Fit247 Roermond najaar 2013

Click here to load reader

 • date post

  08-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Informatie over gezondheid, welzijn en wellness in Roermond en omgeving

Transcript of Fit247 Roermond najaar 2013

 • www.fit247.eu

  17pagina's!

  John MilitiePraktijk voor Natuurgeneeskunde

  Robbert FleerFysio Moves

  Angelique PendersVoetzorg Limburg

  Bernard BrouwerEkoplaza

  Milan SomersResponse NLP Opleidingen

  Huub FinckenFysiotherapie en FysioFitness Fincken

  Toos van CannCentrum de Kracht

  Riet SlabbersCentrum Spiraal

  Ghata RoozenHeelcentrum Herten

  d Wij streven naar een gezond Roermond! Najaar 2013 nr 9 4e jaargang Gratis voor jou!

  OMSLAG_R 201310_fit247 13-09-13 17:25 Pagina 1

 • Behandelingen voor meer Haarvolume

  De positieve impulsen van je omgeving doen je opfleuren, doen je verslaafd worden aan je 'haar', je nieuwe ik.

  Het -systeem biedt d oplossing voor uw haarprobleem!

  HAIR4YOU Past. Greymansstraat 1, 6039 GG Stramproy. T. 0495-561663 | www.hair4you.nl

  BOmslag_R201310_fit247 13-09-13 13:31 Pagina 1

 • 3Rust moet dat is een stelling die iedereen zalonderschrijven. Maar hoe vaak houden weer ons aan? We rennen maar door. Terwijlhet zo belangrijk is om jezelf geestelijk en lichamelijk genoeg ontspanning te gunnen.Niet alleen om je leven en al die belangrijkeverplichtingen vol te kunnen houden, maarook omdat een leven zonder ontspanningnauwelijks een leven is.

  Voor de goede orde: de ontspanning waar-over we het hier hebben, betekent meer danje schoenen uitschoppen en op de bank plof-fen onder het genot van een glaasje wijn(soms kan dat ook wel eens ontspannendzijn). Echte ontspanning vraagt inzet; de wilom je leven anders en beter te leven.

  Dit magazine is wellicht een eerste stap. Eeneerste stap op weg naar af en toe stilstaanen tijd nemen voor reflectie om zo vanuit balans te leven en van het leven te genieten.

  Frenk Degener

  Uitgever Fit:24:7 | [email protected]

  Geniet van het leven!ColofonUitgeverFrenk Degener

  Redactionele bijdrageAgeeth Sensen-Brouns

  VormgevingArnold Pesch

  FotografieIrene van Wel-Paquay

  FotografieLuah Classen-Koster

  Online lezen? www.fit247.eu

  Druk: Valkenstadt Valkenswaard

  Verspreiding: Selected Couriers

  Fit:24:7 verschijnt 2 x per jaar: herfst /winter,lente / zomer in Venlo, Weert, Roermond, Sittard-Geleen, Heerlen en Maastrcht in een oplage van 30.000 exemplaren.

  2013 | Degener Mediawww.fit247.eu [email protected]: 06 309 66 382

  Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uit-gave mag zonder voorafgaande schriftelijke toe-stemming van de uitgeverij worden over-genomen. Alle orders worden afgesloten en uit-gevoerd conform de Regelingen voor het Adver-tentiewezen, gedeponeerd ter griffie van deArrondissementsrechtbanken en bij de Kamersvan Koophandel.

  03 Colofon R201310_Fit247 13-09-13 13:38 Pagina 1

 • Steeds meer mensen hebben baat bij natuurlijke middelen. Het enor-me aanbod maakt de keuze alleen niet gemakkelijk Velen zien door de bomen het bos niet meer! Des-kundige voorlichting is dan een absolute must. Mensen die zich goed willen voelen en er goed uit willen zien, kunnen al 8 jaar te-recht bij de vitaminespeciaalzaak Vitaminstore op de Neerstraat 6 in Roermond. Vitaminstore heeft door heel Nederland 20 vestigin-gen en een grote online webshop voor mensen die liever via internet bestellen.

  Het aanbod bestaat uit vitaminesup-plementen, mineralen, fytotherapie, afslankproducten, sportvoeding en natuurlijke cosmetica. Vitaminstore onderscheid zich enerzijds door een kwalitatief hoogwaardig assortiment en anderzijds door de in grote mate aanwezige vakkennis. Vitaminstore heeft er doelbewust voor gekozen

  om niet slechts een paar merken te voeren, maar van iedere leverancier de beste producten op de plank te zetten. De producten die niet in de winkel verkrijgbaar zijn, kunnen per direct besteld worden, en zijn ze meestal de volgende dag al in huis. Zo is er altijd voor iedere klant het product beschikbaar dat het allerbeste bij zijn of haar behoeftes, wensen en leefstijl past. In iedere categorie worden uitsluitend kwa-liteitsproducten geboden. Zo zijn o.a. de voedingssupplementen van Solgar, Orthica, Bloem en Source Naturals verkrijgbaar. Ook het Vita-minstore Private Label omvat unieke hoogwaardige producten. Een an-der specialisme is het adviseren van sporters op het gebied van voeding en supplementen. De bij sporters populaire merken EAS, M Double You en Powerbar ontbreken dan ook zeker niet! Tevens voert Vitaminst-ore de superieure natuurcosmetica van MDARA, Annemarie Brlind,

  Dr.Hauschka, Alqvimia en Weleda. In al deze categorien is er tevens een hoogwaardig assortiment eigen merk producten beschikbaar. Ook voor babys, kids en 50+ers zijn er de nodige producten beschikbaar!

  Hiernaast onderscheid Vitaminstore zich door de aanwezige vakken-nis en persoonlijke aandacht. Van vestigingsmanager Monique Kleiser (orthomoleculair voedingstherapeut) en de medewerkers Sandra Zeegers (drogist), Ilse Piepers (natuurge-neeskundig therapeut) en Simone van der Heide (Raw Food Speci-alist) kunt u dan ook een op maat gesneden, objectief en eerlijk advies verwachten. Loop dus gerust eens vrijblijvend binnen!

  Vitaminstore RoermondNeerstraat 6 tegenover de bibliotheektel: 0475 [email protected]

  Vitaminstore Roermondal 8 jaar d specialist in natuurlijke gezondheid!

  Iedere nieuwe klant ontvangt een eenmalige korting van maar liefst 20% bij aanmaak van een Vitaminclub klantenpas.

  04 Vitaminstore_Fit247 13-09-13 13:39 Pagina 1

 • 5geluksrustInhoud Najaar 2013

  7 | LunchgesprekFrenk in gesprek met Wim Geelen

  8 Een dag heerlijke Wellness | 9 Lachyoga | 12 'Sprankle-kraan...mijn beste investering' | 15-22 Heelcentrum

  56 Wat is jouw doelstelling? | 64 Vechtsport lekker tegen stress! | 65 Rome Curfs...Senang met Thai-boksen

  11| Masters of LifeToos Roumen

  vitaal, energiek en ondernemend

  13 | Wie is uw huisarts?

  Guus Verheijen

  25 | Sunfood YogaRetraite in Andalusi

  met John Militie

  27 | Rug- en nek specialAchtergrondinformatieen oplossingen voor

  je rugproblemen

  53 | Sportieve ondernemerRalph Vonck

  54 | Roermond City Run'Wij staan al in

  de startblokken'

  62 | Happy New YouManon Niessen

  Fit:24:7 geluksrust : informatie-motivatie-activatie

  05 Inhoud 201310_Fit247 13-09-13 17:06 Pagina 1

 • Onderdeel van De Zorggroep

  Hoe gezond bent u eigenlijk?

  Ledenpas 2013Ledenpas 2013Ledenpas 2013

  Klantenservice 088 - 61 088 61 www.groenekruis.nl/ledenorganisatie

  Doe de bodycheck!Iedereen vraagt zich wel eens af hoe het met zijn of haar gezondheid is gesteld. Een belangrijk doel van de preventieve gezondheidscheck is het vroegtijdig onderkennen van hart- en vaatziekten en diabetes. Om dit op een gemakkelijke manier te onderzoeken, biedt Groene Kruis Ledenorganisatie u de Bodycheck aan. Tijdens de Bodycheck meet onze medisch assistente uw Body Mass Index (BMI), bloeddruk, glucose, cholesterol en vetpercentage. Op basis van de resultaten ontvangt u een leefstijladvies. Zo heeft u binnen een mum van tijd meer informatie over hoe het met uw gezondheid is gesteld.

  Meer informatie en aanmeldenEen Bodycheck kunt u aanvragen via Klantenservice: 088-61 088 61 of via het aanmeldformulier op onze website www.groenekruis.nl/ledenorganisatie. Hier vindt u ook de data en tijdstippen waarop bodychecks worden uitgevoerd. Kosten: leden: 17,50 en niet-leden: 22,50.

  Bent u nog geen Groene Kruis lid? Bel dan voor meer informatie met bovenstaand telefoonnummer of kijk op onze website. Met een lidmaatschap profi teert u net als 75.000 andere huishoudens in Noord- en Midden-Limburg, voor slechts 14,95 per kalenderjaar, van onze voordelen op het gebied van gezondheid en welzijn!

  Bent u nog geen Groene Kruis lid?

  andere huishoudens in Noord- en Midden-Limburg,

  voordelen op het gebied van gezondheid en welzijn!

  Ledenpas 2013Ledenpas 2013Ledenpas 2013

  Klantenservice 088 - 61 088 61 www.groenekruis.nl/ledenorganisatie

  Hoe gezond bent u eigenlijk?

  06_ZorgGroep_Fit247 13-09-13 13:39 Pagina 1

 • Dit jaar bestond Sprankle10 jaar; ter gelegenheidhiervan heeft Sprankleeen watertap ter beschik-king gesteld aan de Roggelse Basisschool

  De Zjwiek. In de huidige tijd worden kinderendoor TV en computerspellen verleid omsteeds minder te bewegen. Neem daarbij deverleidingen van allerhande zoete frisdrankenen dikmakende tussendoortjes en het pro-bleem van overgewicht dient zich aan.

  "Overgewicht bij kinderen is een zorge-lijke ontwikkeling; welke remedie zie jij?In Nederland heeft al 40% van de bevolking temaken met overgewicht. Dit kan voor een belangrijk deel bestreden worden door voldoende (1,5 2 liter per dag) zuiver waterte gaan drinken. Water bevat geen calorien en suikers en zorgt voor aanvulling van devochtbalans.

  Op Wereldwaterdag 2013, hebben we eenTap geschonken aan Basisschool De Zjwiekin Roggel. Zon 40 kinderen van groep 7/8waren door ons uitgenodigd om een proef-cirquit af te leggen.

  De kinderen vonden het superleuk om zelfwater te tappen en iedereen kreeg het duur-

  zaam en trendy waterflesje (De Dopper) cadeau, nadat ze dit eerst als opdracht geper-sonaliseerd hadden.

  "Wat zijn de ervaringen van deze school met de FREE Sprankle TAP"?Enkele weken later hebben we de Free Sprankle Tap op school genstalleerd. Deschool heeft het goede voorbeeld gegevendoor iedereen de mogelijkheid te bieden omvoordelig een Dopperflesje te kopen. Via hetschoolorgaan de Zjwiek-Rubriek, zijn de ouders genformeerd over het project. Zowelleerkrachten als leerlingen maken volop gebruik van de tap en nemen hun drinkflesjeswater mee in de klas. In de pauzes staat erzelfs een file van leerlingen die water willenbijtanken.

  Het is nu zaak om ook in het nieuwe schooljaarhet water drinken te blijven stimuleren door devoorbeeldfunctie van de leerkrachten en hetcommuniceren naar ouders over de FreeSprankle Tap op school, zodat het Sprankle-virus ook op hen overslaat.

  Met dank aan de Daatjeshoeve (prachtig gelegen in het Weerterbos in Nederweert), voorde voortreffelijke lunch.

  www.daatjeshoeve.nl

  Lunchgesprek bij de Daatjeshoevefoto: www.irenevanwelfotografie.nl

  Frenk in gesprek met Wim Geelen

  7

  07_Lunchgesprek_Sprankle_Fit247 13-09-13 13:43 Pagina 1

 • Een dag heerlijke Wellness bij GOOS SAUNA WORLD

  WELLNESSTIP 1

  BIJ INLEVERING VAN DEZE PAGINA,TWEEDE PERSOON GRATIS!

  ENTREE-PRIJS = 17,00

  WELLNESSTIP 2

  BIJ INLEVERING VAN DEZE PAGINA,TWEEDE PERSOON GRATIS!

