Festivalkrant ThrillerFestival Zoetermeer 2012

8
27 oktober t/m 4 november - Zoetermeer FESTIVALKRANT

description

Programma, horeca, sponsoren en achtergronden over het Thrillerfestival Zoetermeer

Transcript of Festivalkrant ThrillerFestival Zoetermeer 2012

Page 1: Festivalkrant ThrillerFestival Zoetermeer 2012

27 oktober t/m 4 november - Zoetermeer

FESTIVALKRANT

Page 2: Festivalkrant ThrillerFestival Zoetermeer 2012

De vierde editie van het Thrillerfestival Zoetermeer staat op het punt te beginnen. Op zaterdag 27 oktober overhandigt de kersverse burgemeester Charlie Aptroot de sleutel van de stad aan Leo van der Plas, voorzitter van het stichtingsbestuur. Vanaf dat moment is Zoetermeer een week lang Thrillercity, vol activiteiten die allemaal één gemeenschappelijk thema hebben: het spannende verhaal.

Het Thrillerfestival is uitgegroeid van een eerste bescheiden opzet in 2009 (“100 uur huiver” en 5000 bezoekers) naar een week vol voorstellingen, films, games en evenementen. Vorig jaar werd een eerste stap gezet naar landelijke uitstraling, met de première van de film “The Whistleblower”.

Dit jaar wordt speciaal voor het Thrillerfestival de musical “The Witches of Eastwick” gemaakt door Harlekijn, een rasechte Zoetermeerse organisatie. In de hoofdrollen staan Joke de Kruijff, Linda Wagen- makers, April Darby en Jasper Taconis, en daarmee is “The Witches of Eastwick” een unieke en wervelende musical, die exclusief in Zoetermeer te zien is.

Ruim 15 Zoetermeerse organisaties, 8 restaurants en meer dan 200 bedrijven betoveren de stad vanaf 27 oktober om in een bruisende plek vol spanning. Kom langs... als u durft!

Zoetermeer wordt Thrillercity

PRAKTISCHE

INFORMATIEDATAVan Zaterdag 27 oktober t/m Zondag 4 november

KAARTVERKOOPVia de website www.thrillerfestivalzoetermeer.nl

Via alle Primera-winkels in NederlandVia 0900-9000500 (45 cent per minuut)

Via de kassa's van de deelnemende instellingen

RESTAURANTSVoor de deelnemende restaurants, kijkt u op de website: www.thrillerfestivalzoetermeer.nl

KINDERENDe activiteiten die geschikt zijn voor kinderen, zijn te herkennen aan de kleur paars in het programma

MEER INFORMATIEWebsite: www.thrillerfestivalzoetermeer.nlTwitter: @ThrillerFestFacebook: facebook.com/ThrillerFestival

APP VOOR IPHONE EN ANDROIDBlijf op de hoogte van alle informatie rondom het Thrillerfestival met de speciale festival-app. Gratis te downloaden in de iPhone Appstore en op Google Play Store.

Volledige festivalprogrammaIn deze festivalkrant vindt u het volledige programma van het Thrillerfestival. Alle voorstellingen en activiteiten zijn ingedeeld op genre. Zo kunt u eenvoudig zien welke voorstellingen u wilt bezoeken en aan welke activiteiten u deel wilt nemen. Kaarten voor de verschillende onderdelen zijn te koop bij de verschillende organiserende instellingen. Voor een groot aantal activiteiten kunt u ook kaarten bestellen via de website van het Thrillerfestival en via de Primera-winkels in geheel Nederland.

Exclusief ten behoeve van de vierde editie van het The Witches of Eastwick, is een van de meest Thrillerfestival Zoetermeer halen het magische musicalproducties die ooit is geschreven, Stadstheater Zoetermeer en Harlekijn – Talent omvat een stomende heksenketel vol krachtige Scouting & Theatrical Productions de melodieen, is gebaseerd op een receptuur vol scherpe internationale thrillermusical-hit The Witches of teksten en is een betoverende musical die u niet mag Eastwick in huis. missen, als u tenminste durft...

