Expeditie ict magazine 2015

32
www.expeditie-ict.nl Jaargang 1 I Nummer 1 I December 2015 De Expeditieleiders Alle bijeenkomsten in beeld Onderzoek Conclusr: ‘Markt wil Convergentie-reseller’ Expeditie-plannen 2016 Terugblik op 2015

description

 

Transcript of Expeditie ict magazine 2015

www.expeditie-ict.nl

Jaargang 1 I Nummer 1 I December 2015

De Expeditieleiders

Alle bijeenkomsten in beeld

Onderzoek Conclusr: ‘Markt wil Convergentie-reseller’

Expeditie-plannen 2016

Terugblik op 2015

NEVER STOP EXPLORING

www.expeditie-ict.nl

5 Interview Expeditieleider Robert de Jager - Dean Connect9 Interview Expeditieleider Giuseppe Levatino - SpeakUp15 Interview Expeditieleider Paul Kloos – SDC Group20 De Expeditie in Cartoons

22 Reseller-onderzoek Conceptsales25 Interview Expeditieleider Pieter van Eldonk - BusinessCom28 Expeditie ICT in 201630 Het laatste woord Jeroen Smits

www.expeditie-ict.nl

Expeditie ICT in 2015Terugblik op alle bijeenkomsten

Onderzoek:Eindmarkt wil Convergentie

ResellerPagina 10

Pagina 6 / 12 / 18 / 26

ExpEDItIE ICt 2015 3

2015 gaat de boeken in als het jaar waarin Expeditie ICT het levenslicht zag. Expeditie ICT is het netwerkplatform voor het Nederlandse ICT- en Telecom-partnerkanaal. Het woord ‘Expeditie’ staat voor de ontdekkingsreis die wij als ICT-branche af moeten leg-gen met als eindbestemming de klant.

Waarom dit netwerkplatform? Het is voor business partners en voor iedereen in de ICT-branche een flinke uitdaging om in het spoor te blijven van de eindklant en om diens eisen en wensen in te kunnen blijven willigen. De technologische mogelijkheden nemen toe, net als de roep in het MKB om een trusted advisor.

Als branche is het dus pure noodzaak om de koppen bij elkaar te blijven steken. De behoefte om met collega-ondernemers te klankborden is in het resellerkanaal groter dan ooit.

Dat is de reden van de start van Expeditie ICT. En we staan nog maar aan het begin: achter de schermen wordt hard gewerkt aan het uitbouwen van het netwerk met par-tijen uit telecom én IT die als gemene deler het leveren van communicatietechnologie hebben.

Dit magazine is bedoeld als terugblik op het eerste levensjaar van Expeditie ICT, waarbij we ook een groot dankwoord uit willen spreken richting de Expeditieleiders SpeakUp, Dean Connect, SDC & Unify en BusinessCom & Mitel die dit platform mede dragen.

Never stop exploring!

Team Expeditie ICTDaisy van Diejen en Sef Heldens

4 ExpEDItIE ICt 2015

Expeditie ICT is hét netwerkplatform voor resellers in Telecom en ICT. De aangesloten leden gaan tijdens de bijeenkomsten een reis aan om de ware wensen van de klant van morgen te ontdekken. Het netwerkplatform wordt ondersteund en gedragen door de expeditieleiders. Hier stellen wij u voor aan expeditieleider Dean Connect.

Expeditieleider Dean Connect

Waarom ondersteunt Dean Connect Expeditie ICT?Robert de Jager, directeur van Dean Connect: “Dean Con-nect ondersteunt heel graag een initiatief waarbij telecompro-viders en business partners samen en met elkaar op basis van openheid en fairplay communiceren.”

Expeditie ICT heeft als doel resellers succesvol-ler te maken. Waarom spreekt dit jullie aan?“Dean Connect hecht veel waarde aan het partnerkanaal en Dean Connect heeft een enorme passie voor het partnerka-naal, daar liggen onze roots ook. Het partnerkanaal verdient het als geen ander om meer succes te hebben.”

Een belangrijk onderdeel van Expeditie ICT is dat business partners elkaar ontmoeten om te klankborden. Waarom is dat belangrijk?“De ontwikkelingen volgen zich in razendsnel tempo op. Wij vinden het erg belangrijk dat resellers op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en met elkaar hierover praten.”

Expeditie ICT deelt informatie uit de eindmarkt op de bijeenkomsten. Wat hoop jij dat resellers hier van opsteken?“Op deze manier krijgen resellers een beter beeld van de markt. Hier is veel behoefte aan, omdat de markt snel verandert.”

Waarom moeten resellers zich bij dit platform aansluiten?“Naar mijn mening zou voor business partners de hoofdre-den van aansluiten bij Expeditie ICt toch vooral de eind-marktkennis moeten zijn. Dat is een belangrijke factor om beter te kunnen opereren in de markt.”

ExpEDItIE ICt 2015 5

Tekst: Sef Heldens

Expeditie ICT – De reis is begonnen!

Het nieuwe netwerkplatform Expeditie ICT is eind april van start gegaan op scoutingterrein De Mineursberg. Ruim 80 resellers, vendors en operators waren aanwezig bij de Kick Off-bijeenkomst. Daarmee startte tevens de ontdekkingsreis van resellers en vendors uit het ICT-kanaal naar de wensen van de klant van morgen.

‘Never Stop Exploring’ is de ondertitel van Expeditie ICt. We moeten niet de fout maken om te denken dat we precies weten wat er bij onze klanten speelt. We moeten nieuwsgierig blijven, en blijven leren; van de markt en van elkaar. Speciaal voor resellers die dit snappen en die zien dat de zakenwereld aan het veranderen is, is het net-werkplatform Expeditie ICt opgezet: een netwerkplatform waar vendors en vooral resellers uit telecom en It elkaar vier keer per jaar ontmoeten om te ontdekken waar hun huidige klant en de klant van morgen zich bevindt.

Op de eerste bijeenkomst was het letterlijk voeten in de klei. Middenin het bos werden de presentaties gegeven aan de expeditieleden. Een select gezelschap resellers was zelfs de avond ervoor al op het basiskamp neerge-streken om volledig in de juiste expeditiesfeer te raken.

Een van de speerpunten van deze eerste expeditie-etap-pe was de presentatie van het Expeditie ICt Eindmarkt Onderzoek, uitgevoerd door Conclusr Research. De aanwezigen kregen een overvloed aan marktcijfers uitgestort die verderop in het jaar uitgediept en aangevuld gaan worden: hoe staat het met vast-mobiel convergen-tie in de eindmarkt, waar liggen kansen voor de resellers, welke verticals zijn klaar voor UC, welke eisen heeft de ICt-beslisser ten opzichte van zijn leverancier?

