Folder zomeruitstappen 2015

2
Waasmunster Zomeravonduitstappen Voor alle leeſtijden, toeristisch, recreatief, gellig & verrassend Juli & augustus 2015 www.toerismewaasmunster.be Soundpainting Woensdag 12 augustus 2015 Zing een lange noot. Een toontje hoger. Heel stil… en nu heel luid. Spreek heel snel… en lachen. Sta op en dans! Al deze instructies kan je op deze zomeravond in een rustiek kader geven met de gebarentaal soundpainting. Een soundpainter leidt een groep aan de hand van een aantal gebaren waarmee je op het moment zelf een compositie maakt. Het resultaat is soms mooi, soms grappig en vaak onvoorspelbaar. Kijk maar eens naar het filmpje op youtube:. https://www.youtube. com/watch?v=PU3vhaSEk88 Leer op een gezellige zomeravond de basisgebaren van de taal. En sta zelf als soundpainter voor de groep. Iedereen, zowel kinderen als volwassenen, zijn welkom. Voorkennis is niet vereist. Ben je muzikant? Breng gerust je instrument mee. DIRIGENT Jonas Malfliet TREFPUNT Kasteel Blauwendael, Kerkstraat 21, Waasmunster (parking in de Gentstraat) AANTAL 50 personen Waasmunster tijdens de Groote Oorlog Woensdag 19 augustus 2015 Een korte wandeling in de dorpskern laat je getuigen hoe de bevolking van Waasmunster deze periode beleefde. Waasmunster werd gespaard van grote misdrijven maar kende ook droevige gebeurtenissen tijdens de mobilisatie, de bezetting en de onderdrukking zoals opeisingen en vluchtelingen. Langs het traject word je herinnerd aan deze periode en hoor je feiten over het Bestuur, de bevolking en de bedrijvigheid en handel in deze periode. GIDS/VERTELLER Ivan Du Tré TREFPUNT kasteel Blauwendael (ingang via parking Gentstraat), Waasmunster AANTAL 25 personen Op wandel met oude kaarten van Waasmunster Woensdag 19 augustus 2015 Wandeling doorheen 400 jaar cartografische evolutie van Waasmunster. Bekijk de evoluties van landschap en bewoning doorheen de getuigenissen die op allerlei kaarten werden opgetekend GIDS/VERTELLER Harry Van Royen, historicus TREFPUNT Kasteel Blauwendael, Kerkstraat 21, Waasmunster (parking in de Gentstraat) AANTAL 50 personen Boek aan ambachtelijke brouwerij Woensdag 26 augustus 2015 Twee jeugdvrienden met eenzelfde hobby vonden elkaar met het kleinschalig en ambachtelijk experimenteren in het fruitwijnen maken en later in het bierbrouwen met hun zelfgemaakte brouwinstallatie. Vandaag maken zij voor eigen gebruik Ruiterbieren in alle kleuren zowel donker, blond als amber. Maak kennis met deze 2 bierbrouwers. GIDS/BROUWERS Dirk Bruggeman en René Veelaert TREFPUNT Korte Heesdonkstraat 104, Ruiter AANTAL 30 personen

description

 

Transcript of Folder zomeruitstappen 2015

Page 1: Folder zomeruitstappen 2015

WaasmunsterZomeravond uitstappen

Voor alle leeftijden,toeristisch, recreatief,gezellig & verrassend

Juli & augustus 2015

www.toerismewaasmunster.be

SoundpaintingWoensdag 12 augustus 2015

Zing een lange noot. Een toontje hoger. Heel stil… en nu heel luid. Spreek heel snel… en lachen. Sta op en dans! Al deze instructies kan je op deze zomeravond in een rustiek kader geven met de gebarentaal soundpainting. Een soundpainter leidt een groep aan de hand van een aantal gebaren waarmee je op het moment zelf een compositie maakt. Het resultaat is soms mooi, soms grappig en vaak onvoorspelbaar. Kijk maar eens naar het filmpje op youtube:. https://www.youtube.com/watch?v=PU3vhaSEk88 Leer op een gezellige zomeravond de basisgebaren van de taal. En sta zelf als soundpainter voor de groep. Iedereen, zowel kinderen als volwassenen, zijn welkom. Voorkennis is niet vereist. Ben je muzikant? Breng gerust je instrument mee.

DIRIGENT Jonas MalflietTREFPUNT Kasteel Blauwendael, Kerkstraat 21, Waasmunster (parking in de

Gentstraat)AANTAL 50 personen

Waasmunster tijdens de Groote Oorlog

Woensdag 19 augustus 2015Een korte wandeling in de dorpskern laat je getuigen hoe de bevolking van Waasmunster deze periode beleefde. Waasmunster werd gespaard van grote misdrijven maar kende ook droevige gebeurtenissen tijdens de mobilisatie, de bezetting en de onderdrukking zoals opeisingen en vluchtelingen. Langs het traject word je herinnerd aan deze periode en hoor je feiten over het Bestuur, de bevolking en de bedrijvigheid en handel in deze periode.