Musical vedettes Joke de Kruijf (o.a. the Phantom of Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het the Opera), Linda Wagenmakers (o.a. Miss Saigon) en Stadstheater.aanstormend musicaltalent April Darby (o.a. Soul Sisters) vertolken de hoofdrollen in deze verduiveld hilarische voorstelling welke voor de allereerste keer in Nederland te zien is exclusief in het Stadstheater Zoetermeer draait. "The Witches of Eastwick" is gebaseerd op het bekende boek van John Updike en de film met o.a. Jack Nicholson en Michelle Pfeiffer. Alexandra, Jane en Sukie slijten hun dagen in het Eastwick, een onbeduidend plaatsje in New England. Tijdens een uit de hand gelopen alcoholische avond wensen de dames zich de perfecte man. De volgende dag arriveert een mysterieuze nieuweling in Eastwick. Hun gebeden lijken verhoord. Totdat er steeds meer onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvinden. Deze duivelse man blijkt verschrikkelijke plannen met de drie vriendinnen & Eastwick te hebben. Er is maar een oplossing; ontsnappen.

THE WITCHES OF EASTWICKMusical met o.a. Joke de Kruijf

Op zaterdag 27 oktober verkoopt de bibliotheek afgeschreven boeken voor een zacht prijsje. Spannende boeken maar ook kinderboeken, literaire romans en informatieve boeken.

De boekverkoop start om 11.00 uur in de Hoofdbibliotheek en is om 16.00 uur afgelopen. De verkoop geschiedt contant en de toegang is uiteraard gratis.

BOEKENMARKTSpeur mee naar goedkope boeken

Page 3: Festivalkrant ThrillerFestival Zoetermeer 2012

Van grote tot kleine bijdragen: het Thrillerfestival kan niet zonder haar sponsors. Drie partners leggen uit waarom steun aan het festival zo belangrijk is. Van As Makelaardij: “Als er collectief leuke dingen worden georganiseerd, dan maakt dat dat je je met je stad verbonden voelt. Hoe meer mensen hun schouders eronder zetten, hoe leuker iets wordt.”

4Britta Ruijters4Zoetermeer

Geheel in de stijl van het festival werd het kantoor van Van As Makelaardij vorige editie omgebouwd tot spookhuis. Dit jaar is het bedrijf voor het eerst ook sponsor. Anke van As-de Groot: “Goede initiatieven moet je vanuit het bedrijfsleven breed dragen, ander is het niet vol te houden. Je kan de organisatie van het Thrillerfestival niet door één organisatie doen; dat moet samen.” Niet alleen steunt de makelaar het festival financieel, een steentje bijdragen aan de thriller-sfeer is volgens haar net zo belangrijk. Na het succes van vorig jaar – mensen die hun duim opstaken 'en de voorpret is ook heel leuk' – wordt het bedrijfspand ook deze editie van buiten omgebouwd tot spookhuis. “Ik zou het leuk vinden als je op zoveel mogelijk punten in de stad de sfeer van het festival merkt, net zoals je met kerst bomen in de tuin en lichtjes in de winkelstraten ziet. Dit jaar hebben we heksen van 1,80 meter hoog en Wij leveren goederen een diensten aan het festival, maand opgericht door muzikant Kim Wijsbeek, is één bloederige slingers op de muren. Het zou ideaal zijn zoals apparatuur of projecties. We hebben van de kleinere sponsors. “Ik ben net voor mezelf als ondernemers met die sfeer aan de slag gaan. Ik bijvoorbeeld het promotiefilmpje op de website van begonnen. Van de zomer heb ik zelf een schooltje aan hoop dat anderen denken: dat gaan wij ook doen.” het festival gemaakt en de opnames van de flashmob mijn huis gebouwd en geef nu les in akoestische en

in het Stadshart. Vorig jaar hebben we met draadloze elektrische gitaar. Mijn insteek is dat het een cultureel camera's de live registratie van de première van The festival is, dus de mensen die daarin geïnteresseerd Samen bruisendWhistleblower verzorgd.” zijn, zijn wellicht ook geïnteresseerd in mijn Partner van het eerste uur en één van de grootste

