educatieve brochure jekino

download educatieve brochure jekino

of 32

 • date post

  01-Feb-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Brochure 2014-2015 met het educatieve aanbod van Jekino (workshops, vormingen).

Transcript of educatieve brochure jekino

 • EDUCATIEF AANBOD 2014-2015

 • InhoudsopgaveVoor meer informatie, boekingen of verzoeken:Jekino Educatie Paviljoenstraat 3 1030 Brusseltel. 02 242 54 09 fax 02 242 74 27 educatie@jekino.be

  Je kan ons aanbod ook bekijken op www.jekino.be/educatie

  2

 • 3PRAKTISCHE INFORMATIE 4

  HOE BOEK JE EEN WORKSHOP? 6

  GEZINNEN 8

  Film op schoot 8

  Filmfrutsels deluxe 9

  KLEUTERS 10

  Eerste filmstapjes 10

  Filmworkshop bij Stip & Vlek 11

  6-8 JAAR 12

  In the Picture 12

  Studio Jekino Animatiefilm 13

  8-10 JAAR 14

  Filmmagie 14

  Kort Geklapt 15

  Studio Jekino Animatiefilm 16

  10-12 JAAR 17

  Video Gaga 17

  Trailer Tricks 18

  Studio Jekino Kortfilm 19

  Studio Jekino Animatiefilm 20

  12+ 21

  Filmbesprekingen 21

  Studio Jekino Kortfilm 22

  Studio Jekino Animatiefilm 23

  VORMING 24

  EDUCATIEVE MATERIALEN 26

  MAKINGMOVIES 28

  FILMVERHUUR & RECHTEN 29

  WEBWINKEL 30

 • 4Praktische informatieLocatieAl onze workshops en vormingen zijn mobiel: ze komen naar jou toe. Jij bepaalt zelf de locatie, de dag en het tijdstip.

  Voor iedereen Voor onze workshops zijn geen technische vaardigheden of specifieke voor-kennis vereist. Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. Ook in het buitengewoon onderwijs hebben we ervaring.

  Aantal deelnemers Het minimum aantal deelnemers is 4. Het maximale aantal deelnemers is 15 in de vrije tijd en 25 in schoolverband, tenzij anders vermeld. Zijn er meer deelnemers, dan splitsen we de groep en komt er een extra begeleider. Om de kwaliteit van de workshop te garanderen, vragen we om het maximum aantal deelnemers te respecteren.

  DeelnemerslijstVoor elke workshop hebben we een deelnemerslijst nodig met de naam, geboortedatum en woonplaats (gemeente) van alle deelnemers. Je kan deze voor aanvang doormailen of met de workshopbegeleider meegeven. Deze gegevens worden niet voor commercile doeleinden gebruikt en privacy wordt gerespecteerd.

  Wij voorzienAl het nodige materiaal, afhankelijk van het type workshop (cameras, laptops, creamateriaal,). Meestal wordt dit kort voor de workshop op de locatie ge-leverd. Gelieve het ergens veilig op te bergen in een lokaal dat kan afgesloten worden.

  De aanvrager voorziet Tenzij anders vermeld hebben we voor een workshop nodig:

 • 5 een tv met afstandsbediening en video-ingang OF beamer/smartboard met geluidsinstallatie;

  een dvd-speler met afstandsbediening; een ruim lokaal met voldoende bereikbare stopcontacten en/of verdeeldozen; met (enkele) tafels en stoelen aan de kant geschoven. een lokaal dat kan afgesloten worden om het materiaal te bewaren. een contactpersoon met gsm-nummer voor het ophalen en leveren van

  het materiaal op de locatie. Het is altijd fijn als alles voor aanvang klaar staat. Ook vragen we aan de organisatie om steeds een extra persoon beschikbaar te houden in geval van onverwachte voorvallen, EHBO,... Resultaten :Standaard worden de resultaten van workshops niet aan de deelnemers bezorgd, tenzij anders vermeld. Wil je toch graag een afgewerkt filmpje op USB stick, meld dit dan voor aanvang van de workshop. Jekino bezorgt je het gemonteerde eindproduct dan op USB stick tegen de prijs van 65 (incl. ver-zending). Na elke workshop worden onze harde schijven leeggemaakt en zijn resultaten niet meer te recupereren.

  Wat kost het?* De geldende tarieven (tenzij anders vermeld): 185 voor een dagdeel 330 voor twee opeenvolgende dagdelenWe rekenen in dagdelen van maximum 3 aaneengesloten uren en per begeleider.

  Korting* Vanaf 10 aansluitende dagdelen krijg je 10% korting op je factuur.

  AnnuleringsvoorwaardenBij annulering binnen de 2 weken voor aanvang van de workshop wordt 50 administratiekost aangerekend.

  *Alle prijzen in deze folder zijn geldig vanaf 1 september 2014.Deze prijs is inclusief materiaalkost, transport van het materiaal en exclusief de verplaatsing-sonkosten van de docent (0.35/km of werkelijke kosten openbaar vervoer). Onze begeleiders wonen verspreid over het hele land. We kunnen de verplaatsingskost pas berekenen als we de docent bevestigd hebben.

 • 6Hoe boek je een workshop?

  u Kies je workshop en contacteer ons via educatie@jekino.be of telefonisch op 02/247 88 64 .

  u Deze informatie hebben we zeker nodig: de datum, het begin en einduur van de workshop de locatie van de workshop (eventueel facturatieadres indien verschillend van de locatie) een contactpersoon met telefoonnummer het aantal deelnemers en hun leeftijd.

  u Wij plaatsen je aanvraag in onze kalender en gaan op zoek naar de geschikte docent.

  u Van zodra we die gevonden hebben, mailen we je het contract door met alle nodige info. Je ontvangt dit meestal een aantal weken voor aanvang van de workshop.

  u In de week voor de workshop word je gecontacteerd in verband met de levering van het materiaal.

  u De docent komt ten laatste een kwartier voor aanvang van de workshop toe; afhankelijk van hoeveel materiaal er moet worden klaar gezet, kan dit vroeger zijn.

