Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

28
De tuin; verlengstuk van je huis. Hoe richten we de nieuwe woning in ? Wat doe je met de badkamer? Adviezen en ideeën voor de aankoop en inrichting van jouw woning Mét tips om jouw droomhuis te creëren! Alkmaar-Hoorn-Zaandam Een nieuwe fase Een goede aannemer denkt met je mee Bekijk ook de acties en aanbiedingen op www.eennieuwefase.nl.

description

Hier vind je meer informatie over het kopen en verbouwen van een woning. Met handige adviezen en interessante aanbiedingen van specialisten bij jou in de regio.

Transcript of Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Page 1: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

De tuin; verlengstuk van je huis.

Hoe richten we de nieuwe woning in ?

Wat doe je met de badkamer?

Adviezen en ideeën voor de aankoop en inrichting van jouw woning

Mét tips om jouw droomhuis te creëren!

Alkmaar-Hoorn-ZaandamEen nieuwe fase

Een goede aannemer

denkt met je mee

Bekijk ook de acties en aanbiedingen op www.eennieuwefase.nl.

Page 2: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Voorwoord

Een nieuwe fase

Je staat op het punt om jouw droomhuis te kopen. Een grote beslissing waarbij veel komt kijken. Welke hypotheek is het meest geschikt? En wanneer laat je een bouwtech-nische keuring verrichten? En als je het huis koopt, blijft er dan nog wel geld over voor de inrichting? Ik was nét 25 toen ik mijn eerste huis kocht: een leuke eengezinswoning in een kind-vriendelijke buurt. Tien jaar later ben ik twee koophuizen en een grote verbouwing ver-der. Mijn laatste project was een huis waar vijftig jaar niets aan was gebeurd. Geweldig om te doen. We hebben een jaar geklust; met bloed, zweet en tranen bouwden we aan onze toekomst. Ik weet inmidels alles van spachtelputz, meer- en minderwerk en andere bouwkundige termen. Een huis kopen en opknappen geeft vaak veel stress. Zeker als je zaken niet goed plant en regelt. Verbouwen slash verhuizen staat niet voor niets in de stress top 10. Deze gids is bedoeld om je antwoord te geven op al die vragen waar jij als huizen-koper in spe mee rondloopt. Zodat je, als het eenmaal zover is, alle tijd, energie en middelen hebt voor het leukste onderdeel van Project Huis: het inrichten van jouw prachtige paleis. Veel plezier!

Hoofdredacteur

P.S. Op eennieuwefase.nl vind je meer informatie over het kopen en verbouwen van een woning. Met handige adviezen en interessante aanbiedingen van specialisten bij jou in de regio.

‘ Mijn laatste project was een huis waar vijftig jaarniets aan was gebeurd.’

Page 3: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Hypotheken / verzekeringen Je eigen huis, goed geregeld 4Eennieuwefase.nl 5Architecten Begeleiding bij de bouw van een eigen woning 6Petra Kramer Architect bna & Hein Kruiswijk, Bouwkundige 7Aannemers Waarom een aannemer? 8Bouwbedrijf Kuypers en Zn & Koos Koning Aannemingsbedrijf 9Isolatie Een behaaglijk thuis 10TONZON BV 11Badkamers & Sanitair Baden in je eigen spa 12Sanisale.com 13Keukens Een keuken kopen: neem je tijd 14Schouwkeukens 15Tegels Wamd- em vloertegels: mooi én praktisch 16Rijvo Tegelhandel BV 17Kasten Kast op maat: ruimte optimaal benutten 18Kastenspecialist.nl 19Interieurspecialisten Huis wordt thuis 20Verspuy Interieur & Joost Laan Woonstudio 21Bouwmarkten Bouwmarkt alles voor de Doe-het-zelver 22Verven: Verf: méér dan alleen kleur 23Tuinarchitecten & Hoveniers: Een meerwaarde voor je huis 24Berkhout Gardens Ontwerp & Tuintechniek 25Handige adressen 26Quooker 27Pure & Original 28

Index

Concept en realisatie: Get Set bv, de Goorn

Page 4: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Hypotheken/verzekeringen

De meeste mensen financieren hun eigen huis met een hypotheek, ofwel hypothecaire lening. Het huis dient als onderpand; de bank waarbij je de hypotheek afsluit kan je dwingen om het huis te verkopen als je problemen krijgt met betalen. Dat wil je na-tuurlijk niet. Daarom is het slim om je vooraf goed te laten informeren over de verschil-lende hypotheekvormen en –rentes. Op die manier sluit je een lening af die past bij je wensen en omstandigheden, nu en in de toekomst. Zodat je later niet voor onaange-name verrassingen komt te staan.

HypotheekkostenGedurende de looptijd van de hypotheek los je de lening (gedeeltelijk) af. Over het geleende bedrag betaal je hypotheekrente. De prijs van een hypotheek wordt bepaald door de hoogte van het hypotheekbedrag, de hoogte van de belastingteruggave, de soort rente en eventuele rentekortingen. Daarnaast spelen de rentevastperiode, de voorwaarden, de verzekeringspremies, de looptijd en de bijkomende kosten een rol.

VerzekeringenMet een eigen huis is het slim om je tegen bepaalde risico’s te verzekeren. Je kunt bijvoorbeeld niet zonder inboedel- en opstalverzekering. Deze verzekeringen dekken de schade bij onder meer brand of diefstal. Ook een aansprakelijkheidsverze-kering is verstandig. En dan zijn er nog de overlijdensrisicoverzekering en de kapitaal-verzekering. Deze zijn meestal gekoppeld aan de hypotheek. Verder kun je een woon-lastenverzekering en een rechtsbijstandver-zekering afsluiten.

