Editie 1 september 2009

32
.VERENIGINGS POST Het officiële orgaan der R.K.S.V. Albertus Magnus EDITIE 1 September 2009 MMC MMVII

description

Verenigingspost

Transcript of Editie 1 september 2009

Page 1: Editie 1 september 2009

.VERENIGINGSPOSTHet offi ciële orgaan der R.K.S.V. Albertus Magnus

EDITIE 1

September 2009

MMC MMVII

Page 2: Editie 1 september 2009

.COLOFON

.VERENIGINGSPOST

ABACTIAAT:

BRUGSTRAAT 8

9711HX GONINGEN

TEL: 050-3130704

FAX: 050-3189141

[email protected]

www.albertus.nl

EINDREDACTIE: Jorien Besters

ONTWERP: Multimedia

Commissie

DE VERENIGINGSPOST

OPLAGE: 2000

EDITIE 1, JAARGANG 113

.IN DIT NUMMER

4. Magnus Partij!

6. BAF Pokertoernooi Actief als eerstejaars?7. Initiatievenpot16. Beleid bestuur AiMi 08-09

2-7 Bestuur8 Commissie van Beheer9-13 Commissies14 Huishoudelijk16 Beleid bestuur AiMi 09-1031 Mutaties32 Agenda

INHOUDVAN DE ABACTISJorien Besters

De Verenigingspost | Pagina 2 | September 2009

Beste Albertianen, Albertianessen,

Met een grote mok thee in een nazomers zonnetje, ben ik aan het bijkomen van alles wat de Vereniging overspoelt heeft de afgelopen weken. Het begon met de Keiweek. Ik hoor de loungemuziek nog door de speakers gallen en de stemmen die vol lof over onze Vereniging praatten. Maar liefst 424 jongens en meisjes wilden All In gaan om lid te worden bij onze mooie Vereniging! Uiteindelijk mochten 354 nullen zich aan het eind van een intensieve IT eerstejaars Albertiaan of Albertianesse noemen. Tevens staan er kersverse, energierijke draaiende commissarissen achter de bar, zijn er nieuwe adhoc commissies gevuld en is het pandje gerestyled met CvB Deluxe en een nieuw bestuur. Ieder met zijn eigen ambitieuze en sprankelende ideeën om het Albertiaanse jaar 2009-2010 succesvol te laten zijn.

Wat deze ambitieuze en sprankelende ideeën zijn wordt behandeld op de HV van 5 oktober. De verschillende beleids-stukken staan in deze VP, de VP bijlage of op onze website, zodat u goed op de hoogte bent van wat komen gaat. Uw mening telt tijdens de HV! Laat uw stem dan ook horen, zodat onze Vereniging alleen maar beter wordt.

Ook denk ik aan al het moois dat nog komen gaat, zoals het MAFF gehouden op onze eigen Sociëteit, het Sjaarzenbal en de Magnuspartij op 12 oktober. Beste Albertianen, Albertianessen, een nieuw jaar, waar we met z’n allen wederom een mooi jaar van kunnen maken! Wij hebben er zin in!

Met Albertiaanse groet,

Jorien Bestersh.t. abactis AiMi

Page 3: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 3 | September 2009

BESTUURVAN DE PREASESKoen Ronda

Een nieuw eerste jaar, nieuwe commissies en een nieuw bestuur. De vereniging heeft wederom een metamorfose ondergaan. Maarliefst 352 nieuwe eerstejaars mogen zich trots Albertiaan noemen. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen een fantastisch Albertiaans jaar toe te wensen en aan te sporen om er met volle teugen van te genieten.

Stiltemos

Het is van enorm belang dat ook dit jaar het STILTEMOS door iedereen in acht genomen wordt. Ik wil u erop attenderen dat wij onze Hinderwet- vergunning kwijt kunnen raken wanneer het stiltemos niet nageleefd wordt. Dit zou betekenen dat Albertus op zou houden met bestaan. Zorg er dus voor dat u geen lawaai maakt tussen 22.00 uur en 6.00 uur rondom ons Eigen Huis. Op deze tijden zal een absoluut Silentium in acht moeten worden genomen rondom de A-kerk tot de A-brug, de Munnekeholm, de Schuitemakersstraat en op de binnenplaats en het dakterras. Als u het toch nodig vindt om te praten dan zal u dit duur komen te staan. U riskeert dan een boete van €50,00. Ook het onnodig openen van een nooddeur levert gevaar voor overlast op en is dan ook ten strengste verboden. Op dit vergrijp staat eveneens een boete van €50,00.

Goede ideeën

Daarnaast wil ik van de gelegenheid gebruik u er op te wijzen dat u al uw tips en creatieve ideeën kan opsturen naar [email protected]. Schroomt u niet en stuur al uw hersenspinsels op om onze mooie vereniging nog beter, leuker of mooier te maken. Wanneer u een baanbrekend idee opstuurt waar het bestuur wat mee kan, kan u €20,- verdien op uw BAS-pas.

HV 1 maandag 5 oktober

Wij kijken uit naar een fantastisch jaar dat wij samen met jullie gaan meemaken. Om er een geweldig jaar van te maken heeft het bestuur AiMi een interessant beleid geschreven. Als het u leuk lijkt om mee te discussiëren en te beslissen over het lot van onze vereniging kan ik u van harte aanraden om de Huishoudelijke Vergadering bij te wonen. Wij presenteren op de HV ons beleid en begroting en roepen u op om uw stem te laten horen. Komt u allen maandag 5 oktober naar de HV.

Page 4: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 4 | September 2009

BESTUUR

VAN DE FISCUS IIEwout Greven

Afgestudeerd?

Als u bent afgestudeerd, geef dit dan vóór maandag 6 oktober door aan de abactis via [email protected]. Dan betaalt u namelijk geen contributie meer.

Buitenlid?

Staat u een spannende tijd in het buitenland te wachten? Of gaat u afstuderen in het westen? Dan kunt u zich buitenlid melden, mits u voor minstens zes maanden weg bent uit Groningen. Ook dient u het weer aan de abactis door te geven als u terug bent.

VAN DE ABACTIS Jorien Besters

Betaling van uw rekening

Ook dit jaar dient u uw rekening binnen veertien dagen na dagtekening te voldoen. Tevens kunt u binnen deze periode een afbetalingsregeling treffen. Bij het storneren van uw rekening, bent u per direct geschorst van de Vereniging. Dit houdt in, dat u pas weer welkom bent indien u schuldenvrij bent. Indien u op grond van wanbetaling voor de periode van zes maanden geschorst bent, wordt u door het bestuur AiMi uit uw lidmaatschap ontzet. Laat het niet zover komen!

Afbetalingsregelingen

Voor de volledigheid, staan hier de regels omtrent afbetalingsregelingen opgesomd:• u dient minimaal 50 euro aan te betalen; bij een schuld boven de 250 euro dient de aanbetaling ter hoogte van 100 euro te zijn; bij een schuld hoger dan 500 euro moet er 150 euro aanbetaald worden. • de regeling bestaat uit maximaal zes termijnen;• elke termijn bevat een minimumbedrag van 50,- euro.U kunt afbetalingsregelingen treffen tijdens Kasuur bij de CvB, op werkdagen tussen 16.00 en 17.30.

Dan graag nog even uw aandacht voor het volgende;

Magnus Partij!

Maandag 13 oktober, 20.00 uurHet is weer zover, maandag 13 oktober a.s. zal de eerste Magnus Partij van dit jaar plaatsvinden! Studiedruk hoeft geen reden voor afwezigheid te zijn, want het bier zal al vanaf 20;00 uur vloeien. Voor de duidelijk-heid: bij de Magnuspartij wordt alle gedronken drank hoofdelijk omgeslagen naar alle leden van de Vereni-ging. Dit betekent inderdaad, dat ook als u niet komt, u wel betaalt!

Page 5: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 5 | September 2009

BESTUUR

VAN DE VICE-PRAESESAnne- Marie Noten

Kortom; komt allen!

Pers

De vice-praeses onderhoudt het contact met de media en is de enige die in contact treedt met de pers. Graag verzoeken wij u allen niet zelfstandig in contact te treden met journalisten. Indien iemand wel erg aandringt met vragen, neemt u dan contact op met de vice-praeses.

Fotobeleid

Het maken van foto’s op de vereniging is niet toegestaan (m.u.v. de MMC) om het besloten karakter van de Vereniging te waarborgen. Hier zal aankomend jaar weer streng op worden toegezien en per foto wordt een boete van €15 in rekening gebracht! Daarnaast wordt de foto verwijderd. Wilt u toch graag foto’s maken op bijvoorbeeld een afstudeerborrel of een ander feestje dan kunt u toestemming vragen aan de vice-praeses.

Eric Bleuminkfonds

Albertus gaat dit jaar het Eric Bleuminkfonds actief ondersteunen! Dit fonds van de Rijksuniversiteit Gronin-gen maakt het voor studenten uit minder bedeelde landen mogelijk hier een jaar te komen studeren. Wij als albertianen samen gaan het komende jaar 1 beurs voor 1 student bij elkaar proberen te krijgen!

Rekeningen

Op het einde van elke maand ontvangt u uw rekening per e-mail. Daarnaast is het mogelijk uw rekeningen in te zien op de website. U treft dit aan onder het kopje Leden, Rekening. Let op, u dient hiervoor wel inge-logd te zijn!

Bij de rekening die eind oktober zal worden afgeschreven zal ook het eerste deel van de contributie worden afgeschreven, houd hier dus rekening mee. Op de pagina hiernaast vindt u een overzicht van de contributie per jaar.

Contributie Lid Buitenlid

1e jaars €157,00 €78,50

2e jaars €145,00 €72,50

3e jaars €137,00 €68,50

4e jaars €130,00 €65,00

5e jaars € 60,00 €30,00

Page 6: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 6 | September 2009

BESTUUR

VAN DE ASSESSOREdith Hilbink

Eerstejaars

KvIVanaf nu kunt je actief worden op de vereniging! Je kunt via de site voor verschillende commissies een ken-nisgeving van interesse inleveren. Schroom niet en lever zo snel mogelijk je KvI in!

