Editie 1 2015

32
NUMMER 1 MAART 2015 JAARGANG 21 8 | 20 | 27 | 7 |

description

 

Transcript of Editie 1 2015

Page 1: Editie 1 2015

N U M M E R 1 M A A R T 2 0 1 5 J A A R G A N G 2 1

8 | 20 | 27 |7 |

Page 2: Editie 1 2015

We wensen u veel personeel

Wij leiden personeelszaken in goede banen

Veel personeel geeft ook veel problemen, is een bekende opvatting.

Maar bij HRM Highway denken we daar totaal anders over. Alles

draait om een goed beleid gestoeld op een strak plan, structureel

georganiseerd, met kennis van zaken en met oog voor de belangen

van werkgever en werknemer.

Zo’n personeelsbeleid is niet iets om er even ‘bij te doen’. Denk daar-

om eens aan HRM Highway, voor personeelsbeleid in goede banen.

HRM Highway zorgt dat alles rondom uw personeel tiptop wordt

geregeld, dat u zichzelf geld en zorgen bespaart en dat u veel meer

tijd overhoudt om te ondernemen. We wensen u veel groei toe en

neem van ons aan: veel personeel, geen enkel probleem.

geen enkel probleem

HRM Highway BVTranspolispark

Siriusdreef 17-272132 WT HoofddorpTel. 023 – 751 60 [email protected]

adv-185x268mm-HRM-Highway.indd 1 23-02-15 15:16

Page 3: Editie 1 2015

Nee, beste leden. Geen zorgen: Dick Hulsebosch is niet opgestapt als voorzitter van de vereniging. Hij heeft mij gevraagd om ditmaal het voorwoord te verzorgen. En waarom? Dat leg ik hieronder uit.

In ons vorige magazine heeft Dick al aange-geven bezig te zijn met vernieuwing binnen de vereniging. Eén van de onderdelen die hij daartoe heeft geïnitieerd is een brainstorm met jonge ondernemers. En bij die brainstorm mocht ik ook aanschuiven.

Afgelopen maand zijn wij wederom bijeen geweest om te praten over hetgeen jonge ondernemers graag zien binnen de vereni-ging. Daarbij kwam een aantal interessante punten naar boven. Eén van de punten die genoemd wordt, betreft de zichtbaarheid van de jonge ondernemer. Hoe kan hij zich het best profileren en wat is ervoor nodig om ook in beeld te komen bij enerzijds de meer gevestigde ondernemer – die vaak al een kring van ondernemers om zich heen heeft verzameld – en anderzijds het brede publiek. Juist bij deze vraag lijkt het mij interessant om deze ook te stellen aan die groep ondernemers die al langer gevestigd is en daarmee wellicht vaste aanspreekpunten om zich heen heeft verzameld. Wie weet wat de mix van jonge en gevestigde ondernemers voor nieuwe inzichten en extra spin-off kan genereren?

Ook is overlegd over de wijze van ontmoeten, zowel ten aanzien van jonge ondernemers onder elkaar alsook in bijeenkomsten met alle ondernemers. Vraag is opgeworpen wat voor bijeenkomsten interessant wordt gevonden en in hoeverre een borrel nuttig is.

Einddoel naar mijn mening moet zijn dat iedere ondernemer, jong en gevestigd, het idee moet hebben dat hij bij Ondernemend Hoofddorp op de juiste plek zit om op laagdrempelige wijze nieuwe contacten te leggen en kennis te maken met voor hem of haar interessante mede-ondernemers. Want je moet elkaar immers kennen, om elkaar iets te gunnen!

In dit magazine stelt een aantal leden van de brainstormsessies zich ook aan u voor; mocht u naar aanleiding daarvan gedachten of ideeën hebben die u graag wilt delen, nodig ik u van harte uit om contact met Dick of mij op te nemen.

Michel Nijland

Voorwoord

Tijdens één van onze bijeenkomsten heb ik leden aangeboden het voorwoord te schrijven voor ons magazine. Eén van de deelnemers aan de brainstormgroep jonge leden heeft de handschoen opgepakt. Dit is zijn voorwoord.

Dick Hulsebosch, voorzitter

| 3

Page 4: Editie 1 2015

www.haarlemmermeer.nl

Lisa Snijders, boekverkoper.

Locatie: Libris Boekhandel Stevens, Hoofddorp.

Winkelstadsucces

Hier vieren we dat.Hoofddorp Winkelstad biedt het beste van twee ‘winkelwerelden’.

Een unieke en gevarieerde combinatie van gespecialiseerde, lokale

winkels en boetiekjes tot de grote winkelketens. Een succesformule,

zo blijkt uit recent onderzoek. Bezoekers waarderen het winkelaanbod

met een rapportcijfer 8. Succes vieren boekverkoper Lisa Snijders

en haar collega’s met hun eigen formule: klanten binden door

persoonlijk advies en service. Terecht zijn ze trots op een grote groep

vaste klanten. In 2015 bestaat onze gemeente 160 jaar. Doe mee aan

de grote enquête: 160 jaar Haarlemmermeer. Wat vier jij? en

maak kans op je eigen (bedrijfs)feest.

Hier vieren we dat.Hoofddorp Winkelstad biedt het beste van twee ‘winkelwerelden’.

Page 5: Editie 1 2015

www.haarlemmermeer.nl

Lisa Snijders, boekverkoper.

Locatie: Libris Boekhandel Stevens, Hoofddorp.

Winkelstadsucces

Hier vieren we dat.Hoofddorp Winkelstad biedt het beste van twee ‘winkelwerelden’.

Een unieke en gevarieerde combinatie van gespecialiseerde, lokale

winkels en boetiekjes tot de grote winkelketens. Een succesformule,

zo blijkt uit recent onderzoek. Bezoekers waarderen het winkelaanbod

met een rapportcijfer 8. Succes vieren boekverkoper Lisa Snijders

en haar collega’s met hun eigen formule: klanten binden door

persoonlijk advies en service. Terecht zijn ze trots op een grote groep

vaste klanten. In 2015 bestaat onze gemeente 160 jaar. Doe mee aan

de grote enquête: 160 jaar Haarlemmermeer. Wat vier jij? en

maak kans op je eigen (bedrijfs)feest.

Hier vieren we dat.Hoofddorp Winkelstad biedt het beste van twee ‘winkelwerelden’.

NIEUWS

Alex Turk is striptekenaar en illustrator. Vanuit zijn woning in Rijsenhout werkt hij voor diverse opdrachtgevers. Zijn bekendste strip is Mevrouw de Heks die hij maakte voor onder

ander de gratis krant Metro. Voor Kidsweek, de krant voor basisscholieren, maakt hij inmiddels alweer tien jaar de strip Timo, over het eigenwijze konijn Timo en zijn vrienden. Alex Turk heeft vijf stripboeken op zijn naam staan. Eén van Mevrouw de Heks en vier van Timo. Timo 1 Gefeliciflapstaart! werd in 2008 bekroond met een Stripschappenning voor beste jeugdstripboek. Het boek werd uitgeven door Jean-Marc van Tol, tekenaar van Fokke en Sukke.

l’Hirondelle viert feest15 Jaar geleden, om precies te zijn op 1 Maart 2000, namen Ron en Diana Auer restaurant l’Hirondelle over. Na turbulente jaren binnen de horeca en de toename van horecabedrijven in Hoofddorp en omgeving zijn zij er trots op om hardop te kunnen zeggen dat zij het nog steeds zeer goed doen: Tegen alle verwachtingen in waren de afgelopen vijf jaar de beste jaren!

Door de jaren heen zijn er een aantal aanpassingen en verbouwingen geweest. De meest recente is de uitbreiding van het terras. Het is een soort pleintje geworden. Aan vader en voormalig wethouder Lex Auer de eer om het terras officieel te openen. Dat deed hij door het onthullen van een naambord: het Lex Auerplein!

Tijdens de jubileummaand zijn er leuke acties, zoals een Jubileum Menu met 15% korting. En op zaterdag 21 maart is er een feestavond, opgeluisterd door DJ William. De feestmaand wordt afgesloten met een High Prosecco op zaterdagmiddag 28 maart. Op deze dagen zal er tevens een dagschotel verkrijgbaar zijn voor slechts € 15,00. Maar daarnaast kan natuurlijk ook genoten worden van een à la carte menu.

Nieuw in Haarlemmermeer:

Avis & Van Riel

Avis & Van Riel Advocaten en Mediation is met ingang van 1 januari 2015 opgericht door Justine Avis en Geesje Reitsma-Van Riel, die elkaar hebben leren kennen in 2007 leren kennen bij de organisatie van het Jonge Balie Congres van de Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN). Hierdoor is er een hechte vriendschap ontstaan hetgeen heeft geresul-teerd in de oprichting van een eigen kantoor in Haarlemmermeer.

Avis & Van Riel Advocaten en Mediation is een klein en informeel kantoor dat hoogwaardige

juridische dienstverlening biedt in moeilijke tijden. Justine en Geesje zijn beiden gespeciali-seerd in het Personen- Familie- en Jeugdrecht. Justine houdt zich daarnaast ook bezig met het Strafrecht. Ook kunt u bij Avis & Van Riel Advocaten en Mediation terecht voor media-tion. Geesje is (vFAS) mediator en zij begeleidt partijen bij het maken van onderlinge afspra-ken over de gevolgen van de echtscheiding of beëindiging van de relatie.

Hoofdweg 726 A - 2132 BV Hoofddorpwww.avisvanriel.nl

Justine (l) en Geesje

| 5

Page 6: Editie 1 2015

De nieuwe Passat staat vanaf nu bij ons in de showroom met een vanafprijs van ¤ 30.190 of lease vanaf ¤ 495. Niet alleen is de nieuwe Passat zuiniger en rijker uitgerust dan ooit, hij maakt rijden nog comfortabeler, veiliger en gemakkelijker. Dat hij ook voorop loopt in innovatie blijkt uit zaken als Active Info Display, Car-Net en Trailer Assist. Kom langs voor een kop koffie en een kennismaking met de nieuwe Passat.

Brandstofverbruik Ø 3,9 - 5,4 L/100 km (1L op 25,6 - 18,5 km), CO2-uitstoot Ø 100 - 140 g/km.

Leaseprijs o.b.v. 20.000 km/48 maanden incl. BTW excl. brandstof, leaseprijs is obv de 1.4 TSI 150 pk met vanafprijs ¤ 33.790 voor de Limousine. Getoonde afbeeldingen kunnen meeruitvoeringen bevatten. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. De testmethode heeft niet tot doel het praktijkverbruik nauwkeurig weer te geven. Het praktijkverbruik kan daarmee afwijken. Het daadwerkelijk verbruik van uw auto hangt ook sterk af van uw rijgedrag. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden, zie ook www.hetnieuwerijden.nl voor handige tips om zuiniger te rijden. Volkswagen houdt zich strikt aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Lexpoint B.V.Jacobus Spijkerdreef 4, 2132 PZ HoofddorpTel. 023 - 554 14 55www.lexpoint.nl/[email protected]

De nieuwe Passat. Misschien wel net zo slim als u.de

anderevisie

bouwenop

Alle disciplines onder één dak:• utiliteitsbouw

• woningbouw

• renovatie

Tel: 0297-385100

Regiobouw HaarlemmermeerPostbus 4312130 AK HoofddorpBennebroekerweg 275, Rijsenhout

Freight Terminal 207Schillingweg 58 2153 PL Nieuw-Vennep

T +31 (0) 252 245480

[email protected]

Pakketten versturen?

