Filmcatalogus Voorjaar 2013

13
FILM SELECTIE

description

De filmcatalogus van Gospel.nl

Transcript of Filmcatalogus Voorjaar 2013

1

FILMSeLectIe

32

Meileverbaar

Aprilleverbaar

Aprilleverbaar

Love’s long journey (3)Willie en Missie Lahaye zijn net getrouwd als ze besluiten hun vertrouwde omgeving te verlaten en naar het Westen te trekken om daar een nieuw bestaan op te bouwen. De reis en hun omgeving brengen allerlei uitdagingen met zich mee, zeker als Missie ontdekt dat ze zwanger is. Het leven op een ranch valt niet mee en ze mist haar familie heel erg.

Love’s abiding joy (4)Nu ze zijn gevestigd in het Westen begint Missie een liefde te ontwikkelen voor het lesgeven. Door een tragisch ongeluk komt hun jonge dochter Kathy om het leven. Dit ongeval begint een wig te drijven tussen Missie en Willie. Willie accepteert het aanbod om sheriff van het stadje te worden. En terwijl ze beiden vechten voor hun relatie wordt hun zoon Jeff verliefd op Colette.

Love’s enduring promise (2)Clark en Marty Davis hebben samen met hun kinderen een mooi bestaan opge-bouwd op de prairie. Dan krijgt Clark een ernstig ongeluk en is hij niet meer in staat het werk op de boerderij uit te voeren. Gelukkig schiet de jonge vreemdeling Nate te hulp. Dochter Missie voelt zich aangetrokken tot de mysterieuze Nate.

Love’s everlasting couragePrequel 2In deze tweede ‘prequel’ heeft Clark moeite het hoofd boven water te houden tijdens een langdurige droogte. Ellen werkt als naaister om een lening van de bank af te betalen, maar krijgt rode hond en overlijdt daaraan. Als vader kost het Clark veel moeite om zijn boerderij te behouden en zijn dochter Missie niet kwijt te raken.

Love comes softly (1)Marty Claridge (gespeeld door Katherine Heigl, doctor Izzie uit Grey’s Anatomy) trekt met haar man Aaron naar het Westen om daar te gaan wonen, maar hij overlijdt door een ongeluk als zij zwanger is. Weduwnaar Clark Davis biedt aan haar te helpen tijdens de winter. In het voorjaar wil ze terugkeren naar het oosten, maar ze besluit te blijven en met Clark te trouwen om te zorgen voor zijn dochter Missy. Ze leven echter nog in gescheiden huizen en het botert niet zo tussen Marty en Missie. Maar als de tijd verstrijkt leren ze elkaar beter kennen en bloeit de liefde op...

Love beginsPrequel 1Na een gevecht in een lokaal cafe, gaat Clark als boerenknecht werken bij de zussen Ellen en Cassie Barlow. Langzaam beginnen Ellen en Clark aan een voor-zichtige relatie, maar dan komt de oude verloofde van Ellen weer opdagen. Zal Clark vertrekken of blijft hij wanneer de liefde begint?

CourageousVier mannen. Als politieagenten trotseren ze dagelijks gevaar-lijke situaties. Maar als hun gezin in gevaar komt, komen deze vaders oog in oog te staan met hun eigen angsten en geloof. Ze moeten door een diep dal, maar nemen uiteindelijk een beslissing die hen en hun gezin voor altijd zal veranderen.

FireproofHet verhaal van ‘Fireproof’ bleek een gevoelige snaar te raken bij het bioscooppubliek. In een tijd waarin het huwelijk onder druk staat, bleek de boodschap van Fireproof’een bijzondere. De film staat bovendien bol van overtuigend acteerwerk van hoofdrolspeler Kirk Cameron, spannende actie, leuke momen-ten en herkenbare relatiesituaties.

A greater yesDe populaire Amy Newhouse staat voor de grootste strijd van haar leven: kanker. Het grote hart voor de mensen van haar school, verspreidt zich nu vanuit de gemeenschap om haar heen. Maar, deze hartstocht verzwakt wanneer haar kanker uitzaait. Toch schijnt ze op een wonderbaar-lijke manier te genezen.

No greater love‘No greater Love’ gaat over het liefdesverhaal van Heather en Jeff. De grote vraag is: gunnen ze elkaar een tweede kans? De film gaat over herkenbare relatiethema’s: de uitdagingen van een jeugdliefde, tijd voor elkaar maken, de rol die geloof speelt in een relatie. Maar ook over de vraag: kun je elkaar vergeven?