In de volgende presentatie werd door peter Vos, marketingconsultant van Conceptsales juist het vizier op de reseller zelf gericht: hoe staat het met diensten-ontwikkeling, waar lopen resellers vast en hoe ontwikkel je winstgevende diensten? Ondersteund door cijfers uit eigen onderzoek gaf hij een goed beeld van de heden-daagse uitdagingen van het kanaal. Vervolgens gingen de aanwezigen onder aanvoering van de expeditieleiders SpeakUp, Dean Connect en SDC Group/Unify in kleinere groepen aan de slag met de geboden marktinformatie. De opdracht: zet een compleet nieuw resellerbedrijf neer.

De input van de expeditieleden is samen met de uitslagen van het Eindmarkt- en het reselleronderzoek gebruikt om de Routekaart van Expeditie ICt vorm te geven; de blauwdruk voor de overige bijeenkomsten in 2015. Deze eerste bijeenkomst werd in stijl afgesloten met netwerk-borrel inclusief Afrikaanse verrassingsact.

Bijeenkomst 1: 29-04-2015

6 ExpEDItIE ICt 2015

I Redactie

Expeditie ICT – De reis is begonnen!

ExpEDItIE ICt 2015 7

Redactie I

+

+

+

SDC Group is distributeur van hoogwaardige communicatieoplossingen

voor het midden- en kleinbedrijf. Als specialist in de producten en diensten

van Unify, Gigaset, Voiceworks en additionele kwaliteitsmerken bieden

we slimme bouwstenen in bedrijfscommunicatie.

www.sdcgroup.nl

SDC Group Connecting your business

Expeditie ICT is hét netwerkplatform voor resellers in Telecom en ICT. De aangesloten leden gaan tijdens de bijeen-komsten een reis aan om de ware wensen van de klant van morgen te ontdekken. Het net-werkplatform wordt ondersteund en gedragen door de expeditieleiders. Hier stellen wij u voor aan expeditieleider SpeakUp.

Waarom ondersteunt SpeakUp Expeditie ICT?Giuseppe Levatino, commercieel manager bij SpeakUp: “Het is niet de kunst om vakgenoten en resellers te treffen

op events. Vaak draait het daar alleen om elkaar te zien en bij te praten over de afgelopen

tijd en hoe het in de business gaat. Veelal gebeurt dit met een bepaalde geslotenheid. Men laat nooit het achterste van de tong zien of men durft niet openlijk te praten over de moeilijk- en mogelijkheden die men tegenkomt. Bij Expeditie ICt draaien we het verhaal juist om. Daar staat de klant en de achterliggende behoefte centraal. Openheid en crea-tiviteit krijgen hier maximaal de gelegenheid. Het platform biedt een mogelijkheid om gedachtes uit te wisselen omdat iedereen voor hetzelfde onderwerp aanwezig is. Het feit dat tBM echt de moeite neemt om hierin gamechanger te zijn, is voor SpeakUp de reden om dit initiatief te ondersteunen als Expeditieleider.”

Expeditie ICT heeft als doel business partners succesvoller te maken. Waarom spreekt dit jullie aan?“De samenwerking met partners is een onderdeel van het DNA en de go-to-market-strategie van SpeakUp. Het onder-

houden van een lange termijn relatie met onze eindklanten is voor SpeakUp essentieel bij het leveren van een uitstekende service, via de partner. We vinden het daarom belangrijk om een professionele samenwerking aan te gaan met onze part-ners en op deze wijze het werkveld van de eindklant volledig te begrijpen. Een relatie, zakelijk of privé, wordt gecreëerd door middel van communicatie en wederzijds vertrouwen. Door onze partner het vertrouwen te geven en onze jaren-lange ervaring te delen met de partner, is hij in staat om te excelleren en een goede maar bovenal gedegen oplossing te bieden aan de eindklant.”

Een belangrijk onderdeel van Expeditie ICT is dat resellers elkaar ontmoeten om te klankbor-den. Waarom is dat belangrijk?“Het klankborden is belangrijk omdat de partner moet snappen wat de dagelijkse business en primaire processen zijn van de eindklant, voor zover de partner dit nog niet weet. Waar gaat de markt waarin de eindklant zich begeeft naar-toe? Wat zijn daar de mogelijkheden en bedreigingen? En waar gaat de partner maar ook SpeakUp de toegevoegde waarde leveren? De ontwikkelingen in de technologie - zowel qua hardware als software - gaan enorm snel. Als je geen verdieping toepast in de business van de eindklant, blijf je een mogelijk achterhaalde ‘bulk-oplossing’ leveren en ben je niets anders dan de ‘Snickers bij de kassa’. Voor je het weet ben je vergeten.”

Expeditie ICT deelt informatie uit de eindmarkt op de bijeenkomsten. Wat hoop jij dat resellers hier van opsteken?“Ik hoop natuurlijk dat de partner een bevestiging krijgt van wat hij zelf al ervaart in de dagelijkse praktijk. Daarnaast ben ik van mening dat de partners die mogelijk nog zoekende zijn, tijdens deze sessies inspiratie opdoen. Dit stelt hen in staat om samen met hun leverancier te werken aan een hernieuwde relatie met hun nieuwe- en bestaande klantengroep. Niemand weet hoe telecom en ICt er over een aantal jaar uitziet. Het minste wat je kunt doen is jezelf openstellen voor deze informatie.“

Expeditieleider SpeakUp

ExpEDItIE ICt 2015 9

Redactie I

Erg mobiel

Kostenbesparing

Cloud in gedachten

Wil één dienstverlener voor IT en Telecom

Ziet vast en mobiel straks als één geheel

Is klaar voor geïntegreerde diensten (voice & data)

Wil eenvoud en ontzorging

Vraagt om VaMo

Technologisch is de convergentie van IT en Telecom al jaren een feit. Hoewel nog niet alle resel-lers ‘geconvergeerd’ zijn, volgt een groot deel van het partnerkanaal die ontwikkeling en haalt ontbrekende kennis van IT danwel Telecom in huis. Op de eerste bijeenkomst van Expeditie ICT werden onderzoeksresultaten van Conclusr Research gedeeld waaruit blijkt dat nu ook aan vraagzijde de roep om convergentie toeneemt: bedrijven willen steeds vaker één aanbieder van telecom en IT.

De hoofdconclusie zoals gebracht op de eerste bijeenkomst van Expeditie ICt. Op basis van onderzoeksgegevens van Conclusr.

10 ExpEDItIE ICt 2015

Convergentie tussen It- en telecomresellers begint geleidelijk aan niet meer de uitzondering te worden, al is het nog niet de regel. Zowel aanbodgedreven (resellers zoeken naar toegevoegde waarde in een segmentoverstij-gend aanbod) als vraaggedreven (klanten willen niet meer allerlei leveranciers over de vloer) groeit het aantal aanbie-ders dat in ieder geval een aantal elementen uit zowel de telecom- als It-kant combineert in zijn aanbod.