gitaarschool. Mensen kennen mij nog helemaal niet, sponsors van het Thrillerfestival is de NFGD dus wat dat betreft is het mooie reclame.” Het (Nederlandse Film en GeluidsDienst). Het bedrijf WisselwerkingThrillerfestival is belangrijk voor de stad, aldus behoort tot de grotere audiovisuele leveranciers van Naast de tientallen grote partners van het festival, Wijsman: “Ik denk dat het iets unieks is voor Nederland en steunt het festival met haar kennis en leveren ook 233 kleinere bedrijven een geldelijke Zoetermeer, iets dat de stad een gezicht geeft. producten. Commercieel Manager Verhuur en bijdrage om Zoetermeer 'Thrillercity' mogelijk te Zoetermeer is toch een beetje het ondergeschoven Multimedia Harry Frugte: “Het Thrillerfestival is een maken. Deze steun werkt twee kanten op: enerzijds kindje ten opzichte van de grote steden, dus dit is goed initiatief van de Rabobank, juist doordat gebruik maken de partners een brede programmering hartstikke leuk.”wordt gemaakt van Zoetermeerse bedrijven. Zo laten mogelijk, anderzijds geeft het festival een impuls aan

we zien dat we één stad zijn waar alles leeft en bruist. het bedrijfsleven. De Gitaarschool Zoetermeer, vorige

“Goede initiatieven moet je vanuit het bedrijfsleven breed dragen”

DE VROUW IN HET ZWARTAngstaanjagende toneelthriller

BINNENSKAMERSToneelthriller in de huiskamer

De jonge advocaat Arthur Kipps wordt naar het afgelegen dorp Crythin Gifford gestuurd om daar de erfenis uit te zoeken van een client. Tot zijn verbazing is hij verre van welkom in het dorp en raadt iedereen hem aan zo snel mogelijk naar huis terug te gaan. Arthur gaat toch aan het werk en ziet zichzelf al snel geconfronteerd met de geesten uit het verleden, in het bijzonder die van de vrouw in het zwart.

Het klassieke spookverhaal De Vrouw in het Zwart is al ruim 25 jaar onafgebroken te zien in het Londense West End. Na de verfilming met Daniel Radcliffe vorig jaar, kan Nederland nu kennis maken met de originele toneelthriller die mensen nog steeds uit hun stoel doet opspringen. Een ouderwets goed spookverhaal met in de hoofdrollen Erik Goetjaer en Eddie Kagie.

De Vrouw in het Zwart wordt opgevoerd in De Graanschuur, het oudste theater van Zoetermeer. In samenwerking met 1892 - Eten & Drinken brengt De Vrouw in het Zwart is te zien op Zaterdag 27, Storytellers de spanning terug in de zaal. Zondag 28 oktober, Vrijdag 2, Zaterdag 3 en Zondag 4

november . Kaarten zijn te verkrijgen via www.thrillerfestivalzoetermeer.nl

Een jong en zeer succesvol echtpaar denkt samen een gezellige avond alleen te hebben wanneer de deurbel gaat. Een ongenode gast weet zich op charmante wijze naar binnen te praten en de ogenschijnlijk onschuldige avond slaat om in een regelrechte nachtmerrie. Een stroom aan schokkende onthullingen volgt waardoor het leven van het jonge stel plotseling op zijn kop staat. Sommige dingen kun je maar beter binnenskamers houden maar of dat na deze avond ook nog mogelijk is?

In deze psychologische toneelthriller, waar u als publiek bij de acteurs in de woonkamer plaatsneemt, zijn alle ingredienten voor een succesvolle en spannende avond aanwezig. Drie professionele acteurs, een strakke regie, een verrassend plot vol intriges en de stijlvolle en intieme ambiance van hotel/restaurant De Sniep. Binnenskamers houdt u gegarandeerd op het puntje van uw stoel!

Binnenskamers wordt gespeeld door David Goddyn (o.a. Gooische Vrouwen, Lied in de schemering, LOTTE), Wivineke van Groningen (o.a. Calender Girls, Medisch Centrum West, Baantjer) en Karien Noordhoff (o.a. Keyzer & de Boer Advocaten, Van God los).

Binnenskamers is te zien op Woensdag 31 oktober, Donderdag 1 november en Vrijdag 2 november in hotel/restaurant De Sniep. Kaarten zijn te koop bij Greg & Baud Productions en via www.thrillerfestivalzoetermeer.nl.

