Fondslijst ReCREATIEf 2012-2013

12
3 Mbo Leisure & hospitality Schooljaar 2012-2013 3

description

Overzicht van titels behorende bij de methode ReCREATIEf voor mbo Leisure & hospitality

Transcript of Fondslijst ReCREATIEf 2012-2013

3

Mbo Leisure & hospitality

Schooljaar 2012-2013

3

fondslijst_Recreatief_2012.indd 3 01-12-11 14:08

4

fondslijst_Recreatief_2012.indd 4 01-12-11 14:08

3

Uitgangspunt: beroepspraktijkDe methode ReCREATIEf heeft de beroepspraktijk als uitgangspunt. Het gaat in op de werkvelden die er zijn in de branche. Of die nu te maken hebben met verkoop en verhuur, met sport en spel of met enter-tainment, alle werkvelden zijn apart beschreven.

Optimaal afgestemdDe methode is op het gebied van taal, beroepsin-houd en onderwijsinhoud optimaal op de student en de actualiteit afgestemd. Zo krijgt de leisure & hospitality assistant in korte opdrachten niet alleen inzicht in de mogelijkheden, maar ook in de grenzen van zijn functie. De leisure & hospitality host gaat aan de slag met praktijkgerichte opdrachten, waar de leisure & hospitality executive zich ook mag buigen over zijn leidinggevende taken.

Compleet programmaAlle niveaus van ReCREATIEf zijn opgebouwd volgens het nieuwste kwalificatiedossier Leisure & hospitality en dekken het volledige beroepsgerichte deel af. Zo weet u zeker dat uw studenten met de juiste uitrusting aan de start van hun loopbaan in de recrea-tiebranche verschijnen.

In de praktijk getestDe materialen voor de leisure & hospitality host hebben hun waarde inmiddels al bewezen. Om ook de leermiddelen van leisure & hospitality assistant op het juiste niveau qua taal en opdrachten te krijgen, hebben we het schooljaar 2010-2011 gebruikt om

het materiaal in de praktijk te laten testen. Dit hebben we ook in 2011-2012 gedaan met de leermiddelen voor leisure & hospitality executive. Op deze manier is er een doorlopende lijn voor leisure & hospitality op niveau 2, 3 en 4 ontstaan die optimaal is afgestemd qua niveau en inhoud én waarvan u de zekerheid hebt dat deze in de praktijk werkt.

Recreatief.euReCREATIEf biedt via www.recreatief.eu onderwijs-aanvullend materiaal in de vorm van naslagwerk en trainingen, interactieve opdrachten, films, leerobjec-ten en topografietraining. Uw studenten krijgen via een DigiCode, meegeleverd met de werkmaterialen, toegang tot deze website.

Goed voorbereid dankzij methoderecreatief.nlDe docent stapt als recreatieleider goed voorbereid in het avontuur dankzij de uitgebreide docentenweb-site www.methoderecreatief.nl. Hier vindt u onder meer docentenhandleidingen, antwoordmodellen, toetsen en verantwoordingsdocumenten.

Een verzorgd verblijf dankzij de complete leerlijn van ReCREATIEf

Of het nou gaat om een vakantie, een weekendje weg of een dagje uit.

Een leuke invulling geven aan vrije tijd, dat is wat werken in de recreatie-

branche inhoudt. Enthousiasme en gastvriendelijkheid zijn daarvoor

onmisbaar, net als goede communicatieve vaardigheden en creatief,

flexibel en representatief zijn. ReCREATIEf biedt een doorlopende leerlijn

voor Leisure & hospitality niveau 2, 3 en 4. Hiermee verwerven uw

studenten op een aantrekkelijke manier de juiste competenties voor een

beroep in de recreatieve sector.

Meer details over het recreatieprogramma van ReCREATIEf vindt u verderop in onze brochure. Wij voegen regelmatig nieuwe onderdelen aan ons aanbod toe zodat wij u kunnen blijven verrassen met bijzondere arrangementen. Heeft u speciale wensen? Wij bieden ook mogelijkhe-den voor maatwerk.

fondslijst_Recreatief_2012.indd 3 01-12-11 14:08

4

Met ReCREATIEf Leisure & hospitality assistant wordt de niveau 2-student op maat bediend tijdens zijn opleiding voor de recreatiebranche. Uitgangspunt is de beroepspraktijk en daarmee de inzetbaarheid van de assistant in het werkveld. De methode heeft een heldere opbouw waarbij ook aandacht is voor oefeningen in sociale vaardigheden.

