Edegem Vandaag 315 - april 2012

28
Gemeentelijk informatieblad april 2012 nr. 315 Koen Snyders 20 jaar burgemeester Hondenpoepactie Raap de kakjes op! Fase D: het einde van de werken is in zicht Feest in Hof Ter Linden © Pascal Van Renterghem

description

Edegem Vandaag 315

Transcript of Edegem Vandaag 315 - april 2012

Page 1: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Gemeentelijk informatieblad april 2012 nr. 315

Koen Snyders 20 jaar burgemeester

HondenpoepactieRaap de kakjes op!

Fase D: het einde van de werken is in zicht

Feest in Hof Ter Linden

© P

asca

l Van

Ren

terg

hem

Page 2: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Het staat nu al vast: 2012 is een mooi en belangrijk jaar voor Edegem. Zo ook voor mezelf.

Weldra wordt het kasteel- en parkdomein van Hof Ter Linden grotendeels toegan-kelijk voor het publiek. Sinds 1 maart is het immers officieel eigendom van zowel de gemeente Edegem, als de Provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid. Hierdoor kunnen we het domein opwaarderen tot een park- en groengebied waar wandelaars en natuurgenieters hun gading vinden in een fraai geheel van bossen, waterpartijen en wandelpaden.

Er is nog heel wat werk aan de winkel om de bescherming van wandelaars en waardevolle vegetatie volledig te garanderen. Daar laten we geen gras over groeien: we zijn reeds gestart met het uitwerken van een sterk masterplan en de nodige beheerplannen. Een volledig vrij toegankelijk Hof Ter Linden is nog niet voor morgen, maar de realisatie van deze oude droom wordt nu wel erg tastbaar. Voor het zo ver is, organiseren wij in de volgende maanden een open-deurweekend en geleide wandelingen.

Kortom, een reden om te feesten. En wat mij betreft, is dat niet de enige aan-leiding. Dit jaar vier ik namelijk mijn 20-jarig burgemeesterschap. Met groot plezier blik ik terug op de afgelopen 20 jaar met onder andere de realisatie van succesvolle woonprojecten, een stevig dienstenaanbod voor zowel senioren als jonge gezinnen, de aanleg van het nieuwe gemeenteplein en de aankoop van het kasteeldomein Hof Ter Linden.

Op 31 maart en 1 april zetten we alvast de deuren van Hof Ter Linden open voor een eerste kennismaking en een heerlijk stukje taart. Graag tot dan!

Koen Snydersburgemeester

2 Raakpunt Uitbater brasserie bekend

4 Plakpaal Nieuwe regels voor het ecopark

6 Edegem morgen Sluipverkeer in het vizier

9 Edegem in actie Met hazensprongen de paasvakantie in

12 Voor elkaar Een lang leven gezond

14 Ecologisch Edegem De oorlog tegen hondenpoep

15 Dossier Eerste kasteelweekend

20 Jong & lerend Verdien een cent met je talent

23 Mooi in Edegem Sfeerbeelden

24 Uit in Edegem Activiteitenkalender

28 Ken je Edegem Wedstrijd

Nieuwe openingsuren:

Elke werkdag van 8.30 tot 13 uur

Maandagavond van 16 tot 19 uur

Woensdag tot 14 uur

Inhoud

Openingsuren balie gemeentehuis

Intro

Een oude droom wordt eindelijk werkelijkheid!

2 Raakpunt

Page 3: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Tot je dienst OCMW, dienst personen met een handicapAlle personen met een handicap die bij de federale over-heidsdienst sociale zekerheid (FOD SZ) een tegemoetko-ming, een parkeerkaart of een attest voor het bekomen van sociale voordelen willen aanvragen, kunnen daarvoor terecht bij de dienst personen met een handicap van het OCMW. Die helpt je met je aanvraag bij de FOD SZ en bij het aanvragen van sociale voordelen voor personen met een handicap.

Meer weten? Op www.ocmw.edegem.be > thuiszorg > dienst personen met een handicap lees je welke aanvra-gen je kunt indienen. OCMW Edegem, Oude-Godstraat 110, tel. 03 451 04 70, open op woensdag- en donderdagnamiddag tussen 13 en16 uur.

Mauro Catanzaro is de concessiehouder van de nieuwe brasserie die momenteel wordt gebouwd tegen het oud-gemeentehuis.

Voor deze Italiaan, afkomstig van Molfetta (Bari - Italië), betekent de uitbating van de nieuwe brasserie op het Edegemse gemeenteplein een unieke kans: “De nieuwe brasserie is in één woord magnifiek, zowel qua ligging als qua concept.” Ze krijgt de naam Cipriani naar Giuseppe Cipriani, eigenaar van een legendarische zaak in Venetië. Giuseppe is bovendien de uitvinder van het Italiaanse gerecht Carpaccio.

Mauro is geen onbekende in de Antwerpse restaurant-sector. In 2002 opende hij Il Carpaccio in de Generaal Lemanstraat en maakte er een van de bekendste Italiaanse restaurants in Antwerpen van. In 2007 opende Mauro zijn tweede zaak: La Brusketta in de Jan van Rijswijcklaan. Amper een jaar later opende hij zijn derde restaurant La Bresaola da Mauro in de Eglantierlaan in Wilrijk.

De nieuwe brasserie opent haar deuren op 12 mei 2012.

Een vleugje Italië op het nieuwe gemeenteplein

3Raakpunt

Page 4: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Personeelsdaggemeentediensten

Breng meer groen naar het ecoparkPer week mag je maximum 1 m³ afval naar het ecopark brengen. Helaas nemen tuinafval en papier en karton meestal veel ruimte in en blijft er vaak maar weinig plaats over voor ander afval. Daarom hebben we het reglement van het ecopark gewijzigd.

Vanaf 1 april mag je 2 m³ papier en tuinafval naar het ecopark brengen. Daarnaast mag je nog 1 m³ ander afval aanvoeren. De parkwachters zullen strikt toezien op de aangebrachte hoeveelheden en zullen, zoals altijd, grotere volumes weigeren.

Laat je dus volledig gaan met grasmaaier en hark en breng het teveel aan groen naar het ecopark!

Er even tussenuit…Op dinsdag 24 april is het personeelsdag en zijn alle gemeentediensten (ook de bibliotheek en het ecopark) uitzonderlijk gesloten. Het per-soneel trekt er dan een dagje op uit voor enkele sportieve en ontspannende activiteiten. Bedoeling is de onderlinge samenwerking te verbeteren voor een nog betere dienstver-lening. Vanaf woensdag kun je opnieuw bij het gemeente-personeel terecht tijdens de normale openingsuren, van 8.30 tot 14 uur.

Resultaten BOB-campagne oudjaarWie op 31 december 2011 een zware avond had gepland, kon toch best opletten met wat hij of zij dronk. Politiezone HEKLA hield namelijk ’s nachts haar traditionele BOB-eindejaars-campagne. Er werden in totaal 3 081 wagens gecontroleerd. 47 bestuurders hadden te diep in het glas gekeken en bliezen positief. 5 rijbewijzen werden meteen ingetrokken.

Ten opzichte van vorig jaar merken we toch een lichte verbetering. Toen werden 2 904 bestuurders gecontroleerd waarvan er 60 positief bliezen.

The European Foundations Initiative on Dementia heeft in Brussel tien Europese initiatieven beloond die mensen met dementie en hun familie ondersteunen om een kwaliteitsvol leven te leiden en actief deel te nemen aan het gemeenschapsleven. Een van de winnaars was het Edegemse project Vermist@hekla.

Elke award heeft een geldwaarde van 10 000 euro en dient als erkenning voor deze voorbeeldprojecten. Het moet de initiatieven aanzetten tijd en moeite te blijven investeren in de verdere verspreiding van hun ideeën.

Een onafhankelijke internationale jury onder voorzitterschap van minister van Staat Magda Aelvoet koos de tien winnaars. Twee Vlaamse projecten vielen in de prijzen, waaronder Vermist@hekla. Dit initiatief is een samenwerking tussen HEKLA en andere mensen in de gemeenschap met als doel vermiste personen met dementie snel te lokaliseren en weer naar huis te brengen. De aanpak is gebaseerd op netwerkvorming. Verschillende andere politiezones hebben het succesvolle project ondertussen overgenomen.

Europese bekroning voor HEKLA

4 Plakpaal

Page 5: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Een Kids-ID is een goed beveiligde identiteitskaart voor jongeren onder de 12 jaar. Dit reisdocument is geldig in heel Europa en nog een heleboel andere landen. Ook bevat het een telefoon-cascadesysteem ‘hallo- ouders’. Deze techniek verbindt tot zeven zelf te kiezen telefoonnummers aan de kaart, wat het makkelijker maakt voor een verloren kind om zijn ouders terug te vinden.

Kom voor de Kids-ID met je kind en een recente foto van hem of haar naar het gemeentehuis. Het document kost 3 euro en is drie jaar geldig. Hou er wel rekening mee dat de verwerking ongeveer twee weken duurt. Een snellere procedure kan, maar is duurder.

Klaar voor de vakantie met de Kids-IDGa je binnenkort op reis en heb je kinderen zonder paspoort? Vraag dan voor hen een Kids-ID aan en vertrek zonder zorgen!

Meer weten? www.edegem.be > leven > identiteit > identiteitskaarten > Kids-ID

Bedankt vrijwilligers!

Edegem leeft dankzij talloze vrijwilligers die zich elke dag opnieuw belangeloos inzetten om het leven van anderen een stukje mooier te maken. Om hen te bedanken voor hun harde werk organiseerde het gemeentebestuur op 9 maart het driejaarlijkse Feest van de vrijwilliger.