De vraagkant begint langzaam toe te nemen qua belang voor deze geleidelijke convergentie. Het blijkt uit een toenemend aantal onderzoeken, niet alleen van dat van Conclusr maar ook van marktonderzoeksbureau Canalys en softwareleverancier Odin, dat een toenemend aantal MKB-organisaties liever één aanbieder en één factuur wil. In het SoHo-segment zoeken de meeste organisaties zelf hun weg voor de vaak minder complexe oplossingen. Enterprises hebben meestal zelf al enige kennis in huis om convergente oplossingen te vinden. Het MKB zit hier tussenin: zij zoeken vaak complexere oplossingen maar hebben niet de kennis en tijd die er op enterpriseniveau vaak wel aanwezig is.

Meer doen met minderUit het onderzoek van Conclusr dat gepresenteerd is op netwerkplatform Expeditie ICt komt heel duidelijk naar voren dat steeds meer organisaties er voor kiezen om met minder organisaties, het liefst één, in zee te gaan om hun telecom- en It-zaken te regelen. Convergentie vanuit vraagzijde dus. Een opvallende ontwikkeling, aangezien It en telecom ondanks al het geroep over convergentie van It en telecom zeker aan de aanbodzijde nog lange tijd goeddeels gescheiden werelden waren. Bijna 70 procent

van alle ondervraagde organisaties van klein tot groot geeft aan dat voor hen de stelling ‘Wij willen onderhoud van It en telefonie zoveel mogelijk bij 1 partij neerleggen’ (zeer) van toepassing is.

Opvallend is volgens Ruud Alaerds van het onderzoeks-bureau verder dat niet alleen kleinere aanbieders het liefst voor one-stop-shopping gaan, maar ook grotere organisaties. “Normaal zijn dit organisaties waar toch eni-ge telecom- en It-kennis aanwezig is en waar men liever voor specialisten gaat. Maar ook hier is de trend zichtbaar van kiezen voor één aanbieder.”

Telecom groeit naar IT toeHoewel het niet keihard te meten is, zijn er volgens Alae-rds wel argumenten ter onderbouwing van deze trend. telecom groeit zoals bekend steeds meer naar It toe, nu vaste telefonie als hosted of cloud-VoIp steeds meer een Ip-applicatie wordt die gewoon over een dataverbinding loopt. De komende jaren zal dit met het gebruik van Voice over LtE (VoLtE) ook voor mobiele telefonie steeds meer gaan gelden. Deze ontwikkeling maakt telecom meer tot een It-segment, steeds meer It-aanbieders stellen dat ze dit er ook bij kunnen doen. “Daaraan gerelateerd zie je dat de telefoniemanager simpelweg verdwijnt. telecom werd altijd als iets vanzelfsprekends gezien dat gewoon door een facilitymanager geregeld kon worden. Die beschikte over een eigen budget en besliste vooral op basis van kosten. De vraag vanuit de business verandert echter omdat beslissers steeds meer kijken naar het nut van It voor businessprocessen en telefonie als onderdeel daarvan zien. telefonie wordt daarom steeds meer mee-genomen in It-beslissingen.”

ExpEDItIE ICt 2015 11

Tekst: Sef Heldens

Bijeenkomst 2: 24-06-2015

In het brein van de klant

Op de tweede bijeenkomst van 2015stond in het historisch GeoFort het brein van de klant centraal. Customer Journey, The Brain Game, de Klant Wasstraat en Neuromarketing kwamen aan bod.

Na de eerste etappe van Expeditie ICt – eind april in de bossen van het Brabantse Reek – was het 24 juni het moment om de volgende stap te zetten richting eindbestemming De Klant. Hersenen stonden op het inhoudelijke menu: die van de klant welteverstaan. Hoe maakt hij beslissingen? Hoe ziet de klantreis eruit? Op het nieuwe basiskamp het GeoFort in Herwijnen kregen alle expeditieleden vijf powersessies rond dit thema. paul Hassels Mönning van DutchmarQ vertelde alles over de Customer Journey, Sergio Romijn van Engaged Marketing nam de expeditieleden mee in de wondere wereld van neuromarketing en bedrijfspsycholoog Ilja Starrovsky opende vele ogen met de interactieve sessie

De Klantwasstraat. In de interactieve quiz the Brain Game (geleid door Daisy van Diejen van tBM) en het Klantendoolhof konden de expeditieleden, die voor de gelegenheid in vijf groepen waren verdeeld, laten zien uit welk hout ze gesneden waren op het gebied van klantkennis en koersbepaling.Expeditie ICt staat voor back to basic, vandaar dat het avondmaal gereedgemaakt werd op de barbecue. Dag-voorzitter Jeroen Smits sloot de inspirerende dag af met de bekendmaking van de eerste en tweede plaats voor de groepen die het best scoorden bij de opdrachten.

12 ExpEDItIE ICt 2015

Bijeenkomst 2: 24-06-2015

In het brein van de klant

ExpEDItIE ICt 2015 13

de telecom operator die het anders gaat doen

wenst je prettige feestdagenen een fantastisch 2016

waarin je bereikbaar kunt zijn zoals jij wilt

Expeditie ICT is hét netwerk-platform voor resellers in Te-lecom en ICT. De aangesloten leden gaan tijdens de bijeen-komsten een reis aan om de ware wensen van de klant van morgen te ontdekken. Het netwerkplatform wordt onder-steund en gedragen door de expeditieleiders. Hier stellen wij u voor aan SDC Group dat samen met Unify expeditielei-der is.

Waarom ondersteunen SDC en Unify Expeditie ICT?paul Kloos, directeur SDC Group: “Wij willen graag de brug slaan tussen eindgebruiker en kanaal. Omdat wij soms het idee hebben dat die twee van elkaar aan het vervreemden zijn of elkaar niet begrijpen. Het hele kanaal praat in termen van Unified Communications terwijl de meest gebruikte zoekterm op Google nog steeds telefooncentrale is. Het ver-vreemden wordt steeds concreter: de werkelijke behoeftes van de eindklant worden vergeten en vaak worden produc-ten gemaakt door mensen die nog nooit een klant gezien hebben. Het is de uitdaging voor dealers om die producten te vertalen naar behoeftes van de klant en de taal te spreken van de eindgebruiker. Expeditie ICt kan daarbij helpen.”

Expeditie ICT heeft als doel business partners succesvoller te maken. Waarom spreekt dit jullie aan?“In eerste instantie is dat het DNA van SDC waar partnership en het succesvoller maken en ondersteunen van partners altijd belangrijk is. Met het eindmarktonderzoek kunnen onze resellers nog beter aansluiting houden in de markt.”

