Evangelisatie Appèl juni 2011

4
ETZ op Opwekking Van 10 t/m 13 juni 2011 organiseert Opwekking voor de 41e keer haar jaarlijkse pinksterconferen- tie op het evenemententerrein van Walibi World in Biddinghuizen. In de loop der jaren is deze gezins- conferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren. Naast de samenkomsten in de grote tent kunnen bezoekers in de pauzes terecht in de zendingstent voor informatie over zending en evangelisatie. Dit jaar is ook de ETZ in de zendingstent aanwezig! Wij hopen u te ontmoeten als u naar Opwekking komt, u bent van harte welkom in onze stand. Wij vinden het fijn om u te spreken en van uw ervaringen te horen. Misschien hebt u wel vragen of tips voor ons, wij nemen graag de tijd voor u. Nieuwsbrief van Stichting ETZ Evangelische Tractaat Zending Alblasserdam juni 2011 En nu verder De discipelen hebben gezien hoe Jezus stierf aan het kruis. Zij hebben zijn opstanding gezien. Nu moeten ze verder. Maar hoe? In Johannes 21 lezen we dat de disci- pelen hun oude beroep weer oppak- ken. Petrus gaat vissen en 6 andere discipelen gaan met hem mee. Drie jaar lang waren zij met elkaar een team. Drie jaar beleefden zij won- deren met Jezus. Water veranderde in wijn, met 5 broden werd een menigte gevoed, lammen kon- den lopen, blinden konden zien, melaatsen werden rein en doden stonden op. Maar toen kwamen het verraad en de kruisiging. Ja, zij hadden hun Heer ook weer levend gezien. Dat lezen wij in hoofdstuk 20. Maar toch is alles anders. Ze zijn geen team meer. Jezus verschijnt wel, maar Hij blijft niet. Hun Meester is niet meer voort- durend bij hen. Petrus pakt het oude vertrouwde maar weer op. De anderen gaan met Evangelisatie hem mee. Ze vangen echter niets. Totdat Jezus komt. Jezus spreekt Petrus aan en geeft hem verant- woordelijkheid. In Handelingen lezen we dat de discipelen bij elkaar blijven en wachten op de uitstorting van zijn Geest. Jezus heeft gesproken en verantwoordelijkheid gegeven. Dat geeft hen moed om weer verder te gaan. Soms hebben wij ook nieuwe moed nodig. Vooral als er dingen in ons leven gebeuren waardoor wij uit het veld geslagen worden. Ga dan naar Jezus in gebed. Laat Hem spreken. Vraag om kracht van de Heilige Geest. Vat weer moed om verder te gaan. Niet terug naar het oude, maar achter Jezus aan om zijn opdracht te volvoeren. Arja El-Haddad Plantageweg 13A Alblasserdam • Postbus 41 2950 AA Alblasserdam • Tel.: (078) 691 52 42 b.g.g.: (078) 691 30 68 • Fax: (078) 691 47 49 • E-mail: [email protected] Nieuwe folder Dit traktaat maakt de vergelijking tussen beleggen in aandelen en keuzes maken in het leven.

description

Evangelisatie Appèl is de gratis nieuwsbrief van Stichting Evangelische Tractaatzending met daarin nieuws over nieuw materiaal en boeken rond evangelisatie, gebed, gemeenteopbouw. Daarnaast is er ruimte voor bezinning op en motivatie tot zending met behulp van lectuur.

Transcript of Evangelisatie Appèl juni 2011

Page 1: Evangelisatie Appèl juni 2011

ETZ op OpwekkingVan 10 t/m 13 juni 2011 organiseert Opwekking voor de 41e keer haar jaarlijkse pinksterconferen-tie op het evenemententerrein van Walibi World in Biddinghuizen. In de loop der jaren is deze gezins-conferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren. Naast de samenkomsten in de grote tent kunnen bezoekers in de pauzes terecht in de zendingstent voor informatie over zending en evangelisatie. Dit jaar is ook de ETZ in de zendingstent aanwezig! Wij hopen u te ontmoeten als u naar Opwekking komt, u bent van harte welkom in onze stand. Wij vinden het fijn om u te spreken en van uw ervaringen te horen. Misschien hebt u wel vragen of tips voor ons, wij nemen graag de tijd voor u.

Nieuwsbrief van Stichting ETZ Evangelische Tractaat Zending

Alblasserdam juni 2 0 1 1

En nu verderDe discipelen hebben gezien hoe Jezus stierf aan het kruis. Zij hebben

zijn opstanding gezien. Nu moeten ze verder. Maar hoe?