THE HEADHUNTERSSpannende film bij CineUtopia

Headhunter Roger Brown houdt er met zijn veeleisende jonge vrouw Diana een luxe levensstijl op na. Om dat te bekostigen is Brown ook kunstrover en vervangt originele kunstwerken door namaak. Hij komt al snel in de rol van opgejaagd wild. Een bloedstollende thriller en humoristische film tegelijkertijd.

aarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van Utopolis. The Headhunters is te zien op dinsdag 30 oktober en k

Page 4: Festivalkrant ThrillerFestival Zoetermeer 2012

GRIEZELEN MET RIDDER WILLEMKnutselen bij de tentoonstelling

DE GRIEZELBUSJeugdtheater naar Paul van Loon

HALLOWEEN OP DE BALIJSpannende speurtocht door het bos

De Griezelbus is een adembenemende voorstelling voor iedereen die durft (vanaf 8 jaar). Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekend schrijver een leraar met zijn leerlingen uit voor een speciale tocht in zijn griezelbus. Gedurende deze rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Naarmate de tocht vordert, blijkt echter dat iemand in de bus een akelig geheim heeft…

De Griezelbus is te zien op woensdag 31 oktober in het Stadstheater. Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van het theater.

Bij Griezelen met ridder Willem, kijken we naar de duistere Middeleeuwen. Eerst krijg je een rondleiding langs de griezel-hoogtepunten in de tentoonstelling (wapens, aderlaatmes, keisnijden enz.). Daarna wordt er een Middeleeuws griezelverhaal verteld. Dit verhaal is de inspiratie voor de knutselopdracht, waarin je je fantasie over de enge dingen in de Middeleeuwen de vrije loop kunnen laten.

Kom mee griezelen en knutselen met ridder Willem op zaterdag 27 oktober, woensdag 31 oktober en zaterdag 3 november. Kaarten zijn te koop bij het Stadsmuseum.

De Balijhoeve is tijdens Halloween omgetoverd in spookboerderij en groot griezelbos. Iedereen die dapper is en spookboerderij de Balij durft te betreden kan deelnemen aan de grote griezeltocht door het mysterieuze griezelbos. Er is van alles te verwachten op het duistere erf van de Balijhoeve. Natuurlijk is het leuk als bezoekers in gepaste 'spook' kleding naar de spookboerderij komen.

U bent van harte welkom op de Balij op woensdagavond 31 oktober.

Niet eerder was er op culinair gebied zoveel te beleven tijdens het Thrillerfestival. Van 27 oktober tot en met 4 november wordt bij verschillende restaurants een speciaal Thrillermenu geserveerd. Een aanwinst voor het festival, een impuls voor de horeca.

4Britta Ruijters4Zoetermeer

Met het Thrillermenu komt Zoetermeer ook op culinair gebied in duistere sferen. Voor prijzen variërend van €20,- tot €45,-, afhankelijk van het restaurant, wordt dagelijks een spannend driegangenmenu geserveerd. Spannend, omdat wat op het bord verschijnt een verassing is. “Wel wordt het

daarna een theatervoorstelling te bezoeken, is het een iets wat iedereen lekker vindt”, stelt Jeffrey van Dijk, leuk avondje uit. 'Binnenskamers' is een soort eigenaar van Hoeve Kromwijk gerust. “Je kunt huiskamervoorstelling dus al die ingrediënten hebben natuurlijk wel een dooie raaf serveren, maar daar we hier in huis: de kroonluchters, een piano en een wordt niemand blij van.”gedekte dinertafel.” Ook 1892 Eten & Drinken ziet een ideale combinatie in cultureel en culinair. Eigenaar Met het concept, waar acht restaurants aan Rudi Seijdel: “We kijken of we in het restaurant meewerken, is het festival een genre rijker. Van Dijk: Halloweenversiering kunnen aanbrengen, maar de “Eerdere edities gingen vooral om theater, maar het combinatie met de sfeer van het oude theater en het Thrillerfestival wordt steeds groter. We doen mee met optreden erbij maakt het echt spannend.”Hoeve Kromwijk omdat we het een leuk initiatief

