Fermie brochure 2011

24
| 1 Glansrijk de beste

description

Fermie glansrijk de beste brochure 2011

Transcript of Fermie brochure 2011

Page 1: Fermie brochure 2011

| 1

Glansrijk de beste

Page 2: Fermie brochure 2011

2 |

Page 3: Fermie brochure 2011

Onze tweede natuur

Schoonmaken, dat kun je leren. Maar de werkvloer bekijken door de ogen van een werknemer, zien wat de bezoeker van een pand ziet, dat is wat anders. Dat is een kwestie van betrokkenheid. De juiste mentaliteit. Onze mensen voelen dat aan. Het is hun tweede natuur.

Even die peuk bij de entree opruimen, een spinnenweb weghalen, een kapotte lamp vervangen, een stoel in de receptie rechtzetten, een prop papier weggooien, de bijna lege rol wc-papier opmerken.

Die extra’s horen erbij als u met Fermie in zee gaat. Die vindt u niet terug in de offerte, die ziet u terug als wij ons werk hebben gedaan. U mag ons daar altijd op aanspreken. (Wij zijn dag en nacht bereikbaar op 020 - 682 31 00.) Maar laten we eerst afspreken, dan kunt u zelf ontdekken wat Fermie voor u kan betekenen.

Page 4: Fermie brochure 2011

4 |

Afspraak is afspraak

Fermie heeft een lange geschiedenis in schoonmaken. Begonnen in Amsterdam, in 1948, met glazenwassen. De gebroeders Fermie die de toon hebben gezet: afspraak is afspraak en schoon is schoon. Tegenwoordig een professioneel geleid bedrijf met ruim 100 mensen in dienst die dag en nacht actief zijn in fabrieken, kantoorgebouwen, zorgcentra, werkplaatsen en rollend materieel.

Nog steeds zitten er Fermies in de leiding van het bedrijf. De mentaliteit van toen leeft voort, ook al zijn de omstandigheden sinds 1948 enorm veranderd. De regels van de overheid en de veranderde markt vereisen een professionele bedrijfsvoering. Fermie pakt de zaken grondig aan. Uiteraard is het groene denken en doen tot standaard verheven met eco-label reinigingsmiddelen, afbreekbare materialen en energiebesparende maatregelen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk initiatief. Fermie helpt met de reïntegratie van mensen in de arbeidsmarkt.

Met bakfietsen over de Amsterdamse grachten, dat ziet u niet meer. Tegenwoordig herkent u ons aan geschoold en attent personeel. Aan ISO- en VCA-certificaten. En vooral aan de schone en goed verzorgde gebouwen die Fermie beheert en onderhoudt en die het visitekaartje zijn van menig klant.

Page 5: Fermie brochure 2011

| 5

Page 6: Fermie brochure 2011

6 |

Schoonmaken is een verlengstuk van onze visie

‘Spaces is een nieuw kantoorconcept dat we internationaal gaan uitrollen.” Martijn Roordink is directeur van Spaces en heeft een duidelijke visie op vastgoed en dienstverlening: “We noemen Spaces wel WTC 2.0. Wij bieden de gebruikers van onze kantoren veel meer aan (zij hebben veel meer te eisen) dan gebruikelijk is in deze markt. Alles is maatwerk. Ze kunnen bij Spaces dus allemaal hun eigen schoonmaakprogramma vaststellen.’

‘In 2008 zijn we gestart met Spaces. We hebben voor Fermie gekozen, omdat zij onze maatwerkvisie delen én invullen. Zo hebben wij een ‘handyman’ van hun overgenomen, die zij blijven aansturen. Geen ander schoonmaakbedrijf doet dat.’

Page 7: Fermie brochure 2011

| 7

‘Uiteraard maken ze goed schoon en gebruiken ze duurzame middelen voor reiniging en hygiëne. Maar minstens zo belangrijk vind ik hun betrokkenheid en aanwezigheid. De mensen van Fermie zien er verzorgd uit en ze maken een positieve indruk op de gebruikers van onze kantoren.’

‘Wij zijn extreem kritisch. Afspraak is afspraak. Onze klanten eisen dat van ons en wij eisen dat van onze leveranciers. Fermie komt die afspraak vanaf dag 1 na. Ze staan open voor kritiek en ze pakken zaken kordaat op. Ook na drie jaar heb ik geen enkele reden om eens uit te kijken naar een ander schoonmaakbedrijf. Integendeel.’

