EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

39
High School Exchange Year EF High School Programma 2017 – 2018 ef.com voor studenten van 14 tot 18 jaar Amerika Groot-Brittannië Ierland

description

Duizenden studenten hebben in het verleden gekozen voor een uitwisseling met EF.

Transcript of EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

Page 1: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

High SchoolExchange Year

EF High School Programma 2017 – 2018 ef.com

voor studentenvan 14 tot 18 jaar

AmerikaGroot-BrittanniëIerland

Page 2: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

#efexchangestoriesVolg onze studenten online!

Page 3: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

Tijdens een uitwisselingsjaar zul je veranderen en ontdekken wie en wat je wilt worden. Je woont bij

een lokaal gastgezin, gaat naar een lokale middelbare school, leert vloeiend Engels spreken en maakt

vrienden voor de rest van je leven.

Start yourexchange story

Page 4: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

4

Waarom kiezen voor EF?EF is marktleider op het gebied van culturele uitwisseling voor middelbare scholieren. Dankzij onze 50 jaar ervaring, toe-gewijde medewerkers en onze focus op Engelstalige landen bezorgen we je een unieke en onvergetelijke uitwisseling.

AmerikaBeleef jouw eigen ´American Dream´ in het land van de diverse culturen, spectaculaire omgeving en grenzeloze High School spirit!

EF Global Exchange Camp EF Discovery ToursOp de cover

Julie uit Denemarken en Sondre uit Noorwegen in Nebraska

Inhoud

Get to know EF06 Waarom kiezen voor EF?08 Support vanuit EF10 Voorbereiding thuis11 Eerste dagen in het buitenland

Bestemmingen14 Amerika18 Groot-Brittannië22 Ierland

Maak jouw eigen jaar28 EF Global Exchange Camp29 EF Discovery Tours30 Regio- en staatkeuze

Programma details en prijzen34 Programma details en prijzen35 Vragen en antwoorden36 Jouw jaar in zes stappen37 Let’s meet

pagina 14

pagina 29pagina 28

pagina 06

Page 5: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

5

Optimale voorbereidingVoordat je op uitwisseling gaat, zullen EF-medewerkers in Nederland je daar goed op voorbereiden. Dit gebeurt aan de hand van persoonlijke gesprekken, uitgebreide handboeken, een eigen website en nog veel meer.

Regio- en staatkeuze

Programma details en prijzenLees alle praktische informatie over het EF High School Exchange Year! Bekijk de deelname-eisen, de programmakosten in de verschillende landen en ontdek wat er allemaal bij de prijs inbegrepen is.

Groot-BrittanniëOntdek jouw onafhankelijke kant in Groot-Brittannië, waar een rijke geschiedenis en academische traditie hand in hand gaan met trendsettende muziek, mode en kunst.

IerlandVoel je thuis in Ierland, waar familie op de eerste plek staat. Dit is een land van kleurrijke folklore, warme gast-vrijheid en prachtige groene landschappen.

Eerste dagen in het buitenlandSupport vanuit EF

pagina 08

pagina 18 pagina 22

pagina 34

pagina 30

pagina 10

pagina 11

Page 6: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

6 WAAROM EF

Fedi

rico,

uit

Italië

woo

nde

in M

assa

chus

etts

, US

A

Page 7: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

7

Als je voor EF kiest, kies je voor de marktleider op het gebied van culturele uitwisseling. Je kunt rekenen op een ervaring waar je altijd van hebt gedroomd.

Lees meer op: ef.com/highschool/why-ef

50 jaar culturele uitwisselingEF organiseert al ruim 50 jaar edu-catieve reisprogramma’s. We zijn ervaringsdeskundigen en weten wat internationale studenten nodig hebben voor een succesvolle uitwis-seling. Voor welke bestemming je ook kiest: EF heeft de juiste grootte, ervaring en toewijding om je een geweldige uitwisseling te bezorgen die je nooit meer vergeet.

Wij zijn experts in EngelsIn onze huidige internationale samenleving is het van essentieel belang om het Engels in woord en schrift perfect te beheersen als je een (internationale) carrière nastreeft. Met andere uitwisselingsprogram-ma’s kun je in een groot aantal lan-den terecht komen. Wij organiseren uitsluitend programma’s in Amerika, Groot-Brittannië en Ierland. Bij ons ligt de focus op het Engels, meer dan bij alle anderen!

Ondersteuning van begin tot eindVan de EF-medewerkers op het kantoor in Nederland tot de Inter-national Exchange Coordinators in onze gastlanden: onze begeleiding is overal perfect geregeld. Wij werken niet samen met partnerorganisaties in het buitenland, dus je hebt altijd te maken met EF-medewerkers. We verzorgen je uitwisseling van A tot Z en onderhouden persoonlijk contact tijdens je aanmelding, gedurende je jaar in het buitenland en na afloop.

Zorg voor jouw veilig-heid, 24 uur per dagDe veiligheid en bescherming van onze studenten hebben de hoogste prioriteit. Onze EF-medewerkers staan altijd voor je klaar, 24 uur per dag. We screenen elk gastgezin heel nauwkeurig tijdens het aan-meldingsproces. Tijdens je verblijf hebben onze International Exchange Coordinators regelmatig contact met elke student om te controleren of ze tevreden en gezond zijn zodat ze optimaal kunnen genieten van hun uitwisselingsjaar.

Top 4 redenen om voor EF te kiezen

Ervaar uitwisseling via EF

WAAROM EF

2015De 5e jaarlijkse Hult Prize wordt gepresenteerd door voormalig president Bill Clinton tijdens het Clinton-Global initiatief, dat een miljoen dollar uit-reikt aan een ambitieuze studentengroep.

2011EF publiceert als eerste ooit een wereldwijde ran-king van Engels, de EF English Proficiency Index (EF EPI).

2016EF is de officiële leve-rancier van taaltraining tijdens de Olympische Spelen in Rio.

1965EF Education First wordt opgericht in Zweden

1979EF High School Exchange Year wordt opgericht met de eerste 50 studenten die een High School Exchange Year in de VS volgen.

