FeWeb Jaarboek 2015

76
Digitaal Inspiratieboek 2015

description

FeWeb Jaarboek 2015

Transcript of FeWeb Jaarboek 2015

1

Digitaal Inspiratieboek 2015

3

3

Welkom

Voor u ligt de 2de editie van het FeWeb Jaarboek. Met dit jaarboek willen we de diensten van FeWeb alsook de leden extra in de kijker zetten. De internetsector is een jonge sector met gedreven ondernemers die voor een steeds veranderende technologie staan. Die technologie is de kijk op de wereld aan het veranderen, meer zelfs, het internet is de wereld (nog steeds) aan het veranderen.

De webbedrijven spelen hierbij een essentiële rol, zowel de pioniers die in de kijker lopen, als de vele ondernemers, micro-ondernemingen en bedrijven die dagelijks, soms bijna onzichtbaar, voor hun klanten proberen het beste uit dat internet te halen.

Om u een blik achter de schermen te gunnen, stellen we met trots de ‘white papers’ aan u voor. De neergeschreven kennis komt integraal van de FeWeb-leden die u kennis laten maken met hun vakdomein. Ontdek alle FeWeb-leden in de ledenlijst, toegevoegd aan dit jaarboek.

Meer dan ooit voelt FeWeb zich geroepen om de leden te helpen, om hun profes-sionele rol te kunnen uitoefenen. Door een uitgebreid kenniscentrum, een legal line, de FeWeb academy (opleidingen) en het FeWebPlus peterschapsproject biedt FeWeb een waaier van diensten aan.

Dit alles komt niet vanzelf. Daarom onze bedanking voor de inspanningen van de bestuursleden, de medewerkers maar bovenal voor de leden, die via e-mail, sociale media of in een face-to-facegesprek hebben bijgedragen aan FeWeb!

Peter Ryckaert Patrick MarckVoorzitter Directeur

>>> www.feweb.be

Wat bieden we

Communicatie & contactgegevens

Hosting

E-commerce

Mobile

Impact internet op samenleving

Ledenlijst

Opleidingspartners

6

7

9

15

21

23

51

74

(Redactie afgesloten: 09/12/2014. Hoewel deze publicatie met de grootste

zorg werd samengesteld kan FeWeb vzw niet verantwoordelijk gesteld

worden voor eventuele tekortkomingen )

Samenstelling en vormgeving: 2Mpact nv (www.2mpact.be)

V.U. Marc Mestdagh, p/a FeWeb vzw, Kortrijksesteenweg 1007, 9000 GENT

5

5

Enkele feitenEind 2003 werd FeWeb opgericht als een vzw. De ondertussen meer dan 500 effectieve leden (webbedrijven) vormen samen de Algemene Vergadering en zijn dus de feitelijke eigenaars van de organisatie. Daarnaast zijn er ook nog een 50-tal toege-treden leden zonder stemrecht. Om het beleid van de organi-satie uit te stippelen en vorm te geven werd vanuit de Alge-mene Vergadering, die jaarlijks het programma en het budget vastlegt, een Raad van Bestuur aangesteld, met vertegenwoor-digers verkozen onder de leden. Voor de dagelijkse werking werd een gedelegeerd bestuurder aangesteld die samen met het secretariaat de operationele werking waarneemt. In 2014 werd dit team versterkt door een directeur. Voor heel wat an-dere operationele verenigingszaken wordt beroep gedaan op het verenigingsmanagementbureau 2Mpact uit Gent. De boek-houding gebeurt door een extern erkend boekhoudkantoor.

FeWeb werd in 2010 erkend als nationale representatieve beroepsfederatie door de Minister van Economie, KMO, Mid-denstand en Energie. Hierdoor heeft FeWeb ook een mandaat binnen de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO, meer bepaald in sectorcommissie 10 ‘Technologie’.

FeWeb heeft een mandaat binnen de raad van bestuur van ICT-KMO vzw, is lid van eTIC Vlaanderen en heeft het Via2020-pact van Minister-President Peeters onderschreven. Een erkennings-aanvraag bij de Nationale Arbeidsraad is lopende.

De overkoepelende term ‘webbedrijven’ slaat op ven-nootschappen, zelfstandigen, freelancers, bijberoepers: web-ontwikkelaars, app-developers, webdesigners, hostingbedrij-ven, social media specialisten, consultants, contentproviders, e-marketingbedrijven.

FeWeb is op de eerste plaats een werkgeversorganisatie en schenkt daarom veel aandacht aan het ondernemerschap (zie bv. FeWebPluspeterschapsproject) en de professionalisering van de sector (zie bv. de sectoranalyses en de belangenbehartiging bij de overheid en andere organisaties) .

Daarnaast is er een intensieve samenwerking met de opleidings-instellingen (zie bv. de FeWeb On Tour-roadshow bij scholen) en is er aandacht voor de werknemers (o.m. sociale statuut, professionele vorming dankzij de FeWeb Academy).

Kortom, FeWeb zorgt voor een gunstig socio-economisch klimaat voor de volledige sector, en daar heeft iedereen individueel (‘what’s in it for me?’), maar ook als solidair collectief belang bij!

Over FeWeb

Wat bieden we?

FeWeb Essentials

Nieuwe leden krijgen naast alge-mene informatie over FeWeb als organisatie (structuur, activitei-ten, ledenvoordelen), toegang tot waardevolle informatie over de sector, modeldocumenten, studies en uiteraard ook de FeWeb-leden-database. De structurele partners zorgen ook voor leuke extraatjes.

FeWeb Verzekering

FeWeb liet door makelaar Group Casier een beroepsaansprake-lijkheidsverzekering ontwikkelen onder een “alle risico-formule” met een brede dekking van schade aan derden, klanten inbegrepen, voort-vloeiend uit fouten begaan tijdens de uitvoering van professionele diensten (dus niet te verwarren met een klassieke BA-uitbating).

FeWeb Inside

Dit is de wekelijkse elektronische nieuwsbrief van FeWeb (members only) met aandacht voor unieke

actualiteit over de sector, interessant ledennieuws en de aankondiging van events en nieuwe ledenvoordelen. Daarnaast brengt FeWeb ook zelf trends en analyses (bv. de jaarlijkse analyse van de jaarrekeningen, de zog. FeWeb Benchmark). Tot slot proberen we ook persberichten van leden via onze contacten en samenwerkingen ook in ander (gespecialiseerde) media te krijgen.

FeWeb Community

Je maakt deel uit van een com-munity met meer dan 500 leden. Dit verloopt deels virtueel (via het ledenextranet) maar we voorzien ook diverse netwerkmomenten waar u in contact komt met col-lega’s die u kunnen informeren, inspireren of helpen bij projecten. Enkele voorbeelden:

• FeWeb Expert Groepen: fo-cust zich op de uitdagingen die FeWeb-leden in een bepaalde corebusiness hebben. Komen een 6-tal keer per jaar samen in beperkte groep. Bv: Hosting, E-commerce of Mobile.

• FeWeb Plein: leden krijgen aan-

zienlijke korting voor hun beurs-deelname op e-shopexpo.

• FeWebPlus Peterschapsproject: meer dan 50 leden komen maandelijks samen in een lerend netwerk met externe deskundigen.

• FeWeb On Tour: een roadshow langs en in samenwerking met de opleidingsinstellingen waar je docenten, stagiairs en toekom-stige werknemers ontmoet.

• FeWeb Roadshow: lokale meet-ups waar inspirerende talks centraal staan, maar waar u ook de mogelijkheid heeft om uw ideeën en vragen te uiten aan het secretariaat.

FeWeb Academy

Levenslang leren is voor FeWeb een must voor elke professional binnen de onderneming. Dankzij de Academy blijft u op de hoogte van interessante opleidingen geor-ganiseerd door derden (met korting voor FeWeb-leden) of door FeWeb zelf. Wat dat laatste betreft wil FeWeb vooral bestaande ‘leemtes’ in het aanbod verhelpen.

6

7

FeWeb in Co.StationSinter-Goedeleplein 51000 Brussel

@feweb

www.linkedin.com/ groups?gid=54158

www.facebook.com/FeWeb

Contactgegevens

FeWeb SecretariaatKortrijksesteenweg 1007 9000 Genttel.09 324 77 71 fax 09 233 51 19

[email protected]

BTW-nummer 0861.946.552

Communicatie & contactgegevens

Website: www.feweb.be FeWeb Inside

7

Contactpersonen

Marc Mestdagh, gedelegeerd bestuurderPatrick Marck, directeurTara De Regge, stafmedewerker

8

Werking FeWeb Expert Groep

Deelnemers aan een FEG zijn leden die omwille van hun specifieke ken-nis van en ervaring met een thema geschikt zijn om samen met gelijk-gezinde collega’s een waardevol, interactief netwerk op te bouwen. Deelnemers worden geacht hun kennis en ervaring te willen delen met de collega’s. FeWeb stelt daar-bij resources ter beschikking om sprekers uit te nodigen, om vanuit het bureau ‘content’ te maken (bv. standpunt, dossier,…), om bedrijfs-bezoeken te organiseren enz.

FeWeb Expert Groep Hosting

Staat open voor bedrijven die hosting als core business hebben. Hierbij is de specifieke kennis en ervaring belangrijk om samen met gelijkgezinde collega’s een waardevol, interactief netwerk op te bouwen.

Deze expert groep zet zich verder in 2015, nadat er een aantal ‘deliverables’ zijn bekomen in 2014, het eerste werkjaar. Toen zijn o.a. deze onderwerpen aan bod gekomen: datarententie,

netneutraliteit,… maar eveneens een overleg met Childfocus.

Deze expert groep staat open voor nieuwe deelnemers. Daarom wordt er bij de aanvang een concreet werkprogramma uitgestippeld en worden nieuwe deelnemers gron-dig gebrieft door de coördinator.

Meer informatie over de deelne-mers en de praktische kant kan u bij Tara De Regge bekomen ([email protected]).

Steek uw expertise niet achter slot en grendelNeem deel aan de expertgroep Hosting

© F

utU

ndBe

idl

HOSTING

10

De hosting door de Clouds nog zien

Het correcte spreekwoord is door de bomen het bos niet meer zien. Bij Cloud computing hebben veel mensen dat zelfde probleem. Cloud is zoveel, dat een eenvoudige en eenduidige definitie niet bestaat. Vraag aan een systeembeheerder Cloud te definiëren en je krijgt iets over gedecentraliseerde com-puter resources. Stel de vraag aan een business analyst en die begint over Software as a Service waar-bij je zelf geen beheer meer hoeft te doen en enkel gebruikt wat je nodig hebt van een gecentrali-seerde oplossing. Ja maar, is het nu gecentraliseerd of gedecentra-liseerd? (Het antwoord is dat bei-den correct zijn, maar afhankelijk zijn van het standpunt waaruit je naar de Cloud kijkt.)

Het is niet verwonderlijk dat de term Cloud zo beladen is geworden, dat na de hype er een automatische tegenreactie is op gekomen. Ik noem het soms een gezonde afkeer omdat door de hype iedereen plots dacht dat de Cloud een mirakeloplossing was voor al hun IT-problemen. Teken een wolk bij op je slide en iedereen gelooft dat jij dé oplossing komt verkondigen als de nieuwe architecture messias. Dat was in 2013 zeker het geval. In 2014 maak je soms het omgekeerde mee en merk je een

afkeer van alles wat onderhevig is aan ‘Cloud washing’. De gezonde mix ligt natuurlijk in het midden, zoals een ander spreekwoord al lang clichématig aangeeft.

Oude wijn in nieuwe zakken

Ik durf te poneren dat de Cloud niks nieuw is. Oude wijn in nieuwe zakken. Althans wat het hosting vraagstuk betreft. Het essentieel kenmerk van de Cloud is dat uw diensten ergens in de Cloud, met andere woorden ergens op het internet, draaien. Voor hosting is dat al van in het begin zo. Slechts een minderheid van de bedrijven heeft zelf webservers draaien. Sommigen draaiden zelf nog een

exchange of small business server, maar voor de meeste gebruikers was e-mail al lang iets in de Cloud, nog lang voor er sprake was van Gmail of Hotmail. Voor de gebruiker waren dit diensten die daar ergens achter de horizon draaiden, zonder er al te veel bij stil te staan.

Technisch gezien heeft Cloud wel veel veranderd en is het eerder een kenmerk van een doorbraak van een nieuwe manier van werken geworden. Het klassieke voorbeeld is de vergelijking met elektriciteit: als je je broodrooster wil laten werken, steek je de stekker in het stopcontact en verwacht je dat je elektriciteit hebt, zonder erover wakker te liggen of jouw

11

11

elektronen nu van een windturbine of een kerncentrale komen. Spijtig genoeg kunnen we in ons land dat voorbeeld niet langer gebruiken: voor komende winter durf ik met meer zekerheid zeggen dat onze Cloud meer beschikbaar zal zijn dan de elektriciteit bij u thuis. Het kan verkeren (nog een prachtig spreekwoord).

Definitie van Cloud

Laten we het er gewoon over eens zijn dat Cloud betekent dat bepaalde IT-diensten - of dit nu infrastructuur dan wel software of applicaties betreft - ergens anders draaien dan in uw bezemhok en dat u voor deze dienst een abonnementsgeld betaalt en een zekere garantie op beschikbaarheid verwacht. Als u van deze definitie vertrekt, zal u merken dat u al wel degelijk voor cruciale onderdelen van uw bedrijfsvoering gebruik maakt van de Cloud.

Recente studies tonen aan dat bij bedrijven met meer dan 50 werknemers, reeds de helft van deze bedrijven gebruik maakt van de Cloud. Opvallend is wel dat men gemiddeld nog maar voor één op de tien toepassingen gebruik maakt van de Cloud. Bij bedrijven met minder dan 50 werknemers

ligt het gebruikscijfer van de bedrijven lichtjes lager, maar is binnen het IT-park wel een hoger Cloudpercentage te merken.

Schaalbaarheid en zekerheid zijn de zonnetjes in de Cloud

Twee key factors die klanten naar de Cloud brengen, zijn schaalbaarheid en zekerheid. Wat ook de achterliggende technologie is van Cloud, het omvat altijd minstens deze twee aspecten of het is geen echte Cloud-oplossing.

Klanten willen zekerheid dat ze kunnen gebruikmaken van de applicatie waar en wanneer zij willen. Mobiliteit, netwerkgaranties en uptime level agreements (ULA) vormen sleutelwoorden in het succes van Cloudformules. Ze willen ook zekerheid omtrent de schaalbaarheid. Gaat de site online blijven bij veel bezoekers? Kan ik als mijn bedrijf groeit, mijn IT-infrastructuur mee laten groeien? Dat zijn kernvragen die iedere ondernemer zichzelf zou moeten stellen.