8711983 960473 8711983 960619

8715664 103173

8715664 103159

8715664 101971

8715664 103166

9789491 0013219789491 001314

9789491 0010799789491 001048

54

Sarah’s choiceSarah is een jonge vrouw op de ladder naar succes, gericht op haar droom; een exclusief kantoor voor zichzelf als directrice. Er is maar één ding dat haar er nu vanaf houdt, een onverwachte zwanger-schap. Sarah moet nu een moreel besluit nemen, die haar carrière kan beëindigen. Wat zal Sarah besluiten, met haar groeiende financiële problemen?

Blue like jazzDon Miller, een vrome 19-jarige student, die woont bij zijn gelovige moeder in Texas. Als zijn thuissituatie plostseling onhoudbaar wordt, vertrekt hij op uitnodiging van zijn eigenzinnige vader naar Reed College, aan de andere kant van het land. Reed College staat bekend als een universiteit voor vrijdenkers, waar alles geoorloofd is.

The last sin eaterNaar het gelijknamige boek van Francine Rivers.Het verhaal gaat over Cadi, een meisje van 10 jaar. Haar leefgemeenschap heeft een heel eigen idee over het vergeven van zonden. Een zondeneter neemt naar oud gebruik alle zonden uit de gemeenschap op zich. Om van haar eigen zonde bevrijd te wor-den gaat Cadi op zoek naar de zondeneter.

The way homeOp 31 maart 2000 kwam Randy Simpkins vroeger naar huis om zijn vrouw te helpen met pakken voor een vakantie aan zee. Christal vroeg Randy hun 2 jaar oude zoontje Joe in het auto- stoeltje te zetten. In plaats daarvan liet Randy hem op zijn drie-wieler rijden op de oprit. Toen Randy weer naar buiten ging was Joe weg.

The NoteGenie Francis schittert als Peyton MacGruder een schijfster van een krant, die worstelt met zichzelf. Waneer er een vliegtuig crasht ‘vlakbij haar kantoor’ en alle inzittenden om het leven komen, vindt ze een stukje papier, ’The Note’, met daarop een haastig geschreven berichtje van één van de passagiers voor zijn kind.

Have a little faithVerfilming van het succesvolle boek van journalist Mitch Alborn, die door zijn voormalige rabbi gevraagd wordt om diens grafrede te houden. Tegelijkertijd hoort Mitch over de kerk ‘I Am My Brother’s Keeper’ van voormalig drugsdealer Henry Covington en hij besluit hem op te zoeken.

October BabyElk leven is mooi

Als het gordijn openschuift stapt Hannah twijfelend het podium op voor haar eerste toneeloptreden. Maar voordat ze haar eerste zin kan uitspreken zakt Hannah in elkaar voor het geschrokken publiek.Na ontelbare medische onderzoeken wijst alles naar Hannah’s moeilijke geboorte. Dat is echter niets vergeleken met wat ze van haar ouders te horen krijgt: ze is geadopteerd ... na een mislukte poging tot abortus.Aangeslagen, boos en verward, wendt Hannah zich tot Jason, haar oudste vriend. Aangemoedigd door zijn avontuurlijke instelling, sluit Hannah zich aan bij zijn groep vrienden tijdens een Voorjaars-vakantie trip, op weg om haar verborgen verleden te ontdekken ... en vindt hoop voor haar onbekende toekomst. Te midden van haar ongelooflijke reis ontdekt Hannah dat het leven zoveel meer kan zijn dan wat je zelf hebt gepland.

9789491 0010249789491 001161 8717185 533248 8711983 952973

8717185 5350998715664 1044159789491 001185

76

Meileverbaar

Amish GraceEen mooi, ontroerend en indrukwekkend verhaal over vergeving en de kracht die daar vanuit gaat. De vredelievende gemeenschap Nickel Mines, Pennsylvania wordt in oktober 2006 voor altijd ver- anderd als een verbitterde man tijdens een schiet incident het leven neemt van vijf meisjes in een school. Daarna berooft hij zichzelf van het leven.

The ConfessionEen verfilming van deel 2 uit een trilogie van de gelijknamige bestsellers van Beverly Lewis, waarin Katie Lapp op zoek gaat naar haar identiteit. Maar eerst moeten wat vragen worden beantwoord voordat ze met haar moeder, die haar 20 jaar geleden opgaf voor adoptie, kan worden herenigd.

The Shunning (Verstoten)Deel 1 uit de trilogie van Beverly Lewis. Katie Lapp had altijd al moeite met de regels die haar beschermde Amish gemeenschap haar oplegde, maar wanneer een rijke buitenstaander vragen begint te stellen over haar familie, krijgt Katie twijfels over haar afkomst. Wat is de relatie tussen deze buitenstaan-der en Katies leven?