Page 8: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

8

Voorbereiding op een leven in het buitenlandNadat je je applicatie hebt afgerond gaan wij op zoek naar een perfecte match gebaseerd op jouw persoon-lijkheid en interesses. In de maanden richting jouw uitwisseling zullen we ervoor zorgen dat je extra voorbereid bent voor de ervaring, met meet-ings, handboeken en veel meer. (Zie pagina 10 voor de details over jouw voorbereiding).

Hulp bij je aanmeldingEF-medewerkers zullen je door het gehele aanmeldingsproces leiden met o.a. academische transcripties, aanbevelingen van je leraar, een eva-luatie van je Engels en meer. Je kunt ook met voormalige EF uitwisselings-studenten spreken (we noemen hen Ambassadors). Zij kunnen jou alles vertellen over hun ervaringen en alle vragen beantwoorden die je hebt.

Voor jouw uitwisseling

We staan altijd voor je klaar

Vanaf het eerste contact met ons tot het einde van jouw Exchange Year is er altijd iemand van EF die met jou werkt. We zullen jouw ondersteuning zijn, jouw vriend en persoonlijke on-call expert.

Bekijk de video: ef.com/exchangesupport

ONDERSTEUNING VANUIT EF

Tijdens jouw uitwisseling

Begeleiding gedurende het schooljaarTijdens jouw jaar in het buitenland gaat EF door met het compleet maken van jouw ervaring. Of het nou om je gastgezin gaat, jouw lokale vertegenwoordiger (IEC) of de lokale EF-medewerkers daar die jouw uit-wisseling in het gastland in de gaten houden: we zijn er voor je om het jaar zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ondertussen zijn jouw ouders in contact met de EF-medewerkers op het kantoor in Amsterdam.

24-uur noodassistentieJouw veiligheid en welzijn is altijd onze voornaamste prioriteit. Als een noodgeval voorkomt zullen wij zo snel mogelijk handelen om het op te lossen. Ons ondersteuningsnetwerk is nooit gesloten. Buiten kantooruren zijn onze noodcontacten voor jou en je ouders 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar.

Na jouw uitwisseling

Ambassador-programmaAls je terugkomt na jouw uitwisse-lingsjaar zal je relatie met EF door-gaan doordat je onderdeel wordt van een wereldwijd netwerk van voormali-ge EF uitwisselingsstudenten. Je kan zelf een Ambassador worden, tijdens informatiebijeenkomsten spreken, jouw ervaringen delen en toekomstige uitwisselingsstudenten begeleiden.

Aanpassen aan leven thuisNa een jaar in het buitenland zal het even duren voordat je je weer thuis voelt in eigen land. De lokale EF-medewerkers zijn er met vele tips over hoe je met oude vrienden en familie weer in contact komt en hoe je met een omgekeerde cultuurshock omgaat.

Page 9: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

9ONDERSTEUNING VANUIT EF

ALLE

EN MET EF

EF werkt niet met andere partner-

organisaties in het buitenland

EF Staf tijdens de Welcome Days

EF Ambassadors

EF vliegveld ondersteuning

Je gastgezin

Je lokale EF Kantoor

International exchange coordinators

Page 10: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

10

Wij weten hoe belangrijk het is voor jou om volledig voorbereid en geïnformeerd te zijn voordat je vertrekt voor jouw uitwisselingsjaar en wij er zeker van zijn dat je klaar bent om te vertrekken.

Lees meer op: ef.com/preparation

Voor vertrek

Regelmatig contact met het lokale kantoorTerwijl jouw uitwisselingsjaar nadert hebben we verschillende manieren om jou voor te bereiden. Met maandelijkse mailings, stu-denten handboeken, emails van jouw lokale EF-medewerkers en tips van Ambassadors zul je een expert worden over jouw gastland en meer dan gereed zijn voor alle mogelijk-heden en uitdagingen die jou opwachten in een jaar in het buitenland.

OriëntatiebijeenkomstVoordat uitwisselingsstudenten naar het buitenland reizen wonen zij een officiële oriëntatiebijeenkomst bij waar EF-mede-werkers met jou en jouw ouders zullen be-spreken wat je kunt verwachten tijdens het uitwisselingsjaar. Veel onderwerpen zullen aan bod komen, van culturele verschillen en omgaan met verandering tot praktische zaken zoals verzekering, vluchten en visa.

Jouw persoonlijke websiteJouw eigen website: my.ef.com Met jouw my.ef.com toegang kun je jouw complete aanmelding voltooien, meer leren over jouw gastland en met andere EF uitwisselingsstudenten in contact komen die in hetzelfde land gaan wonen. Stel elkaar vragen, deel voorbereidingtips en raak en-thousiast voor jouw jaar in het buitenland!

VOORBERE ID ING THUIS

Optimale voorbereiding

01 Ambassadors hebben antwoorden02 Jouw eigen persoonlijke website 03 Persoonlijke voorbereiding

01

02 03

Page 11: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

11VOORBERE ID ING THUIS

Bij aankomst

Welcome daysGeniet van een zachte landing tijdens de eerste dagen in jouw nieuwe land terwijl we jou klaarstomen voor elk aspect van jouw aankomende jaar. Je zult samen met EF-me-dewerkers en andere uitwisselingsstudenten gedetailleerde orientatiebijeenkomsten bijwo-nen, meetings, groepsactiviteiten en sight-seeing. Na een paar dagen ben je helemaal gewend aan de nieuwe cultuur en volledig voorbereid op weg naar je gastgezin.

• Leer van lokale bewoners over het leven in een gastgezin

• Krijg tips over bijvoorbeeld de omgang met cultuurverschillen, heimwee en wennen aan een nieuwe school

• Ontmoet andere uitwisselingsstudenten van over de hele wereld

• Wen aan het tijdsverschil

LuchthavenbegeleidingJouw Welcome Days beginnen zodra je bent geland. Een EF-medewerker haalt je in New York, Londen of Dublin op van het vliegveld en brengt je naar de juiste locatie. Na de Welcome Days brengen onze EF-medewer-kers je weer naar de luchthaven en vlieg je door naar je gastgezin. En vergeet niet: als je hulp nodig hebt tijdens je reis (bijvoorbeeld omdat je vlucht is geannuleerd) is er 24 uur per dag een EF-medewerker bereikbaar om je te begeleiden.