MAFFWoensdag 30 september is het zover: het MAFF op Albertus! Alleen eerstejaars met een kaartje krijgen toegang. Houdt de site in de gaten voor de kaartverkoop en wees er snel bij!

College’09

Vind jij het leuk om mee te praten over wat er op Albertus gebeurt? Wil jij graag samen met je jaargenoten je mening geven? Lever dan snel je KvI in voor het College’09! Dit college houdt contact met het bestuur over onderwerpen die op de vereniging actueel zijn en op de HV aan bod zullen komen.

Alle eerstejaarsclubs dienen een stunt verzinnen om geld op te halen gedurende het jaar. Ouderejaars kunnen ook onderling strijden om wie het meeste geld ophaalt. Te denken valt aan een sponsor-wieler-tocht, grachtenloop, verkoop van speciale snacks/drankjes en dergelijke. Er valt een grote beloning (in de vorm van goud gele rakkers!) te winnen voor degene die het meeste geld binnensleept! Ga aan de slag!

Pokertoernooi BAF

Maandag 23 November gaat het weer gebeuren: het grote BAF-BAAM pokertoernooi op Albertus! Dit fan-tastische toernooi wordt dit jaar voor de 4e keer georganiseerd. Wil jij dit jaar de winnaar van een riante prijzenpot worden en jezelf een jaar lang dé pokerkoning van Albertus noemen? Meld je dan binnenkort aan op de WoBo!

Senioren HELP!

De Albertiaan van tegenwoordig heeft gelukkig nog wel de tijd gevonden om een welverdiend biertje op de kroeg te drinken, maar de drempel om actief bij te dragen aan de Vereniging is een stuk hoger komen te liggen. Voor veel mensen is studie, en het daarmee gemoeide geld, een reden om niet plaats te nemen in commissies of het bestuur. Om actieve leden een fi nanciële tegemoetkoming te bieden is de stichting Beheer Auditorenfonds Albertus Magnus (B.A.A.M.) opgericht.Wil jij de B.A.A.M. steunen? Word dan, voor slechts een klein bedrag, donateur van de stichting B.A.A.M. en je draagt er aan bij dat er in de toekomst nog genoeg Albertianen actief bij willen dragen aan de Ver-eniging. Deze machtiging kun je tekenen tijdens het tekenen van je borrelcontract of te kijken op www.

Page 7: Editie 1 september 2009

BESTUUR

VAN DE PROCURATORMaarten van Eerde

De Verenigingspost | Pagina 7 | September 2009

Disputen

Een aantal disputen heeft de verklaring met betrekking tot de kennismakingstijd, aspi- en kanditijd nog niet ondertekend. Dit moet voor 1 oktober gebeurd zijn, anders volgt er een boete van 50,-. Kom dus zo snel mogelijk langs op het abactiaat!

Cultuur

Studentenavond ‘La divina commedia’ en Trans-AM

Op woensdag 30 september organiseert het NNT in samenwerking met o.a. Albertus een studentenavond. Deze avond zal van start gaan met ‘NNT draait door’ met als tafelheer Anne-Jan Toonstra, bekend van de Hyena’s. Daarna speelt het NNT ‘La divina commedia’ (de goddelijke komedie), een bekend Italiaans mees-terwerk dat bewerkt is tot een sensuele ‘roadmovie tot paradise’, waarin de verbanningstocht van Dante naast de reis van de hedendaagse vluchteling wordt geplaatst. De avond wordt afgesloten met livemuziek van o.a. onze eigen Trans-AM! Kaartjes kunnen voor 10,- gekocht worden op de site van de schouwburg en voor meer informatie houdt de site in de gaten!

Initiatievenpot en DC-activiteiten

Heb jij een briljant idee voor een leuke activiteit voor de vereniging? Blijf niet met je idee zitten en bespreek dit met de assessor. We vinden het juist ontzettend leuk om nieuwe initiatieven aan te pakken en daarom is er een bedrag ter beschikking gesteld. Dit geldt ook voor de DC’s, ook jullie kunnen langskomen om te kijken wat er mogelijk is!

Sleutels

Iedereen die nog geen systeemsleutel heeft voor zijn of haar ruimte kan deze sleutel vanaf nu ophalen bij de procurator. U betaalt voor een sleutel een borg van 50 euro.

Heeft u nog een systeemsleutel thuis liggen, lever deze dan zo snel mogelijk in. Doe dit in ieder geval voor 30 september a.s.!

Technische commissie

Lijkt het u mooi om commissiewerk op de Vereniging te doen en mee te denken over verbeteringen voor de Sociëteit? De Technische commissie biedt u die kans. De TC is technisch actief op de Sociëteit en bedenkt mooie projecten voor Albertus. De TC draagt mee aan een beter Albertus. Het is een mooie commissie die een opstap biedt naar andere commissies later in uw Albertusleven. De perfecte commissie dus, vooral voor eerstejaars! Bent u geïnteresseerd? Lever dan een Kennisgeving van Interesse in bij de assessor. Heeft u nog vragen? Schroom niet contatct op te nemen met de procurator.

Page 8: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 8 | September 2009

VAN DE COMMISSIE VAN BEHEERCvB Deluxe

Eten

Kom op maandag, woensdag of vrijdag eten op de Faam met je commissie, huis, club op dispuut. Wan-neer je komt eten op de Faam meld je dit aan de CvB of aan de MEC. Vervolgens wordt er een tafel voor je aangewezen. Wanneer alles vol is schrijven wij je naam en het aantal eters op de wachtlijst. Zogauw er een tafel vrij komt geven wij aan dat je er kunt gaan zitten. Ga dus niet zelf meteen ergens zitten wanneer er een tafel vrij komt!

Passen

Als je pas kwijt of kapot is, kun je bij de CvB een nieuwe bestellen. Dit kan alleen tijdens het kasuur, aange-zien je de Baspas van te voren moet betalen. Je kan dit pinnen en tevens contant betalen. Het blokkeren van je baspas kan natuurlijk op elk moment telefonisch.

Ruimtes

Met je club, dispuut of ander verband kan je bij de CvB een ruimte huren. Op de dag van verhuur betaal je borg contant. Voor de verschillende ruimtes gelden de volgende borggelden: amsing, schuit, leeszaal, faam en de kroeg zijn 125 euro. Borrelruimte of keuken = 250 euro. Voor de borrelruimte in combinatie met de keuken betaal je in totaal 400 euro (ipv 500 euro). De borrelruimte is nadrukkelijk een nette ruimte en dus niet geschikt voor clubmixen en blinddate diners. De borg ontvang je de volgende dag terug nadat je de ruimte weer schoon hebt gemaakt.

Eerstejaarstaak en clubtaak

De indeling voor de eerstejaarstaken staat op de site onder het kopje ‘leden’ en vervolgens ‘helden van de dag’. Houd de site goed in de gaten. Je dient zelf voor eventuele vervanging te zorgen en deze door te geven aan de CvB.

Verenigingspost

Wil je de VP, de Bokaal of andere post van de Vereniging goed ontvangen, zorg dan dat wij je juiste adres hebben - adreswijzigingen kun je doorgeven aan de abactis van het bestuur op [email protected]. Heb je ondanks alles de VP of andere post van de kroeg niet ontvangen, mail of bel ons dan, wij spreken de Held van de Dag daarop aan en zullen diegene zo nodig beboeten.

Kleding

De baretten zijn weer binnen in alle maten. Natuurlijk een mooie mogelijkheid om je outfi t compleet te maken!

Kasuur

Elke werkdag tussen 16.00 en 17.30 uur is het kasuur op het CvB-hok. Wil je gadgets of de nieuwe kle-

COMMISSIES

Page 9: Editie 1 september 2009

COMMISSIES

VAN DE KROEGCOMMISSIEKC JeromBeste Albertianen en Albertianessen, Voor ons is het jaar fantastisch begonnen met druk bezochte kroegavonden ( met een eervolle vermelding voor het jaar ’09). We rekenen erop dat deze lijn wordt voortgezet. Maar het kan altijd beter, daarom nodigen we je uit aan de estafettetafel.En raden we je een muurtap aan te slingeren om jezelf goed in de olie te zetten. Verder hopen we jullie allemaal aan te zien gaan op de WoBo, waar je tegelijkertijd je maag kan neutraliseren met diverse snacks.

Laten we gaan tanken,

KC Jerom

VAN DE HUISHOUDELIJKE COMMISSIEHC Hoogheid

ding kopen, moeten er rekeningen betaald worden, of andere fi nanciële zaken afgehandeld worden? Tussen bovenstaande tijden ben je van harte welkom, met uitzondering van ´t weekend.