  ARRANGEMENT GOOS COMPLEET VAN 70,00

  In Posterholt op nog geen 10 kilometer rijdenvan Roermond vind je de gezellige sauna GoosSauna World. De uitvalsbasis voor een dagjewelverdiende rust en ontspanning.Goos Sauna World biedt maar liefst zes ver-schillende saunas waar zelfs de doorgewin-terde saunaganger zijn hart kan ophalen. Sindsjuli 2013 is er een zesde ruime opgietsaunavan ruwe boomstammen bijgekomen, dezebiedt plaats aan 78 personen en 2 VIP's. GoosSauna World is een knus sauna complex maarbefaamd om haar opgietingen. Met themasals flower power, Halloween, en de bloemen-wals. Vaak afgesloten met een verzorgendecrme achteraf. De ideale sauna dus om te ge-nieten van de weldadige opgietingen zonderwachttijden. Een buitenzwembad, Turks stoom-bad met sterrenhemel, een 8 persoons buitenwhirlpool, infra rood cabine, Hot Spring neveldouches en natuurlijk een ijskoud bad makenhet geheel compleet.

  In het grote Finse Chalet kunt U een drankjebestellen en een hapje eten tegen een vrien-delijke prijs: een gezonde maaltijdsalade, ver-schillende soepen, broodjes en fingerfoodstaan op de kaart. Populair is de huisgemaaktesat van varkenshaas met nasi, atjar en kroe-poek voor tien Euro. Maak eens kennis metGoos Sauna World met de twee onderstaandewellnesstips.

  Heinsbergerweg 63 - 6061 AH PosterholtT 0475 400 630. www.gooswellness.nl

  ARRANGEMENT GOOS COMPLEET Ontvangst met koffie of thee Gebruik maken van alle sauna faciliteiten. Keuze uit Yoghurt met fruit of ijs met fruit Keuze uit Lunch Of maaltijdsalade 10 minuten zonnebank Een massage van 25 minuten

  08_GOOS_Fit247 13-09-13 13:44 Pagina 1

 • LachyogaEen dag

  niet gelachen= een dag niet geleefd

  Lachyoga is lachen zonder dat daar eenaanleiding toe is. De hersenen maken namelijk gn onderscheid tussen eenechte lach of een neplach.

  Lachen is leuk, ontspannend maar ookzeker raadzaam als je niet lekker in je velzit of ziek bent.

  Waarom lachen?

  Versterkt het immuunsysteem Verminderd pijngevoel Doet stoffen aanmaken die werken als antidepressiva

  Masseert buikorganen Verhoogt zuurstofgehalte in het bloed Geeft positievere stemming Overwint remmingen en geeft zelfvertrouwen Krachtige anti-stressor Men zit minder in het denken

  Hoe werkt het?

  Bij lachyoga wordt gebruik gemaakt van een-voudige technieken om de lachspieren te activeren en te bevorderen. Ik begin vaak meteen korte uitleg en achtergrond informatie.Naast ademhalingsoefeningen volgen er diverse

  lachyoga oefeningen, afgewisseld met speelseoefeningen. Daarbij maken we gebruik van hetklapritme. Het geheel sluiten we af met eenlachmeditatie, gevolgd door een ontspan-nende meditatie.

  Informatie

  Iedereen kan er aan deelnemen en het is eenweldaad voor lichaam en geest. Doe mee, laatje verrassen en ervaar de positieve effecten.De lessen zijn afzonderlijk te volgen.

  Info lachyoga: www.innerka.nl activiteiten therapievormen

  Aanmelden: Davie Broers0495-534051 of via [email protected]

  In principe is er elke eerste maandag van demaand een workshop lachyoga (zie website).Tevens kunt u op mijn website terecht voor overige informatie over mijn werkzaamhedenbinnen de praktijk Innerka.

  Ook geef ik lachyoga voor: particulieren, bedrijven en teambuilding

  9

  09_Innerka_lachyoga_Fit247 13-09-13 13:45 Pagina 1

 • Uw vertrouwde praktijk voor huid- en oedeem- therapie

  ROUMEN POL & SANDERSAls ervaren huid- en oedeemtherapeut zijnwij deskundig op het gebied van paramedi-sche en cosmedische huidzorg. Wij biedenpreventieve, curatieve en palliatieve zorg bin-nen zowel de eerste- als de tweedelijns ge-zondheidszorg.

  Aandoeningen waarvoor u bij ons terechtkunt zijn: oedeem, (brand)wonden, littekens,acne, overbeharing, pigmentstoornissen envaatafwijkingen

  Onze praktijk werkt intensief samen met specialisten, fysiotherapeuten, schoonheids-specialisten enz. Door deze korte lijnen kun-nen wij meer kwaliteit leveren.

  Uw welzijn onze zorgHet merendeel van onze patinten/clintenvindt veel baat bij onze oncologische nazorg.Oedeempatinten kampen soms met openwonden. In onze praktijk kunnen ze dan incombinatie behandeld worden. Dus oedeem-therapie, wondverzorging, zwachtelen, leverenvan de therapeutisch elastische kous, huid-verzorging en toegespitste adviezen.

  Wij werken nauw samen met dermatologieziekenhuis Roermond en ziekenhuis Weert.Patinten met overbeharing of kleine vaatjesbijvoorbeeld worden eerst door een van dedermatologen gezien en daarna in onzepraktijk behandeld.

  WeertSJG Weert, Vogelsbleek 5, Weert

  RoermondGebroeklaan 31, Roermond

  EchtLaurentius, du Commerce 1, Echt

  T. Roumen 06 - 46 34 0536 W. Pol 06 - 55 30 7579 J. Sanders 06 - 52 36 4786

  Praktijk Roermond 0475 - 33 27 [email protected]

  PRAKTIJK VOOR HUID & OEDEEMTHERAPIE

  ROUMEN, POL & SANDERS

  foto: www.irenevanwelfotografie.nl

  10_Roumen_Pol_Sanders_Fit247 13-09-13 13:47 Pagina 1

 • Toos Roumen vitaal, energiek en ondernemend uit Roermond

  Masters of life:jong van geest, vitaal, energiek en ondernemend50 is het nieuwe 40!

  Toos Roumen is huid-en oedeemtherapeut bij Praktijk voor huid-en oedeemtherapie Roumen, Pol en Sanders. In haar vrije tijd geniet en ontspant ze met fietsen, kokkerellen,kunstgeschiedenis en culturele reizen.

  Drie vragen aan Toos:

  Waar krijg je energie van?Van mijn kleinkinderen, mijn werk en mensendie met humor en passie in het leven staan.

  Wat houdt je jong en vitaal?Door actief bezig te blijven en midden in demaatschappij te staan, en het zien en pakkenvan kansen als ze op het pad komen.

  Waar sta je over 5 jaar?Bij een goede gezondheid ben ik nog steedsactief echter wel met twee tandjes minder.

  foto's: irenevanwelfotografie.nl

  11

  11_Master of Life TOOS_Fit247 13-09-13 13:48 Pagina 1

 • Ingrid van Sloun uit Echt, moeder van eenzoon Bo en twee dochters Pien en Lois, heeft een druk leventje. Met haar bedrijfCommCom zorgt ze dat bedrijven nieuweklanten krijgen en daarnaast runt ze haargezin met drie opgroeiende kinderen van 15,10 en 8 jaar en haar vriend P.

  Via mijn werk kwam ik in aanraking met eennieuw product van Sprankle: een nieuwekeukenkraan waaruit naast het normalewarm en koud water k nog gefilterd, ge-koeld en bruisend water komt.

  De volledig gentegreerde kraan is een echteaanwinst voor de keuken.

  Ik sleepte mij rot aan allerlei flessen fris voorons gezin. Een jaar geleden heb ik zonSprankle-voor-Thuis installatie aangeschaften sinds we die nieuwe kraan hebben drinktiedereen in huis lekker fris gekoeld plat ofbruiswater; soms maken we feest met bub-beltjes water met een siroopje. Pien lust al-leen plat en maar de rest drinkt vooralbruiswater.

  Nu ze de kraan hebben drinkt iedereen veelmeer water en dat is natuurlijk veel gezonder

  dan al die andere dranken. Het gemak vandirect tappen uit de kraan stimuleert hetwater drinken enorm.

  Ik hoef mij niet meer te haasten om nog optijd fris in de supermarkt te halen; bovendienscheelt het me wekelijks de nodige euros inde portemonnee. Wij zijn super tevreden enik vind het de beste investering die ik ooit vanmijn leven gedaan heb!, aldus Ingrid.

  Ook genteresseerd: ga naar www.spranklevoorthuis.nl

  12

  Ingrid van Sloun: zon Sprankle-kraan

  is mijn beste investering

  ooit gedaan!

  12_Sprankle RED_Fit247 13-09-13 13:52 Pagina 1

 • Wie is uw huisarts?Guus Verheijen

  DE HELE MENS

  Guus Verheijen (36) is huisarts in Haelen. Hij isgehuwd en heeft drie kinderen.

  Opleiding?Na fysiotherapie aan de Fontys Hogescholente Eindhoven studeerde ik geneeskunde inMaastricht en werkte een jaar op de intensivecare als arts-assistent in het Catharina Zieken-huis. Vervolgens deed ik de huisartsenopleidingin Maastricht. Het huisartsenvak is een mooiebrede basis. Wij zijn specialist in het generieke.Vele aspecten van de mens komen aan bod.Mijn fysiotherapeutische achtergrond met specialisatie tennis- en golfarmen geven eenextra dimensie.

  Werk?Ik werk met veel plezier in huisartsenpraktijkDeckers te Haelen (www.huisartsdeckers.nl).Tennisarm- en golfbehandelingen doe ik aanhuis te Kronenberg. Mijn boek Het frame; ge-waar in wording is een totaalconcept over onsleven en functioneren. Ik geef handvatten vooreenvoudig lekker-in-je-vel-zitten. Ook geef ikworkshops over ziekte en gezondheid, persoon-lijke ontwikkeling en bewustwording hoe het leven aangenamer wordt.

  Anekdote? Een patint had eerder willen komen, maarwas te ziek. Het gaat inmiddels beter, vertelthij, en vraagt me om nog even naar de longente luisteren, als controle

  Leuke werkweek? Als ik naast mijn werk veel frame-cursussenheb kunnen geven, echt stil te staan bij watbij mensen leeft en daaraan een constructieve,duurzame bijdrage kunnen leveren.

  Over vijf jaar?Het huisartsenvak nog vollediger bedienen.Veel mensen van een tennis- en/of golfarm af-helpen. Nog meer tijd voor frame: binnenkortverschijnt een frame-app.

  Sportief? Hobbys?Framen is voor mij gezond worden en blijven,lekker in mijn vel zitten, met mijn omgeving/gezin/werk op een prettige manier samen zijnen de diepe meditaties me eigen maken. Liefst elke dag.

  Tip?Volg je eigen weg

  www.het-frame.nl

  13

  13_HuisArts_Fit247 13-09-13 13:54 Pagina 1

 • Voor eenallergie vrij

  leven!

  Daphne 'mijn hooikoorts is weg, ik kan weer naar buiten zonder te niesen!' Betsie 'mijn astma is weg, ik kan weer normaal ademen.' Frans 'na 8 jaar tobben is nu mijn hooikoorts weg, geen medicijnen meer.' Bianca 'geweldige therapie, ik voel me weer 18 ipv 81'. Nikki 'mijn coeliakie is weg, ik kan weer gewoon eten'. Celine 'helemaal geen medicijnen meer, alles opgelost'. Chantal 'voor het eerst in jaren kan ik weer gewoon een ijsje eten!' Mathie 'ik was humeurig en depressief, nu voel ik me weer geweldig!' Elenore 'ik ben nu niet meer allergisch voor de hond, hij mag blijven :-)' Marcel 'alle hooikoorts klachten zijn weg, ik heb weer een normaal leven'.

  Peter Vergroesen | Natuurgeneeskundig TherapeutGezondheids Centrum Weert, Maaseikerweg 45, 6005 AA Weert

  Tel. 0495-76 00 30 of 06-1357 2120 | e-mail: [email protected]

  www.TotallyBalanced.nl

  Ervaringen

  Voor meer ervaringsverhalen kijk op : www.allergie-weg.nl/ervaringen/blog

  14_TotallyBalanced_Fit247 13-09-13 13:54 Pagina 1

 • Wat bedoel je eigenlijk

  met...? Als we workshops Opstellingen van het Verlan-gen geven, ontwikkeld door Ruppert, blijktvaak dat mensen het idee hebben dit te ken-nen. Meestal blijkt dat ze ervaring hebben metklassieke opstellingen (Hellinger).

  Achterliggende knowhow en doel maken dewerkwijze echter verschillend. Voor wie dit in-teresseert hieronder summier wat informatie.Voor opstellingen geldt dat iemand met eenhulpvraag uit een groep deelnemers re-presentanten kiest voor mensen of aspecten uithet eigen leven, die daarna een plek in deruimte krijgen. Ze worden opgesteld.

  Een klassieke opstellingen is eenmalig struc-tuurwerk, gebaseerd op systemische wet-ma-tigheden en gericht op ordening in het systeemvan de clint. De begeleider bepaalt wie eenopstelling krijgt en gaat in contact met de re-presentanten. De persoon die de opstellingkrijgt zit gewoonlijk aan de kant en kijkt naarwat er gebeurt.