Belang voor uw business

U bent een ondernemer en geen systeembeheerder. Daarvoor wil u nu ook eens eindelijk profiteren

van het Cloud principe: het moet ergens draaien, no matter what. Dat u daarbij moet terugvallen op een partner die u ondersteunt, die garanties kan bieden met uptime, schaalbaarheid en veiligheid en die samen met u een oplossing bouwt: dat zijn voor u de belangrijkste eigenschappen van een Cloud provider.

Kortom, u en uw klant willen Up-time-as-a-Service: u wil garanties op uptime en u wil dienstverlening. Daar maakt Cloud voor u vandaag het verschil, los van alle technolo-gie. Laat die zorg aan een ander over en bekommer uzelf om uw core business. Dan pas zal u mer-ken dat de Cloud voor u geen regen meer brengt, maar zonneschijn. Dankzij dit extra licht zal u einde-lijk weer het verschil tussen het bos en de bomen zien.

Nucleuswww.nucleus.be

12

Hoe breng ik mijn zaak naar de Cloud?

De Cloud: what the hell?

Als wij mensen het over de Cloud hebben, bedoelen we meestal iets heel abstracts, iets technisch. Tegelijk is de Cloud iets dat lijkt te zweven, iets ontastbaars, een wolk.1

Bij Feweb beschouwen wij de Cloud als iets dat de informatiestroom binnen uw organisatie efficiënter doet draaien. De Cloud brengt uw bedrijfstoepassingen namelijk naar het internet, waardoor u minder softwarepakketten moet installeren. Hierdoor zijn die toepassingen ook altijd en overal toegankelijk. Om het even waar u bent, met welk toestel u werkt of met welke browser u surft. Wist u trouwens dat u zelf, misschien onbewust, al een tijdje gebruik maakt van Cloud-programma’s? Denk maar aan Facebook of Gmail.

What’s in it for me?

Bovendien biedt de Cloud voor u als bedrijf heel wat voordelen:

• U moet de achterliggende IT minder of zelfs helemaal niet meer beheren.

• U hoeft geen backups meer te voorzien.

• U kunt resources ‘bijschaven’ waar nodig.

• Het is veel gemakkelijker om de total cost of ownership te be-rekenen.

• U kunt communiceren met ge-bruikersgroepen die u anders niet bereikt.

• Interne en externe communicatie lopen veel vlotter.

Webtoepassingen in de Cloud

Het internet en in het bijzonder de Cloud ondersteunt drie soorten toepassingen:

• Websites die externe bedrijfs-communicatie ondersteunen en dus deel uitmaken van uw geïn-tegreerd communicatiepakket.

• E-commerce toepassingen die de verkoop promoten.

• Webtoepassingen die allerhande processen in de supply-chain bevorderen.

Met websites en webshops is zo goed als iedereen vertrouwd. Maar webtoepassingen of web-

1. Sommigen spreken over de Cloud in enge zin, waarbij ze doelen op diensten van grote bedrijven zoals Microsoft (Windows Azure) of Amazon (S3). Anderen hebben het over de Cloud als toepassing die ‘ergens op het internet’ staat. Zo is e-commerce ook een voorbeeld van een Cloudtoepassing. E-commerce brengt uw verkoop namelijk op het internet.

13

13

ondersteunen in uw zoektocht naar een juiste webpartner. Volgende items komen tijdens de roadshow aan bod:

• Wat is de Cloud en wat is een Cloud-toepassing?

• Welke toepassingen zijn geschikt voor de Cloud? (een aantal cases)

• Hoe identificeer ik als onderne-mer de ‘gaten’ in mijn eigen or-ganisatie?

• Hoe zet ik de eerste stappen naar de Cloud?

• Welke hindernissen mag ik verwachten?

• Welke infrastructuur moet ik voorzien?

• Wat is de uiteindelijke meer-waarde voor mijn bedrijf?

applicaties zijn minder gekend bij het grote publiek. Ze bieden een oplossing voor al wie dagelijks te kampen heeft met administratieve rompslomp, tijd-verlies en dubbel werk. Met een besparing van tijd en middelen. Geen ingewikkelde software, die het complete bedrijfsproces probeert te automatiseren. Wel kleine, gebruiksvriendelijke pro-gramma’s die de gaten in uw informatiestroom dichten. Effectief en efficiënt.

Elke onderneming, ongeacht de grootte ervan, heeft ‘gaten’ in zijn bedrijfsprocessen, waarvoor een webtoepassing de oplossing biedt. En elke organisatie beschikt al over een aantal toepassingen die veel efficiënter zouden werken als ze in de Cloud staan.

We weten dat de drempel om over te schakelen naar de Cloud meestal nogal hoog ligt. Het goede nieuws is dat u kleinschalig kunt

starten. Stap voor stap. En u zult zien dat die kleine stappen een grote transformatie in uw business teweegbrengen. Uw onderneming wordt aangepast aan de Cloud. Niet omgekeerd.

The roadshow

Samen met Feweb willen we ondernemers warm maken om eens stil te staan bij de informa-tiestroom in hun bedrijf en hoe de Cloud een meerwaarde kan betekenen.

Want we kunnen er niet meer onderuit. Alles en iedereen wordt met elkaar gelinkt, we ‘vinden leuk’ en delen alles met de wereld. De meeste van ons vinden dit evi-dent. Maar niet iedereen goochelt met deze woorden. We stellen ons dan ook de vraag: hoe kunnen we ze helpen? FeWeb start de FeWeb Connect to Digital Roadshow op om u als bedrijfsleider, zelfstan-dige of communicatiemanager te

Taleswww.tales.be

MVO een modewoord of een bewuste missie?

Een onderneming is geen eiland. Een onderneming kan enkel leven, groeien, ademen door haar inter-acties met de wereld rond haar. De balans tussen people, planet en profit moet goed zitten. Open-minds streeft ten volle naar dit maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Als IT-bedrijf is onze ecologische voetafdruk niet gering. Servers draaien nu eenmaal op stroom. Ge-lukkig is dat bij ons al lang groene stroom, uit 100% hernieuwbare energiebronnen. Maar we willen meer doen. Zo kopen we alleen bij-zonder zuinige servers (ook al zijn deze iets duurder in aankoop) en wordt stroom zo efficiënt mogelijk ingezet in onze dataroom in DCG, de PUE is maar liefst 1,15!

Maar er zijn ook kleinere dingen die helpen: de papierberg trachten te beperken, online bestellen en factureren, een 300m2 groendak boven ons kantoor, milieuvrien-delijke onderhoudsproducten…

Ons kantoor kozen we op een stra-tegische locatie, in de stad, dicht bij het station. Er is geen parking en een bedrijfswagen zit niet in het loonpakket. Wel krijgt elke werkne-mer een fiets en is er een pool-car ter beschikking. We beseffen dat

dit sommige kandidaat-werkne-mers afschrikt, maar we compen-seren dat ruim op andere vlakken. We geloven dat ons bedrijf het best gebaat is bij gelukkige en ge-motiveerde werknemers. Smart-phones, laptops, grote schermen zijn standaard uitrusting. We han-teren een bijzonder flexibel werk- en vakantieregime. Zelfstandig werken, plannen en leren als een team wordt gestimuleerd. Alsook kennis delen binnen Openminds en in de community.

Ook de bedrijfsstructuur moet solide zijn: Openminds staat op haar eigen benen, is financieel gezond. We kunnen strategische beslissingen nemen op lange ter-

mijn. Profit is dus belangrijk voor de duurzaamheid van de onderne-ming zeker als dit , zoals bij Open-minds, geherinvesteerd wordt in het bedrijf.

MVO is bij ons geen marketing be-leid. Nee, het zit in onze genen, het is de kern van onze onderneming! Iedereen bij Openminds is er van overtuigd dat dit de enige manier is om te kunnen blijven doen wat we nu doen: onze klanten helpen bij het hosten van hun online ap-plicaties, hen technisch kwalita-tieve ondersteuning en knowhow bieden.

Openmindswww.openminds.be

E-COMMERCE

Openmindswww.openminds.be

16

Trends in webshopbuilding

B2B in opmars

Waar retailers als eerste het in-ternet inzetten om rechtstreeks de consument te bereiken, wa-gen meer en meer fabrikanten en groothandelaars zich ook aan een directe B2C strategie. Een gedurfd risico en dat vooral omwille van de relatie die fabrikanten heb-ben met hun verdelers en pro-fessionele klanten. Hoe kan een producent per slot van rekening een particuliere klant bedienen zonder zijn dealers te benadelen?

Eén mogelijkheid zou alvast kun-nen zijn om bij een online verkoop aan een particulier een commissie toe te kennen aan de dealer die in de regio van die klant woont. Bij bepaalde types producten is het misschien zelfs mogelijk om een onderhoudscontract te laten afslui-ten bij een dealer in de buurt of de installatie aan hem uit te besteden. Een dergelijke verkoopstrategie is zeker voor de dealers een goede zaak. Feit blijft wel dat de produ-cent op die manier alle nodige ken-nis vergaart en voldoende sterk

wordt om op een dag de consu-ment te bereiken zonder tussen-komst van een dealernetwerk.

Veel producenten houden het ech-ter bij een B2B strategie en heb-ben wel begrepen dat ze hiervoor ook de beschikbare e-commerce software kunnen inschakelen. Een frappant voorbeeld hiervan zijn de zevenhonderd Duitse Burger King filialen die elke morgen hun be-stellingen, met alles wat ze nodig hebben voor het maken van een hamburger, via een Magento plat-form doorgeven aan de verschil-lende leveranciers.

De voordelen voor verkoop aan professionele klanten via een af-geschermde shop zijn legio: geen foute bestellingen, correcte prij-zen, raadpleegbare bestelhisto-rieken, gemakkelijke herbestel-lingen en - wat vaak onderschat wordt - onbeperkte marketingmo-gelijkheden. Te vaak wordt immers vergeten dat de professionele klant ook een mens/consument is en met dezelfde technieken kan worden verleid. Reviews, upsells, cross-sells en grouped products

kunnen in het B2B verhaal een net zo belangrijke meer-verkoop rea-liseren als in de B2C omgeving op voorwaarde dat ze efficiënt worden toegepast.

Metamorfose van de webshopbouwer: van aannemer naar architect

Voor veel van onze klanten is e-commerce een nieuwe ervaring. Om een webshop project te laten slagen hebben ze heel wat skills nodig die vaak nog niet aanwezig zijn. De vragen hierover komen dan ook veelal bij de webshopbouwer terecht. Er wordt niet alleen van

17

17

ons verlangd dat we het webshop ‘huis’ bouwen maar ook dat we de plannen uittekenen. Wat wordt de structuur van de shop? Voor welke verkoopsflow opteren we? Welke taxregels moeten we respecteren? Welke payment provider is het meest geschikt? Welke extensies moet ik inzetten? Wat met internet en e-mail marketing? Welke hosting garandeert optimale performantie? De antwoorden op deze en ongetwijfeld nog veel meer vragen bepalen in grote mate het succes van de webshop. De uitdaging voor webshopbouwers ligt hem dan ook niet langer in het louter grafisch en technisch correct bouwen van een webshop, – dat wordt sowieso van ons verwacht, ook al blijft het steeds een uitdaging – maar in het meedenken en uittekenen van de plannen voor een optimaal resultaat.

De behoefte aan kennis over al deze domeinen heeft als gevolg dat steeds meer webbouwers zich erover bezinnen of ze al dan niet kiezen om het bouwen van webshops aan te bieden. Ondertussen zijn er zelfs leden van

Studio Emmawww.studioemma.com

onze federatie die zich enkel en alleen specialiseren in webshops.

Pascal Vandenbrande, [email protected], zaakvoerder Studio Emma bvba (Brugge).

Studio Emma bouwt webshops als Magento Silver Partner voor België en werkt onder andere voor Fun, Pizza Hut, Napoleon Games,…. Het bedrijf telt momenteel 20 me-dewerkers.

Om de FeWeb- leden die zich op e-commerce richten te onder-steunen, werd vorig jaar een FeWeb Expert Group E-commerce opge-richt. Ook volgend jaar wordt voor deze cel een traject uitgestippeld.

Bedrijven die E-commerce als core business hebben, kunnen deelne-men aan deze Expert Group. Hierbij is de specifieke kennis en ervaring belangrijk om samen met gelijk-gezinde collega’s een waardevol, interactief netwerk op te bouwen. We gaan dieper in op de vragen en documenten die in 2014 zijn ontstaan. Dit gaat onder meer over de diverse cijfers (het totaalbeeld van de sector) en wettelijke docu-menten. Daarom wordt er bij de aanvang een concreet werkpro-gramma uitgestippeld en worden nieuwe deelnemers grondig ge-brieft door de coördinator.

Kandidaten zijn welkom en kun-nen deelnemen door een mailtje te sturen naar [email protected].

Bedrijven die E-commerce als core business hebben,

kunnen deelnemen aan de E-commerce Expert Group.

18

Veilig online betalenIs uw psp betrouwbaar?

E-commerce blijft elk jaar groeien: meer en meer consumenten win-kelen online. Ondertussen loert internetfraude om de hoek: web-sitehacks, diefstal van kaartge-gevens, creditcardfraude, … Het is dus bijzonder belangrijk dat con-sumenten weten dat hun betalin-gen veilig verlopen.

Als onlinehandelaar kunt u op drie belangrijke punten het verschil maken om veilige betalingen te verzekeren: uw bank, uw psp en de betaalmethodes die u aanbiedt. Al te vaak zijn psp’s nog een on-bekende tussenstap.

Psp: belangrijk doorgeefluik

Psp’s, of payment service provi-ders, zijn een belangrijke schakel in het betaalproces. Stel u een psp voor als een soort online betaalma-chine. Hij koppelt webshops met de verschillende betaalmethoden, zoals Visa en MasterCard. Een psp moet dus – als doorgeefluik tus-sen de webshop en de consument – garanderen dat online betalingen veilig verlopen.

Omdat een psp zo’n belangrijke schakel in het betalingsproces vormt, is hij onderhevig aan heel wat wetgeving. Zo moeten psp’s elk jaar opnieuw voldoen aan de PCI-DSS, languit Payment Card Industry Data Security Standard.

Drie speerpunten voor een betrouwbare psp

Wilt u een betrouwbare psp kiezen? Let dan, naast de technische veilig-heid, zeker op de CIA-componen-ten:

• Confidentiality: uw psp moet de gegevens geheimhouden

• Integrity: uw psp moet transac-ties correct verwerken

• Availability: het systeem van uw psp moet altijd beschikbaar zijn

Deze componenten zijn sterk met elkaar verbonden. Samen leggen ze de basis van een goed beleid voor veiligheid en klantenservice.