Het gemeentebestuur bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet en geeft hen daarom de duim!

de duim!Foto's: Marc De Roeck

5Plakpaal

Page 6: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Na 10 maanden hard werken, naderen we de laatste fase van de heraanleg van het centrum.

We zijn blij dat de werken tot nog toe steeds op schema

konden blijven.

De laatste fase voor de finish

Bijna klaar voor een nieuwe start!

Fasering Omleiding autoverkeer Omleiding De Lijn

FASE D22 april tot 22 april 2012

• Strijderstraat tussen Terelststraat en Drie-Eikenstraat: uitdrogen

• Kruispunt Drie-Eikenstraat / Strijdersstraat: heraanleg + uitdrogen

• Strijdersstraat tussen Drie- Eikenstraat en Patronaatstraat: heraanleg

Omleiding bestemmingsverkeer centrum via De Pelgrim / Terelststraat

Omleiding in twee richtingen via De Pelgrim / ... / Mgr Cardijnlaan

Vanuit Oude-Godstraat: omleiding in een richting via Molenlei / Lourdeslaan

> Lijn 32 volgt omleidingsweg De Pelgrim / ... / Mgr Cardijnlaan in beide rijrichtingen

> Lijn 190/192/193/195 rijdt in de rijrichting Kontich om via de Molenlei / Lourdeslaan.

> Lijn 140/141 rijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat (*)

> Lijn 130/131/135 rijdt in beide rijrichtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg (*)

FASE D323 april tot 29 april 2012

• Kruispunt Drie-Eikenstraat / Strijdersstraat: uitdrogen

• Strijdersstraat tussen Drie- Eikenstraat en Patronaatstraat: uitdrogen

Zie fase D2 Zie fase D2

FASE D430 april tot 11 mei 2012

• Strijdersstraat tussen Drie- Eikenstraat en Patronaatstraat: uitdrogen

As Drie-Eikenstraat / Strijdersstraatopen voor verkeer vanuit Wilrijk.Vanuit Oude-Godstraat: omleiding ineen richting via Molenlei / Lourdeslaan

Vanuit Kontichstraat: omleiding in een richting via Mgr Cardijnlaan / ... / De Pelgrim

> Lijn 32 rijdt om in de rijrichting Antwerpen via de omleidingsweg Mgr Cardijnlaan / ... / De Pelgrim. In de rijrichting Buizegem rijdt deze lijn weer het normale traject.

> Lijn 190/192/193/195: zie fase D2.> Lijn 140/141: zie fase D2> Lijn 130/131/135: zie fase D2

Feest op 12 mei!Als dank voor je begrip en geduld openen wij op zaterdag 12 mei ons fraai nieuw centrum én gemeentehuis officieel met een spectaculair evenement voor alle Edegemnaren. Noteer de datum alvast in je agenda! Je leest er meer over in de volgende Edegem Vandaag.

Enkele belangrijke weetjes...MarktDe wekelijkse markt op dinsdag zal worden opgesteld op de parking naast De Basiliek, op het pleintje voor De Basiliek en in de Lourdeslaan.Er blijft echter doorgaand verkeer mogelijk in de Lourdeslaan en Hovestraat.

UithardingsperiodeAlle straten binnen de zone van de heraanleg worden aangelegd in natuursteen met cementmortel. Die moet drie weken uitharden. Daarom kunnen we de straten na de werken niet meteen openstellen voor ver-keer. Nog even langer geduld dus.

Op maandag 19 maart startte fase D. In deze fase wordt het gemeenteplein ver-der afgewerkt en de kasseistrook hersteld in het gedeelte van de Strijdersstraat tussen de kruispunten Terelststraat en Patronaatstraat. De Kontichstraat, inclusief het kruispunt met de Trooststraat, is vanaf begin april weer vrij voor verkeer. Om de verkeersdoorstroming zo vlot mogelijk te laten verlopen en de handels-zaken bereikbaar te houden, voeren we deze werken gefaseerd uit. Fase D is klaar op 11 mei. Dan zijn de werken in het centrum helemaal afgerond en maken we ons klaar voor een spectaculair openingsfeest op 12 mei.

6 Edegem morgen

Page 7: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Alle omleidingsplannen kun je ook raadplegen op www.edegem.be > leefomgeving > mobiliteit > heraanleg centrum

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

De Lijn, lijnen 140, 141

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundel 130 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - rijdt zijn normale traject

OMLEIDING 19 MAART TOT1 APRIL 2012

FASE D1

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectRijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

OMLEIDING 2 APRIL TOT22 APRIL 2012

FASE D2

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

OMLEIDING 23 APRIL TOT29 APRIL 2012

FASE D3

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN32 - rijrichting Buizegem

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

DE LIJN32 - rijrichting Antwerpen

OMLEIDING 30 APRIL TOT11 MEI 2012

FASE D4

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

De Lijn, lijnen 140, 141

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundel 130 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - rijdt zijn normale traject

OMLEIDING 19 MAART TOT1 APRIL 2012

FASE D1

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectRijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

OMLEIDING 2 APRIL TOT22 APRIL 2012

FASE D2

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

OMLEIDING 23 APRIL TOT29 APRIL 2012

FASE D3

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN32 - rijrichting Buizegem

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

DE LIJN32 - rijrichting Antwerpen

OMLEIDING 30 APRIL TOT11 MEI 2012

FASE D4P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

De Lijn, lijnen 140, 141

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundel 130 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - rijdt zijn normale traject

OMLEIDING 19 MAART TOT1 APRIL 2012

FASE D1

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectRijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

OMLEIDING 2 APRIL TOT22 APRIL 2012

FASE D2

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

OMLEIDING 23 APRIL TOT29 APRIL 2012

FASE D3

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN32 - rijrichting Buizegem

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

DE LIJN32 - rijrichting Antwerpen

OMLEIDING 30 APRIL TOT11 MEI 2012

FASE D4

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

De Lijn, lijnen 140, 141

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundel 130 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - rijdt zijn normale traject

OMLEIDING 19 MAART TOT1 APRIL 2012

FASE D1

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectRijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

OMLEIDING 2 APRIL TOT22 APRIL 2012

FASE D2

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

OMLEIDING 23 APRIL TOT29 APRIL 2012

FASE D3

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN32 - rijrichting Buizegem

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

DE LIJN32 - rijrichting Antwerpen

OMLEIDING 30 APRIL TOT11 MEI 2012

FASE D4P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

De Lijn, lijnen 140, 141

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundel 130 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - rijdt zijn normale traject

OMLEIDING 19 MAART TOT1 APRIL 2012

FASE D1

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectRijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

OMLEIDING 2 APRIL TOT22 APRIL 2012

FASE D2

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

OMLEIDING 23 APRIL TOT29 APRIL 2012

FASE D3

P

P

P

P

P

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zone waar werken plaatsvinden

Autoverkeer

Autoverkeer met bestemming centrum

Tijdelijke halte De Lijn

Tijdelijke ‘blauwe zone’ parking

Parking zonder tijdsbeperking

Omleiding De Lijn, lijnen 190, 192, 193, 195

Omleiding De Lijn, lijn 32

LEGENDE

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kan je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzigingen aan jouw bustraject.

AUTOVERKEER

DE LIJN32 - rijrichting Buizegem

DE LIJN190, 192, 193, 195 - richting Kontich

DE LIJN130, 131, 135 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Villermontstraat / Expressweg

DE LIJN 140, 141 - nieuw trajectrijdt in beide richtingen om via de Prins Boudewijnlaan / Frans Van Dunlaan / Vredebaan / Antwerpsestraat

DE LIJN32 - rijrichting Antwerpen

OMLEIDING 30 APRIL TOT11 MEI 2012

FASE D4

(*) Reizigers van de bundels 130 en 140 met bestemming centrum kunnen aan de halte Prins Boudewijnlaan/Drie Eikenstraat overstappen op de lijn 32.

Op www.delijn.be kun je je inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de recentste wijzig-ingen aan jouw bustraject.

7Edegem morgen

Page 8: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Een onderzoek in 2009 bracht aan het licht dat er op een weekdag ongeveer 8 000 voertuigen door de Collegewijk rijden. Slechts 14 procent van hen woont echter in Edegem en maar 3 procent effectief in deze wijk. Een duidelijk teken dat de weg wordt gebruikt om de files in Mortsel te vermijden, ten koste van de buurt.

In 2005-2006 werden er al snel-heidsbeperkende maatregelen door-gevoerd in de wijk, maar die blijken niet voldoende effect te hebben. Het lokale voorstel om de wijk door te knippen ter hoogte van het kruispunt Jacob de Roorestraat / Minervastraat / Rogier van der Weydenstraat vond het gemeentebestuur iets te radicaal. Dat zou de wijk bijna ontoegankelijk maken.

SluipsluisAndere alternatieven met slagbomen en verdwijnpalen op basis van een Mia De Schamphelaere,

schepen voor Verkeer

“Na de lange zoektocht naar systemen om

het sluipverkeer terug te dringen, kiest het gemeentebestuur nu voor het systeem van

de sluipsluis om zo het statuut ‘plaatselijk verkeer’

effectief af te dwingen door het gebruik van kentekencamera’s..”

CAMERA’S TEGEN SLUIPVERKEER COLLEGEWIJK

Wie sluipt is gezienNa een lang en uitgebreid onderzoek heeft Edegem beslist technologische hulpmiddelen in te zetten tegen het overmatige sluipverkeer in de Collegewijk. Binnenkort start daar een experiment met kentekencamera’s. Na een bevraging in de buurt, start het experiment in de ochtendspits. Minimum zes maanden later maakt het gemeentebestuur een evaluatie.

badge boden geen soelaas omdat technische problemen hier net voor nog meer hinder zouden zorgen. In 2010 ontstond daarom het idee van de ‘sluipsluis’, waarbij kente-kencamera’s het verkeer in de wijk monitoren. Niet-inwoners die tijdens de spits door de wijk rijden, moeten dan een retributie betalen. De bijzon-dere verkeersregeling zal al op de invalswegen worden aangekondigd. In de spits licht een LED-bord op met ‘uitgezonderd plaatselijke bediening’. Bewoners kunnen dan enkele ken-tekens doorgeven van familieleden, vrienden, leveranciers en thuisdien-sten die vrij staan van deze regel. Dit kan allemaal online via de website van Edegem.

