Flyer Digital Creator Kleur

download Flyer Digital Creator Kleur

of 2

 • date post

  08-Jul-2015
 • Category

  Education

 • view

  204
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Folder met informatie

Transcript of Flyer Digital Creator Kleur

 • 0OSTBUS

  !,kS(ERTOGENBOSCH

  WWWKPCGROEPNL

  Digital Creator: leren van en met multimedia

  De toepassing van multimedia in het onderwijs is bezig met een stevige opmars. Steeds meer

  scholen ontdekken de leerkracht van beeld en geluid. Als moderne onderwijsorganisaties zijn ze

  op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de ICT-vaardigheden van leerlingen te vergroten en toe te

  passen in hun leerprogramma.

  Digital Creator stelt leerlingen in staat zelf multimediaproducties te maken voor hun leerprocessen met behulp van simpele hardware (de camera in de mobiele telefoon) en op basis van gratis software. In plaats van een klassieke spreekbeurt een multimediale presentatie? Digital Creator maakt het allemaal mogelijk.

  Nieuwe didactische mogelijkhedenDe taal van vandaag is de taal van multimedia. ICT haalt communicatie door middel van beeld en geluid dichterbij dan ooit. Het ontwerpen en delen van multimediaboodschappen (audios, video, animaties en dergelijke) geeft tal van nieuwe didactische mogelijkheden in de school. Leerlingen worden vaardig in het integreren van multimedia in schoolopdrachten en presentaties. Daarmee sluit Digital Creator naadloos aan op de belevingswereld van de jongeren. Ontwikkelen van digitale creatieve vaardigheden krijgt met Digital Creator handen en voeten. Pluspunt is verder dat docenten met een andere bril gaan kijken naar de mogelijkheden van multimedia in het onderwijsleerproces.

  Predicaat Digital Creator School

  KPC Groep ondersteunt scholen bij het verwerven van het predicaat van Digital Creator School. Dit predicaat geeft uw school het recht om leerlingen die de opleidingsmodules Digital Creator hebben uitgevoerd, te beoordelen en te certificeren. Om het certificaat te kunnen behalen, volgen leerlingen acht modules op het gebied van werken met digitale media. Alle digitale producties die de leerling maakt, worden opgeslagen in een digitaal portfolio. Voorbeelden van producten zijn een videoclip of een zelfgemaakte documentaire. Voor een impressie; kijk op: http://www.highwire.org.uk/showcase/sc_05_06/index1.html.

  1604

  0921

 • Pilot-projectHet predicaat Digital Creator School helpt uw school zich te onderscheiden en te profileren als een ondernemende en eigentijdse onderwijsorganisatie. Een organisatie die inspeelt op de wereld van mogelijkheden die multimedia bieden voor het onderwijs. Het is multimedia-educatie in optima forma. U kunt de modules naar eigen inzicht aanbieden als integraal onderdeel van uw curriculum. Omdat een en ander vrijwel geheel onafhankelijk van docenten kan worden aangeboden aan de leerlingen, is het Digital Creator concept ook uitstekend geschikt om als specifieke toevoeging voor bijvoorbeeld Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) te worden ingezet. Ook kunt u ervoor kiezen speciale projectweken te organiseren. Vanaf 1 september 2009 tot 1 juni 2010 zal door KPC Groep met een aantal scholen een pilot-project worden gestart.

  Multimediaal lerenDe training Digital Creator bestaat uit acht modules van 12 uur, die de leerling in eigen tempo kan doorlopen. Om een module af te ronden wordt een bijbehorende opdracht gemaakt en ter beoordeling aangeboden aan een DC-assessor. Dit is een daartoe opgeleide docent van uw eigen school. Het staat de DC School vrij te kiezen op welke wijze ze de DC modules aanbiedt. Dit kan zowel onder als na schooltijd of zelfs thuis De training wordt naar keuze afgesloten met een deelcertificaat (vier modules) of een diploma (alle acht modules). Voor het complete pakket (interactief cursusmateriaal, software, digitaal portfolio, en het certificaat of het diploma) wordt per leerling e 50,-- in rekening gebracht. Tijdens de pilot kunnen scholen het totale pakket aanschaffen voor de introductieprijs van e 35,--.

  Resultaten in Groot-BrittanniDigital Creator is een totaalpakket voor het ver- en bewerken van multimedia en is ontwikkeld door de Britisch Computer Society, een onafhankelijke beroepsorganisatie van ICT-professionals. Digital Creator is in Engeland erkend door de onderwijsinspectie en als zodanig een volwaardig GCSE (General Certificate for Secundary Education). In Groot-Brittanni verwerven meer en meer scholen dan ook de titel Digital Creator School. Een predicaat dat nieuwe deuren opent om de school te verbinden met de samenleving. Zo zijn er scholen die hun gecertificeerde leerlingen trainingen in multimedia-gebruik laten verzorgen aan senioren.

  Ondersteuning van KPC GroepIn Nederland heeft KPC Groep het exclusieve alleenrecht scholen te ondersteunen bij het verwerven van het Digital Creator-predikaat. Onderwijsorganisaties komen in aanmerking voor het predikaat DC-School als ze beschikken over minimaal twee gecertificeerde DC-docenten en n DC-assessor.

  KPC Groep heeft een speciale driedaagse training ontwikkeld voor docenten. Hieraan gaat een intake vooraf. De training leidt op voor het certificaat DC-docent. Ook verzorgen we de training DC-assessor. Naast trainingen bieden we maatwerkondersteuning bij het opstarten van DC in uw schoolorganisatie en het integreren van DC in het curriculum.

  Uw investeringTrain-the-trainerCursus DC-docent vier dagdelen e 589,--* p.p.Cursus DC-assessor twee dagdelen e 329,--* p.p.

  * De genoemde prijzen gelden voor de pilot-periode die loopt van 1 september 2009 tot 1 juni 2010.

  Meer weten ?Meer weten over Digital Creator en de mogelijkheden voor uw school? Neem contact op met:

  John van Dongen, 06 22 99 97 50, j.vandongen@kpcgroep.nl

  Hans Burgmans, 06 43 02 35 46, h.burgmans@kpcgroep.nl