EXCLUSIEVE ALL WAYS RIVIERCRUISES

of 56/56
E XCLUSIEVE A LL W AYS RIVIERCRUISES 2013 Cruises
 • date post

  15-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  2

Embed Size (px)

description

EXCLUSIEVE ALL WAYS RIVIERCRUISES

Transcript of EXCLUSIEVE ALL WAYS RIVIERCRUISES

 • ExclusiEvE All WAysriviErcruisEs

  2013

  Cruises

 • | EDITO |

  BIj OnzE ExclusIEvE rIvIErcruIsEs staan onze klanten centraal!

  02

  s cheep in voor n van onze exclusieve all Ways riviercruises en beleef een onvergetelijke cruise in goed gezelschap.bij all Ways is uW cruise in de beste handen. all Ways staat al vele jaren garant voor kWaliteit, ervaring en betrouWbaarheid.

  bij onze exclusieve riviercruises draait alles rond onze klanten. genspireerd door onze klanten bieden Wij al jarenlang de beste cruise-ervaring. u kan genieten van de mooiste routes met boeiende excursies, luxeschepen met een gepersonaliseerde service, de beste animatie en voordrachten. omdat Wij de schepen telkens in eigen beheer hebben, kunnen Wij dit alles aanbieden tegen de beste prijs/kWaliteitsverhouding. ervaar het zelf en laat u ook inspireren!

  voor 2013 bieden Wij u een gevarieerd aanbod. dankzij onze riviercruises kan u onder meer ontdekken: de landen van centraal-europa langs de donau met steden als Wenen, boedapest, bratislava , de dourovallei in portugal tot salamanca, de guadalquivir in andalusi, de seine, de gironde en de rhne in frankrijk of dichter bij huis, de romantische rijn- en moezelvallei en ten slotte de natuurlijke schoonheid van nederland. u ontdekt het mooiste van elk land op een uiterst comfortabele manier!

  ExclusIEvE All WAYs rIvIErcruIsEs

 • ExclusIEvE All WAYs rIvIErcruIsEs | 2013

  03

  InHOuD

  introductie 2-3

  concept 4-9

  EXCLUSIEVE ALL WAYS CRUISES IN 2013

  donau 10-17

  douro 18-23

  guadalquivir 24-27

  rijn 28-33

  nederland 34-39

  rhne en sane 40-45

  gironde 46-49

  seine 50-53

  Algemene Info

  all Ways cruisesalon 54

  bijzondere voorWaarden 55

 • Onze klanten appreciren enorm de gemoedelijkheid aan boord.

  THUISGEVOEL AAN BOORD

  PAKKETPRIJZEN

  Ons vriendelijk en ervaren team en een vernieuwd gastsprekersprogramma zijn de belangrijkste redenen waarom zoveel reizigers kiezen voor een All Ways cruise. Onze klanten appreciren enorm de gemoedelijkheid aan boord. Al vanaf het moment dat uw reis begint (per vliegtuig, trein of autocar) staan onze vriendelijke All Ways begeleiders klaar om u te verwelkomen en u met alle nodige zorgen te omringen. Zij dragen zeker ook bij tot de aangename sfeer aan boord.

  IndIvIduele service en oog voor detail Aan boord kunt u genieten van een warm ontvangst en een bijna individuele service waarbij, in de mate van het mogelijke, rekening wordt gehouden met uw voorkeuren. Alles wordt in het werk gesteld om uw reis aangenaam en vlot te laten verlopen. Al snel zal u zich verbonden voelen met andere gelijkgestemden die ook op ontdekking willen gaan naar nieuwe landen en culturen. U kunt in alle rust genieten van tal van activiteiten. Ontspan met nieuwe vrienden in de rustige bar, geniet van de vele activiteiten zowel overdag als s avonds. Of geniet gewoonweg aan dek, in een luie ligstoel met een goed boek, terwijl prachtige landschappen voorbijglijden.

  Omdat wij het schip volledig in eigen handen hebben, kunnen wij u de beste prijs-kwaliteitsverhouding aanbieden, steeds inclusief vervoer vanuit Belgi naar de inschepingshaven en terug. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

  Bij All Ways geniet u van pakketprijzen, zonder verrassingen!

  | OnzE TrOEVEn |

  04

 • EXCLUSIEVE ALL WAYS rIVIErCrUISES | 2013

  SErVICE MET EEN GLIMLACH

  W at opvalt, zijn de vele 'repeaters' aan boord van de All Ways cruises. Vele van onze klanten hebben reeds de ongevenaarde service aan boord van een cruiseschip ervaren. Maar bij All Ways komt daarbij nog eens de vriendelijkheid en bekwaamheid van ons All Ways team, wellicht d grootste troef van onze cruises!

  Attent en hArtelIjk personeel aan boord U zal zien: tijdens uw cruise zijn altijd helpende handen nooit ver weg want het personeel heeft maar n oprechte wens: u behagen! Dat geldt zowel voor het cabinepersoneel dat uw kajuit netjes houdt, de kelners in het restaurant die u steeds met de glimlach op uw wenken bedienen als voor het personeel aan de receptie of de bagagedragers die ervoor zorgen dat u zich niets van uw bagage moet aantrekken. Kortom, bij ons wordt u volledig in de watten gelegd!

  nederlAndstAlIge all Ways begeleidingAll Ways beschikt over een professioneel en zeer ervaren tweetalig Belgisch team aan boord. Onze medewerkers zullen u gedurende de hele reis begeleiden en staan steeds met de glimlach te uwer beschikking.

  dAgelIjkse informatie Dagelijks vindt u de 'All Ways Daily' in uw kajuit (het dagelijkse programma), in uw eigen taal. Zo blijft u op de hoogte zowel van het excursieprogramma als van alle activiteiten die de volgende dag aan boord doorgaan. Verder garanderen wij u dat u alle overige informatie zo veel mogelijk in uw eigen taal zal ontvangen. Onze begeleiders zorgen voor de vertaling van alle aankondigingen, menus en vertalen wat de gidsen tijdens de excursies vertellen enz. Kortom, zij doen er alles aan om de cruise voor u zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

  De vriendelijkheid en bekwaamheid van ons All Ways team aan boord is waarschijnlijk d grootste troef van onze cruises.

  eXclUsieve all Ways riviercrUises | 2013

  05

 • | OnzE TrOEVEn |

  Dagelijks kunt u op verkenning gaan, zonder steeds uw koffer te moeten in- en uitpakken!

  Geniet aan tafel terwijl de mooiste landschappen voorbijglijden.

  06

  ONTDEK DE ZIEL VAn DE BESTEMMInGEn

  GENIETEN AAn TAFEL

  ZorgvuldIg Uitgekozen eXcUrsies Dagelijks kunt u op verkenning gaan, zonder steeds uw koffer te moeten in- en uitpakken. Ons gespecialiseerd team zorgt voor een mooi uitgebalanceerd excursieprogramma: zowel cultuur als natuur komen aan bod, alsook thema-excursies, al dan niet in samenspraak met onze gastsprekers aan boord.

  nIveAu van de eXcUrsies Voor elke excursie vindt u in onze brochures de gedetailleerde uitleg, alsook een classificatie volgens moeilijkheidsgraad, die All Ways zelf toekent aan alle excursies.

  : voor iedereen toegankelijk (gemakkelijk) ook mogelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

  : met gemakkelijke wandelingen (middelmatig) : met langere wandelingen, soms op oneffen terrein (moeilijk)

  Meestal staan ervaren Nederlandstalige lokale gidsen ter plaatse klaar om u te vergezellen en met kennis van zaken te woord te staan. Daar waar geen of niet voldoende Nederlandstalige gidsen beschikbaar zijn, vertalen onze All Ways begeleiders naar het Nederlands.

  De excursies kunnen gegarandeerd worden vanaf minimum 20 deelnemers. Alle excursies gaan door onder begeleiding van ervaren plaatselijke gidsen.

  De beschrijving van de excursies hierbij is gebaseerd op de informatie in ons bezit bij de publicatie van deze brochure. Het is niet uitgesloten dat er zich ter plaatse nog kleine wijzigingen voordoen.

  W ij zijn er ons van bewust hoezeer onze klanten tijdens hun cruise de culinaire geneugten des levens weten te appreciren. Niet alleen een uitstekende keuken maar ook gezelligheid en sfeer zijn hierbij heel belangrijk. Geniet aan tafel terwijl de mooiste landschappen voorbijglijden!

  volpensIon aan boord Uw diner wordt opgediend in n enkele dienst, meestal la carte. Op verschillende cruises zijn zelfs de dranken tijdens het diner (zie verder) inbegrepen. Ontbijt en lunch zijn vaak in buffetvorm.

  Er wordt uiteraard ook rekening gehouden met uw opmerkingen: samen met vrienden, speciaal dieet enz.

  kApIteInsAvond en all Ways cocktailVoor alle exclusieve All Ways cruises bieden wij onze klanten steeds een 'speciale All Ways cocktail' aan, het ideale moment om uw reisgenoten wat beter te leren kennen, reiservaringen uit te wisselen en gezellig na te praten!

  Verder wordt bij de meeste afvaarten ook een galadiner van de kapitein georganiseerd.

 • EXCLUSIEVE ALL WAYS rIVIErCrUISES | 2013

  Nog een troef van onze exclusieve All Ways cruises zijn onze gastsprekers die hun passie met u willen delen!.

  GESPECIALISEERDE VOOrDrACHTGEVErS

  E n van de redenen waarom onze klanten een All Ways cruise kiezen, zijn onze gespecialiseerde voordrachtgevers. Alle voordrachtgevers zijn door ons geselecteerd omwille van de expertise en passie waarmee ze over een gespecialiseerd onderwerp kunnen vertellen.

  Afhankelijk van cruise tot cruise zijn dat historici, natuurwe-tenschappers, antropologen, voordrachtgevers die boeiend kun-nen vertellen over lekker eten en wijn, muzikanten enz.

  Verder in deze brochure vindt u een gedetailleerde beschrijving per cruise met de verschillende data en de naam van de gastspreker.

  ONTSPANNEND ENTERTAINMENT En InSPIrErEnDE ACTIVITEITEn

  z owel overdag (tijdens het varen) als s avonds kunt u aan boord genieten van een brede waaier aan activiteiten, die kunnen verschillen van schip tot schip. Om u een idee te geven: muzikale en folkloristische avonden met livemuziek, welkomstcocktail en diner van de kapitein, galadiner van de kapitein, ochtendgymnastiek, quiz, schaaktornooi, bingo, bezoek aan de keuken enz.

  Het is ook aangenaam vertoeven in de gezellige bar, waar u steeds een schitterend uitzicht heeft over de rivier. Zowel s avonds als overdag is het d ontmoetingsplaats bij uitstek en de plaats waar de verschillende activiteiten gepland staan.

  Doet u het liever wat rustiger aan, dan kunt u genieten in n van de ligzetels op het zonnedek. Vooral als het schip vaart, beleeft u op die manier een ideale cruise-ervaring!

  07

  Zowel overdag als s avonds kunt u genieten van vele activiteiten.

 • Genve

  Seinep. 50 tot 53

  > De vallei van de Seine

  Girondep. 46 tot 49

  > De Gironde, het myste-rieuze en unieke erfgoed

  Rhnep. 40 tot 45

  > De Rhne en de Sane

  Nederlandp. 34 tot 39

  > Nederland in de lente > Het natuurschoon van Nederland

  Guadalquivir p. 24 tot 27

  > Andalusi: Tradities, Gastronomie en Flamenco

  Dourop. 18 tot 23

  > De Douro in Portugal met Salamanca

  Honfleur

  Rouen

  Les AndelysParijs

  BordeauxCadillac

  Saint-milionBlayePauillac

  Avignon

  Genve

  Arles

  Lyon

  Chalon-sur-Sane

  La Voulte

  HoornVolendam

  Amsterdam

  UrkKampen

  Deventer

  Arnhem

  Enkhuizen Lemmer

  LeeuwardenOudeschild

  AlkmaarDen Helder

  Keulen

  MainzKoblenz

  Mannheim

  Knigswinter

  Porto

  Bitetos

  Regua Vega Terrn

  Pinho

  Salamanca

  Cochem

  Heidelberg

  Sevilla Granada

  CdizEl Puerto de Santa Mara

  Sanlcar de Barrameda

  Crdoba

  08

  Ierland

  Frankrijk

  Itali

  Andorra

  Spanje

  Portugal

  Nederland

  Belgi

  Duitsland

  ZwitserlandLiechtenstein

  Luxemburg

  Groot-Brittanni

  All Ways biedt u ook groepsreizen aan op an-dere rivieren: vraag onze brochures! Riviercruises op de Wolga, Elbe, Dniepr, Po, Oder en Havel en ook andere groepsdata op de Donau.

