EDU Glogster - student account

of 5 /5
Handleiding van: EDU Glogster, student account Doel van de tool: Informatie over een bepaald onderwerp op diverse digitale manieren weergeven op een digitale poster en als student in groep geplaatst kunnen worden (om eventueel de gemaakte glogs van andere te bekijken). De voor-/nadelen van deze tool: Voordelen: Nadelen: Gebruik: - Frisse en vrolijke opties. - Je kunt jouw eigen stijl kiezen. - Logische knoppen. - Er zijn veel opties en dat maakt het moeilijk. Een grens is hierbij belangrijk. - In het Engels, dus er kunnen onbekende woorden in voorkomen. Opslaan: - Makkelijk te vinden en duidelijke knop. - Engelse opties, dit maakt het soms moeilijk. Lay-out - De achtergrond kun je zelf kiezen, dit maakt het mooi voor iedereen. - Er zijn veel opties die je niet gebruikt (omdat die bij de betaalde versie zitten), maar die zijn wel te zien. Dit maakt het een beetje druk op de pagina. Opties/ functies: - Oneindig veel. - Je kunt je eigen kleuren/afbeeldingen/ filmpjes toevoegen en alles in je eigen stijl maken. - Oneindig veel. - Als je alle afbeeldingen eerst wil zien voordat je er een uitkiest, mag je wel een week vrijplannen. - Je ziet ook alle opties die niet bruikbaar zijn als je de betaalde versie niet hebt. Etc.: - Een school-/leerkrachtacc ount is ook mogelijk. Hierdoor kan de leerkracht de glogs - Als je de betaalde versie niet hebt, dan loop je tegen bepaalde grenzen aan.

Embed Size (px)

description

Dit is een handleiding van EDU glogster (student account).

Transcript of EDU Glogster - student account

Page 1: EDU Glogster - student account

Handleiding van: EDU Glogster, student account

Doel van de tool: Informatie over een bepaald onderwerp op diverse digitale manieren weergeven op een digitale poster en als student in groep geplaatst kunnen worden (om eventueel de gemaakte glogs van andere te bekijken).

De voor-/nadelen van deze tool:Voordelen: Nadelen:

Gebruik: - Frisse en vrolijke opties.- Je kunt jouw eigen stijl kiezen.- Logische knoppen.

- Er zijn veel opties en dat maakt het moeilijk. Een grens is hierbij belangrijk.

- In het Engels, dus er kunnen onbekende woorden in voorkomen.

Opslaan: - Makkelijk te vinden en duidelijke knop.

- Engelse opties, dit maakt het soms moeilijk.

Lay-out - De achtergrond kun je zelf kiezen, dit maakt het mooi voor iedereen.

- Er zijn veel opties die je niet gebruikt (omdat die bij de betaalde versie zitten), maar die zijn wel te zien. Dit maakt het een beetje druk op de pagina.

Opties/functies: - Oneindig veel.- Je kunt je eigen

kleuren/afbeeldingen/filmpjes toevoegen en alles in je eigen stijl maken.

- Oneindig veel.- Als je alle afbeeldingen eerst

wil zien voordat je er een uitkiest, mag je wel een week vrijplannen.

- Je ziet ook alle opties die niet bruikbaar zijn als je de betaalde versie niet hebt.

Etc.: - Een school-/leerkrachtaccount is ook mogelijk. Hierdoor kan de leerkracht de glogs van de leerlingen bekijken.

- Als je de betaalde versie niet hebt, dan loop je tegen bepaalde grenzen aan.

Gebruiksaanwijzing:Beschrijving: Een digitale posterIk ga naar: www.edu.glogster.com Account aanmaken:

- Klik op ‘I’m a student’- Je krijgt onderstaand scherm te zien (volgende blz.). - Vul de schoolcode*, jouw nickname (zelfgekozen bijnaam) en de andere

gegevens in.- Vul ook de code in onder het scherm met letters/cijfers, anders kun je je niet

aanmelden.- Vink onderstaande hokjes** allebei aan en klik op sign up.

*De schoolcode krijg je van de leerkracht.**Als je jonger bent dan 13, dan moet je toestemming krijgen van je ouders/leerkracht.

