EJ 29-05-12

download EJ 29-05-12

If you can't read please download the document

 • date post

  21-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  0

Embed Size (px)

description

www.enschedejournaal.nl WoonCentrum Almelo KoRTing zie elders in de krant Oplage 52.000 exemplaren Dinsdag 29 mei 2012 ENSCHEDE - De Verdraag- zaamheidloge van de Independent Order of Odd Fellows houdt op 6 juni een open avond. 8e jaargang nr. 5 Aanmelding bij Frans Biersteker, tel. 053-4331074 of frans@bierstek.nl Het concert wordt gegeven in scholengemeenschap Het Stedelijk Lyceum Kottenpark te Enschede en begint om 20:00 uur. De entree is 5,00 euro. Tijdens het verblijf in KoRTing ExTRa

Transcript of EJ 29-05-12

 • Verschijnt +/- twaalf keer per jaar in Enschede met afhaalpunten in Lonneker, Glanerbrug, Eekmaat, Oikos, Boekelo, Usselo en Buurse. Oplage 52.000 exemplaren8e jaargang nr. 5

  www.enschedejournaal.nl

  Dinsdag 29 mei 2012

  EK pagina>>>>> zie pag 6/7

  Veiligheidsbijlage>>>>> zie pag 8

  WeersvoorspellingWoensdag 9 19

  Donderdag 9 19

  Vrijdag 7 19

  Zomerconcert in de JacobuskerkENSCHEDE - Kamerkoor Canteklaer onder leiding van Iassen Raykov, geeft 10 juni in samenwerking met het Hanumi saxofoonkwar-tet een Zomerconcert in de Jacobuskerk te Enschede. Aanvang: 16.30 uur.

  Begin juni 2012 brengen Kamerkoor Canteklaer en Saxophone Quartet Hanumi opnieuw een niet-alledaags programma. Gezamenlijk wordt de door de Georgische componist Giya Kancheli geschreven compo-sitie Amao Omi uitgevoerd.

  Van saxofonist en compo-nist Michael Jamieson gaat zijn nieuwe werk Strong Nations voor koor en

  saxofoonkwartet in pre-mire. Daarnaast zingt het koor twee van de Psalmen Davids van de in Estland geboren Cyrillus Kreek, terwijl het saxofoonkwar-tet een bewerking van een oorspronkelijk voor piano gescheven werk van de ook uit Estland afkomstige com-ponist Arvo Prt ten gehore brengt.

  Kancheli schreef Amao Omi (Zinloze Oorlog) in 2005 in opdracht van het Nederlands Kamerkoor. In dit stuk geeft de componist uitdrukking aan zijn gevoe-lens over de oorlogen die zijn geboorteland in heden en verleden teisterden. De schrikbeelden die hem ook

  nadat hij uit Georgi was gevlucht zijn bijgebleven vormen de drijvende kracht achter dit stuk.

  Die beelden worden gekop-peld aan de gevoelens van onmacht die een mens kun-nen overvallen wanneer hij denkt een onbegrepen een-ling tussen andere mensen te zijn. Daardoor overstijgt het stuk Kanchelis per-soonlijke geschiedenis en krijgt het een veel bredere zeggingskracht. De muziek bestaat uit zeer ingetogen, bijna liturgische koorzang en saxofoonmuziek, die samen een fragiel bewegend tapijt vormen. Plotselinge uitbars-tingen en spannende stiltes wisselen elkaar af.

  De GonnaglesBOEKELO - Het podium bij De Buren wordt vrijdag 1 juni ingenomen door de Gonnagles. Tenminste, als ze allemaal op het podium passen, want ze komen met maar liefst twaalf muzikan-ten naar Folkclub Twente.