Het experiment kan nog dit jaar van start gaan. Een eerste fase legt de nadruk op sensibilisering, maar voor zij die hardleers zijn, zal er wel een sanctie volgen.

8 Edegem morgen

Page 9: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Close EncountersBram Kinsbergen is een 28-jarige schilder met een heel eigen stijl. De Boechoutenaar verwierf al inter-nationale faam met zijn op doek vastgelegde visie en kritiek op onze samenleving. Nu kun je hem ook in Huis Hellemans komen bewonderen. Kinsbergen presenteert er werken van de laatste twee jaar.

“Ik voel me een reporter die zo veel mogelijk beelden wil vastleggen op doek. Onze maatschappij verandert snel. Alles wat vandaag nieuw, origineel of modern is, klinkt morgen al hopeloos achterhaald. In mijn werken combi-neer ik dagelijkse impressies die een weerslag geven van mijn kijk op de huidige maatschappij. Ik wil de toeschou-wer uitnodigen in mijn wereld.

Vervreemding, macht, wellust en een blinde drang naar egoïsme en menselijke arrogantie zijn thema’s die voort-durend aan bod komen. De mens denkt dat hij zich alles kan permitteren. Moraal, verantwoording, ethiek of men-selijkheid lijken wel versteende begrippen, vermolmd, uitgespuwd en begraven. In mijn werk wil ik die machts-wellust, die blinde egotripperij in vraag stellen.”

De werken van Kinsbergen wekken ofwel grote fascinatie en bewondering op ofwel walging en onbegrip. “En dat is exact de bedoeling. Zolang mensen maar niet onverschil-lig blijven.”

www.bramkinsbergen.com

Meer weten? Cultuurdienst, Kontichstraat 19, 2650 Edegem, tel. 03 289 26 50 (van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur) of e-mail: [email protected]

14 APRIL TOT 6 MEI 2012

Bram Kinsbergen schilderijen

Huis Hellemans vind je in de Strijdersstraat 14 te Edegem. Het is gratis toegankelijk op woensdag van 14 tot 17 uur, vrijdag van 14 tot 16 uur en zaterdag en zondag van 10 tot 12.30 en van 14 tot 18 uur. Telefoonnummer tijdens de openingsuren: 03 289 23 68.

Huis Hellemans verwacht:

van 12 mei tot 3 juni 2012: Luc Meyers- schilderijen

van 9 juni tot 1 juli 2012: Serge Piessens - houten assemblages, schilderijen en grafiek

9Edegem in actie

Page 10: Edegem Vandaag 315 - april 2012

VORMING

Sporten voor lichaam en geestOok voor mensen met een psychische beperking is het belangrijk in beweging te blijven. Hen begeleiden vraagt wel een aparte aanpak. Daarom organiseert Psylos, de Vlaamse Federatie voor Sport en Recreatie in de geestelijke gezond-heidszorg, een speciale vormingssessie.

Wat? Naast een algemeen beeld over personen met een psychische beperking, leer je ook hun mogelijkheden ken-nen. Je krijgt zowel tips als praktische voorbeelden om hen in beweging te zetten en te houden. Fysieke activitei-ten, sociale omgang, maar ook integratie in een sportclub. Wanneer? Maandag 23 april van 19.30 tot 22.30 uurWaar? Huis van de sport, Boomgaardstraat 22, 2600 BerchemPrijs? 5 euro

Tijdens de paasvakantie kunnen 6- tot 12-jarigen opnieuw vier dagen terecht in sporthal Den Willecom voor een gezonde dosis sport en spel. Van dinsdag 10 tot vrijdag 13 april staan er onder andere balsporten, loop- en tikspelen, badminton, zwemmen, atletiek en gymnastiek op het programma. Allemaal veel leuker en gezonder dan een vervelende vakantie voor de buis.

Professionele monitoren begeleiden de kinderen van 10 tot 12.30 uur en 13.30 en 16 uur. Er is telkens voor- en naopvang van 8.30 tot 17.30 uur. Lunch moeten de kinderen zelf meebrengen.

Wanneer? Van dinsdag 10 tot vrijdag 13 aprilWaar? Sporthal Den Willecom, Terelststraat 2, 2650 Edegem Prijs sport en spel? 52 euro per weekPrijs opvang? 2,5 euro per dag of 8 euro per week

Meer weten? Tel. 03 289 26 50, e-mail: [email protected], vrijetijd.edegem.be > jeugd > vakantie-initiatieven > sport en spel

Sporten en spelen met Pasen

10 Edegem in actie

Page 11: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Word meester van de piste!Verzot op schaatsen en fietsen? Dan is de wieler- en schaatsdag echt iets voor jou! Alle 11- tot 16-jarigen zijn dan welkom in het Provinciaal Wielercentrum en op IJsbaan Antarctica in Wilrijk voor een dag vol actief plezier.

In de voormiddag kun je in het wielercentrum je vaardighe-den testen met een BMX of een PISTE-fiets. Na de lunch-pauze trek je je schaatsen aan voor een uitgebreide initiatie en vervolgens anderhalf uur vrij schaatsen onder begeleiding van de trainers van schaatsclub Wilrijk.

Naast een lunchpakket, zakgeld en een identiteits- of SIS-kaart, moet je ook verplicht een helm, lange mouwen, een lange broek, handschoenen en sportschoenen meebrengen.

Wanneer? Donderdag 12 aprilWaar? Provinciaal Wielercentrum en IJsbaan Antarctica in WilrijkPrijs? 15 euro (busvervoer, verzekering, drankje en materialen inbegrepen)Inschrijven? Voor donderdag 29 maart

Meer weten of inschrijven? Sportdienst Edegem, Terelststraat 2, 2650 Edegem, tel. 03 289 23 70, e-mail: [email protected].

Doe het allemaal!Wil je deze vakantie actief doorbrengen, maar kun je niet goed kiezen tussen sport en spel in sporthal Den Willecom en de wieler- en schaatsdag? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Je kunt ze ook simpelweg combineren. Zo hoef je niks te missen en kun je een hele week sporten en spelen in sport-hal Den Willecom en op donderdag ook deelnemen aan de wieler- en schaatsdag.

Prijs? 54 euro per kind (dinsdag, woensdag en vrij-dag sporten en spelen in sporthal Den Willecom en donderdag deelnemen aan de wieler- en schaatsdag)Inschrijven? Voor 29 maart

Meer weten? Sportdienst Edegem, Terelststraat 2, 2650 Edegem, tel. 03 289 23 70, e-mail: [email protected]

Sporttip van de maand

11Edegem in actie

Page 12: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Dienstencentrum Den Appel

Paasontbijt om van te smullen!Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Er is dan ook geen betere manier om dinsdag 10 april te begin-nen dan met een paasontbijt in Café Den Appel. De lekkere eitjes staan traditioneel symbool voor nieuw leven.

Wanneer? Dinsdag 10 april van 8.30 tot 10 uurPrijs? 6 euro

Maak van je fiets je beste vriendBandje plakken, lampje steken, ketting smeren, rem-men afstellen … Een fiets vraagt best wat onder-houd om lekker te rollen. Wie het graag zelf allemaal wil kunnen of meer wil weten over fietsmechaniek kan terecht bij Den Appel in samenwerking met Vormingplus. In negen lessen leer je alles wat je moet weten en meer. Alle fietsonderdelen komen aan bod en je krijgt tips over materialen, prijs en rijgedrag.

Wanneer? Dinsdag 10 april van 9.30 tot 12 uurPrijs? 55 euro voor negen lessen

Warm middagmaal in Den AppelElke weekdag om 12.15 uur kun je in dienstencentrum Den Appel terecht voor een warme maaltijd van drie gangen. Je betaalt hiervoor 7 euro. Via de diensten-centrumleider kun je ook een sociaal tarief aanvragen van 3,5 euro. De nieuwe lentemenukaart hangt aan het onthaal en in café Den Appel.

Inschrijven voor de activiteiten? Steeds twee weekdagen op voorhand via telefoon, e-mail of een bezoekje.

Meer weten? Dienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110, 2650 Edegem, tel. 03 450 84 00. Schrijf je in op onze nieuwsbrief via www.ocmwedegem.be of via e-mail: [email protected]. Liever een papieren versie? Kom dan even langs bij Den Appel.

Kijk voor onze andere activiteiten even in de kalender Uit in Edegem die begint op pagina 24. Je vindt onze activiteitenkalender ook in Den Appel of via www.ocmwedegem.be. Ontvang je hem graag via e-mail? Bezorg ons dan je e-mailadres.

OpeningsurenDen Appel is alle weekdagen open van 10 tot 16.30 uur en vrijdag tot 16 uur. Den Appel is gesloten op 8 en 30 april.

Café Den Appel is alle weekdagen open van 13.30 tot 16.30 uur en op vrijdag tot 16 uur.

12 Voor elkaar

Page 13: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Gezonde gespreksavond

met Hendrik CammuHendrik Cammu is als gynaecoloog verbonden aan het UZ van de Vrije Universiteit Brussel. Hij spendeert veel tijd om de medische weten-schap op een duidelijke en interessante manier over te brengen op een groot publiek. Dit deed Cammu al regelmatig in De Laatste Show en nu doet hij het ook voor jou in Edegem.