Page 2: EDU Glogster - student account

Hoe gebruik je het:

Met deze (Engelse) woorden kun je jouw poster aanpassen:Graphics: Toevoegen van (geanimeerde) afbeeldingen. Als een afbeelding geanimeerd is (dat wil zeggen dat het beweegt) dan staat dat onder de afbeelding.Text: Toevoegen van tekstwolk.Image: Toevoegen van (eigen) foto/afbeelding. Dat kan vanaf je computer, maar ook vanaf het internet.

- Computer : klik op ‘upload’ en kies de map waar jouw foto/afbeelding staat. Dan hoef je alleen nog maar op de afbeelding te klikken en hij wordt geupload.

- Internet : zoek op bijvoorbeeld Google naar een afbeelding en klik erop. Daarna moet je met je rechtermuisknop op de afbeelding klikken en voor ‘afbeelding bekijken’ kiezen. Dan kun je de complete link kopiëren. Klik op de site van glogster nu op ‘link’ en voeg de link toe.

Video: Toevoegen van een filmpje van je computer of van het internet.Sound/audio: Toevoegen van een geluidsopname van je computer of van internet.Data: Toevoegen van onderzoeksgegevens.Draw: Toevoegen van eigen tekening.Wall: Aanpassen van achtergrond.

- Glog wall: aanpassen van achtergrond van jouw poster.- Page wall: aanpassen van achtergrond van de pagina.

*Als een bestand geladen moet worden, dan kan het zijn dat je even moet wachten. Bovenin je scherm staat dan hoever het laden van jouw bestand is. Hieronder staat een afbeelding van het dashboard van de student. Bij de rode pijl kun je zien welke opties er allemaal zijn. Alle opties worden onder de afbeelding beschreven. Voor een kosteloos account zijn niet alle opties beschikbaar.

Page 3: EDU Glogster - student account

Glogs*: Hier kun je jouw eigen glogs bekijken. Om een nieuwe glog te maken, klik je op de grote groene knop ‘create new glog’. Classmates: Hier kun je jouw klasgenoten zien.Teachers*: Hier kun je jouw leerkrachten zien, dit kunnen er ook meer zijn.Projects: Hier kun je zien aan welke projecten je gekoppeld bent en voor welke projecten je nog een glog moet maken. Ook kun je de glogs van andere studenten bekijken binnen dit project. Als je een project hebt, dan moet je ook echt op dit project klikken en vervolgens binnen dat project op ‘create glog for this project’ (rode knop), anders komt jouw gemaakte glog niet in de projectomgeving te staan en kunnen jouw klasgenoten het ook niet bekijken.Portfolios: Hier kun je jouw portfolio bekijken die door de leerkracht is aangemaakt.Messages*: Hier kun je jouw berichten bekijken (zoals een welkomstbericht).*Deze opties zijn allemaal beschikbaar bij de betaalde versie.

Hoe sla je het op:

De ‘Save’ knop is heel herkenbaar rood (ongeveer rechts bovenin). Vergeet niet je glog een titel te geven. Jouw glog wordt online opgeslagen.

Wat kun je ermee:

Je kunt alle onderdelen (foto’s/filmpjes/etc.) net zo vaak verslepen als jij wilt en je kunt ze op alle mogelijke manieren aanpassen. Op deze manier wordt deze poster echt iets van jou. Je kunt jouw identiteit laten zien op een frisse en mooie manier. Je kunt je creativiteit (en die van de kinderen) de vrije loop laten. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, maar dan ook echt oneindig. Pas dus wel op dat je een grens trekt! Je kunt ook de glogs van andere studenten zien (als zij bij jou projectgroep zitten).

Voorbeeld: http://www.glogster.com/milou-h/testglog-vlinders/g-6l8kn7sjr4ebkg64qdeeua0

Page 4: EDU Glogster - student account

Voor meer info, zie:Handleiding, uitgebreid - http://en.calameo.com/read/000601256229ba7e62026Glogster in 90 sec. - http://www.youtube.com/watch?v=MvC47fUANLk