Mail commi ssie van beheer: [email protected]

Commissie van Beheer 2009-2010 Deluxe

Lieve allemaal!Na een fantastisch klusweekend is de FAAM nu helemaal omgetoverd in de mooie kleuren koraal, groen, goud en wit.Dus klim de trappen op naar boven en kom gouden pilsjes scoren bij de Royalty’s op de FAAM! Ook alle eerstejaars verwachten wij iedere woensdag bij ons aan de bar, maar maandag, vrijdag en zaterdag’s spannen wij natuurlijk ook gewoon de kroon. Houd de agenda goed in de gaten, want we hebben heel wat verrassingen voor jullie in petto en er komen een paar feestjes aan die je echt niet mag missen: Bijzijn = Meemaken! Tot dan! Veel liefs,

HC Hoogheid“spant de kroon”

De Verenigingspost | Pagina 9 | September 2009

Page 10: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 10 | September 2009

COMMISSIES

Smooth CriminalVAN DE SCHUITCOMMISSIE

Lieve Smoothies,

Eindelijk is het dan zover, Smooth Criminal is DE realiteit!! We zijn nog maar net begonnen aan ons jaar, en het is nu al een knalfeest. We hopen dat jullie al een keer langs zijn geweest om onze nieuwe gepimpte ruimte te bekijken, en anders; Schaam je! Nee grapje hoor, maar wel snel komen, we missen jou!Met veel mooie feestjes in de toekomst; waaronder natuurlijk elke maandagavond eerstejaars schuit, elke 2 weken op vrijdag na de burrel en natuurlijk de velen andere feestjes/verassingen die nog gaan komen,staan wij elke keer weer te popelen om open te gaan. En even speciaal voor de eerstejaars; lekker komen op maandag! Dit is speciaal voor jullie eerstejaarsschuit en een echte albertiaan is er dan natuurlijk ook elke maandag te vinden!Kom lekker clubvormen,biertjes drinken,vodka atten,pasjes maken en kortom keihard losgaan. Tot snel en onthou waar het echte feest plaatsvind; DE SCHUIT!Liefs

Sc Smooth Criminal

VAN DE LEESZAALCOMMISSIELC Beetle

Lieve Albertianen/ Albertianessen, Eindelijk mogen wij nu echt achter de bar: Lc Beetle!! Wij gaan er een topjaar van maken! Dus kom allemaal naar de leeszaal voor lekkere biertjes, gezelligheid, spelletjes of om lekker te chillen op de bank. Ook dit jaar is het weer op dinsdagavond fi lmavond, dus houd je huisavond lekker op de leeszaal! Ouderejaars kunnen op vrijdagmiddag speciaalbiertjes komen drinken op de Burrel. En natuurlijk zullen we ook thema-burrels organiseren! Dus houd het in de gaten en zorg dat je er bij bent! Tot op de leeszaal! Lc Beetle

Page 11: Editie 1 september 2009

Kocie In the sky with diamondsVAN DE KOFFIECOMMISSIE

Lieve Albertianen en Albertianessen,

Na heel veel geleerd te hebben van KoCie Annan is het dan eindelijk zover: KoCie in the Sky with Diamonds staat dit hele jaar voor je klaar! Elke dag

(dus ook in het weekend!) tussen 12.00 en 14.00 uur bakken we de lekkerste tosti’s, smeren we de meest heerlijke broodjes en bereiden we de

zaligste hotdogs speciaal voor jou! En oja, laten we natuurlijk dat broodnodige bakkie leut niet vergeten! Hou de site in de gaten voor alle mooie

acties en speciale koffi edagen die dit jaar gaan komen. Eerstejaars, kom vooral op maandag naar de eerstejaarskoffi e om daar met je nieuwe vriendjes te chillen, dit is de plek om even te checken of ze

nuchter ook nog wel zo gezellig zijn.. En voor iedereen geldt: zoek je een jasmaatje, wil je live-voetbal eens in Albertiaanse sferen meemaken of heb je gewoon zin in gezelligheid: KoCie in the Sky with

Diamonds is the place to be!

Veel liefs van KoCie in the Sky with Diamonds

PS binnenkort zal er een spetterende KoCie-middag worden georganiseerd in samenwerking met de Denz, speciaal voor alle eerstejaars! Hou je mailbox in de gaten!

De Verenigingspost | Pagina 11 | September 2009

COMMISSIES

VAN DE DENZVogeltjesDenz

Hi hotte birds en hippe vogels!

Een eigen nest, een plek onder de zon! Dat klinkt als de schuit! Samen met Smooth Criminals van de SC helpen wij jullie knallend je drukke collegeweek in met fi jne hitjes en smakelijke biertjes op de maandagavond. Ook op avonden met swingkroeg is iedereen van harte uitgenodigd om pasjes te komen maken, check dus de data op de achterkant van je VP!Sjaarzen opgelet! We zijn op zoek naar eerstejaars om onze commissie compleet te maken, aarzel dus niet langer en lever een KVI in!Want: This is your chance, kom bij de DENZ!

Liefs, de VogeltjesDENZ

Page 12: Editie 1 september 2009

VAN THEATRAALTheatraal Plankgas

Annuariumcommissie Undercover

Dag goede vrienden van Albertus Magnus,

Zoals jullie wel weten kunnen jullie al geruime tijd de inzendingen voor de annu opsturen. Doe dit a.s.a.p want als je dit vergeet te laat doet dan kom je er niet in. Helaas…Dus, lever voor 21 september je inzending voor je club,dispuut, huis, commissie of genootschap in! Vielen dank!

Liefs,

Annuariumcommissie ‘Undercover’

VAN DE ANNUARIUMCOMMISSIE

Seniorencommissie Truus kom naar HûsLieve Albertianen.

Oude tijden herbeleven. We dagen je uit om komend jaar met de senioren te netwerken, stages te bemach-tigen, domweg te borrelen, adtwedstrijdjes te houden, en pasjes te maken op de schuit. Deze nieuwe com-missie zal dit jaar het startsein geven om de senioren weer nieuw leven op de Mangus in te blazen. Dus, schroom niet… laat de senioren zien hoe mooi het Albertiaanse leven ook tegenwoordig is.

Liefs, Seniorencommissie Truus kom naar Hûs

VAN DE SENIORENCOMMISSIE

COMMISSIES

Lieve Albertianen en Albertianessen,

Allereerst willen wij iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan het nullentoneel en die is komen kijken naar de voorstelling: dankzij jullie is het een mooie avond geworden!Het komende jaar gaan wij ons best doen om nog meer mooie activiteiten voor jullie neer te zetten, met als afsluiter natuurlijk het grote toneelstuk! De voorbereidingen hiervoor beginnen binnenkort en de audities voor de verschillende rollen zullen rond december plaatsvinden. Wij houden jullie hierover op de hoogte.

Theatraal “Plankgas”

De Verenigingspost | Pagina 12 | September 2009

Page 13: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 13 | September 2009

VAN DE SKICOMMISSIESki-cie Met Je Muts In De SneeuwLieve, lieve, lieve Albertianen!

Terwijl iedereen nog op zijn slippers in zijn korte broek van de zomer geniet en de laatste paar zonnestralen probeert mee te pakken zitten wij alweer met onze gedachten bij de winter. Want dit jaar word er natuurlijk ook weer een fantastisch mooie wintersport georganiseerd! Net al voorgaande jaren staat er een fantastische wintersport in de planning! Dus wil jij een van de gelukkigen zijn die samen met ons en nog meer dan 150 andere albertianen afreist naar Frankrijk voor de mooiste wintersport van je leven? Hou dan goed de site, mail en de vp in de gaten voor de bekendmaking van de bestemming, de pre-skiparty en de start van de inschrijvingen!

Liefs,Skicie Met Je Muts In De Sneeuw

COMMISSIES

Externe Commissie

Hallo allemaal,

Hier een berichtje van de spiksplinter nieuwe EXTERNE COMMISSIE! Wij zijn in het leven geroepen om de contacten met onze zuster verenigingen aan te halen en de banden te versterken. Albertus is immers niet voor niets een onderdeel van het AHC! Het gehele jaar door gaan wij activiteiten organiseren om er met zijn alle achter te komen wat voor moois de rest van verenigingsland ons als Albertianen te bieden heeft. Wij gaan activiteiten organiseren zoals een inval, een uitval en nog veel meer mooie gekkigheid! Wij laten snel van ons horen!

De Externe Commissie

“Het Allerheiligste jongetje van de klas?”

VAN DE EXTERNECOMMISSIE

Page 14: Editie 1 september 2009

HUISHOUDELIJKE VERGADERINGAgenda HV maandag 5 oktober 2009; aanvang 17.30 uur

HUISHOUDELIJK

14. Discussiepunt: kledingvergoeding15. Behandeling beleid bestuur AiMi - Beleid 2008-2009 - Functiespecifi eke aandachtspunten - Lopende zaken16. Behandeling begroting bestuur AiMi17. Abactiaal eindverslagen18. Décharges19. Verkiezingen, installaties en benoemingen20. Mededelingen21. Rondvraag22. Sluiting

1. Opening 2. Vaststellen agenda3. Notulen 4. Ingekomen stukken 5. Bestuursmededelingen 6. Behandeling Mensaplan7. Update Structuurevaluatiecommissie9. Afrekeningen10. Behandeling beleid AdHoc commissies 11. Behandeling begroting AdHoc commissies12. Behandeling beleid Draaiende Commissies13. Behandeling beleid Commissie van Beheer

Agendapunt 6

Sinds afgelopen jaar is er een mooie mensa gekomen op onze Sociëteit. Om de mensa nog beter te maken is er een plan geschreven.Tijdens dit agendapunt zal het nieuwe plan voor de mensa worden voorgelegd. Het mensaplan is in de VP bijlage te vinden.

Agendapunt 9

De afrekeningen van de DENZ, Fok It, MC, MMC worden behandeld. Deze zijn in te zien op de Albertuswebsite.

Agendapunt 10

Het beleid van de Axie, Bokaal, EJC, MMC, MC en Theatraal wordt behandeld. Deze zijn in te zien op de Albertus-website.

Agendapunt 11

De begroting van de Axie, Externe commissie, Fok It, MAFF, MC, MMC enTheatraal worden behandeld. Deze zijn in te zien op de Albertuswebsite.

Agendapunt 12

Het beleid van de Draaiende Commissies wordt behandeld. Deze zijn in te zien op de Albertuswebsite.

Agendapunt 13

Het beleid van de Commissie van Beheer kunt u vinden in de VP bijlage.

TOELICHTING AGENDA

De Verenigingspost | Pagina 14 | September 2009

Page 15: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 15 | September 2009

HUISHOUDELIJK

Zien we u op de HV van 5 oktober?

Agendapunt 14

Tijdens dit agendapunt is er gelegenheid voor discussie over kledingvergoeding. Kom naar de HV om uw mening ten gehore te brengen!