Vorig jaar schreef hij ‘Het boek van leven en dood’. Daarin vertelt Cammu wat we moeten doen om op een comforta-bele manier oud te worden, zonder dat we helemaal kiere-wiet worden van het ‘continu bezig zijn met gezondheid’.

Wanneer? Woensdag 25 april om 20 uurWaar? Zwaluwnest, Drie Eikenstraat 16, 2650 EdegemPrijs? Gratis

Geef om praktische redenen wel een seintje als je komt: tel. 03 289 26 50 of e-mail: [email protected] Een organisatie van de raad voor gezin en kinderopvang in samenwerking met de gezinsbond.

Informatienamiddag

diabetes type 2Steeds meer mensen komen vroeg of laat in contact met dia-betes type 2. Dit is grotendeels voedingsgerelateerd. We kunnen dus zelf veel invloed uitoefenen op het ontstaan van de ziekte, alsook op het verloop ervan. Tijdens deze infonamiddag krijg je op al je vragen een antwoord en tips om de ziekte te helpen voorkomen.

Wanneer? Dinsdag 15 mei om 13.30 uurWaar? Dienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110, 2650 EdegemPrijs? Gratis

Geef een seintje als je komt: tel. 03 450 84 00 of e-mail: [email protected] organisatie van de raad voor gezin en kinderopvang in samenwerking met de gezinsbond.

Laat ze hun plan trekken. Wij trekken mee!Broederlijk Delen vindt dat ontwikkelings-landen zelf moeten kunnen kiezen hoe ze hun grondstoffen aanwenden voor hun eigen ontwikkeling. Nu worden ze vaak verplicht ze ruw te exporteren.

Mijnbouw en olieontginning zijn erg ingrijpende activi-teiten en vele oliemaatschappijen en mijnbouwbedrijven nemen het, zeker in het Zuiden, niet nauw met het milieu en de rechten van de plaatselijke bevolking. De lokale overheden kiezen in deze strijd jammer genoeg meestal de kant van de buitenlandse investeerders.

Kies jij samen met Broederlijk Delen de kant van de burgers en de natuur? Steun deze actie dan door een bijdrage te storten op dit rekeningnummer: 12000000009292.

‘Fietsen voor het Zuiden’Op 1 april van 14 tot 17 uur kunnen jong en oud, alleen of met het hele gezin deelnemen aan de fietstocht van de werkgroep Broederlijk Delen. Afspraak met de fiets om 14 uur aan parochiecen-trum De Schrans, Molenveldlaan 4, 2560 Edegem.

13Voor elkaar

Page 14: Edegem Vandaag 315 - april 2012

TIP

Hou vanaf 14 april de straten in de gaten en maak kans om een EZO-cheque te winnen!

Geen poep meer op mijn stoep!Steeds vaker laten baasjes de uitwerpselen van hun vier-voeters liggen in perkjes, parken en plantsoenen, maar ook op straat. Dat vindt niemand leuk en daarom starten we in april een heuse hondenpoepcampagne.

Trap jij ook niet graag in een drol als je de deur uitkomt? Laat dat dan weten! Hang een affiche aan je raam en prik bio-afbreekbare vlaggetjes in achtergelaten hondenpoep. Je kunt dit campagnemateriaal gratis ophalen in het gemeentehuis. Telefonisch of via e-mail bestellen kan ook op 03 289 26 50 of [email protected].

Zwerfvuil? In de vuilnisbak!Het tewerkstellingsproject 5 beaufort van het OCMW, doet maandelijks een zwerfvuilronde in de gemeente. Knelpuntplaatsen zijn de Drie Eikenstraat rond het UZA, Prins Boudewijnlaan, sportzone Kattenbroek en het park Romeinse Put. In 2011 werd er maar liefst 408 kg zwerfvuil opgehaald langs de openbare weg en in de parken. Dat is veel te veel. Bovendien was er in 2011 ook een zwerfvuilopruimactie met de scholen en doen de snuffelwachters wekelijks hun ronde in heel de gemeente. Straatvuilnisbakjes voor klein afval zijn er genoeg. Zo houden we samen onze gemeente zwerfvuilvrij.

Oproep aan alle hondenbezitters: toon respect en ruim de hondenpoep op!

Lap je deze regels toch aan je laars (of in het slechtste geval aan die van iemand anders)? Dan riskeer je een boete tot 250 euro!

In Edegem verklaren we de oorlog aan zwerfvuil, sluikstorten en hondenpoep!

neen!

vies!

foei!

bah!

gedrukt met mileuvriendelijke inkt op biologisch papier met bloemzaadjes in verwerkt

gedrukt met mileuvriendelijke inkt op biologisch papier met bloemzaadjes in verwerkt

gedrukt met mileuvriendelijke inkt op biologisch papier met bloemzaadjes in verwerkt

gedrukt met mileuvriendelijke inkt op biologisch papier met bloemzaadjes in verwerkt

vlaggetjes (4/A4)

a�ches (A3)

IN

HET ZAKJE!

sticker 140 mmvoor op vuilbakken

Promomateriaal hondenpoepcampagne

Kakje?

in het zakje!

14 Ecologisch Edegem

Page 15: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Op 1 maart 2012 werd de aankoopakte van het kasteeldomein Hof Ter Linden ondertekend. Het kasteeldomein met een totale oppervlakte van 54 hectare is nu officieel eigendom van

drie overheden: de gemeente Edegem, de Provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid. Omdat er nog veel werk is in het domein om de veiligheid van wandelaars en de bescherming van de

waardevolle vegetatie te garanderen, kunnen we de poorten nog niet zonder meer openzetten. Op 31 maart en 1 april maken we hierop een uitzondering. Kom dus zeker langs voor een eerste kennismaking. Bovendien trakteert onze burgemeester iedereen op een stukje taart ter ere van

zijn 20 jaar burgemeesterschap!

Want we hebbenwat te vieren…

Feest in het kasteel!

15Dossier

Page 16: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Zaterdag 31 maartvan 13 tot 18 uur

De partners stellen zich voor

Videoprojectie:

Hof Ter Linden, kroniek van een lange onderhandeling (linker koetshuis)

Elk half uur begeleid bezoek aan het kasteel met aansluitend natuur-historische wandeling

Kinderanimatie:Kamishibaï verteltheater

KindergrimeSpringkastelen

Demonstraties door

handbooggilde Sint-Sebastiaan

Demonstratie met roofvogels

Informatiestanden van de partners:Provincie Antwerpen (Kempens Landschap) Voorstelling Kempens landschap en projecten

Fotoquiz kastelen zuidrand Voorstelling boek landgoederen

Participatie bosbeheersplan Word beschemer van het Kempens landschap

Vlaamse overheid (Agentschap voor Natuur en Bos) Groen in een stedelijke omgeving

Gemeentebestuur Edegem Voorstelling en verkoop boek ‘Hof Ter Linden’

(Linda De Keuster) Historiek van het domein

Zondag 1 april van 13 tot 18 uur

Het gemeente-bestuur trakteert

Eerste kasteelfeest en viering 20 jaar burgemeester Koen Snyders

11-14.30 uur: Kasteelbrunch [Prijs: 15 euro - Vooraf inschrijven

voor 27 maart 2012 via tel: 03 289 26 50 of [email protected]]

11-12 uur: Optreden Edegems Harmonieorkest

12.30-13.30 uur: Optreden accordeonvereniging De Nachtegaal

13.30-14.30 uur: Optreden fanfare Sint-Rosalia

15 uur: Viering 20 jaar burgemeester Koen Snyders:

Gratis feestelijke verjaardagstaart met koffie voor iedereen!

15.30-17 uur: Optreden Symfonisch Jeugdorkest Edegem

(SJOE) op de kasteeltrappen

Doorlopend:

Bewegwijzerde natuur-historische wandeling en mogelijkheid tot bezoek aan het kasteel

Videoprojectie:

Hof Ter Linden, kroniek van een lange onderhandeling (linker koetshuis)

Informatiestanden van de partners (zie zaterdag)

Kinderanimatie:“Een dag op het kasteel” [maak een kasteel-

schilderij, ontwerp kronen en juwelen, verkleed je als kasteelvrouw, maak een stokpaard ...],

KindergrimeBijenhotels maken

Randanimatie:Muzikale omlijsting

Demonstraties door handbooggilde Sint-SebastiaanDemonstratie met roofvogels

Kasteelweekend 31 maart en 1 april 2012

Tijdens het kasteelweekend geniet je doorlopend van hapjes, drank en animatie voor groot en klein in de feesttent.

16 Dossier

Page 17: Edegem Vandaag 315 - april 2012

De mijlpalen in het beleid van burgemeester Koen SnydersDit jaar is burgemeester Koen Snyders 20 jaar burgemeester van Edegem. Voor de redactie van Edegem Vandaag een goede reden om in ons archief te duiken. We brengen de meest spraakmakende realisaties van de voorbije 20 jaar kort in beeld.