Informatiebeveiliging: win-winsituatie

Wilt u gemoedsrust over uw infor-matiebeveiliging? Breng dan de drie componenten – bank, psp’s en betaalmethodes – onder bij uw bank. Zij zorgen voor een optimale totaalbeveiliging. Zo creëert u een win-winsituatie voor u én uw klanten: u wekt vertrouwen én al uw betalingen verlopen zoals het hoort.

Europabankwww.europabank.be

19

Europabankwww.europabank.be

De weg naar een succesvolle e-commerce website

In deze steeds meer digitale aankoopwereld is gebruiksgemak van groot belang. Een logge, trage webshop wordt al gauw weg ge-klikt. Een webshop dient snel, per-formant en steeds online te zijn! Een zorg die je hoster mee kan helpen dragen. Zo tilt Openminds de webshop van JM Bruneau mee naar een hoger niveau.

Performante webshop

De online shopper haakt snel af. Een performante webshop is dan ook belangrijk. Om de 15.000 bu-reau-artikelen van JM Bruneau snel te kunnen aanbieden aan de be-zoekers werd de website onder an-dere voorzien van een caching laag. Varnish werd op een aantal niveaus geïmplementeerd. Dit zorgt ervoor dat bij ieder bezoek een kopie van de pagina wordt opgeslagen en bij een volgend bezoek de gecachete versie van deze pagina sneller kan worden weergegeven. De webser-ver wordt hierdoor minder belast en de laadtijd van de webshop ver-betert aanzienlijk.

Verder schakelden we New Relic in om de code performant te houden. Deze tool voor performantiemonitoring van web-applicaties gaat op zoek naar fouten in de code, die meteen geanalyseerd en weggewerkt kunnen worden. Op die manier wordt de impact van

codeaanpassingen direct gemeten en vergeleken.

Uptime

De webshop dient online te zijn en te blijven. Enkele minuten down-time brengt heel wat gevolgen met zich mee. We vermijden dit dus te allen tijde door voldoende hard-ware in te schakelen om de web-shop op te hosten. Enerzijds zorgt dit voor een voldoende schaalbaar platform. Anderzijds kan hierdoor een redundante dedicated opstel-ling van servers gebouwd worden waarbij failover en uptime centraal staan.

Opvolging

De nauwe samenwerking tussen Openminds en de webdevelopers

van JM Bruneau is één van de kern-punten die bijdraagt tot het succes van de webshop. Naast de 24/7 support, zitten wij maandelijks samen met hen. In deze meeting wordt het platform geëvalueerd, vragen beantwoord, nieuwe zaken besproken, toegelicht en inge-pland. Zodoende kan het platform continu geoptimaliseerd worden en blijft het voldoen aan de noden van de online shopper.

Openmindswww.openminds.be

MOBILEDiscover your FeWeb membership benefits onwww.feweb.be

We move in the same direction

MOBILEDiscover your FeWeb membership benefits onwww.feweb.be

We move in the same direction

22

Shoppen waar en wanneer de klant het wil

Het alomtegenwoordige internet en de doorbraak van smartphones hebben het aankoopgedrag van klanten helemaal veranderd.

Clicks&bricks

De consument van vandaag is voortdurend verbonden met het internet. Ook als het op shoppen aankomt, willen uw klanten het altijd kunnen doen, waar ze zich ook bevinden. Bij dit omnichannel shoppen doet het verkoopkanaal er minder toe. Consumenten wis-selen voortdurend tussen fysiek, online en mobiel shoppen.

Consumenten verwachten één zelfde shoppingervaring, of die zich nu in een handelszaak of op het internet afspeelt. Mee evolu-eren is dus de boodschap.

Productinformatie en prijzen

Voor de nieuwe consument is het zijn tweede natuur om naast de fysieke winkel ook de website te consulteren. Hij verwacht online extra informatie te vinden die hem in zijn keuzes kan helpen. En het is goed mogelijk dat, wanneer hij in de fysieke winkel staat, hij op zijn smartphone de prijzen checkt - of zelfs vergelijkt met de prijzen van concurrenten. Het is dan ook cru-ciaal dat productinformatie en prij-zen in sync zijn tussen de online en offline wereld.

Betalingen

Betalingen vormen een cruciaal punt in de veranderde koopbele-ving. Bij dit nieuwe type consu-ment kan het minste obstakel immers het beslissingsproces onderbreken. Daarom biedt u als handelaar best verschillende betaalmogelijkheden aan, die per-fect aansluiten op de shopping-ervaring van de klant.

Daarbij is het ook belangrijk te letten op het klantenprofiel: wordt er veel met kredietkaart betaald, zijn de klanten enkel nationaal of komen ze ook uit de buurlanden, bied je online dezelfde betaal-methoden aan als in de fysieke winkel?

Ook mobiele betalingen

Op mobiele telefoons is de beta-lingservaring lang een probleem geweest. De voorbije jaren werd de gebruikerservaring op mobiele toestellen zoals smartphones en tablets wel steeds beter. Omdat de meeste (beveiligde!) betalingen in België echter nog altijd om een identificatie via digipass vroegen, haakten vele online consumenten op het laatste moment alsnog af – omslachtig en bovendien heeft de consument die digipass niet altijd en overal bij zich.

De Bancontact app biedt daar de

oplossing voor. Eens de consument de app op zijn smartphone heeft geïnstalleerd, kan hij tot 250 euro per dag betalingen uitvoeren, een-voudig met zijn pincode. Dit zowel voor betalingen via zijn telefoon, als via een website of via factuur – door eenvoudig en snel een QR-code te scannen. De Bancontact app is een veilige, betrouwbare op-lossing. Speciaal ontworpen voor de nieuwe digitale consument.

FYSIEK, ONLINE EN MOBIEL SHOPPEN GAAN HAND IN HAND

Worldlinebe.worldline.com

Worldlinebe.worldline.com

IMPACT INTERNET OP SAMENLEVING

24

Efficiënt salesmanagementConnect the dots

Steve Jobs stelde dat we bepaalde feiten of gebeurtenissen niet meteen aan elkaar moeten proberen linken op het moment dat ze plaatsvinden. We moeten er vertrouwen in hebben dat het totale plaatje vroeg of laat wel duidelijk wordt: “You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards.” In efficiënt sales-management spelen we echter beter korter op de bal. Veel korter.

Net als Jobs toen staan ook wij met beide benen in de informatiemaatschappij. De groot-ste verdienste van het web is dat heel veel informatie beschikbaar is. Het grootste nadeel is… dat er heel veel informatie beschikbaar is. In tijden van een ware inflatie aan informatie is het bijzonder moeilijk geworden om een evenwicht te vinden tussen beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Daarnaast beseffen veel bedrijfsleiders lang niet altijd over welke schat aan gegevens ze zelf beschikken, laat staan dat ze die ook effectief inzetten in hun onderneming.

Het omzetten van data in kennis en vervolgens in intelligentie… en doordachte actie (connec-ting the dots) is cruciaal voor een gesmeerde bedrijfsvoering, van eerste marktanalyse en business-plan tot verdere uitbouw van de onderneming. Die reflex kweekt

u beter al aan nog vooraleer u de eerste keer met een potentiële toekomstige klant in contact komt. Want in dat stadium kan u de kans op een geslaagde verkoop al ver-hogen of een onbetaalde factuur vermijden.

GGV – Genetisch Gemanipu-leerde Verkoop

Het is opvallend hoe weinig kennis de meeste bedrijven over hun bestaande klanten hebben en

dat ze er bovendien nauwelijks gebruik van maken bij prospectie. Wat is het gedetailleerde profiel, in welke regio’s en sectoren zijn ze actief, hoeveel omzet realiseren ze, hoeveel personen stellen ze tewerk, zitten er snelgroeiende bedrijven tussen, hoe lang bestaan ze al? Via een gedetailleerde segmentatie ontrafelt u als het ware het DNA van de ideale klant en ontwikkelt u zelfs een scoringspredictie voor prospects.

Tommy Browaeys, co-uitgever Trends Top:“Het is opvallend hoe weinig kennis de meeste bedrijven over hun bestaande klanten heb-ben en dat ze er bovendien nauwelijks gebruik van maken bij prospectie.” © PEJO

25

25

Op basis van die segmentatie selecteert u namelijk bijzonder kwalitatieve prospects, omdat ze enerzijds de sterkste genetische eigenschappen van uw bestaande klanten hebben maar anderzijds ook beantwoorden aan de commerciële invalshoek waarvoor u op dat moment opteert. Kiest u voor de verdere uitbouw van segmenten waar u al – relatief – goed scoort? Of gaat u eerder voor segmenten waarin een aantal sales wel goed scoren qua gemiddelde orderwaarde en andere niet?

Een verwittigd man…

Die doordachte aanpak is echter geen waterdichte garantie op een vlekkeloos parcours. De blijdschap voor een mega-order van een nieuwe klant smelt als sneeuw voor de zon wanneer blijkt dat de factuur voor de geleverde dienst niet betaald wordt. Die superklant zou namelijk al een tijdje aan het infuus kunnen liggen of zelfs terminaal ziek zijn.

Hou daarom bij de selectie of bena-dering van op het eerste gezicht kwalitatieve prospects dan ook extra rekening met de algemene financiële gezondheid. Op basis daarvan kan u opteren voor niet-se-lectie of een (gedeeltelijke) vooraf-betaling vragen om onbetaalde facturen en verdere onaangename verrassingen te vermijden.

De informatie waarover u zelf of via betrouwbare databronnen beschikt, speelt ook na de segmentatie en selectie een cruciale rol: bij de benadering. De ervaring leert dat het succes van een geslaagd verkoopgesprek voor minstens de helft bepaald wordt door een goede voorbereiding. U weet wat men zegt over die tweede kans van een eerste indruk. Wie geen slechte beurt wil maken, weet dan ook beter zoveel mogelijk over wie voor hem zit en de onderne-ming van zijn gesprekspartner: wat zijn de activiteiten, hoe evolueert de markt, hoe verhouden de kerncijfers van het bedrijf zich tegenover de concurrentie, is het een snelgroeiend bedrijf, maakt het deel uit van een grotere groep, verscheen er recent iets in de belangrijkste economische media, enz. Stuk voor stuk elementen voor een (vlottere) ijsbreker of een makkelijkere behoefteanalyse en dus ook een verhoogde slaagkans op die extra omzet waarnaar we allemaal op zoek zijn.

The proof of the pudding is in the eating

De meesten onder u kennen Top 30.000, het dikke jaarboek vol cij-fers en klassementen. Trends Top overstijgt echter die perceptie en is geëvolueerd van klassieke pa-pieren bedrijvengids naar online werkinstrument. Trends Top enga-geert zich niet enkel om betrouw-bare bedrijfsinformatie en web-tools voor analyse en prospectie aan te reiken, maar ook om ervoor te zorgen dat ze efficiënt gebruikt worden. Daarom worden Expert Classes georganiseerd, praktische opleidingen rond prospectie en salesmanagement. Bovendien is het meteen een gelegenheid om met collega-ondernemers van ge-dachten te wisselen en het profes-sionele netwerk verder uit te bou-wen.

• Agenda opleidingen: trendstop.be/expertclass

• Testlogin via trendstop.be/trial

www.trendstop.be

Trends Topwww.trendstop.be

26

Trends in digitale marketing

De sector van digitale marketing is een snel veranderende wereld, waarbij een transformatie van de bestaande customer journey een impact heeft op alle facetten er-rond.

De trend waar we het allemaal eens over zullen zijn is dat de traditionele technische webbouwer dood en begraven is. Het is ondenkbaar geworden om de analyse van meetbare data, AB-testing en conversie optimalisatie niet meer op te nemen in elk website project.

De FeWeb website bracht in 2001 nog de slagzin “Federatie voor

websiteontwikkelaars”, waar we in 2014 nu staan met “Erkende beroepsfederatie die de belangen van bedrijven en zelfstandigen die professionele diensten en producten aanbieden waarbij internet als technologie centraal staat met als doel voor hen een gunstig socio-economische on-dernemersklimaat te creëren.”

Shift to the left, shift to right and wave.

Traditionele bedrijven zijn in een versnelde beweging de transfor-matie aan het maken om met hun diensten en producten online te

gaan. Hierbij volgen ze de consu-menten, die onder leiding van de jonge generatie op enkele jaren tijd volledig de shift naar online aan het maken zijn.

Wat er echter nog meer opval-lend is, is dat ook de omgekeerde beweging bezig is. Pure online players zie je ineens opduiken in de winkelstraten met experience boxen (zoals die grote Duitse kle-dingverkoper deed in de Mechelse winkelstraten) en het optrekken van offline brandstores is geen merkwaardig feit meer.

Bid it real time

Waar directe advertising en het inkopen van banners een vast businessmodel en onderdeel van (vastgeroeste) mediaplanning was, is Real Time Bidding nu de challenger geworden.

Het programmatorisch inkopen van advertentieplaatsen brengt een meer technische aanpak van me-diaplanning naar voren. De nood naar meer technisch profielen voor het uitvoeren van mediaplanning, zie je dan ook overal doorzetten. De drang naar steeds snellere web-

sites gaat op termijn ook gevolgen voor de RTB-aanbieders meebren-gen, daar RTB de wapenloop van de snellere sites mee zal moeten volgen.

“We krijgen een volledige vervaging tussen online/ offline/ mobile in de customer journey en dus ook in digitale marketing. “

Mathias Vissers, Digitaal strateeg.

27

27

Intractowww.intracto.com

We need YOU, to obey our rules

Het internet is van buitenaf een vrije en anarchistische omgeving, waar ieder zijn eigen ding en originaliteit mag botvieren. Niets is echter minder waar en in digitale marketing worden we steeds meer

een slaaf van de wetten en plicht opgelegd door de opkomende online monopolies.

Steeds striktere regels dwingen bedrijven en adverteerders in bepaalde richtingen, waarbij ad-vertising funnels worden voorge-schreven en opgelegd. Ook voor

het mogen ontvangen van bezoe-kers vanuit zoekresultaten, dien je als website steeds striktere quality guidelines te respecteren. Hierbij verschuift de verantwoordelijk-heid, omtrent het opvolgen van de vele regels, meer naar de website.

Wake me up

Als misschien wel belangrijkste trend in digitale marketing zien we het feit dat de grote massa wakker aan het worden is. Aanvragen voor gastcolleges en samenwerkingen voor het aanpassen van bestaande marketing hogeschool richtingen pieken. Websites en events over digitale marketing breken nieuwe bezoekerrecords.