In Johannes 21 lezen we dat de disci-pelen hun oude beroep weer oppak-ken. Petrus gaat vissen en 6 andere discipelen gaan met hem mee. Drie jaar lang waren zij met elkaar een team. Drie jaar beleefden zij won-deren met Jezus. Water veranderde in wijn, met 5 broden werd een menigte gevoed, lammen kon-den lopen, blinden konden zien, melaatsen werden rein en doden stonden op. Maar toen kwamen het verraad en de kruisiging.

Ja, zij hadden hun Heer ook weer levend gezien. Dat lezen wij in hoofdstuk 20. Maar toch is alles anders. Ze zijn geen team meer. Jezus verschijnt wel, maar Hij blijft niet. Hun Meester is niet meer voort-durend bij hen.

Petrus pakt het oude vertrouwde maar weer op. De anderen gaan met

Evangelisatie

hem mee. Ze vangen echter niets. Totdat Jezus komt. Jezus spreekt Petrus aan en geeft hem verant-woordelijkheid. In Handelingen lezen we dat de discipelen bij elkaar blijven en wachten op de uitstorting van zijn Geest. Jezus heeft gesproken en verantwoordelijkheid gegeven. Dat geeft hen moed om weer verder te gaan.

Soms hebben wij ook nieuwe moed nodig. Vooral als er dingen in ons leven gebeuren waardoor wij uit het veld geslagen worden. Ga dan naar Jezus in gebed. Laat Hem spreken. Vraag om kracht van de Heilige Geest. Vat weer moed om verder te gaan. Niet terug naar het oude, maar achter Jezus aan om zijn opdracht te volvoeren.

Arja El-Haddad

w w w . t r a k t a a t . n l | w w w . s c h u i l p l a a t s . o r g | w w w . e b o e k h a n d e l . c o m Plantageweg 13A Alblasserdam • Postbus 41 2950 AA Alblasserdam • Tel.: (078) 691 52 42 b.g.g.: (078) 691 30 68 • Fax: (078) 691 47 49 • E-mail: [email protected]

Nieuwe folder

Dit traktaat maakt de vergelijking tussen beleggen in aandelen en keuzes maken in het leven.

Page 2: Evangelisatie Appèl juni 2011

Nieuw traktaatSlim beleggenDit traktaat maakt de vergelijking tussen beleggen in aandelen en keuzes maken in het leven. Met behulp van een aantal teksten uit de Bijbel krijgt de lezer aanwijzingen hoe hij of zij zijn leven ‘slim kan beleggen’. Het beleggen in aandelen is een risicovolle bezig-heid zonder zekerheid van rendement. Jezus Christus kan ons wel zekerheid geven. Dat is zekerheid van eeuwig leven, omdat Hij de straf voor onze verkeerde daden aan het kruis heeft gedragen. Dat in het verleden behaalde resultaat biedt garantie voor de toekomst!ISBN 9789087720544 e 1,95 (set 25 ex)

Nieuw uiterlijk Waarom doet God er niets aan?Dit traktaat heeft een nieuw uiterlijk gekre-gen. De nieuwe afbeeldingen laten mensen zien die met vragen worstelen, en wij hopen dat dit de folder nog toegankelijker maakt voor de ontvangers. De tekst is ongewijzigd.ISBN 9789087720261 e 1,95 (set 25 ex)

A l l e u i t g a v e n i n d e z e n i e u w s b r i e f z i j n t e b e s t e l l e n m e t d e a n t w o o r d k a a r t o f v i a : w w w . t r a k t a a t . n l

Evangelisatie TraktaatNieuws

In de meditatie op de voorkant van deze nieuwsbrief gaat het over de verschijning van Jezus bij het meer van Tiberias (Johannes 21). Een ander mooi aspect van dit verhaal is dat Jezus zelf dat geeft, waar Hij om vraagt. Eerst vraagt Hij vanaf de oever of de discipelen iets te eten hebben. Vervolgens geeft Hij aanwijzingen hoe de discipelen de vis moeten vangen. En als ze met hun grote(!) vangst aan land komen, heeft Hij al een maaltijd klaar met vis en brood. In het verleden had Jezus al eens de verge-lijking tussen het vissen en het verspreiden van het Evangelie gemaakt. Wij mogen uit dit verhaal leren dat Jezus ons niet alleen roept om Hem als getui-gen te dienen, maar ons daar ook bekwaam voor maakt. Als wij naar zijn aanwijzingen luisteren, geeft Hij een rijke opbrengst. En in het werken voor Hem zorgt Hij liefdevol voor ons.“Komt achter Mij en Ik zal u vissers van mensen maken” (Mattheus 4:19)