WEL

COME DAYS

• I N C L U D E D •

New YorkLondenDublin

01 Leer de lokale sporten02 Sightseeing in New York City03 Hulp van EF op het vliegveld

01

02 03

Page 12: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

12

De

Hus

kers

aan

moe

dige

n in

Neb

rask

a, U

SA

Page 13: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

13

Amerika Groot-Brittannië

Ierland

EF is expert op het gebied van Engelstalige uitwisseling. Er is geen betere manier om vloeiend Engels te leren spreken dan er

volledig in ondergedompeld te worden. Als uitwisselingsstudent droom je op een gegeven

moment zelfs in het Engels!

Page 14: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

14

Amerika is echt het land van de onbegrensde mogelijk heden! Tijdens jouw EF High School Exchange Year zul je zien dat alles echt groter is in Amerika: het land, de American Spirit en de vele verschillende mensen die van Amerika zo’n levendig en multicultureel land maken.

Lees meer op: ef.com/highschoolusa

Amerika

AMERIKA

Prijzen Bij de prijs inbegrepen• Retourvlucht en luchthavenbegeleiding• Vaste contactpersoon in Nederland• Vaste contactpersoon in Amerika• 24-uursondersteuning• Zorgvuldig geselecteerd gastgezin• Maaltijden

• Inschrijving op een geselecteerde High School

• Welcome Days• Voorbereidingsmaterialen• Voorbereidingsbijeenkomsten• Eigen account op MyEF

• EF Certificate of Completion• Farewell-evenement• Homecoming-evenement• Ambassador-club

• Jaar: € 11.950,– • Semester: € 10.450,–

(Vanaf € 2450, verleng tot een volledig jaar)

Zie details op pagina 34

Page 15: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

15

High School in Amerika#efexchangestories

De boeken inKlassen in de USA zijn erg interactief. Studenten worden aangemoedigd om veel vragen te stellen en leraren blijven vaak langer om studenten te helpen die extra werk nodig hebben. Amerikaanse klassen houden veel hands-on projecten in, praktische ervaring en groepswerk. Van het maken van chemische reacties in scheikundeklassen tot het oefe-nen van spreken in het publiek.

Buiten de klasVan alledaagse naschoolse activiteiten tot de grote evene-menten die een keer per jaar zijn: de High School-ervaring reikt tot buiten het klaslokaal. Studenten doen mee in allerlei schoolclubjes en -organisaties en iedereen op school raakt betrokken bij specia-le evenementen. Of het nou prom night is, een winterconcert of de homecoming football game.

School prideGa naar een Amerikaanse High School en je zult versteld staan van de enthousiaste school spirit die je kunt voelen in de gangen, klaslokalen en sportvelden. De studenten raken betrokken, juichen voor hun vrienden en zijn trots op hun school - dat is waar de High School spirit omdraait.

AMERIKA

01 Go team!02 Naschoolse activiteiten03 Genieten in de klas

02

01

03

Page 16: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

16

Onderdeel van de familieGastgezinnen in de USA komen in allerlei vormen: een moeder, vader en twee kinderen, een stel wiens kinderen uit huis zijn of alleenstaand met of zonder eigen kinderen. Hoe dan ook; je zult altijd behandeld worden als onderdeel van de familie.

Happy holidaysVan Thanksgiving tot Halloween, de feestdagen zijn de perfecte kans om jezelf onder te dompelen in de lokale cultuur. Ervaar de Amerikaanse lokale gewoontes, geniet van de familietradities en deel die van jezelf.

De kleine dingenDe alledaagse activiteiten met jouw gastgezin zullen de meest dierbare momenten zijn van jouw uitwisseling. Tijdens familieacti-viteiten zoals ‘campfire s’mores’ en ‘backyard baseball catch’ zul je het meeste plezier hebben, je meest unieke ervaringen en memorabele momenten.

AMERIKA

Jouw Amerikaanse gastgezin

01 De perfecte kerstboom02 Een koude snack met vrienden03 Avondeten betekent familietijd

03

02

01

Page 17: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

17

Leaving on a jet plane

AMERIKA

Bekijk mijn verhaal: exchangestories.com

Roel, uit Nederland woonde in Alabama, Amerika

“ Op een High School Exchange Year gaan is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Je bouwt een enorme band op met je nieuwe familie, dat is echt super gaaf! Ik zal dit jaar als uitwisselingsstudent nooit meer vergeten.”

Page 18: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

18

Groot-Brittannië speelt een prominente rol in de wereld-geschiedenis en blijft inspireren met een koninklijke mix van oud en nieuw. Geniet van de Britse muziek, kunst en mode en leer meer dan alleen maar het ‘beschaafd Engels’ tijdens jouw EF High School Exchange Year.

Lees meer op: ef.com/highschooluk

GROOT-BR ITTANNIË

Groot-Brittannië

Prijzen Bij de prijs inbegrepen• Retourvlucht en luchthavenbegeleiding• Vaste contactpersoon in Nederland• Vaste contactpersoon in Groot-Brittannië• 24-uursondersteuning• Zorgvuldig geselecteerd gastgezin• Maaltijden

• Inschrijving op een geselecteerde High School

• Welcome Days• Voorbereidingsmaterialen• Voorbereidingsbijeenkomsten• Eigen account op MyEF

• EF Certificate of Completion• Farewell-evenement• Homecoming-evenement• Ambassador-club

• Jaar: € 10.950,–• Semester: € 9950,–

(Vanaf € 2475, verleng tot een volledig jaar)

Zie details op pagina 34

Page 19: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

19

Zelfstandig op schoolStudenten in Groot-Brittannië worden aangemoedigd om onafhankelijkheid te ontwikkelen, zelfvertrouwen en andere levens-vaardigheden die ze nodig hebben om te slagen op de universiteit en in het volwassen leven. Leraren zijn er voor ondersteuning en motivatie, maar zelfstudie en per- soonlijke projecten zijn een belangrijk onderdeel van het schoolleven.

Grote evenementenNaast de dagelijkse klassen zal jouw jaar worden gekenmerkt door een aantal memorabele evenementen. Vele scholen hebben exposities aan het eind van elke periode, waar leerlingen hun talenten kunnen laten zien. Op andere momenten tijdens het jaar zijn er schooltripjes waar je lol kunt hebben, het land kunt ontdekken en je klasgenoten beter kunt leren kennen.