  Rupperts methode is een therapeutisch pro-ces, gebaseerd op de meer-generationele psy-chotraumatologie. Wie de opstelling krijgtwordt door loten bepaald en de gelukkige stelthet Verlangen op. Een groot verschil is dat deopsteller zelf de interactie aangaat met de re-presentant(en). Ieder is daarbij autonoom ende begeleider kijkt toe vanaf de kant. De op-stelling laat zien wat de innerlijke dynamiek vande opsteller is waardoor helder wordt watmaakt dat we onze verlangens nog niet kondenrealiseren. De bedoeling daarvan is ingrijpendeonverwerkte gebeurtenissen een plek te kun-nen geven en overleefmechanismen af tezwakken. Daarmee bevorderen we onze gees-telijke gezondheid en worden meer autonoom.

  Ghata en Gyanam Roozen van HeelcentrumHerten, geven op dit gebied regelmatig avond-en dagworkshops.

  Actuele informatie: www.heelcentrum.nl

  15

  15_Wat bedoel je_Fit247 13-09-13 13:57 Pagina 1

 • KinderfysiotherapieSpeciale begeleiding bij vroeggeboorte

  Corine Feiterwww.heelcentrumherten.nl

  Esalen massage & bodywork Massage op warm waterkussensloslaten in vertrouwen vertrouwen in loslaten

  Francien Gerrits | tel.: 06 547 64 579www.francienmassagebodywork.com

  Begeleiding vanuit de KernIntegrale en energetische TherapieN.E.I. en Healing-Arts therapeut en EFT-trainer

  Corina van der Bend | 06 53 57 1259www.praktijkzonnekinderen.nl

  Jezelf ont-dekken..nieuwe stappen zettenCoaching en lichaamsgerichte therapie

  Annelies Boer | 06 42 43 7207www.praktijk-anneliesboer.nl

  MEER PLEZIER, LEVENSLUST EN ENERGIE?Cursus leven in je lijf! Gratis proefles, om het zelf te ervaren! Meld je aan bij: Helen Meeuwissen |tel: 0475-453372E: [email protected]

  Dans het Leven!BIODANZA

  Karin Gjaltema & Ingrid Walkerswww.devrijevogel.net/biodanza

  XX_Heelcentrum Kollectief_Fit247 13-09-13 14:02 Pagina 1

 • Hoog gevoelig kind? Krachtkind!Begeleiding voor kind en gezin

  Nathalie Tolk tel. 06 291 67 871

  www.krachthuis.nl

  Stress, pijn, ongemak de baas?Cursus Mindfulness

  Gerda Caris | 06 10 21 7525www.detherapeutengids.nl

  Bewustwording, persoonlijke ontwikkeling? Of gewoon nieuwsgierig?

  Lichaamsgerichte psychotherapiePRAMADI Praktjk voor innerlijke balans en bewustwording

  Math Dijckswww.should.be/pramadi.nl

  Osteopathie Midden Limburg

  Lon Dirks Osteopaat D.O. M.R.O.tel. 06 - 23 97 82 14

  www.osteopathiemiddenlimburg.nl

  Vitaal door lichttherapie!Het "verlichten" van emotionele en/of lichamelijke pijn

  Kirlianfotografie | Acupunctuur

  Lichttherapie - EMDR

  Inge Cox Natuurgeneeskundigetel. 06 287 63631

  www.sanbao.be

  Bekijk onze praktijkvideo, scan de code!

  XX_Heelcentrum Kollectief_Fit247 13-09-13 14:03 Pagina 2

 • Wie: Corina is werkzaam als integrale enenergetisch therapeut.

  Na 12 jaar werkzaam te zijn geweest alsleerkracht in het speciaal onderwijs, kreeg iksteeds meer de drive om mensen vanuit hunkern te gaan begeleiden. Na het volgen vandiverse opleidingen en het persoonlijk door-lopen van mijn bewustwordingsproces doeik dit nu in mijn praktijk Zonnekinderen.

  Hoe: Om klachten op te lossen moet mennaar de oorzaken toe en voorbijgaan aantrucjes om het probleem te slim af te zijn. He-ling en verandering kan plaatsvinden doorcontact te maken met de directe oorzaak vanje klacht. Door o.a. je eigen informatie naarde oppervlakte te krijgen lukt dit. Dit is infor-matie waar we normaal gesproken met onsdagbewustzijn maar moeilijk bij kunnen. Viazachte therapievormen zijn we in staat dit welte doen.

  Wat: - NEI-therapie- Healing- Arts sessies m.b.v. Liquid light remedies

  - EFT- MIR- methode

  En: Door specialisaties en ruime ervaring isZonnekinderen de plek voor hoog gevoe-lige kinderen om begeleid te worden. In hunhulpvragen en problemen worden talentengezien zoals actieve verhoogde bewust-zijnsvelden ( die nog niet herkend en erkendworden door veel leerkrachten en ouders).Klachten blijken krachten te zijn!

  Aanbod:Consulten en Trainingen:EFT: Emotional Freedom Techniques level 1, 2 en 3Magie Festijn: Zelfvertrouwen en sociale vaardigheidstraining voor gevoelige kinderen.Opleiding tot kindercoach: Kinderen coachen vanuit de essentie.

  Praktijk Zonnekinderen

  Corina van der Bend, therapeut, trainer, Zonnekind.

  Tel: 06 - 53 57 [email protected]

  www.praktijkzonnekinderen.nl

  18

  In alle behandelingen staan je potentieel en je zelfhelende vermogens centraal

  18_Heelcentrum_ZonneKinderen_Fit247 13-09-13 14:05 Pagina 1

 • Bevrijd jezelf

  met EFTNeem het heft

  in HANDEN, leer zelf Emotional Freedom

  Techniques!

  EFT is een eenvoudige en zachte methodeom jezelf te bevrijden van beperkende en ongewenste emoties. Ook bij lichamelijkeklachten, die regelmatig een emotionele oor-zaak hebben, kan EFT worden ingezet.

  EFT leidt binnen korte tijd, soms al na enkeleminuten, tot snelle verbetering. Een prach-tige methode die je bij jezelf en/of anderenkunt toepassen.

  EFT werkt door het bekloppen van bepaaldemeridiaanpunten op hoofd, lichaam en handen. Tegelijkertijd stem je je mentaal ophet probleem/klacht af door specifiek op het probleem gerichte zinnen uit te spreken. Dit heeft een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert de te hogeprikkelactiviteit. Het verwijdert de negatievelading van belastende herinneringen. De

  verstoring in je lijf verdwijnt en er ontstaatweer balans.

  Corina: Bij veel clinten heb ik succesvolEFT toegepast op verschillende hulpvragen.Het leuke is dat men het daarna zelf ookthuis kan toepassen op andere onderwer-pen. Afhankelijk blijven van een therapeuthoeft niet meer. Via de trainingen leer je de techniek snel eigen te maken en succes-vol toe te passen op al je hulpvragen!

  Trainer: Corina van der Bend T 06- 53 57 1259 www.praktijkzonnekinderen.nl

  Praktijk Zonnekinderen geeft EFT trainingenonder de vlag van Bureau levenskracht-www.bureaulevenskracht.nl

  Trainingen EFT LEVEL 1: Start 24 okt. & 21 nov.

  LEVEL 2: Start 9 januari

  LEVEL 3: Start 1 februari

  Tegen inlevering van deze bon ontvangt u 15% korting op level 1

  Tevens 15% korting bij direct vervolgen van level 2

  1 bon per persoon. Geldig tot 1 februari 2014

  19

  19_Heelcentrum EFT_Fit247 13-09-13 14:06 Pagina 1

 • Voelen met aandachtSensis Massage Therapie

  Ik ben Hanneke Teeuwen. Ik combineer hetmoederschap sinds 2003 met veel pleziermet mijn werk als gediplomeerd HolistischMassage Therapeut in Herten en Heeze.

  Ik heb hiervoor de 4-jarige hbo-opleiding gevolgd bij Holos Academie voor MassageTherapie in Utrecht.

  Naast de Massage Therapie, waarbij ik mas-sage gebruik om je te laten voelen hoe je jecht voelt, geef ik Ontspanningsmassages,verzorg ik met veel plezier cursussen Baby-massage en geef ik Cursussen Ontspan-ningsmassage. Daarnaast verzorg ik ookStoelmassages bij Bedrijven.

  Ieder mens heeft van nature de behoefte omaangeraakt te worden en ik raak steeds meerovertuigd van wat liefdevolle en aandachtigeaanraking voor mensen kan betekenen: rust,ontspanning, verbondenheid. Vanuit dezeovertuiging is het voor mij telkens weer eencadeau mensen te mogen (aan)raken mid-dels mijn massage!

  Massagetherapie kan uitkomst bieden aanmensen met uiteenlopende klachten. Mijn intentie is door je te masseren, je bewust te

  laten voelen water te voelen is.Mijn intentie isdus anders danin de traditio-nele massagewaar het weg-masseren vanhet symptoom(de klacht) opde eerste plaatsstaat. De thera-pie wordt door een aantal ziektekostenverzekeraar ver- goed, afhankelijk van jepolis. Je hebt voor de behandeling geen ver-wijzing nodig.

  Heb je geen lichamelijke klachten maar wil jegewoon meer in contact komen met je lichaam en je gevoelens, dan is massagetherapie een uitstekende manier om watmeer bij jezelf te komen en te voelen wataandacht nodig heeft.

  Voor meer informatie:T. 06-10 35 [email protected]

  www.sensis-massagetherapie.nl

  20

  20_Heelcentrum Sensis_Fit247 13-09-13 14:07 Pagina 1

 • Waarom massagegeen luxe is!

  In onze huidige, hectische samenleving zoe-ken mensen steeds meer naar een tegenhan-ger om af te kunnen schakelen, de tijd evente vergeten, uit het hoofd en in het lichaamte zijn. Door je weer bewust te worden van jelichaam, dat wil zeggen door de aandacht terichten op het voelen, kun je ontdekken waarspanning zit en kun je deze los laten. Maarals je niet gewend bent om te voelen is datbest moeilijk. Massage kan daar bij helpen,want als je gemasseerd wordt ga je als van-zelf met je aandacht naar de plek waar jewordt aangeraakt en krijg je informatie overhoe het daar is. Massage nodigt het lichaamuit om spanning en pijn los te laten en eennatuurlijk genezingsproces in gang te zetten.Je zult merken hoeveel energie er vrij komtdoor het steeds dieper loslaten van spanningen wat voor bevrijdende invloed dit heeft opje geest. Er komt letterlijk ruimte vrij!

  Naarmate we ouder worden, worden westeeds minder aangeraakt. Dat is jammer,want ook op latere leeftijd hebben we nog altijd behoefte aan huidcontact. Voor veel

  ouderen geldt, dat zij in hun sociale leveneen tekort aan aanraking kunnen ervaren.Terwijl er zeker ook bij 60-plussers en bejaar-den de behoefte blijft bestaan aan eenzachte, zorgzame aanraking in een respect-volle ontmoeting met een ander.

  Aanraking is een taal die in 5 seconden meer liefde kan over-brengen dan in 5 minuten van zorgvuldig gekozen woorden

  21

  21_Massage_Fit247 13-09-13 17:10 Pagina 1

 • Zowel het ontvangen als het geven van eenmassage is een mooie manier om de hectiekvan de dagelijkse beslommeringen los telaten. Daarom geeft Ellips Massage cursus-sen Ontspanningsmassage voor Beginnersen Gevorderden aan mensen die het leuk vin-den om bezig te zijn met massage. Speciaalvoor partners/stellen is er de workshop: Rug,schouders- en nekmassage. Een korte cur-sus met een groots effect! De cursussen zijngeschikt voor wie kennis wil maken met mas-sage of zijn bestaande kennis van massagewil uitbreiden. Een speciale vooropleiding ofervaring is niet vereist.

  Stoelmassage voor bedrijven

  Bent u moe, heeft u spanningen in uw schou-ders en nek? Ellips Massage verzorgt Stoel-massages bij Bedrijven. Stoelmassage is eendrukpuntmassage van 20 minuten over dekleding heen gericht op rug, armen, handen,nek en hoofd en vindt plaats op de werkplek.Uit onderzoek is gebleken dat werknemersdie regelmatig een stoelmassage ondergaan,fitter zijn en minder stress ervaren. Informeernaar de kosteloze(!) pilot. Wij leveren graageen bijdrage aan het Welzijn en Welbevindenvan mensen.

  Ellips Massage wordt gevormd door Han-neke Teeuwen en Wim van Melick. Hannekeis werkzaam als Holistisch Massage Thera-peut in haar praktijk in Herten en Heeze. Wimadviseert, begeleidt en ondersteunt mensenmet psychische klachten en alle daaruitvoortvloeiende verschijnselen in zijn praktijkin Oss middels een combinatie van alterna-tieve geneeswijze en de hedendaagse ge-dachtegang van de psychologie en deweldaad van massage en meditatie.