  Middellandse Zee

  AtlantischeOceaan

 • Rijnp. 28 tot 33

  > Van Keulen naar Mainz > Van Mainz naar Keulen via Mannheim en Cochem

  Donaup. 10 tot 17

  > De Donau tot Boedapest> De Donau tot de Zwarte Zee

  Passau

  Boedapest

  Belgrado

  Saint Gheorghe

  WenenBratislava

  Hirsova

  Boekarest

  Szolt

  Kalocsa

  Novi Sad

  SvistovRousse

  GiurgiuOltenita

  Esztergom

  Iron Gates

  09

  EXCLUSIEVE ZEECRUISES | zomer 2013EXCLUSIEVE ALL WAYS RIVIERCRUISES | 2013

  Denemarken

  Polen

  Oekrane

  Moldavi

  Roemeni

  Servi

  Kosovo

  Albani

  Griekenland

  Turkije

  Malta

  Montenegro

  Kroati

  Sloveni

  Hongarije

  Slowakije

  Tsjechi

  Oostenrijk

  Bosni en Herzegovina

  Macedoni

  Bulgarije

  Rusland

  Litouwen

  Wit-Rusland

  Rusland

  Zweden

  San Marino

  Vaticaanstad

  Itali

  Zwarte Zee

 • MPS Rotterdam

  DUNAJ, DUNA, DUNAV, DUNAREA of DUNAY. ZEs wooRDEN VooR N VAN DE gRootstE RiViEREN tER wERElD. DE DoNAU, DE gRotE boUlEVARD VAN DE EURopEsE gEschiEDENis, is mEt EEN lENgtE VAN 2.860 km, NA DE wolgA, DE lANgstE stRoom iN EURopA. VANAf hAAR bRoN iN hEt ZwARtE woUD tot AAN DE ZwARtE ZEE stRoomt DE DoNAU DooR oostENRiJk, sloVAkiJE EN hoNgARiJE. VERVolgENs woRDt DE DoNAU DE gRENsRiViER tUssEN kRoAti EN sERVi EN tUssEN RoEmENi EN bUlgARiJE. oNtDEk tiJDENs DEZE cRUisEs hEt hARt VAN EURopA EN sNUif DE VERschillENDE sfEREN op VAN EEN UNiEk cUltUREEl ERfgoED AAN booRD VAN Uw lUxUEUZE 5-stERRENcRUisEschip EN tiJDENs DE boEiENDE ExcURsiEs!EEN pRofEssioNEEl NEDERlANDstAlig All wAYs tEAm ZAl U gEDURENDE DE VollEDigE cRUisE VERgEZEllEN EN ZoRgEN VooR EEN AANgENAmE sfEER.

  10

  ONZE TROEVEN LuxEschip WijN iNbEgREpEN bij hET diNER TijdENs dE cRuisE REsERVEER 5 ExcuRsiEs Of mEER Op VOORhaNd EN

  ONTVaNg EEN kORTiNg VaN 25%

  hOOfdTELEfOON TijdENs dE ExcuRsiEs

  DONAU ONZE VOORdRachTgEVERs/muZikaNTEN

  patrick de groote(voor de cruise van 22 mei 2013)

  patrick de groote behaalde zijn diplomas licentiaat in de geografie en doctor in de wetenschappen aan de KU Leuven. Hij was er assistent van 1979 tot 1986. Daarna docent geografie in verschil-lende scholen in Belgi en adviseur Toerisme bij het ministerie van Cultuur. Hij is lid van verschillende nationale en internationale verenigingen en heeft deelgenomen aan meerdere internationale confe-renties, studiereizen en diverse studieprojecten.

  heidi en koen(voor de cruise van 21 augustus 2013) heidi en koen stu-deerden beide aan het Koninklijk Conservato-rium van Brussel maar zijn ook allebei ingenieur. Koen speelt piano. Heidi is mezzosopraan, speelt cello en accordeon. Het duo beschikt over een internationaal repertoire en zal aan boord een programma brengen dat bestaat uit een mix van klassieke en operettemuziek, Italiaanse liederen, Franse chansons en meezingers; en voor dansliefhebbers is er onze dansvloer!

  michael serruys(voor de cruise van 1 sep-tember 2013) michael serruys geeft les en doet onderzoek aan de vak-groep geschiedenis van de VUB (Vrije Universiteit Brus-sel). Hij is gespecialiseerd in de (geo)politieke en econo-mische geschiedenis van de 18de eeuw, alsook in maritieme en adelsgeschiede-nis. De afgelopen jaren heeft hij verschillende inter-nationale publicaties op zijn naam gezet.

  Donau

 • 11

  Hoo

  gtepuntenWenen en ScHnbrunn

  bratiSlava

  boedapeSt en de donauknie

  klooSter van Melk

  REisROuTE 8 dagen aan boord van Amadeus Diamond

  Van woensdag 22 tot woensdag 29 mei 2013

  bratislava, n van de gekendste steden in de Donauvallei. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie 7: keizerlijk jachtslot hof. Daarna vertrekt het schip richting Hongarije.

  bOEdapEsT (hONgaRijE)

  Aankomst in Boedapest, de 'Koningin van de Donau' om 8.00. In de voormiddag, Excursie 8: stadsbezoek boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie 12: hongaarse puszta. Na het avondmaal kunt u aan boord van uw schip genieten van een onvergetelijke nachtcruise langs de verlichte stad. Een zigeunerorkest en een Hongaarse folklore-groep begeleiden dit mooie schouwspel.

  bOEdapEsT EsZTERgOm (hONgaRijE)

  In de voormiddag, Excursie 9: het levendige boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie 13: donauknie en terugkeer aan boord in Esztergom.Deze avond heeft de kapitein het genoe-gen zijn gasten uit te nodigen voor een galadiner. Het orkest aan boord zal u een onvergetelijke avond vol muziek bezorgen.

  bRussEL mNchEN passau (duiTsLaNd)

  s Morgens, afspraak op de luchthaven van Brussel Nationaal en vertrek met rechtstreekse lijnvlucht van Lufthansa naar Mnchen. Onthaal en transfer naar de haven in Passau. Vrije lunch en eventueel vrije tijd om wat rond te kuieren in het gezellige Passau. Rond 15.00: inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. Het schip vertrekt om 18.00. s Avonds, welkomstcocktail en -diner.

  WENEN (OOsTENRijk)

  Het schip legt aan in Wenen van 13.00 tot middernacht. Vandaag bezoeken we Wenen, de stad van de muziek en de levenskunst, waar de Sachertorte en Heuriger even bekend zijn als de Stephansdom en het Paleis Schnbrunn. In de namiddag, Excursie 2: stadsbezoek Wenen.s Avonds, Excursie 5: avondexcursie Wenen.

  bRaTisLaVa (sLOVakijE)

  Aankomst in Bratislava van 8.00 tot 18.30.In de voormiddag, Excursie 6: stadsbezoek

  WENEN (OOsTENRijk)

  Aanmeren in Wenen van 12.30 tot 23.00. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie 4: bezoek schnbrunn. s Avonds kunt u genieten van een prach-tig concert, Excursie 3: sound of Vienna.

  mELk/EmmERsdORf gREiN (OOsTENRijk)

  In de voormiddag, aanmeren in Emmersdorf voor Excursie 1: schoonheden van de Wachau, met bezoek aan het prachtige Klooster van Melk. In de namiddag vaart het schip verder. Geniet van uw laatste namiddag aan boord! s Avonds, aanmeren in Grein van 18.00 tot 19.30, met vrije tijd.

  passau (duiTsLaNd) mNchEN bRussEL

  Ontscheping na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Mnchen (vrije lunch) en terug naar Brussel met een rechtstreekse lijnvlucht van Lufthansa.

  dag 2

  dag 1

  dag 3

  dag 4

  dag 5

  dag 7

  dag 8

  dag 6

  De DONAU tOt BOeDAPeSt

  EXCLUSIEVE ALL wAyS rIVIErCrUISES | 2013

 • 12

  MPS Rotterdam

  HoogtepuntenWenen en

  ScHnbrunn

  boedapeSt

  belgrado

  de WereldberoeMde iron gate

  boekareSt

  ZWarte Zee

  REisROuTE12 dagen aan boord van Amadeus Diamond

  Van woensdag 21 augustus tot zondag 1 september 2013

  De DONAU tOt De ZWARte Zee

  WENEN (OOsTENRijk)

  Na het ontbijt, mogelijkheid tot deelname aan Excursie 4: bezoek schnbrunn. Rond 13.00 verlaat het schip de haven van Wenen, richting Boedapest. De mooie landschappen glijden aan u voorbij terwijl u geniet op het zonnedek of in de Panoramabar.

  bOEdapEsT (hONgaRijE)

  Aanmeren in Boedapest van 08.30 tot 22.00. In de voormiddag, Excursie 8: stadsbezoek boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag, vrije tijd om deze Koningin van de Donau verder te verkennen: een bezoek aan het Museum voor Schone Kun-sten, shopping enz. Of u kunt deelnemen aan Excursie 10: kasteel godollo. Na het avondmaal kunt u aan boord van uw schip genieten van een onvergetelijke nachtcruise langs de verlichte stad. Een zigeunerorkest en een Hongaarse folklore-groep begeleiden dit mooie schouwspel.

  kaLOcsa fajsZ (hONgaRijE)

  Het schip legt aan in Kalocsa van 07.00 tot 13.00. In de voormiddag, Excursie 11: kalocsa. Vertrek rond de middag richting Belgrado.

  bELgRadO (sERVi)

  s Morgens omstreeks 07.30 aankomst in Belgrado, hoofdstad van de Servische Republiek. Na het ontbijt kunt u deelnemen aan Excursie 14: stadsbezoek belgrado. Lunch aan boord. Vrije namiddag of deelname aan Excursie 15: Topola en Oplenac. Na het diner mogelijkheid tot deelname aan Excursie 16: avondexcursie skadarlija. Omstreeks 23.00 vertrekt het schip richting Bulgarije.

  bELgi WRZbuRg (duiTsLaNd)

  s Morgens, vertrek per luxeautocar vanuit Belgi. Onderweg zijn er enkele stops voorzien. Vrije lunch. Mogelijkheid om per vliegtuig te vertrekken op 22/08, mits toeslag. In de late namiddag, aankomst in de historische stad Wrzburg. Diner en overnachting in 4* hotel.

  WRZbuRg passau (duiTsLaNd)

  Na het ontbijt in het hotel, vertrek van de autocars richting Passau, onderweg vrije lunch. In de namiddag, aankomst in Passau. Rond 16.00, inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. Het schip vertrekt om 18.00. s Avonds, welkomstcocktail en -diner. passau WENEN (OOsTENRijk)

  Het schip legt aan in Wenen om 13.00. Vandaag bezoeken we Wenen, de stad van de muziek en de levenskunst, waar de Sachertorte en Heuriger even bekend zijn als de Stephansdom en het Paleis Schnbrunn. In de namiddag, Excursie 2: stadsbezoek Wenen. s Avonds kunt u genieten van een prach-tig concert, Excursie 3: sound of Vienna of Excursie 5: avondexcursie Wenen.

  iRON gaTE

  Vandaag ontdekt u n van de hoogtepunten van uw cruise, de Cataract Stretch (130 km lang), de Donau die zich een weg heeft gebaand door het Karpatengebergte. De IJzeren Poort vormt de scheiding met het Balkangebergte. Geniet vanop het zonnedek van het schilderachtige landschap of neem deel aan n van de activiteiten aan boord.

  sVisTOV ROussE (buLgaRijE)

  Het schip meert om 07.30 aan in de Bul-gaarse stad Svistov. Na het ontbijt, vertrek van Excursie 18: Veliko Tarnovo. Onder-tussen vaart het schip verder tot Rousse, waar u terug aan boord gaat. Lunch aan boord. In de namiddag, mogelijkheid tot Excursie 19: stadsbezoek Rousse.

  ROussE (buLgaRijE) giuRgiu OLTENiTa (ROEmENi)

  s Morgens vroeg, varen naar Giurgiu, aankomst omstreeks 07.00. Volledige dag Excursie 20: stadsbezoek boekarest (lunch inbegrepen). Terug aan boord in Ol-tenita en vertrek rond 17.00. Deze avond heeft de kapitein het genoegen zijn gasten uit te nodigen voor een galadiner. Het orkest aan boord zal u een onvergetelijke avond vol muziek bezorgen.