De methode is op het gebied van taal, beroepsinhoud en onderwijsinhoud optimaal op de leisure & hospitality assistant afgestemd. Via korte opdrachten krijgt de student inzicht in (de onderdelen van) het werkveld en de mogelijkheden, taken en verantwoordelijkheden van zijn functie. Ook worden duidelijk de grenzen aangegeven waarbinnen de assistant mag werken. Een oriëntatie op branche en beroep is ontwikkeld om de student inzicht te geven in de recreatiesector. In de daaropvolgende onderdelen, zoals frontoffice, entertainment en sport en spel, komen alle benodigde kennis, vaardigheden en attitudes aan de orde.

Inbegrepen bij Leisure & hospitality assistant• toegang tot www.recreatief.eu met: • films • naslagwerk en trainingen • interactieve opdrachten • weblinks.• materiaal voor de docent

(zie ‘Voor de recreatieleider’).

Niet inbegrepen bij een verblijf met ReCREATIEfTaal en L&B zijn niet inbegrepen bij een verblijf met ReCREATIEF. Kijkt u hiervoor bij ‘Optionele extra’s’.

Speciale wensen?Wij bieden ook maatwerk aan. Kijkt u hiervoor bij ‘Preferenties en essenties’.

Leisure & hospitality assistant (niveau 2)

Recreatieprogramma

ReCREATIEf Leisure & hospitality assistantISBN: 978 90 3720 316 5Prijs: € 124,50

De student die de opleiding voor Leisure & hospitality assistant volgt, hoeft alleen maar één map aan te schaffen. Deze bestaat uit de volgende onderdelen:1. Oriëntatie op branche en beroep2. Aan de slag in de frontoffice3. Sport en spel4. Creativiteit5. Entertainment6. Schoonmaken en onderhouden.

De materialen worden ondersteund via de bron-nenwebsite www.recreatief.eu waarop onder meer films, interactieve opdrachten, naslagwerken en weblinks te vinden zijn. De theorie is in de map opgenomen. Bij de vragen en opdrachten staan korte stukjes theorie waar de student mee aan de slag gaat.

fondslijst_Recreatief_2012.indd 4 01-12-11 14:08

5

De leisure & hospitality host wordt opgeleid tot allround medewerker van een recreatiebedrijf. Of het nou gaat om werkzaamheden aan de balie en receptie, in entertainment, sport en spel, creativiteit, gebouwenbeheer of educatieve activiteiten: met ReCREATIEf Leisure & hospitality host biedt u de student een goede basis voor een succesvolle carrière in de recreatiebranche.

ReCREATIEf Leisure & hospitality host bestaat uit vier mappen.

Inbegrepen bij Leisure & hospitality host• toegang tot www.recreatief.eu met: • films • naslagwerk en trainingen • interactieve opdrachten • leerobjecten • weblinks • bij Balie en receptie topografietraining

met Nederland 2011 van Global Visuals (zie ‘All inclusive’).

• materiaal voor de docent (zie ‘Voor de recreatieleider’).

Sport en spelISBN: 978 90 6053 879 1Prijs: € 47,50

In de map Sport en spel gaat de student praktijkge-richt aan de slag met het organiseren, uitvoeren en begeleiden van uiteenlopende sport- en spelacti-viteiten. Er is aandacht voor spelregelkennis, eigen vaardigheid, veiligheid en blessures, presentatie en instructies aan gasten en sport- en speldifferentia-tie. Ook werkt de student aan de eigen gezondheid en uithoudingsvermogen.

Creativiteit, gebouwenbeheer en educatieISBN: 978 90 6053 877 7Prijs: € 47,50

De map Creativiteit, gebouwenbeheer en educatie is een bundeling van deze drie werkvelden. Bij het onderdeel Creativiteit gaat de student aan de slag met creatieve activiteiten. Bij Gebouwenbeheer is veel aandacht voor veiligheid, schoonmaak en onderhoud. Educatie omvat onderdelen waarin studenten educatieve en informatieve activiteiten organiseren.

