EXCLUSIEVE ALL WAYS ZEECRUISES 2013

Click here to load reader

 • date post

  17-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  1

Embed Size (px)

description

EXCLUSIEVE ALL WAYS ZEECRUISES 2013 AAN BOORD VAN DE VOYAGER

Transcript of EXCLUSIEVE ALL WAYS ZEECRUISES 2013

 • exclusieve all ways zeecruisesAan boord van MV Voyager

  Zom

  er 2

  013

  Cruises

 • | EDITO |

  ALL WAYS EXCLUSIEVE ZEECRUISES

  Na een grondige renovatie is de Mv voYager het fantastisch schip op MensenMaat waar all waYs in 2013 Mee in zee gaat. opnieuw staat een indrukwekkende lijst aan besteMMingen op het prograMMa. ook dit jaar weer werden een hele reeks interessante excursies uitgezocht die aan boord enthousiast worden ingeleid door boeiende verhalen van onze gastsprekers. het cruiseseizoen werd uitgebreid en onze selectie is nog gevarieerder geworden. Met andere woorden: we hebben voor elk wat wils te bieden.

  een exclusieve all waYs cruise is ook in 2013 weer een verzaMeling van onvergetelijke MoMenten.

  graag benadrukken we enkele van de absolute hoogtepunten van de populaire en ongedwongen exclusieve all waYs cruises die in 2013 op het prograMMa staan.

  geniet van de prachtige fjorden, de MYthische noordkaap en de onvergetelijke natuurpracht van de lofoten. of Misschien bekoort ijsland u Met haar prachtige vulkaanlandschappen, bruisende geisers en luisterrijke vogelkolonies. als topper brengen we u naar het kasteel van edinburgh voor de wereldberoeMde MilitarY tattoo. geniet van een passage door het kiel kanaal waarna koers gezet wordt naar de baltische zee. een langer verblijf van 2 volle dagen in sint-petersburg biedt u ruiMschoots de tijd oM deze parel uitgebreid te bezoeken.

  en wat dacht u van een nieuwe 'wijntheMa-cruise' Met bezoek aan franse, portugese en spaanse wijngaarden Met een echte wijnkenner.

  all waYs biedt u een onvergetelijke cruise ervaring. zowel aan boord als aan land tijdens de georganiseerde uitstappen bieden we dat 'tikkeltje Meer'.

  de beManning en all waYs begeleiding zijn uiterst vriendelijk en gastvrij. service Met een gliMlach, bovendien in uw eigen taal, dat is wat we dag na dag in de praktijk brengen oM u een onvergetelijke cruise vakantie te bezorgen. u Maakt deel uit van een reis Met gelijkgesteMden naar zorgvuldig uitgezochte reiswegen en niet-alledaagse uitstappen.

  we staan te popelen oM u te verwelkoMen aan boord en zijn ervan overtuigd dat deze brochure u helpt de juiste keuze te Maken.

  Bart rutten ceo all waYs

  EEN WERELD VaN NIEUWE ONTDEKKINGEN!

  02

 • 03

  EXCLUSIEVE ZEECRUISES | ZOmER 2013

  IntrODuCtIe

  thuisgevoel aan boord 4-5

  service Met een gliMlach 6-7

  ontdek de ziel van de besteMMingen 8-9

  genieten aan tafel 10-11

  ontspannend entertainMent en inspirerende activiteiten 12-13

  gespecialiseerde voordrachtgevers 14-15

  oostende, uw nieuwe inschepingshaven 16-17

  uw schip in 2013: Mv voYager 18-23

  eXCLuSIeVe aLL WaYS CruISeS In 2013

  Magisch noorwegen: fjorden, de lofoteneilanden en de noordkaap 24-25

  fjorden, geisers, vuur en ijs: noorwegen, ijsland en schotland 26-27

  schotse hooglanden en fjorden:schotland en noorwegen via de shetlandeilanden 28-29

  baltische sYMfonie: scandinavische hoofsteden, tallinn en 2 dagen in sint-petersburg 30-31

  de wijnroute: langs frankrijk, spanje en portugal 32-33

  Algemene Info

  all waYs cruisesalon 34

  bijzondere voorwaarden 35

  All Ways heeft in het verleden bewezen dat het zijn sporen heeft verdiend bij het opmaken van een aantrekkelijk en fascinerend cruiseprogramma dat tot ieders verbeelding spreekt, en op maat gemaakt voor haar eigen clinteel. Niet alleen reist u naar 'niet te missen' bestemmingen, maar ook gaat u op ontdekking naar de 'niet-alledaagse' plaatsen. Het is meer dan een gewone cruise, het is een ALL WAYS CRUISE.

  Elke reis begint en eindigt met een transfer van en naar de belangrijkste Belgische steden. Naast een brede waaier aan ontspanningsmogelijkheden geniet u van geraffineerde maaltijden en wordt u heel de tijd begeleid door een ervaren tweetalige Belgische All Ways-ploeg.

  Geladen met achtergrondinformatie en verhalen van de enthousiaste gastsprekers kunt u deelnemen aan uitgebreide landexcursies. Om telkens te kunnen doordringen tot het hart van de bestemming is er in elke haven voldoende tijd uitgetrokken. Ook kunt u er op eigen houtje op uittrekken.

  Samen met een 500-tal gelijkgestemde Belgen geniet u ten volle aan boord van alle faciliteiten, maakt u spontaan nieuwe vrienden en verzamelt u herinneringen voor het leven.

  EEN WERELD VaN NIEUWE ONTDEKKINGEN!

  INHOUD

 • | onze troeven |

  04

  Aan boord wordt u met uw naam begroet en krijgt u een bijna individuele service waar, in de mate van het mogelijke, rekening wordt gehouden met uw eigen voorkeuren

  INBEGREPEN IN DE PRIJS> Transport per luxeautocar vanuit de

  belangrijkste Belgische steden naar de vertrekhaven en terug

  > De cruise zoals beschreven in de kajuit van de gekozen categorie

  > Welkomstcocktail> Alle maaltijden: ontbijt, middagmaal

  hetzij in het restaurant of aan het buffet, namiddag thee en gebak, diner met keuzemenu en middernachtsnacks

  > Captains diner> Water en wijn tijdens het diner

  > Alle fooien voor het boordpersoneel> Een uitgebreid programma lezingen

  door onze gastsprekers > Gratis 24-uur satelliettelevisie, inclusief

  nieuws, films en documentaires> Gebruik van sauna, gym, jacuzzi,

  ligstoelen en zwembad> Alle haventaksen> All Ways begeleiding> BTW

  NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS

  > Dranken (buiten de wijn en het water tijdens het diner)

  > Verzekeringen (wel sterk aangeraden)

  > Facultatieve excursies> Persoonlijke uitgaven> Alle onkosten die niet in de

  inbegrepen-rubriek vermeld staan.

  tHUISGevoeL AAN BOORD

 • 05

  eXCLUSIeve zeeCrUISeS | zomer 2013

  niets dan voordelen wanneer u deelneemt aan een cruise op een klein gezellig schip! Niet alleen zijn kleinere havens makkelijk bereikbaar, maar ook geniet u van een ongevenaarde persoonlijke service en een tastbare rust en stilte. Een vernieuwd gastsprekersprogramma en een bediening door ervaren, heel vriendelijk personeel zijn de redenen waarom zoveel reizigers kiezen voor een All Ways cruise.

  Het bezoeken van niet-alledaagse plaatsen doet ons de drukte en vertragingen van de grotere havens vermijden. De kwaliteit en de eigenheid van de excursies werden stuk voor stuk door ons professioneel team uitgezocht, rekening houdend met de belangrijkheid van de bezienswaardigheden en de flexibiliteit van ons schip.

  IndIvIduele serviceAan boord wordt u met uw naam begroet en krijgt u een bijna individuele service waar, in de mate van het mogelijke, rekening wordt gehouden met uw persoonlijke voorkeuren. Alles wordt in het werk gesteld om uw reis aangenaam en vlot te laten verlopen, en al snel voelt u zich verbonden met de andere gelijkgestemden die ook op ontdekking zijn naar nieuwe landen en culturen.

  U kunt in alle rust en vrede genieten van tal van activiteiten. Ontspan met nieuwe vrienden in een rustige bar, geniet van een spetterende show of ontleen een boek aan de uitgebreide bibliotheek, of gewoonweg aan dek, vanuit een luie ligstoel, de blik op oneindig zetten en de longen vullen met verse zeelucht.

  KoRTINGEN > Kinderen die tijdens de cruise jonger

  dan 12 jaar zijn en de kamer delen met twee volwassenen: gratis behalve haventaksen en transport. Max. 2 kinderen/kajuit : 350 p Noorwegen en Noordkaap, Baltische symfonie, 400 Ijsland, 325 Schotland, 425 Wijnroute.

  > 3de en/of 4de volwassene in de kajuit: 20% korting.

  > 5% korting indien u als reizend koppel in 2013 uw 25, 40, 50, 60 of 65ste huwelijksverjaardag viert op vertoon van een kopij van de huwelijksakte bij inschrijving (niet cumuleerbaar met andere kortingen maximaal 2 personen per kajuit)

  > 5% korting voor huwelijksreizen die plaatsvinden binnen 12 maanden die

  volgen op het huwelijk op vertoon van een officieel document bij inschrijving (niet cumuleerbaar met andere kortingen maximaal 2 personen per kajuit)

  > 5% korting indien u twee of meer exclusieve cruises aan boord van de Voyager reserveert (niet cumuleerbaar met andere kortingen).

 • | onze troeven |

  06

  Overal staan helpende handen klaar omdat het personeel de oprechte wens heeft om te behagen

  MetServICe Met EEN GLIMLACH

 • 07

  Wat opvalt zijn de vele 'repeaters' aan boord van de All Ways cruises die de vriendelijkheid en bekwaamheid van onze bemanning weten te appreciren. Overal staan helpende handen klaar omdat het personeel de oprechte wens heeft om te behagen. Onze professionele All Ways begeleiders zijn attent en hartelijk en bieden hun service aan met de glimlach. Geen twijfel mogelijk dat uw reis dan ook optimaal verloopt.

  Attent en hArtelijk personeel aan boordEen veilige navigatie wordt gegarandeerd door de Kapitein en zijn officieren die u ook op de hoogte houden van eventuele aanpassingen en interessante weetjes tijdens de zeereis.

  De bagagedrager zorgt voor uw koffers en brengt die naar en van uw kajuit. s Avonds zijn uw plaatsen in het restaurant gereserveerd en wordt u door uw eigen kelner op uw wenken bediend.