Op www.eennieuwefase.nl lees je hoe jouw makelaar jou in deze hectische periode kan bijstaan op het gebied van hypotheken, verzekeringen, woonlasten en alles wat er nog meer komt kijken bij de aanschaf van een eigen woning n

Je eigen huis, goed geregeldJe hebt je droomhuis gevonden. Nu volgt een hectische periode waarin je veel moet

regelen. Zoals een passende hypotheek vinden en de juiste verzekeringen afsluiten.

4

Page 5: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Een nieuwewoning!

www.eennieuwefase.nl Voor hypotheek- en verzekeringsadvies van jouw makelaar.

Page 6: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Bouwen en alles wat daarbij hoort

Je droomt van een kavel of grond om je eigen woning op te laten bouwen. Of je wil de bestaande woning op jouw droomlocatie helemaal verbouwen naar jouw smaak. Gefeliciteerd! Nu begint je zoektocht naar een geschikte architect.

Bij de (ver)bouw van een eigen huis komt veel kijken. Dat kan best ingewikkeld zijn, vooral als je voor het eerst te maken krijgt met zo’n (ver)bouwproces. De architect begeleidt je hierbij. Een architect is op de hoogte van de voorschriften en regels waar je je bij de bouw van je huis aan moet hou-den. Hij of zij vertaalt dit naar een passend ontwerp dat, binnen de mogelijkheden, aansluit op jouw wensen. Het is slim om jouw wensen en eisen in een document uiteen te zetten, zelfs al lijken sommige dingen misschien niet haalbaar. De architect denkt met je mee en draagt oplos-singen aan die je zelf niet voor mogelijk had gehouden. Door foto’s te maken van huizen, gevels of gebruikte materialen (stenen, dak-pannen) die je aanspreken (of juist helemaal

niet), krijgt de architect een duidelijk beeld van wat je wel én niet mooi vindt.De architect onderhoudt ook de contacten met betrokken partijen, zoals overheidsin-stanties en aannemers. Hij of zij bewaakt jouw bouwbudget en weet precies hoe het zit met vergunningen of gebruik van mate-rialen. Met een architect ben je er zeker van dat je huis voldoet aan gestelde richtlijnen. De architect neemt jouw bouwkundige zorgen uit handen. n

De architect: begeleiding bij de (ver)bouw van een eigen woning

Architecten

‘‘Van oude dijkwoning naar moderne villa’Jeroen en Lonneke kochten een eeuwen-oude dijkwoning op een stuk grond van ruim 1200 vierkante meter. Het oude huis werd gesloopt en vervangen door een gloednieuwe moderne villa. Jeroen: “Het was onze grote wens om zelf een huis te bouwen. Je komt dan al snel uit bij een kavel in een nieuwbouw-wijk. Dat wilden we liever niet, want die sfeer spreekt ons niet zo aan. Toen het oude dijkhuisje in de verkoop kwam, hoefden we niet lang na te denken. We kochten het puur vanwege de locatie. Om er vervolgens ons droomhuis neer te zetten. Ik heb wel wat verstand van bouwen, maar niet van alle regelgeving daar-omheen. We zochten een architect die ons bij de bouw kon begeleiden en onze ideeën kon vertalen naar een goedgekeurd ontwerp. Dat is gelukt. De investering betaalt zich terug als we dit huis ooit verkopen. Maar dat zijn we niet van plan, voorlopig gaan we er zelf van genieten.”

6

Page 7: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

7

BOUWEN of VERBOUWEN,

AANBOUW, DAKOPBOUW?

Voor:

-Ontwerp

-Werktekeningen-Constructieberekeningen

-Bouwaanvraag-Bouwbegeleiding

Kunt u bij mij terecht.

Ontwerp, tekenwerk, constructie- en

bouwfysische berekeningen zijn maximaalmet elkaar geïntegreerd, doordat die alle

in eigen hand worden gehouden. Dit resulteerttevens in scherpe tarieven.

Ook voor: funderingsherstel, utiliteitsbouw

Hein Kruiswijk, Bouwkundige

Wilhelminastraat 4, 1541 GN Koog aan de Zaan 075-6145528 [email protected] www.heinkruiswijk.nl

Page 8: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Je hebt het huis van je dromen gevonden, maar er moet flink verbouwd worden voordat het voldoet aan je wensen. Wan-neer je dit niet zelf wilt of kunt doen, kun je een aannemer inhuren. Een goede aannemer denkt met je mee. Hij zal je wijzen op eventuele extra werkzaamhe-den die voortvloeien uit je bouwplannen. Dit voorkomt teleurstelling en onnodige extra kosten.

Als je een aannemer inhuurt, moet je erop kunnen vertrouwen dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd en eventuele problemen worden opgelost.

Tips:• Kijk of de aannemer in het bezit is van

vakdiploma’s en/of certificaten (Stichting De Erkende Hoofdaannnemer, BouwGarant, Bouwend Nederland).

• Alleen een gediplomeerd aannemer mag constructieve wijzigingen en aanpassingen verrichten.

• Vraag voorafgaand bij jouw aannemer een offerte op. Een complete offerte is gebaseerd op alle te verwachte werkzaam-heden en kosten. Zo voorkom je verve-lende verrassingen achteraf.

• Werk met één contactpersoon tijdens de verbouwing.

• Maak een goede planning. Bepaal start- opleverdatum.

• Heb je tijdens de verbouwing aanvullende wensen, vraag dan eerst een prijsopgave.

BouwGarant: extra zekerheidEen aannemer die is aangesloten bij Bouw-Garant geeft je extra zekerheid. Deze is in het bezit van het officiële aannemersdiplo-ma, heeft aantoonbare ervaring, is verzekerd tegen schade, zet afspraken zwart op wit en wordt regelmatig gecontroleerd. Als er zichtbare gebreken zijn of defecten aan de constructie (fundering, vloeren, muren) en de aannemer wil of kan die niet herstellen,

dan vergoedt BouwGarant de meerkosten. En als jouw aannemer failliet gaat waardoor het werk blijft liggen, dekt BouwGarant de extra kosten voor afbouw door een andere aannemer. n

Waarom een aannemer?