First fruitsOvertuigd van Gods roeping om het evangelie naar de slaven in West-Indie te brengen verlaten twee mannen in 1732 de Hernhutt gemeenschap in Duitsland. Een film over het onstaan van de Hern-hutters en de strijd die deze twee jonge mensen ondergingen voor hun zendingsroeping en de gedrevenheid van hun gemeenschap om hen uit te zenden naar West-Indie.

Laat mij niet losMolly en Jack Campbell hebben alles wat hun hartje begeert. Een geweldig huis in een dure wijk, een goedbetaalde baan en een prachtige kleine jongen met de naam Joey. Het leven kan niet mooier. Totdat blijkt dat de adoptiepapieren van Joey niet rechtsgeldig zijn.

BellaBella is een ontroerende, hartverwarmende film over de helende kracht van vriendschap en winnaar van de publieksprijs van het Internationale Filmfestival van Toronto! De voormalige profvoetballer Jose werkt als kok in het restaurant van zijn broer, waar de serveerster Nina ontslagen wordt omdat ze een paar minuten te laat is. Jose rent haar achterna.

The 5th QuarterThe 5th Quarter is een drama met een pittig thema: rouwverwerking. Toch is de film niet loodzwaar geworden. De film loopt soepel. Met name het eerste half uur vliegt voorbij, waarin de jonge Luke veron-gelukt en begraven wordt door zijn ouders en broer Jon. Vergeet het maar hier met droge ogen doorheen te komen. Als het stof van het ongeluk dan een beetje is neergedaald komt de film in ander vaarwater. We volgen met name Jon, de oudere broer, die nu moet leren leven met het verlies van Luke. Natuurlijk lukt dit niet meteen en doorloopt hij verschillende fases, zoals dat gaat bij rouwverwerking en in een film. Dan blijkt ook hoe herkenbaar zo’n proces is. Of je nu in de Verenigde Staten woont, of hier in Nederland, iemand verliezen is verschrikkelijk en je komt er niet zomaar boven-op. Het mooie en troostrijke van de film is dat Jon er uiteindelijk wel bovenop komt. Gelukkig maar, al gaat dat niet zonder tranen..

8717185 536386

8711983 9522569789491 001376

8717185 536379

8717377 003009

8715664 068274 8715664 096703

98

Aprilleverbaar

De Ontmoeting - 2De opvolger van De Ontmoeting speelt zich af op Thailand zeven jaar na de verwoestende tsunami. Een bijna gepensioneerde drugshandelaar, zijn verslaafde vrouw en bikkelharde handlan-ger worden gevangen gehouden in een strandhuis door een geschorste agent die uit is op wraak.

De Ontmoeting - 1Gestrand door slecht weer schuilen vijf vreemdelingen in een verlaten wegrestaurant. Een arrogante zakenman, een eenzame, alleenstaande vrouw, een stel dat op het punt staat te scheiden, en een weggelopen tiener, staan oog in oog met de restauranteigenaar die hen meer serveert dan vergankelijk voedsel. Deze gastheer is een Nazareeer.

Het BezoekNaar de bestseller van Adrian Plass. ‘Het zat wel goed met onze kerk. We spraken met ontzag en gepaste dankbaarheid over onze Grondlegger. Alles liep op rolletjes. Het nieuws dat Hij van plan was ons binnenkort op te zoeken, kwam dan ook op zijn zachtst gezegd onverwacht.

This is our timeLuke en Alexandra zijn net getrouwd en hebben een roeping om naar Chennai (India) te gaan en in een lepra=project te gaan helpen. Zij hebben ervaren dat God deze speciale opdracht voor hun leven heeft. Tijdens een telefoongesprek met thuis gebeurt er een heftig ongeluk, waarbij Alexandra overlijdt. Hoe reageren we als verdriet in ons leven komt?

Seven days in UtopiaLuke Chisolm heeft een droom. Hij wil professioneel sporter worden, maar alles dreigt in rook op te gaan als zijn debuutoptreden helemaal misloopt. Boos op iedereen stapt Luke in de auto om vervolgens na een ongeluk te stranden in het kleine plaatsje Utopia, waar hij wordt opgevangen door de wat oudere excentrieke boer Johnny Crawford.

The secrets of Jonathan SperryCalifornia, 1970. Dustin is twaalf. De zomer staat voor de deur. Een ideaal moment om het leuke meisje Tanya, waar hij heel verliefd op is, uit te vragen. Maar er is een kaper op de kust. Hoe moet hij dit nu oplossen? De oude weduwnaar Jonathan Sperry vraagt hem zijn tuin bij te houden. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap .

The miracle of the cardsEen hartverwarmend verhaal van liefde en geloof. Het Engelse jonge-tje Craig is acht jaar wanneer hij getroffen wordt door een dodelijke hersentumor. Zijn moeder komt op het idee om in het Guinnes Book of Record te komen, door een groot aantal beterschapkaarten te ontvangen. Het probleem is echter dat het huidige record op 1,1 miljoen kaarten ligt.