Vraag het de pakketspecialist van de Haarlemmermeer!

Page 7: Editie 1 2015

Gelukkig komt het voorjaar er weer aan, want de afgelopen maanden hebben we behoorlijk veel regenwater gehad. Dat kan in de tuin voor problemen zorgen omdat er in een relatief korte tijd veel hemelwater valt en de beplanting, de bomen en het gras geen water opnemen. Al het water moet dan via de bodem of het rioolsysteem worden afgevoerd.

En dat is jammer, want regenwater is prima geschikt voor beplanting. De mogelijkheden om hemelwater op te vangen zijn legio. Daarvoor bestaan verschillende methodes waarbij een regenton de meest bekende is. Maar u kunt regenwater ook afkoppelen van het riool en via opvangtanks hergebruiken of via buffering geleidelijk laten afvoeren.

Het betekent zeker niet in alle gevallen dat – zoals op de foto - de hele tuin op de schop moet. Zorg wel dat u er op tijd bij bent.

Onno Kinkel, StukArt Tuinen

Afgelopen maand is voor de transitievergoeding een overgangsregeling getroffen. Aanleiding hiervoor waren vragen vanuit met name de horeca-, recreatie- en tuinbouwsector, waarin veel gebruik wordt gemaakt van seizoenwerkers. De directe werking van de wetgeving met betrekking tot de transitievergoeding, zou (hoge) vergoedingen tot gevolg hebben voor de werkgevers in die branche, terwijl onder de huidige wetgeving helemaal geen vergoeding betaald wordt.

Volgens de huidige ketenregeling moeten tijdelijke arbeidsovereenkomsten bij elkaar worden opgeteld als zij elkaar met tussenpozen van niet meer dan drie maanden opvolgen. Bij een vierde contract, of als de reeks de drie jaar (na 1 juli: twee jaar) passeert, ontstaat er een contract voor onbepaalde tijd. Bij seizoensarbeid wordt in de regel een periode van meer dan drie maanden in acht genomen, zodat geen contracten van onbepaalde tijd ontstaan en geen ontslag-vergoeding verschuldigd is.

Per 1 juli 2015 moet die tussenpoos meer dan zes maanden bedragen. Daarnaast heeft in beginsel iedere werknemer met een dienst-verband dat langer dan twee jaar heeft geduurd en dat wordt beëindigd op initiatief van de werkgever, dan recht op de wettelijke transitievergoeding.

Het overgangsrecht bepaalt dat bij tijdelijke arbeidsovereenkomsten, die gesloten zijn vóór 1 juli 2015 en waarbij een tussenpoos van 3-6 maanden in acht is genomen, geen

arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd is ontstaan. Op dit punt heeft de WWZ dus geen terugwerkende kracht. Voor de berekening van de transitievergoeding geldt dat arbeidsovereenkomsten die elkaar met tussenpozen van ten hoogste zes maanden hebben opgevolgd wel bij elkaar worden opge-teld. Dat geldt ook voor opvolgende tijdelijke arbeidsovereenkomsten, daterend van vóór 1 juli 2015. Dat betekent dat werkgevers ten aanzien van de transitievergoeding wel gecon-fronteerd worden met terugwerkende kracht.

OvergangsregelingDe verwachting is dat werkgevers - om te voorkomen dat zij (hoge) vergoedingen moeten betalen - nieuwe tijdelijke werknemers aan-nemen en de oude laten gaan.

Om dit te voorkomen is in het overgangsrecht bepaald dat alleen arbeidsovereenkomsten met een onderbreking korter dan zes maanden vanaf 1 juli 2012 meetellen voor de transitie-vergoeding. Tijdelijke arbeidsovereenkomsten van vóór 1 juli 2012 tellen mee als de tussen-poos ten hoogste drie maanden was.

Oppassen dus! Waar eerst überhaupt geen aanspraak op een vergoeding kon worden gemaakt, is dat nu wel het geval. Ondanks de beperking van het overgangsrecht kan dit grote financiële gevolgen hebben.

mr. M.J. (Martine) Messink, advocaat SWDV Advocaten

Op 1 juli 2015 treedt de WWZ in

werking. De voornaamste wijzigingen

heeft mijn collega, Jeroen Dikker,

al eerder voor u uiteengezet.

Overgangsregelingtransitievergoeding

Tuintip

| 7

Page 8: Editie 1 2015

Mustafa Tanriverdi. Hij is de enige

ambtenaar wiens bureau niet in

het Raadhuis staat, maar op de

6e verdieping van de Zuidtoren.

Zijn werk bestaat uit het verkopen

van de regio: arbeidsplaatsen

én business. En dat lukt hem

-samen met zijn team- heel aardig,

want vorig jaar hebben zich in

Haarlemmermeer 25 nieuwe

internationale bedrijven gevestigd.

“Je moet niet alleen naar het aantal nieuwe bedrijven kijken”, stelt Mustafa. “Het behou-den van de hier al gevestigde bedrijven is minstens zo belangrijk. Neem bijvoorbeeld Alcatel-Lucent, de Franse bouwer van tele-communicatieapparatuur. Drie jaar geleden kwamen zij naar Hoofddorp en betrokken een oud pand. Op dat moment met energielabel G!

Maar oude panden kun je moderniseren en nu heeft het pand energielabel A/B. Alcatel-Lucent leverde 450 nieuwe arbeidsplaatsen op. Maar datzelfde geldt voor Crocs. Die verhuis-den van Scheveningen naar Hoofddorp. Ook naar een relatief oud pand en ook dat resulteerde in extra arbeidsplaat-sen. Plantronics, al heel lang hier gevestigd, gaat nieuw bouwen op Beukenhorst-Zuid. Datzelfde deed al Bluewater. In februari werd het nieuwe kantoor van Fluor officieel geopend. Steeds meer bedrijven kiezen voor Haarlemmermeer. Dat was in het verleden nog wel anders.

Men kwam aan op Schiphol en verdween naar Amsterdam. We zagen ze nooit meer terug. Inmiddels heeft Haarlemmermeer zich zodanig ontwikkeld dat men niet meer om ons heen kan. Onze vierkante meter prijs is aanzienlijk lager dan in Frankfurt, London of Parijs.Verder hebben wij hooggeschoold personeel. Wij zijn meertalig en een bijzonder gastvrij volkje…”

Zuidtoren als marketinghuis‘Director Foreign Investments’ staat op het visitekaartje van Mustafa. Geen Gemeente Haarlemmermeer, maar Amsterdam Busi-ness. Een club die een aantal jaren geleden

is opgericht om zo veel mogelijk interna-tionale bedrijven naar de

metropoolregio – de gemeentes Amster-dam, Amstelveen, Haarlemmermeer

en Almere – te halen. Bedrijven die de stap

gezet hebben, worden ondersteund bij het opzetten en uitbreiden van hun bedrijfs-activiteiten. “Een prachtige club om voor te werken”, vervolgt Mustafa. “Oorspronkelijk kom ik uit de IT-sector, maar ik heb veel met

overheden gewerkt. In 2008 werd in gevraagd voor deze job. Ik heb eerst een half jaar in Amsterdam gezeten en heb toen zelf de afdeling Haarlemmermeer opgestart. Inherent aan mijn werk is het wegwerken van de leegstand in de polder. Tijdens een gesprek met Achmea over de leegstand in de Zuidtoren, heb ik afgesproken daar kantoor te gaan houden.We hadden hier in Haarlemmermeer ook echt een ‘marketinghuis’ nodig. In het WTC Amsterdam hebben we een prachtige board-room, maar de partijen die zich in Haarlem-mermeer willen vestigen, heb ik toch liever hier. Vanuit de Zuidtoren kan ik nu eenmaal veel beter de polder verkopen dan vanuit een spreekkamer in het Raadhuis. We hebben nu eenmaal een display functie nodig en de Zuidtoren is daar bijzonder geschikt voor. Ik begon op de 17e verdieping. Prachtig, maar die ruimte werd verhuurd. Vervolgens kwam ik terecht op de 10e verdieping;’ maar ook daar kwam een huurder voor. Nu ben ik aangeland op de 6e verdieping. Ik heb de ruimte ingericht met spullen van voormalige huurders. Je hebt hier een waanzinnig uitzicht over de polder en op Beukenhorst-Zuid, ons paradepaardje. Mensen die hier komen zijn ook altijd onder de indruk.”

Airport City? Dat zijn wij…

“Je moet constant de match maken, ontmoeten en verbinden.

Maar vooral niet jagen.”

8 |

Page 9: Editie 1 2015

Internationale schoolMet het hele team werden vorig jaar 139 nieuwe internationale bedrijven naar de regio gehaald. Bijna de helft van het aantal nieuwe vestigingen komt uit Noord-Amerika. Zoals Staples Office Center, dat haar hoofdkantoor met 200 arbeidsplaatsen van Boston naar Amsterdam verplaatste en medisch

technologiebedrijf Stryker dat naast een Euro-pees hoofdkantoor ook een opleidingscentrum opende. “Van de 139 bedrijven hebben wij er 101 één op één begeleid”, gaat Mustafa verder. “Zodra de match er is koppel ik de specialisten aan de nieuwe investeerders, denk aan Housing agency’s, tax accountants, makelaars,

werving en selectie bureaus. En natuurlijk ook aan de Haarlemmermeerse hotels en restaurants. Het afgelopen jaar zijn daardoor

1.300 directe banen gecreëerd. Dat moet en kan nog meer

worden. Maar je moet het ‘product’ blijven promoten. Daarom ben ik

veel op reis. Samen met de burgemeester en

wethouders hebben we destijds Haarlemmer-meer geprofileerd als de economische motor

tussen Rotterdam en Amsterdam. Wij zijn de belangrijkste schakel. Airport City? Dat zijn wij. In maart ga ik weer naar het MIPIM, de internationale vastgoedbeurs in Cannes, in april naar Brazilië, in mei naar Japan, in juni naar Turkije en daarna weer door naar China. Om te benchmarken. Je moet constant

de match maken, ontmoeten en verbinden. Maar vooral niet jagen. Natuurlijk hebben we een prachtige regio, maar mijn hart ligt bij Haarlemmermeer. Ik geloof ook echt in de polder, waar we nog zo veel mogelijk-heden hebben. De ambitie van Haarlemmer-meer is een internationale school. Die is er wel in Amstelveen, Almere en Amsterdam. Het zou geweldig zijn als er ook een internationale school komt in Haarlemmer-meer. En ook gerechtvaardigd, want er werken meer dan 8.000 expats in Haarlemmermeer.”

Stabiel in de top-10“Amsterdam Internet Exchange is het grootste internetknooppunt ter wereld. Daarom is Nederland voor veel bedrijven ook zo belangrijk. Alle social media bedrijven zijn gevestigd in Dublin. De eerste jaren betalen ze daar geen belasting en daarna slechts 12,5 procent. Dat doen wij niet. Bij ons is de taks nog steeds tussen de 20 en 25 procent. Maar we staan stabiel in de top-10 van meest concurrerende economieën. We zijn dus nog steeds aantrek-kelijk. En we zijn ook nog steeds goedkoop.

Veel nieuwe opkomende economieën investe-ren graag in Europa en met name in Neder-land, denk aan de Brick landen, Brazilie, China, India en Rusland. Maar ook de Europese landen zoals Engeland, Duitsland en Frankrijk hebben weer hun pijlen op Nederland gericht.

