Emerce eHome & Deco 2016 - Marco van Keulen (Post NL)

Click here to load reader

 • date post

  16-Apr-2017
 • Category

  Business

 • view

  462
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Emerce eHome & Deco 2016 - Marco van Keulen (Post NL)

 • MULTICHANNEL EN DE IMPACT OP LOGISTIEK MARKO VAN KEULEN LOGISTIEK SPECIALIST HOME & GARDEN

 • WE LEVEN IN EEN ONLINE WERELD

  Meer dan ooit is samenwerking cruciaal om als organisatie succesvol te zijn. Zeker nu online een steeds belangrijkere rol speelt, ook in Home & Garden. Online wordt weleens als lastig ervaren, mede door de logistieke impact. Aan de andere kant stelt online en offline retailen ons in staat om veel specifieker aan de klantvraag te voldoen. Het biedt daarom vooral kansen.

 • IK GA TOCH NIET MET MEUBELS SLEPEN!

  Voor consumenten betekent online vooral gemak. Vroeger spaarde je om over twee jaar een bank te kopen, nu bestel je hem s avonds op je iPad en zet je meteen je oude bank op Marktplaats. Kopen gebeurt vaker op impuls. We zien dat mensen zich online orinteren en vervolgens snel besluiten via welk kanaal en bij wie de aanschaf wordt gedaan. Bovendien wordt alles bezorgd en opgehaald. Vroeger moest de klant zich aanpassen aan de logistieke processen van de leverancier, maar de winnaars van morgen zijn de partijen die de klantvraag centraal durven stellen en hun processen daarop aanpassen in plaats van andersom.

 • MULTICHANNEL EN DE IMPACT OP LOGISTIEK Consumenten merken dat er steeds meer mogelijk is. Ze willen een keuze uit alles: ze willen hun aankoop hebben op de manier en tijd die hen past en daarbij mag het niet uitmaken voor welk kanaal ze hebben gekozen. Hierop inspelen is niet eenvoudig, er zijn veel issues die van invloed zijn op je logistieke performance. Bijvoorbeeld: 1 Voorraad 2 Bezorgen 3 Retouren

 • VOORRAAD Logistiek gaat niet meer over hoe krijg ik een pakket uit mijn voorraad bij de klant?. Het gaat over de vraag hoe richt ik mijn logistieke proces in om de klant zo goed mogelijk te helpen? Je wilt geen nee verkopen, maar ook niet met een te grote voorraad opgescheept zitten.

  De oplossing voor dit lastige onderwerp is een kritische, maar vooral dynamische inrichting van je voorraden. Probeer de keten te optimaliseren en schakels en handling te reduceren: Lever waar mogelijk direct van je leverancier Kijk naar uitbesteding van voorraadbeheer Gebruik ook winkelvoorraden voor online bestellingen

 • BEZORGEN Bestellen en bezorgen is niet meer iets dat je erbij doet. Het maakt deel uit van je propositie; consumenten wegen dit aspect zwaar mee bij hun aankoopbeslissing. Eigenlijk moeten we het dan ook niet meer hebben over bezorgen, maar over ontvangen, we moeten van perspectief veranderen. Als je vanuit de klant denkt, zijn er nog veel verbeteringen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan: Bundelen van bestellingen Zodat de klant 1 bezorgmoment heeft van verschillende leveranciers.

  Over de drempel: montage We brengen niet alleen de bank, we zetten hem ook in elkaar of we zetten hem op de juiste plek.

  Het bezorgavontuur Een aankoop is een feestje. Gebruik je logistiek keten om je klant te infomeren en te binden.

 • RETOUREN Traditioneel zijn retouren een noodzakelijk kwaad, nu is het een conversie-driver wanneer je het ziet als een service en daarmee je klant meer gemak biedt. Maar om te voorkomen dat retouren je boven het hoofd groeien kan je op een aantal punten alvast letten: Beperk waar mogelijk het aantal logistieke bewegingen om kosten en schade te voorkomen

  Bedenk goed waar je je retouren wilt laten landen en wat daarvoor nodig is

  Geef retouren een tweede kans om er nog wat op te verdienen, bijvoorbeeld via retourplaza

 • VOOROPLOPEN KAN JE NIET ALLEEN Om de klantbeleving te optimaliseren moet je samenwerken. Laten we het gesprek aangaan!

 • MARKO VAN KEULEN [email protected] 06 208 201 49

  https://www.postnl.nl/zakelijke-oplossingen/blog/marko-van-keulen/https://www.linkedin.com/in/markovankeulen?authType=NAME_SEARCH&authToken=6ytg&locale=nl_NL&trk=tyah&trkInfo=clickedVertical%3Amynetwork%2CclickedEntityId%3A7026890%2CauthType%3ANAME_SEARCH%2Cidx%3A1-1-1%2CtarId%3A1478181975149%2Ctas%3Amarkohttps://twitter.com/markovankeulen