De bestaande trend met de ver-schuiving van creatieve marketing naar conversiemetende marketing is ook in meer traditionele marke-tingmiddens aan het doordingen.

Nu dat we allen wakker zijn, is het echter tijd om niet nog even rustig te ontwaken, maar daadwerkelijk de bestaande achterstand verder te beginnen wegwerken in 2015. Who’s joining us?

“Traditionele SEA campagnes opzetten is iets wat met een beetje basiskennis, iedereen kan. Daarentegen zijn automatische algoritme bidding strategieën, die inspelen op het weer of de bestaande stockstatus, een andere zaak.”

Möbius Franssen, SEA/RTB expert

“Negatieve SEO (foute SEO technieken gebruiken richting je concurrent) is wel degelijk iets om rekening mee te gaan houden en zelf te gaan monitoren.”

Herman Maes, Online marketeer

28

Multichannel is zÓ 2014. Werk jij al omnichannel?

De laatste 10 jaar is technologie enorm geëvolueerd; zodanig dat onze manier van denken, werken communiceren, … is veranderd. We zijn ons als mens anders gaan ge-dragen; dus ook als consument en als bedrijf.

Deze verandering verplicht bedrij-ven om op een andere wijze aan marketing te doen. Vroeger was het vooral proberen de massa te be-reiken. Top of mind zijn bij de con-sument en de verkoper op de baan of in de winkel deed de rest. Een grote verscheidenheid van kanalen kwamen er niet aan te pas.

Vandaag verwacht de consument meer … meer informatie, interactie en dit op elk moment dat hij het nodig heeft. Om op deze behoeftes een antwoord te bieden, zijn bedrij-ven de digitale mogelijkheden gaan verkennen en de digitale touch points gaan toevoegen aan hun communicatie mix; een multichan-nel aanpak.

Communiceren via alle mogelijke kanalen op zich is niet het juiste antwoord; de communicatie moet relevant en op maat van de gebruiker. De nieuwste trend is omnichannel, een aanpak waarbij alle kanalen met elkaar in verbinding staan en de klant het gevoel kan krijgen dat hij effectief door het hele bedrijf heen gekend is.

Muriel Van Craenenbroeck, Solu-tion Manager Digital Communica-tions bij Cegeka licht een tip van de sluier om omnichannel op aan de hand van een enquête i.s.m. de UGent bij zo’n 250 Belgische bedrij-ven.

De cijfers

Onze enquête brengt aan het licht dat Belgische bedrijven al voornamelijk multichannel werken, zo’n 38% is al op dat niveau en nog eens 25% wenkt al naar het omnichannelniveau. 3% van de bedrijven werkt al in grote mate omnichannel. Toch zien we dat nog net iets meer dan een derde van de Belgische bedrijven het single channelstadium nog niet helemaal ontgroeid is.

Muriel Van Craenenbroeck, Solution Manager Digital Communications bij Cegeka

Single channel 1%

Eerder Multi-Channel 33%

Multi-channel 38%

Eerder Omni-channel 25%

Omni- channel 3%

29

29

De klantervaring eerst

Bij ons staat de klant centraal. Dat zegt iedereen in interviews. Maar weinigen maken het elke dag waar. Want wat betekent dat concreet in de digitale wereld van vandaag? Hiernaast geven we de scores op de 5 ingrediënten van succesvolle marketing die de klant voorop stelt.

We merken dat Belgische bedrij-ven wel stappen hebben gezet op vlak van conversatiemanagement. Vooral door de opkomst van ver-schillende sociale media scoren ze zichzelf 3,3 op 5. Ook op het vlak van interne samenwerking – denk marketing, sales, customer ser-vice – halen de Belgische bedrijven een score van 3,4 op 5. Op vlak van strategische visie, de juiste metrics gebruiken en de nodige tools in-tegreren, hebben we in België nog een weg af te leggen.

Meer en beter?

Veel mensen denken dat omnichan-nel gelijk staat aan ‘meer is beter’: op zoveel mogelijk kanalen aan-wezig zijn en communiceren. Ik zou zeggen: veel geluk ermee. Want de klepel hangt ergens anders. De gouden tip: het gaat niet om het aantal kanalen maar om de erva-ring van de klant. Optimaliseer de klantervaring eerst, voor je nieuwe kanalen opent.

Tijd dus om een en ander voor jou op een rijtje te zetten.

1. Visie en strategieWat moet er in je visie voorkomen en welke strategische projecten moet je aanvatten? De klanterva-ring gaat in je strategie voor alles.

organiseert interne conversaties, overleg en samenwerking. Cross-functionele teams staan garant voor een optimale klantervaring. In je vlakke organisatie groeien ver-beteringen en innovaties bottom-up waarbij managers faciliteren en coachen.

3. ConversatiematuriteitIntelligente systemen herkennen je klanten. Je klantendienst weet wat je klant al op mail had gevraagd wanneer die aan de telefoon hangt. En wat die klant al over je bedrijf had getweet bvb. Daardoor kan je consistente conversaties voeren over verschillende kanalen heen.

4. Een volledig beeld van je klantenJe hebt je customer journeys uit-getekend en je weet wat je moet meten in elke stap. Je capteert klantendata over al je kanalen en afdelingen heen en consolideert die in een centraal systeem. Zo krijg je één volledig beeld van je klant. Idealiter gebeurt dat in real-time.

5. Tools en technologieJe organisatie gebruikt geïnte-

greerde systemen: CRM, ERP, CMS, Marketing Automation tools en Business Analytics tools. Ze geven je inzichten waardoor je snel en accuraat kan beslissen. Real-time, self-service dashboards en early warning signals laten toe heel snel actie te ondernemen.

Het verschil met multichannel zit vooral in het dogma ‘de klanter-varing eerst’. Kanaalconflicten en interne concurrentie bestaan niet voor je klanten. Het komt erop aan je daarop te organiseren, zowel qua structuur en processen als qua ondersteunende systemen.

Wil je weten hoe ver jouw organisatie al staat?

Doe dan zelf de test of download ons ebook via www.cegeka.com/digital

Cegekawww.cegeka.com

0

1

2

3

4

5

Resultaten Belgische Bedrijven

Vision Metrics Tools Organ-

isation

Conver-

sation

2,6 2,62,9

3,4 3,3

Ook wanneer je keuzes moet maken. Je gaat al je kanalen digitaal inte-greren en op mekaar af-stemmen om de ervaring van je klanten te verbe-teren. Iteraties om te op-timaliseren, bouw je in je plannen in.

2. Je organisatie en pro-cessenSilo’s bestaan niet in jouw organisatie, je beseft im-mers dat je interne opde-lingen je klanten worst zullen wezen. Marketing

30

Ik wil starten met personeel: wat zijn mijn verplichtingen?

Indien u een (eerste) werknemer in dienst wil nemen, gelden er tal van wettelijke verplichtingen. Een beknopt – en onvolledig - over-zicht.

Dimona

U moet als werkgever op voorhand de RSZ inlichten dat u een me-dewerker in dienst neemt. Dit kan elektronisch via de zogenaamde ‘Dimona-aangifte’, de onmiddel-lijke aangifte van tewerkstelling in de sociale zekerheid. U ontvangt vervolgens een Dimona-nummer.

Arbeidsovereenkomst

U stelt best een schriftelijke ar-beidsovereenkomst tussen uw me-dewerker en uzelf op. In sommige gevallen, zoals bij deeltijdse arbeid of een overeenkomst voor bepaal-de duur, is dit zelfs verplicht. Deze overeenkomst moeten beide par-tijen op voorhand ondertekenen.

Werkt uw medewerker in een vari-abel uurrooster? Dan moet u dit opnemen in deze overeenkomst en moet u verwijzen naar het ar-beidsreglement waarin alle moge-lijke uurroosters zijn opgenomen.

Indien uw deeltijdse medewerker zou afwijken van het uurrooster, moet u die afwijking noteren in een specifiek afwijkingsregister.

Arbeidsreglement

Als werkgever moet u een ar-beidsreglement opmaken, ook al stelt u maar één persoon tewerk. Het arbeidsreglement bevat een aantal bepalingen die niet mogen afwijken van de wet en van de cao’s. In uw onderneming dient een arbeidsreglement aanwezig te

zijn. Dit is één van de sociale docu-menten die de sociale inspectie als eerste controleert.

Elke nieuwe werknemer die in dienst komt, moet een exemplaar van het arbeidsreglement ont-vangen en voor ontvangst tekenen.

Arbeidsongevallen-verzekering

Indien uw medewerker slachtoffer is van een arbeidsongeval, is het belangrijk dat hij of zij onder meer

© fl

angi

nzo.

com

31

31

verder vergoed wordt tijdens de arbeidsongeschiktheidsperiode. Om dit te waarborgen, dient u een verzekeringspolis arbeids-ongevallen te nemen. Als werkgever bent u dan ook verplicht om een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten vooraleer uw eerste medewerker in dienst treedt.

Uitbetaling nettolonen en afleveren loonbriefjes

U moet het loon van uw bedienden ten minste om de maand uitbeta-len. Bij arbeiders is dat ten minste tweemaal per maand, en met een pauze van maximum 16 dagen. De timing van de maandelijkse (eind)-afrekening bepaalt u in principe zelf, al kan het wettelijk niet later dan de zevende werkdag na de ar-beidsperiode waarover de uitbeta-ling gaat. In uw arbeidsreglement legt u deze datum van uitbetaling vast.

Onthaalprocedure

Als werkgever dient u het onthaal voor de nieuwe medewerkers te organiseren. Een ervaren persoon moet instaan voor de begelei-ding van die nieuwe medewerker.

U moet eveneens een document la-ten ondertekenen waaruit blijkt dat de nodige inlichtingen en instruc-ties met betrekking tot welzijn en veiligheid op het werk gegeven werden aan de nieuwe medewer-ker.

Kinderbijslagfonds en ex-terne preventiedienst

Het sociaal secretariaat verzorgt uw personeelsadministratie. Daar-naast moet u zich nog verplicht aansluiten bij:

• een kinderbijslagfonds, voor de uitbetaling van de gezinsbijslag aan uw medewerkers

• een externe preventiedienst, die onder andere het medisch toe-zicht verzorgt en u de nodige instructies rond welzijn en veilig-heid op het werk bezorgt.

Een medewerker aanwerven?

Wie een eerste medewerker wil aanwerven, en dus werkgever wordt, is bij HR-dienstengroep ADMB aan het juiste adres. Wij nemen graag het voortouw in de zoektocht en rekrutering van die eerste en volgende werknemers, en verzorgen alle personeelsadmi-nistratie. We regelen alle wettelijke verplichtingen, zoals de uitbetaling van de kinderbijslag, het uitvoeren van medische onderzoeken en zor-gen voor de arbeidsongevallenver-zekering.

Kortom, ondernemende mensen vinden in ADMB dé partner voor alle mensgerichte aspecten van hun organisatie.

Meer info: [email protected]

ADMBwww.admb.be

32

De nieuwe domeinextensies: een zegen voor de marketing?

De nieuwe generische domeinex-tensies laten een verfrissende wind door het online landschap waaien. Zij geven de bedrijven immers een duidelijke identiteit. Maar welke impact hebben deze nieuwe extensies op de marketing?

Van 21 naar 1300+ domeinextensies

Het internet blijft groeien, dag na dag. Een bedrijf kan immers niet meer zonder online aanwezigheid, al is het maar om te informeren over de ligging van het bedrijf, de aard van de activiteit, de ope-ningsuren of hoe men contact kan opnemen. Een website met eigen domeinnaam is dus erg belangrijk. Sociale media spelen uiteraard in een marketingcampagne ook een rol - Facebook o.a. voor spelletjes en wedstrijden, en Twitter voor de snelle opvolging van klachten of vragen. De eigen website is echter de centrale plek waar de gebruiker de link vindt naar de gekoppelde accounts op de sociale media, de verschillende campagnes, de apps, de goodies, ...

Unieke domeinnamen in de klassieke extensies zijn echter schaars geworden. Wie vandaag

zijn bedrijf online wil brengen moet zich tevreden stellen met ingewikkelde constructies waarbij men zijn bedrijfsnaam en activiteit combineert, zoals bloemenhandelpieters.be of gentsebloemenhandelpieters.be.

Aan deze steeds nijpender wordende schaarste komt nu een einde. Er zijn in totaal meer dan 1.300 nieuwe domeinextensies onderweg; En uiteraard heeft dit gevolgen voor uw marketing.

De voordelen: een zegen voor marketingcampagnes

Het is een absolute must om bij marketingcampagnes via radio, tv of print de naam van de web-site te vermelden. Deze naam moet duidelijk zijn en gemakkelijk onthouden kunnen worden door de gebruiker. De uitgebreide keuze aan nieuwe extensies is op dat vlak een ware zegen. U moet immers geen woorden meer verspillen aan de neutrale “punt be” of “punt com”: de extensie wordt een extra identificatie van het bedrijf.

De extensie als activiteit

Om te beginnen kunt u met de

domeinextensie meteen duidelijk maken wat uw activiteit is. De domeinnaam bergman.shoe vertelt de gebruiker dat hij bij u terecht kan voor schoenen en laarzen. En doordat haast elke bedrijfssector wel zijn eigen extensie heeft, kunnen voortaan àlle Bergmannen met hun eigen domein werken. Naast onze schoenverkoper bergman.shoe zal er ook een bergman.cafe bestaan, een bergman.flowers, een bergman.toys, een bergman.fitness. De gebruiker zal ze zonder probleem uit elkaar kunnen houden. Door hun duidelijkheid zullen zij bovendien langer in het geheugen van de kijker, lezer of luisteraar blijven hangen!

De extensie als adreskaartje

U kunt ook uw ligging uitspelen; er zijn namelijk heel wat nieuwe extensies die verwijzen naar een regio of stad. Voor België zijn er natuurlijk de regio’s .vlaanderen en .brussels. Gent, de mobiele Silicon Valley van het land, heeft als eni-ge Belgische stad de moed gehad om zijn eigen digitale identiteit te claimen. Waarom niet uw band met de regio of de stad beklem-tonen met Hetkuipken.gent? Zulke

33

33

geo-extensies zijn trouwens ideaal om webgidsen uit te bouwen zoals shopping.gent, restaurants.gent en zelfs nightlife.gent.

Creativiteit ten top

Wil u met een slogan werken dan wordt het nog simpeler - en leuker! Naast de activiteit kunt u nu ook het imago, het karakter van uw bedrijf of dienst beklemtonen met extensies zoals .fun, .sexy, .today, .buzz. Laat uw creativiteit los en bedenk domeinnamen zoals nearlynew.bikes, webdesign.agency, knokke.villas, visiting.amsterdam, design.

guru, degoedehuisvrouw.tips. Vergeet trouwens niet de originele uitstraling van een mailadres met zo’n nieuwe extensie op uw visitekaartje - wie zou niet meteen in zee gaan met [email protected]?