Aannemers

‘Zo’n kans krijg je maar één keer’Stefan (37) en Mariska (30) Siewertsen realiseerden hun droomhuis met hulp van een aannemer.

Mariska: “Ik kwam elke dag langs een prachtige oude boerderij als ik naar mijn werk reed. Toen deze te koop kwam, zijn we nog diezelfde middag gaan kijken. Dat was een domper; echt álles moest worden vervangen. Maar daar was de prijs ook naar. We zijn gaan rekenen en vonden een goede aannemer die ons voor een gunstige prijs wilde helpen. Samen hebben we het huis aangepast aan onze wensen. Er zijn momenten geweest dat ik het niet meer mag zitten – toen de hele bovenverdieping open lag bijvoorbeeld. Onze aannemer zei echter steeds dat het goed zou komen. Daar vertrouwde ik op. Uiteindelijk is het huis precies geworden zoals wij voor ogen hadden. De kans om je droomhuis te kopen krijg je maar één keer, ik ben blij dat wij hem met beide handen hebben aangegrepen. We willen hier nooit meer weg!”

8

Page 9: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

9

Het vertrouwde adres voor al uw nieuw- en verbouwplannenmaar ook voor uw kleinere timmerwerk

Bamestraweg 7 - 1462 VM - Middenbeemster - Tel.: 0299-683463 - [email protected] - www.kooskoning.nl

Aannemersbedrijf - Middenbeemster

Page 10: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Geld besparen door goede isolatie

Oudere huizen zijn prachtig, maar helaas vaak slecht geïsoleerd. Gelukkig kun je dit eenvoudig zelf (laten) doen. Goede isolatie van je woning scheelt enorm in energiekosten. En het is beter voor het milieu.

Een bekende methode om je woning te isoleren is door middel van spouwmuurisola-tie. De warmte blijft zo in je huis en verdwijnt niet via de muren naar buiten. Andere manieren om energie te besparen is via da-kisolatie of isolatie van je vloer. Vloerisolatie is iets anders dan bodemisolatie. Vloerisola-tie wordt aangebracht onder- of bovenop de vloer en bodemisolatie op de bodem van de kruipruimte.

ThermokussensThermokussens zijn een goede optie wan-neer je dak, wand of vloer wilt isoleren. Deze innovatieve methode geeft een zeer hoog rendement. Bij gebruik voor het dak of de wand bereik je een hoge isolatiewaarde terwijl je minder ruimte verliest.

En dat is fijn wanneer je bijvoorbeeld een voorzetwand wilt plaatsen tegen een koude buitenmuur. En een vloer voelt warm aan, warmer nog dan een vloer in een nieuw-bouwwoning. Omgekeerd geldt het ook: een zolder blijft ’s zomers koeler. Wil je het helemaal optimaal, kies dan voor bodemfolie op de kruipruimtebodem en thermokussens tegen de onderkant van de vloer. Daarmee heb je de hoogste isolatie-waarde, de meeste energiebesparing en de grootste verbetering van je wooncomfort. SpecialistSpecialistNaast thermokussens heb je de meer traditi-onele isolatiematerialen, zoals isolatieschuim, isolatieplaten, glas- of steenwol, schelpen, isolatieparels en aluminium noppenfolie. Elk materiaal heeft voor- en nadelen, niet elk materiaal is overal in je huis geschikt. Let er op dat als je een warme vloer wilt dat de isolatiewaarde minimaal Rc 3,5 is. Een specialist op het gebied van woningiso-latie weet precies welk materiaal het beste is en kan desgewenst jouw woning vakkundig isoleren.

Een behaaglijk thuis

Isolatie

‘Geen koude voeten meer’De tuinderswoning van Merel was niet geïsoleerd. Samen met haar vader bracht ze vloerisolatie aan. Merel: “We hebben het isolatiemate-riaal, een soort kussens, zelf aange-bracht. Dat ging prima, ondanks de geringe ruimte onder het huis. Het was meteen veel warmer. De verwarming slaat minder snel aan en het is minder vochtig in huis. En, ik heb geen koude voeten meer!”

10

Page 11: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

TONZON BV • Postbus 1375 • 7500 BJ Enschede • T: 053 - 433 23 91 • E: [email protected] • www.tonzon.nl

De beste basis voor een comfortabele, gezonde en energie-zuinige woning is een droge kruip ruimte en een warme vloer. De stevige TONZON Bodemfolie zorgt voor een kurkdroge kruipruimte zodat alleen nog droge lucht wordt aangezogen. TONZON Thermoskussens beperken als enige de voortdurende uitstraling naar de koude aarde en fun-deringen. Deze eigenschap in combinatie met de zeer hoge interne warmteweerstand maakt dat de vloer sneller warm wordt, een hogere temperatuur bereikt en langzamer afkoelt. Het resultaat is een warmer en droger klimaat bij de vloer waarin huisstofmijten nauwelijks nog kans krijgen.

Waarom TONZON vloerisolatie?• Besparing op de woonkosten, lage woonlasten• Warmer, gezonder en comfortabeler binnenklimaat• Betaalbaar in aanschaf• Veilig: geen gif, vezeltjes of stof

Meer weten?Kijk voor meer informatie en klant-reacties op www.tonzon.nl. Bellen of mailen kan ook via 0900 - 28 66 966 (€ 0,10 p/min) of [email protected], of scan de QR-code.

Geniet van een warme vloer en een gezond en comfortabel binnenklimaat

Foto van een droge TONZON kruipruimte

TONZON stopt koude vloer en vocht uit de kruipruimteen vocht uit de kruipruimte

“En we besparen ook nog fl ink op onze stookkosten.”

en vocht uit de kruipruimte“Eindelijk de perfecte basis voor een

comfortabel en gezond binnenklimaat.”

VERLAAG UW WOONLASTEN ONDERNEEM NU ACTIE!