vinden.”Goed voor ondernemersMet 5.000 bezoekers in 2009 en 15.000 bezoekers in Culinair en cultureel2011 begint het Thrillerfestival steeds meer draagvlak Niet enkel is het Thrillermenu een verrijking voor het te krijgen. Met meer activiteiten en meer deelnemers festival, ook de restaurants zelf zien de voordelen van wordt verwacht dat het bezoekersaantal van deelname. Wim Blansjaar, eigenaar van The Old Pal, voorgaande edities ruimschoots verbroken zal werkt mee aan het festival sinds de eerste editie in worden. Seijdel: “Het is goed dat het initiatief wordt 2009: “Dat jaar was het voor ons eigenlijk een slecht genomen om iets te organiseren in Zoetermeer, zeker kwartaal. De enige week dat we geplust hebben, was over zoveel verschillende locaties. Het publiek kan de week van het Thrillerfestival. Alleen dat is al een overal terecht en dat is ook goed voor ondernemers. En motivatie om mee te doen. Ik begrijp dat sommige in deze 'rare' tijden moeten initiatieven überhaupt ondernemers moeite hebben om erop in te haken, maar worden aangemoedigd.” Blans jaar : “Het ik denk dat als je aanhaakt bij dit soort activiteiten, Thrillerfestival is een beleving. Het gaat om het geheel daar altijd revenu uitkomt. Actie geeft reactie.” en je ziet dat dat steeds beter op zijn plek valt. Het is voor de stad nog geen automatisme dus dat zal zeker in Voor restaurants De Sniep en 1892 Eten & Drinken het begin meer inspanning vragen. Maar het is leuk als vormt het Thrillermenu een mooie aansluiting op de het straks door een hele grote groep mensen wordt programmering van het festival. De Sniep dient als gedragen.” decor voor de toneelthriller 'Binnenskamers', terwijl in

het oude theater in De Graanschuur de voorstelling 'De Reserveren is mogelijk via de deelnemende vrouw in het zwart' wordt gespeeld. restaurants.Inge van den Burg: “Door lekker te kunnen eten en

Horeca slaat handen ineen voor Thrillermenu

DE HEINEKEN ONTVOERINGDe Nederlandse thriller bij CinemaPlus

De Heineken Ontvoering is geinspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. Biermagnaat Freddy Heineken wordt in 1983 ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Deze jonge criminelen, die elkaar al van jongs af aan kennen, sluiten Heineken twee weken lang op in een Amsterdamse loods.

De Heineken Ontvoering is onderdeel van het CinemaPlus programma van bioscoop Utopolis. Cinema plus is een heerlijke filmmiddag voor iedereen die de 50 jaar nadert of al ouder is, maar zich nog jong van geest voelt. Wij presenteren u een aanbod van de mooiste films uit het heden en verleden. Hang u jas op in onze garderobe en neem plaats in onze gezellige foyer. Bakkerij Jongerius trakteert u op iets lekkers en Utopolis biedt u een warme drank aan. Tijdens de voorstelling wordt het volume ingesteld op een lager niveau en kunt u genieten van een prachtige film. Een middagje film was nog nooit zo gezellig!

De Heineken Ontvoering is te zien op donderdag 1 november. Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van Utopolis, of via hun reserveerlijn: 079 33 00 366

BUITENFESTIVALSpannend winkelen in het Stadshart

Het Stadhuisplein wordt evenals in 2011 omgetoverd tot een “griezelig” en “spannend” plein. En op en rond dit plein vindt weer van alles plaats. Griezelplaats, Schminkstad, The Skeletons, de Ballonnenstand, Merlijn & De Magische Draak en Magische Draak Fang zijn te vinden in het Stadshart. Ook kan men de Pompoenmannetjes tegenkomen. Ze zijn vrolijk, speels en soms een tikkeltje ondeugend. Natuurlijk mag Pumpkin Plaza ook deze keer niet ontbreken. Een workshop, waarbij van oranje pompoenen best wel enge pumpkin monsters worden gemaakt. Wel een behoorlijke klus, dus jonge kinderen mogen door hun ouders geholpen worden. Ook op het Promenadeplein valt veel te beleven. Dit wordt geheel ingericht als Heksenplein. Er wordt een Heksenhut geplaatst, heksen vertellen verhaaltjes, knutselen met de kids, brouwen Heksenthee en doen spelletjes met de kinderen.