Noblesse oblige

Haast voor elke doelgroep zal er een extensie bestaan die haar identiteit beklemtoont. Het is een unieke kans om zich met deze nieuwe veren te tooien, in plaats van zijn identiteit onder het grijze .com kleed te verbergen. Werkt u

met de sociale media, dan is .social the way to go. Voor de vaandel-dragers van de digitale wereld, de webagentschappen en webdesign bureaus, is de nieuwe extensie .agency een must - het hanteren van de oubollige .com zou het agentschap alle credibiliteit laten verliezen.

De extensie als keyword: hulpmiddel bij seo

De online marketing draait vooral rond het gevonden worden via de zoekmachines. Ook hier kunnen de nieuwe extensies een groot voor-deel betekenen. Bedrijven krijgen immers de mogelijkheid om hun trefwoord als domeinextensie te gebruiken, zoals knokke.immo. De Hummingbird wijziging aan het Google-algoritme begin 2014 ver-minderde weliswaar het belang van het keyword in de domeinnaam bij de ranking, maar met de nieuwe ex-tensies zou die beslissing wel eens teruggedraaid kunnen worden.

Trouwens, momenteel kunt u al op Google zoeken op de domeinexten-sie - maar tot nu toe had het weinig zin om te zoeken binnen .com of .net. Deze zoekfunctie wordt ech-ter veel aantrekkelijker wanneer u

34

kunt zoeken binnen extensies zoals .plumbing, .law of .golf. Wordt dit het nieuwe zoeken?

De onbekende factor: zal Google een .gent domein in Belgie situeren?

Een factor waarover onzekerheid bestaat, is de plaatsbepaling. Zul-len de zoekmachines de nieuwe geo extensies zoals .gent, .london, .vlaanderen vanuit geografisch oogpunt bekijken en dezelfde waarde geven bij de ranking als landenextensies zoals .be of .fr? Google doet het momenteel niet, maar dit zal ongetwijfeld veran-deren. De geo extensies behoren immers tot de populairste nieuwe domeinnamen en een zoekma-chine die naam waardig kan deze geografische indicator onmogelijk negeren.

Alle begin is moeilijk

Naast de onzekerheid over de combinatie SEO en nieuwe extensies, is er ook nog de spijtige vaststelling dat de man in de straat nog altijd te weinig bekend is met de nieuwe extensies. De komst ervan zal vooral in het begin voor verwarring zorgen. In de beginfase is het daarom vereist om de ‘www’ bij een domeinnaam te vermelden ( w w w - p u n t- u wd o m e i n - p u n t-shoe in plaats van uwdomein-

punt-shoe), omdat de gebruiker de nieuwe extensies nog niet zal associëren met een internetadres.

Een onomkeerbare beweging

De nieuwe extensies zullen ongetwijfeld de marketing beïn-vloeden - in welke mate zal in de volgende maanden blijken. Het ontstaan en gebruik van de nieuwe extensies is echter een beweging die onomkeerbaar is. Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen voor een nieuwe extensie die beter bij hun activiteit, bedrijfsvorm of locatie past. Volta.ventures, Liss.training, webtomorrow.gent: zij hebben alvast de boodschap be-grepen.

Sommige bedrijven stappen zelfs volledig over naar de nieuwe ex-tensies: Citic, de grootste inves-teringsgroep in China, heeft niet alleen zijn eigen .citic domeinex-tensie gecreëerd, maar maakte van ltd.citic zijn hoofdwebsite, ter vervanging van citic.com. En zelfs Paus Franciscus blijft niet achter: een nieuw crowdfunding initiatief voor scholen, door het Vaticaan in het leven geroepen, kreeg een onderkomen op de scholas.social! Moet u de stap zetten?

Voor de creatieve sectoren is de nieuwe extensie die bij hun

Combellwww.combell.com

bedrijfstak hoort een must, om aan te tonen dat men “mee” is. Andere bedrijven kunnen met een nieuwe extensie eindelijk een duidelijke identiteit creëren, zoals bergman.shoe en bergman.cafe. Wat u ook doet, zorg voor een vlotte overgang. Bij voorkeur registreert u een creatieve naam in de nieuwe extensies, maar probeert u toch ook het equivalent te registreren in .be en .com, zodat u overal gevonden kunt worden.

Het is nog te vroeg om te bepalen wat de exacte impact van de nieuwe extensies op SEO en ranking is. Maar er bestaat geen twijfel over dat zij bedrijven een duidelijke identiteit geven. En dat blijft toch een van de dankbaarste belangrijkste marketingelementen!

35

35

5 privacy regels om te respecteren

“2014. Het jaar van je herwonnen privacy. De sequel ...”

Als juristen gespecialiseerd in in-tellectuele eigendom zien wij niet veel graten in het schaamteloos kopiëren van titels, althans niet als we over de toestemming be-schikken. We kunnen u dan ook geruststellen want onder een ge-recycleerde versie van deze titel schreven wij reeds in 2013 een bij-drage. Ook het voorbije jaar leek de bescherming van onze persoon-lijke levenssfeer een brandend ac-tueel thema. Alleen, hoezeer we vorig jaar verheugd waren over het algemene besef van onze privacy-rechten lijkt de tendens omgesla-gen. Meer en meer aanvaarden we dat de digitale machine onze persoonsgegevens bij de vleet ver-werkt ter ere van dat grotere goed. Noem het metaalmoeheid, maar wij buigen niet zolang de priva-cywet in ons voordeel is! Tijd om de gedachten nogmaals op scherp te zetten! Deze bijdrage gaat over falende overheden, BMW-rijders op Youtube, vernietiging van richt-lijnen en een recht om vergeten te worden. Spannend.

Regel 1. Geen verwerking zonder transparantie!

Indien je de autoriteit bezit om anderen op hun fouten te wijzen dan is het des te pijnlijker indien je zelf die fouten maakt. Toch heb-ben we onze overheid het voorbije jaar meermaals de privacywet-geving aan haar laars zien lappen. Nochtans maar een essentieel principe van de rechtstaat. We hebben het over de informatiever-plichtingen uit de privacywet. Als wij uw persoonsgegevens verwer-

ken kan je alle noodzakelijke info verwachten omtrent de verzamel-de informatie, wat we ermee doen, wie deze in haar handen krijgt en welke rechten jou resten. Volledige transparantie kortom. Je kan onze verbazing voorstellen toen Buiten-landse Zaken de WK-gangers op een rijtje plaatste of toen Binnen-landse Zaken met de flitsmara-thon de klikspaan-maatschappij aanspoorde. Telkens via een web-site, telkens zonder meer. Aan jou om alvast niet dezelfde fout te maken.

36

Regel 2. Geen toestemming? Geen verwerking!

We verkneukelen ons allemaal als foto’s of beelden van personen die het noorden even kwijt zijn op het internet verspreid worden. Meer en meer lijken de YouTube’s en Facebook’en het ideale middel in de zoektocht naar meer rechtvaar-digheid of gewoon een goede lol. Telkens ten koste van een andere, bij voorkeur een vreemde. Denk maar aan de twee Brugse agenten die tegen uitdrukkelijk wil en dank online interventiehelden werden. Nochtans is de privacywet ook hierover duidelijk; geen verwer-king zonder toestemming. Dergelij-ke beelden online plaatsen betreft nu eenmaal een verwerkingshan-deling. Indien je niet over de ver-eiste toestemming beschikt, bega je eveneens een misdrijf. Dit alles geheel los van de inhoud van de beelden, wat dan weer een andere discussie oplevert. Kortom, ver-werk enkel persoonsgegevens op een manier die je ook zou appre-ciëren en alles komt in orde.

Regel 3. Geniet van het recht om vergeten te worden.

Rechtszaken en ironie; het verklaart deels onze passie voor het recht.

Onze held voor 2014 heet Mario Costeja Gonzalez, dat mag duide-lijk zijn! De brave Spaanse man was het beu dat Google in haar resul-tatenlijst steeds weer refereerde naar zijn ongelukkige faillissement uit 1998. In zijn zoektocht om zijn verleden te vergeten heeft hij ech-ter geschiedenis geschreven. Met medewerking van het Europese Hof. Sinds 13 mei 2014 heeft het recht op een correctie of verwij-dering van persoonsgegevens een nieuwe dimensie gekregen door-dat zoekmachines verplicht zijn

hun zoekresultaten aan te passen bij een gegrond verzoek. Ondanks haar oprechte verontwaardiging heeft Google onmiddellijke actie ondernomen en reeds om-en-bij 5000 verzoeken van Belgen behan-deld. Nu, Google is niet de enige die de rechten van de betrokkene moet garanderen. Als je persoons-gegevens verwerkt ben je volgens onze privacywet verplicht te ant-woorden op gegronde verzoeken inzake correcties en zelfs verwij-dering. Wees dus niet verbaasd als je een dergelijk verzoek krijgt.

© In

tel F

ree

Pers

37

37

Regel 4. Dataretentie leeft (nog)!?

Rechtszaken en onduidelijkheid; verklaart eveneens onze passie voor het recht. In de strijd tegen georganiseerde criminaliteit had het Europese gezag reeds in 2006 een kader ontwikkeld voor de ver-regaande bewaring van telecom-municatiegegevens. De verplich-tingen rusten op aanbieders van elektronische communicatiedien-sten en de onderliggende open-bare elektronische communica-tienetwerken. Het Europese Hof heeft in april 2014 echter een vernietiging van de Europese richt-lijn uitgesproken omwille van de gebrekkige doeltreffendheid. Maar zo’n vernietiging heeft geen invloed op onze Belgische copy/paste-wetgeving. Kortom, zolang geen rechtbank of regering komaf maakt met de Belgische datareten-tiewet zijn de verplichtingen uit de wet nog van toepassing. Aanbie-ders van bovengenoemde diensten kunnen dus best hun infrastructuur op kostelijke uitbreiden en de no-dige veiligheidsmaatregelen tref-fen om die gegevens 12 maanden veilig te bewaren. Met dank aan onze vorige en huidige regering.

Regel 5. Kijk naar de toe-komst!

Als bovenstaande verplichtingen voor u al meer dan voldoende zijn dan geeft u het lezen van deze bij-drage hier best op. Er is namelijk een nieuwe Europese privacy-verordening op komst die alle lij-nen nog net iets strakker trekt. Op tafel liggen onder andere een uit-breiding van de verantwoordelijk-heden van feitelijke verwerkers en een meldingsplicht indien de vertrouwelijke verwerking in het gedrang komt. Momenteel kan je zo’n verplichting al afleiden uit de transparantieregels maar blijft het meestal dode letter aangezien

bedrijven hun reputatie liever niet op het spel zetten. Begrijpelijk als jij diegene bent die klanten mag opbellen met het bericht dat hun bankgegevens mogelijks op straat liggen na een incident. Bereid je dus al maar voor op een activatie van die dode letter.

Deze bijdrage werd geschreven door Quinten Seghers, ICT-jurist bij deJuristen.

deJuristenwww.ictrecht.be

© D

onke

yHot

ey

38

8 procent meer personeel bij FeWeb-leden

Het aantal voltijdse equivalenten (VTE) steeg met 8 procent bij de ‘webbedrijven’ tussen 2011 en 2012. Goed voor zo’n 1.100 jobs. Deze positieve groei zorgt ervoor dat onze leden meer en meer gaan nadenken over hun HR-beleid. Dat blijkt uit een analyse van de jaar-rekening van de FeWeb-leden en van de vragen die het secretariaat krijgt.

Na analyse van de jaarrekening van de FeWeb-leden kunnen we u een aantal globale cijfers voorleggen. We hebben hiervoor het recentste boekjaar genomen. FeWeb-leden krijgen het volledige document ter inzage.

Personeel

Er is een absolute groei van VTE van 8% tussen 2011 en 2012. Dit betreft wel de gemiddelde person-eelsbezetting en niet de bezetting op 31/12/2012. Deze bedrijven stellen bijna 1.100 mensen te werk in de sector.

Opmerking: het gaat hier enkel om personeelsleden die als werkne-mer zijn ingeschreven op de ven-nootschap (sociale balans rubriek

100), en dus niet de bedrijfslei-ders, bestuurders en vennoten. Zij worden op een andere manier ver-goed (bv. via facturatie).

Deze groei zorgt ervoor dat deze ondernemers extra vragen heb-ben over hun HR-beleid. Hoe zit het met het nieuwe werken? Wat met MVO gericht ondernemen? FeWeb wil haar leden hierin onder-

steunen door hen op regelmatige basis informatie te bezorgen via de Rubriek ‘mensenzaken’ in haar we-kelijkse leden-nieuwsbrief. Daar-naast komen deze topics ook aan bod tijdens de FeWebPlus samen-komsten. De deelnemers krijgen hier antwoorden op hun specifieke vragen, gekoppeld aan hun core business.

0 50 100 150 200 250

NV: 35

Zelfstandigen: 181

BVBA: 227

CVBA: 12

GCV: 15

VOF: 12

De sector

de FeWeb-leden “webbedrijven” kunnen als volgt getypeerd worden:

Opmerking: De jaarrekeningen van enkele leden werden buiten beschouwing gehouden omdat ‘webdiensten’ niet de core-business is.

39

39

Webbedrijven treden op als consultant

Webbedrijven zullen meer en meer optreden als consultant die daarbij web-diensten aanlevert. Dat concludeert FeWeb na ana-lyse van de jaarlijkse Barometer van de Informatiemaatschappij. De dagelijkse contacten van het secretariaat met de leden bevesti-gen die trend.

Barometer van de informa-tiemaatschappij

België behaalde goede ICT presta-ties in 2014 volgens de jaarlijkse Barometer van de Informatie-maatschappij. De barometer geeft een overzicht van de veranderin-gen in de informatiemaatschappij in België en analyseert de presta-ties van ons land enerzijds in een internationale context en ander-zijds in het kader van de doelstel-lingen van de “digitale agenda voor Europa” (DAE), de digitale strategie voor de Europese Unie.

E-commerce

De opmars van de elektronische handel zet zich door bij de Belgi-sche consument: 48% van hen heeft in 2013 onlineaankopen ver-richt (45% in 2012). Ze bestelden online vooral kleding, sportartike-len, reizen en cultuur. De Belgi-sche onlineconsument bestelt voornamelijk bij Belgische verko-pers. De Belgische ondernemingen halen 13,5% van hun omzet uit

elektronische handel, waardoor België licht achterblijft op het gemiddelde van de EU (14%). Werk aan de winkel!