Een belangrijk onderdeel van Expeditie ICT is dat resellers elkaar ontmoeten om te klankbor-den. Waarom is dat belangrijk?“Omdat ze toch altijd een heleboel van elkaar kunnen leren: werkwijzen, methodieken. Daarvoor moet men wel bereid zijn om kennis te delen. Ik merk dat die bereidheid er is on-der resellers. Bij onze eigen partner-events zien we gewoon dat dat gebeurt. De bindende factor is dat iedereen in de-zelfde branche zit en daar zijn brood wil verdienen. Daarom staat men open voor suggesties van anderen.”

Expeditie ICT deelt informatie uit de eindmarkt op de bijeenkomsten. Wat hoop jij dat resellers hier van opsteken?“Ik hoop dat resellers hierdoor hun propositie beter kunnen laten aansluiten op de behoefte in de markt, dat ze daardoor succesvoller worden en dus betere resultaten boeken. Het draait erom om nog beter uit te vinden waar de behoeftes in de eindmarkt liggen.”

Waarom moeten resellers zich bij dit platform aansluiten?“Naar mijn mening zou voor business partners de hoofdre-den van aansluiten bij Expeditie ICt toch vooral de eind-marktkennis moeten zijn. Dat is een belangrijke factor om beter te kunnen opereren in de markt.”

Expeditieleider SDC & Unify

ExpEDItIE ICt 2015 15

Redactie I

Ad Boelens Bober ICT

Leon van der Pluijm Telepuls

Bianca Traa Yes Telecom

Dick Dompeling Zetacom

Ferry Theunissen SDC Group

Gijs Legemaat Dynamate Groep

Hessel Swartjes Mtel

Jasper den Hartog Zetacom

Alex Bos TachYons

Bob Boekema The Backbone Company

Dimmen Wesdijk Helder Telecom

Floris van Amerongen MBC

Giuseppe Levatino SpeakUp

Iebele Otten Eilie Telecom

Jeroen Karel Dean Connect

Alex Veldkamp TSV Groep

Carmine Barberio i4IP

Dominique Kneepkens Dean Connect

Frank Caris Dean Connect

Han-Michiel Verroen Spie ICS

Ivo Goergen Kreuze Telecom

Jeroen Nauta Yes Telecom

Andor Hendriks Telecombinatie

Caspar Hendriks Unify

Ed Jans Nextel

Frank van der Kolk - Kolk & Dijk ICT Tele-communicatie

Hans Peters

Ivo van Herwaarde CanConnect

André Scheffel Array ICT

Cees Rutten Mitel

Edwin van Buren Crystal net-works

Fred Doeland Triple P

Hans Tours GROSC

Jaco Sterk Tadatel

Joost van Wijk Siphon

Antoon ter Brugge Telecom Service Oost

Chris Westland i4IP

Ellen Pelgrom SDC Group

Fred Vermeulen BusinessCom

Hans van Helderen XLNT Connect

Jan Engel Triple P

Kees van Bergeijk VDN

Aris Vink SDC Group

Clyde Anches OneXS

Eric Radstake Leertouwer

Gerard Bergsma Infopact

Hans van Mackelen-bergh CitoCom

Jan Jansen Mitel

Kor Hello Hoogenboom Van Gink

Bart Bel Bel Business Centre

Dave Stolk Dividino Group

Erik Henselmans Fiqas

Gerard Kranendonk Interphone Systems

Henk Figee Unify

Jan Top Lagarde

Latoya Ruijmgaart OneXS

Bas Baars Mitel

Dennis Beekhuizen DB Telecom

Erik Pluut AAA Telecom

Gerry van de Kerkhof BPS Interna-tional

Henk Floor Forma

Jan van Brenk Telefonade

Laurine Simkens BusinessCom

Bas Verhoeven Mtel

Dennis Bonnes Voicedata

Evert-Jan Westera Contera

Gert Jonk Alcatel-Lucent Enterprise BeNeLux

Henry Schrijver Microsign

Jan Willem Bol Addict

Leo van Schie Partner Performance

Een netwerk wordt gevormd door mensen. Op deze pagina’s het Expeditie ICT Smoelenboek van leden en aanwezigen in 2015.

16 ExpEDItIE ICt 2015

MarlonToendang Nexgen

Nick de Haas BusinessCom

Peter Vos Conceptsales

René Metz Easy Office Online

Ron Miedema Voiceworks

Tim Gruijters TechAccess

Leroy Everts Retail Synergie

Martin Wildeboer MCS

Niels van den Berg BusinessCom

Philip Lebbink Dean Connect

Rex Vermeulen Mantor

Ronald Koppelman Voclarion

Tom van Wint SITA Belgium

Linda Koop Insign.it Managed Services

Maurice Smals Trimaxx Telecom

Nils Vermeulen Score Telecom

Pieter Knijff KTG Telecom

Richard Smeets Motto

Roy Versteegh Voclarion

Ton Ketelaars Conclusr

Luuk Misseyer Com1

Maurits van den Bosch Flexcom

Patrick Balleur Dutchtel

Pieter van Eldonk BusinesCom

Richard Verweij Dufaco

Ruud Alaerds Conclusr

Victor Koopman KNNS Busi-ness Solutions

Maarten Tops BusinessCom

Melvin van der Vegte SpeakUp

Patrick Rijnbout SDC Group

Pieter van Opbergen Fasttel

Ries Stam Dean Connect

Sher Hendrix BusinessCom

Wilco Steenbergen Adfocom Au-tomatisering B.V.

Maarten van der Boon Leertouwer

Menno Zorn Conceptsales

Paul Kloos SDC Group

Remco Cuiper Saylus

Rob Fechter Voiceworks

Simon Poels POCOS

Wilco van Dijk Mitel

Marc Beems Lydis

Michel Ritmeester MaXXus Com-munications

Paul Spillekom All Connect Solutions

Remco Doeve Creaforti

Robert de Jager Dean Connect

Sjaak Blok Paree

Wim van Tol VIPcom

Marc Klein-Haarhuis Microsign

Michiel Rijnsburger ALE Nether-lands B.V.

Paul Stoffele Score Telecom

Remco Holtman Mulder Connect

Robin Slats ALE Nether-lands B.V.

