Dz 20140709

50

Click here to load reader

description

 

Transcript of Dz 20140709

Page 1: Dz 20140709

ACTUALITEIT ONROEREND GOED AUTO’S SPORT KERKELIJK NIEUWS VACATURES

W E E K B L A D

W E E K B L A D

t h u i s i n d e r e g i o

M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

Z U N D E R T S EMIDWEEKEDITIE9 JULI 2014WEEK 28

U i t g e v e r i j d e b o d e b v I P o s t b u s 2 2 , 4 8 8 0 A A Z u n d e r t I T e l . 0 7 6 5 9 9 8 1 1 1 I w w w . i n t e r n e t b o d e . n l

O P L A G E : 9 3 0 0T O TA L E O P L A G E Z E E L A N D

E N W E S T - B R A B A N T : 4 8 0 . 0 0 0

THUIS IN DE REGIO

Volg ons via twitter: @ZundertseBode

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

DOOR MARJANNE DIJKSTRA

Riet Hereijgers, secretaris van de Boeren-dag, vertelt: “Ja, we vinden het jammer dat de dorsploeg niet in actie kan komen. Het veld is al omgeploegd omdat de Trek-kertrek het nodig heeft om haar banen aan te leggen. De dorsploeg zal dus moe-ten improviseren. Na vijfentwintig jaar hakt dat er wel in binnen onze geledingen. Maar dan gaat het maar anders gebeuren, want we wil-len een mooie Boerendag neerzetten.” De tijdsplanning voor de evenementen veranderde wat dit jaar.

“Hoe het de jaren hiervoor ging, kwam voor ons iets gunstiger uit. Hetzelfde veld wordt voor zowel de Trekkertrek als de Boerendag gebruikt. Omdat de Trekker-trek het veld meer belast was het fi jner voor andere gebruikers om dat evene-ment wat naar voren te verplaatsen. Zo kan het veld langer herstellen. Voor ons is dat niet het meest ideaal want het vi-sitekaartje van de Boerendag, een mooi groen veld, is lastig straks. Gelukkig hebben we goed en constructief overleg met zowel de gemeente als met de Trek-kertrek en kunnen we met wat kunst- en vliegwerk straks hopelijk een mooie

Boerendag houden. Wel moet het weer wat meezitten. Omdat het veld straks is omgeploegd en omdat er zand ligt, heb je met wat pech een zandstorm of juist een modderpoel. Maar ik vertrouw erop dat het goed komt en mensen straks niet alleen van de Boerendag, maar ook van de Trekkertrek kunnen genieten komend weekeinde.”

Geen ruzieWel heeft de organisatie van de Boeren-dag wat aanpassingen moeten doen om het evenement goed te laten verlopen.

vervolg zie elders in deze Bode

Evenementen doen water bij wijnHerei jgers : ‘We hebben een construct ief overleg’

ZUNDERT – Na de Boerendag kwam altijd de Trekkertrek. Maar dit jaar is het helemaal anders. Afgelopen weekeinde vond de Trekkertrek plaats en over een maand pas de Boerendag. En dat heeft even wat aanpas-singen nodig, zo bleek nadat er onenigheid leek te ontstaan over een gedorst graanveldje.

RIJSBERGEN - Maar liefst twee dagen lang kon het publiek genieten van ronkende motoren en knallende pk’s tijdens de jaarlijkse trek-kertrek van Rijsbergen. Het weer zat de organisatie niet altijd mee, maar desondanks waren er nog behoorljik wat bezoekers op de been. In verschillende categorieën deden in totaal honderden trekkers mee. Op het terrein achter het wedstrijdterrein kon het publiek genieten van alle tractoren. FOTO MONIQUE JANSEN

BORD VOORTRAPPISTENBIER

UITGEREIKT

ZUNDERTSE SELECTIE MAAKT OPWACHTING

TEGEN NAC

KLEIN ZUNDERT - Projectontwikkelaar Somnium Real Estate krijgt van het Zun-dertse gemeentebestuur de mogelijkheid om de gronden ten noorden van de Pas-toor van Vessemstraat in Klein Zundert te mogen ontwikkelen ten behoeve van de woningbouw. Het college van burge-meester en wethouders heeft zich in prin-cipe positief uitgesproken over de plan-nen van het bedrijf uit Rijsbergen, dat de plannen nu verder mag uitwerken. Om de woningbouw te kunnen realiseren is het wel noodzakelijk dat het bestemmingsplan Buitengebied uit 2012 gedeeltelijk moet worden herzien. Het college is bereid daar aan mee te werken.

Mogelijk nieuwbouw in Klein Zundert

ZUNDERT - Het nieuwe behandelcentrum van het Zuidwest Radio Therapeutisch Instituut (ZRTI) in Roosendaal heeft de eerste patiënten behandeld. Het ZRTI is onlangs geopend op het terrein van Fran-siscus Ziekenhuis en past bij de gezamen-lijke visie dat het Roosendaalse ziekenhuis heeft met Lievensberg Ziekenhuis in Ber-gen op Zoom om de oncologische zorg in Roosendaal te concentreren. ZRTI heeft zijn oorsprong in Vlissingen, waar het al 30 jaar gevestigd is. De vestiging in Roosen-daal scheelt West-Brabantse patiënten één miljoen euro aan reiskosten per jaar. Bij ZRTI Roosendaal werken negentien mensen.

Eerste patiënten voor oncologisch centrum

ZUNDERT - De wieken van de molens in Brabant worden uitgerust met molenzeilen in de uitvoering van de Brabantse vlag. Dat is het doel van de Brabantse Molenstich-ting, de Brabantse Monumentenwacht en de Brabantse Hoeders. Direct na de zomer-vakantie worden de eigenaren van de mo-lens uitgenodigd om mee te doen. De actie past naadloos in de groeiende belangstel-ling voor de Brabantse vlag als overkoepe-lende uiting van de Brabantse identiteit. 110 molens komen in aanmerking voor de actie. De organisaties streven er naar dat alle molens voor de Nationale Molendag op zaterdag 9 en zondag 10 mei 2015 zijn uitgerust met Brabantse molenzeilen.

Molens krijgenspeciale molenzeilen

ZUNDERT – Het rondtrekkende wijkfes-tival En Plein Public strijkt vanaf 18 juli neer op veertien verschillende pleintjes en parken in onder andere Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Zundert. De opening is op 18 juli in Hoge Vucht in Breda met een BuurCultuur XL-feest. Voor de kinderen is er een voorstelling, terwijl hun ouders kunnen meedoen met een cultuurparticipatieproject onderleiding van lokale kunstenaars. Het gratis feest wordt afgesloten met een avondvoorstel-ling en muziekoptreden. Een dag later is het festival in Etten-Leur, op 14 augustus in Roosendaal, op 23 augustus in Zundert en 24 augustus in Ginneken.

En Plein Public doet Zundert aan

BREDA - De internationale rondreizende tentoonstelling Routes of Liberation is tot 20 augustus te zien in Breda’s Museum. De expositie vertelt over verhaal over de bevrijding van West-Europa en past bin-nen de Liberation Route, die de beleving van de bevrijding van onder meer West-Brabant mogelijk maakt. De expositie is het initiatief van de Stichting Liberation Route Europe in samenwerking met toon-aangevende Europese oorlogsmusea. Be-gin 2014 openden minister-president Mark Rutte en Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement, de tentoonstelling in Brussel. Na Breda reist de expositie door naar steden als Berlijn, Londen en Gdansk.

Expositie over bevrijding Europa

ZUNDERT - NAC oefent op vrijdag 1 augus-tus in het Rat Verlegh Stadion tegen OFI Kreta. De ploeg van Nebojsa Gudelj ont-vangt een week voor aanvang van de com-petitie de Griekse subtopper in Breda. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Na Dundee United is OFI Kreta de tweede buitenland-se tegenstander in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg, afkomstig van het populaire Griekse eiland, eindigde vo-rig seizoen als zesde in de hoogste Griekse competitie. Vanaf komend seizoen staat de ploeg onder leiding van de Italiaans Gen-naro Gattuso. Voormalig NAC-speler Bol-dizsar Bodor kwam in het verleden voor de Griekse ploeg uit.

Oefenwedstrijd NAC tegen OFI Kreta

WIJ zijn

verhuisdWIJ zijn

verhuisdWIJ zijn

Vanaf woensdag 9 juli is het hoofdkantoor van

Uitgeverij de Bode gevestigd op het adres:

Molenstraat 17a-1, 4881 CP Zundert

Ons telefoonnummer, postbus

en mailadres blijven ongewijzigd

Tel: 076 - 599 81 11 | Postbus 22, 4880 AA Zundert | [email protected]

VANDAAGIN DE BODE

BEW

AAR

EXEM

PLAA

R

Buiten kokkerellen

Zomer op het terras

Evenementenkalender

0903

Editie: Bergen op Zoom | Tholen | Woensdrecht | Steenbergen

2014

05+11

Ik ga op vakantie en ik neem mee... de Bode!Maak een foto van jezelf of je reisgenoot met de Bode of de E-paper op je tablet/smartphone op jouw vakantiebestemming en win mooie prijzen!

Stuur je mooiste foto naar: [email protected]

Vermeld bij je inzending ook even je naam, waar je de foto hebt gemaakt en waar je zelf vandaan komt. Inzenden kan t/m 24 augustus 2014

Win een bode actiepakket t.w.v. €50,- + jouw foto in

de Bode.

Testdaken gezocht voor gratis zonnepanelen! Ga naar www.testdaken.nl en meld je nu aan!

Page 2: Dz 20140709

VOOR MEER INFORMATIE: VAN HASSEL MAKELAARS O.G., MOLENSTRAAT 50 ZUNDERTWWW.VANHASSELMAKELAARS.NL OF 076 597 59 00

25 schitterend gelegen woningen voor koop, koop-voor-starters en huur

REEDS

50%

Centraal en eigentijds wonen in Zundert

VERKOCHT! Op een perfecte locatie in Zundert tussen de Nachtegaalstraat, Prinsenstraat en bestaande wijk de Wielewaal worden 25 nieuwe woningen gerealiseerd, waarvan 9 huurwoningen. De koopwoningen zijn verdeeld in 2 twee-onder-een kapwonin-gen, 10 hoekwoningen waarvan 4 met dwarskap en 4 tussenwoningen.

winehouse Topkwaliteit heeft nu een naamNIE

UW!

Jaarlijks zoeken wij over de hele wereld naar superieure wijnen tegen de scherpste inkoopprijzen. Tijdens deze 'ontdekkingsreizen' worden alleen de beste wijnen geselecteerd. Ons proefpanel bestaande uit diverse Vinologen heeft deze nieuwe serie van 9 wijnen geproefd en vanwege de prijs- kwaliteitverhouding als uitmuntend beoordeeld.

Wij zorgen dat je topkwaliteit voor je geld krijgt. Nu verkrijgbaar bij DirckIII.

“Deze Cabernet Sauvignon krijgt in deze streek veel zon, waardoor de wijn een intens karakter van zondoorstoofd fruit krijgt. Deze wijn is afkomstig van het bekende kwaliteitshuis Cono Sur en heeft aroma’s van zwarte bessen met een vleugje kruidigheid en van zwarte peper. Goed in balans met zachte tannines.“

Central Valley

Lekker bij: De barbecue, een balletje gehakt, chili con carne, pasta’s met een rode saus, bij stoofvleesgerechten of gewoon zomaar voor de vrijdagmiddag borrel.

Intens | Kruidig | Zwarte bes

“Dankzij gerichte vakopleidingen zijn onze medewerkers altijd uitstekend in staat een perfect wijnadvies te geven. Een groot aantal is zelfs Vinoloog!”

10

“Deze Cabernet Sauvignon krijgt in deze streek veel zon, waardoor de wijn een intens karakter van zondoorstoofd fruit krijgt. Deze wijn is afkomstig van het bekende kwaliteitshuis Cono Sur en heeft aroma’s van zwarte bessen met een vleugje kruidigheid en van zwarte peper. Goed in balans met zachte tannines.“

CaBernet Sernet S Sernet auvignOn

Central Valley

Lekker bij: De barbecue, een balletje balletje gehakt, chili con carne, pasta’s met rne, pasta’s met een rode saus, bij stoofvleesgerechte bij stoofvleesgerechten of gewoon zomaar voor de of gewoon zomaar voor de voor de of gewoon zomaarvrijdagmiddag borrel.

Intens | Kruidig | Zwarte bes Zwarte bes

Central Valley

Deskundig advies“Dankzij gerichte vakopleidingen zijn onze medewerkers altijd uitstekend in staat een perfect wijnadvies te geven. Een groot aantal is zelfs Vinoloog!”

10

DE WERELDWIJNEN

VAN DIRCKIII

NIEU

W!

[140141] DIII Folder WH_SCHETS_v10.indd 1

10-06-14 13:31

Gratis winehouse special!Alle proefnotities en extra informatie vind je gratis in de winkel!

tempranilloSpanje La Mancha

chardonnayZuid-Afrika West-Kaap

sauviGnon blancChili Central Valley

syrahFrankrijk Languedoc-Roussillon

verdejoSpanje La Mancha

sauviGnon blancFrankrijk Comté Tolosan

merlotZuid-Afrika West-Kaap

cabernet sauviGnonFrankrijk Languedoc-Roussillon

cabernet sauviGnonChili Central Valley

hele literelderS 11,59

9.49hele liter

elderS 19,99

14.99

33 cl

Topkwaliteit heeft nu een naamJaarlijks zoeken wij over de hele wereld naar superieure wijnen tegen de scherpste inkoopprijzen. Tijdens deze 'ontdekkingsreizen' worden alleen de beste wijnen geselecteerd. Ons proefpanel bestaande uit diverse Vinologen

9 wijnen geproefd en vanwege

inehouse

Alle proefnotities

3.99introductieprijs

1,5 literelderS 1,75

99elderS 0,59

39

st. Willebrord Dorpsstraat 10 ★ | zundert Molenstraat 4 ★ ★ Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 14 juli 2014, zolang de voorraad strekt. WWW.dirCKiii.nl

de beste slijterij van nederland!Geniet, maar drink met mate.

Page 3: Dz 20140709

ACTUALITEIT

DOOR MIEKE VAN MEER

‘We zijn echt met 0 begonnen. In alle op-zichten.’ Henk memoreert het begin van buurtschap Rijsbergen. In 2007 reed een wagen uit Rijsbergen voor het eerst mee in de Zundertse corsostoet. ‘Dankzij de steun van de stichting en verschillende buurtschappen hebben we een goede start kunnen maken. In die zeven jaar zijn we groter en professioneler geworden. De kindertijd is voorbij. Buurtschap Rijsbergen is nu jongvolwassen. We hebben goede commissies staan en mensen nemen zelf steeds meer verantwoordelijkheid. Als ik zie hoe enkele jongeren op eigen initiatief de afgelopen maanden het terrein van de bouwplaats hebben opgeruimd. Fantas-tisch.’

BeeldvormingToch meent Henk dat er nog verkeerde beeldvorming is in het dorp over buurt-schap Rijsbergen. ‘Ze denken vaak dat we veel subsidie krijgen van de gemeente, maar dat is helemaal niet waar. We moeten ons zelf zien te bedruipen. Dat doen we op verschillende manieren. Zo maken we jaarlijkse een corsokalender

die we verkopen en de bloemenhandel levert een belangrijke fi nanciële impuls. Daarnaast ondersteunen we bij de Acht van Chaam en de Nacht van Achtmaal met verkeersregelaars, bemensing van over-steekplaatsen en hekken sjouwen. Verder hebben we sponsoren die bereid

zijn ons te steunen. Tijdens de Boerendag, de eerste zaterdag in augustus, houden we als buurtschap een open dag. Dit jaar gaan we op die dag meer activiteiten in en rondom de tent plannen. Rien van de Sande, voorzitter van de sponsorcommis-sie, licht toe. ‘We nodigen de sponsoren dan uit, om hen bij te praten over de bouw van de wagen. Ook voor kinderen en an-dere belangstellenden maken we er een interactieve dag van. We zijn nog bezig de plannen vorm te geven, maar wellicht gaan we ook iets met netten knopen doen om in het thema van de wagen “Bijvangst” te blijven.’

Bredere functie‘Maar’, vinden Henk en Rien, ‘het gaat niet alleen om geld. We hebben ook een maatschappelijke functie.’ Zo betrekken ze de basisschool bij het corso door hen uit te nodigen in de tent, de oudjes van het

Rijserf helpen mee met bloemen steken en er zijn regelmatig jongeren die hun maatschappelijke stage van de middelbare school bij buurtschap Rijsbergen vervullen. ‘Goed voor de verbinding en de zichtbaar-heid van het corso in het dorp en je doet

ook wat terug als buurtschap’, aldus van den Bemd. ‘Dat waarderen sponsoren en donateurs eveneens. Op die manier kun-nen we met elkaar groeien. Stap die drem-pel over en kom eens in de tent kijken en helpen.’

PAGINA 3

‘Het regelt zich steeds meer vanzelf’

De leukste aanbiedingen bij jou om de hoek!aanbiedingen bij jou ombij jou om de hoek!

www.facebook.com / zundertseactiebode

Vind ik leuk!

Buurtschap Rijsbergen: de kindertijd voorbij‘Verbinding en z ichtbaarheid versterken’

Rien van de Sande en Henk van den Bemd: ‘Kom tijdens de Boerendag ook eens in de corsotent kijken.’ FOTO MIEKE VAN MEER

RIJSBERGEN – ‘Wij hebben geen gewone historie als buurtschap’, ver-telt Henk van den Bemd (voorzitter Bs Rijsbergen). ‘We zijn niet met en vlak bij elkaar opgegroeid, zoals bij de Zundertse buurtschappen. Het is een samenraapsel van mensen met een hart voor het corso. Dat maakt dat we extra moeten werken aan verbinding en zichtbaarheid en dat lukt ons steeds beter.’

DOOR CARLIJN ROOZEBOOM

De spelers van de Zundertse selectie zijn weer hard aan het trainen om de voetbal-lers van NAC Breda te imponeren. De mo-

gelijkheid om een onvergetelijke actie te maken, Gill Swerts tussen de benen door te spelen of een perfect doelpunt te scoren. Eeuwige glorie lonkt. En voor de meeste NAC-supporters is dit

traditionele duel ook altijd groot feest. Zundert kan zich opmaken voor een grote schare supporters. Traditioneel stappen er veel supporters vanuit Breda op de fi ets richting Sportpark

de Wildert waarbij onderweg de nodige kroegen op de route tussen Breda en Zun-dert moeten geloven aan de dorstige sup-porters.

SelectieDe Zundertse selectie bestaat uit: Bart van de Broek, Joris Goossens, Mark Foe-senek, Rudo Gommers en Marvin de Beer van Moerse Boys. Jesse Mouws, Wim Kas, Fabian Nelemans, Dirk van Hasselt en Thomas van Nederkassel van VV Zundert. Jens Bastiaansen en Timo Pluijm van VVR. En Jordan v.d. Staak en Christian Gom-mers van VV Wernhout. Ralph Mertens en Chiel van Nispen van VV Achtmaal. De spelers die zijn geselecteerd hebben zich heel het jaar door moeten bewijzen om in aanmerking te komen voor de Zundertse selectie. Het team traint vier keer samen, onder leiding van VV Zundert trainer, Ger Musters, voor ze de strijd aan gaan met de profvoetballers van NAC. De trainingen vinden plaats op de trainingsvelden van NAC, beter bekend als de velden van Jan Braspenning.

Doel Vorig jaar versloeg NAC Breda de Zund-ertse selectie met 6-0. Spits Alex Schalk scoorde twee keer in de eerste helft en een keer in de tweede helft. Matthew Amoah maakt twee doelpunten en het slotakkoord was voor Jeffrey Sarpon die na een combinatie met Amoah het zesde goal binnenschoot. Eduard van Elsacker, trainer bij VV Zundert, geeft aan dat het doel van de Zundertse selectie is om minstens één

doelpunt te maken. “We verliezen liever met 6-1 dan met 4-0”, zegt van Elsacker

BoatengZeker is dat vanuit Breda Kees Kwakman er niet meer bij is. De verdediger stond nog onder contract bij NAC, maar heeft trans-fervrij zijn overstap kunnen maken naar de Zuid-Afrikaanse vereniging Bidvest Wis. Of Kingsley Boateng, de nieuwe aanwinst van NAC, wel meespeelt met de oefen-wedstrijd is nog niet duidelijk. De 20-jarige aanvaller tekende afgelopen donderdag een contract bij NAC Breda tot medio 2017. Boateng doorliep de jeugdopleiding van AC Milan en voegde zich voorafgaand aan het vorige seizoen bij de eerste selectie. Ondanks zijn sterke voorseizoen werd hij door de Rossoneri uitgeleend aan Catania, waar hij op 22 september jongstleden zijn debuut maakte in de Serie A.

Zundertse selectie wil scoren tegen NAC Breda‘De mogeli jkheid om een onvergetel i jke act ie te maken’

Vorig jaar ging de Zundertse selectie nog roemloos onderuit tegen NAC Breda. ARCHIEFFOTO

ZUNDERT – Het jaarlijks terugkerende duel tussen de amateurs van Zundert en de profvoetballers van NAC Breda komt er weer aan. Een goede gelegenheid voor NAC Breda om spelers uit te testen, nieuwe speelstijlen uit te proberen en de team spirit te verbeteren. Voor de amateurvoetballers is het tijdens het duel vooral even genieten om zelf in de schijnwerpers te staan.

Het oefenduel begint zaterdag 12 juli 2014 om 17.00 uur op Sportpark de Wildert. Het normale parkeer-terrein is niet beschikbaar van-wege bouwwerkzaamheden. Men wordt verzocht zo veel mogelijk te voet of met de fi ets te komen. De automobilisten worden door de verkeerregelaars verzocht verder-op te parkeren. Dat is onder andere mogelijk aan de Industrieweg en het Oranjeplein. Kaarten voor de wedstrijd zijn te koop aan de kassa.

Parkeren

Page 4: Dz 20140709

organiseert

Aanvang: 17.00 uur

SPORTPARK DE WILDERTKaarten aan de kassa:volwassenen: 7 9,00;

kinderen t/m 12 jaar/65+: 7 4,00

SPONSORCLUB VV ZUNDERT

J&W Electrogroep V.O.F.

IAK Verzekeringen B.V.

BJZundert

Van GoghNotarissen

BakxBadkamers

TuincentrumKees Bartels

KapsalonI.D. Coiffures

OostvogelsTransporten BV

AlbertHeijn

Dictus Schilderwerken BV

B. Hoppenbrouwers Keukens

BoomkwekerijLaurijssen BV

Caféde Ossekop

AannemersbedrijfJ. van Hassel

Q.N.P.

WitloxVCS

Bink InstallatieGroep BV

De LeesKees

ELEM BVIntern. Expeditie

VreijsenDouane Expediteurs

BouwcenterNelemans

TeletronikaBV

OldenburgerTransport BV

Eetcafé Biljart-centrum Den Hoek

De SnepBandenservice

Export MeatLine B.V.

Peutax

Dhr. A.Willems

VIP4VIP

Caféden Bels

PeetersVlees BV

Café ZaalVictoria

KwaliteitsslagerijGraumans

MaasPlant BV

CaféNeefs

H.A. de BruijnLMB BV

Nature’s GoldProduction B.V.

BDO AccountantsRoosendaal

EurospanHolland BV

BakkerijRaats

CapriKappers

Jack RooversDrankenhandel

Carlo HoppenbrouwersTuinontwerp

Wouw! Da’s Lekker/een Broodje

DRV Accountants en Belastingsadviseurs

DeRoskam

Van Tilburg-Bastianen Groep

AutobedrijfZundert BV

Maatschappij Hereijgers-Verdaesdonck

ABN AMROBank

VionFoodgroup

Autototaalgas

Van Oers Accountancy

& Advies

BoomkwekerijP.A. Braspenning

Bregil

RoosendaalseVleesexport

StukadoorsbedrijfHans van Baal

KSMMilieubeheer B.V.

InstallatiebedrijfRijsbergen B.V.

Van HasselVerf

Verkooijen TransportStrijbeek B.V.

Bouwbedrijf John Havermans B.V.

Van Beers-SonKabelwerken B.V.

Cafetaria-EethuisJochems

SigmaEngineering B.V.

ING CarLease

Met speciale dankaan deGemeente Zundert

Zundertse Selectie - N.A.C. BredaZundertse Selectie - N.A.C. Breda

Na afloop muzikale omlijsting door:

Zaterdag 2 juli 2011

DISCO TROPICALDISCO TROPICALW E E K B L A D

W E E K B L A D

t h u i s i n d e r e g i o

HOOFDSPONSOREN

JUBILEUMSPONSOR

DRUKKERIJ VORSSELMANS

Aanvang: 17.00 uur

Kaarten aan de kassa:volwassenen: 7 9,00;

kinderen t/m 12 jaar/65+: 7

ELEM BV Dhr. A. Nature’s Gold

2

Dhr. A.

2 12 2014

Bregil

RoosendaalseVleesexport

StukadoorsbedrijfHans van Baal

KSMMilieubeheer B.V.

InstallatiebedrijfRijsbergen B.V.

Verkooijen TransportStrijbeek B.V.

Bouwbedrijf John Havermans B.V.

Van Beers-SonKabelwerken B.V.

Cafetaria-EethuisJochems

Sigma

J&W Electrogroep V.O.F.

IAK Verzekeringen B.V.

BJZundert

Van GoghNotarissen

BakxBadkamers

TuincentrumKees Bartels

KapsalonI.D. Coiffures

OostvogelsTransporten BV

Dictus Schilderwerken BV

B. Hoppenbrouwers Keukens

BoomkwekerijLaurijssen BV

Caféde Ossekop

AannemersbedrijfJ. van Hassel

Q.N.P.

WitloxVCS

Bink InstallatieGroep BV

Z

W E E K B L A D

W E E K B L A D

t h u i s i n d e r e g i o

Aanvang: 17.00 uur

Kaarten aan de kassa:volwassenen: 7 9,00;

7 4,00

Dhr. A.Willems

VIP4VIP

Caféden Bels

PeetersVlees BV

Café ZaalVictoria

KwaliteitsslagerijGraumans

MaasPlant BV

CaféNeefs

H.A. de BruijnLMB BV

Nature’s GoldProduction B.V.

BDO AccountantsRoosendaal

EurospanHolland BV

BakkerijRaats

CapriKappers

Jack RooversDrankenhandel

Carlo HoppenbrouwersTuinontwerp

Wouw! Da’s Lekker/een Broodje

DRV Accountants en Belastingsadviseurs

DeRoskam

Van Tilburg-Bastianen Groep

AutobedrijfZundert BV

Maatschappij Hereijgers-Verdaesdonck

ABN AMROBank

VionFoodgroup

Autototaalgas

Van Oers Accountancy

& Advies

BoomkwekerijP.A. Braspenning

Bregil

RoosendaalseVleesexport

StukadoorsbedrijfHans van Baal

KSMMilieubeheer B.V.

InstallatiebedrijfRijsbergen B.V.

Van HasselVerf

Verkooijen TransportStrijbeek B.V.

Bouwbedrijf John Havermans B.V.

Van Beers-SonKabelwerken B.V.

Cafetaria-EethuisJochems

SigmaEngineering B.V.

ING CarLease

Met speciale dankaan deGemeente Zundert

2 juli 2011

HOOFDSPONSOREN

Na afloop muzikaleomlijsting door:

Van Gogh Notarissen

Kapsalon I.D. Coiffures

Oostvogels Transporten B.V.

Ben Hoppenbrouwers Keukens

Dictus Schilderwerken

Café de Ossekop

Café Het Wapen van Zundert

Witlox VCS

Boomkwekerij Laurijssen B.V.

Ir. T.J.J. Willems

ELEM B.V.

Stukadoorsbedrijf Hans van Baal

Teletronika B.V.

IAK Verzekeringen B.V.

Café den Bels

J & W Electrogroep V.O.F.

Café Zaal Victoria

BJ Zundert

Kwaliteitsslagerij Graumans

BIP Holland

Café Neefs

Eurospan Holland B.V.

Sigma Engineering B.V.

Jack Roovers drankenhandel

Van Gestel Assurantien

Van Hassel Verf

Van Oers Accountants & Adviseurs B.V.

Bouwbedrijf John Havermans B.V.

MSC Nederland

Van Beers-Son Kabelwerken B.V.

Cafetaria-Eethuis Jochems

Vreijsen Douane Expediteurs

Meer Fresh Products BVBA

Mofra B.V.

Bakkerij Raats

H & P Adviesbureau

Zundert Trucks B.V.

Schipper Accountants

Autobedrijf Van de Wouw B.V.

Hoogaerts Lichttechniek B.V.

Peeters Vlees B.V.

Embregts Transport

Transportbedrijf Eric Tax Zundert

Autotaalglas Breda

J en C Verhuur

Bandencentrum De Snep

Bouwcenter Nelemans

Schildersbedrijf Jan Bastiaansen

Peitsman Fournituren B.V.

H.A. de Bruijn LMB B.V.

De Bruin Mechanisatie B.V.

Installatiebedrijf Rijsbergen B.V.

Verkooijen Transport Strijbeek B.V.

BDO Accountants Roosendaal

Peutax

Scorpions Security

Van der Poel Elektro

PlanIt Works B.V.

NED personeel B.V.

Het Zeilenhuis

Int. Transporten Kees Tax

Reputations CorporateCommunications B.V.

Romano Schoonhouden Gebouwen B.V.

Renova Breda B.V.

Rustpunt De Kievit

Klep Etten-Leur

Laura & Marc Aertsen BVBA

7-sisters7-sisters

Page 5: Dz 20140709

actualiteit

DOOR CHARLES LUIJTEN

Gezellig zitten Rijsbergse en Zundertse horecaondernemers onder elkaar te keu-velen op het terras bij rustpunt de Kievit aan de Rucphenseweg. Dat daarbij een glas kloosterbier dat aan de overkant is gebrouwen voor de neus staat is niet zo onlogisch. Daar is brouwerij De Kievit waar het bier vandaan komt. Niet alleen omdat het lek-ker van smaak is, maar het is deze middag voor de uitbaters een bijzonder kransje. Ze zijn gekomen voor het in ontvangst nemen van een blauw emaillen bord dat er naar verwijst dat Zundert Trappist wordt geschonken.

LevensonderhoudHet is wachten op burgemeester Leny Poppe maar die stuurt in haar plaats wet-houder en locoburgemeester Marjon de Hoon omdat ze wegens een bijzondere om-standigheid verstek moet laten gaan. Pe-

ter Reiters, voorzitter Nederlandse Horeca afdeling Zundert, gaat in zijn welkomst-woord even terug naar het grote moment 30 november vorig jaar toen Zundert Trap-pist door de kloosterlingen van Abdij Ma-ria Toevlucht werd gepresenteerd, waar ze voor de kosten van hun levensonderhoud een bierbrouwerij hebben opgezet die ze De Kievit noemen.

Ondanks het abdijbier gretig aftrek vindt, de capaciteit wordt vooralsnog niet ver-groot.

Trots Locoburgemeester Marjon de Hoon zegt dat Zundert trots op het product moet zijn. “Het geeft onze gemeente vele kansen en waar wij ook erg trots op zijn, dat is de

Zundertse horeca, voor alle duidelijkheid daar bedoel ik ook die van Rijsbergen mee, vanwege de onderlinge samenwerking die op 30 november en 1 december Zundert Trappist hebben gelanceerd. Ik vind het fijn hier te zijn om uit naam van de brouwers van De Kievit BV aan u een mooi cadeau mag overhandigen, te weten een emaillen bord”, zegt Marjon de Hoon. De eerste uit-bater van de gemeente Zundert die het in ontvangst mag nemen is Jaap Hoekman. Het is in België vervaardigd en is voorzien van een nummer.

TrappistenbierIn Nederland zijn twee brouwerijen waar het trappistenbier wordt gebrouwen. Bui-ten Klein Zundert is dat bij de Schaaps-kooi van de broeders trappisten in Berkel Enschot. Bier dat de naam Trappist draagt wordt nog gebrouwen in zeven andere trappistenabdijen in het buitenland. Het eerste trappistenbier werd in 1884 in ons land gefabriceerd.

PaGiNa 5

ColofonHoofdkantoorBredaseweg 26, 4881 DE ZundertPostbus 22, 4880 AA ZundertTel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Zundertse Bode

Zundertse Bode

Redactie Addo Sprangers

Correspondenten Charles Luijten, Mieke van Meer

Acquisitie John van Aert

Druk Drukkerij Vorsselmans

SluittijdenAdvertenties dinsdag 12.00 uurVerenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 10.00 uurAanleveren via www.internetbode.nl

Bezorgklachten 076 599 8111

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

W E E K B L A D

t h u i s i n d e r e g i o

‘Fijn om mooi cadeau te overhandigen’

Puzzel week 28De oplossing van deze puzzel is in week 29 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

En de prijs voor de meest onnozele quote van afgelopen week, misschien wel van het jaar, gaat naar het hoofd veiligheid - houd deze functie even in gedachten bij wat komen gaat - van de gemeente Delft. In NRC Handelsblad van dit weekeinde werd hij gevraagd waarom zijn gemeente, en hij als hoofd veiligheid in het bijzonder, in 2012 niets had gedaan met een telefoontje van een Delftse moskee dat een groepje moslimjongeren aan het radicaliseren was. Zijn antwoord? ‘We waren ons er toen absoluut niet van bewust dat radicalisering een probleem is’. Laat de zin even op u inwerken. Ik wacht … U heeft hem misschien nogmaals moeten lezen om te checken of het er echt staat, maar het staat er en u denkt volgens mij hetzelfde als ik. Waar was dit hoofd veiligheid op 11 september 2001, zeggen de Hofstadgroep en namen Samir A. en Mohammed B. hem iets en heeft hij ooit iets meegekregen over ene Volkert van der Graaf? Het zijn zo maar een paar voorbeelden uit het recente verleden van jongeren die om wat voor redenen dan ook radicaliseerden. En veroorzaakten zij problemen? Niet als je twee vliegtuigen in wolkenkrabbers en duizenden doden, een moord op een film-maker, totale paniek in een belegerd Laakkwartier in Den Haag en een vermoorde politicus niet als een probleem ziet.Misschien was het een slip of the tongue van het hoofd veiligheid, misschien be-weert hij verkeerd te zijn geciteerd, maar feit is dat de gemeente Delft, ondanks de noodkreet van de moskee en waarschuwingen van de politie, niets tegen de radicali-serende jongeren ondernam. Kort daarna werden ze jihadist in Syrië en zijn ze, als ze terugkeren, een reëel gevaar voor de samenleving volgens het kabinet. Delft is geen uitzondering werd dit weekeinde duidelijk. Het AD noemde Den Haag een ‘Jihadstad achter de duinen’. In september komt er een internationaal plan van aanpak over hoe om te gaan met Syriëgangers. Punt één wil ik bij dezen invullen. Zorg dat ‘hoofden veiligheid’ weten wat radicalisering is. Met erkennen dat het een probleem is voor-kom je een hoop problemen.

Een hoofd veiligheid

ColumnEugène de Kok

DOOR VERA DE GEUS

Woningcorporatie Thuisvester bezit zo’n 13.500 huurwoningen in de gemeenten Oosterhout, Halderberge, Geertruiden-berg, Rucphen en Zundert. Bij Thuisvester is er sprake van 137 FTE, maar de komende jaren zal dit aantal met ongeveer 15 pro-cent afnemen. Er worden namelijk zo’n twintig FTE’s ge-schrapt. “Uiteraard proberen we zo veel mogelijk op te lossen middels natuurlijk verloop. Daar zetten we overigens al lan-gere tijd op in; als mensen met pensioen gingen of bijvoorbeeld een andere baan vonden dan kwamen er geen vacatures. We kunnen nog niet zeggen of we alles middels natuurlijk verloop op kunnen van-gen, maar de kans is helaas groot dat er ook gedwongen ontslagen zullen vallen”, legt Petra Ketelaar van Thuisvester desge-vraagd uit.

OmmekeerDe oorzaak van de beslissing is volgens Ketelaar tweeledig. “De verhuurdershef-fing waar alle woningcorporaties in Ne-derland mee te maken hebben gekregen, legt een gigantische last op de jaarlijkse kosten. De afspraken die we bijvoorbeeld met gemeenten hebben op het gebied van investeren in sociale huurwoningen moe-ten en willen we nakomen. Daarom moet er ergens anders geld vandaan komen. Omdat we de algemene huurverhoging al hebben toegepast, willen we niet weer onze huurders belasten. We hebben dan ook gekeken naar onze eigen kosten zon-der op investeringen te besparen. Dan kom je dus uit om beheerkosten en daarvan zijn de personeelslasten het hoogst. Van het Rijk moeten wij ons vooral richten op het verhuren van (sociale) woningen. Wij doen als Thuisvester veel aan nieuwbouw, maar daar zie je een ommekeer in. Wat we

voorheen zelf ontwikkelden, worden nu gemengde projecten waarin wij ons alleen richten op de huurwoningen. Ontwikkeling en verkoop wordt gedaan door een project-ontwikkelaar. Die werkwijze zorgt ervoor dat wij er minder werk aan hebben en dus minder personeel nodig hebben.”

BezorgdheidThuisvester heeft haar plan om het perso-neelsbestand te doen krimpen voorgelegd aan de Ondernemingsraad. Ook is men in gesprek met de vakbonden. Volgens Ketelaar heeft het bericht absoluut voor bezorgdheid onder het personeel gezorgd. “Dat is begrijpelijk, het raakt mensen toch direct. Het is hun portemonnee dus het is absoluut logisch dat er wat onrust is”, al-dus Ketelaar. “Daar proberen we zo goed mogelijk mee om te gaan.” Thuisvester hoopt in het najaar het personeel te kun-nen laten weten wie zijn baan kwijtraakt.

Thuisvester schrapt 20 banenWoningcorporat ie ki jkt na 2016 of er verder gesneden wordt in het personeelsbestand

ZUNDERT - Thuisvester met woningen in onder andere de gemeenten Rucphen, Zundert en Halderberge schrapt tot 2016 20 van de 137 banen. De woningcorporatie voelt zich hiertoe genoodzaakt wegens de torenhoge verhuur-dersheffing die het Rijk heeft ingevoerd en de nieuwe werkwijze waar het woningbouwprojecten aangaat. Na 2016 kijkt Thuisvester of er wellicht nog meer banen moeten verdwijnen, men acht die kans namelijk aanwezig. Het personeel krijgt in het najaar te horen wie op zoek moet naar ander werk.

Presentatie emaillen borden Zundert Trappist

Trappistenbier doorslaand succes

Wethouder Marjon de Hoon reikt met het emaillen bord bij Jaap Hoekman. FOTO CHARLES LUIJTEN

ZUNDERT - Horecaondernemers die het Zundert-Trappist uitschenken hebben een emaillen bord van trappisten-brouwerij De Kievit ontvangen. Dat gebeurde in een feestelijke setting.

Page 6: Dz 20140709

PAGINA 6

“Er worden meer rijplaten neergelegd en op het terrein worden houtsnippers ge-strooid. Ook wordt de tent vijftien meter naar voren geplaatst en alle andere zaken er omheen dus ook.” Verhalen van ruzie zijn verwijst Hereijgers naar het land der fabelen. “Dat is niet waar, maar er waren wat frustraties. Het overleg met de Trek-kertrek en de gemeente is goed.

We proberen de sfeer overeind te hou-den, want alleen zo kunnen we verder. De Boerendag is dan misschien een tikje anders, maar niet minder mooi.” Voorzit-ter van de Trekkertrek, Antoon Kokx, be-vestigt die lezing: “Er is nooit echt een geschil geweest. Er was vanuit de Boerendag een bezorgde blik naar de tijdsplanning van de twee

evenementen. Begrijpelijk ook. Samen met een mediator hebben we aan tafel gezeten en goede afspraken gemaakt. Die voeren we nu uit. Vanaf het begin af aan weten we dat er beperkingen zijn en het is belangrijk dat we naar een goede oplossing hebben gezocht om beide evenementen zo goed mogelijk te laten plaatsvinden.”

Evenementen doen water bij wijnvervolg van voorpagina

DOOR CHARLES LUIJTEN

Ze zijn er het hele jaar aan bezig; de Kar-kooi van de Stichting Boerendag is een continue bedrijf. Een volgepropte loods van 850 vierkante meter waar je amper de kont kunt keren. Een werkplek voor een werkgroep van tien vrijwilligers die er al-lemaal hun eigen taak hebben om er voor te zorgen dat de agrarische werktuigen en oude materialen uit grootmoederstijd er goed blijven uitzien. Werkleider is Jan Mulders, een boerendagman tot op het bot. In een lange rij staan de wagens en de karren aan elkaar geschoven. Nauwe pijpen waar je nauwelijks doorheen kunt om bij de spullen te kunnen geraken. De Karkooi is al jaren toe aan vervanging, maar ondanks de vele gesprekken met de gemeente Zundert is men nog geen stap verder.

LeidinggevendMulders vertelt: “Het is heerlijk hier iedere woensdag met de anderen te zijn. In 1995 ben ik de boerendag binnengerold dankzij mijn buurvrouw Rika Rennen-Vermeeren die toen nog bestuurslid van de stichting was. Omdat ik leider van de Rooms Katho-lieke Jonge Boerenstand Kring Breda was

geweest, werd ik gevraagd om de jaar-lijkse sportdag op de boerendag te helpen organiseren en coördineren. Daar ben ik op ingegaan en na ik daarmee was gestopt, ben ik door mijn agrarische kennis over vroeger in de Karkooi terechtgekomen en volgde Koos Anthonissen op die hiervoor vele jaren de werkplanning maakte.”

