Flyer mountain brochure 2015

24
MOUNTAIN

description

 

Transcript of Flyer mountain brochure 2015

Page 1: Flyer mountain brochure 2015

M O U N TA I N

Page 2: Flyer mountain brochure 2015

Uproc3

Tandem

TO U R

Uproc6Serie

Serie

Serie

Serie

Serie

Serie

MOUNTAIN

C

T

B

U houdt de nieuwe Flyer-catalogus 2015 in uw handen met hierin de productlijn Mountain. De Tour en Urban modellen kunt u vinden in onze aparte TOUR / URBAN -catalogus.

GorocSerie

Page 3: Flyer mountain brochure 2015

Pagina 6-9Pagina 10-13Pagina 14-17

Goroc Uproc3 Uproc6

Pagina 18Pagina 18Pagina 19Pagina 20-22Pagina 23

AandrijfsysteemAccu + laderBereikOnderdelenAccessoires

Pagina 3

UR B A N

VouwfietsSerie

Serie

Flogo

Serie

RS

Serie

TS

Page 4: Flyer mountain brochure 2015
Page 5: Flyer mountain brochure 2015

MOUNTAIN

Page 6: Flyer mountain brochure 2015

Vrijdagnamiddag, het is eindelijk weekend! Tijd voor dingen die ruimte scheppen in uw hoofd en die het werk even doen vergeten. Tijd om weer nieuwe energie op te doen. Tijd voor uw krachtige metgezel, de Goroc van Flyer. Deze E-hardtail is geschikt voor elk terrein en zorgt zowel bergop als bergaf voor de perfecte start van het weekend!

Profiel

Page 7: Flyer mountain brochure 2015

Moeiteloos bergop rijden, trainen of gewoonweg plezier hebben. Zoekt u een betrouwbare E-mountainbike waarop u zowel op pittige hellingen als snelle gravelpaden volledig kunt vertrouwen? Dan is deze hoogwaardig uitgeruste allround hardtail uit de Goroc-serie van Flyer de beste keus. Pure efficiëntie, gebalde kracht bergop en een fantastisch rijgevoel bergaf. De Goroc reageert snel en is wendbaar in elke rijsituatie. De E-Bike klimt gretig de bospaden op en is

De dynamische, wendbare E-hardtail

MOUNTAIN

GorocSerie

door zijn cross-countrygeometrie perfect voor uw eerste kennismaking met de wereld van de E-mountainbikes. De Goroc neemt steile passages in hoog tempo en klimt als de beste op alle hellingsgraden. Met de Goroc heeft u een multitalent als metgezel: robuust, sportief en en krachtig.

De berggeit onder de E-mountainbikes

Pagina 7

Page 8: Flyer mountain brochure 2015

De Goroc E-hardtail van Flyer is leverbaar in twee uitvoeringen. Beide overtuigen met de beste onderdelen en innovatieve techniek. Voor rijplezier en koersvastheid zorgen de soepel rollende 27,5-inch wielen. De geveerde voorvork, naargelang het model met 100 of 120 mm veerweg, absorbeert eenvoudig de schokken bij bergaf rijden. De uitrusting van de Goroc wordt

gecompleteerd door een SLX- of XT-derailleur van Shimano en de bijbehorende schijfremmen. Het frame heeft keurig bewerkte lasnaden, is leverbaar in vier maten en kan worden besteld in de kleuren parelmoerwit en matzwart*.

Framemodel en framegrootte

Versnellingen

Framekleur

Wielmaat

Remmen

Accu

Trapondersteuning(tot km/h)

25

S45 M50 L55 XL60

27,5 inch

matzwart (M, L, XL)parelmoerwit (S, M, L)

SchijvenKetting

Motoren

11,2 Ah / 36 V Onderbuis

Performance Cruise36 V / 250 W

Pagina 8

GorocDe multigetalenteerde E-hardtail

Kijk voor alle beschikbare modellen op www.flyer-fietsen.nl

* Afhankelijk van het door u gekozen type

Page 9: Flyer mountain brochure 2015

Goroc 6.30 parelmoerwit

Goroc 8.70 matzwart

Pagina 9

Gebruik

Enduro All-Mountain Trail Trekking Vrije tijd Urban/Forenzen

Page 10: Flyer mountain brochure 2015

U heeft een hekel aan stilzitten, daarom trekt u in uw vrije tijd graag de natuur in en maakt u rei-zen naar verre oorden. U krijgt een geweldig ge-voel van vrijheid als u op pad gaat met de Uproc3 van Flyer. De E-Bike is licht als u bergop rijdt en stabiel als u afdaalt dank-zij een optimale frame-geometrie en uitstekend rijgedrag. Dit model is de beste keus voor iedereen die zich niet graag ver-veelt!