  Het cabinepersoneel houdt tot tweemaal per dag uw kajuit netjes en vervangt regelmatig handdoeken. Indien gewenst zorgt uw persoonlijke kajuitsteward voor 'room- en wasserijservice' en zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

  Extra diensten worden aan democratische prijzen aangeboden. Denk maar aan drankjes, internetgebruik, aankopen in de souvenirshop en nog veel meer.

  Begeleiding en tweetalige animatie Gedurende de volledige duur van uw cruise wordt u met raad en daad bijgestaan door ons tweetalig Belgisch All Ways team. De animatieploeg zorgt voor een verscheidenheid aan activiteiten en alle informatie, menus, films, voordrachten, shows en presentaties worden altijd in beide landstalen aangeboden.

  dAgelijkse informatieDagelijks vindt u de 'All Ways Daily' (het dagelijks programma) in de kajuit de avond voordien. Zo blijft u op de hoogte van alle ontspanningsmogelijkheden waaraan u al dan niet kunt deelnemen. Dankzij het All Ways excursiebureau, dat beschikbaar is aan boord, kunt u het uitstappenprogramma raadplegen en eventueel ter plaatse excursies reserveren.

  ServICe Met EEN GLIMLACH

  eXCLUSIeve zeeCrUISeS | zomer 2013

 • | onze troeven |

  08

  ontDeK De zIeL vAn De BESTEMMINGEN

  De uitgebalanceerde excursies, die zorgvuldig worden uitgezocht door ons gespecialiseerd team, vormen de grootste troef van onze zeereizen

 • 09

  ontDeK De zIeL vAn De BESTEMMINGEN

  eXCLUSIeve zeeCrUISeS | zomer 2013

  U onderdompelen in de culturele rijkdom van nieuwe bestemmingen is de specialiteit van de All Ways cruises. Bijna dagelijks kunt u op verkenning gaan zonder steeds uw koffer te hoeven pakken. De uitgebalanceerde excursies, die zorgvuldig worden uitgezocht door ons gespecialiseerd team, vormen de grootste troef van onze zeereizen. Niet alleen worden nieuwe, minder gekende aanleghavens aangedaan die meestal onbekend zijn voor het grote publiek, maar daarnaast zorgt het zorgvuldig samengestelde excursiepakket dat u het vasteland grondig en in stil kunt bezoeken.

  Zorgvuldige planningOnze zorgvuldige planning zorgt ervoor dat uw tijd zowel aan boord als aan wal heel aangenaam is. Er staan zowel 'niet-te-missen' plaatsen op het programma, alsook het bezoeken van verborgen pareltjes die u niet had verwacht. Ze beantwoorden aan ieders smaak omdat zowel het ontdekken van de ongerepte natuur als het beleven van een andere cultuur centraal staan.

  verschillende moeilijkheidsgradenOf u nu van middelbare leeftijd bent, samen reist met kinderen of er liever sportief op uittrekt, in onze excursielijst vindt u vast voor elk wat wils. De juiste uitstap kiezen kan aan de hand van de classificatie die All Ways toekent. De keuze wordt opgedeeld in moeilijkheidsgraden gaande van gemakkelijk, gemiddeld tot moeilijk.

  Meestal staan ervaren Nederlandstalige lokale gidsen ter plaatse klaar om u te vergezellen en met kennis van zaken te woord te staan. Daar waar we een beroep doen op anderstalige lokale gidsen vertalen onze All Ways begeleiders alles naar het Nederlands.

  > Zorgvuldig uitgekozen excursies bieden voor elk wat wils

  > Buitengewoon goede lokale agenten met wie al jaren wordt samengewerkt

  > Professionele en hulpvaardige lokale Nederlandstalige gidsen (of vertaling naar het Nederlands)

  > Geen tijdverlies met het uitzoeken van wat te doen, maar onmiddellijk doorreizen naar de hoogtepunten

  > Optimaal gebruik maken van de voorziene tijd, zodat combineren van meerdere excursies soms mogelijk wordt

  FACULTATIEVE EXCURSIES> Voor meer informatie over de

  excursies volgt er een aparte excursiegids.

  GEoRGAnISEERdE EXCURSIES overweeg eerder om u aan te sluiten bij een georganiseerde uitstap dan wel om op eigen houtje een bezoekplaats te ontdekken. Hou rekening met volgende voordelen:

 • | onze troeven |

  10

  All Ways waakt over de kwaliteit van het eten en draagt hiervoor de grootste zorg

  GenIeten AAN TAFEL

 • 11

  t afelen is een van de geneugten die belangrijk is tijdens een cruise en zorgt voor een meerwaarde. Gedurende de cruise kunt u genieten van geraffineerde maaltijden. Van het ontbijt tot de middernachtsnack doet het personeel altijd zijn uiterste best bij het bereiden van een lekker gerecht. All Ways waakt over de kwaliteit van het eten en draagt hiervoor de grootste zorg.

  Onze Chefs aan boordAlleen de beste chefs staan in de keuken om u te voorzien van sublieme gerechten die de smaakpapillen strelen. Ze staan garant voor een gevarieerd menu en gebruiken alleen maar de beste producten. Of het nu een normaal dagelijks ontbijt betreft, of een 6-gangengaladiner, de maaltijden zijn altijd evenwichtig klaargemaakt en worden met veel zorg opgediend.

  elegant en gezellig restaurant discovery Het Discovery-restaurant is elegant en sfeervol en bevindt zich op het Discovery-dek. Hier kunt u in alle rust genieten van uw ontbijt en lunch. Voor het diner neemt u plaats aan uw vooraf gereserveerde tafel en wordt u op uw wenken bediend door uw persoonlijke kelners en matre dhtel, zodat u zorgeloos een heerlijke maaltijd kunt smaken. Een ' la carte'-menu bestaat uit 5 gangen van verfijnde gerechten.

  intieme sfeer in het restaurant explorer clubDit meer intieme en stijlvolle restaurant is slechts beschikbaar op uitnodiging. Alle passagiers worden minstens eenmaal per cruise uitgenodigd om hier gezellig te tafelen en een overheerlijk menu te degusteren.

  snel en verzOrgd buffetHoudt u liever van een buffetontbijt en lunch? Dan kunt u terecht in het Veranda-restaurant op het Bridge-dek. Terwijl u kiest uit een grote variatie aan warme en koude gerechten, kunt u genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht. Bij goed weer kunt u ook buiten eten.

  COCktail van de kapitein en gala-avondenZoals het hoort op een volwaardig cruiseschip, ontbreken bij All Ways de traditionele cocktail van de Kapitein en het galadiner niet.

  Cruise volpensionNiet alleen zijn alle maaltijden inbegrepen in de prijs van de cruise, maar ook de wijn en het water tijdens het diner. U hoeft zich dus absoluut geen zorgen te maken, het volpension is voorzien tijdens de cruise.

  eXCLUSIeve zeeCrUISeS | zomer 2013

 • | onze troeven |

  12

  Van s morgens tot s avonds staat ons sympathieke team klaar om te zorgen dat er afwisselende en ontspannende activiteiten aan boord worden georganiseerd

 • 13

  elke dag kunt u op de All Ways cruises deelnemen aan talloze activiteiten en verwennerijen. Van s morgens tot s avonds staat ons sympathieke team klaar om te zorgen dat er afwisselende en ontspannende activiteiten aan boord worden georganiseerd. De vooravond vindt u het gedetailleerde programma in uw kajuit waarin alle bezigheden van de volgende dag worden voorgesteld. Indien gewenst kunt u dagelijks iets nieuws en verrassends proberen.

  AnimAtie tijdens de dagWat dacht u van een partijtje bridge of dekspelen, of liever het iets actievere aerobic? Neem deel aan de verschillende workshops en cocktaildemonstraties. Luister naar de voordrachten en de presentaties van onze gedreven gastsprekers. Haal uw hart op in onze fitnesszaal. Kom even op adem in onze bioscoop en kijk naar een ontspannende of boeiende film. En er is nog zoveel meer

  Aan boord aanwezigheid van een professionele trainer die u een gevarieerd programma van sportieve activiteiten zal presenteren (aerobics, pilates ...).

  Doet u het liever wat rustiger aan, dan kunt u terecht in onze relax- en spa-afdeling of kunt u zich even laten verwennen in een schoonheidssalon.

  Zonnekloppen, luilekkeren en van de buitenlucht genieten gebeurt op het zonnedek of in een ligbed rond het zwembad.

  U ziet, er is voor iedereen een perfecte activiteit aan boord.

  AvondAnimAtie Na het diner installeert u zich in de Darwin-lounge voor een informeel en gevarieerd avondprogramma. Tot ontspanning behoren zeker ook de dagelijkse shows. Talentvolle artiesten tonen hier hun acts. De variatie is groot. Kijk naar een wervelende show op het podium, neurie mee met de muziek of geef uw ogen de kost tijdens de dansshows.

  Op meer formele avonden ontmoet u de Kapitein en zijn officieren die u verwelkomen op de traditionele 'Captains diner en cocktail'.

  Tot laat in de nacht zijn de bars, die een clubachtige sfeer uitstralen, open om nog een laatste drankje te nemen of met een aantal vrienden gezellig te keuvelen en de ervaringen van de dag te delen.

  ontSPAnnenD entertAInMent EN INSPIRERENDE ACTIVITEITEN

  eXCLUSIeve zeeCrUISeS | zomer 2013

 • | onze troeven |

  14

  GeSPeCIALISeerDeGeSPeCIALISeerDe VOORDRACHTGEVERS

  Onze voordrachtgevers werden uitgezocht voor hun expertise en passie in hun gespecialiseerd onderwerp

 • 15

  e en van de redenen waarom onze passagiers altijd opnieuw kiezen voor een cruise met All Ways is het niveau van onze voordrachtgevers die uitgezocht werden voor hun expertise en passie in hun gespecialiseerd onderwerp.Omdat er zoveel te ontdekken is, streven wij ernaar om de beste informatie te krijgen wat cultuur, geschiedenis, de fauna en flora van de bestemmingen betreft. Dit wordt bereikt door de zorgvuldige selectie en benoemingen van gastsprekers die met veel kennis, inzicht en passie hun onderwerpen kunnen voorstellen en inzicht geven in de plaatsen die we bezoeken. Na elke presentatie over een specifiek thema kunt u met hem/haar een praatje maken.

  GeSPeCIALISeerDeGeSPeCIALISeerDe VOORDRACHTGEVERS

  eXCLUSIeve zeeCrUISeS | zomer 2013

  Walter Roggeman Magisch Noorwegen (p. 24)

  Verantwoordelijke van de ringdienst voor het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Walter is ook de voorzitter van de vereniging 'Natuurpunt', de grootste vereniging voor het natuur-behoud en landschappen die momenteel maar liefst 88.000 leden telt.