1992 Dinsdag 12 april: eedaflegging Koen Snyders als burgemeester, in opvolging van Luce Aerts

Oprichting infofoon, voorloper van het contactcenter

1993 Heraanleg Romeinse Put Fort 5: uitbreiding bioklas Geluidshinder E19: fluisterasfalt en

verlenging geluidsberm

1994 Oprichting ecopark

1996 Oprichting PWA

1997 Vernieuwing gemeentelijk instructiezwembad

1998 Heraanleg Prins Boudewijnlaan

1999 Eerste fase heraanleg centrum: Strijdersstraat en Drie Eikenstraat

Restauratie Meihof en aanleg speeltuin Wijkontmoetingscentrum ’t Forum en

heraanleg park Nieuw concept Edegem Vandaag Gemeente zet eerste stappen op het web

2000 Start initiatief buitenschoolse opvang (IBO) op Fort 5

Verkeerspark aan Hangar 24 Bezoek prins Filip en Mathilde aan het UZA

2001 Hangar 27: feest- en fuifruimte voor jeugd

2002 Sportaccommodatie Kattenbroek

2004 Zwaluwnest: kinderopvang, kunstacademie en polyvalente ruimte

2005 Heraanleg Buizegemlei

2006 Restauratie binnenfort

2008

Politiecommissariaat zone Hekla aan Prins Boudewijnlaan

Infrastructuurwerken De Wieken Woonproject: Condominium zuid - Joe Englishlaan Sociaal woonproject – Lode De Boningestraat Woonproject: domein Groenhof - Boniverlei

2009 Vernieuwing voet- en fietspaden Kontichstraat Verkeersingrepen Lourdeslaan en Grijpegemplein Opstart voetpadenplan: 20-jarig onderhoudspro-

gramma

2010 Restauratie kapel Onze-Lieve-Vrouw-Troost-in-Nood Lancering nieuw concept www.edegem.be en

vrijetijd.edegem.be

2011 Nieuwe brandweerkazerne Woonproject: goedkeuring Condominium noord -

Ter Borchtlaan

2012 Inhuldiging gemeenteplein en gemeentehuis Opening brasserie Cipriani tegen het oud-

gemeentehuis Gemeentehallen Prins Boudewijnlaan:

verhuis uitvoerende diensten Aankoop kasteeldomein Hof ter Linden

17Dossier

Page 18: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Verschillende potentiële kopers dien-den zich aan en er startte een periode van ruim drie jaar gesprekken en onderhandelingen. Weinigen konden een haalbaar plan voorleggen met de nodige garanties voor de histori-sche gebouwen en het omliggende domein. Investeringsmaatschappij Park ter Linden NV had het idee om het kasteeldomein Hof Ter Linden om te vormen tot een bloemen-, planten- en kunstenpark, dat op commerciële basis zou worden uitgebaat.

Het project had ongetwijfeld plus-punten, maar van bij de start van de besprekingen werd gesteld dat zowel de mobiliteitseffecten als de financiële leefbaarheid van het project doorslag-gevend zouden zijn bij de finale beoor-deling. Eind januari 2011 oordeelde het college van burgemeester en schepe-nen dat het plan niet haalbaar was.

Burgemeester Koen Snyders zocht daarop contact met het Kabinet van Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur en de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen. Hierdoor werd het scena-rio van een publieke verwerving van het domein opnieuw bespreekbaar. Langzaam maar zeker groeide de con-sensus. Bijna een jaar later, in decem-ber 2011 bereikten het gemeen-tebestuur van Edegem, Kempens Landschap (provincie Antwerpen), het Agentschap Natuur en Bos en de familie de Roest d’Alkemade een akkoord over de verwerving van het volledige kasteeldomein.

De toekomst van het kasteeldomeinHet doel van deze samenwerking tussen gemeente Edegem, provincie Antwerpen (Kempens Landschap en

Koen Snyders, burgemeester

“Vandaag realiseren wij in Edegem een oude

droom. Het kasteeldomein met een oppervlakte van ongeveer 54 hectare gaat over in publieke handen.

Dit domein heeft een bijzonder sterk potentieel. Zeker nu we het kunnen

verbinden met het parkgebied Fort 5. Er staat ons nog een lang traject te wachten van visievorming,

projectdefinitie, herstel en restauratie, maar ik

ben ervan overtuigd dat de toekomst van Hof Ter Linden prachtig wordt.”

Hof Ter LindenKroniek van een lange onderhandelingKort na het overlijden van barones de Roest d’Alkemade in 2007 ging haar familie op zoek naar een nieuwe eigenaar voor het achttiende-eeuwse kasteeldomein met een totale oppervlakte van 54 hectare. Het gemeentebestuur was meteen geïnteresseerd, maar het plan om het domein met overheidssteun aan te kopen, raakte maar niet van grond.

© Nancy Limpens

18 Dossier

Page 19: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Het hof Ter Linden, dat ooit een leen-hof was van kasteel Cantincrode te Mortsel, is meer dan zeven eeuwen oud. Twee grote families overheersen in de geschiedenis als eigenaars. De machtige Berthouts waren vanaf het prille begin rond 1277 tot 1656 eige-naar van Ter Linden en meestal ook Heer van Edegem. Vanaf 1663 waren de eigenaars allemaal voorouders van de familie de Roest d’Alkemade. Bij de verkoop in 2012 behoorde het domein toe aan de vier erfgenamen van de familie de Roest d’Alkemade Oem de Moesenbroeck en Ruzette.

Wist je dat… … Hof Ter Linden werd genoemd naar een lindeboom die vroeger op het domein stond?… een lindeboom ooit een krachtig symbool was in Midden-Europa?… er vroeger recht werd gesproken rond de lindeboom?… dat er ook gefeest en gedanst werd rond de lindeboom?

Boek ‘Hof Ter Linden’Bij de meeste kastelen hoort een eeuwenlange geschiedenis, met kas-teelheren, oorlogen en geweld. Voor Hof Ter Linden is dat niet anders.

Linda De Keuster (Niel, 1957) verzamelde vijftien jaar opzoek- en studie-werk in een indrukwekkende historische publicatie over het kasteel. Dit werk geeft niet alleen een overzicht van de geschiedenis van het Hof Ter Linden, maar gaat ook in op andere historisch gerelateerde onder-werpen zoals de molen De Pelgrim en de ruime omgeving rond het kasteel en de Sint-Antoniuskerk.

Ontbreekt dit boek nog in jouw boekenkast? Voor 35 euro kun je het kopen aan het onthaal van het gemeente-huis. Tijdens het kasteelweekend op 31 maart en 1 april is het verkrijgbaar aan de informatiestand van het gemeentebestuur.

Regionaal Landschap) en de Vlaamse overheid (Agentschap Natuur en Bos) is de veiligstelling, heropwaardering en ontwikkeling van het kasteel- en parkdomein tot een park- en groen-gebied dat grotendeels publiek toe-gankelijk is. Door domein Ter Linden te verbinden met Fort 5 wordt een publiek toegankelijk park van ruim 90 hectare gerealiseerd in het midden van een randstedelijk gebied.

Weldra wordt het kasteel- en parkdomein

van Hof Ter Linden grotendeels publiek

toegankelijk

Om het de wandelaars zo aange-naam mogelijk te maken, krijgen de bossen, de waterpartijen, de paden en het parkgroen de nodige opwaar-dering. Ook de landbouwgrond rond-om het kasteeldomein en de site van Fort 5 zullen worden geïntegreerd in dit geheel.

Om voor het hele project Hof Ter Linden een visie vast te leggen, star-ten we met de opmaak van een mas-terplan en de nodige beheerplannen. Elke partner zal hierin zijn steentje bijdragen.

Een duik in de geschiedenisDoor de eeuwen heen heeft Hof Ter Linden een belangrijke rol gespeeld op militair, politiek, cultureel en zelfs op sociaal vlak. In de geschiedenis is er al sprake van ‘Ter Linden’ in de veertiende eeuw, als stenen omwal-ling en een verdedigbaar kasteel. Deze eerste vesting werd door de eeuwen echter zodanig belegerd en bezet dat er in 1770 niet anders op zat dan ze af te breken. Amper drie jaar later stond Ter Linden al terug overeind, en wel als het classicisti-sche slot dat vandaag nog bekend-staat als een van de mooiste van het land.

De bewoners van dit hof hebben op verschillende vlakken veel betekend voor Edegem en haar inwoners. Enkele duidelijke overblijfselen van hun invloed zijn de fanfare Sint-Rosalia, de Sint-Sebastiaansgilde en de Sint-Ceciliaharmonie. Bewoonster Maria-Carolina du Bois d’Aische richtte in 1845 een pri-véschool en een godsgasthuis op in samenwerking met de zusters Annonciaden van Veltem. Deze school is nu de vrije basisschool De Link en het godsgasthuis groei-de uit tot het huidige woonzorgcen-trum Immaculata.

© Nancy Limpens

19Dossier

Page 20: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Digitale week in de bibliotheekNaast boeken vind je ook cd’s, dvd’s en computers met internet in je bibliotheek. Tijdens de digitale week orga-niseert de bibliotheek enkele introductiesessies over het gebruik van het uitleensysteem en de catalogus. Een bezoek aan de bib wordt immers meer en meer een digi-tale ervaring.

Op maandag 23 april van 11 tot 12 uur kom je alles te weten over de verschillende manieren om je bibliotheek-materialen uit te lenen en te verlengen. Stel ook meteen al je vragen over de bibliotheekcatalogus, zodat die geen geheimen meer voor je heeft.

Op donderdag 26 april van 11 tot 12 uur leer je in de bib hoe je online je lenersgegevens kunt controleren en hoe je materialen kunt reserveren en verlengen.

Waar? Hoofdbibliotheek, Hovestraat 55, 2650 EdegemPrijs? Gratis Inschrijven? Voor 20 april, tel. 03 289 23 50 of e-mail: [email protected]

Meer weten? www.digitaleweek.be

Uitreiking

Gouden Boekenuil

Op 5 mei 2012 weten we wie met de eerste Gouden Boekenuil van Boek.be aan de haal gaat. Deze literaire prijs vervangt de voormalige Gouden Uil, maar beoogt

nog altijd hetzelfde: eigentijdse Nederlandstalige literatuur onder de aandacht brengen bij een breed

publiek.

Een jury las alle werken van 2011 en stelde een short-list van vijf samen. Hieruit kiest de vakjury begin mei

de winnaar.

Ook een lezersjury deelt zijn leeservaringen over deze vijf titels via www.goudenboekenuil.be. Iedereen, dus

ook jij, kan mee discussiëren op het forum en stem-men op zijn favoriet. Op basis hiervan wordt in mei

ook de prijs van de lezersjury uitgereikt.