  Voor meer informatie: www.ellipsmassage.nl of tel.: 06-10 35 3049 / 06-29 06 1644

  EllipsMassageLeren masseren? Schrijf je vandaag nog in!

  22

  22_Elips massage V2_Fit247 13-09-13 17:11 Pagina 1

 • Meditatie als Medicatie Ooit was de medicijnman gelijk aan de wijzeman die mediteert. Medicijnen en Mediterenverwijzen in de oudste talen naar een zelfdestam: helende krachten.

  Medicatie wekt de helende kracht door ietsvan buitenaf toe te dienen. Meditatie doet dat-zelfde door via een meditatietechniek van bin-nen uit te werken aan een diepe vorm vanontspanning.

  Onze levensstijl zorgt voor een enorme hoe-veelheid aan informatie. Onze zintuigen ont-vangen voortdurend allerlei prikkels en ook alzijn we dit gewend, ons organisme moet hetwel verwerken en dat zorgt voor onbewustespanning.

  Ontspanning is mogelijk als het parasym-pathisch systeem actief is. Het behoort tot hetautonome zenuwstel en benvloedt organenop een manier die het lichaam tot rust en her-stel brengt. Meditatie stimuleert die functie enbevordert dan ook het aangeboren herstel-

  lend vermogen. Elke vorm van meditatie en/ofyoga kan helpen om te ontspannen.

  Over het algemeen wordt bij meditatie ge-dacht aan een stil gebeuren. Minder bekendzijn de actieve technieken die eerst geest enlichaam activeren door b.v. intens ademen,geluid geven en/of bewegingen maken, mettot slot een stille fase.

  De bedoeling van dit soort meditaties is de dagelijkse spanningen eerst te ontladen.Daarna is het makkelijker tot diepe rust tekomen dan wanneer we stil gaan zitten metde aanwezige spanning.

  In Heelcentrum Herten geven Math Dijcks enGhata Roozen beiden een cursus Actieve Meditaties. Math combineert dit met de karakterontwikkeling; Ghata richt zich opmensen van 55 jaar en ouder en gebruiktdaarnaast NLP.

  www.heelcentrum.nl

  23

  23_Meditatie_Fit247 13-09-13 17:12 Pagina 1

 • WINKEL voor VERDIEPING & ONTSPANNING met:boeken, (inzicht-) kaarten, cadeau artikelen, sfeermakers, tekenmaterialen, PLINT net even anders!

  CENTRUM voor LEZINGEN, LEESTAFEL, WORKSHOPS, WELLNESSDAGEN

  PRAKTIJK voor KUNSTZINNIG ENERGETISCHE HELING (op afspraak)

  WINKEL GEOPEND: WO T/M VR: 10.00 - 18.00 U (lunchpauze: 12.30 - 13.30 U)ZA : 10.00 - 14.00 U

  CENTRUM SPIRAAL | MARIA THERESIALAAN 1A | 6042 AJ ROERMONDT. 0475 430543 | E. [email protected] | W. www.centrumspiraal.nl

  Natuurgeneeskundig Therapeut Els Raetsen

  Bioresonantie - Fytotherapie - Voedingsadviezen - Backbloesem -Voetreflex - Oorreflex - Dorntherapie - APS pijnbestrijding - Reiki -

  Stresscounseling - HomeopathieFokkerstraat 17, 6044 SV Roermond. T: 06 46 332 766

  www.natuurgeneeskunde-roermond.nl

  COACHING en YOGA Boukoul Hatha yoga Meditatie Coaching, NLP Training Ik leer anders

  AnneMarie Stultinsdrs. sociale pedagogieT 0475 476588

  Gedachten

  Zijn

  Emoties

  Lichaam

  DE M NADEPraktijk voor Natuurgeneeskundeen Vegatherapie

  www.demonade-natuurgeneeskunde.nlInge Lahaye Ranonkelhof 17. 6043 WV Roermond

  T: 0475 - 32 77 03 E: [email protected]

  Wendy Smeets Acupunctuur en Tuina

  Rijksweg Noord 64a6071 KX SwalmenTel: 0475 [email protected]

  24

  24_VSK_Centrum Spiraal_Fit247 13-09-13 18:04 Pagina 1

 • SunfoodYoga Retraite inAndalusi met John Militie

  In mei van dit jaar ben ik voorde tweede keer afgereisd naarhet natuurschone Andalusi,Spanje. Net als vele mensenvan over de hele wereld werd ikaangetrokken door de vredigeen gezonde atmosfeer van de

  Alpujarras. Dit jaar kwam de lente laat en wijals groep wat eerder waardoor we hoog in debergen nog sneeuw zagen vallen op de top-pen van de bekende Sierra Nevada. In dit ge-bied houdt Tara Kleij haar Yogaretraites. Nietzomaar yoga en detoxen door middel vangezonde verse sappen maar met high cui-sine rawfood gourmet! Als Natuurgenees-kundige ben ik genteresseerd in allerleinatuurlijke manieren om de gezondheid teverbeteren. Het sapvasten is al wel bekendonder een groot publiek. De effecten vansapvasten zijn gericht op het verbeteren vande spijsvertering en het ontdoen van afval-stoffen. Het lichaam hoeft even niet zoveel teverteren en kan zich bezighouden met her-stelwerkzaamheden voorzien van de vitami-nen en mineralen van de sappen. Eigenlijkeen vakantie voor het lichaam!

  Bij rauw voedsel denk u misschien alleen aansalades en fruit. Dat is toch niet voedzaam

  genoeg hoor ik u al denken? Met goedevoorbereiding kun je de heerlijkste pizzas,crackers, sauzen, lasagnes, snoep en gebakbereiden. Het eten van gourmet raw food kaneen sensationeel culinaire ervaring zijn die jevolledig verzadigt. En de Chefs van Tara zul-len je tonen hoe het te bereiden! Dit jaarmocht ik mijn ervaring gebruiken om aanelke afzonderlijke gast een natuurgenees-kundig consult te bieden dus noemde ik hetmijn werkvakantie!

  Genteresseerd?www.sunfoodyoga.comJohn Militie: www.johnmilitie.nl

  25

  25_SunfoodYoga_Fit247 13-09-13 17:14 Pagina 1

 • Hoe ziet ons leven er uit als onze handen nietoptimaal functioneren? Dan voelen we ons letterlijk onthand. Denk maar eens aan dage-lijkse handelingen zoals tanden poetsen,koken, computeren of sporten om maar eenswat te noemen. Door een (sport)blessure,trauma of operatie is het mogelijk dat u lastheeft van uw handen, polsen of onderarmen. Inde regio Midden Limburg is het Handencen-trum Limburg van start gegaan en wel op drielocaties: Heythuysen, Baexem en Meijel. Ditcentrum is gespecialiseerd in het onderzoekenen behandelen van specifieke handklachten.

  Alle expertise onder n dak. Met een klachtaan uw hand(en), kunt u voortaan hier te-recht. Een eigen handenteam dat bestaat uithandtherapeuten, fysiotherapeuten, ergothe-rapeuten en manueel therapeuten werktnauw samen. Bovendien wordt er samenge-werkt met o.a. plastisch chirurgen, handchi-

  rurgen, reumatologen, orthopeden en huis-artsen uit de wijde omgeving.

  Symptomen en behandeling. Symptomen ofklachten waarvoor u bij het HandencentrumLimburg terecht kunt, kunnen o.a. bestaan uitpijn, tintelingen, bewegingsbeperkingen, ge-voelsstoornissen en kracht- of functieverlies.Een behandeling wordt zoveel mogelijk op uwpersoonlijke situatie afgestemd en kan bestaanuit: functionele training kracht- en mobili-teitstraining littekenbehandeling advies overhet evenwicht tussen belasting en belastbaar-heid in uw activiteiten advies voor het gebruikvan kleine hulpmiddelen het aanmeten vaneen op maat gemaakte spalk.

  Kijk op www.handencentrumlimburg.nl of bel (0475 49 18 76) voor een afspraak. Ukunt zonder verwijzing bij ons terecht. Welzo handig!

  Handencentrum Limburg hoofdvestiging: Stationsstraat 17, 6093 BJ HeythuysenT 0475 491876 | E [email protected] | I www.handencentrumlimburg.nl

  Handencentrum Limburg: experts in handrevalidatiein Heythuysen, Baexem en Meijel!

  Last van uw handen, polsen of onderarmen?

  24_Handencentrum_W_Fit247 13-09-13 14:11 Pagina 1

 • Je rug behoort je stevigheid en flexibiliteit te geven. En pijnvrij te zijn. Is jouw rug in top-conditie? Of ben je een van de velen metvage tot serieuze rugklachten? En ook belangrijk: hoe wordt je rug klachtenvrij?

  Ongeveer 80 procent van de volwassenenheeft wel eens rugpijn. Hier vind je achter-grondinformatie en oplossingen voor je rug-problemen.

  e

  In deze special Hoe werkt de rug Hoe verloopt een hernia operatie

  Rug-en nek klachten Behandelmethoden gepresenteerd door professionals in jouw regio

  27

  27_RUG A_Fit247 13-09-13 14:39 Pagina 1

 • Dragen en bewegen tegelijk, dat is samenge-vat de taak van de rug. En tevens het dilemma! Daarnaast heeft de rug in de loopvan de evolutie een andere richting gekre-gen: van horizontaal naar verticaal. De pro-blemen die dat oplevert worden verderopbeschreven. Hier leggen we uit hoe het tochgoed kan gaan.

  Flexibel

  De rug is een verzameling wervels: blokjesop elkaar gestapeld. Deze zijn in lijn verbon-den met de tussenwervelschijven en aan deachterkant via de gewrichtjes.

  28

  Hoe werkt de rug?

  XX_Hoe Werkt RUG_Fit247 13-09-13 14:40 Pagina 1

 • 29

  De tussenwervelschijven hebben de taakmee te veren en een beetje te bewegen. Degewrichtjes zijn een soort van geleide. Zezorgen ervoor dat de beweging in gecontro-leerde banen blijft en dat we de tussenwer-velschijven niet te erg belasten. Zondergewrichtjes zouden we zo ongeveer om onzeeigen as kunnen draaien, wat natuurlijk nieterg goed voor de zenuwen is.

  Verzorgend

  Daar hebben we een volgende taak voor dewervelkolom, het beschermen en transporte-ren van het ruggemerg en de zenuwen.

  Via het achterhoofdsgat gaat het ruggemergdoor een driehoekige holte in alle wervelsnaar beneden. Deze holtes op elkaar levereneen driehoekige buis: het zenuwkanaal, ookwel spinaalkanaal genoemd. Tussen elketwee wervels gaan er links en rechts zenu-wen als takjes uit een boomstam naar buitenen verzorgen de lichaamsdelen.Deze zenuwen verlaten het ze-nuwkanaal door openingen, fo-ramen genoemd, net terhoogte van de tussenwervel-schijven.

  Interessant om te wetendat bij de allermeeste vol-wassenen het rugge-merg ongeveer terhoogte van de eerstelendenwervel stopt,verder naar benedenloopt in het zenuwka-naal alleen een bun-del zenuwen, caudaequina of paardestaartgenoemd.

  Ter bescherming envoor de voeding zijn dezenuwen omgeven dooreen dun huidje: de dura,of zenuwvlies. Zo ontstaater dus een zakje met zenu-wen en zenuwwater (liquor). Rondom de rug

  zitten de pezen en spieren, die een heel be-langrijke ondersteunende taak hebben.

  Door de vorm van de rug, van opzij gezieneen dubbele "S" op elkaar gestapeld, is dezein staat enigzins te veren. Maar zondergoede spieren komt er toch heel veel druk opde tussenwervelschijven en op de gewricht-jes, met alle gevolgen vandien: hernia, slij-tage, rugpijn, en facetsyndroom.

  Met dank aan: Patrick Simons, neurochirurgbij Mediapark-Klinik, Keulen

  XX_Hoe Werkt RUG_Fit247 13-09-13 14:40 Pagina 2

 • Reken af met rug- en nekklachten

  diagnose

  behandeling

  nazorg

  Ht adresvoor de meest

  complete zorg op maat

  onderzoek

  WWW.RUGCENTRUM.NLDe Idxa scan voor uitvoerig onder-zoek naar de oorzaak van uw klacht

  30_RugCentrum_Fit247 13-09-13 14:41 Pagina 1

 • www.rugcentrum.nl

  Een verwijzing is niet nodig en

  chiropractie wordt door meeste verzekeraars betaald

  uit aanvullende pakket. Dus geen eigen risico. Op onze website staat

  een lijst van alle verzekeraars.