  ZWaRTE ZEE saiNT ghEORghE (ROEmENi)

  Varen tot Saint Gheorghe aan de Zwarte Zee. Voor de liefhebbers: strandwandeling langs de kust van de Zwarte Zee.

  hiRsOVa bOEkaREsT (ROEmENi) bRussEL

  Ontscheping na een laat ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Boekarest (vrije lunch). Terugvlucht vanuit Boekarest naar Brussel.

  dag 2

  dag 1

  dag 3

  dag 4

  dag 5

  dag 8

  dag 9

  dag 10

  dag 11

  dag 12

  dag 6

  dag 7

  Passau

 • 13

  EXCLUSIEVE ALL wAyS rIVIErCrUISES | 2013

  HoogtepuntenZWarte Zee

  boekareSt

  de WereldberoeMde

  iron gate

  belgrado kalocSa boedapeSt

  Wenen

  klooSter

  van Melk

  REisROuTE11 dagen aan boord van Amadeus Diamond

  Van zondag 1 september tot woensdag 11 september 2013

  De DONAU tOt De ZWARte Zee

  Karpatengebergte. De IJzeren Poort vormt de scheiding met het Balkangebergte. Geniet vanop het zonnedek van het schilderachtige landschap of neem deel aan n van de activiteiten aan boord.

  bELgRadO (sERVi)

  s Morgens omstreeks 08.00 aankomst in Belgrado, hoofdstad van de Servische Republiek. Na het ontbijt kunt u deelnemen aan Excursie 14: stadsbezoek belgrado. Lunch aan boord. Omstreeks 14.00 vertrekt het schip richting Hongarije.

  mOhacs kaLOcsa (hONgaRijE)

  Het schip legt aan in Mohacs rond 13.00. Hier start Excursie 11: kalocsa. U gaat terug aan boord in Kalocsa, waar het schip vertrekt omstreeks 20.30.

  bOEdapEsT EsZTERgOm (hONgaRijE)

  Aankomst in Boedapest, de Koningin van de Donau omstreeks 08.00. In de voormid-dag, Excursie 8: stadsbezoek boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie 13: donauknie. De passagiers die niet deelnemen aan deze excursie varen van Boedapest naar Esztergom en genieten onderweg van een prachtig landschap: de Hongaarse Wachau. Wie deelneemt aan de excursie, gaat in Esztergom terug aan boord. s Avonds vertrekt het schip richting Wenen om 19.00. Deze avond heeft de kapitein het genoe-gen zijn gasten uit te nodigen voor een

  bRussEL bOEkaREsT hiRsOVa (ROEmENi)

  s Morgens, afspraak op de luchthaven van Brussel Nationaal. Heenvlucht vanuit Brussel naar Boekarest. Onthaal en trans-fer naar de haven van Hirsova. Vrije lunch. Inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. Het schip vertrekt om 20.00. s Avonds, welkomstcocktail en -diner.

  ZWaRTE ZEE saiNT ghEORghE (ROEmENi)

  Varen tot Saint Gheorghe aan de Zwarte Zee. Voor de liefhebbers: strandwandeling langs de kust van de Zwarte Zee.

  chiuciu giuRgiu (ROEmENi) ROussE (buLgaRijE)

  s Morgens aankomst in Chiuciu rond 9.00. Volledige dag Excursie 20: stadsbezoek boekarest (lunch inbegrepen). Terug aan boord in Giurgiu. Afvaart om 19.00 en aankomst in Rousse om 20.00.

  ROussE sVisTOV (buLgaRijE)

  Na het ontbijt, vertrek van Excursie 18: Veliko Tarnovo (lunch inbegrepen). Na de excursie gaat u terug aan boord in het Roemeense Svistov. Vertrek van het schip omstreeks 15.30.

  iRON gaTE

  Vandaag ontdekt u n van de hoogtepunten van uw cruise, de Cataract Stretch (130 km lang), de Donau die zich een weg heeft gebaand door het

  galadiner. Het orkest aan boord zal u een onvergetelijke avond vol muziek bezorgen.

  WENEN (OOsTENRijk)

  Het schip legt aan in Wenen om 13.00. Vandaag bezoeken we Wenen, de stad van de muziek en de levenskunst, waar de Sachertorte en Heuriger even bekend zijn als de Stephansdom en het Paleis Schnbrunn. In de namiddag, Excursie 2: stadsbezoek Wenen. s Avonds kunt u genieten van een prachtig concert, Excursie 3: sound of Vienna of van Excursie 5: avondexcursie Wenen. s Avonds laat vertrekt het schip uit Wenen.

  EmmERsdORf (OOsTENRijk)

  Aankomst in Emmersdorf om 09.00. Na het ontbijt, mogelijkheid tot deelname aan Excursie 1: schoonheden van de Wachau, met bezoek aan het prachtige Klooster van Melk.Vertrek van het schip rond de middag.

  passau (duiTsLaNd) bELgi

  Ontscheping na het ontbijt. Terugkeer per luxeautocar naar Belgi. Aankomst s avonds. Onderweg worden een aantal stops voorzien. Vrije lunch en avondmaal. Mogelijkheid om per vliegtuig terug te keren mits toeslag.

  dag 2

  dag 1

  dag 3

  dag 4

  dag 5

  dag 8

  dag 9

  dag 10

  dag 11

  dag 6

  dag 7

  Iron Gate

 • 14

  Uw SCHIP: AMADEUS DIAMOND

  Dit prachtige 5 riviercruiseschip

  van de Oostenrijkse rederij Lftner-cruises is in de vaart sinds

  2009. Het beschikt over de nieuwste technieken en faciliteiten, werkelijk een drijvend luxehotel! De kajuiten zijn ruim met veel licht (de meeste hebben grote panoramische schuiframen) en bieden een prachtig uitzicht over de rivier.

  Alle kajuiten, verdeeld over 3 dekken, zijn bijzonder ruim, allemaal even groot (15 m) en beschikken over douche, toilet, airconditioning, kleurentelevisie, haardroger en kluis. De Suites zijn

  zeer ruim (22 m) en beschikken over een bad/douche en extra zithoek met minibar. Alle bedden zijn 2 benedenbedden die ook samen kunnen worden gezet. Er zijn ook 2 single kajuiten met een oppervlakte van 10 m. Alle kajuiten op het Mozart- en Strauss-dek beschikken over grote panoramische schuiframen; de ramen op het Haydn-dek zijn iets kleiner.

  Terwijl u geniet van de uitstekend verzorgde maaltijden in het bijzonder gezellige panoramische restaurant, glijden de mooiste landschappen aan u voorbij.

  Verder is er de Club Amadeus met bibliotheek, winkel, fitnessruimte en kapper.

  In de Panorama Bar kunt u overdag genieten van het mooie uitzicht, s avonds van mooie livemuziek of de speciale muzikale avonden en andere activiteiten.

  Ook het zonnedek nodigt uit om heerlijk te relaxen in de ligzetels of aan de gezellige bar.

  2

  HAYDN-DECK

  SUNDECK

  STRAUSS-DECK

  4 1 3

  1011

  12

  234 232 230 228 226 224 222 220 218 216 214 212 210 208 206 204 202

  231 229 227 225 223 221 219 217 215 211 209 207 205 203 201

  MOZART-DECK

  9 7 8312330 328 326 324 322 320 318 316 314 304 302

  331 329 327 325 323 321 319 317 315 311 303 301

  310 308

  309 307 305

  306

  5 6

  14

  13

  110112 108 106 104 102

  109111 107 105 103 101

  15

 • priJS in p.p.in een tweepersoonsbuitenkajuit.aMadeuS diaMond

  22/05/2013(8 dagen)

  21/08/2013(12 dagen)

  01/09/2013(11 dagen)

  HaYdn-dek:

  Kajuit met 2 lage bedden achteraan, CAT. C4 1.290 1.890 1.790

  Kajuit met 2 lage bedden midden, CAT. C1 1.380 1.990 1.890

  Kajuit met 1 bed achteraan (single), CAT. CEK 2.070 2.985 2.835

  StrauSS-dek: groot panoramisch schuifraam

  Kajuit met 2 lage bedden, CAT. B1 1.520 2.195 2.095

  MoZart-dek: groot panoramisch schuifraam

  Kajuit met 2 lage bedden, CAT. A1 1.690 2.460 2.360

  Suite met 2 lage bedden, CAT. SUITE 1.990 2.890 2.790

  SINGLE TOESLAG

  (2 pers. kajuit voor alleengebruik, beperkt aantal kajuiten en steeds op aanvraag)

  + 60% + 60% + 60%

  inbegrepen:

  De Donau tot Boedapest: rechtstreekse lijnvlucht Brussel - Mnchen en terug

  De Donau tot de Zwarte Zee 12 dagen: heenreis per luxe-autocar Belgi Wrzburg Passau, terugvlucht Boekarest Brussel

  De Donau tot de Zwarte Zee 11 dagen: heenvlucht Brussel Boekarest, terugreis per luxeautocar Passau Belgi

  Wat betreft programma 'De Donau tot de Zwarte Zee 12 dagen': overnachting in Wrzburg in 4**** hotel in halfpension

  alle transfers zoals vermeld in het programma cruise zoals beschreven, in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet,

  lunch, middagthee (als het schip vaart), diner, middernachtsnack wijn gratis aangeboden door All Ways bij het diner tijdens de cruise welkomstcocktail en -diner galadiner van de kapitein muzikale en folkloristische animatie aan boord All Ways cocktail gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding Nederlandstalige voordrachten of musikanten aan boordhoofdtelefoon tijdens de excursies die u toelaat de gidsen beter te

  begrijpen, aangeboden door All Ways bagagedragers voor de cruise en de hotels haven- en luchthaventaksen (gekend op 01/06/2012)btw

  niet inbegrepen:

  alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven dranken (uitgezonderd wijn tijdens diner) excursiesfooien aan boord (tussen 7 en 9 p.p., per dag), in de hotels en voor

  de chauffeurs en plaatselijke gidseneventuele brandstoftoeslagen na 01/06/2012 verzekeringen

  MOGELIJKHEID OM DE AUTOCAR TE VERVANGEN DOOR EEN VLUCHT, MITS TOESLAG (ONDER VOORBEHOUD VAN BESCHIKBAARHEID): PROGRAMMA DE DONAU TOT DE ZWARTE ZEE 12 DAGEN: 190 p.p., heenvlucht op 22/08. Brussel - Mnchen met rechtstreekse Lufthansavlucht. Transfer luchthaven - schip in Passau inbegrepen en hotelovernachting in halfpension in Wrzburg in mindering gebracht.

  PROGRAMMA DE DONAU TOT DE ZWARTE ZEE 11 DAGEN: 290 p.p., terugvlucht op 11/09.Mnchen - Brussel met rechtstreekse Lufthansavlucht. Transfer schip in Passau - luchthaven inbegrepen.

  15

  EXCLUSIEVE ALL wAyS rIVIErCrUISES | 2013

 • 16

  OOsTENRijk1. schOONhEdEN VaN dE Wachau

  Bezoek aan Drnstein, n van de bekendste wijndorpen uit de streek en een gezellig stadje waar het aangenaam vertoeven is. Vervolgens bezoek aan het 900 jaar oude benedictijnenklooster van Melk. U kunt er een begeleide wandeling te maken en genieten van een concert (afhankelijk van het tijdstip).

  prijs per persoon: 48duur: 4u30moeilijkheidsgraad:

  2. sTadsbEZOEk WENEN

  U krijgt een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in deze stad. De rit langs de Ringstrasse toont u de prachtige en indrukwekkende gebouwen zoals de Staatsoper, het parlement, het Burgtheater, het stadhuis, de universiteit en eindigt aan de Stephansdom.

  prijs per persoon: 30duur: 3u30moeilijkheidsgraad:

  3. sOuNd Of ViENNa

  Het 'Alt Wien'-orkest, n van de bekendste uitvoerders van klassieke Weense muziek, geeft u een overzicht van de bekendste werken van o.a. de koning van de wals Johan Strauss en zijn tijdgenoten.

  prijs per persoon: 47duur: 3u00moeilijkheidsgraad:

  4. bEZOEk schNbRuNN

  Bezoek aan n van de mooiste paleizen van Wenen, gebouwd naar het voorbeeld van het paleis van Versailles, residentie van Lodewijk XIV (Zonnekoning). Bezoek aan de appartementen van de Habsbur-gers, lange tijd hun zomerresidentie. Wan-deling in de slottuinen.

  prijs per persoon: 40duur: 3u30moeilijkheidsgraad:

  5. aVONdExcuRsiE WENEN

  Deze avondlijke rondrit brengt u tot aan het 'Wienerwald', het prachtige natuurgebied rond Wenen. U zult kunnen genieten van een schitterend uitzicht over Wenen vanuit Kahlenberg. Daarna rijden wij door de wijngaarden tot het traditionele wijndorpje 'Grinzing'. Een bezoek aan n van de oudste champagnekelders in Oostenrijk, die van de familie Schlumberger. U zult er alles leren over de traditionele methode van de champagneproductie. Ten slotte keren we terug naar Wenen en eindigen we met een mooie rondrit doorheen de prachtig verlichte stad, die u o.a. langs de mooiste gebouwen aan de beroemde Ringstrasse brengt..