  Jackie Van goethemNoorwegen, IJsland en Schotland (p. 26)

  Dokter in de zologie. Jackie heeft zijn volledige carrire aan het Koninklijk Bel-gisch Instituut voor Natuurwetenschap-pen gewerkt als verantwoordelijke voor het departement 'Invertebraten' (onge-wervelden). Hij is auteur en medeauteur van meer dan 170 publicaties over week-dieren, geleedpotigen en biodiversiteit.

  lieven De SchamphelaeRe Schotland en Noorwegen via de Shetlandeilanden (p. 28)

  Lieven De Schamphelaere is burgerlijk ingenieur computerwetenschappen en MBA. Na een loopbaan in de financile sector en als docent bij de Lessius Hoge-school leidt hij nu een familiale KMO. Lieven De Schamphelaere is voorzitter van Natuurpunt Beheer, de grootste terreinbe-

  herende vereniging in Vlaanderen die meer dan 18000 ha natuurgebied beheert. En van zijn passies zijn zeezoogdieren en vogels en hij heeft een zeer ruime ervaring met natuurkijken op zee.

  Michael SeRRuyS Baltische Symfonie (p. 30)

  Michael-W. Serruys geeft les en doet onderzoek aan de vakgroep geschiedenis van de VUB (Vrije Universiteit Brussel). Hij is gespecialiseerd in de (geo)politie-ke en economische geschiedenis van de 18de eeuw, alsook in maritieme en adelsgeschiedenis. De afgelopen jaren heeft hij verschillende internationale publicaties op zijn naam staan.

  Dirk De pRinS De Wijnroute (p. 32)

  Dirk De Prins is culinair journalist en een bekend mediafiguur. Als culinaire medewerker van Radio 2, staat hij elke week De Madammen culinair bij. In het verleden heeft hij ook deelgenomen aan de programmas Bistro & Co en Kook. Dirk De Prins was jurylid van het beken-de tv programma Mijn Restaurant op VTM. Daarnaast is hij ook auteur van kookboeken en schrijft hij artikels voor tal van tijdschriften.

 • | onze troeven |

  16

  OOSTENDE:UW NIEUWE INSCHEPINGSHAVEN

 • 17

  eXCLUSIeve zeeCrUISeS | zomer 2013

  Oostende is bereikbaar via de weg, het spoor, de zee en de lucht

  Het vertrek van onze 5 exclusieve cruises met MV Voyager gebeurt voortaan vanuit Oostende. Passagiers die deelnemen aan onze cruises kunnen genieten van gratis transfers die voorzien zijn per luxeautocar vanuit de belangrijkste Belgische steden. Bij boeking hoeft u enkel de plaats van vertrek aan te geven en bij de reisdocumenten krijgt u het definitieve uur en bevestiging van de opstapplaats.

  U kan de haven van Oostende bereiken via verschillende vervoermiddelen: per auto (via A10/E40), per trein, per schip en per vliegtuig (luchthaven Oostende bevindt zich op slechts 6 km).

  De kades waar u dient in te schepen bevinden zich vlakbij het station en op slechts enkele minuten van het centrum van Oostende.

  ParkeermogelijkhedenEr is een mogelijkheid om de wagen te parkeren in de parking Q Churchill Natinkaai 7 te Oostende (Prijs: 14 per dag). Voor meer informatie bezoek de website: www.q-park.be.

  LuxeautocarsOnze vaste busmaatschappij is sinds jaren Top Tours. Dit familiebedrijf is al 60 jaar actief en beschikt over een aantal 3 en 4-sterren luxeautocars van 50 tot 80 zitplaatsen. Ze ondergaan grondige onderhoudsbeurten en worden regelmatig aan controles onderworpen om aan de veiligheids voorwaarden te voldoen. Alle bussen beschikken over het ABS-systeem, airco, bar, toilet, tv en dvd-speler.

  De vriendelijke chauffeurs staan steeds tot uw dienst en zorgen voor een aangename rit heen en terug.

  aLL Ways begeleidingEen All Ways begeleider verwelkomt u bij de verzamelplaats en houdt controle over een probleemloos verloop van uw reis. Bagagedragers staan klaar zodra u aankomt bij de inschepingshaven, zodat u zich niet verder hoeft te bekommeren over uw koffers die zij naar uw kajuit brengen. Bij All Ways geniet u van chte service van begin tot einde.

  OOSTENDE:UW NIEUWE INSCHEPINGSHAVEN

 • | MV VOYAGER |

  18

  UW SCHIP IN 2013: MV VOYAGER

 • 19

  EXCLUSIEVE ZEECRUISES | zomer 2013

  M V Voyager ondergaat een volledige metamorfose en wordt gerenoveerd met nieuwe tapijten, zacht meubilair, comfortabele en stijlvolle meubels. Op het achterdek beschermt een luifel u tegen alle weersomstandigheden. De vernieuwingen maken dat het schip zijn status zal bevestigen van een van de meest elegante en efficinte ontdekkingscruiseschepen van zijn allure.

  Met zijn strakke buitenkant, ruime dekken en gemakkelijk toegankelijke openbare ruimtes wordt het zeker opgemerkt tussen andere vergelijkbare cruiseschepen. Zijn sterkste punten zijn de vriendelijke sfeer en de attente service aan boord. Dit is een garantie voor de hele vloot van de 'Voyages ofDiscovery' waartoe MV Voyager behoort.

  Welke suite of gewone kajuit u ook kiest, hij zal zeker in de smaak vallen en uw reis aangenaam en fascinerend doen verlopen.

  De grootste troef van MV Voyager is dat het schip zijn intieme karakter heeft bewaard, en een schip op mensenmaat blijft. 'Ons' schip kan aan maximaal 500 passagiers onderdak bieden, waardoor er aan boord een gezellige en warme sfeer heerst. Niet alleen voldoet het aan het comfort dat ook grote schepen bieden, maar kan het prat gaan op de meer flexibele beweeglijkheid van een klein vaartuig.

  Het voldoet dus zeker aan ieders wensen en verlangens.

  UW SCHIP IN 2013: MV VOYAGER

 • | MV VOYAGER |

  20

  KAJUITEN EN SUITES

  BUITENKAJUITEN

  De buitenkajuiten beschikken over 2 lage bedden, venster, een bad en/of douche en privtoilet, tv, kluis, telefoon en haardroger. (Cat. E, F, G en M beschikken over patrijspoorten).

  BINNENKAJUITEN

  De binnenkajuiten beschikken over 2 lage bedden, een bad en/of douche en privtoilet, tv, kluis, telefoon en haardroger.

  JUNIOR SUITES

  De Junior suites beschikken over 2 lage bedden, venster, zithoek, bad/douche, privtoilet, tv, kluis, telefoon, haardroger en minikoelkast.

  SUITES

  De suites beschikken over 2 lage bedden, salon, dressing, privbalkon, jaccuzibad met douche, privtoilet, tv, kluis, telefoon, haardroger en minikoelkast.

  CAT C CAT J

  CAT LCAT I

 • 21

  EXCLUSIEVE ZEECRUISES | zomer 2013

  PLAN VAN MV VOYAGER

 • MV VOYAGER

  | MV VOYAGER |

  SCOTTS LOUNGEEen elegante en ruime lounge, overdag

  ideaal voor koffie, een goed gesprek met medereizigers en s avonds voor

  cocktails en pianomuziek.LOOKOUT LOUNGE

  (panoramalounge)

  Hier ontmoet u oude en nieuwe vrienden, danst u op de tonen van

  ons huisorkest of geniet u van prachtige vergezichten.

  DARWIN LOUNGEHet theater waar o.a. gastsprekers

  hun lezingen houden, en waar de avondshows plaatsvinden.

  22

  Het nieuwe, verbazingwekkende schip is de laatste aanwinst van 'Voyages of Discovery' en vormt een perfecte combinatie van kleinschaligheid en gevarieerde faciliteiten. Het huiselijke karakter is de grootste aantrekkingskracht van MV Voyager. Het biedt ruime gemeenschappelijke salons, comfortabele en goed ingerichte kajuiten en een keuze aan restaurants die elk een bijzondere sfeer uitademen. Zachte, lederen bekleding en elegante, houten lambrisering toveren de bibliotheek om tot een aangename omgeving om in alle rust te genieten van een goed boek.

  Het Veranda Restaurant met zijn grote ramen is aangekleed met frisse, verfijnde en moderne meubels waar het een plezier is om te lunchen of te dineren. Een kopje koffie of thee gebruikt u het best in de Lookout Lounge (panoramalounge) op het voordek van het schip. Het uitzicht is hier adembenemend en een goed gesprek met aangenaam gezelschap hoort erbij.

  Een ander pluspunt zijn de enorme open ruimtes op het bovenste zonnedek en op het promenadedek. Het zijn prachtige uitkijkpunten tijdens het aanmeren of

  afvaren in de verschillende aanleghavens en vooral om spectaculaire zonsondergangen te beleven.

  Rondom het zwembad en de jacuzzis, gelegen in het midden van het schip, vindt u het buffetrestaurant. In de Lidobar kunt u terecht voor een aperitief of afzakkertje.

  Wat uw wensen ook mogen zijn, MV Voyager zal u niet ontgoochelen.

  MV Voyager

 • EXCLUSIEVE ZEECRUISES | zomer 2013

  EXPLORER CLUBEen stijlvol, gezellig restaurant waar u minstens eenmaal tijdens de cruise voor uitgenodigd wordt.

  DISCOVERY RESTAURANTDit restaurant wordt gekenmerkt door zijn aangename en vlotte service en zijn gevarieerde menus.

  VERANDA RESTAURANTHier kunt u zowel binnen als buiten lunchen en van het warme en koude uitgebreide buffet proeven. Als kers op de taart biedt het Veranda restaurant ook een uitzonderlijk panoramisch uitzicht.

  LIDO POOL EN BAROm te ontspannen en te zonnebaden, te genieten van een drankje en een duik te nemen in het zwembad of even te relaxen in een van de twee jacuzzi's.

  BRIDGE CLUBLicht en helder met veel ruimte om te ontspannen.