PronkjuweelNog altijd komen er spullen bij. “Dat is niet veel, in feite hebben we alles al waar de boeren zestig jaar of langer geleden mee werkten. Onlangs tikten we een tweewielige oude spuitkar op de kop. Maanden hebben we er aan gewerkt. Over veertien dagen moe-ten we met de hele boel klaar zijn die dan gebruikt wordt”, zegt Jan Mulders die zijn pronkjuweel laat zien. Johan Oostvogels is begin dit jaar bij de werkgroep gekomen. “Ik wilde, toen ik na mijn baan als con-structielasser thuis kwam te zitten, graag iets om handen hebben. Tijdens een wandelingetje liep ik zo nu en dan de Karkooi eens binnen, en dacht ‘dit is misschien ook wel wat voor mij’. Zo ben ik hier gekomen en heb mijn vak weer opgepakt”, zegt Johan die dan ook grotendeels zijn handen laat wapperen in

het deel van de werkplaats waar de werk-banken en het smidsvuur met aambeeld en de gasflessen zijn.

Gezellige ploegAan een tafeltje in expositieruimte Eek-hoorntje vertelt Oostvogels verder: “We hebben een heel gezellige ploeg. Vandaag zijn we op de timmerman na, hij toert momenteel op zijn motor door de Franse Vogezen, weer met z’n allen druk bezig. De boerendag komt er aan. Vorige week vrijdag kregen we met onze echtgenoten van de Stichting Boerendag een heerlijke barbecue aangeboden. De oprichter en oud-voorzitter van de Boe-rendag maakte daarbij muziek op zijn trek-zak. Hartstikke leutig. Wij maken het hier wel in de Karkooi”, zegt Johan Oostvogels van de Karkooi die iedere eerste zondag van de maand open is met vrije toegang.

Hard aan het werk voor BoerendagNog veert ien dagen om boel aan kant te kr i jgen

De ploeg van de Boerendag. FOTO CHARLS LUIJTEN

RIJSBERGEN - Boerendagvrijwilligers zetten alle zeilen bij om de oude werktuigen en het karrenpark voor de Boerendag van 2 augustus op orde te hebben.

WERNHOUT - Het is zover op zondag 13 juli. De alom bekende familie ge-zinsfietstocht van v,v. Wernhout gaat van start.

Het inschrijven kan gebeuren tussen 13.00 en 14.00 uur vanuit de kantine van de v.v. Wernhout aan de Diepstraat. Neem zeker een goede fiets en een balpen mee. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten die men nodig heeft.

De organisatie heeft een mooie landelijke tocht uitgezet. Tussendoor zullen er enkele vragen c.q. opdrachten staan te gebeuren. De tocht is als vanouds rond de 15 km. lang.Ongeveer halverwege is er een pauze ingelast om een drankje te kunnen nutti-gen. Deze is zoals gewoonlijk gratis. Er zijn prijzen voor de senioren en kinderen van de basisschool. Zij zien een ieder graag op zondag 13 juli aan het voetbalveld van vv Wernhout.

Gezinsfietstocht

RIJSBERGEN - Afgelopen jaar is een spannend jaar geweest voor de oplei-ding van St. Cecilia. Voor het eerst is gestart met een opleiding voor gitaar en keyboard.

Vooral de gitaar opleiding is snel gegaan en daar zit op dit moment zelfs een stop op. Voorts zijn de banden met de St. Bavo-school weer aangehaald. Komend jaar is het de bedoeling dat de instapcursus weer gedaan wordt en dat er wekelijks na schooltijd blokfluitles wordt gegeven op de basisschool. Als er ook nog kinderen interesse hebben in andere instrumenten of ritme kan dat ook gevonden worden. Na de vakantie gaan 4 kinderen door naar het groot orkest en dat is Syb op alt sax, Wouter op Bari-

ton, Sietse ritme en Lisanne op schuiftrom-bone, als volwassene zal Linda Ooms op schuiftrombone het orkest versterken. Een mooie samenvatting van het afgelopen jaar wat betreft organisatie. Daarnaast zijn er natuurlijk ook diverse leuke dingen gedaan met de kinderen in opleiding zo-als Bobbejaanland, kerststerrenverkoop, rondje kermis en de voorspeelavond. Het opstaporkest onder leiding van Niels Duin-dam heeft afgelopen jaar ook 4 keer op-getreden. Het bestuur van St. Cecilia wil nog graag de geslaagden van dit muziek-jaar september 2013/2014 in het zonnetje zetten:

A diploma: Birke Bastiaansen, dwarsfluit; Henny Jochems, slagwerk; Syb Lutgen-dorff, alt saxofoon.

B diploma: Willemijn Gils, dwarsfluit; Erin Peeters, klarinet; Noortje vd Wouw, klarinet.Als klapstuk na vele jaren:D diploma: Maartje Roks Klarinet. Niet onvermeld mag blijven dat Bart v.d. List, die zijn gehele trompetopleiding bij St. Cecilia gevolgd heeft, toegelaten is tot het conservatorium in Rotterdam op trompet. In voorbereiding op het examen praktijk volgend jaar hebben ook nog kinderen hun theorie diploma gehaald.A diploma: Duncan Voeten, tenor saxo-foon.B diploma: Nicoline Huijbrechts, alt saxo-foon; Adrie Huijbrechts, cornet/trompet.Tot slot, maar wel belangrijk, gaat de dank uit naar de 8 docenten van St. Cecilia voor hun inzet en deskundigheid.

Opleiding Sint Cecilia op koersGitaarles vol

ZUNDERT - Buurtschap Markt bestaat dit jaar 75 jaar. Onlangs is dit samen met alle buurtschappen groots gevierd met het 75-jaar jubileumfeest. In het kader van ons jubileum organiseert BS Markt dit jaar een nieuwe activiteit, een KofferbakSale.

Op zondag 13 juli zal het grasveld naast de corsotent van BS Markt omgetoverd wor-den tot een heuse rommelmarkt voor de koop en verkoop van allerlei spullen. De Kof-ferbakSale begint vanaf 10.00u en duurt tot circa 16.00u. De entree hiervoor is gratis. Naast het bezoeken van de KofferbakSale is het uiteraard ook mogelijk om vanuit uw eigen auto of busje zelf uw spullen te verkopen. Hiervoor kunt u zich aanmelden via het e-mailadres: [email protected]. Na aanmelding ontvangt u meer informatie omtrent de aanvangstijden voor het opbouwen en het reglement. Graag zien wij u als bezoeker of verkoper verschijnen op zondag 13 juli bij de Kof-ferbakSale van Buurtschap Markt te Zundert.

KofferbakSale Jubilerende Buurtschap Markt

RIJSBERGEN - Al jaren is RVC één van de gezelligste volleybalverenigingen in Brabant.

Sportiviteit en een goede sfeer komen voor hen op de 1e plaats. Met het oog op het nieuwe seizoen zoeken zij ervaren vol-leyballers, die de damesteams en heren 1 team willen komen versterken. Of men nu

eens kennis wilt maken met een nieuwe vereniging, of na al die tijd eens een vol-leybal wilt aanraken, aarzel niet om eens contact met RVC op te nemen. Bezoek: WWW.R-V-C.NL, of bel naar Joost Bas-tiaansen, tel. 076-7851504. De 1e training van het volgend seizoen is op 26 augustus in sporthal ‘t Trefpunt in Rijsbergen. De eerste 4 trainingen zijn gratis.

RVC zoekt versterkingen

ZUNDERT - De komende periode zul-len de leden van de Koninklijke Har-monie Nut & Vermaak weer langs de deuren gaan om het jaarlijkse dona-teursgeld op te halen.

Deze vrijwillige bijdragen die door de be-woners van Zundert worden gegeven, zijn onmisbaar voor de kas van de vereniging. Met deze bijdrage sponsort u niet alleen een van de oudste verenigingen van Zun-dert, maar ook een van de oudste vereni-gingen van Nederland! Uw bijdrage wordt besteed aan de aanschaf van nieuwe in-strumenten en aan het onderhoud van de instrumenten.

Daarnaast wordt er ook nieuwe muziek van gekocht. Kortom, uw vrijwillige bijdrage is van harte welkom en zal goed worden be-steed.Draagt u de harmonie ook een warm hart toe, schroom dan niet om donateur te worden. Als donateurs geniet je ook voor-delen. Onze donateurs ontvangen voor de concerten namelijk een uitnodiging in de brievenbus, zodat de donateurs als eer-ste op de hoogte zijn van onze optredens. Daarnaast willen wij de donateurs ook vra-gen om hun e-mailadres aan ons door te geven, zodat de donateurs ook door middel van een nieuwsbrief geïnformeerd kunnen worden. Dit kan uiteraard ook via [email protected]

Donateursactie van Harmo-nie Nut & Vermaak van start

Oranjekoorts

ZUNDERT - Niemand had het vooraf durven denken, maar Nederland staat woensdag in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal tegenover Argentinië. En Nederland is er klaar voor. De Oranjekoorts blijft stijgen, ook bij onze lezers. LEZERSFOTO RENSKE

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur076-5012941

www.juweliermekes.nl

Page 7: Dz 20140709

lief en leed

PAGinA 7

Familieberichten

WeekenddienstenAlleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112.Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee.Wijkzuster tel: 0165-54 66 13.ApotheekBuiten de openingstijden van Apotheek Zundert en Rijsbergen (maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur) kunt u voor spoedgevallen terecht bij:Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, 4872 LA Etten-Leur, Tel: 076 502 56 50. Dienstapotheek Breda bij Amphia Ziekenhuis, Molengracht 21, Breda, tel. 076 5953099.Poliklinische Apotheek Roosendaal bij Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 25,Roosendaal, tel. 0165 591400.TandartsHet antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt.DierenartsZundertDierenartsenpraktijk Zundert, tel. 076 597 2349.RijsbergenDierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915, voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

TWB, Thuiszorg met AandachtDirect zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Surplus Zorg thuiszorgpassende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en [email protected]

Thebe Thuiszorg ZundertVoor persoonlijke verzorging/verpleging.

Kleine teams, vertrouwde gezichten, uitleen- en verhuurartikelen in Rijsbergen en Zundert. Bel: 088-117 67 47 of mail naar [email protected]

Avoord AanHuisThuiszorg zoals u het wenst in de gemeenten Etten-Leur,Rijsbergen en Zundert. Zorg of verpleging thuis nodig?Bel op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 met 0800 - 220 0 220 (gratis) en daarbuiten: 076-513 51 13 of mail naar:[email protected]

Openingstijden Gemeente Zundert Markt 1 4881 CN Zundert Tel: 076 – 599 56 00Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 12.30 uur

Ik ben,omdat wij zijn.

Wij trouwen op 18 juli 2014 om 10.30 uur in hetgemeentehuis te Zundert. Daarna trouwen wijom 13.00 uur in de Sint-Jacobskapel te Galder.

Onze receptie is van 19.00 tot 20.00 uur bijCafé De Ossekop te Zundert.

Mark Hendrickx en Karin de RooverSebas en TessPlataanstraat 1, 4881 AE [email protected]

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

het Afscheidshuis

076-5015807Markt 70 Etten-Leur www.jandewit-zn.nl

J&& d& W&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dank.Voor een liefdevolle omarming,voor troostende woorden,gesproken of geschreven.Voor een handdruk wanneer ergeen woorden waren,voor alle tekenen van verbondenheiden medeleven na het heengaan van mijn lieve man, vader en opa

Jos DoomenOok een bijzondere dank aan Dr. Blommerde en het gehele verzorgingsteam van Surplus.

Angela Doomen,kinderen en kleinkinderen

Zundert, juli 2014.

Dankbetuiging

Wij danken u hartelijk voor de belangstelling na het overlijden van mijn man, mijn vader,schoonvader, onze opa, over opa en oom

Kees DaamenDe vele kaarten, berichtjes, bloemen en uwpersoonlijke aanwezigheid bij de uitvaart zijnvoor ons een grote steun.

een speciaal woord van dank aan het verzorgend personeel van ‘Rijserf’, ‘de Ontmoeting Willaert’, Luchtbuksvereniging ‘gilde St. Willibrordus’ en verder iedereen die pa met hun goede zorg en aandacht heeft omringd.

Anneke Daamen-DaamenNettie en ToonChrist en Iriskleinkinderen en achterkleinkinderen

Rijsbergen, juli 2014

AANHANGWAGEN NODIG?Roosendaal

Tel: 0165-820300www.aanhangwagens-westbrabant.nl

“Joke (81), liefdevolle moeder en oma, zij stond altijd klaar voor iedereen.”

Elke uitvaart verteltzijn eigen verhaal.

076 - 521 68 77www.zuylen.nl

Page 8: Dz 20140709

PAGINA 8

ZUNDERT - Zondag 6 juli heeft de jaarlijkse boerendart, georganiseerd door Buurtschap Veldstraat, weer plaatsgevonden. De 12e editie van dit altijd weer gezellige evenement.

Bij het boerendarten moet met hooivorken op een baal stro met daarop een grote roos gegooid worden, waarbij de middelste vorkpunt het aantal punten aangeeft. Het spel werkt met een poulesysteem waarbij na elke ronde de betere deelnemers naar een ‘hogere’ baan en de wat mindere deel-nemers naar een ‘lagere’ baan opschuiven. Dit zorgt voor hele spannende wedstrijden tussen de allerbeste teams, vooral richting het einde van de dag. Ook onderin blijft het daardoor spannend, met teams die wat minder goed maar ook aan elkaar gewaagd zijn. In de voorgaande jaren was er altijd een maximum van 60 deelnemende teams (van elk minimaal 3 personen). Een paar weken voor de eerste zondag van juli bleek echter dat de op-gaven dit jaar hier ruimschoots overheen zouden gaan. Alles is er aan gedaan om niemand teleur te hoeven stellen.

Er zijn vier extra banen bij gekomen en er is een heel nieuw programma gemaakt om de indeling en de wedstrijdpunten te ver-werken. Het resultaat was dat er zondag 84 teams met elkaar de strijd aangingen om de felbegeerde Boerendart wisselbe-ker.Deze teams werden gevormd door een groot aantal corsobuurtschappen maar ook een aantal gezellige vrienden en familie groepen. Al deze mensen werden door zo’n 80 vrijwilligers van buurtschap Veldstraat voorzien van verfrissende drankjes en lek-kere broodjes. Ook voor de kinderen was er genoeg te doen, met onder andere een luchtkussen, zandbak en in de pauzes van de wedstrijd een kinder boerendartbaan. Ook voor de bezoekers die niet deelnamen aan de wedstrijd was er de mogelijkheid om het spel een keer te proberen op de goede doelen baan. Ieder jaar wordt er een nieuw goed doel gekozen waaraan de op-brengst van deze baan geschonken wordt. Dit jaar kon er maar liefst €520 overhan-digd worden aan Wendy de Vries die in Gambia een schooltje gaat opknappen. De competitie op deze baan is misschien nog

wel heftiger dan op de rest van de banen. Degene die aan het eind van de dag het hoogste puntenaantal heeft gegooid wint een mooie prijs.Dit jaar was Robin Jochems de winnaar van de goede doelen baan. Robin mocht hierna samen met zijn team van Heikant1 ook gelijk de 3e prijs in ontvangst nemen. Op de 2e plek eindigde het team Pi & de Raten1. De grote winnaars dit jaar waren de mannen van Tegenwie welke ook al jaren deelnemen aan de boerendart en dit jaar dus de wisselbeker mee naar huis mo-gen nemen. De troostprijs ging naar Cors-ong9 die 84e werden. Ondanks het slechte weer tijdens de prijsuitreiking is de dag erg goed verlopen. Iedereen kon een plekje vinden onder een tent of parasol en obers trotseerden weer en wind om iedereen van drank te voorzien dus de gezelligheid kon gewoon verder gaan. Een groot dankwoord voor alle deelnemers, sponsoren en vrijwil-ligers.Nu moeten er eerst Corsowagens ge-bouwd worden maar volgend jaar de eerste zondag van juli zal de strijd weer losbarsten.

Mega record aantal deelnemers Boerendart

Een plekje vinden onder een tent of parasol tijdens de regen.

Oranjekoorts

ZUNDERT - Niemand had het vooraf durven denken, maar Nederland staat woensdag in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal tegenover Argentinië. En Nederland is er klaar voor. De Oranjekoorts blijft stijgen, ook bij onze lezers. LEZERSFOTO HEIDI HEREIJGERS.

ZUNDERT - Woensdag 2 juli werd de 14e wedstrijd om het woensdagkam-pioenschap gevist op de Grote Put.

Er werd door de deelnemers in totaal 85,320 kg. Winnaar was Cees van Beek met 12,740 kg. Uitslag: 1 Kees van Beek 12.740; 2 Ad Laurijssen 11.740; 3 Cees Goverden 8.360; 4 Wim van de Zanden 7.400; 5 Henk Schrauwen 6.940; 6 Kees Hereijgers 5.120; 7 Ad Hereijgers 5.060; 8 Kees van Nispen 4.800; 9 Willie Vissen-berg 4.500; 10 Toine Hereijgers 4.180.

Zaterdag 5 juli werd er gevist om de Adri-anus Hereijgers Trofee, dit betrof een kop-pelwedstrijd. W. van der Zanden en Andre Kemps wisten deze wedstrijd te winnen met 22,920 kg.Uitslag: Vak A: 1 J. Kustermans/G. de Weijer 22,680; 2 C. van Nispen/R. van Nis-

pen 21,330; 3 J. Hereijgers/K. Hereijgers 16,280; 4 A Laurijssen/K. van der Linden 15,820; 5 L. van Hassel/H. Schrauwen 14,440; 6 A Aarts/K. Goverden 14,180; 7 R. Struijs/B. van Bergen 3,800.Vak B: 1 W. van der Zanden/ A Kemps 22,920; 2 D. van Aert/J. van Aert 15,880; 3 T. Hereijgers/A. Hereijgers 13,100; 4 W. Vissenberg 12,840; 5 E. Goos/R. Ja-cobs11,000; 6 W. Vissers/J. Maas 9,840; 7 L. van Dijk/J. Bastianen 9,400.

Op zondag 13 juli wordt de 10e wedstrijd om het Clubkampioenschap gevist. In-schrijven van 06.30 tot 07.00 uur in café de Valk te Wernhout. Prijsuitreiking in voor-noemd café. Woensdag 16 juli wordt de 16e wedstrijd om het woensdagkampioen-schap gevist. Er wordt gevist van 9.30 tot 12.00 uur en dan van 13.00 tot 15.30 uur. Inschrijven aan de put tot 8.45 uur.

‘t Alfertje

ZUNDERTAccordeon middag: Zondag 13 juli is er na een kleine pauze weer een accordeon mid-dag bij café-zaal Neefs, Molenstraat 129, Zundert. Iedereen die accordeon speelt mag mee doen, aanvang 14.00 uur, entree gratis en opgeven of inlichtingen Ton van Nispen, tel 06 53750403. Geef u op als u wilt spelen want vol is vol en er zijn er al div. opgegeven die mee doen. Vind u de muziek mooi om naar te luisteren kom gerust even langs kunt u ook nog een dansje wagen.

KORTE BERICHTEN

VergunningenBekendmakingen van het college van burgemeester en wethouders:

Aanvraag omgevingsvergunning

Rechtsbescherming, zie bij *1

Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure

Rechtsbescherming, zie bij *2

Gemeente InformatieWeek 28, 9 juli 2014

Verleende omgevingsvergunning(en) met afwijking ex artikel 2.12, lid 1 sub a onder 1 Wabo reguliere procedure

Rechtsbescherming, zie bij *2 Geweigerde omgevingsvergunning reguliere procedure

Rechtsbescherming, zie bij *2

Verleende / ontvangen vergunningen en ontheffingen APV

Rechtsbescherming, zie bij *3

Meldingen Activiteitenbesluit

Rechtsbescherming, zie bij *4

Verwijzingen ter inzage / bezwaar maken

*1) Tegen een aanvraag om omgevingsvergunning kan geen bezwaar worden ingediend. Bezwaar op grond van de Algemene wet bestuurs-recht is pas mogelijk, nadat het college van burgemeester en wethou-ders van de gemeente Zundert op het verzoek heeft beschikt. Ingedien-de aanvragen liggen gedurende 2 weken elke werkdag tussen 09.00 uur en 12.30 uur ter inzage bij de afdeling Ruimte, Bredaseweg 2 te Zundert.

*2) Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking (aan de aanvrager) te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagte-kening, een omschrijving van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.Tevens kunt u op grond van artikel 8:81 Awb, als onverwijlde spoed dat vereist, een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningen-rechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor een dergelijk verzoek bent u grif-fierecht verschuldigd.

*3) Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van ver-zending van het besluit tegen de verleende ontheffingen c.q. vergunnin-gen een bezwaarschrift indienen bij het college van B&W van Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Deze termijn gaat in op de dag na die van verzending van het besluit aan de aanvrager. Een bezwaarschrift dat per e-mail is ingezonden, wordt pas nadat dit bezwaar Awb-conform is in behandeling genomen. U kunt ook de Voorzieningenrechter van de rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Een voorlopige voor-ziening is een soort kort geding. Een dergelijk verzoek kunt u richten aan de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor meer informatie over de vergunning kunt u contact opne-men met het cluster Vergunningverlening en Handhaving, tel. 076 – 599 56 00.

*4) De betreffende stukken liggen op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.30 uur ter inzage bij de afdeling Ruimte, Bredaseweg 2 te Zundert.

Overig Nieuws

Openstelling snelbalie uitgebreidWie een reisdocument of rijbewijs komt afhalen, kan hiervoor nu ook ‘s middags in het gemeentehuis terecht. De tijden zijn nu als volgt: maan-dag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur, woensdag van 9.00 tot 19.00 uur (van 16 juli t/m 21 augustus vervalt de avondopenstelling). Met deze urenuitbreiding wil de gemeente Zundert u nog beter van dienst zijn.

Let op: de schuifdeuren in het gemeentehuis zijn ‘s middags uit veilig-heidsoverwegingen gesloten. U moet uw komst melden door op het rode knopje op de intercom links van u te drukken.

Datum Soort activiteit Locatieaanvraag

03-07-2014 Kappen 250 grove Krochtenweg, Wernhout dennen

Gemeente Zundert Redactie: stafafdeling Bestuurszaken, tel. 076-599 57 29, [email protected] • Redactie gemeenteraad: griffie, tel. 076-599 55 59, [email protected] • Gemeen-teraad, College van Burgemeester en Wethouders, commissie bezwaarschriften. Postadres: Postbus 10.001, 4880 GA Zundert • Bezoekadres: Markt 1, 4881 CN, Zundert, tel: 076-599 56 00, fax 076-599 56 66 • Openingstijden gemeentehuis: maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Woensdag ook van 13.30 uur tot 19.00 uur (publieksbalies). Openingstijden Milieustraat: maandag 14.00 - 17.00 uur, donderdag 14.00 - 18.00 uur en zaterdag 09.00 - 14.00 uur. • E: [email protected] • I: www.zundert.nl • Facebook: www.facebook.com/GemeenteZundert • Twitter www.twitter.com/Gem_Zundert

Verzenddatum Soort activiteit Locatiebeschikking

01-07-2014 Aanleggen in- of uitrit Fazantstraat 10, Zundert

07-07-2014 Permanent bewonen Kleine Heistraat 16 K031, recreatiewoning Wernhout

07-07-2014 Permanent bewonen Kleine Heistraat 16 K031, recreatiewoning Wernhout

03-07-2014 Bouwkundig Meirseweg 56, Zundert aanpassen gebouw

Verzenddatum Soort activiteit Locatiebeschikking

07-07-2014 Realiseren Bed & Bakkebrugstraat 12, Breakfast Klein Zundert

Verzenddatum Soort activiteit Locatiebeschikking

01-07-2014 Verharden terrein Bredaseweg 33, Rijsbergen

Activiteit Datum Locatie Datum verzending

Schenken zwak- 18 t/m Ostaaijense Kermis 2-7-2014alcoholische 20 juli 2014 drank

Locatie

Oude Heistraat 26, Achtmaal

Rucphenseweg 1, Klein Zundert

Page 9: Dz 20140709

PRETTIGE VAKANTIE

Du Bois Sierbestrating & TuintechniekRucphenseweg 49aZundert (t.o. Abdij)www.du-bois.nl “Verrijkt uw bu itenleven”

GESLOTENvanaf vrijdag 18-7.Maandag 18-8 staan wij om 13:00u weer voor u klaar.

Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792

E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.comwww.bergengraafwerkzaamheden.nl

Zundert

30JAARCOMATHERMCOMATHERM30JAAR

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

• Kozijnen

• Serres

• Zonweringen

• Aanbouwen

• Overkappingen

• Lichtstraten

• Garagedeuren

• Dakkapellen

• Screens

• Rolluiken

AL 30 JAAR KWALITEIT EN ZEKERHEID!

KOZIJNEN VOOR ELK BUDGET!

AL 30 JAAR KWALITEIT EN ZEKERHEID!PERFECTE PRIJS/KWALITEIT!

EIGEN VAKKUNDIG

MONTAGEPERSONEEL!

GOEDE NAZORG, SOLIDE GARANTIE EN 24-UURS SPOEDSERVICE!DUIDELIJKE OFFERTE EN GEEN MEERWERK ZONDER OVERLEG!

MAAK UW HUIS COMPLEET MET EEN OVERKAPPING

OF MET ÉÉN VAN ONZE ANDERE PRODUKTENBEZOEK NU ONZE SHOWROOM EN VRAAG NAAR DE JUBILEUMACTIES

Meubelstoffeerbedrijf

leon PluyMi.v.m. vakantie

geslotenvan 21 juli tot 11 augustus

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST

TE HUUR: MINI SHOVELook voor kleine pakjes hooi persen

Jan van BergenHulsdonkstraat 204882 JM ZundertTel: 076 - 5985324Gsm: 06 - 55918911

te koopWinterpreiplanten

Jaak GoetschalckxGaarshof 3 2321 Meer (Naast Radio Valencia)

00323 3157177

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje”Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag,donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

Tweeling combi-kinderwagen ������������������������������ € 75,00Amuse schaaltjes �������������������������������������������������� € 0,20Schrijfblokjes ��������������������������������������������������������� € 0,10Diverse plastic artikelen����������������������������������������� € 0,05Grote naslagwerken ���������������������������������������������� € 1,00Reisgidsen ������������������������������������������������������������� € 0,20Kinderboeken �������������������������������������������������������� € 0,10

Alle schoenen ������������������������������������������� Halve prijsAlle thee- en koffiekannen ������������������������ Halve prijsBabypotjes en wc-brilletjes ����������������������� Halve prijsAlle laatste oranje artikelen ���������������������� Halve prijs

Aanbiedingen zijn geldig van 7 t/m

12 juli

Edgard Hendrikx, keurslager

Molenstraat 190, Zundert

Tel. 076-5972301, Fax: 076-8501092

[email protected]

hendrikx.keurslager.nl

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Bij 500 gram BBQ spareribs

GRATIS BAKJE

AARDAPPELSALADE

SPECIAL

Aubergine kip

en papillotte

1

75

100 gram

VLEESWARENKOOPJE

Bij 150 gram

gegrild spek

GRATIS 100 GRAM

EIERSALADE

KEURSLAGERKOOPJE

Varkensoesters,

naturel of

gekruid

5

95

4 stuks

ZO UIT DE GRILL

Gebraden

kalfsgehakt

1

59

100 gram

EDGARD HEnDRikx, keurslagerTel. 076-5972301 Molenstraat 190www.hendrikx.keurslager.nl

Aanbiedingen zijn geldig van 27-05-2013 t/m

01-06-2013.

KEURSLAGERKOOPJE

Gepaneerde kipschnitzels

4 stuks

5

95

SPECIAL

VIB speciaal

100 gram

1

50

VLEESWARENKOOPJE

Bij 150 gram gebraden fricandeau

GRATIS 100 gram kipsalade

TIP VAN UW KEURSLAGER

Gemarineerde steaks

3 stuks

5

95

SALADE VAN DE WEEK

Huzarensalde, rijk gevuld

500 gram

4

75

Edgard Hendrikx, keurslager

Molenstraat 190, 4881 GH ZUNDERT

Tel. 076-5972301, Fax 076-5974590

www.hendrikx.keurslager.nl

[email protected]

Aan

bied

in

gen

zijn

g

eld

ig

van

7

t/m

1

2 ju

li

Edgard Hendrikx, keurslager

Molenstraat 190, Zundert

Tel. 076-5972301, Fax: 076-8501092

[email protected]

hendrikx.keurslager.nl

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Bij 500 gram BBQ spareribs

GRATIS BAKJE

AARDAPPELSALADE

SPECIAL

Aubergine kip

en papillotte

1

75

100 gram

VLEESWARENKOOPJE

Bij 150 gram

gegrild spek

GRATIS 100 GRAM

EIERSALADE

KEURSLAGERKOOPJE

Varkensoesters,

naturel of

gekruid

5

95

4 stuks

ZO UIT DE GRILL

Gebraden

kalfsgehakt

1

59

100 gram

Bosstraat 6 4714SB Sprundel

0165-352222 [email protected]

Antwerpseweg 914891 CM Rijsbergen

Tel. 06-22 55 82 72Gelegen aan de weg

Zundert-Rijsbergen(tegenover de Wok)

ZUNDERT

RIJSBERGENDE WOK

Nieu

we

locatie

vanaf 15 au

gu

stus

Oude locatietot 20 juli

BakkebrugstraatDe Plantage

Dagelijks geopend: Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 uur

en Zaterdag 9.00 tot 17.00 uur

w w w. p l a n t e n k we ke r i j d e p l a n t a g e . n l

STUNTWEKEN bij DE PLANTAGE!!

bij aankoop van € 25,-GRATIS Hangplant t.w.v. € 9,95

Antwerpseweg 914891 CM Rijsbergen

Tel. 06-22 55 82 72Gelegen aan de weg

STUNTWEKEN bij DE PLANTAGE!!DE PLANTAGE!!OP ALLE TUINPLANTEN,

(FRUIT)BOMEN, HEESTERS, VASTE

PLANTEN ENZ. ENZ. (m.u.v. éénjarige zomerbloeiers)

w w w. p l a n t e n k we ke r i j d e p l a n t a g e . n l w w w. p l a n t e n k we ke r i j d e p l a n t a g e . n l w w w. p l a n t e n k we ke r i j d e p l a n t a g e . n l w w w. p l a n t e n k we ke r i j d e p l a n t a g e . n l

OP ALLE TUINPLANTEN, OP ALLE TUINPLANTEN,

(m.u.v. éénjarige zomerbloeiers)

DEZE WEEK:

Volle tray stekperkgoed

à 8 stuks € 5,00(normaal € 1,25 per stuk)

Zundert-Rijsbergen(tegenover de Wok)

Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 uur Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 uur

bij aankoop van € 25,-

Antwerpseweg 914891 CM Rijsbergen

Tel. 06-22 55 82 72Gelegen aan de weg

OP ALLE TUINPLANTEN, OP ALLE TUINPLANTEN, OP ALLE TUINPLANTEN,

(m.u.v. éénjarige zomerbloeiers)

Winterhardepalmen en olijfbomen-/- 50%

40% KORTING

Nasivlees nu maar € 0.59 100 gram

Mooie braadlappen € 0.99 100 gram

Blinde vink/Slavink va € 0.79 100 gram Voor openingstijden tijdens de vakantie kijk even op www.hoevehetlaag.nl Barbecue compleet verzorgd va € 9.50

Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur)E [email protected] www.vanhooijdonkvloeren.nlT 076 503 77 38 M 06 128 66 281

Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onder-houdsmiddelen • Vloer-make-over • Schaderapporten • Vakkundig advies • Machinaal schuren • Behandelen

ParketPVC

Laminaatvloeren

Eiken parketvloeren al vanaf € 34,95/m2

incl. ondervloer

Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u zaterdag 13.00 - 17.00 u Andere tijden/dagen op afspraak.

5

Dre Wit (‘t) goedreparaties witgoed

productenEtten-Leur

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken• moderne uurwerken• wijzerplaten

Wilgenstraat 81 OudenboschTel. 0165 - 320948

www.klokkenmakerijdetijd.nl

AUTODEMONTAGEBEDRIJFJOKO

• Sloop-loop-schade auto’s - motors te koop gevraagd.

• Alle gebruikte onderdelen online.

• Vrijwaring bij ophalen.• Reparatie en onderhoud.

Lid ARN-Stiba-RDWMaalbergenstr. 24a Wernhout

Tel. 076-5971739 / [email protected]

Te koop: ca. 3000 m² weiland nabij natuurgebied de

Pannenhoef. Ideaal als paardenweide.

www.vermeerenmakelaardij.nl Tel. 076-596 4171

Page 10: Dz 20140709

PRETTIGE VAKANTIE

Du Bois Sierbestrating & TuintechniekRucphenseweg 49aZundert (t.o. Abdij)www.du-bois.nl “Verrijkt uw bu itenleven”

GESLOTENvanaf vrijdag 18-7.Maandag 18-8 staan wij om 13:00u weer voor u klaar.

Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792

E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.comwww.bergengraafwerkzaamheden.nl

Zundert

30JAARCOMATHERMCOMATHERM30JAAR

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

• Kozijnen

• Serres

• Zonweringen

• Aanbouwen

• Overkappingen

• Lichtstraten

• Garagedeuren

• Dakkapellen

• Screens

• Rolluiken

AL 30 JAAR KWALITEIT EN ZEKERHEID!

KOZIJNEN VOOR ELK BUDGET!

AL 30 JAAR KWALITEIT EN ZEKERHEID!PERFECTE PRIJS/KWALITEIT!

EIGEN VAKKUNDIG

MONTAGEPERSONEEL!

GOEDE NAZORG, SOLIDE GARANTIE EN 24-UURS SPOEDSERVICE!DUIDELIJKE OFFERTE EN GEEN MEERWERK ZONDER OVERLEG!

MAAK UW HUIS COMPLEET MET EEN OVERKAPPING

OF MET ÉÉN VAN ONZE ANDERE PRODUKTENBEZOEK NU ONZE SHOWROOM EN VRAAG NAAR DE JUBILEUMACTIES

Meubelstoffeerbedrijf

leon PluyMi.v.m. vakantie

geslotenvan 21 juli tot 11 augustus

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST

TE HUUR: MINI SHOVELook voor kleine pakjes hooi persen

Jan van BergenHulsdonkstraat 204882 JM ZundertTel: 076 - 5985324Gsm: 06 - 55918911

te koopWinterpreiplanten

Jaak GoetschalckxGaarshof 3 2321 Meer (Naast Radio Valencia)

00323 3157177

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje”Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag,donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

Tweeling combi-kinderwagen ������������������������������ € 75,00Amuse schaaltjes �������������������������������������������������� € 0,20Schrijfblokjes ��������������������������������������������������������� € 0,10Diverse plastic artikelen����������������������������������������� € 0,05Grote naslagwerken ���������������������������������������������� € 1,00Reisgidsen ������������������������������������������������������������� € 0,20Kinderboeken �������������������������������������������������������� € 0,10

Alle schoenen ������������������������������������������� Halve prijsAlle thee- en koffiekannen ������������������������ Halve prijsBabypotjes en wc-brilletjes ����������������������� Halve prijsAlle laatste oranje artikelen ���������������������� Halve prijs

Aanbiedingen zijn geldig van 7 t/m

12 juli

Edgard Hendrikx, keurslager

Molenstraat 190, Zundert

Tel. 076-5972301, Fax: 076-8501092

[email protected]

hendrikx.keurslager.nl

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Bij 500 gram BBQ spareribs

GRATIS BAKJE

AARDAPPELSALADE

SPECIAL

Aubergine kip

en papillotte

1

75

100 gram

VLEESWARENKOOPJE

Bij 150 gram

gegrild spek

GRATIS 100 GRAM

EIERSALADE

KEURSLAGERKOOPJE

Varkensoesters,

naturel of

gekruid

5

95

4 stuks

ZO UIT DE GRILL

Gebraden

kalfsgehakt

1

59

100 gram

EDGARD HEnDRikx, keurslagerTel. 076-5972301 Molenstraat 190www.hendrikx.keurslager.nl

Aanbiedingen zijn geldig van 27-05-2013 t/m

01-06-2013.

KEURSLAGERKOOPJE

Gepaneerde kipschnitzels

4 stuks

5

95

SPECIAL

VIB speciaal

100 gram

1

50

VLEESWARENKOOPJE

Bij 150 gram gebraden fricandeau

GRATIS 100 gram kipsalade

TIP VAN UW KEURSLAGER

Gemarineerde steaks

3 stuks

5

95

SALADE VAN DE WEEK

Huzarensalde, rijk gevuld

500 gram

4

75

Edgard Hendrikx, keurslager

Molenstraat 190, 4881 GH ZUNDERT

Tel. 076-5972301, Fax 076-5974590

www.hendrikx.keurslager.nl

[email protected]

Aan

bied

in

gen

zijn

g

eld

ig

van

7

t/m

1

2 ju

li

Edgard Hendrikx, keurslager

Molenstraat 190, Zundert

Tel. 076-5972301, Fax: 076-8501092

[email protected]

hendrikx.keurslager.nl

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Bij 500 gram BBQ spareribs

GRATIS BAKJE

AARDAPPELSALADE

SPECIAL

Aubergine kip

en papillotte

1

75

100 gram

VLEESWARENKOOPJE

Bij 150 gram

gegrild spek

GRATIS 100 GRAM

EIERSALADE

KEURSLAGERKOOPJE

Varkensoesters,

naturel of

gekruid

5

95

4 stuks

ZO UIT DE GRILL

Gebraden

kalfsgehakt

1

59

100 gram

Bosstraat 6 4714SB Sprundel

0165-352222 [email protected]

Antwerpseweg 914891 CM Rijsbergen

Tel. 06-22 55 82 72Gelegen aan de weg

Zundert-Rijsbergen(tegenover de Wok)

ZUNDERT

RIJSBERGENDE WOK

Nieu

we

locatie

vanaf 15 au

gu

stus

Oude locatietot 20 juli

BakkebrugstraatDe Plantage

Dagelijks geopend: Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 uur

en Zaterdag 9.00 tot 17.00 uur

w w w. p l a n t e n k we ke r i j d e p l a n t a g e . n l

STUNTWEKEN bij DE PLANTAGE!!

bij aankoop van € 25,-GRATIS Hangplant t.w.v. € 9,95

Antwerpseweg 914891 CM Rijsbergen

Tel. 06-22 55 82 72Gelegen aan de weg

STUNTWEKEN bij DE PLANTAGE!!DE PLANTAGE!!OP ALLE TUINPLANTEN,

(FRUIT)BOMEN, HEESTERS, VASTE

PLANTEN ENZ. ENZ. (m.u.v. éénjarige zomerbloeiers)

w w w. p l a n t e n k we ke r i j d e p l a n t a g e . n l w w w. p l a n t e n k we ke r i j d e p l a n t a g e . n l w w w. p l a n t e n k we ke r i j d e p l a n t a g e . n l w w w. p l a n t e n k we ke r i j d e p l a n t a g e . n l

OP ALLE TUINPLANTEN, OP ALLE TUINPLANTEN,

(m.u.v. éénjarige zomerbloeiers)

DEZE WEEK:

Volle tray stekperkgoed

à 8 stuks € 5,00(normaal € 1,25 per stuk)

Zundert-Rijsbergen(tegenover de Wok)

Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 uur Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 uur

bij aankoop van € 25,-

Antwerpseweg 914891 CM Rijsbergen

Tel. 06-22 55 82 72Gelegen aan de weg

OP ALLE TUINPLANTEN, OP ALLE TUINPLANTEN, OP ALLE TUINPLANTEN,

(m.u.v. éénjarige zomerbloeiers)

Winterhardepalmen en olijfbomen-/- 50%

40% KORTING

Nasivlees nu maar € 0.59 100 gram

Mooie braadlappen € 0.99 100 gram

Blinde vink/Slavink va € 0.79 100 gram Voor openingstijden tijdens de vakantie kijk even op www.hoevehetlaag.nl Barbecue compleet verzorgd va € 9.50

Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur)E [email protected] www.vanhooijdonkvloeren.nlT 076 503 77 38 M 06 128 66 281

Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onder-houdsmiddelen • Vloer-make-over • Schaderapporten • Vakkundig advies • Machinaal schuren • Behandelen

ParketPVC

Laminaatvloeren

Eiken parketvloeren al vanaf € 34,95/m2

incl. ondervloer

Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u zaterdag 13.00 - 17.00 u Andere tijden/dagen op afspraak.

5

Dre Wit (‘t) goedreparaties witgoed

productenEtten-Leur

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken• moderne uurwerken• wijzerplaten

Wilgenstraat 81 OudenboschTel. 0165 - 320948

www.klokkenmakerijdetijd.nl

AUTODEMONTAGEBEDRIJFJOKO

• Sloop-loop-schade auto’s - motors te koop gevraagd.

• Alle gebruikte onderdelen online.

• Vrijwaring bij ophalen.• Reparatie en onderhoud.

Lid ARN-Stiba-RDWMaalbergenstr. 24a Wernhout

Tel. 076-5971739 / [email protected]

Te koop: ca. 3000 m² weiland nabij natuurgebied de

Pannenhoef. Ideaal als paardenweide.

www.vermeerenmakelaardij.nl Tel. 076-596 4171

Page 11: Dz 20140709

PAGINA 10

DOOR CHARLES LUIJTEN

Het trekkertrekseizoen is in volle gang. Op het evenemententerrein op de Tig-geltseberg toonden tractoren en trucks hun krachten. Brullende stalen monsters, waarvan menigeen zwarte roetwalmen tot hemelse hoogte perste en het leek alsof de zon was ondergegaan, deden er alles aan de sleepwagen zover mogelijk te brengen. Als de honderd meter wordt bereikt verschijnt ‘full’ op het scorebord en kan gewacht worden om opnieuw aan de beurt te komen voor nog een snellere tijd dan de concurrentie. De belangstelling viel wat tegen en daarvoor is een verklaring. Er is het eerste weekend van de maanden april tot en met juli elk jaar veel te veel te doen. Het toeval wilde dat ook nog het WK-voetbal werd gespeeld.