Agendapunt 15

Het beleid van het bestuur AiMi 2009-2010 is te vinden vanaf pagina 15 in deze VP. De Functiespecifi eke aandachts-punten en de Lopende Zaken van bestuur AiMi vindt u in de VP bijlage.

Agendapunt 16

De begroting van het bestuur AiMi is te vinden in de VP bijlage.

Agendapunt 17

Abactiaal eindverslag van de Inauguratiecommissie, Zomerfeest, Zomerkroeg.

Agendapunt 18

Decharges:

- Met behoud van fi nanciele verantwoordelijkheid: Inauguratiecommissie: Gerda de Jong, Laurens Bos, Maartje Berghuis, Davina de Jonge en Remco Schoe- Zomerfeest: Lilly van Viegen, Saskia Strubbe, Esther Moes, Wenhao Chang, Gerben Bijlholt en Jasper van Maanen- Zomerkroeg: Suzanne van Asten, Robbert-Jan Buitenkamp, Monique Hannink, Niels Noordstar, Hanno Wybren Mook, Elsemiek van Vendeloo, Leonie Nagelmaeker, Erjen Prins en Laura Kranenburg

Agendapunt 19

Installaties:

- Annuarium: Fabian Rijlaarsdam- Externe commissie: Daan Banscó en Robbert Meijering- KasCie: Erik de Jong, Hylke de Haan- MC: Wilco Kuiper, Maike Bosma, Sophie Thijssen, Niels Hinderks, Corine Straver, Jurre de Ruiter, Tom van den Bergen en Hanneke van der Boog- Seniorencommissie: Marieke van der Werff

Benoemingen:

MMC: Thijs Roemaat, Sabine van Dam, Merel van Rooy, Madelon Kroes

Page 16: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 16 | September 2009

Beleid bestuur AiMi 09-10

Objective

De continuïteit van het ledenaantal behouden

De betrokkenheid van de leden vergroten

Overzicht STRATEGIES

1. Strategy Marketing en Public Relations2. Strategy Ledenwerving3. Strategy Introductietijd4. Strategy Transparantie5. Strategy Maatschappelijke Bewustwording en Verbreding6. Strategy Structuurevaluatie7. Strategy Activiteiten8. Strategy Eetcultuur9. Strategy Interne Promotie10. Strategy Vroeg naar de Kroeg11. Strategy Vraagbeleid12. Strategy HV13. Strategy Financieel14. Strategy ‘WIJ-gevoel’15. Strategy Internationalisering16. Strategy Senioren

17. Strategy Representativiteit

Goals

2000 leden na de inauguratie van het jaar 2010

Man/vrouw verhouding (45%/55%) in het inauguratiejaar 2010

Gemiddeld 175 eters per eetavond (op de maandag en de woensdag)

450 individuen die een KvI (Kennisgeving van Interesse) inleveren en daarbij zorgen dat 70% van de beschikbare commissieplekken gevuld wordt door Albertianen die een KvI hebben ingeleverd

800 unieke sociëteitsbezoekers per week

900 unieke inloggers op de website per week

28% van de omzet genereren tussen 21:00 en 24:00 uur.

150 unieke bezoekers per Huishoudelijke Vergadering

Kosten voor de Vereniging als gevolg van sloopgedrag terugbrengen tot €1000 per jaar

Het jaarverslag van het boekjaar ‘09/’10 dient afgerond te zijn

OGSM-MODEL BESTUUR AiMi 2009-2010

Page 17: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 17 | September 2009

Beleid bestuur AiMi 09-10

Strategies

1;2;3

1;2;3

7;8;9;10;14

6;11

5;7;8;9;10;14;15;16;17

4;9;14

5;7;8;9;10;14;17

4;9;12;14

6;14;17

13

Measures

Aantal verzonden contributierekeningen tellen na de inaugura-tie van 2010

Verdeling meten na de inauguratie van 2010

Gemiddeld aantal couverts tellen dat besteld is en verwerkt in het systeem

Aantal KVI’s tellen en het aantal dat actief wordt tellen

Aantal unieke gebruikers tellen in het FRISS systeem

Aantal unieke sitebezoekers tellen bij de provider

De behaalde omzet tellen binnen het FRISS systeem

Het aantal participanten tellen tijdens de HV

De kosten bijhouden van het sloopgedrag door middel van een slooplogboek en daarbij het aantal incidenten tellen

Correct en volledig afgerond jaarverslag

Page 18: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 18 | September 2009

BELEID BESTUUR AiMi 2009-2010

Beleid bestuur AiMi 09-10

Het beleid bestuur AiMi ’09-’10 is evenals voorgaande jaren opgebouwd aan de hand van het, door Boston Consultancy Group ontwikkelde, “Objectives Goals Strategies Measures-model” (verder aan te duiden als OGSM-model). In dit model stelt het bestuur AiMi zich één algehele objective. Deze objective vormt de basis en het eind-doel van het beleid. Om deze objective te bereiken is een tiental meetbare goals opgesteld. Deze goals wil zij aan het eind van het bestuursjaar ’09-’10 bereikt hebben. De goals bouwen onder andere voort op het beleid bestuur AiMi ’08-’09 en het meerjarenplan ’09-’12.Om de goals te realiseren en daarmee de objective te bereiken zijn een aantal verschillende strategies gefor-muleerd. Deze strategies zijn concrete plannen om de goals te bereiken. Om een indruk te krijgen van het effect van deze strategies, zijn er measures opgesteld. Measures bepalen hoe je de goals gaat meten. Aan de hand van deze measures kan men achteraf zien of de gekozen strategies effectief zijn geweest.

De objective

Evenals voorgaande jaren komt de algehele objective van het bestuur AiMi overeen met de objective van het meerjarenplan, in dit geval het meerjarenplan 2009-2012. De objective luidt dan ook als volgt:

‘De continuïteit van het ledenaantal behouden en de betrokkenheid van de leden vergroten’

De Vereniging valt en staat met de betrokkenheid van de leden. Zonder de inspanning van de actieve leden zou Albertus niet voort kunnen bestaan. Met het oog op de verhoogde studiedruk is het van groot belang dat de betrokken ledengroep zo breed mogelijk is, zodat deze de Vereniging kan dragen. De betrokken leden geven naar buiten toe een positief beeld af van de cultuur die binnen Albertus heerst. Dit draagt jaarlijks bij aan het werven van nieuwe leden. Naast het feit dat het essentieel is om een brede groep actieve leden te hebben, is er ook een minimaal aantal leden noodzakelijk voor het voortbestaan van de Vereniging in haar huidige vorm. Om deze basis in stand te houden en daarmee de structuur van de Vereniging, is het wense-lijk om minimaal 300 leden per jaar te inaugureren. Het is voor de Vereniging beter om jaarlijks 400 leden te inaugureren, aangezien dit een betere basis is en de potentie tot een bredere groep actieve leden vormt.

Goals

De goals zijn geformuleerd aan de hand van het S.M.A.R.T. principe. Dit houdt concreet in dat de goals Specifi ek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden zijn. Het zijn de specifi eke resultaten die nodig zijn om de algehele objective te bereiken.

1. 2000 leden na de inauguratie van het jaar 2010.Er is gekozen voor dit aantal zodat de Vereniging in haar huidige vorm kan blijven voort bestaan en in de wensen van haar leden kan blijven voorzien. In de ogen van het bestuur AiMi is 2000 leden een breed

Page 19: Editie 1 september 2009

Beleid bestuur AiMi 09-10

De Verenigingspost | Pagina 19 | September 2009

genoeg draagvlak om hier aan te kunnen voldoen.

2. Man/vrouw verhouding (45%/55%) in het inauguratiejaar 2010.Het is voor de balans binnen de Vereniging van belang dat er een evenwicht bestaat tussen het aantal man-nelijke en vrouwelijke leden. Aangezien de studentenpopulatie in Groningen ook deze verhouding vertoont, acht het bestuur AiMi dit ook een realistische verhouding binnen de Vereniging.

3. Gemiddeld 175 eters per eetavond (op de maandag en de woensdag).In de mensa is geïnvesteerd om een eetcultuur te bewerkstelligen die bijdraagt aan de vier pijlers van onze mission statement. Daarnaast draagt een hoog bezoekersaantal bij aan het vervroegen van de kroegavond.

4. 450 individuen die een KvI (Kennisgeving van Interesse) inleveren en daarbij zorgen dat 70% van de beschikbare commissieplekken gevuld wordt door Albertianen die een KvI hebben ingeleverd.Het KvI systeem is een goede manier om de interesse in een commissie kenbaar te maken en het vergemak-kelijkt het zoeken van commissieleden. Het systeem zorgt ervoor dat alle leden een kans krijgen actief te worden en het draagt daardoor bij aan de zelfontplooiing en betrokkenheid van de leden.

5. 800 unieke sociëteitsbezoekers per week.Het bestuur AiMi ziet het sociëteitsbezoek als een goede indicatie van de betrokkenheid van de leden. Het primaire doel van het sociëteitsbezoek is het creëeren van een gezellige sfeer op de vereniging en het ver-groten van de betrokkenheid van de leden.

6. 900 unieke inloggers op de website per week.De Albertus website is een belangrijk communicatiemiddel voor de Vereniging, waar leden geïnformeerd worden over de gebeurtenissen en de aankomende activiteiten op de Vereniging. Aankomende jaar zal er een nieuwe verenigingswebsite ontwikkeld worden.

7. 28% van de omzet genereren tussen 21:00 en 24:00 uur.In het meerjarenplan 2009-2012 wordt hoog ingezet met het genereren van 35% van de omzet tussen 21:00 en 24:00 uur. Het is in de afgelopen jaren gebleken dat dit percentage moeilijk te realiseren valt. Het bestuur AiMi zal zich gaan focussen op de cultuurverandering die dit mogelijk moet gaan maken. Echter hier zullen meerdere jaren overheen gaan en daarom is bij deze goal gekozen voor een waarde van 28%.