  23

  > 3 restaurants> 2 salons, 3 binnenbars en

  1 buitenbar> Showlounge> Bibliotheek> Zwembad met 2 verwarmde

  jacuzzis

  > Fitnessruimte> Schoonheidssalon> Excursiebureau > Ziekenboeg> Internetruimte

  EEN FANTASTISCH SCHIP MET ALLE VOORZIENINGEN:

 • Geef uw oGen de kost!noorweGen maakt deel uit van het

  scandinavisch schiereiland en wordt Gedomineerd door de natuur. het

  noorse landschap wordt Gekenmerkt door kilometers lanGe fjorden,

  immense Gletsjers, smaraGdGroene meren, de middernachtzon en het

  mysterieuze noorderlicht. de kust is omzoomd met eilanden, in het bijzonder de lofoten die prijken als 3de op de lijst van de meest

  bijzondere eilanden ter wereld. de noordkaap is het uiterste puntje van

  europas vasteland van waaruit u in het niets naar het noorden kunt staren.

  1/ Din. 25 juni > OOSTENDEAankomst in Oostende met de luxeautocars die de transfers verzorgen vanuit de belangrijkste Belgische steden. Inscheping en vertrek van de cruise om 22.30.

  2/ Woe. 26 juni > OP ZEE Verken het schip en maak kennis met uw reisgenoten.

  3/ Don. 27 juni > STAVANGERAanmeren van 08.00 tot 18.00. Stavanger is veel meer dan het centrum van de olie-industrie. 'Gamle Stavanger', de oude charmante stadskern met zijn schitterende, goed bewaarde houten huizen en met kinderkopjes geplaveide straatjes zal u zeker bekoren. De stad is een mix van moderne architectuur en historische gebouwen. Even ten noorden van Stavanger begint de Lysefjord, een van de fraaiste fjorden van Noorwegen met de beroemde rots; de Preikestolen.

  4/ Vrij. 28 juni > FLOR Aanmeren van 07.30 tot 18.00.Flor bevindt zich tussen Bergen en lesund. De vuurtoren van Stabben, een beschermd monument, wijst de schepen de weg naar de haven. Het Kustmuseum bevat een indrukwekkende verzameling boten. Fervente vissers kunnen hier hun hart ophalen.

  5/ Zat. 29 juni > OP ZEEOogverblindende tocht langs de Noorse kust, met zijn talloze eilandjes, tot voorbij de poolcirkel.

  6/ Zon. 30 juni > LEKNES (Lofoten)Aanmeren van 07.30 tot 17.00.Eens de poolcirkel voorbij duikt al snel de gigantische 1.000 m hoge Lofotenwand op. Deze eilandengroep, die scherp uit de zee rijst, is bezaaid met karakteristieke oude vissershutten in rode kleur; de rorbuer. Het landschap en de prachtige natuur vormen de grootste attractie van deze archipel, die als 3de prijkt op de lijst van s werelds mooiste eilanden.

  7/ Maa. 01 juli > HONNINGSVG / NOORDKAAP

  Aanmeren van 18.00 tot 23.59Bezoek aan het noordelijkste punt van Europas vasteland. Deze mythische plek, gelegen op een 300 m hoge rots, heeft een betoverende aantrekkingskracht. Van hieruit kunt u in het oneindige blikken over de Noordelijke IJszee.

  8/ Din. 02 juli > TROMSAanmeren van 12.30 tot 18.30.Troms is de noordelijkste universiteitsstad van Noorwegen en de 'Poort tot de IJszee'. De stad was ook de vertrekhaven van veel befaamde poolexpedities, zoals die van Amundsen en Nassen. Het heeft al sinds de 19de eeuw de bijnaam 'Parijs van het Noorden'.

  MAGISCH NOORWEGEN

  De LysefjorD met De PreikestoLen

  fLor, een ongekenDe staD in noorwegen

  De LofoteneiLanDen

  De noorDkaaP

  De troLLstigen (troLLenmuur)

  De geirangerfjorD

  Hoog

  tePunten

  24

  Lofoten

  Geirangerfjord

  Lysefjord

 • 9/ Woe. 03 juli > OP ZEEVaren langs de Noorse kust en wegdromen bij het zien van zoveel schoonheid.

  10/ Don. 04 juli > NDALSNESAanmeren van 08.00 tot 19.00ndalsnes is een schilderachtig dorpje aan het einde van de Romsdalsfjord waar de Rauma in de fjord uitmondt. Hier bevindt zich de Trollstigen bergweg (Trollenweg), een van de meest indrukwekkende en meest bezochte bezienswaardigheden van Noorwegen.

  11/ Vrij. 05 juli > HELLESYLT*Technische stop 07.00 tot 09.30.Ontscheping van de passagiers die ingeschreven zijn voor de dagexcursie. > GEIRANGER* Aanmeren van 10.30 tot 17.00. Geirangerfjord: de meest bekende fjord van Noorwegen, heeft een lengte van 15 km. Steile bergen omringen de fjord en dampende watervallen storten zich naar beneden. Op de weinig bewerkbare vlakken staan kleine kleurige boerderijen en aan het einde van de zeearm ligt het dorpje Geiranger. *Ontscheping met sloepen (met behulp van het boordpersoneel).

  12/ Zat. 06 juli > BERGENAanmeren van 08.30 tot 17.30Kennismaking met de oude Hanzestad Bergen en 2de grootste stad van het land. Het wordt ook de stad van de zeven bergen genoemd. Bewonder de oude vissershaven met zijn statige pakhuizen. Loop even langs

  Cat. BesCHrijVing BeZ. Prijs in p.p.a Binnen 2 bedden 2 1.590

  B Binnen 2 bedden 2 1.790

  C Binnen 2 bedden 2 1.990

  D Binnen 2 bedden 2 2.150

  e Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.290

  f Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.490

  g Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.650

  H Buiten 2 bedden venster2 2.790

  i Buiten 2 bedden venster2 2.950

  j Junior Suite venster2 3.150

  k Minisuite met balkon2 3.450

  L Suite met jacuzzi en priv balkon2 4.090

  mBuiten Single patrijspoort (dubbel in alleengebruik)

  1 2.790

  nBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik)

  1 2.990

  oBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik

  1 3.150

  Tweepersoonskajuit voor alleengebruik: + 80% (met uitzondering van categorien M, N en O).In de prijs inbegrepen: zie p. 04-05.Niet in de prijs inbegrepen: zie p. 04-05.

  de populaire vismarkt. Wandel langs het fotogenieke Bryggen met zijn schitterende oude houten huizen. Een kabeltreintje brengt u naar de top van de berg Flien, waar u een schitterend uitzicht krijgt over de fjorden en bergen die de stad omringen.

  13/ Zon. 07 juli > OP ZEE Een rustdag om na te genieten van een onvergetelijke cruise terwijl het schip koers zet naar IJmuiden.

  14/ Maa. 08 juli > IJMUIDEN (Nederland)Aankomst omstreeks 08.00. Ontbijt en ontscheping. De luxeautocars brengen u terug naar uw vertrekplaats.

  MAGISCH NOORWEGEN FjORdEN, dE LOFOTENEILANdEN & dE NOORdkAAp

  Voor meer informatie contacteer ons op 078/159.045 of boek uw cruise nu online op www.all-ways.be

  EXCLUSIEVE ZEECRUISES | zomer 2013

  VroegBoekkortingGeldig tot 17 december 2012

  > korting van 100 p.p. op de buitenkajuiten (cat. E-F-G-H-I-J)

  > korting van 150 p.p. op de minisuites met balkon en suites

  met balkon (cat. K-L)Aanbod onder voorwaarden en kan op elk moment worden afgesloten.

  Niet cumuleerbaar met andere kortingen maximaal 2 personen

  per kajuit.

  onZe VoorDraCHt geVer aan BoorD

  walter roggemanVerantwoordelijke van de ringdienst voor het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Walter is ook de voorzitter van de vereniging 'Natuurpunt', de grootste vereniging voor het natuurbehoud en landschappen die momenteel maar liefst 88.000 leden telt.

  25

  14 dagen / Voyager Van 25 juni tot 8 juli 2013

  Vanaf 1.590 p.p.

  Hellesylt

  Leknes

  Troms

  ndalsnes

  Oostende

  IJmuiden

  Flor

  BergenGeiranger

  Stavanger

  Noordkaap

 • EEn grotE brok natuur! DE noorsE fjorDEn in combinatiE mEt ijslanD,

  lanD van vuur, gEisErs En ijs!in 15 buitEngEwonE DagEn ontDEkt u

  DE magnifiEkE natuur van hEt hogE noorDEn. afwissElEnD krijgt u DE aangrijpEnDE noorsE En ijslanDsE

  kustEn tE ziEn. ijslanD mEt zijn DampEnDE vulkaanlanDschappEn, bruisEnDE gEisErs En luistErrijkE vogElkoloniEs. noorwEgEn mEt

  zijn inDrukwEkkEnDE noorsE fjorDEngEbiED.

  1/ Din. 23 juli > OOSTENDELuxeautocars vertrekken vanuit de belangrijkste Belgische steden naar Oostende. Inscheping en vertrek van de cruise om 16.00.

  2/ Woe. 24 juli > OP ZEE Verken het schip en maak kennis met uw reisgenoten.

  3/ Don.25 juli > BERGEN (Noorwegen)Aanmeren van 08.00 tot 18.30. De welvaart van deze stad, gesticht in 1070 gaat terug tot de 14de eeuw, de tijd van de Hanze. De stad draagt er nog steeds sporen van. U ontdekt er beslist met plezier de Hanzewijk, de middeleeuwse burcht, de vis- en bloemenmarkt en de romaanse kathedraal.

  4/ Vrij. 26 juli > FLM (Noorwegen) Aanmeren van 07.00 tot 14.30.Flm en Vik liggen in het diepste deel van de 200 km lange, beroemde Sognefjord, de 2de langste ter wereld. Het landschap is enorm gevarieerd: gletsjers, watervallen, loodrechte rotswanden en kleine pittoreske dorpjes. Ontscheping voor de passagiers die de excursies hebben gekozen.

  >VIK* (Noorwegen) Technische stop van 18.00 tot 19.00. Inscheping van de passagiers die terugkomen van excursie. *Ontscheping met sloepen (met behulp van het boordpersoneel)

  5/ Zat. 27 juli > LESUND (Noorwegen) Aanmeren van 08.00 tot 18.00. lesund: een ware culturele verrassing op architectonisch gebied. De stad werd verwoest door een gigantische brand en daarna volledig opgebouwd in jugendstil (art-nouveaustijl), met zijn karakteristieke torentjes, geveltjes en overdadige ornamenten. Een ware parel, uniek in zijn genre.

  6/ Zon. 28 juli > OP ZEE Vandaag maken we de grote oversteek naar IJsland.