‘We hebben voor Fermie gekozen, omdat zij onze

maatwerkvisie delen én invullen.’

Page 8: Fermie brochure 2011

8 |

Onmerkbaar aanwezig, merkbaar schoon

Bij ons stopt de betrokkenheid bij onze klanten niet om 5 uur ’s middags. Om te beginnen werken diverse schoonmakers juist in de nachturen, bijvoorbeeld om het rollend materieel van het openbaar vervoer te reinigen. Daarnaast is Fermie gewoon 24 uur per dag bereikbaar. Klanten rekenen daarop en wij voelen ons daar prettig bij.

Bij het uitbrengen van een offerte kijken we eerst goed rond. Opdrachtgevers willen een schone werkruimte, maar er zo weinig mogelijk van merken. Wat zijn de mogelijkheden om daarop in te spelen? Wat is de logistiek? Wanneer werken mensen, wanneer pauzeren ze? Uit een proefdag of een proefwassing blijkt al snel hoe het beter kan, schoner, en tegen lagere kosten.

Veel facility managers denken te weten wat er speelt bij schoon-maakwerk, maar hun beeld is vaak eenzijdig, gebaseerd op hun eigen bedrijf. Langdurige ervaring in veel verschillende branches stelt ons in staat voor elke situatie de beste oplossing te bedenken. We werken met normtijden en kunnen onze maandfactuur volledig uitsplitsen. Dat geeft u meer inzicht in de kosten, en in onze prestaties. Fermie heeft veel bedrijven die al jarenlang klant zijn.

Page 9: Fermie brochure 2011

| 9

Klanten rekenen daarop en wij voelen ons daar prettig bij.

Page 10: Fermie brochure 2011

10 |

Schoonmaak en onderhoud gebouwen

Schoonmaken houdt meer in dan het reinigen van gebouwen en werkplekken. De aard van de vervuiling en de werktijden van uw personeel vragen om een afgestemd schoonmaakplan. Inspelen op uw situatie en logistiek levert per definitie maatwerk op. U krijgt tips om zelf een bijdrage te leveren aan een schone werkomgeving. En wij blijven continu alert op mogelijke verbeteringen.

Wat niet vies is, hoeven we ook niet schoon te maken en levert u direct een kostenbesparing op. Als wij overdag aanwezig zijn stimuleert dat uw personeel hun werkruimte schoner te houden. En het scheelt u kosten voor verwarming, verlichting en beveiliging in de avonduren. Bovendien bent u flexibeler, want u kunt onze schoonmakers ter plekke ander werk laten doen, als de situatie daarom vraagt.

Page 11: Fermie brochure 2011

| 11

“Doen jullie dat ook?”, krijgen we vaak te horen. Het gaat dan om het herstellen van een gebroken ruit of gevelonderhoud waar-door het schilderwerk van kozijnen, dakgoten en houtwerk langer meegaat. Een aantal van onze mensen is bij klanten aan het werk als ‘handyman’ of conciërge en doet klein technisch onderhoud (lamp vervangen, bladeren opruimen).

Onmerkbaar aanwezig, maar merkbaar schoon. Zo doen wij ons werk.

Page 12: Fermie brochure 2011

12 |

‘We proberen voor iedereen een

vertrouwde werkplek te creëren.’

Page 13: Fermie brochure 2011

| 13

‘Ik ben een rechtstreekse afstammeling van de oprichters en al sinds 1976 bij de firma werkzaam. In de eerste jaren verrichtte ik allerlei administratief werk. Later is het accent verschoven naar het personeelswerk.

Mensen moeten passen bij onze organisatie en cultuur. Daar hechten we bij Fermie veel waarde aan. Het gaat om instelling, uitstraling en verzorging. Mensen werken op locatie bij de klant in werkkleding van Fermie. Ze zijn dus duidelijk herkenbaar. Dat betekent dat ze hun werk goed moeten doen, maar ook met plezier. We leiden onze mensen zelf op en begeleiden hen ‘learning on the job’. Fermie is een erkend leerbedrijf. Veel medewerkers zijn in vaste dienst, in onze branche best bijzonder. Met een actief verzuimbeleid proberen we voor iedereen een vertrouwde werkplek te creëren en de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen.

