Entree September

download Entree September

of 12

 • date post

  03-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Entree September

 • H

  T M

  AG

  AZ

  INE

  VO

  OR

  DE

  HO

  RE

  CA

  - SE

  PT

  EM

  BE

  R - 2

  014

  Izakaya & De Douairire

  HT MAGAZINE VOOR DE HORECA - SEPTEMBER - 2014 - 8,95

  VEGHELSE KWAJONGENSE-NUMMERS, HELP?

  GEZOCHT! LEKKERSTE HUISBIERMARA GRIMMS ZEVEN ZONDEN

  Mooiste Bar van Nederland 2014

  ET0914-Cover.indd 1 03-09-14 15:19

 • 4IZAKAYA & DE DOUAIRIRE

  44

  68

  DE ZEVEN ZONDEN VAN

  COLUMN PETER KLOSSE E-NUMMERS, HELP?

  43

  6

  37DE BRIGADEEFTELING HOTEL

  ROB EN MARCO PEEK

  Brothers broers

  Mara Grimm

  r03-ET0914-In dit nummer.indd 4 03-09-14 15:06

 • 5Algemeen 6 Mooiste Bar van Nederland

  13 Uitgesproken

  14 Op de kaart

  19 Ondernemend: cybercrime

  21 Hospitality & Style Awards 2014

  22 EntreeMagazine.nl vernieuwd

  Columns 11 Thierry Neufglise

  23 Nicolas Fissendjidis

  43 Peter Klosse

  67 Hermannus Stegeman

  85 Ingmar Voerman

  Hotels 24 Grenzeloos: Volkshotel

  31 Vesper Hotel, Noordwijk

  31 Mercure Hotel Amsterdam City

  32 Tien vragen over boekingssites

  37 De brigade: Efteling Hotel

  41 Blikvanger: de diepte in

  Restaurants 44 Zeven zonden: Mara Grimm

  48 Wittern, Veghel

  53 Momento, Arnhem

  54 Tasteforum: wijnglzen

  59 De Molen va n Sluis

  60 By Pascal, Oosterhout

  63 Meest Markant Drenthe

  65 Productnieuws

  Cafs bars clubs 68 Portret: Rob en Marco Peek

  74 Caf de Ceuvel, Amsterdam

  75 Fenix Food Factory, Rotterdam

  76 De designer: Pubblik

  80 Moeke Spijkstra, Blaricum

  83 Meest Markant Groningen

  Dranken 86 Bartrends: rum

  93 First things First, Nijmegen

  95 Carter Bar & Kitchen, Amsterdam

  96 Bier en eten: ipas

  100 Signatuur: Samuel Kingue Ebelle

  103 Wijntrends: prosecco

  105 Productnieuws

  106 Gezocht! Lekkerste Huisbier

  In dit nummer

  54

  106SIGNATUUR

  Samuel Kingue Ebelle

  DE DESIGNER

  PubblikTASTEFORUM

  Wijnglzen

  76

  100

  WITTERN

  Veghelse kwajongens

  48

  r03-ET0914-In dit nummer.indd 5 03-09-14 15:06

 • 24

  JOS DOL, VOLKSHOTEL, AMSTERDAM

  Buiten de lijntjes

  Het Volkshotel biedt vele bedden, onder andere in thema-kamers zoals deze White Bike Room, maar is ook een podium voor muziek, festivals, theater en kunst.

  r11-ET0914-Grenzeloos.indd 24 03-09-14 15:30

 • 25Hotels

  Grenzeloos

  In het voormalige Volkskrant-gebouw in

  Amsterdam werd in juni het Volkshotel

  geopend, een dynamische ontmoetingsplek

  en creatieve hub. General manager Jos Dol

  zwaait er vol enthousiasme de scepter. De

  nieuwe generatie zoekt meer dan een

  hotelbed en dat is precies wat wij bieden.

  We willen, samen met andere partijen,

  buiten de lijntjes kleuren.