Letters to GodHet verhaal laat zien wat er gebeurt als het geloof van een kind het pad kruist met mensen op zoek naar de zin van het leven. Het resultaat raakt de levens van iedereen in hun omgeving. Tyler is een bijzondere acht jarige jongen. Omgeven door een liefdevolle familie en gemeenschap, gaat hij de strijd aan tegen kanker met moed en genade.

9789491 0013458715664 096727

9789491 0011099789491 001369

9789491 0012539789491 001116

8717377 0036728711983 951631

1110

Aprilleverbaar

Oktoberleverbaar

Aprilleverbaar

Oktoberleverbaar

De Bijbel - deel 3De serie over de Bijbel nu op DVD. Met in elke box een aantal verhalen uit de Bijbel. In deze box:• David• Solomo• Jeremia• Esther

De Bijbel - deel 4De serie over de Bijbel nu op DVD. Met in elke box een aantal verhalen uit de Bijbel. In deze box:• Jezus• Paulus• Openbaringen

De Bijbel - deel 1De serie over de Bijbel nu op DVD. Met in elke box een aantal verhalen uit de Bijbel. In deze box:• De Schepping• Abraham• Jacob

De Bijbel - deel 2De serie over de Bijbel nu op DVD. Met in elke box een aantal verhalen uit de Bijbel. In deze box:• Jozef• Mozes• Simson and Delila

Petrus en het laatste AvondmaalDe film laat het Bijbelse verhaal van het laatste avondmaal vertellen door de ogen van de apostelen. Simon Petrus komt uit Galilea en is apostel, discipel en per-soonlijke vriend van Jezus. Tot de dood veroordeeld laat de oude Petrus zijn leven aan zich voorbij trekken.

De vierde wijzeHet verhaal van de wijze Artaban, die tegen het advies van zijn vrienden en familie in al zijn bezittingen verkoopt en op zoek gaat naar de beloofde Koning. Hij is er na de bestudering van de sterren van overtuigd dat deze hem naar de Messias zullen leiden. Samen met zijn dienaar Orontes gaat hij op zoek naar de drie andere wijzen.

Het verhaal van JezusJezus, een unieke persoonlijkheid die zoveel invloed op de mensheid had dat Hij de klok van onze geschiedenis op nul zet-te. Bekijk dit verhaal nu zelf, in deze prachtige gedramatiseerde documentaire. De teksten in de film volgen letterlijk het verhaal uit de bijbel zoals het in het Lukas evangelie staat.

The book of RuthRuth is niet het type dat snel bij de pakken neer zit hoewel het leven haar toch niet bepaald toelacht. Er heerst hongersnood in Moab en zowel Ruths man, zwager en schoonvader zijn overleden. Als schoonmoeder Naomi besluit terug te keren naar haar geboorteland Israël aarzelt Ruth geen moment. Ze laat alles achter en gaat met Naomi mee.

8715664 1046068715664 104590

8715664 1045838715664 104576

8715664 0967109789491 001284

9789065 3450049789491 001086

1312

LutherDe verfilmde biografie over het leven van Luther. Getrouwe weergave van het begin van de reformatie. Als Luther op jonge leeftijd aan de dood ontsnapt, besluit hij zijn leven te wijden aan het dienen van God. Als hij zijn beroemde 95 stellingen op de deur van de kerk in Wittenberg spijkert, is er geen weg meer terug...

Through a lens darklyHet uitgangspunt van deze documentaire is het boekje ‘Verdriet, dood en geloof’ geschreven door C.S. Lewis naar aanleiding van het verlies van zijn geliefde Joy. De documentaire vertelt het verhaal van diverse individuen en families die een verlies hebben geleden en reflecteren op de wijsheid van het boekje van C.S. Lewis

China cryWaargebeurd verhaal van een jonge vrouw tijdens de Chinese revolutie. Sung Neng Yee komt uit goede Chinese kringen. Als haar ouders tijdens de Tweede Wereldoorlog al hun bezittingen verliezen aan de Japanse bezetter, wil Sung niets anders dan zich aansluiten bij de communisten om zo China te bevrijden.

The cross and the switchbladeSpecial edition: Film Cross and the Switchblade + doku Run baby Run. De verfilming van het bekende gelijknamige boek van David Wilkerson. Dit is het waar gebeurde verhaal van de predikant David Wilkerson, die de ghettos in gaat om contact te zoeken met de jeugdbenden en de verslaafden om hen de liefde van God te tonen.

