Flyer Spreken over impact investing 2016

5
Beste belegger m/v, Als vrouw, Christen, Millennial en Actief Belegger ben ik overtuigd Impact Investor. En zoals u waarschijnlijk weet is impact investing: investeren met begoogde impact, resultaatmeting en marktconform rendement, de snelst groeiende investeringsstrategie binnnen duurzaam beleggen. En duurzaam beleggen groeit sinds de crisis harder dan de totale markt. Investeren in impact kan in basis behoeften, megastrends en impact katalysatoren. Met strategische portfolio voordelen & minder volatiliteit. Het goede nieuws: impact investing is niet zo exclusief, complex of illiquide als men denkt. Ik ontwikkel Tools & Thoughtpieces die op de praktijk gebaseerd zijn. Voor particuliere investeerders, vermogensbeheerders, vermogensadviseurs en chari's. Voor overview van het impact investment universum en om impact investing strategieën te ontwikkelen en implementeren. Drs Alcanne J Houtzaager MA Spreker over Impact Investing

Transcript of Flyer Spreken over impact investing 2016

Page 1: Flyer Spreken over impact investing 2016

Beste belegger m/v,

Als vrouw, Christen, Millennial en Actief Belegger ben ik overtuigd Impact Investor.

En zoals u waarschijnlijk weet is impact investing: investeren met begoogde impact, resultaatmeting en marktconform rendement, de snelst groeiende investeringsstrategie binnnen duurzaam beleggen. En duurzaam beleggen groeit sinds de crisis harder dan de totale markt. Investeren in impact kan in basis behoeften, megastrends en impact katalysatoren. Met strategische portfolio voordelen & minder volatiliteit.

Het goede nieuws: impact investing is niet zo exclusief, complex of illiquide als men denkt. Ik ontwikkel Tools & Thoughtpieces die op de praktijk gebaseerd zijn. Voor particuliere investeerders, vermogensbeheerders, vermogensadviseurs en chari's. Voor overview van het impact investment universum en om impact investing strategieën te ontwikkelen en implementeren.

Drs Alcanne J Houtzaager MA Spreker over Impact Investing

Page 2: Flyer Spreken over impact investing 2016

Over de verschillende varianten in Impact Investing ontwikkelde ik 'Impact Investing Types©. Met de verschillen, de spelers en beleggingsopties: Klassieke, Filantropische, Directe & Indirecte Impact Investing en Crowdfunding voor Impact. Tenzij u vermogen beheert voor zeer vermogenden, 'High Net Worth Individuals' en/of hun chari's zitten de mogelijkheden bij inclusieve impact investments.

Impact Investing Instrumenten De markt ontwikkelt steeds meer impact investing instrumenten. Het 'groene' obligatie aanbod groeit snel, maar is weinig toegankelijk voor kleine beleggers door hoge nominaal. Op de London Stock Exchange worden retail charity bonds genoteerd in UK£. Nederland is nu continentaal kampioen met Social Impact Bonds, maar dat is private equity en betreft tonnen en miljoenen.

Hoe veel Impact? Op basis van de Risico Bijsluiter voor Beleggings-producten heb ik de Impact Bijsluiter voor Beleggingsproducten© ontwikkeld. Geïnspireerd door het portfolio model dat Sonen Capital, USA ontwikkelde voor de Kl Felicitas Foundation en presenteerde op het World Economic Forum, Davos.

En ik deel mijn kennis graag!

Begin 2015 schreef ik 'het Verleden, Heden en de Toekomst van Impact Investing'. Een samenvatting van 4 jaar onderzoek en analyse van ontwikkelingen en trends binnen Impact Investing. In jaaroverzichten presenteer ik belangrijke nieuwe ontwikkelingen.

