Een diavoorstelling maken met YouTube

download Een diavoorstelling maken met YouTube

of 9

 • date post

  24-Apr-2015
 • Category

  Documents

 • view

  1.013
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Hoe maak je eenvoudig een diavoorstelling met YouTube

Transcript of Een diavoorstelling maken met YouTube

Hoe maak je in drie stappen een diavoorstellling op YouTube?

Andr Manssen

Hoe maak je in drie stappen een diavoorstellling op YouTube? Op YouTube kun je naast filmpjes uploaden en bewerken op eenvoudige wijze ook mooie diavoorstellingen maken. Dat kan met foto's, maar uiteraard ook met zelfgemaakte plaatjes en gescande tekeningen. Voorwaarde is dat je wel een gratis account hebt bij YouTube. In deze korte handleiding is gebruik gemaakt van "public domain"-foto's van de website Pixabay.com.

Stap 1

Klik op Uploaden. Je ziet dan dit venster:

Kies in dit venster de optie Diavoorstelling van foto's. Je ziet dan het venster Foto's selecteren voor je diavoorstellling.

Auteur: Andr Manssen April 2013 www.manssen.nl - P a g i n a | 1

Hoe maak je in drie stappen een diavoorstellling op YouTube?

Je kunt nu kiezen uit foto's die je ooit al eens gepload hebt, foto's uit een fotoalbum, bijvoorbeeld Picasa, Google+ en foto's uploaden van de harde schijf van jouw pc. Bij het maken van deze handleiding is gekozen om foto's te uploaden van de harde schijf van de pc. Kies Foto's uploaden.

Auteur: Andr Manssen April 2013 www.manssen.nl - P a g i n a | 2

Hoe maak je in drie stappen een diavoorstellling op YouTube?

Geef de naam van het "album" op waarin de foto's komen te staan. In dit voorbeeld is gekozen voor "28 april 2013". Klik dan op de blauwe knop Foto's selecteren vanaf uw computer.

Auteur: Andr Manssen April 2013 www.manssen.nl - P a g i n a | 3

Hoe maak je in drie stappen een diavoorstellling op YouTube?

Is een foto gepload, klik dan op het knopje rechtsboven in het venster Meer foto's toevoegen. Heb je de gewenste foto's gepload dan kun je foto's in de door jouw gewenste foto's door met de linker muisknop ingedrukt op de foto's te klikken en naar een andere plaats te verschuiven. Klik dan op het knopje Volgende.

Auteur: Andr Manssen April 2013 www.manssen.nl - P a g i n a | 4

Hoe maak je in drie stappen een diavoorstellling op YouTube?

Stap 2Als je op de knop Volgende hebt geklikt kom je in het venster Instellingen bewerken. Zodra je in dit venster bent, wordt automatisch je diavoorstelling gemaakt.

In dit venster kun je de desgewenst een aantal zaken instellen: Weergaveduur van de dia: hier kun je de tijd instellen dat een foto wordt getoond. Schuifeffect, Overgang.

Heb je deze opties al of niet ingesteld (gewoon uitproberen) dan kun je desgewenst een muziekje toevoegen aan je diapresentatie (Audio). Wil je geen audio, plaats dan een vinkje in het hokje voor Geen audio. Je kunt kiezen uit meer dan 150.000 audiotracks. Is alles naar wens, klik dan op het blauwe knopje rechts onder: Uploaden.

Auteur: Andr Manssen April 2013 www.manssen.nl - P a g i n a | 5

Hoe maak je in drie stappen een diavoorstellling op YouTube?

Stap 3Nadat je hebt geklikt op Uploaden, kom je in het venster Diavoorstelling uploaden.

In dit venster ga je eerst de basisinformatie instellen. Deze instellingen spreken voor zich. Je kunt hier ook de privacyinstellingen aangeven. Let op!!! Heb je een "Google+"-account dan is bij Ook delen op automatisch een vinkje geplaatst achter het icoontje van Google+. Heb je bij Privacyinstellingen Openbaar ingeschakeld dan wordt je diavoorstellingen automatisch op Google+ geplaatst. Wil je dit niet, dan moet je dit uitschakelen. Kijk ook in het venster Geavanceerde instellingen.

Auteur: Andr Manssen April 2013 www.manssen.nl - P a g i n a | 6

Hoe maak je in drie stappen een diavoorstellling op YouTube?

In dit venster staan standaard een hoop zaken aangevinkt. Vink voor jouw ongewenste zaken uit. Wil je jouw diavoorstellingen publiceren op een website of weblog dan moet de optie Insluiten toestaan bij Distributie-opties aangevinkt zijn. Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan.

Om je diavoorstelling te bijkijken moet je klikken op de knop Videobeheer.

Auteur: Andr Manssen April 2013 www.manssen.nl - P a g i n a | 7

Hoe maak je in drie stappen een diavoorstellling op YouTube?

Je komt dan in het venster Uploads:

Klik je op je diavoorstelling, dan wordt deze afgespeeld.

Andr Manssen April, 2013

Auteur: Andr Manssen April 2013 www.manssen.nl - P a g i n a | 8