Faith like potatoesGebaseerd op het boek Faith Like Potatoes (Aardappelgeloof), vertelt deze film het levensverhaal van Angus Buchan, een Zambiaanse aardappelteler van Schotse komaf, die met zijn gezin naar Zuid-Afrika trekt, op zoek naar een beter leven. In zijn strijd een nieuw bestaan op te bouwen, krijgt hij een schijnbaar on-gelooflijke serie tegenslagen te verwerken.

Amazing GraceHet inspirerende en meeslepende verhaal van de man die vocht voor de afschaffing van de slavernij. De 18e-eeuwse politicus William Wil-berforce raakt als jongeman in de ban van predikant John Newton, die achtervolgd wordt door zijn verleden als kapitein van een slavenboot. Newton spoort hem aan om zijn leven te wijden aan de afschaffing van de slavernij.

Psalm 23Psalm 23 heeft een sterke verbeeldingskracht en herinnert ons eraan dat elk leven zijn onzekerheden, angsten, pijn en verdriet kent. Er zijn tijden waarin onze hulpbronnen, onze wijsheid en onze kracht simpelweg tekort schieten. Tijdens zulke perioden hoeven we niet te wanhopen. Er is er Eén die bij ons is, die ons kent, voor ons zorgt en ons leidt.

WesleyGroots historisch drama over John Wesley, gebaseerd op de dagboeken van Wesley zelf. We volgen de koppige Wesley op zijn reis van het 18de eeuwse Engeland naar de Verenigde Staten waar hij mislukt als zendeling en het hart breekt van de mooie Sophie. In mineur keert hij terug naar Engeland waar hij op zoek gaat naar echt geloof.

8713045 2068649789491 001246

8713045 2098418717377 006543

8713053 0130418715664 063651

9789491 0012919789491 001260

1514

What if ...Het verhaal van Ben Walker, die 15 jaar geleden zijn jeugdliefde Wendy verliet, en zijn roeping om voorganger te worden ver-ruilde voor een zakelijke carriere. Inmiddels is hij een geslaagde manager, met een prachtige verloofde en een gloednieuwe Mercedes. Maar dan opeens gebeurt er iets onverklaarbaars.

WWJDHet is 2005, de lokale dominee, Henry Maxwell, bereidt zich samen met zijn familie voor op een vis-uitje ergens op het platteland. Als ze naar het kampeeradres rijden vindt er een tragisch auto ongeluk plaats, waarbij Henry’s zwangere vrouw en zijn zoon omkomen. Dingen veranderen wanneer een zwerver naar de stad komt.

To save a lifeJake Taylor heeft het allemaal: vrienden, is populair, heeft een basketbal beurs en het mooiste meisje van de school als vrien-din. Wat kan er nog beter? Roger heeft niets. Geen vrienden. Geen hoop. Alleen maar afwijzingen en wordt steeds aan de kant geduwd. Dingen kunnen niet slechter gaan... toch?

The WagerGenomineerd voor een Academy Award heeft Michael een top bereikt die nog door geen andere christen is bereikt. Zonder dat hij het weet speelt hij nu de hoofdrol in een bovennatuurlijk drama; als het centrum van een afspraak tussen God en satan. Het is aan Michael, net als bij Job in de Bijbel, om te bepalen wie de winnaar is.

The ImposterDe christelijke rockband Grand Design is hard op weg naar de top! Maar terwijl de band de hitlijsten bestormt, raakt het privleven van zanger Johnny C. in een neerwaartse spiraal. Zijn vrome buitenkant tijdens optredens staat in schril contrast met de egoïstische levensstijl die hij er in het dagelijks leven op nahoudt.

Me againAlles lijkt er op, dat Rich Chaplin het helemaal voor elkaar heeft als familie-man. Niets is minder waar; hij verliest al het overzicht en weet niet meer wat het belangrijkste is in het leven hij wil een ander leven. Rich gaat op een onvergetelijke reis en komt diverse mensen tegen; een oudere vrouw, een top-fashion fotomodel en zelfs zijn eigen vrouw.

In the blink of an eyeHet was bedoeld als een perfect uitje, maar het werd een vreselijke vakantie voor detective David Ramsey. Terwijl ze aan boord van een prive jacht waren op de Zee van Cortez, verdwenen David’s vrouw en vrienden plotseling. Hij wordt flink wakker geschud van een vreselijke nachtmerrie, of was het dat wel?

HardflipCaleb is een jonge skater. Zijn moeder is ziek en zijn vader kent hij niet. Caleb heeft nog maar één ambitie: professioneel skater worden. Nadat hij thuis een stapel oude liefdesbrieven vindt, besluit hij op zoek te gaan naar zijn vader, die hij nog nooit ontmoet heeft. Caleb begint aan een zoektocht die zijn leven volledig op zijn kop zet.