  RugpijnHerniaIschiasWhiplash

  HoofdpijnNek-, schouder- en armpijn

  MigraineScolioseGroeipijnHuilbabysArtrose

  KaakproblemenSlijtageRSI & SportblessuresTotaalpakket alln bij

  Chiropractisch CentrumiDXA Total Bodyscan specialistisch

  onderzoek gezondheidsmeter behandelplan nazorg door speciaal

  ontwikkeld oefenprogramma.

  Iedere vrijdagInloopspreekuur

  16.00 - 16.30 uur

  Het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek heeft een stevige reputatie opgebouwd op het gebied van de behandeling van

  rug- en nekklachten. In 1985 gestart door Arie van Beest D.C. is het team inmiddels

  uitgegroeid tot 30 medewerkers die met passie hun werk doen.

  HEERLENCoriovallumstr. 32T 045-57 41 717

  SITTARDBrugstraat 155T 046-45 29 955

  ROERMONDKapellerlaan 90T 0475-55 07 00

  WEERTNassaulaan 3AT 0495-54 53 45

  EINDHOVENStratumsedijk 18T 040-21 13 600

  HELMONDStationsplein 75T 0492-52 77 7

  31_RugCentrum_Fit247 13-09-13 14:42 Pagina 1

 • Aspecifieke lage rugpijn staat voor rugpijnzonder aanwijsbare lichamelijke oorzaken enbehelst 95% van de gevallen van rugpijn. Hetnatuurlijke beloop is gunstig, in 80-90% verdwijnen de klachten spontaan binnen viertot zes weken. Terugval treedt regelmatig open kan leiden tot ernstige beperkingen bij dagelijkse activiteiten, sport, werk en het onderhouden van sociale activiteiten.

  Diverse factoren kunnen het natuurlijke be-loop belemmeren: verminderde fysieke capa-citeit, verminderde cordinatie en angst omte bewegen. Ervaart een clint zijn klachtenals een teken van schade, dan kan dit leidentot weinig bewegen, het vermijden van be-paalde activiteiten of veel rusten. Een derge-lijke omgangswijze met rugklachten leidt toteen vertraagd herstel.

  De fysiotherapeut zal de ernst, de aard en demate van benvloedbaarheid van rugpijn inventariseren. Bij acute en subacute lagerugpijn bestaat de behandeling normaliter uitinformeren en adviseren, ondersteund metoefeningen en is deze kortdurend van aard.

  Bij clinten met chronische, recidiverenderugpijn (>12 weken) is naast informeren en

  adviseren het trainen van relevante activitei-ten belangrijk. Spierkracht, cardiovasculairuithoudingsvermogen en stabiliteit zijn daar-bij belangrijke aangrijpingspunten. Getraindwordt volgens de principes tijdgebonden,maximaal 3 maanden en graded activity,verhogen trainingsintensiteit vanuit minst be-lastende positie (rechtop en symmetrisch),naar meest belastende positie (voorover gebogen en gedraaid). De lage rug wordtdaardoor maximaal getraind in houdingen enbewegingen die het meeste voorkomen. Pijn en beperkingen verdwijnen daardoorvaak structureel en langdurig.

  Uw zorgverzekeraar vergoedt uit de aanvul-lende polis. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website, kunt u ons bellen ofmailen.

  Fysiotherapie en FysioFitness Fincken

  Onze Lieve Vrouweplein 17, 6043 BL RoermondT. 0475 - 33 43 00 | www.finckenfysio.nl

  32

  Behandeling van lage rugpijn

  32_Fincken_Fit247 13-09-13 14:43 Pagina 1

 • Lage-rugpijn met uitstralingHet wil maar niet beter worden.De pijn trekt steeds via de ach-terkant naar een been. Het is af-hankelijk van welke zenuwingeklemd is, waar de pijn pre-cies naar toe trekt; elke zenuwverzorgt een ander gebied. Vaakkomt er een vreemd gevoel bij:tintelingen, gevoelsverlies, warm-koud, spieren gaan zelfs minderfunctioneren, een verlamming - meestal vande voet. Natuurlijk gaan de meeste herniasmet de tijd weg! Inderdaad: met de tijd! Er isechter lang niet altijd tijd om te wachten. Depijn is t heftig, de schade t groot. Dan is hetzaak om de oorzaak aan te pakken.

  Onze filosofie: minder is meer!

  Innovatieve werkwijze Het doel van een 3D-micro-operatie is heel precies omschreven ende toegang tot de wervelkolom wordt niet gro-ter dan absoluut nodig. De ingreep vindtplaats onder algehele narcose. De spierenaan de rug worden een klein stukje opzij ge-schoven en met behulp van de microscoopkijkt de neurochirurg in het zenuwkanaal. Demicroscoop heeft meerdere bijzondere voor-

  delen. Allereerst het licht:dit is heel gericht. De neu-rochirurg kijkt het licht ach-terna en zit er niet met zijnhoofd "tussen". Dan is er na-

  tuurlijk ook de vergrotingen het 3D diepte zien. Opdeze manier kan de chi-rurg optimaal in de buurt

  van de zenuw werken. Het doelvan de operaties is de zenuw weer meer

  plaats te geven. Soms wordt daarvoor eenbeetje bot weggenomen, vooral als dat doorslijtage t dik geworden was. Meestal is hetstuk tussenwervelschijf dat uit de kern naarbuiten is gedrukt de boosdoener. Dit stukjepast niet meer binnen de verpakking van detussenwervelschijf, omdat die in de loop dertijd zwakker geworden was en ligt volstrektoverbodig tegen de zenuw aan. Dat moetweg. Over het algemeen wordt de tussenwer-velschijf alleen aan de achterkant bewerkt enniet de hele schijf verwijderd!

  Het doel van de ingreep is dat u na een weekof 3 weer compleet normaal functioneert.

  Met dank aan: Patrick Simons, neurochirurgbij Mediapark-Klinik, Keulen

  Wat gebeurt er bij een herniaoperatie?

  33

  33_Herniaoperatie_Fit247 13-09-13 14:44 Pagina 1

 • Mediapark-Klinik Keulen Drs. Patrick Simons

  Uw hernia specialist

  Hightech priv-kliniek

  De neurochirurgische praktijk van Drs. PatrickSimons (afkomstig uit Swalmen) is in 1994opgericht, als eerste in de wervelkolom gespecialiseerde praktijk in Keulen. Sinds2001 bevindt de praktijk zich in het gebouwMediapark-Kliniek. Deze kliniek is van alle ge-makken voorzien, zoals 6 hightech operatie-kamers, 30 suites, 2 MRIs, en een 24/7 draai-ende privkliniek. Drs. Patrick Simons opereertrond de 750 rugpatinten per jaar; met zijnbeide collegas samen worden jaarlijks 1200ingrepen verricht. Voor alle herniaoperatieswordt de 3D-microscoop gebruikt. Die biedtmet een zeer kleine opening in de huid tocheen uitstekend vergroot en verlicht zicht op

  de zenuw en de hernia. De kans op bescha-digingen is geringer en het herstel na de in-greep gaat vlot.

  Klant en zijn pijn staan centraal

  De logistiek van praktijk en kliniek zijn perfectop elkaar afgestemd. Iedereen is flexibel enniet aan strakke werktijden gebonden. Er zijngeen wachttijden. De patint met zijn heftigepijn bepaalt zelf wanneer hij geholpen wenstde worden! Het contact vr en n de operatieverloopt efficint en snel via email. De praktijkis al meerdere jaren in het bezit van een kwali-teitskeurmerk van Med-Cert en wordt elk jaargeauditeerd. Patintgerichtheid staat bij onsvoorop. U staat in het centrum van ons hande-len. Wij willen u niet alleen zo snel mogelijkvan uw hernia en pijn afhelpen, maar ook uwverblijf in Keulen zo aangenaam mogelijk ma-ken. De Mediapark-Kliniek heeft een luxe enprofessionele uitstraling. U kunt erop vertrou-wen dat u bij ons in goede handen bent. Drs.Patrick Simons heeft met vele Nederlandse ver-zekeringen overeenkomsten over de vergoe-ding. U kunt bij ons eenvoudig een afspraakmaken door rechtstreeks telefonisch contactop te nemen via onze website.

  Hernia! De pijn veroorzaakt door een hernia is heftig. Hij straalt uit naar arm of been enbepaalt vanaf dan het hele leven. Gelukkig gaat het meestal na een aantal weken weerbeter, maar helaas niet altijd. In die gevallen is een gewoon leven niet meer mogelijk. Depijn dwingt tot medicatie en geeft veel verlies van levenskwaliteit. Is er in de MRI een dui-delijke oorzaak gevonden, dan is een operatie meestal de beste optie. Hiervoor bent u bijde kliniek van drs. Patrick Simons aan het beste adres.

  34_Spinecenter_V2_Fit247 13-09-13 14:46 Pagina 1

 • oMediapark-KlinikIm MediaPark 3, D-50670 KlnT 0049 221 9797345F 0049 221 9797333

  www.hernia-weg.nl

  Wij spreken Nederlands

  34_Spinecenter_V2_Fit247 13-09-13 14:46 Pagina 2

 • 36_Fysiomoves_Fit247 13-09-13 14:47 Pagina 1

 • Rugklachten en podotherapie Wist u dat rugklachten ook veroorzaakt kun-nen worden door een onderliggend pro-bleem aan uw voeten of beenlengte?Podotherapeuten van Voetzorg Limburg kun-nen middels onderzoek nagaan of uw rug-klachten voortkomen uit een verkeerde ofafwijkende voet-/beenstand, verkeerd loop-patroon of dat het aan uw schoeisel ligt. Ditdoen we bij Voetzorg Limburg onder meermet een digitale RS scan (zie foto).

  Oplossing op maatEr zijn verschillende rugklachten en zo kanook de oorzaak van uw klachten verschillendzijn. Mocht de oorzaak een afwijkende voet-/beenstand of verkeerd looppatroon zijn dankijken we graag naar een oplossing op maatvoor u. Wij geven u een passend advies metbetrekking tot uw dagelijkse bezigheden enindien nodig een schoenadvies. Daarnaastkunnen wij door middel van een zooltherapieuw verkeerde voetstand corrigeren of bij een

  beenlengteverschil er voor zorgen dat dit ge-compenseerd wordt zodat uw lichaam meerin balans komt. Is daarmee uw kwaliteit vanleven verbeterd dan hebben we samen onsdoel bereikt!

  Voet- en/of rugklachten? Loop er niet mee door!Bel ons voor meer informatie of een afspraak.

  Julianaplein 15 Herten T 0475 21 56 21E [email protected]

  Prinses Ireneweg 3a Bunde T 043 365 38 24 E [email protected]

  www.voetzorglimburg.nl

  37_Voetzorg Limburg_Fit247 13-09-13 14:48 Pagina 1

 • 38

  Rug- en nek-klachten

  38_Klachten_Fit247 13-09-13 14:49 Pagina 1

 • 39

  De belangrijksterugklachten

  Slijtageverschijnselen

  Ontstaan door overbelasting zoals te zwaartillen of herhaaldelijk dezelfde bewegingmaken.

  Spit

  Overmatige belasting van de spieren en detussenwervelschijven die gepaard gaan metvoorbijgaande pijnen. Meestal aan 1 kant optredende spierpijn in de lendestreek.

  Wervelfractuur

  Breuk van een of meer wervellichamen Osteoporose (botontkalking). Het verlies vande botmassa en de vernietiging van de spe-ciale structuur van het bot leiden tot broos-heid en daardoor tot een verhoogd risico op botbreuken.

  Rughernia

  Uitpuiling van de tussenwervelschijf, waar-door druk ontstaat op de zenuwbaan IrritatieSI-gewricht (sacro-iliacale gewricht oftewelheiligbeengewricht). Irritatie in de verbin-dingen tussen de twee bekkenkammen enhet heiligbeen.

  Facetsyndroom

  Slijtage aan de gewrichtvlakjes tussen dewervels. Irritatie van de zenuwen.

  Ischias (zenuwpijn)

  Zenuwpijn in verloop van de zenuw die uit hetruggemerg ontspringt, als gevolg van irritatievan de zenuw.

  38_Klachten_Fit247 13-09-13 14:50 Pagina 2

 • DE STAP NAAR LEVEN ZONDER RUGPIJNSpinesport is gespecialiseerd in de behandeling van rugklachten en sportfysiotherapie. Onze rugexperts werken volgens de OriGENE behandelmethode, een uniek en bewezen doeltreffend concept: niet alleen snel, maar vooral ook blijvend herstel is met deze behandelmethode binnen handbereik.

  Rugklachte

  n?