Verschillende onderwerpenStudenten in Groot-Brittannië hebben elk schooljaar maar 3-5 vakken wanneer zij hun A-Levels (advanced Level) doen. Je selecteert je vakken op basis van je academische sterke punten en interesses. Als je in Schotland woont heet het schoolniveau Highers en kun je 4-5 vakken kiezen.

#efexchangeuk

GROOT-BR ITTANNIË

High School in Groot-Brittannië

01 Elkaar leren kennen02 Tijd om te studeren03 Rondkijken in Edinburgh

01

03

02

Page 20: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

20

De omgeving verkennenEen van de leukste dingen van het leven met een familie in Groot-Brittannië is de moge-lijkheid om erop uit te gaan en andere delen van het land te zien. Je zult genoeg kansen hebben om niet alleen het dorp te verken-nen waar je in woont, maar ook andere steden en dorpen die zo met de trein te bereiken zijn.

Feestdagen en traditiesVan Bonfire Night tot Boxing Day en van afternoon tea in Engeland tot haggis in Schotland: je zult de lokale gewoontes van het land ervaren, genieten van de speciale tradities van je gastgezin en die van jezelf delen.

Vrijheid thuisJe gastgezin zal je de ruimte geven om te groeien tijdens je jaar in het buitenland. Net als andere Britse tieners ben je vrij om uit te gaan met vrienden, naar de stad te gaan, om te shoppen of je eigen studieschema te maken. Je ontwikkelt een nieuw gevoel van verantwoordelijkheid waar je nog jaren plezier van zult hebben.

GROOT-BR ITTANNIË

Jouw Britse gastgezin

01 Met vrienden zijn02 De lokale favorieten proberen03 Koopjesjagen

01

02

03

Page 21: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

21

Bekijk mijn verhaal: exchangestories.com

More thana cup of tea

21

Olga uit Finland woonde in Cambridge, Groot-Brittannië

“ Ik denk dat als je in het buitenland bent, zonder je familie en vrienden, je heel veel over jezelf leert en wie je bent.”

GROOT-BR ITTANNIË

Page 22: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

22

Als thuisland van de ‘Gaelic’ cultuur is Ierland zoals geen elk ander Engelstalig land. Jouw EF High School Exchange Year in Ierland belooft magisch te worden vol met groene landschappen, rijke folklore en veel liefde en ondersteuning van je Ierse familie.

Lees meer op: ef.com/highschoolireland

I ERLAND

Ierland

Prijzen Bij de prijs inbegrepen• Retourvlucht en luchthavenbegeleiding• Vaste contactpersoon in Nederland• Vaste contactpersoon in Ierland• 24-uursondersteuning• Zorgvuldig geselecteerd gastgezin• Maaltijden

• Inschrijving op een geselecteerde High School

• Welcome Days• Voorbereidingsmaterialen• Voorbereidingsbijeenkomsten• Eigen account op MyEF

• EF Certificate of Completion• Farewell-evenement• Homecoming-evenement• Ambassador-club

• Jaar: € 10.950,–• Semester: € 9.950,–

(Vanaf € 2475, verleng tot een volledig jaar)

Zie details op pagina 34

Page 23: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

23

Activiteiten na schoolIn Ierland kun je je vrije tijd na school indelen met activiteiten in de gemeenschap. Fotografie, wandelgroepen en klassieke Ierse sporten zoals hurling en Gaelic football zijn slechts een paar van de manieren om het Ierse leven te ervaren tijdens die vrije middagen.

Verschillende scholenLeerlingen in Ierland komen op een speciale jongens- of meisjesschool of op een gemengde school terecht. Niet-gemengd onderwijs is meestal katholiek, maar ze nemen leerlin-gen met elk geloof aan. Het enige verschil is dat je docent een non of priester kan zijn. Leerlingen van beide typen scholen volgen hetzelf-de curriculum en krijgen hetzelfde uitstekende onderwijs.

Behulpzame docentenJe zult snel merken dat docen-ten op je Ierse school zorgzaam, aardig en hartelijk zijn en een belangrijke rol spelen in jouw kennismaking met een nieuw schoolstyeem. Heb je hulp nodig tijdens de les of wat aanmoedi-ging voordat je meespeelt in de schoolmusical? Je mentor en an de re docenten staan altijd ach-ter je en moedigen je aan om je doelen te behalen.

#efexchangeireland

I ERLAND

High School in Ierland

01 Productief in het klaslokaal02 Erop uit03 Elkaar ontmoeten

01

02

03

Page 24: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

24

Familie op de eerste plaats‘Teachglach. Muintir. Clann.’ Gaelic heeft veel woorden voor familie en je hoeft niet te raden waarom. Waar je ook in Ierland terecht komt, familie en thuis staan op de eerste plaats. Ierse families zijn vaak erg groot en zij zijn graag bij elkaar. Gedurende jouw uitwisselingsjaar word je niet alleen opgenomen door het ge-zin, maar ook door een lange lijst tantes, ooms, neven en nichten.

Happy holidaysVan St. Patrick’s Day tot Pancake Tuesday: de feestdagen zijn de perfecte mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in de lokale cultuur. Ervaar de lokale cultuur van Ierland, geniet van de tradi-ties van jouw gastgezin en deel die van jezelf.

Een inkijk in de Ierse cultuurJouw gastgezin zal een van de beste en meest persoonlijke manieren zijn om het unieke culturele erfgoed van Ierland te ervaren. Gedurende het jaar zal jouw familie jou de ogen openen voor alles, van Ierse literatuur en lokale mythologie tot traditionele muziek en dansen.

IERLAND

Jouw Ierse gastgezin

01 Op pad in het platteland02 Ontspannen thuis03 Ontdekken met vrienden

01

02

03

Page 25: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

25

Bekijk mijn verhaal: exchangestories.com

Find your luckin Ireland

25

Julien uit Switzerland woonde in Killarney, Ierland

“ Op school dragen we een uniform. Eerst vond ik het een beetje raar, maar het geeft je het gevoel onderdeel te zijn van de schoolgemeenschap.”