  De Gonnagles is een folkcol-lectief van jonge muzikanten met een passie voor vernieu-wende en creatieve interpre-taties van traditionele folkmu-ziek. Bekendheid kreeg het als balfolk-band. En als zodanig al eerder in de folkclub te bewonderen. De band heeft in de loop der jaren een ster-ke ontwikkeling doorgemaakt. De Gonnagles spelen tegen-woordig veel eigen composi-ties, geworteld in de muziek van Europa; Frans, Vlaams, maar ook Balkan, Klezmer, zigeuner en Iers.

  Vrijdag 1 juni om 20.30 uur-bij De Buren, Beckumerstraat 2, Boekelo. Entree kost voor volwassenen dertien euro; Donateurs en Studenten betalen tien euro. Jeugd tot 18 jaar: 6,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar: gratis. Reserveren via website www.folkclub.nl oftelefonisch: 053 ? 4766283 of 053 ? 45383334 ( na 18.00 uur).

  Honderden stoelen

  Ruim honderd banken

  Tientallen salontafels

  en eetkamertafels

  Vele kasten

  Ruim honderd relaxfauteuils

  25% extra korting

  geldt voor alle

  meubelen op

  bovenverdieping, alle

  lampen/accessoires

  en relaxfauteuils

  WoonCentrum AlmeloWoonboulevard 28, Almelo www.wooncentrum.net

  Leegverkoop Meubel showroom

  STandaaRd

  KoRTing 40%

  ExTRa

  KoRTing25%

  GEHEEL VERNIEUWDE SHOWROOM!

  zie elders in de krant

  Open avond Odd FellowsENSCHEDE - De Verdraag-zaamheidloge van de Independent Order of Odd Fellows houdt op 6 juni een open avond.

  Odd Fellows zijn maatschap-pelijk betrokken veertigpluss-sers die regelmatig bij elkaar komen voor hun persoonlijke ontwikkeling, vriendschap en gezelligheid. Het zijn men-sen die waarde hechten aan verdraagzaamheid en harmo-nie. aldus voorzitter Ben van Lochem.

  Belangstellenden zijn om 18.30 uur welkom in het Odd Fellowhuis, Nicolaas Beetsstraat 44, Enschede. De avond begint met een asper-ge-etentje waaraan voor de gasten geen kosten zijn ver-bonden. Voor de mensen die niet aan de maaltijd deelne-men, begint het programma om 20.00 uur met een uitleg over de IOOF en een rondlei-ding door het Odd Fellowhuis.

  Aanmelding bij Frans Biersteker, tel. 053-4331074 of frans@bierstek.nl

  Jackie

  Sneakers

  zie achterpagina

  Jackie Jackie Jackie Jackie Jackie Jackie Jackie Jackie Jackie Jackie

  Anunya uit Thailand zoekt gastgezinHENGELO/ENSCHEDE - Travel Active, Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie, is op zoek naar gastgezinnen in Hengelo die Anunya uit Thailand een warm thuis willen bieden.

  Anunya komt begin augustus 2012 samen met tientallen studenten tussen de 15 en 18 jaar uit onder andere Thailand, Amerika, Brazili en Franstalig Belgi als uitwisselingsstudent naar Nederland.

  Tijdens het verblijf in

  Nederland blijven de studen-ten onder begeleiding van Travel Active. De gastgezinnen kunnen altijd de hulp inroepen van een persoonlijke, professionele begeleider uit

  Anunya: ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoe-ten en heb daarom ook veel vrienden, ik kan met iedereen ideen uitwisselen en praten. Popping dansen en hip hop vind ik heel leuk want het maakt me erg vrolijk en ik bedenk veel nieuwe pasjes

  samen met mijn vrienden. Ik ben een vrolijk, eerlijk en vriendelijk meisje!

  Wilt u gastgezin worden voor Anunya en hem de mogelijk-heden van Hengelo laten zien? Bel dan met Henk Lamberts telefoon 074-2427343 of mail met henklamberts@home.nl.

  Ook op de website www.travelactive .nl/high-school-holland is meer infor-matie te vinden en stellen de buitenlandse studenten zich alvast voor.