Steeds meer bedrijven kiezen voor onze regio vanwege de internationaal georiënteerde zakelijke dienstverleners, de fysieke en digitale bereikbaarheid en de sterke prijs/kwaliteit verhouding. Haarlemmermeer doet het al goed bij het aantrekken van internationale bedrijven. Nu is het zaak dat we deze bijzondere positie kunnen behouden.

Want dat is belangrijk, het levert veel op. Ook voor de lokale ondernemers.”

Mustafa Tanriverdi: “Wij zijn meertalig en een

bijzonder gastvrij volkje.”

Het nieuwe pand van Fluor was voor de officiële opening op 19 maart prachtig ‘ingepakt’.

“Met het team werden vorig jaar 139 nieuwe internationale bedrijven naar

de regio gehaald.”

| 9

Page 10: Editie 1 2015

Amersfoort

Arnhem

Ede

Hoofddorp

Nieuwegein

Kom verder met een goede sparringpartner

Opaallaan 1208, 2132 LN HoofddorpT (023) 562 62 48

Als ondernemer wil je verder komen. Je bedrijf laten groeien, nog betere producten maken, processen beter onder controle krijgen... Het is een sport om het steeds beter te doen. En net als in de sport heb je van tijd tot tijd behoefte aan een sparring partner: een trainer, een coach of gewoon een andere sporter die een stukje met je meeloopt. Zo’n sparring partner is CROP. Professionele en ervaren registeraccountants en belastingadviseurs, die het klappen van de zweep kennen. Die zelf ondernemer zijn, net als u. Die weten wat u bezighoudt en die samen met u verder willen komen.

Opaallaan 22-26 • 2132 XT Hoofddorp Tel. 023 - 554 38 38 • [email protected]

Mazda. Al 35 jaar ons visitekaartje.

ZO VINDT U NIEUWE KLANTEN

Met MultiCopy komt u weer tot groei.

IEDER BEDRIJF EN ELKE ORGANISATIE ZOEKT NIEUWE RELATIES. JUIST NU ER WEER VOLOP KANSEN VOOR GROEI ZIJN, IS HET BELANGRIJK OM EXTRA KLANTEN TE VINDEN.

MultiCopy | The Communication Company helpt u daarbij. Met verrassende oplossingen die u misschien niet meteen van ons gewend bent. Wij gaan ver om u te helpen groeien. In een tijd dat kansen gepakt kunnen worden!

Robijnlaan 5, 2132 WX Hoofddorp023-557 08 35, [email protected]

www.multicopy.nl/hoofddorp

Page 11: Editie 1 2015

Uw huis, onze expertise. Dat is de slogan van een aantal leden van Ondernemend Hoofddorp die al eerder een gezamenlijke ‘alles onder één dak op het gebied van wonen’ bijeenkomst organiseerden.

Op 2de Paasdag – maandag 6 april - bent u van harte welkom op hun vierde wooninspiratiedag. Op deze dag kunt u zich geheel vrijblijvend laten informeren en adviseren over het realiseren van uw woonwensen. Een architect, tuinontwerper, woninginrichter, makelaar, notaris en financieel adviseur staan voor u

klaar met inspirerende adviezen. Loop tussen 12 uur en 16 uur binnen bij de showroom van Master Totaalinrichting aan de Dirk Storklaan 65 in Hoofddorp. Ook is het mogelijk om vooraf een afspraak te maken met één van de adviseurs.

Neem gerust uw kinderen mee; voor hen is er professionele opvang geregeld. Kom naar de wooninspira-tiedag en maak uw dromen waar!Natuurlijk staan alle gegevens ook op de speciale website www.wooninspiratiedag.nl

vlnr: Erik van den Brink en Paul Israel, Jasper van Rijn, Bas Wassenberg en Onno Kinkel

Vierde wooninspiratiedag belooft weer heel wat moois Hebt u iets te melden?

Meld het ons!

Meld het ons! Zowel in Ondernemend Hoofddorp Magazine als op onze website is plaats voor berichten over en vanuit onze leden. Op de website is in de rubriek Vraag en Aanbod tevens plaats om een korte annonce te plaatsen, ook weer exclusief voor leden van Ondernemend Hoofddorp.

En heeft u een meer commerciële mededeling? Dan is adverteren in dit magazine dé uitgelezen kans om uw boodschap onder de aandacht van circa duizend ondernemers in Haarlemmermeer te brengen!

Want: je moet elkaar kennen om elkaar iets te gunnen!

Voor redactie en website: Anneke Copier - T 023 56 225 00E [email protected] Voor adverteren:Bertine Schröder - T 023 557 0774E [email protected]

Nieuwe vestigings- manager?

Verbouwing afgerond?

Leukeactiedagen?

Interessantekennisbijeen-

komst?

Nieuw project

gerealiseerd?

Speciaalaanbod voor uw mede-leden?

ONZE KOMENDE ACTIVITEITEN (onder voorbehoud)

Info en aanmelden: www.ondernemendhoofddorp.nl

15 + 16 april B2B Bedrijvencontactdagen

30 april Jaarvergadering

20 mei Bedrijvenvoetbaltoernooi

10 juli Borrel kortebaandraverij

| 11

Page 12: Editie 1 2015

Boslaan 72132 RJ Hoofddorptel. 023 - 562 46 28fax 023 - 562 26 08

Keuken geopend:

Lunchma t/m vrij11.00-15.00 uur

Diner 7 avonden17.00-22.00 uur

De mooiste locatie van Hoofddorp www.lhirondelle.nl

Page 13: Editie 1 2015

Fluor is een van ‘s werelds meest toonaan-gevende, beursgenoteerde bedrijven op het gebied van engineering, procurement, construc-tie, maintenance en projectmanagement en infrastructuur. Het bedrijf ontwikkelt industriële bouwwerken, zoals raffinaderijen en chemie-fabrieken, over de hele wereld. Waarom heeft men gekozen voor nieuwbouw in Hoofddorp?

“Ons gebouw in Schalkwijk was gewoon op”, begint Marc van Heyningen, algemeen directeur van Fluor in Nederland te vertellen. “Alle instal-laties waren verouderd en er was een enorme verbouwing nodig om dat allemaal weer op orde te krijgen. Dan moet je een keus maken. Of verbouwen of iets heel anders. We hebben eerst gekeken of we elders in een bestaand pand terecht konden. Daarvoor hebben we ook twee panden in Haarlemmermeer bekeken. Maar 1.000 werkplekken raak je niet zo maar kwijt en ook onze projectvloeren konden we nergens in een bestaand pand realiseren. Het werd dus nieuwbouw. Ook daarvoor hebben we een aantal locaties bezocht. Beukenhorst-Zuid sprong er direct al uit. Een mooi opgezet en duurzaam bedrijvenpark met uitstekende verbindingen zowel over de weg als met het openbaar vervoer. En waar wij graag wilden bouwen, kon de gemeente nog leveren. De eerste paal is in augustus 2013 de grond in

gegaan en afgelopen kerst zijn we verhuisd. En het is een prachtig en bijzonder duurzaam pand geworden. Een bijzonder fijne plek om te werken.”

Fluor is in 1910 ontstaan als een klein bouw-bedrijf in Californië. De familie Fluor speciali-seerde zich in het aanleggen van koeltorens in de Verenigde Staten. Na de tweede Wereldoor-log groeide het bedrijf snel met het bouwen van olie en gas installaties in het Midden-Oosten en zij waren Saoedi Arabië behulpzaam met het ontwikkelen van olievelden. Maar ook Europa was belangrijk. Daarom werd in 1959 in Haarlem het tekenbureau Schuytvlot overge-nomen en is Fluor Nederland een feit. Sinds de oprichting in Nederland heeft Fluor diverse projecten uitgevoerd in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Bovendien is Fluor Nederland een gevestigde naam in de energie en chemica-liën markten van deze regio’s. Zo wordt op het moment volop gewerkt aan nieuwbouw van verschillende raffinaderijen in West Europa en het Midden Oosten. Ook wordt er in dezelfde regio gewerkt aan installaties voor de chemi-sche industrie. “Natuurlijk zijn wij geen familiebedrijf meer”, vertelt Marc verder. Al sinds 1950 zijn wij een beursgenoteerde onderneming. Door de jaren

heen is ook de Nederlandse organisatie enorm gegroeid. Dat is mede te danken aan de goede technische opleidingen in Nederland. Totaal werken er bij Fluor zo’n 40.000 mensen. In Hoofddorp heeft Fluor 650 vaste medewer-kers en nog zo’n 150 tijdelijke krachten. Een flink deel van het personeelsbestand komt uit het buitenland. Daarnaast werken ook teams van onze klanten in ons kantoor. We hebben er nu bijvoorbeeld 150 in huis. Zij werken, samen met de mensen van Fluor in grote projectteams aan complexe projecten. Vandaar ook de noodzaak van de open project-vloeren. Meestal blijven zij ongeveer een jaar in Nederland. Een goede bereikbaarheid en een prettige internationale leefomgeving was voor ons dus ook belangrijk.

Op de projecten wordt ook veel samengewerkt met de andere Fluor kantoren. Er wordt met name veel detail ontwerp werk gedaan samen met onze kantoren in Azië. Ik heb daar ook vier jaar mogen werken en dat was zeer plezierig. De mensen daar zijn goed opgeleid, enorm gemotiveerd en bereid om verder te leren. En aanzienlijk goedkoper, ook niet onbelangrijk. En, er wordt natuurlijk door iedereen erg veel gereisd, naar bouwplaatsen, naar leveranciers, klanten en naar onderaannemers. Met Schiphol om de hoek gaat dat erg gemakkelijk ”

Fluor: Welkom in Hoofddorp!

Marc van Heyningen,algemeen directeur van Fluor.

Op Beukenhorst-Zuid is medio februari het nieuwe pand van Fluor officieel geopend. In het BREEAM-gecertificeerde gebouw, met een oppervlakte van 20.000 m2, is plaats voor 1.000 medewerkers.

Het pand is ontworpen door het Amsterdamse Architectenbureau Paul de Ruiter.

| 13

Page 14: Editie 1 2015

PKF Wallast nodigt u uit voor het Welkom op Schiphol Event van 23 maart 2015

Amsterdam

Beechavenue 78-80, Schiphol-Rijk

Postbus 74681, 1070 BR Amsterdam

T. +31 (0) 20 653 18 12

F. +31 (0) 20 653 18 47

www.pkfwallast.nl

www.welkomopschiphol.nl

[email protected]

Twitter: #schipholwelkom

Meldt u aan op www.welkomopschiphol.nlwww.eventcenterfokker.nl

Boeken? Bel 023 561 78 58 of mail [email protected]

Boek nú uw event en krijg de BUBBELS GRATIS!

Event Center Fokker

2014-005-021 WT_EC-FOKKER_Adv_2_Mag_90x66mm_Bubbels.indd 1 20-11-14 15:40

Delano HillStudio mede-eigenaar

Fit20 HoofddorpTranspolis06 - 46 17 44 40

[email protected]

Nu bij Truckland:

De Nieuwe Fiat DoblòA Better Way To Work

Meer functionaliteit, Meer prestaties, Meer waar voor uw geld

Vanaf €10.400,-*

• Almere

• Amsterdam

• Heerhugowaard

• Schiphol

• Velsen-Noord

• Wognum

• Zaanstad

* vraag naar de voorwaardenW W W .T R U C K L A N D . N L

0 2 0 - 5 8 5 1 2 3 4

TRUCKLAND NOORD-HOLLANDFolkstoneweg 71118 LM SCHIPHOL

WWW.TRUCKLAND.NL020-5851234

HARTEGRINK EN KLOMP B.V.Opaallaan 22-262132 XT Hoofddorp

WWW.H-KLOMP.NL023-5543838

Page 15: Editie 1 2015

‘Zeg, watdoe jijeigenlijk?’