Namens het ETZ-team,

Bertus Munneke en Leen Stehouwer

Van de traktaatzending

Nieuw uiterlijk Waarom doet God er niets aan?Dit traktaat heeft een nieuw uiterlijk gekre-gen. De nieuwe afbeeldingen laten mensen zien die met vragen worstelen, en wij hopen dat dit de folder nog toegankelijker maakt voor de ontvangers. De tekst is ongewijzigd.ISBN 9789087720261 e

behaalde resultaat biedt garantie voor de toekomst!

Aanbevolen

Feest! Een uitnodigingVrolijk en fleurig traktaat speciaal voor kinderen. God nodigt jou uit op zijn feest. Als je gelooft in Jezus, vergeeft Hij al je fouten en zal Hij altijd bij je blijven. Het feest is al begonnen als Jezus in je hart komt wonen, maar wordt helemaal fantastisch als Jezus terugkomt en de wereld nieuw maakt. ISBN 9789087720339 e 1,95 (set 25 ex)

Welkom in Holland!Viertalige folder voor bezoekers van ons land: Engels, Duits, Frans en Nederlands. In elke taal staan dezelfde belangrijke bijbelver-zen, die samen het Evangelie in het kort weergeven.ISBN 9789087720445 e 1,95 (set 25 ex)

In voorbereidingIs dit alles?Een traktaat dat ingaat op de leegte die veel mensen ervaren, zelfs als het hen voor de wind gaat. De leegte roept ons terug naar God, onze Maker. We kunnen God alleen leren kennen door een Persoon: Jezus Christus.

U kunt meer over dit nieuwe traktaat lezen in onze nieuwsbrief van dit najaar. Wij verwachten dit traktaat echter al aan het begin van de zomer beschikbaar te hebben. Als het zover is wordt dit in een mailing bekend-gemaakt. Hebt u belangstelling voor nieuws van de ETZ per e-mail tussen de nieuwsbrieven door? U kunt u opgeven voor de digitale nieuwsbrief via onze website www.traktaat.nl. Klikt u dan op de button ‘ontvang de gratis nieuwsbrief’ links op de openingspagina.

Vakantievoordeelpakket750 traktaten voor een speciale prijs. Als u dit pakket bestelt, ontvangt u een mix van de volgende 2 titels: Klem zitten in tijd en ruimte en Het varken (kindertraktaat) voor de speciale prijs van d 10,00. Tot 31 augustus 2011 of zolang de voorraad strekt.

Page 3: Evangelisatie Appèl juni 2011

A l l e u i t g a v e n i n d e z e n i e u w s b r i e f z i j n t e b e s t e l l e n m e t d e a n t w o o r d k a a r t o f v i a : w w w . t r a k t a a t . n l

TraktaatErvaringen

Martien Stam is voormalig beroepschauffeur en

betrokken bij het Chauffeurs Evangelisatieteam

Holland. Dit team bestaat uit honderden chauffeurs die

in Jezus geloven en hun collega’s willen vertellen dat

Hij de Weg, de Waarheid en het Leven is. Martien zelf

en zijn vrouw Nita reizen in hun camper door Europa

om op parkeerplaatsen en aan de grenzen met chauf-

feurs uit allerlei landen in contact te komen.

Martien heeft geleerd om het Evangelie in verschil-lende talen uit te leggen. “Ik moet eerst even

uitzoeken welke taal ze spreken, want dat geeft tegen-woordig nogal eens verwarring. Vroeger sprak de chauf-feur ‘de taal van zijn nummerplaat’. Dat is door ‘Europa’ grondig veranderd. Nu kan de trekker een Nederlandse plaat hebben en de trailer een Kazachstaanse en de chauffeur Bulgaars spreken en dat gaat op voor alle mogelijke variaties...” Natuurlijk komt Martien ook chauf-feurs tegen met wie hij niet kan spreken. “Afhankelijk van de taal begin ik met Buenos Dias in de morgen en Buenos Tardes in de namiddag. Dat gaat zo ook in alle andere varianten: Nederlands, Duits, Engels, Frans of Portugees. Tenminste als de nummerplaat daar aanlei-ding toe geeft, en dan merk ik wel hoe het zit... Dan stel ik me voor en vertel wie ik ben en dat God mijn leven heeft veranderd door het geloof in de Heer Jezus. Soms komt er dan een gesprek(je) op gang. Als de persoon in kwestie een andere taal spreekt dan de zes die ik min of meer in de aanbieding heb dan geef ik een traktaat of andere lectuur zoals een Johannesevangelie.”

