Educational Project Guide 2013

17
FOTO FESTIVAL LEIDEN 2013 Een bespiegeling van het hedendaagse leven FOTO EXPOSITIE EDUCATIEPROJECT GALERIE AMBER, LEIDEN / NOVEMBER 2013

description

 

Transcript of Educational Project Guide 2013

Page 1: Educational Project Guide 2013

FOTO FESTIVAL LEIDEN 2013

Een bespiegeling van het hedendaagse leven

FOTO EXPOSITIE EDUCATIEPROJECTGALERIE AMBER, LEIDEN / NOVEMBER 2013

Page 2: Educational Project Guide 2013

COLOFONExpositiegids Educatieproject Foto Festival Leiden

RedactieHans Gillis, Pierre Luiten, Yvonne van der Ven

VormgevingDesignkoningin

Foto omslagPauline Seijffert (links)

Bert van de Ven (rechts)

Organisatie EducatieprojectHans Gillis (voorzitter) Pierre Luiten (penningmeester) Yvonne van der Ven (communicatie) Miranda Kaltner (LAFV)

Pauline Seijffert (LAFV)

FotografenLou Eisenberger (ROC)

Remison van Aanholt (ROC) Daniël Betcke (ROC)

Martin van der Plas (ROC)

Mauro Berendse (ROC)

Bert Manofhoneur (LAFV)

Hans Gillis (LAFV) Henk Aschman (LAFV) Miranda Kaltner (LAFV) Pauline Seijffert (LAFV) Shaanka Abeysekera (LAFV)

ROC Leiden afdeling HorecaKoks: Lou Eisenberger, Remison van Aanholt Daniël Betcke, Martin van der Plas, Mauro Berendse

Bedieningspersoneel: Mitchell, Mick Kos, Lou Eisenberger

HorecaRestaurant PUUR: Kok Holverda en Jeroen Helvestein

Restaurant De Nieuwe Energie: Joop Wesseling

DrukwerkGroen Media Leiden

CopyrightStichting Talentvolle Fotografen www.talentvollefotografen.com [email protected]

Oplage250 exemplaren

Niets uit deze catalogus mag gereproduceerd

worden zonder voorafgaande toestemming

van de fotografen en de Stichting Talentvolle

Fotografen. Copyright Stichting Talentvolle

Fotografen, oktober 2013.

FOTO FESTIVAL LEIDEN 2013EDUCATIEPROJECT Diner met gasten (De schuilplaats)

Page 3: Educational Project Guide 2013

VOORWOORD Onderdeel van het Foto Festival 2013 is een educatieproject. Vijf leerlingen van het ROC Leiden, afdeling Horeca, hebben in samenwerking met Jeroen Helverstein (chef-kok van Restaurant Puur) een 3-gangen menu samengesteld. Twaalf daklozen van De Schuilplaats mochten op 7 oktober als gast aanwezig zijn voor het diner. De ingrediënten voor dit diner waren afkomstig van de Voedselbank. Zowel de Voedselbank als De Schuilplaats

hebben ieder een cheque van € 500,- ontvangen van de Stichting Talentvolle Fotografen voor hun medewerking aan het project.

Voorafgaand aan het koken hebben de ROC leerlingen een korte fotocursus gekregen van Miranda Kaltner (Leidse Amateur Fotografen Vereniging LAFV), met als doel om op een andere manier naar de omgeving te kijken en deze vast te leggen. Uiteindelijk hebben de ROC leerlingen

op eigentijdse wijze een reportage gemaakt van het educatieproject. Het boekje Educatieproject Foto Festival Leiden 2013 is een documentaire van de ontdekking van een tweetal werelden, bekeken door de lens. Daarbij hebben de sfeer, de openheid en de ambiance drempelverlagend gewerkt om tot een ongedwongen ontdekking te komen!

Pierre Luiten en Hans Gillis

ORGANISATIE Het Educatieproject Foto Festival Leiden is een initiatief van de Stichting Talentvolle Fotografen. Deze stichting is in 2013 opgericht.

Doel van het educatieprojectScholieren betrekken bij fotografie in een tijd waarin de belangstelling voor fotografie als gevolg van het gebruik van de smarttelefoons toeneemt; Laten zien dat de werkelijkheid vanuit een ander perspectief bekeken kan worden.