Examn!Via een prepaid DigiCode krijgt de student toegang tot Examn!, het leermanagementsysteem, en de bronnenwebsite www.recreatief.eu.

DigiCode 12 maandenISBN: 978 90 3720 127 7Prijs: € 149,00

DigiCode 6 maandenISBN: 978 90 3720 153 6Prijs: € 77,50

Leisure & hospitality host (niveau 3)

Balie en receptieISBN: 978 90 6053 878 4Prijs: € 49,00

In deze map krijgt de student opdrachten en activi-teiten aangereikt om zich het werk in de frontoffice eigen te maken, op een camping of bungalowpark, bij een groepsaccommodatie of een outdoorbe-drijf. Hij krijgt onder meer te maken met reserverin-gen, inchecken en uitchecken van gasten, verkoop en verhuur en de backofficewerkzaamheden.

EntertainmentISBN: 978 90 6053 876 0Prijs: € 47,50

De map Entertainment biedt alle ins en outs om gasten te leren vermaken. Met aandacht voor pre-sentatievaardigheden, expressie en het opstellen van een licht- en geluidsplan werkt de student toe naar onder meer het bedenken van een typetje voor meeleeftheater, het ontwikkelen van een spelshow, het opzetten van een theatershow en het inzetten van soft entertainment.

fondslijst_Recreatief_2012.indd 5 01-12-11 14:08

6

De doorlopende leerlijn van ReCREATIEf is dankzij de leermid-delen voor de opleiding Leisure & hospitality executive nu compleet. Met werkmaterialen via de website www.leisure-executive.nl en een boek dat de werkmaterialen ondersteunt, maar ook los kan worden ingezet, wordt de student optimaal voorbereid op zijn leidinggevende functie in de recreatiebran-che. De materialen zijn in het schooljaar 2011-2012 getest, zodat u er zeker van kunt zijn dat het in de praktijk werkt!

Leisure & hospitality executive (niveau 4)

Voor de recreatieleider

Methodewebsite voor docentenDe docent die met ReCREATIEf werkt, is goed op het programma voorbereid dankzij www.methoderecreatief.nl.Op deze methodewebsite vindt u ondersteuning in de vorm van docentenhandleidingen, antwoordmodellen,toetsen en verantwoordingsdocumenten. Met behulp van een DigiCode kunt u toegang krijgen tot dit materiaal. De DigiCode voor docenten biedt tevens toegang tot de bronnenwebsite voor studenten www.recreatief.eu. U vraagt een DigiCode aan via de website van Edu’Actief: www.edu-actief.nl.

Leisure & hospitality executiveISBN: 978 90 3720 505 3Prijs: € 60,00

Het boek Leisure & hospitality executive be- schrijft op praktijkgerichte wijze de recreatie-branche inclusief trends en alle facetten van de functie leisure & hospitality executive. Topmanagers uit de branche geven in interviews hun visie op het vak. Het boek geeft handvatten om succesvol te zijn op het gebied van operati-oneel leidinggeven en personeelsplanning en -ontwikkeling. Het geeft duidelijk weer hoe de leisure & hospitality executive de regie in handen kan nemen om de koers van zijn team te bepalen en resultaat neer te zetten. Een boek voor mbo-studenten Leisure & hospitality executive niveau 4, maar ook voor de toekomstige en zittende managers in de recreatiebranche.

Leisure & hospitality executive + prepaid DigiCodeISBN: 978 90 3720 664 7Prijs: € 99,50

Dit pakket bevat het boek Leisure & hospitality executive en een prepaid DigiCode. Met de prepaid DigiCode krijgt de student toegang tot www.leisure-executive.nl. Hier vindt hij uitgebreide vragen en opdrachten, films, bron-materialen en weblinks die hem helpen zich het beroep van leisure & hospitality executive eigen te maken. De vragen en opdrachten zijn volgens de methodiek van Ruim Baan voor Recreatie ingedeeld op een basis-, gevorderd en competent niveau. De student maakt niet alleen kennis met de recreatiebranche, zijn functie, taken en verantwoordelijkheden, maar leert ook alle facetten van het operationeel leidinggeven en personeelsplanning en -ontwikkeling.