Geef je mening en bepaal mee wie de Gouden Boekenuil van 2012 ontvangt. De titels van de

shortlist vind je alvast in onze bibliotheek.

© w

ww

.gou

denb

oeke

nuil.

be©

ww

w.g

oude

nboe

kenu

il.be

20 Jong & lerend

Page 21: Edegem Vandaag 315 - april 2012

GrabbelpasVakantieprogramma voor kinderen van 3 tot 11 jaar

De Grabbelpas heeft ook tijdens de paasvakantie voor ieder wat wils: knutselateliers, avontuur, theater, bouwen, uitstappen, sport, koken, muziek en dans, film ... Kortom: het wordt een topvakantie!

Super! Wat moet ik doen?Kom met 3 euro en een recente foto naar de jeugddienst of naar het onthaal van het gemeentehuis. Je krijgt dan meteen je persoonlijke Grabbelpas mee naar huis.

Voor alle Edegemse kinderen hebben we bovendien nog een aantal extra plaatselijke voordelen in petto. Daarmee haal je de prijs van je pasje er meteen dubbel en dik uit!

SwapVrijetijdsaanbod voortieners van 12 tot 15 jaarTe oud voor de Grabbelpasactiviteiten? Geen probleem: het Swapprogramma is cool en hot!

Deal! Hoe?Breng 3 euro mee naar de jeugddienst of het onthaal van het gemeentehuis en je Swappas wordt meteen gemaakt.

Meer weten over Grabbelpas of Swap? Jeugddienst, Zwaluwnest, Drie Eikenstraat 16, 2650 Edegem, tel. 03 289 26 50 of e-mail: [email protected]: maandag (16 tot 19 uur; niet in juli en augustus of maandagavond voor een feestdag), dinsdag (10 tot 12 uur), woensdag (14 tot 16 uur) en op afspraak.

Haal je persoonlijk Grabbelpas- of Swapboekje met alle activiteiten voor de paasvakantie bij de jeugd-dienst, aan het onthaal van het gemeentehuis of in de bib. Grabbelpas en Swap worden georganiseerd door de jeugddiensten van Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel. De acti-viteiten vinden plaats tijdens alle vakantieperiodes, uitgezonderd de kerstvakantie.

Komt dat zien, komt dat zien!

SPED! geeft er weer een lap opDe speelpleinwerking Edegem zit niet stil tij-dens de paasvakantie en bezorgt kinderen van de lagere school een hele week circuspret.

Zin om straffe, onnozele, megabangelijke of komische toeren uit te halen? Doe dan mee aan de SPED! En maak je klaar voor een hele week spelen, ravotten, gek doen … rond het thema circus.

Breng naast je goed humeur ook een lunchpakket met boterhammen en een drankje mee.

Wanneer? Van 10 tot 13 april, telkens van 9 tot 16 uurWaar? Grote zaal Hangar 27, Parklaan 161, 2650 Edegem. De ingang is achteraan.Prijs? 2,50 euro per kind per dag (verzekering en vieruurtje inbegrepen).Inschrijvingen? Op het speelplein vanaf 8.45 uur. Er is altijd plaats!Voor- of nabewaking? Informeer bij IBO De Speelclub, tel. 03 289 21 10.

Meer weten? Tel. 03 289 26 50 of e-mail: [email protected]

21Jong & lerend

Page 22: Edegem Vandaag 315 - april 2012

?

Wat? Je biedt ondersteuning in de opvang en begeleiding van kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Daarnaast organiseer je leuke activiteiten voor de kinderen en maak je hun vakan-tie helemaal top! Wanneer? Vijf dagen per week en 7,5 uur per dag tussen 7 en 19 uur gedurende veertien dagen of één maand tijdens de maand juli, augustus of september.Waar? Bij IBO De Speelclub: centrum (Zwaluwnest, Drie Eikenstraat 16) of fort (Fort 5, ingang Vestinglaan).Wie ben jij? Je bent minimum 18 jaar en hebt een relevant diploma of attest (kijk voor de volledige lijst op www.edegem.be).Interesse? Bezorg je kandidatuur met cv aan de kinder-opvangdienst, Kontichstraat 19, 2650 Edegem.

Meer weten? Kinderopvangdienst, Drie Eikenstraat 16, 2650 Edegem, tel. 03 289 26 50 of e-mail: [email protected]

Een cent voor jong talent!Ben je gepassioneerd bezig met film, mode, video, dans, multimedia, beeldende kunst, muziek, literatuur, theater, mime, skaten, of nog iets anders? En heb je samen met vrienden een fantastisch idee voor een leuk cultureel of artistiek project voor kinderen of jongeren tussen 6 en 25 jaar?

Dan komt jouw idee misschien in aanmerking voor een toelage van 400 euro! Het project moet wel plaatsvinden op Edegems grondgebied en mag niet gekaderd zijn binnen een school.

Kijk op vrijetijd.edegem.be > organiseren > project voor kinderen of jongeren organiseren en vraag de toelage aan.

Meer weten? Jeugddienst, Zwaluwnest, Drie Eiken-straat 16, 2650 Edegem, tel. 03 289 26 50 of e-mail: [email protected]

IBO De Speelclub zkt

jobstudenten (m/v)

!

22 Jong & lerend

Page 23: Edegem Vandaag 315 - april 2012

april 2012

Meneerke van BuizegemDe eerste kerk van Edegem stond op het grondgebied van Buizegem. Toen die honderden jaren geleden afbrand-de, ontstond er ruzie tussen Edegem en Buizegem over de locatie van de nieuwe kerk. Uiteindelijk werd de huidi-ge Sint-Antoniuskerk opgetrokken in Edegem. De mensen van Buizegem waren verontwaardigd en viseerden vooral ‘Mijnheer van Buizegem’. Hij zou niet genoeg moeite hebben gedaan om de rechten van de Buizegemnaars te verdedigen en het was dus zijn schuld dat de nieuwe kerk in Edegem stond. Om hem op zijn falen te wijzen, heb-ben de Buizegemnaars een levensgrote pop van hem in de hoogste boom gehangen, met zijn vinger wijzend naar de plek waar de nieuwe kerk had moeten staan. Nu wordt ‘Meneerke’ ieder jaar feestelijk in de boom gehangen op het recreatiedomein Romeinse Put, onder toezicht van de vzw ‘t Forum en van het gemeentelijke feestcomité en met de medewerking van de Edegemse Kring voor Heemkunde en andere lokale verenigingen. Dit jaar vindt de ophanging plaats op zondag 29 april.

28-29 april

ProgrammaZaterdag 28 april 20 uur• zingend Buizegem: al zingend leiden we Meneerke van Buizegem in onder de deskundige begeleiding van onze beruchte tenoren, onze lieflijke sopranen en Bert aan het keybord. • tijdens de pauze serveert vzw ‘t Forum gratis taart voor alle aanwezigen in ‘t Forum (inschrijven verplicht).

Zondag 29 aprilVan 14 tot 15 uur• kindershow van Dream Team Animatie• randactiviteiten voor kinderen (springkasteel, grime, knutselen en een ballonnenclown)

Van 15 tot 16 uur: • Sergeant Pepper Band (Beatles songs)

Van 16 to 17 uur• Strange Fruit (jazz- en bluesklassiekers)

Vanaf 18 uur• Jaarlijkse BBQ door Peter Vercammen (inschrijven verplicht)

20 uur • Meneerke van Buizegem wordt feestelijk in de boom gehangen• Buizegem danst de avond in op de muziek van onze huis-dj Michel

Schrijf je op voorhand in voor de zangavond met gratis taart en de BBQ. Hiervoor kun je tot zondag 22 april terecht in ‘t Forum, Romeinse Put 97, 2650 Edegem (alle dagen open vanaf 12 uur, op maandag gesloten).

Meer weten? Hans Bernaerts, tel. 03 457 58 75 of e-mail: [email protected]

in Edegem

april 2012 2 april Praat- en vriendengroep: parkinsonDienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110 om 14.30 uurtel. 03 450 84 00 of [email protected]

TempowandelenBinnenfort van Fort 5, Fort V-straat (hoofdingang) om 9.30 uurOKRA Sint-Bernadette (Conny Pirée), tel. 03 449 50 80

3 april Bezoek aan het ZilvermuseumKerkplein Elsdonk (vertrekplaats), Kerkplein om 13 uurOKRA Elsdonk (Bea De Wulf), tel. 03 440 05 84

4 april Lezing: gezonde voedingDienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110 om 10 uur, prijs 3 euro (incl. gezonde traktatie)tel. 03 450 84 00 of [email protected]

Uitstap naar het MaagdenhuisMaagdenhuis Antwerpen, Lange Gasthuisstraat 8, 2000 Antwerpen om 13.50 uurOKRA Sint-Bernadette (Conny Pirée), tel. 03 449 50 80

7 april Victor Junior Olve TournamentSporthal Den Willecom, Terelststraat 2 om 9 uurOLVE Badminton vzw, [email protected], tel. 0472 90 37 73, www.olvebadminton.be

23Uit in Edegem

Page 24: Edegem Vandaag 315 - april 2012

2 april Praat- en vriendengroep: parkinsonDienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110 om 14.30 uurtel. 03 450 84 00 of [email protected]

TempowandelenBinnenfort van Fort 5, Fort V-straat (hoofdingang) om 9.30 uurOKRA Sint-Bernadette (Conny Pirée), tel. 03 449 50 80

3 april Bezoek aan het ZilvermuseumKerkplein Elsdonk (vertrekplaats), Kerkplein om 13 uurOKRA Elsdonk (Bea De Wulf), tel. 03 440 05 84

4 april Lezing: gezonde voeding ‘An apple a day keeps the doctor away’Dienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110 om 10 uur, prijs 3 euro (incl. gezonde traktatie)tel. 03 450 84 00 of [email protected]

Uitstap naar het MaagdenhuisMaagdenhuis Antwerpen, Lange Gasthuisstraat 8, 2000 Antwerpen om 13.50 uurOKRA Sint-Bernadette (Conny Pirée), tel. 03 449 50 80

5, 12 en 19 april Leer van A tot Z hoe je van je foto’s een prachtig digitaal foto- album maakt!Dienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110, 2650 Edegem om 9.30 uur, prijs € 18 voor 3 lessen, inclusief cursusboektel. 03 450 84 00 of [email protected].