I ERLAND

Page 26: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

26

Juic

hend

e st

uden

ten

tijde

ns

hun

eers

te h

onkb

alw

edst

rijd

Page 27: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

27

Maak jouw eigen jaar

Met EF kun je jouw uitwisselingservaring helemaal richten op je eigen doelen en interesses. Van Regio en Staatkeuze tot het EF Global Exchange Camp en

meer: wij bieden elke mogelijkheid om het meeste te halen uit dit unieke jaar.

Page 28: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

28

Zie hoe het Camp is! Video: ef.com/campvideo

Camp prijs en duur

• Amerika / 10 dagen / € 1415,–• UK / 13 dagen / € 1195,–• Ierland / 13 dagen / € 1195,–

Bij Camp inbegrepen

• Engelse lessen• Cultuurlessen• Ervaren EF-docenten• EF-medewerkers met 24 uur

begeleiding per dag• Dagelijkse activiteiten• Dagtrip• Verblijf op de Campus in een

slaapzaal• Volpension• Vervoer naar je gastgezin • En nog veel meer!

Perfectioneer je EngelsDoordeweeks volg je leuke en boeiende lessen in het Engels over de lokale cultuur. Je oefent jouw Engelse taalvaardigheden en leert van alles over je gastland: het familieleven, het schoolsysteem en geografische wetenswaardigheden. De lessen zijn vooral erg leuk en bereiden je perfect voor op je hele uitwisselingsjaar.

Bezoek een grote stadStudenten zullen tijdens het Camp een hele dag een grote stad bezoeken zoals New York City: de stad van het vrijheidsbeeld, Times Square en de Empire State Building. Studenten voor Groot-Brittannië en Ierland zullen Londen of Dublin bezoeken.

De leukste activiteitenJe zult ’s middags en ’s avonds op het Camp genoeg te doen hebben, van voetbal en volleybal tot de ‘end-of-camp-show’! En je maakt ook een onvergetelijke dagtocht naar de dichtstbijzijnde stad, of het nou New York, Londen of Dublin is.

PROGRAMMA OPT IES

Begin jouw uitwisselingsjaar met een EF Global Exchange Camp. Zo verbeter je je Engels, leer je de cultuur van je gastland kennen en maak je vrienden vanaf dag één!

Bekijk foto’s van studenten: #EFcamp

EF Global Exchange Camp

01 Een goed begin van het jaar02 Nieuwe vrienden03 De grote excursie04 Samen leren

01 02

04

03

Page 29: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

29

Zie hoe het eraan toegaat! Video: efdiscoverytours.com

PROGRAMMA OPT IES

Ga op reis met andere EF-studenten en ontdek een compleet andere kant van jouw gastland. Je reist tijdens de vakantie, bekijkt de mooiste plekken van het land en maakt vrienden van over de hele wereld. Een echte aanrader!

Bekijk foto’s van studenten: #EFdiscoverytours

EF Discovery Tours

Pret met nieuwe vriendenOp reis met een groep is een van de beste methodes om vrienden voor het leven te maken. Ontdek verbluffende plekken samen met EF- uitwisselingsstudenten uit je hele gastland. Wis-sel verhalen uit over jouw nieuwe ‘thuis’ en beleef nieuwe avonturen tijdens jouw jaar!

Schoolvrienden én familieEF Discovery Tours zijn niet alleen bestemd voor EF-uitwisselingsstudenten. Je broers en zussen uit het gastgezin en je nieuwe schoolvrienden kunnen ook meekomen. De meeste trips zijn gepland tijdens de schoolvakanties, dus iedereen kan mee.

01 Juiste schoeisel02 Een perfecte groepsfoto03 Onvergetelijke uitzichten04 Bezienswaardigheden05 Samen in de tropen

01

02

04

03

05

Page 30: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

1

23

4

5

30 REGIO- EN STAATKEUZE

Of je nu voor Amerika, Groot-Brittannië of Ierland kiest: elk land is een lappendeken van verschillende culturen, gebruiken en landschappen. Elke regio is anders, dus kun jij zelf bepalen waar je naartoe wilt!

Regio- en staatkeuze

01. Westelijke staten02. Bergstaten03. Midwesten04. Zuidelijke staten05. Noordoosten

Amerika

Lees meer op:ef.com/highschoolusa

Doe de test om te zien welke staat het beste bij je past.

ef.com/statequiz

03

01

02

04

05

Page 31: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

2

13

01

02

03

31

prijzen en details op pagina 34

REGIO- EN STAATKEUZE

01. Engeland02. Schotland03. Wales

Groot-Brittannië

Lees meer op:ef.com/highschooluk

01. Upper Eire02. De Midlands03. Het zuiden

Ierland

Lees meer op:ef.com/highschoolireland

01

02

03

01

02

03

Page 32: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

32

Bestel jouw gratis brochure: ef.com

EF WORLD

Al bijna vijftig jaar maakt EF van de wereld een klaslokaal. EF is marktleider op het gebied van internationaal onderwijs en heeft programma’s voor alle leeftijden en niveaus. EF is gespecialiseerd in taalcursussen, studiereizen en culturele uitwisseling.

De wereld van EF

EF Taalcursussen in het buitenlandVoor 13 t/m 18 jaarStudeer een taal, ontdek een nieuwe stad en maak internationale vrienden op een van onze 44 bruisende bestemmingen over de hele wereld. Een leuke en veilige manier om je eerste reis alleen naar het buitenland te maken.

ef.com/goabroad

EF Taalcursussen in het buitenlandVanaf 18 jaarStudeer op een van onze geaccrediteer-de EF International Language Centers op 44 bruisende bestemmingen. Kies uit 7 talen in 44 bestemmingen. Cursussen starten elke maandag en je kunt van 2 tot 52 weken gaan. Voor alle niveaus.

ef.com/centers

EF Studiejaar in het buitenlandVanaf 18 jaarCombineer een taalstudie met academi-sche vakken. Leer een taal vloeiend spre-ken en een andere cultuur kennen. Bereid je voor op een erkend taalexamen en doe internationale werkervaring op.