  7/ Maa. 29 juli > SEYDISFJRDUR (IJsland)

  Aanmeren van 08.00 tot 16.00. Seydisfjrdur is een klein stadje in de Oostfjorden van IJsland en ligt aan het einde van de gelijknamige fjord. Het wordt aan 3 kanten omringd door bergen. Herkenbaar zijn de houten huizen in Noorse stijl en de 'Blauwe kerk', gelegen in een adembenemend mooie natuur. Ideaal als eerste kennismaking met IJsland.

  FJORDEN, GEISERS, VUUR en IJS

  26

  Sognefjord

  Reykjavik

  De SognefjorD; De langSte fjorD van noorwegen

  Bergen, goeD BewaarDe HanzeStaD met zijn

  typiScHe Houten HuiSjeS

  Bezoek aan reykjavik in ijSlanD

  Het ScHotSe eDinBurgH

  Hoog

  tepunten

 • Oostende

  BergenFlm

  Rosyth

  lesundVik

  Seydisfjrdur

  Reykjavik

  Grundar- fjrdur

  Siglufjrdur

  8/ Din. 30 juli > SIGLUFJRDUR (IJsland)Aanmeren van 08.00 tot 16.00.Siglufjrdur is een klein vissersdorpje aan de noordkust van IJsland. Na de hoogtijdagen van de haringvisvangst raakte het dorp gesoleerd en begon er duidelijk een ontvolking. Sinds 2010 werd een 11 km lange dubbelbaans tunnel aangelegd op de hoogste bergroute van IJsland, waardoor het inwonersaantal gestaag aangroeit en de visvangstindustrie hier opnieuw een belangrijke rol speelt.

  9/ Woe. 31 juli > GRUNDARFJRDUR (IJsland)Aanmeren van 09.00 tot 18.00.Grundarfjrdur is een haven in het westen, aan de noordkust van de gelijknamige fjord die gemakkelijk te bereiken is. Het situeert zich op het schiereiland Snfellsnes en wordt omgeven door uitzonderlijk mooie vulkanische bergen.

  10/ Don. 01 augustus > REYKJAVIK (IJsland)Aanmeren van 07.00 tot 17.30.IJsland is een zeer jong eiland dat hoofdzakelijk opgebouwd is uit vulkanisch materiaal en gesteente. Hierdoor is het bezaaid met lavavelden, geisers, warmwaterbronnen en actieve vulkanen. Reykjavik (rookbaai) is s werelds noordelijkste hoofdstad.

  cat. BeScHrijving Bez. prijS in p.p.a Binnen 2 bedden 2 1.690

  B Binnen 2 bedden 2 1.890

  c Binnen 2 bedden 2 2.090

  D Binnen 2 bedden 2 2.290

  e Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.440

  f Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.650

  g Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.820

  H Buiten 2 bedden venster2 2.970

  i Buiten 2 bedden venster2 3.140

  j Junior Suite venster2 3.350

  k Minisuite met balkon2 3.670

  l Suite met jacuzzi & priv balkon2 4.370

  mBuiten Single patrijspoort (dubbel in alleengebruik)

  1 2.990

  nBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik)

  1 3.210

  oBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik

  1 3.390

  Tweepersoonskajuit voor alleengebruik: + 80% (met uitzondering van categorien M, N en O).In de prijs inbegrepen: zie p. 04-05.Niet in de prijs inbegrepen: zie p. 04-05.

  11 & 12/ Vrij. 02 en zat. 03 augustus> OP ZEETwee welverdiende dagen van ontspanning of activiteiten op weg naar Schotland.

  13/ Zon. 04 augustus > ROSYTH -EDINBURGH (Schotland)Aanmeren van 07.30 tot 23.59.De fantastische lichtinval, de doedelzakmuziek en de bejubelde whiskys kenmerken Schotland. Edinburgh bestaat uit de oude stad (the Old Town) met zijn middeleeuwse centrum aan de zuidkant en de 18de-eeuwse nieuwe stad (New Town) in het noorden.

  14/ Maa. 05 augustus > OP ZEE Laatste dag varen. Terugreis richting Oostende.

  15/ Din. 06 augustus > OOSTENDE Aankomst omstreeks 08.00. Ontscheping na het ontbijt. Onze speciaal afgehuurde autocars zullen u naar uw plaats van vertrek terugbrengen.

  NOORwEGEN, IJSlaND EN SchOTlaND

  Voor meer informatie contacteer ons op 078/159.045 of boek uw cruise nu online op www.all-ways.be

  EXclUSIEVE ZEEcRUISES | zomer 2013

  vroegBoekkortingGeldig tot 17 december 2012

  > korting van 100 p.p. op de buitenkajuiten (cat. E-F-G-H-I-J)

  > korting van 150 p.p. op de minisuites met balkon en suites

  met balkon (cat. K-L)Aanbod onder voorwaarden en kan op elk moment worden afgesloten.

  Niet cumuleerbaar met andere kortingen maximaal 2 personen

  per kajuit.

  onze voorDracHt gever aan BoorD

  jackie van goethemDokter in de zologie. Jackie heeft zijn volledige carrire aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen gewerkt als verantwoordelijke voor het departement 'Invertebraten' (ongewervelden). Hij is auteur en medeauteur van meer dan 170 publicaties over weekdieren, geleedpotigen en biodiversiteit.

  27

  15 dagen / Voyager Van 23 juli tot 6 augustus 2013

  Vanaf 1.690 p.p.

 • EEn onvErgEtElijkE schittErEndE 12-daagsE cruisE langs hEt glooiEndE

  schotland, dE stEilE kliffEn van dE shEtlandEilandEn En hEt

  wondErbaarlijkE noorwEgEn.EEn EErstE hoogtEpunt bElEEft u

  in hEt schotsE Edinburgh mEt dE military tattoo, waarna wE op zoEk gaan naar nEssiE wE varEn langs

  dE hEuvElachtigE shEtlandEilandEn En bErEikEn na EEn dagjE op zEE dE

  adEmbEnEmEndE noorsE fjordEn.

  1/ Din. 6 augustus > OOSTENDEAankomst in Oostende met de luxeautocars die de transfers verzorgen vanuit de belangrijkste Belgische steden. Inscheping en vertrek van de cruise om 18.00.

  2/ Woe. 7 augustus > OP ZEE Tijd om het schip te verkennen en kennis te maken met uw reisgenoten.

  3/ Don. 8 augustus > ROSYTH - EDINBURGH (Schotland)Aanmeren van 07.00 tot 00.30 (09 aug.). De fantastische lichtinval, de doedelzakmuziek en de bejubelde whiskys kenmerken Schotland. Edinburgh bestaat uit de oude stad (the Old Town) met zijn middeleeuwse centrum aan de zuidkant en de nieuwe stad (New Town) in het noorden. Vandaag heeft het jaarlijkse wereldberoemde Military Tattoo plaats in het kasteel van Edinburgh.

  4/ Vrij. 9 augustus > INVERGORDON (Schotland)

  Aanmeren van 15.00 tot 20.00.In Invergordon bevinden we ons midden in de Highlands, een bergachtig dunbevolkt gebied in het noorden van Schotland en de thuishaven van Nessie; het monster van Loch Ness. Niet alleen Shakespeares Macbeth

  speelt zich hier af in het kasteel van Cawdor, ook tal van andere poten lieten zich door deze regio inspireren.

  5/ Zat. 10 augustus > LERWICK (Shetlandeilanden - Groot-Brittanni) Aanmeren van 09.00 tot 19.00. De Shetlandeilanden zijn een groep heuvelachtige eilanden met indrukwekkende steile kliffen, afgewisseld met schitterende zand- en kiezelstranden en spectaculaire vogelkolonies. De fauna en flora is er overweldigend.

  6/ Zon. 11 augustus > OP ZEE Op weg naar Noorwegen biedt een dagje op zee mogelijkheden genoeg om volop te profiteren van alle faciliteiten die aan boord mogelijk zijn, en om de longen te vullen met gezonde zeelucht.

  7/ Maa. 12 augustus > GEIRANGER (Noorwegen)*

  Aanmeren van 07.00 tot 16.00. Geirangerfjord: de meest bekende fjord van Noorwegen, heeft een lengte van 15 km. Steile bergen omringen de fjord en dampende watervallen storten zich naar beneden. Op de weinig bewerkbare vlakken staan kleine, kleurige boerderijen en aan het einde van de zeearm ligt het dorpje Geiranger. *Ontscheping met sloepen (met behulp van het boordpersoneel).

  SchotSe hooglanden en fjorden

  28

  Edinburgh

  Eidfjord

  Invergordon

  De Military tattoo

  iN eDiNburgh

  loch Ness iN iNvergorDoN

  De shetlaNDeilaNDeN

  De Noorse geiraNger-, sogNe - eN

  harDaNgerfjorD

  hoog

  tepuNteN

 • 8/ Din. 13 augustus > SKJOLDEN (Sognefjord Noorwegen)Aanmeren van 09.30 tot 16.00.Skjolden is de binnenste cruisehaven van Noorwegen en ligt in het hart van de Noorse fjorden. Het is gelegen aan de kop van de langste bevaarbare fjord ter wereld: de Sognefjord. De oevers van deze majestueuze fjord zijn bezaaid met prachtige dorpjes en afgebakend met steile bergen.

  9/ Woe. 14 augustus > EIDFJORD (Hardangervidda Noorwegen) Aanmeren van 10.00 tot 18.00. Vandaag leggen we aan in de Hardangerfjord die vooral bekend is door de fruitbomen die in het voorjaar volop in bloei staan. Eidfjord ligt aan het noorden van de Hardangervidda, een 8.000 km2 groot natuurgebied en tevens de grootste hoogvlakte van Europa. Een unieke kleurrijke omgeving vol contrasten.

  10/ Don. 15 augustus > STAVANGER (Noorwegen) Aanmeren van 07.00 tot 18.00.Stavanger is veel meer dan het centrum van de olie-industrie. 'Gamle Stavanger': de oude charmante stadskern met zijn schitterende, goed bewaarde houten huizen en met kinderkopjes geplaveide straatjes zullen u zeker bekoren. De stad is een mix van moderne architectuur en historische

  cat. beschrijviNg beZ. prijs in p.p.a Binnen 2 bedden 2 1.390

  b Binnen 2 bedden 2 1.570

  c Binnen 2 bedden 2 1.750

  D Binnen 2 bedden 2 1.890

  e Buiten 2 bedden patrijspoort2 1.990

  f Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.180

  g Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.320

  h Buiten 2 bedden venster2 2.440

  i Buiten 2 bedden venster2 2.580

  j Junior Suite venster2 2.750

  K Minisuite met balkon2 2.990

  l Suite met jacuzzi & priv balkon2 3.560

  MBuiten Single patrijspoort (dubbel in alleengebruik)

  1 2.440

  NBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik)

  1 2.610

  oBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik

  1 2.750

  tweepersoonskajuit voor alleengebruik: + 80% (met uitzondering van categorien M, n en o).In de prijs inbegrepen: zie p. 04-05.niet in de prijs inbegrepen: zie p. 04-05.

  gebouwen. Even ten noorden van Stavanger begint de Lysefjord, een van de fraaiste fjorden van Noorwegen met de beroemde rots; de Preikestolen.