Profi teer van het kortere stookseizoen en geniet direct van een warme vloer en een comfortabel

en gezonder binnenklimaat.

25-13-076_TonZon_NieuweFase_148x210.indd 1 12-06-13 16:22

Page 12: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

De meeste mensen dromen van een luxe ruimte in huis waar zij kunnen douchen, ba-den en vooral ontspannen. Heb jij het geluk dat je de badkamer in jouw nieuwe woning volledig naar eigen wens kunt inrichten? Zorg dan dat je goed voorbereid de (virtuele) badkamershowroom in stapt. Wat zijn je wensen? Wil je een bad én een douche of ga je voor één grotere douche-ruimte? Veel badkamerspeciaalzaken hebben een website waarop je je eigen badkamer kunt ontwerpen. Zo kun je eindeloos spelen met ideeën.

De keuze uit sanitair en tegels is enorm. Een bad-kameradviseur helpt je om te kijken wat kan bin-nen jouw budget. En hij of zij zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Meet voordat je je gaat oriënteren nauwkeurig de ruimte op waar de badka-mer moet komen. Houd rekening met ramen, deu-ren en eventuele afvoer en leidingen. Zo kan de adviseur een passend ontwerp maken.

Badkamerspeciaalzaken kunnen de badka-mer voor je plaatsen, maar je kunt dit ook laten doen door een bouwbedrijf of aanne-mer. Of het natuurlijk zelf doen als je over de nodige ervaring beschikt.

Baden in je eigen spa

Badkamers & Sanitair

‘ Mijn eigen mini-spa, mét bad’

Merels droom, een huis met luxe badka-mer, werd werkelijkheid. “Het appartement dat ik op het oog had, was ruim en prachtig gelegen met uitzicht over de weilanden. Maar de badkamer… Die was nog helemaal in jaren ’70 stijl. Met groene tegels, een groene wasbak en een eenvoudige douche met dou-chegordijn. Ik zocht uit of het financieel mogelijk was om dit te vervangen. Dat kon! Nu heb ik mijn eigen mini-spa. Met inloopdouche, hangend toilet en een prachtige natuurstenen waskom. En een bad natuurlijk!”

Je wilt een nieuwe badkamer. In je nieuwbouwhuis, of in die leuke bestaande woning die

je op het oog hebt. Waar let je op bij de aanschaf?

12

ALTIJD 18% TOT 50% KORTING OP ONS ASSORTIMENT!

Waarom Sanisale.com?

Montage is ook mogelijk!

Binnenkort

DE OPENING VAN FILIAAL

∙ Wij kunnen alle A-merken leveren∙ Als u belt heeft u altijd rechtstreeks

contact met de winkel, geen 0900 nr∙ Snelst groeiende formule, door kennis en

kwaliteit∙ Elke winkel regelt alles zelf, van A tot Z∙ Persoonlijk contact, de eigenaar staat

zelf ook in de winkel∙ Minimaal 10 jaar sanitair ervaring

aanwezig in elke winkel∙ Natuurlijk bezorgen wij ook bij u thuis∙ Mooi verzorgde showrooms∙ Ook voor lijm, voeg & schoonmaakmiddelen∙ Geen aanbetaling∙ GRATIS 3D-ontwerp (op afspraak)www.sanisale.com

WORMERVEER Kikkertweg 58 PURMEREND Nieuwe Gouw 24

ZWAAG De Factorij 2

ZAANDAM Stormhoek achter Loods 5

HEERHUGOWAARD M. de Klerkweg 4

13_361631 148x210 ADV fc_N.indd 1 28-06-13 15:34

Page 13: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

ALTIJD 18% TOT 50% KORTING OP ONS ASSORTIMENT!

Waarom Sanisale.com?

Montage is ook mogelijk!

Binnenkort

DE OPENING VAN FILIAAL

∙ Wij kunnen alle A-merken leveren∙ Als u belt heeft u altijd rechtstreeks

contact met de winkel, geen 0900 nr∙ Snelst groeiende formule, door kennis en

kwaliteit∙ Elke winkel regelt alles zelf, van A tot Z∙ Persoonlijk contact, de eigenaar staat

zelf ook in de winkel∙ Minimaal 10 jaar sanitair ervaring

aanwezig in elke winkel∙ Natuurlijk bezorgen wij ook bij u thuis∙ Mooi verzorgde showrooms∙ Ook voor lijm, voeg & schoonmaakmiddelen∙ Geen aanbetaling∙ GRATIS 3D-ontwerp (op afspraak)www.sanisale.com

WORMERVEER Kikkertweg 58 PURMEREND Nieuwe Gouw 24

ZWAAG De Factorij 2

ZAANDAM Stormhoek achter Loods 5

HEERHUGOWAARD M. de Klerkweg 4

13_361631 148x210 ADV fc_N.indd 1 28-06-13 15:34

Page 14: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Jouw droomkeuken voor een goede prijs

Het huis dat je op het oog hebt is prach-tig. Maar die keuken kan écht niet meer… Hoe vind je jouw droomkeuken én zorg je dat je niet te veel betaalt?

Een keuken kost veel geld. Het loont de moeite om bij verschillende keukenleveran-ciers keukens te bekijken en prijzen te ver-gelijken. Let daarbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van de keuken en de service die de leverancier biedt. Een keuken van spaanplaat met folie is een stuk goedkoper maar minder duurzaam dan een massief houten exemplaar. En is de garantie tot de deur of kun je na tien jaar nog bij de verkoper terecht als er onverhoopt een kastje stuk is?

Weet je al wat voor stijl keuken je wilt? Landelijk of toch liever modern? Welke apparaten moeten er komen en wat wordt de kleur van de kastjes? En ga je voor een L- of U-vorm, met of zonder kookeiland?