Er zal die avond nog maar weinig ‘Gelukkig Nieuwjaar’ zijn gezegd. Het nieuwe jaar was immers al weer 26 dagen oud. Maar de traditie van de Nieuwjaarsreceptie op de laatste maandag van januari was weer een succes. Heel veel leden wisten de weg te vinden naar Papa’s Beachhouse, waar ook dit jaar weer de bijeenkomst plaatsvond.

De slogan ‘je moet elkaar kennen om elkaar iets te gunnen’ werd op verschillende manieren gebruikt. Bijvoorbeeld met de naambadges. Extreem grote exemplaren met uitsluitend de voor- en achternaam ingelijst. Het idee hierachter was dat mensen dan toch sneller vragen ‘zeg, wat doe jij eigenlijk’? Op die manier werd dan contact gelegd. En dat werkte. Maar eigenlijk ook weer niet, want de meeste leden kennen elkaar…

De eerste bijeenkomstin het nieuwe jaar wasmet zo’n 180 gastenbijzonder gezellig.

Geen toespraakvan voorzitterDick Hulsebosch,maar een gezamenlijke toast op het nieuwe jaar.

Caby van Bodegraven en Jan-Leo Oostman: zij hoefden zich niet aan elkaar voor te stellen.

De fotografe van Vipshotsmaakte plaatjes ‘om in te lijsten’.

Carina Eikenboom, Brenda de Jong en Maaike Klomp kennen elkaar ook.

Siem van der Graaf en Diana Auer brengen een toast uit op het nieuwe jaar.

Ellen de Vries en Maaike Verstratenhadden het best naar hun zin.

Ook voormalig wethouder Arthur van Dijk was present, evenals Leo Claus en zijn zoon Alexander.

Met dank aan Papa’s Beach House

die als verrassing nog een heerlijk buffet

hadden klaargezet.

Advocate Anna Paternotte en bankierNicole Broersma waren ook van de partij.

Ook deze heren hoef je niet meer aan elkaar voor te stellen: Almar Bouwman, Patrick Hoeke en Paul Israel.

Zoals te doen gebruikelijk bij Ondernemend Hoofddorp bleef het nog lang gezellig.

| 15

Page 16: Editie 1 2015

Jonge meedenkers in beeld

Laura Barens - EnthousiasmeerIk help jouw organisatie bij de ontwikke-ling van marketing- en communicatie-strategieën en voer deze voor je uit. Ik enthousiasmeer je klanten om (meer) zaken met je te doen en motiveer je medewerkers om net dat stapje extra te zetten. Of het nu gaat om de positione-ring van je bedrijf, het optimaliseren van je productaanbod, online communicatie, vragen over distributie of de organisatie van een evenement, je bent bij mij aan het juiste adres. Mijn jarenlange ervaring en grote netwerk met professionele partners zorgen ervoor dat ik altijd een passende oplossing voor je vind.

Remco van Musscher - belevingsmarketeer en eigenaar van Orange MonkeyGeboren en getogen in Haarlem en sinds een jaar actief in Hoofddorp in verband met een opdracht. Namelijk het opzetten van een bedrijfsverzamelgebouw op de Parklaan, onder de naam ZESTIG BIJ ZESTIG. Waar we een creatieve omgeving creëren met frisse kleuren. Daarnaast ben ik voorzitter van Young MKB Haarlem en vind ik het heerlijk om regelmatig de hardloopschoe-nen aan te trekken of met mijn vriendin de bankjes in de zon op te zoeken. Van Ondernemend Hoofddorp ben ik lid geworden om met leuke nieuwe mensen in contact te komen. Maar ook om te inspireren en geïnspireerd te worden.

Marnix Bakker - uitgever en directeur van: MWorksMedia, uitgever van Sport&Life en 433 Magazine Geboren en getogen in Hoofddorp. In ondernemend Haarlemmermeer breng ik als een bruggenbouwer graag (zelfstandige) ondernemers bij elkaar. Mijn hobby’s zijn sporten en ondernemen. Ik omschrijf mijzelf als creatief, ondernemend en initiatiefrijk. Mooi voorbeeld daarvan is de glossy Sport&Life! waarin aandacht wordt besteed aan top- en breedtesport en diverse (sportieve) leefstijlen in Haarlemmermeer. Een ander voorbeeld is 433 Voetbalmagazine. Gestart eind 2013 naar aanleiding van het convenant ‘Zonder respect geen voetbal’. We zijn al weer nummer drie van het tweede jaar aan het afronden.

Daan Robert Kempe - verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van Benelite BenzinestationsGeboren en getogen in Hoofddorp. Ondernemer, getrouwd en vader van twee zoons. Mijn opa en vader hebben het bedrijf Benelite Ben-zinestations in 1975 opgericht in Hoofddorp en als derde generatie binnen het familiebedrijf ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Inmiddels zijn wij uitgegroeid van oliehandel tot een bedrijf wat brandstof levert, waar men auto’s kan wassen en sinds vorig jaar kan men ook bij ons terecht voor de lunch of een ander eetmoment van de dag in onze vernieuwde winkel genaamd DeBroodjesshop.

Joeri Loman - werkzaam bij HeadFirstDagelijks ben ik in gesprek met organisaties die op een flexibele manier gebruik willen maken van kennis. HeadFirst verbindt kennis van zelfstandig professionals en niche-leve-ranciers rechtstreeks aan MKB, middelgrote en grote opdrachtgevers. Daarbij hechten wij alle risico’s die gepaard gaan met externe inhuur af en dragen we zorg voor de administratieve afhandeling. Daarnaast ben ik lid van Rotaract Haarlemmermeer, een jongerenorganisatie die zich op verschillende manieren inzet voor maatschappelijke doelen. Op dit moment verko-pen wij lootjes voor een loterij ten behoeve van een project voor zieke kinderen van het Spaarne Ziekenhuis.

16 |

Page 17: Editie 1 2015

Een aantal jonge ondernemers heeft in de brainstormbijeenkomst aangegeven dat ook zij wel eens in beeld willen zijn. Op deze pagina stellen zij zich aan u voor.

Remco van Staveren - distributeur Ritmo Mundo en ReflexUit mijn liefde en interesse in horloges heb ik de kans gehad om zelf distribiteur te worden. Na het zien van mijn merken, Ritmo Mundo en Reflex, heb ik contact gezocht met het hoofdkantoor en alles was rond in 5 maanden! Mijn achtergrond ligt op het gebied van beveiliging en ICT. Een groot verschil maar een veel geleerd. Ik woon sinds 2 jaar in Hoofddorp maar ik ben en blijf een Venneper. Naast Ondernemend Hoofddorp ben ik ook lid van JCI Haarlemmermeer, beter bekent als de junior kamer en geef ik hondentraining bij Airsport Kynologenclub in Hoofddorp.

Rick van Viersen - advocaat en partner bij Siek-man & Stassen Advocaten en Belastingadviseurs. Mijn praktijk richt zich met name op ondernemers. Ik sta hen bij op verschillende rechtsgebieden, maar vooral op het gebied van het arbeidsrecht en contractenrecht. De ervaring leert dat ondernemers willen ondernemen en zich niet druk willen maken om juridische zaken. Daar zorg ik proactief voor. Ik stel contracten op, houd mijn cliënten op de hoogte van gewijzigde wet- en regelgeving en voer onderhandelin-gen namens hen. Tot slot sta ik mijn cliënten met regelmaat bij in de rechtszaal. Ik heb daarbij maar één doel voor ogen; ik wil het beste resultaat voor mijn cliënten bereiken!

Justa van Bergen Voor mij is er niks heerlijkers dan fotograferen. Ik denk in beelden en maak graag goede beelden voor ondernemers waar ze zich in herkennen en zich goed mee kunnen presenteren. Het liefst werk ik binnen een kader om vervolgens daarbinnen zo creatief mogelijk te zijn. Bijvoorbeeld met beelden voor een website die het verhaal van de ondernemer ondersteunen of dragen. We gaan dan samen per pagina te kijken hoe we deze website onderscheidend kunnen maken via beeld, zonder de doelen en het karakter van het bedrijf uit het oog te verliezen. Ik ben een echte vakvrouw met passie en dat zie je terug in mijn beelden!

Michel Nijland - fiscaal jurist en eigenaar van M. Nijland Belastingadvies B.V. In mijn dagelijkse werk verstrek ik belastingadvies aan onder andere de directeur-grootaandeelhouder en zijn vennootschappen. Daarbij is het erg uitdagend om ook op strategisch niveau mee te denken, zeker waar een aanpassing in de bedrijfsstructuur ter sprake komt. Daarnaast ben ik vicevoorzitter van JCI Haarlemmermeer. Binnen deze organisatie houden we ons onder andere bezig met persoonlijke ontwikkeling en goed-doelprojecten. Ik ben getrouwd en trotse vader van een zoon van 17 maanden. In mijn vrije tijd probeer ik regelmatig tijd in te ruimen voor een rondje golf, tennis of varen met vrienden.

Marieke van Meene - PippaloentjeVoor mij betekent ondernemen: avontuur, uitdaging en uit je comfortzone stappen. Ik stortte mij drie jaar geleden vol enthousiasme in het opzetten van een webwinkel met kraam- en naamcadeaus. Pippaloentje.nl is echt vanuit passie geboren. Ik vind persoonlijke service en snelle levering heel belangrijk. Ik wil de ver-wachtingen van een klant niet waarmaken - daar gaan ze immers al vanuit - ik wil hun verwachtingen overtreffen. Naast mijn passie kan ik ook mijn creativiteit goed kwijt in het ondernemen, zowel in de webshop als in de producten. Verder: gedreven, enthousiast, creatief, ondernemend en reislustig!

(Fot

ogra

af: J

esse

Kra

al)

Ronald Knuit - 24People Uit-zendbureauNa 20 jaar in het autovak te heb-ben gewerkt, van verkoper tot be-

drijfsleider tot eigen bedrijf, heb ik twee jaar geleden de overstap gemaakt naar de uitzend- en W&S-branche als franchisene-mer bij 24People, uiteraard met nadruk op de automotive. Dit behelst niet alleen auto’s, maar álles wat kan rollen: van rolstoel tot Jumbojet en al het perso-neel dat daarvoor nodig is: van monteur tot manager. Onze slogan ‘24People brengt ambities samen’ houdt in dat wij kandidaten persoonlijk spreken, referenties checken en de opdrachtgever bezoeken om de sfeer te proeven om zodoende de meest geschikte kandidaten voor te kunnen stellen.

| 17

Page 18: Editie 1 2015

Help! Mijn computer is gehackt!

We lezen regelmatig in de media dat grote bedrijven als ASML gehackt worden,maar iedere onderneming, ook die van jou, kan het slachtoffer worden van hackers! Als je gehackt bent, kan het zijn dat je pc geïnfecteerd is met malware. Iemand kan dan zonder toestemming toegang verkrijgen tot jouw pc en persoonlijke en vertrouwelijke gegevens zoals klantendatabase, bedrijfsgeheimen, inlognamen en wachtwoorden stelen. Hackers kunnen ook een programma op je pc plaatsen waardoor deze spamberichten verstuurd. Op grote schaal spamberichten versturen is strafbaar, dus als het van jouw pc afkomt loopt de echte verzender weinig risico om bestraft te worden. Computers die geen virus en malware bescherming hebben zijn uitermate kwetsbaar voor zo’n inbraak. Om je te beschermen tegen hackers moet je zorgen voor:• Goede firewall• Goede virusscanner en regelmatig scannen

op virussen• Het ‘up to date’ houden van al je software,

dus Windows, maar ook Office en Adobe • Wees voorzichtig met het downloaden van

programma’s en download nooit illegale programma’s

• Wees alert bij onbekende bijlagen in e-mails.