Sinds enige jaren werken wij nauw samen met Justitie en reïntegratiebedrijven om mensen met een afstand tot de arbeids-markt weer een kans te geven. Dat stelt hoge eisen aan deze mensen, maar ook aan ons. We voelen ons verantwoordelijk voor hun motivatie en kansen. Het is onze bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Als personeelsmanager geeft het mij veel voldoening wanneer ik zie dat mensen de draad oppakken en zich in ons familiebedrijf thuis voelen.’

Peter Fermie, P & O

Schoonmaken is mensenwerk

Page 14: Fermie brochure 2011

14 |

Reinigen en onderhoud vervoer

Het reinigen en onderhouden van bussen, trams, metro’s, personenauto’s en bedrijfswagens is een bijzondere tak van Fermie. De ponten en de draagvleugelboten van Connexxion behoren daar ook toe. We hebben garagebedrijven, autodealers en verhuurbedrijven, transporteurs, leasemaatschappijen, wagen-parkbeheerders en openbaarvervoerbedrijven als klant.

We houden ons dagelijks (dag én nacht) bezig met reinigen, klein onderhoud en rijklaar maken van bijvoorbeeld autobussen. Dat omvat ook het uitvoeren van technische controles en het aanvullen van vloeistoffen, zodat het rollend materieel dagelijks schoon en goed onderhouden de weg op kan.

Page 15: Fermie brochure 2011

| 15

Met onze mobiele bus & truckwash kunnen wij op iedere locatie en elk tijdstip (24/7) uw bus, vrachtwagen of bakwagen reinigen. Exterieur, interieur en laadruimte krijgen een grondige reinigings-beurt. Laadruimtes desinfecteren we met de voorgeschreven reinigingsmiddelen, conform de huidige HACCP-normen.

Een ander specialisme is het reinigen, wassen en poetsen van het exterieur en de bekleding van personenauto’s. Rooklucht en andere geuren verdwijnen na een ozonbehandeling. De laklaag van nieuwe en gebruikte auto’s krijgt een lakverzegeling, uiteraard met garantie. Nieuwe voertuigen maken wij klaar voor de showroom, inclusief het vervangen van de af-fabriek beschermlaag door een waslaag. U ziet, vrijwel elk type wegvervoer en reizigersvervoer is bij Fermie in vertrouwde handen.

We houden ons dag én nacht bezig met reinigen, klein

onderhoud en rijklaar maken.

Page 16: Fermie brochure 2011

16 |

‘Als een klant een “Mien Dobbelsteen”

nodig heeft, dan zorgen we daarvoor.’

Page 17: Fermie brochure 2011

| 17

Tom Fermie, rayonleider

Schoonmaken is een beleving

‘Intensief klantcontact is de beste manier om het bij een klant schoon te houden. Wanneer je als bedrijf besluit om het schoonmaken uit te besteden, wil je er ook zo weinig mogelijk last van hebben. Wij nemen die verantwoordelijkheid over en dat betekent dat ik er vaak moet zijn. Ik leer dan het bedrijf kennen, hun gewoontes, hun behoeften. En dat stem ik weer af met onze voormannen en -vrouwen en medewerkers.

Schoonmaken is bij ons een kwestie van teamwork en communicatie met de klant. Als er iets speelt, ga ik altijd langs om problemen voor te zijn of klachten op te lossen. Ik kom bij advocaten kantoren, maar ook bij een oliefabriek. De situatie is per locatie volstrekt verschillend. De manier waarop een ruimte eruit ziet, hoe het er ruikt, hoe men er functioneert, draagt enorm bij aan de sfeer. Met onze schoonmakers bespreek ik dan hoe we daaraan kunnen bijdragen.

Schoonmaken is een beleving. Als wij bij een nieuwe klant een tijdje aan de slag zijn, realiseert men zich welke meerwaarde Fermie levert: “Zo kan het ook.” Je moet wel alert blijven en er bovenop zitten. Dus als een klant een “Mien Dobbelsteen” nodig heeft, dan zorgen we daarvoor.’

Page 18: Fermie brochure 2011

18 |

Groen is schoon Schoon is groen

De schoonmaakwereld is bij uitstek de wereld van aandacht voor het milieu. Bij Fermie is die aandacht vanzelfsprekend. Vandaar het uitgebreide assortiment milieuvriendelijke materialen, van sanitairreiniger tot en met de handzeep. Papier en afvalzakken zijn van afbreekbaar materiaal. Reinigingsmiddelen zijn volledig afbreekbaar en hebben een Europees Ecolabel, het bewijs van een lage milieubelasting. Speciale doseersystemen en afvalrecycling voorkomen verspilling.