  Tekst Paula Plantinga * Fotos Kris Dekeijser

  VVeel afgestudeerde hotellos werken niet in de horeca, maar zo zijn er ook hotelmanagers voor wie de horeca een nieuw vakgebied is. Onder andere voor Jos Dol. Na een opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, gaf ze vijf jaar lang les in beeldende vorming op een middelbare school. Maar ze miste het doorpakken in het onderwijs. Ik hou ervan om doelen te bereiken, in een hoog tempo te werken en snel te kunnen schakelen. Bovendien vond ik het altijd al leuk om mensen te coachen en organisaties een stap verder te helpen. Daarom volgde ik ook een opleiding organisatiepsychologie.De vacature voor manager van het nieuwe Volkshotel in Amsterdam, die in oktober 2013 op haar pad kwam, was zodoende op haar lijf geschreven. Ze zochten een jong iemand met een aantal jaar managementer-varing. Iemand die past bij het hotelconcept en het leuk vindt om zich creatief te ontwikkelen. Dol bleek de uitgelezen persoon.

  Meer dan een bed Het concept van het Volkshotel ontstond heel organisch. Nadat de Volkskrant in 2007 vertrok van de Wibautstraat, stond het pand ervan op de nominatie voor de sloop. Stichting Urban Resort gaf het een tijdelijke, creatieve bestemming met onder andere Broedplaats en, in de voormalige journalisten-

  kantine, club-restaurant Canvas. Hierdoor werd de plek getransformeerd tot een levendige, Amsterdamse hotspot. Eind 2010 ontstond het plan om het pand een hotelfunctie te geven waarbij de dynamiek van Broedplaats en Canvas behouden moest blijven. Zo werd het Volkshotel geboren. Het is een plek waar iedereen welkom is om te eten, drinken, werken, ontmoeten en slapen. Je ziet de opkomst van Airbnb, waarmee mensen de mogelijkheid hebben een stad als een local te beleven voor een lage prijs. De nieuwe generatie reizigers zoekt veel meer dan alleen een hotelbed en dat is precies wat wij willen bieden.

  (Flex)werkplekken Het Volkshotel richt zich op toeristen, maar zeker ook op Amsterdammers. Het is een plek waar wordt gecreerd, van oudsher n nu. In de achtervleugel hebben we Broedplaats VKG, met 85 werkplekken voor designers, fotografen en andere creatieve geesten. Ook bieden we met de Werkplaats op de begane grond fl exwerkplekken voor freelancers, met eigen banqueting-faciliteiten. Daarnaast werkt het Volkshotel momenteel aan Doka, een speakeasy-concept met cocktails waar ook optredens gaan plaatsvinden. Verder zijn de oprichters en medewer-kers van Canvas gebleven; zij hebben hun plek er nieuw leven ingeblazen. De verschillende onderdelen maken het Volkshotel heel dynamisch en zorgen ervoor dat hier heel veel verschillende soorten mensen samenkomen. De werknemers zijn hele uiteenlopende, veelal jonge mensen. Velen hebben geen achtergrond in de hotellerie, maar zijn erg gepassioneerd over wat we hier doen. Ze bieden authentieke gastvrijheid zonder dat ze dit hebben geleerd op school. Het zijn

  We richten ons op creatie en nieuwe manieren van omgaan met cultuur

  r11-ET0914-Grenzeloos.indd 25 03-09-14 15:30

 • 32

  Verleiden mag,misleiden nietMARKETINGDESKUNDIGE MAX KOHNSTAMM OVER BOOKING.COM

  r14-ET0914-Tien vragen aan.indd 32 03-09-14 15:38

 • 33

  Tien vragen aan

  3.Kan de ervaren internetboeker niet zelf bedenken dat het bij claims als deze vaak om misleiding gaat, een trucje? Jazeker. Zo weet je als toerist in een grote stad natuurlijk ook dat er zakken-rollers actief zijn, maar dat betekent nog niet dat zakkenrollen geoorloofd is.