Stenly Tyaskencana OneXS

Wouter Knieri Trends ICT Group

Marco de Jong Elkor Telecom & ICT

Mitchell Belgraver ICTWaarborg

Peter Boogaard Einstein ICT & Telecom

Remco Witkamp Bumicom

Robin van Leyden Combird

Susan de Steenhuijsen SB Business Communicatie

Wouter Stuivenberg Conceptsales

Alan Mens Adfocom Automatisering

Tony Goedgeluk Mondago

Marco Moen IPerity

Monique Davy Retail Synergie

Peter Ouwens MaXXus Com-munications

Rene Hochsten-bach Unify

Rogier van Nimwegen Parentix

Sylvana Piek Universit

ExpEDItIE ICt 2015 17

Expeditie ICt in teken van Liefde voor de Klant

Expeditie ICT - het netwerkplatform voor resellers en professionals in ICT en Telecom – streek voor de derde editie neer in Safaripark de Beekse Bergen. Nog steeds is de klant het centrale, inhoudelijke thema van Expeditie ICT. Eind september gingen we nog een stap verder en draai-de het om Liefde voor de Klant.

Het draait in zakendoen om onvoorwaardelijke liefde voor de klant. Dit was de stelling van Klantenluisteraar Frans Reichardt die met zijn presentatie ‘Bring back that loving feeling’ de do’s en don’ts meegaf bij hoe een klant werkelijk centraal te stellen. Interessant daarbij waren de onderzoeksresultaten van wat ICt-klanten belangrijk en onbelangrijk vinden. persoonlijke aandacht, snel reageren en afspraken nakomen staan bij ICt-klanten in de top-3 van belangrijk-heid. De top-3 van onbelangrijke zaken volgens klanten: info over producten en diensten, totaaloplossingen & techniek, de prijs.

Geheel in stijl van het liefdesthema gingen de expeditieleden in de pauze op zoek naar hun match. Onder leiding van dagvoorzitter Jeroen Smits vond daarna het Expeditie ICt Forum plaats, waarbij de aanwezigen met elkaar in discussie gingen over hoe je een klant centraal stelt en hoever je daarin moet gaan. Aan de hand van het interactieve stemsys-teem konden de expeditieleden ook digitaal hun mening geven. Zo zei 64 procent van de aanwezigen zijn klanten al centraal te stellen en vond bijna 80 procent dat klantloyaliteit nog steeds bestaat. 24 procent voelt echt onvoorwaar-delijke liefde voor zijn klanten, 34 procent niet en 44 procent ‘een beetje’. Slechts 12 procent was echt volledig op de hoogte van wat zijn klanten belangrijk vinden. De resultaten van de discussie en de samenvatting van de dag werden prachtig in beeld gebracht door live cartoonist Ronald Kronenburg.

Tekst: Sef Heldens

Bijeenkomst 3: 28-09-2015

18 ExpEDItIE ICt 2015

ExpEDItIE ICt 2015 19

Redactie I

20 ExpEDItIE ICt 2015

ExpEDItIE ICt 2015 21

Conceptsales leert resellers innoveren

Succesvol nieuwe diensten ontwikkelen

Telecom- en IT-resellers gaan vaak de mist in bij de ontwikkeling van nieuwe diensten. Dat is de conclusie van het onderzoek dat Conceptsales deed onder ruim 100 telecom- en IT-bedrijven. Peter Vos van Conceptsales presenteerde op Expeditie ICT hoe resellers winstgevende diensten kunnen ontwikkelen.

Waar het bij resellers regelmatig misgaat op het vlak van nieuwe diensten, is voor peter Vos van Conceptsales wel duidelijk: te vaak is er een groot verschil tussen wat de salesafdeling de klant belooft, wat de klant daarvan verwacht en wat de afdeling delivery uiteindelijk oplevert. Gevolg: veel tijd gaat verloren aan brandjes blussen en onderlinge afstemming achteraf. “En dan kan een dienst niet winstgevend zijn. Een bottleneck die wij dagelijks bij telecom- en It-resellers tegenkomen”, zegt Vos. Hij ziet nog andere uitdagingen bij dienstenontwikkeling. Aller-

eerst is vaak niet duidelijk wie bij de reseller verantwoor-delijk is voor het uitwerken van nieuwe diensten. En nog erger: verkopers en klanten worden te weinig betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe dienst. “Een pijnlijke conclusie”, aldus Vos.

Hoe kom je als zakelijke reseller dan wel tot nieuwe, winstgevende en onderscheidende diensten?

16%

41% 36%

Diensten worden doorvertaald naar waarde voor de klant IT- en telecombedrijven doen dienstontwikkeling:

Wie is verantwoordelijk Wie zijn betrokken

Onduidelijkheid over dienstMarketing betrokken

Klant Sales

Klant betrokken

Deze 9% is verder onderverdeeld in:

45%

22%

11% 11% 11%

Algemeen management

Delivery mgr Service mgr Hoofd ICT

Portfolio manager

Hoe lang duurt het ontwikkelen van dienstenWelk rapportcijfer geven bedrijven zichzelf voor het dienstonwikkelproces

4 mnd 18 mnd83%

100

90

80

70

60

50

40

30

20

10

Directie

Sales

Product m

anagement

Delivery

Marketing

Partners

Klanten

9%

Slechts bij 9% van de bedrijvenis iemand verantwoordelijk voor dienstontwikkeling

101

5,2

66%Geen methodiek en standaard proces

Workshops (34%)

Gestructureerde takenlijst (33%)

Officiële reviewmeetings (41%)

Maken dienstbeschrijving (59%)

Maken businesscase (55%)

Marktonderzoek (44%)

Maken go-to-market strategie (46%)

Klant Delivery

Delivery Sales

Andere perceptie

49%

Andere perceptie

58%

Andere perceptie

63%

Bij 70% van de bedrijven is regelmatig onduidelijk wat de dienst wel/niet is

52%

helem

aal ze

lf45%eigen regie

externe hulp

3%externe regieinterne hulp

Dienstontwikkeling bij IT- en Telecombedrijven

84% van de ontwikkelde diensten wordt NIET doorvertaald

naar concrete klantwaarde.

Hier blijft men praten in termen van eigenschappen, speci�catiesen voordelen van de dienst.

Tekst: Sef Heldens

1.Maak een business case en een meetbaar go-to-market-planpeter Vos: “Wat is het aanbod, wie de doelgroep, hoe zetten we het in de markt en hoe gaan we het verkopen? Hier wordt maar zelden over nagedacht bij de lancering van een nieuwe dienst.”

2. Ken uw markt en kopers“In ICt-land is het schrikbarend slecht gesteld met markt- en klantkennis. En dan ontwikkel je als reseller vanuit je eigen perspectief een dienst”, zegt peter Vos. Beter is het om klanten en prospects te vragen waar ze heen willen met hun bedrijf en welke obstakels ze daarbij ervaren.

3. Communiceer duidelijk over uw dienstenaanbodWanneer negen accountmanagers van een reseller ge-vraagd wordt hun bedrijf te omschrijven, krijg je tenminste acht verschillende antwoorden, stelt peter Vos. Resellers doen er volgens hem goed aan alleen hun topdiensten in de ‘etalage’ te zetten. Net als de autodealer: in de etalage staat het topmodel, binnen in de winkel staat de rest van het assortiment. “Zorg voor een beperkt en aantrekkelijk aanbod in de etalage en laat de up- en crossselling over aan uw verkopers wanneer de klant eenmaal in de winkel is.”