Een keukenadviseur kan je helpen bij je keuze. Veel keukenleveranciers hebben een website waarop je je eigen keuken kunt ont-werpen. Zo krijg je alvast een idee. Bedenk van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven aan je keuken. De keukenadviseur kan op die manier precies bekijken wat mogelijk is binnen jouw budget.

Een keuken kopen: neem je tijd

Keukens

14

‘Onze keuken past perfect bij ons huis’Jasper en Mieke kochten een nieuw-bouwwoning. Het leukste: de keuken uitkiezen. “De warme uitstraling van onze jaren ’30-woning wilden we in onze keu-ken laten terugkomen. Dat was niet eenvoudig. Je ziet tegenwoordig veel greeploze, hoogglans modellen. Na lang zoeken vonden we onze droomkeuken. In een prachtige kleur blauw en met kastjes die eruitzien alsof ze van planken zijn gemaakt. Iets duurder dan begroot, maar wel één die precies voldoet aan onze wensen en past bij ons huis. We zijn bij de aanschaf niet over één nacht ijs gegaan. Je koopt tenslotte niet iedere dag een nieuwe keuken.”

SCHOUWKEUKENS.NL De Factory 63d, 1689 AK ZWAAg

Telefoon: 0229-272107 E-mail: [email protected]

SCHOUWKEUKENS.NLde Dollard 4

1454 AV WATErgANg Telefoon: 020-4363393

E-mail: [email protected]

SCHOUW KEUKENS

Page 15: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

SCHOUWKEUKENS.NL De Factory 63d, 1689 AK ZWAAg

Telefoon: 0229-272107 E-mail: [email protected]

SCHOUWKEUKENS.NLde Dollard 4

1454 AV WATErgANg Telefoon: 020-4363393

E-mail: [email protected]

SCHOUW KEUKENS

Page 16: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Veel mensen kiezen voor tegels in de badka-mer en keuken. Dat is niet voor niets: tegels zijn duurzaam, laten geen vocht en vuil door en zijn gemakkelijk schoon te houden. Je hoeft ze alleen maar af te nemen met wat water en reinigingsmiddel. Om die reden is een tegelvloer ook uitstekend geschikt als vloer in de woonkamer of hal. Een tegelvloer koud en ongezellig? Zeker niet! Met de tegels van nu kun je je vloer elke uitstraling geven die je wilt. En met vloerverwarming is er van kou geen sprake meer!

Wat voor soort tegels je kiest hangt af van de ruimte waar de tegels komen. Bij veel tegel-

speciaalzaken kun je aan de hand van een com-puteranimatie zien hoe jouw vloer of wand eruit gaat zien met de tegels van je keuze. Leuk!

Als je handig bent, kun je zelf de tegels plaatsen. Tegelspeciaalzaken, bouwmarkten en gereedschapverhuurbedrijven verhuren hiervoor het benodigde gereedschap, zoals een tegelsnijder. Of je schakelt een vakman in voor deze klus. Een professionele tegelzetter betegelt de ruimte snel en vakkundig. Zo ben je verzekerd van een perfect resultaat en heb je een vloer voor het leven.

Wand- en vloertegels: mooi én praktisch

Tegels

Tegels voor elke ruimte in huisTegels zijn mooi en praktisch. In de keuken of badkamer, maar ook in de woonkamer. Met vloerverwarming en een stijlvol dessin creëer je een mooie, comfortabele en onderhoudsarme vloer in elke ruimte van je huis.

‘ De uitstraling van hout, het gemak van steen’’

Maurice en Janneke kozen voor tegels vanwege het gebruiksgemak. In de keuken én in de woonkamer.Janneke: “Een houten vloer is prachtig, maar niet handig met vier kinderen. Je krijgt er immers snel krassen op. Onze tegelvloer met houtstructuur is een perfect alternatief. En door het gebruik van vloerverwarming ook nog eens comfortabel. We hebben nu een vloer met de uitstraling van hout, maar met het gemak van steen: gemakkelijk te onderhouden, kras-bestendig en slijtvast. Dat een tegelvloer zo mooi en sfeervol kon zijn had ik niet gedacht.”

16

Page 17: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

[email protected] | www.rijvo.nl* Vraag naar de voorwaarden - Actie geldig t/m 29 mei 2014

Welkom bij Rijvo. In 3 vestigingen verwennen wij u met het meest complete aanbod, het beste advies én de meest complete service van heel ‘tegelland’. Bent u al eens bij ons langs geweest?

Haarlem tel 023-5100910Utrecht tel 030-2727355Purmerend tel 0299-408050

Welkom bij Rijvo. In 3 vestigingen verwennen wij u

KORTING*op de aankoop van uw wand-

en vloertegels tegen inlevering

van deze advertentie.

Speciaal voor de lezers van

‘Een nieuwe fase’ bieden wij nu:

15%

Compleet in tegels

rvo_advertentie_nieuwe_fase.indd 1 27-06-13 17:34

Page 18: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Stijlvolle opbergruimte Je hebt een prachtig huis op het oog, maar twijfelt of je wel genoeg bergruimte hebt. Vanwege die schuine wanden, dat onhandige hoekje of die niet zo prakti-sche nis. Dé oplossing: een kast op maat.

Een op maat gemaakte kast die naadloos aansluit op je interieur is een verrijking van je woning. Of het nu gaat om een slaapka-merkast, een kast met draaideuren, schuif-deuren of een inloopkast. Kasten op maat kun je overal plaatsen: tussen twee muren, tussen vloer en plafond, maar ook los in de ruimte. Zo heb je nergens meer lelijke kieren of storende openingen.