Nu denk je waarschijnlijk dat het alleen maar gebeurd op Windows computers, maar ook gebruikers van Linux, Android en Apple systemen (bijv. IPad) moeten zich hiertegen beveiligen. Carina EikenboomInquirendum

Stichting MeerB2B organiseert op woens-dag 15 en donderdag 16 april 2015 de bedrijvencontactdagen van Haarlemmer-meer. Twee dagen lang kunnen exposanten en bezoekers nieuwe contacten leggen en bestaande onderhouden, kennis uitwisselen en zaken doen. De beurs biedt ondernemers een platform om hun producten en/of dien-sten te promoten tegen zeer lage kosten. Een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten, te innoveren en mogelijk-heden te ontplooien. Bovendien komt men weer in contact met collega ondernemers en relaties. Twee volle beursdagen kosten euro 595 (ex btw) met een 4x2 meter stand, inclusief een lunch voor twee personen voorafgaand aan de opening van de beurs. De exposanten hebben de vrijheid om hun stands helemaal

volgens de eigen identiteit en huisstijl in te richten. Op woensdagavond wordteen netwerkbijeenkomst georganiseerd in samenwerking met diverse ondernemersverenigingen en netwerkclubs uit de regio voor zowel exposanten als beursbezoekers. De organisatoren zijn er van overtuigd dat duurzaam zakendoen alleen lukt als men elkaar daadwerkelijk kent. Er zal tussen de exposanten onderling veel contact zijn en een gevoel ontstaan dat ondernemen samenwerken is, dat er veel voor elkaar betekent kan worden. Het animo is groot, dus zorg dat je er snel bij bent!

Meer informatie over en inschrijven als exposant kan op www.meerb2b-hmeer.nl. MeerB2B-HMeer, tel: 06 - 303 84 333 e-mail: [email protected].

Samen ondernemen, zaken doen en netwerken

Tevreden exposanten tijdens de beurs van 2013.

Culinair en muzikaal festijn

Er zijn hapjes en drankjes en heerlijke mu-ziek, samen een aangenaam preuvenement. Acht restaurants laten zien en proeven wat ze te bieden hebben. Naast het grote buitenpodium zijn er ook extra’s als een springkussen voor de kleintjes, een ijscowa-gen, een espressobar, een smoothybar en een spectaculaire fonteinbar.

De muziekprogrammering is vrijdagavond en zaterdag vooral gericht op de jongeren met bands als de Cool Quest en New Cool

Collective. De zaterdagmiddag staat in het teken van Zuid-Amerikaanse en Caribische muziek. Er is een instrumentenmarkt en de spectaculaire International Big Band Com-petition met deelnemers uit Tsjechië, Polen, Duitsland, Nederland en België. Die middag en avond vormen een internationaal mu-ziek-, eet- en drinkfeest. De zondag wordt weer een echte familiedag, te beginnen met een swingende oecumenische kerkdienst, een gezellige programmering, en ook voor de kleintjes verleidelijke versnaperingen.

Het Corendon Meer Jazz Festival en Haarlemmermeer Culinair hebben elkaar gevonden. Het Raadhuisplein wordt daarom van vrijdagmiddag 29 t/m zondagavond 31 mei één groot muzikaal en culinair hoogtepunt met hapjes, drankjes, bands en een instrumentenmarkt.

18 |

Page 19: Editie 1 2015

Voor Rob de Koning van Truckland Schiphol en Remko van der Veer, werk-zaam bij Hartgerink en Klomp stond snel vast dat zij er ook dit jaar weer bij zijn tijdens Meer B2B. Beide mannen, binnen hun bedrijf verantwoordelijk voor de zakelijke contacten, verheugen zich op de grote groep ondernemers die de be-drijvencontactdagen in het Arnolduspark bezoekt. Op de gezamenlijke stand ligt de nadruk op het gamma, de verkoop, het onderhoud en de services aan en voor Fiat Professional bedrijfswagens.

“Het mooie van deze beurs is dat je er met een tastbaar product staat”, geven

Rob en Remko aan. “In ons geval gaat het dan vooral om de nieuwe Fiat Doblo en de onlangs al gepresenteerde Ducato bedrijfs-wagens. Modellen die door hun vele uit-voeringen prima geschikt zijn voor tal van bedrijven. Klein of groot en werkzaam als ZZP-er, MKB-er, midden- of grootbedrijf. Zeker wanneer je daar de vele zakelijke services van onze bedrijven aan toevoegt kun je bezoekers van de beurs kennis laten maken met een totaal mobiliteitsconcept tegen een scherpe kilometerkostprijs. Dat is dan ook de kern van hetgeen waar wij mee op de beurs staan.”

Het past ook bij het credo Partner in Mobiliteit, waarmee Hartgerink en Klomp zich afficheert. Natuurlijk zijn zij bekend als Mazda-dealer en tonen in het Arnolduspark ook de vernieuwde CX-5 en de gefacelifte Mazda 6, waarvan de dieselversie nog steeds 20% bijtelling heeft. Tevens zijn ze aangesloten bij de het universele Vakgarage-concept voor alle merken personen- en lichte bedrijfs-auto’s. “En, met Fiat Professional bieden wij in samenwerking met Truckland een mooie uitbreiding op ons totale produc-ten- en dienstenpakket.”

Truckland en Hartgerink en Klomp gaan voor Bedrijvencontactdagen

Rob de Koning (l) en Remko van der Veer bij de nieuwe Fiat Doblo

De laatste slogan van Ondernemend Hoofddorp zei het al: “Je moet elkaar kennen om elkaar iets te gunnen!”

Ik doe mee aan de Bedrijvencontactda-gen Haarlemmermeer bij TC Arnoldus-park en ik nodig jullie uit om te komen, zodat ik jullie kan voorstellen aan mijn relaties. Op deze manier gun ik jullie hun business. Wie aan de top wil blijven moet constant innoveren en op 15 en 16 april vertel ik jullie wat mijn innovaties zijn voor 2015. De meeste ideeën zijn goed te kopiëren, dus weer een goede reden om te komen. Als u meer wilt verkopen dan

een ander, moet u er meer voor doen en dat kan dus alleen maar door nieuwe en uitdagende dingen te ondernemen zoals deze beurs. Ik zeg: Er is altijd een reden om positief te zijn. Laat negativiteit ten aanzien van beurzen, je niet weerhouden van het zien van al het moois op TC Arnolduspark. Iedereen zei dat het onmogelijk was om een prima beurs te draaien, laten wij nu diegene zijn die dat niet wisten.

Tot 15 en 16 april op de Bedrijvencontactdagen!

Rik Balder, Balder Logistiek.

Persoonlijke UitnodigingBedrijvencontactdagen

Locatie:De Wijnzaak

Wijkermeerstraat 27

SAVE THE DATE:30 APRIL

JAARVERGADERING

AANMELDEN:WWW.ONDERNEMENDHOOFDDORP.NL

| 19

Page 20: Editie 1 2015

ACTIVITEITEN

Café De Eersteling van Ton Verstraten was gastheer voor het eerste Ondernemerscafé dit jaar. Ruim 60 ondernemers hadden zich aangemeld en kwamen langs voor een biertje, wijntje en de amuseproeverij van ‘Brandt in de Keuken’

Café De Eersteling is een echt dorpscafé, zoals een café bedoeld is! Een café waar ook nog een grote biljarttafel staat. Een café waar je komt voor de gezelligheid. En gezellig was het.

Masterchef Michel Brandt, van catering-bedrijf Brandt in de Keuken, verzorgde een uitgebreide en bijzonder lekkere amuse- proeverij. Dat kan hij niet alleen in Café De Eersteling, hij doet dat ook bij mensen thuis of op locatie. Michel verzorgt onder meer catering, buffetten, walking dinners, borrelamuses en andere culinaire lekkerheden.

Leden van Ondernemend Hoofddorp werd gevraagd een visitekaartje in te leveren, daarmee organiseerde Ton een loterij waarbij kaarten te winnen waren voor de ‘Last Friday Culinair’. Arco Koot van Happy Kids werd de gelukkige winnaar.

Wat later op de avond kwam totaal onverwacht de zingende barkeeper Mark Meijer in actie. Kortom, het eerste café werd een feestje.

Gezellig Ondernemerscaféin Café De Eersteling

20 |

Page 21: Editie 1 2015

Ruud van HeckeBetrokken bankierHaarlemmermeer is met Schiphol een topgemeente qua arbeidsmarkt. Ook sportief en recreatief is er veel te doen. Zelf ben ik scheidsrechter bij een hockeyclub. Als Rabobank staan we midden in de samenle-ving en kijken we vooruit. De gemeente bruist. Neem incubator Enginn, een initiatief van de gemeente met vooraanstaande bedrijven die nieuwe innovatieve duurzame ondernemers coachen. Dat zegt wat!

Eén van de vragen die ik nog wel eens krijg toegeworpen is “Heb je nog wat belastingtips?”. Een andere is “Hoe zit het nu met die auto van de zaak?”. Voor wat betreft deze laatste vraag probeer ik steeds up-to-date te blijven, maar met de vele wijzigingen van de afgelopen jaren is het soms lastig.

Inmiddels kennen we 6 (!) verschillende bijtel-lingspercentages. De hoogte van het percentage is met name afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. Veel automerken die elektrische of plug-in hybride auto’s leveren profiteren hiervan. Of de Mitsubishi Outlander nu mooi is of niet, het is maar de vraag of deze auto net zo goed verkocht zou zijn met een bijtellings-percentage van 25%. De vraag stellen is hem beantwoorden.

Een auto met een cataloguswaarde van EUR 50.000 en een bijtellingspercentage van 7% in plaats van 25%, kan de zakelijke rijder EUR 4.680 per jaar besparen, ofwel bijna EUR 400 netto per maand. Vanuit de consument bezien is de keuze voor een auto met een laag bijtellingspercentage dus heel begrijpelijk.

Door haar beleid heeft de overheid echter een grote invloed op de keuze van de consument voor een type auto en de vraag is of dat wel wenselijk is. Temeer omdat de zogenaamde zuinige auto’s in de praktijk niet perse ver-bruiksvriendelijk hoeven te zijn. De overheid heeft dit inmiddels ook onderkend en heeft aangekondigd de fiscale maatregelen van de auto te zullen aanpassen. Wat betekent dit nu voor u als ondernemer of zakelijke rijder?

In 2015 kennen we nog steeds een aantal aantrekkelijke lage bijtellingspercentages. Daarnaast gelden voor de zuinige auto’s voor-delen op het gebied van de BPM en de motor-rijtuigenbelasting. Voor de ondernemer is er ook nog ruimte voor de milieu-investeringsaftrek (MIA). In 2016 worden de bijtellingspercentages van plug-in hybride en zuinige auto’s verhoogd.

Omdat de bijtellingspercentages worden gerespecteerd gedurende 60 maanden vanaf het moment van het op kenteken stellen van de auto, kan het voor bepaalde type auto’s aantrekkelijk zijn om ze nog dit jaar zakelijk aan te schaffen. U profiteert dan dus nog 5 jaar van de lage bijtelling.