Page 3: Flyer Spreken over impact investing 2016

De uitersten: -1: 'Dit beleggingsproduct investeert in verboden wapens en totalitaire regimes' en 6: 'Dit beleggingsproduct hecht aan impact en kan hiervoor rendement inleveren'. Impact boven rendement stellen is een traditionele Impact Investing stijl, die door sommige chari's en ontwikkelingsbanken werd of wordt gehanteerd om de missie te realiseren. Tegenwoordig streeft de meerderheid van de Impact Investors naar 'balancing impact & return'. Essentieel om het financieel duurzaam te maken en de bereikte impact op te schalen. En het zal de groei van de impact investing markt versnellen.

Het Impact Investment Universum biedt mogelijkheden in diverse sectoren dus spreiding. Werk & Inkomen, Microkrediet & Financiële Inclusie, Gezonde Voeding, Schoon Water & Hygiëne, Toegankelijke betaalbare Zorg en Huisvesting, Hernieuwbare Energie, Schone & Groene Technologie, (beroeps) Onderwijs & ICT en Milieu van Klimaat Transitie tot bescherming van Biodiversiteit. Het duurzame beleggingsuniversum biedt mogelijkheden en opkomende en ontwikkelende markten: mensen aan de

De G7 Social Investment Taskoforce voor riep eind 2014 op tot een kitemarking label. Zoals het franse Finansol label. Maar ja nog een keurmerk..... ? Mijn Impact Bijsluiter voor Beleggingsproducten© geeft in een oogopslag inzicht in de impact en focus van een beleggingsproduct. Aanhakend bij bestaande strategieën als exclusie en ESG risico & kansen.

Page 4: Flyer Spreken over impact investing 2016

Base of the Pyramid en de opkomende Middenklassen. Maar in ontwikkelde markten zijn ook kwetsbare mensen en underserved communities en regio's.

Impact Asset Classes Bij strategiebepaling en spreiding op basis van impact zijn locatie, doelgroep (en) en intentie, ofwel Waar, Wie en Wat de peilers. Op basis van bestaande mn public equity investeringsproducten zijn meerdere impact asset classes te onderscheiden zoals Mesofinanciering, Groeikapitaal, Vastgoed, Katalysatoren, Thematisch beleggen etc.

Page 5: Flyer Spreken over impact investing 2016

Geïnteresseerd? https://www.youtube.com/watch?v=2M1Gxhano3U&feature=youtu.be Neem svp contact op via Skype: alcanne.houtzaager, Twitter @Alcanne, Linked In: Alcanne Houtzaager of email: [email protected]

Chari's koudwatervrees Nederlandse goede doelen en fondsen blijven aarzelen om hun impact te ver-20-voudigen ondanks onze pioniers met hun trackrecord en succesverhalen. Maar er zijn kansen binnen het giftenbeleid, om meer grotere gevers aan te trekken en meer middelen in te zetten om de missie te realiseren. Bijvoorbeeld via het vermogens-beheer, het ondersteunen van charity bonds of groei-kapitaal ophalen via Angel investing & Crowdfunding voor Impact.

Geïnteresseerd? Zie You Tube Alcanne Mijn boekingsbureau is ZijSpreekt Marga Miltenburg mob 06-53148796 [email protected] Website www.zijspreekt.nl

Selectie van equity begint bij impactsectoren en regio's gevolgd door ESG checks en impact awareness & ambition. Niet alleen 'ontkoppelen', groei met kleinere voetafdruk' , maar ook wordt al aangehaakt bij de UN's nieuwe Sustainable Development Goals?

Crowdfunding voor Impact biedt 'instap' beleggers mogelijkheden. Denk aan social enterprises en impact projecten. Het groeiend aanbod van platforms met AFM toezicht verruim de mogelijkheden. Banken werken ook samen met deze platforms voor stapelfinanciering. Om projecten te selecteren ontwikkelde ik de PRIKP checklist: Prijs, Rendement, Impact, Katalysator & Public als aanvulling op de 5P's van Brain Trelstad van Bridges Ventures USA (Harvard Business Review, jan 2016).