Het volledige uitgebreide programma is te vinden op de website www.thrillerfestivalzoetermeer.nl en de toegang is uiteraard gratis.

Page 5: Festivalkrant ThrillerFestival Zoetermeer 2012

THRILLING TALESTheater naar Roald Dahl

Het Erasmus College maakt dit jaar voor het vierde achtereenvolgende jaar een geheel eigen, speciaal voor het festival gemaakte voorstelling.

In een flitsende show van vijf kwartier zal een aantal van de meest beroemde verhalen van Roald Dahl voor het voetlicht worden gebracht. Het publiek wordt bij binnenkomst opgesplitst in twee groepen en zal tijdens de voorstelling een aantal maal van lokatie wisselen. Dit betekent dat zowel in de kleine als in de grote theaterzaal van het Erasmus College delen van de voorstelling gespeeld zullen worden. In deze multimediale spektakelvoorstelling zal gebruik worden gemaakt van overweldigende video-projecties, zang, dans en natuurlijk spel. Een live-band begeleidt de voorstelling en speelt de speciaal gecomponeerde muziek. Aan de voorstelling werken ongeveer 80 Erasmianen mee.

Thrilling Tales is te zien op Donderdag 1 november in het Erasmus College en aarten voor dit evenement zijn te koop via www.thrillerfestivalzoetermeer of bij het Erasmus College.

MOORDBOEKToneelthriller vol jong talent

Het Picasso Lyceum presenteert de spannende thriller Moordboek – (A Tomb with a View) van schrijver Norman Robbins.Als de oude Mister Tomb overlijdt, blijven zijn zes kinderen niet onbemiddeld achter. Ze kunnen rekenen op zo'n slordige zeven miljoen pond en een kapitaal landhuis. Er is echter een maar, de roman schrijfster Evelyn Ash is uitgenodigd om bij de opening van het testament aanwezig te zijn. De zonen en dochters zijn hevig verontwaardigd over deze onvoorziene gast en daarnaast gunnen ze elkaar zelf het licht in de ogen niet. Welke personen overblijven als het doek valt is de grote vraag van deze spannende thriller. De cast bestaat uit tien zeer talentvolle spelers uit de bovenbouw klassen van het Picasso Lyceum.

Moordboek is te zien op woensdag 31 oktober, donderdag 1 november, vrijdag 2 november en zaterdag 3 november. Kaarten zijn te koop via het Picasso Lyceum.

NACHT VAN HET SPANNENDE VERHAALMeestervertellers in de Hoofdbibliotheek

Voor de vierde keer organiseert de bibliotheek De Nacht van het Spannende Verhaal! U neemt plaats tussen de boeken, het licht dimt en de verhalen die normaal gesproken alleen op papier staan, komen voor uw ogen en vooral oren tot leven.

Raymond den Boestert is verteller van het jaar 2012. Samen met muzikante Helga Huisjes zorgt hij voor een spannende combinatie tussen vertelkunst en muziek. Het verhaal De Nibelungen neemt u mee in een wereld vol intrige, moord en revanche.

De Nacht van het Spannende Verhaal vindt plaats op Zaterdag 27 oktober en begint om 20.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 voor leden en € 15,00 voor niet-leden. Toegang aanbevolen voor 15 jaar en ouder. Kaarten zijn verkrijgbaar in de Hoofd-bibliotheek bij de administratiebalie.

DICHTEN EN VERBEELDENHaiku's maken met Ateliers 1819

Ook dit keer zullen enkele kunstenaars, die deel uitmaken van het kunstenaarscollectief Ateliers 1819 in Rokkeveen, gratis workshops aanbieden in het kader van het Thrillerfestival.

Het enthousiasme onder de deelnemers aan de workshops van vorig jaar was zodanig groot, bij het maken van haiku’s en bijpassende schilderingen, dat Ateliers 1819 dit een goede reden vond om het te herhalen.Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Het thema van de te maken haiku’s is uiteraard de ‘thrill’ in elke betekenis van het woord. De tekst zal samen met de bijpassende schildering op hardboardplaten gezet worden door de deelnemers. Deze platen zullen in Rokkeveen en het Stadshart geplaatst worden, om daar tijdens het Thrillerfestival een week te blijven staan.

