Carl Gillis, een van de sprekers

Page 14: Forum, zomer 2014

14 personeel

Dirk Van EylenProjectleider MobiDoc

Dirk Van Eylen sloot de deur van de FOD P&O achter zich en stapte begin mei bij ons de draaideur binnen. Hij heeft geen vast lokaal en zwerft van bureau tot bureau op de 6e verdieping van het City Atrium, volledig in de spirit van het dynamic office; de ideale manier om nieuwe collega’s te leren kennen.

De carrière van Dirk in een notendop: na de opleidingen Germaanse talen en documentatie studies, gaat hij aan de slag in het bibliotheekwereldje, eerst bij het Vlaams gewest, daarna bij OFO. Hierna richtte hij zijn pijlen op het kennisbeheer van de FOD P&O en sinds 2009 was hij een drijvende kracht achter de e-communities (voorganger van beConnected). En laten we zeker zijn project bib.belgium.be niet vergeten, de catalogus van alle federale bibliotheken.

“Binnen de FOD is er echt nood aan een goed documentatie beheersysteem zodat het nieuwe werken echt tot z’n recht kan komen, bv. bij telewerk of in het kader van flexibileit en clean desk. De hamvraag is natuurlijk, welk systeem is het beste voor een FOD die heel verschillende processen omvat, zowel qua omvang, complexiteit en belangrijkheid. Gelukkig bestaan er al heel wat procesbeschrijvingen, hebben de werkgroepen rond archivering al veel info verzameld en is er ondertussen al een berg papier in de recycleerbak beland. Het is echter enorm belangrijk om hier verder in te gaan zodat onze FOD kan meedraaien in ons digitale tijdperk.

WEGVERVOER EN VERKEERSVEILIGHEID

David JOMOT01.04.2014Technisch expertControle Wegvervoer

Jérôme NOEL01.04.2014AttachéVervoerinfrastructuur

Steven PONCELET01.04.2014Technisch deskundigeControle op wegvervoer

Caroline DORMAELS01.04.2014Technisch deskundigeControle op wegvervoer

Joël STRICCELLE16.04.2014Technisch expertCertificatie en Auditcel ADR

Guillaume ABBELOOS01.05.2014AttachéVervoerinfrastructuur

Kwinten LAMON01.05.2014Administratief assistantDIV (loketten Oostende)

Inge VAN ENGELEN01.05.2014AttachéVervoerinfrastructuur

Natasja VAN DEN BRANDE01.05.2014AttachéVervoerinfrastructuur

Nathalie FRAIPONTS01.05.2014Technisch deskundigeControle op wegvervoer

Christophe LEGULIER01.06.2014Technisch expertControle op wegvervoer

Damien DUPONT01.06.2014Attaché A2Vervoerinfrastructuur

Michaël VINCK01.06.2014Attaché A2Vervoerinfrastructuu

Jan VAN DER HEYDEN16.06.2014Technisch deskundigeControle op wegvervoer

MARITIEM VERVOER

Sandy CRETTELS01.06.2014Attaché A2Veiligheid en milieuvrijwaring

Delphine CREVITS16.06.2014Attaché A2Scheepvaartcontrole

LUCHTVAART

Roel COUPILLIE01.06.2014Attaché A2BSA/ANS

ONDERZOEKSORGAAN VOOR ONGEVALLEN EN INCIDENTEN OP HET SPOOR

Raphaël GROSJEAN01.05.2014Attaché

BUDGET EN BEHEERSCONTROLE

Dirk VAN EYLEN01.05.2014Adviseur

Welkom

bron: P&O

Page 15: Forum, zomer 2014

15personeel

Annita CasteurSecretariaat DG Martiem Vervoer

Annita heeft altijd met veel plezier gewerkt op het secretariaat van de verschillende directeurs-generaal. In eerste instantie voor Michel Joseph, vervolgens een aantal jaren voor Frans Van Rompuy en tenslotte een paar maanden voor Peter Claeyssens. Allemaal hadden ze niets dan lof voor Annita tijdens haar afscheidsdrink, maar deze poëtische ‘ode aan Annita’ van Michel Joseph willen we jullie zeker niet onthouden: “Was er een kink in de kabel dan zorgde ze ervoor dat haar collega’s niet aan lager wal geraakten. Nooit zou ze iemand afschepen of afwimpelen ookal kreeg zij soms de wind van voren en waren er kapers op de kust. Ze gaf geen steken onder water, zelfs niet aan collega’s waarmee geen land te bezeilen was, waarvan het gedrag de spuigaten uitliep of die spijkers

op laag water zochten. Integendeel, ze wist van wanten, nam steeds het voortouw en gooide, indien nodig, olie op de golven. Ze nam niemand de wind uit de zeilen, stak nooit de loef af, haalde nooit bakzeil, weigerde de vlag te strijken en liet zich niet afschepen. Annita heeft nu beslist om schoon schip te maken en voor anker te gaan, ze doet dat zonder haar schepen achter zich te verbranden. Nu heeft ze land in zicht en zal ze in iemand anders kielzog varen, ze zal niet tussen kaai en schip vallen, in haar sas zijn en misschien wel van twee walletjes eten. Annita was de juiste vrouw aan het roer, de Maggie De Block van Maritiem Vervoer.”