22 ExpEDItIE ICt 2015

16%

41% 36%

Diensten worden doorvertaald naar waarde voor de klant IT- en telecombedrijven doen dienstontwikkeling:

Wie is verantwoordelijk Wie zijn betrokken

Onduidelijkheid over dienstMarketing betrokken

Klant Sales

Klant betrokken

Deze 9% is verder onderverdeeld in:

45%

22%

11% 11% 11%

Algemeen management

Delivery mgr Service mgr Hoofd ICT

Portfolio manager

Hoe lang duurt het ontwikkelen van dienstenWelk rapportcijfer geven bedrijven zichzelf voor het dienstonwikkelproces

4 mnd 18 mnd83%

100

90

80

70

60

50

40

30

20

10

Directie

Sales

Product m

anagement

Delivery

Marketing

Partners

Klanten

9%

Slechts bij 9% van de bedrijvenis iemand verantwoordelijk voor dienstontwikkeling

101

5,2

66%Geen methodiek en standaard proces

Workshops (34%)

Gestructureerde takenlijst (33%)

Officiële reviewmeetings (41%)

Maken dienstbeschrijving (59%)

Maken businesscase (55%)

Marktonderzoek (44%)

Maken go-to-market strategie (46%)

Klant Delivery

Delivery Sales

Andere perceptie

49%

Andere perceptie

58%

Andere perceptie

63%

Bij 70% van de bedrijven is regelmatig onduidelijk wat de dienst wel/niet is

52%

helem

aal ze

lf45%eigen regie

externe hulp

3%externe regieinterne hulp

Dienstontwikkeling bij IT- en Telecombedrijven

84% van de ontwikkelde diensten wordt NIET doorvertaald

naar concrete klantwaarde.

Hier blijft men praten in termen van eigenschappen, speci�catiesen voordelen van de dienst.

16%

41% 36%

Diensten worden doorvertaald naar waarde voor de klant IT- en telecombedrijven doen dienstontwikkeling:

Wie is verantwoordelijk Wie zijn betrokken

Onduidelijkheid over dienstMarketing betrokken

Klant Sales

Klant betrokken

Deze 9% is verder onderverdeeld in:

45%

22%

11% 11% 11%

Algemeen management

Delivery mgr Service mgr Hoofd ICT

Portfolio manager

Hoe lang duurt het ontwikkelen van dienstenWelk rapportcijfer geven bedrijven zichzelf voor het dienstonwikkelproces

4 mnd 18 mnd83%

100

90

80

70

60

50

40

30

20

10

Directie

Sales

Product m

anagement

Delivery

Marketing

Partners

Klanten

9%

Slechts bij 9% van de bedrijvenis iemand verantwoordelijk voor dienstontwikkeling

101

5,2

66%Geen methodiek en standaard proces

Workshops (34%)

Gestructureerde takenlijst (33%)

Officiële reviewmeetings (41%)

Maken dienstbeschrijving (59%)

Maken businesscase (55%)

Marktonderzoek (44%)

Maken go-to-market strategie (46%)

Klant Delivery

Delivery Sales

Andere perceptie

49%

Andere perceptie

58%

Andere perceptie

63%

Bij 70% van de bedrijven is regelmatig onduidelijk wat de dienst wel/niet is

52%

helem

aal ze

lf45%eigen regie

externe hulp

3%externe regieinterne hulp

Dienstontwikkeling bij IT- en Telecombedrijven

84% van de ontwikkelde diensten wordt NIET doorvertaald

naar concrete klantwaarde.

Hier blijft men praten in termen van eigenschappen, speci�catiesen voordelen van de dienst.

16%

41% 36%

Diensten worden doorvertaald naar waarde voor de klant IT- en telecombedrijven doen dienstontwikkeling:

Wie is verantwoordelijk Wie zijn betrokken

Onduidelijkheid over dienstMarketing betrokken

Klant Sales

Klant betrokken

Deze 9% is verder onderverdeeld in:

45%

22%

11% 11% 11%

Algemeen management

Delivery mgr Service mgr Hoofd ICT

Portfolio manager

Hoe lang duurt het ontwikkelen van dienstenWelk rapportcijfer geven bedrijven zichzelf voor het dienstonwikkelproces

4 mnd 18 mnd83%

100

90

80

70

60

50

40

30

20

10

Directie

Sales

Product m

anagement

Delivery

Marketing

Partners

Klanten

9%

Slechts bij 9% van de bedrijvenis iemand verantwoordelijk voor dienstontwikkeling

101

5,2

66%Geen methodiek en standaard proces

Workshops (34%)

Gestructureerde takenlijst (33%)

Officiële reviewmeetings (41%)

Maken dienstbeschrijving (59%)

Maken businesscase (55%)

Marktonderzoek (44%)

Maken go-to-market strategie (46%)

Klant Delivery

Delivery Sales

Andere perceptie

49%

Andere perceptie

58%

Andere perceptie

63%

Bij 70% van de bedrijven is regelmatig onduidelijk wat de dienst wel/niet is

52%

helem

aal ze

lf45%eigen regie

externe hulp

3%externe regieinterne hulp

Dienstontwikkeling bij IT- en Telecombedrijven

84% van de ontwikkelde diensten wordt NIET doorvertaald

naar concrete klantwaarde.

Hier blijft men praten in termen van eigenschappen, speci�catiesen voordelen van de dienst.

4. Richt een ‘dienstontwikkelproces’ in Op deze manier kan er sneller op veranderingen inge-speeld worden. participatie is hierbij belangrijk volgens Conceptsales. Er moet intern afstemming zijn tussen marketing, sales en delivery, maar er moet ook afstem-ming zijn met klanten. Sluit de dienst wel aan op hun behoefte?

5. Maak iemand verantwoordelijk voor het dienstenaanbodEen ‘eigenaar’ van je diensten zorgt voor de juiste aandacht, focus en voortgang om je diensten aan te laten sluiten op de klantbehoefte.

6. Zorg dat Sales verkoopt wat Delivery kan leverenBewuste afstemming over hoe de dienst de klant helpt, wat de inhoud is, hoe sales hem verkoopt en hoe delivery hem oplevert, creëert de juiste verwachting bij de klant. Optimale klanttevredenheid en de mate waarin een dienst ‘gerepeteerd’ kan worden, bepalen het rendement, aldus Conceptsales.

7. Positioneer diensten vanuit klantwaarde en -perspectief“Communiceren in een voor de klant herkenbare context en problematiek, leidt tot meer wederzijds begrip en meer vertrouwen”, zegt peter Vos. “Dit brengt je sneller tot meer omzet.”

