Eén op de drie storageoplossingen is van HP

of 4 /4
Eén op de drie storageoplossingen is van HP Circa 32 procent van de storageoplossingen bij Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers is afkomstig van HP. Daarmee is het met voorsprong de meest voorkomende partij in deze markt. Dell neemt de tweede positie in. Ongeveer één op de zes storageoplossingen komt van Dell. NetApp, EMC en QNAP sluiten de top vijf met respectievelijk 11, 10 en 7 procent van het totaal aantal storagesystemen. Ten opzichte van de verdeling van een jaar geleden hebben Synology en QNAP enkele procentpunten winst geboekt. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile van circa 2.900 interviews over de gebruikte storageomgeving, die zijn gehouden bij IT- verantwoordelijken van bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers. Voor deze analyse is gekeken naar in gebruik zijnde Direct Attached Storage, Network Attached Storage en Storage Area Networks.

Embed Size (px)

Transcript of Eén op de drie storageoplossingen is van HP

  1. 1. En op de drie storageoplossingen is van HP Circa 32 procent van de storageoplossingen bij Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers is afkomstig van HP. Daarmee is het met voorsprong de meest voorkomende partij in deze markt. Dell neemt de tweede positie in. Ongeveer n op de zes storageoplossingen komt van Dell. NetApp, EMC en QNAP sluiten de top vijf met respectievelijk 11, 10 en 7 procent van het totaal aantal storagesystemen. Ten opzichte van de verdeling van een jaar geleden hebben Synology en QNAP enkele procentpunten winst geboekt. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile van circa 2.900 interviews over de gebruikte storageomgeving, die zijn gehouden bij IT- verantwoordelijken van bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers. Voor deze analyse is gekeken naar in gebruik zijnde Direct Attached Storage, Network Attached Storage en Storage Area Networks.
  2. 2. SAN Als naar de afzonderlijke storagetoepassingen wordt, laat HP een aandeel van 38,4 procent in het totaal aantal SAN-oplossingen zien. Ten opzichte van een jaar geleden lijkt HP enkele procentpunten marktaandeel te winnen. Met een aandeel van 21 procent is Dell ook voor SAN-oplossingen de nummer twee. NetApp en EMC sluiten gezamenlijk de top drie, met elk een aandeel van 12,5 procent. Voor beide partijen betekent dat een kleine daling ten opzichte van een jaar geleden. IBM en Hitachi zijn de resterende partijen met een significant aandeel. NAS Voor Network Attached Storage komen een aantal namen naar voren die niet voorkomen in de markt voor SAN-systemen. QNAP stijgt naar de eerste positie, met 19,5 procent van het totaal aan NAS-systemen. Synology, een Taiwanese fabrikant van NAS-systemen, is in gebruik bij 16 procent van de systemen en is hiermee de nummer drie. Dit is een flinke stijging aangezien dit aandeel vorig jaar nog op 11,3 procent lag. HP heeft haar toppositie van een jaar geleden verloren aan QNAP en staat nu op de tweede plaats, na een afname van de gebruikersgroep met ongeveer 3 procentpunt.
  3. 3. Tape gebruik Het percentage van de genterviewden dat aangeeft gebruik te maken van opslag op tape loopt de laatste jaren duidelijk terug. Begin 2013 was er bij 41 procent van alle systemen nog een tapeoplossing te vinden. In 2014 bedroeg dat nog 33 procent en op dit moment is dit nog maar 26 procent. HP neemt bij deze locaties de belangrijkste positie in. 62 procent van de genoemde tapeoplossingen betreft een HP-toepassing. Ook Dell en IBM kennen nog een aanzienlijk aandeel in de installed base. Alle andere genoemde tapeoplossingen vormen samen de resterende 9 procent. Ten opzichte van een jaar geleden zijn de aandelen per vendor grotendeels gelijk gebleven.
  4. 4. Over Computer Profile Benelux Als zelfstandige database marketing organisatie helpt Computer Profile ICT-bedrijven met het in kaart brengen en gericht benaderen van de juiste doelgroep. Computer Profile beschikt over een database met de 30.000 belangrijkste locaties in het Benelux bedrijfsleven en de overheid. Van deze organisaties heeft Computer Profile een actueel overzicht van 150.000 beslissers alsmede de ICT- infrastructuur. Daarnaast ondersteunt Computer Profile met een team van gekwalificeerde telemarketing agents ICT-organisaties actief bij het vinden van relevante projecten door Lead Nurturing en Demand Generation. Computer Profile heeft vestigingen in Zaventem en Breda en als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG) biedt Computer Profile deze informatie ook over andere Europese landen. Meer informatie is te vinden op www.computerprofile.com en www.emi-group.com. Of volg Computer Profile via Twitter.