ef.com/year

EF Multi-Language YearLeer twee of drie talen en ervaar drie van ’s werelds meest geweldige bestemmingen tijdens dit programma van negen maan-den. Creëer je eigen op maat gemaakte wereldreis door jouw favoriete studiebe-stemmingen te kiezen.

ef.com/multilanguage

Cultural Care Au PairVoor 18 t/m 26 jaarErvaar het echte Amerika, word onderdeel van een gastgezin en leef als een local voor een jaar. Krijg de kans om Amerika te ontdekken en met andere Au Pairs te reizen.

culturalcare.com

EF Corporate Language Learning SolutionsOp maat gemaakte taaltrainingen voor bedrijven en professionals. Deze trainin-gen bestaan uit de meest geavanceerde Engelse online scholen. EF is de vertrouw-de taaltrainer voor meer dan 1200 bedrij-ven en instellingen wereldwijd, waaronder HSBC, Xerox en IBM.

ef.com/corporate

Hult International Business SchoolStart jouw internationale carrière op ’s werelds eerste en enige global business school. De school staat hoog genoteerd bij The Economist en de Financial Times. Hult biedt international Bachelor en Master opleidingen, eenjarig MBA en Executive MBA programma’s aan.

hult.edu

English Live’s Werelds grootste online Engelse school met live conversatielessen die door een docent begeleid worden. 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar.

englishlive.ef.com

Page 33: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

33

EF Studiejaar in het buitenlandMet een EF Studiejaar in het buitenland richt je jouw studie op academische vakken om je CV te verbeteren voor een studie- of werkgerelateerde toekomst.

Ons curriculum is erop gericht dat je de essentie be-grijpt van je studietaal en stelt je in staat om het te ge-bruiken in academische of professionele context. Je zult je concentreren op het verbeteren van je taalvaardig-heden terwijl je academische gebieden verkent op een hoger en meer uitdagend niveau. Je zult thuis komen met nieuwe taalvaardigheden, vrienden van over de hele wereld en herinneringen voor de rest van je leven.

Beschikbaar voor studenten van 18 jaar en ouder. Bezoek ons online ef.com/year

EF WORLD

EF Taalcursussen in het buitenlandBegin je volgende avontuur op een van de 44 interna-tionale bestemmingen van EF om een taal te leren, een nieuwe cultuur te ervaren en vrienden te maken van over de hele wereld. Je zult gegarandeerd vooruitgaan in je studie met gepersonaliseerde programma’s die elke maandag beginnen.

Beschikbaar voor studenten van 13 tot en met 18 jaar.Bezoek ons online ef.com/goabroad

Taalcursussen in het Buitenlandvoor middelbare scholieren

Studiejaar in het Buitenlandvoor studenten en volwassenen

Page 34: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

34

Dit is allemaal inbegrepen in de prijs

Farewell-evenementNa een geweldig jaar zorgen we voor een passende afslui-ting waarbij je kunt terugkijken op je uitwisseling, een laatste nieuwe ervaring opdoet en nog één keer plezier hebt.

Homecoming-evenementNa afloop van jouw uitwis-seling organiseren we een feestje in Nederland om met andere uitwisselingsstudenten en EF-medewerkers terug te blikken op jouw ervaring.

Ambassador ClubAs lid van onze Ambassador Club en het EF Alumni-newerk houd je contact met andere studenten, blijf je op de hoog-te van stagemogelijkheden en nog veel meer.

OriëntatiebijeenkomstVoor vertrek kun je op per-soonlijke oriëntatiebijeenkomst met EF-medewerkers en oud-studenten praten en al je vragen aan hen stellen.

Een eigen account op myEFVia jouw persoonlijke pagina heb je altijd toegang tot programma-informatie en je vluchtgegevens en kun je chatten met andere uitwisse-lingsstudenten.

Certificate of CompletionNa afloop van jouw uitwis-seling krijg je een certificaat als bewijs van jouw succes in het buitenland. Ideaal om aan universiteiten en toekomstige werkgevers te laten zien!

Aanmelding bij een geselecteerde high schoolWij zorgen voor jouw aanmel-ding op een lokale middelbare school. De meeste scholen werken al jarenlang samen met EF!

Welcome daysDe eerste dagen ben je met EF-uitwisselingsstudenten vanuit de hele wereld in New York, Dublin of Londen voor activiteiten, sightseeing en voorlichting.

VoorbereidingsmaterialenVan e-mails tot een compleet driedelig handboek: we bieden je alles wat je nodig hebt ter voorbereiding op een jaar in het buitenland.

24-UursbegeleidingBij problemen of noodgevallen kun je altijd op EF rekenen. Dag en nacht, het hele jaar door.

Een zorgvuldig geselec-teerd gastgezinWe zoeken een zorgzaam, vriendelijk gastgezin voor je uit dat een zorgvuldig selectiepro-ces en uitgebreide screening heeft ondergaan.

MaaltijdenJe gastgezin verzorgt minimaal twee maaltijden per dag. In principe ben je wel verant-woordelijk voor je eigen lunch.

Retourvlucht en lucht-havenbegeleidingWij regelen alle vluchten van en naar jouw gastland, plus ondersteuning op het vliegveld.

Eigen contactpersoon in NederlandEen Nederlandse EF-mede-werker houdt contact met je en bereid je voor op jouw uitwisseling.

Eigen contactpersoon in gastlandTijdens jouw hele uitwisseling staan onze medewerkers op onze kantoren in Boston, Londen en Dublin altijd voor je klaar.