8. 150 unieke bezoekers per Huishoudelijke Vergadering.De Huishoudelijke Vergadering (HV) is het hoogste orgaan binnen de Vereniging, het is voor de besluitvor-ming binnen de Vereniging van groot belang dat het bezoekersaantal toe zal nemen. Daarnaast is het van belang dat er zoveel mogelijk interactie plaats vindt tussen aanwezige leden en zij voldoende kennis van zaken hebben om mee te kunnen discussiëren en besluiten.

9. Kosten voor de Vereniging als gevolg van sloopgedrag terugbrengen tot €1000 per jaar.

Page 20: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 20 | September 2009

Beleid bestuur AiMi 09-10

Afgelopen jaar is er een positieve trend ingezet met betrekking tot het verminderen van de kosten als gevolg van sloopgedrag. Het bestuur AiMi wil deze trend voorzetten en is er daarnaast van overtuigd dat sloopge-drag de sfeer op de Vereniging niet te goede komt. Met betrekking tot het desbetreffende bedrag wordt het bedrag bedoelt dat niet te verhalen valt op degenen verantwoordelijk zijn voor het vernielen van kroegmeu-bilair.

10. Het jaarverslag van het boekjaar ‘09/’10 dient afgerond te zijn.Het is voor de Vereniging belangrijk dat de fi nanciën op orde zijn. Door middel van de afronding van het jaarverslag ten tijde van het einde van het boekjaar wil het bestuur AiMi beleidsmatig de zekerheid creëren dat het daaropvolgende jaar met een correcte beginbalans gestart kan worden.

Strategies

Om de goals te realiseren die in dit beleid zijn vastgesteld heeft het bestuur AiMi zeventien strategies opge-steld.

1. Strategy Marketing en Public Relations

In het verleden is gebleken dat zowel de marketing als de externe promotie een steeds belangrijkere rol zijn gaan spelen met betrekking tot het imago van de Vereniging. Het is de bedoeling dat Albertus een brede naamsbekendheid en een positief imago in de maatschappij heeft. De Marketingcommissie (MC) zal gedu-rende het verenigingsjaar verantwoordelijk zijn voor de marketing van de vereniging. Zij zullen zich vooral gaan focussen op concrete plannen. Vanuit het bestuur AiMi zal de marketing van onze vereniging aange-stuurd worden door het marketingteam bestaande uit de vice-praeses en de assessor. Er zal maandelijks een overleg plaats vinden tussen de praeses van de MC, de vice-praeses, de assessor en wanneer gevraagd de praeses van de KEI-commissie.Aankomend jaar zal extra aandacht uitgaan naar de marketing van Albertus met als doel het creëeren van continuïteit in het marketingbeleid.

Identiteit, doelgroep en positionering van Albertus MagnusDe nadruk komt te liggen op het feit dat Albertus haar identiteit uniform uit moet gaan stralen. Dit zal gebeuren aan de hand van de mission statement en het document “Identiteit, doelgroep en positionering Albertus Magnus”. Dit document is voortgekomen uit drie dagen consultancy van het bedrijf Boer & Croon. Dit zal in het marketingplan worden betrokken en dit plan zal komend jaar door het reeds genoemde mar-ketingteam geëvalueerd en getoetst worden. De Marketingcommissie en KEI-commissie zullen aan de hand van de hierboven genoemde documenten hun beleid uitstippelen.

2. Strategy Ledenwerving

De promotie van Albertus bij middelbare scholierenAlbertus wordt sinds enkele jaren actief onder de aandacht gebracht van middelbare scholieren. Het be-

Page 21: Editie 1 september 2009

Beleid bestuur AiMi 09-10

De Verenigingspost | Pagina 21 | September 2009

stuur AiMi wil dit voortzetten, echter is gebleken dat middelbare scholen niet erg open staan voor promotie van Albertus onder hun scholieren. Volgend jaar zal daarom met de marketingcommissie creatieve ideeën gezocht worden om middelbare scholieren te bereiken. Een voorbeeld is het organiseren van een ‘razende reporterdag’, waarop leerlingen die in de schoolkrantredacties zitten een dag welkom zijn op onze sociëteit. Een ander voorbeeld is één van onze sportactiviteiten (Happy Hockeyday, Soccerhouse of via activiteiten van de TAM) open te stellen voor scholierenteams. Daarnaast kan ook gekeken worden naar promotie via sportclubs bij scholieren thuis. Ook wil het bestuur AiMi het internet meer als communicatiemiddel gaan gebruiken om middelbare scho-lieren te informeren over de mogelijkheden die een Vereniging hun te bieden heeft.

Promotie van Albertus op de Hanze HogeschoolBinnen onze vereniging liggen de verhoudingen momenteel zo dat 80% van onze leden aan de RUG stu-deert en 20% aan de Hanze Hogeschool. De vraag is of er meer studenten van de Hanze Hogeschool tot onze doelgroep behoren en hier meer actievere werving moet plaatsvinden, gelet op het feit dat huidige promotie onder de studenten van de RUG blijft voortbestaan en hier niet onder lijdt. Het bestuur AiMi zal daarom kijken wat eventuele mogelijkheden zijn met betrekking tot promotie op de Hanze Hogeschool.

Promotie van Albertus tijdens de KEI-weekDe KEI-commissie heeft een groot aandeel in het beeld onder nieuwe studenten in de stad en daardoor grote invloed op het aantal aanmeldingen. Het is daarom belangrijk dat het beleid van de KEI-commissie in overeenstemming is met het beleid van het Bestuur AiMi. Tevens is het belangrijk dat het beleid van de KEI-commissie voortborduurt op het beleid van de Marketingcommissie, waarbij de mission statement en het document “Identiteit, doelgroep en positionering Albertus Magnus” als fundering moeten dienen. Er zal getracht worden één uniform beeld van onze vereniging uit te stralen gedurende het hele jaar en KEI-week. Daarnaast zal er met de KEI-commissie aandachtig gezocht moeten worden naar promotiemateriaal dat de kernwaarden van onze vereniging uitdraagt. Het bestuur AiMi wil met de KEI-commissie actief op zoek naar zogezegd ‘speciale’ stunts die de aandacht van KEI-lopers trekken. Het bestuur AiMi zal dan ook kijken of er de mogelijkheid is om meer geld vrij te maken voor dergelijke activeiten tijdens de KEI-week. Ook denk het bestuur AiMi volgend jaar een nog succesvollere KEI-week te draaien door de hele vereniging te betrekken bij het werven van leden. In combinatie met de KEI-commissie zullen hier mogelijkheden voor gezocht worden, bijvoorbeeld meer keilopers in albertushuizen te laten logeren en onder vele leden I AM kleding te verspreiden die tijdens de KEI-week gedragen kan worden.

www.word-lid.nlDeze site is onderdeel van de externe promotie. Hierop zullen potentiële leden de mogelijkheid hebben om in aanraking te komen met Albertus. Het is dus belangrijk dat deze site up-to-date blijft.

3. Strategy Introductietijd

Na de KEI-week bepaalt de introductietijd (IT) in hoeverre de nieuwe lichting betrokken raakt bij de Vereni-ging. Tijdens de IT dienen de leden te allen tijde doordrongen te zijn van de achterliggende gedachte van

Page 22: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 22 | September 2009

Beleid bestuur AiMi 09-10

de IT en de Vereniging. De IT is een krachtig instrument om de nuldejaars bewust te maken van de kern-waarden van Albertus. Alle activiteiten en onderdelen van de IT dienen de nuldejaars aan de Vereniging te binden binnen de daarvoor gestelde periode.

Evaluatie IntroductietijdEr zal dit jaar een grootschalige evaluatie plaats vinden van de Introductietijd. Het bestuur AiMi zal de indeling van de IT en de rollen van de IT-commissies gaan evalueren en kijken welke tijdens de IT een meerwaarde vormen. Hier zal een advies document uit voortkomen die als handleiding zal dienen voor de Permanente Ontvangst Commissie.

4. Strategy Transparantie

Het bestuur AiMi wil ervoor zorgen dat er onder leden duidelijkheid bestaat over het werk dat op het Pandje verricht wordt. Het doel hiervan is het inzicht en vertrouwen in de besluitvorming op de Vereniging vergro-ten.

Transparantie uitvoering beleidDe abactis zal via de verenigingspost, de ledenmail en de website de leden op de hoogte houden van de gebeurtenissen op het Pandje. Daarnaast zal het bestuur AiMi, in overleg met de bokaal vaker stukken in-sturen waarin de leden worden geïnformeerd over het doen en laten op het Pandje. Hierin kunnen bepaalde besluiten worden gemotiveerd of bepaalde situaties zullen worden besproken. Ook zal het bestuur AiMi een blog plaatsen vanaf het moment dat de nieuwe website klaar is.

Transparantie fi nancieelHet automatiseringssysteem op Albertus brengt mogelijkheden met zich mee die op dit moment niet benut worden. Het bestuur AiMi wil op de kroeg een terminal plaatsen waar de leden zelf groepen kunnen aan-maken en zichzelf hier weer uit kunnen verwijderen. Daarnaast moet er op deze terminal de mogelijkheid komen om op een makkelijke manier te kijken hoeveel het desbetreffende lid al geconsumeerd heeft. Tot slot zal er gekeken worden of de mogelijkheid aanwezig is om zelf muurtaps in te kunnen stellen via deze terminal.

De draaiende commissies (DC’s) hebben vaak vragen over hun hoofdelijke omslag aan het eind van het jaar. Het blijkt echter lastig om een duidelijk overzicht te geven gedurende het commissiejaar. Het streven van het bestuur AiMi is om de draaiende commissies elk kwartaal op de hoogte te stellen van hun HO’s en draaiende commissarissen maandelijks een vast bedrag af te laten betalen. Het voordeel hiervan is dat de betreffende commissarissen na hun jaar een lagere schuld bij de Vereniging hebben.