8. Onderhoud proactief uw dienstenaanbodHet structureel verwerken van ervaringen, inzichten en ideeën zorgt voor een optimale aansluiting van je diensten bij je klanten. “Dit voorkomt de onaangename verrassing dat je dienst opeens niet meer verkocht wordt”, aldus Vos.

ExpEDItIE ICt 2015 23

De Dean Partner Store (DPS) is een unieke verkooptool waarmee resellers hun gehele offerte- en verkoopproces sterk vereenvoudigen en verbazingwekkend efficiënter maken.• Met één druk op de knop een offerte of

orderbevestiging mailen aan uw klant.• Offerte en orderbevestiging voorzien van uw

eigen logo.• U bespaart veel tijd, energie en creëert

aanzienlijk meer sales.

Dean Connect is dé Telecom provider voor Telecom en IT resellers die zich richten op de zakelijke markt. Dean Connect groeit hard. Steeds meer bedrijven kiezen voor Dean. Dean is uniek en combineert hoge besparingen met uitzonderlijke service en kwaliteit. Bovendien biedt Dean’s Partnerprogramma hoge vergoedingen en een sterk partnership. Ga ook een

partnership aan met Dean, bel 085-1110852 of kijk op www.deanconnect.nl voor meer informatie.

Dean ISDN (CPS/WLR) | Dean Hosted (Hosted/Cloud Telefonie - VoIP) | Dean Mobile | Dean Access (SIP Trunk - VoIP) Dean SIP Trunk (SIP Trunk Only - VoIP) | Dean Internet (ADSL/VDSL/SDSL/SDSL.bis/Glasvezel)

Meer sales dankzij DPS!

ONGEKENDE SERVICE! ENORME BESPARING!

Expeditie ICT is hét netwerkplatform voor resellers in Telecom en ICT. De aangesloten leden gaan tijdens de bijeenkomsten een reis aan om de ware wensen van de klant van morgen te ontdekken. BusinessCom is samen met zijn leverancier Mitel een van de expeditieleiders van het platform.

Waarom ondersteunen BusinessCom en Mitel Expeditie ICT?pieter van Eldonk, directeur BusinessCom: “Expeditie ICt is een goede gelegenheid om resellers eens op een andere manier te spreken. We trekken er samen letterlijk op uit om onze business eens van een andere kant te bekijken. Buiten de normale paden bespreken wat er in onze sector nu eigenlijk speelt, wat de ontwikkelingen zijn en voeren we hier een gelijkwaardige discussie over. Van elkaar leren en elkaar verder helpen, en dat ondersteunen wij graag.”

Samen met Mitel zijn jullie nu Expeditieleider. Waarom doen jullie dit samen? “Bij een initiatief als dit is het belangrijk dat alle verschillende lagen van de keten betrokken zijn. Naast resellers dus ook de distributeurs en natuurlijk de leveranciers. We hebben al een jarenlange relatie met Mitel, waardoor het ons niet meer dan logisch leek dit initiatief samen te ondersteunen. Hiermee is de aanwezigheid tijdens deze dag divers, wat uiteindelijk bijdraagt aan de kwaliteit.”

Expeditie ICT heeft als doel resellers succesvol-ler te maken. Waarom spreekt dit jullie aan?“Op ons kantoor hangen diverse posters met uitspraken die passen bij ons bedrijf en waarmee we ons identificeren. Eén van

die posters heeft de kreet: ‘We share our knowledge, so you can be stronger’. En dat vinden we ook echt: zo lang we elkaar verder helpen, worden we daar uiteindelijk allemaal beter van. Een goed geïnformeerde reseller zal zijn eindklant beter van dienst kunnen zijn. En dit werkt door naar boven in de keten. Een platform als dit is uitermate geschikt om kennis te delen en samen te leren hoe we nog beter kunnen inspelen op de wensen van de klant.”

Een belangrijk onderdeel van Expeditie ICT is dat resellers elkaar ontmoeten om te klankbor-den. Waarom is dat belangrijk?“Het is ouderwets om te denken dat je het, als welk bedrijf dan ook, alleen af kunt in deze wereld. Het is goed om je soms kwetsbaar op te stellen en te luisteren en te leren van elkaar. Want stel dat je tegen een probleem aanloopt dat een collega-reseller al vaker heeft gezien en heeft opgelost, dan is het toch zonde om deze kennis niet te delen? Daarnaast is het ook voor ons als distributeur goed om te weten wat er speelt onder resellers onderling en hoe wij daar wellicht anders in kunnen faciliteren.”

Waarom moeten resellers zich bij dit platform aansluiten?“Het is de plek bij uitstek om eens op een andere manier met elkaar in gesprek te gaan. En dan niet over koetjes en kalfjes, maar over de echte business. Leren van elkaar en van de onderwerpen die voorbij komen van de diverse sprekers. Samen als netwerk verder komen en de veranderingen van morgen stevig tegemoet kunnen gaan.”

Expeditieleider Businesscom & Mitel

Pieter van Eldonk, directeur BusinessCom.

ExpEDItIE ICt 2015 25

Expeditie ICT sluit 2015 af in de jungle

Met het thema ‘Meet the Customer’ sloten de leden van netwerkplatform Expeditie ICT 2015 in stijl af: in het nagebootste oerwoud in de Jungle Dome, compleet met watervallen, tropisch bos en exotische dieren.

26 ExpEDItIE ICt 2015

Spreekstalmeester Jeroen Smits trapte de bijeenkomst humoristisch af met een terugblik op het eerste jaar van Expeditie ICt. Daarna was de vloer in de Jungle Dome voor Ruud Alaerds, researcher bij Conclusr ICt. Gewapend met marktcijfers schetste hij de ICt- en tele-com-trends in de eindmarkt en de potentiële implicaties daarvan voor het partnerkanaal.

Vervolgens gingen de expeditieleden in vijf groepen van 15 personen de Jungle in, om in gesprek te gaan met de ICt-verantwoordelijken die achter deze cijfers schuilgaan. De ICt-managers of directieleden van Waterbedrijf Evi-des, reclamebureau Li Moon, callcenter Conclusr Group en UMC Utrecht bespraken met de aanwezigen hun visie op telefonie en ICt, en deelden tevens een actuele casus uit hun organisatie.

Dit leverde voor zowel ICt-manager als expeditieleden leerzame gesprekken op. Uiteindelijk was het aan de ver-schillende groepen om met het beste advies te komen.

Het was uiteindelijk de groep van de Nijlpaarden, onder leiding van Aris Vink van SDC, die van de ICt-managers de meeste punten kreeg voor de geleverde adviezen.