  Meld je aan

  voor een

  GRATIS

  rugadvies

  Venray | Venlo | Roermond

  www.spinesport.nl

  Weert | Maastricht | Best

  r ee Meld

  je Meld

  j r ee

  Rugk

  lachteugklald je a

  a

  en en

  en?

  aan

  rugadvG

  RATIGRAdv

  voor ee oor

  ATIviesISvie

  en IS

  Venray | Venlo | RoermondWeert | Maastricht | Best

  Venray | Venlo | RoermondWeert | Maastricht | Best

  Venray | Venlo | Roermond

  40_Spinesport_Fit247 13-09-13 14:51 Pagina 1

 • Een afspraak bij orthopedisch chirurg GuidoDekkers en revalidatiearts Robin Strackke,werkzaam als specialisten bij het LZR.

  Monotone banen en weinig lichaamsbewe-ging leiden op den duur vaak tot lichamelijkeongemakken. Orthopedisch chirurg GuidoDekkers en revalidatiearts Robin Strackkevan het Laurentius Ziekenhuis vertellen overhun werk met betrekking tot rug- en nek-klachten.

  Op de poli orthopedie ziet Guido Dekkers regelmatig patinten met chronische, aspecifieke nekklachten en lage rugklachten.Bij dit soort klachten kun je niet direct eenanatomische afwijking aantonen, legt hij uit. Ze zijn veelal houding gerelateerd of psychosociaal van origine. Degeneratieveklachten zoals artrose van de nek en/of rugvormen een tweede grote groep.

  Wat kan men doen om deze pijnklachten tevoorkomen? Als mensen langdurig in de-zelfde houding werken, is het verstandig omieder kwartier even te lopen. Ook in de thuis-situatie is het goed om dagelijks voldoendete bewegen. Lichaamsbeweging zoals fiet-sen, wandelen en andere sporten zorgen er-

  voor dat je de spanning in je lichaam kwijt-raakt en zijn uiteraard goed voor je conditie.Dit heeft als resultaat dat je minder snel ge-voelig bent voor nek- en rugklachten.

  Revalidatiearts Robin Strackke ziet in zijnvakgebied ook een grote groep patintenmet dezelfde diagnose. De behandeling voornek- en rugklachten is echter niet alleen gefocust op fysiotherapie, want er wordt ge-keken naar diverse factoren. Onze patintenkrijgen professionele en praktische hulp vaneen multidisciplinair team dat bestaat uit eenfysiotherapeut, ergotherapeut, maatschappe-lijk werker en zo nodig een psycholoog, vertelt Robin Strackke.

  We bespreken samen met de patint wat deeventuele oorzaken zijn van de klachten,geven uitleg en leren hem beter om te gaanmet de pijn om zo het functioneren te kunnenoptimaliseren. Voor sommige patinten ligtde nadruk in het revalidatieproces op het verbeteren van hun conditie, maar ook aspecten uit hun dagelijkse leven komen aanbod. We stellen een programma samen datspecifiek is toegespitst op de patint. In hetLaurentius Ziekenhuis leveren we namelijkzorg op maat!

  Een afspraak bij:dr. Dekkers (links) en dr. Strackke (rechts)

  41

  41_Afspraak bij_Fit247 13-09-13 14:53 Pagina 1

 • Rug-, nek- en schouderklachten bekeken vanuit de Chinese Geneeswijzen Acupunctuur en TuinaBijna iedereen heeft wel eens last van rug-, nek- en schouderklachten. Velen van u kennende oorzaak; een verkeerde werkhouding, tehoge werkdruk, aangetoonde afwijkingen enstress worden regelmatig genoemd. Vaak ishet echter zo dat er een onderliggend pro-bleem aanwezig is dat er voor zorgt dat deenergien niet vrij kunnen blijven stromen.Daarom is het van belang om een goed inzichtte krijgen in de klachten en middels een vraag-gesprek, pols- en tongdiagnostiek een duide-lijke diagnose te stellen.

  Wat is pijn eigenlijk? Pijn is het gevolg van een verminderde ener-gietoevoer naar het aangedane gebied. Eenbeperkte energie-doorstroom leidt namelijk totverminderde circulatie binnen het lichaam metals gevolg dat hier de afvalstoffen makkelijkerneerslaan en stagnaties veroorzaken. Dezestagnaties ervaart u als pijn.

  Wat zijn de behandelmogelijkheden?Is er sprake van blijvend letsel zoals bijvoor-beeld bij ernstige slijtage dan kan dit natuurlijk

  niet met acupunctuur hersteld worden. Acu-punctuur kan dan goed ingezet worden alssymptoombestrijding, dus pijnbestrijding. Is ergeen sprake van blijvend letsel of kan er geen oorzaak gevonden worden voor de voort-durende pijnen die u heeft dan is er waar-schijnlijk sprake van een energiestagnatie,vaak veroorzaakt door stress, of een onderlig-gend orgaanprobleem.

  Acupunctuur en Tuina behandelingen zijn inbeide gevallen gericht op het opheffen vanenergie blokkades en het weer op orde bren-gen van de energiebalans in het lichaam waar-door de klachten zullen verminderen of zelfsgeheel verdwijnen.

  Heeft u nog vragen? U kunt geheel vrij-blijvend contact met mij opnemen. Wendy SmeetsPraktijk voor Acupunctuur en TuinaRijksweg Noord 64a, 6071 KX SwalmenT 0475 - 600 689E [email protected]

  42

  42_Wendy Smeets_Fit247 13-09-13 14:54 Pagina 1

 • BEHANDELING Veel mensen krijgen vroegof laat te maken met rugklachten. Zij hebbenn duidelijke wens: soepel en pijnloos bewegen. Spinesport, met 6 vestigingen inLimburg en Brabant, maakt dat mogelijk meteen therapie die rugpijn verhelpt. Centraalstaat het OriGENE-behandeltoestel. Niet alleen snel, maar vooral ook blijvend herstelis met deze methode binnen handbereik.Hierdoor ondervinden patinten een snelleafname van pijn en beperkingen, waardoorze weer meer energie hebben tijdens hetwerk n hun vrije tijd.

  SUCCES Wat is het succes? De OriGENE-therapie richt zich op de oorzaak van deklachten en niet op de symptomen, zoalsveel behandelingen doen. De rugtherapie iseen bijzondere vorm van kracht- en cordi-natietraining en vindt plaats op een speciaalbehandeltoestel. Het toestel lijkt misschienop een fitnesstoestel, maar is het beslist niet.Op een aantal manieren kan de belasting tijdens de bewegingen op het toestel wordenaangepast aan de individuele mogelijkhedenen beperkingen van de patint. De rugthera-pie van OriGENE laat bij mensen met jaren-

  lang bestaande rugklachten opvallende ver-beteringen zien.

  KORTE BEHANDELTIJD Behandeling metbehulp van het toestel vraagt bijzonder wei-nig tijd: na een uitgebreidere intake en diagnose, slechts circa 20 minuten per be-handeling. De ervaring leert dat de OriGENE-behandeling in de meeste gevallen succes-vol is. Dat wil zeggen: een grote verbeteringin functie, kracht en uithoudingsvermogenvan de rug. Dit gaat vaak samen met eensnelle afname van pijn en beperkingen.

  GRATIS RUGADVIES Een rugadvies vanSpinesport is een eerste stap om duurzaamaf te rekenen met uw rugklachten. Een vanonze ervaren rugexperts onderzoekt uw rug.Met behulp van de Spinal Mouse, een soortwaterpas maken we een meting van uw wervelkolom.

  Wilt u ook vrijblijvend afrekenen met rug-klachten? Meld u dan aan voor een gratisrugadvies via onze website

  www.spinesport.nl

  Spinesport rekent af met rugklachten,nu met gratis rugadvies

  OriGENE rugtherapie laat opvallende verbetering zien

  43

  43_SpineSport_RED_Fit247 13-09-13 14:56 Pagina 1

 • Als je zwanger bent, verandert er veel in je lijf:je bent sneller moe (zelfs als je normaal altijd intopconditie bent), je bent onzeker over wat welen niet kan op sportgebied nu je lichaam zo an-ders aanvoelt, je hebt misschien last van typi-sche zwangerschapskwaaltjes of je wilt ze heelgraag voorkomen...

  Zwangerfit is een perfecte manier om op eenverantwoorde en sportieve manier de zwanger-

  schap door te komen en snel te herstellen nade bevalling! Onder begeleiding van een fysio-therapeute, die tevens gediplomeerd zwanger-fitdocente is, wordt de belangrijkste theorierondom zwangerschap en bevallen besproken,maar het accent ligt vooral op het actieve deelvan de cursus: spierversterking en conditie. Re-keninghoudend met de zwangerschap, wordenzowel ervaren als onervaren vrouwen elke lesop hun eigen niveau uitgedaagd.

  Zwanger en toch fit? Kies voor Zwangerfit

  Gershwinstraat 4, Roermond. T [email protected] | www.fysiotherapie-aandemeulen-dijkstra.nl

  44

  Sporten is gezond, ook tijdens je zwanger-schap. Je houdt je gewicht onder controle, je conditie gaat vooruit en daardoor heb jeeen beter uithoudingsvermogen. Dat uithou-dingsvermogen kun je weer goed gebruikenbij de bevalling. Mogelijkheden zijn:

  AerobicsMaar dat moeten wel low impact trainingenzijn. Springen en joggen moet je na 4 maan-den zwangerschap voorkomen. De arm- enbeenbeweging mogen niet uitbundig zijn, dehelft van de maximale bewegingsuitslag isvoor de zwangere vrouw meer dan vol-doende. Dit geld ook voor de rek- en strek-oefeningen. Oefeningen met rubber bandenof gewichten worden afgeraden. Sommigesportscholen hebben ook speciale zwanger-schap-aerobicslessen.

  JoggenJe kunt doorgaan met joggen tot ongeveer 4maanden zwangerschap. Niet overdrijven, envoor vrouwen die ondergewicht hebben enweinig aankomen is het beter om te stoppen.Ook een marathon is teveel voor je lichaam.

  KrachttrainingGeen hoge gewichten gebruiken. Met buiks-pieren stoppen bij 6 maanden en na 7 maan-den helemaal stoppen.

  Sport&Zwanger

  1-2_Fysio Meulen_SZ_Fit247 13-09-13 14:58 Pagina 1

 • 45

  Wat een zomer: een week samen en 3 x eenhalve week een kleinkind op bezoek. Beetjevaren op de plassen, dobberen op het anker,met koeien zwemmen in plaats van met dol-fijnen, heel veel lezen, scrabbelen bij de olie-lamp, visjes vangen...puur genieten.

  Met de twee oudsten kwamen we te sprekenover hun ambities en dat herinnerde me aanm'n eigen puberjaren. Toen was de vraag omeen opstel te maken over wat we wilden wor-den. Archeologe was mijn antwoord. Twaalfjaar oud: Hai Pap. ik wil archeologe worden.Das mooi meidje. Maar... heb je er aan ge-dacht dat je gaat trouwen (???) en kindjeskrijgt (???). Hoe doe je als aanstaande ofjonge moeder ergens in the middle of now-here opgravingen? Kun je niet beter... kijk eens naar tantes en nichtjes die... Omeen lang verhaal kort te maken: ik volgde pa-pa's advies. Dus ging ik naar de 'kweek-school' en later begon ik de opleiding totB-verpleegkundige.

  Het zijn met name de ervaringen in het werken met mensen die als 'gek' werden bestempeld, die me inspireerden tot eenzoektocht: wat maakt dat mensen... ????Ik nam geen genoegen met wat me werd ver-teld door deskundigen. Ik zag gewone men-sen, die weliswaar een tic hadden of afweken

  van het gemiddelde, maar in hun 'gekte' her-kende ik behoeftes die ik ook had: gezien engehoord willen worden; behoefte aan beves-tiging en erkenning voor wie we zijn.

  Ik las erover, zag films, kwam in contact metFoudraine en prof. Anna Terruwe en ver-diepte me in de vraag wat beweegt ons in hemelsnaam om zus of zo te doen? Begonmet kinderen te werken, met pubers, met volwassenen, steeds met de vraag wat beweegt mij, jou? En gaandeweg groef ikdieper en dieper en dieper.

  Nu, zoveel jaren later, realiseer ik me dat ik,ondanks papa's advies om geen archeologiete studeren, wel degelijk en nog steeds bezigben met dat waar ooit m'n hart naar uitging:dieper en dieper graven.

  Weliswaar niet in de aarde, maar wel in watwe in onze diepste kern als schat kunnenontdekken.