NB De vragen en opdrachten kunnen als beoor-delingsexemplaar in printuitgave worden aangevraagd. Zie de bon die u achter in deze fondslijst aantreft.

Inbegrepen bij Leisure & hospitality executive• Toegang tot www.leisure-executive.nl met: • werkmaterialen • films • naslagwerk • weblinks• antwoordmodellen en hand- leidingen voor de docent (zie ‘Voor de recreatieleider’).

fondslijst_Recreatief_2012.indd 6 01-12-11 14:08

7

Activiteitenbegeleiding: basiskennisISBN: 978 90 5844 061 7Prijs: € 16,75Een inleidend boek op het gebied van animatie en activiteitenbegeleiding voor de leisure & hospitality assistant (niveau 2).

Animatie: activiteitenbegeleiding in toerisme en recreatieISBN: 978 90 7517 488 5Prijs: € 41,75Een praktisch boek waarin vaardigheden worden aangeleerd voor het opzetten en begeleiden van activiteiten, het samenstellen van animatieprogram-ma’s en het leidinggeven aan animatieteams.

EvenementenorganisatieISBN: 978 90 5844 121 8Prijs: € 34,50In dit boek wordt de organisatie van een evenement vanaf de voorbereidingsfase tot en met de uiteinde-lijke eindevaluatie besproken.

Recreatie: eerste kennismakingISBN: 978 90 7517 463 2Prijs: € 28,75De lezer maakt kennis met basisbegrippen zoals die in de recreatiesector worden gebruikt.

Toeristische kennis van de lage landenISBN: 978 90 5844 123 2Prijs: € 34,00Dit boek geeft een beeld van het toeristisch- recreatieve aanbod in Nederland en de grens-gebieden in België en Duitsland.

Toerisme in Nederland: achtergronden en informatieISBN: 978 90 7517 401 4Prijs: € 34,00Een boek waarin Nederland per toeristisch onderwerp wordt behandeld.

Effectief personeelsbeleid in de toeristisch- recreatieve organisatieISBN: 978 90 5844 091 4Prijs: € 34,50Stap voor stap wordt het traject van in dienst nemen en begeleiden van een (nieuwe) werknemer besproken vanuit de optiek van een leidinggevende.

Mondelinge communicatie aan de balieISBN: 978 90 5844 071 6Prijs: € 39,50Diverse technieken worden behandeld, zoals tele-foontechniek, verkooptechniek en presenteren.

Schriftelijke communicatie rond de balieISBN: 978 90 5844 072 3Prijs: € 41,25Onderwerpen als (zakelijke) correspondentie, tekstopbouw en folderteksten schrijven komen aan de orde. Ook is er aandacht voor spelling en grammatica.

Wet en recht in toerisme en recreatieISBN: 978 90 5844 112 6Prijs: € 37,00Alle begrippen op het gebied van recht en wetskennis uit de kwalificatiedossiers Reizen en Leisure & hospitality komen in dit boek aan de orde.

Bij te boeken

Aanbevolen literatuur bij de leermiddelen van ReCREATIEf

Bij ReCREATIEf bieden we naslagwerk aan via www.recreatief.eu. Hebt u toch nog behoefte aan los naslagwerk? We doen u een aantal suggesties:

fondslijst_Recreatief_2012.indd 7 01-12-11 14:08

8

Preferenties en essenties

Maatwerk via het CDSElke school zijn eigen op maat gemaakte leerlijn? Dat kan met Edu’Actief. Via het Content Delivery Systeem (CDS) kan elke school naar eigen inzicht de door ons ontwikkelde leerlijn voor Reizen afstemmen op de eigen organisatie. De leerlijn kan worden ingericht naar de wensen van de school. De werkmaterialen van ReCREATIEf kunnen naar eigen inzicht in een volgorde worden geplaatst en eigen projecten van de school kunnen in de leerlijn worden opgenomen. Maar ook verwijzingen naar andere bronnen dan ReCREATIEf kunnen gebruikt worden. Denk aan theorieboeken van andere aanbieders die op deze manier gekoppeld kunnen worden aan de leerlijn van ReCREATIEf.Nadat de leerlijn is vastgesteld door het docententeam kan Edu’Actief de materialen naar behoefte leveren. Digitaal via het CDS dat gekoppeld kan worden in nagenoeg alle elektronische leeromgevingen zoals N@tschool. Maar de materialen kunnen ook via printing-on-demand op papier geleverd worden.