5. Strategy Maatschappelijke Bewustwording en Verbreding

Albertus is in eerste instantie een gezelligheidsvereniging, echter dit betekent niet dat Albertus geen rol

Page 23: Editie 1 september 2009

Beleid bestuur AiMi 09-10

De Verenigingspost | Pagina 23 | September 2009

vervult tegenover haar leden met betrekking tot studie, sport, cultuur en ‘cv-building’. Het bestuur AiMi wil daarom een breed aanbod van activiteiten aan de leden aanbieden die bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke bewustwording.

Participeren in goede doelen door de VerenigingHet bestuur AiMi ziet het belang ervan in voor de Vereniging om actief te blijven participeren in goede doelen. Het participeren in goede doelen geeft de Vereniging goede publiciteit en een goed maatschappelijk imago. Met het oog hierop is een goede doelen commissie opgericht die de acties van onze vereniging gaat coördineren. Zo zullen zij acties in onze vereniging gaan stimuleren om met iedereen samen een beursbe-drag bij elkaar te brengen om een student uit een ontwikkelingsland aan de RUG te laten studeren: het Erik Bleuminkfonds.Ook zullen zij andere incidentele acties organiseren. Te denken valt aan een daklozendiner en een actie voor het glazen huis van 3FM. Zij zullen actief op zoek gaan naar leuke projecten om door onze vereniging te laten ondersteunen. Er is dan ook recentelijk een goede doelen commissie in het leven geroepen.

CabaretHet cabaret op de vereniging is een jaarlijks terugkerende activiteit die altijd druk bezocht wordt door de leden. Het bestuur AiMi zou graag één of meerdere cabaretiers op de Vereniging willen zien optreden. Ook wil het bestuur AiMi wederom deelnemen aan de Uitmarkt Groningen.

PolitiekHet bestuur AiMi heeft ook dit jaar weer als doel een aantal politieke sprekers op Albertus uit te nodigen. Het is altijd een groot succes wanneer een lijsttrekker of invloedrijk politicus op de kroeg komt discussiëren en/of debatteren. Het bestuur AiMi zou ook graag andere bewindslieden op de Vereniging aan het woord willen laten. SportEr zijn binnen Albertus veel leden actief binnen een sportvereniging. Het bestuur AiMi wil de sportvereni-gingen die aan Albertus gebonden zijn blijven steunen. Daarnaast zal het bestuur AiMi onderzoeken welke opties er zijn om nieuwe sportgenootschappen op te richten, een voorbeeld hiervan is het oprichten van een wielrengenootschap.

Albertus jazzbandEr is recentelijk een Albertus jazzband opgericht. De Albertus jazzband is een goed voorbeeld van Albertia-nen die op cultureel vlak initiatief nemen. Het bestuur AiMi wil de jazzband de gelegenheid bieden om zich te ontwikkelen en de band regelmatig op de vereniging laten spelen.

NRKGMHet NRKGM is een genootschap dat bijdraagt aan de zang traditie op de vereniging. Het bestuur AiMi zou in overleg met het NRKGM meerdere liederentafelen willen organiseren en deze onder andere koppelen aan de Magnus partijen en het jaarclub inauguratieweekend.

Page 24: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 24 | September 2009

BedrijvendinersHet bestuur AiMi wil dit jaar de mogelijkheden gaan bekijken met betrekking tot het organiseren van be-drijvendiners op Albertus. Men moet dan denken aan topbedrijven uit verscheidene vakgebieden die op Albertus een activiteit in combinatie met een diner organiseren. Een mogelijkheid om het contact met deze bedrijven te initiëren is via senioren die binnen deze bedrijven een functie vervullen.

AlbertuscongresHet bestuur AiMi wil de kwaliteit van het congres verbeteren en zodanig de bezoekersaantallen verhogen. Op het congres zullen sprekers moeten komen die nog niet te lang senior van Albertus zijn en bezig zijn met het opbouwen van hun maatschappelijk carrière.

6. Strategy Structuurevaluatie

In 2008 is de structuurevaluatie gestart, omdat de toenmalige structuur problemen met zich meebracht. Het is een meerjarenproject dat geleidelijk voor een positieve cultuurverandering moet zorgen. De structuurevaluatiecommissie wordt gevormd door één iemand uit elke DC, iemand uit de CvB en de assessor en de praeses van het bestuur. De commissie komt twee maal per maand bijeen en zorgt ervoor dat bepaalde structuren, activiteiten en tradities binnen de Vereniging tegen het licht worden gehouden. Een frisse kijk op de realiteit is altijd gunstig. Het is van belang dat de huidige structuren kritisch benaderd blij-ven worden. Daarnaast is het voor het bestuur AiMi een goede manier om interactief met de DC’s te com-municeren over de gang van zaken. De voortgang van het ‘struco’ overleg zal elke HV besproken worden. Daarnaast zal de praeses van het bestuur AiMi in samenwerking met de praeses van de Kroegcommissie de indraaiperiode van de Kroegcommissie gaan evalueren met betrekking tot welke gebruiken wel en geen meerwaarde vormen met betrekking tot de indraaiperiode.

7. Strategy Activiteiten

Het is de afgelopen jaren gebleken dat het een uitdaging is om gedurende het jaar de goede hoeveelheid en diversiteit in de activiteiten te kiezen. Het is aan de ene kant met het oog op de toenemende studiedruk niet de bedoeling het activiteitenschema van de leden nog drukker te maken. Aan de andere kant wil het bestuur AiMi de leden wel genoeg leuke activiteiten aanbieden die de Vereniging uniek maken. De assessor heeft dit jaar de jaarplanning zodanig ingedeeld dat er rekening wordt gehouden met tentamenperiodes, maar dat tegelijkertijd alle leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden.

Daarnaast streeft het bestuur AiMi er naar een goede balans vinden tussen de hoeveelheid avonden swing-kroeg en de traditionele kroegavonden. Het is gebleken dat swingkroeg het kroegbezoek aanzienlijk ver-hoogd, echter het bestuur AiMi wil wel het traditionele karakter van de normale kroegavond op Albertus behouden.

Tevens wil het bestuur AiMi draaiende commissies stimuleren om zelf activiteiten te organiseren om het gat tussen het eten en het zingen te vullen. Een voorbeeld hiervan is het vaker uitzenden van voetbal op de

Beleid bestuur AiMi 09-10

Page 25: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 25 | September 2009

kroeg. Voor deze activiteiten zal door de fi scus 1 een speciale initiatievenpot samengesteld worden.

8. Strategy Eetcultuur

Sinds afgelopen jaar is er op Albertus de gelegenheid om te dineren op de Mensa. Het is duidelijk dat de Mensa een grote bijdrage levert aan het bevorderen van de eetcultuur op Albertus.

Eerstejaars voorrechtHet eerstejaars voorrecht is een roulerend systeem om eerstejaars clubs één keer in de maand, te laten eten op de Mensa. Na het petitieweekend zal het plan in werking treden. Het indelen van de jaarclubs zal plaats vinden aan de hand van een roulatie- systeem, zodat jaarclubs steeds in een andere samenstelling van clubs eten op de Mensa. De maandelijkse indeling van jaarclubs zal via verschillende manieren de eerste maandag van de maand bekend worden gemaakt.

Commissie eten op maandagHet is gebleken dat op maandag voornamelijk DC’s op de Mensa eten. Ook dit jaar zal de assessor de AdHoc commissies aanmoedigen om op maandag op de kroeg te komen eten. De CvB zal in samenwerking met de Mensacommissie de avond gestructureerder laten verlopen. Zij zullen zich onder andere focussen op de tafelindeling zodat alle DC’s en AdHoc commissies met hun commissie als geheel aan een tafel kun-nen.

AanwaaistructuurHet bestuur AiMi wil de huidige aanwaaistructuur op de woensdag en de vrijdag behouden ondanks dat af-gelopen jaar is gebleken dat dit complicaties met zich mee brengt, op zowel logistiek als fi nancieel gebied. De procurator zal zich gaan focussen op de problemen die de aanwaaistructuur met zich mee brengt. Voor-op staat het verbeteren van de kwaliteit van het eten, daarnaast zal er gekeken worden of het eten rendabeler gemaakt kan worden.

Mensa evaluatieEr zal om de twee week een mensaoverleg plaatsvinden. Ten eerste het overleg met betrekking tot de keu-ken. Hieraan zullen deelnemen de koks, de CvB en de procurator. Ten tweede het overleg met betrekking tot de Mensa op de FAAM. Hieraan zullen deelnemen de Mensacommissie, de CvB en de procurator.

9. Strategy Interne Promotie

Er zijn binnen Albertus verscheidene communicatiemiddelen om de leden te informeren over de activiteiten die op Albertus plaatsvinden. De activiteitenposters zullen vervangen worden door stickers, behalve de Vierusposter, de IT-poster, de jaarposter en de Kroeglustrumposter. Ook de jaarkalender blijft. De website draagt tevens bij aan de interne promotie.

Beleid bestuur AiMi 09-10

Page 26: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 26 | September 2009

WebsiteVoor Albertus is het belangrijk om een druk bezocht, goed functionerende website te hebben. Steeds meer informatie vanuit de Vereniging wordt gespeeld via de website en het bezoek bevordert de betrokkenheid van de leden. Dit jaar zal er een nieuwe Albertus website worden gebouwd. De basis van deze site zal gemaakt worden door ‘ By Your Site’ en de invulling zal gemaakt worden door de websitecommissie. Beiden onder leiding van de abactis. Het is de bedoeling dat de nieuwe website van allerlei vernieuwde gemakken is voorzien, zoals fora voor clubs, disputen en commissies. Ook willen we dat Albertus gerelateerde sites gelinkt zijn aan de Albertus site, men kan hierbij denken aan de website van de vs AiMi.