Hoe het er vanaf 2017 gaat uitzien is nog onbekend. Medio dit jaar wordt Autobrief 2.0 verwacht, waarin de overheid de fiscale maatre-gelen aankondigt omtrent brandstof, bijtelling, BPM en motorrijtuigenbelasting vanaf 1 januari 2017. Het is afwachten waar de overheid mee komt, in combinatie met de aangekondigde belastingherziening. Ongetwijfeld zal het weer veel stof doen opwaaien. Misschien zelfs wel op een verjaardag.

Wilt u meer weten over de fiscale aspecten van de auto van de zaak? Neem dan contact op met CROP registeraccountants en belastingadviseurs, op telefoonnummer 023 – 562 62 48, of via [email protected].

Binnenkort kunt u een informatieve bijeenkomst bijwonen over de auto van de zaak. Deze zal medio april plaatsvinden bij Lexpoint.

Als belastingadviseur heb je op verjaardagen meestal niet iedereen aan je lippen hangen. Wat dat betreft kun je beter acteur, parelopduiker of premiejager zijn.

Auto vande zaak

Fotografie: Margo OosterveenTekst: Wieneke Wolthuis

Ton van Deijl: “Het kan voor bepaalde type auto’s aantrekkelijk zijn om ze nog dit jaar zakelijk aan te schaffen.”

‘Met samenleving vooruit’

Foto

graa

f: Ju

st Ju

sta

www.haarlemmermeer.nl

Lisa Snijders, boekverkoper.

Locatie: Libris Boekhandel Stevens, Hoofddorp.

Winkelstadsucces

Hier vieren we dat.Hoofddorp Winkelstad biedt het beste van twee ‘winkelwerelden’.

Een unieke en gevarieerde combinatie van gespecialiseerde, lokale

winkels en boetiekjes tot de grote winkelketens. Een succesformule,

zo blijkt uit recent onderzoek. Bezoekers waarderen het winkelaanbod

met een rapportcijfer 8. Succes vieren boekverkoper Lisa Snijders

en haar collega’s met hun eigen formule: klanten binden door

persoonlijk advies en service. Terecht zijn ze trots op een grote groep

vaste klanten. In 2015 bestaat onze gemeente 160 jaar. Doe mee aan

de grote enquête: 160 jaar Haarlemmermeer. Wat vier jij? en

maak kans op je eigen (bedrijfs)feest.

Hier vieren we dat.Hoofddorp Winkelstad biedt het beste van twee ‘winkelwerelden’.

| 21

Page 22: Editie 1 2015

Kruisweg 1007 • 2131 CR Hoofddorp • T 023 5634234 • F 023 5616800 • E [email protected] • www.hoteldebeurs.nl

Voor het werk even lekker ontbijten!

Even een eitje tikken? Of liever een gebakken ei, vers fruit, heerlijke broodjes of een echt Full English Breakfast, bestaande uit roerei, worstjes, bonen in tomatensaus en bacon? Het kan tegenwoordig bij Hotel De Beurs. Er is zelfs een kok aanwezig om alles voor de gasten klaar te maken. Ontbijten kan vanaf ’s ochtends 05.30 uur.

De vernieuwde service van Hotel De Beurs is speciaal voor mensen die al vroeg aan het werk gaan, zoals bouwvakkers, of chauffeurs die naar de bloemenveiling moeten. Maar met een aantal collega’s voor het werk even gezamenlijk ontbijten kan natuurlijk ook. Men hoeft namelijk geen hotelgast te zijn.

Page 23: Editie 1 2015

Siekman & Stassen Advocaten en Belasting-adviseurs hebben per 1 januari jl. een nieuwe partner: Rick van Viersen. Een enthousiaste advocaat die zich heeft gespecialiseerd in arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

“Iedere ondernemer die een arbeidsovereen-komst sluit krijgt te maken met arbeidsrecht”, vertelt Rick. “Natuurlijk kun je daarover veel op internet vinden, maar meestal niet het juiste. Zeker de laatste tijd niet, want er is veel veranderd op het gebied van het arbeidsrecht.

Mijn ervaring is dat ondernemers veelal pas komen als het fout gaat. En dat is jammer. Als wij vanaf het begin betrokken zijn kun je veel ellende voorkomen. In de rechtbank is de stand werkgever – werknemer is per definitie 0:1. Wat ik graag wil, is wanneer een ondernemer op het punt staat iemand in dienst te nemen, dat hij of zij dan direct denkt “ik moet Rick bellen”. Gezamenlijk kunnen we dan het contract opmaken en risico’s indekken. Ondernemingsrecht is ook boeiend. Want ook bij zakelijke contracten zijn er tal van valkuilen. Ik wil graag helpen deze te vermijden.”

Rick was 21 toen hij afstudeerde. Is vervolgens gaan reizen en heeft bij diverse kantoren stage gelopen. Sinds 2010 is hij advocaat. Zijn grootste hobby is voetbal. “Ik kijk het graag, ik doe het graag en ik zit in het bestuur van mijn voetbalclub”, besluit Rick. Inmiddels is Rick getrouwd en wordt hij eind maart voor de eerste keer vader!

“Ik moet Rick bellen”

Bezoekers van Hoofddorp Winkelstad werden op Valentijnsdag verrast door een bijzondere flashmob; een onverwachte actie op een openbare plek, er gebeurt dan iets heel ongebruikelijks en dat is vervolgens ook weer heel snel verdwenen.

Op Valentijnsdag werden stelletjes verleid om op het belletje van de ober te drukken waarna een volledige restaurantsetting tevoorschijn

kwam, inclusief een kok, een gitarist en een zangeres. Men kreeg een lekker hapje en een drankje aangeboden en na enkele minuten was het minirestaurant weer volledig verdwenen. Dit alles onder toeziend oog van het verbaasde publiek.

De flashmob was een initiatief van Bar Bistro Joseph, Master Totaalinrichting en Hoofddorp Winkelstad.

Ben je gek op horloges en krijg je er niet genoeg van? Of ben je op zoek naar een uniek horloge? Dan zijn de horloges van Ritmo Mundo iets voor jou. Italiaans design en Zwitsers vakmanschap. Opgericht in Italië en nu met trots een Amerikaans merk.

Remco van Staveren zag het merk vorig jaar februari bij het tv-programma I Can Make You A Supermodel. “De presen-tatoren en modellen droegen deze horloges”, vertelt Remco. “Vervolgens heb ik het merk opgezocht en mijn interesse getoond”. Na vijf maanden bellen, mailen en een bezoek van de CEO hebben we de deal gesloten. Voor de Benelux ben ik nu exclusief importeur en distributeur.”

Ritmo Mundo heeft de afgelopen 12 jaar een grote staat van dienst in de filmindustrie en sportwereld. Zo is het merk horlogepartner

geweest voor kaskrakers als Oceans 12 & 13 en The Fast and the Furious films. Voor de nieuwe The Fast and The Furious 7 zijn zij ook weer partner. In de sportwereld is Ritmo Mundo partner van LA Galaxy en het Braziliaans elftal en zijn Ramires (Chelsea) en Dante (Bayern München) brand ambassadors. Daarnaast verbindt het merk zich aan honkbal en autoraces.

Voor meer informatie:www.ritmomundo.nl.

Bij de tijd!

NIEUWS

Ludieke actieBar Bistro Joseph en Master Totaalinrichting

| 23

Page 24: Editie 1 2015

Stimuleringsbijdragevoor Noord

Al eerder constateerde Ondernemend Hoofddorp dat niet alle ondernemers op de hoogte waren gebracht van de procedure om zienswijzen in te kunnen dienen. In eerdere informatiebijeenkomsten in januari kwam de klacht naar voren, dat de vestiging van een coffeeshop al een hele tijd speelt, maar dat de ondernemers pas vlak voor Kerst zijn geïnformeerd. En slechts een deel van de ondernemers en eigenaars heeft de bedoelde brief ontvangen. Dat lijkt een vormfout, een belangrijk argument in deze procedure.

WaardeverminderingBedrijventerrein Hoofddorp–Noord zit in een

revitaliserings- en herstructureringstraject. Door de gemeente wordt gestreefd naar een combinatie met wonen. Ondernemers die zelf nieuwbouw- of verbouwplannen heb-ben op of rond de Graftermeerstraat worden voor het blok gezet als de vergunning voor de coffeeshop wordt verleend. Het kan zo maar gebeuren dat hun aanvraag, bijvoorbeeld woningbouw, wordt afgewezen vanwege de aanwezigheid van een coffeeshop. Eveneens daalt absoluut de waarde van het vastgoed.

AfstandscriteriumOndernemend Hoofddorp heeft geconstateerd dat mogelijk niet ook voldaan wordt aan een

afstandscriterium genoemd in de Ruimtelijke criteria. Binnen het genoemde ruimtelijke afstandscriterium van 350m bevinden zichnamelijk twee instellingen waar jongeren verblijven in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar. Om deze redenen zal Ondernemend Hoofddorp onder andere een zienswijze namens meerdere ondernemers indienen.

Inmiddels is bekend geworden dat alle stukken opnieuw openbaar zullen worden gemaakt en dat de termijn om zienswijzen in te dienen tegen de komst van de coffeeshop is verlengd tot en met 25 maart.

Coffeeshop Noord niet gewenst

Waarom investeren? De buitenkant van uw pand vormt het visitekaartje van uw bedrijf. Een mooie gevel en verzorgd voorterrein zijn vaak grote investeringen maar leveren ook veel op. Personeel wil er graag werken, uw klanten waarderen het, de vastgoedwaarde stijgt en daarmee ook uw pensioenvoorziening of rendement. Levensduur en goed onderhoud zijn belangrijk. Mocht u uw bedrijfspand willen verkopen of verhuren, dan werkt

een gerenoveerde buitenzijde zeker in uw voordeel. Is uw gevel of voorterrein toe aan een opknapbeurt? Investeer dan nu in de beeldkwaliteit van uw gevel of voorterrein en ontvang maar liefst 25% van uw investeringskosten terug, tot een maximum bedrag van € 15.000,- (exclusief btw).

Om welk type ingrepen gaat het? De stimuleringsbijdrage is voor fysieke ingrepen waardoor het aanzicht van uw pand

en terrein vanaf de openbare weg verbetert. U kunt hierbij denken aan hoogwaardiger materiaalgebruik en indeling van de gevel, verfraaien van de entree, oprit en parkeer-voorzieningen, aanleg of verbetering van tuin of groen. Maar ook andere maatregelen zijn denkbaar.

Wellicht komt u in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage? Deze kan oplopen tot wel 15.000 euro! Maar ook: er is beperkt budget aanwezig dus snel aanmelden is geboden want op = op.

Meer informatie en aanvraag formulieren zijn te vinden in de bibliotheek op onze website: www.ondernemendhoofddorp.nl

Ondernemend Hoofddorp heeft op de informatieavond van de gemeente op 3 februari j.l. bij monde van Rob van Gaalen als enige inspreker geïnformeerd naar de inhoud van het Bedrijfsplan van de toekomstige exploitant. Er kwam die avond geen antwoord. Een dag later bleek het Bedrijfsplan zelfs niet bij ter inzage gelegde stukken te zitten.

De Stadsregio Amsterdam heeft met behulp van een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Holland vijf regionale beeldkwaliteitfondsen opgericht. Met deze fondsen kunnen de gevels en voorterreinen van bedrijfspanden op een aantal bedrijventerreinen worden gerenoveerd. Voor Haarlemmermeer geldt dit voor Hoofddorp-Noord, De Weeren en Spoorzicht.