Voor de prijs hoeft u het niet te laten: € 90,- (inclusief 19% btw) per jaar per student, ongeacht de richting of het aantal studenten.

Kijk op www.methoderecreatief.nl voor een uitgebreide toelichting bij CDS: Maatwerk voor iedere school of neem contact met ons op via [email protected] of 0522 235 235.

All inclusive

Global Visuals – Nederland 2011Digitale topografietraining: het kan met de programma’s van Global Visuals. Het betekent een tijdsbesparing voor de docent en een prettige leerwijze voor de student. Dat vindt Edu’Actief ook. Daarom bieden wij scholen die gebruikmaken van de map Balie en receptie van ReCREATIEf Leisure & hospitality host het programma Nederland 2011 aan. De student heeft toegang tot de topografiekaarten via www.recreatief.eu, de bronnen-website bij de map.

Global Visuals is een educatieve uitgever van digitale media en heeft diverse producten ontwikkeld:- Nederland 2011 – topografietraining van Nederland- Wereld 2011 – topografietraining van de wereld- Airport 2011 – IATA-luchtvaarttraining en -toetsing- C-Test – programma voor scholen om digitaal toetsen af te nemen.

De digitale trainings- en toetsingsprogramma’s van Global Visuals zijn zowel bedoeld voor individuele gebruikers als voor het toeristisch onderwijs en bedrijfsleven. Global Visuals levert maatwerk en ondersteuning per school. Edu’Actief werkt met Global Visuals samen voor de methodes voor mbo Reizen (Transfer) en Leisure & hospitality (ReCREATIEf ).

Kijk voor meer informatie op www.globalvisuals.nl.

fondslijst_Recreatief_2012.indd 8 01-12-11 14:08

9

Optionele extra’s

ReCREATIEf dekt het volledige beroepsgerichte deel van het kwalificatiedossier af. Taal en Burgerschap (L&B) zijn niet in de methode geïntegreerd. Hiervoor bieden andere methodes van Edu’Actief uitkomst.

Taal op niveau voor Nederlands

Taal op niveau is een optimale mbo-methode Nederlands. Deze methode biedt structuur en houvast door taalop-drachten per taalvaardigheid aan te bieden op het eigen niveau van uw studenten.

Het startassessment is beschikbaar via de methodeweb-site www.taalopniveau.info. Op basis van de resultaten van het startassessment weet u welke katernen uw studenten nodig hebben. Uw studenten werken zelfstandig en maken een eindtoets om het vereiste taalniveau aan te tonen. Deze eindtoetsen zijn gemaakt door expertisecentrum ITTA volgens de richtlijnen van de onderwijsinspectie en zijn aan te vragen op de website.

Context! voor Loopbaan en burgerschap

Context! is de mbo-methode voor Loopbaan en burgerschap voor niveau 1, 2, 3 en 4. Uitgangspunt daarbij is het brondocument ‘Loopbaan en burgerschap in het mbo’. De methode bestaat uit een uitdagende map en een ondersteunende methodesite www.methode-context.nl. Context! voldoet aan de resultaatverplichting voor het onderwijsaanbod op het gebied van Loopbaan en burgerschap. Er is specifiek lesmateriaal ontwikkeld voor niveau 1. Niveau 2 t/m 4 werken met dezelfde map. In deze map is uiteraard wel rekening gehouden met niveaudifferentiatie en worden activiteiten uitge-splitst naar de verschillende niveaus. Daarom is binnen Context! doorstroming makkelijk en kostenbesparend te realiseren, de cursisten blijven immers met dezelfde map werken. Context! stimuleert door het aanbieden van een grote diversiteit aan activiteiten dat je respectvol moet omgaan met jezelf, de ander en de omgeving. De cursist leert een mening te vormen en keuzes te maken.

fondslijst_Recreatief_2012.indd 9 01-12-11 14:08

Meer weten? Kijk dan op www.htv-leermiddelen.nl.

Horeca in Leisure & hospitality

Wilt u materialen voor horeca opnemen in uw opleiding voor Leisure & hospitality assistant of host? Dat kan. U kunt dan gebruikmaken van onze materialen voor Tendens Horeca-assistent.