 • 7u Het materiaal wordt (meestal de volgende dag) opgehaald. De factuur wordt opgestuurd of gemaild. Indien dit nog niet gebeurde, bezorg je ons de deelnemerslijst.

  u We horen graag wat je er van vond via ons feedbackformulier op www.jekino.be/feedback.

  A la carteU vraagt, wij ontwikkelen! Op maat van uw organisatie. Een bijzonder thema? Een originele benadering? Een specifieke doelgroep? Een onge-wone locatie? Wij helpen je graag verder.Voor een project op maat geldt een ontwikkelingskost van 5% op het totaalbedrag.

 • Gezinn

  en

  GEZINNEN

  8

  Voor kinderen tussen 3 en 6 jaar, vergezeld van n volwassene (mama, papa, oma,)Beleef samen met je kleine spruit de magie van bewegende beelden. Per duo ga je aan de slag: je werkt aan het tempo en op het niveau van je eigen kind. Er is volop ruimte om samen te proberen en te experimenteren. Naargelang de vertoonde (kort)film maken jullie samen een animatiefilmpje, speel je in het filmorkest, ga je op zoek naar gekke camerastandpunten, maak je bewegende portretten van elkaar

  1 1.5 u Maximum aantal deelnemers 12 kinderen + 12 volwassenen

  Film op schoot

 • Gezinnen

  9

  Filmfrutsels deluxe

  Ontdek de wondere wereld van film in ons super-de-luxe filmlabo. Een stapel flipboekjes, onze immer populaire animatiebox en de voorlopers van de cinema in ons filmmuseum. Lezen en knutselen, kijken en doen. Voor jong en oud valt er wat te beleven. Nieuw zijn de interactieve kijkdozen en iPads met inspirerende apps.De opstelling in verschillende stations kan je op eigen tempo doorlopen. Je kiest zelf waar je zin in hebt. Een leuke en creatieve omkadering bij je filmvoorstelling of evenement voor kinderen n hun (groot)ouders.

  Kan voor en/of na de film aangeboden worden, of doorlopend tijdens jouw evenement. 225 voor maximum 3 uur (excl. opstellen en afbreken) 365 voor maximum 6 uur (excl. opstellen en afbreken) De aanvrager voorziet een lokaal van min. 50 m, enkele tafels en stoelen voor de knutselhoek en de nabijheid van een stopcontact. Zowel bij levering als ophaling van het materiaal voorzie je hulp om te laden en te lossen.

 • Kleu

  ters

  10

  We vertrekken vanuit een inspirerende kortfilm om jonge kinderen te introduceren in de wereld van film. Op een actieve, muzische manier ontdekken kinderen de basis van de audiovisuele taal en leren ze omgaan met de camera. Groter worden dan de juf of kleiner dan een theekopje, zelf musiceren bij filmfragmenten, Speels, laagdrempe-lig en bijzonder geschikt voor kleuters.

  Minimum 1u maximum 2,5 u Maximum 15 deelnemers per begeleider

  Eerste filmstapjesKLEUTERS

 • Kleuters

  11

  Maak kennis met Stip & Vlek. Stipt is gestipt en Vlek is gevlekt. Pre-cies zoals het hoort. Stilzitten kunnen ze niet. Ze buitelen van het ene avontuur in het andere. Het universum van Stip & Vlek ziet er precies uit zoals de wereld van een kleuter. Sprookjesschoenen, onderstebo-ven staan of dansen in de disco! Stippen, bollen, spikkels, vlekken We spatten er op los! Weet jij nog wie Stip is en wie Vlek? Hoe kan je ze herkennen? We laten zelf konijntjes tot leven komen voor de camera. We knutselen een thaumatroop en met instrumenten in de hand worden we zelf een heus filmorkest.

  Samen met Stip & Vlek zet je jouw eerste stapjes in de wondere wereld van bewegende beelden.

  1,5 2 u Maximum 15 deelnemers per begeleider

  Filmworkshop bij Stip & Vlek

 • 6 - 8 jaar

  12

  En-twee-drie KLIK! Wat toon je in beeld en wat net niet? Is wat we zien met onze ogen hetzelfde als wat we zien op het beeldscherm? Of toch niet helemaal? Ingezoomd of uitgezoomd? Reclame in een tijdschrift of een foto aan de muur wat maakt het verschil? Je leert kijken met en zonder camera. Op een speelse, laagdrempelige manier onderzoeken we de impact en het belang van het beeldkader. Jonge kinderen voor n achter de camera!

  Minimum 1 dagdeel

  In the picture 6-8 JAAR

 • 6 - 8 jaar

  13

  Stapsgewijs verkennen we de animatiefilmtechniek, een wonderlijke

  manier van filmen waarmee je letterlijk alles tot leven kan wekken.

  We gaan aan de slag met camera en laptop en experimenteren met

  allerhande materialen zoals een schoen, een schaar, plasticine, popjes,

  blokjes, tekeningen of zelfs jezelf. Kijk hoe alles tot leven komt!

  Minimum 1 dagdeel Maximum 15 deelnemers per begeleider :De afgewerkte resultaten zijn na afloop van de workshop leverbaar op USB stick mits aanvraag vr aanvang van

  de workshop en aan de prijs van 65 inclusief v