  11/ Vrij. 16 augustus > OP ZEENagenietend van de overweldigende Noorse natuur zetten we koers naar Oostende.

  12/ Zat. 17 augustus > OOSTENDEAankomst omstreeks 08.30. Ontbijt en ontscheping. De luxeautocars brengen u terug naar de vertrekplaats.

  Schotland en noorwegen vIa de ShetlandeIlanden

  Voor meer informatie contacteer ons op 078/159.045 of boek uw cruise nu online op www.all-ways.be

  eXclUSIeve ZeecrUISeS | zomer 2013

  vroegboeKKortiNgGeldig tot 17 december 2012

  > Korting van 100 p.p. op de buitenkajuiten (cat. E-F-G-H-I-J)

  > Korting van 150 p.p. op de minisuites met balkon en suites

  met balkon (cat. K-L)Aanbod onder voorwaarden en kan op elk moment worden afgesloten.

  Niet cumuleerbaar met andere kortingen maximaal 2 personen

  per kajuit.

  oNZe voorDracht gever aaN boorD lieven De schamphelaereHij is burgerlijk ingenieur computerwetenschappen en MBA. Na een loopbaan in de financile sector en als docent bij de Lessius Hogeschool leidt hij nu een familiale KMO. Lieven De Schamphelaere is voorzitter van Natuurpunt Beheer, de grootste terreinbehe-rende vereniging in Vlaanderen die meer dan 18000 ha natuurgebied beheert. En van zijn passies zijn zeezoogdieren en vogels en hij heeft een zeer ruime ervaring met natuurkijken op zee.

  29

  12 dagen / Voyager Van 6 tot 17 augustus 2013

  Vanaf 1.390 p.p.

  Oostende

  Geiranger

  Lerwick

  Rosyth

  Invergordon

  SkjoldenEidfjord

  Stavanger

 • EEn schittErEndE culturElE Ervaring! tijdEns dE middElEEuwEn was Er EEn samEnwErkingsvErband van handElarEn diE dE hanzE wErd

  gEnoEmd. dit handElsvErbond, waar vooral dE landEn rond dE baltischE

  zEE aan dEElnamEn, stimulEErdE zowEl hEt artistiEkE, stEdElijkE

  als EconomischE lEvEn in dE vErschillEndE lidstatEn.

  wE zEttEn koErs naar kopEnhagEn, tallinn, sint-pEtErsburg, hElsinki

  En stockholm En ontdEkkEn dE gEvariEErdE historischE En

  karaktEristiEkEn van ElkE stad.

  1/ Zat. 17 augustus > OOSTENDEAankomst in Oostende met de luxeautocars die de transfers verzorgen vanuit de belangrijkste Belgische steden. Inscheping en vertrek van de cruise om 14.30.

  2/ Zon. 18 augustus > OP ZEE EN VAREN DOOR HET KIELKANAAL

  Tijd om het schip te verkennen en kennis te maken met uw reisgenoten. Tal van activiteiten worden aan boord georganiseerd. De tocht door het Kielkanaal is een unieke ervaring. U ziet het reilen en zeilen van de bewoners langs de oevers.

  3/ Maa. 19 augustus > KOPENHAGEN (Denemarken)

  Aanmeren van 08.30 tot 18.00. Kopenhagen is een hoofdstad met een dorps karakter. De levendige, charmante stad met zijn mooie straten, oude vakwerkhuizen en prachtige statige gebouwen straalt een ontspannen sfeer uit. Niet alleen is het gekend voor de kleine zeemeermin, maar architecturaal zijn de Denen erin geslaagd om historische monumenten en moderne gebouwen mooi in elkaar te laten vloeien. Loop door de winkelwandelstraat met gezellige bars, schitterende winkels en uitnodigende restaurants.

  4/ Din. 20 augustus > GDYNIA (voor Gdansk, Polen)

  Aanmeren van 13.00 tot 19.00.Gdansk is een prachtige middeleeuwse Hanzestad die vooral floreerde door zijn handel in amber en bont. Geschiedenis ligt hier letterlijk op straat. Het communisme werd, dankzij het toedoen van Lech Walesa, de leider van de vakbondspartij 'Solidariteit', in 1989 de rug toegekeerd.

  5/ Woe. 21 augustus > OP ZEERustdag op zee, varen richting Tallinn.

  6/ Don. 22 augustus > TALLINN (Estland)Aanmeren van 07.00 tot 16.00.Tallinn, hoofdstad van Estland is een van de nieuwe landen van de Europese Unie. Het oude middeleeuwse centrum is erkend als werelderfgoed. Wandel door de smalle straatjes, bewonder het door Hanzehuizen omgeven raadsplein met zijn historisch stadhuis en klim naar Toompea met de opvallende Alexander Nevski-kathedraal. Geniet hier van een panoramisch uitzicht over deze sprookjesstad.

  7 & 8/ Vrij. 23 en Zat. 24 augustus > SINT-PETERSBURG (Rusland)

  Aanmeren van 07.00 op 23/08 tot 18.00 op 24/08.Sint-Petersburg, werk van de tsaar Peter de Grote, is een van de mooiste steden ter wereld. Uniek vanwege de historische monumenten, indrukwekkende boulevards, pleinen en 300 bruggen over ontelbare kanalen en rivierarmen. U krijgt de gelegenheid om het schitterende

  BALTISCHE SYMFONIE

  Doorvaart van het KielKanaal

  De Kleine zeemeermin in Kopenhagen

  het miDDeleeuwse tallinn

  het hermitagemuseum en De tuinen van peterhof in sint-petersburg

  het vasamuseum in stocKholm

  bezoeK aan berlijn vanuit warnemnDe

  hoog

  tepunten

  30

  Berlijn

  Sint-Petersburg

  Kopenhagen

 • Oostende

  Stockholm

  Gdynia

  Tallinn

  Helsinki Sint-Petersburg

  Kopenhagen

  Warnemnde

  Hermitagemuseum, een van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld, ondergebracht in het Winterpaleis te bezoeken. Niet te missen zijn ook de Petrus- en Paulusvesting, de Nevsky Prospekt, het panterschip Aurora, Peterhof, het zomerpaleis van Peter de Grote, Pavlovsk en Pushkin gebouwd door Katharina de Grote Een bezoek om nooit meer te vergeten!

  9/ Zon. 25 augustus > HELSINKI (Finland)

  Aanmeren van 07.00 tot 13.30.Finnen staan bekend om hun design en dat zult u in de hoofdstad vlug ontdekken. Helsinki is gebouwd op een rotsige landtong in de Finse Golf en het centrum met het marktplein leent zich ertoe om te voet te ontdekken. Het symbool van de stad is de witte Domkerk die van ver te zien is. Het moderne kunstmuseum Kiasma staat in schril contrast met het neoclassicistische parlementsgebouw. Even buiten het centrum bevindt zich de Temppeliaukiokerk, die in de rots is uitgehakt. Deze noordelijke gastvrije stad is een bezoekje meer dan waard.

  10/ Maa 26 augustus > STOCKHOLM (Zweden)

  Aanmeren van 07.00 tot 17.00. Stockholm, ook wel eens het 'Veneti van het Noorden' genoemd is wereldberoemd door zijn schitterende ligging aan het Mlarmeer. Verspreid over 14 eilanden is het omgeven door water en bezaaid met parken. Slenter door de oude stad 'Gamla Stan' met zijn kinderkopjes geplaveide straten en scheefstaande maar prachtig

  cat. beschrijving bez. prijs in p.p.a Binnen 2 bedden 2 1.590

  b Binnen 2 bedden 2 1.790

  c Binnen 2 bedden 2 1.990

  D Binnen 2 bedden 2 2.150

  e Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.290

  f Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.490

  g Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.650

  h Buiten 2 bedden venster2 2.790

  i Buiten 2 bedden venster2 2.950

  j Junior Suite venster2 3.150

  K Minisuite met balkon2 3.450

  l Suite met jacuzzi & priv balkon2 4.090

  mBuiten Single patrijspoort (dubbel in alleengebruik)

  1 2.790

  nBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik)

  1 2.990

  oBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik

  1 3.150

  Tweepersoonskajuit voor alleengebruik: + 80% (met uitzondering van categorien M, N en O).In de prijs inbegrepen: zie p. 04-05.Niet in de prijs inbegrepen: zie p. 04-05.

  bewaarde gebouwen. Bekijk de mooie uitstalramen met Zweedse designartikelen. Bezoek het Vasamuseum waar het volledige gerestaureerde 17de eeuwse Vasaschip ondergebracht is.

  11/ Din. 27 augustus > OP ZEEEen rustdag aan boord. Varen naar Warnemnde.

  12/ Woe. 28 augustus > WARNEMNDE (voor Berlijn, Duitsland)

  Aanmeren van 06.00 tot 20.00.Warnemnde was ooit een vissersdorpje dat een begeerde badstad geworden is. De kleine straatjes en de mooie kust hebben al hun charme bewaard. Van hieruit bezoeken we o.a. Berlijn. Deze boeiende stad die lang verdeeld werd door de Berlijnse muur werd in 1990 herenigd. Het is een groene metropool en een van Europas grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. De vele kunstgalerijen, een bruisend nachtleven en ontelbare originele bars vormen een grote aantrekkingskracht voor de vele bezoekers.

  13/ Don. 29 augustus > OP ZEE EN VAREN DOOR HET KIELKANAAL

  Op de terugreis kunt u deelnemen aan tal van activiteiten of rustig nagenieten van al het moois dat u gezien hebt.

  14/ Vrij. 30 augustus > OOSTENDEAankomst omstreeks 10.00. Ontbijt en ontscheping. U wordt per autocar teruggebracht naar uw vertrekplaats.