Het belangrijkste uitgangspunt van Tendens Horeca-assistent is de student. De student en de ontwikkeling van zijn

sociale vaardigheden en basistechnieken staan centraal. Tendens Horeca-assistent biedt mogelijkheden om competenties

te ontwikkelen die nodig zijn om de arbeidsmarkt te kunnen betreden.

Transfer is een methode die past binnen de opleidingen voor mbo Reizen niveau

3 en 4. Zelfstandig werken en onderwijs op maat zijn kernbegrippen. Transfer is

volgens het nieuwste kwalificatiedossier ontwikkeld voor de toekomstige verkoper

reizen en manager verkoop reizen, werkzaam bij een vakantiereisbureau, touroperator

of zakenreisbureau. Met activiteiten en opdrachten die uit de praktijk gegrepen zijn,

wordt de student goed voorbereid op zijn toekomstige (reis)wereldbaan!

Meer weten? Kijk dan op www.methodetransfer.nl.

Met Transfer praktijkgericht op reis naar een wereldbaan!

fondslijst_Recreatief_2012.indd 10 01-12-11 14:08

11

Hebben wij u geïnspireerd om te ‘boeken’?

Naam school/onderwijsinstelling:

Contactpersoon: M / V

Schooladres:

Postcode + plaats:

Telefoonnummer:

E-mailadres:

! Ik wil graag een beoordelingsexemplaar aanvragen van de titel(s)*:

ISBN Titel √978 90 3720 316 5 ReCREATIEf Leisure & hospitality assistant  978 90 6053 878 4 ReCREATIEf Leisure & hospitality host Balie en receptie  978 90 6053 876 0 ReCREATIEf Leisure & hospitality host Entertainment  978 90 6053 879 1 ReCREATIEf Leisure & hospitality host Sport en spel  978 90 6053 877 7 ReCREATIEf Leisure & hospitality host Creativiteit,

gebouwenbeheer en educatie 

978 90 3720 505 3 ReCREATIEF Leisure & hospitality executive978 90 3720 664 7 ReCREATIEF Leisure & hospitality executive: vragen en opdrachten

in printuitgave978 90 5844 061 7 Activiteitenbegeleiding: basiskennis  978 90 7517 488 5 Animatie: activiteitenbegeleiding in toerisme en recreatie  978 90 5844 121 8 Evenementenorganisatie  978 90 7517 463 2 Recreatie: eerste kennismaking  978 90 5844 123 2 Toeristische kennis van de lage landen  978 90 7517 401 4 Toerisme in Nederland: achtergronden en informatie  978 90 5844 091 4 Effectief personeelsbeleid in de toeristisch-recreatieve organisatie  978 90 5844 071 6 Mondelinge communicatie aan de balie  978 90 5844 072 3 Schriftelijke communicatie rond de balie  978 90 5844 112 6 Wet en recht in toerisme en recreatie  

*Geef uw wens aan door middel van aanvinken. U kunt maximaal vier beoordelingsexemplaren aanvragen. Wilt u meer informatie over deze titels? Neem dan contact met ons op.

!Ik wil graag een presentatie ontvangen over de methode ReCREATIEf!

Voorkeur dag/datum: Aantal personen:

Stuur de bon naar: Edu’Actief b.v. T.a.v.: afdeling Marketing & Communicatie Antwoordnummer 74 7940 VB MEPPEL

U kunt ook een e-mail met uw aanvraag en gegevens sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘ReCREATIEf’ of u kunt de bon faxen naar 0522 235 222.

fondslijst_Recreatief_2012.indd 11 01-12-11 14:08

2

Uitgeverij Meppel

Uitgeverij

Training en diensten

Kijk voor meer informatie over ReCREATIEf op www.methoderecreatief.nl.

Uitgeverij Edu’Actief b.v.Postbus 10567940 KB Meppel+31 (0)522 235 [email protected]

Kijk voor meer informatie over ReCREATIEf op

www.methoderecreatief.nl.

Uitgeverij Edu’Actief b.v.Postbus 10567940 KB Meppel+31 (0)522 235 [email protected]

fondslijst_Recreatief_2012.indd 2 01-12-11 14:08