  4.De RCC veroordeelde Booking.com voor de claim van laatste vrije kamer. Adverteerder Booking.com wordt aanbevolen niet meer op dergelijke wijze reclame te maken, zei de commissie. Zijn grote partijen als Booking.com hier wel van onder de indruk? Dat zal je aan Booking.com zelf moeten vragen. Het bedrijf heeft in elk geval gemeend zich met hand en tand te moeten verzetten tegen mijn klacht, heeft voor de beroepsprocedure ook speciaal een advocaat ingeschakeld.

  5.Wat is volgens u het e ect van de uitspraak van RCC? Gaat Booking.com nu eerlijk zijn en zo ja, hoe is dat te controleren?Dat is lastig te beoordelen. Volgens mijn advocaten is Booking.com strikt genomen niet verplicht de uitspraak op te volgen omdat er geen o cile sanctie

  op staat, maar in de praktijk worden uitspraken van de RCC vaak wel nage-leefd. De bal ligt wat dat betreft echt bij Booking.com. Het e ect zal meetbaar zijn als het bedrijf zijn site aanpast. Dat kan volgens mij al met een kleine aanpassing, de spreekwoordelijke druk op de knop, waardoor het zich aan de uitspraak houdt. In Frankrijk heeft Booking.com op verzoek van de Franse horecavereniging ook teksten aangepast.

  6.Booking.com heeft heel veel goed gedaan op het gebied van online marketing, heeft u geschreven. Hoe schat u het e ect van de marketingfout nu in?Dat hangt er erg vanaf. Als de hotelwe-reld zich als angsthaas blijft gedragen, zal Booking.com er weinig last van hebben. Maar als de nationale tot wereldwijde hotellerie op basis van deze uitspraak voortaan wel actie durft te ondernemen tegen het machtsmisbruik van Booking.com, zou het een belangrijke eerste stap kunnen zijn.

  7.Schaadt zon actie van Booking.com wellicht het toch al beroerde horeca-imago? Niet iedere boeker begrijpt misschien dat hier niet de hoteliers achter zitten, maar slimme marketeers. Eerlijk gezegd: Booking.com leverde dankzij zijn reviews juist een zeer positie-ve bijdrage aan transparantie op het gebied van de kwaliteit en het prijsniveau van hotels. De consument ging er wat betreft informatie dankzij de OTAs (online travel agencies, red.) dus juist op vooruit en dat is goed voor het horeca- imago. Wel bijzonder jammer is dat Booking.com inmiddels de belangrijkste werkmaatschappij van Priceline is. Dit bedrijf lijkt uitsluitend winst- ofwel aandeelhouderswaarde-gedreven te zijn. Maar maatschappelijk verantwoord ondernemen?

  8.De ACM (Autoriteit Consument en Markt, voorheen NMa) heeft nog geen onderzoek ingesteld, terwijl diverse

  De consument genoot al veel voordeel van de gewiekste

  marketing van Booking.com. Maar de populaire

  hotelboekingssite blijkt niet aan eerlijk spel te doen en werd

  door de Reclame Code Commiss ie (ook) in hoger beroep

  veroordeeld voor misleiding. Met name de claim Er zijn nog

  maar x kamers vrij (voor deze prijs), blijkt meestal onjuist.

  Tien vragen aan marketingdeskundige Max Kohnstamm.

  Hopelijk durft de hotellerie vanaf nu wel actie te

  ondernemen tegen het machtsmisbruik van Booking.com.

  Tekst Gerard Molenaar

  1.U diende bij de Reclame Code Commissie (RCC), met steun van Koninklijke Horeca Nederland, een klacht in over de claim We hebben nog n kamer vrij van Booking.com. Wat bracht u hiertoe? Stoorde het u persoonlijk bij het boeken? Nee, zo ging het