  prijs per persoon: 35duur: 3u30moeilijkheidsgraad:

  sLOVakijE 6. sTadsbEZOEk bRaTisLaVa

  De autocar brengt u via het Bisschoppelijk Paleis naar het kasteel, vanwaar het

  uitzicht reikt tot aan de Oostenrijkse grens. Andere bezienswaardigheden zijn de barokpaleizen van de adel en de elegante residenties uit de tijd van de Donaumonarchie. Daarna verkent u de voetgangerszone voorbij de St. Martinskathedraal, het stadhuis en de St. Michaelspoort.

  prijs per persoon: 30duur: 3u00moeilijkheidsgraad:

  7. kEiZERLijk jachTsLOT hOf

  Dit prachtige paleis werd gebouwd begin 18de eeuw in opdracht van Prins Eugenius van Savoye, een groot kunstliefhebber uit de Oostenrijkse barok. Later liet keizerin Maria Theresia er onder invloed van het Franse classicisme nog een verdieping aan toevoegen.

  prijs per persoon: 37duur: 5u00moeilijkheidsgraad:

  hONgaRijE 8. sTadsbEZOEk bOEdapEsT

  De Donau splitst Boedapest in 2 delen, Buda en Pest. De excursie start in Pest. Getuigen van de rijke geschiedenis zijn de vorstelijke barokke gebouwen, het beroemde parlementsgebouw en het stadhuis. Vervolgens gaat u naar het Heldenplein met de herinneringen aan de vele Hongaarse monarchen, en naar de bekende Kettingbrug. De rit gaat verder naar Buda, tot in de kasteelwijk, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk, het heiligdom van de kroning van de Hongaarse koningen en het Vissersbastion.

  reServeer 5 eXcurSieS oF

  Meer op voorHand en ontvang een korting van 25%

  op Het totale eXcurSiebedrag.EXCUrSIES

  Schnbrunn

 • prijs per persoon: 30duur: 3u30moeilijkheidsgraad: 9. hET LEVENdigE bOEdapEsT

  Deze excursie start met een bezoek aan de lokale overdekte markt met vele Hon-gaarse specialiteiten. Daarna brengt de autocar u tot aan het stadspark waar u het bekende Slot Vajdahunyad zal kunnen bewonderen, evenals het grootste spa-complex van Europa: Szchenyi. Daarna nemen we de metro tot het stadscentrum om er een bezoek te brengen aan de beste patisserie van Boedapest, 'Gerbeaud', waar u kunt genieten van een heerlijk stuk taart en een kopje koffie. Daarna bezoekt u de St. Stephans basiliek, n van de impressi-onantste gebouwen van Boedapest.

  prijs per persoon: 30duur: 3u30moeilijkheidsgraad:

  10. kasTEEL gOdOLLO

  Dit 18de-eeuwse kasteel ligt op 30 km van Boedapest en is omgeven door een enorm park. Het werd het symbool van Keizerin Sissi, die enorm geliefd was bij de Hongaren.

  prijs per persoon: 43duur: 5u30moeilijkheidsgraad: 11. kaLOcsa

  Na een rit door het Hongaarse platteland bereiken we een 'csarda' (Hongaarse boerderij), waar u een voorstelling van paardendressuurkunst kunt bijwonen. Daarna bezoek aan Kalocsa, een charmant stadje op het Hongaarse platteland, bekend om zijn Hongaars borduurwerk en vooral voor de kweek van paprikas, het nationale product van Hongarije. U zult er een klein orgelconcert bijwonen in de kathedraal. Daarna bezoek aan het wereldberoemde paprikamuseum.

  prijs per persoon: 52duur: 5u00moeilijkheidsgraad: 12. hONgaaRsE pusZTa

  Rondrit van ongeveer 1 uur langs de Do-nau en door het Hongaarse platteland, tot ongeveer 50 km ten zuiden van Boeda-pest, naar het Nationaal Park Kiskunsag. Daarna bezoek aan een typische 'csarda'

  (Hongaarse boerderij), waar u een voor-stelling van paardendressuurkunst kunt bijwonen. U kunt er ook de typische Hongaarse speci-aliteiten proeven zoals salami, tomaten en paprika (nationaal product van Hongarije).

  prijs per persoon: 52duur: 5u00moeilijkheidsgraad: 13. dONaukNiE

  Per autocar gaat het vanuit Esztergom naar Boedapest, langs de Donauknie. U rijdt door de prachtige Hongaarse landschappen en langs de oevers van de Donau. Eerst bezoek aan Esztergom, waar wij de grootste kathedraal van Hongarije bezichtigen. Daarna verder naar Visegrad, met prachtig uitzicht over de Donau.

  prijs per persoon: 35duur: 5u00moeilijkheidsgraad: sERViE 14. sTadsbEZOEk bELgRadO

  Belgrado is n van de oudste Europese steden en de hoofdstad van Servi. De au-tocar brengt u naar de Kalemegdan-ves-ting en het militaire museum. Van hieruit heeft u ook een prachtig uitzicht op de Donau. De rit gaat verder langs het parle-ment, de St. Savakerk (de grootste ortho-doxe kerk ter wereld) en andere interessan-te bezienswaardigheden. Op het einde van de excursie, bezoek aan de voetgangerszo-ne met vele winkeltjes en kunstgalerijen.

  prijs per persoon: 30duur: 3u30moeilijkheidsgraad:

  15. sTadsbEZOEk TOpOLa EN OpLENac

  Bezoek aan Topola met vele plaatsen die herinneren aan de Servische opstand tegen de Turken in het begin van de 19de eeuw. Hierna rijden we door het prachtige landschap met vele wijngaarden naar Oplenac, waar we het prachtige mausoleum bezoeken.

  prijs per persoon: 30duur: 4u30moeilijkheidsgraad: 16. aVONdExcuRsiE skadaRLija

  In een hotel in de stad kunt u genieten van een folkloristische avond, u gebracht door

  17

  Wij raden u aan om uw excursies voor de cruise te reserveren (tot 2 maanden voor vertrek). Op die manier kunt u eerst en vooral genieten van een extra korting van 25% op het totale excursiebedrag (vanaf 5 excursies) en kunnen wij bovendien de organisatie ervan optimaliseren.

  EXCLUSIEVE ALL wAyS rIVIErCrUISES | 2013

  Boedapest

  dansers en muzikanten in hun typische kleurrijke klederdracht. Verder naar Skadarlija, het Servische Montmartre en gekende artiestenwijk.

  prijs per persoon: 45duur: 3u00moeilijkheidsgraad: buLgaRijE18. VELikO TaRNOVO

  Deze stad ligt aan de rivier de Jantra en is bekend als voormalige hoofdstad van het tweede Bulgaarse rijk, en om zijn befaamde architectuur. De huisjes in dit middeleeuw-se stadje zijn gebouwd op de smalle terras-sen langs de steile rotswanden. Bezoek aan o.a. het schitterende, deels gerestaureerde tsarenslot en de plaatselijke winkelstraat met de lokale ambachten.

  prijs per persoon: 40 (zonder lunch)of 55 (lunch inbegrepen enkel voorde donau tot de Zwarte Zee van 01/09)duur: 5u00moeilijkheidsgraad: 19. ROussE

  Rousse is het cultureel centrum van het noorden van Bulgarije, getuige daarvan zijn een theater, opera, kunstgalerij en verschillende universiteiten. Bezoek aan het centrum van de stad (ook Klein Veneti genoemd), daarna bezoek aan het klooster van Bassarbovo.

  prijs per persoon: 30duur: 3u30moeilijkheidsgraad: ROEmENiE 20. sTadsbEZOEk bOEkaREsT

  Tijdens deze excursie krijgt u een beeld van deze zeer Centraal-Europees ogende stad. De grote indrukwekkende boulevards en gebouwen doen soms denken aan de wereldstad Parijs. Bezoek aan een typische Roemeense orthodoxe kerk en lunch in een typisch Roemeens restaurant. Daarna, bezoek aan het Museum van de restauratie van Roemeense boerderijen (die daarna in hun oorspronkelijk kader teruggeplaatst werden) het oudste en grootste openluchtmuseum in Europa. Voor u terug aan boord gaat, kunt u ten slotte nog wat aankopen doen.

  prijs per persoon: 65 (lunch inbegrepen)duur: volledige dagmoeilijkheidsgraad:

 • Dourovallei

  18

  Laat u betoveren door de cuLtureLe en LandschappeLijke rijkdom van de dourovaLLei. de douro baant zich een weg door ruwe en romantische Landschappen in het noorden van portugaL, om zich in porto in de atLantische oceaan te storten.

  hier staat de wieg van de beroemde portwijn. de enige echte porto is afkomstig uit de streek 'pais do vinho', het Land van de wijn.

  wat Landschap, authenticiteit en cuLtuur betreffen, is deze cruise een ware voLtreffer. excursies, foLkLore, typische maaLtijden dit aLLes kunt u ontdekken tijdens deze riviercruise.

  bij het aanmeren kunt u ofweL deeLnemen aan facuLtatieve excursies, ofweL individueeL de charmes van de steden ontdekken.

  voor de Liefhebbers is een individueLe verLenging na de cruise mogeLijk van 2 extra nachten in hoteL pestana porto of het schitterende hoteL the yeatman in het centrum van porto. voor wie de voorkeur geeft aan een verbLijfshoteL, steLLen wij ook een 4-daagspakket voor in de mooie pousada paLacio do freixo. deze verLengingen zijn steeds op aanvraag.

  DOURO

  ONZE TROEVEN LuxEschipWijN iNbEgREpEN bij hET diNER TijdENs dE cRuisEREsERVEER uW ExcuRsiEs Op VOORhaNd EN ONTVaNg EEN kORTiNg VaN 10%

  WaT bETREfT dE VERTREkdaTa 28/09 EN 12/10 (spEciaLE dRuiVENpLukcRuisEs): ExTRa iNbEgREpEN ExcuRsiE VaN EEN VOLLEdigE dag NaaR hET pRachTigE WijNLaNdgOEd VaN aVEssada EN bEZOEk aaN hET piTTOREskE dORpjE faVaiOs

  MOgELijkhEid TOT VERLENgiNg Na dE cRuisE iN pORTO

  ONZE MuZikaNTEN

  Fadoavond met Marla amastor

  Speciaal voor onze klanten

  organiseren wij een Fadovoorstelling

  aan boord van de Douro Cruiser.

  De Portugese Fadozangeres Marla

  Amastor zal samen met

  2 muzikanten aan boord komen om u een

  onvergetelijke avond te bezorgen.

  Marla Amastor begon haar carrire in 2007 in

  Fadorestaurants, Fadohuizen, auditoria en theaters.

  Samen met Manuel Reis en Mario Henriques startte

  ze een traditioneel Fadoproject, waarbij ze originele

  Fados uit het werk van de belangrijkste namen

  van de Portugese pozie gebruikt. Dit project doet

  de traditionele Fadotavernes heropleven en Maria

  Amastor geeft een persoonlijke 'touch' aan de

  expressie en interpretatie van elk thema.

  Hoogtepunten

  porto

  guimaraes

  mateus

  Lamego

  saLamanca

  casteLo rodrigo

 • 19

  EXCLUSIEVE ZEECRUISES | zomer 2013EXCLUSIEVE ALL WAYS RIVIERCRUISES | 2013

  anne-Marie de Neef (voor de cruise van 8 juni 2013 en 12 oktober 2013)

  WineWise (*) trainer anne-Marie de Neef is een gedreven 'wijndame' met een brede culturele bagage. Zij

  heeft jaren les gegeven als docente chemie en is tot op vandaag actief binnen de Cercle dOenologie en andere wijnclubs. Dankzij haar opleiding bij WineWise vertelt ze met kennis van zaken en passie en wil ze haar wijnkennis delen met iedereen die graag een glaasje wijn drinkt.

  patrick dellaert (voor de cruise van 13 juli 2013)

  WineWise (*) trainer patrick dellaert werd in 1955 geboren in New York. Als Matre Sommelier en zaakvoerder van Winebridges te

  Rijmenam, begeleidt hij mensen graag bij de keuze en appreciatie van wijnen en champagnes. Jaren-lange ervaring, uitgebouwd tijdens zijn carrire in verschillende wijnbedrijven in Belgi, alsook zijn ver-dere opleiding bij WineWise, stellen hem in staat om dat met kennis van zaken te doen. Bij Patrick kunt u terecht met al uw vragen over wijn.

  Luc Wieme (voor de cruise van 24 augustus 2013)Luc Wieme is romanist van vorming en 'italofiel', en koestert al meer dan twintig jaar een passie voor wijn.