Profiel

Page 11: Flyer mountain brochure 2015

Wat schuilt er achter het geniale frame, de op marathonritten afgestemde veer-weg en het tijdloze ontwerp? Een echte bochtenverslinder. Maar dat is niet het hele verhaal, want door zijn uitgebalan-ceerde rijgedrag en grote veelzijdigheid is de Uproc3 bijzonder breed inzetbaar. Het model overtuigt door een grote wend-baarheid en enorme rijstabiliteit. Of u nu de voorkeur geeft aan singletrails of

De veelzijdige E-fully MOUNTAIN

Uproc3Serie

cross-countryritten, met deze E-fully van Flyer voelt u zich thuis in elk terrein.De techniek staat garant voor rijplezier in elke omgeving: u rijdt krachtig en ont-spannen bergop, sportief en behendig door ruig terrein of snel en stabiel bergaf.

De alleskunner onder de E-mountainbikes

Pagina 11

Page 12: Flyer mountain brochure 2015

De technisch geniale Uproc3 is leverbaar in twee uitvoeringen. Beide zijn voorzien van een hoogwaardige Shimano-derailleur uit de SLX- of XT-groep. De veelzijdige Uproc3 wekt enthousiasme met zijn uiterlijk en een veerweg van 130 mm. Het matzwarte frame oogt zeer verzorgd dankzij de bewerkte lasnaden en

is verkrijgbaar in drie maten. De E-Bike is uitgerust met soepel rollende 27,5-inch wielen. Andere kenmerken zijn een krachtige, specifiek voor Flyer ontwikkelde Bosch-aandrijving uit de Performance Line en bij het schakelsysteem passende schijfremmen van Shimano.

Framemodel enframegrootte

Versnellingen

Framekleur

Wielmaat

Remmen

Accu

Trapondersteuning(tot km/h)

25

S45 M50 L55

matzwart

SchijvenKetting

Motoren

11,2 Ah / 36 V op de onderbuis

27,5 inch

Performance Cruise36 V / 250 W

Pagina 12

Uproc3De sportieve E-fully met stijl

Kijk voor alle beschikbare modellen op www.flyer-fietsen.nl

Page 13: Flyer mountain brochure 2015

Uproc3 8.70 matzwart Pagina 13

Gebruik

Enduro All-Mountain Trail Trekking Vrije tijd Urban/Forenzen

Page 14: Flyer mountain brochure 2015

U geeft alles bij het sporten! U doet niet graag dingen half. In afdalingen geniet u vooral van de snelheid en de uitdaging om lastige passages onder de knie te krijgen. En: terwijl uw fietsvrienden nog op de gondel staan te wachten, rijdt u alweer vlot de berg op. De garantie voor compromisloos fietsplezier: de Uproc6 van Flyer!

Profiel

Page 15: Flyer mountain brochure 2015

De sportieve en dynamische E-fully

Serievoorwielen 26-inch achterwiel. Door deze unieke configuratie neemt de E-fully las-tige wortel- en rotspassages met een su-perieur gemak. Deze E-fully voelt zich bij-zonder thuis in smalle, bochtige passages en overwint moeiteloos elke helling. Wie heeft nog een bergspoor of gondel nodig?

De durfal onder de E-mountainbikes

Uproc6

MOUNTAIN

Bent u een gepassioneerde fietser die wel van een beetje snelheid houdt? Kiest u uitdagende trails en zit u graag 'in de flow'? Vindt u dat een beetje adrenaline gewoonweg bij het E-Biken hoort? Dan zal de Uproc6 van Flyer zeker uw zin voor avontuur prikkelen. Deze nieuwe E-ful-ly weet zijn sterke kanten perfect uit te spelen. Want zelfs wanneer u de E-Bike tot het uiterste drijft, blijft deze lichtvoe-tig en uitstekend bestuurbaar. De Uproc6 heeft een veerweg van 160 mm en een vlakke stuurhoek dankzij een 27,5-inch