7 april Victor Junior Olve TournamentSporthal Den Willecom, Terelststraat 2 om 9 uurOLVE Badminton vzw, [email protected], tel. 0472 90 37 73, www.olvebadminton.be

8 april Hoogmis ter gelegenheid van PasenHeilige Familiekerk, Kerkplein om 11.15 uurKoninklijk Familiakoor Elsdonk, [email protected], www.familiakoor.be

10 april Gezellig paasontbijt in Den AppelDienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110 om 8.30 uur,prijs: 6 eurotel. 03 450 84 00 of [email protected]

KaartnamiddagTwinpower, Strijdersstraat 44 om 14 uur, prijs: 1 euroZorg voor Later (Elza vogels), tel. 03 458 31 11

11 april Film in Den Appel: Coco avant ChanelDienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110 om 14 uur, prijs: 1 eurotel. 03 450 84 00 of [email protected]

Doe-spelnamiddagOKRA-lokaal, Ing. Haesaertslaan 4 om 14 uurOKRA Elsdonk (Bea De Wulf), tel. 03 440 05 84

FietsnamiddagHet Atrium (vertrekplaats), Sint-Bernadettestraat 7, 2640 Mortsel om 13.30 uur, prijs: 50 euroOKRA Sint-Bernadette (Conny Pirée), tel. 03 449 50 80

14 april Vijgen na PasenParochiecentrum De Schrans, Molen-veldlaan 4 om 18 uur, prijs: 6 euroKAV Edegem Sint-Jozef (Magda Stoffelen), [email protected], tel. 03 449 41 01, www.kav.be/Edegem-Sint-Jozef

PaasfeestOKRA-lokaal, Ing. Haesaertslaan 4 om 14 uurOKRA Elsdonk (Bea De Wulf), tel. 03 440 05 84

16 en 23 april, 7, 14 en 21 mei Ontdek Word in vijf lessenDienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110, 2650 Edegem om 14 uur, prijs: 25 euro voor 5 lessentel. 03 450 84 00 of [email protected].

17 april Griffelrock: Houden vanSportpaleis, Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem om 14 uur,

prijs: 7 euroS-Plus, tel. 0486 45 58 09

BloemschikkenParochiecentrum De Schrans, Molenveldlaan 4 om 13.30 uur,prijs: 7 euroKAV Edegem Sint-Jozef (Magda Boyart), [email protected], tel. 03 449 60 11, www.kav.be/edegem-sint-jozef

Culturele wandeling: E. Van Mieghemtentoonstelling‘t Eilandje, Rijnkaai 96, 2000 Antwerpen om 14 uur, prijs: 5 euroKAV Edegem Centrum (Wies Mees), tel. 03 457 38 48

18 april Bezoek aan Huis HellemansHuis Hellemans, Strijdersstraat 14 om 14 uurKAV Edegem H. Familie Elsdonk (Lilianne), tel. 03 288 46 13

QuizBasisschool Andreas Vesalius (refter), Kontichstraat 21 om 14 uur, prijs: 5/7 euro voor leden/niet-ledenZorg voor Later (Elza vogels), tel. 03 458 31 11

19 april Uitstap naar DiksmuideParochiecentrum De Schrans, Molenveldlaan 4 om 8 uur, prijs: 37 euroKAV Edegem Sint-Jozef (Magda Stoffelen), [email protected], tel. 03 449 41 01, www.kav.be/Edegem-Sint-Jozef

Rood seniorenfeestDe Nekker, Nekkerspoel - Borcht 19, 2800 Mechelen om 12.30 uur, prijs: 12 euro (incl. busvervoer)S-Plus, tel. 0486 45 58 09

24 Uit in Edegem

Page 25: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Klassieke muziek beleven en beluisteren: Darius Milhaud en VerdiDienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110 om 10 uur, prijs: 3 eurotel. 03 450 84 00 of [email protected]

27 aprilWandelweekend EifelHotel Euvea, Bitburgerstrasse 21, D 54673 Neuerburg, Duitsland om 12 uur, prijs: 100 euro (verblijf in volpension van vrijdagmiddag tot zondagmorgen)Pasar Edegem, [email protected], tel. 03 457 14 48, www.pasar.be/edegem

29 aprilKamagurkaTheater Cartouche, Strijdersstraat 67 om 20.30 uurTheater Cartouche Comedy@Cartouche, [email protected], tel. 0486 13 23 38, www.theatercartouche.be

30 aprilLeesclubGemeentelijke bibliotheek Mortsel, Eggestraat 32-34, 2640 Mortsel om 14.15 uurOKRA Sint-Bernadette (Conny Pirée), tel. 03 449 50 80

Aikido grootmeester

Op zaterdag 21 april tussen 19 en 21 uur organiseert Aikido club Acacia een stage met een Japanse groot-meester in sporthal Den Willecom.

Aikido is een gewapende en ongewapende discipline. De sport is uniek onder de krijgs-kunsten omdat het de kracht van je aanvaller(s) gebruikt. Kom kijken hoe deze groot-meester zijn Aikido onder-wijst aan de leerlingen.

Meer weten? Rudy Elsevier, clubverantwoordelijke, tel. 0496 36 39 90.

24 aprilFietsen en wandelen naar het SigmaplanParochiecentrum De Schrans, Molen-veldlaan 4 om 9.30 uurKAV Edegem Sint-Jozef (Greta Soetens), [email protected], tel. 03 440 18 96, www.kav.be/edegem-sint-jozef

23 april‘Sarcopenie voorkomen! Lezing door Prof. Dr. Maurits Vandewoude, UA. (Sacropenie: verlies van spier- en orgaanmassa en toename vetmassa)Dienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110, 2650 Edegem om 14 uur, prijs: 3 eurotel. 03 450 84 00 of [email protected]

25 aprilBloemschikkenDienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110 om 10 uur, prijs: 12 eurotel. 03 450 84 00 of [email protected]

BloemenschikkenRestaurant De Basiliek, Hovestraat 69 om 19.30 uurKAV Edegem Centrum (Irène De Blanger), tel. 03 457 84 47

DagfietstochtHet Atrium, Sint-Bernadettestraat 7, 2640 Mortsel om 9.30 uurOKRA Sint-Bernadette (Conny Pirée), tel. 03 449 50 80

26 aprilKookdemonstratie: tapasParochiecentrum De Schrans, Molenveldlaan 4 om 19.30 uur, prijs: 5 euroKAV Edegem Sint-Jozef (Carine Arnauts), [email protected], tel. 03 457 68 34, www.kav.be/edegem/sint-jozef

20 april KaartenKbof ‘t Klavertopje, Jacob de Roorestraat 8 om 20 uur, prijs: 3,50 euro‘t Klavertopje, tel. 03 458 01 97

‘t Forumgalerie: olieverfschilderijen ‘t Forum, wijkontmoetingscentrum, Romeinse Put 97 om 14 uurKAV Edegem Centrum (Maria Leys), tel. 03 457 46 47

Bezoek Onze-Lieve-Vrouw-van-LourdesbasiliekOnze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesbasi-liek, Hovestraat om 14 uurKAV Edegem H. Familie Elsdonk (Lieve), tel. 03 440 27 26

21 april Openluchtconcert Edegems HarmonieOrkestBinnenfort van Fort 4, Neerhoevelaan, 2640 Mortsel om 20 uur, prijs: 8 euro (-26/+64) of 10 euro in voorverkoop, 10/12 euro aan de kassaEdegems HarmonieOrkest vzw, [email protected], tel. 03 232 82 06, www.eho.be

22 april FietsenverkoopOLVE-college (speelplaats), Rombaut Keldermansstraat 33 om 11 uurOLVE-college (oudercomité), [email protected], tel. 03 449 35 30, www.olvebasis.be

Lentewandeling in StekeneGemeenteplein (vertrekplaats), Kon-tichstraat / Hovestraat / Trooststraat z/n om 10 uurDavidsfonds Edegem, [email protected], tel. 03 457 20 11, www.edegem.davidsfonds.be

25Uit in Edegem

Page 26: Edegem Vandaag 315 - april 2012

MEERMALIGE ACTIVITEITEN Petanque 2, 4, 5, 6, 9, 12, 13, 16, 18, 19, 20, 23, 26, 27 en 30 aprilHangar 27, Parklaan 161 om 13 of 18.30 uurOKRA Elsdonk (Mon Miroen), tel. 0474 72 45 48

Hobby 2, 16 en 30 aprilReinildisheem, Ing. Haesaertslaan 4 om 13.30 uur, prijs: 1 euroKAV Edegem H. Familie Elsdonk (Josée), tel. 03 449 79 01

Gezellig brei- en haakkransje 3 en 24 aprilDienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110 om 14 uur, prijs: 1 eurotel. 03 450 84 00 of [email protected]

Vorming: van foto tot digitaal album 5, 12 en 19 aprilDienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110 om 9.30 uur,prijs: 18 euro voor 3 lessentel. 03 450 84 00 of [email protected]

SPED! 10, 11 en 12 aprilHangar 27, Parklaan 161 om 9 uur, prijs: 2,50 euro

Jeugddienst, [email protected], 03 289 21 17

Nordic wandelen 11 en 25 aprilFort 5 (hoofdingang), Fort V-straat om 14 uurKAV Edegem Sint-Jozef (Ria Heirbaut), [email protected], tel. 03 449 87 37, www.kav.be/edegem-sint-jozef