9789491 0011549789491 001017

9789491 0010319789491 001062

9789491 0010008717185 536546

9789491 0010559789491 001239

1716

SüskinDit is het ware verhaal van Walter Suskind! De Nederlandse Oskar Schindler. In de 2e Wereldoorlog weet Suskind het leven te redden van bijna 1.000 Joodse kinderen. Op sluwe wijze wist deze Joodse man ze uit de handen te houden van Nazi beulen en ze te behoeden voor een gruwelijke dood in de vernietigingskampen.

GenocideDe Simon Wiesenthal Collection bestaat uit vier losse indrukwek-kende documantaires waarvan er twee met een Oscar voor de beste documentaire zijn bekroond.In de collectie wordt de rassenhaat van voor, tijdens en na de Tweede wereledoorlog met al zijn verschrikkelijke gevolgen in beeld gebracht.

IsraëlWilly Lindwer heeft een omvangrijk en veelzijdig oeuvre opgebouwd dat klassiek en tijdloos is. De film Israël is een monument in film van een bijzonder tijdperk. Zijn films zijn nooit vrijblijvend. Zij dwingen de kijker de feiten en de verhalen serieus te nemen.

De HolocaustOeuvre-box met 17 unieke documentaires over de Holocaust en de Tweede Wereldoorlog. Deze collectie omvat ondermeer films over Anne Frank, Westerbork, de Joodsche Raad, Joodse oorlogspleeg-kinderen, het Getto van Warschau, de Wannsee Conferentie, de nazi-jager Simon Wiesenthal en de rol van de politie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

The MarkDe internationale economie staat op de rand van de afgrond. Om deze situatie te redden, is er een G20-top in Berlijn georganiseerd, waar een geheime nieuwe technologie zal worden aangekondigd. Op de vlucht van Bangkok naar Berlijn is bij Chad Turner, een voor-malig soldaat een biometrische microchip geïmplanteerd.

Jerusalem countdownTerwijl het Midden Oosten in oproer is, staat Amerika, de bondge-noot van Israël, op het punt meegesleept te worden in een oorlog. Zij is het doelwit als de strijd voor Jeruzalem begint. Deze film, gebaseerd op de bestseller Jerusalem Countdown van John Hagee, laat de realiteit zien van een onvermijdelijk conflict tussen Israël en de Islam.

The trialAngela Hightower, de dochter van een van de meest invloedrijke mensen in Dennison Springs, wordt dood gevonden op de bodem van een ravijn. De verdachte Peter Thomason heeft een advocaat nodig, maar Mac heeft eerder tegenover de Hightowers gestaan. Een ontmoeting die zijn praktijk en reputatie behoorlijk beschadigd heeft.

The listNaar een spannende roman van Robert Whitlow. Rechtenstudent Renny Jacobsen is verbijsterd als na het overlijden van zijn vermo-gende vader blijkt dat het grootste deel van de bezittingen naar goede doelen gaat en hij slechts een aandeel krijgt in ‘The Covenant List of South Carolina Ltd’, een voor hem onbekende onderneming.

8717496 8562418717496 855619

8717662 5663568717662 566851

8717185 5368988717185 536362

9789491 0011479789491 001222

1918

Aprilleverbaar

The boy in the striped pyjamasOntroerende film naar de gelijknamige roman van John Boyne over een vriendschap tussen twee jongens die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan verschillende van het concentratie-kamp staan.

Les ChoristesEen jongens internaat wordt gerund door Rachin, een man die houdt van orde en tucht. Om de leerlingen onder de duim te houden, hanteert hij strenge maatregelen onder het motto actie = reactie

A courageous heartEen spannende waargebeurde film over het leven van Irena Sendler, die tijdens WO II met gevaar voor eigen leven talloze Joodse kinde- ren uit het getto van Warschau het leven redt door hen onder te brengen bij Poolse gezinnen.

Becoming JaneDe twintigjarige Jane Austen wordt voor het eerst verliefd en dat heeft grote invloed op haar schrijven. De passie tussen haar en de straatarme Ierse bokser levert volop inspiratie voor haar verhalen.

Hotel RwandaWaargebeurd drama over de Hutu Paul Rusesabagina die met gevaar voor eigen leven en gezin zijn positie als hotelmanager gebruikt om honderden Tutsis te redden van de Rwandese genocide in 1994.

TogetherEen verhaal over een opgroeiende jongen verweven met de harmonie en intensiteit van een ingewikkelde muziek compositie. Xiaochun is 13 jaar oud, een getalenteerd violist.