  Ghata RoozenNLP Trainer & Healthpractitioner

  Heelcentrum [email protected]

  COLUMNGHATA

  Schatgraven: archeologie van de ziel

  45_Column Ghata_Fit247 13-09-13 14:59 Pagina 1

 • 46_LifeKinetik_Fit247 13-09-13 15:00 Pagina 1

 • Wie zijn wij?John MilitiePraktijk voor

  natuurgeneeskunde

  Het heft in eigen handnemen! Dat heb ik ge-daan nadat ik volledigontspoort was ge-raakt. Ik stelde mij al-lerlei vragen als: wat helpt mij, wat voelt goeden past bij mij? Waar vind ik mijn motivatie in?Niet de medicijnen van de dokter want ik wasniet veranderd en de oorzaak was nog steedsaanwezig. De ziekte of klacht of zij nu lichame-lijk of geestelijk is, is er niet voor niets. Hetgeeft aan dat de huidige situatie niet langer ge-wenst is, er moet iets gebeuren, een verande-ring! Het lichaam en de geest zijn n. Ditbetekent b.v. dat de juiste voeding een men-tale klacht kan verbeteren zoals meer helder-heid in het hoofd. Ook de juiste uitgetestetherapeutische supplementen kunnen eenklacht echt aanpakken zoals natuurlijke anti-biotica bij een schimmelinfectie. Deze laat degoede darmflora bacterin ongemoeid en paktalleen de ziekteverwekker aan. Wilt u geen pil-len van de dokter bij botontkalking?, dan geefik u een op maat gemaakt voedingsplan metde juiste supplementen en adviezen. Vaak alsonderdeel van het behandelplan werk ik aan-vullend met massagetherapie. Onze cellenhebben een geheugen. Verdriet, angsten ofandere emoties zetten zich vast in het lichaam.Deze haal ik er met dieptemassage, voetreflexen zachte massagegrepen uit zodat het lichaam zich weer kan ontspannen. Neem hetheft in eigen hand en kies voor positieve ver-andering met natuurlijke therapien. Voor in-formatie of gratis inschrijven voor denieuwsbrief: www.johnmilitie.nl

  NLP- en hypnose-praktijk HenkSchmitz:

  Verschil maken bijde bron

  Wil jij in jezelf eenkrachige beweging

  bewerkstelligen die resulteert in persoonlijkegroei? Of ben je er nu aan toe om je pro-bleem aan te pakken, maar weet je nog niethoe? Met een begeleidingstraject bij NLP- enhypnosepraktijk Henk Schmitz kun je al snelhet verschil maken.

  Bij ongewenst gedrag waar je geen controleover krijgt, is het goed naar het niveau vanhet voelen, het onderbewuste af te dalen.Wanneer je op dat niveau de problemen aan-pakt, verander je dingen van binnenuit, bij debron. De NLP- en hypnosetechnieken die wetijdens onze sessies gebruiken, zijn ideaalom tot het niveau van het onderbewustedoor te dringen, om zelfvertrouwen te ontwik-kelen, beperkende gedragspatronen te door-breken en een nieuw toekomstperspectief tecreren. NLP en hypnose worden ingezet bijfobien, angsten, traumas, nare herinnerin-gen, nachtmerries, verslavingen en allergi-sche reacties tot meer alledaagsebeperkingen als perfectionisme, faalangst,onzekerheid, een negatief zelfbeeld, concen-tratiestoornissen en nog veel meer.

  Info/afspraken: Henk Schmitz06-29 51 3394 of [email protected]

  Zie ook www.zinspiratio.nl en www.deboogroermond.nl

  47

  47_Wie zijn Wij_Fit247 13-09-13 15:03 Pagina 1

 • 48_Penders_Fit247 13-09-13 15:03 Pagina 1

 • Geen pijn meer dankzij voeten App

  Johan (34): De laatste maanden kreeg iksteeds vaker last van mijn rechter voet tijdenshet wandelen. Ik voelde een stekende pijn inmijn voorvoet. Toch ging ik niet naar de huis-arts. Drempelvrees en te druk. Het gaat welweer over dacht ik.

  Helaas. De pijn hield aan en werd alsmaarerger. Een goede vriendin liet me toen degratis voeten App van Penders Voetzorg zien.Misschien is dit iets voor jou, zei ze.

  Vijf minuten later had ik de zogenaamdeFootShoot App op mijn telefoon genstal-leerd. De eerste stap was het bestellen vaneen carbon afdrukvel voor voeten.

  Na drie dagen lag deze in de brievenbus. Via de App kon ik precies aangeven waar ikpijn had en bij welke bewegingen. Vervolgensheb ik een afdruk en foto van mijn voeten gemaakt. Met mijn GSM maakte ik hier eenfoto van en deze stuurde ik samen met ove-rige informatie door naar Penders Voetzorg.

  Vier dagen later ontving ik een e-mail van eenPodotherapeute. De klachten die ik om-schreef leken sterk op een zenuwbeknellingin de voorvoet, Mortonse neuralgie ge-

  naamd. Dit kan veel pijn veroorzaken en isvaak relatief eenvoudig te verhelpen. Dat wasvoor mij het moment om toch een afspraakte maken.

  Twee weken later zat ik bij Penders Voetzorgtegenover een podotherapeut. Al snel werdduidelijk dat ik op verkeerde schoenen liepdie mijn voeten beknelde. Daarnaast werdensteunzolen aangemeten die mijn voetenmeer rust en ondersteuning zouden geven.

  Inmiddels loop ik sinds een maand of tweeop goede comfortschoenen met daarin desteunzolen en ik moet toegeven dat de klach-ten zo goed als helemaal verdwenen zijn.Toch wel handig, zon voeten App.

  Download de FootShoot App op:www.pendersvoetzorg.nl/footshoot

  49

  49_Penders_RED_Fit247 13-09-13 15:05 Pagina 1

 • 50

  SAPMAATJE!Ons bedrijf is alleenop zaterdag openvoor particuliere ver-koop. Om de klantentoch van dienst tekunnen zijn is er een verkoopautomaat geplaatstgevuld met o.a. sappen, het SAPMAATJE. U kunthier ook terecht voor streekpakketjes.

  In Herten hebben wij helaas geen echte slagermeer, daarom zijn wij met scharrelslagerij Hamans uit Venlo een samenwerkingsverbandaangegaan. Deze slager verkoopt alleen schar-relvlees, en maakt nog al zijn producten zelf. kijktu eens op de site: www.slagerijhamans.nlIn de winkel bij van Appeven, of bij Slager Hamans vindt u bestellijsten. U kunt online u versvlees bestellen, en bij ons in de Landwinkel opzaterdag afhalen.

  Cursussen & WorkshopsEnergetisch Lichaamswerk

  Persoonlijkheidstructuren/karakterstructurenHet innerlijk kindMindfulness

  Journey WeekendAls sterven dichtbij komt

  Centrum de Kracht Toos van CannHoogstraat 14, 6065 BC Montfort06 51 46 8568 |[email protected]

  www.dekracht.nu

  Centrum de Kracht

  Vis en gezondheidEet 2x per week vis; waarvan 1x een vettere vissoort

  U weet wel... voor kwaliteit!

  Visspeciaalzaak de ZeesterMinderbroedersstraat 3,

  6041 JV Roermondtel.: 0475 33 28 01

  communicatietraining & coaching

  T r i a n g e l

  legnairTnihcaoc&gniniarteitacinummoc

  gn

  H e n r i t t e P o tadviseur trainer coach

  M

  caocrenartruesvad i i h

  l

  gnHenritte P o ttrainer & coachMaasstraat 166049 CB Herten-Ool

  T 0475 - 32 74 00M 06 - 30 56 33 [email protected]

  Familieopstellingen

  50_VIER ADV_Fit247 13-09-13 15:05 Pagina 1

 • Hypnose is een natuurlijke staat van bewust-zijn. Het is een toestand waarin fysieke enmentale ontspanning gepaard gaan met eenhoge mate van focus en concentratie, gerichtop je onderbewustzijn en innerlijke wereld.

  Helaas associren veel mensen hypnose meteen podium-act waarbij mensen uit het publiekworden aangezet om hilarische opdrachten uitte voeren, terwijl vanuit therapeutisch oogpunthypnose bijzonder effectief is bij: Het aanboren van innerlijke kwaliteiten alszelfvertrouwen, motivatie, innerlijke rust, dis-cipline en eigenliefde.

  De aanpak van pijn, slaapstoornissen, roken,fobien, angsten, stress, beperkende emo-ties en lichamelijke klachten.

  Het verhogen van (sportieve) prestaties. Gedragsverandering.Ondanks de bewezen werkzaamheid van hypnose blijft een aantal mythes rondom het fenomeen hardnekkig de kop opsteken.Het volgende is dan ook goed om te weten.

  Jj hebt de controle. Veel mensen denken datde hypnotiseur je alles kan laten doen wat hijwilt. Dit is een absolute onwaarheid. Onderhypnose bepaal je zelf of je de suggestie vande hypnotiseur opvolgt of niet.

  Blijven hangen in hypnose. Sommige men-sen denken dat je in een hypnose kunt blijvenhangen. Ook dit is onzin. Trance is een staatvan zijn die iedereen van nature bezit.

  Onder hypnose heb je geen besef meer water gebeurt. Hypnose maakt de communicatiemet je onderbewustzijn mogelijk. Dit betekentniet dat je bewustzijn afwezig is. In hypnoseben je juist beter in staat om je te concentrerenen krijg je alles mee wat de hypnotiseur zegt.

  Response Hypnose OpleidingenSteegstraat 18-206041 EA Roermond

  [email protected]en.nltel: 0475-211286

  Agenda 23 september 2013

  Hypnose Practitioner 28 september 2013

  Zelfhypnose 2 oktober 2013

  Introductie in NLP 7 november 2013

  NLP Practitioner

  Wat is Hypnose?

  51

  51_NLP Hypnose_Fit247 13-09-13 15:07 Pagina 1

 • www.mybasicclub.nlBredeweg 12a, 6042 GG Roermond

  Hoogwaardige apparatuur

  Cardiofitness & krachttraining

  Ruime openingstijden

  Gratis kluisjes

  Onbeperkt sporten+ groepslessen

  v.a.a.v.

  52_BasicClub_Fit247 13-09-13 15:17 Pagina 1

 • Sportieve ondernemer

  Ralph VonckSinds 1989 eigenaar van Hairby Collors inRoermond, een zaak die staat voor persoon-lijke aandacht, stijl, klasse en feeling good.

  Business: Hairby Collors Roermond

  Website:hairbycollors.nl

  Sport: Krachttraining en looptraining

  Waar: Il Fiore Healthcenter

  Doel: Fit en in vorm blijven, voor een gezondegeest in een gezond lichaam

  Training: Vier maal per week krachttraining met Perso-nal Trainer Rob Franssen en wekelijks eenpittige hardlooptraining

  Sportieve toekomst: Mijn vorm op peil houden en deelname aan

  de marathons der marathons: The New YorkCity Marathon.

  Hoe stimuleert u gezondheid binnen uw bedrijf:"Look good, feel good, do good", werkt aan-stekelijk naar zowel mijn medewerkers alsklanten.

  Advies aan andere ondernemers: Reserveer tijd voor sport en bewegen in jeagenda, het vergroot je belastbaarheid en re-duceert stress beide essentieel voor succes-vol zakendoen.

  RALPH in cijfers:Leeftijd: ............................al tien jaar 35

  Gewicht: .............................84 kilogram

  Lengte:......................................1.80 cm

  Body Mass Index:..............................26

  Vetpercentage: ...............................11%

  Rustpols: ...........................................65

  Taille-meeting: .............................80 cm

  Personal Trainer Rob Franssen (rechts) aan het het werk met Ralph

  53

  53_SO_Ralph_Fit247 13-09-13 15:24 Pagina 1

 • "Wij staan al in de startblokken"

  d Nicole Hansen"Goed voorbereid aan de start met de Dennenmarken Running Academy."

  d Maarten Bakx"Het sportevenement van Roermond!"

  d Marc Breugelmans"Roermond bruist. De Roermond CityRun brengt mensen in beweging."

  Bestuur Roermond City Run

  54_Roermond_CityRun_V2_Fit247 13-09-13 15:25 Pagina 1

 • Roermond City Run ZONDAG

  27 april 2014

  d Edwin van Dronkelaar"Hardlopen, genieten en netwerken."

  foto: irenevanwelfotografie.nl

  54_Roermond_CityRun_V2_Fit247 13-09-13 15:26 Pagina 2

 • www.i-trail.nl

  - Personal training- Afvallen- Bootcamp training in o.a. Park Hattem, Roermond.

  Je hebt gelijk! Het is makkelijkerom pizza te eten dan te gaan rennen! Het is makkelijker om op te geven dan te zeggen: Nee, ikkan dit!

  Ik ga je niet vertellen dat je het WELkan doen als je er zelf NIET in ge-looft. Je doet dit voor jezelf en als jehet niet echt wilt dan ga je nooit jedoelstelling behalen!

  Dus... Doe lekker rustig aan, leef en eetongezond! Besef echter goed dat je je-zelf tekort doet!

  Ik heb je nooit verteld dat het makkelijkzou gaan worden, ik zei je dat je het waardbent!

  - Personal training- Afvallen- Bootcamptraining in o.a. Park Hattem, Roermond.

  Wat is jouw doelstelling?

  www.i-trail.nl

  56_iTrail_Fit247 13-09-13 15:28 Pagina 1

 • 'Push-ups met uitzicht op de Natalini toren? Optrekken bij de Arlo flat?