  Soli houdt van HollandENSCHEDE - De chr. muziek-vereniging Soli Deo Gloria geeft op 2 juni een spet-terend en gezellig concert met als thema: Ik houd van Holland. Een avondvullend programma met muziek en zang.

  Het concert wordt gegeven in scholengemeenschap Het Stedelijk Lyceum Kottenpark te Enschede en begint om 20:00 uur. De entree is 5,00 euro.

 • WIJ ZIJN VERHUISD!

  Walstraat 637511 GG EnschedeTel. 053 - 431 22 74info@the-saloon.nl

  www.the-saloon.nlmaandag gesloten

  80 zitplaatsen

  openingstijden:di t/m zo van 16.00 - 22.30 uur

  reservering gewenst

  Menu

  Mexicaans & Argentijns SteakhouseGeldig in juni en juli

  Niet in combinatie met andere acties

  3 gangen

  menu

  + 2 cons. *

  25,-

  *Bier, wijn en fris

  actie geldig bij inlevering van deze bon

  Elke week nieuwe modellen het hele jaar

  door!

  Elke week nieuwe

  Jerrys SchoenenKorte Hengelosestraat 10

  7511 JB EnschedeT: 06-51660769

  info@jerrysschoenen.nl

  VOORDELIGE MERKSCHOENEN!

  VOORDELIG

  E MERKSCHO

  ENEN!

  De oplossing om snel en

  verantwoord af te vallen!

  De begeleiding inclusief de kuur worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed!

  Er vinden bij MZW regelmatig info avonden en acties plaats. Neem daarvoor een kijkje

  op onze site of neem telefonisch contact met ons op.

  Zo eenvoudig kan afvallen zijn!Start binnen 2 dagen!

  De oplossing om snel en verantwoord af te vallen!

  De begeleiding inclusief de kuur worden door de meeste zorgverzeke-raars vergoed!

  Er vinden bij MZW regelmatig info avonden en acties plaats. Neem daar-voor een kijkje op onze site of neem telefonisch contact met ons op.

  - De snelst werkende afslankkuur in 24 dagen- Gewichtsverlies van 8% tot 12%- Geen hormonen, injecties of hongergevoel- Een natuurlijk product en geen jojo e ect

  Info: 053 - 8511057 of 06 - 10039926Locatie: Zuiderstraat 3 te EnschedeE-mail: info@maatschappelijkezorgenwelzijn.nl

  www.maatschappelijkezorgenwelzijn.nl

  Tarieven

  sterk verlaag

  d!!

 • Dinsdag 24 april 2012 3Enschede Journaal

  Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvol-komenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

  Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

  Colofon

  EnschedeJournaal is een uitgave van:Uitgeverij Het Twentsche Land BV.Maurice WeustinkOldenzaalsestraat 2327557 GC Hengelotel. 074-259 66 33fax 074-259 63 53info@enschedejournaal.nlOplage: 52.000 exemplarenAdvertentie-adviseur:Maurice Weustink, 074-259 66 33Redactie:Leonie Jansen, 06-16395545Renate ZwepE-mail: redactie@enschedejournaal.nl

  Persberichten en beeldmateriaal die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten.

  Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven.

  Vormgeving: Lindsy GrootelaarJesper VisCharlotte van Leeuwen

  Geen Hengelo Journaal ontvangen?Uitgeverij Het Twentsche LandE-mail: bezorging@twentejournaal.nlTel: 074-2596633

  Verspreiding:TVO tel. 053 - 480 30 30

  dinsdag 23 maart 2010

  Verschijnt +/- Zes keer per jaar in Enschede met afhaalpunten in Lonneker, Glanerbrug, Eekmaat, Oikos, Boekelo, Usselo en Buurse. Oplage 52.000 exemplaren6e jaargang nr. 1

  www.enschedejournaal.nl

  Het Enschede Journaal is lid van:

  Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs.Bel voor informatie 074-259 66 33

  Deze uitgave is gedru