  Hij behaalde het diploma van sommelier-conseil aan de Universit du Vin in Suze-la-Rousse (Rhne) en is voorzitter van de Commanderij Gent van de Vlaamse Wijngilde. Daarnaast is hij Commandeur van de Baronie Gent van de Costes du Rhne en erelid van de Gentse Wijnmetersgilde. Voor hem is goede wijn veel meer dan een uniek terroirproduct, het is een culturele exponent die mensen bij elkaar brengt en zo gezelligheid en vriendschap genereert.

  kris Van de sompel (voor de cruise van 7 september 2013) kris Van de sompel is matre-sommelier, wijnconsulent en proever op de meest prestigieuze

  wijnwedstrijden wereldwijd. Hij organiseert ook heel wat wijnevenementen en schrijft ook geregeld bijdragen over wijn in verschillende vakbladen.

  bruno Van geyseghem(voor de cruise van van 28 september 2013) Als Burgerlijk Ingenieur werkt bruno Van geyseghem sinds 1985 bij IBM. Daarnaast heeft

  hij ook een lange carrire achter de rug in het wijngebeuren. Om zijn passie zoveel mogelijk met anderen te kunnen delen, richtte hij zijn eigen wijnschool op. Als gespecialiseerd journalist reisde hij Europa rond. Tevens is hij ook wijnproever bij verschillende internationale wijnwedstrijden.

  (*) WineWise biedt wijnopleidingen en -entertrainment aan, van initiatie tot topniveau. Zowel professionelen uit de wijnhandel en horeca als gedreven wijnliefhebbers vinden hun gading bij WineWise.

  ONZE VOORdRachTgEVERs uw wijnspecialist aan boord! bij elk van deze afvaarten zal een gedreven wijnspecialist u ti-jdens de cruise vergezellen. u kunt steeds bij hem terecht met al uw vragen! hij of zij zal u tijdens de cruise meer uitleggen over de port- en dourowi-jnen. Er wordt ook een wijnproeverij georga-niseerd voor de genteresseerden.

  dag 2

  dag 3

  dag 4

  bRussEL pORTO

  Afspraak in de luchthaven in de voormiddag. Vertrek met rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar Porto. Aankomst in Porto, onthaal en transfer naar het centrum. Vrije tijd voor een eerste kennismaking met deze fascinerende stad. Inscheping aan boord van Douro Cruiser om 16.00, welkomstcocktail en -diner aan boord.

  pORTO biTETOs

  In de voormiddag: ofwel vrije tijd om Porto individueel te bezoeken of deelname aan Excursie 1: bezoek aan guimares. Lunch aan boord en vertrek van het schip rond 15.00, met aankomst in Bitetos rond 18.30. s Avonds kunt u genieten van een typisch diner in de Abdij van Alpendurada. Geniet van een gezellige avond in deze betoverende omgeving!

  biTETOs REgua

  s Morgens vertrekt het schip richting Regua. Geniet de volledige voormiddag aan boord van uw 'drijvend hotel' met lekker ontbijt terwijl de indrukwekkende landschappen aan u voorbijglijden. Lunch aan boord. Rond de middag, aankomst in Peso da Regua, in het hart van de portwijnstreek. In de namiddag, Excursie 2: bezoek aan het paleis en de tuinen van Mateus. s Avonds diner aan boord en een Portugese folkloreshow.

  REgua piNhaO VEga TERRON (spaNjE)

  In de voormiddag, Excursie 3: bezoek aan Lamego, de meest historische stad van de dourovallei. Daarna bezoeken we een wijnlandgoed, met wijnproeverij. Ondertussen vaart het schip verder tot Pinhao, waar u terug aan boord gaat van uw schip. Lunch aan boord. Rond de middag vertrekt het schip naar Vega Terron. Rest van de dag: varen op de Douro. Genieten op het zonnedek en varen door de spectaculaire sluizen. Aankomst in Vega Terron rond 18.30. s Avonds, diner van de kapitein aan boord.

  VEga TERRON (spaNjE) saLaMaNca (spaNjE) baRca daLVa

  Na het ontbijt, vertrek naar Salamanca voor Excursie 4: bezoek aan de historische sites in salamanca met typische Spaanse lunch en flamencoshow. In de late namiddag, terugkeer naar het schip in Barca dAlva. s Avonds, barbecue op het dek aan boord (indien het weer het toelaat).

  baRca daLVa piNhaO

  In de voormiddag Excursie 5: bezoek aan castelo Rodrigo. Lunch aan boord. Via de Valeira-sluis komen we in de vooravond aan in Pinhao. s Avonds, diner in het prachtige wijnlandgoed in Avessada tussen de wijngaarden.

  piNhaO pORTO

  Vertrek van het schip s morgens vroeg naar Porto met aankomst omstreeks 14.00. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie 6: bezoek aan porto. s Avonds, afscheidsdiner aan boord.

  pORTO bRussEL

  Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Porto en rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar Brussel.

  dag 1

  dag 6

  dag 8

  dag 5

  dag 7

  DE DOURO in PORtUgal MEt SalaManCa (SPanjE)

  REisROuTE8 dagen aan boord van Douro Cruiser Van zaterdag 8 juni tot zaterdag 15 juni 2013

  Van zaterdag 13 juli tot zaterdag 20 juli 2013

  Van zaterdag 24 augustus tot zaterdag 31 augustus 2013

  Van zaterdag 7 september tot zaterdag 14 september 2013

 • 20

  bRussEL pORTO

  Afspraak in de luchthaven in de voormiddag. Vertrek met rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar Porto. Aankomst in Porto, onthaal en transfer naar het centrum. Vrije tijd voor een eerste kennismaking met deze fascinerende stad. Inscheping aan boord van Douro Cruiser om 16.00, welkomstcocktail en -diner aan boord.

  pORTO REgua piNhaO

  Vertrek vanuit Porto s morgens vroeg. Geniet de volledige voormiddag aan boord van uw 'drijvend hotel' met lekker ontbijt terwijl de indrukwekkende landschappen aan u voorbijglijden. Aankomst in Regua rond de middag. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie 3: bezoek aan Lamego, de meest historische stad van de dourovallei. Daarna bezoeken we een wijnlandgoed, met wijnproeverij. Ondertussen vaart het schip verder tot Pinhao, waar u terug aan boord gaat van uw schip. s Avonds, diner aan boord en een Portugese folkloreshow.

  piNhaO VEga TERRON

  Vertrek vanuit Pinhao rond 08.00 s morgens met aankomst in Vega Terron

  dag 2

  dag 1

  dag 3

  rond 14.30. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie 5: bezoek aan castelo Rodrigo. Deze avond, diner van de kapitein aan boord.

  VEga TERRON (spaNjE) saLaMaNca (spaNjE) baRca daLVa

  Na het ontbijt, vertrek naar Salamanca voor Excursie 4: bezoek aan de historische sites in salamanca met typische spaanse lunch en flamencoshow. In de late namiddag, terugkeer naar het schip in Barca dAlva. s Avonds, barbecue op het dek aan boord (indien het weer het toelaat).

  baRca daLVa piNhaO

  s Morgens vertrek voor een volledige dag excursie (inbegrepen) naar het prachtige wijnlandgoed in Avessada. Deze excursie staat volledig in het teken van de wijnoogst. Tijdens de maanden september en oktober bruist deze regio van activiteit. U kunt meegenieten van deze mooie periode van het jaar. U kunt er het productieproces meebeleven, zelf druiven plukken, wijn proeven met de wijnspecialist van het domein enz. s Middags kunt u genieten van een traditionele Douro-lunch ter plaatse

  dag 4

  dag 5

  (dranken inbegrepen). Terug aan boord in Pinhao.

  REgua ENTRE Os RiOs

  s Morgens, aankomst in Peso da Regua, in het hart van de portwijnstreek. In de voormiddag, Excursie 2: bezoek aan het paleis en de tuinen van Mateus. Lunch aan boord. In de namiddag vaart het schip verder tot Entre os Rios met aankomst in de vroege avond. s Avonds kunt u genieten van een typisch diner in de Abdij van Alpendurada. Geniet van een gezellige avond in deze betoverende omgeving!

  ENTRE Os RiOs pORTO

  Aankomst in Porto rond 09.30. In de voormiddag, Excursie 6: bezoek aan porto. Lunch aan boord. In de namiddag, ofwel vrije tijd om Porto individueel te bezoeken of deelname aan Excursie 1: bezoek aan guimares. s Avonds, afscheidsdiner aan boord.

  pORTO bRussEL

  Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Porto en rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar Brussel.

  dag 6

  dag 7

  dag 8

  DE DOURO in PORtUgal MEt SalaManCa (SPanjE)

  REisROuTEDRUivEnPlUkCRUiSES 8 dagen aan boord van Douro Cruiser

  Van zaterdag 28 september tot zaterdag 5 oktober 2013

  Van zaterdag 12 oktober tot zaterdag 19 oktober 2013

 • 21

  EXCLUSIEVE ZEECRUISES | zomer 2013EXCLUSIEVE ALL WAYS RIVIERCRUISES | 2013

  priJs in p.p.in een tweepersoonsbuitenkajuitdouro cruiser

  08/06, 24/08, 07/09, 28/09

  2013(8 dagen)

  13/07, 12/102013

  (8 dagen)

  2 pers. kajuit Hoofddek 1.335 1.290

  2 pers. kajuit Bovendek 1.485 1.440

  1 pers. kajuit Hoofddek 2.165 2.090

  1 pers. kajuit Bovendek 2.315 2.240

  inBegrepen:

  rechtstreekse lijnvluchten met Brussels Airlines vanuit Brussel naar Porto en terug

  transfers van de luchthaven naar het schip en terugcruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in volpension:

  ontbijtbuffet, lunch en diner wijn, bier, fruitsap en frisdranken inbegrepen bij het diner

  aan boord/water, koffie en thee inbegrepen bij alle maaltijden aan boord

  welkomstcocktail en -dinergaladiner van de kapiteinmuzikale en folkloristische animatie aan boord o.a. fadoshowAll Ways cocktail gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleidingNederlandstalige voordrachten aan boord bagagedragers voor de cruisehaven- en luchthaventaksen (gekend op 01/06/2012)btw

  niet inBegrepen:

  alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven

  dranken (uitgezonderd wijn tijdens diner)excursiesfooien aan boord (ca. 10 p.p., per dag), en voor de

  chauffeurs en plaatselijke gidseneventuele brandstoftoeslagen, na 01/06/2012verzekeringen

  UW SCHIP: DOURO CRUISER De Portugese rederij Douro Azul staat garant voor een jarenlange traditie op de Douro. Dit recente schip biedt zijn passagiers 65 buitenkajuiten verdeeld over twee dekken. Alle kajuiten zijn ruim en uitgerust met badkamer met douche/toilet en airconditioning. De kajuiten op het Bovendek beschikken over een privbalkon met schuiframen en die op

  het Hoofddek hebben een groot panoramisch venster. Het restaurant ontvangt de passagiers in n enkele dienst en serveert uitstekende gerechten. Dranken tijdens het diner zijn inbegrepen. Het schip beschikt ook over een zonnedek met barservice, zwembad, lift, een mooi salon en een souvenirshop.

 • priJs in p.p.Pakket 4 nachten verlenging na cruises:

  24/08 07/09 08/06, 13/07, 28/09, 12/10

  2 pers. kamer 455 390 365

  1 pers. kamer 845 705 665

  pakkET 3: 4 OVERNachTiNgEN iN pOusada paLaciO dO fREixO iN kaMER MET ONTbijT + TRaNsfERs

  Individueel verblijf van 4 extra nachten na de cruise in de schitterende recent gerestaureerde POUSADA PALACIO DO FREIxO. Dit hotel met uitzonderlijke architectuur is gevestigd in een gerestaureerd 18de-eeuws barok gebouw met prachtig uitzicht over de Douro. Als verblijfshotel een echte aanrader en toch dichtbij het centrum van Porto. Dit hotel beschikt over zowel binnen- als buitenzwembad, spa, gymnasium, restaurant en bar. De ruime kamers zijn uitgerust met tv, telefoon, radio, kluis, minibar en haardroger.

  Korting in p.p.Korting bij verlenging na cruises:

  24/08 07/09 08/06, 13/07, 28/09, 12/10

  2 pers. kamer - 35 - 29 - 30

  1 pers. kamer - 66 - 55 - 52

  Indien u 55+ bent, kunt u in de Pousada nog genieten van een extra korting (verschillend volgens de periode).

  22

  priJs in p.p.Pakket 2 nachten verlenging na cruises:

  28/09, 12/10 08/06, 13/07, 24/08, 07/09

  2 pers. kamer 295 335

  1 pers. kamer 490 560

  pakkET 2: 2 OVERNachTiNgEN iN hOTEL ThE YEaTMaN 5* iN kaMER MET ONTbijT + TRaNsfERs

  Individueel verblijf van 2 extra-nachten na de cruise in het splinternieuwe hotel THE YEATMAN 5*, prachtig gelegen tussen de wijnkelders aan de Villa Nova De Gaia-kant. Dit hotel is een belevenis op zich! Alle zeer ruime kamers beschikken over een groot privterras met schitterend uitzicht over Porto en de Douro. De kamers zijn uitgerust met tv, kluis, telefoon, minibar en haardroger. Het hotel beschikt verder over een gastronomisch restaurant, mooie bar met opnieuw een schitterend uitzicht, een luxueuze spa met vele faciliteiten en een binnen- en buitenzwembad. De goede ligging van het hotel biedt u bovendien de mogelijkheid om deze mooie stad op individuele basis verder te ontdekken.

  pakkET 1: 2 OVERNachTiNgEN iN hOTEL pEsTaNa pORTO 4* iN kaMER MET ONTbijT + TRaNsfERs

  Individueel verblijf van 2 extra nachten na de cruise in het prachtige charmehotel PESTANA PORTO 4*, in kamer met ontbijt, transfers schip/hotel en hotel/luchthaven inbegrepen.