NOORD

24 |

Page 25: Editie 1 2015

Sinds 1 januari 2015 is

Mart Pfeiffer de nieuwe

directievoorzitter van Rabobank

Regio Schiphol. Mart werkt al

bijna zijn hele werkzame leven

binnen het bankbedrijf

-vanaf 1991 binnen de Rabobank-

en brengt dus een schat aan

ervaring mee.

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in bankenland. En volgens velen zeker niet op een positieve manier. “De crisis heeft inderdaad veel veranderd bij dienstverleners en financiële instellingen”, beaamt Mart.“Van 2001 tot 2008 kon werkelijk alles.De internetbubbel, de komst van de euro en 9/11 hebben de financiële wereld niet omver gegooid. Sterker nog, tot 2008 was het hoogconjunctuur.

Alles en iedereen groeide en het was makkelijk om te financieren en te investeren. Als de afgelopen drie jaren goed waren geweest, was het prima. Maar dat is nu anders.

De economische neergang is ongekend geweest. Maar 2014 laat toch een licht herstel zien. En wij zijn zeker nog steeds bereid om te investeren en te financieren. De Rabobank is immers van oudsher gericht op het ondersteunen van mensen bij het realiseren van hun ambities. We doen het nu alleen op een andere manier.”

Alternatief voor lenen“Die nieuwe manier houdt in dat we meer naar de toekomst kijken”, vervolgt Mart. “Wij vragen de ondernemer dan ook waar hij denkt volgend jaar te zijn en de jaren daarna. We betrekken ook de accountant erbij. Daarna weet iedereen hoe de zaken er voor staan. En mocht de verwachting niet uitkomen, dan gaan we samen op zoek naar een oplossing. Ik begrijp het sentiment bij de ondernemers.

Het is inderdaad veel lastiger geworden om geld te lenen. Maar ik bestrijd dat er geen partnership meer zou zijn. Alleen wordt het de banken door de toezichthouders ook niet makkelijker gemaakt. Tijdens de presentatie van de jaarcijfers van Rabobank Nederland werd al aangekondigd dat de bank op zoek gaat naar nieuwe vormen van kredietverlening en financieren, bijvoorbeeld door rowdfunding. En dat doen wij niet alleen. Ik verwacht dat de hele financiële sector op zoek gaat naar nieuwe samenwerkingsvormen om toch de ondernemer te kunnen blijven financieren.”

Geen panklaar concept“Het zoeken naar nieuwe mogelijkheden waarmee je toegang tot kapitaal voor ondernemers vergemakkelijkt is één van mijn taken bij de Rabobank Regio Schiphol”, vertelt Mart verder. “Er is in Nederland veel kapitaal. Maar er is gewoon nog geen panklaar concept voor alternatieven. Tot die tijd gaan wij gewoon door en zullen we doen wat we kunnen om ondernemers te helpen. Wij hebben nog steeds als lokale bank ruime bevoegdheden. Ongeveer 95 procent van de aanvragen behandelen wij zelf. De bank is aan het vernieuwen. Vorig jaar is besloten de ledenraad niet meer geografisch in te delen, maar te verdelen in particulieren en bedrijven. Dat geeft de bank meer ruimte om inhoudelijke thema’s te organiseren met de zakelijke leden. Ik nodig iedereen met een innovatief idee uit om dit te komen bespreken. De regio Schiphol is een zeer dynamische en internationale omgeving. Wat mij betreft is dit het mooiste gebied om te werken en te ondernemen. Ik vind het echt een voorrecht.”

“De financiële wereld verandert.”Mart Pfeiffer:

| 25

Page 26: Editie 1 2015

Ontwerp, aanleg en onderhoud

Jadelaan 105 Postbus 29, 2130 AA Hoofddorp

T 023 - 561 20 79 F 023 - 563 56 71 [email protected]

www.stukart.nl

U w c r e a t i e v e p a r t n e r i n g r o e n

tuinontwerpen advies

aanleg en onderhoud van

tuinen

biotop zwemvijversen livingpools

VOOR WONEN EN WERKEN

Ook voor een interieur-ontwerp op maat! Bezoek onze showroom voor persoonlijk advies.

Master Totaalinrichting l Dirk Storklaan 65 l 2132 PX Hoofddorp l T 023 562 70 98www.mastertotaalinrichting.nl

BEHANG

RAAMDECORATIE

VLOEREN

ZONWERING

MEUBILAIRONTWERP

Page 27: Editie 1 2015

Sheila werkte er hard aan om de award in de wacht te slepen. Voor haar voelde de nominatie voor deze felbegeerde award al als een kroon op haar werk en een bevestiging van haar creativiteit, kennis en vakmanschap. “Mijn klanten weten dat ze bij mij verzekerd zijn van het hoogst haalbare in resultaat en beleving”, aldus Sheila.

Ze opende haar eigen salon Face & Body Lounge in 2001 in Hoofddorp van waaruit ze zich met name richt op natuurlijke huidverjonging. Met Face & Body Lounge wil ze de ruimte tussen gewone schoonheidsverzorging en een

arts of kliniek opvullen en zowel man-nen als vrouwen helpen aan een jonger en stralender uiterlijk zonder dat er iets aan de natuurlijke gelaatsvormen en uitdrukkingen verandert. Daarnaast is ze ook gespecialiseerd in huidproblemen zoals acne en rosacea en kun je bij haar terecht voor een heerlijke ontspannen gezichtsbehandeling.

“Het was een fantastische avond”, be-sluit Sheila. “Ik heb genoten samen met mijn dierbare en speciale gast Victoria Koblenko. Al 10 jaar komt ze bij mij in de salon en zorg ik dat haar huid in top conditie blijft.”

Sheila van Limpt 2e in de strijd om de Beauty Award 2015

Het aanbrengen van energie-besparende verlichting is een effectieve en eenvoudige manier om kosten te besparen.

Met energiebesparende verlichting kunt u tot wel 80% op uw verlichtingskosten besparen. Een geschikt aanbod vinden kost veel tijd.

Daarom organiseert het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer (NMCH) een eenmalige gezamenlijke inkoopactie onder de titel BespaarMEER voor energie-besparende verlichting. U hoeft zich alleen aan te melden en zij doen de rest.

Waarom meedoen1. Vrijblijvend inschrijven

en gratis advies.2. Grootschalige

gezamenlijk inkoop.3. Tot 80% lagere

verlichtingskosten.

Dus: meld u vrijblijvend aan door een e-mail met uw contactgegevens te sturen naar [email protected].

Meer informatie: www.nmch.nl Contactpersoon bij het NMCH voor deze actie is Lieven Andringa, T 023 555 3437.

Hotelgasten maken een Van Gogh in het Courtyard by Marriott

2015 is het jaar van Van Gogh en daar speelt het Courtyard by Marriott – Amsterdam Airport op een ludieke wijze op in. In de lobby staat een replica van de Zonnebloemen van de Nederlandse kunstenaar en een canvasdoek met een hele grote kleurplaat van hetzelfde schilderij. Hotelgasten worden uitgenodigd om mee te helpen om het bijzondere schilderij van Van Gogh op eigen wijze in te vullen.

Onder het mom van: Make room for a little fun: Let’s create our own “Sunflowers” hebben inmiddels al veel gasten hun aandeel in het schilderij gehad. Onderaan het schilderij hebben de ‘schilders’ de mogelijkheid om zijn of haar naam op te schrijven waardoor het een uniek stuk en een echt collectorsitem wordt. Op de Facebookpagina van het hotel is het ontstaan van het bijzondere doek te volgen.

Kunstenaar Vincent van Gogh is dit jaar 125 jaar geleden overleden. Het hele jaar eren verschillende steden in Europa de kunstenaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen rondom het thema 125 jaar inspiratie.

De Hoofddorpse Sheila van Limpt is 2 maart jl. 2e geworden bij de Beauty Award 2015. Daarmee is ze helaas niet gekroond tot ‘Schoonheidsspecialiste van het jaar’, maar wel van de regio Noord Holland. En daar is ze ook erg tevreden mee.

Bespaar 80%op uw verlichtingskosten

NIEUWS

| 27

Page 28: Editie 1 2015

Als ondernemer moet u vaak snel beslissen,maar u wilt ook zeker zijn van uw zaak.U wilt een korte lijn naar een goed advies vaniemand die uw onderneming, branche en regio kent.Uw contactpersoon bij SWDV zorgt daarvoor.

SWDV Advocaten:• sparringpartner• full-service• tarief op maat

Omdat u gewoon wilt ondernemen.Bel voor een afspraak 023-517 51 00 of kijk op www.swdv.nl

1534721_SWDV-ONDERNEMENDHOOFDDORP(185x132)_DEF.indd 1 26-02-15 16:05

Kruisweg 652, Hoofddorp, tel. 023-556 00 [email protected], www.millenaar.nl

Een beetje ondernemer verzekert niet élk risico...

V E R Z E K E R I N G E N P E N S I O E N E N E M P L O Y E E B E N E F I T S

Kruisweg 1023, 2131 CR HoofddorpT. 023-561 6094E. [email protected]. www.hetmakelaarshuijs.nl

voor wonen en business

Kijk voor informatie op onze site!

www.hetmakelaarshuijs.nl

Page 29: Editie 1 2015

Cursisten en docenten op weg naar het beroepsdiploma.

Vijftien medewerkers van Meerlanden uit de openbare ruimte en afvalinzameling zijn dit jaar gestart met een erkende en op maat gemaakte MBO-1 beroepsopleiding. In samenwerking met de SPA Groep heeft Meerlanden deze MBO-1 opleiding ontwikkeld om medewerkers uit de buitendienst voor te bereiden op de nieuwe eisen die aan hun functies worden gesteld. Tijdens 200 theoretische lesuren en 650 uren training in de praktijk, breiden de deelnemers hun vakinhoudelijke kennis uit en ontwikkelen zij hun sociale en communicatieve vaardig-heden. Naast Nederlands en wiskunde komen specifieke vakken aan bod waaronder veilig werken langs de weg, omgaan met gevaarlijk afval, resultaatgericht werken in de openbare ruimte, verwerken van afval en omgaan met verbale agressie.

Eén van de deelnemers is Niels Buis (36 jaar) die ruim vijf jaar bij Meerlanden werkzaam is als kraanwagenchauffeur. “Meerlanden biedt mij een mooie kans. Ik hoop over een jaar een erkend diploma op zak te hebben en dat ik dan meer vakkennis heb,” aldus Niels. “Met de MBO-1 opleiding rusten wij onze werk-nemers uit met nieuwe kennis en vaardigheden waardoor zij hun werk beter kunnen doen. Signalen uit de buurt vangen zij vaak als eerste op en ook hebben zij te maken met steeds mon-digere bewoners,” aldus Diederik Notenboom, manager Openbare Ruimte Meerlanden. De eerste lichting deelnemers die in januari is gestart, verwacht hun erkende beroepsdiploma te behalen in maart 2016. De volgende groep staat in de startblokken.

Meerlanden start erkende MBO-1 opleiding voor medewerkers buitendienst

Kirsten Rooth nieuwe Sales Manager Courtyard by MarriottOnlangs is Kirsten Rooth in dienst getreden bij het Courtyard by Marriott – Amsterdam Airport in Hoofddorp. Kirsten is de nieuwe Sales Manager voor het hotel en tevens verantwoordelijk voor New Business voor Claus en Papa’s Beach House.