De Belgische mobile commerce wordt ondertussen in 2014 ge-raamd op meer dan 213 miljoen euro. M-commerce omvat alle verkopen en aankopen van pro-ducten en diensten gerealiseerd met behulp van smartphones of tablets en heeft in België de wind in de zeilen. Ondertussen biedt 55% van de webwinkels namelijk hun producten en diensten aan via mobiele apparaten.

Als trend zien wij dat het woord E-commerce zal vervagen en als evident zal worden beschouwd.

Consultant

Webbedrijven gaan bovendien in de toekomst meer en meer optre-

den als een consultant die daarbij web-diensten aanlevert. Want het A tot Z verhaal is een grote boter-ham voor de bedrijven. Wie is hun doelgroep, wat willen ze bereiken met de website en -shop en wie neemt dit binnen het bedrijf op zich? Dat proces is minstens even belangrijk dan de uiteindelijke website.

Ook het webbedrijf dient zich te omringen door kwalitatief volle partners voor bepaalde issues (ju-ridisch, betaalsystemen, hosting enz.…). Maar wees ook kritisch voor uw klant: zit het businessplan ook goed in elkaar?

Al deze puzzelstukjes samen zor-gen voor leuke projecten en tra-jecten waarbij u en de consument een win-winsituatie ervaren. Op naar een nog beter resultaat in 2015!

Transportbedrijf Rejo Fresh

Over Rejo Fresh

Transportbedrijf Rejo Fresh werd opgericht om een extra service te bieden aan producenten en afne-mers van REO veiling. Voornamelijk producenten maken gebruik van hun diensten bij het aanleveren van hun groenten aan REO veiling. Ook de handel en versnijderijen kunnen een beroep doen op de diensten van Rejo Fresh.

Probleemstelling

Het transportbedrijf kende een grote groei, waardoor het steeds moeilijker werd om de planning en de vrachten te beheren. Werk-nemers planden alles namelijk manueel in, van reservatie tot en met afhandeling. Dit bracht met zich mee dat zij bij wijzigingen of annulaties van vrachten niet kort op de bal konden spelen. Bovendien was het beheer van de gepresteerde werkuren een zeer

tijdrovende bezigheid. De hulp van Tales was meer dan welkom.

Oplossing

We zetten voor Rejo Fresh een ap-plicatie op poten die van boven-staande zaken kinderspel maakt. De webtoepassing is speciaal ontwikkeld om te hanteren op iPad en iPhone, maar ook op gewone desktops werkt het systeem per-fect. Bovendien is de applicatie bedoeld voor zowel toeleveran-ciers van de REO Veiling, de plan-ningsverantwoordelijken van Rejo Fresh en de vrachtwagenchauf-feurs van Rejo Fresh. Elke gebrui-kersgroep kan verschillende zaken in uitvoeren. Zo kunnen toeleve-ranciers van de REO Veiling online een vracht bestellen, alsook hun facturen en bestelhistoriek raad-plegen via hun persoonlijk account. De planningsafdeling van Rejo Fresh kan vervolgens de elektro-nische aanvraag inplannen op een

chauffeur en zijn rit. De vrachtwa-genchauffeurs van Rejo Fresh zien deze ingeplande vrachten in een online dagschema op hun iPad. Ze kunnen vrachten afvinken indien afgehandeld of zelf aanpassingen aanbrengen indien nodig. Indien een rit wijzigt, is de verandering onmiddellijk zichtbaar. Daaren-boven kan de chauffeur ook zijn aantal gewerkte uren en rusttijden bijhouden via een eenvoudige start/stop-knop. Deze worden ver-volgens rechtstreeks doorgegeven aan het sociaal bureau. Een ap-plicatie die het overzicht bewaart en alle gebruikers heel wat tijd of stress bespaart!

De verschillende functies op een rijtje

• Toeleveranciers van REO Veiling kunnen:• online vracht bestellen• facturen en bestelhistoriek

raadplegen via persoonlijk ac-count

• Vrachtwagenchauffeurs kunnen:• volledige dagplanning op iPad

raadplegen• vrachten zelf wijzigen• gewerkte uren en rusttijden

bijhouden

• Planningsafdeling van Reo Fresh kan:• vrachten (uren, routes, ritten)

elektronisch inplannen • Vrachten elektronisch wijzigen.

• Wijzigingen in vrachten en/of rit-ten zijn onmiddellijk zichtbaar.

41

Tales.beKrekelmotestraat 1098870 Izegem

Tel: 051 316 416www.tales.be

linkedin.com/company/tales

@Tales_be

facebook.com/Tales.be

Bereik het juiste publiek met de juiste domeinnaam

is een mooie manier om de ver-bondenheid van een merknaam met die regio’s of het typisch re-gionale karakter van een product of dienst in de verf te zetten.

De toekomst

.vlaanderen, .gent en .brussels zijn slechts drie van de vele nieuwe domeinextensies die worden toe-gelaten. ICANN - wereldwijd ver-antwoordelijk voor het beheer van domeinnamen - heeft immers de deur geopend voor een ein-deloze uitbreiding van domeinex-tensies, waardoor merknamen zoals bijvoorbeeld een .google- of .nike-domeinnaam tot de moge-lijkheden behoort. We hoeven u de marketingwaarde van dergelijke domeinextensies natuurlijk niet uit te leggen.

Meer informatie over .vlaanderen en .brussels vindt u op www.dnsbelgium.be

Vanaf 16 december kan iedereen om het even welke nog beschik-bare .vlaanderen- en .brussels-domeinnaam aanvragen. En er zijn tal van redenen waarom zo’n domeinnaam een goed idee is voor u en uw klanten.

Gerichte domeinnaamstrategie

In België was .be tot voor kort de voor de hand liggende keuze, maar de komst van meer dan duizend nieuwe domeinextensies waar-onder .vlaanderen, .brussels, .gent, .london, .immo, .mail, .help, .pizza etc. heeft daar verandering in ge-bracht.

De keuze voor een bepaalde domeinextensie heeft consequen-ties voor de vindbaarheid van uw website op zoekmachines. Zoek-machines gebruiken de extensie als parameter om uw domeinnaam weer te geven. Wanneer u een lokale domeinnaam gebruikt, zoals

.vlaanderen of .brussels, en als de inhoud van uw website hierop af-gestemd is met regionale infor-matie, komt u hoger terecht in de zoekresultaten.

Het juiste publiek aanspreken met de juiste content

Dankzij allerhande tools weten we wie ons online publiek is en wat ze zoeken. Een .vlaanderen- of .brus-sels-domeinnaam kan een geschik-te manier zijn om het publiek snel-ler bij de informatie te brengen die het zoekt. Met een zorgvuldig ge-kozen domeinextensie kan u con-tent beter targetten en de consu-ment beter bedienen met gerichte informatie.

U kan ook voor een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam kiezen om-dat die beter past bij uw identiteit, bedrijf, product, sector, de poten-tiële klanten die u wilt bereiken of bij uw geografische ligging. Het

“Een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam kan een geschikte manier zijn om het publiek dichter en sneller bij de informatie te brengen die het online zoekt”

Philip Du Bois, general manager van DNS Belgium

43

Wie is DNS Belgium?

DNS Belgium is een vzw die werd opgericht in 1999 door ISPA België (Internet Service Providers Association), Agoria (federatie van de tech-nologische industrie) en BELTUG (Belgium’s communication techno-logy and services user Group). De missie van DNS Belgium bestaat in het registreren van .be-, .vlaanderen- en .brussels-domeinnamen , het toegankelijker maken van het internet en het aanmoedigen van het ge-bruik ervan.

Zoals DNS Belgium .vlaanderen in de kijker zet met de website trotsop.vlaanderen, nam ook Visits Brussel, de organisatie die de promotie voor de domeinextensie .brussels organiseert, een gelijkaardig initiatief met de website be.brussels. Op die manier worden zowel .vlaanderen als .brussels topregio’s op het internet.

DNS BelgiumUbicenterPhilipssite 5/133001 Leuven

Tel: +32 16 28 49 70www.dnsbelgium.be

linkedin.com/company/dns-belgium

@DNSBelgium

Lodestar bedenkt, bouwt en beheert websites en webapplicaties

Nieuwe Konvert.be website verandert surfers in betere sollicitanten

Lodestar uit Gent vertaalde het digitale wensenpakket van uitzendonderneming Konvert in een nieuwe website. Op minder dan een half jaar tijd verdubbelde het aantal sollicitaties.

Interimkantoor Konvert telt on-geveer 70 kantoren in België en re-kent al jarenlang op Lodestar voor de online communicatie van haar vijf verschillende divisies. “In onze sector blijft het een uitdaging om bezoekers niet alleen te informe-ren over jobs, maar om ze effectief ook te doen solliciteren, vertelt Sandra Vansteenkiste, marketing manager van Konvert.

“Met Lodestar hebben we een aantal concrete doelstellingen opgelijst: meer uitzendkrachten bereiken met meer jobs én hen meteen ook online of via een van onze kantoren doen solliciteren.”

Lodestar hevelde de website over naar een nieuw contentmanage-mentsysteem, Umbraco. “Van die gelegenheid hebben we gebruik gemaakt om een aantal processen te optimaliseren en een eigentijd-ser profiel te creëren op onze web-stek,” vertelt Sandra. “We werken nu met meer overzichtelijke blok-ken, de zoekfunctie werd sterk vereenvoudigd, en al onze kantoor-

informatie wordt nu op de eerste pagina aangeboden. Door verschil-lende slimme koppelingen tussen de kandidatendatabase en de job-database selecteert de website nu automatisch welke jobs bij welke mensen passen. Een emailmarke-tingsysteem zorgt voor geperson-aliseerde info.

30% MEER ONLINE BEZOEKERS, DUBBEL AANTAL SOLLICITATIES

“Ten opzichte van vorig jaar is het bezoekersaantal met 30 procent gestegen en we zien een verdub-beling van het aantal sollicitaties.” Wat Sandra het meest apprecieert

aan Lodestar, is de menselijke en efficiënte aanpak.

“Lodestar is een partner zonder kapsones die daarmee om kan.” Door efficiënt en nauwgezet de re-sultaten van alle online campagnes op te volgen, zorgt Lodestar ervoor dat de communicatiestrategie van Konvert blijft verbeteren. Deze globale strategie stoelt op meer-dere pijlers, van website en e-mail-marketing tot zoekmachineoptima-lisatie en Google AdWords. Lodestar denkt van bij het begin mee in func-tie van de specifieke doelstellingen van Konvert, mede aan de hand van regelmatige KPI sheets met de be-langrijkste cijfers.

LodestarDendermondsesteenweg 48C9000 Gent

Tel: 09.2358282www.lodestar.be

linkedin.com/company/lodestar

@lodestar_be

www.facebook.com/lodestar.be

45

Online bezoekerspieken vang je best vooraf op!

Online zijn en blijven is een vak apart! Het passend hostingpakket ligt niet altijd voor het grijpen. Alsook de kennis van geavanceerde technieken heeft een webagency niet steeds in huis. Daarom moet je kunnen aankloppen voor gespecialiseerd advies bij je hostingpartner. Dit is ook wat het online marketing agency the AIM deed bij Openminds toen ze op zoek waren naar een specifieke oplossing op maat.

Piekfijn voorbereid

Al meer dan 2 jaar is the AIM de stille kracht achter de website van Open Bedrijvendag. Een website die slechts één zondag per jaar erg hoge pieken kent. Door de hos-ting volledig af te stemmen op de noden van de klant kunnen om en bij de 100 000 bezoekers die dag de website toch vlot raadplegen.

De bestaande server werd tijdelijk geüpgraded naar een krachtige, redundante dedicated opstelling waar de load kan verdeeld worden over twee datacenters. Hierdoor zijn voldoende extra resources be-schikbaar waar de website op kan steunen.

Fundamentele analyse

Om meer online zekerheid te verkrijgen, onderworpen we de

website aan performantietesten. Door de load op de server sys-tematisch te verhogen, krijgen we een goed beeld van waar er knel-punten zijn en hoeveel bezoekers de website tegelijk kan dragen. Met deze testresultaten gingen de webdevelopers van the AIM aan de slag. Dev en Ops staken samen de handen uit de mouwen om aan de website te sleutelen met als doel de performantie van de Open Bedrijvenwebsite te verhogen.

Samen sterker

Persoonlijk contact met onze klant-en blijft voor ons in het hele hos-

tingverhaal fundamenteel. Door de vlotte samenwerking tussen the AIM en Openminds bleef de server probleemloos online, on-danks de enorme toevloed aan be-zoekers.

Tijdens het piekmoment zorgden we voor extra monitoring. Een sys-tem engineer keek live mee hoe vlot de hele flow liep. Bij nood stonden we 24/7 paraat om ieder mogelijk probleem aan te pakken. Door de goede voorbereiding was dit laatste gelukkig niet nodig, want zowel online als offline was Open Bedrijvendag opnieuw een waar succes!

OpenmindsZwijnaardsesteenweg 169/1039000 Gent

Tel: 09 225 82 91www.openminds.be

linkedin.com/company/openminds

@openminds

www.facebook.com/openminds

47

Web LodgeGegarandeerd online succes

Met meer dan 50 jaar ervaring in ramen en deuren van Belgische topkwaliteit en duizenden tevre-den klanten is DelSol uitgegroeid tot dé vakman in Vlaanderen. Om-dat het belang van online vind-baarheid blijft toenemen werd aan Web Lodge gevraagd een conver-sie-vriendelijke website te ontwik-kelen die eveneens toegankelijk is op alle schermen.

Responsive webdesign en SEO

Rekening houdend met de doelstel-lingen ontwikkelden wij een mooie en gebruiksvriendelijke website voor DelSol voor alle soorten ap-paraten: tablets, smartphones, lap-tops en desktops. Daarnaast is de

zoekmachinevriendelijkheid van de website mee bepalend voor het succes en legt de basis voor een goed scorende site. Een vooraf-gaand zoekterm onderzoek, het schrijven van relevante en unieke inhoud en linkbuilding zorgen er-voor dat de website hoog scoort in Google met meer dan 200 zoekter-men.

SEA – Online adverteren

Met Search Engine Advertising be-reikt u potentiële klanten precies op het moment dat ze op zoek zijn naar uw diensten of producten. Ook DelSol koos om online te adver-teren via Google Adwords. Inspan-ningen worden perfect gemeten en

de campagnes worden permanent bijgestuurd om de beste resultaten te behalen.

SMA – Social Media Activation

Web Lodge hielp DelSol met het opzetten en activeren van de meest belangrijkste social media kanalen: Facebook, LinkedIn, Goog-le+ en Twitter. Via een social media dashboard zijn ze in staat in slechts enkele minuten hun berichten de wereld in te sturen via de verschil-lende kanalen.