GIDS/VERTELLER Ivan Du TréTREFPUNT kasteel Blauwendael (ingang via parking Gentstraat), WaasmunsterAANTAL 25 personen

Op wandel met oude kaarten van Waasmunster

Woensdag 19 augustus 2015Wandeling doorheen 400 jaar cartografische evolutie van Waasmunster. Bekijk de evoluties van landschap en bewoning doorheen de getuigenissen die op allerlei kaarten werden opgetekend

GIDS/VERTELLER Harry Van Royen, historicusTREFPUNT Kasteel Blauwendael, Kerkstraat 21, Waasmunster (parking in de

Gentstraat)AANTAL 50 personen

Bezoek aan ambachtelijke brouwerij

Woensdag 26 augustus 2015Twee jeugdvrienden met eenzelfde hobby vonden elkaar met het kleinschalig en ambachtelijk experimenteren in het fruitwijnen maken en later in het bierbrouwen met hun zelfgemaakte brouwinstallatie. Vandaag maken zij voor eigen gebruik Ruiterbieren in alle kleuren zowel donker, blond als amber. Maak kennis met deze 2 bierbrouwers.

GIDS/BROUWERS Dirk Bruggeman en René VeelaertTREFPUNT Korte Heesdonkstraat 104, RuiterAANTAL 30 personen

Page 2: Folder zomeruitstappen 2015

Bezoek aan domein Den DommelWoensdag 1 juli 2015

“Den Dommel” was tussen 1900 en 1956 de woonplaats van kunstschilder Edmond Verstraeten. Twee gidsen leiden je rond op het domein en vertellen over de fauna en flora en over hoe het werk en het leven van deze Waasmunsterse kunstenaar was. Kunstschilder Verstraeten was een natuurmens. Dit vind je niet alleen terug in zijn schilderijen maar ook in zijn levenswijze. Deze wandeling is een unieke gelegenheid om kennis te maken met dit domein en te genieten van het landschap waardoor ook Verstraeten geïnspireerd werd.

GIDS Freddy Waterschoot, natuurgids & Jan Van Hoorick, voorzitter Edmond Verstraetenstichting

TREFPUNT Pelkemstraat 2, WaasmunsterAANTAL 2 x 25 personen

Steen in stijl: Een wandeling door de Kerkstraat

Woensdag 15 juli 2015Steen belichaamt macht, rijkdom, luxe en status. Dit was ook zo in Waasmunster!Maak kennis met de stenen pareltjes die de Kerkstraat rijk is. Sta ook even stil bij de burger uit het verleden, die net als vandaag zijn persoonlijke welstand en luxe wou manifesteren door het bouwen van zijn stenen woning.

GIDS Erwin VerdurmenTREFPUNT Kasteel BlauwendaelAANTAL 25 personen

Natuurwandeling langs Trage Wegen naar Elversele

Woensdag 29 juli 2015Ontdek een nieuw gedeelte van de Sterrewegel en wandel via de Galgewegel richting Elversele. Je brengt een bezoek aan De Swaene; een oud cafeetje en vergaderlokaal van de lokale heemkundige kring ‘de Braemstichting’. Verneem meer over de Onderbeek en de Sombeekse huizen in de Margrietstraat, over de Durme tussen gisteren en vandaag. Geniet van de avontuurlijke paadjes tussen Elversele en Sombeke.

GIDS Freddy Waterschoot, natuurgids TREFPUNT Sombekedries, WaasmunsterAANTAL 25 personen

Op stap met archeologenWoensdag 8 juli 2015

Twee archeologen van de Archeologische Dienst Waasland loodsen je doorheen de rijke geschiedenis van de gemeente. Dit wordt een wandeling doorheen het verleden waarbij alle zintuigen op scherp worden gesteld. Mogelijks kunnen nieuwe onderzoeksresultaten worden onthuld.

GIDS/ARCHEOLOOG Inge Baetens en Jeroen Van VaerenbergTREFPUNT O.L.V.-kerk- KerkstraatAANTAL 30 personen

Bezoek aan St.-AnnaWoensdag 22 juli 2015

Sint-Anna is een landelijk dorpje dat je kan vinden, waar het land van Durme en Schelde het Waasland kust. Het is een buitenwijk van Hamme maar behoort ook bij het meer nabije Waasmunster aan de rechter Durmeoever. Een wandeling van 7 km laat je kennismaken met de landelijke kanten van het dorp en zijn specifieke benamingen zoals Polderstraatje, Sint-Jozefkapel, Rietveld, Kastelen, Puitenput, Penningdreef, Niestraatje, Lekkerbeetje …. Proef van een vleugje geschiedenis van dit landelijk dorpje waarnaar vele huis- en hoevebenamingen verwijzen en waar het dorpsleven rond de 2 overgebleven herbergen nog weelderig bruist.

GIDS/VERTELLER Antoine De MeirsmanTREFPUNT Rodendries-WaasmunsterAANTAL 30 personen

Fietstocht naar veer TielrodeWoensdag 5 augustus 2015

Fietstocht langs de autovrije Durmedijken. Maak kennis met de Mirabrug, de Bunt en het veer in Tielrode. Breng een bezoek aan de kapel in Tielrode en de oude scheepswerf.

GIDS Gert Hooftman, heemkundigeTREFPUNT Sombekedries, WaasmunsterAANTAL 30 personen

Hoe deelnemen?RESERVATIE EN INSCHRIJVING VANAF 1 JUNI 2015 bij [email protected]. De inschrijving is pas definitief na bevestiging van de reservatie en de betaling vooraf. Aantal plaatsen zijn beperkt.PRIJS 5,00 euro per persoon per activiteit, streekbier of frisdrank inbegrepen.AANVANG 19.00 uurEINDE 21.00 uur

InfoDIENST TOERISMEGemeentehuisVierschaar 1 9250 WaasmunsterT 052 46 95 27

[email protected]

www.toerismewaasmunster.beOrganisator: VVV/Toerisme Waasmunster met steun van Gemeentebestuur Waasmunster.

Opmaak en ontwerp: Banananas.net