Pagina 15

Page 16: Flyer mountain brochure 2015

27,5 inchvoor

Flyer biedt twee modellen in de nieuwe Uproc6-serie. De onderdelen spreken voor zich: 160 mm RockShox geveerde voorvork, dempers met reservoir, derailleur en schijfremmen van Shimano en de hydraulisch verstelbare Vario-zadelpen van RockShox. Een absolute innovatie is de combinatie van een 27,5-inch voorwiel en 26-inch achterwiel, een oplossing die zorgt voor een optimaal rolgedrag en maximale wendbaarheid. Wat verlangt een mens nog meer? Banden van topkwaliteit voor zekerheid in de afdalingen, een krachtige, speciaal voor Flyer ontwikkelde Bosch-aandrijving uit de Performance Line voor een

grote dosis energie en dynamiek op het vlakke, en een innovatief gepositioneerde liggende achtervork die contact tussen de ketting en de achterbouw simpelweg onmogelijk maakt. Ook dit onderdeel is met een hoger geplaatst draaipunt ontworpen voor prestaties. De Uproc6-modellen, die gedeeltelijk zijn voorzien van bewerkte lasnaden, zijn leverbaar in een sportieve matzwarte kleur.

Framemodel en framegrootte

Versnellingen

Framekleur

Wielmaat

Remmen

Accu

Trapondersteuning(tot km/h)

25

S45 M50 L55

matzwart

SchijvenKetting

Motoren

26,0 inchachter

11,2 Ah / 36 V op de onderbuisPerformance Cruise36 V / 250 W

Pagina 16

Uproc6De E-fully met endurokwaliteiten

Kijk voor alle beschikbare modellen op www.flyer-fietsen.nl

Page 17: Flyer mountain brochure 2015

Uproc6 8.90 matzwart Pagina 17

Gebruik

Enduro All-Mountain Trail Trekking Vrije tijd Urban/Forenzen

Page 18: Flyer mountain brochure 2015

Het aandrijfsysteem van de Flyer E-mountainbikes

Wilt u meer dynamiek?

Centrale motor van BoschDe E-mountainbikes van Flyer zijn voorzien van een centrale motor van Bosch met een maximaal aandrijfkoppel van 60 Nm. Het Performance Line Cruise-systeem van Bosch biedt vier ondersteuningsniveaus: Eco, Tour, Sport en Turbo. De op de onderbuis bevestigde accu zorgt voor een laag zwaartepunt. Mensen voor wie het niet sportief en krachtig genoeg kan, vinden bij de Performance Line een geheel nieuw rijgevoel. Met de spe-cifiek voor Flyer ontwikkelde motor van de Performance Line tot 25 km/h levert Bosch een gebalde lading energie en dynamiek voor op de weg, het bospad, de bergpas of de singletrail. Het krachtige aandrijfsysteem werkt samen met de E-Biker en levert een ondersteuning waarmee elk terrein kan worden bedwongen.

Bosch 36V-systeemPerformance Line Cruise

Goroc, Uproc3, Uproc6

Pagina 18

Accu + laderAccu 36 V

PowerPack Performance 400Li-ion-mangaanaccu 11,2 Ah / 36 V (400 Wh)Compatibel met alle Flyer-modellen met Performance Line en onderbuisaccu vanaf modeljaar 2015. 2,5 kg; 32,5 x 9,2 x 9 cm

Lader met handige klittenbandstrip voor het samenbinden van de kabels. Korte laadtijden. Eenvoudig laden op de E-Bike. 230 V, vermogen 180 Watt, laadstroom 4 A.

Lader

Page 19: Flyer mountain brochure 2015

BereikHet bereik

Het bereik is afhankelijk van vele facto-ren. Naast de accucapaciteit spelen de geselecteerde motorondersteuning, de geografische gesteldheid, de bestrating en niet in de laatste plaats het gewicht van de berijder en de bandenspanning een bepalende rol. De accu's die door Flyer worden gebruikt creëren de voor-waarden voor zo veel mogelijk kilome-ters per lading. Met deze speciaalvoor elektrische fietsen ontwikkelde li-ion-mangaanaccu's wordt optimale veiligheid, capaciteit en duurzaamheid bereikt binnen een zo groot mogelijk temperatuurbereik. Zowel bij lage tem-peraturen in de winter als bij hoge tem-peraturen in de zomer is een voldoende groot bereik gegarandeerd.