Omdat het Chauffeurs Evangelisatieteam traktaten voor chauffeurs heeft ontwikkeld in bijna alle Europese talen, hoeft Martien bijna nooit mis te tasten. “Traktaten die de levenssfeer van de ontvanger raken, doen hun werk. Onze traktaten bevatten niet zomaar een willekeurig evangeliserend onderwerp, maar een speciaal op de doelgroep gerichte boodschap. Chauffeurs kunnen zich ermee identificeren”.

Soms maakt Martien bijzondere dingen mee. “Een Nederlandse chauffeur had een gelovige vrouw. Zij belde mij op en vroeg of ik iets had om aan haar man te geven die (nog) ongelovig was. Ik heb haar een cassettebandje gestuurd met een ‘verhaal van een chauffeur’ met de

mededeling erbij die niet domweg in zijn broodtrom-meltje te doen maar een moment af te wachten om het samen met hem te beluisteren. Hij is tot geloof gekomen.” Contacten zijn soms heel hartelijk. “Ik ont-moette onlangs in Italië een Turk die een Turks traktaat had bewaard dat hij kennelijk jaren eerder van mij had gekregen. Toen hij me zag op de parkeerplaats waar hij aan kwam denderen, ging hij vol in de ‘ho ijzers’. Hij hing uit de cabine, sloeg zijn arm om me heen met tranen in zijn ogen en daarna reed hij weer verder. We konden niet met elkaar praten want zijn Turks was heel anders dan het mijne.”

De chauffeurs kunnen op een ontvangen traktaat rea-geren en een Bijbel, een bijbelcursus of een cd met evangelisatieboodschap in hun eigen taal aanvragen. Regelmatig ontvangt het Chauffeurs Evangelisatieteam ook persoonlijke brieven.Martien is blij met de mogelijkheden die het werken met traktaten biedt. “Het is mogelijk om relationele betrokkenheid te tonen door middel van traktaatver-spreiding. Mijn advies is: gebruik veel traktaten, maar geef niet zomaar iets ‘in het wilde weg’, probeer de juiste keuze te maken voor de ontvanger”.

Leen Stehouwer

Meer informatie over het Chauffeurs Evangelisatieteam Holland

kan gevonden worden via hun website: www.truckplus.org.

Bovenstaande informatie is gebaseerd op persoonlijk contact met

Martien en op een in het Nederlands Dagblad verschenen artikel.

Werken met traktatenErvaringen van Martien Stam

Dan stel ik me voor en vertel wie ik ben en dat God mijn leven heeft veranderd door het geloof in de Heer Jezus.

Page 4: Evangelisatie Appèl juni 2011

Plantageweg 13A, Alblasserdam Tel.: (078) 691 30 68 Fax: (078) 691 47 49 E-mail: [email protected]

Openingstijden: Maandag 13.00 - 17.30 uurDinsdag t/m donderdag 9.00 - 17.30 uurVrijdag 9.00 - 21.00 uurZaterdag 9.00 - 17.00 uur

BoekenNieuws

Postbus 41 2950 AA Alblasserdam

De verzendafdeling is op dinsdag, woensdag en donderdag bereikbaar van 9.00-11.15 uur onder tel. (078) 691 52 42 of fax (078) 691 47 49.E-mail: [email protected]

Chr. BoekwinkelDe Schuilplaats is een onderdeel van het E.T.Z. werk en fondswerver voor het traktaatwerk.Giro 205994 Bank I.N.G. 69.32.62.397Tel. (078) 691 30 68

E.T.Z. Steunfonds Giro 3310060 voor steun aan projecten die financiële hulp nodig hebben buiten Nederland. Vermeld bij over making altijd het notanummer, of dat het een gift betreft.

De Nieuwsbrieven zijn bedoeld om christenen te infor meren over en te motiveren tot lectuur-evangeli satie.

Redactie:Bertus Munneke, Leen Stehouwer.