Voor de boerendagHet zijn vooral de jongelui die op het spek-takel waren afgekomen. Vaak doet een vriend er aan mee, die komen ze aanmoe-digen. Het is een echte mannensport. Elke deelnemer heeft zo zijn eigen fans. Bijna dertig jaar vond de Trekkertrek in Rijsber-

gen daags de boerendag plaats maar de organisatie van het trekevenement ging liever apart verder en daarmee kwam een eind aan het in de volksmond genoemde ‘boerenweekend’. Ook koos die om de wedstrijd in plaats van na, voor de boe-rendag te houden. Daar was de Stichting Boerendag niet zo blij mee aangezien vier weken later de 38ste boerendag plaats-vindt waar meer dan 15.000 bezoekers komen. De gemeente, die eigenaar van het terrein is, zag er echter de bezwaren niet van in om de aanvraagvergunning van de trekkertrek te weigeren.

Niet goedkoopDus togen vele liefhebbers met hun land-bouwtrekker afgelopen weekend naar Rijsbergen. Dat deed ook de 60-jarige Belg Jan de Vue uit Poppel. Hij bestuurde een 3,6 ton zware Mega Sporttrack. “Ik doe aan deze sport al dertig jaar mee. Mooi tijdverdrijf. Het is niet goedkoop, je moet dan ook zelf handig zijn in sleutelen en daarbij een sponsor achter de rug hebbe,n is zeer welkom”, zegt De Vue die erbij ver-telde dat hij thuis een niet onaardige prij-zenkast aan de muur heeft hangen.

SchermNiet alleen de tractor plaatste zich voor de sleepwagen. Zaterdagavond kwam ook de vrachtwagentruck op de ruim honderd me-ter lange baan om zijn kracht met die van andere soortgenoten te meten. Een nieuw onderdeel. De organisatie had overal re-kening mee gehouden. Er was dan ook gelegenheid om de voetbalwedstrijd die oranje speelde op een groot scherm te vol-gen. Ondanks het buitje zaterdagavond en dat van zondag laat in de middag was het goed trekkertrekweer en kon de organisa-tie spreken van een geslaagde wedstrijd.

Geslaagde 32e TrekkertrekVooral jongelui komen af op spektakel

Alsof de zon zo nu en dan onder ging. FOTO CHARLES LUIJTEN

RIJSBERGEN - Met de trucks had de Trekkertrek in Rijsbergen er een wedstrijdonderdeel bij. Dit keer met een klein buitje en de mogelijkheid het Nederlands elftal op een scherm te zien spelen

DOOR RIA VAN MEIR

Het nieuwe beleid houdt in dat ieder agrarisch bedrijf een eigen waterplan moet ontwikkelen. Daarin moet – afhankelijk van de grootte van het bedrijf - ten minste één maatregel in staan die het gebruik van grondwater beperkt. In ruil daarvoor hanteert het waterschap flexibelere re-gels voor het beregenen. Zo mogen agrariërs extra onttrekkings-putten slaan of de bestaande putten verplaatsen. Het nieuwe beleid is al van kracht, maar heeft een overgangsregeling tot 1 januari 2018. Tot die tijd blijven alle bestaande vergunningen behouden. Agrariërs hebben zo 3,5 jaar de tijd om het waterplan

op te stellen. Daarna hebben zij enkel nog een meldingsplicht als zij gaan beregenen.

KlimaatveranderingenMet het nieuwe beleid wil het waterschap beter inspelen op klimaatveranderingen. Extreme droogten en natte perioden komen steeds vaker voor en lopen ook lang niet altijd in pas met het groeiseizoen van de gewassen. Het beleid moet ervoor zorgen dat er altijd voldoende grondwater beschikbaar is. De nieuwe regels gelden overigens niet voor landbouwgebieden nabij Natura 2000-gebieden. Daar blijven de strengere regels van toepassing.

Waterplan verplicht voor agrariërsWaterschap voert f lexibelere beregeningsbeleid in

ZUNDERT - Agrariërs kunnen voortaan flexibeler omgaan met het beregenen van hun perceel. Dat staat in het nieuwe grondwaterberegeningsbeleid van het waterschap Brabantse Delta. Voorwaarde is wel dat de agrari-ers ten minste één grondwaterbesparende maatregel doorvoeren.

RIJSBERGEN - Al jaren is Rijsbergse Volleybal Club een van de gezelligste volleybalverenigingen in Brabant. Sportiviteit en een goede sfeer komen voor ons op de eerste plaats.

Met het oog op het nieuwe seizoen zoeken

wij ervaren volleyballers, die onze dames-teams en ons heren 1 team willen komen versterken. Of je nu eens kennis wilt maken met een nieuwe vereniging, of na al die tijd weer eens een volleybal wilt aanraken, aarzel niet om eens contact met ons op te nemen.

Bezoek onze website, www.r-v-c.nl, of bel naar Joost Bastiaansen, 076-7851504. Onze eerste training van het volgend sei-zoen is 26 augustus in sporthal ‘t Trefpunt in Rijsbergen. Trainingen en thuiswedstrij-den zijn op dinsdagavond. De eerste vier trainingen zijn gratis.

KHS/RVC zoekt versterkingen

RIJSBERGEN - Het Olympisch comité van RTC is met bijna 50 Olympische sporters naar de Olympische Spe-len afgereisd in Westelbeers in het weekend van 4 t/m 6 juli.

Het RTC (O)Ranja Resort stond in het te-ken van de Olympische Spelen en natuur-lijk ook een beetje van het WK voetbal. Vrijdagavond vond de opening van de spelen plaats met een parade van eigen gemaakte vlaggen en elk team bracht een eigen lied ten gehore. Zaterdag werd, on-danks de regenbuien, gestreden voor een medaille op de tennisbanen, volleybal-veld en lange afstand stormbaan. Binnen vonden de pingpongwedstrijden plaats. ‘s Middags werden de touwtrekwedstrijden gehouden en daarna stonden de korte af-

stand stormbaan, Holland 8 bananenboot en een nieuwe olympische sport, boot-vooruitduw-zwemmen, op het programma. Na een zeer verantwoorde maaltijd waren de ren-je-slim-paralympics aan de beurt. Op zeer sportieve wijze werd gestreden om de gouden medailles. Nadat iedereen uit volle borst het Wilhelmus had meege-zongen, werden de Olympische medailles uitgedeeld aan het sportiefste team, gezel-ligste team, creatiefste team, fanatiekste team en de overall winnaar van de Olym-pische onderdelen. Om stipt 22.00 uur zat iedereen klaar in zijn oranje-outfit om te gaan genieten van de wedstrijd van het Nederlands Elftal. Het Olympisch comité wil alle kinderen bedanken voor de sporti-viteit en gezelligheid van afgelopen week-end. Het was super.

Olympisch Jeugdkamp RTC

ZUNDERT - Alpenjagers uit Roosen-daal organiseerde het afgelopen weekend het 3e NKB concours op de 20 meter afstand.

138 schutters waren hiervoor naar Roosen-daal gekomen, de maximale score van 100 punten werd door geen van de schutters behaald 6 schutter kwamen tot 98 punten waardoor de geschoten binnen rozen vaak de uitslag bepaalde. Adrie Roelands van ZMZ Wernhout werd in de hoofd klasse 1e met 98 punten in de Ere klasse was het Mart Heeren van Strijd in Vrede Ouden-bosch welke met 98 punten de 1e plaats bezette Jack Dekkers van Ons Genoegen Werd 1e in de A klasse met 98 punten. Voor het eerst schoten de schutters in de nieuwe Factory klasse mee tijdens een NKB wedstrijd Mario Geuze schoot hier een niet onverdienstelijke score van 96 punten en werd winnaar. Het 1e viertal van Zeldzaam Maar Zeker Wernhout was het hoogste korps op deze wedstrijd met 387 punten.

Hoofd Klasse: Adrie Roelands 98; M. de

Bakker 97; Jack Roelands 97Ere Klasse: Mart Heeren 98; Jos Willem-sen 98; Erwin Tax 98A Klasse: Jac Dekkers 98; A. v. Dorst 96; Kees Frijters 96B Klasse: Piet v. Beers 96; Johan Dockx 94; Sandra Braspenning 93C Klasse: Petra Kuipers 95; Piet Herijgers 93; Jeroen Dams 93D Klasse: Dave v. Gool 84; Willem Daa-men 84; Martijn De Rijke 82Aspirant: Dirk Delcroix 91; Dennis Wil-lemsen 89; Niels v.d. Boom 86Junior: Jelle Evers 95; Tom Lagerwerf 94; Danny Eckhard 91Opgelegd: Rick Hoekman 94; John de Play 93; Tygo Geuzendam 78Factory: Mario Geuze 95; Bert v. Eekelen 92Korpsen Ere Viertal: Zeldzaam Maar Ze-ker 1 387; Nooit Gedacht 8x 1 381; Komst des Vredes 1 381A Viertal: Ons Genoegen 1 375; Nooit Gedacht ZB-H 1 372; Strijd In Vrede 1 369B Viertal: Komst des Vredes 336; 2C Viertal: De Gezellige Vrienden 3 357; Excelsior 2 348; Strijd In Vrede 2 346.

Adrie Roelands en ZMZ 1 Wernhout

Derde NKB Concours

Oranjekoorts

ZUNDERT - Niemand had het vooraf durven denken, maar Nederland staat woensdag in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal tegenover Argentinië. En Nederland is er klaar voor. De Oranjekoorts blijft stijgen, ook bij onze lezers. LEZERSFOTO WENDIE.

ZUNDERT - Het is voor ons een jubile-umjaar, want we organiseren voor de 25ste keer het tourspel.

Dagprijzen: 1e etappe H. Lauwerijssen uit Rucphen 38p; 2e etappe Jef en Jonne Kool uit Achtmaal en Joop Kaptheijns uit Wes-terhoven 33p; 3e etappe Edwin Sanne uit St. Willebrord 45p.Klassement: 1e Reny Dictus uit Achtmaal 95p, 2e Edwin Sanne uit St. Willebrord,

Heidi v.d. Buurtkapper uit Achtmaal, J. Dictus uit Achtmaal, Katya van de Pos uit Terheijden, Ronald Buitelaar uit Zwijnd-recht en Tim van de Sande uit Schijf 82p.De volledige uitslag kunt u bekijken op de site. Uw deelnemersformulier kunt u terugvinden onder uw naam deelnemers, deze wordt automatisch bijgewerkt. Hier-door zult u het ingeleverd formulier niet meer retour krijgen na de tour. www.komstdesvredes.nl

Tourspel Komst des Vredes

BREDA 076-5729568HEIJNINGEN 0167-528558

Profi teer nu vanverlaagde BTW-tarief!

Page 12: Dz 20140709

PAGINA 10

DOOR CHARLES LUIJTEN

Het trekkertrekseizoen is in volle gang. Op het evenemententerrein op de Tig-geltseberg toonden tractoren en trucks hun krachten. Brullende stalen monsters, waarvan menigeen zwarte roetwalmen tot hemelse hoogte perste en het leek alsof de zon was ondergegaan, deden er alles aan de sleepwagen zover mogelijk te brengen. Als de honderd meter wordt bereikt verschijnt ‘full’ op het scorebord en kan gewacht worden om opnieuw aan de beurt te komen voor nog een snellere tijd dan de concurrentie. De belangstelling viel wat tegen en daarvoor is een verklaring. Er is het eerste weekend van de maanden april tot en met juli elk jaar veel te veel te doen. Het toeval wilde dat ook nog het WK-voetbal werd gespeeld.

Voor de boerendagHet zijn vooral de jongelui die op het spek-takel waren afgekomen. Vaak doet een vriend er aan mee, die komen ze aanmoe-digen. Het is een echte mannensport. Elke deelnemer heeft zo zijn eigen fans. Bijna dertig jaar vond de Trekkertrek in Rijsber-

gen daags de boerendag plaats maar de organisatie van het trekevenement ging liever apart verder en daarmee kwam een eind aan het in de volksmond genoemde ‘boerenweekend’. Ook koos die om de wedstrijd in plaats van na, voor de boe-rendag te houden. Daar was de Stichting Boerendag niet zo blij mee aangezien vier weken later de 38ste boerendag plaats-vindt waar meer dan 15.000 bezoekers komen. De gemeente, die eigenaar van het terrein is, zag er echter de bezwaren niet van in om de aanvraagvergunning van de trekkertrek te weigeren.

Niet goedkoopDus togen vele liefhebbers met hun land-bouwtrekker afgelopen weekend naar Rijsbergen. Dat deed ook de 60-jarige Belg Jan de Vue uit Poppel. Hij bestuurde een 3,6 ton zware Mega Sporttrack. “Ik doe aan deze sport al dertig jaar mee. Mooi tijdverdrijf. Het is niet goedkoop, je moet dan ook zelf handig zijn in sleutelen en daarbij een sponsor achter de rug hebbe,n is zeer welkom”, zegt De Vue die erbij ver-telde dat hij thuis een niet onaardige prij-zenkast aan de muur heeft hangen.

SchermNiet alleen de tractor plaatste zich voor de sleepwagen. Zaterdagavond kwam ook de vrachtwagentruck op de ruim honderd me-ter lange baan om zijn kracht met die van andere soortgenoten te meten. Een nieuw onderdeel. De organisatie had overal re-kening mee gehouden. Er was dan ook gelegenheid om de voetbalwedstrijd die oranje speelde op een groot scherm te vol-gen. Ondanks het buitje zaterdagavond en dat van zondag laat in de middag was het goed trekkertrekweer en kon de organisa-tie spreken van een geslaagde wedstrijd.

Geslaagde 32e TrekkertrekVooral jongelui komen af op spektakel

Alsof de zon zo nu en dan onder ging. FOTO CHARLES LUIJTEN

RIJSBERGEN - Met de trucks had de Trekkertrek in Rijsbergen er een wedstrijdonderdeel bij. Dit keer met een klein buitje en de mogelijkheid het Nederlands elftal op een scherm te zien spelen

DOOR RIA VAN MEIR

Het nieuwe beleid houdt in dat ieder agrarisch bedrijf een eigen waterplan moet ontwikkelen. Daarin moet – afhankelijk van de grootte van het bedrijf - ten minste één maatregel in staan die het gebruik van grondwater beperkt. In ruil daarvoor hanteert het waterschap flexibelere re-gels voor het beregenen. Zo mogen agrariërs extra onttrekkings-putten slaan of de bestaande putten verplaatsen. Het nieuwe beleid is al van kracht, maar heeft een overgangsregeling tot 1 januari 2018. Tot die tijd blijven alle bestaande vergunningen behouden. Agrariërs hebben zo 3,5 jaar de tijd om het waterplan

op te stellen. Daarna hebben zij enkel nog een meldingsplicht als zij gaan beregenen.

KlimaatveranderingenMet het nieuwe beleid wil het waterschap beter inspelen op klimaatveranderingen. Extreme droogten en natte perioden komen steeds vaker voor en lopen ook lang niet altijd in pas met het groeiseizoen van de gewassen. Het beleid moet ervoor zorgen dat er altijd voldoende grondwater beschikbaar is. De nieuwe regels gelden overigens niet voor landbouwgebieden nabij Natura 2000-gebieden. Daar blijven de strengere regels van toepassing.

Waterplan verplicht voor agrariërsWaterschap voert f lexibelere beregeningsbeleid in

ZUNDERT - Agrariërs kunnen voortaan flexibeler omgaan met het beregenen van hun perceel. Dat staat in het nieuwe grondwaterberegeningsbeleid van het waterschap Brabantse Delta. Voorwaarde is wel dat de agrari-ers ten minste één grondwaterbesparende maatregel doorvoeren.

RIJSBERGEN - Al jaren is Rijsbergse Volleybal Club een van de gezelligste volleybalverenigingen in Brabant. Sportiviteit en een goede sfeer komen voor ons op de eerste plaats.

Met het oog op het nieuwe seizoen zoeken

wij ervaren volleyballers, die onze dames-teams en ons heren 1 team willen komen versterken. Of je nu eens kennis wilt maken met een nieuwe vereniging, of na al die tijd weer eens een volleybal wilt aanraken, aarzel niet om eens contact met ons op te nemen.

Bezoek onze website, www.r-v-c.nl, of bel naar Joost Bastiaansen, 076-7851504. Onze eerste training van het volgend sei-zoen is 26 augustus in sporthal ‘t Trefpunt in Rijsbergen. Trainingen en thuiswedstrij-den zijn op dinsdagavond. De eerste vier trainingen zijn gratis.

KHS/RVC zoekt versterkingen

RIJSBERGEN - Het Olympisch comité van RTC is met bijna 50 Olympische sporters naar de Olympische Spe-len afgereisd in Westelbeers in het weekend van 4 t/m 6 juli.

Het RTC (O)Ranja Resort stond in het te-ken van de Olympische Spelen en natuur-lijk ook een beetje van het WK voetbal. Vrijdagavond vond de opening van de spelen plaats met een parade van eigen gemaakte vlaggen en elk team bracht een eigen lied ten gehore. Zaterdag werd, on-danks de regenbuien, gestreden voor een medaille op de tennisbanen, volleybal-veld en lange afstand stormbaan. Binnen vonden de pingpongwedstrijden plaats. ‘s Middags werden de touwtrekwedstrijden gehouden en daarna stonden de korte af-

stand stormbaan, Holland 8 bananenboot en een nieuwe olympische sport, boot-vooruitduw-zwemmen, op het programma. Na een zeer verantwoorde maaltijd waren de ren-je-slim-paralympics aan de beurt. Op zeer sportieve wijze werd gestreden om de gouden medailles. Nadat iedereen uit volle borst het Wilhelmus had meege-zongen, werden de Olympische medailles uitgedeeld aan het sportiefste team, gezel-ligste team, creatiefste team, fanatiekste team en de overall winnaar van de Olym-pische onderdelen. Om stipt 22.00 uur zat iedereen klaar in zijn oranje-outfit om te gaan genieten van de wedstrijd van het Nederlands Elftal. Het Olympisch comité wil alle kinderen bedanken voor de sporti-viteit en gezelligheid van afgelopen week-end. Het was super.

Olympisch Jeugdkamp RTC

ZUNDERT - Alpenjagers uit Roosen-daal organiseerde het afgelopen weekend het 3e NKB concours op de 20 meter afstand.

138 schutters waren hiervoor naar Roosen-daal gekomen, de maximale score van 100 punten werd door geen van de schutters behaald 6 schutter kwamen tot 98 punten waardoor de geschoten binnen rozen vaak de uitslag bepaalde. Adrie Roelands van ZMZ Wernhout werd in de hoofd klasse 1e met 98 punten in de Ere klasse was het Mart Heeren van Strijd in Vrede Ouden-bosch welke met 98 punten de 1e plaats bezette Jack Dekkers van Ons Genoegen Werd 1e in de A klasse met 98 punten. Voor het eerst schoten de schutters in de nieuwe Factory klasse mee tijdens een NKB wedstrijd Mario Geuze schoot hier een niet onverdienstelijke score van 96 punten en werd winnaar. Het 1e viertal van Zeldzaam Maar Zeker Wernhout was het hoogste korps op deze wedstrijd met 387 punten.

Hoofd Klasse: Adrie Roelands 98; M. de

Bakker 97; Jack Roelands 97Ere Klasse: Mart Heeren 98; Jos Willem-sen 98; Erwin Tax 98A Klasse: Jac Dekkers 98; A. v. Dorst 96; Kees Frijters 96B Klasse: Piet v. Beers 96; Johan Dockx 94; Sandra Braspenning 93C Klasse: Petra Kuipers 95; Piet Herijgers 93; Jeroen Dams 93D Klasse: Dave v. Gool 84; Willem Daa-men 84; Martijn De Rijke 82Aspirant: Dirk Delcroix 91; Dennis Wil-lemsen 89; Niels v.d. Boom 86Junior: Jelle Evers 95; Tom Lagerwerf 94; Danny Eckhard 91Opgelegd: Rick Hoekman 94; John de Play 93; Tygo Geuzendam 78Factory: Mario Geuze 95; Bert v. Eekelen 92Korpsen Ere Viertal: Zeldzaam Maar Ze-ker 1 387; Nooit Gedacht 8x 1 381; Komst des Vredes 1 381A Viertal: Ons Genoegen 1 375; Nooit Gedacht ZB-H 1 372; Strijd In Vrede 1 369B Viertal: Komst des Vredes 336; 2C Viertal: De Gezellige Vrienden 3 357; Excelsior 2 348; Strijd In Vrede 2 346.

Adrie Roelands en ZMZ 1 Wernhout

Derde NKB Concours

Oranjekoorts

ZUNDERT - Niemand had het vooraf durven denken, maar Nederland staat woensdag in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal tegenover Argentinië. En Nederland is er klaar voor. De Oranjekoorts blijft stijgen, ook bij onze lezers. LEZERSFOTO WENDIE.

ZUNDERT - Het is voor ons een jubile-umjaar, want we organiseren voor de 25ste keer het tourspel.

Dagprijzen: 1e etappe H. Lauwerijssen uit Rucphen 38p; 2e etappe Jef en Jonne Kool uit Achtmaal en Joop Kaptheijns uit Wes-terhoven 33p; 3e etappe Edwin Sanne uit St. Willebrord 45p.Klassement: 1e Reny Dictus uit Achtmaal 95p, 2e Edwin Sanne uit St. Willebrord,

Heidi v.d. Buurtkapper uit Achtmaal, J. Dictus uit Achtmaal, Katya van de Pos uit Terheijden, Ronald Buitelaar uit Zwijnd-recht en Tim van de Sande uit Schijf 82p.De volledige uitslag kunt u bekijken op de site. Uw deelnemersformulier kunt u terugvinden onder uw naam deelnemers, deze wordt automatisch bijgewerkt. Hier-door zult u het ingeleverd formulier niet meer retour krijgen na de tour. www.komstdesvredes.nl

Tourspel Komst des Vredes

BREDA 076-5729568HEIJNINGEN 0167-528558

Profi teer nu vanverlaagde BTW-tarief!

Page 13: Dz 20140709

Wespenbestrijding100% garantie

06-54398577www.josstruijs.nl

Wildertsedijk 61, 4881 ET ZundertTel.: [email protected]

Activiteiten tijdens de zomermaanden Wekelijks sportzomeractiviteiten bij Zwembad de Wildert

Van 14 juli t/m 29 augustus

Trimzwemmen maandag van 10.00-10.30 uur

Aquajoggendonderdag van 10.00-10.30 uur

Aquagymvrijdag van 9.45-10.30 uur

Aansluitend aan deze lessen kunt u vrij zwemmen. Vooraf inschrijven is niet nodig, u betaalt per les.

Voor meer info: 076-5971117 | www.zwembad-dewildert.nl

GOEDKOOPSTE SUPERMARKT**

1.29v van 1.69

24%goedkope

r

22%goedkope

r

1.19

24.99

19.99

1.79v van 2.19

0.69v van 0.89

1.79v van 1.89

volgens VARA Kassa**VOOR HUISMERKENvolgens de Consumentenbond*

4.99

Vanaf woensdag 09-07-2014

2.99

1.99

3.99

Nu vanaf elke vrijdag specialeaanbiedingen. Kijk vrijdag op www.aldi.nl

www.aldi.nlHOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

* Prijzen geldig t/m 13-07-2014. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

* Bron: Consumentengids april 2014 ** Bron: uitzending VARA Kassa, 7 juni 2014

125-175 g

Pecannoten of paranoten

1.5 kg

Patates frites

Inhoud: ca. 1.7 l.

Theepot/waterkoker

Incl. 2 opzetstukken voor roeren en opschuimen.

Melk-opschuimer

Diverse kleuren. 40 stuks.

Plastic bekers

Diversen modellen en kleuren.

Handtas

260 g

Brosse koek

Groot- of kleinbloemige soorten.Vanaf woensdag 09-07-2014.

Bloeiende clematis Rozen*

24 stelen, lengte: 40 cm.

Zonnebloemen*

10 stelen, lengte: 50 cm.

Haarspray of haarlak

* Kozijnen, Ramen, DeuRen* timmeRweRKen* HoogRenDement isolatieglas* teRRasoveRKappingen* RolluiKen/scReens/maRKiezen* seKtional gaRageDeuRenwww.iso-Reno.nl

De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen 076 - 596 25 49aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur

Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur zat. 10.00 - 14.00 uur

‘s avonds op afspraakOfferte vrijblijvend

Iso-reno

STEAK ARGENTINA ............................................................................3 voor € 6.25FRANSE ROERBAKREEPJES ............................. 100 gram € 1.30KERRYSCHIJVEN....................................................................................4 voor € 3.60FILET AMERICAN ........................................................................100 gram € 1.50KANT EN KLAAR

LASAGNE .................................................................................................100 gram € 0.90

www.slagerij-graumans.nlMolenstraat 43 - Zundert - 076-5973720 / 06-30736945

KASSAKOOPJEBOURGONDISCH BEENHAMMETJE

100 GRAM € 1.40MET GRATIS SAUS

WIJ ZIJN MET VAKANTIE VAN ZATERDAG 12 JULI VANAF 12 UUR T/M DONDERDAG

31 JULI. Voor eventueel barbequeof bestellingen zijn wij bereikbaar

via onze slagerij in Breda.1 AUGUSTUS STAAN WE WEER

VOOR U KLAAR!

Slagerij Billet Molenstraat 112, 4881 CV ZundertTel. 076-5972224, Fax 076-5975593, billet.gildeslager.nl

Aanbiedingen zijn geldig van 10 juli t/m 16 juli 2014.

Volg ons op&

Gegrilde voetbalbeentjes

100 gram 145

Copacabana spiesvoor de bbq

100 gram 165

Kip da Vincibraadsleetje voor in de oven

100 gram 155

Bami of nasi goreng met Babi pangang

per persoon 525

4 Hamlappen +4 Biefburgers

samen voor 850

Zomerse wokVoor een lekkere lichte maaltijd.Verse kipfiletblokjes met lemonkruiden, lenteui, courgette en eenheerlijke mango curry chutney.

100 gram 175

Mondzorgcentrum Touwen

Voor al uw MondzorgVanaf heden tandarts en mondhygiëniste

aanwezigRaadhuisplein 4

te Hoeven0165-505510

[email protected]

Hondentrimsalon Lupa… waar kwaliteit en welzijn

centraal staan.Elien Lauryssen, Hoogeind 66

2321 Meer (B)www.hondentrimsalon-lupa.com

(0032) (0) 476 45 15 44U kunt ons ook vinden op Facebook

Page 14: Dz 20140709

PAGINA 12

GTC Rally raast door West-Brabant heen

FOTO’S WIMO FOTOGRAFIEDe GTC Rally rijdt dwars door het centrum van Etten-Leur.

Het verloop van de GTC Rally was slechts zes klassementsproeven spannend.

De winnaars van de GTC Rally, Bob de Jong en Kees Hagman.

Een groot deel van het parcours was off road.Aan de rally deden bijna zestig teams mee.Auto’s stoven over het parcours.

RUCPHEN/ZUNDERT - De GTC Rally trok niet alleen veel publiek, maar ook diverse prominenten kwamen kijken. Natuurlijk ontbraken ook burgemeesters Leny Poppe-De Looff en Marjolein van der Meer Mohr van de gemeenten Zundert en Rucphen niet. Ook zij genoten van de voorbijtrekkende rallyauto’s. FOTO ERWIN MARTENS/ERWINNET.NL

Page 15: Dz 20140709

Tiggeltsebergstraat 44891 TD Rijsbergen

Tel/Fax 076 - 596 41 94

In een zeer korte periode heeft Brasserie Bon Appetit een bijzon-der fraaie uitbreiding gerealiseerd. Modern, strak, maar zeker ook gezellig en met comfortabele zitplaatsen voor wie liever binnen wil genieten van de met verse producten bereide gerechten. Dat kan zoals de klant het wil: van een biefstuk op een bord tot een punt-zak friet met Brabantse kroket en van ijscoupe tot een hoorntje.

DOOR JOYCE VAN ZIJL

Edwin en Kim van Es zijn bijzonder tevreden over de snelle verbou-wing.

Plaats genoeg“Het was gewoon te klein binnen”, vertellen ze.”Als mensen niet op het

terras terecht konden of vanwege het weer liever binnen zaten dan was het al snel vol. Bovendien hadden we voorheen grotere tafels staan, niet iedereen wil aanschuiven bij een ander! Daarom hebben we nu een geweldige, lichte ruimte gecreëerd met kleinere zitjes, waar je ook met z’n tweeën of vieren gezellig kunt eten. We hebben, als alles klaar is, 106 prima zitplaatsen binnen. Het is geweldig dat de verbouwing dankzij de inzet van alle betrokkenen bij de bouw zo snel en soepel is verlopen, daar willen wij iedereen hartelijk voor bedanken.”

Beleving“Iedereen is hier welkom, van jong tot oud. Of je nu snel een frietje wil eten of op je gemak uitgebreid wil lunchen, het kan allemaal. We willen gewoon dat iedereen zich hier prettig en op z’n gemak voelt. Dankzij onze nieuwe steenoven kunnen we in een paar minuten Italiaanse

pizza’s serveren, we hebben maaltijdsalades, biefstuk , een enorme variatie. Kwaliteit en verse producten zijn heel belangrijk voor ons, wij maken alles zelf, tot en met ons ijs. Ambachtelijkheid proef je ook, wij willen absoluut constante kwaliteit leveren. Met verse producten werken levert dus wel extra stress, maar het resultaat is altijd beter en dat is wat telt! Een voorbeeld van die ambachtelijkheid is de Brabantse kro-ket, die we met een aantal Brabantse ondernemers hebben ontwikkeld. Puur rundvlees ( draadjesvlees), roomboter, een echt kwaliteitsproduct en exclusief, wij willen ons onderscheiden. Ondernemen is vernieuwen, stilstaan is achteruitgang. We zitten hier nu 20 jaar, eerst samen met mijn ouders, sinds 2008 doen Kim en ik het samen. En steeds hebben we de lat weer hoger gelegd. We zijn nog steeds een cafetaria, maar als je in onze nieuwe serre zit waan je je in een restaurant. En je eet hier nèt zo goed, voor veel minder geld!”

WIJ FELICITEREN BON APPETIT MET DE UITBREIDINGEN EN COMPLEET VERNIEUWDE CAFETARIA!

Brasserie Bon Appetit breidt aantal zitplaatsen uit“In de serre met klimaatcontrole is plaats voor ruim 100 gasten”

Voor eiken planken vloeren

Raambrug 11

5531 AG Bladel

Tel: 0497-38 39 89

Fax: 0497-38 53 99

[email protected]

www.herme.nl

Ontwerp en realisatie van

interieurprojecten t.b.v. Horeca,

Retail, Kantoor en Wonen.

Buitengewoon in binnenwerk!

T +31 (0)76 596 12 20 I www.basrijs.nl

Machines voor tuinbouw en boomkwekerij

PLANTEN PLASTICLEGGEN

ROOIEN BEMESTEN

• alle voorkomende renovatie werkzaamheden• gespecialiseerd in stuc- en schilderwerk

• ook nieuwbouw

Hogestraat 23 • 4891 CA RIJSBERGENTelefoon: 076-8500514 • Mobiel: 06-27403677

E-mail: [email protected]

10

Tiggeltsebergstraat 44891 TD Rijsbergen06-36206866

VeelSucces!

Page 16: Dz 20140709

PAGINA 14

WERNHOUT - Op dinsdag 1 juli had-den we ons jaarlijks overblijfuitje waar onze overblijfkrachten die stop-pen in het zonnetje worden gezet.

Ook kregen we die avond onze overblijf-certificaten uitgereikt van de cursus over-blijven die we met 15 personen hebben gevolgd, iedereen was hiervoor geslaagd,

dus een reden om met z’n alle op de foto te gaan met onze certificaten.

Namens alle overblijvers en overblijfkrach-ten willen we Anja en Mariëlle (zie foto) en Sonja en Ruby (helaas afwezig) harte-lijk bedanken voor alle jaren inzet, tevens wensen we iedereen alvast een mooie zo-mervakantie toe.

Overblijfuitje Sint Jozef-school uit Wernhout

De aanwezige overblijfkrachten met hun certificaat tijdens ons overblijfuitje

ROOSENDAAL - Op 28 en 29 juni lie-pen we in Roosendaal met 16 dames de 24 uur estafette voor de Samenloop voor Hoop.

Met ons Team Infinity uit Rijsbergen heb-ben we ervaren dat deze 2 dagen een goed gevoel geeft, samen lopen met een lach en een traan, met steun aan elkaar. De ambiance op het Mariadal was ge-weldig, een zeer goed georganiseerd

evenement. In het donker lopen langs een 10.000 brandende kaarsenzakken doet je toch wel wat. De kaarsenceremonie, welke werd ge-opend met een prachtig gedicht en een nog mooier lied was toch wel kippenvel gevoel, waar ieder zijn emoties in kwijt kon. Wij willen met ons hele team Infinity iedereen oneindig bedanken voor elke bij-drage in wat voor vorm dan ook. Blij zijn we dat we de opbrengst van ruim 4000

Euro hebben kunnen overhandigen aan Team doelbewust/KWF. Totaal is er in dat weekend 91.800 Euro opgehaald, wat goed besteed gaat worden voor onderzoek tegen de ziekte kanker. Ook zal er een deel geïnvesteerd worden in het inloophuis, de Roselinde in Roosen-daal. Volgend jaar doen we zeker weer mee met de Samenloop voor Hoop. Nogmaals ieder-een Oneindig veel bedankt.

Geslaagde Samenloop voor Hoop in RoosendaalTeam Inf ini ty loopt ruim 4000 Euro bi j e lkaar

Team Infinity

WEST-BRABANT - De regionale kranten en huis-aan-huiskranten van Wegener komen in Vlaamse handen. De Belgische uitgeverij De Persgroep wordt de nieuwe eigenaar van Mecom, het Britse moederbedrijf van Wegener. De Persgroep is bereid om 245 miljoen euro te betalen voor de overname. Wegener geeft in Nederland diverse regi-onale kranten, waaronder BN/DeStem en PZC, en een aantal huis-aan-huisbladen uit. Ook de Limburgse regionale kranten, die als Media Groep Limburg een apart onderdeel vormden binnen Mecom, komen in handen van De Persgroep. Het Vlaamse uitgevers-concern is ook al eigenaar van onder meer de Volkskrant en het AD.

De Persgroep koopt eigenaar Wegener

SCHIJF - Zaterdag 5 juli vonden de selectiewedstrijden plaats voor af-vaardiging namens Nederland naar de Wereldkampioenschappen Touw-trekken Outdoor in Madison (Ame-rika) van 28 tm 31 augustus.

Deze wedstrijden vonden plaats op de terreinen van TTV Veense Boys in Veenen-daal. Namens TTV Jagersrust Schijf werd deelgenomen in de klasse MIX (4 heren en 4 dames) tot 600 kg. Dat het een pittige strijd zou worden was vooraf bekend, maar we hebben overtui-gend gewonnen, dus ook wij mogen in het inmiddels welbekende Oranje Shirt starten

in augustus in Amerika.De volgende teams gaan Nederland vertegenwoordigen: he-ren 580 kg klasse TTV Eibergen uit Eiber-gen, mixklasse tot 600 kg TTV Jagersrust Schijf, heren 700 kg klasse TTV Heure uit Borculo, heren 640 kg klasse TTV Veense Boys uit Veenendaal. Verder zal ook nog een damesteam worden samengesteld in de klasse tot 500 kg. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of er ook nog een jeugdteam wordt afgevaardigd. Samen gaan we de uitdaging aan en wordt de trainingsintensiteit aangepast. Ame-rika, here we come, maar eerst nog even een ticket scoren.

TTV Jagersrust Schijf

WERNHOUT - Zanggroep Belcanto is dringend op zoek naar nieuwe leden.

Zanggroep Belcanto bestaat uit 20 leden (in de leeftijd van 30 tot 60 jaar), waarvan 2 comboleden (piano en drum). Het geheel staat onder leiding van Piet Koeken. Het koor is opgericht op 27 mei 1978 als Jon-gerenkoor Wernhout. Halverwege 1997 is de naam veranderd in Zanggroep Belcanto. Elke dinsdagavond is de repetitie van 19.45 tot 21.30 uur in de kerk van Wernhout. Naast het zingen organiseert het bestuur ook diverse uitjes en activiteiten, zoals een tuinfeest, droptocht, barbecue en uit eten. We proberen ongeveer 1 keer per maand een mis te verzorgen. Dit gebeurt niet al-leen in Wernhout. We zingen op allerlei plaatsen en dan ook allerlei soorten liede-ren. Na het zingen, drinken we gezamenlijk een kop koffie. Eén van de belangrijkste gebeurtenissen in het jaar is het Nationaal Jongerenkoren Festival in Rijsbergen. Wij

bieden onze hulp tijdens de feestavond op zaterdagavond en we verzorgen de mis op zondagmorgen.

InstrumentenSpeel je een instrument (keyboard, gitaar, dwarsfluit of iets dergelijks) en wil je graag wat ‘podiumervaring’ opdoen en het geleerde in de praktijk brengen. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Kom een keer vrijblijvend langs op dinsdagavond tijdens een repetitie of bel naar één van onder-staande contactpersonen.

InteresseHeb je interesse om ons koor te komen versterken, dan ben je van harte wel-kom om een keer op dinsdagavond (van 19.45-21.30 uur in de kerk van Wernhout) te komen luisteren of mee te doen. Voor informatie kun je contact opnemen met Sandra Broosus, 076-5975035 of Marja Willemsen, 076-5975761.

Zanggroep BelcantoNieuwe leden van harte welkom

DOOR MARJANNE DIJKSTRA

De Nederlandse gemeenten worden ver-antwoordelijk voor jeugdzorg en –hulp en doen hun best om in 2015 alle voorzienin-gen op orde te hebben. In West Brabant West moet volgens de gemeenten niet alleen een stelsel van voorzieningen en regelingen komen, maar ook met de website en sociale media moet ook aan-dacht komen voor eigen kracht en eigen deskundigheid van jongeren en ouders. Jeugdadviseur Paul van der Klein: “Eigen kracht is belangrijk wapen in hulp aan jeugd.”

KrachtverhalenVan der Klein vertelt: “Het idee voor het

project komt bij enkele ouders en betrok-ken professionals uit de regio vandaan. Het uitgangspunt ‘samen kunnen we het zelf’ is vertaald in een voorstel aan de ne-gen gemeenten om verhalen van jonge-ren en van ouders te verzamelen, vorm te geven en te laten delen met andere jon-geren respectievelijk ouders. De gemeen-ten vonden het een goed project en vroeg de provincie om subsidie te verlenen. Het is belangrijk om de werkelijkheid van de ouders en jongeren op papier te heb-ben. Mensen moeten kunnen lezen hoe zwaar het is, maar ook hoe anderen met de problemen omgingen en wat zij ervan leerden. Die krachtverhalen zijn nodig om mensen meer moed te geven om door te gaan en hulp te zoeken.”

OudersVolgens Van der Klein zijn er al zo’n 30 tot 40 verhalen van jongeren en 10 tot 20 verhalen van ouders beschikbaar. “Daar zitten ontzettend heftige verhalen tussen over zelfmoord, verslaving en ernstige persproblematiek. Er leeft zoveel pijn en verdriet bij jongeren. We willen in sep-tember graag online gaan met tenminste 50 verhalen van jongeren en 50 verhalen van ouders. Dat is vooral nodig om de anonimiteit van de betreffende jongere of ouder te garanderen. We zijn dus nog op zoek naar ouders en jongeren, die hun krachtverhaal willen delen.”

Voor meer informatie: www.samenkun-nenwehetzelf.nl.

Verhalen jeugdzorg geven moed‘E igen kracht is belangri jk wapen in hulp aan jeugd’

ETTEN-LEUR – Met de transities in het sociale domein op komst, waaronder de transitie binnen de jeugdzorg, doen de negen gemeenten in West Brabant West meer dan alleen de zorg regelen. Het project Samen Kunnen We Het Zelf (samenkunnenwehetzelf.nl) verzamelt verhalen over ervaringsdeskundigheid bij jongeren en ou-ders en deelt ze - anoniem – via de sociale media.

WEST-BRABANT - De Familieraad van GGZ WNB behartigt de collec-tieve belangen van alle familieleden en naasten van cliënten.

De raad vormt een schakel tussen cliën-ten en familieleden en/of naasten en zet zich in voor het familiebeleid binnen GGZ WNB, zowel op de afdelingen als voor am-bulante cliënten. Zij praten mee over beleid, organisatie en de kwaliteit van de zorg. De Familieraad adviseert de Raad van Bestuur en wordt structureel betrokken bij de ontwikkelin-gen in de organisatie Familieleden weten als geen ander wat

het betekent als een naaste wordt opge-nomen of in behandeling is bij de gees-telijke gezondheidszorg (GGZ). Vanuit die ervaring is er een raad van en door familie, naastbetrokkenen en contactpersonen van cliënten die bij GGZ WNB in behandeling zijn.Familieleden of andere naasten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van cliënten. Zij vormen vaak het belangrijkste netwerk voor hen. GGZ WNB wil familieleden of andere direct betrokke-nen dan ook zoveel mogelijk betrekken bij de zorg. Ook in dit kader speelt de Familie-raad een belangrijke rol.Op dit moment bestaat de familieraad

uit zeven personen die wordt bijgestaan door een ondersteuner van GGZ WNB. De familieraad vergadert eens per maand op donderdagavond en ongeveer twee keer per jaar op een middag.