Een kast op maat past in elke gewenste ruimte. In de woonkamer, slaapkamer, maar ook op de zolder, in een werkkamer of op kantoor. Uiteraard bepaal je zelf de stijl (mo-dern, landelijk of klassiek), indeling en kleur. Het is een ideale oplossing bij schuine wan-den, bijvoorbeeld onder een schuin dak of onder de trap. Maar ook voor het opbergen van boeken, tv- en geluidsapparatuur.Een specialist op het gebied van maat-werkkasten kan je alles vertellen over de mogelijkheden. Hij denkt met je mee over creatieve en passende oplossingen om jouw spullen praktisch en stijlvol uit het zicht te houden. n

Kast op maat: ruimte optimaal benutten

Kasten

‘Nostalgische schuifdeuren waar de bedstee zat’Remco en Laila zijn de trotste eigenaren van een oude boerderij. Van de vroegere bedstee maakten ze een inloopkast. Laila: “We wilden de originele bedstee graag behouden, maar konden de ruimte goed gebruiken. Een op maat gemaakte kast was dé oplossing. Precies tussen de bedsteemuren in. Met nostalgische schuif-deuren om geen afbreuk te doen aan de stijl van het huis. Ideaal om alle spullen in op te bergen en het staat ook nog eens mooi. De kast past perfect, nergens kieren of loze ruimten. We zijn erg blij met het resultaat en krijgen er vaak complimenten over!”

18

Page 19: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

19

De KastenmakerRietveldweg 6

1703 DD Heerhugowaard T. 072 574 48 54

[email protected]

BB HalZuideinde 44

1541 CD Koog a/d Zaan 075 - 617 69 [email protected]

Kastenspecialist.nlDe Volger 25

1483 GA De Rijp T. 085 210 25 00

[email protected]

Kastenspecialist.nlEen vertrouwd adres voor een berg ruimte

KastenSpecialist.indd 1 01-07-13 16:28

Page 20: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Interieurspecialisten

De koop van je huis droomhuis is (bijna) rond. Nu kun je beginnen met misschien wel het leukste gedeelte van verhuizen: het inrichten van je interieur. Daarmee-maak je van je huis je thuis.

Waarschijnlijk heb je jouw nieuwe huis in gedachten al tig keer ingericht. Mét nieuwe meubels, want eerlijk is eerlijk, die oude stoelen passen niet echt bij die prachtige vloer. En als je dan toch de ruimte hebt, ruil je het liefst ook je oude tafel in voor een stijlvol exemplaar. Zo één waaraan je lange avonden doorbrengt met vrienden. Of ge-niet van een heerlijk ontbijt met je gezin. Bedenk bij het inrichten van je huis welke ruimte voor jou het belangrijkste is. Zit je graag met een boek op de bank, of voor

de tv? Geef je zitmeubelen dan de meeste ruimte. Breng je veel tijd door aan de eet-tafel? Stel deze dan centraal in je kamer.Door je meubels aan te passen aan de grootte van je huis, wordt je kamer één geheel. Grote meubels in een grote kamer, kleinere meubels in een kleinere kamer. Hetzelfde geldt voor accessoires als kussens, vazen en kandelaars.Wil je niet wachten met inrichten tot je huis is opgeleverd? Op internet doe je vast inspiratie op. Veel woonwinkels hebben een ontwerpprogramma op hun website. Zo zie je in één oogopslag of die mooie tafel past bij de rest van je interieur.Een zogenaamd moodboard kan je helpen om jouw smaak te ontdekken. Knip of scheur uit (woon)bladen wat jou aanspreekt qua meubels, kleur en stijl en plak dit op een stuk board. Zo’n collage geeft een goed beeld van de sfeer waarbij jij je het prettigst voelt.

Huis wordt thuis

‘Iedereen mag hier aanschuiven’Jochem en Marleen hebben vier kinderen: Bo (16), Amber (14), Ivar (13) en Lynn (7). De eettafel biedt plaats aan hen allemaal én aan vriendjes en vriendinnetjes die regel-matig blijven eten.Marleen: “Ik houd van gezelligheid. Met zijn zessen aan tafel en de dag met elkaar doornemen. Of op een zaterdagavond uitgebreid dineren met goede vrienden; er zijn hier al heel wat gesprekken gevoerd. Ik vind het belangrijk dat mensen zich wel-kom voelen bij ons thuis. Iedereen mag ook altijd blijven eten. De tafel is er in ieder geval groot genoeg voor!”

20

Page 21: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Joost Laan, eindeloos inspiratie voor uw interieur, met advies op maat.

Advies & Ontwerp

Weerwal 21-22 | 1411 AL Purmerend | T. 0299 - 422 053 | [email protected]

Bekijk onze merken op www.joostlaanwoonstudio.nl

2 3 Zodat wij in overleg met u komen tot de optimale keus1Wat uw vraag ook is

wij adviseren u graagIn onze showroom maar ook bij u thuis

21

Page 22: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Bouwmarkten

Huis wordt thuisDe bouwmarkt is een Walhalla voor de doe-het-zelver. Je vindt er alles wat je nodig hebt om je huis - en tuin - te ver-bouwen, op te knappen en in te richten.

Het assortiment van een bouwmarkt is te-genwoordig een stuk uitgebreider dan der-tig jaar geleden. Je vindt er niet alleen de meest uiteenlopende bouw- en klusmateri-alen, maar ook tegels, sanitair, verlichting, zonwering, gereedschap en zelfs meubelen en woonaccessoires. Ook de keuze in verf is enorm, met standaard collecties van be-kende merken en de mogelijkheid om elke gewenste kleur te laten mengen.

Alles wat je nodig hebt om te klussen vind je in de winkel. Of bestel het online, via de bouwmarktwebshop. Net zo gemakkelijk! En je doet meteen inspiratie op voor een bepaalde klus.

Liever een persoonlijk advies? Dat kan na-tuurlijk ook. In de winkel staan medewerkers voor je klaar om al je vragen te beantwoor-den en je advies te geven.

Bij de bouwmarkt vind je professionele materialen en kwaliteitsproducten voor een aantrekkelijke prijs. Maar er is meer. Je kunt er ook een aanhangwagen of afvalcontainer huren, hout op maat laten zagen of terecht om bouwafval eenvoudig en voordelig te laten afvoeren. En is het niet mogelijk om je aankopen met een aanhanger thuis te krijgen, dan kun je deze tegen een geringe vergoeding laten afleveren.

