Flyer opening Hanzelijn IJsseldelta december 2012

2

description

Uitgedeeld tijdens de openingsweek op NS stations Zwolle en Kampen Zuid en uitgedeeld op beurzen.

Transcript of Flyer opening Hanzelijn IJsseldelta december 2012

Page 1: Flyer opening Hanzelijn IJsseldelta december 2012
Page 2: Flyer opening Hanzelijn IJsseldelta december 2012

IJsselfront (skyline) van Hanzestad Kampen

Ontdek jouw IJsseldelta Historische steden, eeuwenoude waterwegen en unieke polders, dat is wat de IJsseldelta te bieden heeft. De IJsseldelta ligt aan de monding van de IJssel en wordt omringd door de drie Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt, de tapijtstad Genemuiden en watersportparadijs Zwartsluis. In het midden van de IJsseldelta ligt het Nationaal Landschap IJsseldelta met daarin één van de oudste polders van Nederland.

Eén gebied, drie dynamische HanzestedenIn de IJsseldelta tref je maar liefst drie Hanzesteden: Kampen, Zwolle en Hasselt. De imposante historische gebouwen, havens en verdedigingswerken maken de Hanzesteden tot prachtige ‘levende’ openlucht musea, die tot de verbeelding spreken.

Het pleziervaargebied van ons landDe IJsseldelta telt, naast het Zwartewater, Zwarte Meer, Ketelmeer en de IJssel, ontelbaar veel weteringen, uiterwaarden en slootjes. Een paradijs voor de watersporter dus. Op het water kun je genieten van de rust, de ruimte, de natuur én de eeuwenoude havensteden. Een unieke combinatie in ons land.

Fietsend en wandelend door het Nationaal Landschap In de IJsseldelta vind je de oudste polder van Nederland in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Een uniek landschap dat zich onderscheidt door de grote mate van openheid, de oudste rationele, geometrische verkaveling en het reliëf in het landschap in de vorm van huisterpen en kreekruggen. Het gebied leent zich uitstekend om in te fietsen en te wandelen. Bekijk vanaf de oude zeedijken de polders en geniet van de bijzondere flora en fauna die de IJsseldelta rijk is.

Nederland in het kleinDe regio IJsseldelta is niet onder één noemer te vangen vanwege het gevarieerde karakter van het unieke gebied. Fiets en wandel door het uitgestrekte landschap, vaar over de mooiste rivieren, bewonder en beleef de historische binnensteden, proef de heerlijke streekproducten, ontdek de vele verhalen die het gebied te vertellen heeft en vertel ze door. Kortom, ontdek jouw IJsseldelta; Nederland in het klein.

Meer informatie over de IJsseldelta vind je op www.vvvijsseldelta.nl en facebook.com/ijsseldelta.