PROGRAMMA DETA ILS EN PR IJZEN

Programma DetailsPrijzen

IerlandProgrammakosten jaar € 10.950,–

Programmakosten semester € 9950,–

Verleng het semester tot een jaar vanaf € 2475,–

EF Global Exchange Camp (p. 28) € 1195,–

Regiokeuze (p. 31) € 395,–

Schooljaar augustus-juni

AmerikaProgrammakosten jaar € 11.950,–

Programmakosten semester € 10.450,–

Verleng het semester tot een jaar vanaf € 2450,–

EF Global Exchange Camp (p. 28) € 1415,–

Regiokeuze (p. 30) € 545,–

Staatkeuze (p. 30) € 775,–

Schooljaar juli-juni

Vertrek Leeftijdseisen

Januari 2017 01.08.1998 – 20.12.2001

Augustus 2017 15.03.1999 – 12.07.2002

Januari 2018 01.08.1999 – 20.12.2002

Vertrek Leeftijdseisen

Januari 2017 01.08.1998 – 20.12.2001

Augustus 2017 15.08.1999 – 26.08.2002

Januari 2018 01.08.1999 – 20.12.2002

Vertrek Leeftijdseisen

Augustus 2017 15.08.1999 – 26.08.2001

Groot-BrittanniëProgrammakosten jaar € 10.950,–

Programmakosten semester € 9950,–

Verleng het semester tot een jaar vanaf € 2475,–

EF Global Exchange Camp (p. 28) € 1195,–

Regiokeuze (p. 31) € 395,–

Schooljaar augustus-juni

Page 35: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

35VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vragen en antwoordenWanneer vertrek ik?Je vertrekdatum hangt af van je gastland, de locatie van jouw gastgezin en de startdatum van school. Meestal vertrek je een week voor-dat de lessen beginnen. Dit is meestal tussen juli en september, in december of januari.

Kan ik mijn semester verlengen tot een jaar?Als je alleen een semester hebt geboekt, heb je de mogelijkheid om het later te verlengen tot een volledig jaar tegen een extra prijs.

Hoe vraag ik een visum aan?Als je een visum nodig hebt, zorgt EF voor de juiste formulieren en uitgebreide instructies. De visumaanvraag is je eigen verantwoordelijkheid, maar EF zorgt wel voor ondersteuning. De visumkosten zitten niet bij de programmakosten inbegrepen. We hebben veel ervaring met het aanvragen van een studentenvisum!

Hoe reis ik naar mijn gastland?Bij EF zijn je vluchten bij de prijs inbegrepen! We regelen de tickets naar jouw gastland en terug, (tenzij je dat laatste zelf wilt doen). Ook bieden we je luchthavenbegeleiding om je te helpen inchecken bij vertrek.

Wat gebeurt er als ik hulp nodig heb in het buitenland?EF heeft al 50 jaar ervaring met het uitwis-selen van studenten naar het buitenland en een wereldwijd netwerk om jou zo goed mogelijk te ondersteunen wanneer je dit nodig hebt. Of je nu jouw gastgezin, IEC, EF-medewerkers op het kantoor of het 24-uurs noodnummer contacteert, je kan er zeker van zijn dat onze snelle en effectieve communicatielijnen voor jou gereed staan zowel dag als nacht.

Al onze algemene voorwaarden zijn te vinden op: ef.com/book-now

Alle deelnemers zijn verplicht om de regels na te leven die EF heeft opgesteld, evenals de lokale wetgeving. Deelnemers met een visum moeten zich ook aan de visumregel-geving houden.

kunnen de tarieven nog wijzigen en kan er een valutatoeslag worden berekend.

Wat is niet bij de prijs inbegrepen?• Zakgeld• Lokale schoolkosten en boeken• Tripjes in het gastland• Vervoer in het gastland• Lunches op school• Studentenvisum

Moet ik een verzekering afsluiten?Ja, je moet een voldoende dekkende reis- en ongevallenverzekering afsluiten. EF en Erika Insurance Ltd. bieden een op maat gemaakt verzekeringspakket aan voor uitwisselingsstu-denten. Kies je voor een andere verzekeraar, dan hebben we voor vertrek een ‘proof of insurance’ nodig om te bepalen of die vol-doende dekking heeft. Neem contact op met het EF-kantoor om het ‘proof of insurance’ formulier aan te vragen.

Wat gebeurt er als ik mijn reis annuleer?Je kunt de annuleringsregeling bij ons afsluiten voor 225 euro. Bij ziekte, ongeval of overlijden van de student of eerste graads familielid krijg je de programmakosten minus de interviewkosten en de annuleringsrege-ling terug. Daarnaast bieden wij ook een eindexamenannuleringsregeling aan voor 325 euro. Mocht je blijven zitten, zakken of ingeloot worden voor een studie krijg je de programmakosten minus de interviewkosten en de eindexamenannuleringsregeling terug. Mocht je het programma annuleren wegens redenen die niet gedekt worden door de van toepassing zijnde annuleringsregelingen, dan behoudt EF zich het recht voor om afhan-kelijk van de datum waarop wordt geannu-leerd reeds door EF gemaakte kosten bij de deelnemer in rekening te brengen.

Kan ik een studiebeurs krijgen?EF reikt ieder jaar aan één of twee studenten een EF studiebeurs uit. Dit is geen geheel dekkende beurs, maar gaat om een bedrag van 500 euro. Dus meer ter aanvulling van het zakgeld. Neem contact met ons op om te zien of er nog beurzen beschikbaar zijn en hoe je hiervoor in aanmerking komt.

Hoe lang duurt de uitwisseling?Je kunt kiezen om een semester (ongeveer 4 tot 5 maanden) of een schooljaar (9 tot 11 maanden) in het buitenland te studeren.

Wie kan zich aanmelden?Iedereen kan zich aanmelden voor een EF High School Exchange Year, zolang je vol-doet aan de leeftijdseisen per bestemming (zie Programma Details). Een aanmelding hoeft niet per se acceptatie tot het program-ma te betekenen.

Hoe kan ik me aanmelden?Vul het aanmeldingsformulier op onze web-site in en EF nodigt je uit voor een geheel vrijblijvend interview. Zo gemakkelijk is het!

Wat is een interview?We nodigen jou en je ouders uit voor een vrijblijvend interview met een EF-vertegen-woordiger. Je zult een gesprek voeren in het Engels en een Engelse brief schrijven aan jouw toekomstig gastgezin. Ook vragen we je waarom je op uitwisseling wilt en informeren we je ouders over ons programma. Dit is de beste manier om erachter te komen of een EF High School Exchange Year bij je past!

Wat zijn de toelatingscriteria?Je moet ingeschreven zijn bij een middelbare school en gemiddeld een voldoende staan voor alle vakken. Ook moet je laten zien dat je aan onze taaleisen voldoet, het interview succesvol afleggen, aanbevelingsbrieven verzamelen en je aanmelding afronden. Ver-der zijn er verschillende gezondheidseisen die we stellen aan onze studenten.