Versterkt u onze familieraad?De Familieraad is op zoek naar enthousi-aste leden die graag aan de collectieve belangenbehartiging van familieleden van cliënten wil werken. Heeft u interesse? Neem dan contact op met de ondersteu-ner van de raad via [email protected] of tel. via (0164) 289100 (bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09.00-12.00 uur en van 13.30-17.30 uur).

Familieraad GGZ WNB op zoek naar enthousiaste leden

Page 17: Dz 20140709

BEW

AAR

EXEM

PLAA

R

Buiten kokkerellen

Zomer op het terras

Evenementenkalenders

0903

Editie: Etten-Leur | Halderberge | Moerdijk | Zundert

2014

Page 18: Dz 20140709

www.de3musketiers.nlHazeldonksezandweg 28b 4762 AL Zevenbergen 0168 370 545 [email protected]

Nieuw bij de 3 Musketiers:

BBQ+Meer dan zomaar barbecueën!

Kies zelf uw complete BBQ+ arrangement met of zonder bowlen.

SUPER BBQ + BOWLEN all-in arrangement + 6 consumpties

40,- p.p.

SUPER BBQ vlees + stokbrood + frites

+ sausjes + dessert+ springkussen voor de kids

22,50 p.p.

Meer dan zomaar barbecueën! Kies zelf uw complete BBQ+ arrangement

met of zonder bowlen.

SUPER BBQ + BOWLEN all-in arrangement + 6 consumpties

Nieuw bij de 3 Musketiers:

BBQ+Meer dan zomaar barbecueën!

Kies zelf uw complete BBQ+ arrangement met of zonder bowlen.

SUPER BBQ + BOWLEN all-in arrangement + 6 consumpties

40,- p.p.

SUPER BBQ vlees + stokbrood + frites

+ sausjes + dessert+ springkussen voor de kids

50

Nieuw bij de 3 Musketiers:

BBQ+Meer dan zomaar barbecueën!

Kies zelf uw complete BBQ+ arrangement met of zonder bowlen.

SUPER BBQ + BOWLEN all-in arrangement + 6 consumpties

40,- p.p.

Meer dan zomaar barbecueën! Kies zelf uw complete BBQ+ arrangement

met of zonder bowlen.

Nieuw bij de 3 Musketiers:

BBQ+Meer dan zomaar barbecueën!

Kies zelf uw complete BBQ+ arrangement met of zonder bowlen.

SUPER BBQ + BOWLEN all-in arrangement + 6 consumpties

40,- p.p.

SUPER BBQ vlees + stokbrood + frites

+ sausjes + dessert+ springkussen voor de kids

22,50 p.p.

Nieuw bij de 3 Musketiers:

BBQ+Meer dan zomaar barbecueën!

Kies zelf uw complete BBQ+ arrangement met of zonder bowlen.

SUPER BBQ + BOWLEN all-in arrangement + 6 consumpties

40,- p.p.

BBQ+Meer dan zomaar barbecueën!

Kies zelf uw complete BBQ+ arrangementmet of zonder bowlen.

super BBQ + Bowlenall-inn arrangement + 6 consumpties

40,- p.p.

super BBQvlees + stokbrood + frites

+ sausjes + dessert+ speeltuin voor de kids

22,50 p.p.

Molenstraat 48 • Zevenbergen • Tel. 0168-324313

Plissé HordeurDe Plissé Hordeur kenmerkt zich door kwali-

teit, uitstraling en eenvoudige bediening. Het

zwarte en grijze gaas is speciaal ontwikkeld

om te kunnen plisseren. Plissé Hordeuren

rollen niet op, maar vouwen op. Het systeem

werkt zonder veerspanning en is daardoor

zeer geschikt voor kinderen en ouderen. Te-

vens is het een groot pluspunt dat uw Plissé

Hordeur precies op maat voor u kan worden

gemaakt. Prijzen standaardmaat vanaf €265,-

Puzzel & evenementenbode | juli 2014

KruiswoordpuzzelHORIZONTAAL 2 tevens, 4 leermiddel, 8 stremsel, 11 telwoord, 12 netto (afk.), 13 afnemer, 14 terreinfiets (afk.), 16 dopheide, 17 Internationale Arbeidsorganisatie (afk.), 19 Spaanse uitroep, 21 eenkleurig, 23 houten kom, 25 invetten, 27 omroep-vereniging, 30 gebak van deeg en vlees, 31 van de, 32 staat in Amerika, 33 voormalige Belgische omroep, 34 plaats in Zwitserland, 35 stil!

VERTICAAL 1 waterkant, 2 elektrische eenheid, 3 jongensnaam, 4 Griekse godin, 5 projectiel, 6 stroombron, 7 niet dik, 8 natuursteen, 9 reus, 10 bruto, 15 bestanddeel van het lichaam, 18 ginds, 20 Bijbelse figuur, 22 deel van het oog, 23 Nederlandse Politiebond (afk.), 24 sissend geluid, 26 landtong, 28 soort haver, 29 belegsel op brood.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

11 12 13

14 15 16 17

18 19 20 21 22

23 24 25 26 27 28 29

30 31 32

33 34 35

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Breng de letters uit de overeenkomstig genummerde hokjes in het diagram over naar de hokjes hieronder. Indien de kruiswoordpuzzel juist is opgelost, ontstaat er een trefwoord.

35 5 9 14 33 21 7

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Deze prijs wordt u aangeboden door

Win. . .dekbedovertrek

naar keuzet.w.v. € 100,00Melissen Woninginrichting

Zevenbergen

puzzelnummer 421

ZWEEDSE PUZZEL

1 2 3 4 5 6 7

Sanders puzzelboeken, Vaassen©Breng de letters uit de overeenkomstige hokjes in het diagram over naar de hokjes hieronder. Indien de puzzel juist is opgelost, ontstaat er een oplossing.

jojo

raamluik

plotse-linge

overval

symboolmagne-

sium

een eindhout

in vroe-ger tijden

vetten

boomtop

griezeligmens

natuur-steen

golfterm

kier

vakbond

inworp

vanaf

verbond

bijziend

helmstok

deel van

een huis

tandwiel

jeugdigpersoon

bijwoord

peuter

pilaar

regelmaat

reptiel

titel (afk.)

bloeiwijze

straf-werktuig

duizendgram

wedren

tv-zender

bloedvat

knoop

voor debakker!

vordering

rondhout

letterlijst

dicht

gesnapt

loofboom

siddering

spre-kendevogel

drassig

land

jeugd-

puistjes

1

2

7

6

3

5

4

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Deze prijs wordt u aangeboden door

Win. . .dinerbon

t.w.v. € 50,00De Drie MusketiersZevenbergen

puzzelnummer 441

Page 19: Dz 20140709

PUZZEL & EVENEMENTENBODE | JULI 2014

Geniet van de zomer!Deze Puzzel & Evenementen Bode biedt u de ideale combinatie om te genieten van uw vrije tijd de komende maanden: inspiratie voor mooie dagjes uit en ontspannende puzzels. Hiermee kunt u ook nog eens geweldige prijzen winnen!

Met deze speciale bijlage van Uitgeverij de Bode op schoot kan het zomerse genieten beginnen. Bijvoorbeeld in het zonnetje in de tuin of op uw vakantieadres kunt u zich door deze special laten inspireren voor zomerse tripjes. Deze zomer staan er al-lerlei bijzondere activiteiten op het programma in West-Brabant en Zeeland. Of u nu met het hele gezin op stap wilt of alleen, van sportief bezig zijn houdt of een cultureel evenement wilt bezoeken, de uitgebreide kalender in deze bijlage biedt activitei-ten voor iedereen. Grotere evenementen belichten we daarnaast uitgebreider. En veel activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Even lekker genieten van de rust kan met de vele puzzels in deze Puzzel & Evenementen Bode. Omdat er verschillende soorten puzzels in staan, biedt deze uitgave voor ieder wat wils. En de mooie prijzen dagen u misschien wel uit om juist uw best te doen op die puzzel waar u minder goed in bent.

Een zonnige vakantiegroet van het team van Uitgeverij de Bode

Het is leuk om te reizen naar een ver land, de zon, zee en het strand, maar de meeste Nederlanders vinden het heerlijk om gewoon gezellig een wijntje te drinken in hun eigen vertrouwde stadje. En terecht, als het weer meewerkt zitten de terrassen in het hele land al snel bomvol. Hoewel de terras-sen in steden van het noorden van het land duur uit de bus komen, staan Brabant en Zeeland bekend als de goedkoopste terrassteden van Nederland.

Zodra de temperatuur stijgt en de eerste zonnestralen de hoek om komen kijken, rennen de Nederlan-ders massaal naar het terras om te genieten van een koud biertje of een lekker glaasje rosé. Maar wat is nou de beste, leukste, maar ook goedkoopste stad om dat te doen? Steden als Den Haag, Rotterdam en Haarlem staan namelijk bekend als duurste terrassteden. In tegenstelling tot Breda, dat is naar onderzoek een van de goedkoopste stad om van een drankje in de zon te genieten. Zo zijn er meer steden in West-Brabant en Zeeland waar je voor weinig geld een lekker hapje en drankje kunt nemen.

Goedkoper terrassen De terrassen van Binnen Breda veroverden een aantal jaar terug zelfs een plekje op de jaarlijkse terras top 100. De hoge score had te maken met de goede service en een mooie omgeving. Naast de Grote Markt zijn er nog andere pleintjes en terrasjes te vinden in deze bourgondische stad. Ook in Zeeland zijn er gezellige steden waar je voor niet al te veel geld een glaasje wijn drinkt. Zo staat Goes bekend om zijn warme binnenstad, waar de echte Zeeuwen al snel de hort op gaan wanneer het zonnetje te-voorschijn komt.

DrankjesDe laatste jaren werd het alcoholvrije bier steeds populairder. Nu de leeftijdsgrens van alcoholcon-sumptie ook nog eens omhoog is gegaan, neemt het alleen maar toe. Niet alleen in cafés tijdens het uitgaan, maar ook op de terrassen is het namelijk verboden voor jongeren onder de achttien om een biertje te bestellen. Daar wordt dan ook streng op toegezien. Voor degene die wel mogen genieten van een glaasje alcoholische drank vallen de gemixte drankjes van bier met frisdrank in smaak. Het zoete fruitbier doet het daarbij ook erg goed bij de vrouwen, terwijl de mannen voor het frisse Radler kiezen.

Zomer op het terrasZomer op het terras

Deze PUZZEL & EVENEMENTENBODE Editie Etten-Leur - Halderberge - Zundert Moerdijk is een speciale uitgave van

Uitgeverij de Bode bvMolenstraat 17a-1, 4881 CP ZundertPostbus 22, 4880 AA ZundertTel (076) 5998111Fax (076) 5998199www.internetbode.nl

Oplage: 56.000 exemplaren

Redactie: Monique Jansen, Sophie van der Velde, Britta Janssen, Vera de Geus, Eugène de Kok, Ria van Meir en Addo Sprangers

Lay-out: Jan Bastiaenen, Ilona Broos

Acquisitie: Lauran Mol, John van Aert,Jolanda den Haring, Bart van Bergen

Druk: Drukkerij Vorsselmans BVBredaseweg 26, 4881 DE Zundertwww.drukkerijvorsselmans.nl

Verspreiding: Axender RoosendaalVaartveld 17, 4704 SE RoosendaalTel (0165) 578 222

colofon

De uitslag van de puzzel(s) kan t/m 24 augustus telefonisch worden doorgeven (kosten € 0,60 per gesprek). De uitslag wordt twee weken later gepubliceerd in De Bode. De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

(Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd)

Page 20: Dz 20140709

Puzzel & evenementenbode | juli 2014

Oldtimer tractoren

Terug op de Boerendag zaterdag: de oldtimer tractoren en de

stationaire motoren. Zij zorgen voor een stuk traditie en historie,

en laten tevens zien hoe de techniek in de jaren is vernieuwd en

verbeterd. Centraal staat dit jaar het tractormerk FIAT.

Rijsbergen met haar 6000

inwoners is een gemoedelijk

Brabants dorp aan de

Belgische grens tussen Breda

en Antwerpen. Een dorp

met oude tradities dat bruist

van activiteiten dankzij haar

fijn leefklimaat en sterk

verenigingsleven. Rijsbergen

is voornamelijk agrarisch

en ligt te midden van veel

natuurschoon. U kunt in haar

bosrijke omgeving dan ook

heerlijk fietsen en wandelen.

Hoe U Rijsbergen

kunt vinden:

Rijsbergen

R i jsbeRD

RU

k/O

pm

AA

k:

VO

Rss

Elm

An

s B

.V.

ZU

nD

ERT

, 0

76

-59

98

11

1

met zijn dressuurkunsten, Ad Voesenek met de vuur show en

kruiwagenrace, de politiehonden demonstraties, de vendeliers,

de Friese Carrouselgroep, de veteranensport presentaties, een

nieuwe act van De Rode lansiers.

Zij brengen een wervelende napoleontische show, een unieke

combinatie van spektakel, authenticiteit en uiterst professionele

aankleding. met rook- vuur- en geluidseffecten dompelen zij het

publiek onder in de benauwende sfeer van het slagveld. De Rode

lansiers en hun dappere paarden laten zien welke obstakels na-

poleons cavaleristen zoal moesten overwinnen en welke wapens

zij daarbij gebruikten.

Twee keer zal zowel het defilé van oldtimer tractoren als de

historische optocht met o.a. trekpaarden en aanspanningen en

voetvolk op het grote demoveld voorbijtrekken.

De juiste tijden en de programma-indeling zijn terug te vinden

de website.

Afwisselend op het grote en kleine demoveld:

• Stoelendans met

zware Belgische trekpaarden

• Dog Frisbyshow

• Paard in vrijheid

• Ezelshow

• Hondenbehendigheid

• Vendelzwaaiers

Vanaf 20.30 uur gaat de feesttent open

voor de Boerendag Afterparty.

Dit jaar uit je dak gaan met de band “Bakkeliet” en de dj’s Flo-

ris en Gijs van disco “Ambiance”. kijk op de website voor meer

informatie.

www.boerendagrijsbergen.nl

38stezaterdag 2 augustus 2014

Thema van de folkloregroep

is “naar d’n akker”

Gevarieerde spektakelshows op 2 demoveldennaast de vertrouwde shows van o.a. topmenner peter de koning met zijn dressuurkunsten, Ad Voesenek met de vuur show en kruiwagenrace, de politiehonden demonstraties, de vendeliers, de Friese Carrouselgroep, de veteranensport presentaties, een nieuwe act van De Rode lansiers. Zij brengen een wervelende napoleontische show, een unieke combinatie van spektakel, authenticiteit en uiterst professionele aankleding. met rook- vuur- en geluidseffecten dompelen zij het publiek onder in de benauwende sfeer van het slagveld. De Rode lansiers en hun dappere paarden laten zien welke obstakels na-poleons cavaleristen zoal moesten overwinnen en welke wapens zij daarbij gebruikten.

Twee keer zal zowel het defilé van oldtimer tractoren als de historische optocht met o.a. trekpaarden en aanspanningen en voetvolk op het grote demoveld voorbijtrekken.De juiste tijden en de programma-indeling zijn terug te vinden de website.

Afwisselend op het grote en kleine demoveld:• Stoelendans met

zware Belgische trekpaarden• Dog Frisbyshow• Paard in vrijheid• Ezelshow• Hondenbehendigheid• Vendelzwaaiers

Vanaf 20.30 uur gaat de feesttent open voor de Boerendag Afterparty. Dit jaar uit je dak gaan met de band “Bakkeliet” en de dj’s Flo-ris en Gijs van disco “Ambiance”. kijk op de website voor meer informatie.

www.boerendagrijsbergen.nl

Boerendagrijsbergen

zaterdag 2 augustus 2014

Uw fijnste dagje uit!!!

Het boerenleven van 60 jaar geleden - historische

optocht - folklore - show met kalfjes - schapen- en

ponykeuring - kleindieren - braderie - minikermis -

spectaculaire shows met o.a. paarden, honden.

Gezellige terrasjes / tent met disco

en live muziek, volks- en countrydansen.

De Boerendag is van 10:00 tot 17:00 uur.

Meer info: www.boerendagrijsbergen.nl

Oldtimer tractoren en stationaire motoren weer terug op de Boerendag zaterdag

38ste

Toeristisch Zundert

Zundertde groene parel

van West-Brabant

Vlakbij de Belgische grens ligt de gemeente Zundert, bestaande uit de kerkdorpen Zundert, Rijsber-gen, Achtmaal, Klein Zundert en Wernhout, met ruim 21.000 inwo-ners. Goed bereikbaar en rijk aan kunst, cultuur en natuur.

Grote internationale bekendheid geniet het jaarlijks terugkerende ‘Bloemencorso’, het grootste dah-liacorso ter wereld dat in 1936 ter gelegenheid van de verjaardag van de toenmalige koningin Wilhelmina voor het eerst voorbij trok. Tegen-woordig trekt het Bloemencorso op de eerste zondag in september vele tienduizenden bezoekers en houdt de ‘corso-koorts’ de Zundertse ge-meenschap al maanden daarvoor in de greep. Op 7 september 2014 trekt het corso voor de 73e keer door de straten van Zundert.

Zundert: ‘Van Gogh-gemeente’bij uitstekAan de Markt in Zundert stond ooit het geboortehuis van schilder Vin-cent van Gogh. Het originele huis (nr. 6) is inmiddels afgebroken en in het huidige pand huist het ‘Van Gog-hHuis’ waar naast een documenta-tiecentrum ook het VVV-agentschap is gevestigd. Ook de geheel gerestaureerde Kos-terswoning, naast het Van Gogh-kerkje, is een toeristisch pareltje. De woning werd in 1863 aangekocht door de vader van Vincent die pre-dikant was in het Van Gogh-kerkje. Tegenwoordig zijn er een galerie en een gastatelier in de Kosterswoning gevestigd. Ook op diverse andere plaatsten in de gemeente vindt u bezienswaardigheden die herinne-ren aan de wereldberoemde kunst-schilder.

Bent u een natuurliefhebber? Ook in dat geval komt u in de ge-meente Zundert zeker aan uw trek-ken. Bijvoorbeeld op Landgoed De Vloeiweide, waar tevens een herdenkingsmonument staat, dat herinnert aan de overval in 1944 van de SS op een post van de on-dergrondse verzetsbeweging. Fiets- en wandelpaden leiden u langs de mooiste plekjes van de gemeente Zundert. Bezoek ook eens de West-Brabant Autorally, de Boerendag in Rijsbergen, de St. Bavoloop, het Dorpsfeest in Achtmaal, de Rijs-bergse Vliegerdagen of de Aardbei-enfeesten (juni).

Alle toeristische plekjes en acti-viteiten in de gemeente Zundert zijn samengebracht in de

Toeristische Gids die gratis te verkrijgen is bij het VVV-agent-schap (www.vvvzundert.nl).

U ziet het: u vindt het allemaalin ‘Zundert: de groene parel van West-Brabant!’

meer info: zundert.nlGemeente Zundert - Markt 1 - 4881 CN Zundert - Postbus 10.001, 4880 GA Zundert - T: 076-599 56 00 - F: 076-599 56 66 - I: www.zundert.nl - E: [email protected]

fotografi e: Jeanne van Oosterhout, Gemeente Zundert & Erwinnet.nl evenementenfotografi e

Prettige vakantie!

WG Makelaars BV Voorstraat 17 4793 ET Fijnaart 0168-477077

Droomt u in uw vrije tijd van een nieuwe woning?

Neem contact met ons op!

Prettige vakantie!

0168-

Droomt u in uw vrije tijd van een nieuwe woning?

Neem contact met ons op!

WG Makelaars BVVoorstraat 17

4793 ET Fijnaart0168-477077

Prettige vakantie!

Page 21: Dz 20140709

PUZZEL & EVENEMENTENBODE | JULI 2014

EVENEMENTENZUNDERT - RIJSBERGEN JULI

4 en 5 juli: GTC Rally, gemeenten Zundert, Etten-Leur, Roosendaal, Steenbergen, Rucphen en Halderberge, www.gtcrally.eu

5 en 6 juli: Trekkertrek Rijsbergen, Tiggeltsebergstraat en Laguitensebaan, Rijsbergen, www.trekkertrekrijsbergen.nl

6 juli: Zundertse Boerendart, CLTV-terrein aan de Molenstraat te Zundert, boerendart.veldstraat.nl

12 juli: Voetbalwedstrijd Zundertse Selectie-NAC Breda, Sportpark De Wildert te Zundert, www.vvzundert.nl

12 en 13 juli: Beach Toernooi Zundert, Sportpark De Akkermolen, Zundert, www.beachtoernooizundert.nl

18 t/m 20 juli: Ostaaijens Kermis, locatie Ostaaijensebaan-Blokenstraat in Achtmaal 20 juli: Jaarmarkt en rommelmarkt Gilde Sint Jan Wernhout, Wernhoutseweg te Wernhout 21 t/m 25 juli: Kindervakantieweek Stokperdje, Klein Zundertseweg 1-G, Klein Zundert,

www.stokperdje.nl 25 t/m 27 juli: JPL Brabant Trike Treffen, Aardgangstraat 5, Zundert, www.jpl-brabanttrikers.nl

AUGUSTUS

2 en 3 augustus: Corso rollerwielerevenement, Markt in Zundert 2 augustus: Boerendag Rijsbergen plus afterparty, Tiggeltseberg te Rijsbergen,

www.boerendagrijsbergen.nl 3 augustus: Boerendag Classic- en oldtimerdag, Tiggeltseberg te Rijsbergen,

www.boerendagrijsbergen.nl 3 augustus: Open Dag Boerenmuseum De Karkooi, Tiggeltsebergstraat 1 te Rijsbergen,

www.boerendagrijsbergen.nl 4 t/m 8 augustus: Avondwandelvierdaagse Achtmaal, Achtmaal, www.wandelcomite-achtmaal.nl 6 augustus: Wielerronde van Zundert, centrum, Zundert, www.rondevanzundert.nl 16 en 17 augustus: Rijsbergse Vliegerdagen, Tiggeltsestraat te Rijsbergen,

www.rijsbergsevliegerdagen.nl 23 augustus: Corsong (competitie om het corsolied 2014), tennishal De Leeuwerik te Zundert 30 augustus: Saradag Rijsbergen, www.saradagrijsbergen.nl

SEPTEMBER

7 september: Corso Zundert, Zundert centrum, www.corsozundert.nl 8 september: Jaarmarkt Zundert en bezichtiging corsowagens, Zundert 13 september: Open Dag en onderlinge wedstrijd ponyclub DES, Tiggeltsebergstraat 3, Rijsbergen 14 september: Dorpsfeest Achtmaal, Achtmaal 21 september: Kindercorso Zundert, Molenstraat,

Burg. Manderslaan en Wildertsedijk te Zundert, www.corsozundert.nl

EVENEMENTENKALENDER ZOMER 2014: ZUNDERT | RIJSBERGEN

CORSO ZUNDERTZUNDERT - Wie het over Zundert heeft, praat au-tomatisch over het Corso. In de gemeente Zundert draait namelijk ‘alles’ om het jaarlijks terugkeren-de Bloemencorso, steevast op de eerste zondag van september. Voor deelnemers en bezoekers een moment waar iedere keer opnieuw weer reik-halzend naar wordt uitgekeken. Zundert en het Bloemencorso zijn onlosmakelijk met elkaar ver-bonden. Corso Zundert is het grootste van de we-reld en is al sinds 1936 een jaarlijkse creatie van louter vrijwilligers uit de Zundertse gemeenschap.

Bij elkaar duizenden Zundertenaren, verdeeld over twintig buurtschappen, ontwerpen en bouwen corsowa-gens, kweken dahlia’s of dragen op andere wijze bij aan het corso. Corso Zundert neemt hier een bijzondere positie mee in en vormt een fantastisch bindmiddel tussen de inwoners van de gemeente Zundert. Surf voor meer informatie naar www.corsozundert.nl FOTO ADDO SPRANGERS

BOERENDAG RIJSBERGENRIJSBERGEN - Bij de fans van de Boerendag in Rijsbergen staat de eerste zaterdag van augustus met rood omcirkeld op de kalender. Nostalgie in een levend openluchtmuseum, zo mag de Boerendag wel worden omschreven. Ook de jaarmarkt ontbreekt niet en net als op de markten van vroeger is het niet ondenkbeeldig er plotseling een marskramer, scharensliep, barbier, straatmuzikant of clown te treffen. Het grootschalige evenement wordt georganiseerd door de Stichting Boerendag. Zo’n 700 vrijwilligers zijn op de Boerendag in touw zijn om de duizenden bezoekers te vermaken. Nostalgie en folklore vieren hoogtij tijdens de Boerendag, waar het plattelandsleven van vroeger in de Brabantse dorpen en op de boerderij levensecht in beeld wordt gebracht. Zelf spreekt de organisatie het liefst van ‘een sociaal-culturele manifestatie waar boer en burger dichter bij elkaar komen’. Surf voor informatie naar www.boerendagrijsbergen.nl FOTO CHARLES LUIJTEN

RIJSBERGSE VLIEGERDAGENRIJSBERGEN - Gek op vliegeren en mooie vliegers? Dan is Rijsbergen absoluut ‘the place to be’ tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen. Beide dagen komen alle mogelijke aspecten van de vliegersport voorbij, zoals vliegeren met één, twee en vier lijnen, teamvliegeren en snoepdroppings voor de kinderen. Op het demoveld worden demonstraties en uitleg gegeven over de verschillende takken van de vliegersport. Daarbij komt onder meer de geschiedenis van de vlieger aan bod en worden vliegers getoond die tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog werden gebruikt. Het internationale vliegerweekeinde in Rijsbergen kende de voor-bije jaren deelname van teams uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Luxemburg, Zwitserland en India. Ook dit jaar gaat er weer geknald worden, want het gratis toegankelijke evenement viert zijn eerste lustrum. Surf voor meer informatie naar www.rijsbergsevliegerdagen.nl FOTO CHARLES LUIJTEN

Page 22: Dz 20140709

KIJK VOOR ALLE VESTIGINGEN EN OPENINGSTIJDEN OP WWW.SANIDUMP.NL

KOM LANGS VOOR DEZE EN NOG MEER SPECTACULAIRE ACTIES EN AANBIEDINGEN

KIJK VOOR ALLE VESTIGINGEN EN OPENINGSTIJDEN OP WWW.SANIDUMP.NL24

KOM LANGS VOOR ALLE2014 TRENDS EN NOVITEITENOP HET GEBIED VAN SANITAIR EN TEGELS

KOM LANGS VOOR DEZE EN NOG MEER SPECTACULAIRE ACTIES EN AANBIEDINGEN

* Ruim 18 jaar sanitair ervaring.

* Gedegen en eerlijk advies op maat.

* Professioneel 3D badkamer ontwerp.

* Daarnaast verkopen wij uitsluitend de bekende A-merken sanitair en tegels.

NEEM UW OFFERTE MEE.WIJ ZIJN ALTIJDGOEDKOPER!

SANI-DUMP BREDAHUIFAKKERSTRAAT 10

SANI-DUMP ROOSENDAALOOSTPLEIN 17-B

WIN! WIN!

Puzzel & evenementenbode | juli 2014

Sanders puzzelboeken, Vaassen

In elk vakje moet een cijfer van 1 tot en met 9 ingevuld worden. U moet de lege vakjes zo invullen, dat in elke rij, elke kolom én elk blok de cijfers 1 tot en met 9 slechts één keer voorkomen. De cijfers in de gerasterde hokjes vormden de oplossing.

Sudoku

Oplossing:

©

3 5 7 9

6 7 8

7

1 6 3 5 2

7 4

4 2 6 3 1

1

2 8 5

9 1 2 7

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Deze prijs wordt u aangeboden door

Win. . .gratis tankent.w.v. € 75,00Autobedrijf Van Dueren

Willemstad

puzzelnummer 411

KruiswoordpuzzelHORIZONTAAL 1 brok, 7 naar boven, 11 meisjesnaam, 12 wijnsoort, 13 in opdracht (afk.), 15 stekel, 17 vorm van verwering, 19 verlaagde toon, 21 universal serial bus (afk.), 23 terbeschikkingstelling (afk.), 24 einde, 26 op tijd, 29 middeleeuwen (afk.), 30 korte dracht, 31 helemaal niets, 33 bangerd, 34 bergplaats voor geld.

VERTICAAL 1 schrijfstift, 2 dit is (afk.), 3 laatste stuk, 4 zelfzucht, 5 pausennaam, 6 bedenkelijk, 7 gekkekoeienziekte, 8 achting, 9 genodigde, 10 geschenk, 14 uitroep, 16 rijksuniversiteit (afk.), 18 computermerk, 20 snuiftabak, 22 voor-zetsel, 25 kramp van het middenrif, 27 dergelijke (afk.), 28 geschift, 32 symbool nikkel.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

11 12

13 14 15 16 17 18

19 20 21 22 23

24 25 26 27 28 29

30 31 32

33 34

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Breng de letters uit de overeenkomstig genummerde hokjes in het diagram over naar de hokjes hieronder. Indien de kruiswoordpuzzel juist is opgelost, ontstaat er een trefwoord.

32 14 23 11 26 18 3

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Deze prijs wordt u aangeboden door

Win. . .Villeroy & Boch

Toiletsett.w.v. € 269,00Sanidump

Roosendaal

puzzelnummer 422

Page 23: Dz 20140709

brengt de zon zorgeloos dichterbij www.energievoorons.nl

Nog nooit was de aanschaf

van zonnepanelen zo eenvoudig

en zo interessant.

Zonnepanelen kopen of leasen?Dat kan allebei bij onze vereniging. EnergieVoorOns.

Puzzel & evenementenbode | juli 2014

ZWEEDSE PUZZEL

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Breng de letters uit de overeenkomstige hokjes in het diagram over naar de hokjes hieronder. Indien de puzzel juist is opgelost, ontstaat er een oplossing.

voertuig

bouwval

koos-

naam

bot

muziek-

bandje

beves-tigend

antwoord

prul

geniepig

term bij

tennis

enthou-siasme

trekdier

vreemd

overwin-ning

zeer veel

smeer

boterton

verstre-ken

ogenblik

ontslag

handels-

term

reuzen-slang

dopheide

eerbied

functie

groente-soortdrink-gerei

wig

schatten

stukgrond

groot oor

tussen

paardje

draai-

bare rails

muziek-

noot

eerlijk

schenker

naaigerei

getal

zeep-

water

beweging

huur oplange ter-

mijn

stoet

groot-

ouder

dessert

kluwen

wol

domkop

dunkgewaad

geheelverbruikt

gifslang

draai

wiel

Argen-tijnsedans

start

geploeter

lastigmens

goed zo!

feest-

dronk

rover

tegoed

eenheid

smaldeel

extra

loon

baden

muze

rietsoort

stapel

hooi

wijze

slim dier

roof

plus

snoet

gelijk

deel van

een halm

soortpapegaai

uitbouw

omroep

treiter

uit-heemsevrucht

absolute

heerser

stadionin Am-

sterdam

taaie lek-

kernij

dikdoener

10

9

1

2

8

6

7

3

4

5

Deze prijs wordt u aangeboden door

Win. . .Pakket

vol energiebesparende producten voor in huis

t.w.v. € 100,00EnergieVoorOns BredaBel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

puzzelnummer 481

Page 24: Dz 20140709

Natuurlijk kan je ook bij ons terecht voorde heerlijkste verse friet en complete menus

Zin in een

verkoelend ijsje?

DE PRAKTISCHE SEAT LEON ST STATIONWAGON NU IN DE SHOWROOM. VANAF

14% BIJTELLING VANAF € 127,- BIJTELLING P/M

Gemiddeld brandstofverbruik SEAT Leon: 3,2 - 5,9L/100 km (1:31,25 - 1:16,9). CO2 emissie g/km 85 - 137. Er is al een SEAT Leon vanaf €

inclusief BTW. Vraag naar meer informatie bij je SEAT-dealer.

Autobedrijf Kees Vermeulen B.V.Beatrijsweg 63 • Klundert • 0168 - 40 22 76 • www.seat.nl/keesvermeulen

DE NIEUWE LEON ST VEEL RUIMTE VOOR MINDER GELD

DE PRAKTISCHE SEAT LEON ST STATIONWAGON NU IN DE SHOWROOM. VANAF € 21.800,-

VEEL RUIMTE VOOR MINDER GELD14% BIJTELLING VANAF € 127,- BIJTELLING P/M

ENJOYNEERING

SEAT.NL

Gemiddeld brandstofverbruik SEAT Leon: 3,2 - 5,9L/100 km (1:31,25 - 1:16,9). CO2 emissie g/km 85 - 137. Er is al een SEAT Leon vanaf € 18.650,- inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen

‘af importeur’ en zolang de voorraad strekt. SEAT-importeur Pon’s Automobielhandel B.V., Leusden. Getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Genoemde bijtellingsbedragen betreffen de netto bijtelling, gebaseerd op 42% tarief inkomstenbelasting. Prijzen zijn inclusief BTW. Vraag naar meer informatie bij je SEAT-dealer.

Openingstijden:

ma t/m do 08.00 tot 18.00 uur

vr 08.00 tot 20.00 uur

za 09.00 tot 16.00 uur

Autobedrijf Kees Vermeulen B.V.Beatrijsweg 63 • Klundert • 0168 - 40 22 76 • www.seat.nl/keesvermeulen

Vermeulen’sSummer deal

SEAT IBIZA ST 1.2 TSI STYLE DYNAMIC

Met GRATIS dakdragers & trekhaak vaste kogel (t.w.v. €950,-)

Rijklaar €17.375,-* (Excl. metallic lak en enkel geldig op auto’s die uit voorraad leverbaar zijn)

Beatrijsweg 63 • Klundert • 0168 - 40 22 76 • www.seatvermeulen.nlOpeningstijden: ma t/m vr 08.00 tot 18.00 uur, za 09.00 tot 16.00 uur

CAFÉ - BOTENVERHUUR VAN DEN DIEPSTRATEN

Kano’s Roeiboten Motorboten Kajuitboten Sloepen Café - Botenverhuur

Van den Diepstraten Biesboschweg 6 4924 BB Drimmelen Telefoon: +31 (0)162-682385 www.diepstraten-botenverhuur.nl

“Ontdek de Biesbosch” in een boot van

DIEPSTRATEN BOTENVERHUUR Actueel programma en méér informatie op www.fi lmtheaterfanfare.nl. Vertoningsadres: Theaterzaal De Vossenberg, Pagnevaartweg 109, Oudenbosch.

Elke donderdag een ‘betere’ fi lm in theaterzaal De Vossenberg

www.fi lmtheaterfanfare.nl

Op donderdag 14 augustus start het seizoen 2014/2015.

PROGRAMMA (aanvang 20.15 uur):do 14 aug. Openingsfi lm: Jersey Boys (o.v.)do 21 aug. Eastern Boys

JEUGDFILMPROGRAMMA (aanvang 14.00 uur):zo 7 sept. Koemba, de zebra die zijn strepen kwijt is zo 21 sept. Kleine Nicolaas gaat op vakantie

In de Halderbergse Cultuurmaand 6 fi lms in het kader ‘Op reis’: Tracks, A weekend in Paris, Kleine Nicolaas gaat op vakantie, Planes 2: Redden en Blussen en méér.

Iedereen is van harte welkom bij Filmtheater Fanfare , dat jaarlijks bijna 4500 bezoekers ontvangt.

Puzzel & evenementenbode | juli 2014

Sanders puzzelboeken, Vaassen

In elk vakje moet een cijfer van 1 tot en met 9 ingevuld worden. U moet de lege vakjes zo invullen, dat in elke rij, elke kolom én elk blok de cijfers 1 tot en met 9 slechts één keer voorkomen. De cijfers in de gerasterde hokjes vormden de oplossing.

Sudoku

Oplossing:

©

4 1 8 7

3 7 2

6 4

6 9 7

5 8 6 9

1 3 8

3 5

7 9 6

8 5 9 2

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Deze prijs wordt u aangeboden door

Win. . .airco onderhoudsbeurt incl. geurbehandeling

t.w.v. € 159,00Autobedrijf Kees VermeulenKlundert

puzzelnummer 412

Page 25: Dz 20140709

Markt 38 Etten-Leur Tel. 076-5012896

UUrwerken, GoUd, Zilver, reparatie-inrichtinG

BINNENKom binnen en voel u thuis

In onze sfeervolle lunchroom kunt u terecht voor onder andere:

Belegde- en warme broodjes * Frisse salades * Rustique sandwiches

Luxe ei-gerechten * Romige soepen * Heerlijke pannekoeken

Vrolijke kindergerechten * Gezellige high tea

Tel: 076-5030480 Winkelcentrum 23 Site: www.lunchroombinnen.nl Facebook: facebook.com/LunchroomBinnen

IJsboerderij “Heidehoeve”Aan de rand van Etten-Leur ligt de boerderij van de familie Pijs. Op deze melk-veehouderij wordt sinds 1999 het overheerlijke boerderij-ijs gemaakt. IJs wat staat voor kwaliteit en natuurlijk wordt gemaakt van melk van de eigen koeien. Naast dit roomijs wordt er ook sorbetijs, yoghurt ijs en diabetes ijs gemaakt. In 2011 is er bij de boerderij een nieuwe vrijloopstal gebouwd, de koeien

lopen hierbij vrij in een compostbed-ding en worden automatisch gemolken door een melkrobot. Zowel de melk-robot als de rest van het bedrijf kunt u tijdens openingstijden bezichtigen. Verder zijn er volop speelmogelijkhe-den voor de kinderen. Voor meer gege-vens hierover kunt u ook onze site be-kijken, www.ijsboerderijheidehoeve.nl

Tot ziens, want “Het lekkerste ijskomt van de familie Pijs”

Hoge Bremberg 33Etten-Leur076-5014750

ZONDAG 28 SEPTEMBERRidders te Paard

RoofvogelshowsRiddertoernooi

Zaterdag 30 enZondag 31 augustus

ZONDAG 28 SEPTEMBERZONDAG 28 SEPTEMBERzomeravondspektakel

zomeravondspektakel

PUZZEL & EVENEMENTENBODE | JULI 2014

Buiten kokkerellenkokkerellen

Als het zonnetje de hele dag op de tuin heeft gestaan, de avond nog warm en zwoel aanvoelt en het binnen kouder is dan buiten, kiezen de meesten ervoor om buiten aan tafel te schuiven. Natuurlijk is het dan gezellig en lekker om met de barbecue aan de slag te gaan, maar na ‘n paar van die roke-rige avonden raak je ook daarop snel uitgekeken. Er zijn een hoop alternatieven om alsnog buiten te kunnen kokkerellen, alleen dan met een ander smaakje.

Buiten koken geeft mannen vaak de mogelijkheid om hun kookkunsten te laten zien en zij vinden het heerlijk om lekker bezig te zijn met de barbecue, terwijl vrouwen eindelijk eens rustig kunnen wach-ten op hun goed doorbakken hamburger, of andersom natuurlijk. Toch zit er aan het barbecue eten een bepaald smaakje, dat je na een paar weekenden wel weer gezien hebt. Kies daarom eens voor wat anders. Er zijn een hoop alternatieven die je op de barbecue kunt leggen, zonder de vette rand en een rokerige smaak.

Tafelgrill en buitenkeukenEen paar goede en gezondere alternatieven voor de barbecue zijn bijvoorbeeld de buitenkeuken of de tafelgrill. Met een goede tafelgrill kun je bakken en grillen zonder vet te gebruiken. Op deze manier kun je dus op een gezonde manier magere maaltijden maken. Er zijn grillplaten met een vlakke en geribbelde plaat voor verschillende soorten gerechten. Op een vlakke grillplaat kun je vlees, vis, groente, eieren en pannenkoeken bakken. Op een geribbelde plaat kun je zowel bakken als braden en grillen. Ook de buitenkeuken wordt steeds populairder. De buitenkeuken is ideaal voor alle gerech-ten. Zoals het woord het al zegt, je hebt een volledige keuken waar je alles op kunt maken en doen, maar dan in de frisse buitenlucht.

Gezond barbecueënBarbecueën staat niet bekend als de gezondste manier van koken. Toch zijn er een aantal dingen aan te doen om het allemaal net wat gezonder te maken. Zo is het verantwoord en een stuk gezonder om het vlees, vis en de groenten pas uit de koeling te halen als ze vervolgens direct op de barbecue gaan. Ook moet je nooit geverfd hout voor de barbecue gebruiken. Daarbij is het handig en gezonder om zoveel mogelijk zichtbaar vet weg te snijden bij een stuk vlees en gebruik dan ook zo min mogelijk olie om het product mee in te smeren. Strooi vooraf nooit zout op de producten en dien het op met een schone schotel die niet gediend heeft voor rauwe producten. Zo heb je minder kans op ongezond en onverantwoord eten en meer kans op een heerlijke barbecuemaaltijd.

Buiten kokkerellen

Page 26: Dz 20140709

Café Zaal MarktzichtVan en voor het volkMarktzicht is typisch zo’n cafe van en voor het hele volk. Dit cafe had zomaar in bijvoorbeeld de Amster-damse Jordaan kunnen staan. Maar wij zijn blij dat het aan de Ettense Markt ligt. Zo’n sfeertje. Altijd ontspannen. De krant op tafel, een smartlap klinkt op de achtergrond en er zit altijd wel iemand aan de bar voor een verrassend gesprek of voor het laatste nieuws uit ‘het dorp’. De zaal achterin biedt ruimte voor een vergadering, feest of familiebijeenkomst.