Kinderworkshop: Draken- kracht, liefdespracht 13 en 14 aprilL’Art l’AnnimA, Elsenborghlaan 62 om 9.30 uur, prijs: 50 euroAnnimA Kinderyoga, [email protected], tel. 0472 45 80 53, www.annima.be

Breien 13 en 27 aprilParochiecentrum De Schrans, !Molenveldlaan 4 om 14 uurKAV Edegem Sint-Jozef (Corry Van Roeijen), tel. 03 888 84 62, www.kav.be/edegem-sint-jozef

Creatieve namiddag voor chronische zieken en per- sonen met een handicap 16, 23 en 30 april‘t Zwaluwnest, Drie Eikenstraat 16 om 13.30 uurZiekenzorg creaclub, [email protected], tel. 03 289 96 40 of 03 457 76 32

Computercursus: ontdek Word in vijf lessen16 en 24 aprilDienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110 om 14 uur, prijs: 25 euro voor 5 lessentel. 03 450 84 00 of [email protected]

Chi Neng Qigong voor beginners 17 en 24 aprilSporthal Den Willecom, Terelststraat 2 om 9.30 uurChi Neng Institute Belgium, [email protected], tel. 03 288 45 08, www.chineng.be

Theaterwerkgroep Aorta presenteert: de verlegen versierder 20, 21 en 22 aprilForttheater, Rogier van der Weyden-straat 10 om 20 of 15 uur, prijs: 8 euroTheaterwerkgroep Aorta, [email protected], tel. 0479 49 05 92, www.toneelgroep.be

Je fiets heeft geen geheimen meer (zie p)20 en 27 april - 4, 11 en 25 mei - 1,

8, 15 en 22 juniDienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110, 2650 Edegem om 9.30 uur,prijs: 55 euro voor 9 lessentel. 03 450 84 00 of [email protected]

Wandelen 21 en 28 aprilKerkplein Elsdonk (vertrekplaats), Kerkplein om 13 uurOKRA Elsdonk (Lieve Goolaerts), tel. 03 440 34 29

Cocoon: danstoon- moment e-motion 9 en 10 aprilZaal Omnigym Jong Edegem, Jacob de Roorestraat 8 om 15 of 20 uur, prijs: 10 euro of 8 euro (-12j)Omnigym Jong Edegem, [email protected], tel. 0486 86 29 14, www.OJedegem.be

26 Uit in Edegem

Page 27: Edegem Vandaag 315 - april 2012

Burendag!Dinsdag 29 mei is het Edegemse burendag van 19 tot 22 uur. Je leest er meer over in de volgende Edegem Vandaag.

PERMANENTE ACTIVITEITEN Tentoonstelling olieverfschilderijen 1 tot 30 aprilDinsdag tot zondag van 12 tot 22 uur‘t Forum, wijkontmoetingscentrum, Romeinse Put 97, [email protected], tel. 03 457 51 62, www.tforum.be

Tennisstage: Tennis voor Kids 2 tot 6 april of 10 tot 13 aprilSportcentrum Mariënborgh, Doorn-straat 65, prijs: 169 euro (2-6 april) of 135 euro (10-13 april)Tennis voor Kids vzw, [email protected], tel. 03 239 17 27, www.tennisvoorkids.com

Sport- en speelweken Fun voor Kids2 tot 13 april‘t Kofschip, Baron de Celleslaan 1Fun voor Kids vzw, [email protected], tel. 03 239 17 32, www.funvoorkids.com

Dans- en funweek10 tot 13 aprilZaal Omnigym Jong Edegem, Jacob de Roorestraat 8, prijs: 75 euroOmnigym Jong Edegem, [email protected], tel. 0486 86 29 14, www.OJedegem.be

KaartenElke maandag en donderdagElzenhof, Kerkplein 3 om 13.30 uurOKRA Elsdonk (Tinneke ‘s Jongers), tel. 03 440 05 14

BiljartenElke maandag en donderdagElzenhof, Kerkplein 3 om 13.30 uurOKRA Elsdonk (Hugo Neelen), tel. 03 239 10 63

TurnenElke maandag van 9 tot 10 uur, Parochiecentrum De Schrans (turnzaal), Molenveldlaan 4KAV Edegem Sint-Jozef (Irène Hofman), [email protected], tel. 03 440 61 32, www.kav/edegem/sint-jozef

Hiphop + 15 jaarElke maandag van 20.30 tot 22 uur, Zaal Omnigym Jong Edegem, Jacob de Roorestraat 8, prijs: 119 euroOmnigym Jong Edegem,

[email protected], tel. 0486 86 29 14, www.OJedegem.be

Gymnastiek voor damesElke dinsdag van 14 tot 15 uur, Zaal Omnigym Jong Edegem, Jacob de Roorestraat 8, prijs: 71 euroOmnigym Jong Edegem, [email protected], tel. 0486 86 29 14, www.OJedegem.be

Crea-namiddagElke dinsdag Van 13.30 tot 17 uur, Het Atrium, Sint-Bernadettestraat 7, 2640 MortselOKRA Sint-Bernadette (Conny Pirée), tel. 03 449 50 80

Kaarten - Rummikub - BabbelenElke dinsdag ‘t Forum, wijkontmoetingscentrum, Romeinse Put 97 om 14 uurVl@s (Vlaams Actieve Senioren), [email protected], tel. 03 457 37 49

Gym 55+Elke woensdag Van 9.30 tot 10.30 uur, Zaal Omnigym Jong Edegem, Jacob de Roorestraat 8, prijs: 71 euroOmnigym Jong Edegem, [email protected], tel. 0486 86 29 14, www.OJedegem.be

Turnen voor 55+Elke donderdag Van 9.30 tot 10.30 uur, Het Atrium, Sint-Bernadettestraat 7, 2640 MortselOKRA Sint-Bernadette (Conny Pirée), tel. 03 449 50 80

BridgeElke donderdag OKRA-lokaal, Ing. Haesaertslaan 4 om 14 uurOKRA Elsdonk (Frans Bayens), tel. 03 449 04 44

Lijndans

Elke donderdag Beginners om 9 uur, Gevorderden om 11 uur, Kelder bibliotheek Elsdonk, Kerkplein z/nOKRA Elsdonk (Lieve Goolaerts), tel. 03 440 34 29

Nordic wandelenElke donderdag Hangar 27 (vertrekplaats), Parklaan 161 om 9 uurOKRA Elsdonk (Bea De Wulf), tel. 03 440 05 84

TurnenElke donderdag Kelder bibliotheek Elsdonk, Kerkplein z/n om 10 uurOKRA Elsdonk (Lieve Goolaerts), tel. 03 440 34 29

VolleybalElke vrijdag Van 9.30 tot 11 uur, Parochiecentrum De Schrans (turnzaal), Molenveldlaan 4, prijs: 5 euroKAV Edegem Sint-Jozef (Ria Heirbaut), [email protected], 03 449 87 37, www.kav.be/edegem-sint-jozef

LijndansenElke vrijdag Van 9.30 tot 10.30 uur, Het Atrium, Sint-Bernadettestraat 7, 2640 MortselOKRA Sint-Bernadette (Conny Pirée), tel. 03 449 50 80

Zumba Gold: dans- en fitness-programma voor seniorenElke vrijdag Dienstencentrum Den Appel, Oude-Godstraat 110 om 16 uur, prijs: 6 eurotel. 03 450 84 00 of [email protected]

Omnigym Jong Edegem

Elke zaterdagModerne dans +15Van 20 tot 21.30 uur, prijs: 119 euroDanslessen techniekVan 19 tot 20 uur, prijs: 90 euroHiphop 10-15 jaarVan 18 tot 19 uur, prijs: 90 euroJeugddansVan 10.45 tot 13 uur, prijs: 90 euroKidsdansVan 10 tot 10.45 uur, prijs: 75 euroKleuterdansVan 9.15 tot 10 uur, prijs: 75 euroZaal Omnigym Jong Edegem, Jacob de Roorestraat 8, [email protected], tel. 0486 86 29 14, www.OJedegem.be

27Uit in Edegem

Page 28: Edegem Vandaag 315 - april 2012

ColofonGemeente Edegem

Verantwoordelijke uitgever: Koen Snyders, burgemeester, Kontichstraat 90, 2650 EdegemAlgemeen oproepnummer van de gemeentediensten: tel. 03 289 26 50E-mail: [email protected] Gemeentelijke website: www.edegem.beJe leest Edegem Vandaag ook online op www.edegem.be > Over Edegem > Publicaties.

Herken je gemeenteen win 25 euro!Elke maand plaatsen we hier een mooi detail uit onze gemeente. Aan jou om dat stukje Edegem een plaats te geven.

Enig idee waar we dit vonden? Omschrijf zo gedetailleerd

mogelijk de plek: straatnaam en nummer, indien mogelijk.

In de volgende Edegem Vandaag

maken we de winnaar van deze wedstrijdvraag bekend.

Win jij die EZO-cheque van 25 euro?

SPELREGELS:1. Stuur je antwoord voor 6 april 2012 via e-mail naar [email protected].

2. Maximum 1 e-mail per gezin.

3. Uit de juiste antwoorden trekt een onschuldige hand

één winnaar. Hij of zij wint een EZO-cheque ter waarde van

25 euro, te gebruiken bij een EZO-middenstander.

Waar is dit?

De winnaar…Cas De Ryck herkende

het bidtafeltje voor de kapel Onze-Lieve-Vrouw-Troost-in-Nood

in de Kontichstraat.

Hij wint een EZO-cheque ter waarde van 25 euro. Proficiat!

28 Ken je Edegem