Er is altijd wel een bouwmarkt bij jou in de buurt én er zijn regelmatig acties waarbij je voordeel op een bepaald product nog meer kan oplopen. Dat is dus slim klussen! n

Bouwmarkt alles voor de Doe-het-zelver

22

‘Iedereen mag hier aanschuiven’Wijnand en Sharon houden allebei van klussen. Ze kozen bewust voor een huis dat nog flink opgeknapt moest worden. Wijnand: “Toen we dit huis kochten, lag er overal tapijt, zelfs in de badkamer. En op de muren zaten wel vijf lagen behang. Eerst hebben we alles verwijderd. Daarna hebben we de wanden en plafonds ge-stuukt en het houtwerk geschilderd. Ten slotte heb ik overal nieuwe laminaatvloe-ren gelegd. We waren in deze periode kind aan huis bij de bouwmarkt. Gelukkig is die hier vlakbij. En door gebruik te maken van de kortingsacties, hebben we flink wat geld bespaard.

Page 23: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

23

Van kalkverf tot metallic lak

Met verf creëer je een unieke, persoon-lijke sfeer in huis. Verf is er in allerlei soorten. Van wit latex tot kalkverf in prachtige tinten. En wat dacht je van metallic lak of magneetverf?

Muurverf kun je laten mengen in elke gewenste kleur. Daarnaast vind je bij de verf-speciaalzaak bijzondere collecties kant-en-klare muurverven. Structuurverf is muurverf met, de naam zegt het al, structuur. Ideaal om oneffenheden te verdoezelen. Kalkverf en krijtverf geven je kamer een authentieke uitstraling dankzij de natuurlijke pigmenten. Doordat kalkverf ‘ademt’ en de muur niet afsluit, voorkomt deze verfsoort vaak vocht-problemen. Bovendien is het onbrandbaar en schimmelwerend.

Strak in de lakVoor houtwerk, metaal of kunststof gebruik je lak. Deze verf is er op olie- of waterbasis in matglans, zijdeglans of hoogglans. Lak kun je, net als muurverf, in elke gewenste kleur laten mengen.

Ga je buiten aan de slag, kies dan voor een speciale buitenverf. Dit beschermt je houtwerk het beste tegen zon en neerslag. Beitsen kan ook. Beits dringt dieper in het hout en is vochtregulerend. Gemetselde buitenmuren krijgen met sierpleister of kalei een bijzondere uitstraling. De stenen blijven zichtbaar maar zijn op en top beschermd tegen weersinvloeden. En het ziet er bovendien leuk uit. Kleine klus, groots effectVerven is durven. Twijfel je over die ene kleur? Gewoon doen! Kleuren bepalen je stemming en dat is juist het leuke van verf: je creëert heel gemakkelijk een nieuwe sfeer in huis. In het ergste geval moet je een keer over schilderen. Ook leuk om eens uit te proberen: verven met een speciaal effect. Schoolbordverf, metallic lak, magneetverf of glitterverf bijvoorbeeld. Wil je je houten of betonnen vloer een andere kleur geven? Voor vloeren is er speciale vloer-verf die extra tegen een stootje kan. Om een goed beeld van het effect van de verf te krijgen, kun je bij een verfspecialist vragen om een kleurstaal. En kom je er zelf niet uit, dan kun je hier terecht voor een (gratis) kleuradvies.

Verf: méér dan alleen kleur

Verven

‘Mooi, die natuur-lijke pigmenten’Mirella en Stephan wilden een warme sfeer in hun huis. Zij kozen daarom voor kalkverf. Mirella: “Elke keer als ik in een woonmagazine een foto van een kalkverfmuur tegenkwam dacht ik: ‘Dát wil ik ook’. De muren in de woonkamer hebben een prachtige, donkere aarde-kleur gekregen. En onze slaapkamer hebben we geverfd met een kleur uit dezelfde lijn, maar dan een paar tinten lichter. De natuurlijke pigmenten geven het huis een warme uitstraling. Supermooi.”

Page 24: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

Tuinarchitecten en Hoveniers

Van oerwoud tot paradijsEen tuin inrichten is meer dan alleen het planten van wat bomen en struiken. Van een goed ingerichte tuin geniet je elke dag. Of je nu een nieuwbouwwoning betrekt en te maken hebt met een kaal stuk grond of de bestaande tuin van je nieuwe huis wilt veranderen.

Een professional helpt jou je tuin zo te ontwerpen en aan te leggen dat je er jaren plezier van hebt. Een investering die je snel terugverdient; bedenk maar eens wat het kost om nieuwe planten aan te schaffen om-dat jij ze aan de schaduwkant plantte terwijl ze juist zon nodig hebben. Of dat je er na

een tijdje achterkomt dat jouw tuin toch niet zo onderhoudsvrij is dan je verwachtte…Een hovenier of tuinarchitect vertaalt jouw wensen naar een tuin die past bij jou en je budget. En als je wilt, kan hij of zij de tuin ook onderhouden. Het werk dat nodig is om een tuin netjes en leefbaar te houden wordt vaak onderschat. Met een hovenier hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud en weet je dat het werk goed gedaan wordt.

Wil je alvast zelf aan de slag? Op veel websites van tuincentra of hoveniers vind je ontwerpprogramma’s. Zo krijg je een beeld van de mogelijkheden die jouw tuin biedt.

De tuin: een meerwaarde voor je huis

‘Een tuin met boomhut voor de kinderen’Norbert en Eveline van Schaik wilden vooral een tuin waarin hun kinderen Sam (12), Jelle (11) en Bart (4) naar hartenlust kunnen spelen.Norbert: “Als jongetje droomde ik van een boomhut. Helaas was daarvoor geen ruimte in de achtertuin van mijn ouders. Wat zou het leuk zijn als ik dat wel kon realiseren voor mijn eigen kinderen. Dus toen we een huis kochten met flinke tuin, moest en zou er een boom komen waarin zij zich konden uitleven. We zijn nu tien jaar verder en inmiddels staat er een prachtige, grote wilg. Met hut voor de jongens, en een beetje voor mezelf.”