Terug naar de schuilplaatsWanneer de jonge verzetsstrijder Piet Hartog getuige is van de gruweldaden tegenover de Joden raak hij via zijn mooie geliefde Aty en haar tante Corrie (ten Boom) betrokken in een web van spionage en clandestiene activiteiten. In de Schuilplaats ontmoet hij de jonge natuurkundestudent en journalist van het verzet, Hans Poley.

De SchuilplaatsEen waargebeurd verhaal van Corrie ten Boom, overlevende van de holocaust. Horlogemaker Ten Boom woont met zijn twee ongetrouwde dochters Betsie en Corrie in Haarlem. Ondanks zijn hoge leeftijd weigert hij passief toe te kijken als de Joden door de Duitsers worden vervolgd. Hun huis aan de Barteljorisstraat wordt een schuilplaats.

De afrekeningEen recente documentaire die het indrukwekkende verhaal vertelt van zes Nederlanders die de oorlog overleefden en allen op hun eigen manier bij het verzet betrokken waren. Sommigen waren volop actief binnen dat verzet en anderen waren er door hun Jood-zijn juist geheel van afhankelijk.

Wie verraadde Anne Frank?Wie heeft haar boek niet gelezen of er een film over gezien? Gestorven in een nazi concentratiekamp in de laatste weken van de oorlog. Tot op de dag van vandaag is het onduidelijk wie Anne en haar familie nu precies heeft verraden. Een levenslange studie naar deze kwestie wordt nu openbaar en met u gedeeld!

8713045 235376

8716777 946015

8713045 235383

8716777 945995

8713045 235369

8716777 946008 5412012 1600959789491 001130

9789491 0012778717496 856715

2120

24/7 WildIn 24/7 Wild volgen we maar liefst vijf prachtige dieren met elk hun eigen overlevingstechnieken. Deze prachtige serie, een samenwerking van de BBC en National Geographic, laat tot in detail zien hoe de eerste kwetsbare weken van diverse dieren eruit zien.

Planet earthPlanet Earth is het epische, meeslepende verhaal van het leven op aarde. Van de grootste rivieren tot de hoogste bergen, van verborgen ondergrondse grotten tot uitgestrekte woestijnen: deze serie neemt je mee op een onvergetelijke reis langs de meest extreme leefomgevingen van dieren.

Earth flightMet geavanceerde technieken neemt deze BBC-serie de kijker mee op een adembenemende reis over oceanen en continenten. Vlieg mee met bijzondere vogels en bekijk de wereld door hun ogen! Voor liefhebbers van baanbrekende natuurdocumentaires zoals Planet Earth en Frozen Planet is Earthflight een absolute must!

Natuur van het Heilige LandNatuur van het Heilige Land is een monumentale documentaire serie over de adembenemende landschappen en de rijke flora en fauna van Israël. In tien delen maken we een fascinerende reis door het Heilige Land. Zo volgen we o.a. de loop van de rivier de Jordaan, tot aan de monding bij de Dode Zee.

Frozen PlanetMet de serie Frozen Planet neemt de BBC u mee naar de Noord- en Zuidpool, de grootste ongerepte natuurgebieden ter wereld. Deze documentaire in zes delen schetst een adembenemend portret van een spectaculair landschap dat qua omvang, schoonheid en extreme omstandigheden met niets op aarde te vergelijken is.

LifeIn het kielzog van BBC megasuccessen als Planet Earth en Nature’s Great Events volgt nu Life: een tiendelige serie, geheel in haarscherp HD geschoten. Naast spectaculaire, extreme en ontroerende beelden wordt Life gekenmerkt door een bevlogen manier van vertellen waarbij de makers een kritische blik op ons mensen niet schuwen.

Living EuropeDeze prachtige documentaireserie is gewijd aan de nog altijd verbluffend rijke natuur van Europa. We zien hoe de Europese landschappen onder invloed van de mens veranderden en hoe flora en fauna zich steeds weer aan elke nieuwe situatie wisten aan te passen. We bezoeken grote bossen en uitgestrekte meren.

AfricaEen prachtige serie die u meeneemt door vijf zeer verscheiden delen van het continent Afrika. De kijker wordt naadloos meegenomen van ruige, unieke landschappen naar intieme inkijkjes in het leven van de bewoners ervan. Van de Atlastoppen naar Kaap de Goede Hoop en van het broeiende oerwoud van Congo naar de de Atlantische Oceaan.