Markt 50, Etten-Leur, tel 076 5016118www.cafe-zaal-marktzicht.nlFeesten van 50 tot 200 personen

www.hotelhetwittepaard.nl 076-3031301

Gezellig eten en drinken

7 dagen geopend van 12:00 tot 22:00 uur

Raadhuisplein 65 Etten-Leur

Tel. 076-5036532 | www.scoop-ijssalon.nl

Het lekkerste ambachtelijk schepijs

Lunch - High tea - Borrelen - Vrijdagavond diner - Terras - Besloten feestjes

Burchtplein 60 - 4873 BN Etten-Leur - 076 762 0624

Eetcafé Het Turfschip biedt een huislijke sfeer en ouderwetse gezelligheid met een knipoog naar de Belgische kroeg, een combinatie van gezelligheid en kwaliteit.

Liefde voor etenLekker en eerlijk eten staat hoog in het vaandel. Alles wordt met veel zorg klaargemaakt. Eten zoals eten bedoeld is, met liefde en aandacht bereid.

EetcaféAfgelopen weken is hard gewerkt om het restaurant van Het Turfschip te transformeren in een Eetcafé. De sfeer die daarbij gezocht en gevonden is; warm en huiselijk. Een plek waar je komt omdat het gezellig is en waar je gewoon even binnenloopt voor een goeie bak koffi e, een heerlijk pintje of goed glas wijn. Op de kaart staan gerechten zoals carpaccio, heerlijke (maaltijd-) salades, ouderwets lekkere saté en mooie visgerechten. Gerechten passend voor een eetcafé maar wel van hoge kwaliteit. Ook kunt u kiezen voor een aantrekkelijk geprijsd 3-gangen menu of een daghap. Kom onze gerechten en sfeer proeven!

En verderOok feesten, partijen, en (zaken) lunch kunnen door ons verzorgd worden. Tevens zijn wij dé locatie voor uw vrijdagmiddagborrel op ons terras aan de haven.

Schipperstraat 2, Etten-Leur, Tel. 076-5013145www.hetturfschip.com

Eetcafé Het Turfschip

PUZZEL & EVENEMENTENBODE | JULI 2014

Welkom bij Horeca Etten-Leur

Page 27: Dz 20140709

Restaurant Neerlandsch KoffyhuisGraag begroeten wij u in ons res-taurant ‘Neerlandsch Koffyhuis’ voor een smakelijke lunch of sfeervol diner met een 4-gangen keuzemenu v.d. kaart voor 6 29.95. De ontspannen ambiance en een leuke menukaart zorgen ervoor dat u echt kunt genieten. In onze opka-mer kunt u met een besloten gezel-schap plaatsnemen. Ons verwarmd en overdekt terras is geweldig om (na) te genieten. Ook kunt u daar gebruik maken van uw maaltijd. Speciale wensen proberen wij met onze topkoks zeker in vervulling te laten gaan. Dus wilt u genieten en lekker eten dan bent u bij ons op het juiste adres. Belt u even?

Markt 23, Etten-Leur, tel 076 5018977www.neerlandschkoffyhuis.nl

Eetkavee De BelhamelOp de kop van de markt recht tegenover de oude Moeierboom bevindt zich Eetkavee De Belhamel. Hier vindt u een stukje Brabantse gezelligheid en kunt u terecht voor een overheerlijke lunch of diner met eigentijdse gerechten. Ook de High Tea is er populair. De Belhamel heeft een uitgebreide wijn- en bierkaart en u kunt hier eventueel ’s avonds gezellig natafelen. Bij mooi weer kan dat op

ons gezellig terras. Gastvrijheid staat bij De Belhamel hoog in het vaandel met vriendelijk en gemotiveerd per-soneel. Open van dinsdag tot en met zondag; maandag rustdag.

De Belhamel,Markt 18, Etten-Leur

Telefoon: 076-501 60 37

Lunchcafé Zus & ZoU bent van harte welkom bij lunchcafé Zus & Zo, een lunchcafé met een trendy maar toch klassieke uitstraling. De paarse tint is aantrekkelijk voor jong en oud. Op de uitgebreide menukaart vindt u salades, sandwiches, broodjes, koffie-

specialiteiten en warme ge-rechten. Maar bij Zus & Zo kunt u niet alleen lunchen. Zus & Zo staat voor ‘van alles wat’. Bij ons kunt u genieten van een luxe high tea, gezellig borrelen en op vrijdagavond serveren wij een wisselend drie gangen menu. Ook voor besloten feesten, recepties en din-ers kunt u bij ons terecht.

Lunchcafé Zus & Zo, Raadhuisplein 37, Etten-Leur,

tel: 076-5041134,www.lunchcafezusenzo.nl

Bourgondisch, een gezellig eetcafé voor lunch of diner voor een accepta-bele prijs. Uitgebreide kaart, vele bie-ren en wijnsoorten, overheerlijke ta-pas, gezellige kinderhoek, groot terras en al een 3-gangen keuze menu voor E 23,75. Altijd goed en gezellig!

Geopend de gehele week vanaf 12.00 uur. (Dinsdag rustdag)

Eetcafé de GoestingRaadhuisplein 29-31, Etten-Leur076 - 504 11 06www.degoesting.nl

Eetcafé de Goesting

restaurant

heerlijk genieten... 2 uur all-inInclusief 5 soorten huiswijnen en bieren (Heineken tap, Jupiler flesjes en actie bieren)

€ 25,- p.p. van di. t/m do.vr. t/m zo. + feestdagen m.u.v. Kerstmis € 27,50 p.p.

kind per levensjaar vanaf € 1,50

Gezond, lekker & gezellig genieten in hartje Etten-Leur

Proef het allerlekkerste uit azië en europa

Tel. 076 - 5041880Fax 076 - 5441808Oude Bredaseweg 2a Etten-Leur www.meiswok.nl ‘s maandags gesloten(feestdagen geopend)

JACHTHAVEN-RECREATIEPLAS-PAVILJOEN-RONDVAARTBOOT

FEESTEN - BRUILOFTEN – PARTIJEN RONDVAARTEN EN EXCLUSIEVE FEESTEN

www.turfvaart.nl www.mps-brabant.nl

tip: Beleef zelf net als Adriaan van Bergen de tocht met het “turfschip” naar Breda !

FamilyFamily is een begrip in centrum Etten-Leur. Gevestigd aan Burchtplein met ruim 120 zitplaatsen en een concept dat staat voor kwaliteit en alle consump-ties voor betaalbare prijzen. Bij redelijk/mooi weer hebben we ook een groot terras. Het team van Family is enthousiast en vriendelijk.Openingstijden: maandag t/m woensdag 9.00 uur - 19.00 uur donderdag t/m zaterdag 9.00 uur - 21.00 uur zondag 12.00 uur - 21.00 uur

Family is de eetgelegenheid waar je in een ongedwongen sfeer eet.Family biedt topkwaliteit voor een betaalbare prijs. Eten bij Family is gemakkelijk, gezellig en een traktatie voor iedereen.

FamilyBurchtplein 40-44 Etten-Leur

Telefoon 076-5013211www.daarblijfjeeten.nl

eethuis Family Etten-Leur

Puzzel & evenementenbode | juli 2014

Page 28: Dz 20140709

*Actie is geldig van 14 april t/m 15 juni 2014.

RoosendaalNieuwe markt 66 c, (0165) 533987 www.facebook.com/roosendaal.expert

3999.-3499.-*

DE VOLMAAKTE VORM VAN TV KIJKEN

UE55H8500.

Samsung CurvedDe nieuwste ontwikkeling binnen Samsung Ultra HD TV’s zijn de gebogen schermen oftewel de Curved modellen.

De curve biedt grote voordelen:• Beeld oogt groter• Natuurlijke manier van kijken• Optimale bioscoopervaring

De revolutionaire Ultra HD Curved TV van Samsung neemt u mee in een nieuwe wereld van meeslepende kijkervaringen. Kom voor meer informatie of een uitgebreide demonstratie naar onze winkel!

*Actie is geldig van 14 april t/m 15 juni 2014.

e revolutionaire Ultra HD Curved TV van Samsung neemt u mee in een nieuwe wereld van meeslepende

*Actie is geldig van 14 april t/m 15 juni 2014.

RoosendaalNieuwe markt 66 c, (0165) 533987 www.facebook.com/roosendaal.expert

Samsung CurvedDe nieuwste ontwikkeling binnen Samsung Ultra HD TV’s zijn de gebogen schermen oftewel de Curved modellen.

De curve biedt grote voordelen:• Beeld oogt groter• Natuurlijke manier van kijken• Optimale bioscoopervaring

De revolutionaire Ultra HD Curved TV van Samsung neemt u mee in een nieuwe wereld van meeslepende kijkervaringen. Kom voor meer informatie of een uitgebreide demonstratie naar onze winkel!

*Actie is geldig van 14 april t/m 15 juni 2014.

e revolutionaire Ultra HD Curved TV van Samsung neemt u mee in een nieuwe wereld van meeslepende

*Actie is geldig van 14 april t/m 15 juni 2014.

RoosendaalNieuwe markt 66 c, (0165) 533987 www.facebook.com/roosendaal.expert

3999.-3499.-*

DE VOLMAAKTE VORM VAN TV KIJKEN

UE55H8500.

Samsung CurvedDe nieuwste ontwikkeling binnen Samsung Ultra HD TV’s zijn de gebogen schermen oftewel de Curved modellen.

De curve biedt grote voordelen:• Beeld oogt groter• Natuurlijke manier van kijken• Optimale bioscoopervaring

De revolutionaire Ultra HD Curved TV van Samsung neemt u mee in een nieuwe wereld van meeslepende kijkervaringen. Kom voor meer informatie of een uitgebreide demonstratie naar onze winkel!

*Actie is geldig van 14 april t/m 15 juni 2014.

e revolutionaire Ultra HD Curved TV van Samsung neemt u mee in een nieuwe wereld van meeslepende

*Actie is geldig van 14 april t/m 15 juni 2014.

RoosendaalNieuwe markt 66 c, (0165) 533987 www.facebook.com/roosendaal.expert

3999.-3499.-*

DE VOLMAAKTE VORM VAN TV KIJKEN

UE55H8500.

Samsung CurvedDe nieuwste ontwikkeling binnen Samsung Ultra HD TV’s zijn de gebogen schermen oftewel de Curved modellen.

De curve biedt grote voordelen:• Beeld oogt groter• Natuurlijke manier van kijken• Optimale bioscoopervaring

De revolutionaire Ultra HD Curved TV van Samsung neemt u mee in een nieuwe wereld van meeslepende kijkervaringen. Kom voor meer informatie of een uitgebreide demonstratie naar onze winkel!

*Actie is geldig van 14 april t/m 15 juni 2014.

e revolutionaire Ultra HD Curved TV van Samsung neemt u mee in een nieuwe wereld van meeslepende

*Actie is geldig van 14 april t/m 15 juni 2014.

Etten-Leur, Winkelcentrum 25, (076) 5020672Gemakkelijk parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrumEigen technische dienst, met service aan huis

2499.-

Samsung CurvedDe nieuwste ontwikkeling binnen Samsung TV’s zijn de gebogen schermen oftewel de Curved modellen.

De curve biedt grote voordelen:• Beeld oogt groter• Natuurlijke manier van kijken• Optimale bioscoopervaring

De revolutionaire Curved TV van Samsung neemt u mee in een nieuwe wereld van meeslepende kijkervaringen. Kom voor meer informatie of een uitgebreide demonstratie naar onze winkel!

Roos

endaal

Sam

sung C

urve

dD

e ni

euw

ste o

ntw

ikke

ling

binn

en S

amsu

ng U

ltra

HD

TV’s

zijn

de

gebo

gen

sche

rmen

ofte

wel

de

Cur

ved

mod

elle

n.

De

curv

e bie

dt

gro

te v

oord

elen

:

• Be

eld

oogt

gro

ter

• N

atuu

rlijk

e m

anie

r van

kijk

en•

Opt

imal

e bi

osco

oper

varin

gD

e re

volu

tiona

ire U

ltra

HD

Cur

ved

TV v

an S

amsu

ng n

eem

t u m

ee in

een

nie

uwe

wer

eld

van

mee

slepe

nde

kijk

erva

ringe

n. K

om v

oor m

eer i

nfor

mat

ie o

f een

uitg

ebre

ide

dem

onstr

atie

naa

r onz

e w

inke

l!

e re

volu

tiona

ire U

ltra

HD

Cur

ved

TV v

an S

amsu

ng n

eem

t u m

ee in

een

nie

uwe

wer

eld

van

mee

slepe

nde

*Act

ie is

gel

dig

van

14 a

pril

t/m

15

juni

201

4.

Roos

endaal

Sam

sung C

urve

dD

e ni

euw

ste o

ntw

ikke

ling

binn

en S

amsu

ng U

ltra

HD

TV’s

zijn

de

gebo

gen

sche

rmen

ofte

wel

de

Cur

ved

mod

elle

n.

De

curv

e bie

dt

gro

te v

oord

elen

:

• Be

eld

oogt

gro

ter

• N

atuu

rlijk

e m

anie

r van

kijk

en•

Opt

imal

e bi

osco

oper

varin

gD

e re

volu

tiona

ire U

ltra

HD

Cur

ved

TV v

an S

amsu

ng n

eem

t u m

ee in

een

nie

uwe

wer

eld

van

mee

slepe

nde

kijk

erva

ringe

n. K

om v

oor m

eer i

nfor

mat

ie o

f een

uitg

ebre

ide

dem

onstr

atie

naa

r onz

e w

inke

l!*A

ctie

is g

eldi

g va

n 14

apr

il t/

m 1

5 ju

ni 2

014.

e re

volu

tiona

ire U

ltra

HD

Cur

ved

TV v

an S

amsu

ng n

eem

t u m

ee in

een

nie

uwe

wer

eld

van

mee

slepe

nde

Roos

endaal

Sam

sung C

urve

dD

e ni

euw

ste o

ntw

ikke

ling

binn

en S

amsu

ng U

ltra

HD

TV’s

zijn

de

gebo

gen

sche

rmen

ofte

wel

de

Cur

ved

mod

elle

n.

De

curv

e bie

dt

gro

te v

oord

elen

:

• Be

eld

oogt

gro

ter

• N

atuu

rlijk

e m

anie

r van

kijk

en•

Opt

imal

e bi

osco

oper

varin

gD

e re

volu

tiona

ire U

ltra

HD

Cur

ved

TV v

an S

amsu

ng n

eem

t u m

ee in

een

nie

uwe

wer

eld

van

mee

slepe

nde

kijk

erva

ringe

n. K

om v

oor m

eer i

nfor

mat

ie o

f een

uitg

ebre

ide

dem

onstr

atie

naa

r onz

e w

inke

l!

e re

volu

tiona

ire U

ltra

HD

Cur

ved

TV v

an S

amsu

ng n

eem

t u m

ee in

een

nie

uwe

wer

eld

van

mee

slepe

nde

299

3999.-

3499.-3499.-3499.-3499.-3499.-3499.-3499.-3499.-3499.-3499.-3499.-3499.-3499.-*

PUZZEL & EVENEMENTENBODE | JULI 2014

Kruiswoordpuzzel

HORIZONTAAL 1 evenmens, 6 ochtendjas, 10 platvis, 11 bergplaats voor steenkolen, 13 schuiftrap, 15 plaats in Gelderland, 16 klassieke culturele vorming, 18 op welke wijze, 19 Bulgaarse munt, 20 motorrijder, 22 Federatie Nederlandse Vakbeweging, 24 ijzeren staafje, 25 gebrek, 27 bladgroente, 29 eerstge-noemde (afk.), 30 opgewekt, 31 bron, 33 rivier in Rusland, 34 verlaagde toon, 35 soort belasting (afk.), 37 niet droog, 39 veroveren, 40 vertrekken, 41 nagerecht, 42 Nederlandse norm, 44 bid (Lat.), 45 inzake (afk.), 47 vervolgens, 49 uiting van genegenheid, 50 persoonlijk vnw., 51 loofboom, 53 gefortuneerd iemand, 56 aanwijzend vnw., 57 tabulator (afk.), 59 werp-strik, 60 aarden kruik, 62 lust, 64 netto (afk.), 65 pluspunt, 67 dronkaard, 69 onvolwassen meisje, 70 lastdier, 71 textielstof, 72 nauwte.

VERTICAAL 1 in de buurt, 2 ononderbroken, 3 warme drank, 4 roem, 5 tijdelijk geheu-genverlies, 6 waanzinnig, 7 staat in Amerika, 8 gedurende, 9 zonderling mens, 12 kinderdagverblijf, 14 glansloos, 16 einder, 17 bezit van een boer, 19 bevel aan een hond, 20 weke halfvloeibare stof, 21 Rijksdienst voor het Wegverkeer (afk.), 23 insect, 24 bezwaarschrift, 25 onophoudelijk, 26 simpelheid, 28 lid, 30 kunstwerk, 32 hoge schoen, 34 Christelijk Nationaal Vakverbond (afk.), 35 omroep, 36 korenmand, 38 brandgang, 43 rekband, 46 houding van een ruiter, 48 rivier in Afrika, 49 omroepvereniging, 50 alcoholische drank, 52 van een omslag voorzien, 54 vaatwerk, 55 asociaal (afk.), 56 doorslag, 58 akte, 60 plaats in Flevoland, 61 bevroren neerslag, 63 plakband, 65 tropische boom, 66 koude lekkernij, 68 kookgerei, 69 muziekterm.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

10

11 12 13 14

15 16 17 18

19 20 21 22 23

24 25 26 27 28

29 30 31 32 33

34 35 36 37 38

39 40

41 42 43 44

45 46 47 48 49 50

51 52 53 54 55 56

57 58 59 60

61 62 63 64 65 66

67 68 69

70

71 72

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Breng de letters uit de overeenkomstig genummerde hokjes in het diagram over naar de hokjes hiernaast. Indien de kruiswoordpuzzel juist is opgelost, ontstaat er een trefwoord.

12 37 2 24 67 40 16

Deze prijs wordt u aangeboden door

WIN. . .Samsung Galaxy

Tab 38.0 inch scherm

t.w.v. € 219,00Expert van Geel RoosendaalBel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

PUZZELNUMMER 471

Page 29: Dz 20140709

Puzzel & evenementenbode | juli 2014

EvEnEmEntEnkalEndEr zomEr 2014: moErdijk | EttEn-lEur

EvEnEmEntEn moErdijk En EttEn-LEur

GEEstELijkE vErzorGinG op oostErsE markt pasar maLamDe Oosterse markt Pasar Malam, die jaarlijks in het Oderkerkpark in Etten-Leur wordt ge-houden is inmiddels een begrip voor de Ne-derlandse samenleving. De tierelantijntjes, de heerlijke geuren van specerijen en wierook en natuurlijk de velen eetgelegenheden ge-ven het evenement zijn goede naam. Je kunt er genieten van de Indische muziek en daarbij voor een goed prijsje genieten van gerechten als lemper, risolles, pisang goreng en natuur-lijk de originele Indische loempia. Goede ver-

zorging van geest en lichaam, dat is dan ook waar de markt voor staat. De ‘avondmarkt’ wordt op 1, 2 en 3 augustus gehouden en is ook dit jaar voorzien van kraampjes met kleding en andere hebbedingetjes.

niEuwE rondE, niEuwE profsDe bekende Rabobank Profwielerronde wordt op 17 augustus weer in het centrum van Etten- Leur gehouden. Tour de France winnaar Chris-topher Froome won vorig jaar de race, met op de tweede plaats en derde plaats Nederlan-ders Bauke Mollema en Laurens ten Dam. Het programma van dit jaar begint om 11.00 uur met dikke banden voor de jeugd, om 13.50 uur start de prof voorstelling en om 17.15 uur sluit de profronde af met de rit in lijn profs. Ondertussen kun je de vrouwen, de Funklasse, de tijdrit en de puntenkoers aanschouwen. Ook mogen er in totaal vijf eliterenners zonder contract of beloften meefiet-sen, om voor een van de vier resterende wildcards in aanmerking te komen. Zo reed Jelle Meesters in 2013 met onder anderen Chris Froome, Richie Porte en Leon van Bon voor zijn eigen publiek. Dit jaar is de eerste wildcard opnieuw aan Meesters uitgereikt.

oriGinEEL hEt watEr inOp zondag 31 augustus wordt het watereve-nement ‘Glij er ’s in’ weer voor de zevende keer op een rij gehouden. Op de Leurse Haven staat een dubbele glijschans waarmee de deelnemers in een rubberen bootje zo snel mogelijk van de schans af moeten glijden. Aan het eind van de acht meter lange schans hangt een bel waar je aan moet trekken als je er samen met je bootje bent. Het is dan wel de

bedoeling dat de deelnemers netjes blijven zitten totdat ze er zijn. De bootjesglijders met de snelste tijd en de origineelste kleding maken kans op een leuke prijs.

maandELijks GEniEtEn van orGELkLankEnDe orgelmuzikant en muziekleraar Gerben Mourik geeft op 12 juli een orgelconcert in Klundert. Het concert is in samenwerking met Lambert van Eekelen die zelf ook organist is en daarbij de initiatiefne-mer van de overplaatsing van het Marcussen Orgel naar Joannus de Doperkerk in Klundert is. De eerste serie orgelconcerten wordt nu door de nieuwe Stichting Cultureel Klundert gehouden. In de serie van orgelconcerten speelt Lambert van Eekelen ook mee, samen met onder anderen organist Henk Stroot-man en concertpianiste Corrie Bruinzeel-de Raad. Eens per maand zal er in de Doperkerk een orgelcon-cert plaatsvinden, waar Gerben Mourik een variërend programma op het Marcussen Orgel presenteert.

naGEniEtEn in zEvEnbErGEnIn het centrum van Zevenbergen kun je op 6 en 7 september nog even genieten van de zo-mer tijdens het nazomer festival. Het evene-ment is opgedeeld in allerlei pleinen zoals het woonplein, het autoplein, het proef en cul-tuurplein en het modeplein. Het is bedoeld om het nieuwe seizoen, de herfst, te openen en daarbij de laatste trends en de hipste mode te laten zien. Je kunt er van alles proeven en

vooral veel inspiratie op doen. Zo is er zelfs een modeshow te zien en worden ook alle nieuwste acces-soires aan het licht gebracht. Op beide dagen kun je vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur de pleinen betreden.

fEEstEn op shanty En sEasonG in wiLLEmstadOp 14 september is het grote Shanty en Seasong festival waarin twaalf koren met maarliefst 500 koorle-den hun kunsten laten horen. Zo kun je kiezen uit de vier verschillende podia waar de koren met hun accordeons en gitaren er een gezellig feest van maken. Daarbij kun je van te voren of natuurlijk na afloop een kijkje nemen op de snuffelmarkt op de Voorstraat en de Benedenkade die gelijktijdig wordt gehou-

den. Vanaf 12.30 uur tot 18.15 uur is zijn zo-wel de concerten als de markt geopend.

Evenementenkalender Etten-Leur

4 En 5 juLiGtC raLLyGemeenten Etten-Leur, Zundert, Steenbergen, Rucphen en Halderberge, www.gtcrally.eu

21 juLi t/m 7 auGustus Jeugdland (spellen en amusement)Wipakkerterrein, Etten-Leur

19 juLi fEstivaL En pLEin pubLiCOderkerkpark, Etten Leur

27 juLikoopzondaGWinkelhart, Etten-Leur (Finale Sale)

1,2 En 3 auGustus Pasar Malam, (Oosterse markt met live muziek)Oderkerkpark, Etten-Leur

7 auGustus Zomeravonden horeca Winkelhart, (muziekspekta-kel)Raadhuisplein, Etten-Leur

10 auGustus Paarden Fok- en Showdag (demonstraties en shows met paarden)Manage ’t Sander, Etten-Leur

14 auGustus Zomeravonden horeca Winkelhart (muziekspektakel)Raadhuisplein, Etten-Leur

17 auGustus Rabobank Profwielerronde (profomnium)Centrum, Etten-Leur

21 auGustus Zomeravonden horeca Winkelhart (muziekspektakel)Raadhuisplein, Etten-Leur

24 auGustus Luikse Markt (braderie)Brabantpark, Etten-Leur

30 En 31 auGustus Popelucht Festival (pop- en rockfestival)Oderkerkpark, Etten-Leur

31 auGustusKoopzondag (tevens Ridders te Paard)Winkelhart, Etten-Leur

31 auGustus Glij er ’s In (met een rubberen bootje van de helling) Leurse Haven, Etten-Leur

31 auGustus Dart Drive (groot dart-toernooi)Centrum, Etten-Leur

5 En 6 sEptEmbEr Lekker Etten-Leur (culinair evenement)Centrum, Etten-Leur

7 sEptEmbEr Zomerfestival (markt, optredens, presentaties)Terrein GGZ Breburg, Etten-Leur Noord

10 sEptEmbErLiefde Levenslang toneelstukLangeweg

12 En 13 sEptEmbEr Cumel, culturele manifestatie Etten-Leur, diverse locaties

13 En 14 sEptEmbEr Open Monumentendag / Nationale OrgeldagEtten-Leur

20 t/m 23 sEptEmbEr KermisEtten-Leur Noord

28 sEptEmbErKoopzondag (Modeshows)Winkelhart, Etten-Leur

28 sEptEmbErJaarmarktCentrum, Etten-Leur

Evenementenkalender Moerdijk

12 juLi Orgelconcert Gergen MourikKlundert

27 juLiOpenstelling KoepelkerkWillemstad

11 auGustusKindervakantie speelweekHelwijk

11 tot En mEt 16 auGustusFeestweekHelwijk

30 auGustus Orgelconcert Lambert van EekelenKlundert

6 En 7 sEptEmbEr Nazomerfestival Centrum Zevenbergen

10 sEptEmbErLiefde Levenslang (toneelstuk)Langeweg

13 sEptEmbEr En 14 sEptEmbErCultuurdagen Railcontact ModelspoorKetelhuis Oude Suikerfabriek, Zevenbergen

14 sEptEmbEr Wandeltocht het WandelstokjeStanddaarbuiten

14 sEptEmbErGroot Shanty en Seasong festivalCentrum Willemstad

20 sEptEmbEr Kunst- en Cultuurroute Prullenkast, Oudemolen

21 sEptEmbEr KofferbakverkoopPrullenkast, Oudemolen

Page 30: Dz 20140709

WONEN SLAPEN VLOEREN

BOSSCHENDIJK 189 , 4731 DD OUDENBOSCHTELEFOON: 0165 - 312615ZON- EN FEESTDAGEN GESLOTENMAANDAG GESLOTENDINSDAG T/M DONDERDAG 8.00 - 18.00 UURVRIJDAG 8.00 - 21.00 UURZATERDAG 8.30 - 17.00 UUR

sta-op relax in leder/pvc nú € 798 relaxfauteuil in PU nú € 399

hoekbank met ottomaan nú € 998in vele kleuren leverbaar !

woonprogramma’sbankstellensenioren comfortrelaxfauteuilseethoeken maatwerkslaapkamersmatrassenboxspringstapijt & vinylPVC & laminaat

electrisch verstelbare boxspring 180x200 cminclusief matrassen en topper nú € 2195

Tapijt op uw Trap: nergens goedkoper !

All-IN gelegd , inclusief :Parade rubber ondertapijt zijkanten meegestofferd !

Totaal € 398

bijv. met tapijt ALABAMApolyamide kwaliteit € 89,95 p/m

* vraag naar de voorwaarden !

hoekbank met ottomaan nú € 998

tapijt & vinylPVC & laminaat

PUZZEL & EVENEMENTENBODE | JULI 2014

ZWEEDSE PUZZEL

1 2 3 4 5 6 7

Sanders puzzelboeken, Vaassen©Breng de letters uit de overeenkomstige hokjes in het diagram over naar de hokjes hieronder. Indien de puzzel juist is opgelost, ontstaat er een oplossing.

herrie

rechts-kundige

scherpvoorwerp

keten

artikel

(afk.)

populair

toestand

voedings-middel

krab

vooruit!

schande

ziens-wijze

hertje

delfstof

kraan

de wittemotor

projectie-plaatje

zeer luxe

auto

melkklier

aanvang

sportman

overschot

opstootje

adverten-tieblad

tijdmaat

wreedheerserafleiding

(afk.)

tegelijk

verhuur

gewricht

rust

beproe-ving

holteonder de

arm

okido

dun

vlakte-

maat

lofdicht

redenaar

damterm

luitenant

(afk.)

oever

gebogen

priem

graveren

interest

4

6

2

5

1

3

7

R V SJ U R I S T

M E S AB O E I R

E E R TA R T E

A L L AP O P I F

N M E LG E D O E

E I U IK R A U W

T&O

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Deze prijs wordt u aangeboden door

WIN. . .badpak, tankini

of bikinit.w.v. € 84,95Rosemary´s Lingerie

Oud/Gastel

PUZZELNUMMER 442

Woordzoeker

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Onderstaande woorden zijn in alle richtingen in het diagram verborgen. De letters mogen meer dan eenmaal gebruikt worden. De overgebleven letters vormen van boven naar beneden gelezen de oplossing.

G L M E L O E N P I T O V E R I G

A A A O R A E I O I N O A E E D L

L A A E F V K O T E A N R R R I E

K D G H IJ F T R M A L N E O E E E

A O Z R N T E O U E V T O J N H N

N E W D S E B L P K S O S L A T S

A F E E T IJ D R E K K E N C A A O

A M E D E D O G E N M I H N T M M

L F R I N D R A G E N E G E I D P

AFWRIJVEN

BOMEN

DEN HAAG

DIEGENE

DORPEL

EKSTEREI

FEESTTOOI

FEODAAL

GALKANAAL

INDRAGEN

INNOVATIE

KRUKKIG

LEENSOM

MAAGZWEER

MATHEID

MEDEDOGEN

MELOENPIT

MESJE

MOFFELEN

OREGON

OVERIG

PIANOLAMP

TIJDREKKEN

TORONTO

VEREN

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Deze prijs wordt u aangeboden door spiegelmet RVS randt.w.v. € 149,00

afmeting b 05 x h 75Vreugde Meubelen

Oudenbosch

PUZZELNUMMER 451

Sanders puzzelboeken, Vaassen

randt.w.v. € 149,00

afmeting b 05 x h 75

WIN. . .

Page 31: Dz 20140709

PUZZEL & EVENEMENTENBODE | JULI 2014

EVENEMENTENKALENDER ZOMER 2014: HALDERBERGE

19 EN 20 JULIMAGIC CIRCUSHet Magic Cirsus komt naar Hoeven en wel naar Splesj-Bosbad Hoe-ven. Circus is volksvertier ten top en Magic Circus zorgt dat een be-zoek aan het circus leuk blijft. Dit jaar zorgen talenten uit Rusland, Bulgarije, Polen, Italië en natuurlijk Nederland voor nieuw spranke-lend circus.

20 JULIROMMELMARKT OP DE BRINKLekker struinen tussen de oude vaasjes, prachtig speelgoed, histori-sche boeken en nog nette kleding. Dat kan 20 juli op De Brink aan de Professor Mulderslaan in Oudenbosch. Koopjesjagers, sla je slag!

24 JULI TOT EN MET 27 JULI KERMIS HOEVEN De kermis is altijd leuk! Eendjes vangen, de draaimolen, een suiker-spin tussendoor… Wat wil je nog meer? In Hoeven staat de kermis deze zomer vier dagen lang in het centrum van het dorp dus van ver-veling hoeft geen sprake te zijn.

1 AUGUSTUS TOT EN MET 4 AUGUSTUSKERMIS IN OUD GASTELWaar een klein dorp groot in kan zijn. Een gezellige sfeer, vrolijke ker-misklanken door het centrum en leuke attracties voor jong en oud. Vier dagen lang plezier dankzij de kermis in Oud Gastel.

15 AUGUSTUS TOT EN MET 18 AUGUSTUSKERMIS EN ZOMERBRADERIE OUDENBOSCHVier dagen lang kermis in het centrum van Oudenbosch en twee da-gen lang (zaterdag en zondag) de zomerbraderie waar Oudenbosch en omstreken het hele jaar naar uitkijkt. De braderie beslaat de Fen-kelstraat, Varkensmarkt, Ginnekenstraat, Kade en Kadestraat en be-staat uit zo’n 150 tot 200 kraampjes waar marktkooplieden, verenigin-gen en bedrijven zichzelf presenteren.

19 AUGUSTUS HOEVENSE POLDERLOOPDe Hoevense Polderloop is een hardloopwedstrijd over 2, 4, 6, 10 of 15 km. Iedere derde dinsdag in augustus om 19.30 uur is de start voor de boerderij van Piet en Paula Braspenning aan de Brede Balrouw 49 te Hoeven. Jaarlijks komen zo’n 600 lopers en loopsters uit de regio naar Hoeven.

29 AUGUSTUS TOT EN MET 31 AUGUSTUS MIDZOMERFEESTEN EN MIDSUMMERRUN IN BOSSCHENHOOFD Het laatste volle weekend van augustus is sinds jaar en dag in de eve-nementenkalender gereserveerd voor de Midzomerfeesten in Bos-schenhoofd. Volop activiteiten die het dorp doen bruisen. Braderie, een feesttent met goede optredens, een kermis, noem maar op… Met op 30 augustus als hoogtepunt de Midsummerrun! Je komt dit week-end niets tekort in Bosschenhoofd.

5 SEPTEMBER TOT EN MET 7 SEPTEMBER WEELFEESTEN STAMPERSGATDe Weelfeesten worden nu voor de zesde maal georganiseerd. Daar-voor heette het 27 jaar lang Dorpsweekend, dus Stampersgat weet inmiddels wel hoe ze een dergelijk feestweekend op poten moet zet-ten. De ingrediënten zijn een Luikse kramenmarkt, muziek, eten, drin-ken en een leuke attractie op de laatste dag van de Weelfeesten!

Page 32: Dz 20140709

€ 1,95 Per stukDiverse kleuren - 1e keus project kwaliteitTapijttegels v/a

€ 9,95 14,95 €Per m2

8mm dik V-4 XXL plankenLaminaat

€ 32,75 49,95 €Per m2

Dikte 5mm - Toplaag 0.55mmNiet van echt hout te onderscheiden IRE & Barnside embossing

PVC click

VloerenCentraleTakkebijsters 704817 BL BredaT: 076 522 06 [email protected]

Contact

• Tapijttegels/tapijt• PVC vloeren• Karpetten• Evenemententapijt• Laminaat

• Bamboe/Kurk• Parket• Vinyl/vinyl click/vinyltegels• Schoonloopmatten/tegels• Binnenzonwering

Leverancier van o.a.:

ma-vrij 9.00 tot 17.00 uurza 9.00 tot 16.00 uur

www.devloerencentrale.nl

Openingstijden

De beste deals van Nederland!

Winkel/showroom 2500m2

150.000m2 Diverse vloerendirect uit voorraad leverbaar

Voorraad artikel per plank te koop

Ondervloeren per halve rol te koop

PUZZEL & EVENEMENTENBODE | JULI 2014

ZWEEDSE PUZZEL

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Breng de letters uit de overeenkomstige hokjes in het diagram over naar de hokjes hieronder. Indien de puzzel juist is opgelost, ontstaat er een oplossing.

sprint

kreuk

uitroep

eer

panne

koerier

nauw

fabricaat

sterke-drank

balspel

toeters

en bellen

speel-

kaart

plof

plek

grappen-maker

moeder

achter

Bijbelsereus

drijfveer

onenig-

heid

vis

oplettend

gelaats-schilderijonaan-genaam

nul

natuur-steen

over

deoudere

autogas

zonderafwisse-

ling

priester-mutsje

kant

wijfjes-

dier

zonder

omwegen

iedere

alleen

niet stads

roofvogel

notaris

kunststof

toevoe-ging aanspijzen

oprijlaan

niets

trans-portmid-

del

lofdicht

schetszege

op ditmoment

dagelijks

bezieling

ongebon-den

bezinksel

letter-opsom-

ming

golfterm

dolleman

goot

half

gauw

onvrien-

delijk

ik (Lat.)

voeg-woord

niettemin

vervelend

trainen

spinnen-web

heuglijkeviering

veelvraat

aardgeest

zitplaats

opgooi

uitroepvan

schrik

lidwoord

woud

opera

inhouds-maat

paassym-bool

getal

ophitsing

groot-moeder

sojavlees

masker

akkoorden

volgende

sier

kamerjas

serie

midden

berggeel

specerij

6

5

4

9

10

2

1

7

3

8

Deze prijs wordt u aangeboden doorKarpet

(160 x 240)t.w.v. € 149,95VloerenCentrale Breda

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

PUZZELNUMMER 482WIN. . .

Page 33: Dz 20140709

PUZZEL & EVENEMENTENBODE | JULI 2014

‘ Vakmanschap bepaalt kwaliteit van het ijs’

Of het nu gaat om waterijs of roomijs, eigenlijk lust iedereen wel ijs. Dat is meteen ook de kracht van dit populaire product. Toch is niet elk ijsje zomaar met elkaar te vergelijken. Vraag het de éch-te ijsbereider en hij zal uitleggen dat vakmanschap de kwaliteit van het ijs bepaalt. Voor de productie van op ambachtelijke wijze bereid schepijs komt zelfs heel wat kijken. Niet alleen smaak en structuur van het ijs zijn belangrijk, ook geur, kleur en luchtigheid zijn niet te onderschatten elementen. Samen bepalen zij de kwa-liteit waar de consument graag voor betaalt. IJs is dan ook een heel speciale emotie. Zien, ruiken en proeven, daar draait het om. Meesterijsbereiders weten dat als geen ander. Bij het berei-den van ijs onderscheiden zij zich door hun vakmanschap. Soms bereiken ze zelfs de status van kunstenaar bij aan de vervaardi-ging van heuse ijssculpturen, het zogenaamde ‘ice carving’. Prachtige beeldhouwwerken van ijs zijn daarbij het resultaat. Ook draaien zij hun hand niet om voor het maken van ijstaarten in alle kleuren, smaken en vormen. De bewijzen zijn te vinden in de ijssalon!

Meesterijsbereider De titel SVH Meesterijsbereider is de hoogste graad van vakbe-kwaamheid op het gebied van ijs bereiden in Nederland. Dragers van deze titel hebben tijdens een meesterproef aangetoond dat zij beschikken over uitgebreide kennis en vaardigheden op hun vakgebied. Naast het ambachtelijk bereiden van ijs en ijsproduc-ten is een SVH Meesterijsbereider ook een meester op het ge-bied van patisserie. Een uitgebreid onderzoek door deskundigen bepaalt of iemand kan worden toegelaten tot de SVH Meester-proef. Om de titel te behalen moet men zich gedurende langere tijd hebben bewezen op zijn of haar vakgebied. Nadat de proef met gunstig gevolg is afgelegd, vindt de inauguratie plaats in het eigen bedrijf. In Nederland zijn ca. 30 Meesterijsbereiders.

IJSJE?Voor al uw creaties op ijs en dessertgebied

IJSJE? Voor al uw creaties op ijs en dessertgebied

Breedschotsestraat 4 – 4891 PL Rijsbergen – [email protected] www.ijscreaties.nl – 06.281.714.179 – 076.596.61.30

Sinds 25 april 2012 SVH Meester-ijsbereider (Binnenkort hoort u meer hierover)

Ons ijsterras is dagelijks geopend van:

13.00 tot 21.30 u.

U kunt bij ons terecht voor: - Ambachtelijk ijs - (ijs)taarten - Bruidstaarten - IJssculpturen - Verhuur ijscokarren - Chocoladewerk - Bonbons

Ook verzorgen wij: - Workshops - Kinderfeestjes - Demonstraties

IJSJE? Voor al uw creaties op ijs en dessertgebied

Breedschotsestraat 4 – 4891 PL Rijsbergen – [email protected] www.ijscreaties.nl – 06.281.714.179 – 076.596.61.30

Sinds 25 april 2012 SVH Meester-ijsbereider (Binnenkort hoort u meer hierover)

Ons ijsterras is dagelijks geopend van:

13.00 tot 21.30 u.

U kunt bij ons terecht voor: - Ambachtelijk ijs - (ijs)taarten - Bruidstaarten - IJssculpturen - Verhuur ijscokarren - Chocoladewerk - Bonbons

Ook verzorgen wij: - Workshops - Kinderfeestjes - Demonstraties

U kunt bij ons terecht voor: ambachtelijk ijs • (ijs)taarten • bruidstaarten • bonbons ijssculpturen • verhuur ijscokarren • chocoladewerk Ook verzorgen wij:

workshops • kinderfeestjes • demonstraties

Onze VERNIEUWDE ijssalon en ijsterras

zijn dagelijks geopend van 13.00 tot 21.30 uur

Thuis in de regio, sterk in lokale wetenswaardigheden.

Vóór u en dóór u, want lokaal nieuws maken en brengen we samen.

De Bode wordt op 328.000 adressen in West-Brabant en Zeeland gratis bezorgd. Elke week weer.

Een ultieme manier om uw bedrijf en product breed onder de aandacht te brengen. Lokaal en regionaal. Telkens weer.

Weekblad de Bode is een uitgave van Uitgeverij de Bode bv

Postbus 22 4880 AA Zundert | Molenstraat 17a-1 4881 CP Zundert | Telefoon 076 599 81 11 | [email protected]

www.internetbode.nl

Kom langsvoor een

proefrit!

Zero turnmaaiersZitmaaiersRobotmaaiersHeggenscharenTrimmersTuinfrezen

Koop bij de man die het ook repareren kan!