De workshops worden gehouden op vrijdag 26 oktober 2012 van 19.00 tot 22.00 uur in het NH hotel aan de Danny Kayelaan in Rokkeveen en zaterdag 27 oktober 2012 van 11.00 tot 16.00 uur in de Stadshart Passage.

TARGETInteractief sociaal mediaspel

Jij bent de hoofdrolspeler in een film met de stad als decor. Deelnemers aan Target beloven bij aanvang van het spel alleen nog maar de telefoon op te nemen voor contact met HQ. Via de telefoon krijgen ze gesproken opdrachten en proberen hun doel te bereiken. Niemand weet waar hij heen gaat, niemand weet welke opdracht hij krijgt en niemand weet of de persoon tegenover je een toevallige voorbijganger, een medespeler of een acteur is. Beleef Zoetermeer zoals je het nog nooit beleefd hebt!

TARGET wordt speciaal voor het Thrillerfestival ontwikkeld door het Digital Art Lab van het CKC en Storytellers.

Je kunt TARGET spelen op Zaterdag 27 en Zondag 28 oktober en Zaterdag 3 en Zondag 4 november. Toegangskaarten voor TARGET zijn te bestellen via www.thrillerfestivalzoetermeer.nl of bij de kassa van het CKC.

MOORD IN HET MUSEUMMoordspel! Zoek de dader in 't Oude Huys

Stadsmuseum “Het Oude Huys”is een van de oudste voor het Thrillerfestival ontwikkeld door jonge gebouwen van Zoetermeer. En met een zeer Zoetermeerse theatermakers. Speel mee en zorg dat de bijzondere geschiedenis. Twee avonden lang komt dader wordt gepakt. En zie het Stadsmuseum van een deze geschiedenis tot leven wanneer de historische hele andere kant.bewoners terugkeren naar hun woon- en werkplek. Maar er hangt onheil in de lucht en al snel valt er een Kaarten zijn te koop aan de kassa van het dode. Wie is de dader? Was het de butler met de schaar Stadsmuseum, of online te bestellen via in de bibliotheek? www.thrillerfestivalzoetermeer.nl.

“Moord in het museum” is een interactieve voorstelling, waarbij de bezoeker detective wordt. Een kruising van een spel en een voorstelling, speciaal

Page 6: Festivalkrant ThrillerFestival Zoetermeer 2012

Voorafgaand aan een voorstelling of film spannend uit eten? Of zin om u een avond te laten verrassen? Tijdens het Thrillerfestival serveren de leukste restaurants van Zoetermeer het speciale Thrillermenu.

Bij de deelnemende restaurants kunt u tussen 27 oktober en 4 november terecht voor het Thrillermenu. Het Thrillermenu kost afhankelijk van het restaurant € 25, € 35 of € 45.

Hiervoor ontvangt u een compleet driegangenmenu, vol spanning! Waarom vol spanning? Omdat u niet weet wat u krijgt! Het Thrillermenu blijft geheim tot het op uw bord ligt en kan per dag verschillen! Laat u verrassen door de culinaire hoogstandjes van de Zoetermeerse koks en leg de menukaart ter zijde. Het Thrillermenu is alles wat u nodig hebt!

Het Thrillermenu isverkrijgbaar bij de Zoetermeerse toprestaurants op deze pagina. Kijk voor de adressen op www.thrillerfestivalzoetermeer.nl

UIT ETEN GAAN WAS NOG NOOIT ZO SPANNEND

FESTIVALPARTNERS

COMMUNICATIE

THRILLERMENU

De Thrillerfestivalkrant is een extra bijlage bij De Weekkrant Streekblad voor Zoetermeer e.o. in oktober 2012

In opdracht van de stichting Thrillerfestival Zoetermeer geproduceerd door Storytellers.Foto's: Ardito Zoetermeer / Redlinefotografie / Eva van der Heijden. Interviews: Britta Ruijters. Aan de inhoud van deze festivalkrant kunnen geen rechten worden ontleend.

Page 7: Festivalkrant ThrillerFestival Zoetermeer 2012
Page 8: Festivalkrant ThrillerFestival Zoetermeer 2012