  Dit hotel is gelegen in het hart van het historische centrum, aan de oevers van de Douro. Het is gebouwd op een gedeelte van de middeleeuwse stadsmuur en daardoor door de Unesco geklasseerd als deel van een 'World Heritage Site'. U heeft de keuze tussen 'Classic' kamers met stadszicht en 'Superior' kamers met rivierzicht, allemaal uitgerust met radio, tv, kluis, telefoon, minibar en haardroger.

  De goede ligging van het hotel geeft u de gelegenheid om deze mooie stad op individuele basis verder te ontdekken!

  priJs in p.p.Pakket 2 nachten verlenging na cruises:

  24/0808/06, 13/07, 07/09, 28/09,

  12/10

  2 pers. cLassic kamer met stadszicht 190 175

  2 pers. superior kamer met rivierzicht 225 210

  1 pers. cLassic kamer met stadszicht 330 290

  1 pers. superior kamer met rivierzicht 385 350

  INDIVIDUELE VERLENGING IN PORTO NA DE CRUISE (steeds op aanvraag!)

  The Yeatman Pousada do Porto

 • Honfleur

  Porto

  23

  EXCLUSIEVE ZEECRUISES | zomer 2013EXCLUSIEVE ALL WAYS RIVIERCRUISES | 2013

  Wij raden u aan om het excursiepakket met 5 excursies op voorhand te reserveren (tot 2 maanden voor vertrek). Op die manier kunt u eerst en vooral genieten van een extra korting van 10% op deze excursies (indien op voorhand gereserveerd en betaald) en kunnen wij bovendien de organisatie ervan optimaliseren.

  prijs excursiepakket (voor 5 excursies: nrs. 2, 3, 4, 5, 6): 209 i.p.v. 232 per persoon. Ook voor de excursie naar guimares (niet in het pakket) krijgtu een korting van 10% indien u op voorhand reserveert.

  1. bEZOEk aaN guiMaREs

  Als eerste hoofdstad van Portugal stond Guimares mee aan de wieg van het nieuwe land. Het historische centrum van Guimares werd in 2001 door de Unesco uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed vanwege de middeleeuwse monumenten. In 2012 was Guimares Culturele Hoofdstad van Europa. Vandaag is Guimares een levendig stadje, waar tradities en het moderne leven perfect samengaan.

  prijs per persoon: 45 duur: ongeveer 4u30Moeilijkheidsgraad:

  2.bEZOEk aaN hET paLEis EN dE TuiNEN VaN MaTEus

  Rit door de regio Tras-os-Montes met prachtige heuvellandschappen en pittoreske dorpjes. We brengen een bezoek aan de mooie tuinen en het paleis van Mateus met o.a. de bibliotheek, de zilverwerkcollectie uit de 18de eeuw en andere voorwerpen uit het Verre Oosten en Zuid-Amerika.

  prijs per persoon: 40duur: 3u30Moeilijkheidsgraad:

  3. bEZOEk aaN LaMEgO

  Lamego is de meest historische stad van de Dourovallei. De eerste koning van Portugal werd er gekroond en de eerste fles wijn gebotteld. Een kleurrijk stadje met mooie middeleeuwse gebouwen: kathedraal uit de 12de eeuw, bisschoppelijk paleis, Moorse kasteelrune enz. Daarna bezoeken we een wijnlandgoed, met wijnproeverij.

  prijs per persoon: 36 duur: ongeveer 4u00Moeilijkheidsgraad:

  4. bEZOEk aaN saLaMaNca MET LuNch EN fLaMENcOshOW

  Bezoek aan het monumentale historische centrum met o.m. de Plaza Mayor, het grootse barokplein omringd met arcadewoningen, de schitterende 16de-eeuwse kathedraal, het adellijke 'Huis der Schelpen', een renaissancewoning die aan n van de Ridders van Santiago de Compostela behoorde en de rijkelijke universiteit uit de 13de eeuw, de oudste van het Iberische schiereiland.

  prijs per persoon: 88. duur: ongeveer 10u00Moeilijkheidsgraad:

  5. bEZOEk aaN casTELO ROdRigO

  Een klein middeleeuws dorp net aan de Spaanse grens, gekend als het 'witte dorp'. De kleine smalle straatjes met daarrond de stadsomwallingen doen u terugkeren in de tijd. Vanop de runes van het kasteel, magnifiek uitzicht over dit charmante plaatsje.

  prijs per persoon: 32 duur: ongeveer 3u00Moeilijkheidsgraad:

  6. bEZOEk aaN pORTO

  Porto is de tweede stad en haven van Portugal. Deze stad aan de Douro, 'de gouden stroom', is zeer gevarieerd: middeleeuwse omwallingen, barokke kerken, neoclassicistische paleizen enz. De elegante bruggen uit de 19de en 20ste eeuw, die de twee stadsdelen met elkaar verbinden, zijn ware emblemen van de stad geworden. Onze stadsrondrit brengt ons eveneens op de oever, in Vila Nova de Gaia, bekend om zijn groot aantal wijnkelders en waar de portwijnen langzaam liggen te rijpen.

  prijs per persoon: 36 duur: ongeveer 3u30Moeilijkheidsgraad:

  EXCURSIES

  reserVeer Het eXcursiepaKKet

  en eXcursie guimaraes op VoorHand en ontVang een Korting

  Van 10%

 • 24

  Guadalquivir

  ONZE TROEVEN UiTsTEkENdE pRijs-kwaliTEiTsVERhOUdiNgdRaNkEN iNbEgREpEN bij dE maalTijdENExcURsiEs iN dE pRijs iNbEgREpENFlamENcOaVONd aaN bOORdhOOFdTElEFOON TijdENs dE ExcURsiEs

  HoogtepuntenSeVILLA,

  WeReLDeRFgoeD

  uneSCo

  JeRez, HooFDStAD VAn Het pAARD

  en De FLAmenCo

  tApAS en AnDALuSISCHe WIJnen

  Het ALHAmbRA VAn gRAnADA

  CRDobA: De moSkee-

  kAtHeDRAAL en De

  JooDSe WIJk

  Alhambra

  Ontdek de mOOiste streek van spanje! "Het land dat Het dicHtst bij Het paradijs ligt", zO OmscHreven arabiscHe dicHters andalusi. Hier vindt u een bOeiend patrimOnium met immense culturele rijkdOmmen. aan bOOrd van Het pracHtige cruisescHip vaart u Op de guadalquivir. van OOst naar west dOOr pracHtige landscHappen. Het 'natiOnaal park dOana', dOOr de unescO geklasseerd, is een ware rustplaats en een natuurreservaat met een biOdiversiteit die uniek is in eurOpa. met een natuurgids bezOekt u Het natuurpark en Observeert u vOgels. tijdens deze bOeiende reis Ontdekt u OOk pracHtsteden: sevilla,'de verlicHte stad' en HOOfdstad van andalusi; cdiz, aan de cOsta de la luz, die u zal verrassen met zijn culturele en HistOriscHe rijkdOm; jerez, HOOfdstad van de wijn en Het paard en wieg van de flamencO; granada, met zijn wereldberOemde alHambra, en de kaliefenstad crdOba. uiteraard kOmen OOk typiscHe andalusiscHe tradities zOals de flamencO en de stierenfOkkerij aan bOd. Op gastrOnOmiscH vlak geniet u van Heerlijke tapas en fantastiscHe wijnen.

  ONZE VOORdRachTgEVERsanne-marie Van broeck

  (voor de cruise van 10 mei en

  22 november 2013)

  anne-marie Van broeck doceert

  binnen de opleiding Master in

  het toerisme aan de KU Leuven.

  Als antropologe gaat haar interesse in het bijzonder

  uit naar de sociale en culturele dimensies van het

  toerisme. Aangezien zij in Colombia en in Mexico heeft

  gewoond, en in verschillende Latijns-Amerikaanse

  landen heeft gereisd en gewerkt, heeft ze een sterke

  band met de Latijns-Amerikaanse cultuur.

  anne-marie de Neef (winewise)

  (voor de cruise van 20

  september 2013)

  Winewise biedt wijnopleidingen en

  entertrainment, van initiatie tot

  topniveau. Zowel professionelen

  uit de wijnhandel en horeca als gedreven

  wijnliefhebbers vinden hun gading bij WineWise.

  WineWise trainer anne-marie de Neef is een

  gedreven 'wijndame' met een brede culturele bagage.

  Zij heeft jaren les gegeven als docente chemie

  en is vandaag nog steeds actief binnen de Cercle

  dOenologie en andere wijnclubs. Dankzij haar

  opleiding bij WineWise vertelt ze met kennis van

  zaken en passie en wil ze haar wijnkennis delen met

  iedereen die graag een glaasje wijn drinkt.

 • EXCluSiEvE ZEECruiSES | zomer 2013

  25

  REisROUTE8 dagen aan boord van Belle de Cadix

  Van vrijdag 10 tot vrijdag 17 mei 2013Van vrijdag 20 tot vrijdag 27 september 2013Van vrijdag 22 tot vrijdag 29 november 2013

  dag 3

  landschappen. Lunch aan boord. Het schip vertrekt richting El Puerto de Santa Mara. Dit is het ideale vertrekpunt voor het bezoek aan Jerez, hoofdstad van de wijn en de wieg van de flamenco. Excursie 3: bezoek aan een 'ganadera' en stadswandeling jerez Terugkeer aan boord in de late namiddag. Spaans diner en animatie.

  El pUERTO dE saNTa maRa saNlcaR dE baRRamEda sEVilla

  Vertrek s morgens vroeg richting Sanlcar de Barrameda, aankomst rond 8.00. Excursie 4: bezoek aan een wijnkelder (met degustatie) & paardenspektakel Terugkeer aan boord voor de lunch en vertrek van het schip richting Sevilla. Diner aan boord. Aankomst van het schip in de loop van de avond.

  sEVilla gRaNada sEVillaNa het ontbijt aan boord, vertrek naar Granada voor de Excursie 5: stadswandeling granada. De stad wordt omringd door een indrukwekkende bergketen, de Sierra Nevada. Granada is bekend om zijn dynamiek en is gebouwd op drie heuvels: Albaicn, Sacromonte en Alhambra. Deze grote en groene site dankt zijn prestige ook aan de Arabische monumenten en dan vooral aan het Alhambra, een paleis van duizend-en-n nachten, en aan de Generalife, de zomerresidentie van de koningen. Terugkeer per autocar naar Sevilla. Diner aan boord en vrije avond.

  bRUssEl sEVilla

  Afspraak aan de luchthaven in Brussel en vertrek naar Sevilla. Transfer naar het schip met eventueel vrije tijd om wat rond te kuieren in Sevilla. Inscheping vanaf 17.00. Voorstelling van de bemanning en welkomstcocktail en -diner. Vrije avond in Sevilla.

  sEVilla cdiZ

  Excursie 1: stadswandeling sevilla De kunst en de bekoring zijn elementen die hun stempel hebben gedrukt op Sevilla, de zogeheten verlichte stad. Terugkeer aan boord rond 13.00. Afvaart van de cruise en lunch aan boord. We varen over de grote stroom en u kunt genieten van de ongerepte natuur, waar katoen- en rijstvelden samengaan met een uitzonderlijke fauna. We varen voorbij het Nationaal Park Doana, beschermd door de Unesco als 'natuurreservaat van de biosfeer', en Sanlcar de Barrameda. Aankomst in de loop van de avond in Cdiz. Diner aan boord. Om de avond in stijl te eindigen, begeleidt uw hostess u op ontdekking van Cdiz by night. De stad is gebouwd op een rots en wordt rondom omgeven door de zee. Deze versterkte stad is enkel via een smalle zandbank verbonden met het vasteland.

  cdiZ El pUERTO dE dag 1 saNTa maRa

  s Morgens Excursie 2: stadswandeling cadiz. Cadiz is bekend om zijn culturele en historische rijkdom en unieke

  dag 2

  dag 1

  dag 3

  dag 4

  dag 5

  sEVilla

  Excursie 6: bezoek aan een natuurpark en een vogelobservatiesite. Terugkeer aan boord voor de lunch. Vrije namiddag in Sevilla. De geografische ligging van de stad, op de grens van Europa en Afrika, is een onmiskenbare troef. De stad is een smeltkroes van de islamitische, de katholieke en de joodse cultuur, die de Andalusische stad ware architecturale pareltjes schonken. s Avonds, diner aan boord gevolgd door een flamencoshow.