“Gedurende mijn carrière heb ik ervaring opgedaan in de evenementenbranche en dat heeft altijd een bijzonder plekje in mijn hart gehouden. Na vier jaar buiten de evenemen-tenbranche te hebben gewerkt, deed zich de kans voor om hier terug te keren en dat heb ik met beide handen aangegrepen! De combinatie van het Courtyard hotel, Claus en Papa’s Beach House is uniek in Nederland en biedt uiteenlopende mogelijkheden voor elk type (meerdaags) congres en/of evenement. Ik ben dan ook enorm enthousiast om mijn bijdrage te leveren aan het succes van dit be-drijf.”, aldus Rooth. “Ik vind het belangrijk om verwachtingen van onze gasten/klanten waar te maken c.q. te overtreffen! Mijn sleutel-woorden zijn dan ook betrokkenheid, kwaliteit en oog voor details en kijk er dan ook naar uit om onze marktpositie bij nieuwe en bestaande klanten verder te verstevigen!”

26 maart: “Meer Besparen op Afval”Ondernemers gooien nog onnodig veel afval weg, terwijl dat veel geld kost. Er belandt tot wel 4,5% omzet in de afvalbak en dat terwijl aan afval juist te verdienen valt. TU Delft biedt ondernemers de mogelijk-heid een gratis cursus te volgen om te besparen op afvalkosten en wel op don-derdag 26 maart van 15:00 tot 17:00 in de Heyezaal van het gemeentehuis in Hoofd-

dorp. Met deze cursus “Meer Besparen op Afval” krijgt de ondernemer gereedschap in handen om de kosten van bedrijfsafval verder te beheersen. Met dit inzicht kan men eigen kansen ontdekken om verder op afvalkosten te besparen. De cursus is onderdeel van een onderzoek in opdracht van de Provincie Noord-Holland. Kijk op www.afvalkring.nl voor meer informatie en inschrijven.

NIEUWS

| 29

Page 30: Editie 1 2015

Tijdens het afgelopen Haarlemmermeers Ondernemerscongres werd de eerste schakel gelegd tussen Bruno Gorgoni van de Huis-drukker Hoofddorp, Fred Kuipers van Num-ber 9 Design en Marjon Hansen bestuurslid van Stichting Leergeld Haarlemmermeer.

Deze stichting helpt Haarlemmermeerse kinderen van 4-18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen om te sporten, aan cultuur en activiteiten op school mee te kunnen doen. Om vaste donateurs te kunnen werven was de stichting bezig met het ontwikkelen van een folder. Maar hiervoor was nog een ontwerp en uiteindelijk het drukken van de folders nodig. Bruno en Fred hebben toegezegd om dit op zich te nemen. Tijdens de Nieuwjaars-receptie van Ondernemend Hoofddorp werd de folder verspreid en heeft inmiddels een aantal nieuwe donateurs opgeleverd. “Wij zijn hier erg blij mee en hebben dit uiteraard mede te danken aan deze twee maatschap-pelijk betrokken ondernemers. Mede dankzij hun inspanningen is deze folder belangeloos gerealiseerd,” vertelt Marjon.

“Het grappige is dat Ondernemend Hoofddorp de slogan hanteert: “Je moet elkaar kennen om elkaar iets te gunnen” en dat is hier zeker het geval geweest en daarom ook heel pas-send bij het belang om lid te zijn van een der-gelijk ondernemersplatform. Zo kunnen we als ondernemers en maatschappelijke organisaties elkaar helpen om schakels te creëren waaruit weer andere projecten kunnen ontstaan,” be-sluit Marjon. Het doel van netwerkbijeenkom-sten is hiermee in ieder geval voor Stichting Leergeld en de beide ondernemers bijzonder goed geslaagd.

Ondernemend Hoofddorp als schakel tot bijzondere projectenOndernemers hebben vaak goede plannen.

En willen doorgroeien. Maar plannen willen nog al eens stranden op een gebrek aan financiering omdat banken de afgelopen jaren steeds voorzichtiger zijn geworden.

Gevolg is dat ondernemers hun plannen niet kunnen uitvoeren en de groei van economie en werkgelegenheid achterblijven. Dat is de reden waarom vorig jaar de Kredietunie HLMR (KUH) is opgericht, met als doelstelling om lokaal betrok-ken goede plannen van ondernemers in het mkb te kunnen financieren.

Daarbij wordt de KUH gesteund door de ge-meente, ondernemersverenigingen en MKB-Haarlemmermeer.

Wijze van financieringPersonen die Haarlemmermeer en haar onder-nemers een goed hart toedragen kunnen lid worden van de KUH. Door een aandeel van 1.000 euro in de coöperatie te kopen krijgen zij niet alleen zeggenschap in het beleid maar delen mee in de eventuele waardevermeerdering van de aandelen.

Voor wie?Ondernemers die goede plannen hebben en behoefte hebben aan financiering tot een maximum van € 250.000,- kunnen een lening aanvragen met een looptijd die ligt tussen 1 en 5 jaar. Om het risico van niet (terug)betalen van rente en aflossing te beperken wordt de ondernemer coaching geboden die hem/haar steunt in het succesvol uitvoeren van de plannen. Ook de kredietnemers krijgen zeggenschap in de KUH omdat zij als onderdeel van het financieringspakket voor 1.000 euro deelnemen in het aandelenkapitaal.

Meer informatie: www.kredietuniehaarlemmermeer.nl

Kredietunie Haarlemmermeer

De initiatiefnemers: vlnr Thomas Hendriksen,Pim van der Horst, Addick Land, Gerco Tolsmaen Roel de Jong.

NIEUWS

vlnr Marjon Hansen, Fred Kuipers en Bruno Gorgoni: Je moet elkaar kennen om elkaar iets te gunnen.

Foto

: Ric

hard

Hui

s in

’t Ve

ld

Medio april opent Wendy Dekker in De Poldermolen aan de Graftermeerstraat 35C in Hoofddorp-Noord haar eigen eetwinkel en delicatessenzaak. Vanuit haar nieuwe onderkomen worden natuurlijk al haar cateringactiviteiten voortgezet en op de eerste verdieping komt Tast, De Proefclub. “Het is wel spannend”, vertelt Wendy. “Ik heb altijd ergens in een groot pand gezeten, maar nu is het echt allemaal voor mezelf. Op de parterre heb ik een grote keuken waar ik alle gerechten klaar maak. Er komt een toonbank met een bar, want je kunt bij mij ook een hapje eten. En als het mooi weer is kun je lekker buiten zitten op het terras. Met de eetwinkel ga ik aan de slag met week- menu’s voor verse maaltijden, die je kunt afhalen. Maar ik verkoop ook mooie olijfolie en balsamico. En natuurlijk mijn eigen wijn die ik zelf importeer uit Zuid-Frankrijk.”

Het is inmiddels al weer negen jaar geleden dat Wendy Dekker als startende ondernemer een broodjeszaak opende. Vanuit haar schuurtje in de tuin begon zij met het maken van de meest lekkere broodjes, met enigszins creatieve benamingen, die vervolgens door Wendy bij de klant worden bezorgd. Inmiddels is Wendy ook vinoloog en leent haar nieuwe eetwinkel zich ook uitstekend voor wijnproeverijen in combinatie met spannende en onver-wachte spijscombinaties. Natuurlijk blijft ook de bezorgservice van Lust4Lunch bestaan, evenals de cateringactiviteiten. De Eetwinkel & Delicatessenzaak is geopend van ma t/m za van 10 tot 19 uur.

Voor meer informatie (06) 385 40 576 of www.lust4lunch.nl / www.tast-deproefclub.nl

Lekker proeven op Noord

30 |

Page 31: Editie 1 2015

COLOFONOndernemend Hoofddorp Magazineis het kwartaalmagazine vanOndernemend Hoofddorp.

REDACTIEADRESPostbus 490, 2130 AL HoofddorpE-mail: [email protected]

REDACTIEAnneke Copier I Ed GroenHans de Jong I Bertine SchröderEric van den Brink

FOTOGRAFIETon Hofstra Fotografie

STRIPAlex Turk

VORMGEVING, LITHOGRAFIE EN DRUKWERKGroen Offset Hoofddorp BV

ADVERTENTIEVERKOOPProScript Services | Bertine SchröderT 023 557 0774 | E-mail: [email protected]

linkedin.com/Ondernemend-Hoofddorp

facebook.com/pages/Vereniging-

Ondernemend-Hoofddorp

twitter.com/@OndernemenHD

Gebr. Griekspoor B.V.Frank Griekspoor T 0252 672 614 Venneperweg 905 E [email protected] MD Nieuw-Vennep I www.griekspoor.nl

Gebr. Griekspoor B.V. is een multifunctioneel bedrijf in de civiele techniek, een familiebedrijf. Uiteenlopende afnemers profiteren van de ruime ervaring en kennis van het bedrijf. Griekspoor slaat letterlijk de brug tussen een opdracht en de beste oplossing. Griekspoor staat ook synoniem voor topsport. Wij gaan altijd voor het hoogst haalbare.

JACCSRoeland van Anholt T 087-7841857Faustlaan 72 E [email protected] PJ NIEUW-VENNEP I www.jaccs.nl

JACCS bestaat sinds 2010 en wij hebben ons gespecialiseerd in Joomla! websites en Adobe software. Wij maken websites en geven Joomla! & Adobe cursussen op ieder niveau. Technieken veranderen, hierdoor staat een website nooit stil. Die zal altijd professioneel en gebruiksvriendelijk moeten blijven, hier zorgen wij voor en ondersteunen wij u graag.

Orange MonkeyRemco van Musscher T 06 53 75 88 61 Postbus 5446 E [email protected] GK Haarlem I www.orangemonkey.nl

Remco van Musscher, belevingsmarketeer en eigenaar van Orange Monkey: Orange Monkey creëert ontmoetingen waar nieuwe ideeën worden geboren. Op dit moment doe ik dit in Hoofddorp op de Parklaan door het opzetten van een bedrijfsverzamelgebouw met de naam ZESTIG BIJ ZESTIG. Nieuwsgierig? Wees vrij om langs te komen voor een heerlijke cappuccino.

NIEUWE LEDEN

Bij de grootste ondernemersvereniging van Haarlemmermeer voelen zowel

multinationals, het mkb en starters zich thuis. Wilt u net als onderstaande

bedrijven lid worden? Meld u dan aan via www.ondernemendhoofddorp.nl

Mainport CrossFitSebas Krispijn T 06 2015 7307Smaragdlaan 10 E [email protected] VX Hoofddorp I www.mainportcrossfit.com

Mijn naam is Sebas Krispijn en met jarenlange ervaring als sportleraar en buitensport instructeur ben ik november 2013 begonnen met Mainport CrossFit. CrossFit is een intensief en afwisselend fitness programma, waar plezier aan bewegen een belangrijk aspect is. Hard werken met een sterk en fit lichaam als beloning.

Tarax Training en CoachingAnnemarie Roffel Bernadottestraat 81 2131 SN Hoofddorp T 023 557 8795E [email protected] www.tarax.nl

Mijn naam is Annemarie Roffel en ik ben sinds 2007 werkzaam als loopbaan-adviseur

(gecertificeerd). Ik begeleid mensen die op zoek zijn naar (ander) werk. Ik werk vaak in opdracht van bedrijven maar word ook door mensen benaderd die werkloos zijn of dat binnenkort worden.

| 31

Page 32: Editie 1 2015

groen.nl goes BIG!

stickers

posters

banners displays

magneetfolie

ROLL UPBANNER