Belgische lezers opgelet! Al onze traktaten zijn te bestellen via Zwaan b.v.b.a., Kauwen daal 6, Mechelen. Tel. 015-21.80.00 Fax 015-21.81.17E-mail: [email protected] Wel is tijdige bestelling (1 maand vooraf) aan te raden! Zo bespaart u de hoge portokosten vanuit Nederland.

is een uitgave van de Evangelische Tractaat Zending

Evangelisatie

Boekhandel De Schuilplaats is onderdeel van Stichting Evangelische Tractaat Zending

Alle besproken boeken zijn verkrijgbaar via www.traktaat.nl

Waterproof NT - Nieuwe Testament in een waterproof-editie. Dit Waterproof NT is gemaakt van bijzonder papier dat is bestand tegen een flinke hoeveelheid water. Je kunt het dus lezen op bijzondere plaatsen. Mooi voor backpackers, wandelaars, strandgangers. Voor op de camping, bij het vissen, voor in het veld, op de boot of aan de waterkant. NBV-vertaling. NBG / Jongbloed, e 14,95

Het Jezusmanifest - Terug naar het hart van het christendom. Het Jezusmanifest is een krachtige oproep aan alle christe-nen om terug te keren naar het hart van het christendom: Christus zelf. Vaak zijn christenen in hun geloofsleven bezig met van alles, behalve met Christus zelf. Godsdienstige begrippen, leerstellingen, methodes en kerkelijk werk hebben de persoon van de Heer zelf overschaduwd. Er is iets mis wanneer christenen zich gemakkelijker een wereld zonder Jezus Christus kunnen voorstellen dan een wereld zonder Bach, The Beatles of Bono. www.thejesusmanifesto.com Leonard Sweet & Frank Viola Medema, 226 blz; e 14,95

Denk groot doe sterk - Alex & Brett Harris. Dit boek vraagt om een ‘rebelutie’ van tieners! Een hartgrondig verzet tegen de lage verwachtingen die de maatschappij én de kerk vaak van tieners hebben. ‘De meeste volwassenen gaan ervan uit dat jij de boodschap van ons boek niet zult begrijpen. En zelfs als je het begrijpt, verwachten ze niet dat het je kan schelen. En zelfs als het je iets kan schelen, dan verwachten ze niet dat je er ook maar iets mee zult doen. En zelfs al zou je er iets mee doen, dan verwachten ze niet dat het stand zal houden. Wij wel.’ Aldus de auteurs en tweelingbroers Alex & Brett Harris. Boekencentrum, 191 blz., e 16,90

Meer dan redding alleen - Het ultieme plan van God. In Gods plan gaat het om veel meer dan alleen om onze redding. Natuurlijk moet het struikelblok van de zonde worden verwijderd, maar dat is alleen maar het middel om tot het uiteindelijke doel te komen. Dat doel is het koninkrijk van God, de heerschappij van Christus over de wereld. Het is de bedoeling van God dat al zijn kinderen het beeld van Christus gaan vertonen. In het heden moeten we niet alleen doen wat Jezus zegt, we moeten worden zoals Jezus is. Willem Ouweneel Bread of life, 93 blz., e 9,95

Mijn weg van Boeddha naar Christus- Een persoonlijk verhaal. Als westerse vrouw gaat Esther Baker op zoek naar de zin van het leven. Ze wordt boeddhist en leeft jarenlang gedisciplineerd en toegewijd het sobere kloosterleven. Maar dan krijgt ze glimpjes te zien van de volheid van leven in Christus. Langzaam maar zeker ontdekt ze een leven in vrijheid als geliefd kind van God. Esther Baker Ark Media, 152 blz., e 15,95

w w w . t r a k t a a t . n l | w w w . s c h u i l p l a a t s . o r g | w w w . e b o e k h a n d e l . c o m

Dynamiek in uw gesprek Vele kansen voor goede, diepgaan-de gesprekken blijven onbenut. Dit boek toont mogelijkheden. Met enige goede wil en de nodige ken-nis kun je meer van je gesprekken maken. Nuttig voor huisbezoekers, evangelisten en andere kerkelijke vrijwilligers. Bram Krol Johannes Multimedia, 112 blz., e 8,50

Ook van Bram Krol:

Dynamiek in uw preekOver preken en spreken in het open-baar. 104 blz., e 10,00

Boekhandel De Schuilplaats is onderdeel van Stichting Evangelische Tractaat Zending

Het Jezusmanifest christendom. nen om terug te keren naar het hart van het christendom: Christus zelf. Vaak zijn christenen in hun geloofsleven bezig met van alles, behalve met Christus zelf. Godsdienstige begrippen, leerstellingen, methodes en kerkelijk werk hebben de persoon van de Heer zelf overschaduwd. Er is iets mis wanneer christenen zich gemakkelijker een wereld zonder Jezus Christus kunnen voorstellen dan een wereld zonder Bach, The Beatles of Bono. www.thejesusmanifesto.com Medema,