  sEVilla cRdOba

  Excursie 7: stadswandeling crdoba. Vandaag bezoekt u Crdoba. Deze Kaliefenstad is vooral bekend om zijn moskee-kathedraal, een echt zuilenwoud met niet minder dan 856 pilaren en versierd met waardevol jaspis, graniet en marmer. We bezoeken ook de Judera, de oude joodse wijk met witte en bebloemde straatjes en de typische huizen die uitgeven op prachtige patios. Terugkeer naar Sevilla waar het schip is aangemeerd.

  sEVilla bRUssEl

  Ontbijt aan boord, ontscheping omstreeks 9.00. Transfer naar de luchthaven met eventueel vrije tijd in Sevilla en terugvlucht van Sevilla naar Brussel.

  dag 6

  dag 7

  dag 8

  Sevilla

  EXCluSiEvE all WaYS riviErCruiSES | 2013

  AndAlusi: TrAdiTies, GAsTronomie en FlAmenco

 • uW SCHiP: BEllE dE CadiX Belle de Cadix 4

  is een prachtig riviercruiseschip dat zijn naam dankt aan zijn bestemming. Het schip werd in 2005 in Belgi gebouwd, in de omgeving van Namen. Dit schip

  laat u Andalusi langs de Guadalquivir ontdekken. Het schip beschikt over 88 dubbele kajuiten verdeeld over 3 dekken. Alle kajuiten zijn buitenkajuiten, zijn even groot en bevinden zich boven de waterlijn. Zo bieden ze een mooi panoramisch uitzicht op de landschappen. De kajuiten zijn uitgerust met douche en wc, televisie, haardroger, kluis, radio, centrale verwarming, elektriciteit 220 volt. Op het tussendek en bovendek kunnen de ramen worden geopend. De kajuiten op het hoofddek hebben een patrijspoort. Op het tussendek bevindt zich de receptie, een souvenirwinkeltje en een salon met 178 zitplaatsen, een dansvloer en de bibliotheek. De bar ligt aan de voorkant van het schip en een tweede, kleiner salon met terras bevindt zich aan de achterkant van het dek. Het restaurant is op het hoofddek gelegen en biedt u een heerlijke traditionele Franse keuken. Het schip beschikt over een groot zonnedek met ligstoelen, een zwembad en ook een lift.

  InbegRepen:

  heen- en terugvlucht Brussel-Sevillatransfers tussen de luchthaven en het schip cruise zoals beschreven, in de gekozen kajuit, in volpension:

  ontbijtbuffet, lunch, dineralle excursies zoals vermeld in het programmawelkomstcocktail en dinergaladiner van de kapitein muzikale en folkloristische animatie aan boord o.a. flamencoavond All Ways cocktail bijstands en repatriringsverzekering gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleidingNederlandstalige voordrachten aan boord

  pRIJS in p.p.In een tweepersoonsbuitenkajuitbeLLe De CADIx

  10/05/2013 20/09/2013 (8 dagen)

  22/11/2013 (8 dagen)

  Hoofddek 1.399 1.199

  tussendek 1.559 1.359

  bovendek 1.599 1.399

  Single toeslag 399 380

  hoofdtelefoon tijdens de excursies die u toelaat de gidsen beter te begrijpen, aangeboden door All Ways

  bagagedragers voor de cruise haven- en luchthaventaksen (gekend op 01/06/2012)btw

  nIet InbegRepen:

  alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven

  dranken (uitgezonderd tijdens de maaltijden aan boord)fooien aan boord (ca. 5 p.p., per dag) en voor de

  chauffeurs en plaatselijke gidseneventuele brandstoftoeslagen (gekend na 01/06/2012)annulerings- en bagageverzekeringen

  26

  Zonnedek

  Bovendek

  Tussendek

  Hoofddek

 • 1. sTadswaNdEliNg sEVilla

  Vertrek te voet voor een stadswandeling met gids in Sevilla. Het bezoek begint bij de Plaza de Espaa, die speciaal werd aangelegd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Het plein vormt een halve cirkel met een diameter van 200 m en symboliseert Spanje dat zijn oude kolonies ontvangt. In het midden van het plein bevindt zich een fontein, ontworpen door Vicente Traver, een Valenciaans architect. Tussen het paleis en het middenplein stromen kanalen in halve cirkels. De 4 bruggen vertegenwoordigen de 4 voormalige koninginnen van Spanje. De tocht voert verder door de mooie wijk Santa Cruz, waar het zeer aangenaam wandelen is langs de typische bloemrijke Sevillaanse patios. De voormalige joodse wijk, binnen de oude stadsmuur, vormt het historische hart van de stad, en grenst aan de bekendste monumenten van de Andalusische hoofdstad.

  Het district van de kunst en de geschiedenis gaat terug tot de middeleeuwen. De talloze kerken en paleizen getuigen nog van dit verleden. Met zijn charmante steile straatjes en schaduwrijke pleinen is dit vandaag een van de meest karakteristieke wijken van Sevilla. We eindigen de rondleiding met een bezoek aan de kathedraal, een van de laatste die in gotische stijl werd gebouwd. De kathedraal werd gebouwd in plaats van een Almohadenmoskee. Dit prestigieuze monument symboliseert de welvaart na de Reconquista.

  prijs per persoon: inbegrepen duur: ongeveer 4u30moeilijkheidsgraad:

  2. sTadswaNdEliNg cdiZ

  Het bezoek begint bij de pier van Cdiz, een van de oudste steden van Europa. Het oude centrum verbindt de meest typische wijken van de stad. U vindt er prachtige barokke kerken en elegante herenhuizen waarvan vele zijn versierd met geschilderde gevels en balkons met smeedijzer. In de 17de eeuw bouwde Cristbal de Rojas hier in opdracht van koning Felipe II belangrijke monumenten om de stad te beschermen tegen maritieme aanvallen. U kunt er de forten van Santa Catalina en San Sebastin bewonderen. Het bezoek wordt verdergezet richting Plaza de Espaa, het vroegere Plazuela del Carbn, dat opgericht werd om de honderdste verjaardag van de liberale grondwet te vieren. Op dit plein bevindt zich ook een monument van de hand van architect Modesto Lpez Otero

  en beeldhouwer Aniceto Marinas. We eindigen het bezoek op de Plaza de las flores. Terug aan boord in Cdiz.

  prijs per persoon: inbegrependuur: ongeveer 4u00moeilijkheidsgraad:

  3. bEZOEk aaN EEN 'gaNadERa' & sTadswaNdEliNg jEREZ

  El Puerto de Santa Maria is het vertrekpunt voor een excursie naar Jerez. Jerez staat vooral bekend om zijn wijnen, de flamenco, de paarden en de stierengevechten. Bezoek te voet, langs de kathedraal die in 1695 werd gebouwd op de oude moskee en de oude kerk van Jerez. De klokkentoren die zich aan de buitenkant bevindt, werd vervaardigd uit de minaret van de moskee. De rechthoekige tempel,in de vorm van een Latijns kruis, telt 5 beuken. Daarna ontdekt u het Alczar, een ommuurd complex van mooie tuinen, dat nog veel van zijn oorspronkelijke vorm heeft behouden. Het complex heeft een vierkante basis en werd gebouwd in de 12de eeuw. Hierna bezoeken we een 'Ganadera' (stierenfokkerij). De Ganadera stoomt stieren klaar voor stierengevechten.

  prijs per persoon: inbegrepen duur: ongeveer 5u00moeilijkheidsgraad:

  4. bEZOEk aaN EEN wijNkEldER (mET dEgUsTaTiE) & paaRdENspEkTakEl

  De autocar voert u langs Puerto de Santa Mara naar Sanlcar de Barrameda. Deze plek huisvestte in de 15de eeuw verschillende religieuze ordes die er hun kloosters stichtten. Het is een plaats waar filosofie werd onderwezen en missionarissen werden opgeleid. Tegenwoordig worden de oude kloosters gebruikt als magazijnen voor de productie van Manzanilla, een gerenommeerde wijn. De geheimen van deze wijn worden onthuld tijdens een paardenshow en een degustatie. Terugkeer naar Puerto de Santa Mara met de autocar.

  prijs per persoon: inbegrepen duur: ongeveer 3u00moeilijkheidsgraad:

  5. sTadswaNdEliNg gRaNada

  Tocht per autocar van Sevilla naar Granada. De stad ligt aan de voet van de Sierra Nevada en de samenloop van drie rivieren. Granada was de hoofdstad van het laatste islamitische rijk van het Iberisch Schiereiland. De wandeling begint

  met een bezoek aan het Alhambra, wat 'rood' betekent en verwijst naar de kleur die de muren hebben bij zonsondergang. Het Alhambra is een van de belangrijkste monumenten van de islamitische architectuur. Samen met de Grote Moskee van Crdoba vormt het Alhambra het belangrijkste bewijs van de aanwezigheid van de moslims in Spanje van de 8ste tot de 15de eeuw. De excursie wordt verdergezet met een bezoek aan het Generalife, de vroegere zomerresidentie van de koningen en de prachtige tuinen ontworpen in de 14de eeuw. Na het bezoek wordt een transfer voorzien naar een restaurant in het stadscentrum voor de lunch. In de namiddag is er voldoende vrije tijd om de wijk Albaicn op eigen tempo te verkennen die een prachtig uitzichtpunt biedt op het Alhambra en de Sierra Nevada. In het vroegere zigeunerkwartier kunt u kuieren door de straten van het historische centrum. Terugkeer met de autocar naar Sevilla.

  prijs per persoon: inbegrepen duur: ongeveer 14u30moeilijkheidsgraad:

  6. bEZOEk aaN EEN NaTUURpaRk & EEN VOgElObsERVaTiEsiTE

  Vertrek per autocar voor een bezoek aan een natuurpark onder leiding van een natuurgids. De ongerepte natuur die haar eigenheid kon bewaren is werkelijk overweldigend. Vervolgens trekken we naar een observatiesite voor vogels, waar u allerlei soorten vogels kan bewonderen: waadvogels, zeemeeuwen, eenden ...

  prijs per persoon: inbegrepen duur: ongeveer 4u00moeilijkheidsgraad:

  7. sTadswaNdEliNg cRdOba

  Per autocar van Sevilla naar Crdoba. De stad kende haar glorieperiode in de 8ste eeuw, toen ze werd veroverd door de Moren en er ongeveer 300 moskeen en ontelbare paleizen en openbare gebouwen werden gebouwd om te kunnen wedijveren met steden als Constantinopel, Damascus en Bagdad. In de 13de eeuw, onder Ferdinand III, werd de grote moskee van Crdoba omgebouwd tot een kathedraal. Er werden ook nieuwe verdedigingsstructuren gebouwd, zoals de vestigingstoren van Calahorra. Lunch in een restaurant. In de namiddag, vrije tijd om de stad op eigen tempo te ontdekken. Terug aan boord in Sevilla.

  prijs per persoon: inbegrepen duur: ongeveer 10u00moeilijkheidsgraad:

  EXCurSiES (inbeGrepen in de prijs)

  EXCluSiEvE all WaYS riviErCruiSES | 2013

  27

 • De romantische charme van het rijnDal, ontstaan uit De harmonische combinatie van Donkere wouDen, zonnige wijngaarDen en De ouDe cultuur langs De rijn, laat bij De bezoeker een onuitwisbare inDruk na.Prachtige vakwerkhuizen en verweerDe burchtrunes, overwoekerDe torens en schilDerachtige Poorten bePalen De aantrekkingskracht van De steDen en DorPen langs De rijn.vanoP De rijn zal u Deze streek zien Door De ogen van De matrozen uit De miDDeleeuwen. zij voeren in De schaDuw van steile rotswanDen, en waren overgeleverD aan De genaDe van Piraten, roofriDDers en ieDere onaanzienlijke Prins Die er behoefte aan haD om met het zwaarD tol te eisen. met een beetje fantasie ziet u De hele geschieDenis voor uw ogen afsPelen.