0 20 40 60 80 100 120 140 160 180

TurboSportTourEco

km

Bereik11,2 Ah, 400 Wh op 250-Watt-motor

Grote mobiliteit gering energieverbruik

Wist u dat een Flyer op 100 km evenveel energie verbruikt als drie minuten warm douchen? Wie de voorkeur geeft aan energiezuinige mobiliteit, kiest Flyer!

Gemiddeld energieverbruik uit andere bronnen(omgerekend naar liters benzine per 100 km)

1086420

Wagenpark CH Nieuwe auto's CH Ecodrive (-15%) Brommer/scooter E-Bike Fiets

0,00,1

2,0

5,86,8

8,4

Ideale omstandigheden:vlak terrein | gemiddelde snelheid ca. 20 km/h | wind in de rug | om-gevingstemperatuur ca. 20 °C | bandenprofiel/-druk met minimale rol-weerstand | gunstige trapfrequentie en versnellingskeuze | extra ge-wicht (berijder en bagage) tot ca. 70 kg

Gunstige omstandigheden:licht glooiend terrein | gemiddelde snelheid ca. 25 km/h | lichte tegen-wind | omgevingstemperatuur 10-20 °C | bandenprofiel/-druk met ge-middelde rolweerstand | gunstige trapfrequentie en versnellingskeuze | extra gewicht (berijder en bagage) 70-80 kg

Zwaardere omstandigheden:terrein met grote en langdurige hellingen | gemiddelde snelheid 23–25 km/h | sterke tegenwind | lage omgevingstemperatuur | bandenpro-fiel/-druk met verhoogde rolweerstand | ongunstige trapfrequentie | ongunstige versnellingskeuze | extra gewicht (berijder en bagage) meer dan 80 kg

Pagina 19

Page 20: Flyer mountain brochure 2015

Onderdelen

1. Bedieningspaneel (display)

Met Nyon heeft u de sleutel tot een nieuwe, op unieke wijze via het internet verbonden E-Bike-wereld in handen. Nyon begeleidt u van de planning van uw route tot de beoordeling van uw prestaties. Nyon verbindt u met het onlineportal eBike-Connect.com en de smartphone-app E-Bike Connecte en biedt u functies die u voor, tijdens en na de rit ondersteunen. Al voor de start kunt u ge-bruikmaken van nauwkeurige kaarten voor een optimale routeplanning en onderweg wordt u voortdurend door Nyon ondersteund met persoonlijke informatie. Op de bestemming kunt u vervolgens het trainingseffect bestuderen.

2. AandrijvingFlyer heeft voor alle mountainbikemodellen gekozen voor de centrale motor uit de Performance Line van Bosch. De 36V-motor sluit harmonisch aan op het design van de E-mountainbikes van Flyer. Met de schakelherkenning kunt u zonder te stoppen met trappen soepel naar een hogere versnelling schakelen.

24

8

9510

3

11 6

7

Pagina 20

Page 21: Flyer mountain brochure 2015

Flyer monteert bovendien hydraulische schijfremmen van Shimano (SLX, XT of Saint). De schijfremmen voldoen aan de hoogste eisen en behouden bij regelma-tig onderhoud hun remkracht.

5. Remmen3. Vering

De geveerde voorvorken bieden een veerweg van 100 tot 160 mm naargelang het beoogde doel. Daarmee vliegen ze moeiteloos over onverharde weggetjes en bospaden.

4. Versnellingen

Elke E-mountainbike van Flyer is uitge-rust met een Shimano-derailleur uit de SLX-, XT- of XTR-groep.

6. AccuGrote zekerheid en lange levensduurDe PowerPack 400 Performance biedt een geoptimaliseerd bereik, hoge prestaties, zeer laag gewicht en gemakkelijke hanteerbaarheid. Dankzij de draaggreep kan de onderbuisaccu heel gemakkelijk worden geplaatst en afgenomen. Het accumanagementsysteem beschermt de accu tegen overladen, onderspanning, oververhitting en kortsluiting. De vele hoogwaardige eigenschappen van de accu's staan garant voor een hoog prestatieniveau gedurende een lange levensduur.

Volt, ampère en wattuurDe bedrijfsspanning van het systeem wordt uitgedrukt in volt (V). De hoeveelheid lading of capaciteit wordt uitgedrukt in ampère-uur (Ah). De hoeveelheid energie, oftewel de grootte van de 'tank', wordt uitgedrukt in wattuur (Wh).