LedenmailHet bestuur AiMi streeft ernaar niet vaker dan eens per maand een ledenmail te versturen, zodat er geen overkill aan e-mails komt. De ledenmail is afgelopen jaar van een mooie lay-out voorzien, en deze zal dan ook behouden blijven.

Albertus RadioHet bestuur AiMi zal de mogelijkheden gaan bekijken voor het opzetten van een Albertus Radio. De Albertus Radio zal op de nieuwe Albertus site komen. Tijdens het afgelopen Lustrum was de Lustrumradio een groot succes en het bestuur AiMi denkt dat het instellen van een Albertus radio onder andere kan bijdragen aan het verbeteren van de interne communicatie en de betrokkenheid van leden.

10. Strategy Vroeg naar de Kroeg

In het meerjarenplan 2009-2012 is als doel gesteld dat leden vroeger naar de kroeg moeten komen. Om dit te realiseren zal er geleidelijk een cultuurverandering over meerdere jaren moeten plaats vinden. Echter het bestuur AiMi is er van overtuigd dat een aantal veranderingen ook op korte termijn een positieve tendens op dit gebied met zich mee kunnen brengen.

Eerstejaars voorrechtHet eerstejaars voorrecht zal bijdragen aan de vroeg naar de kroeg strategy. Het doel is dat jaarclubs na het eten op de mensa op de Vereniging blijven. Wanneer het aantal eters op de mensa toeneemt, zal het deel van de leden dat blijft naborrelen ook toenemen.

Wobo en BurrelIn de afgelopen jaren is men de tendens dat de Burrel en met name de Wobo wisselvalliger en minder wor-den bezocht. Het bestuur AiMi wil de borrelsfeer binnen Albertus vergroten door middel van het verbeteren van de voorzieningen die aanwezig zijn op de Vereniging. Zo wil het bestuur meer zitplekken creëren door middel van het aanschaffen meer barkrukken, statafels, tafels en stoelen. Daarnaast wil het bestuur AiMi dat er zowel op de Wobo als de Burrel borrelhappen aanwezig zijn, deze borrelhappen zullen op kosten van de Vereniging komen.

Beleid bestuur AiMi 09-10

Page 27: Editie 1 september 2009

De Verenigingspost | Pagina 27 | September 2009

Opvulling gat tussen eten en zingenHet bestuur AiMi wil in samenwerking met de DC’s activiteiten gaan organiseren om de leden die op de mensa gegeten hebben ook op de Vereniging te houden. Men moet dan denken aan het aanbieden van vaten na het eten, voetbal uitzenden, karaoke, liederentafel en het eerder laten beginnen van grote feesten. Daarnaast wil het bestuur AiMi in samenwerking met de EJC gaan kijken wat het beste moment is om de eerstejaars vaten aan te bieden. Het is namelijk een optie om de vaten aan te bieden na het eten om de leden te motiveren om op de kroeg te blijven of om eerder naar de kroeg te komen.

11. Strategy Vraagbeleid

Om alle leden een kans te geven zichzelf te ontpooien op de Vereniging is het van belang dat het vraagbe-leid gehanteerd blijft. Het is bij het vraagbeleid vooral van belang dat commissies zo divers mogelijk zijn met zo min mogelijk mensen uit dezelfde jaarclubs en disputen. Dit draagt namelijk bij aan een grote groep actieve leden. Leden waarvan een club- of dispuutsgenoot achter de bar staat zullen geneigd zijn de socië-teit vaker te bezoeken.

Kennisgeving van interesseKennisgevingen van interesse (KvI) spelen een belangrijke rol in het scheppen van gelijke kansen voor de leden om te participeren in commissies. Het bestuur AiMi wil dat praesides die een commissie aan het vormen zijn in eerste instantie blijven vragen aan de hand van KvI’s. Daarnaast moet de motivatie die bij een KvI geleverd wordt een belangrijkere rol gaan spelen. De praesides moeten waarde hechten aan de motiva-tie. De assessor zal, in samenwerking met de praeses, de praesides van de DC’s gaan begeleiden met het vormen van de nieuwe commissies.

4e jaars in DC’sAangezien het bestuur AiMi de leden niet wil belemmeren in hun keuze om te participeren in draaiende commissies en vierdejaars leden langer op de Vereniging rondlopen en zij waarschijnlijk beter om kunnen gaan met de verantwoordelijkheid die bij een draaiende commissie komt kijken. Zal het volgend jaar voor vierdejaars leden weer mogelijk zijn om een DC te doen. Dat vierdejaars leden weer in DC’s mogen zal niet de uitzondering op de regel zijn, maar alle praesides van alle DC’s moeten in overleg met de assessor en de praeses een aantal vierdejaars kunnen vragen voor hun commissie.

Kennismakingsgesprek praeses POC en KEI-commissieMet het oog op de belangrijke rol die de POC en de KEI-commissie spelen met betrekking tot de toekomst van Albertus, wil het bestuur AiMi wederom kennismakingsgesprekken gaan voeren met de leden die een KvI inleveren voor de POC en de KEI-commissie. Het gaat hier niet om een sollicitatieprocedure, maar om een oriënterend gesprek waar het bestuur AiMi een indruk wil krijgen van de plannen van de gegadigde kandidaten. Op basis van deze gesprekken kan het bestuur AiMi een betere keuze maken met betrekking tot de functie van praeses van de desbetreffende commissies.

Beleid bestuur AiMi 09-10

Page 28: Editie 1 september 2009

12. Strategy HV

De Huishoudelijke Vergadering (HV) is het hoogste orgaan van de Vereniging en de HV dient vanwege haar rol in de besluitvorming goed bezocht te worden. Echter de afgelopen jaren is gebleken dat het animo om naar de HV te gaan nog niet op het gewenste niveau is. Het bestuur AiMi wil de HV op een aantal manieren aantrekkelijker maken voor haar leden. Ten eerste zullen er wederom duidelijk afspraken gemaakt worden met de Technisch Voorzitter om de vergadering gestructu-reerd en zo effi ciënt mogelijk te laten verlopen. Daarnaast zal er op de website voor elke HV een fi lmpje worden getoond over het discussiepunt van deze HV om de leden te informeren en te prikkelen. Zo vinden zij het wellicht wel de moeite waard om hun me-ning te verkondigen. Om de DC’s te informeren over de onderdelen die behandeld zullen worden in de HV, zal het bestuur AiMi langs de DC’s gaan. Door de informatie die de commissarissen te horen krijgen, zullen zij gestimuleerd worden om naar de HV te gaan en weten ze wat hen te wachten staat. Ook de AdHoc commissies wil bestuur AiMi stimuleren om naar de HV te gaan. Om deze commissies te be-reiken, zal er een AdHoCcie- mail worden gestuurd voor elke HV om de commissies op te roepen aanwezig te zijn bij de HV en het doorgeven van informatie over de HV.

13. Strategy Financieel

De fi nanciële situatie van Albertus is de afgelopen jaren redelijk te noemen. Echter er is altijd ruimte voor verbetering. Het bestuur AiMi ziet op een aantal vlakken mogelijkheden die de Vereniging fi nancieel sterker kunnen maken.

Acquisitiecommissie De afgelopen jaren is de acquisitie binnen de Vereniging de verantwoordelijk geweest van de CvB. Sommi-ge AdHoc commissies waren zelf verantwoordelijk voor een deel van hun acquisitie. Het bestuur AiMi denk dat het niet effectief is om AdHoc commissies dit werk te laten verrichten aangezien zij hier geen ervaring in hebben. Het bestuur AiMi is er van overtuigd dat één acquisitiecommissie beter zal presteren dan diverse AdHoc commissie op het gebied van het binnenhalen van acquisitie. Het bestuur AiMi wil een acquisitiecommissie in het leven roepen, die onder leiding zal vallen van de ac-quisitiecommissarissen van de CvB. Zij zullen samen gaan werken aan de acquisitie doelstellingen die door de CvB opgesteld zijn.

Verhogen liquiditeitAlbertus is op fi nancieel gebied stabiel te noemen, echter de liquiditeit kan verbeterd worden. De liquiditeit wordt gemeten in de vorm van het geld dat ook daadwerkelijk binnen korte tijd voor handen is. De fi scus 1 en de fi scus 2 gaan dit jaar op zoek naar mogelijkheden om de liquiditeit binnen de Vereniging te verhogen.

Beleid bestuur AiMi 09-10

De Verenigingspost | Pagina 28 | September 2009

Page 29: Editie 1 september 2009

14. Strategy “Wij-gevoel”

Vanwege de toenemende studiedruk vanuit de universiteit, een veranderende mentaliteit onder jongeren en daarnaast de drukke de Albertiaanse week, voorziet het bestuur AiMi eventuele problemen met betrekking tot de binding tussen de leden onderling en met de vereniging. Het bestuur AiMi gaat hier komend jaar actief op inspelen met als doel de binding van de eerstejaarsleden te vergroten.Ten eerste zal de introductietijd meer gericht zijn op het uitdragen van de kernwaarden van onze vereniging uitdragen. Alle tijd in de introductietijd moet zo nuttig mogelijk besteed worden om de aankomend eerste-jaars onze vereniging te leren kennen en binden. Het bestuur AiMi zal daarom de introductietijd van het jaar 2009 daarom uitgebreid evalueren.Ten tweede zal het bestuur AiMi activiteiten organiseren die een hoge verbondenheid onder haar deelne-mers stimuleren. Te denken valt aan een inval op andere verenigingen, het gezamenlijk steunen van een goed doel, jaaractiviteiten organiseren en de albertiaanse zangcultuur bevorderen.Ten derde is het bestuur AiMi bezig met het document ‘Zichtbaar betrokken’. Dit document is een interne analyse van de Vereniging, met als doel te functioneren als een handleiding voor het vergroten van de betrokkenheid van de leden.