BestuurIn het bestuur van de Stichting Talentvolle Fotografen hebben zitting: Hans Gillis (voorzitter) Pierre Luiten (penningmeester)

Sandrine van Noort (kunstbeleid)

Jeroen Swildens (lid)

Yvonne van der Ven (communicatie)

Comité van AanbevelingDe volgende ambassadeurs steunen de Stichting Talentvolle Fotografen bij de profilering van haar doelstelling:

Wim Broekhuis, directeur Noorderlicht, Groningen; Ruud Visschedijk, directeur Nederlands Fotomuseum, Rotterdam; Prof. dr. C.J.M. (Kitty) Zijlmans, hoogleraar Kunstgeschiedenis (Moderne Beeldende Kunst), Universiteit Leiden.

www.talentvollefotografen.com

Page 4: Educational Project Guide 2013

HET ETENStichting Talentvolle Fotografen bezoekt de Voedselbank, die de ingrediënten voor het diner ter beschikking stelt.

#01

Page 5: Educational Project Guide 2013
Page 6: Educational Project Guide 2013

DE KOKIn restaurant Puur wordt het diner met de ingrediënten van de Voedselbank voorbereid.

#02

Page 7: Educational Project Guide 2013

HET EDUCATIE-PROJECTOnder begeleiding van de kok van restaurant Puur maken de ROC leerlingen een 3-gangen menu voor speciale gasten!

#03

Page 8: Educational Project Guide 2013
Page 9: Educational Project Guide 2013
Page 10: Educational Project Guide 2013
Page 11: Educational Project Guide 2013

DE GASTENGasten van De Schuilplaats zijn uitgenodigd voor het diner op 7 oktober 2013.

#04

Page 12: Educational Project Guide 2013
Page 13: Educational Project Guide 2013

HET DINERIn restaurant De Nieuwe Energie serveren de ROC leerlingen het 3-gangen diner aan de genodigden van De Schuilplaats.

#05

Page 14: Educational Project Guide 2013
Page 15: Educational Project Guide 2013

DANKWOORD Voedselbank LeidenDank voor het ter beschikking stellen van de ingrediënten.En voor de prettige samenwerking met Jannie Dienske (coördinator en vrijwilligster) en Eefke Batenburg (intake medewerkster en vrijwilligster).

Stichting De SchuilplaatsDank aan de 12 daklozen die als gast hebben mogen dineren en er op 7 oktober jl. een gezellige en open sfeer van hebben gemaakt.Dank aan Annemieke en Athur Niggebrugge; de initiatiefnemers die in 2003 dit mooie project zijn begonnen en ons hun gasten hebben laten uitnodigen.

Restaurant PuurDank aan Kok Heverda, eigenaar, die zonder nadenken zijn chef-kok Jeroen ter beschikking stelde om samen met de ROC leerlingen voor de gasten van De Schuilplaats een 3-gangen menu te gaan koken.

Restaurant De Nieuwe EnergieDank aan Joop Wesseling die zijn restaurant, keuken en de ROC leerlingen die door hem getraind worden, ter beschikking stelde. De gasten werden op 7 oktober 2013 met open armen ontvangen in een prachtige ambiance.

ROC, afdeling HorecaDe leerlingen van het ROC kunnen niet alleen goed koken en service gericht de gasten uitserveren, maar blijken ook fotografietalent te hebben. Bovendien hebben zij gedurende het project flexibiliteit getoond. Dank aan de leerlingen voor hun enthousiaste inzet en deelname aan het educatieproject.

Galerie AmberDank voor het ter beschikking stellen van de prachtige expositieruimte voor zowel dit educatieproject als voor het Foto Festival Leiden 2013.

Page 16: Educational Project Guide 2013

SPONSORSHet Educatieproject, als onderdeel van het Foto Festival Leiden 2013 is niet te realiseren zonder financiële steun van buitenaf. De Stichting Talentvolle Fotografen is haar sponsors en donateurs erkentelijk dat zij hebben willen bijdragen aan de realisatie van zowel het Foto Festival als het Educatieproject 2013.

Page 17: Educational Project Guide 2013