BereikHet bereik is afhankelijk van vele factoren. Naast de accucapaciteit spelen o.a. de gekozen motorondersteuning, de geografische omstandigheden, de bestrating, het gewicht van de rijder, rug- of tegenwind en de bandenspanning een belangrijke rol.

CompatibiliteitDe accu is alleen compatibel met de huidige productlijn.

LaderIedere E-mountainbike wordt geleverd met een lader die past bij de accu. De kleine en lichte lader is ideaal voor onderweg en biedt uiterst korte laadtijden: de PowerPack 400 Performance-accu wordt binnen ca. 2 uur voor 80% opgeladen en is na ca. 3,5 uur geheel vol.

Flyer heeft voor haar E-mountainbikes gekozen voor de betrouwbare PowerPack 400 Performance-onderbuisaccu van Bosch. De PowerPack 400 is een lithium-ion-mangaanaccu zonder zelfontlading of geheugeneffect en kan ook na gedeeltelijk opladen op de E-Bike worden gebruikt.

Pagina 21

Page 22: Flyer mountain brochure 2015

De meeste Flyer-fietsen met traponder-steuning tot 25 km/h zijn uitgerust met een duwhulp (tot 6 km/h).

10. Duw-/opstarthulp

Bij de volledig geveerde E-fully's Uproc3 en Uproc6 staan de schokdempers ga-rant voor een perfect rijgedrag.

11. Schokdempers

Pagina 22

Onderdelen

De hoogwaardige, met de hand gelaste aluminium frames met bewerkte lasnaden zijn speciaal ontwikkeld voor E-mountainbikes. Alle Flyer-frames bestaan uit hydrogevormde buizen. De kabels lopen door het frame en zijn daardoor optimaal beschermd.

7. Frames

De E-mountainbikes van Flyer worden geleverd met Schwalbe-banden die passen bij het doel van het betreffende model. De Flyer Uproc6 is voorzien van de Hans Dampf-banden van Schwalbe voor een perfect rijgedrag op trails. De Uproc3 en Goroc zijn naargelang het model uitgerust met de allroundband Smart Sam of de veelzijdige Nobby Nic van Schwalbe.

9. Banden

Alle zadels zijn in overeenstemming met het doel op sportiviteit gericht. De za-dels van Ergon zijn speciaal ontwikkeld voor mountainbikers en zijn door World Cup-rijders vele duizenden kilometers getest. Het resultaat: hoogwaardige er-gonomische zadels die wetenschappe-lijk zijn ontwikkeld en in de praktijk zijn beproefd. De Uproc6 is uitgerust met een vanaf het stuur bedienbare Vario-za-delpen van RockShox met een door het frame lopende kabel (optioneel verkrijg-baar bij Goroc en Uproc3).

8. Zadel/zadelpen

Page 23: Flyer mountain brochure 2015

Accessoires

Het gepatenteerde sluitingssysteem Push 'n Lock biedt verschillende aansluitmogelijkheden. De 6 mm dikke ketting met vierkante schakels uit gehard staal weegt 954 gram en is 1 meter lang.

ABUS Kettingslotcombinatie

Wilt u nog meer plezier beleven aan uw Flyer? Rust uw nieuwe Flyer dan uit met individuele opties! Informatie over alle accessoires vindt u bij uw Flyer-dealer.

Toegevoegde waarde voor uw nieuwe Flyer E-mountainbike

Knappe koppen rijden met een helm, en het nieuwe Flyer-model van Bell is een uitstekende keus. Deze fietshelm is comfortabel, licht en biedt optimale bescherming tijdens uw ritten. Naar keuze in zwart en wit verkrijgbaar.

Technische kenmerken: Fusion-In-Mold-constructie, 290 gram, TAG-Fit-systeem, CoolMax-vulkussentjes, 21 ventilatieopeningen, Blade Plus-vizier, achterlichtbevestiging, regenafvoer, insectennet, kliksluiting

Flyer-fietshelm Bell

Pagina 23

Page 24: Flyer mountain brochure 2015

Das Schweizer Original

1e druk, november 2014. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen en specificaties, alsmede kleurverschillen tussen afbeeldingen en werkelijke kleuren en type- of drukfouten onder voorbehoud. Prijzen zijn verkoopadviesprijzen, inclusief BTW. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Niets uit deze brochure mag worden overgenomen of gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van Amazing Wheels BV. © Copyright Amazing Wheels, Beverwijk - Holland