Mag ik mee als ik medische achtergrond heb?In een aantal gevallen kun je gewoon op uitwisseling, maar bij sommige medische omstandigheden kunnen we je helaas niet toelaten omdat we niet de juiste ondersteu-ning kunnen bieden tijdens het programma (bijvoorbeeld als je bepaalde psychische aandoeningen, een eetstoornis, bepaal-de allergieën of terugkerende medische problemen hebt). Wij kijken per geval of een medische conditie toelaatbaar is. Neem con-tact op met het EF-kantoor als je hier vragen over hebt. Om je aan te melden moet je sowieso ons Health Certificate laten onderte-kenen door je arts. Ook moet je de vereiste inentingen halen die op het Health Certificate staan vermeld. Sommige scholen vereisen extra inentingen: deze worden doorgegeven zodra we een gastgezin hebben gevonden.

Wat moet ik betalen?Je bent verantwoordelijk voor de program-makosten en het zakgeld gedurende jouw periode in het buitenland. Daarnaast betaal je een bijdrage voor het interview (54 euro) en moet je een reis- en ongevallenverzeke-ring afsluiten. Vanwege de wisselkoersen

Neem contact op met het kantoor:

Telefoon: 020-574 54 64E-mail: [email protected]

AmsterdamEF High School Exchange Year

De Boelelaan 71083 HJ Amsterdam

Page 36: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

36JOUW JAAR IN ZES STAPPEN

Er is beperkt plek: meld je vandaag nog aan!

ef.com/startyourstory

Jouw jaar in zes stappen

Ontdek EF en het programmaKom naar een informatiebijeenkomst en ontmoet oud-studenten en EF-me-dewerkers. Luister naar hun verhalen en stel al je vragen!

1

Aanmelding en interviewVul online de aanmelding in voor een persoonlijk interview. Daarin bespre-ken we het programma en waarom je naar het buitenland wilt. Dit is geheel vrijblijvend!

2

Rond je aanmelding afNa jouw acceptatie rond je je aan-melding af en door de benodigde persoonlijke gegevens, foto’s en formulieren in te leveren.

3

‘Ontmoet’ jouw gastgezinWe gaan op zoek naar een passend gastgezin! Als we die hebben gevon-den, kunnen jullie elkaar per telefoon en e-mail al leren kennen.

4

Ga naar een oriëntatiebijeenkomstTijdens deze bijeenkomst geven onze EF-medewerkers je adviezen en informatie over je reis en verblijf in het buitenland.

5

Welcome daysBeleef met andere uitwisselings-studenten een paar geweldige dagen in New York, Londen of Dublin! Raak wegwijs in je nieuwe gastland voordat je naar je gastgezin vertrekt.

6

Page 37: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

37

Kom naar een informatiebijeenkomst

ef.com/meetus

LET ’S MEET

Kom naar een informatiebijeenkomst voor meer informatie over het EF High School Exchange Year. Leer EF en onze bestemmingen kennen en stel al je vragen.

Let’s meet!

Amsterdam

Zwolle

Eindhoven

Rotterdam

Utrecht

Bijeenkomsten in o.a.

Bekijk andere steden online

Page 38: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

Jouw online taalschool

www.englishtown.com

Op basis van onderzocht materiaal heeft de Council on Standards for International Educati-onal Travel (CSIET) EF een volledige vermelding gegeven op de aanbevelingslijst 2015-2016. Het logo van CSIET verzekert dat EF de

richtlijnen naleeft die CSIET heeft opgesteld voor internationale educatieve programma’s.

De Mentor Foundation focust op het voorkomen van drugs-misbruik en wil zo de gezond-heid en het welzijn van jonge mensen verbeteren. Mentor werkt samen met de Wereld-gezondheidsorganisatie.

De Cultural Care Kids Foun-dation levert bijdragen aan organisaties die ernaar streven een blijvend verschil te maken

in de levens van hulpbehoevende kinderen wereld-wijd.

#efexchangestories

Feel the high school spirit

EF High School Programma 2017 – 2018 ef.com

facebook.com/highschoolyearnederland youtube.com/efhighschoolyear instagram.com/efexchangeyear

Openingstijden:Maandag t/m vrijdag09:00 - 17:30 uur

Tel: 020 – 574 54 64 E-mail: [email protected]

EF High School Exchange YearDe Boelelaan 71083 HJ Amsterdam Fax: 020 - 574 56 10

EF-CONTACTGEGEVENS

ACCREDITATIES EN LIDMAATSCHAPPEN

Page 39: EF High School Exchange Year – Brochure Nederland 2017/2018

Program price overview

USA

Program prices

Full year – August € 11'950

Semester – August & January € 10'450

Extra fees

Sevis Fee (US Visa) € 175

Extension to full year (new host family) € 3'450

Extension to full year (same host family) € 950

Travel Insurance – Full year € 925

Travel Insurance – Semester € 545

Travel Insurance Sport – Full year € 145

Travel Insurance Sport – Semester € 100

Program options

EF Global Exchange Camp € 1'415

Region Choice € 545

Region Choice (California) € 775

State Choice € 775

Ireland

Program prices

Full year – August € 10'950

Semester – August & January € 9'950

Extra fees

Extension to full year (new host family) € 3'550

Extension to full year (same host family) € 1'475

Travel Insurance – Full year € 545

Travel Insurance – Semester € 495

Travel Insurance Sport – Full year € 145

Travel Insurance Sport – Semester € 100

Program options

EF Global Exchange Camp € 1'195

Region Choice € 395

United Kingdom

Program prices

Full year – August € 10'950

Semester – August € 9'950

Extra fees

Extension to full year (new host family) € 3'550

Extension to full year (same host family) € 1'475

Travel Insurance – Full year € 545

Travel Insurance – Semester € 495

Travel Insurance Sport – Full year € 145

Travel Insurance Sport – Semester € 100

Program options

EF Global Exchange Camp € 1'195

Region Choice € 395

Other fees

Applies for all destinations

Interview Fee € 55

Cancellation Insurance € 225

Cancellation insurance exam € 325

Travel Insurance Private Extension € 40

Flight Rebooking Fee € 90