Duurzaam schoonmaken is

bij ons geen loze kreet.

Page 19: Fermie brochure 2011

| 19

Milieuvriendelijke materialen en systemen vormen het begin. Er zijn meer besparende maatregelen mogelijk. Dagschoonmaak scheelt verlichtings- en verwarmingskosten in de avonduren. En natuurlijk zamelen wij afval gescheiden in.

Voor het reinigen van rollend materieel hebben we een mobiele bus & truckwash. Een mobiele zuiveringsinstallatie zuigt het waswater af, dat pas na de zuivering van het water op het riool wordt geloosd. Dit proces voldoet volledig aan de huidige milieueisen.

Duurzaam schoonmaken is bij ons dus geen loze kreet. Wanneer wij voor u aan de slag gaan, nemen we alle mogelijke milieu-beschermende maatregelen met u door, zodat ook u een duurzaam (schoonmaak-)beleid kunt voeren.

Page 20: Fermie brochure 2011

20 |

‘Ons productieproces levert veel stof op, maar zelfs de koffieautomaten zijn schoon. Dat noem ik nou een schoonmaakplan op maat.’ Peter Meijerink, Plantmanager Struyk Verwo Infra

‘Dankzij Fermie rijden er schone trams tussen Utrecht CS en Nieuwegein en IJsselstein.’Erik Sprengers, Wagenparkbeheerder Bestuur Regio Utrecht

‘Wij hebben niet zo’n groot kantoor, maar desondanks geeft Fermie ons het gevoel dat wij een belangrijke klant zijn. Ze leveren prima werk, denken goed met ons mee en pakken al onze wensen en vragen snel op.’ Peter Kramer, directeur Concredis

Page 21: Fermie brochure 2011

| 21

‘Fermie heb ik zien groeien van dertien in een dozijn naar een uiterst professio-nele organisatie waar een afspraak een afspraak is. Dat kom ik in de facilitaire dienstverlening nog maar zelden tegen.’ Jaap Taal, Sectorhoofd HTM Wagenparkservice

‘Van schoonmaak tot groenvoorziening, van beveiliging en vuilnisafvoer tot raambewassing. Alles wordt ons uit handen genomen en wij hebben er geen omkijken naar. Fermie houdt ons goed op de hoogte en reageert snel als we vragen hebben. Fermie is echt onze facilitaire partner.’Peter Bos, Directeur Canon

‘Wij hebben al zo’n 35 jaar een partnership met Fermie. Uiteindelijk draait zakendoen om kwaliteit, service en vertrouwen.’Olaf Breukers, Vestigingsmanager Autovroon

Page 22: Fermie brochure 2011

22 |

‘We zijn allemaal vakidioten.’

Page 23: Fermie brochure 2011

| 23

Edwin van Hemert, directeur

We zijn allemaal vakidioten

‘Fermie is gestart in 1948. We zijn in de loop der jaren gestaag gegroeid, bijvoorbeeld door klanten als het GVB (openbaar vervoer Amsterdam) dat haar rollend materieel door ons liet reinigen. Begin 2000 veranderde de markt. Wij willen niet alleen op prijs concurreren, dus is een professionaliseringslag ingezet. Fermie is in Amsterdam al jaren een toonaangevend bedrijf en dat willen we blijven.

Fermie heeft veel kennis en ervaring in huis en een groot netwerk. Slagvaardig opereren en klanten maximale aandacht geven zijn echte speerpunten. Ik spreek regelmatig met klanten om te horen hoe het gaat en wat er beter kan. Mensen waarderen dat, ook onze eigen mensen. Gunnen is in deze branche belangrijk, dus moeten we op en top betrouwbaar zijn.

Ik werk al jaren in de facilitaire dienstverlening en sinds 2006 bij Fermie als directeur. Fermie spreekt mij aan omdat we een professioneel familiebedrijf zijn. Ik durf gerust te stellen dat wij allemaal vakidioten zijn. Daar is niets mis mee. Ik voel me er juist bij thuis. Fermie is als het afwasmiddel Dreft: herkenbaar, heel goed en ogenschijnlijk duur, maar niet per scheutje. Maak maar een afspraak met ons. Kunt u zelf zien wat Fermie voor ú kan betekenen.’

Page 24: Fermie brochure 2011

Maak maar een afspraak met ons. Kunt u zelf zien wat Fermie voor ú kanbetekenen.

T (020) 682 31 [email protected]