MARITIEM VERVOER

Francine GAILLARD01.04.2014 (pensioen)BestuurschefSchepenbeheer Luik

Annita CASTEUR01.05.2014 (pensioen)Administratief assistentOndersteuningscel

Philippe BROUEZ01.06.2014 (pensioen)Administratief medewerkerSchepenbeheer Brussel

Ludo THEUNIS01.05.2014 (pensioen)Attaché Binnenvaart

P&O

Edouard DEL RIO SANCHEZ01.05.2014AttachéPersoneel & Organisatie

LUCHTVAART

Marc-André POLET01.05.2014 (pensioen)Expert niv 1Vergunningen

BUDGET, BEHEERSCONTROLE & LOGISTIEK

Claude BLAIN01.04.2014 (pensioen)Administratief medewerkerLogistiek

WEGVERVOER EN VERKEERSVEILIGHEID

Martine BEKAERT01.05.2014 (pensioen)Administratief medewerker

Brigitte NOCQUET01.04.2014 (pensioen)Administratief medewerkerDIV – Inschrijvingen

Yvette VANLITSENBURGH01.05.2014 (pensioen)Administratief medewerkerRijbewijs

Anita KEMPENEERS01.05.2014 (pensioen)Technisch assistentControle op wegvervoer

Marie-Claire ROBIJNS01.06.2014 (pensioen)AdviseurDG Wegvervoer en Verkeersveiligheid

Michel VAN BRABANT01.04.2014 (pensioen)Technisch assistentControle op wegvervoer

IN MEMORIAM

Luc De KoninckSociale dienst

Noella MatagneDG Duurzame Mobiliteit en SpoorbeleidMobiliteit

Bedankt

bron: P&O

Page 16: Forum, zomer 2014

16 betrapt met...

Binnen de FOD is er een heel DG begaan met schepen, maar hoeveel van ons hebben eff ecti ef een boot? Véronique Lagrange (Organisati ebeheer), al meer dan 3 jaar mede-eigenares van een sporti eve zeilboot van 11 meter of 35 voet lang, vertelt ons vanwaar haar passie komt.

Samen met haar man deelt ze de zeilboot met vrienden. Ze nemen deel aan zeilwedstrijden, maar gaan er evengoed mee op vakanti e met het hele gezin. In tegenstelling tot de rest, had Veronique niet alti jd al de passie voor het zeilen. Toen ze jong was, ging ze op zeilkamp, maar dat vond ze niet echt een aangename ervaring. Geboeid door de schoonheid van de boten, kiest ze later wel voor studies scheepsarchitectuur. Ze ontmoet er vrienden met een echte zeilpassie en ze nemen haar mee op zeiltochten in Frankrijk en Engeland waar ze de smaak te pakken krijgt. Ze stellen haar voor om deel te nemen aan wedstrijden, maar de sfeer aan

boord kon toen heel stressy zijn ti jdens de wedstrijden en dat ontmoedigt haar enigszins om in het team te stappen. Rust komt met de jaren (en dus ook binnen het zeilteam) en na een ti jdje besluit ze dan toch om deel te nemen aan zeilwedstrijden. Een sterke vriendschap tussen de zeven bemanningsleden en de gezellige en sti mulerende sfeer zorgen ervoor dat ze steeds uitkijkt naar een volgende wedstrijd.

En de passie wordt groter en groter... Nu zou ze geen afstand meer kunnen doen van haar zeilboot en al zeker niet van het leven aan boord. Met haar man en haar kinderen van 10 jaar vaart ze er geregeld mee naar Nederland, en als ze het een beetje verder zoeken, huren ze een catamaran. Zeilvakanti es zijn voor haar top omdat het echte gezinsvakanti es zijn en je op plaatsen kan komen die niet toegankelijk zijn voor gewone toeristen.

De drukker gebruikt inkt gemaakt van plantaardige oliën en ankerplaatsen zonder alcohol. De meeste gebuikte papieren zijn gehomologeerd FSC of PEFC. Al hun afval wordt gesorteerd en afgeleverd bij erkende recyclingbedrijven voor behandeling of herstel.

...een zeilboot

Véronique, vriend Koen en echtgenoot Alexis