Dekkers Machinehandel vofvoor al uw tuin en parkmachinesnoordhoeksestraat 1, oud Gastel, tel. 0165 - 314214, www.dekkersendekkers.nl

robotmaaiers

tweewieltractorenen Feesmachines

compacttractorennieuw en Gebruikt

houtversnippermachineskantensnijdersook zelFrijdend

compacttractorendieselFrontmaaiers

Green-technoloGYproFessionele, milieu-vriendelijke en zeer krachtiGe werktuiGen

Het adres voor aluw tuinmachines

gazonmaaiers en tuintractoren.zowel opvang als recycler en zero-turn maaiers.

Koop bij de man die het ook repareren kan!

Dekkers Machinehandel vofvoor al uw tuin en parkmachinesnoordhoeksestraat 1, oud Gastel, t

robotmaaiers

tweewieltractorenen Feesmachines

compacttractorennieuw en Gebruikt

houtversnippermachineskantensnijdersook zelFrijdend

compacttractorendieselFrontmaaiers

Green-technoloGYproFessionele, milieu-vriendelijke en zeer krachtiGe werktuiGen

Het adres voor aluw tuinmachines

gazonmaaiers en tuintractoren.zowel opvang als recycler en zero-turn maaiers.

5 JAAR GARANTIE

VOOR AL UW TUIN EN PARKMACHINES

100 jaar

41 jaar

Dekkers Machinehandel

proefrit!Dekkers Machinehandel vof

Dekkkkk ekek rs Machinehandel

‘KOOP BIJ DE MAN DIE HET OOK REPAREREN KAN!’

Page 34: Dz 20140709

Ook voor al uw vakantieboeken!

Onverwacht NederlandGa op ontdekkingsGa op ontdekkingsreis naar het onbekende Nederland! Weg van de gebaande paden kom je op

onverwachte plekken die misschien minder bekend zijn,

maar minstens zo mooi!

€ 15Maandag 10:00 - 18:00 | Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00 | Donderdag 09:00 - 21:00Vrijdag 09:00 - 18:00 | Zaterdag 09:00 - 17:00

Iedere zondag geopend van 12:00 tot 17:00

Profiteer nu nog van 20% korting

GALDERSEWEG 94 - 4855 AJ GALDER - NEDERLAND

* vraag naar de voorwaarden

WWW.SMIDJE.NL

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE

Profiteer nu nog van 20% kortingop de aanschaf van een nieuwe haard vóór 01-02-2013

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE

Bezoek onze nieuwe showroom

Puzzel & evenementenbode | juli 2014

KruiswoordpuzzelHORIZONTAAL 1 voorts, 6 februari (afk.), 9 rangschikking, 11 doel waar de bal in moet, 13 sleuf, 14 persoonlijk vnw., 16 wonderlijk, 18 inval, 21 land in Azië, 23 noord-noordoosten (afk.), 24 plaats in Groningen, 25 rivier in Italië, 26 aanteken-boek, 28 bevel, 29 op het kantje, 30 computerschijfje, 32 sneeuwhut, 33 uitblinker, 34 plakbriefje.

VERTICAAL 2 gevolg, 3 rijksgrond (afk.), 4 oplichtende ster, 5 bloeiwijze, 7 plaats in Noord-Holland, 8 bloemperk, 9 brandstof, 10 Nederlandse provincie, 12 afstand, 14 octaaf, 15 Engelse titel, 17 een zekere, 19 verlaagde toon, 20 Europees ruimtevaartinstituut, 22 onbeduidend iemand, 24 lading van een schip, 26 algemene periodieke keuring (afk.), 27 aanwijzend vnw., 31 kunst-matige inseminatie (afk.).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

11 12 13

14 15 16 17 18 19 20

21 22 23 24

25 26 27 28

29 30 31

32 33 34

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Breng de letters uit de overeenkomstig genummerde hokjes in het diagram over naar de hokjes hieronder. Indien de kruiswoordpuzzel juist is opgelost, ontstaat er een trefwoord.

31 12 34 10 18 4 13

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Deze prijs wordt u aangeboden door

Win. . .boekenpakkett.w.v. € 100,00Libris Boekenhandel Buitelaar

Breda

puzzelnummer 423

ZWEEDSE PUZZEL

1 2 3 4 5 6 7

Sanders puzzelboeken, Vaassen©Breng de letters uit de overeenkomstige hokjes in het diagram over naar de hokjes hieronder. Indien de puzzel juist is opgelost, ontstaat er een oplossing.

altijd

vrucht

voorstel-ling

dicht op

elkaar

vaartuigvoor de

visvangst

onder-

richt

beroep

met

tegenzin

part

herkau-

wer

boom

opdezelfde

wijze

vrouwe-

lijk rund

vogel

grote

vrucht

soortvaatwerk

gewoonte

edelgas

bejaarde

stuk stof

troefkaart

voor

aanzien-lijk

bloem

schenken

op het

ogenblik

fier

strak

wier

dicht

deel vanhet hoofd

insect

bezit-telijkvnw.

snijwond

symboolargentum

groot-moeder

muziek-

noot

Leviticus

bid (Lat.)

vriesvak

dat is

neerslag

met eenslee

rijden

3

1

7

2

5

4

6

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Deze prijs wordt u aangeboden door

Win. . .Gietijzeren ketel

t.w.v. € 130,00

Decoratieve ketel uit gietijzer 2.0 literMorsØ

't Smidje Haarden en KachelsGalder

puzzelnummer 443

Page 35: Dz 20140709

• Verkoop van sierbestratingen en natuursteen.

• Verkoop van zand, split en grind.

• Verkoop van schuttingdelen en blokhutten.

• Gratis advies en/of offerte.

• Aanleg voor particulieren en bedrijven.

Bezoek onze showtuin!

• Verkoop van sierbestratingen en natuursteen. • Verkoop van zand, split en grind.• Verkoop van schuttingdelen en blokhutten.

• Gratis advies en/of offerte.• Aanleg voor particulieren en bedrijven.

Bezoek onze showtuin!

Schoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen Tel.: 0168/452730 - b.g.g tel.: 06/53164602

www.boelenstuininrichting.nl

Kleine prijzen,Groot

assortiment!

• Verkoop van sierbestratingen en natuursteen. • Verkoop van zand, split en grind.• Verkoop van schuttingdelen en blokhutten.

• Gratis advies en/of offerte.• Aanleg voor particulieren en bedrijven.

Bezoek onze showtuin!

Schoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen Tel.: 0168/452730 - b.g.g tel.: 06/53164602

www.boelenstuininrichting.nl

Kleine prijzen,Groot

assortiment!

Kleineprijzen,Groot

assortiment!

www.evenaar.comBredaseweg 287 • Etten-Leur • Tel.: 076 5031660

BamBoETuinEn Exotisch tuincentrum de Evenaar geopend!10.000 m2 vol exotische tuinideeën! Laat u verrassen & inspireren!

Graag tot ziens!

Wij hebben een ruim assortiment

fi etsen, bromfi etsen en scooters

met bijbehorende accessoires op

voorraad.

Onze kenmerken zijn: - eerlijk advies

- Vakmanschap

- Kwaliteit

- Service en garantie

Kijk ook op onze website www.sweererijwielen.nlMolenstraat 123 - Fijnaart - tel. 0168-462638

Onze kenmerken zijn: - eerlijk advies

- Vakmanschap

- Kwaliteit

- Service en garantie

TUINPLEZIER BEGINT HIER Speeltoestellen Skelters Trampolines

SAVELKOULS TUINHOUT & SPEELTOESTELLENSchansdijk 2 4761 RH Zevenbergen 0168-324 719

www.savelkoulstuinhout.nl

PUZZEL & EVENEMENTENBODE | JULI 2014

De zomermaanden zijn begonnen en dat betekent dat het tijd is om je fi ets uit de schuur te halen, het stof er van af te poetsen en vervolgens op weg gaan om de mooiste, misschien nog wel onontdekte plekjes van West-Brabant en Zeeland te ontdekken. Zet voor het gemak een mand voorop je fi ets, met lekkere hapjes en je bent klaar om te gaan.

Heb je deze zomer weer een aantal gezellige uitjes met de familie? Laat de auto dan liever voor wat het is en pak met zijn alle de fi ets. Je hoeft niet eindeloos te zoeken naar een parkeerplaats langs het strand tijdens de drukke zomer-maanden en daarbij kun je op de fi ets heerlijk bijkletsen. Onderweg stoppen bij een prachtig meer dat je nog nooit eerder hebt gezien, of juist één van de velen themaroutes van West-Brabant of Zeeland volgen, het is allemaal mo-gelijk en nog eens leuk ook.

AlternatiefHet landschap in Zuidwest-Nederland leent zich uitste-kend voor stevige fi etstochten. De velen fi etsroutes en mooie gladde paden zijn natuurlijk ook voor andere wiel-soorten te gebruiken. Kies bijvoorbeeld eens voor de Kick-bike Step of balanceer samen op een tandem. De Kickbike Step is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van steps.

Het is een step waar je veel harder op gaat en daardoor ook langere afstanden kunt afl eggen. Ideaal als de rest van de familie er toch veilig voor kiest om de fi ets te pak-ken. Je hoeft je geen zorgen te maken om ze bij te houden.

GPS-routesDe fi etsroute-opties in West-Brabant en Zeeland zijn te-genwoordig niet meer bij te houden. Voor degene die het moeilijk vindt om kaart te lezen, of er gewoon geen zin in heeft, kun je nu op veel fi etsverhuurplaatsen kiezen voor een speciale GPS-route. Het Global Positioning System brengt je langs de mooiste plekken en dorpjes uit de buurt. Je kunt er zelfs voor kiezen om er een leuk spel van te ma-ken, door middel van leuke opdrachten die er in de GPS-route zitten verborgen.

MountainbikeOok mountainbiken behoort tot de mogelijkheden. Veel mensen denken dat het alleen voor de echte professionals is weggelegd. Niks is minder waar. Iedereen kan tegen-woordig een leuke mountainbikeroute afl eggen, misschien niet op het hoogste tempo, maar je gaat al snel een stuk harder dan met je normale fi ets. Het is een leuk alternatief als je jouw standaard rondje fi etsen wel gezien hebt. Met de mountainbike kies je sneller voor de wat ruwere en wil-dere paden en bossen. Dat wordt dus een wild familieuitje.

Een bijzondere zomer met de fi ets

Een bijzondere zomer met de fi ets

Page 36: Dz 20140709

KNIP KLEURPLAAT!

lever deze ingekleurde

kleurplaat knipbon in voor31 augustus 2014

en betaal voor 2 kinderen

slechts €€€€€7.-

MONKEY TOWN met voordeel naar het leukstemet met met voordeelvoordeelvoordeel naar het leukste naar het leukste naar het leukste

en grootste speelparadijs in Breda!

MONKEY TOWN BREDATEL. 0767660138

WWW.MONKEYTOWNBREDA.NL

2 kinderen voor zeven euro actie:alleen geldig in de vestiging breda bij inlevering van

een originele krantenbon kleurplaat.

LET OP: ALLEEN INGEKLEURDE KLEURPLATEN

WORDEN GEACCEPTEERD!

Maximaal 1 bon per volwassene en niet i.c.m.

andere acties, kortingsbonnen, kinderfeestjes en 11 rittenkaarten.

Puzzel & evenementenbode | juli 2014

Page 37: Dz 20140709

Elke papieren uitgave van het weekblad heeft een eigen website. De eerste keer dat u www.internetbode.nl bezoekt, kunt u uw voorkeur voor één van de veertien

Bodes kenbaar maken door middel van een keuze scherm. Elke volgende keer dat u de website bezoekt, komt u automatisch op uw favoriete editie

het kopje ‘nieuws’. Aan de rechterkant ziet u een overzicht van de meest

regio. Altijd een kijkje waard om te zien of u er ook bij op staat!

Belangrijk voor adverteerders:Meer contacten met klanten? Meer omzet? Meer groei? Zorg dat u zichtbaar bent ‘in en op’ De Bode. Combineer de voordelen van het adverteren in onze papieren editie en de online-editie. Vraag uw accountmanager naar de bijzondere mogelijkheden!

www.internetbode.nl is geoptimaliseerd voor tablet en mobiel.

De digitale BodeDe fysieke krant is ook als een één op één kopie digitaal te lezen via onze website. Kies uw editie

Kies uw gewenste editie en blijf helemaal op de hoogte van het laatste lokale nieuws uit uw regio.

Aanleveren Redactie & Aanleveren AdvertentiesVoor het aanleveren van nieuws, uw advertentie of het melden van bezorgklachten, vindt u bovenaan de website de links naar de juiste pagina’s.

CategorieënBent u op zoek naar een specifieke categorie? Door middel van het categorieënmenu kunt u bladeren door de artikelen van de door u gekozen categorie.

FotoalbumsBekijk de leukste foto’s van de evenementen bij jou in de buurt! Ben jij ook bij een evenement aanwezig geweest? Misschien vind jij jezelf dan wel terug op een foto!

Over Ons | redactie aanleveren | adverteren | advertie aanleveren | bezOrging | brabantwerkt | cOntact

nieuws | 112 nieuws | bedrijvig nieuws | column | Fotoalbums | gemeentenieuws | kerkelijk nieuws | sport | Uitgaan

edities Zoeken...

Oranje bij wereldtitel de ruimte inBREDA - De spelers van het Nederlands elftal wacht een bijzondere bonus als ze op 13 juli in Brazilië wereldkampioen worden. Oranje mag dan van het van oorsprong Bredase ruimte-vaartbedrijf SXC de ruimte in.

recent

Oranje bij wereldtitel de ruimte in

Personeel bureau Jeugdzorg naar gemeenten

buurtbewoners storen inbre-kers tijdens daad

grote aanbesteding van deel-taxivervoer

grondwaterplan verplicht voor agrariërs

Gezondheid Duurzaamheid Huis & Tuin Woon & Interieur Senioren Studie & Opleiding

nieUws Uit de regiO

bedriJvig nieUws binnenkiJken biJ...

kledingzaak Yves stYlingLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris elit ipsum,

sagittis eu porta sed, lacinia in dui. Ut ut augue nibh. Pellentesque iaculis

libero ut nisl volutpat, sed vulputate sapien tincidunt. Nulla id quam nisl.

Vestibulum vitae orci molestie, consequat est et, posuere velit. Phasellus

bibendum arcu orci, id bibendum diam cursus sit amet. Ut ac accumsan

quam. Mauris facilisis, dolor sed venenatis euismod, massa urna scelerisque

eros, in suscipit nisi enim a ipsum.

Duis adipiscing egestas nibh ut facilisis. Etiam faucibus purus eu sapien

accumsan, quis scelerisque lorem euismod. Cras aliquet lacinia felis vitae

commodo. Fusce sodales justo vitae leo mollis convallis. Donec eu ante

erat. Aenean adipiscing mi velit, sit amet blandit sem porta venenatis. Ut eu

venenatis urna. Suspendisse potenti.

drankrijder vliegt uit de bochtEen bestuurder is woensdag-avond met zijn auto uit de bocht gevlogen. Dat gebeurde net na 22.00 uur...

02/05/2014

Meisjeskoor Puellae cantan-tes zingt Friday afternoonsOp vrijdag 4 juli zingt meisjeskoor Puellae Cantantes de ‘Friday After-noons’ van de Engelse componist Benjamin Britten...

02/05/2014

eneco tour praat met ge-meentes over etappeplaatsDe organisatie van de Eneco Tour is gesprekken aan het voeren met gemeentes en de plaatselijke wielerstichtingen. De steden...

02/05/2014

beestenbende-kids maken schoonBeestenBende-leden scoorden woensdag veel complimenten. Deze kinderen gingen de binnen-stad in om op te ruimen en...

02/05/2014

en ze heten Ulfje, kleppertje en veertjeOp de kraamvisite voor de jonge ooievaars werden meer dan 400 beschuiten met muisjes gesmeerd en gegeten. Het was een drukte...

02/05/2014

Uitslag ballonnenwedstrijd

Tijdens de 1e viering van Konings-dag zijn er door ongeveer 380 kinderen ballonnen opgelaten...

02/05/2014

02/05/2014

Mountainbiketocht net over de belgische grensEen mountainbiketocht net over de Nederlandse grens, dat is de ATB Putte. Ondanks de kou en dankzij het schrale zonnetje waren er...

02/05/2014

Man op brute wijze van telefoon beroofdEen 23-jarige man is vorige week van zijn gsm beroofd. Het incident vond plaats rond 03.00 uur...

02/05/2014

Primeur voor nederland

Op zaterdag 5 juli zal iedereen op het strand een Nederlandse en wellicht zelfs Europese primeur beleven: para beachzitvolleybal...

02/05/2014

dubbel-d Modeschoenen al 12,5 jaar een begrip

Op de hoek van de Eikenlaan/Mo-lenstraat is al geruime tijd Dubbel-D Modeschoenen gevestigd. 12,5 jaar om precies te zijn...

02/05/2014

salus Healthclub: voor iedereen een sportieve

ZUNDERT - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur sed ante nec enim luctus aliquet.

02/05/2014

burgemeester Petter opent stolmed Oogkliniek

De onthulling van een schilderij van kunstenaar Peter de Boer uit de vroegere behandelkamer van dokter Stolwijk in de nieuwe...

02/05/2014

bureau Mayet opent deuren in breda

Bureau Mayet vestigt zich nu ook in Breda. Aan de Oranjesingel 11 in Breda ontvangt Marcel Wajon cliënten voor...

02/05/2014

Marathon ettenleur Foto-graaf Hans van berkel

02/05/2014

sail de ruyter

02/05/2014

kindercarnaval Fotograaf roel de Haan

02/05/2014

Marine 525 veere

02/05/2014

FOtOalbUM

Broodjes speciaalzaakWij leveren ook in uw regio!

bekiJk de digitale bOde

dier&zo

20% korting

op alle voeding

Broodjes speciaalzaakWij leveren ook in uw regio!

buurtbewoners storen in-brekers tijdens daad

beestenbende-kids maken schoon

zeeuwse pleegouders gezocht

Oranje bij wereldtitel de ruimte in

tweede editie van avond-vierdaagse

adverteren | redactie aanleveren | bezorgklacht melden | digitale krant | sudoku Oplossingen | contact | disclaimer

Copyright © 2014 Uitgeverij de Bode B.V. Alle rechten voorbehouden.

Uw nieuws aanleverenLokaal nieuws, mede van sportverenigingen, stichtingen en kerken, mag u aanleveren via ‘redactie aanleveren’. Uw nieuws ziet u terug op de website en in De Bode. Want lokaal nieuws maken we samen! Handige sneltoets op

jouw tablet of mobielWil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit jouw regio? Installeer dan de handige sneltoets op jouw tablet of mobiel.

Bezoek nu onze vernieuwde website:

www.internetbode.nl

Belangrijk voor adverteerders:Meer contacten met klanten? Meer omzet? Meer groei? Zorg dat u zichtbaar bent ‘in en op’ De Bode. Combineer de voordelen van het adverteren in onze papieren editie en de online-editie. Vraag uw accountmanager naar de bijzondere mogelijkheden!

De digitale BodeDe fysieke krant is ook als een één op één kopie digitaal te lezen via onze website.

CategorieënBent u op zoek naar een specifieke categorie? Door middel van het categorieënmenu kunt u bladeren door de artikelen van de door u gekozen categorie.

Oranje bij wereldtitel de ruimte inBREDA - De spelers van het Nederlands elftal wacht een bijzondere bonus als ze op 13 juli in Brazilië wereldkampioen worden. Oranje mag dan van het van oorsprong Bredase ruimte-vaartbedrijf SXC de ruimte in.

Oranje bij wereldtitel de ruimte in

Personeel bureau Jeugdzorg naar gemeenten

buurtbewoners storen inbre-kers tijdens daad

grote aanbesteding van deel-taxivervoer

grondwaterplan verplicht voor agrariërs

nieUws Uit de regiO

bedriJvig nieUws binnenkiJken biJ...

kledingzaak Yves stYlingLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris elit ipsum,

sagittis eu porta sed, lacinia in dui. Ut ut augue nibh. Pellentesque iaculis

libero ut nisl volutpat, sed vulputate sapien tincidunt. Nulla id quam nisl.

Vestibulum vitae orci molestie, consequat est et, posuere velit. Phasellus

bibendum arcu orci, id bibendum diam cursus sit amet. Ut ac accumsan

quam. Mauris facilisis, dolor sed venenatis euismod, massa urna scelerisque

eros, in suscipit nisi enim a ipsum.

Duis adipiscing egestas nibh ut facilisis. Etiam faucibus purus eu sapien

accumsan, quis scelerisque lorem euismod. Cras aliquet lacinia felis vitae

commodo. Fusce sodales justo vitae leo mollis convallis. Donec eu ante

erat. Aenean adipiscing mi velit, sit amet blandit sem porta venenatis. Ut eu

venenatis urna. Suspendisse potenti.

drankrijder vliegt uit de bochtEen bestuurder is woensdag-avond met zijn auto uit de bocht gevlogen. Dat gebeurde net na 22.00 uur...

02/05/2014

Meisjeskoor Puellae cantan-tes zingt Friday afternoonsOp vrijdag 4 juli zingt meisjeskoor Puellae Cantantes de ‘Friday After-noons’ van de Engelse componist Benjamin Britten...

02/05/2014

eneco tour praat met ge-meentes over etappeplaatsDe organisatie van de Eneco Tour is gesprekken aan het voeren met gemeentes en de plaatselijke wielerstichtingen. De steden...

02/05/2014

beestenbende-kids maken schoonBeestenBende-leden scoorden woensdag veel complimenten. Deze kinderen gingen de binnen-stad in om op te ruimen en...

02/05/2014

en ze heten Ulfje, kleppertje en veertjeOp de kraamvisite voor de jonge ooievaars werden meer dan 400 beschuiten met muisjes gesmeerd en gegeten. Het was een drukte...

02/05/2014

Uitslag ballonnenwedstrijd

Tijdens de 1e viering van Konings-dag zijn er door ongeveer 380 kinderen ballonnen opgelaten...

02/05/2014

02/05/2014

Mountainbiketocht net over de belgische grensEen mountainbiketocht net over de Nederlandse grens, dat is de ATB Putte. Ondanks de kou en dankzij het schrale zonnetje waren er...

02/05/2014

Man op brute wijze van telefoon beroofdEen 23-jarige man is vorige week van zijn gsm beroofd. Het incident vond plaats rond 03.00 uur...

02/05/2014

Primeur voor nederland

Op zaterdag 5 juli zal iedereen op het strand een Nederlandse en wellicht zelfs Europese primeur beleven: para beachzitvolleybal...

02/05/2014

dubbel-d Modeschoenen al 12,5 jaar een begrip

Op de hoek van de Eikenlaan/Mo-lenstraat is al geruime tijd Dubbel-D Modeschoenen gevestigd. 12,5 jaar om precies te zijn...

02/05/2014

salus Healthclub: voor iedereen een sportieve

ZUNDERT - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur sed ante nec enim luctus aliquet.

02/05/2014

burgemeester Petter opent stolmed Oogkliniek

De onthulling van een schilderij van kunstenaar Peter de Boer uit de vroegere behandelkamer van dokter Stolwijk in de nieuwe...

02/05/2014

bureau Mayet opent deuren in breda

Bureau Mayet vestigt zich nu ook in Breda. Aan de Oranjesingel 11 in Breda ontvangt Marcel Wajon cliënten voor...

02/05/2014

Marathon ettenleur Foto-graaf Hans van berkel

02/05/2014

sail de ruyter

02/05/2014

kindercarnaval Fotograaf roel de Haan

02/05/2014

Marine 525 veere

02/05/2014

FOtOalbUM

dier&zo

20% korting

op alle voeding

Broodjes speciaalzaakWij leveren ook in uw regio!

buurtbewoners storen in-brekers tijdens daad

beestenbende-kids maken schoon

zeeuwse pleegouders gezocht

Oranje bij wereldtitel de ruimte in

tweede editie van avond-vierdaagse

adverteren | redactie aanleveren | bezorgklacht melden | digitale krant | sudoku Oplossingen | contact | disclaimer

Copyright © 2014 Uitgeverij de Bode B.V. Alle rechten voorbehouden.

Handige sneltoets op jouw tablet of mobielWil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit jouw regio? Installeer dan de handige sneltoets op jouw tablet of mobiel.

Belangrijk voor adverteerders:Meer contacten met klanten? Meer omzet? Meer groei? Zorg dat u zichtbaar bent ‘in en op’ De Bode. Combineer de voordelen van het adverteren in onze papieren editie en de online-editie. Vraag uw accountmanager naar de bijzondere mogelijkheden!

Belangrijk voor adverteerders:Meer contacten met klanten? Meer omzet? Meer groei? Zorg dat u zichtbaar bent ‘in en op’ De Bode. Combineer de voordelen van het adverteren in onze papieren editie en de online-editie. Vraag uw accountmanager naar de bijzondere mogelijkheden!

Uw nieuws aanleverenLokaal nieuws, mede van sportverenigingen, stichtingen en kerken, mag u aanleveren via ‘redactie aanleveren’. Uw nieuws ziet u terug op de website en in De Bode. Want lokaal nieuws maken we samen!

Het actuele nieuwsaltijd bij de handwww.internetbode.nl is geoptimaliseerd voor tablet en mobiel.

FotoalbumsBekijk de leukste foto’s van de evenementen bij jou in de buurt! Ben jij ook bij een evenement aanwezig geweest? Misschien vind jij jezelf dan wel terug op een foto!

Kies uw editieKies uw gewenste editie en blijf helemaal op de hoogte van het laatste lokale nieuws uit uw regio.

De digitale BodeDe fysieke krant is ook als een één op één kopie digitaal te lezen via onze website.

CategorieënBent u op zoek naar een speci� eke categorie?Door middel van het categorieënmenu kunt u bladeren door de artikelen van de door u gekozen categorie.

Aanleveren Redactie & Aanleveren AdvertentieVoor het aanleveren van nieuws, uw advertentie of het melden van bezorgklachten, vindt u bovenaan de website de linken naar de juiste pagina’s.

Handige sneltoets op jouw tablet of mobielWil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit jouw regio? Installeer dan de handige sneltoets op jouw tablet of mobiel.

Only for Men OutletBurchtplein 2-64873 BN Etten LeurTel. (076) 7676587

Maandag geslotenDinsdag 10.00 - 18.00 uurWoensdag 10.00 - 18.00 uur

OPENINGSTIJDENDonderdag 10.00 - 18.00 uurVrijdag 10.00 - 21.00 uurZaterdag 10.00 - 17.00 uur

TIENTJESREGEN. WEES ER SNEL BIJ! OP=OP.

Runway kostuums

van 199,-

COLBERTS,JACKS &JASSEN 50,-/60,-/70,-

SCHOENENvanaf

20,-PANTALONS

10,-/20,-30,-/40,-

KostuumsVANAF

50,-50,-/75,-/100,-

OVERHEMDENLANGE EN KORTE MOUW10,-/20,-/30,-

Jeans 30,-40,-50,-

ALLE BASICS & ACCESSOIRESshorts, zwemshorts, dassen, ondergoed,

riemen, sokkenNU VANAF 10,-

POLO’S &T-SHIRTS10,-/20,-/30,-

Only for Men Outlet Etten-Leur

OPHEFFINGSUITVERKOOP

Page 38: Dz 20140709

EnergieVoorOns - Breda - 076-3040043 - [email protected] - www.energievoorons.nl

BREDA – Zonnepanelen op je dak, wie droomt daar niet van? Sinds kort maakt de coöperatieve-vereniging ‘EnergieVoorOns’ gevestigd te Breda, die droom voor iedereen waar. Tegen een ver concurrerende prijs plaatst EnergieVoorOns de zonnepanelen waarbij de koper ook nog eens geen enkel risico loopt. Toch komen de revenuen hem ten goede. “En wil je je spaargeld daar niet voor altijd in zien opgaan , dan is leasen ook mo-gelijk,” zegt Hein van der Put, voorzitter van de vereniging, in het dagelijks leven, advocaat.

DOOR HENK KETELAAR

Eén van de grondleggers van het adviesbureau De Hy-potheker, Walter Boogers, liep al lang met het idee om een coöperatieve-vereniging op te zetten met als doel duurzame energie op te wekken. “Deze vereniging moest de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen en de daarbij behorende randapparatuur binnen ieders handbereik brengen. Dit onder de voorwaarde, dat de vereniging de risico’s van de koper afdekt. Met zijn or-ganisatorisch inzicht en inzet is de coöperatieve-ver-eniging EnergieVoorOns tot stand gebracht,“ vertelt

Van der Put in het kort het hoe en waarom van de ver-eniging.

Ontzorgingsgarantie“Met ingang van april zijn we gestart. Nu is het zover dat we de markt opgaan om zoveel mogelijk mensen voor onze zaak te interesseren en te winnen. Iemand die via ons zonnepanelen en de benodigde randappara-tuur aanschaft, mag lid worden van de vereniging waarbij van contributie geen sprake is. Vanaf het mo-ment van aanschaf nemen wij als coöperatieve-vereni-ging de verantwoordelijkheid van de koop over. Dat betekent, dat wij het leveren, installeren, onderhou-den, de blijvende werking voor tenminste 15 jaar ga-randeren en desgewenst ook nog leasen. In het kort: wij ‘ontzorgen’ de koper van alle beslommeringen die het plaatsen en exploiteren van zonnepanelen met zich meebrengt,” laat Van der Put trots op deze unieke werkwijze weten.

OpbrengstcertificaatJe eigen elektriciteit opwekken met zonne-energie is goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. “De elektriciteitsleverancier is namelijk wettelijk ver-

plicht om de elektriciteit die wel wordt opgewekt maar niet gebruikt in zijn netwerk op te nemen en te verreke-nen. Je bespaart dus op je energiekosten en die bespa-ring kan aardig oplopen,” legt Van der Put de gunstige werking van het gebruik van zonnepanelen uit. “Omdat wij zeker van onze zaak zijn, geven wij een opbrengst-garantie af in de vorm van een certificaat zodat de ko-per cq huurder ervan verzekerd is dat de zonnepanelen daadwerkelijk het beloofde rendement opleveren.”

LeaseZonnepanelen kopen bij EnergieVoorOns wil niet zeg-gen dat je eraan vastzit en je gespaarde geld op het dak blijft liggen. Wanneer de koper het wil kan hij na een jaar eventueel de installatie aan de vereniging te-rug verkopen. EnergieVoorOns gaat daarna tot verhu-ren (lease) over tegen een zeer scherp leasetarief. In dat geval wordt wel een waarborgsom gevraagd die aan het eind van de looptijd terug wordt gegeven.Geïnteresseerd en wilt u meer weten? Neem contact op met EnergieVoorOns. Telefoon: (076) 3040043. Of stuur een email naar: [email protected]. Uitgebreide informatie is te vinden op de site www.energievoorons.nl

Vereniging EnergieVoorOns gaat daarvoorZonnepanelen voor iedereen haalbaar

- ADVERTORIAL -

Eveline van Baardwijk (medewerker) en Hein van de Put (voorzitter) van EnergieVoorOns.nl rekenen op een grote deelname. FOTO HENK KETELAAR

13 JULI HEERLE BRADERIE MET LUIKSE-MARKT

19 JULI YERSEKE CULINAIR MET BRADERIE

20 JULI OUDENBOSCH ROMMELMARKT (DE BRINK)

24-25-26 JULI BERGEN OP ZOOM KRABBENFOOR (LUIKSE-MARKT)

26 JULI BREDA GAMMA VRIJMARKT (SPINVELD)

27 JULI RIJSBERGEN BOEDHA VRIJMARKT

INL/ RESERV. 0165-302682 OF WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL

WWW.DEMARKTEN.COM

CURSUS HAARKNIPPEN

sept. in uw regio! Tel: 015-3618033

www.SELFLINE.nl

Voor STREEPLOOS schone ramen Superschone vloeren en nog veel meer A.S. zondag zijn wij aanwezig op de braderie in Schijf van 11.00 -17.00 uur

Carla Nouws Tel. 0165-343734 Hoeksestraat 4, 4721 AB SCHIJF www.jemako-shop.com/carla-nouws

Voor STREEPLOOS schone ramenSuperschone vloeren en nog veel meer

A.S. zondag zijn wij aanwezig op debraderie in Schijf van 11.00 -17.00 uur

D A N S EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

VOOR SINGLES & PAREN:ZATERDAG 19 JULIZATERDAG 26 JULI

HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast pinautomaat Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur Inlichtingen: 06 22 41 43 07

www.bootrijsbergen.nl

ZATERDAG 19 JULI THE WIGS ZATERDAG 26 JULI AMICI

Afmeting ongeveer 74 x 70 mmKlnt: 104800

D A N S EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

VOOR SINGLES & PAREN:ZATERDAG 19 JULIZATERDAG 26 JULI

HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast pinautomaat Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur Inlichtingen: 06 22 41 43 07

www.bootrijsbergen.nl

ZATERDAG 19 JULI THE WIGS ZATERDAG 26 JULI AMICI

Afmeting ongeveer 74 x 70 mmKlnt: 104800

D A N S EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

VOOR SINGLES & PAREN:ZATERDAG 19 JULIZATERDAG 26 JULI

HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast pinautomaat Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur Inlichtingen: 06 22 41 43 07

www.bootrijsbergen.nl

ZATERDAG 19 JULI THE WIGS ZATERDAG 26 JULI AMICI

Afmeting ongeveer 74 x 70 mmKlnt: 104800

STALLING nu plaats voor :

CAMPER / CARAVAN AUTO/BOOT

OF Caravan /Camper

snel verkopen !!Bel direct : 0186-652960

Recreatiestalling Numansdorp Z-HVlakbij bij Rotterdam

[email protected]

De SchanS TuinSchermenbetonsysteem | tel. 0164 686418www.deschanstuinschermen.nl

€10 Zomer kids n fun menu(ranja, kinderpannenkoek naar keuze, ijsje & zomers speelgoedje)

Knip deze bon uit en lever deze in bij Jaiselings Specials Pancakes voor een ‘Zomer kids n fun menu’ voor slechts €10. De actie is geldig t/m 31 augustus 2014. Voor kinderen t/m 12 jaar. Bekijk onze site voor de actievoorwaarden.

Jaiselings Specials Pancakes Wernhoutseweg 181-183 www.jaiselingsspecials.com+31 (0)76 - 597.17.08 4884 MC Wernhout facebook.com/jaiselingsspecials

Jan JochemsH a n d e l e n T r a n s p o r T

Te koop:Bestratingsmaterialen

en sierkeien,speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3Tel. 076 - 5976060

GSM 06 - 53937700

ReinigingsserviceJOHN

Riool of afvoer verstopt?

John Dictus06 - 55933753076 - 5985501

best betalende goudinkopervan breda - gratis taxatie !

inkoop - verpandinggoud - zilver - munten

076-587.29.10nu ook reparatiewerk

cafe - feesterij ‘t trefpuntRaadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

www.feesterijtrefpunt.nl

er valt wat te vieren of te presenteren?

Zalen voor 20- tot 250 pers.!

Voegwerk!vakbekwame

voeger

zoekt voegwerk

06-55887266

Page 39: Dz 20140709

UITGAAN

WWW • WKBMX • NL

Koop nu je ticket via de websiteKoop nu je ticket via de websiteKoop nu je ticket via de websiteKoop nu je ticket via de websiteKoop nu je ticket via de websiteKoop nu je ticket via de websiteKoop nu je ticket via de websiteKoop nu je ticket via de websiteAhoy Rotterdam 23-27 Juli 2014

Ahoy Rotterdam 23-27 Juli 2014

®

WK BMX 2014 WK BMX 2014

Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met

boerderijdieren.Ook voor kinder- en familiefeestjes.

0165 342478Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl

De gehele zomervakantie (Regio Zuid)van 11 juli t/m 24 augustus

Dagelijks geopend van 10.00-19.00 uur

Voor actuele info zie:Facebook.com/Denscherpenberg

CHASSÈVELD - BREDAZATERDAG 2 AUGUSTUS 2014

W W W . B R E D A I N C O N C E R T . C O M

zondag13 juli

van 10 tot 17 uur0161 - 456291

Intra- tuIn

terheijdenseweg 2944826 aa

breda(Winkel is gesloten)

volg breda-noord en deborden richting terheijden.

☎ 0161-456291

vlooienm a r k t

Page 40: Dz 20140709

PAGINA 38

DOOR CORINE ROKS

“Wij zijn geen groot dorp maar wel een uniek dorp”, aldus Jacques Priem, die deel uitmaakt van de Schijfse kermiscommis-sie. Priem coördineert met name de brade-rie en de daaraan gekoppelde activiteiten zoals de 2de editie van de Schijf van vijf in de Pastorietuin. Op zondag tijdens de braderie van 11.00 tot 17.00 uur worden in deze tuin streek-producten aangeboden, staan prominente kunstenaars met hun werk en workshops paraat en geeft een valkenier demonstra-ties met uilen. “Dit alles hebben we te danken aan de prima samenwerking met de Heemkundekring en Kerk en Samenle-ving”, legt Priem uit. “De braderie wordt heel divers, bijna van alle kramen is er maar een”.

FeesttentDe tent op het weiland vormt het cen-trum tijdens deze feestelijke dagen. Het programma liegt er dan ook niet om. Op vrijdagmiddag krijgt jeugdig Schijf een

aanbod aan workshops toneel en dans. Om 18.00 uur kunnen ze hun talent in de praktijk brengen begeleidt door de fanfare ‘Kunst Na Arbeid’, de muziekvereniging die sinds jaar en dag betrokken is bij de activiteiten van de Vlaamse kermis . ‘s Avonds wordt het podium vrijgemaakt voor vier jonge bands: Sunday Sunrise, KAREL, After Rehearsal en Rocktified.Op de zaterdagmiddag vullen onder andere zeemansliederen de tent. Maar liefst vijf zangkoren treden op waaronder het be-kende Shantykoor ‘De Kanaken’ uit Bergen op Zoom. Trickplay staat op zaterdagavond geboekt. “Een gepassioneerde band met rock nummers, die in het hele land optre-dens verzorgen, en de bandleden spelen al vanaf hun studie samen”, licht Ad van Kalmthout toe. Van Kalmthout is voorzit-ter van de kermiscommissie en heeft de kermis en programma van de tent in zijn portefeuille. De zondag begint met een brunch in het kloppend hart. Tegen een vergoeding kan iedereen aanschuiven. De opbrengst is voor de jeugdafdeling

van de fanfare, KNA is de organiserende partij. “Dit jaar voor het eerst een brunch, wij hopen hiermee de saamhorigheid te benadrukken”, aldus beide kermiscommis-sieleden. Vanaf 14.00 uur wordt de tent wederom bevolkt door koorleden, vooral van eigen bodem. De live band IMPAKT sluit de dag af, vanaf 20.00 uur staat deze vijfkoppige band op de bühne.

Fragment“Maandag gaan we helemaal los, het startschot wordt om 14.00 uur gegeven met een seniorenmiddag. Kees Tak met zijn dochter verrassen ons met een mu-zikaal repertoire tijdens een bingo. Altijd volle bak.”, weet de voorzitter uit ervaring te vermelden. “Maar de topattractie zit ‘m in de staart. We sluiten het weekend af met een op-trede van de live band FRAGMENT. Dé band die ook op de Zwarte Cross in de Achterhoek optreedt en tijdens de Nij-meegse Vierdaagse. We verwachten op deze avond die om 20.00 uur begint zo’n zeshonderd bezoekers”.

Gevarieerd programma met top-bands tijdens Vlaamse kermis Schijf

‘Braderie onderscheidt z ich’

Jacques (links) en Ad voor het veld waar straks de tent en kermis staan opgesteld. FOTO CORINE ROKS

ZUNDERT - Dit jaar trekt, alweer voor de 267e keer, vanuit Bergen op Zoom en omstreken de bedevaart naar het bedevaartsoord Kevelaer, waar Onze Lieve Vrouw, Troosteres der Bedroef-den, wordt vereerd.

Deze tweedaagse pelgrimstocht, georga-niseerd door de Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Kevelaer Bergen op Zoom en omstreken zal dit jaar worden gehouden op maandag 18 en dinsdag 19 augustus. De pelgrimstocht wordt per bus gemaakt.De Duitse stad Kevelaer, met zijn prach-tige en rijk gedecoreerde basiliek, met zijn Kaarsen- en Genadekapel is een van de meest geliefde en drukbezochte bede-vaartsoorden in Europa. Binnen het be-devaartprogramma vinden we o.a. twee hoogmissen, een bezinningdienst ter ere van Maria, Koningin van de Vrede in de St.Antoniuskerk, een lichtprocessie, de kruisweg en een afscheidslof.Het thema voor de bedevaart van dit jaar is: “Een huis vol glorie ziet men al over onze aard”. Dit thema is vooral gekozen omdat het dit jaar - om precies te zijn op 4

juli - 150 jaar geleden is dat de Mariabasi-liek plechtig werd ingewijd.Het bijzondere aan onze tocht naar de Ma-riastad Kevelaer is dat niet alleen Brabant-se, maar ook Zeeuwse bedevaartgangers zich bij ons aansluiten.De vieringen tijdens deze bedevaart wor-den muzikaal ondersteund door een ge-legenheidskoor uit Bergen op Zoom en omstreken, dat zich hiervoor al jaren met verve inzet.In Kevelaer kun je ervaren dat je door be-zinning in deze inspirerende omgeving tot innerlijke rust kunt komen, dat het steun en kracht kan geven.Voor meer informatie en aanmelding voor deelname aan deze 2-daagse bedevaart kunt u kijken op de website: www.keve-laerbergenopzoom.nlDe reis zal worden gemaakt per touringcar. Opgeven voor deelname kan tot 1 augus-tus. Voor verdere informatie over de kos-ten van verblijf en overnachting etc. kunt u ook contact opnemen met een van de bestuursleden: Mw.C.Daniels-Verdult, vz. tel. 0164-682198; Mw.R.Schuurbiers, secr. tel. 0165-302689.