  Deutsches Eck

  RIJN

  ONZE TROEVEN FasciNERENdE REisROuTE EEN aVONd mET liVEmuZiEk aaN bOORd

  Cochem

  Keulen

  28

 • HoogtepuntenDe bekenDe katHeDraal van keulen

  De pittoreske straatjes van

  rDesHeim en zijn typiscHe

  wijnterrasjes

  koblenz, aan De samenvloeiing

  van rijn en moezel

  De rijnvallei, geklasseerD op De

  werelDerfgoeDlijst van De unesco

  mainz, staD van

  gutenberg

  Deutsches Eck

  REisROuTE 5 dagen aan boord van Poseidon

  Van woensdag 1 tot zondag 5 mei 2013

  EXCLUSIEVE aLL wayS RIVIERCRUISES | 2013

  De romantische rijnvallei:van Keulen naar mainz

  29

  dag 3

  Excursie 2: stadswandeling koblenz Koblenz en zijn historische monumenten: de romaanse kerk St. Castor met mooie tuin, de kerk en het jezuetencollege uit de 17de eeuw (huidig stadhuis), het kasteel en de mooie huizen.

  kOblENZ RdEshEim

  Varen van 8.00 tot 15.00.Via de 'Deutsches Eck' verlaten we Koblenz. We komen langs het kasteel van Stolzenfelz, het plaatsje Lahnstein, het kasteel van Lahneck en Marksburg en langs Boppard, gesticht door de Romeinen en later het hof van de Frankische koningen. Dit is het mooiste deel van de Rijn. De kastelen volgen elkaar op en de rivier is nog slechts 90 m breed. We komen langs de Lorelei, de uitspringende rots die beroemd is geworden door de saga over de beeldschone jonkvrouw die de Rijnschippers lokte met haar gezang, waardoor hun schepen op de rots te pletter sloegen ... Verder zien we het eiland Pfalz, een oude tolplaats met een versterkt kasteel omgeven door klokkentorens. Op de heuvels liggen nog meer kastelen: Stahleck, Sooneck en Rheinstein.In Rdesheim, mogelijkheid deel te nemen aan Excursie 3: Rondrit met een toeristentreintje door de wijngaarden rond Rdesheim en bezoek aan het 'musikkabinett'

  bElgi kEulEN kNigswiNTER

  s Morgens, vertrek per comfortabele autocar naar Keulen waar de aankomst is voorzien rond 13.00. Inscheping aan boord van Poseidon . Lunch aan boord.Excursie 1: stadswandeling keulen De stad telt heel wat historische monumenten: de gotische kathedraal van Keulen, het symbool bij uitstek van de stad, is n van de grootste kerken van Europa. s Avonds verlaten we Keulen, de metropool van het Rijnland, en varen we langs Bonn en Bad Godesberg naar Knigswinter, een oude wijnstad.

  kNigswiNTER kOblENZ

  Varen van 10.00 tot 15.00. Vrije tijd in Knigswinter. Deze stad ligt aan de voet van de zeven heuvels en wordt gedomineerd door de Drachenfels. Iets verder komen we langs de eilandjes Nonnenwerth. We varen langs een afwisselend landschap van groene heuvels bedekt met bossen en wijngaarden, kleine stadjes met hun oude vakwerkhuizen en kastelen, die als arendsnesten bovenop de rotsen werden gebouwd. Van hieruit kon men de vijanden en de schepen al van ver zien komen, met hoge tolgelden tot gevolg.Bij aankomst in Koblenz ziet u in de verte de 'Deutsches Eck', de plaats waar de Rijn en de Moezel samenvloeien.

  RdEshEim maiNZ

  Varen van 9.00 tot 12.00. Na een laatste blik op Rdesheim, varen we de Rijn verder af te midden van een afwisselend landschap van groene heuvels bedekt met bossen en wijngaarden, in de richting van Mainz. Halverwege ligt het dorpje Eltville, met prachtige vakwerkhuizen. Het wordt 'de stad van de wijn en de rozen' genoemd.Excursie 4: stadswandeling mainz en bezoek aan het gutenberg museum Mainz, de gouden stad, was tijdens de middeleeuwen de haard van het humanisme. Hier woonde ook Gutenberg, de man die de boekdrukkunst uitvond. s Avonds, galadiner van de kapitein.

  maiNZ bElgi

  Na het ontbijt, ontscheping en vrije voormiddag in Mainz. Vrije lunch en vertrek per autocar naar Belgi met aankomst in de vooravond op de plaats van vertrek.

  dag 2

  dag 1

  dag 3dag 4

  dag 5

  ONZE VOORdRachTgEVER luc wiemeluc wieme is romanist van vorming en italofiel en koestert al meer dan twintig jaar zijn passie voor wijn. Hij behaalde het diploma van sommelier-conseil aan de Universit du Vin in Suze-la-Rousse (Rhne) en is voorzitter van de Commanderij Gent van de Vlaamse Wijngilde. Daarnaast is hij Commandeur van de Baronie Gent van de Costes du Rhne en erelid van de Gentse Wijnmetersgilde. Hij schrijft geregeld artikels in wijntijdschriften. Voor hem is goede wijn veel meer dan een uniek terroirproduct, het is een culturele exponent die mensen bij elkaar brengt en zo gezelligheid en vriendschap genereert.

 • 30

  REisROuTE 6 dagen aan boord van Poseidon

  Van zondag 5 tot vrijdag 10 mei 2013

  rond Rdesheim en bezoek aan het 'musikkabinett'.

  RdEshEim cOchEm

  Varen van 07.30 tot 15.00.Dit is het mooiste gedeelte van de Rijn. U vaart langs Bingen aan de monding van de Nahe, langsheen verschillende kastelen. We varen verder en bij laag water ziet u de 'Zeven Maagden' die volgens de legende in rotsen werden omgetoverd vanwege hun hart van steen. U kan het ene kasteel na het andere bewonderen en de rivier wordt smaller en smaller tot 90 meter. We varen ook langs Boppard, hof van de Frankische koningen en keizersstad. De rivier maakt een majestueuze bocht en we ontdekken het kasteel van Marksburg, het best bewaarde kasteel langs de Rijn. We varen verder langsheen het 'Deutsche Eck', het punt waar Rijn en Moezel samenvloeien. Wij verlaten nu de Rijn en varen de Moezel op.Wij komen aan in Cochem. Excursie 6: stadswandeling cochem, n van de meest karakteristieke en bekendste steden van de Moezel.

  cOchEm kNigswiNTER kEulEN

  Varen van 8.00 tot 15.00. Wij verlaten Cochem en de Moezel en varen de Rijn verder af in een afwisselend landschap van groene heuvels bedekt met bossen en wijngaarden, kleine stadjes met oude vakwerkhuizen en kastelen als arendsnesten bovenop de rot-sen gebouwd. Van hieruit zag men de vijanden en de schepen al van

  bElgi maiNZ

  s Morgens vertrek per comfortabele autobus naar Mainz waar de aankomst is voorzien rond 13.00. Inscheping aan boord van Poseidon . Lunch aan boord. Excursie 4: stadswandeling mainz en bezoek aan het gutenberg museum

  Mainz, de gouden stad, was tijdens de middeleeuwen de haard van het humanis-me. Hier woonde ook Gutenberg, de man die de boekdrukkunst uitvond.

  maiNZ maNNhEim (VOOR hEidElbERg)

  Varen van 6.00 tot 12.30.Wij verlaten Mainz en varen verder naar Mannheim. Mannheim, aan de samenvloeiing van de Rijn en de Neckar is een belangrijke rivierhaven met een stadscentrum dat aangelegd is volgens een schaakbordpatroon. De stad is het ideale startpunt voor een excursie naar Heidelberg. Excursie 5: stadswandeling heidelberg Heidelberg, de romantische stad aan de Neckar, wordt beheerst door de machtige rune van het bekende slot dat vijf eeuwen lang de illustere residentie was van de keurvorsten. Heidelberg geldt als een van de mooiste steden van Duitsland.

  maNNhEim RdEshEim

  Varen van 8.00 tot 14.00. Doorheen een landschap van wijngaarden en velden varen we verder naar Rdesheim. Onderweg varen we langs Eltville, de stad van wijn en rozen. Excursie 3: Rondrit met een toeristentreintje door de wijngaarden

  ver aankomen. Zo kon men de schepen hoge tolgelden opleggen. We varen langs het eiland Nonnenwerth, waarna we in de verte het kasteel Drachenburg ontwaren. We komen aan in Knigswinter.Knigswinter, een oude wijnstad aan de voet van de zeven heuvels. Varen van 18.00 tot 21.00.Op de linkeroever zien we Bad Godesberg, verder Bonn, in een schitterende omgeving vol bossen en heuvels, en dan ten slotte Keulen, onze laatste halte.De stad telt tal van historische monumen-ten: de gotische kathedraal van Keulen, het symbool bij uitstek van de stad, is n van de grootste kerken van Europa. S Avonds galadiner van de kapitein.

  kEulEN bElgi

  Na het ontbijt, ontscheping en vrije voormiddag in Keulen. Excursie 1: stadswandeling keulen Vrije lunch en vertrek per autocar naar Belgi met aankomst in de late namiddag op de plaats van vertrek.

  dag 2

  dag 1

  dag 3

  dag 4

  dag 5

  dag 6

  De rijn, De necKar en De moezel: van mainz naar Keulen via mannheim (VooR HEIdELbERg) en cochem

  ONZE muZikaNTENheidi en koen(voor de cruise van 5 mei 2013) heidi en koen stu-deerden beide aan het Koninklijk Conservato-rium van Brussel maar zijn ook allebei inge-

  nieur. Koen speelt piano. Heidi is mezzosopraan, speelt cello en accordeon. Het duo beschikt over een internationaal repertoire en zal aan boord een pro-gramma brengen dat bestaat uit een mix van klas-sieke en operettemuziek, Italiaanse liederen, Franse chansons en meezingers; en voor dansliefhebbers is er onze dansvloer!

  Cochem

  Hoogtepunten3 rivieren tijDens n cruise

  mainz, staD van gutenberg

  HeiDelberg en zijn

  romantiscH kasteel

  De pittoreske straatjes

  van rDesHeim en zijn typiscHe

  wijnterrasjes

  De bekenDe katHeDraal

  van keulen

 • dag 4

  31

  HoogtepuntenDe bekenDe katHeDraal van keulen

  De pittoreske straatjes van rDesHeim en zijn typiscHe

  wijnterrasjes

  koblenz, aan De samenvloeiing van De rijn en De moezel

  De rijnvallei, geklasseerD op De werelDerfgoeDlijst van De unesco

  mainz, staD van gutenberg

  REisROuTE 5 dagen aan boord van Rotterdam

  Van donderdag 19 tot maandag 23 september 2013Van maandag 23 tot vrijdag 27 september 2013 (in omgekeerde richting)

  dag 1

  dag 2

  dag 3

  De rijn in herfsttooi van Keulen naar mainz (of omgEkEERd)

  EXCLUSIEVE aLL wayS RIVIERCRUISES | 2013

  bElgi kEulEN kNigswiNTER

  s Morgens, vertrek per comfortabele autocar naar Keulen waar de aankomst voorzien is rond 13.00. Inscheping aan boord van Rotterdam . Lunch aan boord.Excursie 1: stadswandeling keulenDe stad telt heel wat historische monu-menten: de gotische kathedraal van Keu-len, het symbool bij uitstek van de stad, is n van de grootste kerken van Europa.s Avonds verlaten wij Keulen, de metro-pool van het Rijnland en varen we langs Bonn en Bad Godesberg en komen we aan in Knigswinter, een oude wijnstad. Lunch, diner en overnachting aan boord.

  kNigswiNTER kOblENZ

  Varen van 12.00 tot 17.00.Vrije tijd in Knigswinter. Deze stad ligt aan de voet van de zeven heuvels en wordt gedomineerd door de Drachenfels. Daarna varen wij verder en iets hogerop komen we langs de eilandjes Nonnenwerth. We varen verder in een afwisselend landschap van groene heuvels bedekt met bossen en wijngaarden, kleine stadjes met hun oude vakwerkhuizen en kastelen, die als arendsnesten bovenop de rotsen werden gebouwd. Van hieruit kon men de vijanden en de schepen al van ver zien aankomen, met hoge tolgelden als resultaat.Bij aankomst in Koblenz kunt u in de verte de 'Deutsches Eck' zien, de plaats waar de Rijn en de Moezel samenvloeien.Excursie 2: stadswandeling koblenz

  kOblENZ RdEshEim

  Varen van 11.00 tot 18.00.Via de 'Deutsches Eck' verlaten we Koblenz. We komen langs het kasteel van Stolzenfelz, het plaatsje Lahnstein, het kasteel van Lahneck en Marksburg en langs Boppard, gesticht door de Romeinen en later het hof van de Frankische koningen. Dit is het mooiste deel van de

  Rijn. De kastelen volgen elkaar op en de rivier is hier nog slechts 90 m breed. We komen langs de Lorelei, de uitspringende rots die beroemd is geworden door de saga van de beeldschone jonkvrouw, die de Rijnschippers lokte met haar gezang, waardoor hun schepen op de rots te pletter sloegen ... Verder zien we het eiland Pfalz, een oude tolplaats met een versterkt kasteel, omgeven door klokkentorens. Op de heuvels liggen nog meer kastelen: Stahleck, Sooneck en Rheinstein. Aankomst in Rdesheim.Rdesheim is een kleine charmante stad. U kunt er het kasteel bezoeken of wandelen in de Drosselgasse, een smal en geanimeerd steegje met gezellige cafeetjes en wijnkelders.

  RdEshEim maiNZ

  Varen van 12.00 tot 15.00.Excursie 3: Rondrit met een toeristentreintje door de wijngaarden rond Rdesheim en bezoek