Camera-protocolHet stelen of vernielen van goederen op de sociëteit draagt allerminst bij aan het saamhorigheidsgevoel op de vereniging. Sinds kort hangen er zowel camera’s rondom het pand als in de garderobe. Het doel van deze camera’s is het in beeld brengen van de daders welke zich schuldig hebben gemaakt aan het wegnemen van goederen, met het oogmerk om deze wederrechterlijk toe te eigenen.Het bestuur AiMi zal bij melding van diefstal, vernieling of andere onregelmatigheden per geval beoorde-len of de inzage van de beelden wenselijk is. Mocht het bestuur AiMi tot het besluit komen dat dit in een bepaalde situatie wenselijk is dan kunnen de betrokken leden samen met een bestuurslid deze beelden gaan bekijken. Voor verdere specifi caties met betrekking tot het camera-protocol verwijs ik u door naar het document “Camera-protocol R.K.S.V. Albertus Magnus”, dat op te vragen is bij de procurator.

15. Strategy Internationalisering

Een trend die zich momenteel voordoet in de studentenwereld is dat steeds meer studenten een bepaalde tijd van hun studie in het buitenland doorbrengen. Het bestuur AiMi denkt dat, ondanks dat het moeilijk is voor Albertus om een rol te kunnen vervullen in de internationalisering, onze vereniging bepaalde kansen moet benutten. Onderzocht zal worden of er een gezamenlijke activiteit met ESN te realiseren valt en er zal wederom geparticipeerd worden in de Internationale week.

Zustervereniging in het buitenlandHet bestuur AiMi wil de mogelijkheid gaan onderzoeken om een verband aan te gaan met een studentenver-eniging in het buitenland. De exacte invulling van dit eventuele verband zal nog nader gedefi nieerd moeten worden. Wellicht kan in de toekomst een uitwisseling tussen beide verenigingen plaatsvinden. In eerste

Beleid bestuur AiMi 09-10

De Verenigingspost | Pagina 29 | September 2009

Page 30: Editie 1 september 2009

instantie zullen dit jaar contacten gelegd worden met diverse ‘nations’ die in Uppsala, Zweden bestaan. Wel-licht kan vervolgens in andere landen ook contact met studentenverenigingen gezocht worden.

16. Strategy Senioren

Albertus is een traditionele Vereniging met een kleurrijk verleden en een hele grote groep senioren. Bij sommige activiteiten gedurende het jaar komt duidelijk naar voren hoe groot en fanatiek de groep senioren van Albertus is. Echter op vele momenten en vlakken is te concluderen dat de band tussen de Vereniging en de senioren niet maximaal wordt benut.

SeniorencommissieHet bestuur AiMi zal een seniorencommissie in het leven roepen om een brug te vormen tussen aan de Vereniging en haar leden en de Vereniging senioren AiMi en haar seniorleden. Het is de bedoeling dat deze commissie nauw gaat samenwerken met de VS AiMi en zich actief bezig gaat houden met het verbeteren van de band tussen senioren en de Vereniging. Ook wil het bestuur AiMi dat de seniorencommissie senio-ren die niet lid zijn van VS AiMi gaat benaderen.

Acquisitie en bedrijvendinersHet bestuur AiMi ziet een mogelijkheid om senioren een grotere rol te laten spelen bij het werven van acquisitie en het organiseren van bedrijvendiners. De acquisitiecommissie zal daarom gaan samenwerken met de seniorencommissie om meer acquisitie binnen te kunnen halen en om bedrijvendiners te kunnen organiseren via senioren.

17. Strategy Representativiteit

Bestuur AiMi wil meer aandacht besteden aan de representativiteit van draaiende commissies, CvB en bestuur AiMi. Deze commissies zijn erg bepalend voor de uitstraling en sfeer op iedere ruimte. De DC’s zijn erg bepalend voor de gezelligheid die op de vereniging heerst. Bestuur AiMi wil DC’s hier bewuster van maken. Daarnaast vormen zij een groot deel van de actieve leden. Hun betrokkenheid bij de vereniging is erg belangrijk.

RepreplanAl jaren worden diverse commissies tegemoet gekomen in de representativiteit die zij uitstralen en de in-spanningen die ze voor de vereniging leveren door middel van een geldbedrag: de ‘repré’. Afgelopen jaar is er een sleutel opgesteld die een verdeling bewerkstelligt aan de hand van inspanning door elke commissie geleverd. Bestuur AiMi zal deze sleutel gebruiken om de repré dit jaar over de commissies te verdelen.

KledingHet bestuur AiMi wil dat DC’s herkenbaar zijn. Daarom zal bestuur AiMi erop toezien dat elke DC duidelijk verschillende kleuren, naam en logo’s heeft. Bestuur AiMi heeft ervoor gekozen DC’s 1 hoofdkleur voor hun kleding te laten kiezen zodat de leden duidelijk onderscheid kunnen maken tussen de DC’s.

Beleid bestuur AiMi 09-10

De Verenigingspost | Pagina 30 | September 2009

Page 31: Editie 1 september 2009

MUTATIES

SENIORENAgmar AltenaAlida WeidenaarAnne den HollanderAnnet de VreeAnouk ter HaarEline BootFloor van den AkkerGerben DijkstraGert-Jan WassinkHilde Marije van Helsdin-genIngeborg MulderIris NijlandJoris ParmentierJuul NederhorstLianne van BeusekomLisette BuismanMarjolein BijlardMartzen SwierstraMichel de KruijfMichiel OosterwechelOscar PhilipsPauline BrummelmanRosalie van LeeuwenVera van ZelmWendy WillemsYasmijn Jarram

BUITENLEDENAndrea DijkstraAnna HendriksenAnne HouwingAnnelies ValkAnne Jet NiermeijerBartek OttoBastiaan SlijpenBram BosjesmanCarolien AbheidenDieuwertje NelissenEvelien BorgmanEvine SlijkhuisJarl van der PloegJeanelle MidavaineJoost BartijnJosine EisingLaurens van der HeijdenLisanne WiggersMaarten KooijmanMaik OttoMarianne RijkeMarieke KeulenNicoline EversRaphael van VeenRenate OverhorstRené MolenaarSimone de JongSven HoekTessa SegersThomas BansbergWilhelmien HoekstraWillemijn Haak

OUD-LIDDieke de BoerSteffen van der Velde

LID-AFDaniel PostmaLucas van den Akker

Lianne van BeusekomLisette BuismanMarjolein BijlardMartzen SwierstraMichel de KruijfMichiel OosterwechelOscar PhilipsPauline BrummelmanRosalie van LeeuwenVera van ZelmWendy WillemsYasmijn Jarram

Carolien AbheidenDieuwertje NelissenEvelien BorgmanEvine SlijkhuisJarl van der PloegJeanelle MidavaineJoost BartijnJosine EisingLaurens van der HeijdenLaurens van der HeijdenLisanne WiggersMaarten KooijmanMaik OttoMarianne RijkeMichiel Oosterwechel

Pauline Brummelman

Marianne RijkeMarieke KeulenNicoline Evers

Toelichting

Senior: u kunt zich aanmelden als senior als u bent afgestu-deerd. Buitenlid: u kunt zich aanmelden als buitenlid als u zes maanden of langer buiten Groningen woont.Oud-lid: als u lid-af wilt worden bij Albertus en u bent langer dan drie jaar lid geweest maar niet afgestudeerd, dan wordt u oud-lid.Lid-af: wilt u lid-af worden bij Albertus en bent u korter dan drie jaar lid geweest? Dan krijgt u de status “lid-af”.

Als u wilt weten wat de betekenis en rechten zijn bij boven-staande statussen, dan kunt u hierover lezen in de statuten van Albertus. Deze vindt u op de Albertuswebsite onder Leden - Re-glementen.

Als u zich senior, buitenlid, oud-lid of lid-af wilt melden, stuur dan een mail naar de abactis: [email protected]

De Verenigingspost | Pagina 31 | September 2009

Page 32: Editie 1 september 2009

AGENDA.OPENINGSTIJDEN

KROEG

Maandag: 17.00 - 21.00 & 23.00 tot sluitDinsdag: 17.00 - 01.00 Woensdag: 17.00 - sluitDonderdag: 22.00 - sluitVrijdag: 22.00 - sluitZondag: 17.00 - 01.00

FAAM

Maandag 22.00 - sluitDinsdag: Elke 1e dinsdag van de maand KLAVERJASAVONDWoensdag: 22.00 - sluitVrijdag: 22.00 - 01.00Zaterdag: 22.00 - sluit

MENSA op maandag, woensdag en vrijdag op de FAAM: 18.30 - 21.30 uur. Bestellen kan tot 20.30 uur.

LEESZAAL Maandag: 19.00 - 01.00 Dinsdag: 19.00 - 01.00Woensdag: 19.00 - sluitDonderdag: 17.00 - 22.00Vrijdag: 17.00 - 22.00Zondag: 19.00 - 22.00

SCHUITMaandag: 23.00 - sluitVrijdag: Eén keer in de twee weken van 22.00 - sluit

KOFFIEElke dag: 12.00-14.00 Dus ook in het weekend!

DAGELIJKS Kasuur op het fi scaat16:00 - 17:30 uu

September ‘09VR 25 sept Schuit

WO 30 sept MAFF bij Albertus

Oktober ‘09MA 5 okt HV1: beleidDI 6 okt SjaarzenbalVR 9 okt SchuitMA 12 okt MagnuspartijMA 19 okt ClubvormingsborrelDO 22 okt/ VR 23 okt VP2 op de deurmatWO 28 okt AHC Carolus feest

November ‘09MA 2 nov HV 2: JaarclubnamenWO 4 nov Axie Themafeest

VR 6 nov t/m ZO 8 nov Petitieweekend

Houd voor de agenda van het komende ver-enigingsjaar de website in de gaten, maar ook je brievenbus, want er is een nieuwe jaarka-lende op komst!

.ACTIVITEITEN

www.albertus.nlwww.word-lid.nl

De Verenigingspost | Pagina 32 | September 2009