Bedevaart naar Kevelaer

SCHIJF - Tijdens Schijfse kermis van 11 t/m 14 juli zal zowel zaterdagavond als zondagavond na de wedstrijd sprake zijn van een Oranje-feest.

Muziekvereniging KNA wenst het Neder-lands Voetbalelftal heel veel succes en wij zien u graag verschijnen in Schijf dit week-end. Weer of geen weer, wereldkampioen

of 4e plaats; feest zal het zijn in onze mu-ziektent. Er kan nog steeds worden inge-schreven voor de kermisbrunch t/m vrijdag 11 juli via de mail [email protected]. Wordt vriend op facebook en volg het volledige programma. Ook inlichtingen voor de Braderie op zon-dag 13 juli kunt u verkrijgen via [email protected].

Schijfse Oranje kermisnootjes

WEST-BRABANT - 112, daar voorkom je inbraak mee. Deze slogan zou ie-dere Nederlander volgens landelijk coördinator woninginbraken Rodney Bos goed in zijn geheugen moeten prenten. Snel alarm slaan, maakt de kans om inbrekers te pakken immers aanzienlijk groter. “Hoe eerder bewo-ners 112 bellen, des te sneller de po-litie kan reageren. De politie is dol op boeven vangen, dus we komen echt met liefde langs…”

Rodney Bos werkt sinds 1991 bij de Ne-derlandse politie. Ruim twee jaar geleden werd hij aangesteld als landelijk coördina-tor woninginbraken. Naast het belang van goed hang- en sluitwerk, valt er volgens hem nog een wereld te winnen rond het handelen van bewoners. “Bij het gros van de inbraken speelt onachtzaamheid een rol. Iedereen zet na het koken het gas uit of na het tanden poetsen de kraan. Maar de voor- of achterdeur op slot draaien, blijkt minder vanzelfsprekend.” Vijf seconden werk, waarmee je volgens Bos ‘een berg ellende’ kunt voorkomen. “Een inbreker heeft maar een minuut nodig om zijn slag te slaan, dus ook als je de wasmachine boven leeghaalt of de kinderen even naar school brengt; deuren op slot.”

Inbreker heeft maar een minuut nodigHoewel de winterperiode nog steeds het hoogseizoen voor inbrekers is, blijkt de zomer ook geliefd. “De zomer is voor hen een toptijd”, stelt Bos. “Een inbreker kiest een woning uit waar hij gemakkelijk bin-nen kan komen. De zomerperiode, met veel open ramen en deuren, is dus ideaal.”

Naast het gemak om de woning bin-nen te komen, is ook de afwezigheid van bewoners een belangrijke risicofactor. “Inbrekers hebben er een hekel aan om tijdens hun ‘werkzaamheden’ gestoord te worden”, vertelt Bos. “De zomer, waarin mensen soms wel weken op vakantie zijn, biedt de mogelijkheid om ongestoord hun slag te slaan.”

Zorg voor bewoonde indrukVolgens Bos is het voor inbrekers vaak eenvoudig om de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners voor langere tijd weg zijn. “Geen auto op de oprit, gordijnen die con-tinu gesloten zijn, nooit een lampje aan”, somt de politieman op. Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, is het dus zaak dat de woning een bewoonde indruk maakt. “Geef potentiële inbrekers de in-druk dat u zo binnen zou kunnen wande-len.” Dat kan bijvoorbeeld door de buren te vragen om het huis in de gaten te houden, de post te verwijderen of hun auto op uw inrit te parkeren. Heeft u planten in de ven-sterbank staan, laat deze dan ook tijdens uw vakantie daar staan en vraag of iemand ze water geeft. Een tijdschakelaar op de lamp, radio of tv zorgt dat ook ’s avond de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is.

Informeer uw directe burenHet altijd verstandig om de directe buren te infomeren over uw vakantie. “Zij kunnen bij verdachte situaties de politie inschake-len”, benadrukt Bos. Maar liefst 80 pro-cent van alle aanhoudingen wegens wo-

ninginbraak, gebeurt dankzij de alertheid van omstanders. Wie ’s nachts verdachte geluiden bij de buren hoort, terwijl die op vakantie zijn, moet dan ook niet aarzelen om te bellen. Dus schroom niet om bij ver-dachte situaties 112 te bellen. Deze oproe-pen vallen onder de hoogste prioriteit van de politie. We komen liever een keer voor niks, dan dat een inbreker ontkomt omdat bewoners schromen om ons te bellen.”

Politiekeurmerk Veilig WonenKijk voor meer tips en maatregelen op www.politiekeurmerk/preventietips. Naast al deze maatregelen, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Want een goed beveiligde wo-ning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. De Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven die door het hele land zijn gevestigd, helpen u hier graag bij. U vindt ze hier: http://www.politiekeur-merk.nl/bewoners/pkvw-bedrijf/

Inbrekers gaan niet met vakantieDiverse gemeenten in Nederland infor-meren bewoners over de zomercampagne ‘Inbrekers gaan niet met vakantie’. U kunt zelf via de campagnesite www.politie-keurmerk.nl/zomercampagne gratis een burenkaart downloaden. Print de bu-renkaart en noteer daarop uw vakantie-gegevens zodat uw buren weten waar ze u kunnen bereiken in geval van nood. Het dient ook als geheugensteuntje voor wat jullie met elkaar hebben afgesproken over hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie.

‘Vermoeden van een inbraak: bel 112!’Landel i jk coördinator woninginbraken Rodney Bos:

WEST-BRABANT - Veel maatschap-pelijke organisaties hebben regel-matig geld nodig voor relatief kleine zaken. Fondsenwerving blijkt in veel gevallen echter moeizaam of te kost-baar.

Het Oranje Fonds start dit voorjaar daarom een nieuwe campagne: NLgeeft. Samen motiveren het Fonds en organisaties zo ie-dereen om sociale initiatieven in de eigen omgeving te steunen. Met de opbrengst kunnen meer mensen meedoen in de sa-menleving en komen mensen samen. Op het nieuwe unieke platform voor crowd-funding van het Oranje Fonds, www.NL-geeft.nl, kunnen organisaties vanaf 17 februari deelnemen.Het online platform www.NLgeeft.nl van het Oranje Fonds biedt organisaties nu de kans om hun dromen te realiseren. Orga-nisaties kunnen hier hun concrete doel omschrijven, zoals bijvoorbeeld nieuwe sport- en spelmaterialen, betere verlich-ting, de cursus BHV voor drie vrijwilligers of een AED. In de periode tussen NLdoet en Koningsdag voeren het Oranje Fonds en de organisaties campagne om zo veel mogelijk geld op te halen. De helft van de geworven opbrengst gaat direct naar de organisatie zelf. De andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven

in dezelfde provincie. Het geld wordt zo voor honderd procent besteed aan sociaal initiatief en blijft ook voor honderd procent dichtbij.Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, legt uit: “Mensen in Neder-land willen organisaties in de buurt best wel helpen. Je moet het ze alleen wel vra-gen en makkelijk maken! Via ons platform op www.NLgeeft.nl en de collecte lopen alle geldstromen via het Oranje Fonds, wat maximale veiligheid én fiscale voordelen oplevert voor donateurs. En door gezamen-lijk campagne te voeren kunnen we veel meer mensen motiveren om te geven. We hopen dat zo veel mogelijk organisaties deze kans grijpen om met ons hun dromen te verwezenlijken.”Het Oranje Fonds steunt sociale initia-tieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 30 mil-joen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Wil-lem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Oranje Fonds start NLgeeft

Unieke kans crowdfunding voor Brabantse maatschappel i jke organisat ies

Page 41: Dz 20140709

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL

bbq all-in

11.80

28

SUCADELAPPEN 1KGKIPPENVLEUGELS 2KGVARKENSLAPPEN 3KGPAARDENBIEFSTUK 2KG

4.90

10.-FRICANDEAU/ROLLADE SHOARMA 1KG 3.49 PAARDENKOGEL

BIEFSTUK 1KG 2.99 VARKENSHAAS ½KG 2.99

BBQ SCHOTEL p.p. 500 gr 4.90KEUZE UIT MEER DAN 20 SOORTEN VLEES

Altijd eengratis offerte!

* sierbestrating leggen en leveren

* beplanting verwijderen

* div. sloopwerken

T: 06-53999207

Het speciale werkdoor de gewone deur!

www.jespersmachinehandel.nl0(031)13-5199501 • Baarleseweg 16 • 5113 TA Ulicoten

v e r k o o p - v e r h u u r

TE KOOP - TE HUUR:

Hoogwerkers•Tuinfrezen•Stronkenfrezen•Houtversnipperaars•

VERKOOP - VERHUUR * Hoogwerkers * Spinhoogwerkers

* Rolsteigers * Bouwdrogers * Betonzagen * Stronkenfrees

* Houtkliefmachine * Toiletwagens

Baarleseweg 16 Ulicoten013-5199501

voor compleet verhuurprogramma bezoek onze website:www.jespersmachinehandel.nl

Uw oUde kabel en metalen z i jn geld waard!Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd.

U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren.ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur

gebr. timmermans b.v.boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat

4751 Xk oud gasteltel.: 0031 (0)165 - 31 77 [email protected] www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Metaalprijzen geldig week 28 vanaf totplastic koper kabel € 1,40 € 2,40 p/kgstekkerkabel € 0,50 € 1,00 p/kgplastic aluminium kabel € 0,60 p/kgloodkabel koper € 0,80 € 1,05 p/kgloodkabel aluminium € 0,45 p/kgzuiver blank koper € 4,40 p/kgonzuiver koper € 3,95 p/kggemengd rood € 3,15 € 3,40 p/kggeel koper € 2,40 p/kgaluminium € 0,75 p/kgroest vrij staal € 1,00 p/kgzuiver lood € 0,90 p/kgzink € 0,80 p/kgelectro motoren € 0,33 p/kgijzer € 0,16 p/kgaccu’s € 0,33 p/kgwasmachines, drogers € 0,10 p/kgauto katalysator per stuk € 20,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen.

Uw oUde kabel en metalen z i jn geld waard!krt is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het verwerken van kabel en metalen.

wij zijn iSo 9001:2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard over de vereiste (milieu)vergunningen.

U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren.ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

gebr. timmermans b.v.boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat

4751 Xk oud gastelTel.: 0165 - 31 77 [email protected] www.krt.nl

metaalprijzen geldig week 32 vanaf tot

plastic koper kabel € 1,90 € 2.90 p/kgplastic aluminium kabel € 0,70 p/kggrondkabel koper € 0,95 € 1,15 p/kggrondkabel aluminium € 0,50 p/kgzuiver blank koper € 5,80 p/kgonzuiver koper € 5.30 p/kggemengd rood € 4,80 € 5,05 p/kggeel koper € 2,95 p/kgaluminium € 0,95 p/kgroest vrij staal € 1,30 p/kgzuiver lood € 1,20 p/kgzink € 0,80 p/kgelectro motoren € 0,50 p/kgijzer € 0,21 p/kgaccu’s € 0,45 p/kgwasmachines, drogers per kg € 0,21 p/kgauto katalysator per stuk € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen.

OOK OPEN ZONDAG 13 JULI 11.00-17.00

VERVAT.NL Hal 2&3 Stadionweg 33

3077 AP Rotterdam 010-482 27 81

OPEN MA. T/M ZAT. 9.30-17.00KOOPZONDAG 13 JULI 11.00-17.00

FABRIEKSPARTIJ DOREMA VOORTENTEN 2014

Primero 240/270

240 bijv. maat 3van 900,- voor 450,-

grijs en blauw

Dakota lx bijv. maat 10

incl. raamfl appengrijs en blauw

van 1350,- voor595,-

Lugano 270/300

grijs en blauw270 bijv. maat 7 van 1.338,- voor 669,- Nu voor

50%Nu voor 50%

Nu voor 50%

Nog 178stuks

OP=OP

Feestje?Voor verhuur van:

tafels • stoelentoilet- en frituurwagens

partytentenspringkussen v.a. € 45,-

snijdersverhuur.nl Bel: 0165-386105

0165-386613%

St . Bavostraat 44a - Ri j sbergenTel . 06 - 15007109

www.nagelstudiowow.nl

Noteer alvast in je agenda:Zaterdag 30 augustus

OPEN DAGOFFICIEEL DEALER

ZATERDAG 12 JULI &ZONDAG 13 JULI 2014

OPEN DAGEN VAN 10 TOT 17 UUR

GRATIS RONDLEIDING met aansluitende WORKSHOP rozen planten, snoeien enverzorgen. Start om 10.30

en 14.00 uur.

Dé plek waar rozenliefhebbers hun hart ophalen...

Kapelweg 2a 4861 CH Chaam T. 0161-492277 / 06-38527699

[email protected]

OPEN

DAGEN ACTIE

25% korting op rozen in

pot

Riolering of afvoer verstopt?Rioolreiniging v. Hooijdonk

Ook reinigen van dakgotenTel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

Zomervakantie 2014 Aangepaste openingstijden: zie onze website

Ma. 14 juli t/m Do. 17 juli 2014 van 18.00 uur tot 19.00 uur

Di. 15 juli 14.00 – 16.00 uur Zwemmen met de loopmat Wo. 16 juli 14.00 – 16.00 uur Zwemmen met het luchtkussen Vr. 18 juli 18.30 – 20.30 uur Discozwemmen

Van 19 juli t/m/ 17 augustus zijn wij gesloten. Vanaf 18 augustus starten onze lessen weer.

Zomervakantie 2014 Aangepaste openingstijden: zie onze website Ma. 14 juli t/m do. 17 juli 2014 van 18.00 uur tot 19.00 uur

Di. 15 juli 14.00 – 16.00 uur Zwemmen met de loopmat Wo. 16 juli 14.00 – 16.00 uur Zwemmen met het luchtkussen Vr. 18 juli 18.30 – 20.30 uur Discozwemmen Van 19 juli t/m 17 augustus zijn wij gesloten. Vanaf 18 augustus starten onze lessen weer.

Zomervakantie 2014 Aangepaste openingstijden: zie onze website Ma. 14 juli t/m do. 17 juli 2014 van 18.00 uur tot 19.00 uur

Di. 15 juli 14.00 – 16.00 uur Zwemmen met de loopmat Wo. 16 juli 14.00 – 16.00 uur Zwemmen met het luchtkussen Vr. 18 juli 18.30 – 20.30 uur Discozwemmen Van 19 juli t/m 17 augustus zijn wij gesloten. Vanaf 18 augustus starten onze lessen weer.

TO

T V

RIJ

DA

G!

Gastouderbureau“Steentje”

Steengoed in kinderopvang

Per kind e5,75 p/u076-5037501

www.gob-steentje.nl

Houthandel en Mach.Timmerbedrijf

g.van TrijpSpecialist in hardhouten:binnendeuren - buitendeuren

kozijnen - ramen

Tevens uw adres voor: schaven, zagen en frezen

Canadastraat 4 St.Willebrord

Tel. 0165-543094 Mobiel: 06-53498628

Hogestraat 29, 4891 CA Rijsbergen

Wij zoeken een collega voor:

Planning en AdministratieWij zijn op zoek naar een stressbestendige duizendpoot in de omgeving Rijsbergen die, op een goede manier, met onze klanten en medewerkers duidelijk kan communiceren en inplannen.

Wij bieden: • Werkenineensnelgroeiendbedrijf • Leukecollega’s • Mogelijkhedentotdoorgroeien • Marktconformsalaris • Fulltimeaanstelling(parttimeinoverlegmogelijk) • Autovandezaak

Wij zoeken: 1. Flexibeleinstelling 2. Stressbestendig 3. Geen 9 tot 5 mentaliteit 4. Goedecommunicatievevaardigheden 5. Nederlands/Pools/Engelsinwoordengeschrift 6. OmkunnengaanmetMSOffice(WordenExcell) 7. Rijbewijs B 8. Proactievehouding 9. OmkunnengaanmetKingen/ofRoosroosiseenpre 10.Roemeensinwoordengeschriftiseenpre

Interesse? MailjeCV,motivatiebriefenrecentefotonaarinfo@vceurope.nl.Hetisnietmogelijkhiertelefonischoptereageren,alleensollicitatiesperemailwordeninbehandelinggenomen.

Wasmachine, droger of

vaatwasser defect?

BEL

06 - 57 540 319Voor snelle service

en reparatie!

JansenWitgoed

Hoogste slagingspercentage, 90,5% Nieuwste methode -> Luxopuncture Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars

(Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) 3 behandelingen van 20 minuten Geen extra kilo’s en pijnloos Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT

DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE

STOP NU MET ROKEN!!!

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 (Etten-Leur)

Behandelingen ook ’s-avonds

Hoogste slagingspercentage, 90,5% Nieuwste methode -> Luxopuncture Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland Word vergoed door alle verzekeringsmaatschappijen Geen ontwenningsverschijnselen 3 behandelingen van 20 minuten Geen extra kilo’s en pijnloos Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT

STOP NU MET ROKEN!!!

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 (Etten-Leur)

Ook ’s-avonds en in het weekend

● Hoogste slagingspercentage, 90,5%● Nieuwste methode -> Luxopuncture● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG)

● 3 behandelingen van 20 minuten● Geen extra kilo’s en pijnloos● Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT

DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

Definitief AFSLANKEN!!!!●Nieuwstemethode- > Luxopuncture●GEEN JOJO-EFFECT●Wordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!!●Wekelijkseenbehandeling van 20 min.●Behandelingendoorgediplomeerde therapeuten●Luxopunctureook: BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Alle CHRONISCHE KLACHTEN, QIGONG

STOPPEN MET ROKEN

Hoogste slagingspercentage, 90,5% Nieuwste methode -> Luxopuncture Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars !!!

3 behandelingen door gediplomeerde therapeuten Geen extra kilo’s en pijnloos

Luxopuncture ook: MENOPAUZE,DEFINITIEF AFSLANKEN, DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Alle CHRONISCHE KLACHTEN, QiGong/TaiChi

STOP NU MET ROKEN!!!

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak: 076-5153143

Behandelingen ook ’s-avonds

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143(Etten-Leur)

Behandelingen ook ‘s-avonds

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Page 42: Dz 20140709

TEKST: BART VAN DEN ACKER

Liefhebbers van puur Amerikaanse ‘spierballenauto’s’ gaan op zondag 7 september aanstaande naar Zand-voort, voor de Nederlandse viering van het vijftigjarige bestaan van de Ford Mustang. Er worden vijfhonderd (!) exemplaren verwacht, verdeeld over alle bouwjaren en de nieuwe Mustang voor 2015 wordt officieel onthuld. Voor meer informatie en toegangskaarten: www.fordmustangclub.nl.

Mooi nieuws voor liefhebbers van ‘hardcore’ sportwagens. De Neder-landse importeur van Lotus, Van der Kooi Sportscars, heeft een nieuw on-derkomen in het voormalige Jaguar-pand in Houten, aan de A27. Van der Kooi voert hier tevens de merken No-ble, Caterham en Zenos. Daarmee heb-ben deze merken een fraaie, represen-tatieve en centraal gelegen vestiging, die beslist meer aandacht trekt dan de oude situatie. Sportwagenliefhebbers zullen hier graag eens naar binnenlo-pen om een kijkje te nemen. Daar be-gint het meestal mee…

De Jeep Renegade belooft één van de leukste nieuwe auto’s van dit jaar te worden. Deze compacte SUV is tech-nisch gebaseerd op de Fiat 500X, maar die is nog niet onthuld. De Renegade verschijnt met twee benzine- en drie dieselmotoren en wordt vanaf novem-ber geleverd. Bestellen kan al, want de prijzen zijn nu bekend: vanaf € 22.990.

Autojournalist Jeroen Booij is een auto-riteit als het gaat om de klassieke Mi-ni’s èn hun talloze afgeleiden. Voor de tweede keer al heeft Jeroen een boek samengesteld met dergelijke ‘Mini-derivaten’: Maxi Mini 2. In dit tweede deel staan er zestig, zònder doublures met de 58 uit het eerste boek van vijf jaar geleden. Ruim 500 nooit eerder gepubliceerde foto’s maken dit boek tot een feestje voor elke Mini-adept. De eigen uitgave kost € 34,95 (excl. ver-zending). Het is te bestellen via www.jeroenbooij.nl of via ISBN-nummer 9789090281926 gewoon bij de boek-handel.

kort NIEUWS

Mooi nieuws voor liefhebbers van MINI komt ook als vijfdeurs

Eerste indruk Citroën C4 CactusZo flauw… om nou meteen te beginnen met verwijzingen naar die naam Cactus, dat doe ik dus niet. Feit is wel dat alleen al die gekke naam aangeeft dat deze nieuwe middenklasser totaal afwijkt van wat er verder te koop is en dat-ie niet met zich laat spotten. De C4 Cactus is een heerlijk eigenzinnige, non-conformistische auto, die meer dan enig ander model aangeeft dat Citroën zichzelf definitief heeft ‘hervonden’.

Het goede van de Cactus is ook dat hij meteen twee kampen creëert: je vindt ‘m geweldig of gruwelijk. Dat is precies zoals het lang geleden –opa spreekt- ook was met modellen als de 2CV, DS, CX of GS. Ik was natuurlijk vooraf hartstikke neutraal en objectief, maar na de eer-ste diepere kennismaking met het hoe en waarom van de C4 Cactus èn twee korte proefritten, zit ik voorlopig in de eerste van die twee groepen. Hij is niet alleen leuk en gek en anders, de C4 Cactus rijdt ook erg prettig, hij is lekker ruim, er zitten slimme details in en, ook niet on-belangrijk, hij is heel scherp geprijsd. Er zullen er in de praktijk niet zoveel echt voor € 15.990 de weg op gaan, maar voor onder de twintig mille heb je al een plaatje van een Cactus. Los van z’n totale vorm, met –hoera!- weer eens een vlakke en dus goed overzichtelijke motorkap, valt direct dat contrasterende vlak in de portieren op. Dat is een nieuw stukje techniek, het is kunststof die onder de meest extreme omstandigheden nog flexibel blijft en

omvat rijen luchtkussentjes. Dat is een prima bescher-ming tegen onzachte aanraking met paaltjes, boompjes en niet te vergeten de portieren van andere auto’s die er-naast worden geparkeerd. De stootstrips die tot een paar jaar geleden normaal waren, zijn vrijwel verdwenen en die waren ook vaak niet afdoende. Citroën heeft nu dit bedacht. Voor en achter zitten op de hoeken ook kunststof stootstukken, maar daarin zitten helaas geen luchtkussentjes, dat had ik wel zo leuk gevon-den. De C4 Cactus is er met twee benzine-

motoren en twee diesels, waarvan er één in aanmerking komt voor 14% bijtelling voor wie de auto zakelijk rijdt, de rest is 20%. Deze opmerkelijke en verfrissende Citroën is wel nu te bestellen, maar de levering start pas in septem-ber. Binnenkort kom ik in deze krant met een uitgebreide test op de C4 Cactus terug. Ik kijk er al naar uit!

Sterker eigen gezicht:Citroën C1

Fiat richt zich op lage bijtelling

Toyota presenteert model op waterstofDit is de Toyota Fuel Cell Sedan, een totaal op zichzelf staand model, dat gebruik maakt van elektrische aandrijving op basis van een brandstofcel. Die ‘verbruikt’ wa-terstofgas en het enige ‘uitlaatgas’ bestaat uit zuivere waterdamp.

De derde generatie van de nieuwe Mini is er nèt en meteen kondigt het merk al een nieuwe variant aan: de vijfdeurs. Die was er nog niet, even los van de veel grotere Coun-tryman, want dat wordt als een aparte variant gezien. Ja, het wordt wat onoverzichtelijk, met al die Mini-varianten.

Dit is de ‘gewone’ hatchback, maar dan opnieuw ruim zestien centimeter langer en hij staat op een dik zeven centimeter langere wielbasis. Dat belooft minstens ook meer interieurruimte, vooral achterin. De bagageruimte is ook 67 liter groter (278 totaal), want ja, die passagiers ach-terin willen ook wat kunnen meenemen. Er komt ook nòg een motorvariant bij, de

nieuwe Cooper SD, een 2,0 liter diesel met 125 kW/170 pk. Met de standaard zesbak komt die tot een CO2–uitstoot van 109 g/km en dat is zuinig genoeg voor 20% bij-telling, voor de vele zakelijke rijders van dit nieuwe model. Dat geldt overigens ook voor de vijfdeurs Cooper en Cooper D. Eind 2014 staat de Mini vijfdeurs in de showroom.

Vooral het front van de C1 is grappig en een tikje eigenwijs. In het in-terieur zie ik toch opvallend veel overeenkomsten met de Aygo, die ik een paar weken geleden al even reed. Ook Citroën biedt mogelijkheden om het uiterlijk naar smaak aan te passen, maar alleen door wat leuke kleurcombi-naties. De C1 staat in principe op dezelfde bodemplaat als het vorige model, met alleen andere afstemming van het onderstel, waardoor hij net wat comfortabeler veert een lekkerder stuurt. Technisch is er wel een verschil met, met name, de Aygo. Naast de 1,0 liter driecilinder met 50 kW/68 pk is er ook een 1,2 liter benzinemotor, even-eens een driecilinder, met 60 kW/82 pk. In een eerste proefrit toonde die zich niet zozeer veel krachtiger, maar vooral soepeler en stiller dan de 1,0. De

C1 komt er opnieuw als drie-

en vijfdeurs en beide zijn er voor een betrekkelijk kleine meer-

prijs (€ 1.150) ook met een groot open vouwdak, aangeduid als Airscape. Een opmerkelijk optie is ‘Mirror Link’, waar-bij de meeste courante smartphones via een kabeltje zijn te verbinden met een display op het dashboard en daarop volledig zijn te bedienen. Zo heb je dus bijvoorbeeld via Google Maps of een an-der systeem meteen ook navigatie, zon-der dat je daarvoor een duur aanvullend systeem hoeft te kopen.

Zo totaal afwijkend van de norm als de Cactus is, zo voorspelbaar is Citroëns nieuwe kleinste, de C1. Dit is Citroëns interpretatie van de nieuwe drieling met de Toyota Aygo en de Peugeot 108. Voor de C1 geldt net als voor de twee andere dat hij méér een eigen gezicht heeft gekregen dan bij de voorgaande generatie het geval was, maar dat was ook wel nodig.

De Italiaanse autogigant lijkt alle begrip te hebben voor de bijzondere fiscale situatie in ons land. Een lagere bijtelling voor het privégebruik van zakelijke automobilisten is uitgegroeid tot een doorslaggevend aankoopargument. Overdonderd door het eigen succes worden de normen om daarvoor in aanmerking te komen jaarlijks aangescherpt.

Opnieuw blijkt de auto-industrie zo crea-tief en flexibel dat er toch weer varianten worden uitgebracht die voldoen aan die nieuwe normen. Fiat loopt hierin voorop. Binnen het concern zijn nu liefst vijf mo-dellen waarmee de zakelijke rijders voor dit fiscale voordeel in aanmerking komen. Dit is mogelijk door technisch fijn slij-pen van bewezen succesvolle modellen. Daarbij is het vooral opvallend dat zowel de Fiat Punto als de Alfa Romeo MiTo aan de nor-men voldoen met zowel een benzine- als dieselmotor. Dat geldt voor de Turbo TwinAir 100 benzinemotor (88 g/km uitstoot) en de 1,3 JTDm (85 g/km). De Fiats Panda en 500 voldoen ook aan de eisen voor 14% bijtelling, met de benzine-motoren TwinAir 60 en TwinAir

Turbo 80. Deze laatste motor is ook be-schikbaar in de Lancia Ypsilon. Panda en Ypsilon zijn er beide ook in een versie die rijdt op aardgas en ook die scoort 86 g/km en is dus goed voor slechts 14% bijtel-ling. Met dit gecombineerde aanbod is het Fiat-concern de sterkste aanbieder van dergelijke modellen in het segment met compacte auto’s.

Met dit model voldoet Toyota aan de afspraak die tien autofabrikan-ten ruim vijf jaar geleden hebben gemaakt: in 2015 een model productierijp heb-ben met deze techniek. Toyota speelt natuur-lijk graag die pioniersrol, net als vijftien jaar gele-den met de allereerste hybride Prius in productie, maar staat nu dus niet al-leen. Deze aandrijftechniek is een heel belangrijke stap in de richting van de toekomst, waarbij autorijden volledig schoon en milieuvriendelijk is èn on-afhankelijk van fossiele brandstoffen. Uiteraard hebben we hier een kip-en-het-ei situatie, want de distributie van waterstofgas is nog een lastig verhaal. Zo lang er geen vraag is, komt er geen

aanbod en omgekeerd. Onder meer Toy-ota forceert hierin een doorbraak, want deze auto komt er gewoon. In april 2015 verschijnt hij in Japan op de markt, iets later in het jaar in Europa en Amerika. Ongetwijfeld zijn er dan al meer merken met een dergelijk model. Het lijkt me sterk als met name Honda, Hyundai/Kia en Mercedes-Benz zich zo gemakkelijk de kaas van het brood laten eten. Voor-lopig heeft Toyota de zaak uitstekend voor elkaar.

Page 43: Dz 20140709

WEEKACTIE! VAN WOENSDAG 9 JULI T/M DINSDAG 15 JULI 2014

Zet- e

n dr

ukfo

uten

voo

rbeh

oude

n.

KIJK OP ACTION.NL

3 PAARUITZOEKEN! UITZOEKEN!

vanaf:

3 POTJESBELLENBLAASmet spelletje60 ml per potje

GILLETTE VENUSSCHEERMESSENwegwerp6 stuks

OPTISCHE MINI-MUISeenvoudig mee te nemenmet scroll-functieUSB-aansluitingdiverse kleuren

HERENSNEAKERSOKKENdiverse kleuren en dessinsmaten 39-46

ZOMERKLEDING

PICKNICKZOMERPLAIDcoral fleece 150x200 cm ofXL picknickplaid 180x240 cm

KINDERT-SHIRTSdiverse kleuren en printsmaten 92-152

TRENDYRINGBANDENPP met glossy finishdesign of uniA4-formaat2-RINGS

KOELTASMET SCHOUDERBANDextra stevig nyloninhoud 8 liter

VANISHVLEKVERWIJDERAAR

2.49

0.492.39 9.49

1.39

17.95

0.95

1.99

4.49

1.99

5.95

2.19DAMESROKdiverse trendy printsmaten S-XL

2.09

KOELTASinhoud30 liter

3.98

BELLENBLAASNAVULLING1 liter

0.79

KOUDEWAXSTRIPSvoor normale of gevoelige huid12 x 2 stuks

1.29

VLOEIBAARgekleurd en wit1 liter

2.19POEDEROxi Action Sensitive940 gram

3.99POEDEROxi Action Crystal White1.2 kilo

4.49

DAMESESPADRILLESmet sleehakmaten 36-41

3.99

4-RINGS1.19

23-RINGS1.49

POP-UP TENT OFHIKING BAGPOP-UP TENT 2-persoons 250x150x110 cmin 2 seconden opgezetlichtgewicht: nog geen 2 kgvolledig gesealde naden

PRO-MAXKABELHASPELmet 4 contacten, randaarde en thermische beveiliging3x1.5 mm2

max. 3000 Watt10 meter snoer

HIKING BAG inhoud 60 liter 70x40x25 cmlichtgewicht 1345 gramapart afsluitbaar schoenenvakafsluitbare vakjes op de heupbeltrugplaat met schuimvulling voorbevordering draagcomfort

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!TEXTIELACTIE!

Page 44: Dz 20140709

sport

DOOR RUTGER RIJKEN

De organisatie beloofde dat het een mooi rallyweekend zou gaan worden. Op een paar fikse buien na heeft men woord ge-houden. John Elst, voorzitter van de stich-ting Autosport Zuid-West Brabant, blikt terug op een geslaagde editie. “De sfeer was beide dagen hartstikke goed. We zijn tevreden over de opkomst en het ordelijke verloop van de verschillende onderdelen. We hebben de nodige ervaring met het organiseren van een evenement van deze grootte, maar het blijft altijd spannend.”

Zware nacht“Tijdens de Nacht van Achtmaal waren de weergoden ons goed gezind. Geluk-kig maar, want het is een zware nacht voor de rijders. De lengte, het rijden in het donker. Heel uitdagend allemaal, echt afzien. Maar voor zowel de rijders als het publiek is het bijzonder hoor, zo midden in de nacht.” Voor de GTC Rally werd in totaal zo’n 95 kilometer wegdek afgezet. Iets wat alleen mogelijk is dankzij medewerking van de diverse gemeentes en niet te ver-

geten de ruim 1300 vrijwilligers. Deze zijn onmisbaar, volgens Elst. “Zonder hulp van gemeenten en onze vrijwilligers kunnen we het wel vergeten.”

Pk-geweldToen de snelweg die Etten-Leur doorklief-de werd omgelegd en plaats maakte voor twee lange rijbanen met rotondes, kreeg Elst het idee om er een sprintrally te or-ganiseren.

“Dat stuk, met in het verlengde het in-dustrieterrein, leent zich perfect voor een korte, explosieve demo-rally. We zijn blij dat we de City Racing op deze manier al een aantal jaar achtereen dicht bij de men-sen kunnen brengen.” Op zaterdagmiddag waren autoliefhebbers massaal toege-stroomd om naar het pk-geweld te komen kijken. Want spectaculair, dat is zo’n rally van dichtbij zonder twijfel.

Groot HartDe gratis toegankelijke City Racing had dit jaar een speciaal tintje door de sa-menwerking met stichting Groot Hart van tv-presentator en coureur Rob Kamphues. Deze stichting maakt een racebelevenis mogelijk voor kinderen met een hartafwij-king of een andere ernstige ziekte. Kinde-ren konden meerijden met verschillende rijders waaronder Tom Coronel en Jan Lammers. “De koppies van die kinderen als ze weer uitstappen zijn onbetaalbaar”, zegt Elst, “daar doen we het natuurlijk al-lemaal voor.”

Perfecte fotoLangs het parcours stonden zoals ieder jaar vooral veel mannelijke autosportlief-hebbers. Veel van hen hadden bovendien een fotocamera in de aanslag, op jacht naar de perfecte foto. Er was gelukkig ge-noeg moois om vast te leggen, vooral bij de rotondes waar de coureurs voor veel spektakel zorgden. Elst concludeert: “Zo-wel langs de route als in het VIP-gedeelte was het volop genieten geblazen, ook voor ons als organisatie.”

pAGINA 42

Het blijft altijd spannend

West-Brabant even middelpunt Nederlandse rallysport

Tweedaags autosport fest i jn in en om Et ten-Leur t rekt veel beki jks

Genieten van indrukwekkende stuurmanskunsten tijdens de GTC Rally. FOTO RUTGER RIJKEN

ACHTMAAL – Brandend rubber, piepende banden en ronkende motoren waren op 4 en 5 juli niet ver te zoeken in West-Brabant. Voor even was Etten-Leur namelijk het stralende middelpunt van de vaderlandse autosport tijdens de GTC Rally. De grootste autorally van Brabant pakte dit jaar flink uit met ruim 100 deelnemers verdeeld over een moderne rally, een sprintrally, een historische rally en het nachtelijke spektakel ‘de Nacht van Achtmaal’.

06-07 NK B-Junioren. Sanne Schelle-kens: hss 10.42.05-07 Chaamloop. 1000m: Anouk Boom-aerts 4.03. 5 km: Joris Mertens 20.02, Nick Buijnsters 22.30, Sophie v Dongen 23.37, José Nuyts 24.23, Liesbeth Buijn-sters 25.44. 10 km: John Sijmens 46.05, Cees v Opstal-W 49.44, Cilia Mathijssen 54.48, Anton Kuijpers 55.31, Annie v Oijen 55.59.05-07 Kermismeerkamp Best. Niels Hanegraaf: 10-kamp: hoog 1.95, 110mh 15.95, 100m 11.99, 400m 54.93, ver 5.89, 1500m 5.11.19, discus 28.74, kogel 8.76, polsstok 3.40, speer 33.72, totaal 5471 pnt. Sabine Monden: 7-kamp: hoog 1.55, 100mh 16.98, 200m 28.65, 800m 2.40.93, kogel 9.82, speer 29.55, ver 4.77, totaal 3904 pnt.02-07 Avondwedstrijd DJA. Stephan Sweep: 100m 11.84, 200m 23.96; Niels Hanegraaf: 100m 11.84, polsstok 3.47; Ronald Cockx: 100m 12.69, 200m 25.92, 800m 2.07.89; Joey Oomen: 800m 2.18.89; Sabine Monden: 100, 13.76, kogel 10.02; Rebecca Sweep: 100m 14.94, kogel 5.36, 200m 30.74; Karin vd Broek: 100m 14.98, 200m 31.22; Ellen Verdaasdonk: 100m 15.21, 200m 31.78; 800m: Jorien Vriends 2.42.33, Anke Lauwen 2.45.25, Sophie v

Dongen 2.50.43, Piet v Hooijdonk 2.41.97; 10km: Niels Damen 35.29.79, David Bömer 37.58.19; kogel: Maria Verdaasdonk 9.43, Evie Roelands 8.39; hoog: Evie Roelands 1.25; Sara Franken: 100m 13.90, 200m 28.87, kogel 8.50, hss 9.55; Rik v Laerho-ven: 100m 12.81, 200m 26.15; Rik Herij-gens: 100m 13.75, 800m 2.32.93; Olivier v Namen: 100m 13.11, kogel 8.34; 800m: Yo-ran Nuyts 2.26.51, Joris Mertens 2.29.94; Femke Frijters: 100m 13.38, hoog 1.45, 200m 27.90; Sanne Schellekens: 100m 13.91, hss 10.69; Suzanne Snellen: 100m 14.56, 200m 30.81; Manon Schellekens: kogel 9.24, hss 9.88; Esmay v Overveld: kogel 5.34.

29-06 3e Seniorencompetitie Etten-Leur. Sanne Schellekens: 100m 14.06, ver 4.80; Karin vd Broek: 100m 14.95; Sabine Monden: 100mh 17.16, hoog 1.60; Jorien Vriends: 1500m 5.43.51; Sara Fran-ken: 200m 28.77, 400m 1.07.64; Rebecca Sweep: 200m 31.22; Manon Schellekens: kogel 8.11, speer 27.75; zweedse estafet-te: DJA vrouwen 2.38.11; Stephan Sweep: 100m 11.96, 200m 24.58, ver 5.59; Bas Hereijgers: 100m 13.14, 200m 27.14 kogel 6.99; Ronald Cockx: 400m 58.64, 800m

2.06.32; Niels Hanegraaf: 400m 55.00, 110mh 15.79, hoog 1.95; Thijs de Koning: speer 29.72.25-06 Avondwedstrijd Zevenbergen. 100m: Ellen Verdaasdonk 15.30, Rebecca Sweep 15.14, Sara Franken 14.29, Sabine Monden 13.94, Suzanne Snellen 14.95, Niels Hanegraaf 12.01, Stephan Sweep 11.84, Rik v Laerhoven 12.73, Bas v Has-sel 14.92; kogel: Sara Franken 7.92, Sabine Monden 9.63; discus: Niels Hanegraaf 29.06; 300mh: Suzanne Snellen 56.33. Estafette: Ellen, Sabine, Rebecca, Sara 48.55; Jorien, Anke, Evelyn, Karin 53.22; Ronald, Stephan, Niels, Rik 54.76.22-06 Running Center 10km Roosen-daal. David Bömer 39.11, Heidi Hereijgers 45.48, Cyriel Martens 51.57.22-06 Nationale A-Games Soest. A-pup: Tim Klein: hoog 1.45, ver 4.36; kogel 6.79.15-06 Ladiesrun Breda. 5km: Karin vd Broek 23.57.09-06 T-Meeting Tilburg. 600m C-pup: Rens Schalk 2.05.17; 1000m B-pup: Anouk Boomaerts 3.58.42.04-06 Pagnevaartloop Oudenbosch. 10km: Martijn Nooren 39.10, Hans Hoog-veld 41.27, Annie v Oijen 53.52, Liesbeth Buijnsters.

DJA Uitslagen

ZUNDERT - Het startschot werd gege-ven bij W.T.C. De Trappistentrappers aan de 1e deelnemer van de jaarlijkse tijdrit op zondagmorgen om 09.00 uur.

Dit clubevenement dat al sinds 1983 op de kalender staat, wordt steeds op de 1e zondag in juli gehouden. Het is een eve-nement waarbij ieder lid van de club zijn of haar fietskrachten kan meten met een ander lid. Dit kan individueel, maar ook in koppelverband. Voor velen is het plezier die ze met elkaar hebben het allerbelang-rijkste, maar er zijn ook leden die gewoon de beste van allen willen zijn. Met in to-taal ongeveer 100 leden onderverdeeld in de verschillende categorieën werd er dit jaar deelgenomen. Weersomstandig-heden waren prima, al was er wel veel wind. De spits werd zoals gewoonlijk afgebeten door de jeugdleden, gevolgd door de dames en de senioren. Daarna was het de beurt aan de diverse koppels. Het jaren oude parcoursrecord werd dit jaar eindelijk verbroken door de winnaar overal, John Antens. Hij wist 3 seconden van het oude record af te krijgen. Na afloop van de wedstrijd feliciteerde de voorzitter

alle winnaars en deelnemers met de door hun geleverde prestaties. Hij was trots dat de tijdrit mede dankzij de perfecte orga-nisatie, waarvoor dank aan iedereen die daarbij heeft geholpen, zonder problemen was verlopen. Na al het officiële gebeuren was het ‘s middags tijd voor de jaarlijkse barbecue, die werd verstoord door een stortbui regen, maar binnen was het ook goed toeven en duurde het nog menig uurtjes voor iedereen huiswaarts was. Vol-ledig verslag van dit jaarlijks evenement is terug te vinden in de aanstaande Trappiest en op de website, waar ook alle uitslagen zijn terug te vinden. Op vrijdag 18 juli ver-trekt de groep die naar Santiago rijden om 08.30 uur vanaf Jack Hoydonck. De leden zijn te volgen op: www.santiagoocho-cerveza.waarbenjij.nu. Als er leden zijn die hen een stuk willen begeleiden de 1e etappe, dat kan maar geef dit van te voren even door. Het programma voor zondag 13 juli: A-groep 100km. Louis Verdaesdonck, B-groep 90km. Johan van Trijp, C-groep 90km. Toon van Oorschot en volgbuschauf-feur John Peeters, D-groep 130km. Johan Nouws, let op deze groep vertrekt om 07.30 uur (jeugdgroep).