Bezoek de website: www.delsol-ramen-deuren.be

49

Web LodgeSnellegemsestraat 108210 Zedelgem

Tel: 050 69 53 [email protected]

linkedin.com/company/web-lodge

https://nl-nl.facebook.com/Web-Lodge

MISSIE

Web Lodge is een webbureau dat uw website laat renderen en voor een sterke online marketingstrategie zorgt. Responsive webdesign en ontwik-keling, SEO – zoekmachine optimalisatie, SEA – online adverteren en e-mailmarketing zijn onze core business.

Bedrijven binnen uiteenlopende sectoren doen beroep op onze dien-sten voor een nieuwe, krachtige en vindbare website, meer kwalitatieve bezoekers, een hogere naambekendheid en een betere (online) verkoop. Voor onze klanten zijn wij een betrouwbare en deskundige partner waar-mee lange termijn relaties worden opgebouwd. Door onze organisatie, sterk team, persoonlijke service, correcte opvolging en onze ervaring die wij doorheen de jaren hebben opgebouwd, kunnen wij onze partners sta-biliteit, zekerheid en comfort bieden.

Web Lodge heeft de ambitie om nieuwe online inzichten en opportunitei-ten te blijven creëren om vernieuwend online te werken. Op die manier wordt er een win-win relatie gecreëerd voor en met alle stakeholders.

Ledenlijst

52

4. Ontwikkeling van internetapplicaties5. E-Commerce toepassingen6. Webmasteringdiensten

1. Strategisch advies (consultancy)2. Grafische diensten3. Ontwikkeling van websites

7. Online marketing8. Hosting en infrastructuur

WebScan by Qfor label

.be-solutionswww.domeinwinkel.be

@ the webwww.at-the-web.be

10to1www.10to1.be

12PM studioswww.12pm.be

1-position.bewww.1-position.be

2Design bvbawww.2design.be

2Mpact nvwww.2mpact.be

2 | 5 | 8

3SIGNhttp://3SIGN.com

1 | 2 | 7

4all Solutionswww.4allsolutions.be

56k SPRLhttp://56k.be

2 | 6 | 9

83 Degrees South - Invisible Puppywww.invisiblepuppy.com

A little conversationwww.alittleconversation.be

ABC IT & WEB SOLUTIONS BVBAwww.mijnwebsitebouwen.be

ABC Web bvbawww.abcweb.be

Accel Computer Servicewww.accel.be

ACM Europewww.acmeurope.com

Acronawww.acrona.be

Adiatiswww.adiatis.be

ADINSwww.adins.be

AGConsultwww.agconsult.com

5 | 7 | 8

agilitic SCRLwww.agilitic.com

Alerto bvbawww.alerto.be

Alinoawww.alinoa.be

ALLY GRAPH-Xwww.ally.be

53

ALPAGRO Plasticswww.alpagro-plastics.be

annelyzewww.annelyze.be

Antennowww.antenno.be

Anthoro Internet Oplossingenwww.anthoro.be

Antroad bvbawww.antroad.com

Antverpiawww.pharmamarket.be

Applic group bvbawww.applicgroup.com

APUNTAwww.apunta.be

2 | 6 | 8

Arnafee Comm. V.www.arnafee.be

Aroma Communicatiewww.aroma.be

Artesis Plantijn Hogeschoolwww.ap.be

Artissoft bvba.www.artissoft.be

artManiawww.artmania.be

2 | 4 | 6

Artwhere SAwww.artwhere.eu

AtMireswww.atmires.be

2 | 5 | 9

AW Advertising Webdesignwww.aw-advertising.be

B&K Projects Taalbureau bvbawww.bkprojects.be

B.U.Twww.but.be

B.V. Verheecke Internet Servi-ceswww.verheecke.eu

Baldwin bvbawww.baldwin.be

BAYER ANTWERPEN COMM.Vwww.bayer.be

Be tv / VOOwww.voo.be

BeeldStudio Creatives VOFwww.beeldstudio.be

Belgacom SA/NVwww.proximus.be

Mediacampus Mariakerke Industrieweg 232 9030 Gent www.arteveldehogeschool.be Inge De Canck [email protected]

De opleiding  Grafische en  digitale  media zoekt altijd goede stageplaatsen voor de studenten. Contacteer ons!

54

4. Ontwikkeling van internetapplicaties5. E-Commerce toepassingen6. Webmasteringdiensten

1. Strategisch advies (consultancy)2. Grafische diensten3. Ontwikkeling van websites

7. Online marketing8. Hosting en infrastructuur

WebScan by Qfor label

BELIGHTED sprlwww.belighted.com

Bella Services B.V.B.A.www.bella.be

Bisnodewww.bisnode.be

Bits of Love BVBAwww.bitsoflove.be

Black and White Companywww.blackandwhitecompany.be

Blooviwww.bloovi.be

Bloovi Me bvbawww.bloovi.me

Bluecorp bvbawww.bluecorp.eu

Boulevart NVwww.boulevart.be

Brainlanewww.brainlane.com

BrainSolutionswww.brainsolutions.be

Bright Advocatenwww.b-right.be

8

Bright Sites bvbawww.brightsites.be

Bruxelles Formation Cepegrawww.cepegra-labs.be

bubblefish.bewww.bubblefish.be

Bumper.bewww.bumper.be

buroBakeliet vofwww.burobakeliet.be

Bvba Burm - Van Glabekewww.e-marketing-communication.be

BVBA ValueByteswww.valuebytes.eu

BYS - By Your Sitewww.bys.be

1 | 2 | 4

ByteMewww.byteme.be

Bytes & Pixelswww.bytes-pixels.com

CDE Internet Service Providerwww.cdeisp.com

55

CAP47 Tumulusstraat 44 8800 Roeselare www.cap47.mobi Pedro Cappelle [email protected]

Maak je merk online sterk! 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 9

Cegekawww.digipoint.be

Chris Timmermans Digital Solutionswww.christimmermans.be

Cloudstarwww.cloudstar.be

C-MENwww.c-men.be

cmsservice.bewww.cmsservice.be

Coaladesign Casterstraat 29 bus 3 3500 Hasselt www.coaladesign.com Ingrid Bergs [email protected]

webdesign grafisch design fotografie

2 | 4 | 6 | 8 | 9

Codart bvbawww.codart.be

Codeboy.bewww.codeboy.be

Coemans.comwww.coemans.com

COMBELL GROUP NVwww.combell.com

Com’Caféwww.comcafe.be

comma bvbawww.merkenmarketeers.be

Comm-ITwww.comm-it.be

2 | 5 | 9

COMPROwww.compro.be

2 | 4 | 5

Conversalwww.conversal.be

CRE8 Websolutionswww.cre8websolutions.be

Creactivwww.creactivmarketing.com

Creactive Studiowww.creative-studio.be

CreaMind bvbawww.creamind.be

56

4. Ontwikkeling van internetapplicaties5. E-Commerce toepassingen6. Webmasteringdiensten

1. Strategisch advies (consultancy)2. Grafische diensten3. Ontwikkeling van websites

7. Online marketing8. Hosting en infrastructuur

WebScan by Qfor label

Creatief NVwww.creatief.be

Creatief Offensief VOFwww.creoff.com

2 | 8 | 9

Creations bvbawww.creations.be

CREATIVEWEBCREWwww.creativewebcrew.be

4 | 6 | 7

Croco Designwww.crocodesign.be

CrossLangwww.dotprojects.be

Cross-Roadswww.cross-roads.eu

Crystal Digit sprlwww.crystaldigit.com

C-Thru-Digitalwww.cthrudigital.be

culd bvbawww.culd.be

4 | 6 | 9

C-Workswww.c-works.be

Daily Bitswww.dailybits.be

7 | 8

Dandy Coding SPRLhttp://dandycoding.com

2 | 8 | 9

Data-Art bvbawww.data-art.be

dataprintwww.dataprint.be

Davelwww.davel.be

2 | 4 | 8

dbSolutionswww.dbsolutions.be

De Molder en Partners bvbawww.dmenp.be

De Wit Media bvbawww.dewitmedia.be

Deadline BVBAwww.spoox.be

Debugged bvbawww.debugged.be

deJuristen / lesJuristeswww.ictrecht.be

Delta Solutionswww.deltasolutions.be

Deltacomwww.deltacom.be

57

DESIGNED4U Comm. V.www.websitenodig.be

Desk02 bvbawww.desk02.be

DeZign Crew bvbawww.dezigncrew.com

Dfrogwww.dfrog.be

DHL Parcelwww.dhl.com

Dieter Vertessenwww.opseo.be

Digital Darwin BVBAwww.d2.eu

Digital Einsteinwww.digitaleinstein.be

2 | 4 | 9

Digital Studiowww.digital-studio.be

DigitalMindwww.digitalmind.be

Dilliën DB Services bvbawww.ddb-s.be

djm Web SPRLwww.djmweb.be

D’M&S Onlinewww.dms.be

Dnovo-Solutions bvbawww.dnovo-solutions.com

DR Webdesignwww.dr-webdesign.be

Dreammachinewww.dreammachine.be

Dries Pieterswww.driespieters.com

Dropsolid NVhttp://dropsolid.com

2 | 8 | 9

DS-Consultingwww.ds-consult.info

D-Sign Studiowww.d-signstudio.be

Dunlinwww.dunlin.be

Duo nvwww.duo.be

2 | 3 | 6

Dx-Solutionswww.dx-solutions.be

dynam-ITwww.dynam-it.be

2 | 4 | 6

58

4. Ontwikkeling van internetapplicaties5. E-Commerce toepassingen6. Webmasteringdiensten

1. Strategisch advies (consultancy)2. Grafische diensten3. Ontwikkeling van websites

7. Online marketing8. Hosting en infrastructuur

WebScan by Qfor label

E.De.L.Com bvbawww.edelcom.be

Easy Graphicswww.easygraphics.be

EBCSwww.ebcs.be

Ecoto bvbawww.ecoto.be

Ekomurzwww.ekomurz.nl

Encima bvbawww.encima.be

end2end solutionswww.e2e.be

E-net Businesswww.e-net-b.be

engelen ITengelen.it

entrust-itwww.entrust-it.be

EquiPCwww.equipc.net

2 | 8 | 9

Erasmushogeschool Brusselwww.ehb.be

Eric Mwemawww.mywebcoding.com

Esignwww.esign.eu

Espresso Design bvbawww.espresso-design.be

estart.bewww.estart.be

Etre Vuwww.etrevu.be

European Directory Assistance nvwww.european-da.com

e-visible bvbawww.e-vis.be

Expansion sawww.expansion.be

Expertmediawww.expertmedia.be

Exsitedget.exsited.eu

Faromedia BVBAwww.faromedia.be

FATMAMA BVBAwww.fatmama.be

59

Fedronwww.fedron.be

Firestarterwww.firestarter.be

Flanders United Buyerswww.winwindeal.be

Flock Designwww.flockdesign.be

Frederik Devreesewww.frederikdevreese.be

1 | 2 | 9

Fronteerwww.fronteer.be

Furora Webdesignwww.furora.be

2 | 9

G1 sprlwww.g1.be

geo trans sprlwww.geotrans.be

Ghostbuster BVBAwww.ghostbuster.be

gITdswww.gitds.be

Global Internet Consulting bvbawww.g-i-consulting.be

Gluewww.glue.be

GOOFiwww.goofi.be

gryper.bewww.gryper.be

GT Sports & Consultancywww.gtsports.be

HAISJA V.O.Fwww.haisja.be

Halos Websiteswww.halos.be

Het Eiland Web bvbawww.heteilandweb.be

Het Fotohuiswww.het-fotohuis.be

Highgate’57www.highgate57.com

2 | 4

HI-MEDIA BELGIUM SPRLwww.himedia-search.com

Hogeschool Gentwww.hogent.be

60

4. Ontwikkeling van internetapplicaties5. E-Commerce toepassingen6. Webmasteringdiensten

1. Strategisch advies (consultancy)2. Grafische diensten3. Ontwikkeling van websites

7. Online marketing8. Hosting en infrastructuur

WebScan by Qfor label

horticuswww.horticus.be

HostInfrawww.bella.be

1

hostwebwww.host-web.be

HostYou BVBAwww.hostyou.be

Howest - opleiding NMCTwww.nmct.be

2 | 8 | 9

HPwww.hp.com

Hs² bvbawww.hs2.be

HYPNOTIZED sprlwww. hypnotized.org

I.T. in motion bvbawww.IT-in-motion.be

iGLOO sprlwww.igloo.be

IGWANE.COM SPRLwww.igwane.com

i-mediawww.i-media.eu

2 | 4 | 6

IN CODEwww.incode.be

8 | 9

in2it VOFwww.in2it.be

4 | 8 | 9

In2Redwww.in2red.be

Indigo Productionswww.indigoproductions.be

Innomediowww.innomedio.be

Insight Media Comm.Vwww.insight-media.be

INTEC BRUSSEL vzwwww.intecbrussel.be

Internet Architectswww.internetarchitects.be

5 | 6 | 8

Internet Society Belgiumwww.isoc.be

Ingenicowww.ingenico.com

HolonCom bvbawww.holoncom.be

61

internetvista monitoringwww.internetVista.com

5

Interpres BVBAwww.interpres.be

InterServe Communications bvbawww.interserve.be

Intracto digital agencywww.intracto.com

Inventis bvbawww.inventis.be

2 | 4 | 5

Invoke Mediaworks VOFwww.invokemediaworks.be

2 | 4 | 9

INXCOwww.inxco.be

IT1 bvbawww.webrand.be

2 | 5 | 6

iValue BVBAwww.ivalue.be

Jaan BVBAwww.smsbox.be

Jamaza bvbawww.jamaza.com

JDBI - Business Intelligence BVBAwww.jdbi.eu

jeroen devenyn bvbawww.devenyn.be

JM Bruneauwww.jm-bruneau.be

JoomBizwww.joombiz.eu

k1 web & graphic designwww.k1.be

Kamodatawww.kamodata.be

Karel de Grote-Hogeschoolwww.mct.kdg.be

Kathowww.katho.be

KDV - Language & More Hoge Mauw 911 2370 Arendonk www.kdv-language.be Katrien De Vocht [email protected]

Copywriting en vertaling voor het web. Vertaling websites, webshops, apps en AdWords-campagnes. 7 | 8