Een tuin om in te ravotten, een onderhoudsvrije tuin of een weelderig gazon; wat je

wensen ook zijn, van een goed ingerichte tuin heb je een (woon)leven lang plezier.

24

Page 25: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

25

Berkhout Gardens Ontwerp & TuintechniekDe Hoop 44 | 1911 KZ Uitgeest 06 53 587 170

Email: [email protected] | www.bartberkhout.nl

Berkhout Groenprojecten is een jong en creatief ontwerpbureau voor de meest uiteenlopende tuinen. Het bedrijf probeert zich te onderscheiden door een mix van de nieuwste trends op tuingebied en landschap inrichting. Door het gebruik van kwalitatief hoogstaande bouwproducten krijgt u een tuin/ontwerp voor het leven. Daarnaast worden de projecten aangelegd door vakbekwame hoveniers.

NIEUW!!!nu ook in

HEERHUGOWAARD

Berkhout.indd 1 01-07-13 15:16

Page 26: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

ALGEmEEN

Belastingdienst0800-0543www.belastingdienst.nl

Via deze site kun je diverse informatie vinden bij Woning over de belastingen waar je mee te maken krijgen alsmede een overzicht welke kosten je mag aftrekken.

ConsuWijzerPostbus 10312260 BA Leidschendam088-0707070

Via deze site kun je informatie en advies vinden over je rechten bij het kopen, verbouwen of inrichten van je woning.

Informatie Rijksoverheid077-4656767http://www.rijksoverheid.nl

Via deze site kun je de regelin-gen vinden bij Bouwen, Wonen en Leefomgeving voor het kopen van een woning. Info over vergunningen en subsidies.

Vereniging Eigen HuisPostbus 7353800 AS Amersfoort033-4507750www.eigenhuis.nl

mAKELAARS

Nederlandse Vereniging van makelaarsPostbus 22223430 DC [email protected]

ERA [email protected]

RE/mAX NederlandBreed 361621 KC Hoorn088-8833700www.remax.nl

VBO makelaarPostbus 1352630 AC [email protected]

VastgoedPRODe Schans 19-418231 KA [email protected]

HYPOTHEKEN

Nationale Hypotheek GarantiePostbus 3092700 AH Zoetermeer079-3682800www.nhg.nl

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG)wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen woningen

NOTARISSEN

Koninklijke Notariële BeroepsorganisatiePostbus 160202500 BA Den [email protected]

BOUW

BouwGarantPostbus 3402700 AH Zoetermeer0900-2242242www.bouwgarant.nl

Stichting KOmOPostbus 4202800 AK [email protected]

TUIN

Stichting GroenkeurPostbus 10103990 CA [email protected]

VERHUIZEN

Organisatie voor Erkende VerhuizersLaan van Ypenburg 1222497 GC Den [email protected]

WONEN

Centrale Branche Vereniging Wonen (CBW)030-6973107www.cbw-erkend.nl

ConsumentenbondPostbus 10002500 BA Den Haag070-4454545www.consumentenbond.nl

Handige adressen

26

ColofonDit is een uitgave van het magazine “Een Nieuwe Fase” regio Noord Holland, editie 01Oplage: 2500 exemplaren

Een Nieuwe Fase wordt uitgege-ven door 1713 Media , ObdamUitgever: Kimo van der Does

Gegevens:1713 Media, Middeloo 341713 CN Obdam,Tel [email protected]

Vormgeving: Get Set B.V.www.getset.nl

Op www.eennieuwefase.nl vind je meer informatie van jouw makelaar en van ondernemingen die jou kunnen ondersteunen tijdens het realiseren van jouw droomhuis.

Niets uit deze uitgave mag worden ver-menigvuldigt en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, of op welke wijze dan ook gedupliceerd worden zonder voorafgaande schrifte-lijke toestemming van de uitgever.Vormgeving en uitgever zijn niet ver-antwoordelijk voor meningen en feiten weergegeven in artikelen en bijdragen in dit magazine.

Page 27: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

NU ALLES UIT ÉÉN KRAANQUOOKER FUSIONVoortaan staat er nog maar één kraan op het aanrecht. En wat voor een. Een kraan die alle andere overbodig maakt. De langverwachte Quooker Fusion. Volmaakt in alle opzichten. Met dubbel-druk-draai bedienings-knop voor volmaakte veiligheid. De Fusion is een mengkraan en kokend-water-kraan verenigd in één vanzelfsprekende schoonheid. Met allevoordelen van de vertrouwde Quooker. Energiezuinig, veilig, waterbesparend, ruimtebesparend en vooraltijdbesparend. Want de Quooker Fusion wisselt direct van koud naar kokend water en andersom. In een simpele handomdraai dient de Fusion elk gemak in het huishouden. De Quooker Fusion is er in twee modellen,met een rechte of een ronde uitloop. Stel ook een Quooker samen voor jouw keuken op quooker.nl en vind een dealer. Of kom naar de fabriek vanQuooker in Ridderkerk om alle kranen te zien en te proberen.

Adv Een Nieuwe Fase 148x210 NL_Adv Een Nieuwe Fase 148x210 NL 29-04-13 14:42 Pagina 1

Page 28: Eennieuwefase alkmaar hoorn zaandam 0213

WWW.PURE-ORIGINAL.COM

KRIJTVERF • KALKVERF • MARRAKECH WALLSVLOERVERF • KALEI • LAKKEN • GEVELVERF

HoornWondermooiwww.wondermooi.com

MidwoudJ & A Interieurswww.ja-interieurs.nl