WTC De Trappistentrappers32e Ti jdr i t weer een groot succes.

WERNHOUT - Het was inmiddels weer twee jaar geleden dat Rally-Team Wernhout deel had genomen aan hun thuisrally.

Helaas hebben zij om financiële redenen 2 jaar lang geen rally’s kunnen rijden en wa-ren zij nu reglementair gebonden aan een Shortrally licentie, voor hen dus dit jaar de Jumbo shortrally. Allereerst is ervoor ge-zorgd dat de BMW er na 2 jaar verstoffen weer tip top uit zag. Daarna werd er uit-gekeken naar een geschikte rally om wat testkilometers te kunnen maken. Dit werd de nieuwe rally van Putten in mei. Ondanks wat kleine problemen in die rally ging de equipe Udo Korsmit en Niels Bakker vol vertrouwen van start in hun thuisrally. Ook op technisch vlak stond de BMW er super bij. Van banden en remmen tot uitlijning en een nieuwe APK en een nieuw logo en een mooie bestickering van de BMW.Het weer maakte afgelopen zaterdag de bandenkeuze in eerste instantie wel wat lastig. Een gok werd genomen en er werd op droogweerbanden gestart. Helaas bleek dit niet de beste keuze. “Hij breekt achter erg onvoorspelbaar uit, niet mee te

rijden” aldus Udo Korsmit. Helaas kampte het team al halverwege de eerste proef met de terugkomende motorproblemen die ze in Putten kregen. “We dachten de problemen opgelost te hebben. Er is veel vervangen en veel getest. Het is echt ba-len dat het nog niet opgelost blijkt te zijn” aldus Niels Bakker. Tijdens de service hebben Michiel, Sjoerd en Barry hun uiterste best gedaan de pro-blemen op te lossen door wederom wat dingen te vervangen in de ontsteking van de motor en werden de achterbanden ge-wisseld. Een veel betere 2e boucle was het gevolg. Motor liep ietsje beter, wegligging was een stuk verbeterd en het vertrouwen kwam terug. De jongens hebben flink gas gegeven en er is een mooie 15e algemene plaats van de 24 gestarte deelnemers in het sterke startveld veroverd. Het team gaat nu ver-der zoeken naar de oorzaak van de motor-problemen. Er zal gekeken worden of later dit jaar nog een deelname aan een rally mogelijk is. Graag willen wij de sponsoren, familie en vrienden ontzettend bedanken. Volg ons op www.facebook.com/rally-teamwernhout

Eindelijk weer thuisrally voor RallyTeam Wernhout

FOTO EDFO Edwin Nieuwenhuis

ZUNDERT - Lag het aan de late afloop van Nederland tegen Costa Rica of zijn er al leden met vakantie, feit was wel dat er zondagmorgen maar 7 le-den van de A-groep aanwezig waren voor de rit over de Oesterdam.

Via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert, Huij-bergen, Ossendrecht ging het met de wind gunstig de Oesterdam over naar de koffie-stop in Tholen. Hierna via Halsteren, Nis-pen, Horendonk en Achtmaal weer terug

naar Zundert. Op de terugweg sloot nog een lid aan wel-ke wat later van huis uit was vertrokken. Voor zondag staat de rit naar Zoersel op het programma. Vertrek om 08.00 uur en als chauffeur van de volgwagen zal R. Wi-rix fungeren.

De B-groep start weer om 08.30 uur.Alvast een mededeling voor de jaarlijkse Zeelandrit, deze wordt dit jaar op 13 au-gustus gereden. Nadere informatie volgt.

RTC Zundert

Page 45: Dz 20140709

Terneuzen

Vlissingen

MiddelburgGoes

Zierikzee

SpijkenisseBarendrecht

Dordrecht

Steenbergen

RoosendaalBredaHalsteren

Bergen op ZoomTholen

Poortvli�

SALEXXL!

Openingstijden: Dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.30 uur

Vrijdag (koopavond) van 10.00 tot 21.00 uur Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Zondag en maandag gesloten

Paasdijkweg 33

Poortvliet

infolijn

0166 619100

BEZOEK OOK ONZE WEBSITE MET DE MEEST ACTUELE AANBIEDINGEN

WWW.WOONBOULEVARDPOORTVLIET.NL

XXLSALE

SALEXXL

vanaf499.-

NU599.-

! 60%TOT

OP VEEL

*

SHOWROOMMODELLEN

KORTING

599.-599.-599.-599.- SHOWROOMM

2299.-1499.-

1) Lederen relaxfauteuil Alain in diverse kleuren in leder. 399.- 2) Tienerkamer Geert 4-delige aanbiedingsset Ledikant 90x200, nachtkastje, buro en linnenkast 2-drs nu voor 699.- Optie boe-kenkast 189.- 3) Moderne hoekbank Marzio uitgevoerd in soepel leder en chroom onderstel. Met verstelbare hoofdsteunen. Van 2499.- voor 1999.- 4) Dressoir Westport 220x47x90.5cm van 979.- voor 699.- 5) 2.5 - 2 zits Timber zoals afgebeeld van 1099.- voor 799.- 6) Model SW9300 3 (205cm) + 2 (155cm) zitsbank in leder (actie leder) van 1999.- voor 1499.- Ook leverbaar als fauteuil. 7) Wellness 300 Comfolastic Matras. Zesslags geneste pocketveringmatras, 7-zone, Comfolastic afdekking. In soepel en stevig en in diverse breedte- en lengtematen. Op 70x200cm nu 499.- 8) Imperial kast 250x223 + spiegel nu voor 599.- Diverse andere kleuren en maten leverbaar. 9) Boxspringset Kansas is een compleet elektrisch verstelbare boxspring. Stof: antraciet In diverse afmetingen, uit voorraad leverbaar. Als getoond 140x200 van 2299.- voor 1499.-

2e matrasGRATIS

1999.-1499.- 6.

979.-699.-4.

7.

8.

9.

NU699.-

2.

NU399.-

499.-349.-

5.

In meerdereopstellingen leverbaar.

Comple� elektrisch verstelbaar!

XXLSALE

1.

SALE2499.-

1999.-3.

Gratis vo� enbank!

Page 46: Dz 20140709

sport

DOOR MIEKE VAN MEER

Aan tafel in de Achtmaalse voetbalkantine schuiven de leden van de damescommis-sie aan. Deze commissie is aan het eind van seizoen 2012/2013 opgericht om het hoofdbestuur werk uit handen te nemen, maar vooral om het damesvoetbal op de kaart te houden. VV Achtmaal is geen grote club en het is soms moeilijk de teams goed bezet te krijgen. Met dat euvel kampten de dames dit seizoen en dat gold eveneens voor de meiden A. Tijdens de winterstop heeft de damescommissie be-sloten de twee elftallen samen te voegen tot twee dameselftallen voor de voorjaars-competitie.

Inzet‘Daar hoefde ik niet aan te wennen’, ver-telt Marlou Godrie die al vanaf de E-jeugd voetbalt en vanuit de A-jeugd overkwam.

‘Ik viel al wel eens in bij de dames en we trainden soms ook samen.’ ‘Misschien was het voor de oudere dames meer wen-nen’, vult Richard van Hooydonk haar aan. ‘De leeftijd loopt uiteen van 15 tot 40 jaar. Dan heb je toch te maken met fysieke en conditionele verschillen. Maar uiteindelijk maakt dat het team sterker.’

‘Daarnaast was de sfeer bijzonder goed’, zegt Femke van den Bergh. ‘Ons motto 1 team, 1 taak hebben we met de twee teams helemaal waar gemaakt. Door blessures was de bezetting nog steeds krap en dan vielen we bij elkaar in. De aanvangstijden van onze wedstrij-den zijn er zelfs op afgestemd. Sommigen speelden dus twee wedstrijden achter el-kaar.’ ‘We hadden alles voor elkaar over en toonden inzet. Daardoor hebben we het zover geschopt’, aldus Vanessa van Hooydonk. Het bestuur bedankte de dames daarvoor met een witte roos. ‘Ze vonden dat de mannen een voorbeeld aan ons konden nemen’, vertelt Femke van Bekhoven.

ToekomstgerichtHet succes bij VV Achtmaal kwam dit sei-zoen dus vooral vanuit de vrouwen. Naast dames 1 en 2 werd ook het meiden D-elftal kampioen. De toekomst voor het vrouwen-voetbal is gegarandeerd? ‘Het blijft zoe-

ken’, vindt Job van Tooren. ‘We hebben meer dames- en meidenleden nodig om stabiele elftallen te kunnen maken. Verder hebben we met een D- en een C-meide-nelftal nog geen directe aansluiting met de damesteams. Dat blijft een uitdaging. Ri-

chard, assistent-trainer van de Achtmaalse selectie, gaat vanaf het nieuwe seizoen ook de dames trainen. Hij voorspelt dat beide teams een goede middenmoter zijn in hun klasse. De dames knikken: ‘Er zit misschien wel meer in.’ That’s the spirit!

pAGINA 44

‘Eén team, één taak’

Achtmaalse voetbaldames vol ambitie‘Dr ie kampioenen in één seizoen’

Kampioenen! Dames 1 en 2 VV Achtmaal. FOTO MIEKE VAN MEER

ACHTMAAL - Meidenvoetbal is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Dat merken ze bij VV Achtmaal ook. Voor het eerst is een mei-denelftal doorgegroeid naar de dames. ‘Dat ging wat onder druk’, leggen de leden van de damescommissie uit. ‘Maar het is goed uitgepakt.’ Zowel dames 1 als dames 2 van de groenwitte club pakte het kampioenschap.

ZUNDERT - Zaterdag 28 juni was het jaarlijkse Charles Mee d’n Bolle Kaant toernooi bij de Zundertse Hoc-key Club. Dit jaar was het programma in een nieuw jasje gestoken.

De Funkey kids begonnen om 10 uur met hun programma. Na een aantal hockey oefeningen en spelletjes, mochten ze meedoen met de gezamenlijke warming-up. Daarna gingen ze lekker pannenkoeken versieren en opeten en ten slotte was er een leuke voorstelling van Pebble TV. Ter-

wijl de kleinsten aan het eten waren en bij de voorstelling zaten, kon het toernooi voor de basisschool kinderen beginnen. Dit jaar was er een record aantal aanmeldingen van 22 teams. Tussen de wedstrijden door had iedereen genoeg tijd om iets lekkers te eten, te drin-ken, een spelletje te spelen of elkaar aan te moedigen. Aan het einde van de middag was er een spannende finale die zelfs na een verlenging niet beslist kon worden. Uiteindelijk gaf de eindstand in strafballen een winnaar aan!Nadat de jongere jeugd

was vertrokken, met uitzondering van een aantal kampeerders, was het de beurt aan de oudere jeugd. Voor dit toernooi hadden zich 14 teams aangemeld. Zij speelden vol overgave hun wedstrijden, verdeeld over 3 poules. Terwijl tussendoor lekker gegeten werd van de bbq.Tenslotte nog een berichtje aan iedereen, met name de sponsors en leden die hebben geholpen om de dag zo goed te laten verlopen: Har-telijk bedankt! Zonder jullie enthousiasme en hulp hadden we deze dag niet kunnen organiseren!

Charles Mee d’n Bolle Kaant toernooi bij ZHC

Warming-up Charlestoernooi.

VV Achtmaal kan nieuwe speel-sters gebruiken voor het a.s. sei-zoen. Meiden tussen de 8 en 14 jaar en dames vanaf 15 jaar zijn van har-te welkom. Aanmelden of info via [email protected]

Nieuwe speelsters

ZUNDERT - De laatste springselectie van kring Breda werd op zondag 6 juli verreden in Kaatsheuvel.

De ruiters en pony’s hebben hun beste beentjes voor gezet en dit resulteerde in maar liefst 6 prijswinnaars, 3 kringkampi-oenen en 1 reserve-kampioen. Bo Dictus met Manjara B-L 1e prijs kringkampioen,

Sheady Sentges met You can do it C-L 1e prijs kringkampioen, Amber Elst met Iron FX D-ZZ 1e prijs kringkampioen, Amber Elst met Casanova D-ZZ reserve-kampi-oen, Kim Lauwen met Forsycja E-B 2e prijs, Ilse Lauwen met Nadal E-Z 2e prijs, Christy Dictus met Kelvin D-ZZ 2e prijs. Zet hem op bij de Brabantse kampioen-schappen.

PC Van Goghruiters

RIJSBERGEN - Bij Kyokushinkai kara-te dojo Okinawa Kyokushin te Zundert werden woensdag 2 juli examens af-genomen.

De volgende Kyokushinkai karateka’s uit de seniorgroep zijn geslaagd voor hun nieuwe kyugraad. Jasper 9e kyu oranje band, Nassim 9e kyu oranje band, Wendy 9e kyu oranje band, Hilal 8e kyu blauwe band, Stijn 6e kyu gele band en Nienke 5e kyu.Er werd een stevige conditie examenproef afgenomen en vervolgens kwamen de technische onderdelen; basistechnieken en kata (schijngevechtvorm) aan bod, hier

werd ruim voldoende gescoord. Het kumite (vrij vechten/sparren) werd als laatste ge-test en lieten de karateka’s zien wat zij geleerd hadden.Al eerder werden op zaterdag 28 juni de examens afgenomen voor de juniorgroep waarbij alle 14 junior kandidaten slaagde met een prima score op zowel conditie, techniek en sparren. Wil je ook de unieke Kyokushin sfeer en training methoden ervaren, kom dan eens kijken of volg vrijblijvend een gratis proef-les. In de sportzaal van café Neefs Molen-straat 129.Meer informatie: www.jansenkarate.com

Okinawa Kyokushin karateka’s geslaagd

Okinawa’s geslaagd. OSU!

Page 47: Dz 20140709

GRATIS boeken en tijdschriften lenenMaak nu drie maanden kennis met de bibliotheek Zundert-Rucphen!Tegen inlevering van deze waardebon ontvangt u een proefabonnement.De bon kan in de maanden juli en augustus 2014ingeleverd worden bij één van de vestigingenvan Bibliotheek Zundert-Rucphen (zie www.bibliotheekzundertrucphen.nl) w

aard

ebon

� �

��

Kunstgebittentomson

reparaties & nieuwemet garantie076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)Vagevuurstraat 5 Zundert

auto-bus verhuurklein en groot

www.QualityCarrent.nl 076-5022267 - etten-Leur

aLLes km vrij !

Voor de goedkoopste terrasoVerkapping

Kijk op www.samanbouw.nl

Rudi Saman

076-5015176 / 06-51145525

[email protected]

Solliciteer direct online via: www.werkenbijmcdonalds.nl

Wij zoeken:

• Enthousiaste en gemotiveerde collega’s van 16 jaar en ouder

• Collega’s die bereid zijn om in het weekend en in de avonduren

te werken• Collega’s die maximaal 12 uur per week willen werken

Wij bieden:

• Een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden

• Een gezellige werksfeer waarbij je samen met leeftijdsgenoten in een hechtteam werkt

Op zoek naar een bijbaan? Solliciteer nu!

Voor onze restaurants in Etten-Leur, Hazeldonk, Roosendaal en Oud Gastel zijn wij op zoek naar:

Nieuwe medewerkers om ons team te versterken!

23978.McD_adv_Werving_medewerkers_112x168_v2b.indd 1 08-04-14 11:25

OOK OPEN ZONDAG 13 JULI 11.00-17.00

VERVAT.NL Hal 2&3 Stadionweg 33

3077 AP Rotterdam 010-482 27 81

OPEN MA. T/M ZAT. 9.30-17.00KOOPZONDAG 13 JULI 11.00-17.00

VERVAT KAMPEER MEGASTOREvoortentluifel

Flores kan gebruikt worden

aan de voor-, achterzijde en zijkant van de caravan.

Bijvoorbeeld:200x240 van 98,-

voor 49,-Nu 344,-

Eurotrailcamping kastje

Pierry incl. topblad en

draagtasvan 80,- voor

40,-

Safarica familietent Madagascar 5

persoons tunneltent €499,-

hoogte 210

Bij aankoop van de Madagascar Safarica SI slaapmatten voor de halve prijs (maximaal 4 per tent)

VEEL VOOR DE HELFT

ZorgencoBremstraat 178 4711 RP St.Willebrord

ZorgencoHet bureau voor huishoudelijke hulp

en/of verpleegkundige zorg bij u thuis.

Ieder mens heeft het liefst een lang en zorgeloos leven. Toch kan er een moment komen waarop u zelf of iemand in uw familie een steuntje in de rug nodig heeft.

Bij Zorgenco staat de cliënt centraal en vinden we het belangrijk dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Onze medewerkers zijn deskundig en hebben oog voor persoonlijke aandacht.

De verleende hulp/zorg kan lopen via een Persoons Gebonden Budget (PGB) of voor particulieren.

Onze helpenden, verpleegkundigen en tuin en klusjes-mannen zijn ook in te huren door instellingen.

Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord,

tel 06 - 55511145 / 0165 - 383043

Koen Martens

BETONBORINGEN• betonslijpen/frezen • zagen• verankeringen • sleuven zagen • kleine sloopwerken • boren

www.martensbetonboringen.nl

Strijbeekseweg 39b Telefoon: 06-382201714856 AA Strijbeek [email protected]

• boren• zagen• sleuven zagen

• verankeringen• sloopwerken

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Page 48: Dz 20140709

PAGINA 46

PAROCHIE HEILIGE DRIE-EENHEID

PAROCHIEKERN H. CORNELIUS ACHTMAALwww.parochie-achtmaal.nl. Diaken Jan v. Steenoven 06-13593082. Spreekuur dinsdag 9.30-10.30u 076-5985218. Tijdens het spreekuur kunt u opgave doen van mis-intenties en om andere afspraken te ma-ken zoals doop, huwelijk en jubilea.Vrijdag 11 juli 13.00uWoord- en communieviering bij gelegen-heid van het Huwelijk van Aniek Godrie en Remco Sprenkels. Voorganger Pastor Jan v. Steenoven.Zaterdag 12 juli 17.00u15e zondag door het jaar. H. Eucharis-tieviering met voorganger Pastoor Frans Verheije. Misintentie: jgt. overl. ouders Jochems-v. Nispen; jgt. Jef Matthijssen; jgt. Cornelia Adriaensen-Kools; jgt. Louis Peeters-Adriaensen; jgt. en verj. Pedro Hanegraaf; verj. Kees Konings; verj. Mina v. Hees-Hereijgers; jgt. José Mertens-Hereijgers.Dinsdag 15 juli 9.00uH. Eucharistieviering. Voorganger pastor Jan v. Oers.Kerk schoonmaken: maandag 14 juli groep 8.

PAROCHIEKERN H.WILLIBRORDUS KLEIN ZUNDERTDiaken Jan v. Steenoven tel. 06-13593082. Spreekuur op woensdag van 9.30-11.30u. Het parochiecentrum is enkel op woens-dag tijdens het spreekuur te bereiken. tel. 5972214. www.parochie-klein-zundert.nlTijdens het spreekuur kunt u terecht voor het maken van afspraken en het opgeven van misintenties. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van het parochiecentrum,

huisnummer 5, worden gedeponeerd. Graag in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de namen en naam en telefoonnummer van de contact-persoon. Intenties opgegeven voor woens-dagmiddag worden de daaropvolgende week vermeld in de Zundertse Bode.Zondag 13 juli 10.00uEucharistieviering m.m.v. Vivace. Voorgan-ger Pastoor F. Verheije. Jgt. Harrie Hop-penbrouwers e.v. Cobi Hoppenbrouwers-Aerts; jgt. Jan Jochems; Tonnie Huijbregts e.v. Jac Kustermans v.w. lidmaatschap Broederschap van Hakendover; Riet An-sems w.v. Bertus Huijben.Woensdag 16 juli 18.30u: Bidden van het rozenhoedje met aansluitend om 19.00u een Eucharistieviering. Voorganger Pastor J. v. Oers.

PAROCHIEKERN O.L.V VAN ALTIJD-DURENDE BIJSTAND WERNHOUTDiaken Jan v. Steenoven 06-13593082, [email protected]. Con-tactpersoon K. Roelands tel. 5985979. www.parochie-wernhout.nl. Spreekuur donderdag van 18.30-19.00u tel. 5972294. Hier kunt U terecht voor het opgeven van misintenties of het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van de sacristie worden gedeponeerd in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de naam of namen, als-mede het adres of telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven tot donderdagavond worden de daaropvol-gende week in de Zundertse Bode vermeld.Zaterdag 12 juli 19.00uVooravond 15e zondag door het jaar. Eu-charistieviering, m.m.v. Sursum Corda, voorganger pastoor Verheye. Intenties: Sjan v. Bergen w.v. Frans Jacobs; verj. Jo-hanna Baelemans-Vriends; jgt. Fransiscus

Backx w.v. Anna Daems.Zondag 13 juli: Doopvieringen van Biba Domen, Sophie Bente van Merrienboer en Dex Roovers.Zondag 13 juli 18.00u: Poolse viering, voorganger pater Klim.Donderdag 17 juli 9.00u: Eucharistievie-ring voorganger pastor Jan v. Oers.

PAROCHIE ST. BAVO RIJSBERGENPastores: Pastoor Drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 076-5972292. Parochie St. Bavo, St. Bavostraat 7, 4891 CG Rijsbergen, 076-5961283. www.sintbavorijsbergen.nlSpreekuur: Iedere woensdagochtend 9.30-10.30 uur en donderdagavond 18.30-19.00 uur. U kunt dan altijd terecht voor het op-geven van misintenties en het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus worden gedeponeerd in een gesloten envelop met duidelijke vermel-ding van de namen, alsmede een adres of telefoonnummer.15e zondag door het jaar. Week van zater-dag 12 t/m vrijdag 18 juli.Zaterdag 12 juli 19.00uWoord en Communieviering in de H.Trudokerk te Zundert. Diaken J.van SteenovenZondag 13 juli 10.30uWoord en Communieviering in de St.Bavo kerk te Rijsbergen. Diaken J.van Steen-oven m.m.v gemengd koor Voluntate. Misintentie: Jgt. Aloysius de Koning; Jan Jansen; Lucien Tilborghs verj.; Jgt.Anthony de Krom-Voermans; Annariet van Alphen Vermeeren verj. Jgt. O.o. van Alphen Grau-mans.Woensdag 16 juli 10.00uH.Eucharistieviering in Kapel Margriet van de Laer Rijserf. Pastoor F.Verheije. Misintentie:Kees Daamen.

Mededeling: Vanaf 16 juli t/m 26 augus-tus is er geen spreekuur op woensdagmor-gen en donderdagavond.

PAROCHIE H. TRUDO ZUNDERTPastoor: drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 076-5972292; www.trudozundert.nlOpen Pastorie: dinsdag en woensdag van 9.00-12.00u kunt u bij de pastorie langs ko-men. Ook is de pastorie dan het beste te-lefonisch te bereiken, via 5972292. U kunt misintenties opgeven en afspraken maken bijvoorbeeld rondom doopviering, huwe-lijksviering of jubileumviering. Als u een huisbezoek wenst voor een zieke of voor een pastoraal gesprek kan dit tijdens de spreekuren gemeld worden. Voor vragen met betrekking tot de begraafplaats kunt u het beste de woensdagmorgen contact opnemen.Bereikbaarheid: De melding van een over-lijden kunt u doen via het telefoonnummer van de pastorie. Als uw telefoontje niet meteen persoonlijk beantwoord kan wor-den, is er gelegenheid om in te spreken en wordt, wanneer dit weer mogelijk is, contact met u opgenomen. Soms wordt verwezen naar een ander telefoonnum-mer of naar een telefonisch spreekuur voor spoedeisende aangelegenheden op een ander tijdstip.Zaterdag 12 juli 19.00uWoord- en Communieviering, liturgie van de 15e zondag door het jaar, diaken J. v. Steenoven, gemengd koor: Angelina Zagers-v.d. Brand; jgt. o.o. Verheijen-Elst; jgt. o.o. Jochems-de Bruijn; o.o. Dictus-Elferink; o.fam. Janssen-v.d. List.Zondag 13 juli 10.30uWoord- en Communieviering in de Sint Bavokerk te Rijsbergen, diaken J. v. Steen-oven.

Donderdag 17 juli 14.00uEucharistieviering in de kapel van Margriet van de Laer in de Willaert, pastoor F. Ver-heije.Kerk schoonmaken: Groep 6 op woens-dagmorgen.Opgeven misintenties voor de maand augustus: Wilt u zo goed zijn deze zoveel mogelijk nu op te geven, omdat in de va-kantietijd de spreekuren vervallen van 1 tot en met 21 augustus en onze medewerkers de kerkberichten voor die periode tevoren al willen maken.

PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERTVAN GOGHKERKJEPredikant: Dhr. Ds. P. Michiels, Terweij-dehoef 5, 4891 NJ Rijsbergen. Tel. 076-8500949 Spreekuur: Werkdagen dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch tus-sen 9.00 en 9.30 uur.

Eredienst: Zondag 13 juli is Dhr. Ds. P. Mi-chiels onze voorganger. Dhr. Guis is de or-ganist. Dhr. Niemantsverdriet is gastheer. De collecte is bestemd voor de Synagoge in Breda. Voor de kinderen is er de kinder-nevendienst. Agenda: Woensdagmiddag 9 juli is er om 14.30 uur Inloopmiddag in de consistorie van de kerk, belangstellenden zijn van harte welkom. De Cantorij heeft geen koor. Nadere gegevens hierover vindt u in het kerkblad.www.pk-zundert.nl

POOLSE RK PAROCHIE H. MAXIMILIAAN KOLBEElke 2e zondag van de maand 18.00u O.L.V. van Altijddurende Bijstand kerk, Wernhoutseweg 149, Wernhout. Pastoor S. Klim 076-5321438 / 06-14243225.

KERKELIJK NIEUWS

Oranjekoorts

ZUNDERT - Niemand had het vooraf durven denken, maar Nederland staat woensdag in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal tegenover Argentinië. En Nederland is er klaar voor. De Oranjekoorts blijft stijgen, ook bij onze lezers. LEZERSFOTO HANS MATHIJSSEN.

RIJSBERGEN - Afgelopen weekend werd de laatste selectiewedstrijd springen gehouden in Kaatsheuvel. Er kwamen voor DES diverse ruiters in de ring.

In de klasse D-B reden Sanne van Rooten en Tom Huijbregts. Tom eindigde op de 8e plaats en Sanne werd 12e. Voor Sanne was dit haar eerste officiële wedstrijd in de klasse D-B en dat is zeker een succes te noemen. In de klasse D/E-L reden maar liefst vier DES ruiters mee. De helft hier-van mocht in de prijsuitreiking meerijden. Jesse Sprenkels ging er met de 1ste plaats vandoor, direct gevolgd door Raymond Koeken op de 2e plaats. Asha Laseroms eindigde als 7e en Tom Huijbregts werd 9e. Vervolgens kwam de klasse C-M waar Liv Huijbregts de snelste foutloze was. Zij was dan ook de winnares in het C-M. In de D/E-M kwamen Thieu Huijbregts, Asha Laseroms en Jesse Sprenkels in de ring. Thieu eindigde 9e, Asha werd 7e en Jesse behaalde de 3e plaats. Naast

deze mooie resultaten heeft DES er twee kampioenen bij. Tom Huijbregts werd re-serve Kampioen Kring Breda in de klasse D/E-L en Thieu Huijbregts werd Kampioen Kring Breda in de klasse D/E-M. Hartelijk gefeliciteerd mannen. Inmiddels is ook de afvaardiging voor de Brabantse Kam-pioenschappen bekend. Voor dressuur worden de volgende DES ruiters afgevaar-digd: Fay van Hooijdonk ((B-B), Bram van Eekelen (C-B), Emma Steenhof (C-L1) en Tessa Oostvogels (D-L1). Daarnaast staan Raymond Koeken (E-L2), Lisanne Leemans (D-M1) en Nicole Jansen (D-M2) reserve. Voor het springen worden afgevaardigd: Tom Huijbregts (D-B en D/E-L), Raymond Koeken (D/E-L), Liv Huijbregts (C-M), Thieu Huijbregts (D/E-M), Asha Laseroms (A/E-M) en Jesse Sprenkels (D/E-M). Voor de laatste categorie staat Nicole Jansen reserve. Met de zomervakantie voor de deur zullen er even minder wedstrijden worden gehouden, maar dat biedt mooi de gelegenheid om op ponykamp te gaan. Al-lemaal veel plezier.

Ponyclub DES ruiters in actie

DOOR CHARLES LUIJTEN

We gaan een heel eind in de jaren terug toen exploitant ’Kees Leander’ met zijn luchtschommels jaarlijks met de Rijsberg-se kermis op de zelfde plek tegenover het café van Jan Theuns stond. Daar is nu het Kennedyplein. Jaan Jacobs volgde met zijn ogen de ‘botjes’ als daar jonge meiden in zaten die probeerden om zo hoog mo-gelijk te geraken, het liefst het zeil raken. Door de stevige luchtverplaatsing hierbij, ontblootten de rokken van de meiden hun dijen waarop jonge mannen maar niet op uitgekeken raakten. Voor hen kon de ker-mis al niet meer kapot. De 24-jarige Jaan Jacobs sloeg die bewuste zondag zijn slag. Hij wist meteen wie hij moest kiezen om er

de schommel mee in te stappen. Het was de vlak bij hem op Oekel wonende Jeanne-ke Pemen. Ze zouden een paar jaar later op 30 juni 1954 in de Rijsbergse Sint Bavokerk in het huwelijk treden. De bruiloft werd bij Jeanne thuis gevierd.

OnderscheidenJaan Jacobs (21-11-1927) is de zoon van Piet Jacobs en Sjo Krijnen van afkomst een Belgische die aan de Altenaweg een boerenhoeve hadden. Jaan die uit een ge-zin komt van 9 kinderen, verloor zijn moe-der in het kraambed toen zij 42 jaar was. Hij bleef na de jongensschool Sint Bavo in zijn dorp te hebben doorlopen tot zijn mi-litairendienst, thuis werken. Boerenzoon Jacobs werkte ruim veertig jaar bij loon-

bedrijf Piet Kennis. ”Ik kende nagenoeg iedere boer zijn grond. We maaiden het graan, ploegden het land en in het najaar graandorsen bij de boeren. Ik heb dankzij dat lange dienstverband een Koninklijke Onderscheiding gekregen”, zegt Jaan onder het koffiedrinken in de Pastoor Van Oosterhoutstraat waar ze ruim vijf jaar ge-leden een nieuw huis lieten bouwen en er absoluut niet meer weg willen.

Drie en twintig jaarJeanne (28-11-1934) komt uit een gezin van 6 kinderen, haar vader en moeder wa-ren Louis Pemen en Mie de Koning en ook zij hadden op Oekel een boerderij. Moeder overleed op haar 59ste. Vader Louis heeft daarna 23 jaar bij Jaan en Jeanne inge-woond, hij werd 81. Jeanne, die na haar lagere schooltijd, de huishoudschool en naaicursus volgde, werkte in haar jeugdja-ren thuis op de boerderij. Na hun trouw 30 juni 1954 kreeg zij met Jaan vijf kinderen en tot nu tien kleinkinderen en een achter-kleinkind. Felicitaties“We hebben het samen goed. Zijn gelukkig nog goed gezond en dan moet je niet mop-peren”, zegt Jeanne. Zij wordt in novem-ber 80, manlief heeft de 87 jaar al bereikt. Bij goed weer gaat het diamanten koppel een rondje fietsen en als er een feestje is, zijn ze er graag bij. Jaan is al meer dan vijftig jaar gildebroeder van cloveniers-gilde Sint Bavo. “Het geweer neem ik niet meer in mijn handen. Ben rustend lid maar laat mij bij schietingen regelmatig zien. Het kostuum krijg ik niet meer aan, dat is te klein”, zegt Jaan. Felicitaties van koning Willem-Alexander en de Commissaris van de Koning in Noord-Brabant vielen op de deurmat. Burgemeester Leny Poppe kwam Jaan en Jeanne met hun zestig jaar huwe-lijk feliciteren. Het stel was daar erg mee ingenomen. Het diamantenfeest werd in de Harmoniezaal gevierd.

Echtpaar viert diamanten bruiloftJaan en Jeanne Jacobs al zest ig jaar een gelukkig paar

Na zestig jaar huwelijk nog altijd verliefd. FOTO CHARLES LUIJTEN

RIJSBERGEN - Een vitaal en opgeruimd koppel vierde maandag 30 juni haar diamanten huwelijksfeest vierde.

Page 49: Dz 20140709

vacatures

Meer dan 35 jaar importeur/dealer van Bobcat schrankladers,minigravers en verreikers voor Nederland met een breed scala aan aanbouwdelen. Sinds kort ook dealer van Kramer, Atlas Copco en Regent beveiligingen.

Wij vragen voor spoedige indiensttreding:

* Monteur / Aankomend monteurProfiel: -MBO/MTSniveauofgelijkwaardig -Zelfstandigenverantwoordkunnenwerken -Flexibeleinstelling -RijbewijsB-E(C-Eiseenpré) -Ervaringophetgebiedvandieselmotorenenhydrauliek -Passendineenteammetjongemedewerkers

Voordezevacaturebiedenwijeendynamischefunctiemeteenpassendsalarisengoedesecundaire arbeidsvoorwaarden.

Graaguwschriftelijkesollicitatienaar:

Bobcat Zuid-Nederlandt.a.v. Mevr. W. van den KieboomRudonk21,4824AJBreda,Tel.076-5442000.E-mail:[email protected]

Aquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Bedrijfsprofiel AkoreAkore is een full-service dienstverlener op het gebied van binnenklimaat-beheersing, luchtbehandeling- en luchthygiëne. Akore werkt voor particuliere opdrachtgevers en bedrijven. Akore is eveneens Brink Climate OK dealer.Als specialist binnen haar vakgebied, draagt Akore samen met haar partners zorg voor een optimale leef- / werkomgeving.

We zijn op zoek naar;

AllRound BinnenklimAAt monteuRS 

Functie omschrijvingAls Binnenklimaat monteur bent u verantwoordelijk voor o.a. de probleem-loze montage en oplevering van o.a. nieuwe Airconditioning installaties, Brink indirect en direct gestookte luchtverwarmers, compleet met al het lei-dingwerk. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor het opsporen en oplossen van storingen bij bestaande installaties. Aanvullende ervaring in service met koeltechnische installaties is een pré. Functie eisen

1. Een afgeronde opleiding LBO- / MBO installatietechniek 2. Aanvullende vakspecifieke opleidingen, STEK 3. Service / onderhoud koeltechnische en CV techniek 4. In bezit van rijbewijs BE 5. Enkele jaren relevante ervaring met eerdergenoemde werkzaamheden 6. Een klantgerichte en flexibele instelling 7. Goede communicatieve vaardigheden 8. VCA certificaat

BijzonderhedenWij bieden een uitstekend salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, een goed pensioen en doorgroeimogelijkheden met scholingstrajecten.U maakt voor uw werkzaamheden gebruik van een bedrijfsauto. Graag uw CV per mail naar [email protected] tav. Dhr. vd Klundert Akore BV Klimaatbeheersing Akore Air For Living Helium 104751 XB Oud GastelTel: [email protected]

Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Farm Trans Organische Grondstoffen BV is op zoek naar een:

(Assistent) trAnsportplAnnervoor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met

opdrachtgevers/chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten.

Acqu

isitie

wor

dt n

iet o

p pr

ijs g

este

ld.

Wij bieden:Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een bedrijf meteen informele werksfeer en een passende beloning

Kijk voor meer informatie op WWW.farmtrans.nl of bel naarRichard v.d. Werf 0168-393030Sollicitaties: [email protected]

Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. 516), 4761 RK Zevenbergen (industrieterrein Moerdijk). Tel. 0168 - 39 30 30, email [email protected]

Gespecialiseerd in een 24-uurs distributie over de gehele Benelux, zoekt:

Leerling Distributieplanner Benelux

Voor onze vestiging in Hazeldonk (vanaf september 2014 locatie Etten-Leur) zijn wij op zoek naar een Leerling Distributieplanner Benelux. Als Leerling Distributieplanner Benelux heb je theoretische kennis van het planningsvakgebied, vaardigheid met betrekking tot het opstellen van een routeplanning binnen de Benelux (geografische kennis), kennis van wagenparkuitrusting, aanrijdlocaties, laad- en losprocedures en bent u in staat draagvlak te creëren. In deze functie is het noodzakelijk dat je beschikt over goede sociale vaardigheden (in de Nederlandse-, Engelse- en eventueel Franse taal) aangezien je met de desbetreffende chauffeurs moet communiceren over planningsaspecten met het doel tot een optimaal transport te komen. Loodsmedewerker in de avonduren

Tevens zijn wij voor de vestiging in Etten-Leur op zoek naar loodsmedewerkers die in de avonduren tussen 18:00 uur en 23:00 uur beschikbaar zijn voor het laden en lossen van vrachtwagens, orderpicken, het controleren van goederen en het opruimen en schoonhouden van het magazijn. Ben je op bovenstaande avonduren beschikbaar en flexibel ingesteld? Stuur dan nu je sollicitatie! Solliciteren

Ben je flexibel ingesteld en geïnteresseerd in één van deze functies? Dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief.

Je kunt deze sollicitatie richten aan: Hereijgers Transport B.V. t.a.v. afdeling Human Resources Hazeldonk 6801, 4836 LK te Breda Of via [email protected]. Bekijk ook onze website www.hereijgers.eu.

PayrollUitzendenVerlonen

NED in RIJSBERGENBel 076 - 596 46 68 of ga naar www.ned-personeel.nl

Op zoek naar betaalbare payroll?

Wij regelen het.

Op zoek naarbetaalbare payroll?

Wij regelen het!

Op zoek naar een baantje voor de vakantie en/of zaterdag?

Wij zoeken nog

AARDBEIENPLUKKERSVoor scholieren vanaf 13 jaar

Info: 06-20848911MTS Dictus-Kools

Buntweg 23 Achtmaal

Bra

bant

Wer

kt.n

l ber

eikt

maa

ndel

ijks

35.0

00 k

andi

date

n

Meer dan een half miljoen Bodes

elke week!

Page 50: Dz 20140709

Exclusief verkrijgbaar bij

BREDA

Je gaat toch niet te veel betalen? Ik ben toch niet gek.

ELKE WERKDAG KOOPAVOND TOT 22 UUR!

Openingstijdenmaandag 10.00 - 22.00 uurdinsdag 10.00 - 22.00 uurwoensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uurvrijdag 10.00 - 22.00 uurzaterdag 09.30 - 20.00 uur

BREDAKruisvoort 14Woonboulevard 4814 RZ BredaTel. 076 - 5258100

www.mediamarkt.nlRuim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

zondag 11.00 - 17.00 uur(IEDERE ZONDAG OPEN)

Aspire Switch 10Laptop en tablet 2 in 1

• Intel® Atom™ Quad-Core Processor Z3745 (1.86GHz, 2 MB Intel® Smart Cache)• 10.1'' IPS HD Multi-Touch Scherm• 2 GB werkgeheugen, 32 GB opslagruimte, opslag uitbreidbaar met micro SD-kaart• Acer Snap Hinge™-ontwerp: met één hand de tablet (ont)koppelen• Windows 8.1• Art.Nr.: 1326062

Inclusief Office voor thuisgebruik en studenten 2013

Ervaar realistische kleurweergave op scherp beeld, zelfs in direct zonlicht

Door IPS scherm en LumiFlex-weergavetechnologie

Aspire E1-570-33216G5015.6'' Laptop

• Intel® Core™ i5-4200U Processor (up to 2.6 GHz)• Webcam• USB 2.0, USB 3.0, VGA, HDMI• Windows 8.1• Art.Nr.: 1297529

4 GB werkgeheugen, 500 GB harde schijf, Intel® HD Graphics 4400

Intel® Core™ i5-4200U Processor

ELKE WEKOOPTOT 22 UU

• Art.Nr.: 1326062

Aspire V3-772g-54208g50makk (Acr-Nx.M74eh.014 )17.3'' Laptop• Intel® Core™ i5-4200U Processor (up to 3.1 GHz)• USB 2.0, USB 3.0, VGA, HDMI• Windows 8.1• Art.Nr.: 1299952

Intel® Core™ i5-4200U Processor

8 GB werkgeheugen, 500 GB harde schijf, Nvidea GeForce

GT 750M 4GB videokaart

*Prij

s al

leen

gel

dig

i.c.m

. gel

ijktij

dige

aan

scha

f van

een

lapt

op/p

cMicrosoft Office365 Personal• Maak gebruik van Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook,

Publisher en Access• Installeer Office op een PC of Mac en Windows tablet of iPad• Maandelijks 60 wereldminuten voor Skype: bel naar meer dan

60 landen• Art.Nr.: 1314470

Maak uw laptop/pc compleet

met Office 365 Personal

voor € 49,-*

20 GB online opslag met Microsoft OneDrive

* Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 08.07 t/m 14.07.2014 • Zolang de voorraad strekt •