  Ga mee met de Urban City Run en zie de stad op een andere manier.'

  Sport en beweeg jij graag? De laatstejaren zijn er een aantal nieuwe ontwikke-lingen op het gebied van bewegen. Dezenieuwe trends komen voort uit de stroming back to basics of back 2 nature. Buiten sporten is het nieuwe bewegen.Voorbeelden van deze bewe-gingsvormen zijn bootcamp, hardlopenen urban sports (in de stad). Interessein deze bewegingsvormen?

  Kijk op www.i-trail.nl

  'Bootcamp training in Park Hattem, Roermond.'

  'Urban City Run, Roermond

  Elke eerste zondag van de maand staat de Urban City Run op het programma. Tijdens de 1 uur durende workout ren je dwars door de binnenstad van Roermond.'

  57

  56_iTrail_Fit247 13-09-13 15:30 Pagina 2

 • 58_PipeLine_Fit247 13-09-13 18:00 Pagina 1

 • 59_Dennenmarken Bootcamp_Fit247 13-09-13 15:35 Pagina 1

 • PURE FISH Godweerdersingel 76, 6041GM Roermond. Tel.: [email protected] | www.purefish.nl

  Dr. Fish | Schoonheidsspecialiste | Cosmetisch pedi- en manicure | Gellak behandelingen | Ontspanningsmassages

  Zoom! iets voor u? Philips Zoom DayWhite iseen bleekoplossing voor thuisgebruik enwordt door SmartDent, centrum voor Tand-heelkunde verstrekt in de vorm van bleekle-pels met bleekgel. De bleeklepels wordentwee keer per dag gedragen gedurende 15 tot30 minuten. Binnen twee weken hebben con-sumenten een mooie witte glimlach. PhilipsZoom DayWhite met ACP voldoet aan denieuwste richtlijnen van de Europese Commis-sie door niet meer dan 6% waterstofperoxidete gebruiken en is daarmee veilig voor de con-sument. Voor mensen die liever tijdens het sla-pen het gemak willen ervaren van bleken, isPhilips Zoom NiteWhite ontworpen.

  Kies ook voor Zoom! Wilt u zich goed voelen,er goed uitzien en indruk maken met een stra-lende lach? Zet dan nu de eerste stap. U benthet waard!

  Het uiteindelijke resultaat verschilt van patienttot patient en is afhankelijk van de structuur vande tanden. Mocht u nog vragen hebben, steldeze ons. Kies Zoom! voor een stralende lach.

  SmartDent Graaf Reinaldstraat 35a, 6041 XB Roermond. T 0475 - 55 04 30www.smart-dent.nl

  Veilig wittere tanden met Zoom!

  60_PureFish_SmartDent_Fit247 13-09-13 15:36 Pagina 1

 • 61_Dennenmarken Sauna_Fit247 13-09-13 15:36 Pagina 1

 • 62

  De "metamorfose"van Manon bestaatuit een kleur & stylingadvies enmake-up opmaakdoor Ageeth van

  Sense N Colours, een nieuw kapsel en haar-kleur door Rob van Kapsalon Les Artistes, nagelstyling en tanning door Resy van Sun &beauty Centre Allwayssun, kleding van Dodsfashion for Women en fotos door Irene van WelFotografie.

  Manon is het echte lentetype met haar mooierossige haar en blauwe ogen. Omdat ze warmetinten in haar huid en haar heeft is ze mooi metheldere en vooral warme kleuren. Omdat zeblauwe ogen heeft kan ze heel goed turkooiseof zeegroene tinten dragen. Daardoor wordt dekleur in haar ogen intenser. Bij haar haren staanalle warme kleuren prachtig. Omdat Manonmooi slank is kan ze veel kledingstijlen dragen.

  De haren van Manon hadden een flinke knip-beurt nodig omdat ze erg lang waren. Het ad-vies was om er een behoorlijk stuk vanaf teknippen omdat dit beter bij haar gezichtsvormen leeftijd past. Daar had ze wat moeite meemaar er is voor een goede middenweg ge-

  kozen door Rob en hij heeft er dan ook eenaardig stukje vanaf geknipt. Rondom het gezicht is het in laagjes geknipt/gesneden omhet geheel wat minder lijzig te maken. De kleurheeft Rob intenser gemaakt met High&Lowlights in een warme koperrode kleur (LOreal)en lichte goudblonde lokken, hierdoor komt ermeer diepte en beweging in het kapsel. Daarnais het gefhnd met grove borstels om eenlosse look te krijgen en om het gezicht losjeste omlijsten.

  De nagels zijn door Resy verlengd met acryl-nagels en afgewerkt met een gellak in een neutrale grijs-taupeachtige kleur. Met de Astonishing gellak behoud je een mooi resul-taat voor 3 4 weken.

  Happy New YouManonMogelijk gemaakt door:

  Kleur&Styling en visagie : Ageeth Sensen-Brouns van Sense N Colours, Weertwww.sensencolours.nl

  Met medewerking van: Hairstyling : Rob Hupperetz van Haircuts & Barber-

  shop Les Artistes, Roermondwww.lesartistes.nl

  Kleding : Rafke Wevers van Dods for Women, Roermondwww.dods-fashion-food.nl

  Nagelstyling & Tanning : Resy Knapen van Sun&Beauty Centre Allwayssun, Roermondwww.allwayssun.nl

  Fotografie : Irene van Wel-Paquay, Weertwww.irenevanwelfotografie.nl

  Model : Manon Niessen uit Kessel

  62 Meta_Manon_Fit247 13-09-13 15:38 Pagina 1

 • 63

  Tanning Manon heeft een Full Body spray-tangekregen, hierbij wordt het gehele lichaam ge-sprayd met een sunless product, zonder in-vloed van uv-straling. Ze behoudt de mooieteint 7 10 dagen. De bestanddelen zijn op na-tuurlijke basis. Manon heeft van nature eenlichte huid die niet snel bruint, de Full Bodyspray-tan heeft gezorgd voor een mooie, na-tuurlijke bruine teint en accentueert de blauweogen van Manon.

  Make-up van Golden Rose: Ageeth heeft geko-zen voor zachte, warme tinten die bij Manonsharen en ogen passen. De ogen zijn aangezetmet oogschaduw in de tinten crme-zalm-goudbruin, eyeliner in chocoladebruin metgoud glitteraccent. De lippen hebben een gou-doranje kleur gekregen. De foundation, rougeen bronzingpoeder zijn rustig gehouden omdatze al een mooie tint had gekregen door de tan-ning. De lichte wenkbrauwen zijn aangezet meteen taupe kleur, dit om meer expressie in hetgezicht te krijgen.

  Kleding: We hebben voor Manon bij Dodswarme en heldere kleuren gekozen in de

  kleding. Het ruige turkooise jasje welkde ogen van Manonlaat knallen is van Cir-cle of Trust en demooie vrouwelijkezijde blouse is vanKudibal, compleet ge-maakt met een diepblauwe kleur skai-achtige broek. Verderhebben we Manonnog een wollen, olijfgroen setje van

  No Mans land latenpassen welke prach-tig bij haar huid enharen matcht. Devrouwelijke auber-gine kleurige jurkmet bloementjes isvan King Louie dithebben we gecombineerd met een jasje vansweaterstof. Ook de stoere leren armbandenvan Noosa hebben we in allerlei kleuren ge-bruikt en aangepast aan de kleding. Met dankaan Rafke omdat we haar modezaak mochtengebruiken om leuke fotos te maken.

  Door de fotos van Irene en Manon die methaar slanke lichaam natuurlijk goed te kledenwas is deze metamorfose weer geslaagd. Kijk ook op www.sensencolours.nl voor nogmeer fotos.

  Tot slot: dank aan iedereen die aan deze editie voor Roermond heeft meegewerkt. Bentu of kent u iemand die recht heeft of wil partici-peren in een volgende metamorfose, meld udan aan via de website.

  Ageeth

  Ageeth Sensen-Brouns

  62 Meta_Manon_Fit247 13-09-13 15:40 Pagina 2

 • WAS NOU MAAR NAAR SPECSAVERS GEGAAN!Specsavers Roermond Steenweg 2B 0475 430 641Actie geldt voor monturen vanaf 79. Dit geldt voor n persoon. Kiest u voor een 2e bril dan kunt u uw 2e montuur kiezen uit dezelfde of lagere prijsklasse met hetzelfde type glazen. Bij randloze monturen adviseren wij dunne glazen. Kiest u voor de varifocale glazen dan ontvangt u standaard varifocale glazen. Kiest u voor de ontspiegelde of meekleurende glazen dan ontvangt u standaard enkelvoudige glazen. Voor glasopties zoals dunne of Polaroid-glazen gelden vaste toeslagen. Acties gelden niet in combinatie met elkaar. 2013 Specsavers Optical Group. All rights reserved. specsaversnederland. www.specsavers.nl

  + GRATIS 2e BRILOF GRATIS VARIFOCALE GLAZEN OF GRATIS ONTSPIEGELDE GLAZENOF GRATIS MEEKLEURENDE GLAZEN

  66_Specsavers 201310_Fit247 13-09-13 17:23 Pagina 1

 • Puur toevallig kwam Rome in aanraking methet Thai-boksen, een oude vechtsport die aleeuwen in Thailand wordt beoefend.

  Ze had nooit verwacht dat ze deze sport zo leuk zou vinden. Zeker na een klein jaartjetrainen en je de technieken beter onder deknie hebt. Ik had best wat vooroordelen,dacht dat het een agressieve sport was, echter verre van dat, het is een fijne fairesport die ik graag beoefen bij Djago Gym in Vlodrop.

  Bovendien heeft mijn zelfvertrouwen er eenbehoorlijke boost van gekregen, zodanigzelfs dat ik er aan denk om ooit aan een wed-strijd deel te nemen.

  Bij het Thai-boksen waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan is men

  echter toch wel gebonden aan regels. Toege-staan is het gebruik van vuisten, ellebogen,knien en benen. Een goede beschermingmet een bitje, pols-en scheenbeschermerszijn belangrijk.

  Rome Curfs (14 jaar uit Vlodrop)

  Senang met Thai-boksenRome (links) in actie met trainer James Degener (rechts) PhotoCord (Cord Beckmann)

  Rome: " dit is goed voor mijn zelfvertrouwen"

  Vechtsportartikelen Functional Fitness accessoires

  Kracht & Cardioapparatuur voedingssupplementen

  www.the-warehouse.nlBosstraat 35, 6101 NW Echt. tel.: 0475 - 342732

  openingstijden: ma. t/m vr. van 13 -18 uur & za. van 12 - 17 uur

  65

  65 Romee_ThaiBoksen_Warehouse_Fit247 13-09-13 15:42 Pagina 1

 • In de drukke maatschappij van tegenwoordigweet iedereen wel hoe het is om stress tehebben. Om die stress te lijf te gaan zijn ver-schillende mogelijkheden, de een pikt eenterrasje met een vriendin om even stoom afte blazen, de ander duikt zn bed in om er ver-volgens die dag niet meer uit te komen, enweer een ander vlucht de sportschool in omdaar de stress van zich af te slaan...

  Vechtsport is ideaal daarvoor, je krijgt een fitlichaam incasseringsvermogen en eenscherpe geest. Taekwondo, jiu jitsu, judo, karate, thai-kick, en klassiek boksen keuzegenoeg ook in Roermond.

  Verdedig je tegen ongewapende en gewapende aanvallen met stoten, trappen, werpen en klemmen

  Jiu-Jitsu vereniging RoermondElke donderdag van 19:00 tot 20:00 uur Dojo van Kai in Sho.Prins Bernardstraat 1, 6043 BG Roermond. T. 0475 - 470 653

  Contributie: (prijs per maand)Senioren: 17.50 | Junioren (tot 18 jaar): 12.50

  Nu 2 gratis proeflessen!Info: Robbert Harms - T. 06 - 28 18 [email protected] | www.jiu-jitsu-roermond.nl

  Jezelf verdedigen?Jiu-Jitsu

  66

  Lesly Hoefnagels

  66_Vechtsport_Fit247 13-09-13 19:31 Pagina 1

 • Behandelingen voor meer Haarvolume

  De positieve impulsen van je omgeving doen je opfleuren, doen je verslaafd worden aan je 'haar', je nieuwe ik.

  Het -systeem biedt d oplossing voor uw haarprobleem!

  HAIR4YOU Past. Greymansstraat 1, 6039 GG Stramproy. T. 0495-561663 | www.hair4you.nl

  BOmslag_R201310_fit247 13-09-13 13:31 Pagina 1

 • www.fit247.eu

  17pagina's!

  John MilitiePraktijk voor Natuurgeneeskunde

  Robbert FleerFysio Moves

  Angelique PendersVoetzorg Limburg

  Bernard BrouwerEkoplaza

  Milan SomersResponse NLP Opleidingen

  Huub FinckenFysiotherapie en FysioFitness Fincken

  Toos van Can