8715664 103661 8715664 0736368715664 101964

8717344 7495038715664 094341

8717344 749121

8717344 7498868715664 104309

2322

Krummel - deel 1, 2 en 3Met de volgende onderwerpen:• Speciaal zijn • De regels volgen • Moedig zijn

Een fantastisch geschenkVerhaal van Max Lucado over ‘geven’

Deel 1In het begin

Wat zegt de Bijbel ?Het belangrijkste verhaal dat Phil met Wat Zegt De Bijbel? wil vertellen, is de rode draad die door die Bijbel heen loopt. ‘Het is het verhaal over hoe God en de mensen van elkaar verwijderd raakten en hoe God een plan maakte om dat weer te herstellen. Je kunt een Bijbelverhaal goed vertellen aan kinderen op allerlei manieren, maar dat maakt het grote verhaal van God en de mensen nog niet duidelijk. Dat wil ik met Wat Zegt De Bijbel? wel doen.

Deel 2Laat mijn volk gaan

Deel 3Dolen in de woestijn

Deel 4Strijd om het beloofde land

Deel 5Israël krijgt een koning

Deel 6Verdeeld volk

Krummel - deel 4, 5 en 6Met de volgende onderwerpen:• Eerlijk zijn • Gedrag • Bidden

Had ik maar een groene neusVerhaal van Max Lucado over ‘jezelf accepteren’

Krummel - deel 7, 8 en 9Met de volgende onderwerpen:• Delen • Vriendschap • Samenwerken

Je hoort bij MijVerhaal van Max Lucado over ‘tevredenheid’

Leeuw van JudaEen film voor jong en oud die boordevol humor en topkwaliteit animatie zit en die ook nog eens geloofsverdiepend is én Nederlands gesproken? Bestaat zo’n film wel? Jazeker! ‘De Leeuw Van Juda’ is al die dingen en meer. Dit hartverwarmende verhaal laat je een avontuur van een groep dieren meebeleven; een avontuur dat niet alleen hun leven verandert, maar ook dat van jou! ‘De Leeuw Van Juda’ is een baanbrekende film om-dat het een uitgelezen middel is om kinderen op een begrijpelijke manier het Evangelie uit te leggen.

‘De Leeuw van Juda’ vertelt het verhaal van staldieren die een nieuwe vriend krijgen; Juda, een onverschrokken lammetje met het hart van een leeuw. Als Juda opeens meegenomen wordt uit de stal, vrezen zijn vrienden het ergste. Ze reizen hem achterna naar Jeruzalem en op hun pad blijken ze allemaal een belangrijke rol te gaan spelen in een nog veel groter verhaal; dat van een andere Koning. De makers van de film hebben grote zorg besteed aan de timing en context van het Bijbelse verhaal, en de reacties zijn navenant enthousiast. ‘De Leeuw van Juda’ werd bij de uitreiking van de Sabaoth International Film Festival awards al winnaar in de categorie ‘Beste Animatie Film’.

‘De Leeuw van Juda’ is een animatiefilm met veel humor, maar het belang-rijkste is de manier waarop kinderen laagdrempelig het evangelie horen vertellen en kennismaken met het Lam dat de wereld redt!

8713053 015977 8713053 015915

8718546 120053 8718546 120060

8713053 014680 8713053 015908

8718546 120039

8718546 120046

8713053 013980 8713053 015892

8718546 120015

8718546 120022

8713053 015922

24

Meileverbaar

Meileverbaar

Chi Rho - Het geheimDe twaalfjarige Cora staat voor een raadsel als haar vader de beroemde bijbelexpert professor Petersen plotseling verdwijnt. Haar vader blijkt ontvoerd te zijn door de gemene Hreel, die de professor nodig heeft om de Bijbelse verhalen ongedaan te maken. Met behulp van de cubus temporis, een uitvinding van haar vader om naar de Bijbelse tijd te kunnen reizen, gaat Cora achter Hreel en haar vader aan op reddingsmissie.

Op elke DVD staan 2 verhalen waarin Cora, Habib en een paar vrolijke muzikale dieren avonturen beleven en in aanraking komen met de gemene Hreel. Elk deel speelt zich af tijdens een bepaalde periode uit de Bijbel. In de eerste aflevering komt Cora terecht in het jaar 12 na Christus. Al gauw vindt ze wat vrienden die haar helpen: Habib, een straatjongen en een paar vrolijke muzikale dieren. Zal het Cora en haar vrienden lukken om de geschiedenis in stand te houden en haar vader te bevrijden?

Deel 2

Deel 8

Deel 3

Deel 9

Deel 4

Deel 1

Deel 10

Deel 5

Deel 11

Deel 6

Deel 12

Deel 7

Deel 13

Prod

uctie

Sab

ra B

V •

Har

derw

ijk •

Inf

o: v

erko

op@

sabr

amuz

iek.

nl •

Dru

kfou

ten

voor

beho

uden

!

8715664 096666

8715664 097939

8715664 096673

8715664 103425

8715664 096680

8715664 103432

8715664 096697

8715664 103449

8715664 097915

8715664 103456

8715664 097922

8715664 096659

8715664 103463