Klassewww.klasse.be

Koba Webdesignwww.koba.be

62

4. Ontwikkeling van internetapplicaties5. E-Commerce toepassingen6. Webmasteringdiensten

1. Strategisch advies (consultancy)2. Grafische diensten3. Ontwikkeling van websites

7. Online marketing8. Hosting en infrastructuur

WebScan by Qfor label

Kryap Internet Serviceswww.kryap.com

1 | 2 | 6

Kubiswww.kubis.be

LCL Belgiumwww.lcl.be

LetzGo BVBAwww.letzgo.be

6

LIN.K nvwww.linkid.be

LINKAZOwww.linkazo.be

2 | 4 | 6

Linkmanwww.linkman.be

Linumitywww.linumity.com

Lodestarwww.lodestar.be

LOFT33www.loft33.com

Lookout!www.lookout.be

Maarifa BVBAwww.maarifa.be

Mad Robotwww.madrobot.be

2 | 4 | 8

madewithlove bvbawww.madewithlove.be

MaggiC solutionswww.maggic-solutions.be

makingChoices.be bvbawww.makingchoices.be

Manol Informatics BVBAwww.manol.be

Marbleswww.marbles.be

marketing sensewww.marketingsense.be

Koen Michielsen bvbawww.koenmichielsen.be

KREANET.BEwww.kreanet.be

63

Marlon BVBAwww.marlon.be

Mathieu Delportewww.mathieudelporte.be

MDG Promotions bvbawww.mdgpromotions.com

1 | 2 | 4

MeaWeb s.p.r.l.www.meaweb.eu

Media Belgium bvbamediabelgium.be

Media Mateswww.mediamates.be

2 | 5

Media*A SPRLwww.mediaa.be

Mediasoftwww.mediasoft.be

Mekong Consultingwww.mekong.be

Mia Interactivewww.mia.be

Michelangelo’s Webdesignwww.michelangelo.be

Microsoft NV/SAwww.microsoft.be

Milano Projectswww.milanoprojects.be

Mindex, ICSwww.mindex.be

MINK e-STRATwww.mink-estrategies.be

Mister Jekyll SPRLwww.misterjekyll.be

Mondial Relaymondialrelay.be

Mooiwebwww.mooiweb.be

Most Wantedwww.cocolemon.net

M-spherewww.m-sphere.be

Muboxwww.mubox.be

Multimedium BVBAwww.multimedium.be

64

4. Ontwikkeling van internetapplicaties5. E-Commerce toepassingen6. Webmasteringdiensten

1. Strategisch advies (consultancy)2. Grafische diensten3. Ontwikkeling van websites

7. Online marketing8. Hosting en infrastructuur

WebScan by Qfor label

Mundo Digitalis Bisschoppenhoflaan 88 2100 Antwerpen (Deurne) www.mundodigitalis.be Hans Palmers [email protected]

Marketingtools zijn er genoeg. Welke werkt voor u? De oplossing vindt u bij ons. 6 | 7 | 8

My-websitebuilder.com bvbawww.my-websitebuilder.com

Nascom NVwww.nascom.be

Natchwww.sde.be

Netcrewwww.netcrew.be

2 | 5 | 9

Netpulse BVBAwww.netpulse-webdesign.be

Netrixwww.netrix.be

Netronixwww.netronix.be

New Media Eventswww.newmediaevents.com

Newancewww.newance.be

Nexperteam cvbawww.nexperteam.be

NILMEDIAwww.nilmedia.com

1 | 2 | 6

nLabswww.nlabs.be

2 | 5 | 9

No Nonsens BVBAwww.nonoweb.be

Nomeowww.nomeo.be

nonius bvbawww.nonius.be

Novadowww.novado.be

Nucleus bvbawww.nucleus.be

OKP Webdesignwww.okp.be

65

Ontwerpiawww.ontwerpia.be

Open Up Media bvbawww.openupmedia.be

Openadviser Comm.Vwww.openadviser.com

Openminds bvbawww.openminds.be

Oskar Dwww.oskard.be

Ozalith BVBAwww.ozalith.be

PAUwww.pretautiliser.be

PDL InterConsult BVBAwww.verkenner.be

Peated.bewww.peated.be

Peter Geens Informaticabege-leiding bvbawww.pg-i.be

Pirana bvbawww.pirana.be

Pixeowww.pixeo.be

Plenso bvba Meensesteenweg 192 8800 Roeselare www.plenso.be Jeroen Soenen [email protected]

Domeinnamen en hosting, websites, e-commerce, seo sea sem, webapplicaties 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Procurioswww.procurios.com

2 | 5 | 9

Prohost.be BVBAwww.prohost.be

Project 404www.project404.be

ProjectWEBwww.projectweb.be

Promexwww.promex.be

1 | 2 | 9

Pronovixhttp://pronovix.com

2 | 3 | 8

Prositewww.prosite.be

66

4. Ontwikkeling van internetapplicaties5. E-Commerce toepassingen6. Webmasteringdiensten

1. Strategisch advies (consultancy)2. Grafische diensten3. Ontwikkeling van websites

7. Online marketing8. Hosting en infrastructuur

WebScan by Qfor label

Provinciaal Centrum voor Volwassenen Onderwijs Waas en Durmewww.waasendurme.be

Proximedia n.v.www.proximedia.com

PU5H bvbawww.pu5h.com

Publi4Uwww.publi4u.be

Publiventswww.publivents.com

Punt Uit!www.punt-uit.be

Pure Signwww.puresign.be

Queaso Systems nvwww.queaso.be

Quotedwww.quoted.be

RCWebdesignwww.rcwebdesign.be

2 | 4 | 5

Reason-IT bvbawww.reason-it.be

Referenceur.bewww.referenceur.be

RegioLeads BVBAwww.regioleads.be

Release66www.release66.com

Retiswww.retis.be

5 | 8

Robarovwww.robarov.be

1 | 2 | 7

Roularta Media Groupwww.roularta.be

SAGA Consulting Groupwww.saga.be

Sanmaxwww.sanmax.be

Scheppers Instituut Antwerpenwww.scheppers.be

SCORE42 sawww.score42.eu

SEDEMA Groupwww.sedema.net

67

sem-AHAwww.sem-aha.com

Seoliuswww.seolius.com

Serial Kreative sprlwww.serialkreative.be

Sertocomwww.sertocom.com

SileniSwww.silenismedia.com

Simply Siteswww.simplysites.be

2 | 5 | 9

Sirius Legalwww.siriuslegal.be

Siteffectwww.siteffect.be

SiteManagerwww.sitemngr.com

Sitesourcewww.sitesource.be

Sitsol vofwww.sitsol.be

2 | 4 | 5

Skyscraperswww.skyscrapers.eu

Slaghvin Mediawww.slaghvinmedia.be

Softswoon bvbawww.softswoon.com

Solid Solutions BVBAwww.solidsolutions.be

Somkowww.somko.be

Spatiehttp://spatie.be

2 | 4 | 9

SPECTERwww.specter.be

Spinternet vzwwww.spinternet.be

Spotsitespotsite.be

7

68

4. Ontwikkeling van internetapplicaties5. E-Commerce toepassingen6. Webmasteringdiensten

1. Strategisch advies (consultancy)2. Grafische diensten3. Ontwikkeling van websites

7. Online marketing8. Hosting en infrastructuur

WebScan by Qfor label

Stardekkwww.stardekk.com

statikwww.statik.be

Stefaan Oyenwww.stefaanoyen.be

2 | 7 | 8

Stijn Volderswww.one75.be

Stilio - SD Plus BVBAwww.stilio.be

Stone Internet Services Kortrijksesteenweg 842 9000 Gent www.stone-is.com Marijn Willems [email protected]

Specialisten bij flexibele en schaalbare web & app hosting projecten #devops #cloud #cdn #loadtests 1 | 8

Storycatcherswww.storycatchers.be

5 | 7

STRAIGHT ON iTwww.straightonit.be

Studio7www.studio-sept.be

Studio Emma Ten Briele 10 8200 Brugge www.studioemma.be Pascal Vandenbrande [email protected]

Studio Emma is de e-commerce specialist die u helpt met uw internetstrategie. Wij zijn Magento Silver Solution Partner. 1 | 2 | 4 | 5 | 6 | 9

Studiowwww.studiow.be

SumoCoders BVBAhttp://sumocoders.be

2 | 4 | 9

Superwebdesignwww.superwebdesign.be

Syntra ABwww.syntra-ab.be

69

Syntra Westwww.syntrawest.be

Tales Systems CVBA Krekelmotestraat 109 8870 Izegem www.tales.be Jurgen Carlier [email protected]

Tales bouwt uw website, webshop en webapplicatie, met flink wat ervaring, kwaliteit en stevig team. 1 | 3 | 4 | 5

Tangenzwww.tangenz.be

TCS Digital World nvwww.thecreativestores.com

Team Corner sprlwww.teamcorner.be

Teamleaderwww.teamleader.be

Teknozawww.teknoza.be

Telenet Solutionswww.hostbasket.com

The After scrlwww.theafter.be

The Dutchess bvbawww.thedutchess.be

8

The Factory Brusselswww.thefactorybrussels.be

The Homepagewww.thehomepage.be

The Instancewww.instance.be

The Remedywww.theremedy.be

7

TheBlackbox.orgwww.theblackbox.org

2 | 4

To the dot bvbawww.tothedot.be

Toel it services bvbawww.toel.be

TradeTracker Belgium BVBAwww.tradetracker.com

70

4. Ontwikkeling van internetapplicaties5. E-Commerce toepassingen6. Webmasteringdiensten

1. Strategisch advies (consultancy)2. Grafische diensten3. Ontwikkeling van websites

7. Online marketing8. Hosting en infrastructuur

WebScan by Qfor label

Travel Mediawww.travelmedia.be

TrendsCo.www.trendsco.com

Trivali webcommunicatiewww.trivali.be

2 | 4 | 6

TSC Communication Groupwww.tsc.be

Uchronywww.uchrony.com

un’dercast bvbawww.undercast.com

Uneek Conceptswww.uneekconcepts.be

2 | 3 | 9

Universemwww.universem.be

Uniwaywww.uniway.be

UniWeb ‘s Herenweg 16 1860 Meise

www.uniweb.eu Rudi Tielemans [email protected]

Your partner to tackle web and mobile challenges in pharma, healthcare & eBusiness. 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 8 | 9

VCO Allround Media Solutionswww.vco.be

Vermaele Projectswww.vermaeleprojects.be

2 | 3 | 4

VEVIDA België BVBAwww.vevida.be

VIA FUTURAwww.viafutura.be

2 | 7 | 9

vision*R bvbawww.visionR.be

VisualStarwww.visualstar.be

2 | 3 | 7

volta web bvbawww.volta.be

Wallace & Sanders Nvwww.wsaweb.be

VDABwww.vdab.be

71

WAVIwww.wavi.be

We Are the Words sprlwww.wearethewords.com

Web 9www.web9.eu

2 | 6 | 9

Web Lodgewww.weblodge.be

Webadevwww.webadev.com

Webatvantage BVBAwww.webatvantage.be

Webbreezer Solutions bvbawww.webbreezersolutions.be

Web-creativewww.web-creative.be

Webdesign Kordiwww.kordi.be

Webdesign Tasty Creationswww.tastycreations.be

Webdigitwww.webdigit.be

Webdoos BVBAwww.webdoos.be

2

Webflowwww.webflow.be

Webforyou.bewww.webforyou.be

Webit BVBAwww.webit.be

WebMamba | CuReMa bvbawww.webmamba.com

Webmovewww.webmove.be

WebOriginwww.weborigin.be

Websauswww.websaus.be

webSHOPtraining.comwww.weSHOPtraining.com

Webspicewww.webspice.be

72

4. Ontwikkeling van internetapplicaties5. E-Commerce toepassingen6. Webmasteringdiensten

1. Strategisch advies (consultancy)2. Grafische diensten3. Ontwikkeling van websites

7. Online marketing8. Hosting en infrastructuur

WebScan by Qfor label

WIZZ bvbawww.wizz.be

Wolters Kluwer Transport Services sawww.teleroute.com

Woluwebwww.woluweb.be

2 | 5

Wotsoft Productionswww.wotsoft.be

Wowart Maretak 205 9250 Waasmunster www.wowart.be Wout Warreyn [email protected]

Webdesign, hosting en fotografie op maat van uw bedrijf met no-nonsense one-on-one strategie. 1 | 2 | 4 | 5

webtom.bewww.webtom.be

Webtool-Designwww.webtool-design.com

Webtrackwww.webtrack.be

WebXclusive ®www.webxclusive.be

Wijshttp://wijs.be

2 | 6 | 7

Willems ITwww.willems-it.be

73

Wunderkraut Belgium BVBAwww.wunderkraut.be

1 | 2 | 5

Wynamicswww.wynamics.be

2 | 4 | 5

XIOwww.xio.be

XIOS Hogeschool Limburgwww.xios.be

Xtence webdesignerswww.xtence.be

Xtreme Internet Solutions BVBAwww.xis.be

XTR-Group Comm Vwww.atelier-xiii.be

Yappawww.yappa.be

YourMailingListProviderwww.yourmailinglistprovider.com

Zentrick NVwww.zentrick.com

zero-onewww.zero-one.be

Zeropoint.ITwww.zeropoint.it

Zorroswww.zorros.be

ZuPP BVBAwww.zupp.be

74

Opleidingspartners

Hogeschool West-VlaanderenDepartement PIHGraaf Karel de Goedelaan 58500 Kortrijk

ArteveldehogeschoolIndustrieweg 2329030 Mariakerke

Hogeschool Gent - Bedrijf en OrganisatieValentin Vaerwyckweg 19000 Gent

VIVESDoorniksesteenweg 1458500 Kortrijk

Scheppers Instituut AntwerpenVan Helmontstraat 292060 Antwerpen

Erasmushogeschool BrusselNijverheidskaai 1701070 Brussel

Thomas MoreKleinhoefstraat 42240 Geel

Karel De Grote Hogeschool AntwerpenCampus GroenplaatsNationalestraat 52000 Antwerpen

Artesis-PlantijnCampus Paardenmarkt2000 Antwerpen

Syntra Antwerpen en Vlaams BrabantOude Baan 22800 Mechelen

Syntra West InformaticsSpoorwegstraat 488200 Brugge

VDABKeizerslaan 111000 Brussel

Volwassenenonderwijs Waas en DurmeDurmelaan 34A9160 Lokeren

Hogeschool PXLDepartement PXL-ITElfde-Liniestraat 243500 Hasselt

V.U. Marc Mestdagh, FeWeb vzw, Kortrijksesteenweg 1007, 9000 GENT, tel. 09 324 77 71 , email: [email protected], www.feweb.be

www.combell.com www.intracto.com

FeWeb dankt de structurele steun van volgende partners:

www.admb.be

be.worldline.com www.nucleus.be

Golden Partners

www.trendstop.be

Silver Partners

www.cegeka.com www.ictrecht.be trendstop.knack.be www.studioemma.com www.europabank.be