  SCANdINAvISCHE HOOFdSTEdEN, TALLINN EN 2 dAgEN IN SINT-PETErSBurg

  Voor meer informatie contacteer ons op 078/159.045 of boek uw cruise nu online op www.all-ways.be

  EXCLuSIEvE ZEECruISES | zomer 2013

  vroegboeKKortingGeldig tot 17 december 2012

  > Korting van 100 p.p. op de buitenkajuiten (cat. E-F-G-H-I-J)

  > Korting van 150 p.p. op de minisuites met balkon en suites

  met balkon (cat. K-L)Aanbod onder voorwaarden en kan op elk moment worden afgesloten.

  Niet cumuleerbaar met andere kortingen maximaal 2 personen

  per kajuit.

  onze voorDracht gever aan boorD

  michael-w. serruysHij geeft les en doet onderzoek aan de vakgroep geschiedenis van de VUB (Vrije Universiteit Brussel). Hij is gespecialiseerd in de (geo)politieke en economische geschiedenis van de 18de eeuw, alsook in maritieme en adelsgeschiedenis. De afgelopen jaren heeft hij verschillende internationale publicaties op zijn naam staan.

  31

  14 dagen / Voyager Van 17 tot 30 augustus 2013

  Vanaf 1.590 p.p.

 • 1/ Vrij. 30 augustus > OOSTENDEAankomst in Oostende met de luxeautocars die de transfers verzorgen vanuit de belangrijkste Belgische steden. Inscheping en vertrek van de cruise om 15.30.

  2/ Zat. 31 augustus > OP ZEE Verken uw schip en maak kennis met uw medepassagiers. De liefhebbers kunnen deelnemen aan de activiteiten aan boord. Varen naar Nantes.

  3/ Zon. 01 september > NANTES (Frankrijk)

  Aanmeren van 08.00 tot 17.30. Nantes, gelegen aan de zuidrand van Bretagne is een havenstad in het westen van Frankrijk. De stad behoort tot het netwerk van de grootste kunst- en historische steden. Tal van belangrijke oude bezienswaardigheden zijn bewaard gebleven. De gotische Kathedraal van Nantes (Cathdrale Saint-Pierre), het hertogelijk kasteel (Chteau des ducs de Bretagne), le Feydeau, la place Royale en nog zoveel meer. Kortom, een stad die u een diepe indruk zal nalaten.

  4/ Maa. 02 september > LE VERDON-SUR-MER (voor Bordeaux, Frankrijk)

  Aanmeren van 08.00 tot 18.00.Le Verdon-sur-Mer ligt in het uiterste punt van de Mdoc, op 98 km van Bordeaux. Deze

  badplaats met zijn 2 stranden telt 4 havens, 3 vuurtorens en wordt begrensd door de Atlantische Oceaan en de monding van de Gironde. Vanuit Le Verdon is Bordeaux, de 2de grootste stad van Frankrijk, gemakkelijk bereikbaar. Het is de historische hoofdstad van de regio Gascogne. Niet alleen is deze stad bekend over de hele wereld om zijn heerlijke wijnen, maar prijkt een stadsdeel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als bijnaam kreeg het 'La belle endormie' (de schone slaapster) vanwege de weelderige architectuur uit een rijk verleden.

  5/ Din. 03 september > BILBAO (Spanje) Aanmeren van 08.00 tot 18.00. Met meer dan een miljoen inwoners is Bilbao het hart van een metropool en de economische hoofdstad van het Baskenland. Belangrijke architectonische projecten droegen hun steentje bij tot de vernieuwing van de stad. Het beste voorbeeld hiervan is het Guggenheimmuseum, een indrukwekkende, reuzengrote constructie van titanium, graniet en glas in de vorm van een futuristisch schip. Het oude stadsgedeelte wordt gedomineerd door de Santiagokathedraal. De oevers van de riviermonding worden geanimeerd door levendige straatjes, tuinen en pleintjes.

  6/ Woe. 04 september > OP ZEEEen rustdag aan boord om te genieten van alles wat de Voyager u te bieden heeft. Varen naar Portugal.

  DE WIJNROUTE

  ExcursiE naar BordEaux

  HEt GuGGEnHEimmusEum in BilBao

  ontdEkkinG van dE portwijnindustriE

  lissaBon, Hoofdstad van portuGal

  dE ondErzEEr pEral in cartaGEna En

  HEt romEinsE tHEatEr

  wijnspEcialist aan Boord

  HooG

  tEpuntEn

  32

  EEn uniEkE kans om in uitzondErlijkE plaatsEn, samEn mEt EEn wijnspEcialist, wijnEn tE lErEn kEnnEn En tE smakEn.

  tijdEns dE zachtE nazomEr zEttEn wE koErs naar nantEs mEt zijn schittErEnd

  architEcturaal ErfgoEd. Voor dE bordEauxwijn mErEn wE aan in

  lE VErdon. hEErlijkE portwijn proEVEn wE in portugal En in lissabon dEgustErEn

  wE EEn 'pastEis dE bElEm'. of hEt nu dE culturElE rijkdommEn Van cdiz of

  cartagEna bEtrEft, of dE natuurlijkE schoonhEid Van palma dE mallorca,

  tElEurgEstEld zult u zEkEr niEt zijn.

  Porto

  Lissabon

 • Oostende

  Nantes

  Marseille

  Le Verdon

  Oostende

  Nantes

  MarseilleLe Verdon

  Palma de Mallorca

  Bilbao

  Leixoes

  Lissabon

  CdizCartagena

  Bilbao

  Leixoes

  Lissabon

  Cdiz

  Cartagena

  7/ Don. 05 september > LEIXOES (voor Porto, Portugal)Aanmeren van 07.00 tot 17.00.Porto is de op een na grootste stad van Portugal en is vooral bekend om zijn port(-wijn). Ribeira is het oude centrum en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Op het gebied van moderne architectuur is het een van de belangrijkste steden van Europa. Op onze ontdekkingstocht krijgt u de mogelijkheid om een van de vele wijnkelders te bezoeken.

  8/ Vrij. 06 september > LISSABON (Portugal)Aanmeren van 07.00 tot 14.00. Ontdekkers, veroveraars, grote koningen en tempeliers, Romeinen, Moren, allen hebben ze hun stempel gedrukt op deze wonderbaarlijke stad, rijk aan monumenten, die uitgeeft op de Atlantische Oceaan. Zoals de Portugezen het zeggen: "Wie Lissabon niet kent, kent zijn eigen schoonheid niet".

  9/ Zat. 07 september > CDIZ (Spanje)Aanmeren van 09.00 tot 18.00. Het is een goed beschutte Andalusische havenstad die ook fungeert als vissers- en passagiershaven. Gelegen op een smalle landtong wordt het aan drie zijden door water omgeven en verbindt een verkeersburg de stad met het vasteland. Een wandeling op de vestingmuren biedt een mooi uitzicht over de baai en de 'Castillo' van San Sebastian.

  10/ Zon. 08 september > OP ZEE Rustdag aan boord. Varen richting Cartagena.

  11/ Maa. 09 september > CARTAGENA (Spanje) Aanmeren van 07.00 tot 17.00.Cartagena heeft internationale bekendheid

  cat. BEscHrijvinG BEz. prijs in p.p.a Binnen 2 bedden 2 1.690

  B Binnen 2 bedden 2 1.890

  c Binnen 2 bedden 2 2.090

  d Binnen 2 bedden 2 2.290

  E Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.440

  f Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.650

  G Buiten 2 bedden patrijspoort2 2.820

  H Buiten 2 bedden venster2 2.970

  i Buiten 2 bedden venster2 3.140

  j Junior Suite venster2 3.350

  k Minisuite met balkon2 3.670

  l Suite met jacuzzi & priv balkon2 4.370

  mBuiten Single patrijspoort (dubbel in alleengebruik)

  1 2.990

  nBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik)

  1 3.210

  oBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik

  1 3.390

  Tweepersoonskajuit voor alleengebruik: + 80% (met uitzondering van categorien M, N en O).In de prijs inbegrepen: zie p. 04-05.Niet in de prijs inbegrepen: zie p. 04-05.

  verworven dankzij 'het feest van de Carthagers en Romeinen' en zijn processies tijdens de Heilige Week. Cartagena heeft een archeologisch museum waarin vooral veel opgravingen uit de Romeinse tijd te zien zijn. De stad bulkt van de vele monumenten uit de verschillende tijdperken en de moderne, neoklassieke bouwwerken.

  12/ Din. 10 september > PALMA DE MALLORCA (Spanje)Aanmeren van 09.00 tot 19.00. Mallorca is het grootste eiland van de Spaanse Balearen. Het ligt in de Middellandse Zee voor de oostkust van Spanje. De kust is ingesneden door kleine grotten en is omgeven door schitterende stranden. U kunt er de kathedraal 'La Seo', het Palacio Almudaina of het kasteel Bellver bezichtigen. U hebt ook de mogelijkheid om door het charmante, oude stadsgedeelte heen te wandelen, die zijn ziel van weleer niet heeft verloren.

  13/ Woe. 11 september > OP ZEE Een laatste dag op zee. Neem deel aan de vele activiteiten aan boord. Varen naar Marseille.

  14/ Don. 12 september > MARSEILLE (Frankrijk) Aankomst omstreeks 07.00. Ontbijt en ontscheping. Vertrek naar het oude centrum van Marseille. Vrije tijd om de stad op eigen houtje te ontdekken. Tegen de avond gaat u per luxeautocar terug naar uw vertrekplaats. Mogelijkheid om per TGV of vlucht naar Belgi te reizen (mits toeslag).

  15/ Vrij. 13 september > BELGI Aankomst voorzien in de ochtend.

  Voor meer informatie contacteer ons op 078/159.045 of boek uw cruise nu online op www.all-ways.be

  EXCLUSIEVE ZEECRUISES | zomer 2013

  vroEGBoEkkortinGGeldig tot 17 december 2012

  > korting van 100 p.p. op de buitenkajuiten (cat. E-F-G-H-I-J)

  > korting van 150 p.p. op de minisuites met balkon en suites

  met balkon (cat. K-L)Aanbod onder voorwaarden en kan op elk moment worden afgesloten.

  Niet cumuleerbaar met andere kortingen maximaal 2 personen

  per kajuit.

  onzE voordracHt GEvEr aan Boord dirk de prinsHij is culinair journalist en een bekend mediafiguur. Als culinaire medewerker van Radio 2, staat hij elke week "De Madammen" culinair bij. In het verleden heeft hij ook deelgenomen aan de programmas "Bistro & Co" en "Kook". Dirk De Prins was jurylid van het bekende tv programma "Mijn Restaurant" op VTM. Daarnaast is hij ook auteur van kookboeken en schrijft hij artikels voor tal van tijdschriften.