Voordat in Jungle-stijl het avondeten genuttigd ging worden, evalueerde dagvoorzitter Jeroen Smits met de aanwezigen het jaar 2015 van Expeditie ICt. Deze feed-back wordt gebruikt om Expeditie ICt in 2016 nog verder aan te scherpen op de kennis- en netwerkbehoefte van business partners.

Het jaar eindigde voor Expeditie ICt zoals het in april in de bossen van het Brabantse Reek begon: met een afterparty inclusief overnachting voor de harde kern van ontdekkingsreizigers: ruim 15 leden brachten de nacht door in de cabana’s van de Jungle Dome.

De Nijlpaarden winnaar van Expeditie ICT

De volgende expeditieleden maakten deel uit van de winnende groep: Aris Vink (SDC), Victor Koopman (KNNS Business Solutions), Wouter Knierim (trends), paul Kloos (SDC), Richard Smeets (Motto Communications), Latoya Ruijmgaart (OnexS), Alex Bos (tachYons), Caspar Hendriks (Unify), Martin Wildeboer (MCS), Wilco Steenbergen (Adfocom Automatisering), Rob Fechter (Voiceworks) en Ron Miedema (Voiceworks).

I

ExpEDItIE ICt 2015 27

Op naar 2016!Het zit erop, het eerste jaar van Expeditie ICt. De eerste stappen op onze ontdekkingsreis zijn gezet, maar de expeditie is nog lang niet ten einde en de eindbestemming ‘Klant’ nog lang niet bereikt.

Er is nog zo veel te ontdekken samen en daarom pakken we door in 2016. Hiervoor gaan we de nuttige feedback die we door het jaar heen van jullie allen hebben mogen ontvangen zeker ter harte nemen. Wat vonden jullie gaaf? De gesprekken met de ICt-beslissers in de jungle, het onverwachte karakter van de locaties, de inspiratiesessies over klantkennis zoals neuromarketing en liefde voor de klant. En natuurlijk: het opdoen van nieuwe contacten naast het klankborden met oude bekenden.

Waar wilt u meer van? Volgens onze gesprekken en de enquêtes zijn dat onder andere: meer conclusies op basis van markt-cijfers, meer aandacht voor de uitdagingen voor het resellerbedrijf (marketing, Sales, organisatie, verandermanagement), meer contact met ‘echte’ klanten. En: samen kijken waar de markt naartoe beweegt.

Al deze zaken zullen verwerkt worden in de plannen voor het nieuwe jaar van Expeditie ICt. Waarbij wij het hoofdthema ‘Klant’ nimmer uit het oog verliezen. Daarbij blijft de organisatie werken aan het uitbreiden van het netwerk met een focus op resellers. We hebben de nodige nieuwe leden mogen verwelkomen het afgelopen jaar en de groep zal zeker uitbreiden in 2016. Expeditie ICt is geen homogene groep en zal dat gelukkig ook niet worden. Want juist van personen en ondernemers die anders zijn, kun je het meeste leren. Dat blijft Expeditie ICt nastreven.

Wij hebben genoten van dit spannende eerste jaar en bruisen van de energie om de nieuwe plannen voor de komende bijeen-komsten van 2016 uit te voeren.

Namens de Expeditieleiders Dean Connect, BusinessCom & Mitel, SpeakUp, SDC & Unify

tot volgend jaar!

28 ExpEDItIE ICt 2015

Op naar 2016!Data van de bijeenkomstenDe bijeenkomsten van Expeditie ICt zijn in 2016 op de volgende data:

23 februari

14 juni

20 september

29 november

De precieze locaties en tijdstippen worden tijdig meegedeeld. Hou daarvoor ook in de gaten: Expeditie-ICt.nl, @Expeditie_ICt op twitter en word lid van de LinkedIn-groep Expeditie ICt.

LidmaatschapHet lidmaatschap op Expeditie ICt kost voor resellers € 535,- per jaar. Voor personen werkzaam bij distri’s, operators en vendoren kost het lidmaatschap € 985,- per jaar en heeft als voorwaarde dat bij elke bijeen-komst een business partner wordt meegebracht. Zo blijft de verhouding reseller-leverancier van het netwerk in balans.

ExpEDItIE ICt 2015 29

P U B L I S H I N G

expeditie ICt is een event van

Bijsterhuizen 31-476604 LV Wijchentel: (024) 345 41 50www.expeditie-ict.nl

Team Expeditie ICTDaisy van Diejen, Sef Heldens,Joost Heessels, Wendy van Cuijk,Annika Smits, Daphne Toonen, Lieske Visser, Silvia Weijers.

Drukmedia mail

Niets uit deze uitgave mag worden ver-veelvoudigd en openbaar gemaakt door middel van druk, internet,fotokopie, micro-film of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemmingvan de uitgever. De uitgever kan niet aansprakelijk worden gesteld voor

persoonlijke of materiële schade veroor-zaakt door onjuistheden in deze uitgave.

ISSN 1388-218X

© Copyright 2015

In presentator en tv-ondernemer Jeroen Smits had Expeditie ICT dit jaar zijn dag-voorzitter, frontman en gezicht. Na vier bijeenkomsten is Jeroen uitgegroeid tot meer dan dat en voor een groot deel zelf onderdeel van het netwerk geworden. Elke bijeenkomst had hij het laatste woord. In dit magazine is dat niet anders:

Expeditie ICt,

Een expeditie was het! Vrienden gemaakt, veel kennis opgedaan en bovenal iedere keer weer uitgekeken naar de volgende bijeenkomst van deze club, van met name, wijze heren!

Expeditie ICt bleek een club te zijn waar je van goeden huize moet komen om ze te bemachtigen en uiteindelijk iets van ze te kunnen vragen. Mondig, spitsvondig en soms zelfs een beetje verwend. Neem ze niet in de maling en roep niet zomaar iets zonder onderbouwing. Dan slopen de heren van deze club je volledig.

Niet verveeld en zeker iedere keer weer anders. Mooie ondernemers en dure auto’s is tevens wat ik ge-zien heb. Een warm gevoel gekregen van het op het oog kille en koude bedoeling. Het zijn echt mensen, bovenal zijn het echte mensen. Mensen die iets verwachten en ik hoop het ze op mijn manier gebracht te hebben binnen mijn invulling van deze bijeenkomsten.

De beste wensen voor het nieuwe jaar, dank voor het vertrouwen en ik kijk uit naar Expeditie ICt 2016, want deze club biedt mij meer dan alleen het sturen van een factuur. proost en bovenal heel veel ge-zondheid gewenst voor de periode na vandaag!

Expeditie ICt, een club om een klein beetje van te houden!

Jeroen Smits

30 ExpEDItIE ICt 2015

Expeditie ICt wordt mogelijk gemaakt door de Expeditieleiders:

Tot ziens in het

nieuwe jaar!