  33

  15 dagen / Voyager Van 30 augustus tot 13 september 2013

  Vanaf 1.690 p.p.

  LaNgS FRaNkRIJk, SpaNJE EN pORTUgaL

 • ALL WAYS CRUISESALON

  34

  | ALL WAYS CRUISESALON |

  Noteer deze data iN uw ageNda!

  Met veel plezier nodigt All Ways u uit op haar cruisesalon op 19 en 20 januari 2013. Tijdens dit unieke salon stellen de grote maritieme maatschappijen van zee- en riviercruises zich voor. U vindt er o.a. Costa, MSC, Holland America Line, Lftner, Croisieurope en nog vele andere.

  Onze professionele agenten vertellen u met plezier en enthousiasme over de nieuwe schepen en bestemmingen. Ze bezitten een grondige kennis over het reilen en zeilen van de cruisewereld en willen niets liever dan u op alle vragen te antwoorden.

  waNNeer?

  > Op zaterdag 19 januari 2013 van 13.30 tot 17.30

  > Op zondag 20 januari 2013 van 09.30 tot 17.00

  waar?

  Elewijt Center, Tervuursesteenweg 564, 1982 Elewijt.Gelegen op 25 km van Brussel, gratis parking ter beschikking.Vanaf de autosnelweg E19 Brussel-Antwerpen neemt u de afrit 11 Zemst (gedetailleerde reisweg op aanvraag mogelijk of via onze website www.all-ways.be).Op zondag 20 januari wordt er een pendeldienst ingezet tussen Brussel Centraal en Elewijt.

  Schrijf nu in op www.all-ways.be of meer informatie krijgt u in onze All Ways agentschappen.

  19 - 20 JANUARI 2013

  reserveer uw droomcruise via de website: gemakkelijker kan niet!

  Via onze website www.all-ways.be kunt u uw exclusieve cruise boeken. Ga naar de website, selecteer uw cruise naar keuze, klik op uw offerte en volg verder de stappen op het scherm om uw reis te reserveren. Nadien kunt u het voorschot betalen met uw Visa- of Mastercard. Vervolgens volgt uw kantoor alles verder op.

  Cru

  iS

  eSaLo

  N

  SaLoN deSCr

  oiS

  ir

  eS

 • ALL WAYS CRUISESALON

  BIJZONDEREVOORWAARDEN

  35

  InschrijvingenOm als definitief beschouwd te worden, dient elke inschrijving gepaard te gaan met een voorschot van 30 % van de reissom + het volledige bedrag van de eventuele verzekeringen. Het saldo dient ons ten laatste 4 weken voor vertrek toe te komen.

  Formaliteiten (op moment van brochuredruk)

  Cruise Noorwegen, IJsland, Schotland en Wijnroute: deelnemers met de Belgische nationaliteit hebben een geldige identiteitskaart nodig. Alle minderjarigen moe-ten in het bezit zijn van hun identiteitskaart met foto. Minderjarigen die met anderen dan hun ouders reizen, dienen een gelegaliseerde toelating van de gemeente voor te leggen.Cruise naar de Baltische Zee: deelnemers met de Belgische nationaliteit moeten in het bezit zijn van een internationaal paspoort dat ten minste 6 maanden na de terugkeer geldig is. Alle minderjarigen, zelfs babys, die samen reizen met een of beide ouders, dienen over een eigen reispas te beschikken. Kinderen die met anderen dan hun ouders reizen, dienen een gele-galiseerde toelating van de gemeente voor te leggen. De passagiers die deelnemen aan de georganiseerde excursies in Sint-Petersburg hebben geen individueel visum nodig. Indien u echter alleen aan wal wenst te gaan, zonder georganiseerde excursie, dient u in het bezit te zijn van een individueel visum voor Rusland. All Ways kan zorgen voor het visum als u uw geldig paspoort, 1 pasfoto, een ingevuld visumaanvraag en een attest van uw ziekte- en bijstandsverzekering 2 maanden voor vertrek inlevert. Prijs per persoon op 1 oktober 2012: 105 (bedrag nog te bevestigen). Indien u zelf uw visum wenst aan te vragen, bezorgt All Ways u de officile uitnodiging tegen de prijs van 25 per persoon. (prijs op 1 oktober 2012).

  opgeletVoor het vertrek kunnen deze formaliteiten wijzigen. Wij houden u op de hoogte. Voor deelnemers met een andere nationaliteit: gelieve ons te contacteren.

  annuleringsvoorwaardenElke annulering brengt volgende kosten mee:Tot 31 oktober 2012: 100 per persoon.Vanaf 1 november 2012 tot 15 februari 2013: 30 % van de reissom.Tussen 16 februari en 15 maart 2013: 50 % van de reissom.Tussen 16 maart en 18 april 2013: 75 % van de reissom.Tussen 19 april en 22 mei 2013: 85 % van de reissom.Na 22 mei 2013: 100 % van de reissom.De annulering moet ons schriftelijk meegedeeld wor-den op een werkdag, tijdens de kantooruren. Indien de

  passagier vervangende passagiers kan voorzien, wor-den uitsluitend de wijzigingskosten aangerekend + de werkelijke kosten die het gevolg zijn van de annulering.

  wijzigingskostenElke wijziging van het dossier (andere dan een annu-lering) tot een maand voor vertrek brengt automatisch een kost van 75 per persoon met zich mee. Minder dan een maand voor vertrek: 100 kosten per persoon. Indien de gevraagde wijziging niet kan worden uitgevoerd en een annulering het gevolg is, gelden bovengenoemde annuleringsvoorwaarden.

  VerzekeringenWe raden u aan om minstens een annuleringsverze-kering te nemen, en indien u deze nog niet heeft een verzekering voor bijstand, medische kosten en repa-triring. Ze dienen op het moment van inschrijving onderschreven te worden. Onze formules op maat in samenwerking met MONDIAL ASSISTANCE:

  ALL WAYS EXCLUSIVE SELECTION:Annuleringsverzekering, assistance personen, bagage (max. 1.250 p.p.), compensatiereis, kapitaal reisonge-vallen, home assistance en assistance voertuigen (+ uitgebreide voorwaarden zoals vooraf bestaande ziektes gedekt): 8 % van de reissom uitbreiding natuurrampen: toeslag van 7.ALL WAYS TOP SELECTION:Annuleringsverzekering, assistance personen, bagage (max. 1.250 p.p.), compensatiereis, kapitaal reisonge-vallen, home assistance en assistance voertuigen : 6 % van de reissom.ALL WAYS SELECTION:Annuleringsverzekering, bagage (max. 1.250 p.p.) en compensatiereis: 5 % van de reissom.De algemene verzekeringsvoorwaarden zullen u bij inschrijving worden overhandigd of worden opges-tuurd met de bevestiging. Indien u ze niet ontvangt, gelieve ze dan binnen 7 dagen aan te vragen.

  garantiefondsAll Ways is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen: Metrologielaan 8 - 1130 Brussel.

  algemene voorwaarden De reisovereenkomst wordt geregeld door onze alge- mene voorwaarden en, voor wat het maritieme trans-port betreft, door de algemene voorwaarden van de vervoerder over zee, gedrukt op het vervoersbewijs.De algemene voorwaarden van de vervoerder primeren op onze algemene voorwaarden, zonder echter meer rechten te kunnen verlenen aan de reiziger dan dewelke deze kan putten uit onze algemene voorwaar-den.

  Fit to travel (fit om te reizen)Voorwaarden De maatschappij zal altijd proberen om passagiers die speciale zorg behoeven tegemoet te komen. Er is een dokter en een verpleegkundige aan boord en in het ongelukkige geval dat u dringend behoefte heeft aan behandeling aan land zullen we bemiddelen met uw verzekeraar voor de behandeling en de eventuele repatriring. Toch zijn de volgende voorwaarden van kracht.

  Medische situaties: een lichamelijke handicap of medi- sche aandoening die om speciale zorg of apparatuur op het schip vraagt, dient bij de reservering schriftelijk op het inschrijvingsformulier aan All Ways worden meegedeeld.

  algemene regelAlle passagiers die onder medische behandeling zijn of gebruikmaken van rollators of rolstoelpatinten, moeten zich aan boord zelf kunnen redden. Zij dienen verge-zeld te worden door een passagier die verantwoordelijk is voor eventuele hulp en bijstand tijdens de cruise en in geval van een noodsituatie. Rollators en handmatige opvouwbare rolstoelen met standaardafmetingen zijn welkom op voorwaarde dat deze passagiers ZELF de gangway kunnen op- en afwandelen bij in- en ontsche-ping, en ook tijdens de excursies.Indien dit niet het geval is, dan kan de rederij de klant weigeren.In sommige havens is er ontscheping per tenders om aan land te gaan. Dit kan soms gevaarlijk zijn voor rolstoel- of rollatorpassagiers. Dan zal de kapitein beslissen wat er gebeurt. Elektrische rolstoelen of elektrische scooters zijn niet toegestaan aan boord.De gegevens zullen alleen voor aan boord gebruikt worden. All Ways geeft ze door aan de rederij en de scheepsarts.

  goed om te wetenDe vaartijden van alle cruises zijn onder voorbehoud. Ze worden zo veel mogelijk gerespecteerd, maar de kapitein kan het uur van vertrek wijzigen om navigatie-redenen. Het vaarprogramma kan eveneens gewijzigd worden indien de weersomstandigheden of andere omstandigheden dit vereisen.Bovendien is een vergissing in de reisweg en de prijzen steeds mogelijk. Gelieve rekening te houden met de eventuele bijkomende informatie die wij u op gepaste tijd zullen doorgeven.De fotos en illustraties in deze brochure zijn niet

  contractueel. Op het moment van druk van deze bro-

  chure (okt 2012) ondergaat MV Voyager een renovatie,

  eventuele aanpassingen zijn mogelijk.

  EXCLUSIEVE ZEECRUISES | zomer 2013

 • Cruises

  Ver

  antw

  oord

  elijk

  e u

  itge

  ver

  : V. D

  ecle

  rcq,

  Vic

  tor

  Rou

  ssea

  ula

  an 1

  49

  , 11

  90

  Bru

  ssel

  B

  E 0

  44

  09

  26

  16

  8 V

  erg.

  : A1

  77

  4

  Informatie en reservering:078/159.045E-mail: [email protected]: www.all-ways.be

  www.facebook.com/All-Ways

  Ontdek ons volledig cruise aanbod

  EXCLUSIEVE ALL WAYSRIVIERCRUISES

  CRUISE CATALOGUS 2013 EXCLUSIEVE ALL WAYSZEECRUISES EXCURSIES